• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie

uczelnia publiczna, woj. małopolskie, 31-571 Kraków, al. Jana Pawła II 78, (+12) 683 10 00,

Tradycje krakowskiego AWF-u sięgają 1950 roku. To wówczas powstała pierwsza w mieście samodzielna uczelnia sportowa, która do dziś kształci studentów w zakresie wychowania fizycznego, fizjoterapii czy turystyki i rekreacji. Ale, oprócz tradycji, Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie stawia także na nowoczesność i oferuje kilka mniej klasycznych kierunków, takich jak wychowanie fizyczne w służbach mundurowych, kosmetologia czy turystyka przygodowa.

Uczelnia zatrudnia około 350 nauczycieli akademickich, którzy każdego roku kształcą niemal 5 tysięcy studentów. Rekrutacja na AWF w Krakowie jest zatem dobrym pomysłem dla wszystkich, którzy pasjonują się sportem i turystyką!



Ocena uczelni

7.23 / 10
116 głosów

Opinie (44)
Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie, AWF Kraków

ola
czy ciezko sie dostac na dietetyke? jak bylam na humanie to poradze sobie?
24.05.2024
19.03.2024
kon
Warto studiować tutaj wychowanie fizyczne? Jaki jest stosunek do studenta i plan zajęć? Bardzo proszę o opinię i z góry dziękuję.
xxx
Cześć, jestem zainteresowana turystyką przygodową, czy ktoś mógłby coś powiedzieć o tym kierunku?
07.10.2023
09.03.2023
Masny Ben
tir to kloce
xxx
Trudno jest się dostać na kosmetologię?
07.07.2022
31.03.2022
Student fizjo
Akademiki: Budynek nr3 masakra kuchenki nie działają, syf, komuna, wentylacja zasyfiona. Jest taka jedna pani z portierni która pracuje jakby za karę, opryskliwa, arogancka i chamska. Traktuje mieszkańców bez szacunku. Jeśli chodzi o cenę to 500 zł miesięcznie za osobę za te warunki to dramat. Łóżka tragiczne zapadnięte noe da sie na tym spać. Za pranie płaci się a kapsułka kosztuje 2 zł, parking platny 10 zl za wjazd a strzeżony jest tak jak w ogóle. Panie z portiernii każą dawać w zastaw jako gość dowody osobiste. Nikt nie ma prawa przetrzymywać cudzego dowodu! Dla porównania Akademiki UJ CM na Badurskiego są tańsze, a standard bez porównania nie wspominając o darmowym parkingu i jakości sprzątnia, darmowej pralni z suszarkami, dużą kuchnią, piekarnikiem i 2 płytami inukcyjnymi DZIAŁAJĄCYMI. Szczerze proponuję z koleżanką, kolegą wynająć u kogokolwiek pokój w tych samych pieniądzach w okolicy. Nie polecam akademików na AWFie.
XYZ
Czy po licencjacie na kierunku Turystyka i Rekreacja na innej uczelni jest możliwość podjęcia studiów II stopnia na kierunku Wychowanie Fizyczne?
26.03.2022
11.12.2021
Wierrr
Kierunek Kultura fizyczna w służbach mundurowych. Mam pytanie odnośnie tego kierunku. Jak faktycznie kształtuje się przyszłość po tym kierunku. Gdzie można znaleźć pracę, czy jako nauczyciel można się zatrudnić ?
AgaG
Czy jest ktoś kto rekrutuje się w tym roku na wychowanie fizyczne?
04.07.2021
14.06.2021
epre
Co w przypadku, jeśli nie będę mógł pojawić się na egzaminie sprawnościowym w wyznaczonym terminie ?
Jola
Czy egzaminy sprawnościowe w tym roku się odbędą? Jak będzie przebiegała rekrutacja?
19.05.2020
15.10.2019
Ela
Polecacie fizjoterapię na AWF czy może bardziej medyczna?
kandydatka
ile trzeba miec punktow, zeby sie dostac na kosmetologie?
22.05.2019
11.05.2019
przyszlystudent
Hej, chciałabym studiowąć na awf-ie TiR lub fizjoterapię. Trudno jest się dostąć na te kierunki? Nie ważne który lepszy, bo obydwa mi się podobają, ale chciałabym wiedzieć czy mam szansę ;)
galllek
Studiowałam turystykę i rekreację. Jak dla mnie strata czasu. Dziwny stosunek do studentów, często nieprzyjemny. Wiele przedmiotów niepotrzebnych lub prowadzonych byle jak np. ćwiczenia z marketingu. Często zdarzało się, że prowadzący narzucali swoje preferencję polityczne. Na przykład ćwieczenia z marketingu, prowadziła dość młoda blondynka. Przez cały semestr odbyły się tylko pierwsze i ostatnie zajęcia, których tematem były obecne wydarzenia polityczne kraju. Jak to na państwowym stanowisku, prowadząca brała wypłate a zajęć nie było :) Ja studiowałam dziennie, więc moje studia finansowali podatnicy. Osoby studiujące wieczorowo niestety zapłacily za pzedmiot, który nie był prowadzony. To tylko jeden z przykładów.....niestety. Bardzo przestarzały program nauczania. Pani Sosin, kierownik dziekanatu bardzo nieprzyjemna, typowa urzędniczka rodem z czasów komunistycznych.
09.07.2018
05.06.2018
gh
jakie były progi w roku 2017/2018 na turystykę i rekreację? Studia I stopnia stacjonarne.
Kosmetologia
Hej:) chciałabym się przenieść na AWF na kosmetologię. Jakie są wasze opinie na temat kosmetologii na AWF-ie? I jak wygląda przeniesienie? Mógłby ktoś powiedzieć coś więcej na ten temat?? :)
05.01.2018
29.06.2017
WF w służbach mundurowych
Czy w tym roku jest otwarty ten kierunek?
Zamyślona
Turystyka i rekreacja: Czy kierunek będzie otwarty w tym roku? (2017/2018) Bo na stronie są trochę sprzeczne informacje i już się pogubiłam :/ ktoś pomoże? :v
24.05.2017
15.03.2017
Dominika
Hej ! ;) Chciałabym studiować fizjoterapię na AWF -ie. Jakie są Wasze opinie? Ciężko się dostać? Dalej jest test sprawnościowy?
Dumny
Miejsce z tradycjami; świetna kadra i studenci wiedzący czego chcą od życia..nikt nie zdajduje się tutaj przez przypadek.
01.10.2016
04.07.2016
mójnick
Sprawnościówka na wychowanie fizyczne to tylko basen ? czy orientuje się ktoś czy zaliczenie jest ze skokiem czy nie ? jak wg wygląda ten test ?
Kasia
Hej! Chciałabym zacząć studiować WF. Jak wygląda rekrutacja? trudno bardzo się dostać? I jakie opinie wg was? :) Pozdrawiam! :)
30.05.2016
18.04.2016
Karolina
Cześć. Jestem zainteresowana kierunkiem kosmetologia na AWF'ie. Czy mógłby ktoś powiedzieć coś na temat tego kierunku? Jakie są wasze opinie? Z góry dziękuję :)
kosmetologia??
od kiedy na AWF-ie w Krakowie jest Kosmetologia??? coś więcej na ten temat od studentek???
19.10.2015
12.06.2013
Kasia
Czy ciezko sie dostac na studia zaoczne Tir? Czy raczej nie robia problemow z przyjmowaniem
dresu
awf - moja uczelnia! dla prawdziwych facetów z jajami, nie maiuczących metroseksualnych lalusiów !
12.06.2013
06.02.2013
Zuzka
To prawda, nikt nie jest pewny ale każdy chciałby wiedzieć co robić w życiu, jakie studia skończyć, żeby jednak nie zmarnować tych lat nauki i dostać tą pracę, żeby móc się utrzymać! ja wybierając swoje studia myślałam już o przyszłej pracy, co mogę po nich robić, jakie kierunki są w cenie, jakie nie. Dlatego nie mów mi, że studia nie są powiązane z pracą i podczas nich nie myśli się o wykonywaniu zawodu.
eoos
Boże !wszędzie mowa o tej pracy po studiach... Skończcie najpierw te studia, a później się będziecie martwić!! nikt nie jest pewny swojej przyszłości...
29.01.2013
03.10.2012
gigant
pewnie juz za pozno, ale troche nie to miejsce wybralas, najlepij po prostu kup gazete, albo szukaj ofert biur nieruchomosci w Krakowie, wyluzujcie, zawsze mozna powaletowac gdzies w akademiku, zaczepic sie u znajomych, bedzie wesolo, pozdrowka
koral
Hej, szukam jakichś ofert mieszkania w Krakowie. Znacie kogoś kto potrzebuje współlokatorki, spokojnej studentki? Najlpiej nie za daleko centrum, ale bez przesady z kosztami. Nikt ze znajomych nie idze studiować w tym mieście i nie wiem co począć z mieszkaniem...
29.07.2012
11.05.2012
hardłej
Z robotą to pamiętajmy, że nie od razu Rzym zbudowano, a rynek jest taki i nie inny. 4 tysie to całkiem sporo. Uczelnia ma świetne obiekty, gdzie można rozwinąć swoje możliwości i predyspozycje. Naprawdę podoba mi się tutaj, chociaż wiem, że nie będzie lekko .
olaf
A mi tylko pomogła w rzeźbieniu mięsni bo roboty jak nie mam pożadnej za 4 tysie tak nie mam
11.01.2012
11.12.2011
Mar
Robiłem podyplomówkę na tej uczelni. Była super. Bardzo mi pomogła w awansie zawodowym.
Zuuuzka
AWF w Krakowie posiada biuro karier - tam można pytać o praktyki, szkolenia itp
08.12.2011
08.12.2011
Alek24
Uczelnia oferuje nowoczesne zaplecze, sale są ok. Na rehabilitacji nie ulewają. Oczywiście jak ktoś się nie nauczy wymagającego materiału to nie zda - normalka.
Hans
Ja z kolei zainteresowany jestem rehabilitacją, czy na I roku jest ostro? W sensie czy ulewają?
04.06.2011
04.06.2011
Zuz18
Chciałabym studiować turystykę, czy uczelnia posiada bazę firm z którymi można wejść we współpracę - praktyki? Czy też trzeba samemu szukać?
Maks
Chciałbym po tegorocznej maturze przyjść na AWF w Krakowie. Jednak zastanawia mnie czy mają nowoczesne sale, siłownie, baseny, odnowę biologiczną? Jak to wygląda?
04.06.2011
02.06.2011
Miffi
Uczelnia ma przejrzysty sposób oceniania, przejrzyste wymagania. Żadnych ukrytych kruczków. Jasne umowy, określone stawki.
Marcel
Chciałbym po ukończonych studiach zostać menadżerem sportu. Studiuję kierunek Sport. Dobrze wybrałem. Uczelnia ok. Wykładowcy sprawiedliwi. Myślę, ze będzie dobrze.
02.06.2011
02.06.2011
mati
AWF w Krakowie jest uczelnią przyjazną studentowi. Jej program nauczania doskonale przygotowuje do zawodu. Studiuje Wychowanie fizyczne.
maks
Studiuję rehabilitację ruchową. wg mnie uczelnia staje na wysokości zadania. program nauczania i plan zajęć są super.
02.06.2011
23.05.2011
Wydział Rechabilitacji Ruchowej
Jestem studentką specjalności Hipoterapia na tym wydziale. Specjalność ta to połączenie dwóch pasji - pomagania osobom niepełnosprawnym jak i miłość do koni. Dzięki studiom poznałam jak ważne jest odpowiednie wykształcenie w tej dziedzinie, rozwinęłam empatię i wrażliwość. Zobaczyłam jak ważna jest terapia i jakie daje wymierne efekty. Polecam wszystkim dla, których los drugiego człowieka nie jest obojętny.
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Piotrkowska
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Politechnika Łódzka
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Politechnika Częstochowska
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu