• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • WSAIB Gdynia patronat medialny

Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie

uczelnia publiczna, woj. małopolskie, 31-571 Kraków, al. Jana Pawła II 78, (+12) 683 10 00,

Tradycje krakowskiego AWF-u sięgają 1950 roku. To wówczas powstała pierwsza w mieście samodzielna uczelnia sportowa, która do dziś kształci studentów w zakresie wychowania fizycznego, fizjoterapii czy turystyki i rekreacji. Ale, oprócz tradycji, Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie stawia także na nowoczesność i oferuje kilka mniej klasycznych kierunków, takich jak wychowanie fizyczne w służbach mundurowych, kosmetologia czy turystyka przygodowa.

Uczelnia zatrudnia około 350 nauczycieli akademickich, którzy każdego roku kształcą niemal 5 tysięcy studentów. Rekrutacja na AWF w Krakowie jest zatem dobrym pomysłem dla wszystkich, którzy pasjonują się sportem i turystyką!


Ocena uczelni

7.63 / 10
107 głosów

Opinie (40)
Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie, AWF Kraków

xxx
Trudno jest się dostać na kosmetologię?
07.07.2022
31.03.2022
Student fizjo
Akademiki: Budynek nr3 masakra kuchenki nie działają, syf, komuna, wentylacja zasyfiona. Jest taka jedna pani z portierni która pracuje jakby za karę, opryskliwa, arogancka i chamska. Traktuje mieszkańców bez szacunku. Jeśli chodzi o cenę to 500 zł miesięcznie za osobę za te warunki to dramat. Łóżka tragiczne zapadnięte noe da sie na tym spać. Za pranie płaci się a kapsułka kosztuje 2 zł, parking platny 10 zl za wjazd a strzeżony jest tak jak w ogóle. Panie z portiernii każą dawać w zastaw jako gość dowody osobiste. Nikt nie ma prawa przetrzymywać cudzego dowodu! Dla porównania Akademiki UJ CM na Badurskiego są tańsze, a standard bez porównania nie wspominając o darmowym parkingu i jakości sprzątnia, darmowej pralni z suszarkami, dużą kuchnią, piekarnikiem i 2 płytami inukcyjnymi DZIAŁAJĄCYMI. Szczerze proponuję z koleżanką, kolegą wynająć u kogokolwiek pokój w tych samych pieniądzach w okolicy. Nie polecam akademików na AWFie.
XYZ
Czy po licencjacie na kierunku Turystyka i Rekreacja na innej uczelni jest możliwość podjęcia studiów II stopnia na kierunku Wychowanie Fizyczne?
26.03.2022
11.12.2021
Wierrr
Kierunek Kultura fizyczna w służbach mundurowych. Mam pytanie odnośnie tego kierunku. Jak faktycznie kształtuje się przyszłość po tym kierunku. Gdzie można znaleźć pracę, czy jako nauczyciel można się zatrudnić ?
AgaG
Czy jest ktoś kto rekrutuje się w tym roku na wychowanie fizyczne?
04.07.2021
14.06.2021
epre
Co w przypadku, jeśli nie będę mógł pojawić się na egzaminie sprawnościowym w wyznaczonym terminie ?
Jola
Czy egzaminy sprawnościowe w tym roku się odbędą? Jak będzie przebiegała rekrutacja?
19.05.2020
15.10.2019
Ela
Polecacie fizjoterapię na AWF czy może bardziej medyczna?
kandydatka
ile trzeba miec punktow, zeby sie dostac na kosmetologie?
22.05.2019
11.05.2019
przyszlystudent
Hej, chciałabym studiowąć na awf-ie TiR lub fizjoterapię. Trudno jest się dostąć na te kierunki? Nie ważne który lepszy, bo obydwa mi się podobają, ale chciałabym wiedzieć czy mam szansę ;)
galllek
Studiowałam turystykę i rekreację. Jak dla mnie strata czasu. Dziwny stosunek do studentów, często nieprzyjemny. Wiele przedmiotów niepotrzebnych lub prowadzonych byle jak np. ćwiczenia z marketingu. Często zdarzało się, że prowadzący narzucali swoje preferencję polityczne. Na przykład ćwieczenia z marketingu, prowadziła dość młoda blondynka. Przez cały semestr odbyły się tylko pierwsze i ostatnie zajęcia, których tematem były obecne wydarzenia polityczne kraju. Jak to na państwowym stanowisku, prowadząca brała wypłate a zajęć nie było :) Ja studiowałam dziennie, więc moje studia finansowali podatnicy. Osoby studiujące wieczorowo niestety zapłacily za pzedmiot, który nie był prowadzony. To tylko jeden z przykładów.....niestety. Bardzo przestarzały program nauczania. Pani Sosin, kierownik dziekanatu bardzo nieprzyjemna, typowa urzędniczka rodem z czasów komunistycznych.
09.07.2018
05.06.2018
gh
jakie były progi w roku 2017/2018 na turystykę i rekreację? Studia I stopnia stacjonarne.
Kosmetologia
Hej:) chciałabym się przenieść na AWF na kosmetologię. Jakie są wasze opinie na temat kosmetologii na AWF-ie? I jak wygląda przeniesienie? Mógłby ktoś powiedzieć coś więcej na ten temat?? :)
05.01.2018
29.06.2017
WF w służbach mundurowych
Czy w tym roku jest otwarty ten kierunek?
Zamyślona
Turystyka i rekreacja: Czy kierunek będzie otwarty w tym roku? (2017/2018) Bo na stronie są trochę sprzeczne informacje i już się pogubiłam :/ ktoś pomoże? :v
24.05.2017
15.03.2017
Dominika
Hej ! ;) Chciałabym studiować fizjoterapię na AWF -ie. Jakie są Wasze opinie? Ciężko się dostać? Dalej jest test sprawnościowy?
Dumny
Miejsce z tradycjami; świetna kadra i studenci wiedzący czego chcą od życia..nikt nie zdajduje się tutaj przez przypadek.
01.10.2016
04.07.2016
mójnick
Sprawnościówka na wychowanie fizyczne to tylko basen ? czy orientuje się ktoś czy zaliczenie jest ze skokiem czy nie ? jak wg wygląda ten test ?
Kasia
Hej! Chciałabym zacząć studiować WF. Jak wygląda rekrutacja? trudno bardzo się dostać? I jakie opinie wg was? :) Pozdrawiam! :)
30.05.2016
18.04.2016
Karolina
Cześć. Jestem zainteresowana kierunkiem kosmetologia na AWF'ie. Czy mógłby ktoś powiedzieć coś na temat tego kierunku? Jakie są wasze opinie? Z góry dziękuję :)
kosmetologia??
od kiedy na AWF-ie w Krakowie jest Kosmetologia??? coś więcej na ten temat od studentek???
19.10.2015
12.06.2013
Kasia
Czy ciezko sie dostac na studia zaoczne Tir? Czy raczej nie robia problemow z przyjmowaniem
dresu
awf - moja uczelnia! dla prawdziwych facetów z jajami, nie maiuczących metroseksualnych lalusiów !
12.06.2013
06.02.2013
Zuzka
To prawda, nikt nie jest pewny ale każdy chciałby wiedzieć co robić w życiu, jakie studia skończyć, żeby jednak nie zmarnować tych lat nauki i dostać tą pracę, żeby móc się utrzymać! ja wybierając swoje studia myślałam już o przyszłej pracy, co mogę po nich robić, jakie kierunki są w cenie, jakie nie. Dlatego nie mów mi, że studia nie są powiązane z pracą i podczas nich nie myśli się o wykonywaniu zawodu.
eoos
Boże !wszędzie mowa o tej pracy po studiach... Skończcie najpierw te studia, a później się będziecie martwić!! nikt nie jest pewny swojej przyszłości...
29.01.2013
03.10.2012
gigant
pewnie juz za pozno, ale troche nie to miejsce wybralas, najlepij po prostu kup gazete, albo szukaj ofert biur nieruchomosci w Krakowie, wyluzujcie, zawsze mozna powaletowac gdzies w akademiku, zaczepic sie u znajomych, bedzie wesolo, pozdrowka
koral
Hej, szukam jakichś ofert mieszkania w Krakowie. Znacie kogoś kto potrzebuje współlokatorki, spokojnej studentki? Najlpiej nie za daleko centrum, ale bez przesady z kosztami. Nikt ze znajomych nie idze studiować w tym mieście i nie wiem co począć z mieszkaniem...
29.07.2012
11.05.2012
hardłej
Z robotą to pamiętajmy, że nie od razu Rzym zbudowano, a rynek jest taki i nie inny. 4 tysie to całkiem sporo. Uczelnia ma świetne obiekty, gdzie można rozwinąć swoje możliwości i predyspozycje. Naprawdę podoba mi się tutaj, chociaż wiem, że nie będzie lekko .
olaf
A mi tylko pomogła w rzeźbieniu mięsni bo roboty jak nie mam pożadnej za 4 tysie tak nie mam
11.01.2012
11.12.2011
Mar
Robiłem podyplomówkę na tej uczelni. Była super. Bardzo mi pomogła w awansie zawodowym.
Zuuuzka
AWF w Krakowie posiada biuro karier - tam można pytać o praktyki, szkolenia itp
08.12.2011
08.12.2011
Alek24
Uczelnia oferuje nowoczesne zaplecze, sale są ok. Na rehabilitacji nie ulewają. Oczywiście jak ktoś się nie nauczy wymagającego materiału to nie zda - normalka.
Hans
Ja z kolei zainteresowany jestem rehabilitacją, czy na I roku jest ostro? W sensie czy ulewają?
04.06.2011
04.06.2011
Zuz18
Chciałabym studiować turystykę, czy uczelnia posiada bazę firm z którymi można wejść we współpracę - praktyki? Czy też trzeba samemu szukać?
Maks
Chciałbym po tegorocznej maturze przyjść na AWF w Krakowie. Jednak zastanawia mnie czy mają nowoczesne sale, siłownie, baseny, odnowę biologiczną? Jak to wygląda?
04.06.2011
02.06.2011
Miffi
Uczelnia ma przejrzysty sposób oceniania, przejrzyste wymagania. Żadnych ukrytych kruczków. Jasne umowy, określone stawki.
Marcel
Chciałbym po ukończonych studiach zostać menadżerem sportu. Studiuję kierunek Sport. Dobrze wybrałem. Uczelnia ok. Wykładowcy sprawiedliwi. Myślę, ze będzie dobrze.
02.06.2011
02.06.2011
mati
AWF w Krakowie jest uczelnią przyjazną studentowi. Jej program nauczania doskonale przygotowuje do zawodu. Studiuje Wychowanie fizyczne.
maks
Studiuję rehabilitację ruchową. wg mnie uczelnia staje na wysokości zadania. program nauczania i plan zajęć są super.
02.06.2011
23.05.2011
Wydział Rechabilitacji Ruchowej
Jestem studentką specjalności Hipoterapia na tym wydziale. Specjalność ta to połączenie dwóch pasji - pomagania osobom niepełnosprawnym jak i miłość do koni. Dzięki studiom poznałam jak ważne jest odpowiednie wykształcenie w tej dziedzinie, rozwinęłam empatię i wrażliwość. Zobaczyłam jak ważna jest terapia i jakie daje wymierne efekty. Polecam wszystkim dla, których los drugiego człowieka nie jest obojętny.
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Politechnika Lubelska
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Politechnika Łódzka
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet Opolski
  • Coventry University Wrocław
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie