UTH im. Chodkowskiej Warszawa
UAM Festiwal 2022
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (39)
Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie, AWF Kraków

Student fizjo
Akademiki: Budynek nr3 masakra kuchenki nie działają, syf, komuna, wentylacja zasyfiona. Jest taka jedna pani z portierni która pracuje jakby za karę, opryskliwa, arogancka i chamska. Traktuje mieszkańców bez szacunku. Jeśli chodzi o cenę to 500 zł miesięcznie za osobę za te warunki to dramat. Łóżka tragiczne zapadnięte noe da sie na tym spać. Za pranie płaci się a kapsułka kosztuje 2 zł, parking platny 10 zl za wjazd a strzeżony jest tak jak w ogóle. Panie z portiernii każą dawać w zastaw jako gość dowody osobiste. Nikt nie ma prawa przetrzymywać cudzego dowodu! Dla porównania Akademiki UJ CM na Badurskiego są tańsze, a standard bez porównania nie wspominając o darmowym parkingu i jakości sprzątnia, darmowej pralni z suszarkami, dużą kuchnią, piekarnikiem i 2 płytami inukcyjnymi DZIAŁAJĄCYMI. Szczerze proponuję z koleżanką, kolegą wynająć u kogokolwiek pokój w tych samych pieniądzach w okolicy. Nie polecam akademików na AWFie.
31.03.2022
26.03.2022
XYZ
Czy po licencjacie na kierunku Turystyka i Rekreacja na innej uczelni jest możliwość podjęcia studiów II stopnia na kierunku Wychowanie Fizyczne?
Wierrr
Kierunek Kultura fizyczna w służbach mundurowych. Mam pytanie odnośnie tego kierunku. Jak faktycznie kształtuje się przyszłość po tym kierunku. Gdzie można znaleźć pracę, czy jako nauczyciel można się zatrudnić ?
11.12.2021
04.07.2021
AgaG
Czy jest ktoś kto rekrutuje się w tym roku na wychowanie fizyczne?
epre
Co w przypadku, jeśli nie będę mógł pojawić się na egzaminie sprawnościowym w wyznaczonym terminie ?
14.06.2021
19.05.2020
Jola
Czy egzaminy sprawnościowe w tym roku się odbędą? Jak będzie przebiegała rekrutacja?
Ela
Polecacie fizjoterapię na AWF czy może bardziej medyczna?
15.10.2019
22.05.2019
kandydatka
ile trzeba miec punktow, zeby sie dostac na kosmetologie?
przyszlystudent
Hej, chciałabym studiowąć na awf-ie TiR lub fizjoterapię. Trudno jest się dostąć na te kierunki? Nie ważne który lepszy, bo obydwa mi się podobają, ale chciałabym wiedzieć czy mam szansę ;)
11.05.2019
09.07.2018
galllek
Studiowałam turystykę i rekreację. Jak dla mnie strata czasu. Dziwny stosunek do studentów, często nieprzyjemny. Wiele przedmiotów niepotrzebnych lub prowadzonych byle jak np. ćwiczenia z marketingu. Często zdarzało się, że prowadzący narzucali swoje preferencję polityczne. Na przykład ćwieczenia z marketingu, prowadziła dość młoda blondynka. Przez cały semestr odbyły się tylko pierwsze i ostatnie zajęcia, których tematem były obecne wydarzenia polityczne kraju. Jak to na państwowym stanowisku, prowadząca brała wypłate a zajęć nie było :) Ja studiowałam dziennie, więc moje studia finansowali podatnicy. Osoby studiujące wieczorowo niestety zapłacily za pzedmiot, który nie był prowadzony. To tylko jeden z przykładów.....niestety. Bardzo przestarzały program nauczania. Pani Sosin, kierownik dziekanatu bardzo nieprzyjemna, typowa urzędniczka rodem z czasów komunistycznych.
gh
jakie były progi w roku 2017/2018 na turystykę i rekreację? Studia I stopnia stacjonarne.
05.06.2018
05.01.2018
Kosmetologia
Hej:) chciałabym się przenieść na AWF na kosmetologię. Jakie są wasze opinie na temat kosmetologii na AWF-ie? I jak wygląda przeniesienie? Mógłby ktoś powiedzieć coś więcej na ten temat?? :)
WF w służbach mundurowych
Czy w tym roku jest otwarty ten kierunek?
29.06.2017
24.05.2017
Zamyślona
Turystyka i rekreacja: Czy kierunek będzie otwarty w tym roku? (2017/2018) Bo na stronie są trochę sprzeczne informacje i już się pogubiłam :/ ktoś pomoże? :v
Dominika
Hej ! ;) Chciałabym studiować fizjoterapię na AWF -ie. Jakie są Wasze opinie? Ciężko się dostać? Dalej jest test sprawnościowy?
15.03.2017
01.10.2016
Dumny
Miejsce z tradycjami; świetna kadra i studenci wiedzący czego chcą od życia..nikt nie zdajduje się tutaj przez przypadek.
mójnick
Sprawnościówka na wychowanie fizyczne to tylko basen ? czy orientuje się ktoś czy zaliczenie jest ze skokiem czy nie ? jak wg wygląda ten test ?
04.07.2016
30.05.2016
Kasia
Hej! Chciałabym zacząć studiować WF. Jak wygląda rekrutacja? trudno bardzo się dostać? I jakie opinie wg was? :) Pozdrawiam! :)
Karolina
Cześć. Jestem zainteresowana kierunkiem kosmetologia na AWF'ie. Czy mógłby ktoś powiedzieć coś na temat tego kierunku? Jakie są wasze opinie? Z góry dziękuję :)
18.04.2016
19.10.2015
kosmetologia??
od kiedy na AWF-ie w Krakowie jest Kosmetologia??? coś więcej na ten temat od studentek???
Kasia
Czy ciezko sie dostac na studia zaoczne Tir? Czy raczej nie robia problemow z przyjmowaniem
12.06.2013
12.06.2013
dresu
awf - moja uczelnia! dla prawdziwych facetów z jajami, nie maiuczących metroseksualnych lalusiów !
Zuzka
To prawda, nikt nie jest pewny ale każdy chciałby wiedzieć co robić w życiu, jakie studia skończyć, żeby jednak nie zmarnować tych lat nauki i dostać tą pracę, żeby móc się utrzymać! ja wybierając swoje studia myślałam już o przyszłej pracy, co mogę po nich robić, jakie kierunki są w cenie, jakie nie. Dlatego nie mów mi, że studia nie są powiązane z pracą i podczas nich nie myśli się o wykonywaniu zawodu.
06.02.2013
29.01.2013
eoos
Boże !wszędzie mowa o tej pracy po studiach... Skończcie najpierw te studia, a później się będziecie martwić!! nikt nie jest pewny swojej przyszłości...
gigant
pewnie juz za pozno, ale troche nie to miejsce wybralas, najlepij po prostu kup gazete, albo szukaj ofert biur nieruchomosci w Krakowie, wyluzujcie, zawsze mozna powaletowac gdzies w akademiku, zaczepic sie u znajomych, bedzie wesolo, pozdrowka
03.10.2012
29.07.2012
koral
Hej, szukam jakichś ofert mieszkania w Krakowie. Znacie kogoś kto potrzebuje współlokatorki, spokojnej studentki? Najlpiej nie za daleko centrum, ale bez przesady z kosztami. Nikt ze znajomych nie idze studiować w tym mieście i nie wiem co począć z mieszkaniem...
hardłej
Z robotą to pamiętajmy, że nie od razu Rzym zbudowano, a rynek jest taki i nie inny. 4 tysie to całkiem sporo. Uczelnia ma świetne obiekty, gdzie można rozwinąć swoje możliwości i predyspozycje. Naprawdę podoba mi się tutaj, chociaż wiem, że nie będzie lekko .
11.05.2012
11.01.2012
olaf
A mi tylko pomogła w rzeźbieniu mięsni bo roboty jak nie mam pożadnej za 4 tysie tak nie mam
Mar
Robiłem podyplomówkę na tej uczelni. Była super. Bardzo mi pomogła w awansie zawodowym.
11.12.2011
08.12.2011
Zuuuzka
AWF w Krakowie posiada biuro karier - tam można pytać o praktyki, szkolenia itp
Alek24
Uczelnia oferuje nowoczesne zaplecze, sale są ok. Na rehabilitacji nie ulewają. Oczywiście jak ktoś się nie nauczy wymagającego materiału to nie zda - normalka.
08.12.2011
04.06.2011
Hans
Ja z kolei zainteresowany jestem rehabilitacją, czy na I roku jest ostro? W sensie czy ulewają?
Zuz18
Chciałabym studiować turystykę, czy uczelnia posiada bazę firm z którymi można wejść we współpracę - praktyki? Czy też trzeba samemu szukać?
04.06.2011
04.06.2011
Maks
Chciałbym po tegorocznej maturze przyjść na AWF w Krakowie. Jednak zastanawia mnie czy mają nowoczesne sale, siłownie, baseny, odnowę biologiczną? Jak to wygląda?
Miffi
Uczelnia ma przejrzysty sposób oceniania, przejrzyste wymagania. Żadnych ukrytych kruczków. Jasne umowy, określone stawki.
02.06.2011
02.06.2011
Marcel
Chciałbym po ukończonych studiach zostać menadżerem sportu. Studiuję kierunek Sport. Dobrze wybrałem. Uczelnia ok. Wykładowcy sprawiedliwi. Myślę, ze będzie dobrze.
mati
AWF w Krakowie jest uczelnią przyjazną studentowi. Jej program nauczania doskonale przygotowuje do zawodu. Studiuje Wychowanie fizyczne.
02.06.2011
02.06.2011
maks
Studiuję rehabilitację ruchową. wg mnie uczelnia staje na wysokości zadania. program nauczania i plan zajęć są super.
Wydział Rechabilitacji Ruchowej
Jestem studentką specjalności Hipoterapia na tym wydziale. Specjalność ta to połączenie dwóch pasji - pomagania osobom niepełnosprawnym jak i miłość do koni. Dzięki studiom poznałam jak ważne jest odpowiednie wykształcenie w tej dziedzinie, rozwinęłam empatię i wrażliwość. Zobaczyłam jak ważna jest terapia i jakie daje wymierne efekty. Polecam wszystkim dla, których los drugiego człowieka nie jest obojętny.
23.05.2011
Uniwersytet Szczeciński
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni