• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.

Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie

uczelnia publiczna, woj. małopolskie, 31-571 Kraków, al. Jana Pawła II 78, (+12) 683 10 00,

Tradycje krakowskiego AWF-u sięgają 1950 roku. To wówczas powstała pierwsza w mieście samodzielna uczelnia sportowa, która do dziś kształci studentów w zakresie wychowania fizycznego, fizjoterapii czy turystyki i rekreacji. Ale, oprócz tradycji, Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie stawia także na nowoczesność i oferuje kilka mniej klasycznych kierunków, takich jak wychowanie fizyczne w służbach mundurowych, kosmetologia czy turystyka przygodowa.

Uczelnia zatrudnia około 350 nauczycieli akademickich, którzy każdego roku kształcą niemal 5 tysięcy studentów. Rekrutacja na AWF w Krakowie jest zatem dobrym pomysłem dla wszystkich, którzy pasjonują się sportem i turystyką!


Ocena uczelni

7.63 / 10
107 głosów

Opinie (40)
Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie, AWF Kraków

xxx
Trudno jest się dostać na kosmetologię?
07.07.2022
31.03.2022
Student fizjo
Akademiki: Budynek nr3 masakra kuchenki nie działają, syf, komuna, wentylacja zasyfiona. Jest taka jedna pani z portierni która pracuje jakby za karę, opryskliwa, arogancka i chamska. Traktuje mieszkańców bez szacunku. Jeśli chodzi o cenę to 500 zł miesięcznie za osobę za te warunki to dramat. Łóżka tragiczne zapadnięte noe da sie na tym spać. Za pranie płaci się a kapsułka kosztuje 2 zł, parking platny 10 zl za wjazd a strzeżony jest tak jak w ogóle. Panie z portiernii każą dawać w zastaw jako gość dowody osobiste. Nikt nie ma prawa przetrzymywać cudzego dowodu! Dla porównania Akademiki UJ CM na Badurskiego są tańsze, a standard bez porównania nie wspominając o darmowym parkingu i jakości sprzątnia, darmowej pralni z suszarkami, dużą kuchnią, piekarnikiem i 2 płytami inukcyjnymi DZIAŁAJĄCYMI. Szczerze proponuję z koleżanką, kolegą wynająć u kogokolwiek pokój w tych samych pieniądzach w okolicy. Nie polecam akademików na AWFie.
XYZ
Czy po licencjacie na kierunku Turystyka i Rekreacja na innej uczelni jest możliwość podjęcia studiów II stopnia na kierunku Wychowanie Fizyczne?
26.03.2022
11.12.2021
Wierrr
Kierunek Kultura fizyczna w służbach mundurowych. Mam pytanie odnośnie tego kierunku. Jak faktycznie kształtuje się przyszłość po tym kierunku. Gdzie można znaleźć pracę, czy jako nauczyciel można się zatrudnić ?
AgaG
Czy jest ktoś kto rekrutuje się w tym roku na wychowanie fizyczne?
04.07.2021
14.06.2021
epre
Co w przypadku, jeśli nie będę mógł pojawić się na egzaminie sprawnościowym w wyznaczonym terminie ?
Jola
Czy egzaminy sprawnościowe w tym roku się odbędą? Jak będzie przebiegała rekrutacja?
19.05.2020
15.10.2019
Ela
Polecacie fizjoterapię na AWF czy może bardziej medyczna?
kandydatka
ile trzeba miec punktow, zeby sie dostac na kosmetologie?
22.05.2019
11.05.2019
przyszlystudent
Hej, chciałabym studiowąć na awf-ie TiR lub fizjoterapię. Trudno jest się dostąć na te kierunki? Nie ważne który lepszy, bo obydwa mi się podobają, ale chciałabym wiedzieć czy mam szansę ;)
galllek
Studiowałam turystykę i rekreację. Jak dla mnie strata czasu. Dziwny stosunek do studentów, często nieprzyjemny. Wiele przedmiotów niepotrzebnych lub prowadzonych byle jak np. ćwiczenia z marketingu. Często zdarzało się, że prowadzący narzucali swoje preferencję polityczne. Na przykład ćwieczenia z marketingu, prowadziła dość młoda blondynka. Przez cały semestr odbyły się tylko pierwsze i ostatnie zajęcia, których tematem były obecne wydarzenia polityczne kraju. Jak to na państwowym stanowisku, prowadząca brała wypłate a zajęć nie było :) Ja studiowałam dziennie, więc moje studia finansowali podatnicy. Osoby studiujące wieczorowo niestety zapłacily za pzedmiot, który nie był prowadzony. To tylko jeden z przykładów.....niestety. Bardzo przestarzały program nauczania. Pani Sosin, kierownik dziekanatu bardzo nieprzyjemna, typowa urzędniczka rodem z czasów komunistycznych.
09.07.2018
05.06.2018
gh
jakie były progi w roku 2017/2018 na turystykę i rekreację? Studia I stopnia stacjonarne.
Kosmetologia
Hej:) chciałabym się przenieść na AWF na kosmetologię. Jakie są wasze opinie na temat kosmetologii na AWF-ie? I jak wygląda przeniesienie? Mógłby ktoś powiedzieć coś więcej na ten temat?? :)
05.01.2018
29.06.2017
WF w służbach mundurowych
Czy w tym roku jest otwarty ten kierunek?
Zamyślona
Turystyka i rekreacja: Czy kierunek będzie otwarty w tym roku? (2017/2018) Bo na stronie są trochę sprzeczne informacje i już się pogubiłam :/ ktoś pomoże? :v
24.05.2017
15.03.2017
Dominika
Hej ! ;) Chciałabym studiować fizjoterapię na AWF -ie. Jakie są Wasze opinie? Ciężko się dostać? Dalej jest test sprawnościowy?
Dumny
Miejsce z tradycjami; świetna kadra i studenci wiedzący czego chcą od życia..nikt nie zdajduje się tutaj przez przypadek.
01.10.2016
04.07.2016
mójnick
Sprawnościówka na wychowanie fizyczne to tylko basen ? czy orientuje się ktoś czy zaliczenie jest ze skokiem czy nie ? jak wg wygląda ten test ?
Kasia
Hej! Chciałabym zacząć studiować WF. Jak wygląda rekrutacja? trudno bardzo się dostać? I jakie opinie wg was? :) Pozdrawiam! :)
30.05.2016
18.04.2016
Karolina
Cześć. Jestem zainteresowana kierunkiem kosmetologia na AWF'ie. Czy mógłby ktoś powiedzieć coś na temat tego kierunku? Jakie są wasze opinie? Z góry dziękuję :)
kosmetologia??
od kiedy na AWF-ie w Krakowie jest Kosmetologia??? coś więcej na ten temat od studentek???
19.10.2015
12.06.2013
Kasia
Czy ciezko sie dostac na studia zaoczne Tir? Czy raczej nie robia problemow z przyjmowaniem
dresu
awf - moja uczelnia! dla prawdziwych facetów z jajami, nie maiuczących metroseksualnych lalusiów !
12.06.2013
06.02.2013
Zuzka
To prawda, nikt nie jest pewny ale każdy chciałby wiedzieć co robić w życiu, jakie studia skończyć, żeby jednak nie zmarnować tych lat nauki i dostać tą pracę, żeby móc się utrzymać! ja wybierając swoje studia myślałam już o przyszłej pracy, co mogę po nich robić, jakie kierunki są w cenie, jakie nie. Dlatego nie mów mi, że studia nie są powiązane z pracą i podczas nich nie myśli się o wykonywaniu zawodu.
eoos
Boże !wszędzie mowa o tej pracy po studiach... Skończcie najpierw te studia, a później się będziecie martwić!! nikt nie jest pewny swojej przyszłości...
29.01.2013
03.10.2012
gigant
pewnie juz za pozno, ale troche nie to miejsce wybralas, najlepij po prostu kup gazete, albo szukaj ofert biur nieruchomosci w Krakowie, wyluzujcie, zawsze mozna powaletowac gdzies w akademiku, zaczepic sie u znajomych, bedzie wesolo, pozdrowka
koral
Hej, szukam jakichś ofert mieszkania w Krakowie. Znacie kogoś kto potrzebuje współlokatorki, spokojnej studentki? Najlpiej nie za daleko centrum, ale bez przesady z kosztami. Nikt ze znajomych nie idze studiować w tym mieście i nie wiem co począć z mieszkaniem...
29.07.2012
11.05.2012
hardłej
Z robotą to pamiętajmy, że nie od razu Rzym zbudowano, a rynek jest taki i nie inny. 4 tysie to całkiem sporo. Uczelnia ma świetne obiekty, gdzie można rozwinąć swoje możliwości i predyspozycje. Naprawdę podoba mi się tutaj, chociaż wiem, że nie będzie lekko .
olaf
A mi tylko pomogła w rzeźbieniu mięsni bo roboty jak nie mam pożadnej za 4 tysie tak nie mam
11.01.2012
11.12.2011
Mar
Robiłem podyplomówkę na tej uczelni. Była super. Bardzo mi pomogła w awansie zawodowym.
Zuuuzka
AWF w Krakowie posiada biuro karier - tam można pytać o praktyki, szkolenia itp
08.12.2011
08.12.2011
Alek24
Uczelnia oferuje nowoczesne zaplecze, sale są ok. Na rehabilitacji nie ulewają. Oczywiście jak ktoś się nie nauczy wymagającego materiału to nie zda - normalka.
Hans
Ja z kolei zainteresowany jestem rehabilitacją, czy na I roku jest ostro? W sensie czy ulewają?
04.06.2011
04.06.2011
Zuz18
Chciałabym studiować turystykę, czy uczelnia posiada bazę firm z którymi można wejść we współpracę - praktyki? Czy też trzeba samemu szukać?
Maks
Chciałbym po tegorocznej maturze przyjść na AWF w Krakowie. Jednak zastanawia mnie czy mają nowoczesne sale, siłownie, baseny, odnowę biologiczną? Jak to wygląda?
04.06.2011
02.06.2011
Miffi
Uczelnia ma przejrzysty sposób oceniania, przejrzyste wymagania. Żadnych ukrytych kruczków. Jasne umowy, określone stawki.
Marcel
Chciałbym po ukończonych studiach zostać menadżerem sportu. Studiuję kierunek Sport. Dobrze wybrałem. Uczelnia ok. Wykładowcy sprawiedliwi. Myślę, ze będzie dobrze.
02.06.2011
02.06.2011
mati
AWF w Krakowie jest uczelnią przyjazną studentowi. Jej program nauczania doskonale przygotowuje do zawodu. Studiuje Wychowanie fizyczne.
maks
Studiuję rehabilitację ruchową. wg mnie uczelnia staje na wysokości zadania. program nauczania i plan zajęć są super.
02.06.2011
23.05.2011
Wydział Rechabilitacji Ruchowej
Jestem studentką specjalności Hipoterapia na tym wydziale. Specjalność ta to połączenie dwóch pasji - pomagania osobom niepełnosprawnym jak i miłość do koni. Dzięki studiom poznałam jak ważne jest odpowiednie wykształcenie w tej dziedzinie, rozwinęłam empatię i wrażliwość. Zobaczyłam jak ważna jest terapia i jakie daje wymierne efekty. Polecam wszystkim dla, których los drugiego człowieka nie jest obojętny.
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Politechnika Lubelska
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Politechnika Poznańska
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Gdański
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Opolski
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa