• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

AMA Film Academy w Krakowie

uczelnia niepubliczna, woj. małopolskie, 30-702 Kraków, ul. Tadeusza Romanowicza 17A, (+) 514 584 030, sekretariat@akademiamultiart.pl

AMA Film Academy to prywatna szkoła filmowo-artystyczna. Została założona w 2011 roku przez Piotra Lenara - operatora filmowego o niezwykle bogatym dorobku artystycznym i członka Europejskiej Akademii Filmowej.

Szkoła umożliwia nabycie kompetencji w dziedzinach przemysłu filmowego. Zajęcia prowadzone są przez doświadczonych filmowców o wieloletnim stażu i odbywają się w nowoczesnych warunkach, z wykorzystaniem najświeższych technologii. Program nauczania zmienia się równolegle z wymaganiami i trendami kinematograficznymi. Akademia posiada obecnie dwa wydziały - w Krakowie oraz w Warszawie.

Sprawdź pełną listę dostępnych kierunków i dowiedz się więcej o wymaganiach rekrutacyjnych szkoły.


Ocena uczelni

5.36 / 10
32 głosów

Opinie (86)
AMA Film Academy w Krakowie, AMA Film

pytanko
Wiem, że szkoła oferuje status słuchacza, ale czy oferuje legitymacje? Ponawiam też pytanie o to, jak wyglądają zajęcia na kierunku aktorskim i czy przygotowują do gry w teatrze czy tylko na ekranach?
28.02.2022
22.02.2022
Natalia
Studiowałam na kierunku postprodukcja i teraz bezproblemowo udało mi się znaleźć pracę w zawodzie. Byłam pozytywnie zaskoczona podejściem szkoły w czasie pandemi. Gdy inne uczelnie w których praktyka jest równie ważna trochę lekceważyły temat, my mieliśmy specjalne ćwiczenia które mogliśmy wykonywać u siebie w domu, dostosowane do pandemicznych warunków. Gorąco polecam :)
AMA
odpowiedź dla Wiktoria z dnia 18.02.2022
Pani Wiktorio - Na specjalizacji o której Pani pisze zostało 2 osoby Nie byliśmy w stanie prowadzić dalej zajęć tak jak było to zaplanowane Przedstawiliśmy Wam opcje co możemy a czego nie. W kolejnym roku (na specjalizacje trafiło 5 osób) zaproponowaliśmy waszej dwójce dokończenie kierunku , zaproponowaliśmy Wam dołączenie do zajęć od III semestru w ramach powtórki i integracji z nową grupą a płatność od IV semestru Pani nie chciała/nie mogła Oczywiście Wiem, że nie były to optymalne rozwiązania ale przy 2 osobach jedyne możliwe. Certyfikatu i dyplomu otrzymać Pani nie może ponieważ kierunku Pani nie skończyła ale zaświadczenie, że się Pani uczyła jak najbardziej
18.02.2022
18.02.2022
Wiktoria
AMA moim zdaniem to jedna z najgorszych szkol do jakich mozna pojsc ze wzgledu na to jak traktowani sa studenci. Studiowalam tam prawie 2 lata kierunek post produkcji. Zajecia byly odwolywane, wiekszosc czasu nie dzialaly programy w ktorych mielismy pracowac albo wciskali nas do zajec innych kierunkow, ktore nie mialy z vfx i montazem nic wspolnego. Po 3 semestrach AMA zamknela nasz kierunek nie dajac nam ani dyplomu, ani zwrotu pieniedzy oraz nie uprzedzila nas wczesniej mimo, ze powinna zgodnie z podpisana umowa. Pisma od prawnika byly ignorowane, moje maile oraz telefony rowniez. Stracilam 15 tysiecy i prawie dwa lata. Nie dostalam zadnego potwierdzenia, ze studiowalam i zostalam totalnie z niczym. BARDZO ODRADZAM. Prosze przeczytac sobie jak odpisuja tutaj na negatywne komentarze i spodziewac sie takiego traktowania w szkole. Czytajcie uwaznie umowe zanim podpiszecie.
AMA
odpowiedź dla Julix z dnia 14.02.2022
Pisze Pan dziesiątki zdań o szkole, wykładowcach, nauce a nawet nie przestąpiła Pani naszego progu, nawet 5 min nie była Pani na zajęciach - czy to jest uczciwa opinia ? - pozostawiam jako pytanie otwarte. AMA jest płatną szkołą ale nie ma tu miejsca na postawę - płace więc wymagam - powiem więcej to my wymagamy od słuchaczy przede wszystkim dużej ilości pracy. W tym kontekście podtrzymuje swoje zdanie mówiąc że wspólnego języka byśmy nie znaleźli bo ewidentnie mamy inne podejście do procesu nauczania. Życzę żeby znalazła Pani swoje miejsce, które da Pani tego czego Pani oczekuje. Pozdrawiam serdecznie
15.02.2022
14.02.2022
Julix
Opinia dla wszystkich potencjalnych kandydatów już samo to w jaki sposób szanowna szkoła odpowiada na negatywne komentarze już daje do myślenia. Mimo mojego niezadowolenia z całego procesu rekrutacji oraz podczas rozmowy ,gdzie uważam że komisja powinna inaczej i w kulturalny sposób postępować z każdym kandydatem. Każda rozmowa rekrutacyjna kształtuje dla szkoły opinie w jaki sposób jest prowadzona i jaka jest postawa wykładowców , bo w końcu trochę czasu każdy z nas ma zamiar poświęcić nie licząc już faktu , że trzeba w tej szkole zostawić dużo pieniędzy. Nie każdy ma ochotę wyrzucać pieniądze. Jeśli już tak jest na rozmowie to co jest w trakcie nauki , chyba każdy z nas słyszał co się dzieje obecnie w szkołach filmowych. Każdy z tej szkoły powinien zachwalać naukę a postawa szkoły ,że (chyba wspólnie możemy się cieszyć że nie uczy się Pani u Nas - raczej nie znaleźlibyśmy wspólnego języka) nie warto tracić tu zbędnego czasu i pieniędzy. Jest to prymitywna postawa szkoły. Reasumując potencjalny kandydacie moja opinia jest szczera , jeśli chcesz iść do tej szkoły to musisz się przygotować na złe tratowanie od wykładowców. Musisz mieć nerwy ze stali. Ale czy to jest warte takiego poświęcenia. Jeśli myślisz na poważnie o dostaniu się do łódzkiej filmówki lub tego typu studiach, nie warto wydawać tu tyle pieniędzy. A jeśli chcesz skończyć szkołę która da ci warsztat i będziesz mógł robić karierę w obszarze filmów , lepiej poszukaj inne szkoły. W innych szkołach/lub na kursach możesz się uczyć z lepszym traktowaniem i to za mniej kasy. A szkole AMA ewidentnie brakuje taktu i obycia którego już dawno powinni się nauczyć w końcu działają w obszarze kultury.
AMA
odpowiedź dla Julix z dnia 11.02.2022
Fakt 1 - opłata egzaminacyjna 50 zł  Fakt 2 - w komisji w AMA nie ma trzech egzaminujących Fakt 3 - cały kierunek prowadzony jest na platformie zoom, nie tylko egzaminy Fakt 4 - nie jesteśmy "łódzką filmówką" i tak wymagamy na tym kierunku poza przejściem rozmowy z komisją również przesłania CV Fakt 5 - wszystkie ceny podane są na stronie - jest zapewne dużo tańszych szkół/kursów/warsztatów Fakt 6 - zwarzywszy na Pani podejście do procesu nauczania ("Sory to ja wam zamierzam płacić i to nie mało,więc trochę pokory) chyba wspólnie możemy się cieszyć że nie uczy się Pani u Nas - raczej nie znaleźlibyśmy wspólnego języka Niemniej życzymy samych sukcesów i gorąco pozdrawiamy Innych chcących sprawdzić jak to jest w praktyce zapraszamy - już od kwietnia kolejna tura egzaminów na nowy rok akademicki ;)
13.02.2022
11.02.2022
Julix
W mojej ocenie rekrutacja fatalna. Wyciąganie pieniędzy nic pozatym. Swego czasu chciałam udać się na produkcję filmową. Zapisalam sie kiedy była promocja zero wpisowego, bo dziękuję bardzo tyle wpisowego płacić to jakieś chore ceny. Już nie licząc opłaty za egzamin. Rozmowa oczywiście w czasach pandemii online , serio w dzisiejszych czasach są lepsze komunikatory niż zoom. Było tam ze 3 wykładowców o ile można ich tak tytułować, bo na tytuły to trzeba zasłużyć. Rozmowa fatalnie przeprowadzona już nie mówiąc o tym że cv trzeba wysłać serio to nie łódzka filmówka tylko zwykła szkoła policealna. Sam założyciel przeprowadzał rozmowę . Ogólnie pytania nie z tej dziedziny co potrzeba. Na końcu się zreflektowali na jakim kierunku sie chcę uczyć. Komisja bardzo nie przyjemna, chamskie odzywki. Sory to ja wam zamierzam płacić i to nie mało,więc trochę pokory. Powinniście się cieszyć że ktoś za tyle kasy chce się uczyć i w kulturalny sposób się zachowywać . Oczywiście po 2 tygodniach otrzymałam informację zwrotną że się dostałam, ale odnowiłam po takim traktowaniu. Jeśli ktoś ma ochotę pójść na produkcję filmową to odradzam tu. Uważam że jeśli już tak jest na rozmowie to co później szkole jest . To ktoś wam płaci a nie wy za uczenie się. Na rynku jest dużo szkół i kursów tańszych i tam uczą ludzie na poziomie.
(nie)artystka
Zastanawia mnie jak w praktyce wygląda nauka na kierunku: aktorstwo. Może ktoś ma jakieś doświadczenia - jest na tym kierunku lub go skończył? I czy szkoła oferuje legitymacje?
14.11.2021
09.10.2021
AMA
odpowiedź dla TOM z dnia 28.06.2021
Główna siedziba AMA w Warszawie - ul. Chełmska 21.
Marta
Mam zamiar aplikować na aktorstwo filmowe. Warto iść na aktorstwo do tej szkoły? Głównie zainteresowała mnie metoda Camera Acting. Szukałam takich studiów w polsce od dawna, niestety większość szkół opiera się głównie na aktorstwie teatralnym. Jeśli ktoś jest lub był na tym kierunku niech coś napisz ;) Jak wyglada egzamin na ten kierunek i czy dyplom AMA Film Academy przyda się za granica czy w USA? Pozdrawiam!
28.09.2021
30.06.2021
juliaaa
Witam! Szukam kogoś kto opowiedziałby mi trochę o kierunku aktorstwo filmowe. Czy warto, jak wyglądają zajęcia i co powinnam wiedzieć przed egzaminem? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź!!!
TOM
To w takim razie mam jeszcze pytanie:) Gdzie dokładnie będą odbywały się zajęcia ? (VFX)
28.06.2021
23.06.2021
AMA
odpowiedź dla TOM z dnia 21.06.2021
Dzień dobry To całkowita nowość - dopiero w październiku zaczną się pierwsze zajęcia. Nie ma więc nikogo kto się na tym kierunku uczył Może Pan za dwa lata będzie tym który jako pierwszy odpowie na takie pytanie :):)
TOM
Hej. Planuję zdawać na kierunek POST-PRE PRODUCTION CINEMA (VFX). Będę wdzięczny za opinie o tym kierunku :)
21.06.2021
15.06.2021
AMA
odpowiedź dla Matrix z dnia 17.04.2021
Cześć :) Dziękujemy za miłe słowa. Trzymamy za Ciebie kciuki
AMA
odpowiedź dla Szymon z dnia 10.01.2021
Cześć Szymon Egzamin na realizację dźwięku podobnie jak na inne kierunki przebiega następująco: poprosimy Cię o opowiedzenie o sobie (o twoim wykształceniu, doświadczeniu, zainteresowaniach) potem poprosimy Cię o zrobienie kilku ćwiczeń - w ten sposób sprawdzimy czy jesteś kreatywny, spostrzegawczy i na jakim poziomie jest twoja wiedza W roku bieżącym (2021) egzaminy prowadzimy online
15.06.2021
15.06.2021
AMA
odpowiedź dla Rose z dnia 23.05.2021
Rose - na rozmowie rekrutacyjnej porozmawiamy trochę o Tobie (twoim wykształceniu, doświadczeniu) potem poprosimy Cię o wykonanie kilku ćwiczeń Rozmowy w tym roku prowadzimy online.
Rose
Czy ktoś wie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna (egzamin z predyspozycji) na kierunku Produkcja Filmowa Online?
23.05.2021
17.04.2021
AMA
odpowiedź dla Fabina z dnia 11.02.2021
Fabina - egzamin nie jest ani trudny ani łatwy :) W rozmowie i w poprzez kilka ćwiczeń staramy się poznać Ciebie, twój zasób wiedzy, predyspozycje. To egzamin do szkoły a więc wiemy, że mamy do czynienia z osobami które chcą się uczyć więc wiedzy jeszcze wiele nie posiadają (choć oczywiście rożnie bywa) Czytaj dużo bo to zawsze poszerza horyzonty zwłaszcza jeżeli chcesz być reżyserem :) Mam nadzieje że do zabaczenia na egzaminach :)
Matrix
Uczyłem się na reżyserii - skończyłem w ubiegłym roku Dla mnie super. To jest tak, że jak sam chcesz to oni Ci pomogą to zdobyć Za Ciebie nikt tam nic nie zrobi Trzeba być aktywnym i robić robić robić Zresztą ja miałem od początku w głowie że skoro płacę za szkolę to wymagam od siebie bardzo dużo - i to się sprawdziło. Poznałem masę genialnych ludzi - mega twórczych. Często po zajęciach staliśmy pod "pomarańczowych namiotem " i gadaliśmy gadaliśmy gadaliśmy nie mogąc się rozstać
17.04.2021
11.02.2021
Fabina
Jak trudny jest egzamin wstępny na reżyserię? Polecacie jakieś lektury?
Szymon
Z czego składa się egzamin wstępny na kierunek realizacja dźwięku?
10.01.2021
28.08.2020
Jakub
Ile wynosi czesne za zaoczny kierunek postprodukcji, aktorstwa i operatorki?
Jedrek
pytanie Ile jest osób na jedno miejsce na wydział aktorski
24.08.2020
31.05.2020
Kaja
W tym roku chciałabym złożyć dokumenty na Aktorstwo. Zastanawiam się jednak nad trybem. Oglądając dni otwarte dowiedziałam się, że osoby bez doświadczenia zazwyczaj wybierają tryb stacjonarny, a z doświadczeniem niestacjonarny. Czy ktoś z uczniów mógłby podzielić się informacja czy tak to wygląda? Czy jeśli mam zerowe doświadczenie, brak portfolio itp mam w ogóle szansę?
AMA
odpowiedź dla Marta z dnia 17.04.2020
Na kierunku realizacji dźwięku studenci (pisząc ogólnie - po szczegółowe informacje odsyłam na naszą stronę www.akademiamultiart.pl) uczą się głównie nagrywania dźwięku na planie i postprodukcji dźwięku - nauka obejmuje całokształt zagadnień związanych z realizacją dźwięku i muzyki w filmie, grach, TV, reklamie i multimediach AMA jest szkołą filmową Do egzaminu może podejść osoba bez doświadczenia - mamy świadomość tego że jest to egzamin do szkoły a więc przychodzą do Nas osoby które chcą wiedzę zdobyć
29.04.2020
29.04.2020
AMA
odpowiedź dla Lee z dnia 28.04.2020
Dzień dobry, Podstawowy Kurs Filmowy nigdy nie miał i nie ma opiekuna roku (na kurs składa się 5 zjazdów ) , wytyczne dotyczące możliwości zaliczenia Kursu (jest ich kilka a dokładnie trzy) przekazywane są na pierwszym zjeździe zawsze - nigdy nie było to pominięte - przez pracownika szkoły. Etiudy kończące na tym kursie nie mają konkretnych wytycznych - pokazywane są naprawdę różne prace i przez wzgląd na podstawowy charakter kursu nie mają sztywnych wytycznych (dodam że nie ma obowiązku pokazania etiudy) Zastanawiam się czy faktycznie Pan/Pani był/a na tym kursie ponieważ informacje podane w komentarzu tak odbiegają od rzeczywistości.
Lee
byłam w AMA na Podstawowym Kursie Filmowym, nie polecam, szkoła nie wywiązała się z obiecanego rentalu, nie odpisywali na maile w sprawie wypożyczenia sprzętu na realizację etiud, wykładowcy niektórzy bardzo dobrzy, niektórzy słabi. Generalnie w szkole chaos, nasz opiekun roku nie wiedział, że jest opiekunem roku, ani nie znał wymagań projektu zaliczeniowego.
28.04.2020
17.04.2020
Marta
Czy na reżyserię dźwięku można iść bez żadnej wiedzy w tym zakresie? Czy studenci uczą się np nagrywania reklam radiowych? czy są zajęcia z emisji głosu? Chciałabym pracować w radio.
Ania
Hej. Czy ktoś mógłby mi opowiedzieć troche o rekrutacji na kierunek filmowy stacjonarny? Jak sie przygotować i jakie prace wysłać? Z gory dziękuję
09.04.2020
06.04.2020
Ewa
Super kierunki, ale to szkoła policealna? Bardziej na zasadzie zdobycia umiejętności niż dyplomu zawodowego? Szkoda.
Piotrek
hej, czy na AMA jest możliwość nauczenia się filmowania dronami? Jeśli tak to czy jest to w ramach przedmiotu, czy dodatkowych zajęć? Czy faktycznie mogę się nastawić na dużo praktycznych zajęć? W jak licznych grupach prowadzone są zajęcia ze sprzętem? Nie chcę tylko patrzeć jak ktoś inny uczy się, ale chciałbym też wszystkiego spróbować sam.
31.03.2020
09.03.2020
Kaja
Pytanie do absolwentów. Czy szkoła policealna wystarczy w kontekście pracy, czy potem myślicie o studiach?
AMA
odpowiedź dla Borek z dnia 02.03.2020
AMA jest prywatną szkołą policealną W praktyce oznacza to, że nasi uczniowie mają status słuchacza nie studenta
03.03.2020
02.03.2020
Borek
Witam,bardzo chciałbym po skończeniu liceum zacząć naukę w AMA, jednak nurtuje mnie jedno pytanie (nie wpływa na decyzję, ale jednak w głowie siedzi). Czy w trakcie nauki posiadam status studenta? Czy jest to bardziej coś typu "szkoły policealnej"? Dziękuję z góry za odpowiedź na to błache pytanko:)
LEX
Super, dziękuję bardzo za informacje. Pozdrawiam :)
03.02.2020
02.02.2020
AMA
odpowiedź dla LEX z dnia 29.01.2020
W trakcie rekrutacji (kwiecień - wrzesień) zawsze organizujemy dni otwarte Proszę śledzić naszą stronę www.akademiamultiart.pl - tam i na stronie AMA na Facebooku pojawią się najwcześniej konkretne informacje o terminach. Pozdrawiam :)
LEX
Czy jest możliwość odwiedzenia szkoły (dni otwarte/konsultacje) dla potencjalnych kandydatów? Dziękuje i pozdrawiam
29.01.2020
28.01.2020
Ola
Hejka, czy jest tu jakaś dobra dusza, która powie mi troszeczkę więcej od serca na temat Organizacji produkcji filmowej i mediów? Poszukuję też osoby, która chciałaby mi troche powiedzieć o egzaminie wstępnym. Z góry dziękuję bardzo! Zostawiam maila: aleksandraflorczyk62@gmail.com, albo fb: Aleksandra Florczyk
Ewi
Czy trudny jest egzamin na produkcję filmowa.? Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami jak jest na tym kierunku..? Jacy są wykładowcy itp?
17.11.2019
05.10.2019
Abre
Ja się tu uczę od roku i cieszę się już na powrót po wakacjach, szkoła jest genialna. Super atmosfera, wykładowcy znane nazwiska ze świata filmu, praktykujący filmowcy, a to tego mega pozytywni i otwarci ludzie. Sprzęt pierwsza klasa, jest go na tyle dużo, że ekipy nie zabijają się wzajemnie o niego, tylko mogą pracować jednocześnie. Pozdrawiam serdecznie.
AMA
Scenariopisarstwo jest z natury kierunkiem dosyć "teoretycznym". Uczy się zasad pisania scenariusza, są określone reguły, wręcz "matematyczne", że w tej minucie to , w tamtej to , czy ilość punktów zwrotnych, czy zasady przemiany bohatera, czy zasady korzystania z softwerów do pisania scenariuszy filmowych. Analizy filmowe i analizy gotowych scenariuszy. oglądanie filmów, seriali, fragmenty i znowu analizy, aby odkryć nauczone zasady. No i potem przez wiele miesięcy praktyka:piszecie scenariusze: projekt serialu TV i Fabułę... są też zajęcia z reżyserami na planie - to też praktyka. Scenariusz to pisanie, a nie bytność na planie... jest też prawo autorskie, estetyka, język filmu, analizy montażowe... to taka teorio-praktyka. Jest ciekawie... :)
24.09.2019
20.09.2019
Art
Mam pytanie o praktyczny charakter zajęć na scenariopisarstwie. Czy studia przygotowują od strony praktycznej, czy to takie lanie wody?
Kocio
No ja myślę, że łatwy ten egzamin, no właściwie - rozmowa rekrutacyjna - historia filmu trochę, ocena światła w zdjęciach ( ja na opeeratorski stacjonarny ), test układania kolorów, taka rozmowa co robisz, twoje prace to bronisz - najlepsze i najgorsze zdjęcie np. no i jeszcze na spostrzegawczość chyba, bo różnice i podobieństwa między fotami...dwóch operatorów pytało w komisji. w sumie spoko
10.09.2019
08.09.2019
doremi
To ja też dorzucę dwa słowa od siebie. Egzamin, to wiadomo, w zależności od kierunku, ale raczej nie radzę iść zupełnie "zielonym", trochę trzeba znać się w temacie, ja się uczyłam i nie uważam, że to był łatwy egzamin, ale do zdania. Sama szkoła świetna, atmosfera wiadomo, jak to w szkole artystycznej, wszyscy (łącznie z prowadzącymi zajęcia) są spoko, w miarę na luzie, ale jednak dość wymagający, chcą nauczyć jak najwięcej (w końcu za to płacimy) i jeśli się chce, to naprawdę sporo się nauczysz, trzeba się trochę przyłożyć. Mi znajomy polecił tę szkołę, a znajomy pracuje w branży od kilku lat, więc wiedział co robi.
Mati
Ja na operatorkę. Jestem już :) he . Nie było ciężko, cos musisz wiedzieć no i prace jakieś swoje mieć, po za tym są tam analizy z zdjęć, czy z historii filmu pytania, czy do układania historie też z fot. No na operatorke akurat to i o kamerach, oświetelnie na zdjeciach, takie miejsce akcji i czas itd. Raczej na logikę, czy zauważasz rożne rzeczy czy jak myślisz ogólnooie.
27.08.2019
23.08.2019
maja
No ale się dostałeś? na co ? i cężko jakoś?
Mati
tzn na częśc kierunkow chyba
23.08.2019
23.08.2019
Mati
no ja w czerwcu. chyba jeszcze są egzaminy w AMA
maja
Ktoś zdawał w tym ropku jeszcze? trudny ten egzamin ?
22.08.2019
12.08.2019
Anna Maria Wojdyga
Bardzo dobra szkoła. na początek był egzamin wstępny. Jest dość trudny, ale da się zdać. Poza tym jest to szkoła gdzie zajecia sa prowadzone przez bardzo dobrych wykładowców. poza tym jak tak szukałam po innych uczelniach to ta np ma najwięcej sprzętu do postprodukcji obrazu. Poza tym szkoła miała mój wymarzony kierunek Realizacji Dźwięku w Filmie gdzie inne tego nie miały. Poza tym tak wizualnie jak uczelnia wygląda. Mega w porządku, Sale z projekcjami plus nowoczesna montażowanie oraz duży teren na zdjęcia filmowe.
AMA
Dźwięk jest prowadzony w języku polskim. Po angielsku mamy jeden kurs Filmmaking Basic Course
02.08.2019
29.07.2019
olaf
Jakie języki są do wyboru na reżyserii dźwięku?
AMA
Czy trudno się dostać na reżyserię hmm ? Łatwiej niż do Łodzi :) A poważnie fajnie znaleźć w sieci naszych studentów tego kierunku i zapytać 
23.07.2019
18.07.2019
Karol
Czy trudno dostać się na reżyserię?
AMA
Niestety nie uruchomiliśmy scenografii - za mało chętnych Może w przyszłym roku...:)
16.07.2019
11.07.2019
pola
Chętnie bym poczytała Wasze opinie o scenografii.
AMA
AMA jest szkolą artystyczną policealną wpisaną do rejestru szkół Ministerstwa Dziedzictwa i Kultury Narodowej oraz do Rejestru Instytucji Szkoleniowych Absolwenci otrzymują dyplom ukończenia AMA
27.06.2019
25.06.2019
mila
Jaki dyplom otrzymują absolwenci? Czy to jest licencjat?
Mateusz Hernik
Zdecydowanie polecam szkołę filmową AMA. Zajęcia z najlepszymi filmowcami przygotowują studentów nie tylko do podjęcia pracy w zawodzie, ale też do kontynuowania nauki np. w Szkole FIlmowej w Łodzi (gdzie nie dostałbym się na pewno bez nauki w AMA). Przyszedłem do szkoły nie mając bladego pojęcia o lampach filmowych, o kamerach i o zawodzie. Od tego momentu minęły trzy lata, a za 2 miesiące zacznę studia w Łodzi na kierunku operatorskim. AMA stwarza duże możliwości dla tych, którzy są ambitni i chcą być coraz lepsi, dlatego uważam, że uczciwie muszę polecić AMA wszystkim tym, którzy zamierzają pracować w świecie filmu lub te filmy bezpośrednio tworzyć. Pozdrawiam serdecznie.
21.06.2019
31.05.2019
Kasia
Studia są płatne W zależności od kierunku od 3500 zł do 4900 zł /semestr Jest możliwość płatności ratalnej (miesięczne raty) Na stronie www.akademiamultiart.pl na dole każdej podstrony kierunku są warunki rekrutacji i tam są wpisane wszystkie opłaty jakie pojawiają się na danym kierunku
Asumi
Czy studia stacjonarne są płatne? Jeśli tak to ile mniej więcej?
31.05.2019
21.02.2019
AAaa
Hej. Studiuje/Studiował ktoś realizacje dźwięku? Czy opłaca się iść na ten kierunek? Co lepiej wybrać, studia dzienne czy zaoczne? Chce wiedzieć czy nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto :/
animacja filmowa
słuchajcie, a czy tam jest animacja filmowa? bo z tych kierunków podanych na liście to nie wynika, chodzi mi o program dl kogoś kto interesuje się animacją filmów np. dla dzieci, ale nie tylko.
26.11.2018
24.09.2018
PAWEL
Zaczynam w tym tygodniu operatorke:)
Tomasz91
Polecam - bardzo polecam. Znalazłem AMA dwa lata temu po tym jak nie dostałem się do Łodzi - to czego się nauczyłem (głównie są tam zajęcia praktyczne) już w trakcie nauki zacząłem wykorzystywać już w trakcie nauki
11.07.2018
15.05.2018
Mario
Jako absolwent, pracujący w zawodzie po ukończonej multiart i uważam, że było warto i gdybym mógł wybrałbym tak samo raz jeszcze. Największe wrażenie robi kadra wykładowców, którzy mają olbrzymią wiedzę. Podoba mi się, że nie ma też wyścigu szczurów jak w Łodzi czy Warszawie, a poziomem te szkoły od siebie nie odbiegają. W razie pytań służę pomocą.
dyplom
jaki tytuł się otrzymuje po skończeniu reżyserii? co jest wpisane na dyplomie?
27.04.2018
23.04.2018
Her
Uczelnia jest płatna? Ile za semestr?
Patrycja
jak wygląda złożenie papierów i dostanie się do AMA-y ? Cięzko jest sie tam dostać ? Są jakieś testy wstępne czy jak ? :)
16.04.2018
12.01.2018
głucho cisza
czy udało Wam się do nic dodzwonić, żeby o coś zapytać??? bo ja próbuję trzeci raz i jest głucho w telefonie. Nikt nie odbiera ani na jedną komórkę ani na drugą podaną na stronie www :-(
kto uczy
no ale podają, że kadrę stanowią duże nazwiska ... Zanussi, Starski, Sikora, Żamojda ... czyli chyba jednak dbają o poziom zajęć ... na stronie są biogramy osób prowadzących zajęcia, można sobie obczytać na spokojnie
04.12.2017
15.11.2017
Marcin
Wykładowcy super - sami aktywni zawodowo i znający dobrze branżę Fajne studio i dobrze wyposażona wypożyczalnia sprzętu - tutaj wirtualny spacer http://akademiamultiart.pl/o-nas Dużo indywidualnej i grupowej pracy, praktyki, warsztaty. Nie ma nudy :) I można się zacząć kręcić w środowisku
Zed
Runowicz Tomasz jako wykladowca ? Ten gosc czerpe wiedze z tutoriali ogolnie dostepnych na YT. Ma zerowe doswiadczenie. On sie powinien uczyc a nie wykladac.
31.08.2017
25.07.2017
caseyneistat
Ktoś podzieli się swoimi spostrzeżeniami na temat kierunku reżyserskiego? Małgośka, na jaki kierunek złożyłaś papiery?;)
małgośka
Ja już papiery złożyłam w ubiegłym tyg :)
10.07.2017
07.07.2017
ttttttt
Gdzieś niedawno czytałem, że otworzyli kilka dziennych kierunków, wcześniej były to głównie zaoczne.
gizbol
Mają dużo kierunków, każdy może znaleźć coś dla siebie. Nie ma co ukrywać że przed absolwentami szkół filmowych otwieranych jest wiele drzwi, jest to stosunkowo młoda uczelnia więc jeszcze im się chce kształcić i budować markę.
05.07.2017
03.07.2017
Michał
zgadza się, kadra jest spoko, w zasadzie bez zastrzeżeń. Jest możliwość robienia filmów pod okiem fachowców, atmosfera też jest okey. nie ma czegoś takiego jak wyścig szczurów.
phil88
Ludzie wejdź sobie na ich stronę - zjeżdżasz na sam dół strony: 1. Zanussi 2. Żuławski 3. Starski 4. Jabłoński 5. Sikora 6. Żamojda Tutaj masz całą załogę: http://akademiamultiart.pl/wykladowcy
29.06.2017
28.06.2017
frankkenway19
A kto ze znanych osób prowadzi zajęcia? Kogo znanego tam spotkałeś? No i jak atmosfera??????????????
Michał
tak pracuje w zawodzie, wpsółpacuję z kilkoma agencjami, robię reklamowki, nagrywam tez komercyjnie filmy z drona. na uczelni nauczylem sie warsztatu pracy, pod okiem doswiadczonych montazystow czy operatorow kamer min piotr lenar (zalozyciel tej szkoly). poza tym duzo kontaktow ktore procentuja do dzis, w zasadzie to dzialam glownie z polecenia :) to jest takie srodowisko, ze jak ktos czego potrzebuje, szykuje sie projekt to dzwoni sie, pisze na maila badz fejsna. od strony technicznej uczelnia w zasadzie zapewnia wszystko co niezbedne.
27.06.2017
26.06.2017
wojtek20
Pracujesz w zawodzie? Jaką mają kadrę, no i czego konkretnie można nauczyć się u nich na tym kierunku?
Michał
Hej, ja studiowałem :) Na kierunku kierunek operatorski oraz montaż filmów. Generalnie okey, pracuję w zawodzie i nie narzekam :) Pytaj :)
23.06.2017
17.06.2017
gonia
kto studiuje w tej szkole i może napisać, jak jest? warto"
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Opolski
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Coventry University Wrocław
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Poznańska
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Politechnika Łódzka
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Gdański
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie