• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (67)
AMA Film Academy w Krakowie, AMA Film

AMA
odpowiedź dla Fabina z dnia 11.02.2021
Fabina - egzamin nie jest ani trudny ani łatwy :) W rozmowie i w poprzez kilka ćwiczeń staramy się poznać Ciebie, twój zasób wiedzy, predyspozycje. To egzamin do szkoły a więc wiemy, że mamy do czynienia z osobami które chcą się uczyć więc wiedzy jeszcze wiele nie posiadają (choć oczywiście rożnie bywa) Czytaj dużo bo to zawsze poszerza horyzonty zwłaszcza jeżeli chcesz być reżyserem :) Mam nadzieje że do zabaczenia na egzaminach :)
17.04.2021
17.04.2021
Matrix
Uczyłem się na reżyserii - skończyłem w ubiegłym roku Dla mnie super. To jest tak, że jak sam chcesz to oni Ci pomogą to zdobyć Za Ciebie nikt tam nic nie zrobi Trzeba być aktywnym i robić robić robić Zresztą ja miałem od początku w głowie że skoro płacę za szkolę to wymagam od siebie bardzo dużo - i to się sprawdziło. Poznałem masę genialnych ludzi - mega twórczych. Często po zajęciach staliśmy pod "pomarańczowych namiotem " i gadaliśmy gadaliśmy gadaliśmy nie mogąc się rozstać
Fabina
Jak trudny jest egzamin wstępny na reżyserię? Polecacie jakieś lektury?
11.02.2021
10.01.2021
Szymon
Z czego składa się egzamin wstępny na kierunek realizacja dźwięku?
Jakub
Ile wynosi czesne za zaoczny kierunek postprodukcji, aktorstwa i operatorki?
28.08.2020
24.08.2020
Jedrek
pytanie Ile jest osób na jedno miejsce na wydział aktorski
Kaja
W tym roku chciałabym złożyć dokumenty na Aktorstwo. Zastanawiam się jednak nad trybem. Oglądając dni otwarte dowiedziałam się, że osoby bez doświadczenia zazwyczaj wybierają tryb stacjonarny, a z doświadczeniem niestacjonarny. Czy ktoś z uczniów mógłby podzielić się informacja czy tak to wygląda? Czy jeśli mam zerowe doświadczenie, brak portfolio itp mam w ogóle szansę?
31.05.2020
29.04.2020
AMA
odpowiedź dla Marta z dnia 17.04.2020
Na kierunku realizacji dźwięku studenci (pisząc ogólnie - po szczegółowe informacje odsyłam na naszą stronę www.akademiamultiart.pl) uczą się głównie nagrywania dźwięku na planie i postprodukcji dźwięku - nauka obejmuje całokształt zagadnień związanych z realizacją dźwięku i muzyki w filmie, grach, TV, reklamie i multimediach AMA jest szkołą filmową Do egzaminu może podejść osoba bez doświadczenia - mamy świadomość tego że jest to egzamin do szkoły a więc przychodzą do Nas osoby które chcą wiedzę zdobyć
AMA
odpowiedź dla Lee z dnia 28.04.2020
Dzień dobry, Podstawowy Kurs Filmowy nigdy nie miał i nie ma opiekuna roku (na kurs składa się 5 zjazdów ) , wytyczne dotyczące możliwości zaliczenia Kursu (jest ich kilka a dokładnie trzy) przekazywane są na pierwszym zjeździe zawsze - nigdy nie było to pominięte - przez pracownika szkoły. Etiudy kończące na tym kursie nie mają konkretnych wytycznych - pokazywane są naprawdę różne prace i przez wzgląd na podstawowy charakter kursu nie mają sztywnych wytycznych (dodam że nie ma obowiązku pokazania etiudy) Zastanawiam się czy faktycznie Pan/Pani był/a na tym kursie ponieważ informacje podane w komentarzu tak odbiegają od rzeczywistości.
29.04.2020
28.04.2020
Lee
byłam w AMA na Podstawowym Kursie Filmowym, nie polecam, szkoła nie wywiązała się z obiecanego rentalu, nie odpisywali na maile w sprawie wypożyczenia sprzętu na realizację etiud, wykładowcy niektórzy bardzo dobrzy, niektórzy słabi. Generalnie w szkole chaos, nasz opiekun roku nie wiedział, że jest opiekunem roku, ani nie znał wymagań projektu zaliczeniowego.
Marta
Czy na reżyserię dźwięku można iść bez żadnej wiedzy w tym zakresie? Czy studenci uczą się np nagrywania reklam radiowych? czy są zajęcia z emisji głosu? Chciałabym pracować w radio.
17.04.2020
09.04.2020
Ania
Hej. Czy ktoś mógłby mi opowiedzieć troche o rekrutacji na kierunek filmowy stacjonarny? Jak sie przygotować i jakie prace wysłać? Z gory dziękuję
Ewa
Super kierunki, ale to szkoła policealna? Bardziej na zasadzie zdobycia umiejętności niż dyplomu zawodowego? Szkoda.
06.04.2020
31.03.2020
Piotrek
hej, czy na AMA jest możliwość nauczenia się filmowania dronami? Jeśli tak to czy jest to w ramach przedmiotu, czy dodatkowych zajęć? Czy faktycznie mogę się nastawić na dużo praktycznych zajęć? W jak licznych grupach prowadzone są zajęcia ze sprzętem? Nie chcę tylko patrzeć jak ktoś inny uczy się, ale chciałbym też wszystkiego spróbować sam.
Kaja
Pytanie do absolwentów. Czy szkoła policealna wystarczy w kontekście pracy, czy potem myślicie o studiach?
09.03.2020
03.03.2020
AMA
odpowiedź dla Borek z dnia 02.03.2020
AMA jest prywatną szkołą policealną W praktyce oznacza to, że nasi uczniowie mają status słuchacza nie studenta
Borek
Witam,bardzo chciałbym po skończeniu liceum zacząć naukę w AMA, jednak nurtuje mnie jedno pytanie (nie wpływa na decyzję, ale jednak w głowie siedzi). Czy w trakcie nauki posiadam status studenta? Czy jest to bardziej coś typu "szkoły policealnej"? Dziękuję z góry za odpowiedź na to błache pytanko:)
02.03.2020
03.02.2020
LEX
Super, dziękuję bardzo za informacje. Pozdrawiam :)
AMA
odpowiedź dla LEX z dnia 29.01.2020
W trakcie rekrutacji (kwiecień - wrzesień) zawsze organizujemy dni otwarte Proszę śledzić naszą stronę www.akademiamultiart.pl - tam i na stronie AMA na Facebooku pojawią się najwcześniej konkretne informacje o terminach. Pozdrawiam :)
02.02.2020
29.01.2020
LEX
Czy jest możliwość odwiedzenia szkoły (dni otwarte/konsultacje) dla potencjalnych kandydatów? Dziękuje i pozdrawiam
Ola
Hejka, czy jest tu jakaś dobra dusza, która powie mi troszeczkę więcej od serca na temat Organizacji produkcji filmowej i mediów? Poszukuję też osoby, która chciałaby mi troche powiedzieć o egzaminie wstępnym. Z góry dziękuję bardzo! Zostawiam maila: aleksandraflorczyk62@gmail.com, albo fb: Aleksandra Florczyk
28.01.2020
17.11.2019
Ewi
Czy trudny jest egzamin na produkcję filmowa.? Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami jak jest na tym kierunku..? Jacy są wykładowcy itp?
Abre
Ja się tu uczę od roku i cieszę się już na powrót po wakacjach, szkoła jest genialna. Super atmosfera, wykładowcy znane nazwiska ze świata filmu, praktykujący filmowcy, a to tego mega pozytywni i otwarci ludzie. Sprzęt pierwsza klasa, jest go na tyle dużo, że ekipy nie zabijają się wzajemnie o niego, tylko mogą pracować jednocześnie. Pozdrawiam serdecznie.
05.10.2019
24.09.2019
AMA
Scenariopisarstwo jest z natury kierunkiem dosyć "teoretycznym". Uczy się zasad pisania scenariusza, są określone reguły, wręcz "matematyczne", że w tej minucie to , w tamtej to , czy ilość punktów zwrotnych, czy zasady przemiany bohatera, czy zasady korzystania z softwerów do pisania scenariuszy filmowych. Analizy filmowe i analizy gotowych scenariuszy. oglądanie filmów, seriali, fragmenty i znowu analizy, aby odkryć nauczone zasady. No i potem przez wiele miesięcy praktyka:piszecie scenariusze: projekt serialu TV i Fabułę... są też zajęcia z reżyserami na planie - to też praktyka. Scenariusz to pisanie, a nie bytność na planie... jest też prawo autorskie, estetyka, język filmu, analizy montażowe... to taka teorio-praktyka. Jest ciekawie... :)
Art
Mam pytanie o praktyczny charakter zajęć na scenariopisarstwie. Czy studia przygotowują od strony praktycznej, czy to takie lanie wody?
20.09.2019
10.09.2019
Kocio
No ja myślę, że łatwy ten egzamin, no właściwie - rozmowa rekrutacyjna - historia filmu trochę, ocena światła w zdjęciach ( ja na opeeratorski stacjonarny ), test układania kolorów, taka rozmowa co robisz, twoje prace to bronisz - najlepsze i najgorsze zdjęcie np. no i jeszcze na spostrzegawczość chyba, bo różnice i podobieństwa między fotami...dwóch operatorów pytało w komisji. w sumie spoko
doremi
To ja też dorzucę dwa słowa od siebie. Egzamin, to wiadomo, w zależności od kierunku, ale raczej nie radzę iść zupełnie "zielonym", trochę trzeba znać się w temacie, ja się uczyłam i nie uważam, że to był łatwy egzamin, ale do zdania. Sama szkoła świetna, atmosfera wiadomo, jak to w szkole artystycznej, wszyscy (łącznie z prowadzącymi zajęcia) są spoko, w miarę na luzie, ale jednak dość wymagający, chcą nauczyć jak najwięcej (w końcu za to płacimy) i jeśli się chce, to naprawdę sporo się nauczysz, trzeba się trochę przyłożyć. Mi znajomy polecił tę szkołę, a znajomy pracuje w branży od kilku lat, więc wiedział co robi.
08.09.2019
27.08.2019
Mati
Ja na operatorkę. Jestem już :) he . Nie było ciężko, cos musisz wiedzieć no i prace jakieś swoje mieć, po za tym są tam analizy z zdjęć, czy z historii filmu pytania, czy do układania historie też z fot. No na operatorke akurat to i o kamerach, oświetelnie na zdjeciach, takie miejsce akcji i czas itd. Raczej na logikę, czy zauważasz rożne rzeczy czy jak myślisz ogólnooie.
maja
No ale się dostałeś? na co ? i cężko jakoś?
23.08.2019
23.08.2019
Mati
tzn na częśc kierunkow chyba
Mati
no ja w czerwcu. chyba jeszcze są egzaminy w AMA
23.08.2019
22.08.2019
maja
Ktoś zdawał w tym ropku jeszcze? trudny ten egzamin ?
Anna Maria Wojdyga
Bardzo dobra szkoła. na początek był egzamin wstępny. Jest dość trudny, ale da się zdać. Poza tym jest to szkoła gdzie zajecia sa prowadzone przez bardzo dobrych wykładowców. poza tym jak tak szukałam po innych uczelniach to ta np ma najwięcej sprzętu do postprodukcji obrazu. Poza tym szkoła miała mój wymarzony kierunek Realizacji Dźwięku w Filmie gdzie inne tego nie miały. Poza tym tak wizualnie jak uczelnia wygląda. Mega w porządku, Sale z projekcjami plus nowoczesna montażowanie oraz duży teren na zdjęcia filmowe.
12.08.2019
02.08.2019
AMA
Dźwięk jest prowadzony w języku polskim. Po angielsku mamy jeden kurs Filmmaking Basic Course
olaf
Jakie języki są do wyboru na reżyserii dźwięku?
29.07.2019
23.07.2019
AMA
Czy trudno się dostać na reżyserię hmm ? Łatwiej niż do Łodzi :) A poważnie fajnie znaleźć w sieci naszych studentów tego kierunku i zapytać 
Karol
Czy trudno dostać się na reżyserię?
18.07.2019
16.07.2019
AMA
Niestety nie uruchomiliśmy scenografii - za mało chętnych Może w przyszłym roku...:)
pola
Chętnie bym poczytała Wasze opinie o scenografii.
11.07.2019
27.06.2019
AMA
AMA jest szkolą artystyczną policealną wpisaną do rejestru szkół Ministerstwa Dziedzictwa i Kultury Narodowej oraz do Rejestru Instytucji Szkoleniowych Absolwenci otrzymują dyplom ukończenia AMA
mila
Jaki dyplom otrzymują absolwenci? Czy to jest licencjat?
25.06.2019
21.06.2019
Mateusz Hernik
Zdecydowanie polecam szkołę filmową AMA. Zajęcia z najlepszymi filmowcami przygotowują studentów nie tylko do podjęcia pracy w zawodzie, ale też do kontynuowania nauki np. w Szkole FIlmowej w Łodzi (gdzie nie dostałbym się na pewno bez nauki w AMA). Przyszedłem do szkoły nie mając bladego pojęcia o lampach filmowych, o kamerach i o zawodzie. Od tego momentu minęły trzy lata, a za 2 miesiące zacznę studia w Łodzi na kierunku operatorskim. AMA stwarza duże możliwości dla tych, którzy są ambitni i chcą być coraz lepsi, dlatego uważam, że uczciwie muszę polecić AMA wszystkim tym, którzy zamierzają pracować w świecie filmu lub te filmy bezpośrednio tworzyć. Pozdrawiam serdecznie.
Kasia
Studia są płatne W zależności od kierunku od 3500 zł do 4900 zł /semestr Jest możliwość płatności ratalnej (miesięczne raty) Na stronie www.akademiamultiart.pl na dole każdej podstrony kierunku są warunki rekrutacji i tam są wpisane wszystkie opłaty jakie pojawiają się na danym kierunku
31.05.2019
31.05.2019
Asumi
Czy studia stacjonarne są płatne? Jeśli tak to ile mniej więcej?
AAaa
Hej. Studiuje/Studiował ktoś realizacje dźwięku? Czy opłaca się iść na ten kierunek? Co lepiej wybrać, studia dzienne czy zaoczne? Chce wiedzieć czy nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto :/
21.02.2019
26.11.2018
animacja filmowa
słuchajcie, a czy tam jest animacja filmowa? bo z tych kierunków podanych na liście to nie wynika, chodzi mi o program dl kogoś kto interesuje się animacją filmów np. dla dzieci, ale nie tylko.
PAWEL
Zaczynam w tym tygodniu operatorke:)
24.09.2018
11.07.2018
Tomasz91
Polecam - bardzo polecam. Znalazłem AMA dwa lata temu po tym jak nie dostałem się do Łodzi - to czego się nauczyłem (głównie są tam zajęcia praktyczne) już w trakcie nauki zacząłem wykorzystywać już w trakcie nauki
Mario
Jako absolwent, pracujący w zawodzie po ukończonej multiart i uważam, że było warto i gdybym mógł wybrałbym tak samo raz jeszcze. Największe wrażenie robi kadra wykładowców, którzy mają olbrzymią wiedzę. Podoba mi się, że nie ma też wyścigu szczurów jak w Łodzi czy Warszawie, a poziomem te szkoły od siebie nie odbiegają. W razie pytań służę pomocą.
15.05.2018
27.04.2018
dyplom
jaki tytuł się otrzymuje po skończeniu reżyserii? co jest wpisane na dyplomie?
Her
Uczelnia jest płatna? Ile za semestr?
23.04.2018
16.04.2018
Patrycja
jak wygląda złożenie papierów i dostanie się do AMA-y ? Cięzko jest sie tam dostać ? Są jakieś testy wstępne czy jak ? :)
głucho cisza
czy udało Wam się do nic dodzwonić, żeby o coś zapytać??? bo ja próbuję trzeci raz i jest głucho w telefonie. Nikt nie odbiera ani na jedną komórkę ani na drugą podaną na stronie www :-(
12.01.2018
04.12.2017
kto uczy
no ale podają, że kadrę stanowią duże nazwiska ... Zanussi, Starski, Sikora, Żamojda ... czyli chyba jednak dbają o poziom zajęć ... na stronie są biogramy osób prowadzących zajęcia, można sobie obczytać na spokojnie
Marcin
Wykładowcy super - sami aktywni zawodowo i znający dobrze branżę Fajne studio i dobrze wyposażona wypożyczalnia sprzętu - tutaj wirtualny spacer http://akademiamultiart.pl/o-nas Dużo indywidualnej i grupowej pracy, praktyki, warsztaty. Nie ma nudy :) I można się zacząć kręcić w środowisku
15.11.2017
31.08.2017
Zed
Runowicz Tomasz jako wykladowca ? Ten gosc czerpe wiedze z tutoriali ogolnie dostepnych na YT. Ma zerowe doswiadczenie. On sie powinien uczyc a nie wykladac.
caseyneistat
Ktoś podzieli się swoimi spostrzeżeniami na temat kierunku reżyserskiego? Małgośka, na jaki kierunek złożyłaś papiery?;)
25.07.2017
10.07.2017
małgośka
Ja już papiery złożyłam w ubiegłym tyg :)
ttttttt
Gdzieś niedawno czytałem, że otworzyli kilka dziennych kierunków, wcześniej były to głównie zaoczne.
07.07.2017
05.07.2017
gizbol
Mają dużo kierunków, każdy może znaleźć coś dla siebie. Nie ma co ukrywać że przed absolwentami szkół filmowych otwieranych jest wiele drzwi, jest to stosunkowo młoda uczelnia więc jeszcze im się chce kształcić i budować markę.
Michał
zgadza się, kadra jest spoko, w zasadzie bez zastrzeżeń. Jest możliwość robienia filmów pod okiem fachowców, atmosfera też jest okey. nie ma czegoś takiego jak wyścig szczurów.
03.07.2017
29.06.2017
phil88
Ludzie wejdź sobie na ich stronę - zjeżdżasz na sam dół strony: 1. Zanussi 2. Żuławski 3. Starski 4. Jabłoński 5. Sikora 6. Żamojda Tutaj masz całą załogę: http://akademiamultiart.pl/wykladowcy
frankkenway19
A kto ze znanych osób prowadzi zajęcia? Kogo znanego tam spotkałeś? No i jak atmosfera??????????????
28.06.2017
27.06.2017
Michał
tak pracuje w zawodzie, wpsółpacuję z kilkoma agencjami, robię reklamowki, nagrywam tez komercyjnie filmy z drona. na uczelni nauczylem sie warsztatu pracy, pod okiem doswiadczonych montazystow czy operatorow kamer min piotr lenar (zalozyciel tej szkoly). poza tym duzo kontaktow ktore procentuja do dzis, w zasadzie to dzialam glownie z polecenia :) to jest takie srodowisko, ze jak ktos czego potrzebuje, szykuje sie projekt to dzwoni sie, pisze na maila badz fejsna. od strony technicznej uczelnia w zasadzie zapewnia wszystko co niezbedne.
wojtek20
Pracujesz w zawodzie? Jaką mają kadrę, no i czego konkretnie można nauczyć się u nich na tym kierunku?
26.06.2017
23.06.2017
Michał
Hej, ja studiowałem :) Na kierunku kierunek operatorski oraz montaż filmów. Generalnie okey, pracuję w zawodzie i nie narzekam :) Pytaj :)
gonia
kto studiuje w tej szkole i może napisać, jak jest? warto"
17.06.2017
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Politechnika Gdańska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu