• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (22)
sernik
hej! warto?
21.05.2020
26.06.2019
Zielona
W Łodzi podobno jest jakieś Studium Aktorskie przy WSSiP przy wydziale filmowym. TYlko tam mają specjalizację z aktorstwa filmowego. Dziś dostałam ulotkę przed wydziałem łódzkiej filmówki, a czuję, że skopałam pierwszy etap :( Piszą, że prez te 3 lata przygotowują do zdania externy. Po tym egzaminie to chyba tak, jak z magistrem teatralnej, bo Cię już mogą zatrudnić na etat i masz zawód aktora, więc się zastanawiam. Myślę, czy też nie zrobić roku w ramach przygotowania na kolejne podejście do państwowej. Robił tak ktoś?? Zimował w prywatnej i przeskoczył na państwową??
Paweł Kot
Bez znajomości nie probojcie i nie pisze tego złośliwie... Takie są realia
13.06.2019
25.04.2019
1
xd
Xxx
Cześć :-) zacznę od tego iż z aktorstwem związana jestem od dziecka . Uwielbiałam grać,godziny spędzone na deskach teatru małych form,proby do późnych godzin I niesamowita atmosferą. Nawet cos sie udało wygrać kilka razy !! Niestety zly wybór liceum ,problemy ze zdrowiem -musiałam wszystko rzucić w cholerę. Dodatkowo mam problem z wymową r,w codziennym życiu nie słychać tego az tak ,jednak aktora cechuje nienaganna dykcja/wymową. Stąd moje pytanie drodzy studenci ast ,czy warto w ogóle próbować? Nie widzę siebie nigdzie ,nie umiem znaleźć ścieżki kariery zawodowej . Jedyny spokój,azyl czuje myśląc wlansie o ast. Z góry dziękuję za odpowiedź! :)
26.12.2018
18.09.2018
o przyjęciach na studia
jakie są limity, po ile osób przyjmują, skoro piszecie, że zdaliście, ale nie przyjęli Was? jak należy to rozumieć? że szukacie gdzie indziej studiów? czy czekacie aż kogoś obleją po semestrze?
Iza
Czy ktos korzystał z poradni dla kandydatów na Wydział Aktorski? opinie? warto? napiszcie please, bonie wiem gdzie planowć studia.
27.08.2017
20.09.2016
kuba marek
żenada, dostałem się i nie ma dla mnie miejsca, a moja dobra znajoma, która grywa już w teatrze i dostaje za to gaże, nie przeszła nawet do II ETAPU! to chyba prawda, że liczą się układy, nie polecam, wybieram się do w-wy
9lop0
Tak jak wszyscy piszą niżej , jest mega ciezko . Sama nie dostalam sie a probowalam trzykrotnie ... nie polecam jak nie macie pleecow
15.03.2016
27.02.2016
Piotr Zamojski
Również nie dostałem się na akademię mimo dobrego przygotowania. Nie mam bogatych rodziców.
xxx
Znajomości i układziki.. przykra prawda o pwst.
21.02.2016
02.09.2013
Majka
Magdo, kierunek Reżyseria obrazu telewizyjnego, filmowego i fotografia prowadzony jest od zeszłego roku w WST, w Zabrzu: www.zabrze.pl
Magda
a czy jest kierunek reżysera filmowego czy tylko reżyseria dramatu?
22.07.2013
27.08.2012
bigben
MASARKA. Zdałem egzamin wstępny na wydziale aktorskim PWST w Krakowie na specjalność aktorstwo dramatyczne, ale niestety nie mam szansy na studia bo NIE MA MIEJSCA DLA MNIE. tragedia. może ktoś zrezygnuje, choć na to nie liczę!!!;/
pureimagination
Takie moje marzenie to dostać się do szkoły teatralnej, a po zdobyciu odpowiedniego wykształcenia, wyszlifowaniu umiejętności, rozpocząć karierę aktorską na deskach polskich teatrów. Długa przede mną droga, a szanse na powodzenie niewielkie, ale spróbuję spełnić to marzenie dzięki studiowaniu w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej im. Ludwika Solskiego w Krakowie!
18.08.2012
09.08.2012
hipster
Skoro to jest wyższa szkoła, to znaczy że jest płatna, a jeśli się płaci, to mimo wszystko na studia są jakieś eiminacje czy przyjmują każdego kto się zgłosi? Bardzo chcę się dostać tutaj za rok, ale nie wiem czego się spodziewać!
maniek
jak się zastanawiałem gdzie studiować i szukałem w googlach różnych uczelni, czytałem na temat kierunków, to natrafilem na info o Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej im. Ludwika Solskiego w Krakowie. szczerze mówiąc wcześniej o tej uczelni nie słyszałem, ale opinie w internecie wyglądają ciekawie, więc chyba wybiorę się tu na studia. co sądzicie o kadrze?
03.06.2012
19.05.2012
bercik
pierwszym wyborem jest dla mnie łódzka filmówka, ale jak nie, to spróbuję dostać się na aktorstwo w krakowie. tutaj poziom też podobno cholernie wysoki, prawie tak samo ciężko się dostać, jak do łodzi, ale mam nadzieję, że choć w jednej z placówek dostanę szansę... jeśli nie - wybiorę inne studia. i za rok spróbuję znowu, z marzeń tak łatwo się nie rezygnuje!
Greg
Gdzie chodzicie na imprezki studenci? Dajcie jakiś pomysł bo mi już powoli ich brakuje
18.01.2012
11.01.2012
Yoor
ciężko jest, ale to ze względu na wysoki poziom. Ciężka robota aby się utrzymac. ogolnie Fajnie ale sporo nauki, narzekać można na brak czasu
Igor
Krążą opinie, że jest duży odsiew. Ludzie zdają po kilka razy. Czy to prawda?
23.05.2011
23.05.2011
Martynika
Czy łatwo się tam dostać? Myślę o Wydziale Tańca...
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu