• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (95)
Szymon
odpowiedź dla jakub w. z dnia 16.04.2021
Cześć, obecnie jestem na szóstym semestrze studiów niestacjonarnych - Zarządzanie i Inżynieria Produkcji. Pierwszy rok - jest rokiem gdzie realizowane są przedmioty ogólne - typu Matematyka, Chemia, Fizyka, Mikroekonomia, Rysunek Techniczny, Zarządzanie Produkcją czy Finanse. Na drugim roku na kierunku ZIIP wybiera się specjalizację, w której chcesz się kształcić, obecnie są to 3 profile. Logistyka i Transport w Zarządzaniu Produkcją -Przedmioty :( Transport Międzynarodowy, Rynek usług TSL, Infrastruktura Transportu, Systemy informatyczne w logistyce, Logistyka, Logistyka Produkcji i Zaopatrzenia) Inżynier Procesu - Przedmioty: ( Podstawy Projektowania, Podstawy konstrukcji maszyn, Zrównoważony rozwój i ochrona środowiska) Inżynier Jakości. - Przedmioty: ( Zarządzanie Jakością, Metoda Lean Sigma, Nauka o Materiałach, Audit,) Na moim roku wszystkie te specjalizacje działają i wygląda to tak, że część zajęć realizujemy wspólnie, a przedmioty specjalnościowe realizujemy w mniejszych grupach. Uczelnia zapewnia możliwość uczestnictwa w kursach poszerzających kwalifikacje zawodowe - min. Auditor wewnętrzny systemów zarządzania jakością, szkolenie six sigma itp. Atmosfera jest bardzo przyjazna, przedmioty również nie sprawiają większych problemów. Oczywiście do pewnych należy się bardziej przyłożyć, ale to głównie tyczy się tych przedmiotów, które zaliczane są w sesji egzaminacyjnej. Jeżeli chcesz podjąć krok, by zdobyć wykształcenie wyższe-to się nie zastanawiaj tylko działaj :) W przyszłości to zaowocuje. Zapraszamy :)
19.04.2021
16.04.2021
jakub w.
Proszę o opnie na temat studiów zaoczych inzynierskich zarządzanie produkcją czy kontrola jakości ?
Rekrutacja
odpowiedź dla Karolina z dnia 03.04.2021
Dzień dobry, niestety na Filologii angielskiej nie prowadzimy już specjalności nauczycielskiej. Obecnie oferujemy moduł tłumaczeniowy oraz moduł: Język angielski w biznesie i turystyce. Pozdrawiamy!
07.04.2021
03.04.2021
Karolina
Czy na filologii angielskiej jest specjalność nauczycielska?
rekrutacja
trzeba znać angielski na poziomie komunikatywnym, ponieważ część zajęć prowadzona jest po angielsku
30.03.2021
21.02.2021
Filologia angielska
Hej, jak wyglądają zajęcia na filologii angielskiej? Jaki poziom trzeba mieć na starcie, żeby sobie poradzić na studiach? Czy jest bardzo wysoki poziom?
Dominika
! Dietetyka na MUP'ie w Oświęcimiu ! Jakie wrażenia, opinie? Ktoś chętnie porozmawiać o kierunku?
20.01.2021
19.10.2020
Absolwent
Instytut Nauk o Zdrowiu kpi z sytuacji epidemiologicznej zaistaniałej w naszym kraju poprzez zwlekanie z wydaniem dokumentów niezbędnych do uzyskania prawa wykonywania zawodu absolwentom mogącym wspomóc służbę zdrowia w tym trudnym czasie.
rekrutacja
odpowiedź dla Pielęgniarstwo z dnia 06.08.2020
Uczelnia nie ma ustalonego progu punktowego. Na podstawie liczby punktów uzyskanych w postępowaniu kwalifikacyjnym (wyniki egzaminów maturalnych lub ocena na dyplomie ukończenia studiów I stopnia) - dla wszystkich kandydatów na dany kierunek, tworzona jest lista rankingowa. Przyjęcie na studia następuje w drodze wpisu na listę studentów po dokonaniu potwierdzenia podjęcia studiów.
06.08.2020
06.08.2020
Pielęgniarstwo
Orientuje się ktoś jaki był próg punktowy w ubiegłym roku?
Dietetyka
Proszę o opinię . Dietetyka
16.07.2020
28.06.2020
Paulina
odpowiedź dla Monia z dnia 08.06.2020
Małopolska Uczelnia Państwowa jest naprawdę godna polecenia. Tym bardziej kierunek pielęgniarstwo który w ostatnich latach bardzo mocno się rozwinął. Ja w tym roku kończę studia I stopnia (licencjat) na kierunku pielęgniarstwo. Na uczelni panuje bardzo rodzinna atmosfera. Można korzystać z biblioteki, czytelni, czy też zarejestrować się w bibliotekach internetowych korzystając jednocześnie z abonamentu wykupionego przez uczelnię. Koła naukowe pozwalają zdobyć nową wiedzę, jednocześnie organizowane są liczne konferencje i różnego rodzaju wyjazdy integracyjne. Wykładowcy studentów traktują indywidualnie, a nie zbiorowo dlatego można czuć się na MUP-ie jak w domu. Od października zaczynam studia na II stopniu pielęgniarstwa. Tobie również polecam Tę uczelnie. Przyjdź, a zobaczysz, że nie pożałujesz. Paulina
Absolwent
odpowiedź dla pedagogika z dnia 19.06.2020
Studia na pedagogiczne w MUPie to zdecydowanie świetny pomysł. Jest kilka modułów do wyboru – przedszkolna z wczesnoszkolną, opiekuńcza i rodziny, resocjalizacyjna z profilaktyką społeczną oraz opiekuńczo-wychowawcza. Dla mnie największym atutem studiowania na tym kierunku były małe grupy zajęciowe, dzięki czemu nawet wykłady miały charakter warsztatowy. Student nie jest anonimowy i na pewno będzie rozpoznawalny przez wykładowców. Kadra dydaktyczna na wysokim poziomie, z kilku większych ośrodków akademickich, ale też składająca się z lokalnych praktyków działających w instytucjach na naszym terenie, dzięki czemu była sposobność do wizyt studyjnych, warsztatów w terenie, a to może się przełożyć na zatrudnienie czy inne kontakty zawodowe w przyszłości. W Instytucie Nauk Humanistycznych i Społecznych działa kilka kół naukowych, w których można rozwijać swoje pasje, zrobić coś twórczego, wesprzeć różne inicjatywy. Szczerze polecam studiowanie pedagogiki w oświęcimskiej uczelni!
27.06.2020
19.06.2020
pedagogika
planuje studia pedagogiczne, prosze o opinie osoby, które tu się uczą
Monia
Czy ktoś w tym roku wybiera się na pielęgniarstwo? Czy może ktoś już studiuje? Chętnie poznam opinie.
08.06.2020
04.08.2019
pepe2
zarządzanie i inżynieria produkcji-niestacjonarne w Oświęcimiu ...czy ktoś może powiedzieć czy to ciężki kierunek... bo to matma,fizyka chemia... Proszę o wszelkie info. Z góry dziękuje
Ciekawa
Kto w tym roku na zarządzanie?
07.07.2019
19.05.2019
Mirabella
Ciężko się dostać na finanse i rachunkowość? Ile mniej więcej trzeba mieć punktów?
filologia angielska
planuje iść na anglistykę, choć mam dylematy, czy nie wybrać konkretnego kierunku (technicznego) a język szlifować na boku, a le boję się że poziom nauki będzie średni, a zalezy mi na tym, aby to znajomość języa obcego była moim mocnym atutem. Pytanko; jak oceniacie anglistykę tutaj? jacy są wykłądowcy? ilu jest nativów? jaki poziom zajęć? czy realne jest od trzeciego roku żeby wziąć jeszcze jeden kierunek i pogodzić je oba???
19.03.2019
21.02.2019
Były_NS_ZIP
Szczerze, ja byłem zadowolony z poziomu oraz atmosfery panującej w tej uczelni. Jedyny minus, to zajęcia organizowane w piątkowe popołudnia, co było dość uciążliwe przy systemie mojej pracy (3-zmiany) oraz czas trwania (bywało, że trzeba było przysiedzieć od 8:00 do 20:00). W mojej opinii uczelnia godna polecenia.
graża
czy warto rozważam studia w pwsz w oświęcimiu? czy próbować wyżej i mieć ich w zapasie?
06.12.2018
04.12.2018
lonia
czy macie wiedze na temat tego, jakie kierunki są najlepiej reazliwoane w pwsz-cie? możecie wskazać te, o których jest dobra opinia? oczywiście miło widziane wasze komentarze o studiach na których jesteście :-)
Szybki
Cześć ! Wybiera się ktoś może na PWSZ w tym roku?
08.07.2018
20.06.2018
Kate
Hej! Zastanawiam się nad Filologią zaocznie na PWSZ, ktoś może powiedzieć jak sytuacja wygląda na ten moment?
Student
Nie polecam nikomu tej Uczelni. zjazdy co tydzień i w dodatku w piątki późnym wieczorem, kobiety w dziekanacie beznadziejne, nie znają się kompletnie na robocie, wykładowcy nie lepsi, zmarnowałem tam 3 lata.. porażka
21.02.2018
14.09.2017
Zenek
Halo halo czy ktoś powie coś o wychowaniu fizycznym?
Gaba
Witam. Czy ktoś podzieliłby się opinią na temat kierunku pielęgniarstwa na tej uczelni?
14.09.2017
26.07.2017
Mart199
Hejka czy ktoś może doradzi jak jest na lofistyce i transporcie w zarządzaniu produkcją ?
Xyz
Czy mając 62 pkt na bezpieczenstwo wewnetrzne jeat szansa się dostac?
22.07.2017
19.06.2017
student
Uczelni mała, ale fajna. Zajęcia dobrze zaplanowane, z wykładowcami można się dogadać. Studiuje dziennie i pracuje. POLECAM!!!
Wiola
Ktoś może powiedzieć jaki jest poziom na zarządzaniu albo finansach i rachunkowości? Czy jest ciezko i wgl jaka jest uczelnia ? :) z góry dziękuje
26.05.2017
04.05.2017
Dominika
Halo, jakie opinie na temat zarządzania w hotelarstwie i gastronomii?
Nick
Bo własnie slyszalam, ze nie przyjmują jak ktoś nie umie dobrze pływac ale widze, ze to chyba mit. Wiec bardzo mnie to pocieszylo. Dziekuje za odpowiedz ;)
19.10.2016
19.10.2016
Extra
Jest sporo miejsc na WF-ie, co roku ludzie przychodzą z AWF-ów-bo tu jest dobra atmosferka.I nie martw się o pływkę, dasz radę bo każdego wyszkolą:)
nick
Ciężko jest na wychowaniu fizycznym ? I jakie wymagania są potrzebne aby się tam dostać ? Moją słabą strona jest pływanie czy to jest wymagane ?
18.10.2016
12.10.2016
Bo
Inauguracja jest dopiero w poniedziałek, więc jest ok. Ogólnie to fajna, wyluzowana szkoła, bez napinki. W PEŁNI POLECAM BO TU STUDIUJĘ już drugi kierunek
lakdf
Ogólnie nie polecam. Z filologii odeszli najlepsi wykładowcy, a sama filologia została włączona do nowego instytutu. To już koniec tego kierunku, a przynajmniej pewnej jakości i poziomu. Szkoda, ale w ostatnim czasie wiele złego tam się dzieje. Wiele konfliktów i pogłębiający się chaos organizacyjny.
05.10.2016
03.10.2016
jsfdhg
harmonogram zajęć kierunku FINANSE I RACHUNKOWOŚĆ" jest w zakładce INSTYTUT INFORMATYKI;
fdffdsd
Pojawiły się harmonogramy na stronie
03.10.2016
03.10.2016
adaadd
Dla mnie to jakieś nieporozumienie, zero informacji na jakikolwiek temat.. A czy ktoś będzie dojeżdżał z BB?
pomocy
Brak harmonogramów na czas.... Panie w sekretariacie też niewiele wiedzą. Wszystko na ostatnią chwilę. O co kaman?
03.10.2016
03.10.2016
naras
czy informatyka tam działa? Na stronie nie ma informacji odnośnie kadry na informatyce??? Na innych kierunkach jest. Wiecie coś?
dfbhdbf
Dzwoniłam do sekretariatu i pani powiedziała mi, że od 7 października tj od piątku ale od której godziny nie wiedziała dokładnie sama.
30.09.2016
30.09.2016
zńp
Wie ktoś kiedy rozpoczynają się zajęcia na zaocznych? Nie mogę znaleźć żadnych informacji na stronie uczelni.
ex man
Rektor PWSZ pełnik funkcję kierowniczą na UJ, na samej tylko politologii w PWSZ pracuje aż czterech profesorów dr hab.Uniwersytetu Jagiellońskiego
28.09.2016
28.09.2016
x-men
Uczelnia już nie ma patronatu UJ, a kadra to zbiorówka z różnych pomniejszych ośrodków. Szkoda, ze tak dużo dobrych pracowników już tam nie pracuje. Przed laty było inaczej...
P.
A wybiera się ktoś może na pielęgniarstwo ? :) Albo ktoś już studiował i mógłby wyrazić swoją opinię na temat tego kierunku ?
26.09.2016
23.09.2016
patkaa
Kto z was wybiera się na zarządzanie zaocznie od tego roku ?
nowa
dzieki.czy wykłady sa co drugi weekend na pierwszym roku ,a mozna odkupic od kogos materiały ?
06.09.2016
05.09.2016
Do Nowej:
Uczelnia jest ogólnie bardzo spoko, ale zarządzanie w hotelarstwie i gastronomi to chyba jakaś nowa specjalność :)
nowa
Hej, zaczynam pierwszy rok studiów na tej uczelni zarządzanie w hot i gastronomi zaocznie. Poproszę o opinie ;)
05.09.2016
25.08.2016
Janusz ma rację
Janusz ma rację, to bardzo przyjazna uczelnia. Spokojnie godna polecenia
filologia 2
Cześć - krótko - na filologii, tak samo jak na innych kierunkach jest o.k., bo to uczelnia jest o.k. I tu nie ma odsiewu, jak na filologiach na uniwerkach :)
24.07.2016
22.07.2016
filologia
jak z filologią angielska zaocznie/dziennie? jest w porządku?
do jezyki
jezyki obce sa na dobrym poziomie, ale spoko - sa takze grupy "od podstaw" i to faktycznie jest fajna uczelnia
12.07.2016
06.07.2016
języki
Jak wygląda sprawa z językami na uczelni? Do wyboru mamy język obcy (niemiecki/angielski) czy nauczany jest tylko jeden z nich? na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji istnieje możliwość wybrania języka niemieckiego(zdawałem maturę z j. niem, ang nie mam nawet dobrych podstaw )
Janusz
Uczelnia jest super, podstawy wiedzy zawsze uzyskasz. Profesorowie dostępni nie jak na Krakowie.
05.03.2016
09.01.2016
Gabi
Hej:) ja jestem teraz na II roku niestacjonarnej pedagogiki. Mój e-mail gabi.palka3259@gmail.com
pilne
Szukam kontaktu z osobą z pedagogiki zaocznej z drugiego roku, chciałam tylko spytać o parę rzeczy związanych ze studiowaniem na PWSZ.
17.12.2015
08.09.2015
INFO
Studiuję tu - jest wporzo, więc zastanawiam się nad studiowaniem drugiego kierunku - INFORMATYKA
popieram
Polecam kierunek PRACA SOCJALNA - bo daje dobrą pracę na Zachodzie, a studentom płacą 300 euro za miesiąc praktyki
07.09.2015
26.08.2015
Robert
Kadra głównie z UJ, ciekawe kierunki studiów i studia dzienne za darmo!!!! Bo to uczelnia panstwowa! Do tego małe grupy, fajny kontakt z każdym wykładowcą- nie trzeba stać pod drzwiami godzinami. Nowoczesne sale i aule. Polecam!!!!
ja
Rzeczywiście nie szkoda czasu na tę Uczelnię. Jeśli ktoś z Was studiował na Uczelni w dużym mieście, to nie ma co porównywać. - na PWSZ przede wszystkim profile praktyczne, dobra infrastruktura, interesujące zajęcia, konferencje, spotkania z praktykami. Na pracy socjalnej możesz odbywać płatne praktyki w Niemczech, za darmo mieszkanie, wyżywienie i do tego 350 euro na miesiąc. Koleżanka dwie wypowiedzi niżej - piszemy tę a nie tą; są specjalności a nie specjalizacje, Zresztą nie możesz oceniać specjalności skoro zwiałaś po I roku - specjalności są od II. A jak zwiałaś to po czasie ocenisz, gdzie było lepiej.
25.08.2015
24.08.2015
Nie szkoda czasu na TĘ szkołę
gdybyś zastała dłużej na tej uczelni, dowiedziałabyś się, że należy pisać "tę szkołę" a nie "tom szkołę", czy "tą szkołę"/a PWSZ jest ok - nawet jak się jest ambitnym i chce się robić 2 kierunki studiów jednocześnie
Szkoda czasu na tą szkołę
zwiała po Iwszym roku z politologii do Krakowa i dobrze. Nie polecam, uczelnia mierna, słabe wykłady, specjalizacje, wykładowcy nie trzymają sie sylabusów tylko realizują swoje tematy, którymi sie fascynują. Szkoda czasu, odradzam. W pobliżu duze ośrodki Kraków UP, UJ, Katowice UŚ. Zwiewać kto moze i jest ambitny.
22.08.2015
27.06.2015
Kasia
Czy ktoś z was studiował zarządzanie w hotelarstwie i gastronomi albo pedagogika rodziny z mediacjami ? Jeśli tak to proszę o opinie . Jak myślicie co lepsze ?
Informatyk
Mają nowość - INFORMATYKĘ, czy ktoś tam się wybiera?
20.06.2015
17.04.2015
Tu jestem
Byłam na innej Uczelni i nie zdzierżyłam... Teraz jestem w PWSZ (już dłużej) i mogę śmiało powiedzieć, że w porównaniu z pobliskimi szkołami wyższymi, jest tu całkiem, całkiem dobrze. I to pod każdym względem
Tu BYŁAM
Moim zdaniem: w uczelni panuje chaos, jeśli chodzi o sprawy organizacyjne; wykłady były nieciekawe; sesja, kolokwia, angielski - śmiech na sali! ogólnie atmosfera i poziom jak w liceum, jawne pozwolenie na ściąganie, a nawet zachęcanie do ściągania. Jeśli chcesz mieć papierek, to zdobędziesz go łatwo - rób dobre ściągi. Jeśli oczekujesz jakiegoś rozwoju, zaangażowania, to nie bierz tej uczelni pod uwagę. Strata czasu. Mam kilku znajomych, którzy podzielają moją opinię. Ja zrezygnowałam po pierwszej sesji. Nie polecam.
14.04.2015
28.01.2015
Dobry
Osobiście studiuję tu już drugi kierunek, więc jakby było coś nie tak, to dokonałbym zmiany uczelni.
Marcus
Ja niestety zgodzić z opiniami się mogę... Poziom nauczania jak i organizacja kompletnie mnie nie zadowalają. Wykładowcy prezentują tematykę na zajęciach raczej bliżej swoich zachcianek niż trzymania się ram przedmiotu. Trzeba podkreślić również fakt, że pracodawcy z dystansem podchodzą do tej uczelni, traktując studentów gorzej niż inni. Z uczelni zrezygnowałem w trakcie II roku, podziękowałem PWSZ Także, NIEPOLECAM !
11.12.2014
06.09.2014
Andi
Krótko - studiowałem, ukończyłem (politologię) - i spokojnie mogę polecić każdemu
Hotin
Fakt, uczelnia ma naprawdę super budynki, ale jej największym plusem jest extra atmosfera i przyjazność dla studentó
19.08.2014
01.08.2014
zorro 2
Podobno już mają kierunek praca socjalna - najlepszy zawód na Zachodzie, ale czy zrobią już teraz nabór nie wiadomo
krol
Startują w tym roku ze studiami magisterskimi i inżynierskimi - tylko co wybrać
22.06.2014
18.06.2014
re
Uczelnia z fajną luźną atmosferą i wypasionymi wnętrzami - polecam
akurat
akurat jest zupełnie inaczej, to samorząd nie zrobił projektu budżetu swego na 2014 r. - pomimo nalegań ze strony władz, a mógł to uczynić nie "latając" wcale, tylko posługując się np. mailem / ale będzie nowe szefostwo samorządu więc może będzie lepiej
27.02.2014
23.02.2014
JS
Na politologii jeśli chcesz najmniejszym nakładem sił zdobyć licencjat zapraszam do PWSZ. Jeśli chcesz się nauczyć czegoś konkretnego... Poza tym władze olewają studentów i żeby coś załatwić czasami trzeba się nachodzić i naprosić. Komunikacja samorząd studencki - władza nie istnieje. Wykładowcy w większości lajtowi. Budynki nowoczesne, spoko biblioteka. Jeśli masz ambicje raczej na politologii się wynudzisz. fajna uczelnia na przeczekanie. Miasto, poza malutka galerią z kinem, ośrodkiem kultury i kilkoma klubami nuda.
Do: Majcia
Wykłady są ciekawe, szczególnie polecam Prof. Borkowskiego z Bezpieczeństwa
14.02.2014
09.02.2014
Majcia
czy wykłady są ciekawego ? :P
Nati
Skończyłam tu licencjat z politologii - i było extra, teraz jestem na magisterce na uczelni akademickiej i tu jest beznadzieja. Więc teraz tym bardziej doceniam PWSZ
22.10.2013
09.07.2013
Do Anety
Oczywiście, że tak
Aneta
Czy uczelnia wystawia zaświadczenia dla pobierajacych rentę po rodzicu?
09.07.2013
28.06.2013
Andrzej
O dziwo jak na małą uczelnie sporo się tutaj dzieje. Kolorytu nadaje politologi i pedagogika. Ogólnie PWSZ to Uczelnia, gdzie na pewno ne zginiesz w tłumie studiujących. Wykładowcy w wiekszości przypadków osoby kompetentne, aczkowiek zdarzają się też dziwne typy, ale to jak wszędzie. Gdybym mia wybrac jeszcze raz jako absolwent posątąpiłbym tak samo!
eva
miasto kameralne zielone. są fajne puby i life festival. W tym roku zagra STING!
16.06.2013
26.05.2013
politologia, nawiąże kontakt
ktos sie wybiera na politologie na PWSZ w Oświęcimiu? chetnie nawiaze kontakt z zainteresowanymi tymi studiami, bede szukac jakiegos mieszkania, jelsi wszystko pojdzie pomyslenie, podam gg albo maila, jelsi zauwaze, ze ktos tez planuje tutaj kierunek politologia
bab
jest nowa stronka - lepsza choć to nie trudne
27.04.2013
13.03.2013
wiki
fakt - str. netowa to najsłabszy element tej fajnej uczelni/ale ma być wkrótce NOWA! Socjologii brak, jest za to bardziej praktyczna politologia (z ciekawymi specjalnościami)/ uczelnia stara się też o kierunek praca socjalna (pomoc społeczna) - czyli socjologia w realu
żaba
pwsz w oswiecimiu ma okropna strone www, pomijam to, ze jest brzydka, bo to mozna zdzierzyc, ale tak nie ma w ogole informacji, wchodze na wydzialy i co? zdjecia i nazwiska - a po ... mi one? ja chce widziec kierunki i opisy tych kierunkow, przeciez nie wiadomo nawet, jaka jest ich oferta ksztalcenia!!! czy oni maja socjologie?? jesli tak, to napiszcie jak jest na socjologii, pliiiz
13.03.2013
17.11.2012
Kubol
Miasto, w którym się studiuje nie jest najważniejsze. Przecież chyba ważniejsza jest opinia o danej uczelni, czy ta szkoła ma wysoki poziom nauczania, czy spełnia nasze wymagania. Nie rozumiem waszej dyskusji na temat tego miasta. Warto raczej przyjrzeć się samej szkole
osw
A z czym Ci się kojarzy? Co złego w mieście/nazwie ? Etymologia słowa jest całkiem wdzięczna swoją drogą i bliska jest "oświeceniu", które rzekomo mieli nadać mu Cyryl i Metody. Co do samej szkoły, to jest w porządku, dlatego tym bardziej polecam
11.05.2012
13.03.2012
politologia
nie rozumiem waszych dziwnych dyskusji o miescie, dla kazdego Polaka nazwa Oświęcim bedzie miala zwsze znaczenie symboliczne, ja znam to miasto, mieszkam niedaleko i chyba kazdy kto bedzie tu studiowal, juz bywal tu wielokrotnie, mam konkretne pytanie o kierunek politologia, drodzy studencji tegoz kierunku, co mozecie ze swej strony powiedziec o wyborze politologii przez Was? nie zalujecie? jaka jest Wasza opinia? mnie to interesuje, ale mam obawy, ze pracy w tej branzy nie znajde, chyba ze wyjade do Krakowa, dylemat jest, czy wyjechac juz na studia, czy studia skonczyc tutaj a pozniej ewentualnie przeprowadzka za chlebem, co radzicie?
ooo
Nie narzekajcie prosze was . Miasto jak miasto - godne uwagi w koncu ja tutaj mieszkam xD
18.01.2012
11.01.2012
Opi
Byłam tam w tej miejscowosci. I mi się podobalo - o ile może się podobać. Podobalo ale w innym względzie
brrr
Oświęcim źle mi się kojarzy ... nie wyobrażam sobie mieszkać w Oświęcimiu ani studiować.
02.06.2011
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie