UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (23)
Instytut Spraw Publicznych Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, ISP UJ Kraków

Kamila
odpowiedź dla Aniela z dnia 18.03.2021
Szczegóły na isp.uj.edu.pl. Przepraszamy za milczenie, zmieniała się osoba odpowiedzialna za kontakt. Teraz postaramy się odpowiadać jak najszybciej.
18.03.2021
18.03.2021
Kamila
odpowiedź dla Aniela z dnia 18.03.2021
Zarządzanie zmianą społeczną to studia drugiego stopnia, tzw. magisterskie. Pozdrawiam
Aniela
Kto studiuje na kierunku "Zarządzanie zmianą społeczną" i może napisać, jaką mieliście maturę, żeby sie dostać? Wiem, że na UJ generalnie muszą być przedmioty na rozszerzeniu, jak wyglądały progi punktowe dla tego kierunku? Czy było łatwiej niz na samym Zarządzaniu lub Zarządzaniu publicznym? Bardzo liczę, że ktoś sie odezwie pomimo wielu wpisów bez echa poniżej :-(
18.03.2021
25.05.2020
Magda_Lena
Chcę zapytać o studia na kierunku ZARZĄDZANIE PUBLICZNE, a konkretnie chodzi mi o to "publiczne". Czym się różni zwykłe Zarządzanie od Publicznego? Jak się rózni program studiów? Czy absolwenci ą dedykowani do pracy w administracji publicznej?
losy absolwentów ISP UJ
co robią zawodowy te osoby, które ukończyły kierunek "zarządzanie publiczne"??? Czy ktoś dysponuje takimi informacjami? czy to jest furtka do pracy w ministerstwie, rządzie, powiecie???
22.10.2018
29.08.2018
polityka społeczna
Hej Kochani - Czego się spodziewać na I roku na kierunku polityka społeczna? na co wyczulacie? przed kim ostrzegacie? jakieś wskazówki, porady?
Kasia
Tez się wybieram na ten kierunek i tez nikogo nie znam wiec możemy się wybrać na piwo czy cokolwiek żeby się poznać i fajnie spędzić te studia :D
02.09.2017
28.08.2017
mr.lonely
Wybiera się ktoś na politykę społeczną? Szukam towarzystwa, przyjeżdżam do Krakowa zza Szczecina i nie mam się nawet z kim na piwo umówić :(
Jxrxsz
Siema, wybiera się ktoś może w tym roku na zarządzanie publiczne I stopnia ? Istnieje możliwość studiowania dwóch kierunków I stopnia na raz? Przykładowo jak będę już na drugim roku jakiegoś kierunku czy mogę jednocześnie zacząć inny kierunek stacjonarnie? Pozdrawiam
22.06.2017
22.05.2017
Monika.95
wydaje mi się, że nikt bez wykształcenia nie dostanie się do pracy w urzędzie miasta, a poprzednik miał na myśli pracę na niższych szczeblach od razu po studiach
Stanislaw
Czemu nizsze stanowiska? Przeciez studiuje sie chyba po to, zeby zajmowac wyzsze stanowiska. Wyzsze od osob bez wyksztalcenia.
22.03.2017
18.03.2017
polityka społeczna
Jeśli chodzi o pracę po polityce społecznej to przede wszystkim tutaj są stanowiska zarządcze w partiach politycznych oraz wszelkie niższe i w sektorze publicznym czyli urzędy miast, sejmiki wojewódzkie itp
stypendium
niestety ale w przypadku stypendium socjalnego nie ma zmiłuj, jak jest próg 800 zł to nawet grosz powoduje utratę tego świadczenia
27.02.2017
29.11.2016
o stypendium socjalnym
kwota powinna być podana gdzieś na stronie, może ona ulegać zmianie a każdym roku akademickim także trzeba to sprawdzać na bieżąco, co do odwołania to zawsze warto próbować ale może być trudno
podyplomowe Zarzadzanie w oświacie
szukam kogoś, kto realizował studia podyplomowe z zakresu Zarządzania w oświacie. Zależy mi na informacji na temat programu, sposobu realizacji, egzaminu końcowego i poziomu. Czy pisemna praca roczna jest tutaj obowiązkowa?
21.09.2016
13.09.2016
jaki dochód na głowę?
żeby dostać stypendium, ile należy mieć dochód na osobę w rodzinie? można gdzieś to sprawdzić na stronie? jakieś odwołania wchodza w grę jeśli dostanę odmowę?
praca po Polityce społecznej
gdzie znajdują pracę osoby, które kończą kierunek Poltyka Społeczna? na jakich stanowiskach? i w jakich firmach, jeśli można przykłady poprosić? w jakim kierunku można później się rozwijać w zakresie podyplomówek? chodzi mi o taką ścieżkę rozwoju z zarysowaniem perspektyw pracy. Z góry dziękuję, Iza
15.08.2016
01.08.2016
zarządzanie
czy jeszcze trwa rekrutacja na kierunek Zarządzanie? czy jeśli jest rekrutacja zamknięta, to mimo wszystko można próbowac przenieść papiery z innej uczelni państwowej? ktoś był w podobnej sytuacji?
problem techniczny
czy też tak macie, że jak chcecie na ich strone wejść Instytutu to wam error 404 wyskakuje? HTTP Status 404 type Status report message description The requested resource () is not available. Apache Tomcat/6.0
12.06.2016
12.06.2016
polecam
niezależnie od kierunku jaki wybierzecie, możecie czuć się szczęśliwcami, którzy - o ile skończycie i się obronicie, a zakładam że tak się stanie - będą mogli się pochwalić dyplomem najelpszego uniwerku w Polsce, czyli UJ.
frendddi
ja rozpoczęłam studia ale niestety po miesiącu musiałam zrezygnować i sie przeprowadzić do innego miasta, po miesiącu zajęć mogę stwierdzić, iż panuje tam bardzo miła atmosfera, nie ma żadnej napinki, wykładowcy również wydawali się w porządku ale to zazwyczaj okazuje się podczas sesji :D
04.06.2016
03.05.2016
kris.kris
halo halo studenci, kto studiował na tym wydziale? jaki są opinie o wykładowcach i poziomie zajęć? chyba ten wydział jest od niedawna w tym serwisie bo wszystkie komentarze są pod UJ
goska
dlaczego pod tym wydziałem nie ma wpisów? pod UJ jest sporo, na innych uczelniach też, a tutaj jakby studentó nie było????
31.03.2016
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu