UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (292)
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu, WSB NLU Nowy Sącz

WSB-NLU
odpowiedź dla lk z dnia 24.10.2021
Dzień dobry, punkty rekrutacyjne ( filie) na obecną chwilę nie mają znaczenia. Obrona pracy zawsze jest w Nowym Sączu. Dokumenty należy dołączyć na PORTAL REKRUTACYJNY. Życzymy miłego dnia.
25.10.2021
24.10.2021
lk
Przy rekrutacji na studia do wyboru jest killa filii - czy oznacza to, ze tam nalezy wowczas przesylac dokumenty i w danej filii bedzie odbywac sie obrona czy nie ma to znaczenia, ktora filie sie wybierze? Interesuja mnie studia online.
lis
Dziękuję za odpowiedź, bo się martwiłam :)
20.10.2021
19.10.2021
WSB-NLU
odpowiedź dla lis z dnia 18.10.2021
Dzień dobry, zgodnie z opisem na naszej stronie internetowej: "W tej formie wyróżniamy trzy rodzaje zjazdów: • Zjazd wykładowy (jest zawsze transmitowany za pośrednictwem platformy Cloud Academy™ w czasie rzeczywistym z siedziby WSB-NLU w Nowym Sączu). Istnieje możliwość odtworzenia każdego wykładu jako nagranie archiwalne w dogodnym dla Państwa czasie. Średnia częstotliwość zjazdów to ok. 4 na semestr (piątek po godzinie 18:00 oraz sobota i niedziela). • Zjazd ćwiczeniowy odbywa się w formie zdalnej tj. poprzez multitransmisję zajęć z wykorzystaniem platformy Cloud Academy™. Uczestnictwo w nim jest obowiązkowe dla każdego studenta. Średnia częstotliwość zjazdów to ok. 4 na semestr (piątek po godzinie 18:00 oraz sobota i niedziela). • Zjazd zaliczeniowy odbywa się w formie fizycznej obecności w Nowym Sączu lub filii zamiejscowej lub na platformie CloudA™" Podsumowując: zajęcia wykładowe są na terenie Uczelni ale dla chętnych ( z racji, że są one nieobowiązkowe) prowadzimy transmisję co stanowi 50 procent zajęć. Dodatkowo fizyczna obecność tyczy się praktyk akademickich, które są w ilościach godzin podanych na stronie WWW. uczelni. .
lis
Dołączam do pytania od Ona dot. 60% potrzebnych przy ważności studiów zgodnie z prawem
18.10.2021
01.10.2021
Iza
Czy na studiach podyplomowych interaktywnych można w późniejszym czasie wysłuchać wykładu?
WSB-NLU
odpowiedź dla Joanna z dnia 19.09.2021
Dzień dobry, średnio 2 razy w miesiącu :)
24.09.2021
20.09.2021
Martaaa
Czy na dyplomie widać, że ukończyło się studia w trybie online?
Joanna
Jak często odbywają się zjazdy na studiach niestacjonarnych drugiego stopnia (zarządzanie)?
19.09.2021
17.09.2021
Ona
Czy w przyszłości studia online będą wazne? Polskie prawo pozwala na 60% zajęć przeprowadzonych online. Uczelnia wsb-nlu oferuje w 100% studia online.
WSB-NLU
odpowiedź dla Kaja z dnia 09.09.2021
Dzień dobry, model RealTime online jest w całości przez internet. Jedynie obrona pracy inżynierskiej jest w Nowym Sączu.
09.09.2021
09.09.2021
Kaja
Witam, interesują mnie studia pierwszego stopnia na kierunku informatyka ze specjalnością grafika komputerowa i multimedia w trybie RealTime Online. Czy ta specjalność jest również dostępna w filiach zamiejscowych czy tylko w Nowym Sączu?
WSB-NLU
odpowiedź dla Studentka z dnia 02.09.2021
Dzień dobry, zajęcia interaktywne odbywają się w soboty i niedziele. Wykłady mogą odbyć się w dodatkowym terminie (sobota po godzinie 18:00).
06.09.2021
02.09.2021
Studentka
W jakich dniach odbywają się ćwiczenia w trybie interaktywnym???
WSB-NLU
odpowiedź dla Monika z dnia 01.09.2021
Dzień dobry, kursy językowe prowadzone są stacjonarnie na miejscu.
02.09.2021
01.09.2021
Monika
Witam, Proszę o informację na temat kursów językowych i innych. Rozumiem, że są one realizowane w trybie 100% online?
WSB-NLU
odpowiedź dla Marek z dnia 29.08.2021
Dzień dobry, poziom językowy określamy na zasadzie przeprowadzonego testu.Możliwy jest wybór tylko języka angielskiego.
30.08.2021
30.08.2021
WSB-NLU
odpowiedź dla Ala z dnia 29.08.2021
Dzień dobry :) w ćwiczeniach należy uczestniczyć w czasie rzeczywistym natomiast w wykładach można uczestniczyć w czasie rzeczywistym jak i archiwalnym :)
Marek
Czy na studiach II stopnia jest możliwość wyboru języka obcego. Czy zaczynamy jest od podstaw??
29.08.2021
29.08.2021
Ala
Czy student będąc na studiach interaktywnych musi uczestniczyć w ćwiczeniach o tej samej porze co odbywają się zajęcia w formie tradycyjnej, na uczelni ?
Jola
Czy w pierwszym roku studiów magisterskich jest możliwość uzyskania stypendium rektora, jeśli licencjat był robiony na innej uczelni ??
29.08.2021
26.08.2021
WSB-NLU
odpowiedź dla studentka z dnia 26.08.2021
Dzień dobry, aktualny rok akademicki to średnia 4,4 i wyższa. Są 3 progi punkowe. Życzymy miłego dnia :)
studentka
Jaka musi być średnia, aby otrzymać stypendium rektora???
26.08.2021
24.08.2021
WSB-NLU
odpowiedź dla studentka z dnia 05.08.2021
Dzień dobry, zajęcia wykładowe odbywają się w piątek po 18:00, sobotę i niedziele. Ćwiczenia i zaliczenia tylko sobota i niedziela.
WSB-NLU
odpowiedź dla Student z dnia 21.08.2021
Dzień dobry, egzaminy są na platformie CloudA :)
24.08.2021
21.08.2021
Student
Czy w przypadku studiów online student musi przyjeżdżać na jakieś zjazdy/egzaminy/kolokwia?
studentka
Dzień Dobry, Studia w formie niestacjonarnej odbywają się w w piątek, sobota i niedziela czy sobota i niedziela ?
05.08.2021
20.07.2021
Pit
Jakie akredytacje posiada program MBA na WSB-NLU?
WSB-NLU
odpowiedź dla M. z dnia 12.07.2021
Dzień dobry, zaliczenia w modelu niestacjonarnym i RealTime Online są na platformie CloudA :)
12.07.2021
12.07.2021
M.
Interesuje mnie kwestia zjazdów zaliczeniowych podczas studiów interaktywnych (niestacjonarnych, II stopnia Zarządzania), mianowicie na stronie jest napisane, że zjazdy zaliczeniowe odbywają się w formie fizycznej obecności w Nowym Sączu, lub filii zamiejscowej, lub na platformie CloudA™. Czy to oznacza, że można wybrać opcję zjazdu zaliczeniowego? Czy to zależy od innych ustalonych zasad. Ciężko byłoby jeździć non stop na zaliczenia mieszkając np. na północy polski... Pozdrawiam.
WSB-NLU
odpowiedź dla Mad z dnia 07.07.2021
Dzień dobry MAD :) Zajęcia wykładowe są zazwyczaj łączone ( niestacjonarni + RealTime Online) natomiast ćwiczenia są w innych dniach.
08.07.2021
07.07.2021
Mad
Dzień dobry, czy studia interaktywne odbywają się w takim czasie jak studia niestacjonarne? Czy zajęcia odbywają się co 2 tygodnie?
JasiuStasiu
Dzien dobry, jaka jest mniej więcej średnia, jaką trzeba mieć, żeby otrzymać stypendium naukowe? Pozdrawiam 😊
05.07.2021
16.06.2021
WSB-NLU
odpowiedź dla Szymon z dnia 15.06.2021
Dzień dobry, najlepiej kontaktować się telefonicznie 18 44 99 101 /102 lub 103 :)
Szymon
Jakie są wymagania żeby dostać się na kierunek Programista Aplikacji Biznesowych(studia inżynierskie) ? Chodzi mi zarówno o wymagania na studia stacjonarne jaki niestacjonarne i interaktywne.
15.06.2021
21.05.2021
WSB-NLU
odpowiedź dla Monii z dnia 20.05.2021
Dzień dobry, wysokość co roku ustalana jest wg subwencji przydzielonych Uczelni. Standardowo jest to przedział od 500- 700 zł miesięcznie.
Monii
Jaka jest wysokość stypendium socjalnego?
20.05.2021
04.05.2021
WSB-NLU
odpowiedź dla gaba z dnia 30.04.2021
Dzień dobry :) można wybrać 3 modele studiowania: - stacjonarne: angielski lub polski - niestacjonarne: polski -interaktywne w formule RealTime Online: polski Życzymy miłego dnia.
gaba
hej chciałam zapytać w jakim jezyku są prowadzone studia I stopnia analityk biznesowy (w jezyku polskim czy angielskim)
30.04.2021
01.04.2021
WSB-NLU
odpowiedź dla studentka z dnia 30.03.2021
Dzień dobry, prosimy o chwilę cierpliwości, gdyż rekrutację rozpoczynamy od 15 kwietnia. W ten dzień też pojawi się nowy regulamin opłat. Życzymy miłego dnia :)
studentka
Dzień dobry, Ile kosztuje czesne za studia II stopnia na kierunku Zarządzanie, ponieważ nie można odtworzyć cennika na stronie ?
30.03.2021
22.03.2021
Anna
WSB-NLU to Uczelnia wyróżniająca się kilkoma aspektami. Jestem studentką 3 roku Zarządzania i już teraz mogę przyznać, że podczas mojego toku studiów, wykładowcy kładli główny nacisk na praktykę. Bo co nam z wiedzy teoretycznej, która tuż po egzaminie ucieknie nam z głowy? :) Klimat, który budowała Uczelnia od samego początku jej istnienia, sprawia że każdy Student z uśmiechem na twarzy przychodzi na zajęcia. Każdy z nas otrzymuje ogromne wsparcie - czy to od pracowników administracyjnych, czy to od Rady Uczelnianej, czy nawet Władz Uczelni. Wszystkie je jednostki sprawiają, że czujemy się na równi ze wszystkimi. Co jeszcze uwielbiam w Uczelni, to międzynarodowość! W całym moim życiu nie poznałam osób z tylu krajów świata ile podczas studiowania. Teraz mogę przyznać, że mam znajomych na prawie każdym kontynencie, z którymi relacje trwają do dziś, a język angielski mamy opanowany do perfekcji. :) Przede mną ostatnia prosta - ostatnie zaliczenie i obrona pracy dyplomowej, co wiąże się z zakończeniem studiów. Ale dzięki klimatowi, który stworzyła Uczelnia już teraz wiem, że tak szybko się nie pożegnamy i od razu po obronie mój dyplom wyląduje w biurze Rekrutacji, aby móc dalej kształcić się w WSB-NLU. :)
Piotr
Najlepsza Uczelnia !
08.03.2021
16.02.2021
UWE
odpowiedź dla Karol z dnia 15.02.2021
Dzień dobry, większość studiów rozpoczyna się początkiem marca. Na aplikacje pozostało jeszcze 2 tygodnie. Pozdrawiamy.
Karol
Kiedy startują studia podyplomowe?
15.02.2021
10.02.2021
Marek
Dopóki jest pandemia, wszystkie studia są z domu, Lila, ale kiedy się skończy, wrócą dojazdy na zajęcia, a to mi nie odpowiada. Oszczędzam czas, na czym mi zależy.
Lila
Teraz chyba wszystkie studia są interaktywne z domu.
10.02.2021
08.02.2021
Marek
Polecam studia interaktywne z zarządzania. Wszystkie zajęcia z domu, wygodnie się studiuje, łatwiej pogodzić z pracą zawodową.
Mariusz
Świetnie się tu studiuje, ja robię II stopień, żona podyplomowe. Jesteśmy zadowoleni. Polecam!
04.02.2021
02.02.2021
Kinia
POLECAM ! :)
WSB-NLU
odpowiedź dla Adam z dnia 01.02.2021
Dzień dobry, Ciężko odpowiedzieć jest na pytanie "czy na Uczelni jest trudno". Przy systematycznej nauce, oddawaniu zadań na czas oraz zaangażowaniu nie będzie żadnego problemu z zdaniem jakiegokolwiek egzaminu :)
02.02.2021
02.02.2021
WSB-NLU
odpowiedź dla Dominika z dnia 02.02.2021
Dziękujemy bardzo za docenienie naszej oferty :)
Dominika
Świetna uczelnia, wykładowcy na poziomie. Poza tym mogę zrobić studia magisterskie z psychologii w 3 lata, bo uznają moje wcześniejsze studia z pedagogiki.
02.02.2021
01.02.2021
Adam
Ciekawią mnie studia na specjalności programista aplikacji biznesowych. Kiedy jest wybór specjalności? Trudno jest na informatyce w tej szkole???
Kris
Polecam studia z psychologii, psychologia organizacji i zarządzania.
28.01.2021
25.01.2021
Adam
Polecam te studia, mają ciekawe specjalności, np. specjalista ds reklamy internetowej.
Paula
Polecam specjalność analityk biznesowy!
22.01.2021
21.01.2021
Ania
Bardzo dobra uczelnia, stawiająca na praktyczną wiedzę i nowoczesne formy nauczania. Zawsze z szacunkiem dla studenta.
WSB-NLU
odpowiedź dla Marzena z dnia 20.01.2021
Bardzo dziękujemy za ten pozytywny komentarz :)
20.01.2021
20.01.2021
Marzena
Polecam młodym mamom, dla których uczelnia daje zniżkę czesnego. Zajęcia są co dwa tygodnie, można spokojnie łączyć obowiązki rodzinne i studenckie.
Jacek
Polecam zarządzanie na tej uczelni. Praktyczna wiedza, dobry poziom studiów.
19.01.2021
17.01.2021
Martyna
Dzień dobry, ile obowiązkowych zjazdów odbywa się w siedzibie uczelni w ciągu semestru?
Piotr
Dzień dobry, zastanawiam się nad Studia podyplomowe Master of Business Administration, na tej uczelni. Czy ktoś chciałby się podzielić opinią, czy warto?piotrek.pk@interia.pl, dzięki
15.01.2021
15.01.2021
Ewa
Polecam szczerze tą uczelnię. Zrobiłam I stopień a teraz robię II na zarządzaniu.
Seba
Polecam studia na WSB-NLU tym, którzy wiedzą, czego chcą. Piszę pracę licencjacką opartą na mojej pracy zawodowej, mogę wykorzystać swoje doświadczenie, promotor jest pomocny, ale nic nie narzuca.
11.01.2021
07.01.2021
Adrian
Polecam tą uczelnię do studiowania na zarządzaniu. Wykładowcy na poziomie, szczególnie z narzędzi informatyki.
WSB-NLU
odpowiedź dla Gabi z dnia 23.12.2020
Dziękujemy
05.01.2021
05.01.2021
WSB-NLU
odpowiedź dla Paulina z dnia 04.01.2021
Dziękujemy bardzo za ocenę
Paulina
Wystawiam uczelni najwyższą ocenę. Świetni wykładowcy i profesjonalne przygotowanie systemu do zdalnego studiowania.
04.01.2021
23.12.2020
Gabi
Polecam studia z psychologii, studiuję interaktywnie, co drugi weekend trzeba przysiąść. Chociaż mi odradzali, że niby niewiele się nauczę, ja mam inne zdanie. Teraz tak naprawdę wszyscy studiują zdalnie. :)
Rafał
Ja polecam studia z zarządzania, zrobiłem licencjat i magisterskie, było wszystko ok, jeszcze od drugiego roku miałem stypendium naukowe więc praktycznie uczelnia mi finansowała studia. :)
22.12.2020
21.12.2020
Natalia
Uczelnia godna polecenia. Na moim kierunku ( rachunkowość i finanse ) mamy dużo praktycznych przedmiotów, z czego już korzystam w pracy.
Dawid
Wysoki poziom na kierunku informatyka, trzeba się napocić, no ale wiesz po co. Masz umiejętności na wagę złota. Po takich studiach możesz przebierać w ofertach pracy.
18.12.2020
16.12.2020
Ola
Polecam studia, sami mili i profesjonalni wykładowcy,
Aga
Polecam studia na tej uczelni. Skończyłam ponad rok temu, ale dobrze wspominam ten czas. Świetna atmosfera, ciekawi ludzie. Pewnie teraz w pandemii wygląda to inaczej bo nie ma spotkań na żywo, ale kiedyś wróci normalność. Pozdrawiam całą kadrę pedagogiczną.
15.12.2020
14.12.2020
WSB-NLU
odpowiedź dla Marek z dnia 14.12.2020
Dziękujemy bardzo za taką ocenę :)
Marek
Polecam te studia, można się zapisać w lutym i normalnie studiować, ja wybrałem interaktywnie, wszystko mam zdalnie.
14.12.2020
10.12.2020
Kamil
Ja polecam studia magisterskie na zarządzaniu. Bardzo praktyczne, miałem dużą swobodę w pisaniu pracy, praktykę zaliczyłem w swojej firmie, jestem mega zadowolony.
Kaśka
polecam :)
10.12.2020
10.12.2020
WSB-NLU
odpowiedź dla Łukasz z dnia 08.12.2020
Dzień dobry, dziękujemy bardzo za Twoją opinie
WSB-NLU
odpowiedź dla Sheva z dnia 10.12.2020
Dzień dobry, cena za rok studiów to 1000 euro plus 100 euro opłaty rekrutacyjnej. Od drugiego roku rata za czesne można rozbić na 10 rat w roku. Warunki studiowania określone są na stronie: https://www.wsb-nlu.edu.pl/pl/informatyka Życzymy miłego dnia
10.12.2020
10.12.2020
Sheva
Witam , jestem z Ukrainy i chciałbym dostać info o cenie i warunkach studiu Game Developer, proszę napisać kwotę za 1 rok , jak odbywją się studia i ile trwają? Dziękuję.
Łukasz
Miałem przerwę w studiowaniu ale wróciłem i zrobiłem dyplom. Bałem się, że formalności będzie dużo jednak okazało się, że wszystko da się załatwić, bez żadnych problemów. W Dziekanacie bardzo pomocne Panie, jeszcze przed obroną zapisałem się na magisterskie bo się w terminie nie wyrobiłem, też nie był problem.
08.12.2020
07.12.2020
Ewa
Na tej uczelni skończyłam I i II stopień studiów. Dla mnie godna polecenia, bardzo!
Naya
Uczelnia godna polecenia. Pełen profesjonalizm, zarówno wykładowców jak i pracowników uczelni. Przekazywana wiedza bardzo praktyczna. Można studiować z dowolnego miejsca. Świetna atmosfera.
03.12.2020
03.12.2020
Klocek
Bardzo dobra uczelnie z fajnymi wykładowcami. Pozdrawiam Panią z rekrutacji :)
Kasia
Bardzo dobrze wspominam studia na tej uczelni, skończyłam licencjat. Prowadzący zajęcia i promotor bardzo w porządku. Mają świetne podejście do studentów.
03.12.2020
02.12.2020
WSB-NLU
odpowiedź dla Nika z dnia 30.11.2020
Dzień dobry, zajęcia są średnio 2 razy w miesiącu przez co minimalizujemy ilość zjazdów. Nasi studenci, którzy podjęli kształcenia sami kilka lat temu wybrali taki model i są jak na razie z niego bardzo zadowoleni. Życzymy miłego dnia
Nika
Psychologia w trybie zaocznym jest godna uwagi? Czy da się na spokojnie to pogodzić z pracą i jakimś życiem towarzyskim, czy jednak te zajęcia są od rana do wieczora w weekendy?
30.11.2020
16.11.2020
Edit
Polecam, szczególnie przy małych dzieciach :)
Eryk
Czy ktoś studiował w tej szkole podyplomówki? Szukam opinii.
20.10.2020
21.09.2020
WSB-NLU
odpowiedź dla Bartek z dnia 15.09.2020
Dzień dobry, oczywiście! Nasz model studiowania umożliwia otwarcie wszystkich specjalności. Dzięki temu ma się gwarancję, że uczymy się tego na czym nam zależy.
Bartek
Jak jest ze specjalnościami? Czy wszystkie są co roku uruchamiane?
15.09.2020
14.09.2020
WSB-NLU
odpowiedź dla Zarządzanie interaktywnie/online z dnia 14.09.2020
Dzień dobry, aktualnie kształcimy w 3 modelach studiowania. Więcej szczegółów udzielimy podczas rozmowy telefonicznej pod numerem 18 44 99 101 / 102 / 103 :) Od modelu studiowania oraz samych studiów zależy farma zaliczeń, egzaminów ect. Życzymy miłego dnia
WSB-NLU
odpowiedź dla Piotr B z dnia 14.09.2020
Dzień dobry, najlepiej skontaktować się z naszym Biurem Rekrutacji pod numerem 18 44 99 101 / 102 / 103 lub 113:) Egzaminy na studiach podyplomowych są na platformie CLoudA. Życzymy miłego dnia
14.09.2020
14.09.2020
Piotr B
Dzień dobry, planuje rozpocząć studia podyplomowe na kierunku Zamówienia Publiczne. Na stronie jest opisane, że to kierunek niestacjonarny, który jest w 100% interaktywny i prowadzony przez internet, i wszystko odbywa się poprzez platformę Cloud Academy. Jak wygląda sytuacja z zaliczaniem zajęć czy również odbywa sie wszystko interaktywnie, czy beda przewidziane jakies zjazdy w celu zaliczenia przedmiotów.
Zarządzanie interaktywnie/online
Cześć, jak wygląda dyplom po takim trybie nauczania? Czy wszystkie zajęcia odbywają się interaktywnie czy są jakieś które wymagają fizycznej obecności na uczelni np. ćwiczenia lub egzaminy ? Od którego semestru można wybrać specjalność?
14.09.2020
01.09.2020
WSB-NLU
odpowiedź dla Michał z dnia 31.08.2020
Szanowni Państwo, nie ma w Polsce tytułu naukowego, takiego jak MBA. Studia podyplomowe Master of Business Administration, nie podnoszą osiągnieć w skali PRK. Podnoszę one natomiast kwalifikację osób ubiegających się o przyjęcie na stanowiska wyższego szczebla.
Michał
Dzień dobry, Czy mogę prosić o informacje czy studia podyplomowe Master of Business Administration uprawniają do posługiwania sie tytułem MBA po ich ukończeniu czy te studia podyplomowe tylko tak się nazywają.
31.08.2020
21.08.2020
WSB-NLU
odpowiedź dla lib z dnia 18.08.2020
Dzień dobry, jest to standardowa ilość godzin. Zajęcia robione są zazwyczaj w blokach 2h15m co oznacza że jedne zajęcia zawierają 3 godziny lekcyjne (po 45min.). Wystarczy 5 spotkań ćwiczeniowych oraz 5 spotkań wykładowych aby zaliczyć dany kurs. Jest to idealna ilość zajęć.:) Życzymy miłego dnia
lib
Czy mógłby ktoś coś powiedzieć na temat systemu punktów ECTS? Jeśli 1 pkt to ok 30h nauki a potrzeba 30pkt na semestr to na studiach niestacjonarnych to raczej bardzo dużo czasu i nauki
18.08.2020
07.08.2020
psychologia
Cykl kształcenia z przepisaniem ocen dotyczy osób, które studiowały psychologię lub pokrewne kierunki na innych uczelniach? Czy to po prostu tok indywidualny???
zainteresowany
Planuję rozpocząć informatykę I stopnia interaktywnie w Sączu. Czy ktoś skończył kierunek w taki sposób? Czy są jakieś zjazdy na uczelnie, bo z tego co widzę to wszystko można online ogarnąć - razem z sesją. Czy praktyki na tym sposobie studiowania są konieczne?
09.07.2020
05.07.2020
Igor
Czy ktoś z Was studiował tu informatykę? Interesują mnie informacje o specjalnościach. Czy coś więcej możecie powiedzieć o treści kształcenia, praktycznym podejściu?
WSB-NLU
odpowiedź dla Psychologia 5 lat - interaktywnie przez internet z dnia 19.05.2020
Cześć Magda, w przypadku kierunku psychologia najlepiej napisać na grupę FB: https://www.facebook.com/groups/689055658532379/?source_id=385089454873900 Pozwól, że odpowiemy w punktach: 1. specjalność ( nie specjalizację) można robić dowolną. Od kilka lat plany są tak układane, żeby wszystko co jest ofertowane zostało otwarte. Psychologię kliniczną i osobowości wybiera 90 procent studentów. :) 2. Obowiązuje 900 godzin praktyk zawodowych, które możesz wykonać w dowolnym miejscu pod opieką psychologa. Często to warunkuje późniejszą ścieżkę rozwoju. Praktyki są niezwykle istotne, gdyż pokazują co w psychologii cię fascynuje. 3. Wszystkie ceny znajdziesz w zarządzaniu dostępnym na naszej stronie. w zakładce rekrutacja. 4. Dyplomy różnią się formą studiowania :) Treści są przekazywane dokładnie takie same. 5. W naszym odczuciu nie ma różnicy pomiędzy każdym z form studiowania. Zależy kto co lubi. Nasi studenci też nigdy nie wskazywali, aby po ukończeniu studiów w którymkolwiek modelu nie był on honorowany. Ważne są praktyczne umiejętności, które możemy gwarantować, że będziesz w stanie nabyć. 6. Wysłanie kompletu dokumentów jest równoznaczne z przyjęciem. Hasła dostępowe do CloudA dostaniesz początkiem września. 7. Zadzwoń do nas 18 44 99 101 ( Michał Kapała), 18 44 99 103 ( Natalia Gut) :) Życzymy miłego dnia
19.05.2020
19.05.2020
Psychologia 5 lat - interaktywnie przez internet
Cześć . Jest tu ktoś kto mógłby mi więcej napisać o tym jak wygląda kierunek m.in. kiedy jest wybierana specjalizacja? Czy zdarzyło się, że była otwarta tylko jedna (zależy mi na psychologii klinicznej, nie chciałabym by się okazało w późniejszym czasie, że to niemożliwe)? Jak wyglądają praktyki? Czy czesne przez kolejne lata wynoszą tyle samo? Czym się różni dyplom oraz kwalifikacje po ukończeniu tej formy studiowania? Czy pracodawcy to akceptują tak samo jak studia dzienne stacjonarne? oraz czy poza wysłaniem dokumentów po zaakceptowaniu aplikacji jest jeszcze coś co decyduje o kwalifikacji na studia? Próbowałam wysłać maila z zapytaniami, ale wyskakuje jakiś błąd, że mail nie może dojść. Dzięki wielkie, zostawiam kontakt: magdalena.anna@onet.com.pl . Może ktoś też się wybiera po wakacjach :)
Psychologia 5 lat - interaktywnie przez internet
Cześć . Jest tu ktoś kto mógłby mi więcej napisać o tym jak wygląda kierunek m.in. kiedy jest wybierana specjalizacja? Czy zdarzyło się, że była otwarta tylko jedna (zależy mi na psychologii klinicznej, nie chciałabym by się okazało w późniejszym czasie, że to niemożliwe)? Jak wyglądają praktyki? Czy czesne przez kolejne lata wynoszą tyle samo? Czym się różni dyplom oraz kwalifikacje po ukończeniu tej formy studiowania? Czy pracodawcy to akceptują tak samo jak studia dzienne stacjonarne? oraz czy poza wysłaniem dokumentów po zaakceptowaniu aplikacji jest jeszcze coś co decyduje o kwalifikacji na studia? Próbowałam wysłać maila z zapytaniami, ale wyskakuje jakiś błąd, że mail nie może dojść. Dzięki wielkie, zostawiam kontakt: magdalena.anna@onet.com.pl . Może ktoś też się wybiera po wakacjach :)
19.05.2020
19.05.2020
Psychologia 5 lat - interaktywnie przez internet
Cześć . Jest tu ktoś kto mógłby mi więcej napisać o tym jak wygląda kierunek m.in. kiedy jest wybierana specjalizacja? Czy zdarzyło się, że była otwarta tylko jedna (zależy mi na psychologii klinicznej, nie chciałabym by się okazało w późniejszym czasie, że to niemożliwe)? Jak wyglądają praktyki? Czy czesne przez kolejne lata wynoszą tyle samo? Czym się różni dyplom oraz kwalifikacje po ukończeniu tej formy studiowania? Czy pracodawcy to akceptują tak samo jak studia dzienne stacjonarne? oraz czy poza wysłaniem dokumentów po zaakceptowaniu aplikacji jest jeszcze coś co decyduje o kwalifikacji na studia? Próbowałam wysłać maila z zapytaniami, ale wyskakuje jakiś błąd, że mail nie może dojść. Dzięki wielkie, zostawiam kontakt: magdalena.anna@onet.com.pl . Może ktoś też się wybiera po wakacjach :)
zarządzanie
Hej, aktualnie szukam szkoły online i przez przypadek znalazłam WSB-NLU. Interesuje mnie zarządzanie ale mam kilka wątpliwości, może pomoże ktoś udzielić informacji a poniższe pytania. 1. Czy na studiach oniline I stopień kierunek jest obowiązkwa praktyka. Jeśli tak na którym semstrze? 2. Czy są jakieś oobiązkowę zjazdy? 3. Czy sesja na takich studiach jest zazwyczaj w weekendy? 4.W którym semestrze jest wybierana specjalizacja? 5. Czy wszystkie specjalizacje są otwierane ze względu na liczbę zainteresowanych osób? 6. Czy obowiązkowo trzeba uczestniczyć online na wykładach czy można je przeglądnąć po wykładzie. Bardzo dziękuje na poświęcony czas. Pozdrawiam
03.05.2020
21.04.2020
WSB-NLU
odpowiedź dla 3letnia psychologia z dnia 19.04.2020
Dzień dobry, prosimy o kontakt z Panią Natalią Gut w razie zainteresowania ofertą pod numerem 18 44 99 103 / rekrutacja@wsb-nlu.edu.pl. Pani Natalia postara się odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Panią pytania a także przeprowadzi w razie zainteresowania przez proces rekrutacji :) Życzymy miłego dnia :)
3letnia psychologia
Zastanawiam się nad studiowaniem 3letniej psychologii niestacjonarnie od tego października. Zastanawiam się jaka jest kadra (nie ma nigdzie info), program oraz ogólnie jak studiuje. Zapraszam do kontaktu studiujące już osoby do podzielenia się infirmacjami jak i te które też myślą zaczynać w tym roku :) natkabatka123@wp.pl
19.04.2020
24.03.2020
Psychologia w clouda
Monia spokojnie aplikuj. Duża baza testów psychologicznych i sprawdzeni wykładowcy. Niestety jak na każdych studiach jest statystyka, ale jakoś do przejścia. Ja polecam i kilka znajomych tutaj już przyszło. Jak na razie nie mieliśmy żadnych problemów. Bardzo fajna jest możliwość otwarcia zajęć wykładowych raz jeszcze. Z funkcji tej korzystam często przed sesją. :)
Monika G
Czy ktoś studiował może w trybie online psychologię ? jak to wygląda w praktyce ? mieszkam daleko, w rekrutacji powiedzieli że egzaminy też mogę zdawać online
04.03.2020
20.02.2020
Paulinka
Uczelnia bardzo prostudencka. Wiele ciekawych wydarzeń i imprez organizowanych przez radę studencka to strzał w 10. Wykładowcy to wspaniali sympatyczni ludzie, którzy dają z siebie 200%. Wszyscy pracownicy zawsze służą pomocą, a studenci to niesamowici ludzie! Ta uczelnia to coś wspaniałego! Szczerze Polecam Wszystkim :)
Turbo24
Polecam szczególnie psychologię online ( na stronie chyba interaktywna czy jakoś tak). Bardzo dobra kadra wykładowa plus bardzo pomocne ćwiczenia. Wszystkie zajęcia były dla mnie zrozumiałem czego bałem się przed studiami, gdyż chciałem wybrac uczelnie w której będę mogł rozwijać swoje horyzonty a nie każą mi przeczytać 20 książek i je zreferować. Osobiście uważam że uczelnia godna polecenia i wiem co się działo ostatnio w rekrutacji bo byłem złożyć podanie na podyplomówkę i dwie osoby w rekrutacji odbierały non stop telefony. To cieszy patrząc jak Uczelnia się rozwija a studenci ( ja i moi znjaomi z roku) wraz z nią.
28.01.2020
26.01.2020
Krzych
Czy planujecie otworzyć nowy kierunek informatykę na studiach magisterskich? Teraz z tego co widzę na stronie internetowej uczelni, są tylko inżynierskie i podyplomowe.
Dorota
Kasia, moja szwagierka skończyła psychologię 3 letnią po magisterskich z socjologii, ma tytuł magistra psychologii na dyplomie. To uprawnia do pracy w poradniach. Możesz spokojnie studiować od lutego. Powodzenia.
22.01.2020
15.01.2020
dario
Dla mnie aplikacja na telefon z systemem ClaudA to strzał w 10: można sprawdzić terminy zajęć, zaliczeń, apka przypomina o ważnych sprawach, super narzędzie dla osób zabieganych.
Robert W.
Uczelnia jak żadna inna. Praktyczna nauka "bez ściemniania", dużo fajnych eventów robionych przez Radę Uczelnianą i naprawde partnerskie i poważne podejście do studentów. Zdecydowanie polecam.
14.01.2020
10.01.2020
zwariowany
Osobiście uważam, że Uczelnia jest bardzo ciekawa biorąc pod uwagę system w jakim pracują. Studenci dostają do rąk narzędzie na którym sprawdzają harmonogramy ( co często dawało mi kontrole nad moim czasem), informują o ocenach i innych. Studiuje Online i szczerze powiem że jest to najlepsza Uczelnia w Polsce do tego typu kształcenia.
Kowi
Proszę o o kontakt osoby robiące studia podyplomowe na kierunku bhp. Na mejla ko_wi@interia.pl Mam kilka pytań. Bardzo proszę o kontakt
08.01.2020
13.12.2019
Lis0wski
Nie ma wyścigu szczurów, na zajęcia przychodzi się z uśmiechem a nie z depresją, której można było się nabawić z technikum czy ogólniaka. Świetni wykładowcy, ludzcy i luźni - a do tego świetnie wykładają swój materiał a przy tym opowiedzą nie jedną historię :) Do tego świetna integracja i różnego rodzaju eventy tworzone przez społeczność studencką, czuć moc!
WSB-NLU
odpowiedź dla Ka z dnia 02.12.2019
Dzień dobry, niestety przepisy dotyczące wypłat stypendiów socjalnych, stypendiów dla osób z określonym stopniem niepełnosprawności czy stypendia naukowe podlegają ścisłym, restrykcyjnym przepisą dotyczącym wypłat takich środków. Fundusze przeznaczone na ten cel mają w założeniu pomóc w finansowaniu studiów, zakwaterowania, kosztów dojazdu do Uczelni ect. Jako Uczelnia nie jesteśmy winni temu stanu rzeczy więc bardzo proszę o nie oskarżanie nas jakoby byli byśmy winni zaistniałej sytuacji. Na CloudA jest odpowiednie zarządzanie dotyczące wypłat oraz nadrzędne przepisy ministerialne, które normują wypłaty każdego z rodzajów stypendiów. Bardzo proszę o zapoznanie się z ART. 93, ptk. 1, 2,4 . Niemniej jednak życzymy miłego i spokojnego dnia.
03.12.2019
02.12.2019
Ka
Prywatna uczelnia stara się pozyskać środki z różnych źródeł - ciągnie ze studentów jak się da nie dając nic od siebie i tłumacząc przepisami odgórnymi (rozprzadzenie ministra edukacji). Będąc osobą niepełnosprawną z niepełnosprawnością o stopniu umiarkowanym nie zostało mi przyznane stypendium, po roku studiów ze średnia blisko 5,0 również nie otrzymałem stypendium - powód?! ukończona inna uczelnia z tytułem mgr. Aby nie stracić pracy trzeba się przekwalifikować - aby się przekwalifikować trzeba się uczyć - nauka i najlepsze wyniki na roku nie owocują stypendium, które byłoby pomocne w trudnej sytuacji materialnej! Wychodzi na to że trzeba kłamać aby przynajmniej zyskać środki na opłacenie prywatnych studiów - PARANOJA!
neil
Polecam bardzo tą Uczelnie ! System CloudA rewelacyjny. Można studiować z każdego miejsca na świecie. Polecam każdemu wybrać studia na wyżej wymienionej uczelni. Osobiście studiuje zarządzanie niestacjonarnie - również polecam ten kierunek wszystkim przyszłym studentom. Uczelnie oferuje wiele kierunków które warto podjąć. Bardzo dobra obsługa dydaktyczna. Pomoc dla studenta nieoceniona. Bardzo dobrzy wykładowcy i profesjonalne przekazywanie wiedzy. Polecam wszystkim mającym jakiekolwiek wątpliwości w wyborze uczelni.
19.11.2019
19.11.2019
Kasia
Hej. Chciałam zapytać kogoś kto studiował / studiuje psychologię dla magistrów. Czy te studia dają pełne kwalifikacje? Tz. czy mogę po nich pracować jako psycholog np. w Poradniach Psychologiczno-Pedagogicznych? czy Dyplom studiów mówi o ukończeniu magistra psychologii? Bardzo proszę o pomoc.
psychologiamoimżyciem
Dla mnie osobiście bardzo fajna Uczelnia. Studia dzienne mają 2 dni wolnego więc można podjąć pracę. Jak się angażuje w życie Uczelni można dostać różnego rodzaju rabaty i zniżki.
06.11.2019
27.10.2019
Ania
Cześć! Studiuję dziennie na kierunku zarządzanie (Specjalność event manager) i bardzo polecam WSB-NLU pod każdym względem. Uczelnia bardzo dba o to, aby zachować pozytywne relacje na poziomie student-pracownik. Wykładowcy są bardzo otwarci, zawsze pomogą, powtarzają material tyle ile potrzebujemy aby zrozumieć. Kolejnym aspektem jest system CloudA, który ułatwia funkcjonowanie całej Uczelni (można składać podania, kontaktować się z grupą i wykładowcą, uzyskiwać wszelkie potrzebne materiały do nauki, itp.) To studenci są tutaj najważniejsi. :) Wiele eventów czy imprez również zachęca do tego aby podjąć decyzję studiowania w WSB-NLU. Lepszej Uczelni nie znajdziecie, WSB-NLU uwalnia potencjał z każdego! :)
Iza
wiem, że już ktoś pytał o psychologię ... w lipcu, może dlatego bez odpowiedzi, bo wakacje... ale zapytam ponownie - interesuje mnie Wasza opinia o kierunku PSYCHOLOGIA magisterska na NLU. Jak oceniacie studia tutaj? Czy jesteście zadowoleni z poziomu? program wygląda dobrze jak czytam tego pdf-a, na stronie wszystko elegancko, nie znalazłam jedynie wykładowców. A to jest w sumie najważniejsze, z kim ma się zajęcia, nie sądzicie? Liczę, że komuś się będzie chciało odpowiedzieć.
11.10.2019
14.09.2019
byłem i widziałem
Namówił mnie kumpel który jest na 2 roku i sobie chwalił. Może na spokojnie pogodzić studia z pracą bo mają CloudA i mówił że problemów nie robią więc i ja się zapisałem. Jak sobie przypomnę to napisze po miesiącu co i jak :)
Psychologia dla magistrów Nowy Sącz
Witajcie. Studiuje ktoś lub studiował psychologię 3 letnią dla magistrów w Nowym Sączu? Mogę być przyjęta na 3 rok. Opowiedzcie jak to wygląda od wewnątrz a mianowocie jak wygląda nadrabianie różnić programowych, stypendia, poziom nauczania i podejście wykładowców. Zostawiam maila: iga.iga89@interia.eu. Z góry dzięki, Iga
31.07.2019
19.07.2019
Justyna
Witam. Mam prośbę. Jest tu ktoś kto mógłby mi opisać studia psychologiczne? Jakie wyniki trzeba mieć na maturze aby Cię przyjęli... Jakie rozszerzenie trzeba zdawać i jeszcze kilka pytań.
Nieznajomy
Na kierunku zarządzanie to pikuś przez dwa lata magisterki nic się nie uczyłem a z egzaminów 4 i 5 były :) egzaminy piszesz w Cludzie i w dodatku w domu także jeśli chodzi o sesję to pikuś. Niektórzy wykładowcy w ogóle nie idą na rękę, miałem takie przedmioty co spokojnie mógłbym sobie przepisać to nie pozwolili zawsze jakaś wymówka była albo żadnego odzewu na ten temat. Czytaj dobrze umowę jak odpisujesz bo potem możesz się lekko zdziwić, najpierw płacisz np 448zł czesnego miesięcznie a potem jest dodatkowe 60zł za seminarium także moim zdaniem to trochę wyzysk. Ogólnie uczelnia spoko ale drugi raz bym się nie wybrał, wolałbym w Krakowie
14.07.2019
03.07.2019
Ten123
Mógłby mi ktoś powiedzieć czy poziom w tej szkole jest bardzo wysoki? Chciałabym studiować zarządzanie ale boję się czy sobie poradzę
Laki
Straszne bzdury - zapewne 6000 ofert to jakaś żałosna zleceniówka (za 1000-1300 zł), kolejny 1000 - zapewne kwalifikacje nieziemskie - a co do studentów - których prosi się o pomoc - "nie mam czasu" - a sami są dobrze ustawieni - tylko strata czasu,studenci Ci - brak wychowania
12.06.2019
08.06.2019
Even
Adrian na spokojnie po maturze, byłam ostatnio na uczelni zapytać też o to i powiedzieli że na spokojnie po wynikach :) Możesz się zapisać już przez internet :) a na jaki kierunek się wybierasz?
Dafi
Czy egzaminy na tworzeniu gier są trudne?
27.04.2019
15.04.2019
alfi
Czy egzaminy są trudne na zarzadzaniu?
Adrian
Cześć. Mam kilka pytań. W tym roku zdaję maturę. Czy powinienem już zarejestrować się i zapłacić przed otrzymaniem świadectwa 4 lipca żeby miejsce było już zajęte czy czekać spokojnie?
05.04.2019
29.03.2019
NS
Fajny poziom nauczania w ciekawej formie podany :)
NSpsych
KRKpsych3lata. Ja studiuje niestety zarządzanie w NS ale Uczelnia godna polecenia. Pisze to jako student i to aż dziwne ale naprawdę jest spoko. Przede wszystkim wykładowcy są ludzimi a system wspomagania studiów jest genialny.
20.03.2019
28.02.2019
Krkpsych3lat
Cześć, czy zaczyna ktoś od marca psychologię 3 letnia i jest z Krakowa? :)
Admin
Komentarz usunięty.
17.02.2019
04.02.2019
Polecam
Hej, ja studiuje zarządzanie (magisterka niestacjonarna) na tej uczelni od października. System CloudA moim zdaniem REWELACJA. Ja studiuje systemem wykłady w CloudA, ćwiczenia na uczelni. Polecam szczególnie, że nie uczymy się bezsensownie teorii tylko więcej praktyki (projekty) i kejsy na ćwiczeniach. Zaliczenia - testy generalnie wszystkie przez platformę on line. jak dla mnie 9,5/10. Odejmuje 0,5 za zamknięty sklepik w niedziele :0
SIR
hej,polecą tą Uczelnie. Przeczytałem kilka komentarzy niżej i faktycznie dla pracujących ludzi jest mega forma zaliczeń w CloudA. Tak jak pytała Emi, zaliczenia są na CloudA na zarządzaniu bo znajomy studiuje. Ja zajmuje zaszczytne miejsce na informatyce i jest całkiem fajnie. Żałuje że nie poszedłem tam od razu tylko przenosiłem się z Krakowa( mega duża straciłem kasy na samo życie w KRK). pozdr.
04.02.2019
22.01.2019
fsr
A czy studiuje ktoś na psychologii 3 letniej mgr i może się podzielić wrażaniami?
Emi
Emi Witam Wybieram sie od marca na zarządzanie w systemie CloudA, czy mógł by ktos napisać cos więcej o tej formie studiowania, jak wyglądają zaliczenia i egzaminy???
12.01.2019
10.01.2019
Even
MojaUczelnia o kurcze nie wiedziałam że tak się da żeby nie było jakiś wymaganych przedmiotów, ale super! Dzięki wielkie i powodzenia życzę! ;)
MojaUczelnia
żadne przedmioty tylko zdana matura. Ja studiuje zarządzanie firmą :) otworze małą firmę ale pomysłu nie zdradzę bo ukradniecie :)
10.01.2019
09.01.2019
Even
MojaUczelnia a na jakim kierunku dokładnie jesteś na tym zarządzaniu? I jakie przedmioty z matury się liczyły?
MojaUczelnia
SYylKRK moja znajoma studiuje psychologię i ma zajęcia raz w miesiącu stacjonarnie a raz w miesiacu na CloudA (ale dowiedz się może z jakiegoś biura rekrutacji ). Ja studiuje zarządzanie , gdzie wszystko mam na CloudA :) Co do Event manager słyszałem że to studia tylko dzienne bo organizujesz na nich jakieś eventy duże na uczelni bo sam chciałem ale niestety interesowały mnie studia Online :) Uczelnia jest całkiem spoko. Ja się ciesze bo biorę dwa stypendia i nie dość ze mam za free studia to jeszcze zostaje mi koło 500 zł miesięcznie :)
09.01.2019
08.01.2019
Even
Czy studiuje ktoś może na kierunku event manager? Zastanawiam się nad wyborem tego kierunku właśnie na tej uczelni. Chciałabym poznać jakieś opinie na ten temat ;)
SylKrk
Dzień dobry, Czy studiuje ktoś psychologie zaocznie?( Albo wybiera sie od lutego?) Jestem ciekawa jak często odbywają sie zjazdy stacjonarne w siedzibie uczelni?
05.01.2019
03.01.2019
Karo
Możesz mi powiedzieć czy studia te trwają 4 semestry czy inaczej bo nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji :)
Karo :)
Mogę zdecydowanie polecić. Poczytaj na stronce o modelu studiowania bo też wybrałem się na mgr rok temu tutaj i ja sobie chwalę :) fajnie też że można spokojnie pracować bo tylko raz z miesiącu jest zjazd ćwiczeniowy a tak to na platformie.
03.01.2019
03.01.2019
Karo
Witam. Zastanawiam się nad studiowanie na WSB - NLU na kierunku zarządzanie studia magisterskie. Może ktoś będzie tak miły i poratuje mnie jakąś opinią :) Studiowałam wcześniej na UEK Kraków... Jak z opłatami na studiach niestacjonarnych ? Z góry dziękuję za informację :)
Świeta
Fajnie że jest moja Uczelnia. Ja w sumie tak jak inni, każda uczelnia ma swoje minusy ale na tej jest ich chyba najmniej. Mega system wspomagania studiów i praktycznie cała uczelnia w Telefonie. Pozdrawiam Pana Rektora i cała Kadrę
29.12.2018
20.12.2018
greatowy
Super uczelnia. system Zarządzania Studiami - Cloud Academy z możliwością multitransmisji zajęć na żywo - bajka! Oszczędza czas, a jakość wykładów i możliwość interakcji w trakcie zajęć sprawia, że aktywnie uczestniczę w zajęciach pomimo nieobecności w sali wykładowej. Polecam każdemu, kto ceni swój czas!
zwolennik
Hej, ja studiuje i jest spoko jak ktoś chce pogodzić pracę z studiami zaocznymi. Zjazdy średnio 2 razy w miesiącu, gdzie jeden jest zjazdem stacjonarnym (trzeba przyjść na uczelnie) a drugi z domu (za pomogą ich platformy). Bardzo fajna komunikacja i bezproblemowość a poziom ciekawy (nie uczymy się nic z książek ale robimy CASE STUDIES czyli studium przypadku). Bardzo cenie tę Uczelnie za rozwój, któy pozwoli lepiej zarządzać moją firmą. Co ciekawe około 1/3 analiz, wykresów, i sugestii wykorzystuje w mojej firmie i powiem wiem że często się sprawdza a ludzie zaczęli jakoś efektywniej pracować.
03.12.2018
20.11.2018
filip
+cenowo dużo taniej niź KRK i inni +system operacyjny CLOUDA +kadra +atmosfera +międzynarodowość +zajęcia dodatkowe + dużo szkoleń +małe grupy -jeśli komuś nie przeszkadza studiowanie w małych grupkach i międzynarodowość to BRAK :)
Ewa
Ja studiuję zarządzanie ale zaczynamy dopiero wykłady w Listopadzie
30.10.2018
28.10.2018
Odpowiedz od Laki
Laki w Urzędzie Pracy w NS jest ponad 7 tys ofert pracy tylko ludzie nie chcą pracować(dane jakieś 3 miesiace temu, byliśmy tam z uczelni). Informatycy (znajomy studiuje a kilku skonczylo) pracują już na 3 roku. Do tego dochodzi grupa psycholożek i psychologów, którzy tez na bezrobocie nie narzekają. TRZEBA MIEĆ POMYSŁ NA SIEBIE I DĄŻYĆ DO SAMOREALIZACJI. Żadna uczelnia nie zmusi cię do pracy a ta daje olbrzymie możliwości. Jak by ktoś nie wiedział to niech zagłębi się w ALUMNI. Jak już piszecie głupoty i najgorszej uczelni to zapoznajcie się kim są prezesi banków oraz dyrektorzy zasiadający na wysokich stanowiskach. Na pewno nie Z INNEJ SĄDECKIEJ UCZELNI 😹😹
Monika
Studiuje ktoś zarządzanie online? Mogę prosić o szczegóły?
21.10.2018
20.10.2018
Laki
Ponad 5 lat na bezrobociu po tym "fenomenie"
Natalia
Jestem na BHP (podyplomówka) i bardzo sobie cenię aplikację mobilną. Mam "sklerozę galopującą" a apka przypomina mi w sumie o wszystkim. Od płatności do zjazdów, terminów obron, praktykach, komunikatach z życia uczelni. Ciekawe jest to, że można część zajęć zrobić poprzez zajęcia interaktywne.
19.10.2018
16.10.2018
POLECAM
Jak najbardziej polecam. System CloudA rewelacyjny, Genialny i prosty w obsłudze.
amor
nie ma opłat za różnice. Cena za studia to 498 zł miesięcznie i w ostatnim roku mamy dopłatę po 60 zł za seminarium. Na koniec 60 zł za dyplom i to wszystko :)
13.10.2018
11.10.2018
saynomore
Jak wyglada opłata za różnice programowe na psychologii dla magistrów?
amor
sliwka987@wp.pl proszę bardzo
08.10.2018
07.10.2018
alka
Psychologia, Ja mam zaledwie 3 dni na podjęcie decyzji :( Myślę , że spokojnie możemy porozmawiać poza forum, podaje emaila do kontaktu : apsychologia@wp.pl Amor, jjesli masz chwilkę, również się odezwij :)
Psychologia
Również potrzebuję rozwiać kilka wątpliwości odnoście pscychologii 3-letniej, czy ktoś mógłby szczerze i otwarcie napisać więcej lub podać kontakt do siebie? Alka ja też jeszcze rozważam to wszystko, możemy też spróbować sobie to przegadać, hmm? :)
07.10.2018
05.10.2018
alka
Hej amor , a czy można się jakoś skontaktować z Tobą? Jakiś adres email, . Mam pare pytań odnośnie psychologii 3 letniej
amor
Dzień dobry, W Krakowie zawsze otwierają od 3 roku (psychologia dla magistrów). Jestem bardzo zadowolony, studia wspomagane tą chmurą to bardzo dobra alternatywa dla osób aktywnych zawodowo. Aktualnie mamy przewidziane 4 zjazdy ćwiczeniowe (stacjonarne) oraz 4 zjazdy wykładowe ( oglądamy je na platformie). W tym roku OBRONA, ale chyba mam dobrą pracę wiec jakoś tego stresu mniej. Jestem ciekawy bo na obronę pojedziemy grupą do NS do głównej fili i już nie mogę się doczekać. Szkoda już kończyć tą szkołą ale może jakaś podyplomóweczka.
05.10.2018
03.10.2018
Alka
Witam. Czy ktoś studiuje Psychologię dla Magistrów na WSB nlu w Krakowie? Polecacie ?
psychologia w Krakowie
czy ktoś robi z NLU, ale w wydziale w Krakowie studia psychologiczne? Jak wypada w porównaniu z Fryczem, WSE Tischnera czy Ignatianum? co wybrać?
28.09.2018
26.09.2018
ciekawa uczelnia :)
Dla mnie najlepsza uczelnia sądecka, oraz chyba najciekawsza w Małopolsce (dalej moja kariera edukacyjna nie sięga). Studiowałem chwilę w Krakowie ale przeniosłem się do rodzinnego domu, w okolice Sącza. Po analizie dokumentów przyjęli mnie na 2 rok abym kontynuował naukę na podobnym kierunku. Całość "przeniesienia" (chyba to nazywali transferem) odbyła się w niecałe 2 tygodnie. Od października rozpoczynam naukę na WSB-NLU i jestem mega ciekawy jak to wygląda w praktyce. Moi znajomi tutaj studiują i faktycznie potwierdzają komentarze poniżej. 2 znajomych z informatyki pracują teraz w KRK i zarabiają jak prezesi banków (albo troszkę więcej :) ). Moja mama skończyła tutaj zarządzanie ponad 10 lat temu i ja dostałem nawet zniżkę. Niby 10 procent ale w sumie to jedna rata za czesne. A dodatkowo obejmuje mnie stypendium naukowe (przepisane oceny z pierwszej uczelni)oraz socjalka i będę miał nie dosc że obniżone stypendium to czesne za free i zostanie jeszcze 380 zł. Jestem bardzo zadowolony i polecam z całego serca.
do studia online
studia online jeśli masz ćwiczenia i wykłady online, to na ćwiczeniach musisz być na daną godzinę online, obecny jest wykładowca i studenci, wykłady też są online, ale można je potem sobie odsłuchiwać. Platforma online na bardzo wysokim poziomie.
22.09.2018
20.09.2018
Bartosz
Studiowałem na informatyce na programowaniu aplikacji i bardzo polecam uczelnię. Teraz z tego co słyszałem mają do tego specjalność game developer - nice.
Natalia
Bardzo fajna uczelnia - uczy praktycznych rzeczy a nie czytania slajdów, do tego fajna, partnerska atmosfera. No i zarządzanie studiami przez telefon - wypas:)
05.09.2018
25.08.2018
Przemek
Polecam w 100%. Najlepszy wybór jaki dokonałem w życiu!
Michał
Bardzo polecam, mili wykładowcy, interesujący ludzie i studenci z wielu krajów, ciekawe wykłady oraz świetny autorski system analogiczny do USOS, CloudA! Bardzo jestem zadowolony ze swojego toku studiów na kierunku Informatyka na WSB-NLU!
23.08.2018
23.08.2018
Artur
Szczególnie polecam kierunek informatyka na WSB-NLU. Specjalność Programowanie Aplikacji Biznesowych oraz Game Developer mają nowoczesne programy nauczania pełne praktycznych zajęć.
Michał
Polecam w 100 procentach. Najlepsza jest informatyka !!!
22.08.2018
21.08.2018
Łukasz
Zdecydowanie polecam
Lukasz Smolarski
Swietna Uczelnia, dzięki której mogę realizować się zawodowo. Ogromna ilość godzin języka angielskiego, prawie większość to wiedza praktyczna i "na czasie" więc zdecydowanie polecam
21.08.2018
15.08.2018
zarzadzanie
Planuje zapisać się na studia niestacjonarne z zarządzania tylko zastanawiam się czy lepiej przez internet czy normalnie ?
studia online
Hej! jestem ciekawy jak wyglądają studia niestacjonarne online, mógłby ktoś opisać mi jak to wygląda :)
14.08.2018
19.07.2018
Kamil2
Najlepiej na stacjonarne jeśli chodzi o informatyke i psychologie a zarządzanie lepiej niestacjonarne. TAkie jest moje zdanie. :)
Kamil
Planuje wybrać się na studia na WSB. Powiedzcie mi tylko czy lepiej iść na stacjonarne, czy na zaoczne.
16.07.2018
16.07.2018
GAMEDEV
Byłem, widziałem, zapisałem się... Nie mogę się doczekać!!!! Byłem na rozmowie z Panem Arturem i z tego co mówił to będzie od 2 roku zabawa z grafiką i tworzeniem platform! Polecam :P
Game Developer
Wybieram się na Game Dev, słyszał ktoś coś o tym? Mega oferta jak dla NS!
16.07.2018
13.07.2018
psychologia
Psychologia
Asia
Psychologia NS rewelacja, wysoki poziom, świetni wykładowcy, możliwość rozwoju, ciekawe zajęcia
09.07.2018
26.06.2018
programowanie aplikacji biznesowych
Szczerze polecam! Skończyłem programowanie Aplikacji Biznesowych i pracuje sobie w Krakowskiej firmie. Zarobki po tym są spoko na początek dostałem niecałe 6k a teraz po 2 latach mam 9k. Pracuje większość w domu. WSB jest naprawdę dobrą szkołą.
ptak
polecam!!!!!!!!!
23.06.2018
16.06.2018
lic/zarz
Jak dla mnie uczelnia 9/10: -poziom dobry -kasa się zgadza (biorę stypendia i trochę jeszcze zostaje a niby prywatna) -wykładowcy (jak wszędzie, chodź bardzo do "dogadania") -sama atmosfera jest spoko i od tego roku organizujemy się w fajne grupy i robimy sobie wycieczki a uczelnia pokrywa nam na przykład busa i daje na szamę -ostatnio chcieliśmy zrobić sobie event nocny to bez problemu dali nam zgodę. -CloudA jest NAJLEPSZA! jedyny minus to daleko od sklepu ale robi się zapasy albo zamawiamy pizze na przerwie :)
ola boga...
Studiuje tutaj już 4 rok i jak słyszę tekst " przyjmują bez matury" to mnie krew zalewa. Niestety Polacy lubią gadać, czy się znają czy nie. Założenie "roku zerowego" było zgodne z prawem a nawet TVN to poprzekręcał. Bez matury może przyjąć cię każdy uniwersytet na tzw." wykup kursu" jako wolnego słuchacza. Oznacza to że nie masz statusu studenta i nie możesz dostać dyplomu ale możesz uczestniczyć w zajęciach. Jeśli chodzi o komornika to sprawa troszkę przedawniona bo aktualnie firma jest na plusie proszę sobie sprawdzić w aktualnych danych. Skoro ktoś ma wiedzę o komornikach to na pewno posługuję się takimi narzędziami że bez problemu sprawdzi jak stoi Uczelnia. Szkoda trochę że sami okoliczni mieszkańcy nadają taka ocene, uczelni dzięki której żyło całe miasto. DLA ZAINTERESOWANYCH, WG. OFICJALNYCH STATYSTYK Z ZESZŁEGO ROKU POBILIŚMY REKORD REKRUTACJI. Nigdy nie było tylu chętnych. Teraz w temacie. Studiuje Zarządzanie już na magisterce i bardzo sobie cenię studia w modelu CloudA. Pracuje od poniedziałku do piątku a zajęcia odbywają się co 2 tyg gdzie faktyczny zjazd ćwiczeniowy jest raz w miesiącu a drugi wykładowy oglądam w domu. Myślę że jak ktoś ma jakiekolwiek pytania to niech zadzwoni do rekrutacji czy dziekanatu i popyta. :))))
01.06.2018
28.05.2018
sxx
A to prawda ,ze tu przyjmują bez matury?
januszek
bardzo kiepska uczelnia. A komornik jeszcze jej nie zlicytował?
28.05.2018
24.05.2018
IT to przyszłość
Witam wszystkich, Ja podobnie jak "JA" z tą różnicą że już absolwent, skończyłem informatykę. Kierunek bardzo przyszłościowy i sam się o tym przekonałem. Po roku mam spoko zarobki i pracę która mnie mega ciekawi. Aktualnie robię duże zlecenie dla jednego z największych w Polsce dystrybutorów sprzętu AGD czy RTV (nigdy nie rozkminiałem różnicy). Dużo dał mi staż w WSB-NLU. Ja polecam.
Mike
Witajcie. Szczerze Wam powiem że warto. Chyba nikt z was się nie oszukuje, że po studiach dostanie prace od tak. Na studiach trzeba ciężko pracować także samemu. Ja studiuje informatykę i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony. Dla najlepszych czeka już praca, wiec każdy się stara i to generuje wysoki poziom. Na uczelni powiedzieli nam wprost, można skończyć studia i nie nie robić a można się wziąć za siebie, skończyć je z duzą wiedzą a Oni zapewnią ci pracę. Jestem BARDZO zadowolony. Przede wszystkim studia są w CASE`ach czyli często dostajemy sprawy do rozpatrzenia, problemy w firmach. Nie uczymy się na ćwiczeniach tego co na wykładach a przekładamy tą wiedzę na realne wydarzenia z życia. Co najważniejsze biorę stypendium socjalne i naukowe i jeszcze na tych studiach zarabiam :)))))
15.05.2018
10.05.2018
CloudA
Moj znajomy studiował w modelu CLoudA (chyba tak się to pisze). Na dyplomie miał napisane "studia niestacjonarne" wiec mnie to skłoniło do rozpoczęcia studiów tutaj. EJJJJJ trzeba się na jakąś imprezę umówić w La Rocca
Studentka
Ja osobiście polecam z całego serca! Niesamowita atmosfera. Faktycznie poznałam ludzi z całego świata - w tym roku jedziemy wspólnie paczką do Indii do kolegi z roku :) Co do angielskiego - zaczęłam studia i ledwo co mówiłam, a dzisiaj, na drugim roku swobodnie rozmawiam z ludźmi z całego świata. Naprawdę, nie zastanawiaj się nic tylko dołącz do naszej niesamowitej ekipy! :) Pozdrawiam
08.05.2018
08.05.2018
Niezdecydowana
Hej, Może mi ktoś tak szczerze powiedzieć jak jest na WSB-NLU? Jestem właśnie na etapie wyboru studiów ( o ile zdam maturę :O ;)) Dużo słyszałam pozytywnego od znajomych, którzy już skończyli m.in. - studia międzynarodowe, możliwość poznania ludzi z całego świata, dobra kadra i angielski na wysokim poziomie. Też tak uważacie? Proszę pomóżcie!
Ja
Z tego co wiem to informatyka stoi u nich bardzo dobrze. Mają nawet umowę podpisaną z jakąś duża info firmą. Jak kiedyś dzwoniłem to powiedzieli mi że dużo osób po informatyce tam zostaje bo pracują nad jakaś platformą i zatrudniają albo podsyłają do zaprzyjaźnionej firmy. Sam się wybieram w tym roku na tą uczelnie bo mam blisko, a Nowy Sącz jest tańszy niż Kraków. Wole mieszkać tutaj i płacić tylko za uczelnie niż w Krakowie koło 1000 za samo mieszkanie.
07.05.2018
30.04.2018
riko
czy trzymają poziom? jak teraz tam jest?
kapek
Hej :) Mega spoko, że znalazłem takie forum. Trochę byłem zaniepokojony idąc na studia w WSB-NLU w Sączu bo podobno mieli problemy jakieś ale tak szczerze powiedziawszy, jako student tego nie odczuwam. Kiedyś będą w rekrutacji tak szczerze powiedziawszy dopytałem o co chodziło. Pan udzielił mi informacji że mieli chwilowe problemy ale pokazując jakiś raport Ministerialny faktycznie potwierdziło się ze są wysoko. Uczelnia wzięła się nawet za fajne nowe projekty. Studiuje zarządzanie- specjalność zarządzanie firmą i powiem wam że jestem mega zadowolony. Zawsze są małe nieprawidłowości ale po przenosinach z KRAKOWA muszę powiedzieć ze tutaj jest cudownie. Bałem się trochę zderzenia z rzeczywistością CloudA, ale to najlepsza platforma do studiowania EVER!!! :) Wygląda to tak ze moża pójść na wykład , bądź zalogować się w domu i normalnie w czasie rzeczywistym oglądać go. Fajna sprawa. Najważniejsze że jest komunikator i pokaz slajdów i że mogę to puścić przed zaliczeniem żeby się przygotować. Szczerze nie rozumiem niechęci NS do tej uczelni bo zauważyłem ją gdy jechałem taksówką czy raz zacząłem temat w sklepie z Panią a także mam tu ciocie, wszyscy wyrażali się niechętnie i krytycznie, może to kwestia jakiejś ploty. Ja mogę polecic WSB-NLU... moja ocena w porównaniu do studiowania w KRK -dziekanat 9/10 -wykładowcy 8.5/10 -trudność studiów 8/10 -koszty JEST NAPRAWDĘ TANIO i nie ma ukrytych opłat (w KRK płaci się za wszystko dodatkowo) -system 10000000000000/10 (to jest najmocniejsza rzecz na tym uniwersytecie) p.s. dr Wożniak jest najlepszy i bezproblemowy (teraz rektor).
27.04.2018
19.04.2018
Nowa
Mam prośbę czy może ktoś powiedzieć, na jakiej postawie można studiować w systemie Cloud'a? Czy nie będzie problemów z uzyskaniem dyplomu, jeśli wszystkie zajęcie będą przez internet, a jedynie obrona pracy po 3 latach odbędzie się osobiście?
Damian
Drugi raz nie wybrałbym tej uczelni sądeckiej
20.03.2018
20.03.2018
zarządzanie
Wiem ze od marca ruszył nabór na I rok zarządzania w Wyższej Szkole Jańskiego w Krakowie i ze orłem z matmy nie trzeba być żeby spokojne zdobyć dyplom.
student informatyki
Ja zamierzałem zapisc sie na zarządzanie niestacjonarne ale kolega mi odradził bo jestem noga z matmy i na tej uczelni mógłbym mieć problem na egzaminie. Matmę trzeba po prostu umieć. Zdecydowałem się na Wyższą Szkołę Jańskiego w Krakowie i jestem bardzo zadowolony. Świetna atmosfera i nie ma nerwów na egzaminach.
20.03.2018
19.03.2018
Przyszła studentka
Cześć. Chciałabym się zapytać jak wyglądają studnia zaoczne na zarzadzaniu? Jak ogólnie wygląda szkoła? Czy warto? Czy wyższa matematyka to czarna magia? Polecacie?
Olka
Cześć Małgosiu bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Jeżeli byś mogła to napisz mi proszę czy egzamin z Makroekonomii II miałaś z dr Woźniakiem? Jeśli tak to czy to był jakiś trudny test? Serdecznie pozdrawiam.
12.03.2018
08.03.2018
Małgosia
Większość jest naprawdę ok, oczywiście jak wszędzie mogą trafić się wyjątki. Bardzo fajnie prowadzą Pani Kwak (marketing) oraz Pani Sroka (prawo). pozdrawiam
Maniek-Koń
Matematyka - info dla Studenta Wstęp do matematyki wyższej może być dla Ciebie nawet fascynujący, ale trzeba poświęcić trochę czasu na ćwiczenia. Sam dziwię się temu, co piszę, ale faktycznie z p. Robertem Szarotą matematyka ma inny (lepszy) wymiar:)
06.03.2018
05.03.2018
Lolo
Dziękuję Małgosia!:) A możesz coś więcej o wykładowcach powiedzieć?:) Na stronie nie ma info o kadrze:(
Małgosia
Do Ola: studiuję w Warszawie w Wyższej szkole zarządzania personelem- tu odbywają się ćwiczenia. Natomiast mamy cloude i tam mamy wykłady. Wirtualnie. Obrona będzie w Nowy Sączu. Mam nadzieję, że pomogłam. pozdrawiam
05.03.2018
04.03.2018
Lolo
Cześć, czy ktoś z Was orientuje się, czy warto podjąć naukę na WSB na kierunku psychologia dla absolwentów-magisterskie zaoczne, 3 letnie? Głównie chodzi mi o poziom, tzn. czy dyplom mgr psychologii z tej uczelni ma sens? Może spotkaliście się z opiniami w branży, a może sami jesteście zadowolonymi magistrami z Nowego Sącza?:) Chciałabym podjąć naukę od najbliższego semestru, ale trochę waham sie, bo opinie o uczelni są mocno podzielone. Będę wdzięczna za odpowiedź:)
student
Cześć! :) mam pytanie c zy przedmiot (wstęp do matematyki wyższej ) jest trudny? studia niestacjonarne licencjackie zarządzanie. Proszę o odpowiedź
15.02.2018
06.02.2018
Olka
Planuję zapisać się na studia magisterskie zarządzanie od lutego do WSB nlu mam do Ciebie takie pytanie Małgosiu; Ty studiujesz zarządzanie w WSB nlu w Nowym Sączu? Czy na innej uczelni? PROSZĘ ODPISZ. Ola.
Małgosia
ja studiuję zarzadzanie niestacjonarnie, studia magisterskie , jestem bardzo zadowolona. Fajne wykłady oraz ćwiczenia robione przez WSZP Polecam
04.02.2018
06.12.2017
Przyszła studenta
Rekrutacja na semestr letni będzie w lutym na studia niestacjonarne a na jaki kierunek Studentko byś chciała się zapisać? Ja na mgr zarządzanie. Proszę odpisz.
Olka
Mam prośbę czy ktoś mógłby napisać mi czy trudna jest logistyka i rachunkowość zarządcza na studiach magisterskich?
06.12.2017
01.12.2017
Studentka
Czy wie ktoś kiedy rozpocznie się rekrutacja na studia niestacjonarne zaczynające się od semestru letniego?
Niezdecydowana
czy jest ktoś kto studiuje psychologie niestacjonarne ? jak wrażenia ?
25.10.2017
28.09.2017
Student WSB-NLU
Witaj, super, że dołączasz do naszej ekipy :) Poszukaj na portalach ogłoszeniowych, nie polecam przez pośredników bo trzeba dodatkowo płacić ;) Szykuj się na imprezę integracyjną!
Przyszła studentka
Cześć, czy może mi ktoś podpowiedzieć gdzie szukać mieszkania w Nowym Sączu?
28.09.2017
10.05.2017
Manveer Kumar
Such a bad experience! I had to create a facebook account to warn other people of National Louis University in Nowy Sacz, Poland!!! I applied, got offer letter, unfortunately got visa denied. My money has been lying with the university for almost a year and they are not willing to give me 2000 euro back. And I am not the only one, there were about 30 students who were denied visas and still waiting for their money to be sent back!!! The university does not answer phones nor emails. They give fake dates of money refund!!! First they promised January, then February, and when this didn't work out they told us all that 15th March is the final date. And guess what? They money hasn't been sent. You can't believe them. Our representatives went there to Nowy Sacz and were given money bank transfer documents with new dates. It turns out this is all fake! Such an improfessional team!!! Lie after lie!!! You should avoid this university!!! GIVE ME MY MONEY BACK
Absolwent
Ewa, myślę, że warto. Ja ukończyłem studia na SPP w WSB-NLU i bardzo dużo się nauczyłem, szczerze polecam.
16.11.2016
25.10.2016
ewa
Witam. Potrzebuję opinii na temat poziomu kształcenia na podyplomówce z informatyki. Warto w to wejść, jest szansa nauczyć się czegoś konkretnego czy lepiej wybrać kursy?
student 1
witam mam prosbe jak jest na studiach niestacjonarnych zarzadzanie w administracji magisterka ?? mam watpliwosci co do poziomu bardzo wysoki poziom duzo nauki ??? i czy egzaminy trudne do zaliczenia ?? pozdrawiam
19.10.2016
19.10.2016
student 1
witam mam prosbe jak jest na studiach niestacjonarnych zarzadzanie w administracji magisterka ?? mam watpliwosci co do poziomu bardzo wysoki poziom duzo nauki ??? i czy egzaminy trudne do zaliczenia ?? pozdrawiam
student
Dajcie sobie spokój z tą uczelnią. Nie polecam, a nawet odradzam. te bajki o wysokości stypendium to już przegięcie. W jednym semestrze dają 500 to w drugim 200. Problemy z komunikacją. Dajcie sobie spokój.
18.10.2016
18.10.2016
Zarz.
Do Karola Bardzo kiepski kontakt z wykładowcami (nie z wszystkimi oczywiście) Zadarzały się wyjątki. . Na niektórych przedmiotach mimo próśb bardzo długo nie pokazywały się materiały, a wykłady przez internet ciągle się zawieszały. Pieniądze za stypendium wpływały zawsze po terminie a jak ty zalegasz od razu odsetki. Z niektórych wykładów nie było wiadomo jak będą wyglądały egzaminy. Chociaż pocieszenie jest takie, że na obronach nie było tak źle. To był jedyny plus.
karol
witam chcialbym sie zapytac jak jest na wsb na magisterce zarzadzaniu ciezko >?? jak z egzaminami ??pozdrawiam
18.10.2016
17.10.2016
Studentka
Witaj Karolina, ja jestem obecnie studentką II roku Zarządzania w czym mogę Ci pomóc?
Karolina
Witam, mam pytanie czy jest ktoś aktywny z kierunku zarządzania II stopnia?
15.10.2016
04.10.2016
niezdecydowana
Czy ktoś studiował psychologię dla magistrów w Krakowie? Jaki jest poziom?
Studentka
Studiuję obecnie na grupie krakowskiej i wszystko jest ok. Nie ma obaw, można śmiało składać papiery :)
21.06.2016
18.06.2016
kaka84k
Czy może ktoś powiedzieć co na temat kierunku Psychologia online grupa Krakowska. Ta uczelnia ma przyszłość , czy może się coś wydarzyć a tym samym dyplomy przepadną
Studentka
Obecnie studiuję na WSB - NLU i jestem bardzo zadowolona. Tak, to co mówią o praktykach w MMC Brainville to prawa, sama właśnie skończyłam. Znam część osób, która po praktykach została tam i normalnie pracuje. Na fitness WSB też chodzę prosto po zajęciach. Ogólnie fajna atmosfera i naprawdę dobre podejście do każdego studenta. Gorąco polecam!
08.06.2016
08.06.2016
Zainteresowana
Hej, wybieracie się może na WSB? Ja słyszałam o tej Uczelni bardzo dużo dobrego, moja siostra również tam studiowała i mile wspomina tamte czasy. Mocno rozważam złożenie papierów właśnie tutaj. Podobno mają swój fitness? Studenci mogą korzystać z niego bez ograniczeń? W Parku Technologicznym mogą realizować praktyki? Jaki w ogóle jest klimat? Taki jak był kiedyś, czy coś się zmieniło? Proszę, niech mi ktoś pomoże!
Student Informatyki
Ja obecnie studiuję Informatykę. Jest naprawdę spoko. To tego działamy w Parku Technologicznym MMC Brainville. Dobra karda i ludzie na roku też spoko. Szczerze polecam!
06.06.2016
04.06.2016
Student
WSB-NLU to wielka pomyłka (szkoda czasu i pieniędzy), szczerze odradzam.
Oliwia
Studiuje ktoś na WSB-NLU informatykę zaocznie? Warto się wybrać? jakie są po niej perspektywy?
29.05.2016
24.05.2016
Absolwentka
Polecam - naprawdę warto! Świetna atmosfera, wyjątkowi ludzie i super wykładowcy! WSB-NLU zmieniła mój punkt widzenia.
elwira
WSB-NLU to najlepsza uczelnia pod słońcem! Polecam wszystkim niezdecydowanym bo naprawdę warto - świetna atmosfera, która daje możliwość realizacji każdych pomysłów! Bardzo dużo jej zawdzięczam - dała mi świetnych przyjaciół, solidne wykształcenie oraz wiedzę praktyczną. Dzięki temu dzisiaj prowadzę swój własny biznes i spełniam się zawodowo! Szczerze polecam!
27.04.2016
25.04.2016
STUDIA W WSB
Super sprawa w WSB-NLU to dwa dyplomy na zarządzaniu. Studiowałem w j. angielskim Global Business Management i naprawdę polecam (magisterka). Mam dyplom polski i amerykański i pracę w polskim oddziale Google. Pozdrawiam prof. Sprudsa oraz moją wspaniałą grupę ;-))
Absolwentka
Studiowałam psychologię na WSB-NLU. Poziom jest na prawdę dobry, ale też nie aż taki, że trzeba całymi dniami i nocami siedzieć i wkuwać. Duży nacisk jest bardziej na część praktyczną i tutaj trzeba się mocno wykazać.
25.04.2016
20.04.2016
psychologia
poprosze o informacje na temat kierunku Psychologia na NLU. Interesuje mnie wszystko, co wiaze sie z kadrą, poziomem zajęć, a głownie Wasze opinie, czy warto?
Klaudia
Witam. Chciałabym opisać swoją sytuację i bardzo nieprzyjemne doświadczenia związane z tą uczelnią. Może moja historia komuś pomoże. W 2015 roku składałam papiery na zarządzanie. Interesowały mnie studia dzienne. Pomimo tego, że nie podpisałam żadnych umów moje problemy z tą uczelnią ciągną się do dziś i końca nie widać. Dzwonili do mnie początkiem roku akademickiego że studia dzienne się nie otwierają Zaproponowano mi zaoczne - odmówiłam. Po kilku miesiącach zaczęły się cyrki! Bałagan w biurokracji jest okropny! - przez pomyłkę wciągneli mnie na studia zaoczne, bez mojej wiedzy i zgody. Musiałam opuścić zajęcia na uczelni (obecnie studiuje we WSZOP w Katowicach) żeby pisać odwołania i wyjaśniać sytuację. Panie obiecały oczywiście że wszystkim się zajmą. Dziś przyszło mi pismo że mam prawie 1800 zł. długu i że jak nie zapłacę w ciągu 30 dni to będzie windykacja. Bardzo poważnie rozważam wejście z uczelnią na drogę sądową. Dlatego bardzo Was proszę, zastanówcie się dwa razy zanim złożycie tam papiery. Pozdrawiam, Klaudia.
07.03.2016
26.02.2016
Magda
Cześć jestem studentką I - go Roku Studiów na WSB-NLU. Też miałam dylemat, iść nie iść, ale powiem w skrócie - jest rewelacja! Jestem mile zaskoczona! Indywidualne podejście do studenta, praktyki w Parku Technologicznym MMC Brainville. Po pierwszym roku naprawdę dużo się nauczyłam (przede wszystkim praktycznej wiedzy). Na 3 Roku to już będzie konkret :) Szczerze polecam!
Zainteresowana
Hej, rozważam rozpoczęcie nauki na WSB-NLU. Czy ktoś z Was studiował tam na dziennych studiach? Możecie mi napisać jaki jest poziom, klimat itp.?
01.02.2016
15.01.2016
obecny student
Hm a co powiecie na stypendium socjalne w wysokosci 1000 zł tego nie daje zadna uczelnia w Polsce chyba. Pozdrawiam wszystkich niezdecydowanych
Obecna studentka
Fredka- to jest artykuł z 2011 roku. Jak widzisz mamy 2015 i wszystko jest w porządku! :) Uczelnia ma się dobrze i cały czas się rozwija. Największym atutem jest fakt, że Uczelnia posiada również swój Park Technologiczny gdzie można realizować praktyki. Ja właśnie jestem na jednej z nich i naprawdę bardzo dużo się nauczyłam! Polecam z całego serca
23.11.2015
16.11.2015
fredka
Kłopoty uczelni z Nowego Sącza: WSB-NLU na sprzedaż http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/482718,klopoty-uczelni-z-nowego-sacza-wsbnlu-na-sprzedaz,id,t.html?cookie=1
Mariola
Halo Halo, Czy WSB dalej funkcjonuje.? I jaka opinia o kierunku :promocja techniki i sprzedaży"? Bo juz paździenik a ja dalej szukam magisterki ciekawej i przydatnej
05.10.2015
21.09.2015
monika
Czy może mi ktoś powiedzieć jak się studjuje na WSB - NLU, bo chce się zapisać na psychologię do Krakowa i nie wiem czy warto??
studentka
Studiuje na WSB i jestem naprawdę bardzo zadowolona! Ogromny nacisk na widzę praktyczną, realizujemy dużo ciekawych projektów. Przede wszystkim super ludzie i świetna atmosfera! Polecam bo naprawdę warto!
08.07.2015
23.06.2015
Absolwent
Jestem absolwentem studiów dziennych na Zarządzaniu i Politologii - gorąco polecam wszystkim niezdecydowanym!!! Naprawdę warto wybrać WSB-NLU!
elewka
Świetna Uczelnia! Naprawdę gorąco polecam! Poznałam na niej wielu wspaniałych ludzi. Kadra dydaktyczna jest na najwyższym poziomie. WSB-NLU Dało mi ogromne możliwości rozwoju!
23.06.2015
08.04.2015
sola
proszę o podpowiedź jak wyglądają egzaminy na kierunku zarządzanie? Chodzi mi konkretnie o wykładowców: Potoczek, Tokarski, Jakimowicz. Czy trudne i jak bardzo szczegółowe.
i to już koniec
nie ma już nic... a było tak pięknie.
27.03.2015
22.02.2015
lukasz
Bardzo dobra kadra, ciekawe zajęcia z kadrą, która ma pasję i zaangażowanie do tego, aby tę wiedzę przekazać. Interesujące programy nauczania (w szczególności na psychologii), super atmosfera i naprawdę Uczelnia ma to coś, ten klimat! Nie żałuję i podjąłbym jeszcze raz decyzję o studiowaniu na WSB-NLU. To był wspaniały czas i wspaniali ludzie!!! :)
Elwu
@ciekawski, samo być nie wystarczy, chyba że zadowolisz się 2,0 ;-) egzaminy są ustne albo pisemne zależy od wykładowcy
31.01.2015
11.11.2014
ciekawski
Może ktoś napisać jak wyglądają zaliczenia? Czy jest problem?Trzeba umieć czy wystarczy być?
print1234
Z całego serca polecam WSB-NLU. Bardzo fajna atmosfera, dobra kadra i ciekawy dobór treści! Uważam, że naprawdę warto.
03.09.2014
12.08.2014
cherry snuff
skończyłem psyhologie na wsb. Przez pierwsze 3 lata szkołę oceniłbym najwyżej jak tylko można. wykładowcy z najbardziej prestiżowych uczelni, zapraszani goście (prezydent RP, ministrowie), później niestety okrojono kadrę dydaktyczną, z semestru na semestr było coraz gorzej pod każdym względem. Nie wiem co będzie dalej z WSB-NLU.
Pablo
Uczelnia jest bardzo w porządku. Polecam!
30.01.2014
30.01.2014
Pablo
Całkiem ok,
Mary
C.d. Wydaje mi się, ze na każdej uczelni znajdą się studenci, którzy rzetelnie i poważnie podejdą do kwestii nauki i zdobycia jakiś umiejętności, jak rownież i tacy, którzy chcą tylko przebrnąć i zdobyć w końcu jakiś tytuł. Wolałam być w pierwszym gronie i to zaprocentowalo. Ze stypendium naukowego praktycznie opłacałam całe czesne ( to było w latach 2003-2008- nie wiem, jak jest teraz i jakie kwoty przyznają za wysokie średnie). Ukończyłam uczelnie z 5. Przyznaje jednak,ze w czasie studiów spotykałam ludzi, którzy nie uczestniczyli w zajęciach albo wcale, albo byli sporadycznie, oblewali egzamin za egzaminem i właściwie tylko dzięki niekończącym sie poprawkom udało sie im dobrnąć do końca. Jak dla mnie szkoła z ocena na 5 i duży PLUS, ale żeby być wiarygodnym dodam, ze ocena ta dotyczy wyłącznie lat,kiedy studiowałam. Teraz nie wiem jaka jest tam rzeczywistość.
19.01.2014
19.01.2014
Mary,
Studiowałam na WSB-NLU zarządzanie. Mam tytuł zarówno licencjata, jak i magistra. Osobiście jestem zadowolona i z poziomu i z kadry. Kierunek odpowiadał mi ze względu na rodzaj wykonywanej pracy zawodowej. Jest to kierunek pochodny z ekonomia. W
administracja a administracja publiczna???
czym sie różni kierunek; Administracja od kierunku: Administracja Publiczna? poza nazwą oczywiście?
19.11.2013
24.10.2013
jato
Jestem obecnie na 2 roku magisteki z zarządzania. Niestety widać skutki niżu demograficznego oraz opinii w regionie spowodowanej kłopotami finansowymi uczelnii.
adek
ja oceniam uczelnie na 4+ :) a nie 5, tylko dlatego, ze musialem do niej kawalek dojeżdżać :D (no dobra to nie wina szkoly ze mieszkam tam gdzie mieszkam :D ) ale poza dojazdami ktore mnie wkurzaly czasami to milo wspominam okres studiowania w wsb nlu :) bylem na informie i to byly naprawde swietne czasy. najmilej wspominam panie z dziekanatu ktore co chwile doradzaly mi jak pozdawac wszystkie egzaminy mając bardzo malo czasu i troche zaleglosci ktora zrobilem sobie przez prace :D wiec tutaj mega plus, bo moglem te egzaminy zdawac tez w warszawie miedzy spotkaniami z klientami ;) za to naprawde uklony :) pozdro
15.10.2013
15.09.2013
JB
Studia na WSB-NLU to była moja bardzo dobra decyzja. W 2002 roku, gdy rozpoczynałem studia nie było niżu. Studentów było sporo. Poznałem świetnych ludzi. Wyniosłem wiedzę i doświadczenie, które mi teraz procentuje. Polecam każdemu, kto może sobie pozwolić na prywatną uczelnię.
kara
Studiowałam w WSB-NLU przez 3 lata na zarządzaniu. Jestem naprawdę zadowolona z tej uczelni. Wiele się nauczyłam i poznałam fajnych ludzi. Nie ma szkół idealnych, ale ta ma na pewno więcej plusów niż minusów. A mam porównanie, bo studiowałam też w dwóch innych uczelniach.
20.08.2013
10.06.2013
Student
kto nie studiuje na tej uczelni, nie ma prawa sie wypowiadać! ta uczelnia dała mi wszystko co najlepsze!
kiedys i dzis
oni sie zwyczajnie przeinwestowali i tyle, pisali o tym w gazetach, mieli dlugi, bo zalezalo im na utrzymaniu wysokiego poziomu, a za jakosc trzeba bulic kase, nie ma zmiluj, pozniej ktos ich kupic, gdzies tam sie polaczyli z innymi uczelniami, no i teraz ...powiem, szczerze, ze nie wiem, jak jest teraz, o to pytajcie obecnych studentow, moge tylko potwierdzic slowa, ktpre padly wczesniej, kiedys WSB NLU to byla marka cacy!
13.05.2013
11.05.2013
Joannaxxx
Szkola jest tragiczna! Zanim zaaplikujecie radze dobrze zrobic research ile osob jest na wydziale, a to juz samo odpowie wam na pytanie jak bardzo szkola upadla. Na kadre nauczycieli nie ma co narzekac, ale oni tez musza dopasowac nauczanie do poziomu studentow, a biorac pod uwage ze WSB-NLU przyjmuje kazdego ze wzgledu na mala liczbe zainteresowanych, a z czegos szkola musi przetrwac - mozecie sobie wyobrazic jaki jest tam poziom. Jesli istnieja jakies kola zainteresowania to nieliczne. Jesli chcecie sie rozwijac i robic cos jeszcze po za szkola to polecam raczej Warszawe/Krakow.
aska
ja zauważyłam, że najczesciej kometarze piszą studenci, no i oczywiście ci raczej niezadowoleni, cha, cha, bo komu chcialoby sie pisac ze jest zadowolony, nie? latwiej narzygac, ponarzekac, pojeczeć - samo życie
23.04.2013
07.02.2013
NIkt z absolwentów nie wystawił oceny.
Wszystkie opinie które są na tym forum to tylko opisy tego co ktoś gdzieś przeczytał lub słyszał od kogoś, żadnych konkretów.
robi
ja tez sie dziwie, ze dajecie takie oceny, moj brachol jak spojrzal to sie za glowe zlapal, moiw, ze jeszcze z 5 lat temu NLU to byla scisla czolowka, ze uczelnia zgarniala nagrody, wyroznainie, zastanawiam sie jak jest teraz, czy nadal sa na fali, czy dopadl ich niz demokratyczny, gdyby mogl sie wypowiedziec ktos z wyzszego rocznika, to bardzo by sie przydalo nam wiedziec, co sie dzieje na uczelni
22.11.2012
15.11.2012
Amelka
Mnie natomiast przyciągnęła sama nazwa :) Weszłam i okazało się, że ta szkoła ma wysoką ocenę, pozytywne komentarze... :) z ich strony www też dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy. Wydaje mi się, że fajnie byłoby tam studiować :)
holly
@2,5: Na Nowy Sącz nie ma co narzekać, bo kadra dobra i warunki dogodne, aczkolwiek jeśli cię stać, to lepiej pobierać nauki w stolicy. Warszawa ma dużo szerszą ofertę uczelni i z pewnością wiele z nich na wyższym poziomie niż Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu, a już najlepsza to jest oczywiście SGH.
11.08.2012
20.07.2012
2,5
Ojciec powiedział że nie odda mi za parę lat firmy jak nie skończę ekonomii. Stwierdziłem więc że lepiej uczyć się prywatnie i zaocznie, starych na to stać, a i lepiej opłacana kadra będzie pewnie bardziej przychylna dla studentów. Nie chce mi się jednak wyjeżdżać z Nowego Sącza, więc chciałem zasięgnąć opinii: Co sądzicie o kadrze w Wyższej Szkole Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu? Warto tu studiować czy lepiej tracić raz na dwa tygodnie czas na dojazdy do stolicy?
Sonia
bardzo zainteresowały mnie studia po rosyjsku. czy jeśli nie zdawałam matury z rosyjskiego, ale mam certyfikat o znajomości to przyjmą mnie na takie studia? teraz zdałam do klasy maturalnej, ale juz zaczynam sie zastanawiać nad przyszłością. Dzięki a pomoc!
04.07.2012
25.04.2012
inżynieria chemiczna i procesowa
ja sie zastanawiam nad kierunkiem inżynieria chemiczna i procesowa w NLU, czy sa juz starsi studencji, ktorzy sa wyzej na roku z tego kierunku? moglibyscie cos napisac o studiach, kadrze i trudnosci? bo nie ukrywam, ze poziomu obawiam sie najbardziej, a szkoda byloby po roku placenia niemalego czesnego wyleciec ze studiow
wyższa ocena dla NLU !!!
kto ocenil ta uczelnie tak nisko? hej, studenci NLU - co jest? dajcie jakies wyzsze noty swojej szkole, tylko 9 osob ocenilo do tej pory!!! szkola pod kazdym wzgledem warta polecenia i narawde zasluguje na duzo wiecej niz 5,6 pkt.
06.03.2012
24.02.2012
artur
duzy plus dla uczelni za czytelna strone www, z punktu widzenia maturzysty nie trzeba sie zastanawiac, dlugo szukac, widac od razu kierunki studiow, rekrutacje, wszystko podane na tacy, ja osobiscie sklaniam sie ku politologii, raczej juz zdania nie zmienie
radek
ta uczelnia miala spore klopoty finansowe, bo sie chyba przeinwestowali, ale na plus trzeba im oddac, ze wypracowali sobie marke i uznanie, z tego co sie orientuje, nastapi ajakies połaczenie z inna uczelnia wyższą, szczegółów nie znam, Aha - nie studiuje tam, pisze, co slyszalem.
30.12.2011
14.12.2011
Yaho
dziewie sie, ze nikt nie pisze o tej szkole, bo NLU uchodzi za bardzo dobrą uczelnie nie tylko w skali regiony ale calego kraju chyba jestem pierwsza osoba, ktora ocenia ta szkołę
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uniwersytet Gdański
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu