• TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (177)
Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie, WSZiB Kraków

xw
Jakieś opinie dotyczące którejś ze specjalizacji na kierunku Finanse i rachunkowość?
07.06.2021
31.05.2021
Michał
Szkoda, ale nic straconego. Dziękuję za odpowiedź.
Aga
odpowiedź dla Michał z dnia 27.05.2021
Panie Michale, Niestety w WSZiB nie są prowadzone studia magisterskie na kierunku Finanse i Rachunkowość.
31.05.2021
27.05.2021
Michał
Czy jest możliwość studiowania rachunkowości i finansów na II stopniu ? Aktualnie kończę studia licencjackie, specjalizacja FiR. Zastanawiam się co dalej, chcę zrobić też magistra, ale teraz zauważyłem że chyba nie ma mogę zrobić magistra w tym kierunku na WSZIB ??
Ewa
Super uczelnia polecam!!
19.05.2021
14.04.2021
Kornalia
Tak dokładnie potwierdzam natomiast ja studiuję niestacjonarnie i na WSZIB w Krakowie dużym plusem jest rozplanowany plan zajęć. W piątki nie ma zjazdów , a w niedziele zajęcia kończyły się w moim przypadku max 10:00 do 16:45. Też mogę pracować od poniedziałku do piątki, bez konieczności zwalniania się w piątki z pracy.
Łukasz
Jestem studentem pierwszego roku zarządzani na WSZiB w Krakowie, dzięki przemyślanemu rozkładowi zajęć jestem w stanie połączyć studia stacjonarne z pracą, co wcześniej na publicznej uczelni nie było dla mnie możliwe.
04.04.2021
22.03.2021
Konrad
We WSZIB w Krakowie można ukończyć Informatykę stosowaną na II stopniu studiowania zarządzania.
Eryk
Informatyki na drugim stopniu nie ma w tej szkle i w tej rekrutacji nie będzie?
22.03.2021
17.03.2021
kasia
Jestem studentką 6 semestru ( 3 rok edukacji) - NIESTACJONARNE Szkoła która indywidualnie podchodzi do studenta, pomaga finansowo w kontynuacji nauki na Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości- choćby poprzez stypendia oraz zapomogi w trudnych sytuacjach życiowych, z której sama skorzystałam. Na ten moment zajęcia prowadzone są online przy pomocy systemu MS TEAMS, a wykładowcy rzetelnie przykładają się do przekazania wiedzy. Taki sposób nauki dla mnie tez jest dużym ułatwieniem, i oszczędnością czasu na dojazd.
Karolina K.
Jestem studentką Zarządzania na drugim roku. Wybrałam specjalizację - Zarządzanie procesem tworzenia aplikacji. Mając prze sobą ofertę wielu uczelni, nie żałuję, że wybrałam właśnie WSZIB. Moje pierwsze wrażenie o uczelni - SZOK. Tak, byłam w szoku że osoby pracujące w dziale rekrutacji, w dziekanacie czy nawet bibliotece są po prostu MILI. Mając styczność z innymi prywatnymi uczelniami nie spotkałam się z tak przyjemną atmosferą. Nigdy nie miałam problemu z komunikacją kiedy pisałam maila, dzwoniłam do dziekanatu czy po prostu poprosiłam Pana z ochrony o przechowanie torby czy pożyczenie kalkulatora na 10 minut przed egzaminem. Nauczyciele/Profesorowie też są ludźmi! Wykłady moim zdaniem są ciekawe, oczywiście mam swoje ulubione i czymś interesuję się bardziej, a czymś mniej. Egzaminy są trudne, ale do wszystkich mamy materiały od wykładowców i także możliwość zadawania im pytań. Nawet w czasie nauczania zdalnego wszystko oceniam na plus, ponieważ wykładowcy są na to świetnie przygotowani - portal SAKE na którym wszystko się znajduje, świetne narzędzie do e-learningu :) Dodatkowo sam budynek jest atrakcyjny wewnątrz - bez czasów PRL-u i wszystko nowocześnie zrobione. Bez problemu łączę studia weekendowe (2 weekendy w miesiącu) z pracą w korpo od poniedziałku do piątku. Jeśli zastanawiacie się nad wyborem - polecam, bez zawahania wybrałabym WSZIB ponownie :)
17.03.2021
17.03.2021
xyz
Studiuję finanse i rachunkowość w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości i polecam każdemu tę uczelnię. Na zajęciach uczymy się samych przydatnych w praktyce rzeczy, na uczelni panuje miła atmosfera, jest bardzo rozbudowany system stypendialny, zniżki WSZiB, profesjonalna kadra dydaktyczna, a także mamy dostęp do świetnie wyposażonych pracowni komputerowych i nowoczesnych programów informatycznych.
Luiza
Obecnie studiuje na trzecim roku finanse i rachunkowość. Przez te trzy lata ani razu nie żałowałam wyboru Wyższej Szkoły Zarządzania i Bankowości! Wykładowcy są bardzo pomocni a plan zajęć super zorganizowany, co bez problemu pomaga mi łączyć studia z pracą. Polecam!
02.03.2021
28.02.2021
Maciek
Cześć! Jestem studentem 2 roku na WSZiB i naprawdę mogę polecić tą uczelnię :) studiuję na kierunku dualnym "Finanse w korporacjach międzynarodowych" dzięki czemu jednocześnie studiuję i pracuję w korporacji współpracującej z uczelnią. Ogromnym plusem jest to, że rozkład zajęć i praca w korporacji są do siebie dostosowane, studia są bezpłatne a dodatkowo otrzymuję wynagrodzenie w pracy! Oprócz tego nauczanie w WSZiB jest na bardzo wysokim poziomie a wykładowcy mają świetne podejście do studentów. Nawet w czasach edukacji zdalnej wszystko oceniam na +. Zdecydowanie polecam! :)
mth
Jestem absolwentem informatyki na tej uczelni. Wielkim atutem jest zaplecze technologiczne. Zarówno systemy e-learningowe jak i sprzęt na uczelni na wysokim poziomie. Jeżeli chodzi o poziom szkolnictwa to w dużym stopniu zależy od studenta. Na większości przedmiotów można bez problemu się prześliznąć, ale jeżeli ktoś faktycznie przyłoży się do zapoznania z oferowanym tam materiałem to jest on bardzo wartościowy i można wynieść dużo z tych studiów.
23.02.2021
14.02.2021
Magda
okokok 1) zajęcia odbywają się zazwyczaj co 2 tygodnie, 9 zjazdów w semestrze. 2) Sesja jest na ostatnich zjazdach. Zaliczenia i egzaminy w większości są przeprowadzane w formie testu komputerowego, ale nie wszystkie. Na niektóre przedmioty wymagane są także zaliczone zadania, czy projekty. 3) Teoria jest podana w "pigułce" przez prowadzących, wysyłają nam materiały, nie ma tak, że musisz się przygotowywać z trzech grubych książek do egzaminu (przynajmniej na zaocznych, to nie jest wymagane). Jeśli masz jeszcze jakieś pytania pisz na maila magdalena_333@wp.pl Jestem studentką 3 roku fir zaocznie i bardzo polecam WSZIB! Super uczelnia!
okokok
Cześć, chce podjać studia od marca na kierunku zarzadzanie. Mam pare pytań. Czy zajęcia odbywają się w każdy weekend? Jaki wygląda sesja w tej uczelni? Jest więcej teorii czy praktyki?
01.02.2021
17.01.2021
Kkk
Cześć :) Planuję podjąć studia podyplomowe na kierunku finanse i podatki. Czy ktoś mógłby się podzielić opinią na ich temat?
Vadym
Hej! Studiuję na wydziale zarządzania, zaocznie i jestem bardzo zadowolony z tej uczelni! Szukałem miejsca z wysokim poziomem nauczania, z dobrym nastawieniem do studenta z fajna atmosfera, miejsca gdzie nauczę naprawdę potrzebnych rzeczy. Dobrze trafiłem! Profesjonalna kadra, dobrze ułożone plany zajęć, pomocny dziekanat. Nawet w sytuacji z COVID uczelnia bardzo szybko poradziła sobie, nie mam na co narzekać na tych wykładach online. Także mają platformy elektroniczne które pomaga kontaktować, sprawdzać oceny, wysyłać podania lub wiele innych rzeczy. Jestem naprawdę zadowolony, polecam WSZIB wszystkim! :)
15.01.2021
05.01.2021
Izabela
Obecnie jestem na 3 roku kierunku Finanse i Rachunkowość. Z całego serca mogę polecić tą Uczelnie. Ogromny plus za zorganizowanie i świetny rozkład zajęć, dzięki czemu mogę dzielić studia dzienne z pracą. Polecam!
Karol
Dobrze słyszeć pozytywne opinie, tym bardziej, że rozważam tą uczelnię.
17.12.2020
01.12.2020
daavidooss
Studiuje na trzecim roku finansów i rachunkowości i serdecznie mogę polecić uczelnię. Wysoki poziom nauczania, dobre przygotowanie wykładowców i samej uczelni. Dużym plusem jest też to, że uczelnia bardzo dobrze, wręcz profesjonalnie podeszła do kształcenia zdalnego. Warto tu studiować! :D
Karolina
Czy do pracy w księgowości wystarczą studia na finansach czy wymagane są dodatkowe kursy, uprawnienia?
06.11.2020
05.11.2020
Ada
Z własnego doświadczenia polecam dr Justyna Michniak-Szladerba, cudowna kobieta, zawsze pomoże, doradzi, szybko odpisuje na wiadomości i nigdy nie robi problemu studentowi :)
Patrycja
Czy jest ktoś kto może mi polecić jakiegoś promotora albo jest ktoś kto jakiegoś odradza ? Byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź.
25.10.2020
17.10.2020
Dominika S.
Zaczęłam drugi rok studiów na tej uczelni i mogę ją polecić. Aktualne nauczanie zdalne jest genialne - wszyscy wykładowcy prowadzą wykłady online, więc z poziomu własnego mieszkania można studiować bez strat. Wykładowcy wyrozumiali jak na ten etap nauki. Pomocne systemy uczelniane, opłaty nie są wygórowane. Wszystko da się w przyjemny sposób załatwić.
Sebastian
Cześć :) Chciałbym się czegoś dowiedzieć o kierunku studiów II stopnia "Prawo w zarządzaniu"? Macie jakieś opinie? Z kim mogę się skontaktować, by uzyskać więcej informacji? Z góry dziękuję :)
13.10.2020
09.10.2020
Anna
Jestem zadowolona z Uczelni, cieszę się, że Uczelnia WSZIB rozumie zagrożenia związane z covid-19 i nauka będzie prowadzona w profesjonalny sposób zdalnie, w zeszłym semestrze bardzo się to sprawdziło.
Karol
Nauka w uczelni 'Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości 'daje mnóstwo satysfakcji w zdobywaniu wyczerpującej wiedzy oraz umiejętności. Generalnie nieszablonowe podejście do studenta, panuje miła i przyjazna atmosfera. Bardzo dobrze przygotowany program oraz profesjonalna kadra, godna polecenia. Nadmieniam również, że uczelnia dysponuje elektronicznym systemem: system obsługi studiów, rekrutacji na studia, itp. Studiuje na wydziale Zarządzania i jestem mega zadowolony !
07.10.2020
06.10.2020
Julka
Naprawdę bardzo polecam tę uczelnię! Nauczyciele są bardzo pomocni i uczą samych przydatnych w praktyce rzeczy, zajęcia zdalne również prowadzone są w bardzo fajny sposób i również można się z nich dużo nauczyć. Oprócz tego plan zajęć jest robiony w ten sposób, że bez problemu można pogodzić pracę z nauką na WSZiB. Polecam każdemu tę uczelnię!
Ivone
Czy ktoś studiował podyplomówki w tej szkole? Znajduję tu programy dla siebie. Polecacie?
29.09.2020
20.09.2020
Kornelia
Hej. Jakby ktoś wybierał się na zarządzanie to szczerze polecam! Jestem na 3 roku Zarządzania, ze specjalnościa logistyka i śmiało mogę stwierdzić że lepiej trafić nie mogłam. Pracuje w korpo i studia były moim argumentem do skoku na wyższy szczebel kariery zawodowej :) gdyby ktoś miał jakieś pytania, to piszcie. Z mila chęcią odpowiem :)
wszib
odpowiedź dla FiR z dnia 16.09.2020
Rekrutacja na Finanse i rachunkowość cały czas trwa. Aon i Jacobs to korporacje, które są naszymi partnerami na kierunku finanse w korporacjach międzynarodowych. Studiując ten kierunek za naukę płaci jedna z film, wypłacając również dodatek stażowy. Dzięki temu studia są za darmo, a student ma zagwarantowaną pracę i wykształcenie. Studia bezpłatne- dualne są tylko w trybie stacjonarnym.
17.09.2020
16.09.2020
FiR
Czy jeszcze mozna się zapisac na kierunek Finanse i rachunkowość? o co chodzi z tym dofinansowanie przez partnerów – AON i Jacobs? czy mozliwe sa studia niestacjonarne bezpłatne?
AJ
Nigdy nie byłam orłem z matematyki, ale zaryzykowałam i poszłam na zarządzanie. Zaczynam trzeci rok studiów i ani razu nie żałowałam decyzji. Nawet matematyka zdana na 5.0. Wszystko zależy od nauczyciela, a na tej uczelni są świetni wykładowcy!
31.08.2020
27.08.2020
WSZiB
odpowiedź dla xvarine z dnia 26.08.2020
Tak oczywiście, zapraszamy.
xvarine
CZY ZAPISUJĄC SIE NA STUDIA ZA TYDZIEŃ ZOSTANE PRZYJĘTA JESZCZE? PROSZE O ODPOWIEDZ
26.08.2020
21.08.2020
Kasia
Jak jest na informatyce? Ciężko bardzo?
Karol
Sebastian jest taka możliwość, ja też miałem 40 % i zostałem przyjęty bez problemu.
19.08.2020
18.08.2020
Sebastian
Czy zdając podstawą maturę na poziomie 40 % jest szansa by studiować u Was dziennie?
Monix
Mam pytanie odnośnie kierunku prawo w zarządzaniu - studia magisterskie. Co powiecie na temat tego kierunku? Jak wykładowcy ? Czy polecicie ten kierunek ?
18.08.2020
06.08.2020
wszib
odpowiedź dla Aneta z dnia 04.08.2020
Finanse i rachunkowość oraz Zarządzanie kończą się uzyskaniem tytułu licencjata, Informatyka- inżyniera.
Aneta
Studia o profilu finanse i rachunkowość trwają 4 lata i kończą się uzyskaniem licencjata czy inżyniera?
04.08.2020
03.08.2020
Paweł
Jakie są kierunki inżynierskie na kierunku informatyka?
Patrycja
odpowiedź dla Asia z dnia 31.05.2020
Zajęcia prowadzone są przez trenerów i wykładowców posiadających praktyczne doświadczenie związane z zarządzaniem dlatego można liczyć na dużo dawkę praktyki :) Osobiście mam kontakt ze znajomymi nauczycielami, którzy kształcili się na WSZiB i są bardzo zadowoleni, a przede wszystkim bardzo miło wspominają tą Uczelnię.
28.07.2020
28.07.2020
Aga
odpowiedź dla Ania z dnia 11.03.2020
WSZiB to Uczelnia Niepubliczna, decyzja o przyjęciu na studia zależy tylko od ilości wolnych miejsc na dany kierunek. Rekrutacja trwa od czerwca do października. Nie ma problemów z dostaniem się na tą Uczelnię. Wystarczy mieć zdaną maturę aby rozpocząć dalszą naukę.
Ania
odpowiedź dla Ala z dnia 22.04.2020
Studia zaoczne to zjazdy tylko w soboty i niedziele, zazwyczaj co dwa tygodnie. Zdarzają się zajęcia tydzień po tygodniu ale zazwyczaj w momencie zbliżających się dni świątecznych czy sesji egzaminacyjnej.
28.07.2020
27.07.2020
Alicja
Jestem studentka II roku zarządzania i jestem bardzo zadowolona! Ogrom wiedzy i zaangażowanie nawet w czasach pandemii! Świetnie!
Kornelia
Hej :) Szczerze polecam uczelnie. Jestem na 3 roku i jestem bardzo zadowolona nie tylko z przedmiotów, które na pewno przydadzą mi się w przyszłości. ( probowalam już studia na innej uczelni i różnica jest kolosalna.. Były tam przedmioty które miały się nijak do mojego kierunku studiów.) ale również z wykładowcow, którzy są prze-sympatyczni i zawsze można z nimi dojść do wspólnego porozumienia. W trakcie studiów byłam w ciąży i z ręką na sercu mogę powiedziec, że otrzymałam bardzo duża pomoc ze strony uczelni i kolegów :) tak, że mimo mojego 'stanu' mogłam kontynuować nauke. Plus tego stypendia są rewelacyjna sprawa. Naprawdę można sobie wypracować 'darmowe' studia. Jeżeli jeszcze się zastanawiasz, to serio nie ma nad czym! 😉
08.07.2020
07.07.2020
Klaudia
Hej, studia zaoczne odbywają się w soboty i niedziele, za wyczaj co 2 tygodnie :)
Ola
Jeżeli chodzi o studia podyplomowe z rachunkowości to odradzam. Wybierz inną uczelnię.
01.07.2020
28.06.2020
Ola
Czy studia zaoczne odbywają się również w piątki? I czy zajęcia są co weekend? Proszę o odpowiedź
podyplomowe
podyplomowe z zakresu rachunkowości ktoś coś?
27.06.2020
31.05.2020
Asia
Hej :) polecacie studia podyplowe na tej uczelni? Zastanawiam się nad Zarządzaniem w Oświacie?
Julia
Jestem studentką drugiego roku i szczerze polecam tę uczelnię każdemu. Panuje tam świetna atmosfera, wykładowcy są zawsze uprzejmi i pomocni. Kolejnym plusem jest świetna lokalizacja uczelni, a także rozbudowany system stypendialny. Wszystkie sprawy załatwiamy poprzez elektroniczny system, co pozwala na szybki kontakt z wykładowca. Bardzo się cieszę, że wybrałam Wyższą szkołę zarządzania i bankowości.
31.05.2020
10.05.2020
Ernesto
Dla mnie jako obcokrajowca WSZiB jest świetny. Dużo rzeczy, a właściwie prawie wszystko w dziekancie można załatwić przez internet na długo przed przyjazdem na uczelnie. Studiuję Zarządzanie zakupami i łancuchem dostaw zaocznie i jednoczesniej pracuje i jest to najlepsze rozwiązanie gdyż zdobywam doświadzenie na rynku pracy a studia zaliczam w weekndy. Nigdy tez nie było problemu z przesunięciem zaliczenia na dogodny termin lub też zaliczenia w formie online w przypadku choroby lub podróży.
Ala
Jaki jest system studiów zaocznych? sobota niedziela, czy również piątek?
22.04.2020
18.03.2020
Pati
Czy na informatyce studia są ciężkie?
Ania
Czy trudno dostać się do tej szkoły? Czy biorą wszystkich uczyniów?
11.03.2020
18.02.2020
Sara
Polecacie studia w tej szkole? Myślę o finansach i rachunkowości.
Wojtek
Jestem na 3 roku informatyki zaocznie. Wymagań dodatkowych brak(brak progu) ale na pierwszych 3 semestrach dużo matematyki w roznej postaci. Poziom przyzwoity, większość wykładowocow z AGH. Coś tam można lizynąć wiedzy :D Wiadomo wszystko zalezy od konkretnych prowadzących ale ogólnie nie jest źle. Duzy atut to systwmy uczelniane;)
15.02.2020
12.02.2020
Agata
odpowiedź dla Marysia z dnia 10.02.2020
Witam, z przedmiotów, których wcześniej nie miałaś są dodatkowe zajęcia z uzupełniania różnic programowych więc nie masz się co martwić o to, że sobie nie poradzisz :) Nasza uczelnia prowadzi rekrutację zimową gdzie semestr zaczyna się w marcu. Zaczyna się wtedy I semestr i idzie zgodnie z dalszym tokiem programu studiów :) Ja jestem po Kulturoznawstwie Międzynarodowym i aktualnie jestem na 3 semestrze studiów magisterskich na kierunku Zarządzanie kadrami. Wszystko da się nadrobić i pogodzić. Polecam!
Marysia
Cześć. Chciałabym zacząć studia na kierunku zarządzanie II stopnia, ale licencjat mam z j. rosyjskiego. Czy jest wgl w takim razie sens składnia dokumentów, skoro z przedmiotami jakie są nie miałam wcześniej do czynienia i nie wiem czy bym dała radę. I o co chodzi z semestrem zaczynającym się od marca? Pierwszy raz spotykam się z czymś takim.
10.02.2020
02.02.2020
Agnieszka
Cześć. W tamtym roku rozpoczęłam swój pierwszy semestr na kierunku Informatyka. Dziewczyn na kierunku nie jest zbyt wiele więc wszystkie trzymamy się razem (babska solidarność). Na pierwszy rzut oka zajęcia przerażają - ale po głębszej analizie stwierdzam, iż było warto - ta uczelnie rzeczywiście czegoś uczy. Więc jeśli chcesz być dobry/dobra w swoim zawodzie i akurat ten kierunek posiada w swojej ofercie WSZIB to bardzo polecam :)
Paweł
Czytałem dobre opinie o zarządzaniu, a jak jest na informatyce?
23.01.2020
21.01.2020
Asia
Czy na informatykę są jakieś szczególne wymagania? Jeśli nie podczas rekrutacji, to czy studia wymagają szerszej wiedzy z matematyki np.?
Bella
Czy przewidziana jest zimowa rekrutacja?
10.01.2020
05.01.2020
Emilia
O uczelni dowiedziałam się na targach edukacyjnych i bez wahania złożyłam papiery, ani trochę nie żałuje wyboru. Atmosfera na uczelni jest super, miła obsługa w dziekanacie. Na uczelni są prowadzone ciekawe zajęcia przez wykładowców którzy przekazują wiedzę praktyczną. Student dostaje dostęp do licencjonowanego oprogramowania (np. Office). Wszib posiada indeks elektroniczny a także elektroniczną platformę Suszi i Sake dzięki którym student ma dostęp do planu zajęć, ocen, syllabusa, eLearning, możliwość napisania wiadomości do dziekanatu i wykładowców. Plan zajęć bez okienek, co pozwala na połączeniu studiowania z pracą. Uczelnie bierze udział w targach pracy, jest wiele interesujących kół naukowych, organizuje ciekawe spotkania i szkolenia oraz wydarzenia Wszibowskie tj. kina plenerowe, zajęcia fitness, zbiórki pieniędzy, imprezy integracyjne. Posiadamy także kartę Wszibersa, dzięki której dostajemy zniżki w wielu miejscach (np. Tremy Krakowskie, B4, To Tu, Copy Center i cały szereg innych). Polecam wszystkim tą uczelnie.
Tomek
W tym roku dołączyłem na WSZIB i po pół roku studiowania mogę powiedzieć, że bardzo polecam! Studiuje zarządzanie ;)
02.01.2020
01.12.2019
Albert
Bardzo polecam uczelnie. Jedna z najlepszych prywatnych uczelni w Krakowie. Praktycznie całość zajęć w jednym budynku. Nie trzeba jeździć między zajęciami z jednego końca Krakowa na drugi. Przejrzyste warunki zaliczeń. Dobrzy wykładowcy. Dobry dojazd spod Galerii Krakowskiej, tramwajami 4 lub 14 około 10 minut. Dobrze zorganizowany plan zajęć, chociaż czasem zajęcia jak na kierunkach informatyka trwają 12h na dzień. Ogólnie polecam!
Kornelia
Bardzo polecam! Wspaniała uczelnia,kształcenie na wysokim poziomie.
03.11.2019
01.11.2019
Mati
Hej! Jestem studentem drugiego roku informatyki. Bardzo polecam uczelnie. Zajęcia są równomiernie rozłożone. Nie ma tak że np. 3h czekania na następne zajęcia tylko każde trwają 1,5h i plan zajęć jest co tydzień taki sam. Studia odbywają się w soboty i niedziele. Fajną opcją jest możliwość zdobycia stypendium, nawet na studiach niestacjonarnych. Bardzo dobra baza dydaktyczna oraz wykładowcy z topowych uczelni np. AGH. Polecam!
Izabela
Hej! Jestem studentką drugiego roku kierunku ,, Finanse i Rachunkowość’’. Jestem bardzo zadowolona z wyboru tej uczelni, jest to jedyna uczelnia prywatna w Polsce która zapewnia swoim studentom stypendia co jest ogromnym plusem. Jeśli chodzi o zajęcia w trybie stacjonarnym odbywają się one od wtorku do piątku. Dla mnie ogromnym plusem jest wolny poniedziałek, ponieważ mogę więcej popracować. Zajęcia zazwyczaj zaczynam w godzinach porankach 8-10, a kończę 13-15. Na naszej uczelni nie zdarzają się okienka, przerwy między zajęciami są 15 minutowe przez co zajęcia można bez problemu połączyć z pracą. Wykładowcy są bardzo mili i zawsze chętnie pomagają. Kolejnym plusem jest platforma internetowa która umożliwia nam kontakt z wykładowcami oraz dostęp do zadań i prezentacji w formie elektronicznej. Na platformie możemy sprawdzić swój aktualny plan zajęć oraz oceny. Na początku miałam lekki strach wybierając tą uczelnie, jednak już teraz mogę każdemu ją polecić.
28.10.2019
28.10.2019
Luiza
Aktualnie studiuje na drugim roku finanse i rachunkowość. Pomimo początkowych obaw i mitów związanych z prywatnymi uczelniami, ani troche nie żałuje wyboru Wyższej Szkoły Zarządzania i Bankowości! Moim zdaniem szkoła stawia na naukę samych najpotrzebniejszych rzeczy, które mogą przydać się nam później w praktyce. Wykładowcy są bardzo mili, pomocni oraz ugodowi. Ode mnie napewno duży plus za plan zajec, który bez problemu pomaga łączyć naukę z praca. Dzięki niemu mam czas na wszystko, ponieważ uczelnia nie pozwala sobie na na przykład tak zwane „okienka” między zajęciami. Elektroniczna platforma uczelni również spełnia moje oczekiwania. Dzięki niej między innymi w każdej chwili można zerknąć na swój plan zajec, oceny, materiały dydaktyczne czy tez napisać wiadomość do dziekanatu czy wykładowcy. Szczerze polecam wszystkim niezdecydowanym te uczelnie. Ja uczęszczam na nią z przyjemnością.
Agnieszka
Cześć wszystkim! Jestem studentką drugiego roku na kierunku zarządzanie w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości. Powiem Wam szczerze, jestem bardzo zadowolona, że zdecydowałam się właśnie na tą uczelnie! Przyjemny plan zajęć, dzięki któremu mogę pogodzić pracę z naukom i z życiem prywatnym. Z zajęć i wykładów wynoszę bardzo dużo przydatnej wiedzy. Wykładowcy są bardzo wyrozumiali , tolerancyjni i ugodowi! Studenci, których tam spotykam są mili, otwarci na nowe znajomości i bardzo pomocni. Polecam wszystkim Wyższą Szkołę Zarządzania i Bankowości! Naprawdę warto!
25.10.2019
28.08.2019
Agata
odpowiedź dla Talia z dnia 27.08.2019
Witamy serdecznie, zajęcia odbywają się w soboty i niedziele od godziny 8.00, najpóźniej do godziny 17.00. Na studiach niestacjonarnych plan zawsze jest tworzony z jak największą korzyścią dla studiujących. Plan zajęć w najbliższych dniach powinien się pojawić w systemie suszi.
Talia
Od października zaczynam studia na WSZiB na kierunku Zarządzanie Kadrami w systemie niestacjonarnym. Martwi mnie kwestia długości zajęć. Wiem tylko, że co 2 tygodnie w sobotę I niedzielę ale nie mogę znaleźć informacji na temat planu zajęć. Na poprzedniej uczelni zajęcia były od piątku do niedzieli w godzinach od 8 do 20 a czasem do 21. Proszę o informację :)
27.08.2019
24.07.2019
Cloud
Ktoś może się wypowiedzieć nt kierunku Zarządzanie – II stopień Informatyka stosowana ??
Dawid
Właśnie jestem po obronie Magistra i obiecałem sobie, że wystawie tutaj opinie po skończeniu studiów. WSZiB w Krakowie to był strzał w 10! Przedmioty bardzo ukierunkowane na konkretna specjalizację, co prawda teraz przebudowa drogi ale dojazd tak czy siak bez zarzutu. Parking też zawsze jakiś się znajdzie. Materiał zalegly przez nieobecność można śmiało nadrobić, kompetentna kadra nauczycielska stara się pomóc i być życzliwym choć jak wiadomo znajdą się ewenementy. Jak wszędzie. Ogólnie jestem zadowolony i cieszę się, że tu trafiłem. Możecie śmiało się zapisywać.!
06.07.2019
03.07.2019
Justyna
Witam. Studiuję zarządzanie na WSZIB. Pomimo sceptycznego nastawienia kierunek bardzo mi się podoba. Wykładowcy nie przynudzają a długość zajęć jest na prawdę dobrze przemyślana. Obecny remont troszkę utrudnia dojazd, ale pomimo tego po pierwszym roku uznaję, że jest ok :)
Adam
ile jest logistyki na specjalności - Logistyka w przedsiębiorstwie na kierunku ZARZADZANIE? Bo mnie bardziej interesuje właśnie logistyka, dlatego mam opory. Jeśli nie tutaj, to gdzie szukać logistyki w Krakowie na prywatnych?
03.07.2019
24.06.2019
Moniaa'98
Z tego co wiem to niestety nie otworzyli tego kierunku z racji zbyt małej ilości chętnych, może za rok się uda, ale Wyższa Szkole Zarządzania i Bankowości polecam wszystkim studentom, wykłady prowadzone w ciekawy sposób, mili wykładowcy i administracja, wszystko na bardzo wysokim poziomie, ja jestem zadowolona!
WWW
cześć czy ktoś studiował/studiuje na kierunku zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy? Jakie macie opinie?
16.06.2019
09.06.2019
Kinga
Studia podyplomowe z Rachunkowości na WSZiB. Wykładowcy są w porządku. Wiedzę z przedmiotów dodatkowych można zdobyć, jednak rachunkowości nie da się nauczyć na tych studiach. Główny przedmiot, czyli rachunkowość finansowa jest prowadzony przez panią doktor, która wiedzę ma, ale w ogóle nie umie jej przekazać. Na tym przedmiocie dowiedziałam się tylko czym jest rachunkowość, ale tego czym jest dekretacja, bilans, czy sprawozdanie to już nie. Egzamin natomiast obejmuje wiedzę z przynajmniej II stopnia kursu na księgowego bez wyjaśnienia podstaw rachunkowości. Więc jeśli macie dylemat, czy podjąć te studia, a chcecie się czegoś nauczyć a nie tylko zdobyć dyplom to odradzam.
Emilka
Super jest ta uczelnia! Studiuję Finanse i rachunkowość i szczerze polecam. Świetni wykładowcy, ciekawe zajęcia, fajna atmosfera!
02.06.2019
13.05.2019
Ola1999
Studiuję od października Finanse i rachunkowość, jestem mile zaskoczona, sądząc o opiniach prywatnych uczelni myślałam, że będzie to totalna zlewka studentów i wykłady żeby tylko 'odbębnić', zajęcia prowadzone są w sposób aktywny, bardziej jak rozmowa ze studentami, nie jest to tradycyjny przeglądamy wykład. Poziomem nie odstaje od UEku, (mam porównanie), na razie na plus, administracja i wykładowcy bardzo sympatyczni.,zawszw starają się pomóc i iść na rękę :) polecam
Mateusz
Studiuje informatykę na WSZiB i stwierdzam ze spokojem, że mogę polecić tą uczelnie tegorocznym maturzystą. Na największy plus według mnie zasługuje organizacja studiów. Bardzo przejrzysty portal suszi (taki wirtualny dziekanat). Plan zajęć przez cały semestr jest świetnie rozłożony, co tydzień jest podobny układ zajęć, każde zajęcia trwają 1,5h przez co nie są nużące. Zjazdy odbywają się co dwa tygodnie, dlatego zawsze jest ten tydzień przerwy na naukę. Co do bazy dydaktycznej, nie można na nią narzekać. Sale komputerowe są dobrze wyposażone, spełniają moje oczekiwania. W szkole powstają także nowe inwestycje oraz jest remontowana. Co do poziomu nauki, myślę że nie odstaje od poziomu innych uczelni. Wystarczy na bieżąco się uczyć i chodzić na zajęcia i sesja zdana ;)
04.05.2019
28.04.2019
Maria
Kierunek Zarzadzanie zakupami i lancucehm dostaw jest calkiem nowy i zostal stworzony ze wzgledu na rosnacy popyt na kupcow na rynku pracy. Wlasnie studiuje na tym kierunku i moge z czystym sumieniem polecic. Jest bardzo ciekawie, uczymy sie na podstawie kejsow z "realnego zycia" od wykladowcow ktorzy zajmuja wysokie stanowiska w korporacjach pracujac w branzy. Wszystko jest dosc dobrze tlumaczone na zajeciach wiec wystarczy byc na biezaco zeby nie miec problemow w sesji :D
Martyna
Czy ktos cos wie o nowym kierunku Zarzadzanie zakupami i lancuchem dostaw?
19.04.2019
08.04.2019
Małgorzata
Jak na każdym kierunku uczyć się trzeba ale nie można od razu zakładać że ktoś sobie nie poradzi , z takim podejściem do studenta jaki oferuję wszib wszystko jest możliwe, nie należy sobie tylko olewać :) na tej uczelni studiują zarówno osoby starsze jak i młodzi a nawet młode my z dziećmi i większość sobie bardzo chwali :) polecam!
Kinga
Czy informatyka oraz matematyka na zarządzaniu sa ciężkie? :)
03.03.2019
10.02.2019
Pawlo
Nawiązując do poniższych pytań, odpowiem bo studiuje informatykę już 2 rok, przeniosłem się z uczelni państwowej i jest tak jak kolega niżej napisał poziom nauczania jak najbardziej wysoki, rzetelna wiedza przekazywana przez ogarniętych wykładowców, tyłe że naprawdę idzie się po ludzku dogadać z prof. I łatwiej jest zdać egzamin, uczyć się trzeba jak wszędzie ale w lepszej atmosferze :)
Olka'94
WSZiB jako jedna z pierwszych uczelni w Krakowie ma od lat system elektroniczny, Dzięki któremu studenci mają możliwość M. In kontaktu z wszystkimi wykładowcami jak i zarządcami uczelni,wgląd do swoich ocen zamiast papierowego indeksu, dostęp do wszystkich materiałów egzaminacyjnych a także możliwość pisania egzaminów komputerowych. Dodam jeszcze,ze platformę ta stworzyli studenci uczelni. Drugiej w Małopolsce takiej nie ma, myślę że nawet i w Polsce :) inne uczelnie mogą uczyć się od naszej :) polecam tą uczelnie pod każdym względem!
10.02.2019
04.02.2019
Endżi333
Polecam z całego serca Wyższą Szkołę Zarządzania i Bankowości w Krakowie. Nauka przebiega bezproblemowo. Obecnie jestem na etapie oddania pracy dyplomowej. Konkretne przedmioty, profesjonalni wykładowcy. Kontakt z dziekanatem, wykładowcami i z całym zarządem Uczelni przez internet. Wszystkie sprawy załatwia się mobilnie a więc szybko i bez marnowania czasu na dojazdy. Pomoc materialna dla studenta na wysokim poziomie. Wszystko na plus. POLECAM !
Wojtek
Wykładowcy Infy prawie wszyscy z AGH, poziom dość wysoki, aczkolwiek łatwiej zaliczyć przedmioty niż na publicznych. Ogólnie po 2 semstrach niestacjonarnych jestem zadowolony.
04.02.2019
19.01.2019
Dawid
Witam czy studiuje ktoś informatyk zaocznie ? Jakie wasze opinie ? :)
Musztarda
Witam, zadziwia mnie fakt o, którym jeden z kolegów wspomniał wcześniej.. "Produkowane" tutaj opinie (oczywiście te pozytywne) w większości wyglądają na przygotowane przez średnio rozgarniętego marketingowca. Prosiłbym o rzetelną opinię na temat kierunku informatyka. Opłaca się nad tym myśleć czy odpuścić?
20.12.2018
01.12.2018
Piotr
Szczerze wszystkim polecam tą uczelnie, wybrałem, studiowałem i nie żałuję, wiedza, którą zdobyłem pomaga mi w pracy do dziś. Można przeczytać więcej rekomendacji na stronie WSZiB pod linkiem https://www.wszib.edu.pl/rekomendacje/
Studentka
Oczywiście, że można aplikować, rekrutacja nadal trwa. Zapraszamy!
26.11.2018
26.11.2018
Anastasia
Studiuję od ponad roku i nie żałuję, najlepszy wybór, obecnie w trybie indywidualnym, wszyscy bardzo pomocni, wysoki poziom nauczania, cała kadra bardzo sympatyczna, internetowy system komunikacji i zarządzania , dzięki któremu można wszystko załatwić przez internet i skontaktować zarówno z wykładowcami jak i pracownikami uczeni. Polecam!
Studentka 3 roku
PROMOTOR. Czy ktoś poleca jakiegoś promotora z Wszib lub nie poleca i dlaczego?
03.11.2018
21.10.2018
Ola
Hejka =) Czy można jeszcze rekrutować na ową uczelnię ? =)
Agillo
Studiuję i jestem bardzo zadowolona :) dużo się można nauczyć, dobry dojazd i organizacja bez zarzutu
03.10.2018
03.10.2018
Studentka 2rok
Z czystym sumieniem mogę polecić WSZiB jako uczelnie, która zapewni studentom naukę na wysokim poziomie a zarazem wiele udogodnień M.in brak papierowego indeksu, wszystko załatwianie jest przez elektroniczny system :) po 1 roku mogę śmiało przyznać że jestem zadowolona :)
Student Finansów i Rachunkowości
Polecam :) Uczelnia bez zastrzeżeń.
04.09.2018
17.08.2018
Basia
Studia na WSZiB to prawdziwa przyjemność, wszystkim szczerze polecam, nastawienie na wiedzę praktyczną oraz wysoki poziom nauczania sprawiają, że chce się studiować i student wynosi z zajęć bardzo dużą wiedzę, która z pewnością przydaje się w życiu codziennym jak i zawodowym. Na studiach poznałam bardzo fajna ekipę ludzi, na których pomoc zawsze mogę liczyć. 🙂
Ola
@Justi jeśli decydujesz się na studia zaoczne to potwierdzam że zajęcia odbywają się tylko w soboty i niedziele. Chyba że zdecydujesz się na studia dzienne to lekcje odbywają się od wtorku do piątku w godzinach porannych szczególnie na 1 roku :) Osobiście polecam. Studiuje na wszib już 5 rok (pierw licencjat teraz magisterka) i jestem zadowolona. Płaci się za studia ale w zamian masz dostęp do genialnych platform intranetowych, nie masz indeksów papierowych i co najważniejsze okienek między zajęciami :)
01.08.2018
29.07.2018
Justi
Witam. Mam zamiar studiować zaocznie na tej uczelni zarządzanie. Czy jest ktoś, kto może mi ją przybliżyć? Czy jest to uczelnia typu płacisz - zdajesz czy jednak trzeba się postarać? Słyszałam, że zajęcia są tylko w sobotę, niedzielę. Chciałabym jednak upewnić się zanim podejmę decyzję.
Angelika
Jestem studentką II roku Zarządzania na tej uczelni i mogę wymienić jej same plusy. Wykładowcy są przyjaznie nastawieni do studentów, pomocni, rzetelni, prowadzą zajęcia na wysokim poziomie. Na uczelni uczymy się rzeczy przydatnych i praktycznych w pracy. Trzecim, ogromnym plusem jest to, uczelnia znajduje się prawie w centrum miasta, dojazd do niej jest bardzo dobry. Polecam WSZiB każdemu, komu zależy na wiedzy praktycznej, dobrze ułożonym planie zajęć i przyjaznej kadrze !
29.06.2018
28.06.2018
Misiulka
WSZiB w Krakowie to bardzo dobry wybór pod każdym względem, świetna lokalizacja, bardzo dobrze wyktrzalcona kadra pedagogiczna, profesorowie z UEK i innych państwowych co świadczy, że poziom nauczania bardzo podobny do poziomu na UEK, tyle że podejście do studenta bardziej ludzkie, są wrażliwi na problemy studentów i zawsze chętni z pomocą i zrozumieniem sytuacji :) także administracja działa na najwyższym poziomie, wszystkie można załatwić przez system suszi :) mało ktora uczulenia wyróżnia się tak świetnie działającym systemem e-learningowym :)
baks
Mam kilku znajomych, którzy tam studiowali i sama też zdecydowałam się. Kończę obecnie drugi semestr. Myślę, że był to dobry wybór. Obsługa uczelni, organizacja zajęć, plan studiów jak najbardziej na plus. Dobry dojazd MPK
07.06.2018
15.05.2018
info
uważajcie, bo ktoś z Jańskiego pisze negatywne posty uczelniom prywatnym, natomiast siebie chwalą, pomimo iż są zalewani ogromną ilością fatalnych opinii pod wszystkimi swoimi placówkami.
Studentkamakro
Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie przy Al. Kijowskiej jest bardzo dobrym wyborem i zapewnia świetny start na drodze zawodowej. Zajęcia prowadzone są w taki sposób, że student bez problemu przyswaja wiedzę praktyczną jak i teoretyczną. Ja studiuje drugi rok i wcale nie żałuję. Wiadomo czasami jest ciężko ale nie na tyle żebym miała sobie nie radzić, z pomocą wykładowców i kolegów i koleżanek można zdać nawet najgorszy egzamin. Wierzę, że ukończenie tej szkoły będzie dla mnie bardzo dużym plusem w przyszłości. Polecam w 100%
14.05.2018
11.05.2018
Studentka
Bardzo nie polecam.. Wieczne odwoływanie zajęć, także jak chcesz się czegoś nauczyć to zapomnij... Cały miesiąc bez zjazdów
minor
Studiuję obecnie na magisterskich. Wykładowcy bardzo ugodowi, sympatyczni i kompetentni. Obsługa jak najbardziej na plus. Dojazd MPK bardzo dobry. W sumie bez zastrzeżeń :)
07.05.2018
17.04.2018
a ja nie polecam
a ja nie polecam
Studentkamgr
Cześć Wszystkim, Studiuje tu od roku i jestem bardzo zadowolona, szkoła przyjazna, ludzie jak i wykładowcy bardzo sympatyczni, w każdej sprawie można się dogadać nawet z Paniami w dziekanacie, bardzo dobry dojazd MPK i parkingi szkoła mieści się w centrum Krakowa, wszystkim polecam tę uczelnie :)!
08.04.2018
03.04.2018
Janusz
Szczerze nie polecam tej uczelni. Kiepska organizacja, dużo stresu, ciągle poprawki , wykładowcy olewają, nie szanują czasu studenta. Płacisz a nie mozesz wymagać
Sylwia
Bardzo fajna szkoła. Studenci mają duże możliwości. Uczelnia stara się dostosować ofertę do studiujących. Bez zbędnych "okienek" z harmonogramie. Organizowanych jest wiele ciekawych wydarzeń. Uruchomiono kartę zniżkową dla studentów (tzw. karta wszibersa). Wykładowcy odnoszą się z szacunkiem. W dziekanacie miła obsługa. Dostępność do specjalistycznego oprogramowania za darmo. System intarnetowy SUSZI i SAKE bardzo usprawniają naukę, organizację, załatwianie spraw ułatwiają dostęp do różnych materiałów dydaktycznych i możliwość przechowywania swoich plików (duże ułatwienie zwłaszcza dla studentów-informatyków). Jednym słowem: bardzo na plus :)
03.04.2018
28.03.2018
Rychu
Nie wiadomo o co chodzi w tej uczelni, chyba o pioeniadze, bo o wiedzę studenów to na pewno nie
Studentka 1
Fajna szkoła, praktyczne podejście do studenta i wychodzenie naprzeciwko jego oczekiwaniom. Dla mnie dużym plusem jest prężnie działający indeks elektroniczny. Wybrałam opcje wydziału zamiejscowego mam wszystkie wykłady blisko i na mnie nie omija, dobrzy wykładowcy i wysoki poziom szkolnictwa :)
22.03.2018
20.03.2018
Kuba
Drugi raz nie wybrałbym tej uczelni, której mnie i wielu innym studentom nie udało się ukończyć , pomimo dużego wysiłku. Teraz z powodzeniem studiuję na Uczelni Jańskiego w Krakowie z powodzeniem, bez stresu zdaję i wkrótce dyplom. Czy mniej ważny? nie sądzę, podwyżkę i tak otrzymam a nie tracę zdrowia i pieniędzy oraz czasu. Mam go znacznie więcej teraz.
Seba
A mi bardzo podoba się studiowanie tutaj. Poziom jest dobry, nie ma zdawania "na ładne oczy", więc każdy traktowany jest tak samo. Nawet przy poprawkach czy warunkach (które swoje drogą są bardzo tanie i jednakowe dla wszystkich przedmiotów) łatwo jest się dogadać z wykładowcami o terminy itp. SUSZI i SAKE - najlepsze platformy z jakich korzystałem. Wykładowcy są oceniani po każdym semestrze, anonimowo, więc każdy może napisać co mu nie pasuje. Ale akurat na kierunku Finanse i Rachunkowość nie było problematycznych wykładowców.
20.03.2018
06.03.2018
Panimagister
Studiuję tu już drugi rok, pod każdym względem mogę z czystym sumieniem polecić te uczelnie, wiadomo jak wszędzie trzeba się uczyć, ale są też takie przedmioty gdzie na zaliczenie robisz np projekt a egzamin jest z dość krótkiego i łatwego do przyswojenia materiału. Jestem bardzo zadowolona, że trafiłam właśnie tutaj, poznałam wiele ciekawych osób, wiedza zdobyta na uczelni wiem że nie pójdzie na marne tylko przydaje się w życiu prywatnym jak i zawodowym. Studia bardzo mnie ciekawią do tego uczelnia posiada wiele kół naukowych, gdzie można się rozwijać i pogłębiać swoją wiedzę. Studenci mają do dyspozycji, bibliotekę, poczekalnie w przerwach od zajęć a także mega pyszna latte z automatu na każdym piętrze gdzie kawa smakuje lepiej niż Orlenu :p serio szczerze polecam, gdyby ktoś miał jakieś pytania śmiało piszcie :)
Student
Studiuję zaocznie informatykę. Właśnie okazało się że odeszło dwoch świetnych wykładowców - prof Boryczko i dr Kwolek. Ibydwoje z AGH. Zostało za to kilka miernot, mają sie dobrze. Moim zdanien nie dzieje sie dobrze.
20.02.2018
23.01.2018
Niki15
Studiuje zaocznie zarządzanie kadrami na Wszib w Krakowie i mogę śmiało polecić tę uczelnię, mam małe dziecko i najbardziej martwił mnie godziny zajęć, miło się zaskoczyłam zajęcia odbywają się max. od 7.45-14.45 co większosci na prawfe bardzo odpowiada, poza tym uczelnią jak i wykładowcy baardzo w porządku przede mną pierwsza sesja a ja już ściągnęła 2 koleżanki na uczelnie które są również zadowolone :) polecam
Asia
Hej. Ile jest przedmiotów z liczeniem na kierunku Zarządzanie w Ochronie Zdrowia? Byłabym wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam :)
15.11.2017
22.10.2017
Kora :)
Hej :) czy wie ktoś jak wygląda indywidualny tok studiów na tej uczelni i kiedy trzeba się o to starać? 🙄
MaciejArian
Hej. Napisze ktoś opinie o kierunku "Zarządzanie w Ochronie Zdrowia"?
20.10.2017
04.10.2017
Prophet
Wow. Pracuję jako specjalista ds. marketingu i PR raptem kilka lat a te płatne opinie tutaj aż krzyczą "Faaaake!". Serio, WSZiB nie jest chyba aż tak biedną instytucją, żeby tak oszczędzać na e-marketingu szeptanym, po prostu nikt normalny nigdy nigdzie się nie wypowiada w taki sposób.
kgb
Też o to chciałem zapytać. Z matmy nie jestem orłem ale za to całkiem niezły z informatyki. Da radę jakoś przetrwać?
20.09.2017
17.09.2017
dmk
Cześć czy uczęszcza ktoś tu na informatykę? Jaki poziom z matmy, można jakoś przetrwać? Pozdro :)
Studentka Ksenia
Zanim zaczęłam przygodę z tą uczelnią słyszałam wiele pochlebnych opinii na jej temat, teraz mogę jedynie to potwierdzić. Wykwalifikowana kadra wykładowców, specjalistów oraz instruktorów z wieloletnim stażem która dba przede wszystkim o rozwój i dobro studenta. Dużym plusem jest również to, że uczelnia posiada indeks elektroniczny który ułatwia dostęp i kontakt z wykładowcami. Szczerze polecam Wyższą Szkołę Zarządzania i Bankowości w Krakowie
26.07.2017
06.07.2017
wszib
jak chcesz sie czegos nauczyc to sie nauczysz tutaj duzo,
sudenttejuczelni
Bardzo SŁABA jakość świadczonych usług. Jeśli ktoś chce pracować w McDonaldzie czy LIDLU i ma potrzebę posiadania tam tytułu mgr to ta szkoła jest dla niego. Wystarczy płacić i pojawiać się od czasu do czasu na zajęciach. Uczelnia przepchnie cię dalej na kolejny rok. Bo jeśli odejdziesz to i kasy za czesne nie wpłacisz. Na niektórych zajęciach wykładowca mówi wprost, że aby zaliczyć to trzeba być na zajęciach. Obecność sprawdzają jak w szkole podstawowej. Wykłady przypominają bardziej lekcje w liceum niż studia. Nie może być inaczej ponieważ wykładowcami są nauczyciele z krakowskich liceów i techników. Tak, moje zajęcia prowadzili nauczyciele szczycący się mgr przed imieniem i nazwiskiem :) Ogromny bałagan, zajęcia są odwoływane bez poinformowania, nauczyciele spóźniają się na zajęcia, biorą za siebie zastępstwa choć wykładają zupełnie co innego. Oczywiście, czasem jakiś dr i prof też się pojawi, by móc go pokazać w ulotkach. Wykłady to często czytanie slajdów :) Czasem jednak trafi się fajny wykładowca: 1 na 20 zajęć. Jedyny plus to dużo ładnych i sympatycznych studentek. Polecam wybrać inną szkołę, tutaj szkoda czasu i pieniędzy. Pozytywne opinie pisane są na zlecenie.
24.05.2017
11.04.2017
Sebastian Kaczmarczyk
Jako student 3go roku Finansów i Rachunkowości mogę spokojnie polecić tą Uczelnie innym. Świetni prowadzący, doskonałe zaplecze techniczne, dobra organizacja ( zajęcia bez zbędnych przerw, co jest bardzo dużym plusem). Ponad to miła, swobodna atmosfera, imprezy organizowane przez studentów i dla studentów, wiele możliwości rozwoju naukowego ( zajęcia powadzone na uczelni skutecznie zachęcają do poszerzania wiedzy akademickiej, możliwości pisania artykułów naukowych) oraz zdobywania doświadczenia zawodowego ( możliwość połączenia pracy ze studiami). Moim zdaniem wybór WSZiB'u był bardzo dobrą decyzją.
Dominika Baran
Polecam jak najbardziej . Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości obala stereotyp o prywatnych Uczelniach , płacisz to masz. Wyspecjalizowana kadra , przyjaźni ludzie różnorodne kierunki . Każdy umysł znajdzie coś dla siebie . Ponad to z każdym problemem można się zgłosić do Rektora, Kanclerza i wspólnie szukać rozwiązania . Z czystym sumieniem mogę polecić placówkę jako miejsce zdobywania wiedzy ,podnoszenia kwalifikacji , a zarazem nawiązywania długoletnich przyjaźni .
10.04.2017
23.03.2017
KF
Jestem studentką drugiego roku zarządzania, co prawda to dopiero początek mojej przygody z WSZIB-em lecz już teraz mogę z czystym sumieniem polecić uczelnie. Elektroniczny indeks, wewnętrzny system komunikacji z wykładowcami i innymi studentami, przyjaźni wykładowcy to tylko kilka pozytywów związanych ze studiowaniem na Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości.
MP.
Polecam. Uczenia ma bogata ofertę studiów. Zajęcia są prowadzone przez najlepszą krakowską kadrę akademicką. Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości jest nowoczesna i dobrze zorganizowana. Posiada indeks elektroniczny co ułatwia dostęp i kontakt z wykładowcami jaki i z całą kadrą.
20.03.2017
09.03.2017
Aleksandra S. - WSZIBERS w stu procentach :)
Jestem Studentką w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości na kierunku Finanse i Rachunkowość, specjalność: Audyt i rewizja podatkowa. Od pierwszego roku studiów Uczelnia ta mile mnie zaskakiwała. Papierowe indeksy zastąpione elektronicznymi, nie zawieszający się wewnętrzny system komunikacji Studenta z Wykładowcami i innymi Studentami :) , przedmioty w większości w zakresie praktycznym ( Dział Dydaktyki skupił się na najważniejszych przedmiotach niezbędnych do pracy w zawodzie), rozbudowana współpraca Studentów zarówno w Kołach Naukowych (polecam Naukowe Koło Przedsiębiorczości ) jak i w Samorządzie Szkolnym bądź AZS WSZIB. Bardzo cieszy mnie to że na dziennych studiach zajęcia odbywają się przez 4 dni w tygodniu (tak tylko 4, ponieważ mamy weekendy oraz poniedziałki wolne od zajęć) ponadto plan zajęć uczelni jest tak rozmieszczony że żadna z grup nie ma okienek między zajęciami. Cieszy mnie to że ktoś w końcu szanuje czas Studenta. W kolejnych latach nauki podjęłam pracę w banku. Początkowo dyspozycyjność w pracy była dostosowana do moich potrzeb, niestety później im głębiej wdrążałam się w przedsiębiorstwo bankowe tym bardziej godziny pracy wydłużały się często pokrywając się z zajęciami. Na szczęście Dziekan mojego wydziału podpowiedział mi o trzech literach: ITS czyli Indywidualny Tok Studiów. Idealna opcja dla ambitnych, którzy pomimo wszystko chcą studiować dziennie a nie zaocznie (idealne dla młodych Mam :) ). Obecnie jestem na etapie pisania pracy licencjackiej. Co dalej ? Oczywiście zostaje tu na WSZIBIE (w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości przy al.Kijowskiej 14 ) by studiować już II stopień. Kolejną opinią podzielę się z Wami już po obronie, gdzie będę na magisterce :) Studia to najlepszy okres w moim życiu! Polecam każdemu, ponieważ z dumą mogę powiedzieć, że jestem WSZIBERSEM :) #WSZIBERS #studia #polishgirl #krakow Pozdrawiam,
Majorka
Po pierwsze fajne zestawienie krakowskich uczelni. Ja co prawda WSZIB nie skończyłem, bo dostałem fajną ofertę pracy na trzecim roku i jakoś tak wyszło, że porzuciłem studia, ale nie na stałe jak się okazało. W związku z pracą przeprowadziłem się do Wrocławia i tam podjąłem zaocznie studia administracja na WSB . Dziwie mnie brak tej uczelni w zestawieniu Krakowskim, bo z tego co się orientuje tu też działają. Ogólnie bardzo dobra opcja jak na studia niestacjonarne ,gdyby ktoś chciał równocześnie pracować.
22.02.2017
11.11.2016
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
Ana72
Witam, jestem absolwentką tej uczelni, i jak najbardziej wszystkim polecam WSZiB. Akurat moja kariera zawodowa potoczyła się jak burza po ukończeniu licencjatu ( Finanse i Bankowość) a zaraz potem Zarządzanie Zasobami Ludzkimi ( magisterka ). Już po ukończeniu licencjatu awans w pracy, potem kolejny po magisterce. Jeżeli ktoś myśli , że pójdzie na uczelnię dla rozrywki to się myli. Ja osobiście po pięciu latach przerwy po magisterce wracam na studia podyplomowe i zaczynam od października. Jestem bardzo zadowolona ze zdobytej wiedzy. Liczę na jeszcze więcej ;-)
22.09.2016
06.07.2016
MM
Jestem studentką tej uczelni na kierunku finanse i rachunkowość. Myślę, że uczelnia nie odbiega programem nauczania od innych uczelni, większość wykładowców to wykładowcy z UE czy AGH. Posiadają ogromną wiedzę isą wymagający. I jeżeli student chce to się nauczy. Zdecydowanie nie popieram tych, którzy sądzą, że wybierając prywatne uczelnie nic się nie uczymy to nie prawda!! Teraz na każdej uczelni trzeba płacić, nawet będąc na niestacjonarnych studiach na uczelni publicznej. Sama uczelnia podchodzi do studenta z uśmiechem, pracownicy są zawsze mili życzliwi. Gdybym miała wybierać drugi raz to wybrałam ponownie tę samą uczelnię
monaaamona
Zastanawiam sie nad podjęciem studiów na WSU i WSZIB na kierunku Finanse i Rachunkowość , kórą uczelnię wbrać ?
05.07.2016
16.03.2016
ana
ja wlasnie zaczynam studia finanse i rachunkowosc od semestru letniego. Przenioslam sie z innej uczelni na tą, mam nadzieje, ze nie pozaluje decyzji
L.
Ja zaczelam studiować tutaj magisterkę,licencjat robiłam na innej uczelni z innego kierunku, na razie wszystko ok. Wykładowcy dobrze wykladaja,maja duza wiedze w porównaniu z byla uczelnia poziom o wiele lepszy. Mam takze porównanie z uczelnia publiczna gdzie panował powszechny brak szacunku do studentów.Tutaj jest inaczej. Wszystko da się ułożyć i wyjaśnić. Jak na razie nie mam zastrzezen.
08.12.2015
08.12.2015
elka
Wszystko ok
misia
Rektor na tej uczelni ocenia według jego widzi mi się. Odradzam
07.12.2015
29.09.2015
do byłej studentki
jeśli po dwóc latach nauki piszesz, że cytat; NIe umiem nic ..... to współczuję Ci bardzo... niektórzy ludzie naprawdę nie powinni isć na studia, nie warto robić niczego na siłe, gdy nie ma się ani chęci, ani umiejętności .... ani wstydu, by napisać, że jest się niedołężnym intelektualnie :-)
annaslusarczyk
Studiuję na Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Krakowie na kierunku Finanse i Rachunkowość. Jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru, dlatego nie rozumiem wypowiedzi, iż szkoła jest droga lub posiada niski poziom kształcenia. Wystarczy tylko chcieć, bo samo nic nie przyjdzie. Uczelnia oferuje stypendia różnego rodzaju, ja otrzymałam socjalne i teraz swobodnie korzystam z edukacji, a moim jedynym wydatkiem związanym ze studiowaniem na WSZiB są koszty dojazdu. Wykładowcy są zawsze mili i pomocni, ale nawet gdyby coś dla kogoś nie było jasne to niezawodne platformy e-learningowe, systemy SUSZI i SAKE rozwiązują każde problemy, ponieważ dzięki nim student ma wgląd do materiałów poglądowych uzupełniających wiadomości po wykładzie, może skontaktować się z grupą bądź wykładowcom w razie niejasności itp. Według mnie wielkim plusem jest również elektroniczny indeks, dzięki któremu nie musimy biegać za wykładowcami o wpis. Szkoła dba o studenta i stara się robić wszystko, aby uczyło nam się jak najlepiej, dlatego moje wrażenie jest bardzo pozytywne. POLECAM!
18.06.2014
06.05.2014
była studentka
jestem bardzo na nie! szkoła bardzo droga. pobierają opłaty za wszystko. poziom kształcenia mierny. bo 2-ch latach edukacji nie umiem nic. szkoda czasu i pieniędzy.
Sylwka0010
Witam :) Jestem studentką na tej uczelni. I przyznam szczerze, że jestem bardzo zadowolona :) Wykładowcy są bardzo sympatyczni. Obsługa dziekanatu miła, pomocna i szybka:) WSZiB posiada rewelacyjny przepływ informacji tj. SAKE i SUSZI. SUSZI pozwala m.in. na szybki kontakt z wykładowcami. Kolejną bardzo fajną rzeczą jest to, że większość materiałów z wykładów znajduję się w SAKE. A co najważniejsze jest elektroniczny indeks co jest naprawdę bardzo dużym plusem :) Uczelnia godna polecenia!
05.12.2013
12.11.2013
studia multikierunkowe
czy te studia multikierunkowe to jest nowość? czy juz były wcześniej realizowane? jeśli tak, to czy mże się wypowiedzoec ktoś, kto korzytsał z tego programu? jak to jest z tymi dwoma dyplomami? warto się nam tym zastanawiać? można pogodzić naukę na dwóch kierunkach?
rozgniewany
Toshka - Twój wpis świadczy wyłącznie o wyjątkowo płytkich możliwościach intelektualnych. Jeżeli wszib dał Ci w kość to do obsługi ksera będziesz potrzebować kilkutygodniowego szkolenia. Uczelnia dla półgłówków. Mam niestety kontakt z wieloma absolwentami tej przemiłej uczelni ( na pewno nie można określić jej jako nieprzyjaznej - w końcu kto płaci ten król ). Najgorsze jest to, że przyjmują wszystkich i wmawiają im, że teraz są ludźmi biznesu, a tym, że 3x powtarzali klasę w gimnazjum zrażać się nie powinni.
08.08.2013
24.06.2013
Toshka
Hej, ja jestem wlasnie na 3 roku. Ciesze sie ze juz koncze bo mam dosyc. Uczelnia dala mi w kosc. To nie jest wcale tak ze placisz i masz, tez musisz swoje zakuc i zaliczyc. Nie ma tak latwo. Niemniej jednak jestem zadowolona ze dalam sie namowic kolezance na ta uczelnie. Dzis wiedzac to co wiem o Wszibie z zamknietymi oczami wybralabym ponownie ten sam kierunek i tę sama uczelnie.
zarzadzanie
Po roku studiowania zarządzania na AGH nie wytrzymałam bałaganu panującego w tamtejszym dziekanacie. Wylądowałam w WSZIB, bo nie miałam opinii o innych uczelniach - i, mimo wszystko, nie żałuję. Fakt, że na 50 osób w grupie tylko 15 to takie, którym zależy - ale po dwóch latach przestałam się przejmować - sami płacą za to, co tracą. Plusy: + zdecydowana większość wykładowców jest naprawdę w porządku, kilka kwiatów można przemilczeć; + naprawdę dobre platformy e-learningowe, systemy SUSZI i SAKE - rewelacja (chyba nie wiecie, co to znaczy "bałagan i chaos" na przykład właśnie na AGH...), elektroniczny Indeks, wszystko on-line; warto dodać, że materiały udostępnione na SAKE masz do wglądu cały czas, nawet po zakończeniu studiów; + dziekanat, biuro karier, helpdesk - zawsze poinformowani i bez pretensji, po prostu - traktują studenta jak człowieka, a nie psa; + rozplanowanie zajęć - to studentowi ma być wygodnie; + dużo inicjatyw przy odrobinie chęci (np - zachciało się nam japońskiego i uzbieraliśmy 15 osób - jest japoński już drugi rok); + stypendium rektora i masa innych możliwości na stypendia; + mnie osobiście i moich znajomych jeszcze nie przejechano nigdy na kasie, więc trochę się dziwię tym komentarzom na ten temat; zwłaszcza JM Rektor wydaje się być naprawdę łebskim człowiekiem umiejącym inwestować ale nie po trupach (np jak na państwowych uczelniach ciągnąć masakryczną kasę za warunki); Minusy: - bałwany, których się przyjmuje bez względu na maturę, a potem zaliczają na czwóry i piątki na ściągach - ale to pozostawiam ich sumieniom... - ponieważ to prywatna uczelnia - tych wyżej wymienionych bałwanów też traktuje się dobrze, zamiast im pocisnąć, w końcu płacą.. - faktycznie krzesła w większości sal są koszmarne :)) - bufet i ksero - generalnie słabe zaplecze tego typu, raczej "jesz z automatu a ksero to przeżytek"; Reasumując - po trzech latach cieszę się, że tu jestem, choć nie wiem, czy zostanę na magisterskie - myślę jednak poważnie o podyplomowych na wszib, bo oferta zachęca!
04.06.2013
13.05.2013
jusiasan
A ja jestem zadowolona. Fakt, nie ma uczelni idealnej i Wszib też taką nie jest, ale spełnił moje oczekiwania i dobrze przygotował do znalezienia pracy. To nic, że czasem po studiach zaczynamy od marnej pracy. Nie o to chodzi, żeby od razu zarabiać kupę kasy. Ważne, że nawet jeśli zaczynamy od marnej pracy, to uczelnia była w stanie przygotować nas do tego, żeby po marnej pracy znaleźć lepszą i ciągle się rozwijać.
Jigi
Aha! Będę tu zaglądał przez pewien czas, jak masz jakieś pytania to nie ma lepszej okazji, żeby je zadać.
15.04.2013
15.04.2013
Jigi
Mieszane odczucia. Około 3/4 przedmiotów nie było kompletnie związanych z moim kierunkiem, część związanych była poprowadzona znowu po macoszemu, z drugiej strony i tak jest lepiej niż na państwowych uczelniach, gdzie każą marnować mnóstwo czasu na bzdety. Tutaj można liczyć na to, że do takich "śmieciowych" przedmiotów wykładowcy podejdą "na lajcie". Są jednakże wyjątki jak chociażby ekonomia, gdzie pan dr kazał nauczyć się każdego szczególiku z 80 tematów (a z każdego tematu notatki na 3 strony). Jednakże w większości przypadków nauczyciele pójdą na rękę. Oni sami są różni, niektórzy upierdliwi i zanudzający, inni sympatyczni i wzbudzający zainteresowanie - jak wszędzie, generalnie oceniam ich pozytywnie. Co do specjalizacji - na studiach dziennych - zapomnijcie. Będzie dobrze, jak otworzą chociaż jedną i raczej niewielkie szanse, że będziecie się uczyć tego, co chcecie. Administracja traktuje studenta jak człowieka, a nie jak śmiecia, z którym trzeba żyć (jak na państwowych) - duża pochwała dla dziekanatu, helpdesku i kasy za profesjonalną obsługę. Z drugiej strony organizacja kuleje, większość kół naukowych istnieje tylko na stronie, profesorowie-informatycy non-stop mają świetne pomysły, niestety żadnego z nich nie są w stanie zrealizować. Ile to było szumnych zapowiedzi, z których nic nie wyszło. :D Problem był z zaliczeniem wf'u. Są do wyboru różne ćwiczenia - basen, siatka, noga, siłownia. Pan pracował tylko na siłowni i często się spóźniał, a gdy my się spóźnialiśmy to był już wielki grzech. Trzeba było zaliczyć 15 godzin w ciągu dwóch semestrów, problem jednak w tym, że obecności często "ginęły". Znalezienie gościa na dyżurze (nigdy go nie było), albo skontaktowanie się z nim elektronicznie (nigdy nie odpisywał) graniczyło z cudem. Moja rada - jakby ktoś miał problemy proponuję iść do rektora i wyjaśnić sytuację, z pewnością wstawi zaliczenie i oszczędzi wam mnóstwo nerwów i straconego czasu. Dużym plusem jest to, że zajęcia zaczynają się zazwyczaj o 10:15, często jest tak, że można sobie pierwsze odpuścić i pójść na 12:00, co zaoszczędzi wam wątpliwej przyjemności brnięcia przez krakowski szczyt. Na uczelni są dwa systemy informatyczne - SUSZI i SAKE. O ile ten pierwszy (pełniący głównie funkcje informacyjne) jest całkowicie w porządku to ten drugi (służący do wymiany materiałów) jest już tragiczny i wygląda jak praca zaliczeniowa studenta. Denerwujące są dwie rzeczy - plan zajęć jest tragicznie sformatowany i ciężko się połapać oraz powiadomienia o nowej ocenie, które nie informują z jakiego przedmiotu i jaka ocena została dodana (!!!). Takie "Dodano ocenę" i szukaj pan gdzie i jaka. Jeszcze jedną wielką wadą są uczelniane krzesła - wątpię, żebyście kiedyś tak niewygodnie siedzieli. Jak będziecie musieli spędzić na uczelni 6-8 godzin to gwarantuję, że będziecie narzekali na bóle pleców. Generalnie polecam, nie sądzę żeby udało wam się znaleźć lepszą w Krakowie. Państwowych nie polecam, ponieważ tak was tam dojadą śmieciowymi przedmiotami, że stracicie pół życia. WSZIB to nie jest uczelnia typu "kup sobie wykształcenie", ponieważ uczyć się trzeba, czasami naprawdę ciężko, jednakże rygor jest niższy. Jak dla mnie to plus, ponieważ pozwala prześlizgnąć się, przez część bzdetów i samodzielnie doszkalać we własnych zainteresowaniach, co przy polskim systemie szkolnictwa "uczymy wszystkiego i byle jak" jest bardzo ważne. Wiele wad, daleko od ideału ale lepszej uczelni w okolicy nie znajdziecie. Polecam!
Lukasx
Troche zblazowanych nowobogackich ludzi ? chyba wiekszosc ;D
23.03.2013
26.02.2013
Kusiek
Studiowałem, zakończyłem pierwszy semestr ale w drugim przed sesją musiałem zrezygnować ze studiów z powodów rodzinnych i osobistych. Żałuję nie tylko tego, że przerwałem studia w ogóle, ale też tego, że miałem na wszibie naprawdę fajne warunki, mogłem iść na ciekawe praktyki, nie było problemów ze stypendium, nigdy żadnego problemu z dziekanatem (a jedną sesję tam przeżyłem). Fakt, było trochę zblazowanych, nowobogackich ludzi, ale tacy są na każdej uczelni. Jeśli uda mi się wrócić na studia to wrócę właśnie na wszib.
meg
Jestem już na 3 roku na WSZIBie i nie żałuje. Studentów traktują jak ludzi, wykładowcy są zawsze dostępni i pomocni, zawsze odpisują na maile i to bardzo szybko, wykładowcy nagrywają filmiki z zajęć, dzięki czemu można sobie przypomnieć co było kilka miesięcy temu (choć nie każdy wykładowca tak robi). Na szczęście jest coś takiego jak e-learning, gdzie wykładowcy wrzucają materiały z zajęć. Jeżeli chodzi o ściąganie to na każdej uczelni to jest bez względu czy prywatna czy państwowa. A większość osób, z którymi studiuje to osoby pracujące w dużych korporacjach, przedsiębiorstwach, generalnie w branżach związanych z wybranym kierunkiem. Także wszystko zależy od Ciebie!
16.02.2013
17.01.2013
Janek
Jak sie ktos chce uczyc i naprawde wykorzystac to co oferuje uczelnia, a do tego moze sobie pozwolic na studia platne, to wlasnie powinien isc na Wszib. Dlatego ze ma sie tam dostep do wszystkiego tego, do czego na panstwowej uczelni ciezko sie dostac, z racji tego ze jest wiecej studentow i o te dobre rzeczy trzeba sie wrecz bic. Jak ktos sie chce uczyc, to sie wszedzie nauczy, dlaczego wiec nie mialby korzystac z dobrego zaplecza socjalno-dydaktycznego, dlaczego mialby nie korzystac z mozliwosci pojscia na praktyki tam gdzie chce, a nie gdzie sa wolne miejsca, dlaczego mialby nie ulatwiac sobie nauki korzystajac z dogodnien na wszibie, zamiast wydawac mase pieniedzy na ksero i dostanie innych materialow? Skoro ta uczelnia to oferuje, a Ty i tak chcesz cos w zyciu osiagnac, to bedziesz musial sie uczyc - niewazne wtedy czy panstwowa czy prywatna. Material jest ten sam - wszystko zalezy tylko od Ciebie.
Niestety
Niestety, ale opinia Kasi to prawda, stosunek studentów do samej nauki, nie wszystkich, ale niektórych na tej uczelni woła o pomstę do nieba ! Ściąganie, podkładanie gotowców, "kupowanie" wykładowców prezencikami przed egzaminem na porządku dziennym ;/ Oczywiście warunki do studiowania idealne, panie w dziekanacie bardzo uprzejme. Sam poziom przekazywanej wiedzy wydaje się, że sosunkowo wysoki. Doktorzy i Profesorowie wykładaja na Uniwesytetach, tak więc zakres wiedzy przekazywanej nie odbiega znaczaco od tej jaką możemy posiąść na Uniwersytecie. Niestety poziom niektórych studentów na tej uczelni jest mierny :/ Moim zdaniem uczelnia powinna bardziej rygorystycznie weryfikować wiedzę studenta i niepozwalać na takie patologie jak sciąganie...
03.01.2013
11.10.2012
dziwne
dziwne, bo moje wyobrazenie o WSZiB w Krakowie jest bardzo pozytywne i uwazam, ze tej szkole nie ma co zarzucac, przedmowczyni pisze - chaos, brak organizacji, nie doznalam tego, jest plan, zajecia odbywaja sie wedlug harmonogramu, raz zdarzylo sie, ze zmienialismy sale cwieczen, ale to na samym poczatku roku, pozniej wsazystko bez zarzutu, atmosfera bardzo mila, wsrod moich znajomych nie slysze glosow negatywnych, co najwyzej dotycza one koniecznosci zakucia czegos na egzaminy, ale to przeciez naturalne, ze tzreba sie nauczyc
karolciaaa
Też nie mogę zrozumieć pozytywnych opinii o tej uczelni... Oszukują finansowo... Przy rekrutacji wszystko super kolorowo a potem...... totalny haos, zero organizacji, i dymanie na kasie.... niestety zawiodłam sie i wypisałam po 1 roku... zmieniłam uczelnie na inna prywatną, mniejsza ale zawsze która utrzymuje poziom i jest słowna.. CO NAJWAŻNIEJSZE !
03.10.2012
27.08.2012
witek
Slyszałam ze właśnie tak wygląda w wyższej szkole zarządzania i bankowości w krakowie jak pisze Kasia, więc nie jest odosobniona w tym poglądzie. Szkoda trochę, bo chciałem iść na studia do bankowej uczelni i właśnie kraków mnie interesował, ale nie ma co ryzykować!
kasia
nie jestem w stanie zrozumieć pozytywnych opinii na temat tej uczelni! studiowałam na niej przez ostatni rok na kierunku zarządzanie. na początku nie mogłam na wszib złego słowa powiedzieć. jednak im bliżej było końca pierwszego roku, coraz bardziej zauważałam jak niski poziom nauczania jest na tej uczelni i jak łatwo przebrnąć przez te studia nie ucząc się kompletnie nic. wykładowcy jakby byli ślepi na kilogramy ściąg przynoszonych na kolokwia, zaliczenia, egzaminy. tam się nie da nie zdać, co za tym idzie wszib wypuszcza z dyplomem od siebie ludzi całkowicie niekompetentnych i nieprzygotowanych do zawodu. po roku postanowiłam zrezygnować ze studiowania tutaj i pójść na renomowaną państwową uczelnię. tak też się stało. poza tym uczelnia oszukała mnie w kwestiach finansowych. zdecydowanie nie polecam osobom,które stać na coś więcej niż robienie ściąg bądź liczenie na szczęście(choć poziom jest tak niski, że żeby zaliczyć nawet szczęścia nie potrzeba)
20.08.2012
09.08.2012
5min
Na uczelnie nie mogę narzekać, bo wszib w Krakowie trzyma poziom, ale z tego że tutaj studiuję nie jjestem zadowolona. trzy razy pomyślcie zanim wybierzecie się na studia daleko od domu, do tego platne. Ze studiów ciężko zrezygnować, bo ma się świadomość porażki i straty czasu, dlatego nie popełniajcie mojego błędu...
perla
fajne koła naukowe widzę prowadzi ta uczelnia. macie może coś więcej do powiedzenia na ich temat? szczególnie intrygująca jest nazwa klubu lidera oraz klubu rozwoju osobistego, z tym że info o tym pierwszym są z roku 2008, trochę przestarzałe...
04.08.2012
23.07.2012
informatyka mnie interesuje
sluchajcie, czy to jest mozliwe ze kierunek informatyka z prywatnych uczelni w Krakowie ma tylko WSZiB????? wiem, ze na pewno na jeszcze NLU w Nowym Saczu, ale mi chodzi o Krakow, a ktods studiuje tutaj informe i moglby cos wiecej na tena temat powiedziec? jacy wykladowcy? jaki poziom? jakie zaplecze sprzetowe? jelsi nie tutaj, to gdzie isc na prywatna informatyke????
uj a wsb
no jak się nie dostaniesz na uj na socjologię to idź do innego miasta, nie ma się co upierać na Krakowie, lepiej jakbyś się postarał iśc do Wrocławia czy gdzieś.
18.07.2012
13.06.2012
a socjologia?
sluchajcie, czy na tej uczelni socjologia jest ok? w sensie takim, ze niby jest to szkola zarzadzania, bardziej ekonomiczna, a kierunek socjologia ma charakter humanistyczny, wiec stad moja watpliwosc? bo jak sie nie dostane na UJ, to gdzie jeszcze w Krakowie warto studiowac socjologie?
bankowa
Nie sądziłam że marketing i w ogóle ekonomia może kryć tyle tajemnic! te strategie, koncepcje, przesada! na serio jestem zadowolona że własnie tu studiuję bo naprawdę dużo się dowiedziałam, a wiedza przekazywana jest mi w ciekawy sposób. znajomi też raczej zadowoleni, ogólnie opinie o tej uczelni są dość dobre, więc jeśli kogoś stać, to czemu nie studiować tu? :)
22.05.2012
27.01.2012
agataL
moja siostra sie tam wybiera, choc ja ja zmuszam do skladania dokemntow na uczelni panstwowej, napiszcie cos wiecej, czy ta szkola jest ok? jacy sa ludzie w sensie studenci i wykladowcy? wiem, ze zaplecze jest w porzadku, bardziej chodzi o klimaty wewnatrz
Julita
Zarządzanie w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości zostało mi polecone przez znajomych, którzy ten kierunek skończyli. Oni Marketing. Ja studiuję Informatykę w zarządzaniu i e-biznes. Warto! Poznaje takie zagadnienia, uczę się na takim poziomie że rynek pracy nie jest mi strraszny.
23.05.2011
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Politechnika Gdańska
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska