UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (479)
Ania
Uczelnia ma ogromne zadłużenia finansowe.
23.02.2021
23.02.2021
Adam
Uczelnia w likwidacji? Czy ktoś wie do jakiej szkoły przeniosą studentów?
Kora
Też słyszałam, że uczelnia padła bo nie dopełniła jakiś formalności i muszą zostać zamknięci. Czy są tu jacyś studenci którzy mogą to potwierdzić?
22.02.2021
17.02.2021
Dorotka
Na stronie Uczelni zachęcają do studiowania. W "polonie" jest informacja, że Szkoła jest w likwidacji. Czy to prawda? A co ze studentami?
Adam
Właścicielami czy właścicielem? To jest ich więcej ?
15.08.2020
15.08.2020
MWS im. J. Dietla w Krakowie
Szanowna Pani, większość naszej aktualnej kadry ma tytuł doktora, jednak nie wszyscy są jeszcze umieszczeni w zakładce 'Kadra', do której odwiedzenia zapraszamy po rozpoczęciu roku akademickiego. Wykładowcy są zatrudniani przede wszystkim ze względu na wiedzę, umiejętność jej przekazywania oraz praktykę zawodową, a nie ze względu na wiek. Dietetyka i Kosmetologia to kierunki, które wymagają stałej aktualizacji wiedzy, stąd też zatrudnienie znajdują u nas osoby aktywne i wybitne w swoich dziedzinach. Nie pozostaje nam nic innego jak zaprosić Panią w odwiedziny, aby poznać zupełnie nowy start uczelni z nowym personelem, kadrą, właścicielami a wszystko po to, aby budować dobrą reputację.
Była pracownica
Były rektor siedzi w areszcie (w końcu!). Z tego co widzę ze starej kadry wykładowców nie został nikt. Nowi właściciele o życiorysach nieudolnie przetłumaczonych z języka angielskiego. Obecna kadra według nowej www to 6 , sympatycznych ale bardzo młodocianych osób. Dziwna reanimacja trupa z szafy pod szyldem Dietla jak dla mnie.
14.08.2020
01.08.2020
MWS im. J. Dietla w Krakowie
Szanowna Pani, na stronie internetowej widnieje zakładka 'Kadra' - tam znajdzie Pani wykładowców prowadzących zajęcia na uczelni :)
Miss Univers
Czy ci Panowie arabskiego pochodzenia prowadzą tam jakieś zajęcia? :o
31.07.2020
24.07.2020
Krzychu_diet
super wykładowcy atmosfera poziom nauczania , przekazywana wiedza jest praktyczna i przydatna , polecam serdecznie ! ;)
Alexa
do wszystkich ktorzy się zastanawiacie czy studiowac na uczelni dietla ;) szkoła jest super mimo ze w opinii publicznej ma bardzo zla aure przez swoja przeszlosc i innych ludzi . Jestem bardzo zadowolona ze studiow tutaj, zwlaszcza ze szkola bedzie rozwijac sie glownie na osoby zza granicy co uczyni ja szkola miedzynarodowa. Jako wspolpracujaca absolwentka czesto odwiedzam uczelnie i widze co sie dzieje na biezaco , zycze im szczescia!!! pozdrawiam!!!
15.07.2020
14.07.2020
Manfred
Moja dziewczyna chciała tam się zapisać ale jej wybiłem z głowy! Rzeczywiście informacje o władzach uczelni na ich www to jakiś śmieszny bełkot, stos dziwnych sformułowań z których nic nie wynika, Jak jakaś sekta! Jeden z tych panów "wnosi wiele pozytywów do życia uczniów na całym świecie dzięki swojej postawie i duchowi" a inny ma "bogate portfolio w zakresie zwalczania brutalnego ekstremizmu i terroryzmu". Zachęcające dane aby studiować u nich kosmetologię XD
MWS im. J. Dietla w Krakowie
Panie Robercie Jeśli ma Pan jakiekolwiek pytania dotyczące Władz MWS prosimy o kontakt. Chętnie odpowiemy na wszystkie Pana pytania
13.07.2020
10.07.2020
Robert
Przeczytałem chrajterystyki władz WSE. To chyba jakiś matrix. Po za życiorysem Rektora nic z tego nie można zrozumieć!
Rebeka
Czyżby nowy właściciel nie miał kapitału inwestycyjnego? Najpierw trzeba włożyć, żeby póżniej zarobić. Jak się skończą kłopoty finansowe to można studiować. A tak, to jak studenci napisali, zgodnie z prawem studentów ściga komornik.
10.07.2020
26.06.2020
Patryk
Super podejście do studenta, wykładowcy również poza wykładami chętnie udzielają pomocy, wszystko fajnie zorganizowane, studiuje tutaj od roku i nigdy nie narzekałem! POLECAM!!
Agnes
Studiuje w szkoke od roku, więc śmiało mogę Wam ją polecić. Grupa nie jest duża co jest ogromnym plusem bo dzięki temu wykładowcy mogą indywidualnie przedyskutować zawiłe kwestie dietetyczne z każdym studentem. Wiedza przekazywana z sposób profesjonalny i wyczerpujący. Świetnie dogadujemy się z wykładowcami. Grupa dietetyczna bardzo się ze sobą zżyła. Polecam wszystkim !!
19.06.2020
19.06.2020
Artekkk
Uczlnia godna polecenia ! Świetni i wyrozumiali wykładowcy, co bardzo sobie cenie. Bardzo mile i ciekawie prowadzone zajecia, dzięki czemu szybko mija czas :) Kierunek "dietetyka" na tej uczelni to sama przyjemnosc ! POLECAM 😇
Kamil
Witam obecnie jestem studentem MWS im.Dietla w Krakowie i jestem zadowolony. Nasza grupa nie jest wielka ale dzięki temu możemy więcej się nauczyć a wykładowcy mogą nam poświecić więcej czasu na wyjaśnienie różnych kwestii i udzielić odpowiedzi nasze pytania. Polecam.
16.06.2020
10.06.2020
MWS im. Dietla
Szanowna Pani, jest nam niezmiernie przykro słyszeć taką opinię. Sprawy finansowe staramy się rozwiązywać na bieżąco. Uczelnia chce odbudować dawną renomę, jednak przez wyniszczenia, proces ten jest trudny i powolny, lecz śmiało możemy powiedzieć, że sytuacja staje się z dnia na dzień lepsza. Mamy nadzieję, że przynajmniej jest Pani zadowolona z naszych wykładowców, którzy starają się przekazywać Państwu wiedzę na najwyższym poziomie.
Basia
Jestem tutaj jeszcze studentką ale bardzo żałuję wyboru tej szkoły, byłam głupia że wcześniej nie poczytałam opinii. Zachciało mi się studiować w Krakowie... MWS im. DIETA ma bardzo złą opinię i dziś byłoby mi wstyd pokazać dyplom ukończenia jej. Przenoszę się stąd gdy tylko zaliczymy ten dziwny pierwszy rok. Były właściciel nakradł ile mógł i uciekł, nowy właściciel z Pakistanu zrobił w zeszłym roku szybką rekrutację na którą zapisała się nas dosłownie garstka naiwnych studentów nieświadona tego że wchodzimy w zadłużoną uczelnię, że będzie do nas pisac komornik i że organizacja tych studiów zupełnie leży.
06.06.2020
01.06.2020
MWS im. Dietla
Szanowna Pani/Szanowny Panie, mamy zgodę na prowadzenie II stopnia studiów na kierunku kosmetologia, artykuł w linku był nieaktualny, umieszczony w 2017, został już usunięty. Tak - prowadzimy rekrutację i funkcjonujemy, jednocześnie naprawiając szkody, które wyrządził poprzedni właściciel uczelni.
Były pracownik
A to ciekawe, że rekrutuje... Z tego co pamiętam nie przeszli akredytacji z ministerstwa i mieli zakaz prowadzenia studiów z kosmetologii. https://krakow.studentnews.pl/s/8/42037-NEWSY-Krakow-i-malopolskie/4094382-Negatywna-ocena-PKA-dla-Kosmetologii-II-stopnia-oraz-ocena-wrunkowa-PKA-dla-Kosmetologii-I-stopnia.htm Ciekawe też czy zapłacili już wszystkim wykładowcom zaległe pensje czy dług rośnie nadal. Odradzam wszystkim studia i pracę w tej pseudoinstytucji. Wiele opinii i komentarzy oszukanych ludzi można znaleźć w internecie.
22.05.2020
24.04.2020
memek
skąd ma Pani Z WIlka takie informacje ? - z tego co widac to rekrutuje i podobno ma nowego właściciela
Panna z Wilka
Uczelnia jest potężnie zadłużona i raczej nie pociągnie długo.
23.04.2020
25.02.2020
MWS im. J. Dietla
Szanowna Pani, Adres wynajmowanego obecnie przez nas budynku jest przy ul. Legnickiej 5, ale wejście do naszej szkoły znajduje się od ul. Szafirowej.
Maja
Byłam na Legnickiej 5. Tam nie ma żadnej szkoły. Jest tylko jakiś pustostan. Czy ktoś może wyjaśnić o co chodzi?
18.02.2020
08.09.2019
Admin
Komentarz usunięty.
Do Justyna
Hej! Jaka uczelnia, ja i kilka moich koleżanek przenioslysmy się na KWSPZ . Co za ulga, wreszcie koniec stresów i wreszcie normalna uczelnia 😊
25.08.2019
22.08.2019
Just
Jak strona może działać jak uczelnia nie działa ???
Justyna
Uczelnia nie miała pojęcia, że strona nie działa. Zgłosiłam już to :)
20.08.2019
16.08.2019
Do Michalina
Źle mnie chyba zrozumiałaś . Pani Ogórek mnie tez delikatnie mówiąc nie interesuje. Ale nie o nią tutaj chodzi. Po prostu MWS Dietla nigdy nie miała takich uprawnień żeby doktoryzować i tylko to próbowałam powiedzieć . Nie wiem czy Ty tez jesteś byłym nie zapłaconym wykładowcą , bo ja niestety tak. No cóż Pani Ogórek na prezydenta z LSD ??? ŻENADA , widocznie akceptuje złodziejstwo swojego męża .
Michalina 2014
Ogórek napisała rozprawę doktorską na wydziale komunikacji społecznej uczelni o której mówimy choć wydział ten nie ma nic wspólnego z religią Istotne jest to że na tym wydziale pracował jej mąż Obrona doktoratu z przyczyn o których mówisz odbyła się na Uniwersytecie w Opolu Poczytaj w Bazie Ludzi Nauki jaki mierny dorobek ma Ogórek a recenzja. Jej doktoratu prof. Krasa jest druzgocąca I tak niechcący że doprawić uczelni przeszliśmy na panią Ogórek, która akurat nie jest dla mnie osobą wartą uwagi. Sorry jeśli masz inne zdanie.
16.08.2019
15.08.2019
Do Michalina
Michalinko, skąd bierzesz takie info ? Ogórek broniła prace dr w Opolu a nie w MWSZ Dietla. Powód jest prosty. Uczelnia musi być Akademia,żeby doktoryzować a oni już przestali istnieć i nigdy takiego prawa nie mieli. Wejdź na stronę www.bip.nauka.gov.pl i poczytaj sobie co tam się dzieje. A tak ogólnie nie wprowadzaj ludzi w dzunglie chyba, ze chcesz sobie wziąć sporo osób na sumienie
Michalina 2014
W tej szkole robiła doktorat Magdalena Ogórek To najlepsza ocena tej szkoły Poczytajcie recenzję tego ( ja ha ha!) doktoratu.
15.08.2019
12.08.2019
Były pracownik
Trwa tam jakaś rekrutacja?
Jan
Na pewno nie angielskim !!!
04.07.2019
03.07.2019
Zigi
No chyba nie angielskim, bo kto mądry by tam chciał uczyć ?
Też były pracownik
Szanuję wypowiedź" Były pracownik" i "Do były pracownik" , bo tak było z zaległymi płatnościami, ze zmianą adresów itd. Jednak uzupełnię o fakt, iż rektor jest ten sam. Nie uważam , aby stanowisko rektora zobowiązywało do ukrywania stanu rzeczywistego. Jednak skoro władze uczelni przez wiele lat nie widziały nic złego w tym co tam się działo, to może nadal tak uważają. A działo się wiele .Nowemu właścicielowi zapewne zależy na studencie. Pytanie tylko na jakim ? polskim ?
02.07.2019
30.06.2019
Do Ola
Jaka to jest szkoła i kto tu kłamie. Jaka szkoła działa od czwartku do soboty. Nie kłam, bo kłamstwo ma zawsze krótkie nogi. Oj głupia TY !!!!!!!!!!
Do były pracownik
Do Były Pracownik, Masz racje, ale podejrzewam, ze nowy właściciel nie ma pojęcia co tam się działo . Myśle, ze nie wie dlaczego szkoła co rok zmieniała adres-lokalizacje. Nie płacili przez cały rok za czynsz a po roku zmieniali siedzibę. Szkoda nowych właścicieli, bo nie wiedza w co weszli, ani ile spraw jest w prokuraturze.
30.06.2019
30.06.2019
Były pracownik
To jeszcze niech ten nowy właściciel nie zapomni wypłacić zaległych należności dla byłych pracowników, bo trochę się tego nazbierało i kolejne sprawy toczą się w sądzie. A te komplementy względem niektórych osób pracujących na uczelni....proszę nam oszczędzić. W perspektywie tego co tam się dzieje łatwo się domyślić kto za nimi stoi. Proszę lepiej zapytać byłych wykładowców jak zostały przez te same osoby potraktowane, byłych pracowników administracji, byłych studentów oraz wszystkie firmy które miały okazję współpracować z uczelnią w ostatnich latach. Śmiało! Więc droga Pani, proszę się nie wydurniać takimi komentarzami
Izka
No gratuluje szkoły w której trzy lata robi się w 2 miesiące . Absolwenci musza mieć SUPER WIEDZĘ , bo kto zmierzy się z wiedza zdobyta w dwa miesiące, tylko geniusze. KPINA !!!
30.06.2019
29.06.2019
Studentka po obronie
Wczoraj odbyły się pierwsze egzaminy dyplomowe. Ogromna satysfakcja, tym bardziej, że w ostatnich dwóch miesiącach mieliśmy ponadprzeciętną ilość nauki: zjazdy odbywały się co tydzień (a nie tak jak w trybie zwyczajnym - co dwa), wykładowcy nie odpuszczali, a Pani Prorektor skrupulatnie pilnowała, aby harmonogram i program studiów były w 100% zrealizowane. Dzięki determinacji Pana Rektora, Pani Rektor, Pani obsługującej dziekanat i Wykładowców osiągamy właśnie swój cel - dostajemy dyplomy, a nowy Właściciel Uczelni - kadrę, która sprawdziła się w nieprzeciętnie trudnych warunkach . Zasoby ludzkie to największy skarb i myślę, że obecnie, przy należytym finansowaniu i przede wszystkim - zaangażowaniu i uczciwości Właściciela, Uczelnia ma szansę zakwitnąć. Chcę też dodać, że nowy Właściciel, choć mieszka w Wielkiej Brytanii, w ostatnich tygodniach był z nami w każdy weekend, co tydzień odbywając nietanią podróż samolotem. Wiele z nami rozmawiał. Nie boi się trudności, nie unika trudnych tematów. Uczestniczył nawet w egzaminach dyplomowych, co świadczy o jego zaangażowaniu nie tylko w sensie finansowym, ale również - merytorycznym. Nie wiem, kiedy Uczelnia otrząśnie się po niegospodarności jaka panowała w ostatnich latach, ale Trzymam za nią kciuki i za jej przyszły rozwój.
Marta
Najwidoczniej ma:)) skoro pisze zatroskany student nieistniejącego kierunku. Profilaktyka?:)
27.06.2019
27.06.2019
Smoła
Czy ta szkoła może mieć konkurencję ? :-)
Marta
Elik:)) a na jakim jesteś roku i kierunku:))) Coś mi się widu , że konkurencja plecie bzdury:))). Ja właśnie kończę studia. A ty może na drugim roku? :))) którego nie ma!:)))
26.06.2019
26.06.2019
Elik
A co będzie dalej z nami ? Czy znów zawiadomią nas ostatniego września, ze właśnie zamknęli nasz kierunek , tak jak to było już trzy razy ??? JEZTEM PRZERAZONA I NIE WIEM CO ROBIC, ODEZWIJCIE SIE MOZE COS WY YSLIMY RAZEM.
algorytm
Wygląda na to że ta uszkoła umarła. Strona martwa, nikt nie odpowiada na wiadomosci. Ja bym się trochę bał że zaczne studia a w międzyczasie uczelnia zniknie.
14.06.2019
07.06.2019
Marek
Nowe władze uczuleni dzisiaj potwierdzili, że rekrutacja zacznie się w czerwcu na kosmetologię i dietetykę
mona
To jest szansa,ze ruszy rekrutacja na zajecia od pazdziernika 2019?
07.06.2019
30.05.2019
Ola
Rozumiem, że ty jesteś najlepiej poinformowany:))). Uczelnia normalnie działa, więc nie kłam i nie pisz hejtu
Olek
Ma też Prokuraturę na karku i jednego pracownika
30.05.2019
30.05.2019
Ola
Cieszę się, że uczelnia ma nowego założyciela z Wielkiej Brytanii i plany rozwoju. Ma świetną kadrę, a w wakacje będzie modernizować swoją siedzibę i stanie się międzynarodową polsko-angielską Uczelnią. Myślę, że nadchodzą dla Dietla lepsze czasy.
Prawie absolwentka MWS
Po trudnych trzech latach nauki mogę powiedzieć tylko jedno - ta szkoła na pewno uczy życia, a nie tylko zawodu. I to w dobrym i złym tego słowa znaczeniu. Jakbym miała na nowo wybrać Uczelnię MWS nie wiem czy podjęła bym się ponownie tego ryzyka, ale na dzień dzisiejszy mogę stwierdzić, że na pewno na innej uczelni nie poznała bym tak wartościowych WYKŁADOWCÓW. Bo to oni i my studenci tworzymy uczelnie, a nie jakiś P. Mochnaczewski. Kto się na prawdę chciał uczyć to chodził na zajęcia i ma wiedzę, którą wykładowcy przekazali. Wiadomo, że w obecnej sytuacji dużo studentów zdaje z przymrużeniem oka, ale to zweryfikuje dalsze życie zawodowe. Uczelnia na pewno posiada lojalnych wykładowców, którzy nauczają o rzeczach, których nie znajdzie się w żadnym podręczniku, w szczególności Pan Rektor, który nie jest wyniosły jak wykładowcy na innych uczelniach i z wielkim sercem przekazuje niebywałą, zdobywaną latami wiedzę. Opinia na temat MWS jest słusznie beznadziejna, natomiast nowy właściciel wnosi wielką nadzieję, że ta Uczelnia stanie na nogi i będzie godnie traktować zarówno wykładowców jak i studentów..
30.05.2019
15.05.2019
Patrycja
Ja też idę na policje . Pozdrawiam oszukanych.
Małgorzata Sz.
Do tej pory nie otrzymałam zwrotu za wpisowe i czesne. Byłam długo zwodzona. i oszukiwana. Mam dość idę na policję. Innym radzę to samo. Zróbcie to w imię zasad!
12.05.2019
16.04.2019
Admin
Komentarz usunięty.
Jan
Tam gdzie pojawia się p. Mochnaczewski tam pojawiają się długi i problemy. Znikają zazwyczaj byli wielbiciele tego Pana.
01.04.2019
12.03.2019
Pracownik były
Kilka miesięcy temu przestałam współpracować z tą uczelnią w tym czasie zwolniło się sporo osób w związku z niewypłacalnością szkoły...wielu wykładowców, panie z księgowości, pani kanclerz, pani z rekrutacji, pani z dziekanatu. na całej uczelni wtedy został rektor, jedna pani z dziekanatu i prorektor. Nie wiem jak teraz wygląda sytuacja ale ja do dzis nie odzyskałam swoich pieniędzy od pana M.
Była pracownik
Wszystko to jest pikuś, ale przeraża mnie to, ze taki oszust ( MOHNACZEWSKI ) chodzi bezkarny, a Ministerstwo, które powinno czuwać , żeby ludzie nie byli oszukiwani NIE ROBI ABSOLUTNIE NIC !!!Panie Gowin, co Pan zamierza z tym zrobić ???Czy dalej wszyscy w Ministerstwie będą udawać, ze nic się nie stało .
10.03.2019
09.03.2019
Byli pracownicy
Byli Pracownicy, (i aktualni też, jeśli jeszcze jesteście zatrudnieni, choć mam szczerą nadzieję, że 100 % wykładowców byłych, aktualnych i nie daj boże przyszłych daje kompletnego bana tej instytucji) wiecie, że szkolę odkupili nowi inwestorzy z Pakistanu?????? Oczywiste, że to słupy w celu uniknięcia odpowiedzialności. W głowie się nie mieści, że to jeszcze istnieje. Porażka na kółkach... Powinny być wyciągnięte najcięższe działa przeciw takim oszustom. A Władze jeszcze w to brną i próbują dalej oszukiwać. Prawda Pani Rektor?
Były pracowik któremu zapomnieli wypłacić pensję
Niestety niczego dobrego napisać się nie da. Jako były pracownik tej placówki zostałam oszukana i nie otrzymałam wynagrodzenia za pracę. Sprawa w sądzie. ciekawe kto tam jeszcze został zarówno z pracowników jak i studentów. Czy uczelnia jest w likwidacji tego nie wiem, ale niestety po tym jak mnie potraktowali i nie wypłacili pieniędzy nikomu nigdy tej szkoły bym nie poleciła.
21.02.2019
18.02.2019
ciekawostka
widzieliście? :D :D :D www.policealna.dietl.edu.pl
byly pracownik
Och, ciekawe z tym wyrokiem, zastanawiam się, kiedy przyjdzie czas na Małopolską naszą szkołę. Na razie ani PIP, ani MNiSW nic nie robi, może układy... Natomiast rozbawił mnie ostatnio fakt podtrzymywania plotki o domniemanym likwidatorze, mec Wędżyku, ha, okazuje się, ze to prawnik Mochnaczewskiego. Z ciekawością obserwuję już jako były pracownik, co się będzie działo i jednocześnie współczuję obecnym, którzy się łudzą, że wyjdzie jeszcze z tego coś pozytywnego. Odnoszę wrażenie, że pod pozorem udawania głupich/nieświadomych/naiwnych/ jak zwał, tak zwał, wszyscy 'z góry' tam równo manipulowali. Adios Amigos!
18.02.2019
13.02.2019
ciekawostka o byłym rektorze
nooo ... to są juz wyroki, grozi mu do 8 lat więzienia, ani on ani małżonka nie komentują sprawy ..... też bym milczała: https://wiadomosci.wp.pl/maz-magdaleny-ogorek-zasiadzie-na-lawie-oskarzonych-powazne-zarzuty-6349038367021185a?src01=d3f2c&src02=6349083126274177
Do byłego pracownika
Również jestem byłym pracownikiem, ale zrezuygnowalem jak tylko przyszedł Mohnaczewski. Zrezygnowałem, bo ta szkoła nigdy nie miała dobrej opini. Mówiono, ze nie wolno pozbywać się ani jednego studenta, bo za studentemIDZIE KASA . Wtedy zrezygnowałem, żeby nie podpisywać się pod kiepska jakością. Wygrałem, bo nie promowałem dziadostwa. To nigdy nie była dobra szkoła .
09.01.2019
09.01.2019
Michał
Prezes Mochnaczewski kupił inną uczelnie po to, aby ich okraść tak samo jak nas. Sprawa jest w Prokuraturze. Analogiczna sytuacja do naszej .Piszą , czekają .....Szanowna małżonka również wie o poczynaniach swojego męża. Sprawa w toku . Nic dodać , nic ująć.
były pracownik
Już przeszło rok czekam na uczciwie zapracowaną pensję. Już straciłem nadzieję na pozytywne rozwiązanie tej sprawy. Pisałem do P. Mochnaczewskiego, jego szanownej małżonki, rektora i Bóg jeden wie do kogo jeszcze. Jest mi przykro, szczególnie, pracowałem w tej szkole przed Mochnaczewskim i jeszcze wcześniej. Szkoła miała bardzo dobre notowania, znakomitych wykładowców i tylko nie miała szczęścia do właścicieli.
08.01.2019
02.01.2019
Pracownik
Też nie mam zaległego wynagrodzenia, MNiSW nie jest z jakiś tajemniczych względów powiadamiane o stanie uczelni (choć Rektor miał już napisane pismo), media nie są informowane przez studentów (choć obiecali to zrobić do grudnia), nikt nie reaguje, zareagujmy sami. "Bo jak nie my, to ktoooo...?" Zważywszy na problem komunikacyjny pomiędzy nami, proponuję, aby każdy pokrzywdzony pracownik napisał list do min. Gowina. Im więcej listów, tym większy oddźwięk. A za pozwem zbiorowym jestem jak najbardziej, kto to widział, żeby prezes kupował inną uczelnię za 220000 zł, podczas, gdy tu okrada pracowników?!
Nick - POZEW ZBIOROWY
Czy jest przygotowywany zbiorowy pozew do sądu przez pokrzywdzonych ? Chcę się dołączyć, proszę o jakiś kontakt. Może jakaś grupa na Facebook ?
15.12.2018
11.12.2018
Były OSZUKANY pracowik
Jestem byłym pracownikiem uczelni i również oczekuje na swoje pieniądze od pana "prezesa" - ot co 3 pensje wstecz. Oczywiście kontakt zerowy. Pracownicy zostali również oszukani, nie tylko studenci. Uczelnia to jedna wielka fikcja.
BYŁA - NIE - BYŁA STUDENTKA
Ja również zostałam oszukana, do chwili obecnej nie zwrócono mi kwoty czesnego, które wpłaciłam a kierunek nie został uruchomiony. Wielokrotnie wzywała do zwrotu moich pieniędzy bezpodstawnie przetrzymywanych. NADAL CZEKAM
20.11.2018
01.11.2018
Była Studentka
Oczywiście, ze czytam ze zrozumieniem. Wiem, ze Rektor robi co może, ale właściciela raczej uczciwości nie nauczy. Albo się jest uczciwym, albo nie. Nie można być w połowie uczciwym. Albo się jest, albo nie. Szkoda mi tylko wykładowców, którym nie płaci. Wielokrotnie wykładowcy o tym mówili jak jeszcze tam studiowałam . Wstyd za piątkę . SZKODA, bo kiedyś ta szkoła była całkiem niezła , jak tam zaczynałam . Trzeba być wyjątkowo „ zdolnym „ żeby w kilka lat tak zniszczyć szkole
Studentka MWS
Prosiłabym o czytanie ze zrozumieniem. Moją intencją nie jest namawianie kogokolwiek do studiowania na MWS, a zwrócenie uwagi na niezwykłych ludzi, jacy tam pracują. Są to osoby, które gdziekolwiek by nie pracowały, tworzyłyby pewną szczególną wartość. Wartość, która jest teraz zaprzepaszczana, nie z ich winy. Moja intencją jest też zwrócenie uwagi właściciela MWS i zaapelowanie do niego, aby ratował Uczelnię. Dla Studentów i Wykładowców, którzy pomimo bardzo trudnej sytuacji, pozostali w niej.
01.11.2018
31.10.2018
Była studentka do studentki
Szanowna Koleżanko, Co ty opowiadasz, czy aż tak jesteś nieświadoma ? MWS najlepsza szkoła ?pewnie Rektor i Sekretarka się starają, ale co zrobią z komornikiem ? Przeniosłam się na inna uczelnie rok temu i od roku żyje bez stresu. Nie muszę się już martwić czy jutro będzie jeszcze moja uczelnia czy już ja zlikwidują . Żałuje tylko jeszcze tego, ze tam byłam , bo cały rok musiałam nadrabiać to czego powinni mnie tamuczyc, a czego tam nie było . Myśle, ze to nie wina Rektora, tylko nieodpowiedzialnego właściciela. Jeśli właściciel kradnie garnki za pół miliona ( artykuły w necie ) to jak może nie mieć problemów finansowych ? Zastanów się nad tym co piszesz, bo bierzesz sobie na sumienie osoby, które zostaną jeszcze oszukane. Życzę Ci mądrości w wypowiedziach i podejmowanych decyzjach
Studentka MWS
Sytuacja MWS jest rzeczywiście trudna, czego nie ukrywają władze uczelni. Pan Rektor i Pani Prorektor dwoją się i troją, aby tę sytuację zmienić, niestety nie mają wpływu na sprawy finansowe. Jestem świadkiem ich ponadprzeciętnego oddania się swojej pracy i Studentom, to samo można powiedzieć o Wykładowcach, którzy wciąż tu uczą. Tych osób nie wolno obwiniać, im należą się szczególne podziękowania ze strony Studentów za ich czas, wysiłek i zaangażowanie w ratowanie naszej Szkoły. Jeśli Uczelnia przetrwa ten kryzys finansowy, może okazać się jeszcze jedną z najlepszych, właśnie ze względu na postawę ludzi, którzy w niej pracują, łącznie z Panem Rektorem, który prowadzi dla nas niecodzienne, wartościowe, a przy tym okraszone humorem wykłady, jaki i serdeczną, niezastąpioną Panią Recepcjonistką. Warto mieć również na uwadze, że w zeszłym roku MWS otrzymała pozytywną opinię Komisji Akredytacyjnej. Warto, aby to wszystko wziął pod uwagę właściciel Uczelni. Życzę mu, aby udało mu się ocalić ten przez lata budowany dorobek.
31.10.2018
27.10.2018
Studentka kosmetologii
Jestem obecnie studenta tek Uczelni o ile można nazwać ja uczelnią.. żałuję każdej złotówki wydana na "nauke " w tej szkole. Siedziba zmieniana już 3 raz . W tamtym roku studenci dostali listy od komornika i musieliśmy wpłacać czesne na konto komornika . Sprzęt na pracowni również jest zajęty prze komornika. Semestr zaczął się w październiku a trzeci tydzień pod rząd mamy te same zajęcia jedne i te same wykłady a pracowni jak nie było tak nie ma. Nie wiemy na jakie konto wpłacac pieniądze. Nie chca nam podbić legitymacji. Plan zajęć dostajemy w piątki wieczór o północy. Nikt nam nie chce nic powiedzieć. Nie wiemy nawet czy uda nam się skończyć ta szkole. Organizacja porażka. Ciągle zapewnienia że strony władz uczelni że wszystko jest ok i mamy się nie martwić. Dramat. Najgorsza decyzja jaka mogłam podjąć. Niepotrzebny stres i nerwy.
Do Nick
Czy Ty. nie czytałaś wcześniejszych komentarzy ? Ludzie co się z wami dzieje ? To już czwarty kierunek który w tensam sposób likwidują !!! Mamy 21 wiek i każdego można sprawdzić . Jeśli tego nie robicie, to niestety Frycowe kosztuje, pod warunkiem, ze wiesz co to Frycowe. Ręce opadają !!!!!!!
05.10.2018
05.10.2018
Nick
25.09.br. dostałam wiadomość, że mój kierunek nie zostanie uruchomiony z powodu zbyt małej ilości chętnych, a w lipcu otrzymałam decyzję, że zostałam przyjęta co oznaczało dla mnie, że grupa się zebrała... Rozumiecie 25.09. !!! Pięć dni przed rokiem akademickim. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zwrotu zapłaconego już czesnego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
była studenka
Studiowałam tam jeden semestr i najlepsze co zrobiłam to przeniosłam się na AWF. Mówię teraz bardzo szczerze. Poziom jest nie porównywalny. Wykładowcy na ogół mają Cie gdzies, czy chodzisz czy nie chodzisz zawsze masz zaliczenie. Do studentów przychodziły listy od komorników (!!!) żeby płaić im czasne jednocześnie spłacając dług... No jakaś zgroza normlanie xd Każdy mebel mił nalepke z napisem 'zajęte -komornik'. Wykładowcy co chwile inni ale czemu tu sie dziwić jak wypłate dostawali z wielkim opóźnieniem pytając jeszcze studentów czy coś wiemy.... Z tego co wiem aktualnie szkoła PO RAZ KOLEJNY zmieniła swoją placówke (wczesniej byli połączeni z gimnazjum).. Od razu powiem nie ma to na celu obrażenia uczelni czy jej władz, po porstu chce ostrzec innych zeby tam nie szli.
01.10.2018
01.10.2018
Do Karola
Hej, hej co się dzieje ? Kiedy inauguracja ? Odezwijcie się
Administrator
Komentarz usunięty.
14.09.2018
12.09.2018
Do Karola
Na litość, czy WY nie potraficie czytać ????????? Ta szkoła to jest kompletna MASAKRA. poczytajcie sobie wcześniejsze uwagi i nie zachowajcie się jak kompletni d..... Nawet nie potrafię tego skomentować .
Karola
Nic nie wiem dalej cisza. A robiłaś już przelew?
12.09.2018
12.09.2018
do Karola
Grupy raczej jeszcze nie ma chyba tylko JA tu jestem... Co powiesz na zmianę lokalizacji szkoły, bo mnie to zupełnie nie pasuje, teraz będę miała daleko. Czy wiesz coś kiedy zaczynamy NIESTACJONARNI ? Na stronie nic nie ma, cisza ...
Karola
Witam, też wybieram się na niestacjonarną dietetyka czy jest może jakaś grupa na FB ?
12.09.2018
27.08.2018
Do Nick
Człowieku jakie szkalowanie ??? To sama prawda. Nowi ludzie idący do tej szkoły powinni wiedzieć w jakie pchają się bagno ! Skoro nie znasz wewnętrznie tej szkoły to po co się odzywasz . Każdy kto pisze takie rzeczy o tej szkole tzn że musiał tego doświadczyć...na początku poczytaj sobie o zarządzającym a dopiero później się wypowiadaj!
NOWA do Natala
Ze mną się spotkasz na niestacjonarnej dietetyce :) DO ZOBACZENIA
27.08.2018
27.08.2018
Nick
Co tu się dzieje na tym forum !!!!! Komu zależy na szkalowaniu tej szkoły ???? Nie znam, jej ale czytając wpisy mam wrażenie, że ktoś siedzi i monitoruje wpisy. Ktoś się bardzo zawziął aby szkalować wizerunek tej szkoły.
Student
Współczuć tylko osobom które mają obrony we wrześniu.... Raczej watpliwe że będą je mieć. Wiecie dlaczego tak jest z tą szkołą ? Bo zarządza nią człowiek który dawno powinien zostać odsunięty z tego stanowiska.... Pasozyt, który tak źle dysponuje finansami szkoły... Naprawdę każda nowa osoba ma jeszcze wątpliwości czy wybrać tą szkołę czy nie? Jeżeli chcecie płacić czesne i mieć świadomość że Mochnaczewski dysponuje dla swoich potrzeb waszymi pieniędzmi to powodzenia.... Chcecie utrzymywać takiego oszusta???
26.08.2018
24.08.2018
Do Natalia
Życzę w takim razie powodzenia. Widocznie lubisz takie gnioty, no cóż nie każdy musi być mądry .
studentka23
Gorszej uczelni chyba w Krakowie nie ma . To że komornik wisi nad uczelnią jak widzę było wspomniane już wiele razy - owszem . Wykładowcy co semestr inni- wypłaty opóźnione o 2 miesiące minimum i podejscie do sprawy na uczelni daje wiele do myslenia wpisywanie zaliczeń " zeby student mial z glowy " jednak w glowie nie będzie miał kompletnie nic.. przektyki- nie przyjmują po tej uczelni podobnie z pracą :) co do studentów dietetyki którzy skonczyli mgr na UJ , owszem zdazył się jeden rok, na UJ nie dopilnowali tego szczegółu ze z prywatnej każdy wychodzi z piątkami , niestety nie każdy ma wiedzę . Temat na szczęscie został uregulowany i na mgr na UJ nie ma co liczyc :)
24.08.2018
23.08.2018
Natalia
Na jednej uczelni, która tez „słynęła” z komorników byłam i jakoś mam się dobrze. Zrezygnowałam tylko dlatego, ze kierunek mnie przestal interesować. I nie życzę sobie nazywania mnie głuptakiem.
Do Natalia
Czy Ty tez nie umiesz czytać ? Będziesz się widziała z komornikiem, bo takich gluptakow jak ty chyba wielu nie ma
23.08.2018
23.08.2018
Natalia
Z kim się będę widziec w październiku? I czy jakaś grupa już powstała? / dietetyka niestacjonarna
Student
Co za pytanie, jak to co się dzieje, komornik siedzi na szkole, nie czytałaś tego co było wcześniej napisane ? Mam nadzieje ze umiesz czytać
23.08.2018
22.08.2018
ania
mam w planach podjęcie nauki na MWS na kierunku dietetyka - czytając opinie zaczynam mieć wątpliwości.... wcześniej słyszałam wiele pozytywnych opinii od byłych studentów tejże uczelni, którzy magistra robili jz na UJ.... co tam się tera dzieje??
Kosmetologia podyplomowka
Poziom "uczelni" kompletne dno... Zajecia teoretyczne jak i praktyczne odbiegaja od przedstawionego na wstepie zakresu materialu. Braki w kosmetykach, slaba jakosc urzadzen - moglabym wymieniac do konca. Aktualnie od listopada nie moge doprosic sie o zwrot kosztow czesnego - zrezygnowalam po 2 miesiacach, a wplate zrobilam za caly semestr. Sprawa trafila do sadu. Nie polecam z czystym sumieniem
16.08.2018
15.08.2018
Agik do Studenta
Dzięki, ze tak dokładnie to opisałeś . Ja tylko napisałem, ze współczuje . Probowalemto zrobić delikatnie ale ludzie chyba nie myślą . Ja miałem dużo gorsze doświadczenia niż ty bo zlikwidowali mi kierunek tuż przed zakończeniem studiów ( grafika komputerowa ). Do dzisiaj mnie ...... jak sobie to przypomnę i jeszcze jakaś rektorka czy dziekan Żyłka Zalecka tłumaczyła ze to dla naszego dobra. Cyrk na kółkach za który niestetymy musieliśmy płacić a teraz ta Żyła czy Żyłka podobno szaleje na AWFie. Pozdrawiam wszystkie ofiary tych przekrętów
Student
Ludzie zastanówcie się co wy robicie idąc do tej szkoły!!!! Nie osoby napewno nie wiedza co to jest za przybytek dumnie nazywający się uczelnia 😁 nie wnikam w poziom edukacji, ale to co wewnętrznie dzieje się w tej szkole to niezły kabaret. Sam zarządzający czyli nazywający się Prezydentem uczelnii i( niezła nazwa😁) Piotr Mochnaczewskiego aferzysta, oszust.... sami poczytajcie sobie poniższy link do artykulu...Afera była kilka lat temu, a teraz co się dzieje ? Przez jakże cudowne zarządzanie przez tego Pana , studenci czesne zamiast na konto szkoły wpłacają na konto komornika!!!! Naprawdę chcecie czuć ciągła obawę przed tym,że nie wiadomo czy skończycie ta uczelnie? Bo to co się tam dzieje to niezła komedia ... Sam doświadczałem tego będąc jednym ze studentów tej uczelni ... I może myślicie że specjalnie to pisze ale pamiętam moment przyjścia władz uczelni i informacji o Komorniku.... Kompletna bzdura gdzie na innych uczelniach takie coś byłoby dopuszczalne. Dlatego zachęcam do przeczytania artykułu o panu Mochnaczewskim i przemyśleniu tematu czy warto płacić pieniądze szkole która zarządza taka osoba jak ten Pan. Panie Mochnaczewski pozdrawiam serdecznie ! http//se.pll/wiadomosci/polityka/kolejna-afera-z-udzialem-meza-magdaleny-ogorek-piotr-mochnaczewski-ukradl-drogi-sprzet-aa-GB8b-JUNr-VizL.html
15.08.2018
07.08.2018
Gsiencn
Uczelnia jest nie publiczna, tzn że będę musiała płacić za semestr nauki, tak ? Jak to wygląda z przyjęciami ? Czy ci którzy zdali słabiej maturę mają szansę na dostanie się na pedagogikę, na dzienne zajęcia ?
Agik do Marzenki
To serdecznie współczuje
23.07.2018
23.07.2018
Marzenka
Na kosmetologię dzienną złożyłam dokumenty
Do marzenka
Na jaki kierunek się wybierasz i czy stacjonarnie czy niestacjonarnie ? Ja dietetyka niestacjonarne. :)
20.07.2018
19.07.2018
marzenka
Ja miałam dużo pytań na temat rekrutacji, jak to wygląda, jak z zajęciami, kiedy się rozpoczynają studia. W domu miałam problem żeby się zalogować online a na miejscu wszystko załatwiłam także dobrze że byłam na dniu otwartym.
Nick
Co mówili ciekawego i pozytywnego na dniu otwartym, bo nie zdążyłam ???
16.07.2018
16.07.2018
Do nick
Tak ja byłam bo chciałam skorzystać z promocji na wpisowe za zero zł
Nick
Czy ktoś był dziś na dniu otwartym ...????
13.07.2018
10.07.2018
Do Angelika
Rekrutują do końca września, chyba jak wszystkie uczelnie prywatne
Angelika
Do kiedy jest rekrutacja na studia niestacjonarne Dietetyka?
09.07.2018
06.07.2018
Agik
Co wy opowiadacie, tam wszystkich biorą z łapanki, nikt mądry tam nie pójdzie. Ja odszedłem po pierwszym roku i to był koszmar !!! Poza tym jakie miejsca ?? Tam prawie nie ma chętnych , wszystkich studentów ściga komornik. Powodzenia
OLA
Dziękuje za odpowiedz! :) mam nadzieję ,że będą jeszcze miejsca...
06.07.2018
06.07.2018
Do dietetyka stacjonarna
Dzwoniłam w tej sprawie wczoraj, mówili że kolejność zgłoszeń
DIETETYKA STACJONARNA :)
Cześć,chciałabym zapytać czy o dostaniu się na studia decyduje kolejnośc zgłoszeń czy nie ma limitu ? :) POZDRAWIAM!
06.07.2018
06.07.2018
Kaja
Ja składałam na dzienne we wtorek, pierwsze wrażenia są dobre.
XY
Myśle, zechetnych. nie ma i to byłoby wszystko. Ani na dzienne, ani na zaoczne
05.07.2018
05.07.2018
frgsrgf
Czy opłaca się składać papiery na studia dzienne na kierunku dietetyka czy bez sensu? Nie mam pojęcia czy są w ogole jacys chetni na dzienne. ;(
Studentka drugiego roku
Jestem studentką dietetyki i na przykładzie naszego rocznika wiem ze grupę na fb założylismy sobie dopiero końcem października jak już się poznaliśmy.
27.06.2018
26.06.2018
Nick
Jak ma być grupa, jak nie ma kandydatów ?
NOWA
Ja nadal poszukuje, przyszłych lub obecnych studentów DIETETYKI NIESTACJONARNEJ. Czy jest jakaś grupa na fb ???
24.06.2018
24.06.2018
Nick
Nikt sensowny nie kupi czegoś takiego i je szcze z taka opinia i procesami sądowymi
Studentka MWS
Widzę, że ktoś się tutaj bardzo uparł by dokopać uczelni, tak jakby konkurencja, bo kto tak ma czas na wypisywanie bzdur i wszystkich przestrzegać ciągle i ciągle. Mogę napisać tylko tyle, że fakt uczelnia ma problemy finansowe, ale to nie zmienia faktu, że jest wartościowa, że jest dużo bardzo ciekawych wykładowców zarówno lekarzy, jak i profesorów, doktorów z habilitacją. Jeśli masz chęć kształcenia i ciekawi cię kierunek na który się wybierasz to warto. Mam nadzieję, że zmieni się właściciel i ktoś sensowny przejmie uczelnie, bo uczelnia ma spory potencjał i możliwości. Ja polecam.
23.06.2018
20.06.2018
Nick
Ha,ha,ha ! Nie oszukuj i nie wprowadzaj w błąd innych. To jedno wielkie dziadostwo
xzy
Uczelnia, fakt ma problemy- ale to jak każda, wystarczy się zainteresować i poczytać, posprawdzać trochę inne. Wykładowcy są naprawdę różni, ale zdecydowana większość na plus. Na poziom nauki narzekać nie możemy, jest wysoki. Porównując zakres materiału na wykładach, jak i na pracowni z innymi uczelniami uważam, że mamy tego dużo więcej + zdecydowanie lepsze przygotowanie.
20.06.2018
17.06.2018
NOWA
Jest juz jakas grupa na fb? DIETETYKA NIESTACJONARNE ???
NOWA
To tak jak ja :) DO ZOBACZENIA... BYĆ MOŻE :)
15.06.2018
13.06.2018
Marlena
Złożyłam dokumenty na dietetykę, zależy mi na specjalności z psychodietetyki
NOWA do MARLENY
Na jaki kierunek złożyłaś dokumenty ?
13.06.2018
12.06.2018
Marlena
Co wyglada dobrze ? Czy ty nie umiesz czytać ? Nie czytałaś wcześniejszych komentarzy ? No cóż , za głupotę sie płaci , życzę powodzenia. Widać masz za dużo kasiory, to płac za nic
Marlena
A ja złożyłam właśnie dokumenty - wszystko wygląda dobrze
12.06.2018
12.06.2018
Do NOWA
Jaki narybek? Jeśli to chyba samobójców , nie czytałaś ostatnich komentarzy ?
NOWA
Co słychać w MWSz w czerwcu, czy jest wg zainteresowanie uczelnią przez nowy narybek ... chcę złożyć papiery na tą uczelnię ? Na dietetykę ? Czy ktoś coś ????
11.06.2018
22.05.2018
Nick
Nie polecam się nawet rekrutacja interesować .. zmarnowany czas i strach czy nie zamkną i nie wyrzuca na bruk ;/
Kandydatka
Rozpoczęła się już nowa rekrutacja na kosmetologię?
19.04.2018
10.04.2018
...
Uczelnia jak zwykle udaje, że nic się nie dzieje a studentów ściga komornik z powodu długów uczelni... Władze uczelni nawet nie mają na tyle odwagi by powiedziec studentom ns czym stoja i czy dokończą rok. To co się dzieje na tej "uczelnii" to istny cyrk. Nie polecam chyba, ze ktoś chce sobie zafundowac stracony czas i niepotrzebne nerwy
Do Marleny
Hej, a może to nie szkoła tylko pralnia pieniędzy ? bo co tu robi komornik ? Jestem przerażony , bo kto pracuje za darmo. Ja spadam po skończeniu tego semestru, wystarczy stresu przez rok !!!
09.04.2018
09.04.2018
Marlena
Uczelnia to jedna wielka masakra, wykładowcy nie dostają wynagrodzeń, pojawiają się na zajęciach jedynie z litości do studentów. Pomijając fakt że płacąc tak duże czesne nie jesteśmy wyposażeni w pomoce (ciągłe braki), uczelnia to jest zwykle gimnazjum a student czuje się w środku jak przedszkolak. Od pewnego czasu również wszyscy studenci dostaliśmy pismo od komornika które mówi o ogromnym zadłużeniu uczelni. Mozna jedynie wnioskować że uczelnia długo nie pociągnie a żeby zdobyć jakieś doświadczenie trzeba rozważać opcję przenoszenia się gdzie indziej. W głowie się nie mieści.
Ania
Szkoła ma siedzibę w gimnazjum co juz samo daje do myślenia ;) nie wypłacają pieniędzy dla nauczycieli , olewaja studentów . Nie przychodzą nauczyciele na zajęcia . JEDNA WIELKA PORAZKA !!!! Nie popełnijcie błędu życiowego ! I nie idźcie tam !
09.04.2018
09.04.2018
Aldons
Przestrzegam Wszystkich przed pójściem tam . Najgorsza uczelnia w całym Krakowie ! Gorąco nie Polecam !!!
Słuchacz
Jako były słuchacz studiów podyplomowych na tej Uczelni jestem bardzo zadowolony. Mogę z pełną odpowiedzialnością wyrazić swoją opinię, iż posiadam wiedzę, a przede wszystkim duże umiejętności praktyczne, które z powodzeniem wykorzystuję w mojej pracy zawodowej. Według mnie na każdego typu studiach oraz Uczelniach dużo zależy również od osobistego wkładu i zaangażowania. Z własnego doświadczenia wiem, jako, że jestem absolwentem studiów różnego typu na kilku uczelniach, w przeważającej mierze tych "dobrych" państwowych, że jeśli chcesz się prześlizgnąć i dobrnąć do dyplomu, to jesteś to w stanie osiągnąć mniejszym, bądź większym nakładem własnym niemal na każdej Uczelni... Ja uwielbiam poszerzać swoje horyzonty, a nauka to moja pasja... Życzę tego wszystkim odwiedzającym, to i inne fora uczelniane. I tyle w temacie.
09.04.2018
08.04.2018
Do Marleny
Hej, a może to nie szkoła tylko pralnia pieniędzy ? bo co tu robi komornik ? Jestem przerażony , bo kto pracuje za darmo. Ja spadam po skończeniu tego semestru, wystarczy stresu przez rok !!!
Marlena
Uczelnia to jedna wielka masakra, wykładowcy nie dostają wynagrodzeń, pojawiają się na zajęciach jedynie z litości do studentów. Pomijając fakt że płacąc tak duże czesne nie jesteśmy wyposażeni w pomoce (ciągłe braki), uczelnia to jest zwykle gimnazjum a student czuje się w środku jak przedszkolak. Od pewnego czasu również wszyscy studenci dostaliśmy pismo od komornika które mówi o ogromnym zadłużeniu uczelni. Mozna jedynie wnioskować że uczelnia długo nie pociągnie a żeby zdobyć jakieś doświadczenie trzeba rozważać opcję przenoszenia się gdzie indziej. W głowie się nie mieści.
08.04.2018
08.04.2018
Ania
Szkoła ma siedzibę w gimnazjum co juz samo daje do myślenia ;) nie wypłacają pieniędzy dla nauczycieli , olewaja studentów . Nie przychodzą nauczyciele na zajęcia . JEDNA WIELKA PORAZKA !!!! Nie popełnijcie błędu życiowego ! I nie idźcie tam !
Aldona
Przestrzegam Wszystkich przed pójściem tam . Najgorsza uczelnia w całym Krakowie ! Gorąco nie Polecam !!!
08.04.2018
23.03.2018
Słuchacz
Jako były słuchacz studiów podyplomowych na tej Uczelni jestem bardzo zadowolony. Mogę z pełną odpowiedzialnością wyrazić swoją opinię, iż posiadam wiedzę, a przede wszystkim duże umiejętności praktyczne, które z powodzeniem wykorzystuję w mojej pracy zawodowej. Według mnie na każdego typu studiach oraz Uczelniach dużo zależy również od osobistego wkładu i zaangażowania. Z własnego doświadczenia wiem, jako, że jestem absolwentem studiów różnego typu na kilku uczelniach, w przeważającej mierze tych "dobrych" państwowych, że jeśli chcesz się prześlizgnąć i dobrnąć do dyplomu, to jesteś to w stanie osiągnąć mniejszym, bądź większym nakładem własnym niemal na każdej Uczelni... Ja uwielbiam poszerzać swoje horyzonty, a nauka to moja pasja... Życzę tego wszystkim odwiedzającym, to i inne fora uczelniane. I tyle w temacie.
Do Kaśka
Jeśli podałem ci datę i nazwę tygodnika, jeśli poradziłem żeby zadzwonic do Ministerstwa, a ty mówisz, ze wszystko jest ok, oznacza to tylko jedno. Jesteś totalną i.....ą albo jesteś pracownikiem MWS Dietla. Tak w pierwszym jak i w drugim przypadku WSPÓŁCZUJE . Jeszce jedno, nie wprowadzaj innych w błąd, bo ktoś cię pociągnie do odpowiedzialności.
21.02.2018
21.02.2018
Kaśka
Sprawdziłam, wszystko jest ok - więc nie rozpowiadaj takich informacji.
Do student
Jest to bardzo łatwe do sprawdzenia, 26 stycznia 2015 bardzo wyczerpujący artykuł w Newsweek na temat dyr Mohnaczewski , po drugie poza cała masa innych artykułów , które można łatwo znaleźć w internet 3 możliwość, wystarczy zadzwonic do ministerstwa i powiedzą na wszystkie pytania.. Mój kierunek zlikwidowali , bo sie im nie opłacał , końcem września, a mnie zabrakło kilku miesięcy żeby go skończyć . Zmarnowałem 3 lata .
16.02.2018
15.02.2018
Do do student
Poza tym z tego co wiem to na UEKu można wyblagac ocenę a na Fryczu za oceny się płaci, ale na te uczelnie nikt nie powie złego słowa... Żałosne... Pewnie tu nie studiowałas/es nigdy lub nie studiujesz tylko przeczytałaś/eś jakiś żałosny artykuł o jakiś garnkach i się go przyczepilas/es, masakra....
Do do student
Gdzie studiowałas? na tej uczelni?
15.02.2018
14.02.2018
Do Student
I ty uważasz zże to jest uczelnia owysokim poziomie ? Według mniE to bardziej przypomina Komediodramat . Właściciel kradnie Garnki za półmiliona , A z wykładowcami można się dogadywać co do oceny. Niezły cyrk
Student1
Polecam szkołę. bałam się spróbować, przez te kiepskie oponie, ale nie żałuję.Mamy bardzo dobrych wykładowców, z odrobiną chęci można się wiele nauczyć. Czesne nie jest kolosalnie duże w porównaniu do innych uczelni. Trzeba się przygotować na zamieszanie z harmonogramem, ale zwykle zmieniają się tylko godziny coś przeskakuje wcześniej coś później.
14.02.2018
13.02.2018
Student
Uważam że te wszystkie negatywne opinie są bez sensu, racja moze maja słaba organizacje i plan zmienia się 500 razy i ani studenci ani wykładowcy nic z niego nie wiedza, ale uważam że zajęcia są bardzo ciekawe, można się wiele nauczyć i dużo a tych zajęć zapamiętać a jeśli chodzi o sesję to z każdym wykładowca można się dogadać co do oceny i do egzaminu kiedy ma się odbyć, ustalają tak żeby każdemu pasowało. Jest fajnie i nie ma sensu źle się nastawiac, ale wykładowcy są z Rolniczego czy UJotu więc poziom jest dosyć wysoki, ja sprowalem i nie żałuję :)
studentka dietetyki już II sem.
Jestem bardzo zadowolona z wykładów i ćwiczeń. Fajni wykładowcy. Wiem o wiele więcej o żywieniu człowieka niż pół roku temu.
13.02.2018
10.02.2018
Izka
Poczytaj sobie dokładnie wcześniejsze opinie i będziesz wiedziała. Niestety wszystkie złe opinie są prawdziwe, łącznie z artykułami w mediach. Życzę powodzenia
Olga
A co takiego tam się dzieje - rozmawiałam z kilkoma osobami i polecają uczelnię
07.02.2018
06.02.2018
Student
Olga, czy ty nie wiesz co tam sie dzieje ? Jeśli tam sie wybierasz to współczuje !!!
Olga
Wybieram się na dietetykę na tą Uczelnie
06.02.2018
13.01.2018
Do Daria
Nawet nie myśl o tym, bo uczą tam rzeczy, których potem kosmetolog nie może wykonywać .w sumie pieniądze wyrzucone w błoto !!!!!
Daria
Informacje dotyczące zaległych wypłat dla wykładowców dają do myślenia, take sytuacje mają bezpośrednie przełożenie na jakość zajęć. Może ktoś z Państwa podzieli się uwagami dotyczącymi studiów podyplomowych z Nowoczesnej Kosmetologii w Medycynie Estetycznej
11.01.2018
10.01.2018
Student
Chciałabym się dowiedzieć co ze stypendium? Dostałam 170 zł na miesiąc i jak mam się utrzymać z tego? Jeszcze zapłacić za szkole i mieszkanie
Były pracownik
A co z zaległymi wypłatami dla wykładowców? Do tej pory nie wpłyneły na moje konto pieniędze za zeszły rok akademicki, a mamy juz grudzien. Czy mam wystapic do sadu o kradzież ? Były pracownik
05.12.2017
28.11.2017
MWS w Krakowie
Uprzejmie informujemy, iż poniższy post zawiera nieprawdę i zniesławia pana Piotra Mochnaczewskiego. Wobec autorów cytowanych tekstów toczą się postępowania sądowe. Osoby kolportujące w złej wierze te kłamliwe treści będą konsekwetnie pozywane na drodze cywilnej.
Do astudenta
Ale pojechałeś ! Skąd masz takie info ??? W którym Newsweek to czytałeś ? Ja zamierzam spadać , ale dlaczego taka szkoła dalej działa ?dlaczego nikt nas nie ostrzega ? Kto nam zwróci czas i pieniądze ???
22.11.2017
21.11.2017
Student
Oto co pisza o włascicilelu szkoły ,chyba nie powinien dziwić fakt,że wykładowcy nie dostaja pieniędzy. Piotr Mochnaczewski ma już na koncie dwukrotną jazdę po pijaku i zdemolowanie traktora. Nie przeszkodziło mu to w byciu pracownikiem naukowym i pełnieniu obowiązków rektora szkół wyższych. Oskarżono go o to, że ukradł z jednej z nich sztućce i sprzęt kuchenny wart pół miliona złotych. Drugą szkołę oszukał podobno na 70 tysięcy. O sprawie pisze Newsweek. Dziennikarze tygodnika dotarli do zawiadomienia, które w ubiegłym tygodniu wpłynęło do Prokuratury Rejonowej na Pradze Południe. Prywatna uczelnia Viamoda oskarża Mochnaczewskiego o "przekroczenie zakresu udzielonych pełnomocnictw oraz dopuszczenie się czynów, na skutek których Uczelnia poniosła szkodę". W skrócie: zaradny mąż Ogórek miał podróżować, spać w hotelach i jeść w restauracjach za pieniądze uczelni. Bardzo często korzystał z usług hotelarskich, gastronomicznych w drogich restauracjach czy przejazdów kolejowych i lotniczych na koszt Uczelni (...). Pobierał fakturę VAT wystawianą na Uczelnię i żądał zwrotu kosztów lub po prostu korzystał z karty płatniczej stanowiącej własności Uczelni. - czytamy. Tym samym przekroczył zakres udzielonych pełnomocnictw oraz dopuścił się czynów, na skutek których Uczelnia poniosła szkodę (...). Ponadto (...) korzystał z karty płatniczej stanowiącej własności Uczelni w prywatnych sprawach takich jak podróże, noclegi, bilety. Podobnie jak w przypadku zaliczek - żadnych z tych kosztów nie można powiązać z działalnością Uczelni. Te "wydatki reprezentacyjne" kosztowały szkołę 29 tysięcy złotych. W sumie Mochnaczewski jest jej winien 68 tysięcy, ale władze uczelni nie potrafią wyegzekwować pieniędzy od października 2014 roku. Dlatego zgłoszono sprawę do sądu. Co ciekawe, jak donosi Newsweek, zaradny Mochnaczewski podpisywał umowy... sam ze sobą. Był bowiem prezesem i większościowym właścicielem spółki. Jak można się było spodziewać, ani Ogórek ani przyszła "Pierwsza Dama" nie chcą komentować sprawy. Zobacz też: Pijany mąż Ogórek chciał PRZEKUPIĆ POLICJANTÓW?! "Był tak pijany, że WYPADŁ Z SAMOCHODU..."
lol
Nie dostałaś pisma od komornika? :)
16.11.2017
16.11.2017
studentka
lol a skąd masz takie informacje o zadłużeniu szkoły. Ja jestem studentem i nic nie wiem.
lol
szkoła jest tak zadłużona, że zamykając ją zrobią tylko studentom przysługę i szansę na zmianę uczelni na lepszą :)
15.11.2017
04.11.2017
Do Xstudent dietetyki
Wspaniali wykładowcy to już odeszli kilka lat temu. Nie wprowadzaj w błąd ludzi OSZUSTKO
XStudent dietetyki
Jestem zadowolona pomimo trgo ze budek uczelni pozostawia wiele do zyczenia to tylko budek wspaniali wykladowcy wkladaja duzo serca w swoja prace
03.11.2017
03.11.2017
Równiez były wykładowca
Ja i jeszce dwie osoby równiez nie otrzymałyśmy pensji za maj i czerwiec.Chętnie dołaczymy do pozwu zbiorowego.Proszę o kontakt imarcz78@wp.pl
aaa
Jeśli chcesz sie nauczyć porządnie to nie warto. Poziom szkoły bardzo niski.
02.11.2017
02.11.2017
Blacklady212a
mam pytanko Czy na obecną chwilę są jacyś studenci ze studiów podyplomowych na kierunku przygotowanie pedagogiczne dla absolwentów wyzszych. możecie szczerze powiedzieć czy warto studiować na tej uczelni ten kierunek
Do byly wykadowca
Prosze o maila.
01.11.2017
25.10.2017
Do nowa studentka
Tak możesz zaparkować pod samą Uczelnią. Jaki kierunek zaczynasz/
Nowa studentka
A wie ktoś czy parking jest dostępny?
25.10.2017
25.10.2017
Srudia podyplomowe
Ja jestem na psychodietetyce, zaczynam w sobotę :) Jest ktoś tutaj z grupy?
Kasia
Zapisałam się na kosmetologię - jestem zadowolona.
25.10.2017
25.10.2017
były wykładowca
Szkoła idzie na dno, zalegaja mi z pensją za maj 2017 r. Na nic są ponaglenia i telefony. Dotarłam już do 5 osób, którym uczelnia nie wypłaciła pieniędzy za przeprowadzone zajęcia. Czy może jest tu ktoś ,komu szkoła również zalega z pensją? Chcemy zrobić pozew zbiorowy, ale musi być ok 10 osób pokrzywdzonych.
Zuzka
Tak ja jestem na zaocznych studiach, mogę Ci pomóc :)
24.10.2017
23.10.2017
Ania
Czy jest tu ktoś kto rozpoczął właśnie studia niestacjonarne na pierwszym stopniu kosmetologii? Miałabym kilka pytań. Z tego co widzę II stopień jest zawieszony.... Ale licencjat nadal funkcjonuje?
Studentki
Prawda, nawet po UJ można sprzedawać w Lidlu, ale po MWS Dietla to pewne, szczególnie na zawieszonym kierunku. Do Agi - najlepiej zadzwonic do ministerstwa ( ja to zrobiłam !!!) i tam ci powiedzą o co chodzi z tym zawieszeniem. Życzę powodzenia !
29.09.2017
29.09.2017
Studentka
Ludzie nie rozumiem dlaczego ciągle tylko potraficie narzekać. Nie podoba się to zmieńcie uczelnie. W dzisiejszych czasach nawet po UJ będziecie sprzedawać w Lidlu.
Do Agi
Trzeba wejść na stronę POLON i tam są ostrzeżenia ministerstwa o zamkniętych i zawieszonych kierunkach
29.09.2017
27.09.2017
aga
Jak sprawdzić, ze kierunek jest zawieszony ?
AnnaS
Sadze to samo co o całej uczelni, jeśli mogę ja tak nazwać . Szkoda gadać ! A na pewno szkoda czasu i kasiory.
27.09.2017
27.09.2017
AnnaS
A co sądzicie o studiach podyplomowych z kosmetologi na MWS?
Agi
Studiowanie na zawieszonym kierunku - poezja!
26.09.2017
25.09.2017
Kosm
Idzie ktos na mgr kosmetologii? Jaki poziom ? Czy polecacie tą uczelnie ?
Zosia
Ciekawe czy "studenci" dietetyki widzieli już nową "siedzibę" swojej szkoły i czy zastanowili się przez chwilę dlaczego tak często szkoła je zmienia?
25.09.2017
25.09.2017
Do Oli
Olu dziwisz się ? Naciągają ludzi, bo większość z nas nie wie jak sprawdzić uczelnie, ale wystarczy to sprawdzić , zadzwonić do Ministerstwa, bo tak się oszukuje ludzi!
oko
Hej! Nowi studenci dietetyki dziennej, może i my założymy jakąś grupę na facebooku? :)
25.09.2017
25.09.2017
Ola
A ja się pytam jak to jest ze nadal ...wiem jestem uparta ale nie lubie jak się mnie zwodzi...ze prowadza rekrutacje na magisterkę a mają zawieszone uprawnienia przez Ministerstwo??? nikt mi tam nic nie chce powiedziec a mieli do mnie dzwonic co i jak :(
Slodziak
Kto. mi wytlumaczy jak to jest, poczatkiem sierpnia mieli koncowke obnizonego wpisowego, a teraz mają zero ??? No to chyba jest już desperacja. Zgadzam sie z byłym pracownikiem, bo jestem była studentka.
24.09.2017
24.09.2017
Student
Studentów dietetyki niestacjonarnej zaczynających od tego roku zapraszam do grupy: https://m.facebook.com/groups/1715050982137505
Byly pracownik
Szkoła zalegała z wypłacaniem wynagrodzenia przez długi czas, pomimo licznych ponagleń, przestrzegam wszystkich którzy rozważaja prace w tej jednostce.
23.09.2017
22.09.2017
Do adieu
A co szukasz samobójców ??
adieu
Hej, czy jest ktoś kto idzie na dietetykę stacjonarnie?
21.09.2017
20.09.2017
Studenr
Papier* poprawiam się bo za chwilę będzie fala hejtu
Studenr
Do Irmina: w dzisiejszych czasach warto mieć jakiś papież a żadna praca nie hańba.. Pewnie sama nie pracujesz w lepszej firmie niż Lidl.
20.09.2017
20.09.2017
Kris
Do Anka i Dietetyka nst: Może jakaś grupę na fejsie założymy w ramach integracji? :D
Irmina
To będą pasjonujące zajęcia, bez wątpienia! A potem kasa w Lidlu, bo dietetyków jest już za dużo. Oj, ludzie, ludzie...
20.09.2017
20.09.2017
Anka
O super ja też zaczynam dietetykę, już niedługo pierwsze zajęcia!
Dietetyka nst
Cześc Kris, ja też zaczynam dietetykę zaocznie. Złożyłam w tamtym tygodniu wszystkie dokumenty
20.09.2017
19.09.2017
Kris
Jest tu ktoś kto zaczyna od tego roku dietetyke niestacjonarnie? :D
Beata
A cóż to za uczelnia, funkcjonująca w kilkunastu wynajętych pomieszczeniach w budynku, gdzie jest dawne gimnazjum, liceum i nie wiadomo co jeszcze. Czemu tak często zmieniają miejsca pobytu?
19.09.2017
17.09.2017
Justyna
O ktorej godzinie zaczynaja się Tam zjazdy?
Paulina do Krzysztofa
Skoro uczelnia nie wydaje skierowań, to już jest czerwone światło, bo to jest obowiązkiem uczelni. Czy jest sens ? Odpowiedz sobie sam, przeczytaj inne komentarze lub po prostu zadzwoń do ministerstwa i wypytaj o szczegóły. No chyba, ze chcesz tracić czas pieniądze
12.09.2017
09.09.2017
Krzysztof
Chce się zapisać na dietetyke zaocznie, czy jest sens? Gdzie zrobić badania lekarskie, skoro uczelnia nie wydaje skierowan?
Do studentki
Głupoty, to chyba ty piszesz, bo jak jesteś na 2 roku, to powinnaś wiedzieć ile nas było, bo mnie już nie ma i jestem bardzo szczęśliwa, ze udało mi się zmienić uczelnie , pewnie w ostatnim momencie
01.09.2017
01.09.2017
ania
Prosze mi wyjasnic dlaczego umiesciliscie terminy zjazdow dla magisterki Kosmetologii jak maciee zawieszenie prowadzenia studiów przez Ministra !!! Chcialam zlożyc dokumenty ale nie mozna ..no tak lepiej zwodzic ludzi...z reszta moze i dobrze jeszcze by mnie cos pokusilo...ale przykre jest to co sie dzieje z uczelnia ktora skonczylam...nie dziwie sie bo juz na licencjacie bylys,y wszystkie mocno wkurzone jak wyglada pracownia kosm...
Studentka
Nie rozumiem dlaczego ludzie piszą takie głupoty, jak dietetyka nie istnieje?? Będę teraz studentką 2 roku. Są również studenci którzy w tym roku się bronili, oraz Ci którzy idą na trzeci rok, oraz nabór 1 roku.
31.08.2017
31.08.2017
Do Sebastiana
Np cóż, to było dwa lata temu, teraz dietetyka w zasadzie nie istnieje
Sebastian
Ja skończyłem dwa lata temu dietetykę i byłem bardzo zadowolony!
29.08.2017
29.08.2017
Anka
Zobacz sobie tutaj http://dietl.edu.pl/pl/strona/terminy-zjazdow-2017-2018-r, podali wszystkie terminy :)
Dawid
Anka ja na dietetykę. A skąd miałaś terminy zjazdów?
29.08.2017
26.08.2017
Paulina
Nauka w tej szkole to strata czasu i pieniedzy. Nie popełniajcie tego bledu.
AA
Szkoła o bardzo niskim poziomie nauczania, nie szanująca studentów ani pracowników. Przestrzegam wszystkich przed tą szkołą, stanowczo nie polecam.
25.08.2017
08.08.2017
Marta
Mam zamiar złożyć papiery na pedagogikę, niesteacjonarne studia na Dietla. Jakieś opinie ?
Przyszła studentka
Do AJA, o zawsze to raźniej
27.07.2017
26.07.2017
AJA
Przyszła studentko, też jestem zapisana na dzienną dietetykę
Do Studentki
Czy nie prościej po prostu sprawdzić w Ministerstwie ? życzę powodzenia
26.07.2017
26.07.2017
Przyszła studentka
Sądzę iż ilu ludzi tyle opini, Jeżeli bedzie az tak strasznie źle to po prostu odbiorę papiery i zrezygnuje
Przyszła Studentko
A dlaczego nie sprawdziłas w Ministerstwie co jest prawdą a co nie ? Dlaczego nie chcesz sobie ułatwić życia i skorzystać z moich doświadczeń ?
26.07.2017
26.07.2017
Przyszła Studentko
A dlaczego nie sprawdziłas w Ministerstwie co jest prawdą a co nie ? Dlaczego nie chcesz sobie ułatwić życia i skorzystać z moich doświadczeń ?
Przyszła studentka
Ja złożyłam wszystkie papiery na dietetykę stacjonarną ale po przeczytaniu tych komentarzy zaczynam sie obawiać ze dokonałam złego wyboru
25.07.2017
25.07.2017
Do Nata
Po co sie wysilasz, po prostu zadzwoń do Ministerstwa i powiedzą ci prawdę. Po co główkować i zastanawiać sie kto pisze prawdę. Zawsze najlepiej sprawdzić u źródła .
NATA
"Do Kasiula" - dziwne, że tam dawno nie ma dziennej dietetyki skoro była rekrutacja w tym roku i w poprzednich latach też. "Studentka dzienna" opowiesz coś więcej?
25.07.2017
25.07.2017
studenta dzienna
Do Kasiula - Akurat jest dzienna dietetyka. Sama jestem studentką studiów stacjonarnych. Jestem bardzo zadowolona. Wykładowcy super a to jest najważniejsze . Polecam gorąco.
Do Kasiula
Ha,ha,ha, adlaczego mówisz do lusterka ???my z Patrykiem właśnie robimy coś pożytecznego , OSTRZEGAMY LUDZI !!! Natalia a ty nie wiesz, ze tam już dawno nie ma dziennej dietetyki ? Jestem studentką która 2 lata temu uciekła z dietla z dietetyki i całe szczęście
22.07.2017
21.07.2017
NATA
Czy zapisał się ktoś na dietetykę dzienną?
Kasiula
hahahahah zajmijcie się lepiej czymś pożytecznym
21.07.2017
21.07.2017
Do PATRYK
Zgadzam sie . Jak w ciągu paru lat jest to 5 czy 7 zmiana, to coś jest nie tak. Jak nie płaca wykładowcom , to może nie płaca za czynsz ?
DO PATRYKA
A zmiana adresu/ lokalizacji to coś złego?
20.07.2017
20.07.2017
Patryk
A tymczasem kolejna zmiana siedziby. Za chwilę "uczelnia" przeniesie się do autobusu, który będzie krążył po mieście.
BARO
Co to znaczy, ze dołączysz do grupy podyplomowej ? Czy to znaczy, ze nie wiesz coo chcesz studiować , Masakra i żenada
13.07.2017
12.07.2017
Aleksandra
Również chętnie się dowiem, chce dołączyć do grupy podyplomowej.
Jarek
Studiuje ktoś na studiach podyplomowych?
12.07.2017
09.07.2017
BARO
Wydaje mi sie, ze student 2 roku chyba jest z innej uczelni, bo tej by nie mógł promować. Jeśli Ministerstwo ostrzega , to cóż więcej potrzeba ???
Studentka
Justyna, sama musisz podjąć decyzję.
07.07.2017
07.07.2017
Studentka II roku dietetyki
Justyna nic się nie martw - polecam
Justyna
Teraz to mam ogromne wątpliwości. Jak jest z tą dietetyka? We środę był dzień otwarty zawiozlam papiery i podpisałam umowę.. interesuje się dietetyka jestem po technikum żywienia.. nie chce stracić czasu na tych studiach jeżeli rzeczywiście jest tak jak w komentarzach... :( chce studiować zaocznie jest ktoś tu W podobnej sytuacji ?
06.07.2017
06.07.2017
Justyna
Teraz to mam ogromne wątpliwości. Jak jest z tą dietetyka? We środę był dzień otwarty zawiozlam papiery i podpisałam umowę.. interesuje się dietetyka jestem po technikum żywienia.. nie chce stracić czasu na tych studiach jeżeli rzeczywiście jest tak jak w komentarzach... :( chce studiować zaocznie jest ktoś tu W podobnej sytuacji ?
Jarek
Haha co wy jeszcze nie wymyślicie.... Sami siebie nakręcacie.
06.07.2017
05.07.2017
BARO
Do Anon, faktycznie masz racje, uczelnia sie rozsypuje, a dietetyka góruje , HURA !!!!!
Asia
Czyli już tylko dietetyka Wam została. Zapiszcie się i przetestujcie. Powodzenia w totolotku.
05.07.2017
04.07.2017
Anon
Więc właśnie, może na dietetyce jest inaczej. Dziewczyna chce wiedzieć to jak ktoś ma jakieś informacje dotyczące konkretnie tego kierunku to niech pomoże
Ula
Ja też i co z tego
04.07.2017
04.07.2017
Baro
Tak
Anon
Baro, a czy sprawdzałeś tę stronę o której pisała Barb? Informacja dotyczy kierunku kosmetologii w szkole Dietla.
04.07.2017
04.07.2017
Kaja
Dziękuje za tak się o wszystkich martwisz...niepotrzebnie.
Baro
To życzę dużo powodzenia, może sprawdź co napisał Barb ? No chyba ,ze masz za dużo czasu i kasy do zmarnowania.
03.07.2017
03.07.2017
Karolina
Droga Elu, zależy mi konkretnie na kierunku PSYCHODIETETYKI, dlatego nie zapiszę się chociażby na UR.
Barb
Heh wiedziałam, że coś jest nie tak...nie wierzyłam w opinie pytałam u nich na miejscu i faktycznie jakoś podejrzanie mi odpowiadali.. aż w końcu znalazłam to ;/ https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/kierunki/studia/zawieszoneCofniete?execution=e2s1 Zawieszone studia w ostrzeżeniach ministerstwa ..pfffff...dziękuję rezygnuję
30.06.2017
29.06.2017
studentka
Marek kończyłeś studia podyplomowe na Dietetyce czy Kosmetologii?
Adriana
Marek a jaki kierunek studiów podyplomowych kończyłeś? W tym roku skończyłeś czy wcześniej? Dzięki za odp.
28.06.2017
27.06.2017
Marek
Studia podyplomowe niestety jak wszystko inne chyba czytając komentarze..po co komu taka podyplomowka ..nawet wstyd gdzies pokazać ..zaluje wyrzuciłem pieniądze w błoto:/
Adriana
A może ktoś kończył studia podyplomowe i może coś na ich temat powiedzieć?
23.06.2017
20.06.2017
Ela
A dlaczego, Karolino nie zapiszesz się na dietetykę na UR? Boisz się państwowych, dobrych uczelni? To może daj sobie spokój ze studiowaniem.
Elka
Dobrze zauważyłaś, jeszcze sie utrzymuje, chcesz to sprawdzić na własnej skórze ? dziwie sie, bo ja zwiałam z tamtąd półtora roku temu
13.06.2017
13.06.2017
Karolina
Z tego co słyszałam od znajomych to faktycznie z niektórymi kierunkami były problemy, ale dietetyka podobno się utrzymuje, więc sama nie wiem co myśleć
Elka
Niepokojące, ale prawdziwe. Sprawdź w ministerstwie ilu maja studentów ,o ile jeszcze ktoś został to będziesz wiedziała jaka to uczelnia widmo !!!!
09.06.2017
09.06.2017
Wiktoria
Cześć. Zastanawiam się na dietetyką. Dużo jest osób na roku? Jaka jest atmosfera, ponieważ nie ukrywam, niektóre komentarze są niepokojące :(
Kinga
Ciekawe kto wierzy w te komentarze, wszystko mało wiarygodne.
06.06.2017
05.06.2017
Do Kamila
Ale same zajęcia, na szczęście, odbywają się w budynku a mogłyby odbywać się na obiekcie. To jednak duża wygoda.
Do Kamila
A co to za język ??? Fajnie ze zajęcia odbywają sie na Hucie, jak ty chłopie zdałes maturę ??? To znaczy , ze inne uczelnie maja zajęcia NA KRAKOWIE ???Zupelna kompromitacja !!!
05.06.2017
05.06.2017
Adam
Doprawdy trudno zrozumieć ludzi, którzy z uporem "polecają" szkołę, nie zważając/nie zdając sobie sprawy ze znaczenia ocen wystawionych przez PKA. A co będzie, gdy te (warunkowa i negatywna) oceny zostaną utrzymane? Z drugiej strony trudno powstrzymywać ludzi, którzy chcą przepłynąć rzekę w dziurawej łodzi.
Kasia
Odradzam ... z dyplomem z Dietla znaleźć pracę to nic łatwego..dobrze że miałam mase kursów ale i tak musiałam udawadniać że cos umiem bo stwierdzono "tam to niczego nie uczą" :(
05.06.2017
05.06.2017
Kamil
Fajnie że wszystkie zajęcia odbywają się w jednym budynku na Hucie,nie trzeba jeździć po całym mieście.
Karina
Ja tam studiowałam i na pracowniach akurat waciki i środki do demakijażu zawsze były...może szkołę pomyliłaś?
05.06.2017
04.06.2017
Do Rafala
Chłopie, nie wymyślaj, wystarczy wejść na stronę PKA i zobaczyć, ze 8 grudnia 2016 rok Małopolska dostała negatywna opinie , zawsze możesz zadzwonić do ministerstwa i to sprawdzić jak masz problem z komputerem
JA
Odradzam! Byłam studiowałam i ledwo skończyłam bo juz chodzily plotki o zamknoeciu Kosmetologii..juz mialam się przeniesc ale zostalam..ciekawe ile pociagna jeszcze..troszke zal ale w sumie sie nie dziwie..musialam nosiac ze soba na zajęcia najdrobniejsze rzeczy jak waciki..srodki do demakijazu itp...
03.06.2017
02.06.2017
Rafał
Taki z Ciebie Łukasz , a w komentarzu piszesz jak kobieta :D :D :D kolejne komentarze wyssane z palca.
LUKASZ
Z czystym sumieniem odradzam ..jesli szanujesz swoje pieniazki i czas...odchodzac balam sie ze nie beda chcieli mi wydac wykazu ocen ...smutne
01.06.2017
01.06.2017
Zdeklarowany Anonim :D
To chyba nic nowego, że w internecie się pisze anonimowo szczególnie na forach o opiniach na jakis temat... Rafał też raczej nie jest nickiem, po którym jednoznacznie można stwierdzić kim jesteś:)
Do Anny
Anna jakim byłym wykładowcą?
01.06.2017
01.06.2017
Rafał
Anonimowo każdy chętnie odradza, szkoda że tylko pod wymyślonym pseudonimem. Polecam szkołę
Anna
Przepraszam ale jestem byłym wykładowcą tej szkoły i nie wiem czy ktoś poważny z państwowych uczelni tam pracuje ... jak ich byli wykładowcy nie otrzymują wynagrodzenia i pozostaje tylko sąd..Młody Człowieku strzeż się !
01.06.2017
01.06.2017
To piszę ja
Haha super ze piszesz te diety :D :D D Po raz kolejny NIE POLECAM !!! Będę to pisać do skutku aż w koncu ktoś cos zrobi z tą niby uczelnią i ją zamkną - organizacja okropna ! zamkneli mi kierunek a jak czlowiek sie chcial dowiedziec co i jak to cisza! NIE POLECAM STANOWCZO
Szafa
Piotrek ja jestem na Dietetyce jest ok :) Pracuje na siłce jako trener personalny polecam można dorobić sobie pisząc dietki dla fajnych laseczek :) Dodam że skończyłem AWF nie widzę równicy bo większość kadry to Państwowe Uczelnie.
01.06.2017
31.05.2017
Piotrek
Ja ide na dietetyke, interesuje mnie specjalność psychodietetyka. Wybiera się ktoś?
Piotrek
Ja ide na dietetyke, interesuje mnie specjalność psychodietetyka. Wybiera się ktoś?
31.05.2017
31.05.2017
Piotrek
Ja ide na dietetyke, interesuje mnie specjalność psychodietetyka. Wybiera się ktoś?
Adi
hahahhahaha
31.05.2017
26.05.2017
Edi
Zlikwidowali przed końcem Nie tylko dziennikarstwo ale tez grafikę komputerowa, a z dietetyki zwiali wszyscy dobrzy wykładowcy bo im nie płacili . Kiepsko to wyglada
Patryk
Z dietetyką jest ok, kiedyś zamknęli dziennikarstwo
26.05.2017
25.05.2017
Karolina
A jaki to był kierunek? Mnie interesuje szczególnie czy z dietetyką były jakieś problemy. Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
Zygi
Mnie zamknęli kierunek jeden semestr przed końcem studiów bo im sie nie opłacało go prowadzić Po co sie narażać . Im nie zależy na studentach tylko na KASIE !!!!,
25.05.2017
24.05.2017
Karolina
Hej. Bardzo interesuje mnie dietetyka na tej uczelni. Czy z tym kierunkiem jest równie źle jak z kosmetologią? Bardzo proszę o opinie na ten temat ;)
Kasia
Świetnie wybrałeś, to dobra Uczelnia!
04.05.2017
03.05.2017
Dietetyka
Cześć, Jestem zainteresowana kierunkami związanymi z dietetyką, będę bardzo wdzięczna za opinie. :)
Kika
Sebastian, co ty polecasz.??? Ja tez dzięki Moni sprawdziłam i dowiedziałam sie ze nie maja już uprawnień do robienia naboru na magisterkę , a na licencjat mogą robić nabór tylko na ten rok, bo maja warunek. Monia, ja tez ci dziękuje
04.04.2017
01.04.2017
Studentko 1 roku
Pytasz skąd te komentarze ??? Wejdź sobie na stronę Polskiej Komisji Akredytacyjnej i zobaczysz skąd .Dzieki Moni nie wpadłam w to bagienko. Wystarczy sprawdzić , albo po prostu zadzwonić do ministerstwa.
Paulina
halo halo wybiera się ktoś na kosmetologię?
27.03.2017
02.03.2017
Kamil
A studiuje ktoś może Psychodietetykę z elementami neurobiologii? Mam parę pytań
Ula
Ja również studiowałam tam kilka lat temu na kierunku, który później zamknięto, mimo wysokiej oceny PAKi. Byli tam znakomici wykładowcy i wysoki poziom. Ze smutkiem przeczytałam na stronie Komisji Akredytacyjnej aktualne oceny szkoły. Nie ma o czym mówić.
27.02.2017
20.02.2017
Basia
Kilka lat temu skończyłam Uczelnię, wtedy kadra była bardzo dobra jak i poziom nauki. Teraz ciężko mi się odnieść - natomiast oceniam kilka lat wstecz.
Izka
Jak jeden dobry wykład na cała uczelnie to niezłe jaja
13.02.2017
13.02.2017
Iga
Byłam tam na super wykładzie
Ula
Polecam Uczelnie!!!
10.02.2017
10.02.2017
Sebastian
Jestem absolwentem, polecam
Renata
Emerytowani profesorowie, warunkowa ocena studiów 1 stopnia i negatywna magisterskich przez PKA i wszystko jest dobrze?
09.02.2017
09.02.2017
Piotrek
Ok dzięki Paulina
Paulina
Piotrek z tego co pamiętam ja miałam praktyki już po pierwszym semestrze. Ale najlepiej zadzwoń sobie i zapytaj.
09.02.2017
09.02.2017
Piotrek
Po którym semestrze zaczynają się praktyki studenckie? Już po pierwszym czy dopiero od drugiego?
kamila
Wszystko jest dobrze
09.02.2017
07.02.2017
Studentka I roku
Nie wiem skąd te negatywne komentarze. Konkurencja? Rok nie jest duży, tłumów nie ma, ale to kwestia niżu demograficznego i wszędzie jest podobnie niestety. Ja jestem zachwycona uczelnią. Profesorowie z UJ z wydziałów medycznych, często emerytowani z niesamowitą wiedzą i do tego świetnie zorientowani w nowinkach technicznych. Polecam, bo warto!
Adrian
Dzięki za informację Marzena!
07.02.2017
07.02.2017
Marzena
Adrian teraz jest sesja więc pewnie z wykładami wrócą w marcu
Adrian
Wie ktoś może kiedy będzie kolejny otwarty wykład Profesora Vetulaniego?
07.02.2017
07.02.2017
Katarzyna
Cześć studiuje ktoś może Psychodietetykę z elementami neurobiologii? Potrzebuje kilku informacji :)
Saba
Monia, dzięki za te info faktycznie maja negatywna opinie PKA Uratowała mnie dzięki
27.01.2017
24.01.2017
Monia
Nie wiem gdzie jeszcze mogę to napisać, ale na fb bez skrupułów usuwają moje komentarze i prośby o wyjaśnienia ;( zapisałam się na magisterkę Kosmetologii i dowiedziałam się że dostali zakaz prowadzenia tego kierunku .. a licencjat jakąś warunkową decyzję.. nie bardzo wiem o co chodzi ale jak poczytałam na necie to jest masakryczna wiadomosc .. ministerstwo zle ich bardzo ocenilo ..musze szukaać innej uczelni bo tu wszystko jest ukrywane a czytałam jjuż o jakimś kierunku który z dnia na dzień zamknęli i pewnie z tym bedzie tak samo .. a studenci na bruk :( cały opis ich błedów na stronie ministerstwa http://www.pka.edu.pl/portfolio-item/baza-ocen/
Riko
Ja tylko skomentowałem Bożenę, ale widać boli mała ilość chętnych
19.10.2016
19.10.2016
Monika
Haha no faktycznie mała czy duża sala jest wyznacznikiem wszystkiego hahahhahahaah :D
Riko
Ta mała salka na inauguracji sama mówi za siebie, nie trzeba żadnych komentarz.. Równia pochyla w dół
19.10.2016
19.10.2016
Riko
Ta mała salka na inauguracji sama mówi za siebie, nie trzeba żadnych komentarz.. Równia pochyla w dół
studentka
bardzo pozytywnie wszystko oceniam. Wykłady na wysokim poziomie.
18.10.2016
18.10.2016
Ola
Dobrze że nie wierzyłam w te zmyślone komentarze, zapisałam się na studia, byłam na Inauguracji i wszystko było ok. Te komentarze poniżej wyssane z palca.
Bożena
Ja też jestem absolwentką, ale jak patrzę na zdjęcia z inauguracji i widzę grupę ludzi w niewielkiej sali, to robi mi się smutno. Kilka lat temu inauguracje odbywały się w wypełnionym po brzegi kinie Kijów.
17.10.2016
14.10.2016
Anita
Jestem absolwentką i miło wspominam studia
Mateusz
Polecam studia niestacjonarne.
12.10.2016
10.10.2016
Iwona
Dobrze że my studenci wiemy że te komentarze nijak mają się do prawdy, a negatywy wyssane z palca zawsze będą. Ktoś tutaj nie może się pogodzić z osobistą porażką. Polecam dietetykę!
Jaki
Jak widać ciebie obchodzą i ewidentnie denerwują ha,ha,ha
09.10.2016
09.10.2016
do jaki
a kogo twoje wypociny obchodzą to idź na OXSFORD i studiuj co chcesz a nie pucuj się tu . Może jakiś dureń jesteś co nie chcą Cie nigdzie przyjąć
Jaki
Cześć studencie, masz racje, tylko musza ratować nabór . Wystarczy sprawdzić na stronach ministerstwa, ze ledwo dysza, nie maja naboru, musza kłamać !!!
05.10.2016
05.10.2016
Kasia
Polecam Uczelnię!
student
patrzę na posty tuż pod moim wpisem i jestem na 100 procent pewny, że Anna i Patrycja to ta sama osoba pisząca z tego samego nr IP .... oczywiście na to na celu stworzyć pozytywny klimat wokół Dietla ....słabe
04.10.2016
04.10.2016
Anna studentka dietetyki
Patrycja - widzę że mamy podobne spostrzeżenia.
Patrycja
Ja też zaczęłam studia na MWS kierunek kosmetologia zaoczna. Pierwsze zajęcia wyglądają zachęcająco - już nie mogę się doczekać kolejnych. Również nie zauważyłam żeby coś było nie tak. Negatywne komentarze zawsze się będą pojawiać - pytanie tylko czy są one faktycznie od studiujących tu osób.
04.10.2016
04.10.2016
Anna studentka dietetyki
Jestem po pierwszych zajęciach, wszystko fajnie. Zajęcia sobota/niedziela, ładna Uczelnia. Zapewniam że nie sprawdziły się żadne krytyczne słowa komentujących poniżej osób.
KIka
Oj, ktoś ma tu problemy z ortografią. Wiesz - od wiedzieć i w żadnym wypadku "wież". Ale do tego szkoła wyższa nie jest potrzebna, wystarczy podstawówka.
03.10.2016
03.10.2016
do Paul
A mądralo nie wież ze większości pseudo Państwowych to już biorą bez egzaminów? Bo na takich co nauczają dziadki leśne z książek z lat 50.
Paul
Nie piszcie, że się "dostaliście", bo nie rozumiecie znaczenia tego słowa. Wpisano was na listę, bo uiściliście opłatę i tyle.
03.10.2016
03.10.2016
Aldona
A czy nie lepiej zdobyć dobry zawód i nie tracić czasu na te wszystkie pseudostudia? A potem frustracje, bo ktoś "studiował" i pracuje w sklepie.
Izka
Emil, gratuluje !!! wiesz o czym mówisz ,Absolwentka nie wiadomo czego nie ma pojęcia o czym mówi . Ta szkółka jest dla takich jak ona.
02.10.2016
01.10.2016
absolwentka
Emil zazdrościsz, tobie się pewnie nie udało skończyć nawet takiej szkoły.
Emil
Ale masz fajnie, dostać się do takiej szkoły, to musi być przeżycie! I plan zjazdów dają, no, no.
30.09.2016
28.09.2016
Edyta
Wszystko super, od soboty rozpoczęcie zajęć! Dostałam właśnie plan zjazdów, harmonogram i informacje o inauguracji! Do zobaczenia na pierwszych zajęciach!
Kika
Aha ! Wiej póki możesz
24.09.2016
24.09.2016
Kika
Zobaczysz na rozpoczęciu roku !!!
Nowa
A skąd KIki czerpiesz takie informację, że nie ma rektora. Ja się dostałam na pierwszy rok i decyzję mam podpisaną przez Rektora o przyjęciu więc o co w tym wszystkim chodzi??
21.09.2016
19.09.2016
Kika
A wiecie, ze rektora tez już nie maja, jedna wielka banda!!!!!,!,!
Zygi
Cześć Alan, jasne ze sa w byłej podstawówce i jasne ze nie płaca i dlatego wszyscy wykładowcy od nich uciekają
19.09.2016
15.09.2016
Ewa
Wypada zatem wszystkim absolwentom życzyć wszelkiej pomyślności w życiu osobistym oraz zawodowym, a także dalszego efektywnego kształcenia na pozostałych kierunkach, bo ktoś je przecież musi zapełnić.
Absolwentka
Aha jeśli chodzi o budynek, to on wcale nie mieści się w dawnej podstawówce tylko po średniej szkole. Jest cały wyremontowany i odnowiony ze wspaniałymi pracowniami.
13.09.2016
13.09.2016
Absolwentka
Ja ukończyłam studia na tej Uczelni. Jestem bardzo zadowolona. Dużo wyniosłam z wykładów jak i z zajęć praktycznych prowadzonych przez wykwalifikowana kadrę. Złe opinie zawsze są, zawsze znajdą się ludzie którym coś nie odpowiada, tak jest wszędzie. A kosmetologia jest kierunkiem medycznym.... i jest prowadzona na wielu Uczelniach również państwowych.
Alan
Przecież ta "uczelnia" to szkółka w dawnej nowohuckiej podstawówce. Jakież to badania naukowe się tam prowadzi, jakie rzesze absolwentów stamtąd wychodzą? Co się tam w ogóle dzieje, bo jakoś cichutko o tej instytucji.
29.08.2016
24.08.2016
Romo
Aż strach mnie bierze, jak pomyśle, ze zamkną dietetykę bo nie będzie naboru, ma ktoś info na ten temat? Słyszałem ze już nawet zaocznych nie otworzą
Gośka
Słaba uczelnia - byłam i wcale zadowolona nie jestem. Owszem wykładowcy dobrzy ale narzekają, że uczelnia nie płaci. Nie wiem ile w tym prawdy ale czesne od nas biorą a kasy nie dają - żal. Zajęcia ok - tylko odniosłam wrażenie, że żyją tylko z kosmetologii - a nas wcale tam dużo nie było. Nie zostałabym na dalszą drogę tam - wolę przenieść się gdzie indziej. Moja ogólna ocena tej uczelni jest dopuszczająca.
22.08.2016
18.07.2016
Zocha
Elu, jak ktoś nie jest w stanie studiować na dobrej uczelni, to nie powinien studiować i koniec, bo szkoda kasy
Beata
A co mają robić jak nie są w stanie studiować na dobrej uczelni? Tutaj przynajmniej mają takie all inclusive. Pytanie jest inne, kto wymyślił, że coś takiego jak kosmetologia jest kierunkiem studiów?
17.07.2016
13.07.2016
Ela
Helu, jak zamkną kosmetologię to już się zamkną zupełnie, bo co mieliby u jeszcze robić. Naprawdę ciężko zrozumieć ludzi, którzy inwestują kasę w coś takiego.
Agnieszka
Przeniosłam się z innej krakowskiej Uczelni i jestem bardzo zadowolona.
12.07.2016
12.07.2016
Studentka
Uczelnia ok, fajne zajęcia, dobrzy wykładowcy.
Hela
Hej czy ktoś słyszał ze nie przeszli kontroli z ministerstwa na kosmetologi ?? Boje sie, ze teraz znów zamkną następny kierunek
11.07.2016
03.07.2016
Izka
Pawle tobie rownież gratuluje określenia nowohucki oxford ,bo toczym jest MSW urąga mianu Uczelnia. Takie szkółki nie powinny istnieć
Paweł
Serdeczne gratulacje! To musi być przeżycie, skończyć ten renomowany nowohucki oxford.
27.06.2016
20.06.2016
Natalia
Polecam wszystkim szczególnie kierunek kosmetologia
Patryk
Czy widzieliście kiedyś prawdziwą uczelnię?
06.06.2016
02.06.2016
Karol
Ja tam byłem zadowolny, mogę śmiało polecić
Anka
Polecam Uczelnię
30.05.2016
20.05.2016
Piotrek
Skończyłem dietetykę, polecam wszystkim
Paweł
Serdeczne gratulacje! To musiało być wielkie wyzwanie. Tak renomowaną szkołę chyba bardzo trudno ukończyć.
17.05.2016
17.05.2016
ANia
SKończyłam dietetykę, jestem bardzo zadowolona.
kasia
polecam uczelnie, wszystko ok.
13.05.2016
09.05.2016
ważna osoba
Hej, nie polecam tej uczelni - braki kosmetyków na pracowni, kosmetyki przeterminowane. Niestety mimo super kadry nauczycielskiej nic dobrego nie mogę powiedzieć na temat tej uczelni. Doprosić się o cokolwiek to graniczy z cudem - brak rękawiczek na pracowni, brak środków do dezynfekcji, brak płatków kosmetycznych - jak tu pracować na zajęciach z takimi brakami?!
Gdzie ta prawda
Hej a słyszeliście ze właściciel ma nas sprzedać Akademi Krakowskiej bo bankrutuje?
07.05.2016
16.02.2016
prawda o dietl
Studenci z MWS im. Dietla muszą szukać nowej uczelni http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/studenci-z-mws-im-dietla-musza-szukac-nowej-uczelni/ tu macie wszystko, nie opłaca im się trzymać studentów co płacą... bo to nie po ich myśli co do dr Izabela Załęska-Żyłka to powiem tak, żyłka nie żyłka ale żmijka na pewno ?
Kowal
ta uczelnia to kpina, wywalili studentow bo im sie ie opłaciło trzymać kierunków... studentom został np semestr do obrony i wywalili i mają gdzieś traktują ludzi jak śmieci byle płacić nie pasuje coś wywalą, to bagno nie "UCZELNIA" znam przynajmniej 100 osób co powie to samo...
16.02.2016
06.02.2016
Karolina
Takie szkoły już niedługo znikną. Wystarczy spojrzeć na ofertę: zostały dwa kierunki z kilkunastu. Weekendowe "chodzenie" trudno nazywać studiowaniem. Takie zawody zdobywa się na dobrych kursach a nie na "studiach".
Ola
Jestem bardzo zadowolona z uczelni, zachęcam do podjęcia studiów!
04.02.2016
08.01.2016
Kasia
Polecam wszystkim Uczelnię!
ololo
odradzam wszyyyyyyyyystkim
14.09.2015
08.09.2015
Patryk
Jeszcze trochę a otworzą fryzjerologię ze specjalnością trwała ondulacja, oczywiście studia dwustopniowe.
Natalia
Polecam Uczelnię!!!
08.09.2015
06.09.2015
Iro
Masz racje Adaś, ja to samo słyszałem tylko jestem w gorszej sytuacji bo zaczynam 2 rok i nie wiem co robić , zostać czy wiać bo niewiadoma czy znowu końcem września nie zamkną jakiegoś kierunku
Adaś
Nie wiem o jakiej kadrze mówisz bo w październiku mam zacząć 3 rok dietetyki i jestem przerażony bo wszyscy dobrzy wykładowcy mówili na zajęciach ze nie wrócą po wakacjach, bo im nie płaca już od wielu miesięcy.
28.08.2015
28.08.2015
Justyna
Polecam Uczelnie! Świetna kadra, świetne wyposażenie sal no i łatwo znaleźć pracę w zawodzie po Dietlu :)
Emi
Masz racje Emil piszesz uczenie w cudzysłowiu, bo przecież Dietla trudno nazwać uczelnia. Masz rownież racje pisząc ze gdyby nie takie uczelnie jak Dietl dużo osób nie miało by Wyzszego wykształcenia, bo po prostu nie byliby w stanie skończyć żadnej szanującej sie uczelni, po której dostaje sie prace. Gratuluje prawidłowych wniosków
26.08.2015
26.08.2015
monia
Nie czuję się porażką ... uczelnia a raczej osoby zarządzające tez nie muszą się tak czuć ale mam prawo do wyrażania swoich opinii...afery, o ktorych pisałam nie były przy udziale rektorki która teraz odeszła a właściciela, który fakt najpierw z tego co pamiętam był rektorem ale po aferach w tv i gazetach się usunął w cień..ale chyba nadal jest właścicielem...może się mylę to przepraszam
KASIA*
Porażką to są te osoby które poniżej komentują zmieniając tylko nick :) Polecam Uczelnię! POPIERAM!
26.08.2015
26.08.2015
KASIA
niedługo kończę studia i jestem zadowolona, porażki i wstydu nigdy nie było, przez pewien czas źle zarządzano uczelnią ale tylko przez "wspaniałą" już byłą panią rektor, to dopiero była porażka. Teraz jest o stokroć lepiej
monia
Ja skonczylam Kosmetologię dwa lata temu ;/ niestety porazka zaluje ze poszlam na ta niby uczelnie po ostatnich aferach w tv az wstyd powiedziec ze sie ja konczylo niestety
25.08.2015
25.08.2015
Artur
Polecam Uczelnię! W tym roku skończyłem dietetykę i jestem zadowolony, bez problemu udało mi się znaleźć pracę.
emil
Gdyby nie takie fajne, świetne "uczelnie" nie mielibyście szans na uzyskanie "wyższego wykształcenia" szanowni studenci. I to jest smutna prawda.
22.08.2015
21.08.2015
Małgorzata
Świetna Uczelnia, polecam! Najlepszy wybór jeśli chodzi o dietetykę w Krakowie
Ula
Polecam!!!
21.08.2015
21.08.2015
Ola
Jestem studentką dietla, komentarze poniżej wyssane z palca. POLECAM Uczelnię, szczególnie kierunek kosmetologia. Zobaczcie sobie galerię zdjęć Uczelni na ich stronie, realne zdjęcia z pracowni, laboratorium, sal wykładowych. Wszystko super!
ja
stanowczo nie polecam ;/
19.08.2015
18.08.2015
Ula
Polecam Uczelnię Dietla!
Sisi
Tereso, nawet nie próbuj tego zrozumieć, bo Iwona jest na tym samym poziomie co Sara, biedactwo nie ma zielonego pojęcia co znaczy słowo KAMPUS , w sumie to jest mi żal takich......... No cóż nie wszystkim jest dane mieć to co sie rozumem nazywa
15.08.2015
14.08.2015
Teresa
Kampus uczelni w jednym budynku a siedziba w innym. Nic nie rozumiem. To w kampusie nie ma siedziby?
Iwona
Polecam Uczelnię, świetnie wyposażona, wykładowcy godni polecenia, czesne proporcjonalne do innych uczelni, siedziba uczelni w Rynku, kampus uczelni w 1 budynku, ciekawe zajęcia, miła i pomocna obsługa, fajni ludzie, odpowiedni poziom nauczania, szybki i sprawny kontakt, super atmosfera!!! POLECAM każdemu!!!
14.08.2015
14.08.2015
E.
Natalio, co według ciebie jest takie dobre w Małopolskiej ? Jestem zainteresowany dietetyka powiedz co tam jest takie dobre, chętnie to przemyśle , podaj swój e-mail do tej pory słyszałem same negatywne opinie
Kaha
Pugunal , gratuluje, wreszcie ktoś wie co znaczy słowo kampus i nie myli go ze starym budynkiem po podstawówce tak jak Sara. Widocznie nic biedactwo w życiu ani nie czytało ani nie widziało
13.08.2015
13.08.2015
Ola
Polecam MWS!
pugunal
Kampus to ma UJ. Proszę nie mylić znaczeń tego słowa.
12.08.2015
12.08.2015
Piękny Roman
Tu nie ma czego polecać. W Krakowie jest kilka prywatnych uczelni godnych uwagi ale ta to się do nich niestety nie zalicza.
czarna33
Takie świetne wyposażenie sal ,że z wrażenia zrezygnowałam, przeniosłam sie na inną uczelnie i nie żałuję. Wszystkim chętnym odradzam MWS.
12.08.2015
12.08.2015
Sara
Polecam Uczelnię, świetny kampus i wyposażenie sal :)
Natalia
Porażką to są te osoby które poniżej komentują zmieniając tylko nick :) Polecam Uczelnię!
12.08.2015
12.08.2015
Misiek
Najlepszy komentarz z tramwajem i plakatami - faktycznie tym tramwajem wożą nas na zajęcia a na plakatach wywieszja materiały do nauki - dbaja o nas ...no śmieszne chyba tylko o to żeby kolejnych studentów ściągnąć.. wolalbym, żeby mwsz miala wyższy poziom bo wpakowałem w nią trochę kasy ale co zrobić, może faktycznie coś się teraz zmieni ale szczerze wątpię a jak coś to za kilka dobrych lat uda im się odzyskać zaufanie... i radzę nowym wwładzom zmienić nazwę ta już okropnie sie kojarzy
Krab
Ta szkoła to była pomyłka. Trzy lata wycięte życiorysu...
12.08.2015
11.08.2015
Oliwka
Bozena ja tez studiowałam w czasie gdy inauguracje miałam w Kinie Kijów i teraz śledzę losy tej uczelni z sentymentu i żal serce ściska co z niej zrobili. Wykładowcy podobno uciekają bo im nie płaca . Wielka szkoda, zmarnowali szanse.
Bożena
Maria, mnie się wydaje, że absolwentów magistrów to oni tylko mieli na dziennikarstwie a na kosmetologii chyba się nie dorobili. Pozdrawiam absolwentkę sprzed lat.
11.08.2015
11.08.2015
Maria
Sama skończyłam kosmetologię kilka lat temu i polecam, sama zastanawiam się nad podjęciem studiów magisterskich w dietlu. Może jest tu jakaś studentka albo absolwentka mgr?
Bożena
Uczyłam się kiedyś w tej szkole. Wtedy tętniła ona życiem. Na inauguracjach roku brakowało miejsc w kinie Kijów. Teraz nie ma co porównywać. Walka o przetrwanie.
11.08.2015
11.08.2015
Agnieszka
*Arek jestem studentką dietetyki i szkoda tylko że zapomniałeś że Uczelnia harmonogramy wysyła na maile nie publikując ich na stronie :D ale to przecież taki mały szczegół w twoim komentarzu - pozdrawiam Cię i cieszę że nie jesteś studentem Dietla. Powodzenia!
Sebastian
Polecam Uczelnię
11.08.2015
11.08.2015
Kasia
Hahaha :D Jacy zwolennicy kwspz się znaleźli na profilu z opiniami mws :) Jestem na dietetyce i pozdrawiam wszystkie koleżanki które właśnie z kwspz się przeniosły na dietla. A do poniżej komentujących cieszę się że Was już nie ma na Uczelni! :)
Chomik198
Konstans popieram ja też polecam KWSPZ, co prawda już skończyłem ( no cóż wszystko co dobre szybo się kończy) . Jak dla mnie Uczelnia na poziomie.
11.08.2015
11.08.2015
Koral D
Dobrze powiedziane "jeszcze nie zlikwidowali" jak ktoś raz wycina taki numer to można się spodziewać w przyszłości powtórki na kosmetologi, dietetyce czy innym kierunku.
Konstans
Studiuję dietetykę na kwspz i polecam. Wykładowcy na poziomie, pracownie dobrze wyposażone, atmosfera przyjemna.
11.08.2015
11.08.2015
Arek
odradzam, w tamtym roku zostałem omamiony wlasnie takimi komantarzami - same pozytywy wszystko super extra nic tylko studiowac ... a o tym ze nie otwieraja dietetyki dziennej dowiedzialem sie na poczatku pazdziernika !!!!!!!!!! na stronie byl juz podany plan zajęc ...rozumiecie jaki bylem poirtowany - i pytanie co teraz - mieli mnie gdzies !!! radz sobie sam.. co mialem robic zrobic zlozylem dokuenty na kwspz i wiecie co dziekuje malopolskiej bo dzieki nim trafilem do kwspz - zajefajna uczelnia :)
Kika
Haha no ładnie ... niby studenci na wakacjach wiedzą że są takie super zmiany !! Jak mogą ocenić te niby zmiany jak nawet nie trwają pół semestru - doprawdy śmieszne ! Ja juz nie mogę sie doczekac jak sie obronie na tej niby uczelni ..konczylam trzeci rok ze strachem ze wykladowcy nie zobia egzaminu a ja sie nie obronię !! Nikomu nie polecam - wybierajcie z głowa a nie czytając te fałszywe komentarze!!
11.08.2015
11.08.2015
Patryk
Jestem jednym z tych co w zeszłym roku zostali na lodzie po likwidacji kierunku semestr przed końcem studiów, faktycznie jeszcze jeszcze nie zlikwidowali kosmetologi ani dietetyki, ale z tego co wiem są na dobrej drodze !
Izka
Anka, to może powiesz kto tam pracował skoro teraz pracują tam inteligentni ludzie po wymianie kadry, pracowały tam same matołki ? Właściciel tez zmienił sie na inteligentnego ?
11.08.2015
11.08.2015
Aldona
Uczelnia godna polecenia, szczególnie kierunek kosmetologia.
Aldona
Uczelnia godna polecenia, szczególnie kierunek kosmetologia.
11.08.2015
10.08.2015
Patryk
Przy całym szacunku. Szkolnictwo prywatne w Polsce poza kilkoma dosłownie wyjątkami plasuje się - jak pokazują badania - na dość niskim poziomie. Wiele spośród tych szkół już po prostu nie ma. Każdy ma wolny wybór czy chce uczyć się na państwowej uczelni czy prywatnej. Wszystko później weryfikuje życie. A ewentualne pretensje trzeba mieć już tylko do siebie.
Karol
Artykuły które wklejane są poniżej dotyczyły innych kierunków, Uczelnia nigdy nie zlikwidowała roku kosmetologii czy dietetyki. Więc nie ma się czego obawiać.
10.08.2015
10.08.2015
Kasia
Studiuje dietetykę na 2 roku i jestem bardzo zadowolona, gdyby tylko była możliwość studiów mgr wybrałabym tak samo. Polecam ten kierunek
Ania
Po ostatnich komentarzach widać że ktoś tu nie może pogodzić się z ostatnimi zmianami kiedy to nastąpiła zmiana kadr na inteligentnych ludzi :D Jak to od razu widać kto komentuje...
10.08.2015
10.08.2015
redon
Jeżeli ktoś w sierpniu jeszcze nie wie co ma studiować, to niech da sobie spokój, bo to oznacza, że nie powinien studiować w ogóle. A szkoła wyższa nie ma być fajna tylko wymagająca i przygotowująca do przyszłej pracy.
Ola
Coś nie wierze w te cudowne przemiany w trakcie wakacji. Chyba uczelnia robi sobie "markieting szeptany" :-)
10.08.2015
09.08.2015
Paula
Jak można pytać o opinię o tej szkole !!! Mało było artykułów i reportaży w telewizji na ten temat... może władze się zmieniły ale właściciel pozostał ten sam - złodziej i oszust wraz z żoną ...: przecież to była afera na całą Polskę jak można bylo tego słyszeć.... poniżej linki poczytajcie sobie to chyba wyjaśni wszystko tutaj nie liczy się student tylko kasa..... http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,16725404,Uczelnia_zamyka_nierentowny_kierunek__Co_ze_studentami_.html http://www.slowokrakowa.pl/zamkniecie-kierunku/ http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3592729,graficy-nie-wiedza-gdzie-skoncza-studia,id,t.html?cookie=1
Zygi
Hi Martyna wyjaśnij dlaczego zmieniłaś kwspz na dietla czyżby zamykali tam kierunek jeden po drugim jak na dietla czy może cie wylali bo nie mogłaś zdać egzaminów ,wyjaśnij
09.08.2015
05.08.2015
lena
Żenada.
Martyna
Zachęcam, sama przeniosłam się z kwspz do dietla i nie żałuję!
05.08.2015
05.08.2015
Sylwia
Polecam!!! Szczególnie od tego roku akademickiego kiedy dużo zmieniło się na lepsze! Jestem po obronie i wybieram się na studia magisterskie do Dietla.
ewelina
Polecam, skończyłam dietetykę.
31.07.2015
30.07.2015
Dorota
Fajna Uczelnia, polecam dla niezdecydowanych MWS!
Karolina
A ja polecam Uczelnię, właśnie złożyłam dokumenty w rekrutacji na dietetykę. Wybór był między kwspz a mws jednak wybrałam lepszą Uczelnię.
27.07.2015
27.07.2015
radek
zastanawiam się nad zarządzaniem, póki co dzwoniłem tylko po parę informacji, obsługa super, ciekawe jak się studiuje, ktoś coś wie?
Karolina
Nie mogłam się zdecydować między kwspz a mws. W ostatni weekend odwiedziłam kampus uczelni mws na kościuszkowskim :) bardzo fajny budynek (może z zewnątrz nie wygląda;) w środku., super nowoczesny. Widziałam też parę pracowni :D raj dla przyszłego kosmetologa
27.07.2015
25.07.2015
lukasz
A może po zmianach przywrócą dziennikarstwo? To był fajny kierunek i super wykładowcy tam uczyli.
Kaśka
*Magda ja też składałam dokumenty na kosmetologię może będziemy w tej samej grupie :)
24.07.2015
24.07.2015
Paulina
Ja również jestem studentką Uczelni i zauważyłam ogromne zmiany od kiedy nie ma tamtych władz...ich działania pozostawię bez komentarza. Ale teraz wszystko idzie ku lepszemu :)
Ola
aga* trochę nie fer mówić o czyms co należy już do przeszłości. ja studiuje nadal i uczelnia zmieniła się o 360 stopni. Polecam i nadal będę studiowac :)
24.07.2015
23.07.2015
Magda
Właśnie zapisałam się na Kosmetologię i złożyłam wszystkie dokumenty. Już nie mogę się doczekać zjazdów oraz praktyki. DOSTAŁAM MEGA wyprawkę od uczelni :)))
aga
A nam zlikwidowali kierunek na rok przed końcem. I musieliśmy szukać miejsca na dokończenie studiów. Nawet słowo przepraszam nie padło. A tu takie zachwyty.
23.07.2015
22.07.2015
Karol
Skończyłem dietetykę na Uczelni, jestem bardzo zadowolony!
Kika
Zgadzam się z Tomaszem! Uczelnia po zmianie władz odzyskuje swoją świetność:) widać, że dużo się zmieniło, starają się wychodzić naprzeciw studentowi... No i nie ma już tej pseudo Pani Rektor...
22.07.2015
22.07.2015
Ewa
Aktualnie jestem na drugim roku i jestem bardzo zadowolona ze zmian. Zgadzam się z Panem Tomaszem odnośnie negatywnych komentarzy! Polecam Uczelnię szczególnie teraz kiedy pożegnaliśmy "stare" władze :)
Tomasz
Wszyscy doskonale wiedzą że negatywy napędza jedynie zwolniona niedawno Pani Rektor, sama zresztą grała na nerwach wszystkim studentom. TERAZ Uczelnia wyszła na bardzo dobrą drogę, szkoła jest wyremontowana, wszyscy sobie pomagają, nie boją się o nic pytać. Na mieście widać kolorowe plakaty, po Krakowie jeździ nawet Tramwaj. SZKOŁA DBA O STUDENTÓW!
22.07.2015
21.07.2015
Absolwentka dietl
Fajne specjalności na kierunku kosmetologia, nowy kampus Uczelni na kościuszkowskim oraz profesjonalni wykładowcy! Właśnie się obroniłam i mogę szczerze polecić Uczelnię znajomym - to były fajnie spędzone 3 lata studiów! POLECAM
Elżbieta
Od kiedy Uczelnia zmieniła Władze, wszystko jest godne polecenia!
21.07.2015
21.07.2015
Ania
Uczelnia posiada aktualnie bardzo dobrą kadrę dydaktyczną, kampus studentów jest nowoczesny, wyposażenie sal dydaktycznych na wysokim poziomie. Aktualne władze Uczelni są bardzo pomocne dla studentów.
Gosia
Nie rozumiem lejących się z nieba złych komentarzy (konkurencja nie śpi). Uczelnia funkcjonuje na naprawdę dobrym poziomie. zmiana Pani rektor to najlepsza decyzja w ostatnim czasie. polecam każdemu
21.07.2015
18.07.2015
ola
Macie racje. Niestety, studiowałam tam jeden rok i dziękuję. Teraz jestem na uczelni państwowej. Nie ma co porównywać. To placówka z rodzaju kup sobie wykształcenie.
roza
Zgadzam się w pełni. Szkoda czasu i kasy. Muszą mieć coraz mniej studentów, bo pojawiła się znów pedagogika, którą likwidowali i nie wiadomo skąd zarządzanie. Co ma piernik do wiatraka? No i gdzieś nagle zniknęła Pani Rektor, która tak promowała kosmetologię.
13.07.2015
12.07.2015
arm
Bardzo słaba szkoła. Szkoda na nią czasu i pieniędzy. Jest tyle dobrych publicznych uczelni, gdzie można bezpłatnie studiować podobne kierunki.
Ola
Przeniosłam się z MWS na KWSPZ na drugim roku kosmetologii jestem bardzo zadowolona z wyboru ponieważ MWS to banda złodziei nic nie można załatwić poziom nauczania niski na pracowni dużo zepsutych sprzętów nic nie działa praktycznie brakuje kosmetyków bądz są przeterminowane.
07.07.2015
05.07.2015
młoda
Czy warto rozpoczynać na tej uczelni studia 1 stopnia na kosmetologii ?
Studentka
A ja przejde chyba na KWSPZ. Koleżanka sprawdzała i podobno się da bez problemu kontynuować kosmetologie. Juz sporo studentek z magisterki tam przeszło i sa zadowolone :-)
14.05.2015
30.04.2015
ntalia
Ja studiuję kosmetologię i jestem bardzo zadowolona. Pracownie kosmetologiczne nowe, dużo urządzeń, kosmetyków, niczego nie trzeba kupować. Jestem na pierwszym roku i nie żałuję.
mar
dramat. nie płacą wykładowcom pensji. zalegają, okradają, o nic się nie można doprosić. dno.
12.04.2015
02.02.2015
Studentka
Tragedia tragedia i jeszcze raz tragedia.... Liczą się tylko pieniądze... Problem z załatwieniem jakiejkolwiek rzeczy, chore odsetki za 1 dniowe spóźnienie z przelewem. Mimo iż według początkowych zapewnień zjazdy miały być co 2 tygodnie są np 4 tygodnie pod rząd. Na pracowni tragedia, sprzęt stary, na 10 urządzeń na pracowni działa jedno.... Nie polecam.... gdyby nie różnice programowe na innych uczelniach już dawno by mnie tutaj nie było.
Aga
Tutaj zamykają a na kwspz otwierają magisterkę na kosmetologii. Jak się okaże że na Dietla kierunek nierentowny, to też może zmkną?
15.10.2014
02.10.2014
Maksym
A dla lubiących czytać artykuł w wyborczej http://m.krakow.gazeta.pl/krakow/1,106511,16725404,Uczelnia_zamyka_nierentowny_kierunek__Co_ze_studentami_.html Dietl zamknął kierunek i zostawił studentów na bruku. Czy to normalne?
Maksym
Zobacz to https://www.facebook.com/video.php?v=717896074964690 Nie znasz dnia ani godziny :-)
02.10.2014
02.12.2013
klaudia
praktyki świetna sprawa, ja studiuje tir na UŁ i od maja mam same wyjazdy, co prawda są one dość kosztowne ale chociaż jesteśmy w stanie poznać Polskę i nauczyć się czegoś ciekawego ;)
On
A jak z praktykami na studiach zaocznych? Bo ja studiuję dziennie i zastanawiam się jak jest rozwiązany ten problem, ponieważ na dziennych praktyki zajmują 1/3 roku....
02.12.2013
26.08.2013
O N A
Studiuję turystykę zaocznie i jestem bardzo zadowolona. Zapraszam serdecznie! :)
dodi
Byłam na kosmetologii na tej uczelni i jeśli chodzi o zajęcia praktyczne to lipa! Więcej się rozmawiało niż robiło!
30.07.2013
04.07.2013
kasia22
Witam chce zaczac studia od tego roku (dietetykę ), tylko waham się między Krakowska Akademią a Małopolską Wyzszą Szkołą Zawodową, proszę o jakies opinie, gdzie warto sie wybrać i dlaczego ? różne czytałam opinie na temat tych szkół i narawdę juz nie wiem co zrobić... :(......
Kasia
Czy ciezko sie dostac na studia zaoczne Tir? Czy raczej nie robia problemow z przyjmowaniem
12.06.2013
12.06.2013
Kasia
Czy ciezko sie dostac na studia zaoczne Tir? Czy raczej nie robia problemow z przyjmowaniem
mariolka
Nie wiem jak na innych kierunkach, ale na dietetyce jest super. mamy wspaniałych wykładowców, ludzie na roku są chyba najlepsi ze wszystkich ;p atmosfera jest fajna a materiał jest ciekawy, łatwy do przyswojenia. polecam!!!!!
05.02.2013
28.09.2012
Mariusz
Na turystyce na MWS pracują nauczyciele z AWF bardzo fajna kadra, wyluzowana. Także spoko. Ja nie widzę problemu z tą uczelnia.
gośc
w 2011 roku na informatyce chyba nie było specjalności nauczycielskiej wiec pierwszy komentarz jakiś dziwny. Ogólnie odradzam!! niski poziom nauczania!!jedyne na co stawiają to na zarobek na studentach!!
12.09.2012
25.03.2012
ja
To uczelnia dla ćwierć inteligentów powstała w 2008 roku dopiero :D
Moris
tak ja jestem pasjonatem i to ogromnym. Siedze godzinami na świetlicy szkolnej i pomagam w rysowaniu dzieciom :D haha
18.01.2012
11.01.2012
ooo
Ja tam nie widze nic ciekawego w pedagogice akurat. Po tym bedzie w ogole jakas przyszlosc? czy studiujecie pedagogike z pasji?
Mimi
Szukałam fajnego pomysłu na siebie, fajnego kierunku prowadzonego przez profesjonalną kadrę. Popytałam i uzyskałam szereg dobrych opinii o tej uczelni jak i kierunku pedagogicznym. Nie mogłam wybrać lepiej. Pedagogika stała się moją pasją, pasją dzięki której będę wspaniale nauczać.
25.05.2011
25.05.2011
norbi
Informatyka jest prężnie rozwijającą się dziedziną w naszym życiu. Jeśli też jest Waszą pasją zainteresujcie się tym kierunkiem na tej uczelni. Wybrałem specjalność nauczycielską ponieważ mogę dzięki temu połączyć moje pasje - informatykę samą w sobie oraz nauczanie. Szalenie ważne i istotne w dzisiejszych czasach jest nauczyć młodego człowieka jak bezpiecznie, sprawnie wykorzystywać nowości technologiczne.
Filip
Dziennikarstwo na tej uczelni jest na bardzo wysokim poziomie.
23.05.2011
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu