• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.

Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki w Krakowie

uczelnia niepubliczna, woj. małopolskie, 31-150 Kraków, ul. Św. Filipa 17, (+12) 431 18 90, rekrutacja: wew. 110, rekrutacja@wsei.edu.pl

Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki w Krakowie istnieje już od dwudziestu lat. Rekrutuje na studia I stopnia na kierunkach: zarządzanie, finanse i rachunkowość oraz informatyka stosowana. Uczelnia kształci kadry specjalistów na potrzeby małej i średniej przedsiębiorczości. Duży nacisk kładziony jest na współpracę ze środowiskiem biznesowym oraz indywidualizację studiów i dostosowanie programu do zmian zachodzących na rynku pracy. Studia mają przygotować absolwentów głównie praktycznie do przyszłej pracy zawodowej, dlatego zajęcia to w większości laboratoria, konwersatoria i warsztaty.

Ofertę dydaktyczną uzupełniają studia podyplomowe oraz szkoła programowania. Baza dydaktyczna placówki mieści się w centrum miasta. Osoby zaineresowane studiami w Krakowie mogą bliżej przyjrzeć się ofercie proponowanych specjalności oraz zasadom rekrutacji.


Ocena uczelni

7.49 / 10
352 głosów

Opinie (144)
Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki w Krakowie, WSEiI Kraków

Student
Czy ktoś orientuje się czy na informatyce stosowanej wszystkie wykłady są stacjonarnie? Czy jest możliwość żeby odbyły się zdalnie lub zostały nagrane?
22.09.2022
30.07.2022
Marta
Czy kierunki zaoczne zawsze są otwierane ?
Student
Uczelnia ma swoje plusy i minusy jak każda, nie piszę tej "recenzji" żeby po niej jechać tylko żeby opisać pewne elementy działalności które dałoby się poprawić. Jeżeli chodzi o kadrę to nie można jednoznacznie stwierdzić czy jest dobra czy kiepska bo praktycy na których często powołuje się uczelnia czasami nie powinni po prostu uczyć bo są takimi kiepskimi nauczycielami, często mają problem z punktualnością i systematycznością zdarza się że jest problem żeby się skontaktować z danym prowadzącym i trzeba np. 3 razy maila wysyłać, zdarzają się spóźnienia i ogólnie "nieogarnięcie" tych ludzi i widać że nie są pracownikami etatowymi tylko gdzieś na doczepkę zostali zaangażowani bo nie miał kto poprowadzić danych zajęć.Pracownicy etatowi uczelni to zawsze mega solidne firmy, mega zaangażowani ludzie i generalnie nie można narzekać. Jeżeli chodzi o komputery to sprawa wygląda różnie, w niektórych salach na ul.Westerplatte są w miarę nowe thinkpady na których pracuje się ok, w reszcie sal totalny szrot, część z naklejkami licencyjnymi windows 7 więc można się domyślać jak wiekowe są to sprzęty. Jeżeli chodzi o krzesła to generalnie jest to złom który nie nadaje się do użytkowania przez cały dzień ( godzinę czy dwie można posiedzieć na wszystkim ale w momencie w którym masz 10 godzin zajęć to jest to katorga, totalna beznadzieja). Pan Rysio z portierni to wiadomo, The Legend :) wszyscy go znają, lubią i szanują. Jeżeli chodzi o zajęcia zdalne to 95% prowadzących ogarnia i robi to bardzo dobrze aczkolwiek zdarzają się ludzie którzy zawsze mają problem z internetem, komputerem no nie wiem czym jeszcze, ale zawsze jest coś nie tak (dodam że ilość problemów jest skorelowana z wiekiem, ludzie przed 50 na ogół radzą sobie bardzo dobrze). Jeżeli chodzi o sprawy związane z administracją i dziekanatem to w 99% przypadków wszystko ok z dwoma wyjątkami o którym napiszę z chwilę. Po pierwsze uczelnia zmienia zasady w trakcie gry bo wspomniany wcześniej w dyskusji certyfikat na module kadry i płace miał prowadzić do certyfikatu i jeszcze kilka miesięcy temu taka informacja widniała na stronie uczelni. W pewnym momencie ktoś zapytał o to jednego z prowadzących i nagle informacja na stronie zniknęła. Kolejna kwestia to sprawa praktyk i zaliczania ich, poziom "nieogarnięcia" tematu przez uczelnie przebił wszystkie skale, co semestr inne informacje na spotkaniu, regulamin dostępny na stronie nieaktualny, masakra. Na jednym spotkaniu uczelnia informuje że ma powstać komitet który będzie zaliczał praktyki na podstawie pracy związanej z kierunkiem i mówi że stanie się to w ciągu 2 tygodni po czym nic się nie dzieje prawie pół roku. Fakt że ktoś może mieć jakieś plany życiowe nikogo nie interesuje, wysyłanie kolejnych wiadomości e-mail przez starostę do odpowiedzialnych osób nie przynosiło rozstrzygnięcia przez grubie miesiące, jednym słowem kompletny brak profesjonalizmu. Sama kwestia modułów również pozostawia wiele do życzenia co innego mówi się na spotkaniu z władzami uczelni a co innego jest później. Co do komputerów apple musicie wiedzieć że raczej nie jesteście mile widziani na uczelni wszystko robi się na kompach z windowsem a jak macie problem z VPN-em to nikt z uczelni wam nie pomoże, serio... Nie wspieramy mac os i już :) ... osoby które stanowią uczelniany support uczelni która kształci informatyków nie potrafią skonfigurować vpn-a na mac-u :) (było to konieczne do zajęć na programie do księgowania w czasie zdalnych zajęć). Parkingu dla studentów w zasadzie brak ale raczej nie jest to zadziwiające ze względu na lokalizację. Ogólnie oceniam tą uczelnię na takie 3+/-4 wiele rzeczy da się zrobić lepiej, no i wymiana krzeseł to zwyczajna konieczność. Dodam że cały opis przeprowadzony jest przez studenta niestacjonarnych z FiR.
16.06.2022
19.09.2021
uczen
Proszę o opinie o kierunku Finanse i rachunkowość
bam
jak zalogować się do wirtualnego dziekanatu?
08.09.2021
06.07.2021
Student
Czy ktoś wie w jakiej formie zostaną przeprowadzone zajęcia na uczelni w przyszłym semestrze? Stacjonarnie czy zdalnie?
QubAnka
Czy mogę prosić o opinie o kierunku Rachunkowość praktyczna z elementami kadr i płac? Jak wyglądają studia? Czy jest przekazywana sucha wiedza czy może także praktyka? Polecacie czy raczej odradzacie?
30.01.2021
29.12.2020
ott_park
Łukasz, skoro zadajesz takie pytanie to WSEI jest uczelnią dla Ciebie.
Łukasz
Czy jest tutaj jakaś osoba, która ma doświadczenie z Wyższą Szkołą Ekonomii i Informatyki w Krakowie? Czy dyplom uzyskany po ukończeniu Informatyki jest cenny w środowisku IT?
22.10.2020
30.09.2020
Zajęcia zdalne
O zdalnym nauczaniu każdy napisze Ci coś innego. Jednym pasuje zdalne nauczanie, innym nie. Na WSEI przy nauczaniu zdalnym korzysta się z oprogramowania Microsoft Teams, które pozwala na udostępnianie ekranu, dzielenie się plikami, notatkami itd. i jest w zasadzie dość niezawodne. Jestem na informatyce na programowaniu aplikacji mobilnych i webowych i zajęcia w tym semestrze odbywać się będą w 100% zdalnie (przynajmniej na tak jest na ten momment) i jestem zadowolony, bo według mnie na WSEI takie zajęcia prowadzone są w wystarczająco fajny sposób. Ale z tego co wiem, to na niektórych kierunkach, czy specjalnościach są zajęcia odbywające się również stacjonarnie (tyczy się to przeważnie labów), ale oczywiście przy zachowaniu odpowiednich zasad bezpieczeństwa. Same laby i ćwiczenia prowadzone są na różne sposoby jeśli chodzi np. o programowanie. Zależy od prowadzącego. Ale tak jak wspomniałem, każdy ma inne zdanie - w dobie pandemii wszystkim na pewno nie uda się dogodzić. Większość osób z mojego roku (tryb zaoczny) cieszy się, że zajęcia odbywać się będą zdalnie. Nie wiem niestety, jak wygląda sytuacja na innych kierunkach / specjalnościach.
Bella
Ponawiam pytanie o nauczanie zdalne? Jak realizowane są zajęcia praktyczne, ćwiczenia? Czy ich forma jest satysfakcjonująca?
28.09.2020
16.09.2020
FiR w Krakowie
Czy warto wybrać tą uczelnię, aby studiowac kierunek Finanse i rachunkowość? Szperam po innych szkołach prywatnych, widzę że jeszcze FiR są na Fryczu, WSZiB i WSU, ale ta ostatnia jakoś mnie w ogóle nie przekonuje. Czyli pozostają trzy... Macie rozeznanie, co wybrać, żeby nie załować?
Met
Jakie są wasze opinie co do kształcenia zdalnego zorganizowanego przez szkołę? Piszę jako osoba rozpoczynająca studia w październiku na kierunku informatyka i ekonometria
25.08.2020
21.08.2020
React Native IS GARBAGE
Jeśli chodzi o zjazdy, to są one zawsze co 2 tygodnie (zdarza się raz, czy dwa w trakcie semestru, że odstęp jest 3 tygodniowy, gdy wypadają jakieś święta np. Bożego Narodzenia). Odstępy między zajęciami zdarzały się dość spore, ale na ogół prowadzący nie robili problemu, gdy ktoś chciał przyjść na zajęcia innej grupy i było jeszcze wolne miejsce, więc w pewnym stopniu można samemu jakoś wszystko sobie dograć. Co do poziomu, to trudno go w zasadzie określić - sporo zależy od samego przedmiotu, czy prowadzącego. Jeśli jednak myśli ktoś, że przyjdzie na WSEI i kompletnie nie będzie się musiał uczyć i będzie zdawał "bo płaci" (kompletnie nie wiem, skąd takie rozumowanie odnośnie uczelni prywatnych się w ogóle wzięło ;)), to się grubo myli. Uczelnia na pewno warta uwagi, dała też radę w trakcie pandemii. Polecam jako osoba rozpoczynająca w październiku 5 semestr nauki.
Lolo
Jaki jest poziom na informatyce i ekonometrii? Czy po technikum bez rozszerzonej matmy jest szansa się utrzymać?
17.08.2020
12.08.2020
tom
Czy na studiach zaocznych pierwszego stopnia są długie przerwy między poszczególnymi zajęciami w ciągu jednego dnia, oraz czy spotkania odbywają się co tydzień czy na przykład co dwa tygodnie? Chodzi mi tutaj głównie o kierunek informatyczny.
Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki w Krakowie
odpowiedź dla Mery z dnia 03.08.2020
Dziękujemy za nieszablonowe pytanie. Rzeczywiście wychodząc naprzeciw potrzebom rynku, proponujemy naszym studentom wąskie specjalności, dzięki którym mogą stać się ekspertami w swojej dziedzinie. Za każdym z modułów stoi mocna kadra praktyków, która odpowiada za wysoki poziom merytoryczny zajęć. Aby poznać wszystkich prowadzących oraz ich naukowe i zawodowe doświadczenie zapraszamy do zakładek: - Zakładu Informatyki i Ekonometrii: https://wsei.edu.pl/o-wsei/zaklad-informatyki-i-metod-ilosciowych/ - Zakładu Zarządzania i Rachunkowości: https://wsei.edu.pl/o-wsei/zaklad-zarzadzania-i-rachunkowosci/
10.08.2020
03.08.2020
Mery
Na stronie wybierz studia macie wpisaną bardzo małą liczbę wykładowców a na kierunkach bardzo dużo modułów i różnych specjalizacji. Czy tak mała ilość wykładowców wystarcza na cały program studiów.? Czy ci wykładowcy są praktykami?
Paweł
Jakie są przedmioty inżynierskie na kierunku informatyka i ekonometria?
03.08.2020
24.07.2020
Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki w Krakowie
odpowiedź dla Kasia z dnia 04.05.2020
Na kierunku "Finanse i rachunkowość" oferujemy język angielski. Możemy też utworzyć grupę z innym językiem obcym, jeśli będzie odpowiednia liczba zainteresowanych :)
Eryk
Czy polecacie szczególnie jakąś specjalność na informatyce? Z punktu widzenia perspektyw zawodowych.
09.07.2020
30.06.2020
Witek
Dzień dobry czy na kierunku finanse i rachunkowość czy jest bardziej praktyczne podejście do zawodu czy czysto teoretyczne i naukowe? Zależy mi na tym, aby czerpać wiedzę od osób, które czynni pracują lub pracowały w tym zawodzie i znają ten zawód od środka.
Gabriela
Dzień Dobry, ile wynosi opłata za semestr na kierunku Informatyka i ekonometria w języku angielskim? Znalazłam tylko informację o języku Polskim.
31.05.2020
04.05.2020
Kasia
Jakie języki obce można wybrać na finansach i rachunkowości?
Pol
Polecacie informatykę i ekonometrię? Rozważam Uniw. Ekonomiczny również.
28.04.2020
22.01.2020
Ela
Kiedy rozpoczyna się rekrutacja śródroczna?
Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki
odpowiedź dla Dawid z dnia 08.01.2020
Na WSEI zapraszamy każdego kandydata ze zdaną maturą - niezależnie od jej szczegółowych wyników. Ważna natomiast jest kolejność zgłoszeń, zwłaszcza w przypadku Informatyki i Ekonometrii, ponieważ limity zapisów na ten kierunek wyczerpują się bardzo szybko :).
10.01.2020
08.01.2020
Dawid
Jaka była minimalna liczba punktów, aby się dostać na Informatykę i Ekonometrię w rekrutacji 2019/20? Bardzo mi zależy na tej informacji, gdyż zbliża się termin wypełnienia ostatecznej deklaracji maturalnej.
WSEI
odpowiedź dla Maja z dnia 30.10.2019
Dzień dobry, niestety nie mamy swoich akademików, ale baza mieszkaniowa w Krakowie jest bardzo szeroka i na pewno uda się znaleźć pokój dla siebie. Mieścimy się w samym centrum, więc praktycznie z każdego miejsca w Krakowie można do nas dojechać tramwajem, autobusem, pociągiem lub rowerem :). Pozdrawiamy serdecznie!
31.10.2019
30.10.2019
Maja
Czy uczelnia zapewnia akademiki?
Kaja
Czy informatykę i ekonometrię da się przeżyć? Podobno to najtrudniejszy kierunek.
17.10.2019
03.10.2019
Absolwentka
Kończę finanse i rachunkowość. Część zajęć była średnio przydatnych, ale studia oceniam pozytywnie.
Ilonka
Jaką specjalność/ moduł polecacie?
24.09.2019
09.09.2019
Student WSEI
Rocznik 18/19 na zaocznych nie mial żadnego wf i nie zapowiada się, by w ogóle go miał.
WSEI
odpowiedź dla Kris z dnia 21.08.2019
Tak, na studiach zaocznych są zajęcia z WF.
22.08.2019
21.08.2019
Kris
Czy na studiach zaocznych jest wychowanie fizyczne?
WSEI
odpowiedź dla pytanie o FiR z dnia 20.08.2019
Dzień dobry, tak, moduł Kadry i Płace pozwala poznać zasady prawa pracy , obowiązki stron umów o pracę, umów zlecenia i o dzieło, szczegółowe uregulowania z zakresie urlopów, czasu pracy a także wszystko, co jest związane z prawem ubezpieczeń społecznych, w tym ubezpieczenia emerytalne, rentowe, chorobowe, wypadkowe. Przedmiot "Prawo pracy i ubezpieczenia społeczne" przygotowuje do egzaminu na „Specjalistę ds. rachunkowości” II stopień ale też na"Specjalistę ds. kadr i płac", po którym otrzymuje się certyfikat Stowarzyszenia Księgowych w Polsce. W ramach przedmiotu "Dokumentacja i ewidencja pracownicza" studenci uczą się tworzyć dokumentację związaną z obsługą pracowników na potrzeby Urzędu Skarbowego i ZUS, m.in. deklaracje roczne PIT-11 pracowników, deklaracje zaliczek na podatek dochodowy od pracowników PIT-4 lub PIT-8A, miesięczne dokumenty rozliczeniowe RCA, RSA, RZA, DRA do ZUS. I wiele innych. :) Poziom trudności to zawsze subiektywne odczucie. :) Z pewnością merytoryczny patronat Stowarzyszenia Księgowych w Polsce gwarantuje tym studiom wysoki poziom. Zwłaszcza, że to jedyne takie studia w Polsce (we współpracy z SKwP). Pozdrawiamy i do studiowania na WSEI!
20.08.2019
20.08.2019
pytanie o FiR
czy po ukończeniu studiów na kierunku Finanse i Rachunkowość na specjalności Kadry i płace - mam uprawnienia, żeby prowadzić w firmie teczki pracownicze, kwestie kadrowe, umowy o zatrudnieniu, sprawy urlopowe, generalnie osobowe? Pytam, bo nie do końca widzę siebie w roli typowej księgowej, bardziej właśnie Kadry i sprawy personalne mnie kręcą. No i trochę obaw mam o te typowe przedmioty ekonomiczne, matematyczne... jak oceniacie poziom trudności?
WSEI Kraków
odpowiedź dla Lucas z dnia 18.07.2019
Dzień dobry, z reguły studenci zaoczni zaczynają zajęcia już w piątek po południu i kończą w niedzielę, ale oczywiście szczegółowy grafik jest dopiero w trakcie tworzenia. Pozdrawiamy serdecznie!
29.07.2019
29.07.2019
WSEI Kraków
odpowiedź dla jan z dnia 27.07.2019
Dzień dobry, niestety nie mamy swoich akademików, ale baza mieszkaniowa w Krakowie jest bardzo szeroka i na pewno uda się znaleźć pokój dla siebie. Mieścimy się w samym centrum, więc praktycznie z każdego miejsca w Krakowie mozna do nas dojechać tramwajem, autobusem, pociągiem czy rowerem. Pozdrawiamy serdecznie!
jan
Czy szkoła dysponuje jakimiś akademikami?
27.07.2019
18.07.2019
Lucas
W jakich dniach odbywają się studia zaoczene??
WSEI
odpowiedź dla Nicole z dnia 16.07.2019
Studia na WSEI zaczynają się pakietem przedmiotów obowiązkowych dla poszczególnych kierunków. Dopiero pod koniec pierwszego roku wybierasz minimum jeden z modułów specjalistycznych (dawniejsze specjalności), który chcesz realizować w kolejnych semestrach. Najlepiej wybrać ten moduł, którego tematyka interesuje Cię najbardziej. Możesz wybierać ze wszystkich dostępnych modułów - nie tylko tych, które są dostępne na Twoim kierunku, ale wybierac i łączyć moduły z Zarządzania, Finansów czy Informatyki. W ten sposób układasz swoją indywidualną ścieżkę kształcenia. Wszystkie zrealizowane moduły wyróżnimy na Twoim dyplomie ukończenia studiów. Wybierając moduły i przedmioty, zwróć uwagę na ilość przypisanych im punktów ECTS. Aby ukończyć studia na WSEI, musisz tak dobierać moduły i przedmioty, aby zdobyć łącznie 210 punktów ECTS na Informatyce oraz po 180 punktów na Zarządzaniu oraz Finansach i Rachunkowości. Czesne za studia jest stałe i informację o nim znajdziesz na naszej stronie, w zakładce "Dla kandydatów" -> "Czesne i Opłaty ".
16.07.2019
16.07.2019
Nicole
Jak wygląda łączenie modułów, czy każdy się płaci z osobna?
Jakub
odpowiedź dla Zaciekawiony z dnia 30.05.2019
Na zajęciach niestacjonarnych już od pierwszego semestru zaczynają się przedmioty kierunkowe takie jak: - wprowadzenie do baz danych od drugiego semestru: - wprowadzenie do programowania (C#), - wprowadzenie do technologii webowych Na kolejnych semestrach nie ma obowiązkowych przedmiotów z programowania, bo może Pan wybrać moduły które z programowaniem nie są stricte połączone. Jeśli wybierze Pan moduły w kierunku Front end developmentu lub Back End Devolopmentu lub Grafika i animacja w grach komputerowych lub Projektowanie gier komputerowych to tego programowania jest tam naprawdę dużo. Po więcej szczegółów zapraszam na: https://wsei.edu.pl/dla-studentow/informatyka-i-ekonometria/informacje-o-kierunku/
31.05.2019
30.05.2019
Zaciekawiony
Czy dużo jest ćwiczeń z programowania na zaocznych ,na kierunku informatyka i ekonometria?
Admin
Komentarz usunięty.
23.02.2019
14.02.2019
Arto
Na Wsei nie maja drugiego stopnia, jakąś umowę maja z Wszib że na drugi stopień przyjmują po I stopniu wsei na preferencyjnych warunkach. Ale czy czy wsei czy wszib to chyba nie ma znaczenia? Poziom mocno wyrównany. A nie lepiej by było na normalnej uczelni?
Janusz
Czy na tej uczelni istnieje kierunek związany z informatyką na stopniu 2 ?
13.12.2018
01.12.2018
Robert
" Beata trudno się dostać na PROGRAMOWANIE APLIKACJI MOBILNYCH I WEBOWYCH? " Nie, przychodzisz, zapisujesz się, zostajesz wpisana na listę, płacisz czesne, odbierasz dyplom, masz dyplom. W sumie proste, słowo kluczowe: "płacisz czesne". Problem jeden na końcu wynika - na dyplomie jest napisane WSEI :(
Szczurovsky
Jak tutaj z informatyką i kierunek programowanie aplikacji webowych. Jak to wyglada?
09.11.2018
10.10.2018
Beata
trudno się dostać na PROGRAMOWANIE APLIKACJI MOBILNYCH I WEBOWYCH?
Rachunkowość praktyczna z elementami kadr i płac ???
Kto realizował w tej szkole studia podyplomowe z zakresu rachunkowości? Ja myślę o tych: Rachunkowość praktyczna z elementami kadr i płac. Czy uważacie, że to dobry wybór? Byliście zadowoleni? Możecie napisać jak wasze wrażenia i ocena podyplomówek?
19.09.2018
11.09.2018
informatyk
@nazwa kierunku Nazwa kierunku jest napisana wyraźnie - Informatyka i ekonometria. I to co skończysz, napisane jest na dyplomie. Warto starać się zostać dobrym informatykiem - nie piszę, że akurat po tej uczelni . To weryfikują pracodawcy zamiast tego "co napisane jest na dyplomie"
nazwa kierunku
Czy oni mają kierunek - Informatyka i Ekonometria??? czy sama Informatyka??? Co będzie napisane na dyplomie absolwenta? Pytam, bo na stronie to dziwnie wygląda i nie wiem w sumie, czy to specjalność czy nazwa kierunku? Druga sprawa? iść na Informatykę tutaj czy szukać innej uczelni? Jakiej? Macie porównanie?
03.09.2018
31.07.2018
Maciek
"Sylwia Czy na Zarządzaniu (zaocznie) ciężko jest z matematyką? 09.07.2018" trudno mi ocenić bo płaciłem czesne na bieżąco i miałem 100% frekwencji.
Dominika
Marketing i reklama w sieci - marketingowiec/handlowiec i człowiek branży eventowej ogarnie czy jednak matma na podstawowym poziomie nie wystarczy, ze względu na fakt, że to uczelnia IT?
23.07.2018
09.07.2018
Sylwia
Czy na Zarządzaniu (zaocznie) ciężko jest z matematyką?
studentka
Skończyłam tą uczelnię. Kontakt z dziekanatem to słaby punkt. Nie odpisują na maile, nie odbierają telefonów a jak już się tam pofatygujesz to usłyszysz od każdego coś innego. Szkoda, bo niewiele trzeba, żeby studenci czuli, że są ważni, że coś się dla nich robi, bo przecież płacą za studia.
08.07.2018
11.06.2018
Bars
Dzięki wielkie brpawel i pozdrawiam ;)
brpawel
No w sumie tak jak napisał mimax - trzeba chcieć nie skończyć, jak chodzisz i płacisz to zdajesz. Jak potrzebujesz papierek inżyniera bardzo polecam, jak chcesz się nauczyć bardzo nie polecam.
09.06.2018
28.05.2018
Bars
Jak jest na informatyce na tej uczelni chodzi mi o studia zaoczne :) ?
mimax
Do edek: "czy na studiach zaocznych się płaci i zdaje? " nie jest tak, ale jak dołożysz frekwencję to na WSEI Kraków tak. Ogólnie trzeba się postarać żeby tej "szkoły" nie skończyć, oczywiście regularne opłaty i frekwencja. Siostra skończyła "sieci" na WSEI , widzę poziom jej wiedzy No w sumie ma papier, ale wiedzy ...
21.04.2018
11.04.2018
edek
czy na studiach zaocznych się płaci i zdaje?
zm
Jak wygląda sytuacja na kierunku programowanie aplikacji? Da się to połączyć z pracą na etat, czy dużo wymagają, jeśli chodzi o matematykę? i czy w ogóle warto?
10.03.2018
26.02.2018
claudete_mac
Wie ktoś coś może o Studiach z rachunkowości? Poleca ktoś czy lepiej szukać inną uczelnie?
php
"qq Czy ktoś może się wypowiedzieć o kierunku "Tworzenie Gier"? 18.12.2017" ... podam Ci kluczowe informacje: - płac czesne, - obczaj kto do zaliczenia wymaga obecności, i przychodź na te zajęcia - odbierz dyplom - masz dyplom... Stałeś się posiadaczem dyplomu o wartości równowartej opłat jakie wniosłeś do WSEI. A tak na poważnie tej uczelni nie da się nie skończyć, no chyba że brakło na czesne.
19.12.2017
18.12.2017
qq
Czy ktoś może się wypowiedzieć o kierunku "Tworzenie Gier"?
izka
Fajna, nieduża uczelnia. Z zaliczaniem egzaminów nie ma większego problemu, szczególnie jak ktoś jest sprytny, za to ciężko czasowo pogodzić pracę i studia dzienne, no chyba, że z pracą nie na cały etat.
08.12.2017
30.11.2017
Robert
Kat, ja jestem na informatyce, powiem Ci tak, coś na pewno wyniesiesz, ale jak chcesz potem mieć dobrą pracę, to musisz przysiąść w domu. Tyle, że teraz to chyba nie jest żadna nowość, każdy dobry programista 90% swojej wiedzy zdobywa ciupiąc po prostu w domu. Wykładowcy mocno cisną JS, to akurat na plus.
Kat
Czy ktos sie wybiera na informatyke w tym roku?
03.10.2017
28.09.2017
Kaasia
Ja także wybieram się na zarządzanie, psychologia w biznesie 😊
xxx
Wybieram sie na Zarządzanie - psychologia w biznesie na I rok, czy jest tutaj może ktoś kto także sie wybiera?
26.09.2017
26.09.2017
do johnny
Myślę, że psychologia w biznesie spoko, jak chcesz zrządzać personelem albo pracować w dziale HR, ciekawe tam mają przedmioty kierunkowe, ale ja bym z zarządzania wybrała tę specjalność Marketing i reklama w sieci, ja na tym jestem i wg mnie to jest najbardziej na czasie :)
FiR
moja ciotka jest specjalistką od rynku pracy i zawsze mi powtarzała - finanse , rachunkowość , podatki, ekonomia ... to sa dziecko kierunki, po których zawsze ludzi znajdą robotę. Podobnie jak lekarz czy prawnik po aplikacji :-) A jak ktoś pyta o psychologię???? to ciotunia mówi - "ci po psychologii z reguły znajdują pracę poza swoim wykształceniem" :-)
19.09.2017
06.09.2017
johnny
Witam, mam pytanie odnośnie kierunku Zarządzanie i specjalizacji Psychologia w biznesie na WSEI w Krakowie. Czy jest ktoś kto studiuję lub studiował i może się podzielić wrażeniami? Pozdrawiam i dziękuję :)
zoz
Studia podyplomowe na najwyższym poziomie, wiedzę przekazują praktycy, którzy pracują w branży i z tematami poruszanymi na zajęciach spotykają się codziennie. Świetna obsługa administracyjna - Pani Dyrektor Instytutu!!! Polecam serdecznie. :)
05.09.2017
30.08.2017
andzia
@Karola matma jak matma, ja byłam po humanie, więc w moim odczuciu była dość ciężka, ale jak przysiadłam i porobiłam zadania, to ogarnęłam. Na studiach to jest zupełnie inna matematyka, niż w liceum, więc się nie sugeruj. Dopóki jest etrapez, to nie jest źle (jeśli jeszcze nie wiesz co to, to na studiach szybko się dowiesz :D).
Karola
wybieram się na studia zaoczne kierunek Rachunkowość i finanse. jaka jest matematyka na 1 roku?
19.07.2017
22.05.2017
Marketing
Marketing w tej szkole jest na najwyższym poziomie! Dobrze rozplanowany tok studiów, odpowiedni wykładowcy. To był dobry wybór.
E-HANDEL
Witam serdecznie, myślę o rozpoczęciu studiów na kierunku MARKETING I REKLAMA. Ma ktoś z Was jakieś opinie o tym nowym kierunku?
15.03.2017
06.12.2016
M...
A ja uwielbiam tą uczelnię! :) Studiuję zarządzanie zaocznie. Co do wykładowców to są różni, tacy na których wykłady z przyjemnością się przychodzi i tacy co przynudzają, ale tak akurat jest na każdej uczelni. Faktycznie jest tu wielu praktyków, którzy przekazują wiedzę rzeczywistą, a nie teoretyczną. Co do nauki to jest jak wszędzie- kto chce się uczyć wyniesie stąd bardzo dużo, a kto nie chce się uczyć znajdzie sposób, żeby tego nie robić. Większość przedmiotów kończy się egzaminem/zaliczeniem + projekt. Jest tu mnóstwo projektów, w większości w grupach, co po pierwsze integruje, a po drugie przyczynia się do przyswojenia materiału bez konieczności "kucia" na pamięć. Jeśli chodzi o atmosferę na uczelni to z racji tego, że jest ona mała jest bardzo miło, wszyscy się tu znają. Wiele tu pisano o Paniach z dziekanatu, potwierdzam - wymiatają! :) Usytuowanie uczelni jest zarówno plusem jak i minusem, bo jednak dla zmotoryzowanych parkowanie bywa uciążliwe zwłaszcza w soboty, natomiast dla korzystających z transportu publicznego - wszędzie blisko. Jedyny minus i to dość poważny to problem z wyborem specjalności, którą się chce jeśli zbierze się za mała liczba osób.. W rzeczywistości ze wszystkich reklamowanych otwiera się zazwyczaj połowa. Krótko mówiąc - polecam :)
Studentka WSEI
Syf jakich mało. Nie polecam nikomu jeśli szanujecie swój czas i przede wszystkim pieniądze. Lepiej je przeznaczyć na coś innego, uczelnia nie zapewnia tego co obiecuje w swoich pięknych reklamach. Odradzam z całego serca.
19.10.2016
02.08.2016
Domi
Ja akurat jestem zadowolona. Studiuję tu trzeci rok i jest naprawdę w porządku:)
do Imper
Napisz proszę co studiujesz? Jaki kierunek i na którym jesteś roku? i podaj jakieś konkretne informacje na temat studiów, swoich dświadczeń. Ja rozważam Finanse i Rachunkowość, ale jeszcze nie wybrałam szkoły, waham się. Rozważałam WSEiI, dlatego czyatm opinie w necie na ten temat.
27.07.2016
14.07.2016
Emperor
@Imper Dlaczego?
Imper
Odradzam Wam tą uczelnię.
12.07.2016
07.07.2016
Kret
Kuś Domi; chyba pomyliły ci się uczelnie, jestem studentem 2 roku Informatyki i jest spoko. Prawdę mówiąc twój chłopak nie grzeszy inteligencją skoro nie dał sobie rady. Sam miałem poprawkę i nie zapłaciłem dodatkowo ani grosza. Na samym początku dostałem zarządzenie o opłatach i w sumie jak będę zdawał wszystko w terminach (nawet tych poprawkowych) to zapłacę tylko czesne.
Kay
Uczelnia naprawdę jest spoko.
06.07.2016
23.06.2016
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Lola
Siema. Jestem na pierwszym roku i chciałabym się dowiedzieć jak to będzie wyglądało na specjalizacji ? Chcę iść na marketing, a nie wiem czy warto :)
04.06.2016
13.05.2016
Beti Nowok
Kuś Dom: aż dwa lata trwało kminienie, że mamona nad mamoną i wszystko mamona na tym bożym świecie?! Jak mawia klasyk: mężczyznę poznaje się nie po tym, jak zaczyna... ;-) PS. w sprawie pobierania opat za poprawki: tak się akurat bogacić nie może żadna uczelnia.
Patryk
Niestety ja również natknąłem się na podobne, negatywne opinie wśród moich znajomych. Pouciekali jak szybko tylko mogli do innych uczelni.
12.05.2016
12.05.2016
Kuś Domi
Nie miło się czyta jak każda opinia tutaj jest aż naszpikowana marketingiem. jestem Ciekawa czy jest tu choć jedna opinie wychodząca od studenta :) a nie od pracowników uczelni. szczerze wątpię. Mój chłopak studiował 2 lata. Tylko tyle wytrzymał. Dziekanat nie potrafi nic załatwić. Płacisz za każdy ruch. Egzaminy poprawkowe również.
K
Ja tu przypadkiem, ale skoro widze pytanie odpowiadam: Jesli chodzi o informatyke jest nieźle. Najlepiej zobaczcie sami na programy na stronie. Mega konkretne i narzędziowe
09.05.2016
07.05.2016
Sandra
Jestem na drugim roku na kierunku zarządzanie. I jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru Uczelni Wyższej. Wykładowcy jakich spotkałam do tej pory byli niesamowici. Cały czas uśmiechnięci, pomocni i lubili pożartować. Panie z dziekanatu nigdy nie odmówiły pomocy przy wypełnieniu np. indeksów czy innych formalności dotyczących stypendium. Zawsze są w dobrym humorze :) Portiernia mimo to że mała Uczelnia zawsze tętni życiem :) kawka, herbatka i plotki do wieczora :) Jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. Niestety został już tylko rok, ale mam nadzieję że wykorzystam go w pełni :) Serdecznie zapraszam Wszystkich do zwiedzenia i zobaczenia szkoły :) A Samorząd Studentów opowie Wam co nie co o organizowanych imprezach i eventach na WSEI :D
wpełnizadowolona:)
Jako, iż jestem studentką 3 roku i powoli muszę pożegnać się z tą uczelnią ( niestety:( ), pomyślałam, że mogę coś o niej napisać, bo może komuś to pomoże w podjęciu decyzji. A więc studiuję dziennie na kierunku Zarządzanie. Jestem w pełni zadowolona. 80% zajęć to zajęcia praktyczne, na które na prawdę chce się uczęszczać., ponieważ nie da się na nich nudzić. Wykładowcy podchodzą do każdego indywidualnie, ponieważ grupy nie są duże, co pozwala na poświęcenie uwagi każdemu studentowi z osobna. W poniedziałki nie ma zajęć, co też jest dużym plusem. Powiem, wam szczerze, ze nigdzie nie spotkałam się z tak wieloma życzliwymi i "ludzkimi" osobami jak na WSEI. Tutaj praktycznie każdy z każdym się zna i każdy do każdego się uśmiecha ( nawet Panie w dziekanacie) :D Na uczelni organizowanych jest wiele różnorakich warsztatów dla wszystkich chętnych studentów, co jest bardzo dużym plusem. Wartym uwagi jest fakt, iż Samorząd Studencki organizuje dużo różnych akcji na Uczelni. Ja np załapałam się na Dzień Czekolady, Dzień Pikantnych potraw, Dzień Życzliwości i wiele wiele innych, o których nie mogę sobie teraz przypomnieć bo było ich tak wiele. Na uczelni organizowane są również Juwenalia dla studentów, wykładowców i pracowników, których forma bardzo trafia do mojej osoby, ponieważ jest to wspólne grillowanie przy dobrej zabawie i muzyce, gdzie każdy z każdym może sie lepiej poznać i porozmawiać. Jeżeli chodzi o wysokość czesnego, to jest to jedna z najniższych kwot wśród uczelni prywatnych w Krakowie, a jeżeli ktoś chce płacić w ratach, to jest taka możliwość już od pierwszego semestru. Nie myślcie sobie, że są same plusy, ja znalazłam dwa minusy a dokładniej mały parking oraz brak studiów magisterskich( 3 lata tutaj to zdecydowanie za krótko:( ) , ale to się może kiedyś zmieni :D Gdybym jeszcze raz musiała stanąć przed wyborem uczelni, ponownie wybrałabym WSEI. To jakich "normalnych' i życzliwych ludzi tu poznałam nie da się zastąpić niczym innym. Jest mi strasznie smutno, gdy sobie pomyślę, że za 2 miesiące już mnie tutaj nie będzie, ale na pewno wiem, że, gdy tylko będę mogła, to będę odwiedzać tą uczelnię. Z całego serca wszystkim polecam WSEI. Nie będziecie żałować wyboru!! ;) Pozdrawiam
25.04.2016
04.04.2016
Uśka21
Jako studentka pierwszego roku na kierunku Zarządzanie, mogę śmiało i z czystym sumieniem polecić Wam WSEi!:) Studiuje zaocznie, od piątku do niedzieli - co drugi weekend :) Co jest fajnego w studiach zaocznych ? Nasza uczelnia na prawdę rozumie to że ktoś pracuje w tygodniu, ponieważ w piątki zaczynamy praktycznie o 17/18 wiec spokojnie każdy może dojechać a mimo wszystko w te dni mamy tylko wykłady, które jak wiadomo nie są aż tak ważne jak ćwiczenia :) Sobota i niedziela oczywiście od rana, ale za to na obiad do domu spokojnie zdarzysz wrócić :) Kwestie finansowe? Plus ogromny- od samego początku możliwość płacenia w ratach! Nie musisz na start wydać 2tys. żebyś zobaczył czy studia w ogolę są dla Ciebie:) Dodatkowo nasza uczelnia oferuje sporo opcji na obniżenie kosztów jeśli np. Miałaś dobre wyniki w poprzedniej szkole, czy ktoś ze znajomych już na WSEi studiował:) Jeśli chodzi o naukę... Bo to najważniejsze:) W pierwszym semestrze są same przedmioty typowo zawodowe, tak jak na moim kierunku to np. Podstawy i organizacja zarządzania, podstawy prawa, marketing , technologia Informacyjna itp. Przedmioty takie jak matematyka,statystyka opisowa czy angielski zaczynamy na drugim semestrze. Ja obawiałam się angielskiego, ponieważ nie czuje się w nim zbyt silna... Ale zostałam pozytywnie zaskoczona już na pierwszych zajęciach:) na start dostajesz test, który przydziela Cie do danej grupy. Grup jest u nas kilka, dzięki czemu na grupy ćwiczeniowe liczą u nas po kilka osób a nie np. 30/40 bo w tym gronie wiadomo ze dużo się nie nauczysz :) od początku również mamy zapowiedziane, ze uczymy się od podstaw :) Każdy obawia się chyba matematyki, ale spokojnie! Mamy super wykładowców, którzy umieją przekazać dobrze wiedze! Ilu poznałam wykładowców w naszej uczelni, to nie zliczę... Ale nie mogę powiedzieć złego słowa na nikogo :) na prawdę super tłumacza i idą studenta na rękę:) Jeśli chodzi o sprawy papierkowe, biurowe... Lepszych Pań jak w naszym dziekanacie nie ma nigdzie, na żadnej uczelni!!!!:) zawsze pomogą, służą dobra rada i oczywiście UŚMIECHEM :):):) Na naszej uczelni funkcjonuje super Samorząd Studencki, który na prawdę stara się na każdym kroku wyjść z inicjatywa do studentów i choćby poprawić im humory:) Wprowadzają oni niesamowitą atmosferę na całej uczelni, nie tylko pomiędzy studentami, ale również i wykladowcami :) Na koniec, jeśli macie jakieś obawy to powiem wam tyle, na prawdę jeśli będziecie chodzić na zajęcia to nie macie się o co bać bo spokojnie dacie rade! Nie wiem na jaka grupę wy traficie, ale w mojej jest super atmosfera i każdy może liczyć na każdego mimo ze jakoś bardzo się jeszcze nie znamy !:) Ja spokojnie mogę powiedzieć ze wybór WSEi to był bardzo dobry wybór i już wiem , ze magisterkę też zrobię tutaj!:) Polecam polecam polecam i jeszcze raz polecam nasza kochana uczelnie!:)
Paweł
Cześć, Interesuje mnie kierunek "informatyka i ekonometria" ZAOCZNIE i teraz pytanie, czy zajęcia są prowadzone w soboty i niedziele czy jak to wygląda????
25.02.2016
23.11.2015
Rafał
Cześć, możecie coś napisać o kierunku "informatyka i ekonometria" ? głównie czy można się dużo nauczyć itp...
Paula
a jaka jest matematyka na zarządzaniu, da się jakoś przeżyć?
20.09.2015
17.09.2015
Aśka
miła atmosfera, poziom nauczania dosyć wysoki, ale nie ma trudności z uzyskaniem zaliczenia jeśli się uczysz.
Marcin
uczelnia na której panuje miła atmosfera, z wykładowcami da się dogadać, studenci tacy jak wszyscy
08.09.2015
15.08.2015
Przemo
jako student informatyki i ekonometrii mogę powiedzieć śmiało że ponownie wybrałbym WSEI jako uczelnie dla siebie. znalazłem tu wszystko co chciałem przez naukę poprzez dobrą zabawę z fajnymi ludźmi
Ola
z mojego wyboru jestem bardzo zadowolona, uczelnia bardzo mnie się podoba pod względem dobrych warunków lokalizacyjnych i dobrze przekazywanej wiedzy przez wykładowców.
11.08.2015
30.07.2015
Wika
Długo zastanawiałam się nad wyborem tej uczelni, tym bardziej że jest prywatna. Przekonały mnie przede wszystki pozytywne opinie na jej temat. Nie żałuje, nic nie straciłam a tylko zyskałam:)
Allice001
Dziękuję wszystkim za info, a co do "nieprzyjemnych wykładowców" to za pewne na każdej uczelni się taki znajdzie, ważne jedynie by takich egzemplarzy było nie wielu, czego życzę wszystkim! :)
06.07.2015
02.07.2015
Justyna
Do Allice001 jeśli chodzi o informatykę na zarządzaniu to spraw wygląda następująco: przez 3 semestry jest informatyka pod różną postacią przez podstawy pisania pracy dyplomowej, po zaawansowanego Excela i worda. Zajęcia prowadzone są jako konwersatoria czyli typowo ćwiczenia. Wykładowcy przekazują wiedzę w prosty i jasny sposób. Ja polecam, jestem obecnie na 3 roku zarządzania
kate
Bardzo dobra uczelnia o świetnej atmosferze, wysokim poziomie nauczania i kapitalnym dziekanacie (panie są rewelacyjne!). Nie zmieniłabym WSEI na inną uczelnię.
01.07.2015
01.07.2015
absolwentka
uczelnia super - warto studiowac na WSEI. Mam same dobre wspomnienia!
student
Do mx - każda uczelnia ma jakichś idiotów, więc z powodu jednej wariatki nie róbmy problemu, w końcu każdego idiotę da się przeżyć :). Uczelnia jest bardzo dobra i na pewno bym jej nie zmienił na inną.
30.06.2015
30.06.2015
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Allice001
Witam, czy ktoś mógłby mi udzielić informacji na temat studiów stacjonarnych I stopnia zarządzanie, czy jest tam dużo informatyki? Szczególnie podoba mi się specjalność zarządzanie personelem i psychologia pracy. Bardzo proszę o odpowiedź kogoś poinformowanego :)
26.06.2015
24.06.2015
Konrad
uczelnia spoko, wykładowcy spoko, atmosfera spoko. polecam
Jola
Ciesze się że wybrałam WSEI. To był dobry wybór! Stawiałam na praktykę i ją dostałam. Polecam
18.06.2015
17.06.2015
aleksandra
Polecam!! miła atmosfera na uczelni,fajne nauczyciele, świetnie tu studiować ;)
Iwona
Dzięki tej uczelni dostałem fajną pracę w Shell
15.06.2015
15.06.2015
Ada
Fajne praktyczne szkolenia miękkie podczas studiów typu coaching, przygotowanie do rozmów rekrutacyjnych, komunikacja
Tomasz
świetna uczelni dla tych co chcą robić coś więcej niż tylko studiować. Polecam
08.06.2015
03.06.2015
Krakowianka
Uczelnia inna niż wszystkie. Indywidualne podejście każdego z wykładowców, małe grupy, w których o wiele więcej można się nauczyć. Umiejscowiona w centrum, dzięki czemu podczas przerw między zajęciami jest duży wybór na spędzenie czasu. Jestem bardzo zadowolona z tej uczelni i bym jej nie zamieniła na inną w Krakowie.
zofffia
studia na WSEI skończyłam w 2014 roku z bardzo dobrym wynikiem. ze znaleziemiem pracy nie mialam problemu bo uczlenia jest znana wśród krakowskich firm i ma dobra opinie jesli chodzi o nauczanie praktyczne. podejście wykładowców bardzo mi się podobało bo to uczelnia prywatna i każdy liczył się ze studentem nigdy nie było sytuacji ze zajęcia przepadły i nie były odrabiane albo wykładowca nie przyszedł sobie na zajęcia i bez żadnej informacji. na studiach dziennych sa male grupy i wykładowcy sa wstanie poznac wszytskich studentow co wprowadza mila i przyjazna atmosferę. nie bylo również problemy ze zdawaniem egazminów bo jak ktoś się nauczył to bez problemu zdał. polecam przyszłym ekonomistą :)
02.06.2015
02.06.2015
studentka WSEI
kiedy zapisywałam się na tą Uczelnie miałam duże wątpliwości, przede wszystkim dlatego, że jest to uczelnia prywatna. Miałam duże obawy co do jakości i poziomu kształcenia, jednak muszę przyznać, że bardzo szybko przekonałam się, że to była dobra decyzja. Uczelnia kładzie duży nacisk na praktyczne nauczanie. Wykładowcy są pomocni i bardzo zaangażowani w to co robią. Z racji tego że grupy na studiach dziennych są małe, prowadzący mają podejście dość indywidualne dla każdego. Harmonogram zajęć jest super.. nie ma dużych przerw, dzięki czemu zajęcia są głównie od rana do 13-14 więc można pracować popołudniami, zdobywając cenne doświadczenie już podczas studiów.
Sylvia
W poprzedniej opinii Mati napisał że na WSEI nie ma studiów magisterskich, ależ oczywiście że są! WSEI prowadzi je wspólnie z Wyższą Szkołą Zarządzania i Bankowości. Zajęcia są w siedzibie WSEI przy św. Filipa z tymi samymi wykładowcami. Ja się niezmiernie cieszę z tego powodu, ba już nawet się zapisałam na studia i z niecierpliwością czekam na początek roku. Jeszcze jedno, jako absolwentka WSEI jestem zwolniona z opłaty wpisowego także 400zł zostało w kieszeni:) Pozdro dla przyszłych mgr!;)
14.08.2014
10.08.2014
kicia
w lipcu zakończyłam edukację na tej uczelni. Studiowałam tu zarządzanie, specjalność rachunkowość. ciężko nie było, poza kilkoma przedmiotami typu statystyka, matma, czy finanse (które zdawałam 3 razy), o ile przedmioty z zarządzania mało mnie interesowały, przez co praktycznie sie tego nie uczyłam a i tak zdawałam na 5 czy 4, o tle z rachunkowości chciałam coś wynieść:) muszę przyznać, że nauczyciele, którzy uczyli mnie przedmiotów specjalnościowych byli tak przesympatyczni, że dość że ułatwiali nam sprawe jak mogli, to jeszcze naprawdę dużo się nauczyłam, pomimo że wcześniej z rachunkowością nie miałam żadnej styczności. Co naprawdę mi się podobało, to jest to, że znajomi którzy studiowali to samo na uek, twierdzili że mieli baaardzo dużo teorii. U nas teoria to była ilość znikoma. większość przedmiotów była prowadzona przez "praktyków". Jedna Pani już na wstępie powiedziała, że ona jest praktykiem i żadnej teorii nas nie nauczy. a dla mnie to był wielki plus. Do dziś pamiętam księgowanie na kontach itp. Przekazywła wiedzę praktycznie, takim prostym językiem po "chłopsku":) trzeba byłoby być totalnym "tumanem" żeby tego nie pojąć:) Polecam tę uczelnię, szczególnie jeśli chodzi o licencjat, magistra zawsze można zrobić juz na panstwowej uczelni, a licencjat gdzie glownie jest matma itp nie polecam sie uczyc teorii na panstwowych, i tak ci sie to nie przyda w zyciu no chyba ze masz zamiar uczyc matmy :P ale to juz inna bajka :)
mati
Powoli zbliżam się do końca studiowania i muszę przyznać, że uczelnia w ostatnim roku bardzo się zmieniła na korzyść. Kapitalny dziekanat, gdzie "prawie" wszystko można załatwić, bo panie są bardzo miłe, a w dodatku w końcu trafił się fajny dziekan, który z każdym porozmawia i rzeczywiście stara się pomagać. Są oczywiście niektórzy "dziwni wykładowcy", ale zawsze można się "poskarżyć" do dziekana i on każdego głupiejącego wykładowcę "prostuje". Na prawdę kapitalnie się tutaj studiuje i aż szkoda, że niedługo kończę studia... bo niestety nie ma u nich magisterki...
03.08.2014
03.08.2014
mati
Powoli zbliżam się do końca studiowania i muszę przyznać, że uczelnia w ostatnim roku bardzo się zmieniła na korzyść. Kapitalny dziekanat, gdzie "prawie" wszystko można załatwić, bo panie są bardzo miłe, a w dodatku w końcu trafił się fajny dziekan, który z każdym porozmawia i rzeczywiście stara się pomagać. Są oczywiście niektórzy "dziwni wykładowcy", ale zawsze można się "poskarżyć" do dziekana i on każdego głupiejącego wykładowcę "prostuje". Na prawdę kapitalnie się tutaj studiuje i aż szkoda, że niedługo kończę studia... bo niestety nie ma u nich magisterki...
pavo
Moim zdaniem uczelnia ma wysoki poziom nauczania, doskonałą lokalizację (zawsze można wyskoczyć na piwko po zajęciach na rynek:) a co najważniejsze mogę potwierdzić jako absolwent, że nie miałem żadnych problemów ze znalezieniem po tej uczelni pracy, także szczerze polecam!
25.06.2014
18.02.2014
Kujon
Uczelnia bardzo wymagająca aczkolwiek jak student jest systematyczny to zda każdy przedmiot.
pilnystudent
"Na WSEI-u nie jest łatwo... ale jak się nauczysz, to zdasz."
17.02.2014
19.01.2014
absolwentka WSEI
Zdecydowanie odradzam! Studiowałam tu zarządzanie, na ostatnim roku miałam stypendium naukowe i studia skończyłam z wyróżnieniem.......ale nie nauczyłam się za wiele. Większość wykładowców ma gdzieś studentów i nie zależy im żeby cokolwiek przekazać. Przyjść, przesiedzieć a na koniec semestru wpisać oceny. Każdy uczy się sam i nikt studentom tej wiedzy do głów nie wleje, ale mogliby się bardziej starać. Jeśłi zajęcia przepadały (z różnych powodów - święta, nieobecność wykładowcy) to NIGDY nie były odrabiane. Niektórym to się tak dalece nie chciało, że w rezultacie z 60 godzin w semestrze odbywało się niecałe 30. Dno i porażka. Na palcach jednej ręki można policzyć tych którym się cokolwiek chce i potrafią wiedzę przekazać. A te fantastyczne oceny dotyczące uczelni dotyczą chyba tylko kanapek w bufecie..... Szkoda czasu i pieniędzy. Skończyłam ją tylko dlatego że zainwestowałam w te studia mnóstwo pieniędzy......dziś widzę że zupełnie bez sensu
marche
Czy w wyższej szkole ekonomii i informatyki w krakowie na kierunku informatyka jest dużo zajęć z matmy? jest w ogole sam przedmiot matma czy może ta nauka jest po prostu elementem programu nauczania w innych przedmiotach? a jak jest odrębnym przedmiotem to ile godzin jest na nia poświęconych?
01.09.2012
13.08.2012
Naiirod
Mam pytanie do osób studiujących informatykę na tej uczelni zeby wyppowiedzialy sie jak jest? czy z matematyki jest ciezko i ogolnie jak ich wrazenia? z góry dzieki za odpowiedz
$$$
miasto najlepsze w Polsce, uczelnia należy do najlepszych, więc wszystko na plus. póki rodzice płacą jest spoko, dobrze że ja nie muszę finansować swojej nauki, bo byłoby gorzej, ale skoro rodzinę stać, to się cieszę, bo poziom jest naprawdę ok!
01.08.2012
19.07.2012
o stypendiach
dzisiaj ze stypendiami jest bajzel totalny, bo niby prywatne tez daja, jak panstwowe, ale tak naprawde kadza szkola robi, to co chce i na swoich zasadach, normalnie masz stypy socjalne, za dojazd (zakwaterowane), osiagniecia w nauce, osiagniecaia sportowe, plus zapomogi, nie wiem, jak przeliczaja pulap - niby do 700 zl na osobe, ale musisz najlepiej sprawdzic sama i byc upierdliwa, pytac, dociekac, nie daj sie abyc i przygotuj wszystkie papiery, kwity poswiadczajace docho d w rodzinie, trzeba czesto zawalczyc, zeby cos dostac
zuzia
Trochę droga ta uczelnia. Czy wie ktoś może jak sprawa wygląda ze stypendiami? Bo chciałabym tutaj studiować, ale bez stypendium pokrywającego koszty na pewno nie będzie mi to dane... Jakie trzeba spełnić wymagania itd?
03.07.2012
27.06.2012
iza
no widzę, że wysoki jest poziom zadowolenia z tej uczelni, może nawet złożę tam papiery asekuracyjnie, bo chyba jakość kształcenia jest dobra, ale nie wiem czy cena adekwatna :D
lovely
Uważam że nie można, kolokwialnie mówiąc, przyczepić się do poziomu na tej uczelni. Spełnia ona bowiem standardy wręcz europejskie, co stwierdzam na podstawie własnych rozmów ze studentami z innych uczelni. Zaplecze techniczne też jest bardzo dobre. Jak na polskie realia - świetna uczelnia!
13.06.2012
01.06.2012
viki
@gucho: gwarantuje że po miesiącu będziesz chciała zostać:D o ile cię stac, warto tu studiować. mnie się bardzo podoba, poziom wysoki, mam wrażenie że lepszy niż na niektórych uniwersytetach nawet. ja studiuję zarządzanie. i naprawdę ciekawa jest specjalizacja Controlling i zarządzanie finansami przedsiębiorstw, polecam.
szopik
jesli chodzi o WSEiI, to jest to dosc dobra uczelnia, nie nalezy do najwyzszej polki, ale wybierana jest przez grupe srednio ambitnym maturzystow, ktozry raczej bez problemu ja koncza, osobiscie uwazam, ze prezentowana tutak ovena jest bardzo mocno za wysoka, przynajmniej jelsi ja odniesc do innych szkol wyzszych, nie wylko w Krakowie, ale w Polsce, jak dla mnie zasluguja na 6 - 6,5 pkt. maks.
06.05.2012
25.04.2012
zarządzanie, jak jest?
co sadzicie o studiowaniu zarządzania w WSEiI????? czy to dobry pomysl, jelsi chodzi o wybor kierunku? a jak sama szkola? w porzadku? nie cosna za mocno na pierwszym roku? napoiszcie cos wiecej, pliiizzz.
do dziuni
ale co Ciebie interesuje? jaki kierunek zamierzasz studiowac? ja moge sie wypowiedziec na temat Informatyki i Ekonometrii, bo to akurat studiuje, jesli jestes dobra (zakladam, ze jestes dziewczyna) z przedmiotow scislych i matematyka nie sprawia Ci klopotu, to nie powinnas miec problemow z opanowaniem materialu i zdobyciem zaliczen. ale w mojej grupie jest lkilka osob, i to nawet facetow, ktorzy sie zwyczajnie pomylili wybierajac ten kierunek studiow, czyli Informatyki I Ekonometria, bo nie daja rady, po prostu nie maja predyspozycji i wlasnie sie o tym przekonuja, napisz cos wiecej, to pogadamy - robert
03.03.2012
27.01.2012
dziunia
Ale moze cos wiecej i bardziej konkretnie byscie napisali? wysilcie sie troche dla mlodszych siost i braci swych, co?
grys
szału nie ma, nie przesadzajmy, ale orły fruwają gdzie indziej, wiec ogólnie to WSEI może być
14.12.2011
21.05.2011
Agnieszka
Studiowanie w tej szkole polecił mi kolega. Nie zawiodłam się. Profesjonalna kadra, idealnie dobrany plan zajęć. Zajęcia prowadzone na wysokim poziomie. Ciekawe kierunki i specjalizację. Studiuję na 2 roku Psychologii w biznesie.
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Uniwersytet Opolski
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Zamojska
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Politechnika Łódzka
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie