UTH im. Chodkowskiej Warszawa
UAM Festiwal 2022
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (141)
Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki w Krakowie, WSEiI Kraków

uczen
Proszę o opinie o kierunku Finanse i rachunkowość
19.09.2021
08.09.2021
bam
jak zalogować się do wirtualnego dziekanatu?
Student
Czy ktoś wie w jakiej formie zostaną przeprowadzone zajęcia na uczelni w przyszłym semestrze? Stacjonarnie czy zdalnie?
06.07.2021
30.01.2021
QubAnka
Czy mogę prosić o opinie o kierunku Rachunkowość praktyczna z elementami kadr i płac? Jak wyglądają studia? Czy jest przekazywana sucha wiedza czy może także praktyka? Polecacie czy raczej odradzacie?
ott_park
Łukasz, skoro zadajesz takie pytanie to WSEI jest uczelnią dla Ciebie.
29.12.2020
22.10.2020
Łukasz
Czy jest tutaj jakaś osoba, która ma doświadczenie z Wyższą Szkołą Ekonomii i Informatyki w Krakowie? Czy dyplom uzyskany po ukończeniu Informatyki jest cenny w środowisku IT?
Zajęcia zdalne
O zdalnym nauczaniu każdy napisze Ci coś innego. Jednym pasuje zdalne nauczanie, innym nie. Na WSEI przy nauczaniu zdalnym korzysta się z oprogramowania Microsoft Teams, które pozwala na udostępnianie ekranu, dzielenie się plikami, notatkami itd. i jest w zasadzie dość niezawodne. Jestem na informatyce na programowaniu aplikacji mobilnych i webowych i zajęcia w tym semestrze odbywać się będą w 100% zdalnie (przynajmniej na tak jest na ten momment) i jestem zadowolony, bo według mnie na WSEI takie zajęcia prowadzone są w wystarczająco fajny sposób. Ale z tego co wiem, to na niektórych kierunkach, czy specjalnościach są zajęcia odbywające się również stacjonarnie (tyczy się to przeważnie labów), ale oczywiście przy zachowaniu odpowiednich zasad bezpieczeństwa. Same laby i ćwiczenia prowadzone są na różne sposoby jeśli chodzi np. o programowanie. Zależy od prowadzącego. Ale tak jak wspomniałem, każdy ma inne zdanie - w dobie pandemii wszystkim na pewno nie uda się dogodzić. Większość osób z mojego roku (tryb zaoczny) cieszy się, że zajęcia odbywać się będą zdalnie. Nie wiem niestety, jak wygląda sytuacja na innych kierunkach / specjalnościach.
30.09.2020
28.09.2020
Bella
Ponawiam pytanie o nauczanie zdalne? Jak realizowane są zajęcia praktyczne, ćwiczenia? Czy ich forma jest satysfakcjonująca?
FiR w Krakowie
Czy warto wybrać tą uczelnię, aby studiowac kierunek Finanse i rachunkowość? Szperam po innych szkołach prywatnych, widzę że jeszcze FiR są na Fryczu, WSZiB i WSU, ale ta ostatnia jakoś mnie w ogóle nie przekonuje. Czyli pozostają trzy... Macie rozeznanie, co wybrać, żeby nie załować?
16.09.2020
25.08.2020
Met
Jakie są wasze opinie co do kształcenia zdalnego zorganizowanego przez szkołę? Piszę jako osoba rozpoczynająca studia w październiku na kierunku informatyka i ekonometria
React Native IS GARBAGE
Jeśli chodzi o zjazdy, to są one zawsze co 2 tygodnie (zdarza się raz, czy dwa w trakcie semestru, że odstęp jest 3 tygodniowy, gdy wypadają jakieś święta np. Bożego Narodzenia). Odstępy między zajęciami zdarzały się dość spore, ale na ogół prowadzący nie robili problemu, gdy ktoś chciał przyjść na zajęcia innej grupy i było jeszcze wolne miejsce, więc w pewnym stopniu można samemu jakoś wszystko sobie dograć. Co do poziomu, to trudno go w zasadzie określić - sporo zależy od samego przedmiotu, czy prowadzącego. Jeśli jednak myśli ktoś, że przyjdzie na WSEI i kompletnie nie będzie się musiał uczyć i będzie zdawał "bo płaci" (kompletnie nie wiem, skąd takie rozumowanie odnośnie uczelni prywatnych się w ogóle wzięło ;)), to się grubo myli. Uczelnia na pewno warta uwagi, dała też radę w trakcie pandemii. Polecam jako osoba rozpoczynająca w październiku 5 semestr nauki.
21.08.2020
17.08.2020
Lolo
Jaki jest poziom na informatyce i ekonometrii? Czy po technikum bez rozszerzonej matmy jest szansa się utrzymać?
tom
Czy na studiach zaocznych pierwszego stopnia są długie przerwy między poszczególnymi zajęciami w ciągu jednego dnia, oraz czy spotkania odbywają się co tydzień czy na przykład co dwa tygodnie? Chodzi mi tutaj głównie o kierunek informatyczny.
12.08.2020
10.08.2020
Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki w Krakowie
odpowiedź dla Mery z dnia 03.08.2020
Dziękujemy za nieszablonowe pytanie. Rzeczywiście wychodząc naprzeciw potrzebom rynku, proponujemy naszym studentom wąskie specjalności, dzięki którym mogą stać się ekspertami w swojej dziedzinie. Za każdym z modułów stoi mocna kadra praktyków, która odpowiada za wysoki poziom merytoryczny zajęć. Aby poznać wszystkich prowadzących oraz ich naukowe i zawodowe doświadczenie zapraszamy do zakładek: - Zakładu Informatyki i Ekonometrii: https://wsei.edu.pl/o-wsei/zaklad-informatyki-i-metod-ilosciowych/ - Zakładu Zarządzania i Rachunkowości: https://wsei.edu.pl/o-wsei/zaklad-zarzadzania-i-rachunkowosci/
Mery
Na stronie wybierz studia macie wpisaną bardzo małą liczbę wykładowców a na kierunkach bardzo dużo modułów i różnych specjalizacji. Czy tak mała ilość wykładowców wystarcza na cały program studiów.? Czy ci wykładowcy są praktykami?
03.08.2020
03.08.2020
Paweł
Jakie są przedmioty inżynierskie na kierunku informatyka i ekonometria?
Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki w Krakowie
odpowiedź dla Kasia z dnia 04.05.2020
Na kierunku "Finanse i rachunkowość" oferujemy język angielski. Możemy też utworzyć grupę z innym językiem obcym, jeśli będzie odpowiednia liczba zainteresowanych :)
24.07.2020
09.07.2020
Eryk
Czy polecacie szczególnie jakąś specjalność na informatyce? Z punktu widzenia perspektyw zawodowych.
Witek
Dzień dobry czy na kierunku finanse i rachunkowość czy jest bardziej praktyczne podejście do zawodu czy czysto teoretyczne i naukowe? Zależy mi na tym, aby czerpać wiedzę od osób, które czynni pracują lub pracowały w tym zawodzie i znają ten zawód od środka.
30.06.2020
31.05.2020
Gabriela
Dzień Dobry, ile wynosi opłata za semestr na kierunku Informatyka i ekonometria w języku angielskim? Znalazłam tylko informację o języku Polskim.
Kasia
Jakie języki obce można wybrać na finansach i rachunkowości?
04.05.2020
28.04.2020
Pol
Polecacie informatykę i ekonometrię? Rozważam Uniw. Ekonomiczny również.
Ela
Kiedy rozpoczyna się rekrutacja śródroczna?
22.01.2020
10.01.2020
Wyższa Szkoła Ekonomii i Informatyki
odpowiedź dla Dawid z dnia 08.01.2020
Na WSEI zapraszamy każdego kandydata ze zdaną maturą - niezależnie od jej szczegółowych wyników. Ważna natomiast jest kolejność zgłoszeń, zwłaszcza w przypadku Informatyki i Ekonometrii, ponieważ limity zapisów na ten kierunek wyczerpują się bardzo szybko :).
Dawid
Jaka była minimalna liczba punktów, aby się dostać na Informatykę i Ekonometrię w rekrutacji 2019/20? Bardzo mi zależy na tej informacji, gdyż zbliża się termin wypełnienia ostatecznej deklaracji maturalnej.
08.01.2020
31.10.2019
WSEI
odpowiedź dla Maja z dnia 30.10.2019
Dzień dobry, niestety nie mamy swoich akademików, ale baza mieszkaniowa w Krakowie jest bardzo szeroka i na pewno uda się znaleźć pokój dla siebie. Mieścimy się w samym centrum, więc praktycznie z każdego miejsca w Krakowie można do nas dojechać tramwajem, autobusem, pociągiem lub rowerem :). Pozdrawiamy serdecznie!
Maja
Czy uczelnia zapewnia akademiki?
30.10.2019
17.10.2019
Kaja
Czy informatykę i ekonometrię da się przeżyć? Podobno to najtrudniejszy kierunek.
Absolwentka
Kończę finanse i rachunkowość. Część zajęć była średnio przydatnych, ale studia oceniam pozytywnie.
03.10.2019
24.09.2019
Ilonka
Jaką specjalność/ moduł polecacie?
Student WSEI
Rocznik 18/19 na zaocznych nie mial żadnego wf i nie zapowiada się, by w ogóle go miał.
09.09.2019
22.08.2019
WSEI
odpowiedź dla Kris z dnia 21.08.2019
Tak, na studiach zaocznych są zajęcia z WF.
Kris
Czy na studiach zaocznych jest wychowanie fizyczne?
21.08.2019
20.08.2019
WSEI
odpowiedź dla pytanie o FiR z dnia 20.08.2019
Dzień dobry, tak, moduł Kadry i Płace pozwala poznać zasady prawa pracy , obowiązki stron umów o pracę, umów zlecenia i o dzieło, szczegółowe uregulowania z zakresie urlopów, czasu pracy a także wszystko, co jest związane z prawem ubezpieczeń społecznych, w tym ubezpieczenia emerytalne, rentowe, chorobowe, wypadkowe. Przedmiot "Prawo pracy i ubezpieczenia społeczne" przygotowuje do egzaminu na „Specjalistę ds. rachunkowości” II stopień ale też na"Specjalistę ds. kadr i płac", po którym otrzymuje się certyfikat Stowarzyszenia Księgowych w Polsce. W ramach przedmiotu "Dokumentacja i ewidencja pracownicza" studenci uczą się tworzyć dokumentację związaną z obsługą pracowników na potrzeby Urzędu Skarbowego i ZUS, m.in. deklaracje roczne PIT-11 pracowników, deklaracje zaliczek na podatek dochodowy od pracowników PIT-4 lub PIT-8A, miesięczne dokumenty rozliczeniowe RCA, RSA, RZA, DRA do ZUS. I wiele innych. :) Poziom trudności to zawsze subiektywne odczucie. :) Z pewnością merytoryczny patronat Stowarzyszenia Księgowych w Polsce gwarantuje tym studiom wysoki poziom. Zwłaszcza, że to jedyne takie studia w Polsce (we współpracy z SKwP). Pozdrawiamy i do studiowania na WSEI!
pytanie o FiR
czy po ukończeniu studiów na kierunku Finanse i Rachunkowość na specjalności Kadry i płace - mam uprawnienia, żeby prowadzić w firmie teczki pracownicze, kwestie kadrowe, umowy o zatrudnieniu, sprawy urlopowe, generalnie osobowe? Pytam, bo nie do końca widzę siebie w roli typowej księgowej, bardziej właśnie Kadry i sprawy personalne mnie kręcą. No i trochę obaw mam o te typowe przedmioty ekonomiczne, matematyczne... jak oceniacie poziom trudności?
20.08.2019
29.07.2019
WSEI Kraków
odpowiedź dla Lucas z dnia 18.07.2019
Dzień dobry, z reguły studenci zaoczni zaczynają zajęcia już w piątek po południu i kończą w niedzielę, ale oczywiście szczegółowy grafik jest dopiero w trakcie tworzenia. Pozdrawiamy serdecznie!
WSEI Kraków
odpowiedź dla jan z dnia 27.07.2019
Dzień dobry, niestety nie mamy swoich akademików, ale baza mieszkaniowa w Krakowie jest bardzo szeroka i na pewno uda się znaleźć pokój dla siebie. Mieścimy się w samym centrum, więc praktycznie z każdego miejsca w Krakowie mozna do nas dojechać tramwajem, autobusem, pociągiem czy rowerem. Pozdrawiamy serdecznie!
29.07.2019
27.07.2019
jan
Czy szkoła dysponuje jakimiś akademikami?
Lucas
W jakich dniach odbywają się studia zaoczene??
18.07.2019
16.07.2019
WSEI
odpowiedź dla Nicole z dnia 16.07.2019
Studia na WSEI zaczynają się pakietem przedmiotów obowiązkowych dla poszczególnych kierunków. Dopiero pod koniec pierwszego roku wybierasz minimum jeden z modułów specjalistycznych (dawniejsze specjalności), który chcesz realizować w kolejnych semestrach. Najlepiej wybrać ten moduł, którego tematyka interesuje Cię najbardziej. Możesz wybierać ze wszystkich dostępnych modułów - nie tylko tych, które są dostępne na Twoim kierunku, ale wybierac i łączyć moduły z Zarządzania, Finansów czy Informatyki. W ten sposób układasz swoją indywidualną ścieżkę kształcenia. Wszystkie zrealizowane moduły wyróżnimy na Twoim dyplomie ukończenia studiów. Wybierając moduły i przedmioty, zwróć uwagę na ilość przypisanych im punktów ECTS. Aby ukończyć studia na WSEI, musisz tak dobierać moduły i przedmioty, aby zdobyć łącznie 210 punktów ECTS na Informatyce oraz po 180 punktów na Zarządzaniu oraz Finansach i Rachunkowości. Czesne za studia jest stałe i informację o nim znajdziesz na naszej stronie, w zakładce "Dla kandydatów" -> "Czesne i Opłaty ".
Nicole
Jak wygląda łączenie modułów, czy każdy się płaci z osobna?
16.07.2019
31.05.2019
Jakub
odpowiedź dla Zaciekawiony z dnia 30.05.2019
Na zajęciach niestacjonarnych już od pierwszego semestru zaczynają się przedmioty kierunkowe takie jak: - wprowadzenie do baz danych od drugiego semestru: - wprowadzenie do programowania (C#), - wprowadzenie do technologii webowych Na kolejnych semestrach nie ma obowiązkowych przedmiotów z programowania, bo może Pan wybrać moduły które z programowaniem nie są stricte połączone. Jeśli wybierze Pan moduły w kierunku Front end developmentu lub Back End Devolopmentu lub Grafika i animacja w grach komputerowych lub Projektowanie gier komputerowych to tego programowania jest tam naprawdę dużo. Po więcej szczegółów zapraszam na: https://wsei.edu.pl/dla-studentow/informatyka-i-ekonometria/informacje-o-kierunku/
Zaciekawiony
Czy dużo jest ćwiczeń z programowania na zaocznych ,na kierunku informatyka i ekonometria?
30.05.2019
23.02.2019
Admin
Komentarz usunięty.
Arto
Na Wsei nie maja drugiego stopnia, jakąś umowę maja z Wszib że na drugi stopień przyjmują po I stopniu wsei na preferencyjnych warunkach. Ale czy czy wsei czy wszib to chyba nie ma znaczenia? Poziom mocno wyrównany. A nie lepiej by było na normalnej uczelni?
14.02.2019
13.12.2018
Janusz
Czy na tej uczelni istnieje kierunek związany z informatyką na stopniu 2 ?
Robert
" Beata trudno się dostać na PROGRAMOWANIE APLIKACJI MOBILNYCH I WEBOWYCH? " Nie, przychodzisz, zapisujesz się, zostajesz wpisana na listę, płacisz czesne, odbierasz dyplom, masz dyplom. W sumie proste, słowo kluczowe: "płacisz czesne". Problem jeden na końcu wynika - na dyplomie jest napisane WSEI :(
01.12.2018
09.11.2018
Szczurovsky
Jak tutaj z informatyką i kierunek programowanie aplikacji webowych. Jak to wyglada?
Beata
trudno się dostać na PROGRAMOWANIE APLIKACJI MOBILNYCH I WEBOWYCH?
10.10.2018
19.09.2018
Rachunkowość praktyczna z elementami kadr i płac ???
Kto realizował w tej szkole studia podyplomowe z zakresu rachunkowości? Ja myślę o tych: Rachunkowość praktyczna z elementami kadr i płac. Czy uważacie, że to dobry wybór? Byliście zadowoleni? Możecie napisać jak wasze wrażenia i ocena podyplomówek?
informatyk
@nazwa kierunku Nazwa kierunku jest napisana wyraźnie - Informatyka i ekonometria. I to co skończysz, napisane jest na dyplomie. Warto starać się zostać dobrym informatykiem - nie piszę, że akurat po tej uczelni . To weryfikują pracodawcy zamiast tego "co napisane jest na dyplomie"
11.09.2018
03.09.2018
nazwa kierunku
Czy oni mają kierunek - Informatyka i Ekonometria??? czy sama Informatyka??? Co będzie napisane na dyplomie absolwenta? Pytam, bo na stronie to dziwnie wygląda i nie wiem w sumie, czy to specjalność czy nazwa kierunku? Druga sprawa? iść na Informatykę tutaj czy szukać innej uczelni? Jakiej? Macie porównanie?
Maciek
"Sylwia Czy na Zarządzaniu (zaocznie) ciężko jest z matematyką? 09.07.2018" trudno mi ocenić bo płaciłem czesne na bieżąco i miałem 100% frekwencji.
31.07.2018
23.07.2018
Dominika
Marketing i reklama w sieci - marketingowiec/handlowiec i człowiek branży eventowej ogarnie czy jednak matma na podstawowym poziomie nie wystarczy, ze względu na fakt, że to uczelnia IT?
Sylwia
Czy na Zarządzaniu (zaocznie) ciężko jest z matematyką?
09.07.2018
08.07.2018
studentka
Skończyłam tą uczelnię. Kontakt z dziekanatem to słaby punkt. Nie odpisują na maile, nie odbierają telefonów a jak już się tam pofatygujesz to usłyszysz od każdego coś innego. Szkoda, bo niewiele trzeba, żeby studenci czuli, że są ważni, że coś się dla nich robi, bo przecież płacą za studia.
Bars
Dzięki wielkie brpawel i pozdrawiam ;)
11.06.2018
09.06.2018
brpawel
No w sumie tak jak napisał mimax - trzeba chcieć nie skończyć, jak chodzisz i płacisz to zdajesz. Jak potrzebujesz papierek inżyniera bardzo polecam, jak chcesz się nauczyć bardzo nie polecam.
Bars
Jak jest na informatyce na tej uczelni chodzi mi o studia zaoczne :) ?
28.05.2018
21.04.2018
mimax
Do edek: "czy na studiach zaocznych się płaci i zdaje? " nie jest tak, ale jak dołożysz frekwencję to na WSEI Kraków tak. Ogólnie trzeba się postarać żeby tej "szkoły" nie skończyć, oczywiście regularne opłaty i frekwencja. Siostra skończyła "sieci" na WSEI , widzę poziom jej wiedzy No w sumie ma papier, ale wiedzy ...
edek
czy na studiach zaocznych się płaci i zdaje?
11.04.2018
10.03.2018
zm
Jak wygląda sytuacja na kierunku programowanie aplikacji? Da się to połączyć z pracą na etat, czy dużo wymagają, jeśli chodzi o matematykę? i czy w ogóle warto?
claudete_mac
Wie ktoś coś może o Studiach z rachunkowości? Poleca ktoś czy lepiej szukać inną uczelnie?
26.02.2018
19.12.2017
php
"qq Czy ktoś może się wypowiedzieć o kierunku "Tworzenie Gier"? 18.12.2017" ... podam Ci kluczowe informacje: - płac czesne, - obczaj kto do zaliczenia wymaga obecności, i przychodź na te zajęcia - odbierz dyplom - masz dyplom... Stałeś się posiadaczem dyplomu o wartości równowartej opłat jakie wniosłeś do WSEI. A tak na poważnie tej uczelni nie da się nie skończyć, no chyba że brakło na czesne.
qq
Czy ktoś może się wypowiedzieć o kierunku "Tworzenie Gier"?
18.12.2017
08.12.2017
izka
Fajna, nieduża uczelnia. Z zaliczaniem egzaminów nie ma większego problemu, szczególnie jak ktoś jest sprytny, za to ciężko czasowo pogodzić pracę i studia dzienne, no chyba, że z pracą nie na cały etat.
Robert
Kat, ja jestem na informatyce, powiem Ci tak, coś na pewno wyniesiesz, ale jak chcesz potem mieć dobrą pracę, to musisz przysiąść w domu. Tyle, że teraz to chyba nie jest żadna nowość, każdy dobry programista 90% swojej wiedzy zdobywa ciupiąc po prostu w domu. Wykładowcy mocno cisną JS, to akurat na plus.
30.11.2017
03.10.2017
Kat
Czy ktos sie wybiera na informatyke w tym roku?
Kaasia
Ja także wybieram się na zarządzanie, psychologia w biznesie 😊
28.09.2017
26.09.2017
xxx
Wybieram sie na Zarządzanie - psychologia w biznesie na I rok, czy jest tutaj może ktoś kto także sie wybiera?
do johnny
Myślę, że psychologia w biznesie spoko, jak chcesz zrządzać personelem albo pracować w dziale HR, ciekawe tam mają przedmioty kierunkowe, ale ja bym z zarządzania wybrała tę specjalność Marketing i reklama w sieci, ja na tym jestem i wg mnie to jest najbardziej na czasie :)
26.09.2017
19.09.2017
FiR
moja ciotka jest specjalistką od rynku pracy i zawsze mi powtarzała - finanse , rachunkowość , podatki, ekonomia ... to sa dziecko kierunki, po których zawsze ludzi znajdą robotę. Podobnie jak lekarz czy prawnik po aplikacji :-) A jak ktoś pyta o psychologię???? to ciotunia mówi - "ci po psychologii z reguły znajdują pracę poza swoim wykształceniem" :-)
johnny
Witam, mam pytanie odnośnie kierunku Zarządzanie i specjalizacji Psychologia w biznesie na WSEI w Krakowie. Czy jest ktoś kto studiuję lub studiował i może się podzielić wrażeniami? Pozdrawiam i dziękuję :)
06.09.2017
05.09.2017
zoz
Studia podyplomowe na najwyższym poziomie, wiedzę przekazują praktycy, którzy pracują w branży i z tematami poruszanymi na zajęciach spotykają się codziennie. Świetna obsługa administracyjna - Pani Dyrektor Instytutu!!! Polecam serdecznie. :)
andzia
@Karola matma jak matma, ja byłam po humanie, więc w moim odczuciu była dość ciężka, ale jak przysiadłam i porobiłam zadania, to ogarnęłam. Na studiach to jest zupełnie inna matematyka, niż w liceum, więc się nie sugeruj. Dopóki jest etrapez, to nie jest źle (jeśli jeszcze nie wiesz co to, to na studiach szybko się dowiesz :D).
30.08.2017
19.07.2017
Karola
wybieram się na studia zaoczne kierunek Rachunkowość i finanse. jaka jest matematyka na 1 roku?
Marketing
Marketing w tej szkole jest na najwyższym poziomie! Dobrze rozplanowany tok studiów, odpowiedni wykładowcy. To był dobry wybór.
22.05.2017
15.03.2017
E-HANDEL
Witam serdecznie, myślę o rozpoczęciu studiów na kierunku MARKETING I REKLAMA. Ma ktoś z Was jakieś opinie o tym nowym kierunku?
M...
A ja uwielbiam tą uczelnię! :) Studiuję zarządzanie zaocznie. Co do wykładowców to są różni, tacy na których wykłady z przyjemnością się przychodzi i tacy co przynudzają, ale tak akurat jest na każdej uczelni. Faktycznie jest tu wielu praktyków, którzy przekazują wiedzę rzeczywistą, a nie teoretyczną. Co do nauki to jest jak wszędzie- kto chce się uczyć wyniesie stąd bardzo dużo, a kto nie chce się uczyć znajdzie sposób, żeby tego nie robić. Większość przedmiotów kończy się egzaminem/zaliczeniem + projekt. Jest tu mnóstwo projektów, w większości w grupach, co po pierwsze integruje, a po drugie przyczynia się do przyswojenia materiału bez konieczności "kucia" na pamięć. Jeśli chodzi o atmosferę na uczelni to z racji tego, że jest ona mała jest bardzo miło, wszyscy się tu znają. Wiele tu pisano o Paniach z dziekanatu, potwierdzam - wymiatają! :) Usytuowanie uczelni jest zarówno plusem jak i minusem, bo jednak dla zmotoryzowanych parkowanie bywa uciążliwe zwłaszcza w soboty, natomiast dla korzystających z transportu publicznego - wszędzie blisko. Jedyny minus i to dość poważny to problem z wyborem specjalności, którą się chce jeśli zbierze się za mała liczba osób.. W rzeczywistości ze wszystkich reklamowanych otwiera się zazwyczaj połowa. Krótko mówiąc - polecam :)
06.12.2016
19.10.2016
Studentka WSEI
Syf jakich mało. Nie polecam nikomu jeśli szanujecie swój czas i przede wszystkim pieniądze. Lepiej je przeznaczyć na coś innego, uczelnia nie zapewnia tego co obiecuje w swoich pięknych reklamach. Odradzam z całego serca.
Domi
Ja akurat jestem zadowolona. Studiuję tu trzeci rok i jest naprawdę w porządku:)
02.08.2016
27.07.2016
do Imper
Napisz proszę co studiujesz? Jaki kierunek i na którym jesteś roku? i podaj jakieś konkretne informacje na temat studiów, swoich dświadczeń. Ja rozważam Finanse i Rachunkowość, ale jeszcze nie wybrałam szkoły, waham się. Rozważałam WSEiI, dlatego czyatm opinie w necie na ten temat.
Emperor
@Imper Dlaczego?
14.07.2016
12.07.2016
Imper
Odradzam Wam tą uczelnię.
Kret
Kuś Domi; chyba pomyliły ci się uczelnie, jestem studentem 2 roku Informatyki i jest spoko. Prawdę mówiąc twój chłopak nie grzeszy inteligencją skoro nie dał sobie rady. Sam miałem poprawkę i nie zapłaciłem dodatkowo ani grosza. Na samym początku dostałem zarządzenie o opłatach i w sumie jak będę zdawał wszystko w terminach (nawet tych poprawkowych) to zapłacę tylko czesne.
07.07.2016
06.07.2016
Kay
Uczelnia naprawdę jest spoko.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
23.06.2016
04.06.2016
Lola
Siema. Jestem na pierwszym roku i chciałabym się dowiedzieć jak to będzie wyglądało na specjalizacji ? Chcę iść na marketing, a nie wiem czy warto :)
Beti Nowok
Kuś Dom: aż dwa lata trwało kminienie, że mamona nad mamoną i wszystko mamona na tym bożym świecie?! Jak mawia klasyk: mężczyznę poznaje się nie po tym, jak zaczyna... ;-) PS. w sprawie pobierania opat za poprawki: tak się akurat bogacić nie może żadna uczelnia.
13.05.2016
12.05.2016
Patryk
Niestety ja również natknąłem się na podobne, negatywne opinie wśród moich znajomych. Pouciekali jak szybko tylko mogli do innych uczelni.
Kuś Domi
Nie miło się czyta jak każda opinia tutaj jest aż naszpikowana marketingiem. jestem Ciekawa czy jest tu choć jedna opinie wychodząca od studenta :) a nie od pracowników uczelni. szczerze wątpię. Mój chłopak studiował 2 lata. Tylko tyle wytrzymał. Dziekanat nie potrafi nic załatwić. Płacisz za każdy ruch. Egzaminy poprawkowe również.
12.05.2016
09.05.2016
K
Ja tu przypadkiem, ale skoro widze pytanie odpowiadam: Jesli chodzi o informatyke jest nieźle. Najlepiej zobaczcie sami na programy na stronie. Mega konkretne i narzędziowe
Sandra
Jestem na drugim roku na kierunku zarządzanie. I jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru Uczelni Wyższej. Wykładowcy jakich spotkałam do tej pory byli niesamowici. Cały czas uśmiechnięci, pomocni i lubili pożartować. Panie z dziekanatu nigdy nie odmówiły pomocy przy wypełnieniu np. indeksów czy innych formalności dotyczących stypendium. Zawsze są w dobrym humorze :) Portiernia mimo to że mała Uczelnia zawsze tętni życiem :) kawka, herbatka i plotki do wieczora :) Jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. Niestety został już tylko rok, ale mam nadzieję że wykorzystam go w pełni :) Serdecznie zapraszam Wszystkich do zwiedzenia i zobaczenia szkoły :) A Samorząd Studentów opowie Wam co nie co o organizowanych imprezach i eventach na WSEI :D
07.05.2016
25.04.2016
wpełnizadowolona:)
Jako, iż jestem studentką 3 roku i powoli muszę pożegnać się z tą uczelnią ( niestety:( ), pomyślałam, że mogę coś o niej napisać, bo może komuś to pomoże w podjęciu decyzji. A więc studiuję dziennie na kierunku Zarządzanie. Jestem w pełni zadowolona. 80% zajęć to zajęcia praktyczne, na które na prawdę chce się uczęszczać., ponieważ nie da się na nich nudzić. Wykładowcy podchodzą do każdego indywidualnie, ponieważ grupy nie są duże, co pozwala na poświęcenie uwagi każdemu studentowi z osobna. W poniedziałki nie ma zajęć, co też jest dużym plusem. Powiem, wam szczerze, ze nigdzie nie spotkałam się z tak wieloma życzliwymi i "ludzkimi" osobami jak na WSEI. Tutaj praktycznie każdy z każdym się zna i każdy do każdego się uśmiecha ( nawet Panie w dziekanacie) :D Na uczelni organizowanych jest wiele różnorakich warsztatów dla wszystkich chętnych studentów, co jest bardzo dużym plusem. Wartym uwagi jest fakt, iż Samorząd Studencki organizuje dużo różnych akcji na Uczelni. Ja np załapałam się na Dzień Czekolady, Dzień Pikantnych potraw, Dzień Życzliwości i wiele wiele innych, o których nie mogę sobie teraz przypomnieć bo było ich tak wiele. Na uczelni organizowane są również Juwenalia dla studentów, wykładowców i pracowników, których forma bardzo trafia do mojej osoby, ponieważ jest to wspólne grillowanie przy dobrej zabawie i muzyce, gdzie każdy z każdym może sie lepiej poznać i porozmawiać. Jeżeli chodzi o wysokość czesnego, to jest to jedna z najniższych kwot wśród uczelni prywatnych w Krakowie, a jeżeli ktoś chce płacić w ratach, to jest taka możliwość już od pierwszego semestru. Nie myślcie sobie, że są same plusy, ja znalazłam dwa minusy a dokładniej mały parking oraz brak studiów magisterskich( 3 lata tutaj to zdecydowanie za krótko:( ) , ale to się może kiedyś zmieni :D Gdybym jeszcze raz musiała stanąć przed wyborem uczelni, ponownie wybrałabym WSEI. To jakich "normalnych' i życzliwych ludzi tu poznałam nie da się zastąpić niczym innym. Jest mi strasznie smutno, gdy sobie pomyślę, że za 2 miesiące już mnie tutaj nie będzie, ale na pewno wiem, że, gdy tylko będę mogła, to będę odwiedzać tą uczelnię. Z całego serca wszystkim polecam WSEI. Nie będziecie żałować wyboru!! ;) Pozdrawiam
Uśka21
Jako studentka pierwszego roku na kierunku Zarządzanie, mogę śmiało i z czystym sumieniem polecić Wam WSEi!:) Studiuje zaocznie, od piątku do niedzieli - co drugi weekend :) Co jest fajnego w studiach zaocznych ? Nasza uczelnia na prawdę rozumie to że ktoś pracuje w tygodniu, ponieważ w piątki zaczynamy praktycznie o 17/18 wiec spokojnie każdy może dojechać a mimo wszystko w te dni mamy tylko wykłady, które jak wiadomo nie są aż tak ważne jak ćwiczenia :) Sobota i niedziela oczywiście od rana, ale za to na obiad do domu spokojnie zdarzysz wrócić :) Kwestie finansowe? Plus ogromny- od samego początku możliwość płacenia w ratach! Nie musisz na start wydać 2tys. żebyś zobaczył czy studia w ogolę są dla Ciebie:) Dodatkowo nasza uczelnia oferuje sporo opcji na obniżenie kosztów jeśli np. Miałaś dobre wyniki w poprzedniej szkole, czy ktoś ze znajomych już na WSEi studiował:) Jeśli chodzi o naukę... Bo to najważniejsze:) W pierwszym semestrze są same przedmioty typowo zawodowe, tak jak na moim kierunku to np. Podstawy i organizacja zarządzania, podstawy prawa, marketing , technologia Informacyjna itp. Przedmioty takie jak matematyka,statystyka opisowa czy angielski zaczynamy na drugim semestrze. Ja obawiałam się angielskiego, ponieważ nie czuje się w nim zbyt silna... Ale zostałam pozytywnie zaskoczona już na pierwszych zajęciach:) na start dostajesz test, który przydziela Cie do danej grupy. Grup jest u nas kilka, dzięki czemu na grupy ćwiczeniowe liczą u nas po kilka osób a nie np. 30/40 bo w tym gronie wiadomo ze dużo się nie nauczysz :) od początku również mamy zapowiedziane, ze uczymy się od podstaw :) Każdy obawia się chyba matematyki, ale spokojnie! Mamy super wykładowców, którzy umieją przekazać dobrze wiedze! Ilu poznałam wykładowców w naszej uczelni, to nie zliczę... Ale nie mogę powiedzieć złego słowa na nikogo :) na prawdę super tłumacza i idą studenta na rękę:) Jeśli chodzi o sprawy papierkowe, biurowe... Lepszych Pań jak w naszym dziekanacie nie ma nigdzie, na żadnej uczelni!!!!:) zawsze pomogą, służą dobra rada i oczywiście UŚMIECHEM :):):) Na naszej uczelni funkcjonuje super Samorząd Studencki, który na prawdę stara się na każdym kroku wyjść z inicjatywa do studentów i choćby poprawić im humory:) Wprowadzają oni niesamowitą atmosferę na całej uczelni, nie tylko pomiędzy studentami, ale również i wykladowcami :) Na koniec, jeśli macie jakieś obawy to powiem wam tyle, na prawdę jeśli będziecie chodzić na zajęcia to nie macie się o co bać bo spokojnie dacie rade! Nie wiem na jaka grupę wy traficie, ale w mojej jest super atmosfera i każdy może liczyć na każdego mimo ze jakoś bardzo się jeszcze nie znamy !:) Ja spokojnie mogę powiedzieć ze wybór WSEi to był bardzo dobry wybór i już wiem , ze magisterkę też zrobię tutaj!:) Polecam polecam polecam i jeszcze raz polecam nasza kochana uczelnie!:)
04.04.2016
25.02.2016
Paweł
Cześć, Interesuje mnie kierunek "informatyka i ekonometria" ZAOCZNIE i teraz pytanie, czy zajęcia są prowadzone w soboty i niedziele czy jak to wygląda????
Rafał
Cześć, możecie coś napisać o kierunku "informatyka i ekonometria" ? głównie czy można się dużo nauczyć itp...
23.11.2015
20.09.2015
Paula
a jaka jest matematyka na zarządzaniu, da się jakoś przeżyć?
Aśka
miła atmosfera, poziom nauczania dosyć wysoki, ale nie ma trudności z uzyskaniem zaliczenia jeśli się uczysz.
17.09.2015
08.09.2015
Marcin
uczelnia na której panuje miła atmosfera, z wykładowcami da się dogadać, studenci tacy jak wszyscy
Przemo
jako student informatyki i ekonometrii mogę powiedzieć śmiało że ponownie wybrałbym WSEI jako uczelnie dla siebie. znalazłem tu wszystko co chciałem przez naukę poprzez dobrą zabawę z fajnymi ludźmi
15.08.2015
11.08.2015
Ola
z mojego wyboru jestem bardzo zadowolona, uczelnia bardzo mnie się podoba pod względem dobrych warunków lokalizacyjnych i dobrze przekazywanej wiedzy przez wykładowców.
Wika
Długo zastanawiałam się nad wyborem tej uczelni, tym bardziej że jest prywatna. Przekonały mnie przede wszystki pozytywne opinie na jej temat. Nie żałuje, nic nie straciłam a tylko zyskałam:)
30.07.2015
06.07.2015
Allice001
Dziękuję wszystkim za info, a co do "nieprzyjemnych wykładowców" to za pewne na każdej uczelni się taki znajdzie, ważne jedynie by takich egzemplarzy było nie wielu, czego życzę wszystkim! :)
Justyna
Do Allice001 jeśli chodzi o informatykę na zarządzaniu to spraw wygląda następująco: przez 3 semestry jest informatyka pod różną postacią przez podstawy pisania pracy dyplomowej, po zaawansowanego Excela i worda. Zajęcia prowadzone są jako konwersatoria czyli typowo ćwiczenia. Wykładowcy przekazują wiedzę w prosty i jasny sposób. Ja polecam, jestem obecnie na 3 roku zarządzania
02.07.2015
01.07.2015
kate
Bardzo dobra uczelnia o świetnej atmosferze, wysokim poziomie nauczania i kapitalnym dziekanacie (panie są rewelacyjne!). Nie zmieniłabym WSEI na inną uczelnię.
absolwentka
uczelnia super - warto studiowac na WSEI. Mam same dobre wspomnienia!
01.07.2015
30.06.2015
student
Do mx - każda uczelnia ma jakichś idiotów, więc z powodu jednej wariatki nie róbmy problemu, w końcu każdego idiotę da się przeżyć :). Uczelnia jest bardzo dobra i na pewno bym jej nie zmienił na inną.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
30.06.2015
26.06.2015
Allice001
Witam, czy ktoś mógłby mi udzielić informacji na temat studiów stacjonarnych I stopnia zarządzanie, czy jest tam dużo informatyki? Szczególnie podoba mi się specjalność zarządzanie personelem i psychologia pracy. Bardzo proszę o odpowiedź kogoś poinformowanego :)
Konrad
uczelnia spoko, wykładowcy spoko, atmosfera spoko. polecam
24.06.2015
18.06.2015
Jola
Ciesze się że wybrałam WSEI. To był dobry wybór! Stawiałam na praktykę i ją dostałam. Polecam
aleksandra
Polecam!! miła atmosfera na uczelni,fajne nauczyciele, świetnie tu studiować ;)
17.06.2015
15.06.2015
Iwona
Dzięki tej uczelni dostałem fajną pracę w Shell
Ada
Fajne praktyczne szkolenia miękkie podczas studiów typu coaching, przygotowanie do rozmów rekrutacyjnych, komunikacja
15.06.2015
08.06.2015
Tomasz
świetna uczelni dla tych co chcą robić coś więcej niż tylko studiować. Polecam
Krakowianka
Uczelnia inna niż wszystkie. Indywidualne podejście każdego z wykładowców, małe grupy, w których o wiele więcej można się nauczyć. Umiejscowiona w centrum, dzięki czemu podczas przerw między zajęciami jest duży wybór na spędzenie czasu. Jestem bardzo zadowolona z tej uczelni i bym jej nie zamieniła na inną w Krakowie.
03.06.2015
02.06.2015
zofffia
studia na WSEI skończyłam w 2014 roku z bardzo dobrym wynikiem. ze znaleziemiem pracy nie mialam problemu bo uczlenia jest znana wśród krakowskich firm i ma dobra opinie jesli chodzi o nauczanie praktyczne. podejście wykładowców bardzo mi się podobało bo to uczelnia prywatna i każdy liczył się ze studentem nigdy nie było sytuacji ze zajęcia przepadły i nie były odrabiane albo wykładowca nie przyszedł sobie na zajęcia i bez żadnej informacji. na studiach dziennych sa male grupy i wykładowcy sa wstanie poznac wszytskich studentow co wprowadza mila i przyjazna atmosferę. nie bylo również problemy ze zdawaniem egazminów bo jak ktoś się nauczył to bez problemu zdał. polecam przyszłym ekonomistą :)
studentka WSEI
kiedy zapisywałam się na tą Uczelnie miałam duże wątpliwości, przede wszystkim dlatego, że jest to uczelnia prywatna. Miałam duże obawy co do jakości i poziomu kształcenia, jednak muszę przyznać, że bardzo szybko przekonałam się, że to była dobra decyzja. Uczelnia kładzie duży nacisk na praktyczne nauczanie. Wykładowcy są pomocni i bardzo zaangażowani w to co robią. Z racji tego że grupy na studiach dziennych są małe, prowadzący mają podejście dość indywidualne dla każdego. Harmonogram zajęć jest super.. nie ma dużych przerw, dzięki czemu zajęcia są głównie od rana do 13-14 więc można pracować popołudniami, zdobywając cenne doświadczenie już podczas studiów.
02.06.2015
14.08.2014
Sylvia
W poprzedniej opinii Mati napisał że na WSEI nie ma studiów magisterskich, ależ oczywiście że są! WSEI prowadzi je wspólnie z Wyższą Szkołą Zarządzania i Bankowości. Zajęcia są w siedzibie WSEI przy św. Filipa z tymi samymi wykładowcami. Ja się niezmiernie cieszę z tego powodu, ba już nawet się zapisałam na studia i z niecierpliwością czekam na początek roku. Jeszcze jedno, jako absolwentka WSEI jestem zwolniona z opłaty wpisowego także 400zł zostało w kieszeni:) Pozdro dla przyszłych mgr!;)
kicia
w lipcu zakończyłam edukację na tej uczelni. Studiowałam tu zarządzanie, specjalność rachunkowość. ciężko nie było, poza kilkoma przedmiotami typu statystyka, matma, czy finanse (które zdawałam 3 razy), o ile przedmioty z zarządzania mało mnie interesowały, przez co praktycznie sie tego nie uczyłam a i tak zdawałam na 5 czy 4, o tle z rachunkowości chciałam coś wynieść:) muszę przyznać, że nauczyciele, którzy uczyli mnie przedmiotów specjalnościowych byli tak przesympatyczni, że dość że ułatwiali nam sprawe jak mogli, to jeszcze naprawdę dużo się nauczyłam, pomimo że wcześniej z rachunkowością nie miałam żadnej styczności. Co naprawdę mi się podobało, to jest to, że znajomi którzy studiowali to samo na uek, twierdzili że mieli baaardzo dużo teorii. U nas teoria to była ilość znikoma. większość przedmiotów była prowadzona przez "praktyków". Jedna Pani już na wstępie powiedziała, że ona jest praktykiem i żadnej teorii nas nie nauczy. a dla mnie to był wielki plus. Do dziś pamiętam księgowanie na kontach itp. Przekazywła wiedzę praktycznie, takim prostym językiem po "chłopsku":) trzeba byłoby być totalnym "tumanem" żeby tego nie pojąć:) Polecam tę uczelnię, szczególnie jeśli chodzi o licencjat, magistra zawsze można zrobić juz na panstwowej uczelni, a licencjat gdzie glownie jest matma itp nie polecam sie uczyc teorii na panstwowych, i tak ci sie to nie przyda w zyciu no chyba ze masz zamiar uczyc matmy :P ale to juz inna bajka :)
10.08.2014
03.08.2014
mati
Powoli zbliżam się do końca studiowania i muszę przyznać, że uczelnia w ostatnim roku bardzo się zmieniła na korzyść. Kapitalny dziekanat, gdzie "prawie" wszystko można załatwić, bo panie są bardzo miłe, a w dodatku w końcu trafił się fajny dziekan, który z każdym porozmawia i rzeczywiście stara się pomagać. Są oczywiście niektórzy "dziwni wykładowcy", ale zawsze można się "poskarżyć" do dziekana i on każdego głupiejącego wykładowcę "prostuje". Na prawdę kapitalnie się tutaj studiuje i aż szkoda, że niedługo kończę studia... bo niestety nie ma u nich magisterki...
mati
Powoli zbliżam się do końca studiowania i muszę przyznać, że uczelnia w ostatnim roku bardzo się zmieniła na korzyść. Kapitalny dziekanat, gdzie "prawie" wszystko można załatwić, bo panie są bardzo miłe, a w dodatku w końcu trafił się fajny dziekan, który z każdym porozmawia i rzeczywiście stara się pomagać. Są oczywiście niektórzy "dziwni wykładowcy", ale zawsze można się "poskarżyć" do dziekana i on każdego głupiejącego wykładowcę "prostuje". Na prawdę kapitalnie się tutaj studiuje i aż szkoda, że niedługo kończę studia... bo niestety nie ma u nich magisterki...
03.08.2014
25.06.2014
pavo
Moim zdaniem uczelnia ma wysoki poziom nauczania, doskonałą lokalizację (zawsze można wyskoczyć na piwko po zajęciach na rynek:) a co najważniejsze mogę potwierdzić jako absolwent, że nie miałem żadnych problemów ze znalezieniem po tej uczelni pracy, także szczerze polecam!
Kujon
Uczelnia bardzo wymagająca aczkolwiek jak student jest systematyczny to zda każdy przedmiot.
18.02.2014
17.02.2014
pilnystudent
"Na WSEI-u nie jest łatwo... ale jak się nauczysz, to zdasz."
absolwentka WSEI
Zdecydowanie odradzam! Studiowałam tu zarządzanie, na ostatnim roku miałam stypendium naukowe i studia skończyłam z wyróżnieniem.......ale nie nauczyłam się za wiele. Większość wykładowców ma gdzieś studentów i nie zależy im żeby cokolwiek przekazać. Przyjść, przesiedzieć a na koniec semestru wpisać oceny. Każdy uczy się sam i nikt studentom tej wiedzy do głów nie wleje, ale mogliby się bardziej starać. Jeśłi zajęcia przepadały (z różnych powodów - święta, nieobecność wykładowcy) to NIGDY nie były odrabiane. Niektórym to się tak dalece nie chciało, że w rezultacie z 60 godzin w semestrze odbywało się niecałe 30. Dno i porażka. Na palcach jednej ręki można policzyć tych którym się cokolwiek chce i potrafią wiedzę przekazać. A te fantastyczne oceny dotyczące uczelni dotyczą chyba tylko kanapek w bufecie..... Szkoda czasu i pieniędzy. Skończyłam ją tylko dlatego że zainwestowałam w te studia mnóstwo pieniędzy......dziś widzę że zupełnie bez sensu
19.01.2014
01.09.2012
marche
Czy w wyższej szkole ekonomii i informatyki w krakowie na kierunku informatyka jest dużo zajęć z matmy? jest w ogole sam przedmiot matma czy może ta nauka jest po prostu elementem programu nauczania w innych przedmiotach? a jak jest odrębnym przedmiotem to ile godzin jest na nia poświęconych?
Naiirod
Mam pytanie do osób studiujących informatykę na tej uczelni zeby wyppowiedzialy sie jak jest? czy z matematyki jest ciezko i ogolnie jak ich wrazenia? z góry dzieki za odpowiedz
13.08.2012
01.08.2012
$$$
miasto najlepsze w Polsce, uczelnia należy do najlepszych, więc wszystko na plus. póki rodzice płacą jest spoko, dobrze że ja nie muszę finansować swojej nauki, bo byłoby gorzej, ale skoro rodzinę stać, to się cieszę, bo poziom jest naprawdę ok!
o stypendiach
dzisiaj ze stypendiami jest bajzel totalny, bo niby prywatne tez daja, jak panstwowe, ale tak naprawde kadza szkola robi, to co chce i na swoich zasadach, normalnie masz stypy socjalne, za dojazd (zakwaterowane), osiagniecia w nauce, osiagniecaia sportowe, plus zapomogi, nie wiem, jak przeliczaja pulap - niby do 700 zl na osobe, ale musisz najlepiej sprawdzic sama i byc upierdliwa, pytac, dociekac, nie daj sie abyc i przygotuj wszystkie papiery, kwity poswiadczajace docho d w rodzinie, trzeba czesto zawalczyc, zeby cos dostac
19.07.2012
03.07.2012
zuzia
Trochę droga ta uczelnia. Czy wie ktoś może jak sprawa wygląda ze stypendiami? Bo chciałabym tutaj studiować, ale bez stypendium pokrywającego koszty na pewno nie będzie mi to dane... Jakie trzeba spełnić wymagania itd?
iza
no widzę, że wysoki jest poziom zadowolenia z tej uczelni, może nawet złożę tam papiery asekuracyjnie, bo chyba jakość kształcenia jest dobra, ale nie wiem czy cena adekwatna :D
27.06.2012
13.06.2012
lovely
Uważam że nie można, kolokwialnie mówiąc, przyczepić się do poziomu na tej uczelni. Spełnia ona bowiem standardy wręcz europejskie, co stwierdzam na podstawie własnych rozmów ze studentami z innych uczelni. Zaplecze techniczne też jest bardzo dobre. Jak na polskie realia - świetna uczelnia!
viki
@gucho: gwarantuje że po miesiącu będziesz chciała zostać:D o ile cię stac, warto tu studiować. mnie się bardzo podoba, poziom wysoki, mam wrażenie że lepszy niż na niektórych uniwersytetach nawet. ja studiuję zarządzanie. i naprawdę ciekawa jest specjalizacja Controlling i zarządzanie finansami przedsiębiorstw, polecam.
01.06.2012
06.05.2012
szopik
jesli chodzi o WSEiI, to jest to dosc dobra uczelnia, nie nalezy do najwyzszej polki, ale wybierana jest przez grupe srednio ambitnym maturzystow, ktozry raczej bez problemu ja koncza, osobiscie uwazam, ze prezentowana tutak ovena jest bardzo mocno za wysoka, przynajmniej jelsi ja odniesc do innych szkol wyzszych, nie wylko w Krakowie, ale w Polsce, jak dla mnie zasluguja na 6 - 6,5 pkt. maks.
zarządzanie, jak jest?
co sadzicie o studiowaniu zarządzania w WSEiI????? czy to dobry pomysl, jelsi chodzi o wybor kierunku? a jak sama szkola? w porzadku? nie cosna za mocno na pierwszym roku? napoiszcie cos wiecej, pliiizzz.
25.04.2012
03.03.2012
do dziuni
ale co Ciebie interesuje? jaki kierunek zamierzasz studiowac? ja moge sie wypowiedziec na temat Informatyki i Ekonometrii, bo to akurat studiuje, jesli jestes dobra (zakladam, ze jestes dziewczyna) z przedmiotow scislych i matematyka nie sprawia Ci klopotu, to nie powinnas miec problemow z opanowaniem materialu i zdobyciem zaliczen. ale w mojej grupie jest lkilka osob, i to nawet facetow, ktorzy sie zwyczajnie pomylili wybierajac ten kierunek studiow, czyli Informatyki I Ekonometria, bo nie daja rady, po prostu nie maja predyspozycji i wlasnie sie o tym przekonuja, napisz cos wiecej, to pogadamy - robert
dziunia
Ale moze cos wiecej i bardziej konkretnie byscie napisali? wysilcie sie troche dla mlodszych siost i braci swych, co?
27.01.2012
14.12.2011
grys
szału nie ma, nie przesadzajmy, ale orły fruwają gdzie indziej, wiec ogólnie to WSEI może być
Agnieszka
Studiowanie w tej szkole polecił mi kolega. Nie zawiodłam się. Profesjonalna kadra, idealnie dobrany plan zajęć. Zajęcia prowadzone na wysokim poziomie. Ciekawe kierunki i specjalizację. Studiuję na 2 roku Psychologii w biznesie.
21.05.2011
Uniwersytet Szczeciński
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni