Ocena uczelni


Komentarze (65)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • poinformowany

    W obecnej sytuacji politycznej jest nacisk odgórny na takie kierunki, jak: PEDAGOGIKA, LEKARSKI, PIELĘGNIARSTWO, FIZJOTERAPIA, RATOWNICTWO MEDYCZNE. Aha, i jeszcze niedługo DZIENNIKARSTWO zwyzkuje, jak wprowadzą ustawę, że zawód dziennikarza będzie można wykonywac tlko po studiach dziennikarskich :-) Reasumując - raczej praca dla pedagogów będzie :-)
    10/6/19
  • studia pedagogiczne

    Mam pytanie o studia na kierunku Pedagogika, bo tych pedagogik jest sporo różnych typów. Szukałam dla Lublina i wyszło mi, że ma Katolicki Uniwersytet Lubelski, UMCS i z prywatnych WSPiA. Czy macie jakieś porównanie jeśli chodzi o te uczelnie? A może jeszcze jakaś inna szkoła ma ten kierunek, której nie wymieniłam. Na stronie jest trochę informacji, ale nie za dużo, bo np. nie mam listy przedmiotow ani nazwisk i tytułów wykładowców. Czy możecie napisać, czego się można spodziewać, szczególnie na tej specjalności z opcją języka angielskiego w nauczaniu dzieci?
    10/3/19
  • student zarządzania

    Matematyka z zasady nie jest łatwa – „zła” królowa ;) Zajęcia prowadzi Pan dr Szuster. Jest on bardzo dobrym dydaktykiem i cenionym wykładowcą. W sposób jasny i prosty potrafi wytłumaczyć wszelkie zawiłości. Jest cenionym wykładowcą, wykłada także na innych uczelniach. Osoby, które uczęszczają na zajęcia zazwyczaj nie mają problemu ze zdaniem egzaminu. Więc wystarczy systematycznie uczęszczać na zajęcia i aktywnie brać w nich udział. ;)
    9/24/19
  • Inżynier

    Kierunek informatyka - co mnie skierowało na ten kierunek w WSPA? Nazwiska wykładowców - sami fachowcy teoretycy ale co ważniejsze praktycy w swoich dziedzinach. Uczelnia zawsze słynęła z tego kierunku, kogo bym nie spytał o wybór uczelni, wszyscy zgodnie mówili "jeśli informatyka to tylko na Wyspie" Przedmioty prowadzone nie tylko w profesjonalny ale także ciekawy sposób. Tutaj podchodzą indywidualnie do każdego, co pozwala na rozwój swoich zainteresowań nawet wykraczających po za ramy programu. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu, kto chce się dobrze przygotować do pracy jako administrator sieci, grafik, projektant gier czy web admin.
    9/24/19
  • Marketing WSPA

    Reply for the comment of maja from date 8/14/19
    Dzień dobry, Rekrutacja trwa do 31 września 2019 roku. Zachęcamy jednak, aby złożyć dokumenty wcześniej. Do końca sierpnia trwa promocja "Wakacyjna zniżka", która uprawnia do 10% rabatu na czesne. Mam nadzieje, że do zobaczenia na WySPIE! Pozdrawiamy, Marketing WSPA
    8/20/19
  • maja

    Do kiedy można rekrutować na zarządzanie? Dzienne?
    8/14/19
  • Student

    Witam, czy ktos studiowal podyplomowo BHP on line na WSPA? Jaka opinia? Czy warto?
    7/23/19
  • STUDENCIK

    Czesc, czy studiował ktoś tutaj informatykę online jakie są wasze opinie?
    3/22/19
  • projektowanie wnętrz

    hej, pobrała sobie z Excela program zajęć na kierunku projektowanie wnętrz, wygląda to ciekawie, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Ale mam pytanie: kto będzie prowadził te zajęcia? Bo nie znalazłam nazwisk wykładowców? A to w sumie jest najważniejsze, od kogo będziemy zdobywać wiedzę? Drugie pytanie - tam są wpisane praktyki, ok, super. Tylko czy sami mamy je sobie zorganizowć, czy uczelnia nas będzie wysyłać albo pomagac w znalezieniu firmy? Bo na sklepie w Ikei to nie chciałabym wylądować, a raczej wycieczki do Szwecji nam nie zrobią, zeby tam podglądac proces tworzenia?
    3/22/19
  • Wojtek

    Witam czy studiował ktoś tutaj informatykę online jakie są wasze opinie?
    1/26/19
  • Iza

    ktoś porównywał WSPIA do UMCS oraz KUL twierdząc, że WSPIA wypada na korzyść i że tamte państwowa szkoły nie dorastaja jej do pięt. Czy możesz powiedzieć jaki kierunek studiowałeś i jakie aspekty porównywałeś? czy na obu tych państwowych uczelniach także byłeś studentem? jeżeli dysponujesz wiedzą szeroką, to czy możesz dokonać porównania Dziennikarstwa na uczelniach w Lublinie z rekomendacją i uzasadnieniem?
    11/14/18
  • lingwistyka

    jaki tytuł naukowy ma student kończący kierunek lingwistyka stosowana? co wpisane na dyplom? jak oceniacie poziom na lingwistyce?
    11/13/18
  • cha, cha, cha

    Karol, a co umiesz człowieku? jak mam Ci odpowiedzieć o skalę trudności matematyki? jak ogarmiasz, to luzik, a jak masz z czymś problemy, to będziesz musiał zakuć i tyle w temacie. A na zarządzaniu jakoś specjalnie nie cisną .
    10/25/18
  • Karol

    Witam czy mógłby ktoś udzielić informacje o skali trudności przedmiotu matematyka na zarządzaniu ??
    9/17/18
  • Agnieszka

    Kończąc moja wcześniejszą wypowiedz: studia onlin sa dla osob, które mają nerwy ze stali i dużo wyrozumiałości dla niekompetencji organizatorów. Decydując się na te studia kierowałam się wygodą. Będac pracująca mama uważalam , że to idealne rozwiazanie. Nic mylnego.Gdybym miała wybierac jeszcze raz wolalabym spotykać się co dwa tygodnie na uczelni .
    8/12/18
  • Agnieszka

    Dla zainteresowanych studiami podyplomowymi online radzę przemyśleć decyzję dwa razy. Ukończyłam takowe na WSPiA i nie polecam. Więcej nerwów , stresu i pracy niż na stacjonarnych podyplomówkach ( mówię z autopsji). Trzech na dziesięciu wykładowców spisało się bdb (solidni,zaangażowani, obecni na platformie) . Pozostałych zaliczyłabym do dwóch grup:pierwsi wstawili zadania na odczepnego ale i nie robili problemów z zaliczeniem, drudzy z wielkimi oczekiwaniami wobec studentów a zerowym zaangażowaniem. Dużo by pisać. Przykladowo : kontakt z większościa wykładowców był niemożliwy, zadania wstawiane 3 m-ce po rozpoczęciu studiów a termin zaliczenia wyznaczony za niecałe2 tygodnie, brak recenzji prac tj.ocena chyba za nazwisko, brak ocen w ogóle (2 m-ce po zakończeniu I semestru nie mielismy pojęcia jaka ocene dostaliśmy o ewentualnej poprawie nie wspomnę itd. itd. Jeśli jest się osobą bez zobowiazań (nie pracujaca, bez rodziny i innych tego typu obowiązków) to pewnie taki tryb jest wygodny. Jeśli dodamy , że zależy nam tylko na papierku a nie wiedzy to tym bardziej. Ja osobiście jestem zniesmaczona postępowaniem prowadzących i organizacją studiów online. Miłe zaskoczenie ze strony dziekanatu.
    8/12/18
  • Anka

    Czy może się ktoś podzielić informacjami na temat kryminologii na WSPA? Bardzo ciężko jest znaleźć jakieś dokładne informacje o tym kierunku w Lublinie.
    2/7/18
  • pyt. o Finanse i rachunkowość

    czy osoba która skończy kierunek finanse i rachunkowość może otworzyć biuro księgowe??? czy jest potrzebny jakiś egzamin dla księgowych? jak to wygląda w praktyce? I od razu ptzy okazji; czy można być księgową BEZ studiów, tylko po samych kursach?
    11/20/17
  • Piotr - praktyki na Transporcie

    Czy na kierunku Transport uczelnia organizuje jakieś praktyki dla studentów? Czy szkołą pośredniczy albo ułatwia znalezienie pracy swoim absolwentom? Czy polecacie ten kierunek studiów?
    11/8/17
  • lingwistyka stosowana

    Interesuje mnie kierunek - lingwistyka stosowana. Zastanawiam się nad poziomem trudności? kto prowadzi zajęcia ? jacy wykładowcy i jaki jest poziom ich ćwiczeń? możecie podać nazwiska? wiem, że to są wymagające studia i zastanawiam się, czy wybierając szkołę płatną, dobrze zrobię? Gdzie jeszcze w Lublinie można studiować ten kierunek?
    11/2/17
  • ewelina

    Czy wiadomo już coś na temat rozpoczęcia zajęć na studiach podyplomowych?
    10/16/17
  • Klaudia Górska

    Pani Anno, dziękujemy za uwagi. Zapraszamy na spotkanie z Pełnomocnikiem Rektora ds. Studenckich w pokoju 107A, we wtorki od godziny 13.30-15.30 lub w soboty w godzinach 9.30-10.30. Każda opinia jest dla nas ważna, do tego wytłumaczymy Pani działanie planu zajęć, elektronicznych indeksów oraz przedstawimy godziny działania działu finansowego, który jest czynny również w soboty. Pozdrawiam Klaudia Górska - marketing WSPA.
    10/4/17
  • Anna

    Zajęcia rzeczywiście są praktyczne. Natomiast jeśli chodzi o organizację toku studiów oraz przekaz informacji jest on na bardzo niskim poziomie. Brak indeksów, brak systemu do podejrzenia ocen, dział finansowy nieczynny w weekendy. Błędy w planach, zbyt małe sale w stosunku do wielkości grup. Niektórzy wykładowcy merytoryczni. Z drugiej strony wykładowcy lubiący lizusostwo, np dr M. Je-k.
    9/30/17
  • Karolina

    Czy warto iść na studia podyplomowe z rachunkowości i finansów na wspa?
    9/28/17
  • TomeKondi

    Witam - bardzo proszę o jakieś info na temat kierunki transport w formie studiów online. Jak wyglada podejscie wykladowców do studentów ? Jak wygladają zjazdy, egzaminy ? Czy kierunek jest bardzo cieżki ?
    9/8/17
  • yokooo

    Czy ktoś studiuje lub wybiera się na kierunek stosunki międzynarodowe/ dziennikarstwo w trybie online?? Jeżeli tak, to bardzo proszę o kontakt na yokoxoxo@wp.pl
    9/4/17
  • online

    To można studiować ten kierunek w 100% online? Też chętnie poznam szczegóły! To byłoby idealne wyjście dla mnie!
    5/28/17
  • asia

    heeej, studiuje ktoś finanse i rachunkowość w formie online? co możecie powiedzieć na temat samego kierunku jak i trybu studiów?
    2/26/17
  • Oleg

    Hej Maja! Uczymy się o językach bardzo dużo, sporo jest też o ekonomiii. Jeżeli lubisz takie rzeczy to polecam!!!
    11/26/16
  • MAJA

    TRANSLATORYKA BIZNESOWA MNIE INTERESUJE, JAK TO WYGLĄDA? Może się Ktoś wypowiedzieć?Proszę...
    10/23/16
  • o transporcie

    Transport ma sporo wspólnego z logistyką, szczególnie na pierwszym roku przedmioty mogą być zbliżone. Na logistyce spotkasz się m.in z takimi przedmiotami jak: materiałoznawstwo, logistyka dystrybucji, zarządzanie produkcją i usługami. Będziesz mieć również do czynienia z przedmiotami o nastawieniu humanistycznym (prawo, socjo) czy zarządzaniem. Na transporcie możesz spodziewać się prawa transportowego, aerodynamiki pojazdów, inżynierii ruchu, ekologii transportu czy spedycja i obsługa celna.
    10/17/16
  • Mateusz

    Witam, ja również z pytaniem o kierunek Transport, a najlepiej w formie online. Jakby ktoś coś to będę wdzięczny mateuszkoszolko@gmail.com
    8/2/16
  • pytanko o Transport

    czy na kierunku TRansport studiuja dziewczyny???? A jesli tak, to ile ich jest? Czy ten transport jako kierunek jest podobny do Logistyki? Generalnie interesuje mnie jak najwięcej na ten temat :-) aha, jeśli nie ta, to jaką uczelnię polecicie?
    2/17/16
  • Kasia

    UMCS czy KUL nie dorastają Wyspie do pięt. Wyspa to uczelnia na bardzo wysokim poziomie, której zależy na studentach i ich wiedzy po studiach. Wiele praktycznych zajęć, które okazują się szalenie ważne w pracy w zawodzie. Jestem po Wyspie i zawsze będę uważała, że był to najlepszy wybór. Dzięki temu teraz mam swoją firmę, która wciąż pnie się w górę. Wiele zawdzięczam te uczelni. Jeśli myślicie o przyszłości - ta uczelnia pomoże Wam o nią zadbać. Polecam!
    9/30/15
  • Katia

    Czy poziom na finansach i rachunkowości jest wysoki? chodzi mi o to czy może być problem ze zdaniem? co myslicie o tym kierunku?
    9/8/15
  • klaudia

    Witajcie, przychodzę z zapytaniem odnośnie kierunku architektura i urbanistyka. mianowicie nie mogę się doszukać jak punktowane są wyniki z matur na ten kierunek i czy w ogóle brane jest to pod uwagę? (myślę, że powinno ale zwyczajnie w świecie nie wiem). Ślicznie proszę o odpowiedź :)
    8/30/15
  • gosc

    czy ktos studiuje online na tej uczelni i może powiedziec cos na ten temat?
    8/6/15
  • Michał

    Tez uważam, że Wyspa jest super. Ma bardzo praktyczny program nauczania. Prace znalazłem już na drugim roku, bo na Lubelszczyźnie wszyscy wiedza, że po tej szkole ludzie są dobrze przygotowani do pracy zawodowej.
    3/27/15
  • Sony

    Uczelnia super ;) pomimo tego iż płacimy pieniążki za studiowanie to otrzymujemy bardzo bardzo dużo. Po pierwsze umiejętności i kompetencje które faktycznie przydają się w przyszłości na rynku pracy. Po drugie atmosfera jest fantastyczna przykładem może być tutaj dziekanat, a wiadomo jak jest z nimi na innych uczelniach. Po trzecie studenci moga rozwijać swoje zainteresowania, przykładowo w roku ubiegłym studenci Architektury zaprojektowali całe 1 piętro sami. A i jeszcze trzeba wspomnieć o Samorządzie który realizuje masę ciekawych projektów dla studentów. Uczelnia warta każdego dolara :D
    3/12/15
  • Maria

    Cześć! Ja trafiłam na Wyspę na studia podyplomowe. jest super, o wile lepiej niż w uczelni publicznej. Do tego taniej! Zajęcia są bardzo praktyczne i przygotowują do rynku pracy.
    1/31/15
  • Arek

    Ja studiuję architekturę na Wyspie i jestem bardzo zadowolony. Poziom jest wysoki, zajęcia ciekawe, dużo praktyki, ciekawi ludzie. Sama uczelnia tez jest ok. Pozwolili nam nawet zaprojektować dwa korytarze i zrobili remont wg. naszej koncepcji. Teraz mamy projektować sale lekcyjne.
    1/31/15
  • Patryk

    Ja też jestem absolwentem Wyspy i bardzo wysoko ją oceniam. Ukończyłem tam rachunkowość i finanse. Poziom jest wysoki, zajęcia praktyczne i przydatne później w pracy zawodowej. Wykładowcy wymagający, ale w granicach rozsądku. Jak chodzisz na zajęcia i uważasz, to zdasz. Do tego dodam dobrą organizację pracy dziekanatu, nie tak jak w uczelniach publicznych!
    12/31/14
  • Anna

    Studiowałam socjologię na Wyspie i jestem bardzo zadowolona. Teraz jest nowy kierownik tego kierunku, dr Monika Sak-Skowron. To osoba o bardzo dużym doświadczeniu praktycznym i tak zbudowała programy dla studiów magisterskich. Na pewno są one dużo lepsze niż te proponowane na KUL czy UMCS.
    11/30/14
  • Absolwent

    Właśnie wystawiłem wysoką ocenę WSPA, ale w ankiecie brakuje mi pytania o praktyczność studiów w kontekście pracy, a ta na Wyspie jest bardzo wysoka. To jest uczelnia, w której programy są przygotowane pod rynek pracy. Ja ukończyłem socjologię na poziomie licencjackim, a teraz widzę, że na poziomie magisterskim są specjalności bardzo poszukiwane przez firmy badające opinię społeczną. Krótko mówić daję ocenę bdb.
    11/30/14
  • socjologia na mgr???

    czy Socjologia to jedyny kierunek, ktory w WSPiA jest w formie mgr czyli uzupelniajacych magisterskich? chetnie bym sie dowiedziala czegoś więcej od studentów socjologii, gwłownie interesuje mnie, z kim są zajęcia, jaki poziom studiów, czego sie spodziewać na pierwszym roku, będę wdzięczna za każdą informację
    8/9/13
  • szalu nie ma

    ale ocena 4,8 do najwyżsych nie nalezy, gdyby studenci byli zadowolenia, to dawali by wiecej punktow, a jak oceniacie inne prywatne w miescie? macie wieksze rozeznanie?
    8/8/13
  • Wera

    Interesuje mnie architektura na tej uczelni.. Wiem, że to nie jest najlepszy pomysł, jednak nie mam innego wyboru, a marzę o studiowaniu architektury. Powiedzcie jak tam jest i czy są jakieś szanse rozwoju?
    4/14/13
  • Klaudia

    Jak wygląda studiowanie na Architekturze i urbanistyce na tej uczelni? Można gdzies w sieci obejrzec prace studentów tego kierunku?
    3/26/13
  • Goka

    Studiowałam na Wyspie i jestem bardzo zadowolona- super atmosfera, mili wykładowcy- ludzkie podejscie do studenta. Dzięki praktyce w firmie, którą pomogło mi znaleźć Biuro karier, odrazu po zakończeniu praktyk zaproponowano mi pracę najpierw na 1/2 etatu, a po ukończeniu studiów na pełen etat.
    2/11/13
  • ewelajn

    mi sie też bardzo podoba strona wyższej skzoly przedsiebiorczosci i administracji w lublinie, wlasciwie znalazlam tam wszelkie informacje jakich moze przyszly student wymagać oprócz subiektywnych opinii obecnych studentów, które znalazłam tutaj. teraz już wiem wszystko i jestem w miarę zadowolona ze swojego wyboru uczelni ;)
    8/22/12
  • Spoko ???

    Co to za uczelnia, która w dzisiejszych czasach ma 11 kierunków , a tylko 1 socjologię magisterską ?
    8/7/12
  • Karol

    Nie wiem jak jest na Dziennikarstwie ale na Architekturze mają wykładowców z Krakowa. Spoko uczelnia.
    8/1/12
  • Martyna

    Ja tam studiuję poziom wysoki ale wykładowcy spoko. Da się dogadać. Ja osobiści byłam zaskoczona obsługą w dziekanacie jest rewelacyjna. Od swoich koleżanek z innych uczelni słyszałam różne opinie o dziekanatach i byłam przerażona przed pierwszą wizytą . A tu miłe zaskoczenie! Polecam
    7/21/12
  • dziennikarstwo

    czy na dziennikarstwie Lublin zapewnia warsztaty na porzadnym poziomie, czyli z ludzmi z mediow z Warszawki??? jak wygladaj apraktyki na dziennikarstwie i kom spolecznej? bardzo zalezy mi na opinii, bo chce koniecznie ten kierunke studiowac, piszcie, please
    7/18/12
  • infa

    Widzę że mają właśnie, ale ciekawi mnie co ktoś studiujący mógłby mi powiedzieć na temat tych studiów? Jak to wygląda? Jest ciężko?
    7/7/12
  • aha, maja informatyke

    ktos pytal o kierunke informatyka, maja - wejdz na studia inzynierskie i tam masz informe
    6/4/12
  • juz chodzi i jest zarabista

    stronka uczelni juz chodzi, musieli zmieniac pewnie przed rekrutacja,ale jest zarabista, wszysciutko czytelnie, zkladka "Kandydat' jak na talerzyku, bomba a teraz pytanko ode mnie: kto u nich transport studiuje???? jak jest?
    6/4/12
  • ich strony nie ma

    chcialam przejsc na ich strone, zostalam przekierowana na plakat z informacja o pracach konserwacyjnych, czy na WSPiA jest kierunek informatyka? a jelsi nie maja, to jaka uczelnie w Lublinie polecacie z informatyka?
    5/31/12
  • politologia

    mnie interesuje kierunek politologia, jeszcze ewentualnie rozwazam socjologie, ale w mniejszym stopniu, chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej o tym kierunku realizowanym walsnie w WSPiA, jaka jest kadra, czy bardzo cisna na pierwszym roku, jaki jest odsiew po egzaminach, ale tez o samej uczelni chetnie poczytam, co sadzicie
    4/5/12
  • ruski

    Jak ci sie nie chce uczyc to co robisz na studaiach? Mnie tam sie na wyspie podoba
    1/25/12
  • polska

    a ja na drugim i sie zastanawiam co ja tuta jeszcze robie:P ale jak juz zostałam to juz pociagne do konca. Powiem wam szczerze, że nie chce mi sie za bardzo uczyc tych wszystkich ... :P
    1/24/12
  • Stokrotka25

    Jestem na pierwszym roku i jestem baaardzo, ale to bardzo zadowolona.:) Przyjaźni ludzie w dziekanacie, na uczelni. Wykładowcy pracują po to aby czegoś nauczyć, a nie wyrobić godzinki i tyle. Serdecznie polecam.:)
    1/22/12
  • Kris

    Uczelnia ok. Ja nie narzekam, a nawet lubię. Ale tu nie ma żadnej kosmetologii, coś się komuś pokręciło
    1/12/12
  • Marcel

    Tomoty, żeby studiować prawo trzeba przysiąść i powkuwać, ale bez orki. Jeśli prawo jest Twoją pasją bez problemu zdasz egzaminy. Sama uczelnia jest ok. Przyjazna. Po pierwszym roku odpadają tylko ci, którzy prawa nie traktują poważnie. Ja polecam studiowanie w tej uczelni.
    5/23/11
  • Kara

    Zuzanko, jak najbardziej. Kosmetologia na tym kierunku to dobry wybór. Sprzęt wysokiej klasy, praktyki w renomowanych gabinetach.
    5/23/11