Ocena uczelni


Komentarze (78)


  • Weronika

    co jest wpisane na dyplom, jeśli wybiorę specjalność - Gastronomia i dietetyka? Zarówno kierunek TiR + nazwa specjalności? I druga rzecz: jak dużo jest tych zajęć dla specjalizacji? czy juz od pierwszego semestru? czy później rozdzielają się grupy? jaki wymiar godzinowy poświęcony jest tym zagadnieniom? na ich stronie nie widzę takich informacji, specj. nie mają opisów, ani programu studiów nie moge znaleźć.
    6/7/19
  • fifi

    Pytanie do ubiegłorocznych studentów: teraz jest promocja że do 31 lipca 2019 r. opłata rekrutacyjna jest 0 zł. Czy pod koniec rekrutacji będą jakieś większe bonusy czy raczej zapisywać się w lipcu? Pamiętacie, jak było rok temu?
    5/31/19
  • studia po angielsku

    Na stronie uczelni jest info o studiach po angielsku. Czy ktoś realizuje taki program albo wcześniej korzystał? Bo rozumiem, że kierunek dotyczy Turystyki i Rekreacji, tak? Czy każdego roku jest realizowany taki program? Generalnie zależy mi na studiach turystycznych a opcją doskonalenia angielskiego (bo hiszpańskiego uczę się sama i tutaj nie widzę).
    5/10/19
  • Lisek

    Jak sobie ta uczelnia radzi z gastronomią i dietetyką? Warto iść?
    8/30/18
  • uwaga

    kto sieje lekki hejt, moja rada - chcecie zadać pytania, dowiedzieć się czegokolwiek na temat studiów, po prostu dzwoncie albo przyjedźcie i porozmawiajcie na miejscu.
    6/15/18
  • do chrono

    nic z tych rzeczy, uczelnia ma się doskonale, prowadzi rekrutację, stawia na pozytywne zmiany :-)
    6/5/18
  • chrono

    Czy to prawda, że ta szkoła ma się zamykać? ktoś ze znajomych coś ostatnio mówił i aż się zdziwiłam, bo planuje TiR , coś wiecie?
    4/17/18
  • z rynku pracy

    eksperci od rynku pracy mówią, że zawody przyszłości to m.in te związane ze społeczeństwem starzejącym się oraz zestresowanym od pędu życia .... czyli wszyscy spece od odnowy biologicznej, spa, podologii, masażu, fizjo- i reha- będą mile widziani i pożądani, tyle przynajmniej w teorii, bo wiadomoże praktyka różnie bywa :-)
    9/19/17
  • Klaudia

    Czy na kierunku turystyka uzdrowiskowa, SPA&Wellness jest dużo rzeczy związanych z odnową biologiczną? Chciałabym robić cos w tym kierunku i zastanawiam się czy ta szkoła bardziej kładzie nacisk na SPA &Wellness czy na turystykę. Nie chciałabym zmarnować trzech lat, turystyka nie za bardzo mnie interesuje. Jak jest z kosztami w tej uczelni? Wiem ze płaci się za czesne, legitymację, a z jakie jeszcze dodatkowe koszty? Chodzi mi np o wyjazdy, ksero itp
    7/6/17
  • e-biznes

    E-biznes w turystce to bardzo ciekawy odłam turystyki, większość szkół ma klasyczną turystykę i rekreację, ewentualnie turystykę historyczną, mnie osobiście brakuje kierunku, który były nastawiony tylko na rekreację z mniejszym naciskiem na turystykę.
    5/21/17
  • e-biznes w turystyce

    Bardzo zainteresował mnie właśnie ten kierunek, skoro to nie jest klasyczna turystyka i rekreacja to chyba zaryzykuję. Cieszę się, że ta szkoła daje takie specjalności bo np UŁ jeszcze rok temu nie miał żadnej specjalności na tir.
    3/18/17
  • o e-biznesie w turystyce

    Odpowiadając na pytanie e-biznes w turystyce chciałabym ocenić tą specjalność bardzo pozytywnie szczególnie ze względu na jej nowoczesny charakter. Zajęcia mają na celu uświadomić rolę internetu obecnego w bardzo dużym stopniu również w sektorze turystyki. W moim odczuciu jest to specjalność mająca na celu pokazanie innych możliwości niż tylko biuro podróży czy hotel.
    3/7/17
  • xgad

    Turystka najlepszym kierunkiem z możliwych!
    12/9/16
  • MRS.Chicken

    Wybacz, że tak późno, już się pewnie zorientowałaś/łeś, że obecność tego dnia nie jest tak do końca obowiązkowa, warto pójść na pierwszym roku na oficjalne rozpoczęcie, gdyż można się dowiedzieć wielu przydatnych informacji o rozkładzie roku, salach, dziekanacie itp ale jak ktoś nie pójdzie to nic wielkiego się nie stanie a legitymację/indeks można odebrać później
    10/17/16
  • rozp. roku

    jeśli mam problem z obecnością na rozpoczęciu roku akademickiego, to jak to obejść? wiem, że obecność jest obowiązkowa, że legitymacje itd. ale w piątek 30-tego raczej nie dojadę. Jest ktoś w podobnej sytuacji? Co zrobić?
    9/21/16
  • Наташа

    студентов из России обращаются хорошо?
    9/13/16
  • anksi

    Jeśli chodzi o e-biznes to spodziewaj się sporej ilości zajęć przed komputerem, np z obsługi systemów z zakresu hotelarstwa, obsługi witryn internetowych czy e-finansów, moim zdaniem to bardzo praktyczna specjalność, bez suchej wiedzy.
    7/19/16
  • e-biznes

    co powiecie o specjalności e-biznes w turystyce? jakich przedmiotów mogę się spodziewać? czy są jakieś trudne przedmioty? jak dużego jest udział zajęć stricte marketingowych w toku studiów?
    6/14/16
  • Anna.Weronika.

    Witajcie ! W tym roku kończę studia licencjackie niestacjonarne, zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii. Bardzo dużo się nauczyłam w ciągu 3 lat ! Mogłam pogodzić prace z pasją i nauką. Prace w hotelach znajdowałam bez problemu ( większość pracodawców widząc gdzie studiuje nie robiło problemu z wolnym na weekendy) Na uczelni oprócz wykładowców uczą również dyrektorzy hoteli z całej Polski- którzy pracują w fachu wiele lat, na ćwiczeniach zabierają nas na odwiedziny do własnych hoteli. Świetna sprawa !!! Takie przedmioty jak -Projektowanie zakładów gastronomicznych i obiektów hotelarskich- można na własnych oczach zobaczyć, dotknąć, pytać się o wszystko na wycieczce w hotelu. Trzeba się dużo uczyć, jak na każdej uczelni. Marketing, ekonomia, rachunkowość zarządcza, prawo i wiele innych przedmiotów - wszystko na przykładach w hotelach lub gastro. Angielskiego nauczyłam się perfekt, pozdrawiam Panią Anie ! Jeżeli kochasz i pasjonujesz się hotelarstwem, turystyką, gastronomią - ta uczelnia jest stworzona dla Ciebie. Może ta opinia brzmi jak tania reklama ale z głębi serca polecam tą uczelnie, w mojej pracy nikt nie ma tak dobrego podłoża edukacyjnego jak ja po 3 latach nauki na WSTIH. Do pracy chodzę szczęśliwa i pewna siebie, wiem że każdy problem/polecenie będę umiała rozwiązać/wykonać. Każdy wykładowca, a przede wszystkim sam dziekanat podchodzi do nas indywidualnie i traktuje jak dorosłych, ciężko pracujących ludzi. Rozumieją że większość studentów pracuje w branży, jest po nocnych zmianach itp. Przez co nie czuję się jak zwykła studentka a jakbym chodziła na intensywne kursy parę razy w miesiącu. Moja wiedza jest ogromna i zdecydowanie była warta każdej wydajnej złotówki na czesne.
    3/31/16
  • Absolwentka lic. i mgr

    Skończyłam studia na I i II stopniu na tej Uczelni. Teraz bez lęku prowadzę i rozwijam biznes rodzinny (pensjonat). Myślę, że nawet jeśli nie miałabym takiego zaplecza rodzinnego, próbowałabym stworzyć coś swojego. Dla mnie hotelarstwo jest pasją i WSTiH bardzo mi pomogła ją zrozumieć :) Warto w życiu brać się za rzeczy, które nas interesują - wtedy nie czujesz, że pracujesz, a i nauka jest rozszerzeniem horyzontów. Polecam WSTiH wszystkim z sercem do turystyki i hotelarstwa.
    3/3/16
  • Gerard

    Wykładowcy prowadzą wykłady tak żeby jak najszybciej skończyć. Na plus że jak komuś się nie chce uczyć to łatwo się prześlizgnąć. Zrobiłem tu licencjant ale magisterkę z turystyki i rekreacji robię na AWF Gdańsk .
    2/10/16
  • GRlLL

    ja skończyłam gastronomię i dietetykę, na początku nie było łatwo bo słyszałam, że powinnam zdecydować się na jedno, żeby lepiej poznać daną dziedzinę, całe szczęście znalazłam bardzo dobrą pracę w poradni specjalizującej się walczeniem z otyłością, dodatkowo zrobiłam instruktora fitness i oprócz porad dietetycznych mam również zajęcia sportowe ;)
    11/24/15
  • odp dla Patryka

    gastronomia - TAK, dietetyka - TAK, uzasadnienie: coraz wiecej ludzi jest otyłych, coraz bardziej zwracamy uwagę na sposób żywienia, potrzebni są nam specjaliści, którzy wiedzą jak opracować dobrą diete i wiedzą, jak przygotoać właściwe posiłki, połaczenie tych 2 kierunków - optymalne
    9/22/15
  • turystka

    również skończyłam Tir i uważam, ze praca w tym zawodzie zależy tylko i wyłącznie od Twoich chęci, jeśli robisz liczne kursy, uczęszczasz na targi i eventy turystyczne i masz potwierdzone kwalifikacje ( np certyfikaty znajomości jeżyków obcych) to nie masz żadnego problemu ze znalezieniem pracy... ja miesiąc po studiach zostałam przyjęta jako pilot wycieczek a po 5 latach dorobiłam się pozycji rezydenta...
    8/12/15
  • absolwent2009rocznik

    Do wszystkich ktorzy chca studiowac w wstih: Nie jest to zla szkola, uczy duzo teorii na temat turystyki, duzy nacisk kladzie na jezyki obce, co uwazam rowniez jako plus, jednakze to czy zdobedziesz po nirj prace w duzym stopniu zalezy przede wszystkim od Ciebie jakim jestes czlowiekiem, czy bedziesz umial odpowiednio "sprzedac sie" na rozmowie o prace. Pamietajcie ze ten zawod to nie taki sam kawalek chleba jak inne kierunki. Tutaj trzeba naprawde to lubic i kochac, byc otwartym na ludzi i nie bac sie. Duzo zalezy wiec od charakteru. Ktos kto sie boi i nie lubi pracy z ludzmi- odradzam. Ja skonczylam wstih ale nie ukrywam ze aby znalezc potem prace musialam zaczac po prostu inne studia. Nie wspomne juz o tym ze pol roku ponad przesiedzialam w domu i zasilalam.szeregi bezrobotnych. Bardzo ciezko zdobyc prace w tym zawodzie na etacie. Fajna natomiast sprawa dla wlascicieli biur podrozy itp ktorzy chca podrasowac swoje ambicje, bo pracr maja a do szczescia brakuje im jefynie tytulu mgr. Szczerze gdybym mogla wybierac raz jeszcze wybralabym inny kierunek, cos co na pewno zaowocuje znalezieniem pracy.
    5/3/15
  • patryk

    Co powiecie o kierunku gastronomia i dietetyka. Warto? Ja właśnie kończę technikum hotelarskie i tak się zastanawiam nad gastronomią.
    3/25/15
  • wiola

    jeśli szukasz uczelni o kierunku turystycznym to trafiłeś chyba najlepiej jak mogłeś, moim zdaniem to odpowiednie miejsce do zdobycia wiedzy z zakresu turystyki, nabrania doświadczenia w zawodzie z racji licznych praktyk i przede wszystkim rozwoju swoich pasji, polecam!
    3/24/15
  • nikita

    słyszałam, że kiedyś ta szkoła była najlepszą uczelnią o tym profilu, czy to prawda? chciałabym studiować turystykę ale nie tylko dla papierka lecz z pasji podróżowania i poznawania świata...nie chciałabym aby lata spędzone na uczelni poszły na marne...
    1/26/15
  • kadiios

    Polecam turystykę i rekreację każdemu, kto lubi podróżować i nie boi się kontaktu z ludźmi. Te studia uczą życia! ;) najbardziej podobały mi się zawsze wyjazdy i praktyki, czas studiów to najlepszy okres w moim życiu
    12/30/14
  • Bardzo dobra Uczelnia

    Jako jedna z nielicznych uczelni dalej jest uczelnią branżową i nie rozdrabnia się na drobne. Uczy fachu, jest dobra w tym co robi. A jak jeszcze bedziecie korzystac z mozliwosci wyjazdow na praktyki zagraniczne, przylozycie sie do jezykow obcych- dwa obowiazkowe na studiach dziennych - to macie szanse na fajna prace. Ja wlasnie robie praktyki w Hiltonie i jest super!
    12/11/14
  • Bardzo dobra Uczelnia

    Jako jedna z nielicznych uczelni dalej jest uczelnią branżową i nie rozdrabnia się na drobne. Uczy fachu, jest dobra w tym co robi. A jak jeszcze bedziecie korzystac z mozliwosci wyjazdow na praktyki zagraniczne, przylozycie sie do jezykow obcych- dwa obowiazkowe na studiach dziennych - to macie szanse na fajna prace. Ja wlasnie robie praktyki w Hiltonie i jest super!
    12/11/14
  • rozpoczęcie roku

    czy koniecznie trzeba być na inauguracji??? wiem, że niby maja dawać umowy i legitymacje, ale ja mam naprawde taka podbramkową sytuację, że na 99% nie dotrę ... i co? w dziekanacie mi wydarza wszystko?
    9/28/14
  • studia podyplomowe

    dla kogo są studia podyplomowe Obsługa Ruchu Lotniczego? kto kończył ten program? czy można coś więcej się dowiedzieć na ten temat?
    9/21/14
  • krzysiek

    idąc na taki kierunek musisz liczyć się z większymi wydatkami ale z tego co słyszałem część kosztów jest pokrywana przez uczelnię ;)
    7/27/14
  • Studentka

    Ukończyłam tą uczelnię. Jest to bardzo dobra uczelnia. Poziom nauczania jest wysoki. Proszę nie sugerować się negatywnymi opiniami, które są często tworzone przez osoby nie będące studentami czy pracownikami tej uczelni. Do egzaminów trzeba się uczyć tak samo jak na innych uczelniach (mam porównanie). Jest to uczelnia o profilu, który wciąż się rozwija. Kadra uczy także na UG czy Politechnice Gdańskiej, więc opinie o łatwych egzaminach i zaliczeniach są nieprawdą. Polecam WSTiH! Pozdrawiam i życzę powodzenia w nauce i wyborze :)
    5/30/14
  • nina22

    Jestem po I roku studiów. Jestem bardzo zadowolona, wiele przedmiotów jest praktycznych, ogromne możliwości praktyk nie tylko w Europie, ale i w Ameryce. Wyjazdy na targi, koła naukowe, super Samorząd. Zajęcia niektóre ciekawe, inne mniej-jak wszędzie. Powiem tak- jeśli chcecie coś osiągnąć to wszędzie trzeba się uczyć i włożyć wysiłek w to. Na WSTiH są przedmioty, które ciężej zdać, ale ogólnie jeśli się systematycznie chodzi, to nie ma problemów. Polecam wszystkim, którzy wiedzą co chcą robić, bo jeśli idziesz tutaj sobie z braku laku tzw., to nie będziesz zadowolony.
    5/30/14
  • bartosz

    halo halo jak wygląda sytuacja z praktykami i obozami w WSTiH?? czy studenci pokrywają sami koszty wyjazdów?? ile jest obozów podczas studiów?? Wiem, że studenci dzienni na UŁ płacą za wszystko sami i wychodzą jakieś ogromne sumy rocznie za takie wyjazdy dlatego nie chciałbym być niemile zaskoczony kosztami obozów...
    5/29/14
  • JustMe

    Wydaje mi się, że jeśli ktoś jest bardzo nastawiony na turystykę i sukces w tej dziedzinie, jest to dobre miejsce. Wykładowcy są specjalistami, są to praktycy, którzy są w stanie nauczyć naprawdę wiele. Ale to, czy znajdziesz pracę po tej uczelni zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Jeśli chcesz iść na łatwy kierunek i przyjemny kierunek TiR jest dla Ciebie. Uczelnia ma umowy ze wspaniałymi hotelami, które przyjmą na praktykę. Jednakże bez Twoich chęci, umiejętności i znajomości wielu języków obcych będziesz tylko szaraczkiem wśród tysięcy osób które ukończyły ten kierunek. Twój sukces zależy od ilości pracy , jaką w niego włożysz.
    3/25/14
  • Kasik

    studiuje na III roku, wiec moge cos na temat uczelni powiedziec. Wykładowcy sa ok, ale jesli chcecie sie czegos nauczyc to polecam rowniez po zajeciach zagladac do ksiazek, studia dzienne to pomyłka... owszem na I roku masz duzo czasu na to, zeby sie wyszalec, ale potem zmieniaja sie priorytety i potrzeba kasy - zajecia masz 3-4 dniw tygodniu a do pracy i tak cie nie wezma, bo studiujesz dziennie, poza tym bedac na specjalnosciach np. kosmetologia czy spa & wellness bez kursow nie masz szans na prace, chyba, ze stoisz bardzo dobrze z jezykami obcymi to moze ewentualnie recepcja
    1/19/14
  • Madi

    Ja studiuję w WSTiH na stacjonarnych i jestem zadowolona. Gdybym teraz miała możliwość cofnięcia się w czasie i ponownego wyboru szkoły - wybrałabym tą samą. Ciekawy kierunek, fajni ludzie, wykładowcy-praktycy i szanse na interesująca pracę (z ludźmi i dla ludzi...)
    1/13/14
  • polecam

    polecam TIR najlepszy kierunek studiów jaki istnieje! mnóstwo wyjazdów, poznajesz nowych ludzi, zaznajamiasz się z organizacją hoteli, parków narodowych, restauracji, muzeów a ta wiedza o dziwo czasem się przydaje. po za tym tir ma najlepsze imprezy !
    12/2/13
  • weronika

    a ja się nie zgodzę z tą opinią, studiuję turystykę i rekreację w tej szkole i jestem bardzo zadowolona, wiadomo, ze ten kierunek nie należy do najtrudniejszych ale moim zdaniem jest całkiem nieźle prowadzony, przede wszystkim jest bardzo ciekawy dla osób lubiących podróżować
    10/2/13
  • Anna- studentka II roku WSTIH

    Nie polecam tej uczelni. Szukajcie innych możliwości. Jeśli miałabym polecać to nie ta szkołe. Prosze sie jeszcze zastanowic
    9/30/13
  • TiR

    jesi nie dostane sie na panstwowa uczelnie, to przyjde tu na Turystyke i Rekreacje, ale normalne studia, nie zadne na odleglosc, nie bardzo wierze w taka forme, u mnie by sie ona nie sprawdzila, mysle ze najlepsze sa studia dzienne, po prostu, bo masz codziennie zajecia na uczelni, ewentualnie jak juz ktos musi pracowac (albo chce), no to zaoczne, ale wtedy trudniej sie spiac z nauka
    9/27/13
  • e-learning opinie

    kto ma doświadczenia z nauka w systemie e-learningowym? jak Wam idzie? dajecie rade? mozna sie czegoś nauczyc? bede wdzieczna za info w temacie :-)
    9/23/13
  • turystyka i rekreacja

    jesli ktos chce studiowac Turystyke i Rekreacje, to chyba WSTiH w Gdańsku jest najlepszym wyborem, oferta realizowana od lat, sprawdzona kadra wykladowcow, program wedlug mnie ciekawy, tak nawet życiowo, ja jestem bardzo zadowolona
    8/18/13
  • anka

    no ale tutaj szukają informacji maturzyści!!! więc piszcie dla nas, aby choć trochę ulatwic nam podjęcie decyzji, pliz, ja słyszałam akurat dość dobre opinie, nie powalające, ale jest po prostu w porządku, dlatego prosiłabym o wiecej waszych ocen :-)
    6/23/13
  • Aniuk

    dobrze mieć porównanie z innymi szkołami, wierzcie mi WSTiH wypada na tle innych bardzo spoko
    6/23/13
  • janetka

    Serio jest taka tragiczna? A zapowiadała się tak genialnie.. Jakie polecacie dobre szkoły o tym kierunku? Nie potrafię długo usiedzieć na miejscu dlatego głównie interesują mnie możliwości praktyk zagranicznych, możliwość roku, czy semestru w innym kraju.. Poza tym lubię międzynarodowe towarzystwo. ;-) GG: 8825229, bo tutaj pewnie już zapomnę zajrzeć..
    6/17/13
  • Paula

    Fajnie juz zapisuje :) a to mój nr:11199770
    5/20/13
  • Olga

    To może wymieńmy się gg. Mój nr 7995546:)
    5/15/13
  • Paula

    ja też się chyba wybieram :)
    5/12/13
  • olga

    możliwe że ja się tam wybieram, jeszcze się zastanawiam:)
    5/11/13
  • alalala

    wybiera się tam ktoś z Was?
    5/4/13
  • Paula

    Zastanawiam się nad pójściem na tą uczelnie.Napiszcie coś jak tam jest z praktykami.Niestety słyszałam wiele złych opinii o tej szkole i to mnie zraziło.Z drugiej strony mają fajne kierunki i nie wiem jaką podjąć decyzję.Chciałabym sie dowiedzieć jak to wygląda na prawde jest tu ktos kto chodzi tam i moglby cos napisac na ten temat ?
    4/29/13
  • cichy

    tragedia ... strata czasu i pieniędzy , jestem bardzo niezadowolony punkt , rozklad zajęć , kadra ( poszczególne przypadki ) , renoma tej szkoły tez jest kiepska bynajmniej w 3miescie
    4/17/13
  • dhcnjkz

    mało coś nowych opinii...
    3/30/13
  • KA

    Proszę, niech ktoś wypowie się na temat hotelarstwa. Jak praktyki, czy Wam się tam podoba.
    3/7/13
  • kamila

    Ta szkola to tragedia.. nie polecam.. jestem na turystyce uzdrowiskowej,spa&wellness -tylko przez 1 semestr jest przedmiot z zakresu spa & wellness a rezta to co innego.. jak ktos gdzies napisal- uczy sie tam wszystkiego i niczego,samych podstaw, z reszta nazwy przedmiotow mowia same za siebie- wiekszosc to podstawy czegos tam.. sorry ale mam byc po tej szkole wykwakifikowana w dziedzinie spa &wellness, wiec po to wlasnie ta specjalizacja a mam tykko o tym przez 1 semestr i to same podstawy tylko, wiec masakra.
    2/19/13
  • Jaga

    Polecam WSTiH w Gdańsku. Ciekawe specjalności i fajni wykładowcy, i co dla mnie najważniejsze, wielu z nich to praktycy. Studiuję tu od 3 lat i nie żałuję, że wybrałam wstih.
    11/26/12
  • kokoszka

    Turystyka to moim zdaniem jeden z lepszych kierunków teraz. Znam kilka osób, które po skończonych studiach teraz pracują w hotelach, wyjeżdżają za granicę i zarabiają krocie ;) także wydaje mi się, że to dobry pomysł zacząć takie studia, tym bardziej w WSTiH w Gdańsku, bo to szkoła na naprawdę wysokim poziomie
    11/14/12
  • magda

    tylko z tego co się orientuję na turystyce wychowanie fizyczne jest obowiązkowe. nie wiem też jak jest na tej uczelni, ale UŁ np ma obowiązkowy basen i nauka pływania.
    11/9/12
  • MK

    JULKA - do wyboru jest parę dyscyplin sportowych. Dobrze działa AZS (na stronce www.wstih.pl w zakładce organizacje studenckie znajdziesz więcej informacji). Nawet mają sukcesy na międzyuczelnianych mistrzostwach różnego typu ;) Fajnie
    11/9/12
  • JULKA

    a co z WFem na turystyce w WSTiH? studenci maja do wyboru dyscypliny sportowe czy jest to jakoś odgórnie ustalane??
    10/2/12
  • Asiulka

    do `turystyka`: angielski na TiR jest na bardzo dobrym poziomie, na pewno nie będziesz żałować wyboru tej szkoły i kierunku ;)
    9/11/12
  • kobra

    podoba mi się komentarz pierwszy na tej stronie, czyli komentarz alexandry, bo o ciekawym kierunku napisała. wyższa szkoła turystyki i hotelarstwa ma dobre położenie na morzem, gdzie łatwiej o wakacyjna pracę, no i właśnie morze jest niedaleko :D a ta specjalność uzdrowiska spa&wellness bardzo mnie kusi żeby złożyć papiery ;D
    8/31/12
  • turystyka

    mam pytanie do studentów TiR, na jakim poziomie jest j. angielski na tym kierunku?? pytam ponieważ chodziłam do liceum do klasy o profilu językowym i ten go mam całkiem nieźle opanowanego a nie chciałabym się nudzić na zajęciach a co gorsza uwstecznić do poziomu Present Simple...
    8/31/12
  • sprawdzic u zrodla

    ta fizjoterapia to chyba nowa jest, ja sam jestem zainteresowany tym kierunkiem, ze niby taki przyszlosciowy, pzwala wlasny interes rozkrecic, gabinet masazu i te sprawy, nie znalazlem nic wiecej w necie na och temat, wiec pewnie jak sie nie dostane na panstwowe to sprawdze ich pod katem tej fizjoterapii, ale podbijam pytanie: jelsi cos wiecie na temat - podrzuccie.
    5/31/12
  • fizjoterapia?????

    a od kiedy WSTiH ma kierunek fizjoterapia???? kto u nich to studiuje i moglby podrzucic cos wiecej na ten temat? jakie maja zaplecze? czy sa pracownie, jak wyposazone? wszystko nie interesuje, z gory dzieki, ata
    5/31/12
  • edi

    Jestem na turustyce ze specką zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii. Ciekawy kierunek, dobrze przygotowuje po pracy w zawodzie o ile taka się znajdzie po studiach ;) A wracając do samej uczelni to duży plus daję za dobry poziom języków, z czego bardzo się cieszę.
    4/11/12
  • Saba

    Potwierdzam, dobra uczelnia wyższa to podstawa. A ta taka jest. Atut - choćby zajęcia w jęz. angielskim.
    2/15/12
  • Monia

    Kończę już magisterkę - licencjat też robiłam w tej szkole. Myślę, że poziom nie odbiega od Uniwerku i Polibudy, tym bardziej, że gro wykładowców wykłada na tych właśnie publicznych uczelniach... Jestem zadowolona. Kończę Zarządzanie przedsiębiorstwem turystycznym. Mam jeszcze ochotę na podyplomówkę - Dietetykę - tak dla siebie ;)
    1/24/12
  • Gilda

    Czy praktyki trzeba załatwiać samemu czy uczelnia nam w tym pomoże?
    1/18/12
  • karolina

    Całkiem fajnie się tu studiuje, tylko jak robi się ciepło, ciężko się zabrać do nauki do sesji gdy niedaleko szumi nasze piękne morze ;)
    6/4/11
  • sweeet

    mój kolega studiuje turystykę w tej szkole, chwali sobie ten kierunek, podobno ma już pomysł na własny biznes, z nauką daje sobie dobrze radę więc program jest do ogarnięcia
    5/29/11
  • koala

    tez obiło mi się o uszy, że jest ok, ja mam jeszcze rok do wyboru studiów ale rozpatrzę na pewno ofertę tej skzoły
    5/24/11
  • andrzej

    mój znajomy tam chodzi, z tego co słyszałem to spoko uczelnia, trzeba się trochę pouczyć ale bezstresowo można wszystko zaliczyć ;)
    5/23/11
  • alexandra

    Jestem na 1 roku studiów o specjalności Turystyka Uzdrowiskowa Spa&Wellness, kiedy wybierałam szkołą wyższą myślałam również o kosmetologii, znajomi polecili mi jednak ten uniwersytet i kierunek, z czego się niezmiernie cieszę. Mogę tutaj zdobyć ogólną widzę na tematy takie jak: promocja zdrowia, odnowa biologiczna, obsługa klienta czy zarządzanie centrami leczniczo-rehabilitacyjnymi. Po ukończeniu studiów chciałabym ubiegać się o pracę w centrum spa, a ten kierunek doskonale mnie do tego przygotuje.
    5/23/11