• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024

Akademia Wychowania Fizycznego im. Polskich Olimpijczyków we Wrocławiu

uczelnia publiczna, woj. dolnośląskie, 51-612 Wrocław, al. I. J. Paderewskiego 35, (+71) 347 31 98, rekrutacja@awf.wroc.pl

Akademia Wychowania Fizycznego im. Polskich Olimpijczyków we Wrocławiu to jedna z kilku w kraju uczelni o profilu sportowym.

Akademia posiada w swojej strukturze dwa wydziały: Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu oraz Wydział Fizjoterapii. Łącznie oferują one osiem kierunków, w tym: fizjoterapia, sport, turystyka i rekreacja i wiele innych. Uczelnia prowadzi również studia I i II stopnia, podyplomowe oraz doktoranckie. Jeśli interesują Cię studia na Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu, koniecznie odwiedź zakładkę rekrutacja, aby dowiedzieć się więcej.



Ocena uczelni

5.20 / 10
443 głosów

Opinie (134)
Akademia Wychowania Fizycznego im. Polskich Olimpijczyków we Wrocławiu, AWF Wrocław

Adrian
Zastanawiam się nad studiami II stopnia (zaoczne) na kierunku SPORT i specjalności trener przygotowania motorycznego. Może ktoś się wypowiedzieć na temat tych studiów, jak to wygląda z przekazywaną wiedzą i metodami nauczania. Wykładowcy to "młoda krew", która bazuje na katulanej wiedzy czy raczej starsze pokolenie, które uważa, że to co było jest najlepsze a teraz to daj spokój? Z góry dzięki za wszelkie informacje.
12.01.2024
25.10.2023
Hubert
Czy polecacie tutaj studiowanie WF? Jestem pasjonatem sportu i chce sie dowiedziec czy ta uczelnia rozwinie moje pasje. Wiem ze tutaj rekrutacja jest prowadzona na okres zimowy i niewiem czy czekac do wrzesnia zeby zlozyc na inna uczelnie Pozdrawiam : )
Magdalena
Zdecydowanie nie polecam tej uczelni, sprzęt i kosmetyki są przestarzałe. Jeśli ktoś chce studiować tutaj kosmetologię to lepiej odpuścić bo niczego się nie nauczy. Kosmetyki powysychane i nieprzydatne do użytku, płacąc 825 zł miesięcznie nawet waciki musimy kupować same. Przede wszystkim brak szacunku do studentów, ich czasu i pieniędzy. Relacja student-wykładowca. Ja mam rację a Ty jesteś student więc nie masz nic do dodania i masz znać swoje miejsce w szeregu, pod strachem niezaliczenia semestru. Pani dr. Pieczewska od części osób nie wymaga żadnej wiedzy zaliczając semestr na „ładne oczy” natomiast pozostałym osobą które jej się nie spodobały wymaga napisania kolokwium na 100% mimo że w sylabusie nie tak wygląda zaliczenie. Dodatkowo nagminnie wychodzi podczas popraw kolokwium poza salę. Od części osób wymaga zaliczenia a drugiej części je odpuszcza mimo że porównywając pracę niczym się nie różnią. Wielka szkoda że nikt tych prac nie weryfikuje i nie porówna. Dodatkowo jeśli ktoś nie miał jak dojechać na poprawę również Pani profesor odpuszczała i miał zaliczaną pracę bo przecież mieszka gdzieś indziej. Lekcje prowadzone w sposób chaotyczny, niezrozumiały i nieprofesjonalny, mówienie źle o innych wykładowcach mówi samo za siebie. Pokładałam duże nadzieje w tej uczelni, a niestety jestem zawiedziona, jest mi bardzo przykro.
15.06.2023
06.12.2022
Awfka
Nie jestem kompetentna, żeby pisać o innych kierunkach, ale kosmetologię lepiej sobie odpuścić. Nie ma w ogóle nacisku na zabiegi kosmetyczne, na zajęcia praktyczne, a tylko na samą teorię. Liczyłam, że nauczę się robić nowoczesne zabiegi kosmetyczne, a okazało się, że przez kilka miesięcy uczymy się tylko teorii i teorii i teorii. Nie polecam.
Ola
Czy na kierunku fizjoterapia jest dużo WF oraz czy można sobie wybrać dyscyplinę którą chcę się trenować na wf. Bo wiem, że na niektórych uczelniach można wybrać sobie dany sport.
06.07.2022
03.05.2022
Ala
Chciałabym studiować kosmetologię stacjonarna, polecacie tę uczelnię?
Maciek
Hej można wiedzieć jaki był próg punktowy na fizjoterapię ?
09.01.2022
18.08.2021
Ada
Czy będzie może III tura naboru na fizjoterapie stacjonarna 5 letnia?
Ida
Do Dx, proszę o kontakt mailowy, mam kilka nurtujących mnie pytań. 25.07. podałam do siebie kontakt, ale nie mam żadnej wiadomości:)
11.08.2021
10.08.2021
Nela
Hej. Zastanawiam się czy zapisać się na niestacjonarną kosmetologię. Czy są tu osoby 28+ :D, które mają zamiar lub studiują tutaj ten kierunek? Zastanawiam się na AWF a WSF ake opinie są mieszane. Jakie są Wasze za i przeciw? Pozdrawiam
Ola12
Hej, dostałam się na kosmetologię zaoczną, chciała bym zasięgnąć opinii na temat wykładowców, wyposażenia sal oraz poznać generalną opinię na temat tego kierunku
02.08.2021
30.07.2021
Wera
Proszę o informację, jak odbywają się zajęcia fizjoterapia niestacjonarna w systemie ciągłym ? Rozumiem, że od poniedziałku do piątku, bo tak jest napisane. Ale w jakich godzinach? Czy tak, jak stacjonarne, czy może w godzinach popołudniowyvh, wieczornych? I czy są na takim poziomie jak stacjonarne, czy inaczej traktowane?? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź i opinię.
A
Czy to prawda ,że nie będzie III tury naboru na fizjoterapie stacjonarnie?
28.07.2021
27.07.2021
Arek
Ponoc na fizjoterapia juz III tury nie będzie na dzuenne
Anonim
Hej Dx, odpowiedział byś mi na parę pytań? Z góry dziękuję E-mail: jakubfedorczak@o2.pl
26.07.2021
25.07.2021
Ida
Hej Dx, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź i chęć kontaktu, podpowiedzi. Strasznie miło:) Bardzo proszę o kontakt mailowy: ekstraidzix@gmail.com
Adam
A gdzie mozna dowiedzieć się ze 71 punktów starczy na fizjoterapia w III turze?
25.07.2021
25.07.2021
Dx
Ida, jestem na niestacjonarnych ciągłych raczej nie tracimy nic z zajęć ale często zapominają o niestacjonarnych w każdej i nie przykładają do nas dużej uwagi tym bardziej ze to my sponsorujemy te uczelnie ;) ale często wykładowcy mówią ze jesteśmy lepsi od stacjo także, nie przejmuj się jeżeli myślisz ze jesteś „w gorszej” grupie. Zajęcia nie są łączone ze stacjonarnymi. Są to zajęcia jak każde inne w trybie niestacjonarnym tyle ze z różnica ciągłości zajec tzn. Są one on poniedziałku do piątku. Podaj maila, skontaktuje się z Tobą :)
Ida
Mam kilka pytań do Dx odnośnie fizjoterapii: czy jesteś zadowolona z wyboru kierunku i tej uczelni, jak wyglądają zajęcia na niestacjonarnych ciągłych, tzn czy to są osobne grupy, czy mieszane ze stacjonarnymi? Głównie interesuje mnie czy ci pierwsi nie tracą czegoś z zajęć, praktyk, itp z racji, że są niestacjonarnymi. Będę wdzięczna za każdą informację nt. fizjo. Możemy też kontakt przez maila :)
23.07.2021
23.07.2021
Dx
Progi punktowe pod koniec sierpnia są zazwyczaj o wiele niższe ;) także jest całkiem możliwe ze mając 71 punktów bez problemu się dostaniesz w kolejnej turze rekrutacji
Akali
Jakie macie opinie o kierunku Turystyka i rekreacja??
15.07.2021
15.07.2021
AWF Wrocław
odpowiedź dla Annnnnna z dnia 14.07.2021
Prosimy o kontakt mailowy rekrutacja@awf.wroc.pl lub telefoniczny 713473000 ;-)
Annnnnna
Co jeśli błędnie wypełniłam informacje do rekrutacji? Zostałam przyjęta ale nie brałam udziału w olimpiadzie , a w rekrutacji mam że brałam Nie wiem jak mogło się to stać...
14.07.2021
13.07.2021
dardaryja
Próg punktowy w tym roku to 87
Julia
A co myślicie o Wsf Fizjo?
08.07.2021
08.07.2021
AJ
odpowiedź dla Julia z dnia 07.07.2021
Można spróbować i tu i tu 😉
Julia
Do Dx Właśnie zdałam mature,bioligie napisalam na 40 procent,a matematyke pp ba 71. Zastanawiam się czy składać papiery ba fizjoterapia na Awf czy do Czamary. Bo nie wiem czy to nie zamalo punktów?
07.07.2021
06.07.2021
Dx
Hej, studiuje fizjoterapię.. właśnie zdałam 1szy rok ;) zapraszam do kontaktu - trochę o uczelni opowiem :))
Inka
Kierunek: Wychowanie fizyczne. Kiedyś AWF kojarzył się z uczelnią, której progi dla większości były niedostępne i która coś znaczyła. Absolwent AWF postrzegany był jako ktoś. Obecnie....dramat. Nie trzeba być mega alfą i omegą jeśli chodzi o progi punktowe więc ludzie, którzy cos robili w sporcie idą w tym kierunku z nadzieją, że się rozwiną w tym w czym są dobrzy lub mają określone ku czemuś predyspozycje. I tu pierwsze zderzenie ze ścianą! Pomijając całą tonę niepotrzebnych treści, o której tu już było pisane i którą są zasypywani studenci, bo limit warunków i kasy trzeba przecież w sesji zrobić, to skrzydła, które chcecie rozwinąć po prostu Wam obetną już na wstępie! Jesteś zapaśnikiem?, piłkarzem? kulturystą? NIEWAŻNE! Nikogo to nie obchodzi z czym przyszedłeś i jaki masz talent sportowy! Nikt ani razu Cię o to nie zapyta! Będziesz akrobatą, lekkoatletą, koszykarzem, pływakiem i siatkarzem w jednym! Czyli NIKIM! To jest nic innego jak kontynuacja liceum - kształcenie ogólne ze wszystkiego po trochę i wychodzisz po 3 latach z niczym i głową pełną niepotrzebnych śmieci zamiast być ukierunkowanym specjalistą w swojej dziedzinie. Jedyne co będziesz pamiętać to teksty wykładowców typu " nie każdy musi mieć wyższe wykształcenie i radzę zrobić kurs spawacza tam się zarabia 6 tys miesięcznie" a po nocach będzie Ci się śnić efekt Bohra, glikoliza czy cykl Krebsa....Ktoś powie, że WF to musi być wiedza wszechstronna - jak najbardziej. Tyle, że program studiów jest prehistoryczny i niedostosowany do realiów WF w szkołach. Jaki nauczyciel widząc spocone dziecko na zajęciach będzie się zastanawiał czy to już faza glikolityczna czy może jeszcze nie??? Mam wrażenie, że władze uczelni żyją w innym wymiarze i brak im kontaktu z rzeczywistością. I jeszcze jedno: po każdym semestrze student musi wypełniać ankietę oceny wykładowców. Studenci piszą co jest nie tak, z kim jest problem itp....po nic. Od lat uwagi sa te same dotyczą tych samych osób ale nikt z tym nic nie robi. Sztuka dla sztuki. Ile jeszcze wody musi upłynąć i co się musi wydarzyć, żeby władze uczelni zrozumiały, że bez studentów nie istnieją, że szacunek musi być obustronny, że student to nie jest samo zło! Nie liczcie tam na jakąkolwiek pomoc czy wsparcie, kontakt zerowy, przepływ informacji od 2 tyg do nigdy. NIE POLECAM!!!
02.07.2021
20.06.2021
Jacob
Mam pytanie, czy warto studiować tu fizjoterapię?( jacy są nauczyciele, czy jest trudno, jak wygląda wynagrodzenie i praca po ukończeniu kierunku)
Natalia
Cześć, chciałabym się dowiedzieć co to znaczy zaoczne studia w trybie ciągłym jeśli chodzi o kierunek Fizjoterapia? Byłabym wdzięczna za odpowiedz:)
29.05.2021
24.05.2021
Julian
Hej, Czy studiuje ktos fizjo zaocznie? Jaki poziom nauczania oferuje uczelnia, jestescie zadowoleni z formy przekazywania wiedzy ?
anonimka
Studiuje kosmetologię od roku na tej o jakże słonecznej uczelni. Generalnie jest DRAMAT. Wszystkiego dowiadujemy się na ostatnią chwilę. Pomimo pandemii musimy zrealizować praktyki zawodowe w zamkniętych salonach kosmetycznych. Jedyne co można zrobić to napisać podanie o przeniesienie realizacji praktyk na następny semestr. UCZELNIA NIE MA PODPISANYCH ŻADNYCH UMÓW Z PLACÓWKAMI W KTÓRYCH MOŻNA ZREALIZOWAĆ PRAKTYKI! Moje koleżanki z roku wyżej mają ponad 500h zaległych praktyk ponieważ mało komu udało się znaleźć cokolwiek w dobie pandemii. Zajęcia zdalne-dramat. Suche czytanie prezentacji na jednej tonacji i często na jednym wydechu. Wykładowcy kładą większy nacisk na biochemię anatomię czy histologię niż na przedmioty kierunkowe które realizowane są po łebkach. I o ironio na anatomii NIE ODBYŁY SIĘ ŻADNE zajęcia z mięśni czy kości twarzy za to bardzo dobrze znamy wszystkie pozostałe kości, trzewia i choroby kliniczne. Na histologii tematy o skórze i przydatkach skóry były do samodzielnego opracowania. Żadnego wykładu osobnych ćwiczeń, niczego! Za to bardzo szczegółowo zostały omówione tkanki nerwowe, mięśniowe i chrzęstne. Z biochemii znamy dobrze glikolizę i cykl krebsa natomiast kwasów organicznych stosowanych powszechnie w kosmetologii już nie musimy znać. Jeśli myślicie że na chemii kosmetycznej nauczycie się chemii kosmetycznej jesteście w ogromnym błędzie. Tematy zajęć to redoxy, dysocjacja i hydroliza które z kosmetykami nie mają nic wspólnego. Prowadzący bardzo nieprzyjemni, zero kontaktu czy nici porozumienia. Progi zdawalności egzaminów niebotycznie zawyżone. Robi się wszystko aby jak najwięcej osób zrezygnowało lub nie zdało aby wyciągnąć jak najwięcej kasy z warunków. (XD) Anatomia na 1. roku - porażka, dno i wodorosty! Nauka z medycznych podręczników jest obligatoryjna i zazwyczaj dostajesz 3.0 lub 3.5 na koniec bo na wyższą ocenę trzeba umieć także łacińskie nazwy. Przypominam, że dalej mówimy o kosmetologii nie o fizjoterapii ;) Zajęcia z kosmetologii są robione na odwal i na tempo. Jeśli chcesz być dobrym kosmetologiem musisz douczać się sam lub chodzić na dodatkowe kursy bo tutaj nauczą cię co najwyżej pomalować paznokcie klasycznym lakierem i zrobić demakijaż. Większy nacisk kładzie się na fakultety, przedmioty humanistyczne i WF niż przedmioty zawodowe... Na moje nieszczęście muszę za te "studium" bo studiami tego nazwać nie można płacić gdyż studiuję zaocznie. Bardzo dużo emocji i nerwów za jedyne 6 tysięcy rocznie z dużym prawdopodobieństwem niezdania od ręki. Dodatkowo zjazdy są co weekend. Zero czasu na jakikolwiek reset od października do wakacji i to jeszcze pod warunkiem, że w sesji letniej zdasz wszystko w 1. terminach (praktycznie niewykonalne XD) i nie masz zaległych praktyk zawodowych do zrealizowania. Nie dostaliśmy nawet jednego weekendu wolnego pomiędzy sesją zimową a semestrem letnim. Po sesji zimowej, kolejny zjazd za tydzień i nowe zajęcia w semestrze letnim. Jeśli ktoś pracuje na cały etat sen odpada na najbliższe od 3 do 5 lat. BARDZO MOCNO ODRADZAM STUDIA NA TEJ UCZELNII. JEŻELI MACIE MOŻLIWOŚĆ STUDIOWANIA GDZIE INDZIEJ ZRÓBCIE TO!
21.05.2021
13.04.2021
maria
strasznie ciężko jest znaleźć informacje odnośnie fizjoterapii na awf wrocław, ma ktoś może jakieś dokładne info odnośnie progów z 2020 np?
Aleksander
Czy ktoś może wie jakie są progi punktowe na fizjoterapie z góry dziękuje za odpowiedź
08.04.2021
05.04.2021
Wiktoria
Hej wiecie może jaki próg punktowy był na kierunek kosmetologia? Mam dosyć mało Punktów bo tylko 68 i bardzo się stresuje ze to nie wystarczy
Anonim
Wychowanie fizyczne
14.12.2020
25.09.2020
wfzaoczne
Cześć :) Czy ktoś może opowiedzieć coś o studiach zaocznych drugiego stopnia na wf? Jak wyglądają zajęcia, co ile są zjazd? :)
Olo
Czy materiał na AWFie i Uniwersytecie Medycznym znacząco się różnią? Czy można bez problemu przenieść się z jednej uczelni na drugą? Pozdrawiam
06.09.2020
25.08.2020
Iwona
Witam :) również podepnę się pod pytanie o magisterke z fizjoterapii zaocznie,jak w ogóle odbywają się zajęcia,czy obejmują również piątki?
Dominika
Ktoś coś fizjo zaocznie AWF Wrocław ? :D
25.08.2020
24.08.2020
Klaudia
Siemano ludzie, planuje studiować fizjoterapie na AWF zaocznie, czy ktoś może się wypowiedzieć jak to wyglada? Głównie zalezy mi na wykładach, jak z praktykami oraz zajęciami ruchowymi. Będę wdzięczna!
Daria
Hej, jak jest na AWFie z wyjazdami z Erasmusa na magisterce?
14.08.2020
12.08.2020
Ania
Hej próbuje się dostać na trenera siatkówki na AWF powie mi ktos jak oceiacie ten kierunek i czy trudno sie dostać???
Po 2 roku
Cześć, jestem po 2 roku fizjoterapii na awfie. Dostać się było bardzo łatwo, matury nie trzeba było mieć super napisanej, żeby się nie dostać. Ogólnie nie polecam tej uczelni. Na ścianach wiszą plakaty "najlepszy awf w Polsce" to ja się boję pomyśleć, jakie są te gorsze.. Zdalne nauczanie? Zapomnijcie! W czerwcu dostaliśmy odpowiedzi na maile z początku maja. Przez 2 miesiace nic nie robiliśmy. Nie było wykładów, nie było zajęć, jedynie zajęcia z angielskiego się jakoś odbywały, kierunkowymi zajęciami nikt się nie zajął. Na uczelni pracuje bardzo wielu wiekowych profesorów, którzy mają już po prostu za mało siły na nauczanie, niedosłyszą, nie umieją obsłużyć rzutnika. Często warunki zaliczenia przedmiotu zmieniają się w jego trakcie np mówią że obecności na wykładzie zwolnią z egzaminu po czym po wszystkich wykładach okazuje się że wasze starania nic nie dały. Można by opisywać i opisywać, ale bardzo dużo nieprzydatnych przedmiotów prowadzonych po łebkach. Zero szacunku dla studentów. Mało informacji, zawsze dowiadujemy się o wszystkim na ostatnią chwilę. Ludzie, którzy idą na awf mam wrażenie że są też zaściankowi. Ja się bardzo nimi rozczarowałem. Jesli mozecie wybrać inna uczelnie, to tak zróbcie. Nie wspierajmy takich warunków nauki!
08.08.2020
14.07.2020
Agata
Hej, Czy studiuje ktos fizjo zaocznie? Jaki poziom nauczania oferuje uczelnia, jestescie zadowoleni z formy przekazywania wiedzy ? Pozdrawiam serdecznie
DominiEmas
Orientuje sie ktos jaki byl najwyzszy a jaki najnizszy wynik przy rekrutacji na AWF Wrocław na fizjoterapie?
10.06.2020
08.06.2020
Chmielu
Orientuje sie jakie były progi punktowe w zeszłych latach na fizjoterapie ?
Anonimka
Jaki jest próg punktowy i limit miejsc na kosmetologię na awf Wrocław?
07.05.2020
07.05.2020
xxxxxxx
jakies informacje i opinie o kosmetologii ii stopien na awf wroclaw? jaka jest liczba miejsc?
Anonim
W pełni zgadzam się z Agą i od siebie mogę dodać tylko tyle, że w pierwszej lepszej szkole gimnazjalnej na wsi jest wyższy poziom nauczania niż na wspaniałym AWFie
05.05.2020
16.03.2020
Aga
Powiem więcej niż jedno słowo, bo coś mi ten kod nie wchodził, nieważne..... Kolejny rok na AWFie, kolejny rok tracenia czasu i chęci do kierunku, który obrałam. Zawsze żyłam w przekonaniu, że uczelnia powinna czegoś mnie nauczyć... jakże błędnie. Będą na AWF czułam się jak w przedszkolu, gdzie zajęcia z pływania czy też bzdurnych zajęć z rekreacji były wywyższane jakby to było na równi ważne z matematyką czy fizyką! Pływanie, okej.... fajnie może bym się chciała nauczyć profesjonalnie pływać, ale takim sposobem jaki tam to robili? Zła żabka, wypad z wody! Czy klapkiem po wodzie? No błagam.... Jestem na turystyce a nie na pływaniu.. więc ludzie serio? Stresowałam się tak głupim przedmiotem zamiast geografią, historią czy samą TURYSTYKĄ! Bo niestety wszystko pozostałe jakoś mniej ważne, jakoś takie po łebkach. Czy to nie wstyd, że ludzie z tego kierunku nie wiedzą co to Angor Wat albo gdzie leżą Baleary? Za to wiemy jak zabawiać innych ludzi! Wow, wiedza ogromna! Ale jakoś nikt nie wie czy to styl barokowy czy neogotycki. nikt nie wie o zamku Krzyżtopór, o maczudze Herkulesa... po co to komu? To wszystko było po łebkach albo w formie test, który niczego nie uczy. Wykuć, zdać, zapomnieć. Żenada. Ciągle zadania w grupach, ciągle te same, nudne prezentacje nic nie pomagające, nikomu niepotrzebne kopiowanie z Internetu,bo przecież wykładowca zajęć sam to nie potrafi już prowadzić. Na palcach JEDNEJ ręki mogę powiedzieć jakie były sensowne zajęcia. Jest to smutne tak naprawdę, jeżeli pomyśli się o możliwościach tego kierunku, niszczonych przez system, lenistwo, brak kompetencji. Teraz coś o Ersmusie na uczelni hahah! Moje ulubione! Współpraca poziom 0. Upominaj się człowieku, oj upominaj bo będą meli Cię w dupie. Dzieki temu przekonałam się, że uczelnia chyba wciąż żyje ubiegłym wiekiem. A co niektórym to tak dobrze... byleby się nie napracowali i byleby sami się nachapali. Śmiech na sali. Sprawę któa mogłaby być rozegrana w tydzień trwała miesiąc bez odpowiedz z żadnej ze stron. Smutne i prawdziwe, jednak wiem że nie chcę mieć nic wspólnego z tą uczelnią. Na szczęście moja wiedza jest cały czas gromadzona dzięki mnie samej, bo tak to by była totalna lipa. Wiedziałabym jedynie co to jest rekreacja i do czego ona służy. A;e serio? Czy to ważne tak bardzo? Takim czymś mogą się zajmować osoby bez wykształcenia jeśli poczytają sobie w necie albo pójdą na kurs. Pozdrawiam wszystkie osoby niecierpiące AWFU!!!!
Asia
Bardzo niski poziom, totalnie nieprzydatne przedmioty.... Mam porównanie z AWF-em w Krakowie i jest to niebo, a ziemia. Ja po licencjacie w Krakowie przeniosłam się do Wrocławia i jestem wręcz zażenowana tym czego nas tu uczą. Kończę już tę uczelnię, żałuję że odrazu nie zrezygnowałam.
07.02.2020
03.02.2020
Lmd666
(Były student fizjoterapii) Uczelnia sama w sobie nie jest zła. Najgorsi są jednak wykładowcy. Zero szacunku do studenta, zero przestrzegania jakichkolwiek zasad- niedaj boże upomnij sie o swoje prawa to jeszcze bardziej zgnoją, ba! Nawet uwalą. Każdy wykładowca robi co chce, nie obowiązuje żaden przepis co do zasad oceniania, zaliczeń etc. Nie pokazują prac nawet jeśli jesteś pewny, że powinieneś zaliczyc a w indeksie widnieje 2. Robią pod górkę, dowalają byle uczelnia mogła zarobić na warunkach.
Aaaa
Studiuje wychowanie fizyczne. O wszystkim dowiadujemy się na ostatnią chwilę, prowadzący mają gdzieś prawa studentów serio zero szacunku...znajdą się naprawdę nieliczni prowadzący, z którymi można porozmawiać jak z normalnymi ludźmi. Ponad to wiele nieprzydatnych przedmiotów i wiedzy, która ma się nijak do przyszłego zawodu...
21.01.2020
11.01.2020
Aa123
Fizjoterapia? Wszedzie, byle nie na awf Wrocław
Julia
Jak fizjoterapia na AWF ? Może się ktoś wypowiedzieć? Czy lepiej wybrać UMED ?
08.01.2020
03.12.2019
Asdf
Jakie są mniej więcej progi punktowe na fizjoterapie i czy jest płatna??
student pierwszego roku
może miałem zbyt wygórowane oczekiwania, ale wychowanie fizyczne to tragedia, jeśli nie planujesz przyszłości z zawodem nauczyciela to 90% treści jest bezużyteczna i praktycznie rok męczenia się za nic. Wykładowcy takich śmiesznych przedmiotów jak rytmika i taniec czy zabawy i gry ruchowe, myślą że ich przedmiot jest najlepszy i najważniejszy na świecie jakby to była fizyka kwantowa lub coś podobnego. Na roku spośród ponad 100 osób może z 5 poważnie myśli o zawodzie nauczyciela, kolejne około 50 osób ma IQ poniżej 20 i rozmowa czy żarty na wyższym poziomie niż 9-latków raczej nie występuje. Może znajdzie się kilka pojedyńczych naprawdę fajnych osób a reszta to dramat. Ogólnie nie polecam i odradzam, chyba, że chcesz kilka lat życia poświęcić na bycie bezmózgowym wuefistą lub bezrobotnych PS. brak kierunku typu dietetyka, jak to ma miejsce chociażby na AWF Poznań , to żart
21.10.2019
30.09.2019
Zofia
Nikt z fizjoterapii się nie odzywa. Podbijam pytanie. Polecacie AWF? Czy medyczną?
Kinga
Cześć czy ktoś orientuje się jak wygląda nauka na AWF Wrocław kierunek Sport niestacjonarne II stopnia? Czy przyjmują absolwentów innych uczelni? Kontakt kinga11-1998@o2.pl
21.08.2019
23.07.2019
Fizjoterapeutka
Studiuje fizjoterapie i jestem zadowolona z wyposażenia, prowadzących i uczelni. Minusem jest lokalizacja ale coś za coś. Nauki duuuuzo , ale warto, polecam, można spotkać i współpracować z ciekawymi ludzmi i tworzyć fajne rzeczy
Pablo
Mógłby ktoś powiedzieć czy ciężko się dostać na AWF ? Czy wymagania żeby się dostać na tą uczelnie są bardzo wygórowane ? Na maturze zdawałem biologie rozszerzoną oraz Angielski rozszerzony a chce się dostać na kierunek - Fizjoterapia . Plsss pomóżcie rodacy
05.07.2019
04.07.2019
ninka
Gdzie mieliście praktyki na turystyce?
Julka
mógłby ktoś powiedzieć coś więcej o fizjoterapii??
08.05.2019
20.03.2019
Wioleta
Czy ktos studiowal joge i jakie macie opinie na temat tego kierunku na tej uczelni? Bo widze ze opinie ogolnie slabe...
Student AWFU WF 2 ROK
Nie polecam studiowania na tej uczelni. Podejście 80% prowadzących jest naprawdę tragiczne. Przykładów jest mnóstwo, które mógłbym podać po niespełna 1.5 roku tutaj. Ogólnie rzecz mówiąc robią pod górkę studentom, treści jakie są wymagane są bardzo mało przydatne w późniejszym zawodzie.Na dodatek trafiają się prowadzący którzy nie przepuszczają co roku 90% studentów a powtarzanie przedmiotu jest oczywiście płatne (800zł). Gdybym miał możliwość dawno bym zmienił uczelnie. Oszczędziłoby mi to wiele nerwów i nieprzyjemności,
05.01.2019
13.11.2018
Zawiedziona
Kompletny brak szacunku do studenta, traktują jak podludzi, uczymy się rzeczy niezwiązanych z kierunkiem, najgorsze miejsce na ziemi przez które nabawiłam się depresji. Nie polecam, nigdy nie wybierajcie tej uczelni!
diana
Czy ktoś z Was ma doświadczenie z kierunku Sport- żywienie i suplementacja w sporcie- zaoczne mgr?
10.09.2018
10.09.2018
duśka
Zaczynając studia byłam zachwycona uczelnią, żyłam w przekonaniu że dobrze wybrałam uczelnię. Niestety długo to nie trwało. Ta uczelnie to jedna wielka pomyłka co roku co raz bardziej nas zaskakiwała. Na moje nieszczęście jeszcze musiałam za te studia płacić… Zacznę może od wyposażenia Sali od kosmetologii: stare kosmetyki z ziaji- szczyt marzeń każdego kosmetologa, brak zaopatrzenia w podstawowe rzeczy tj. waciki kosmetyczne, zmywacze, lakiery, chusteczki (kazano nam przynosić swoje). Jeśli chodzi o zabiegi któregoś razu stwierdzono że wystarczy aby zajęcia odbywały się w sposób pokazowy (prowadzący przeprowadza zabieg na modelce studenci tylko patrzą) Bogu dzięki nasze Panie prowadzące do tego nie dopuściły. Ale opuszczając tą piękną słoneczną uczelnię (swoją drogą nie mam pojęcia za co dostała ten tytuł) wyszłam tylko z 2 szkoleniami. Warto wspomnieć o podejściu na uczelni do nas studentek kosmetologii większość prowadzących uważa nas za ‘’panie od robienia paznokci’’ więc nie liczcie na to że ktoś będzie Was tam traktował poważnie. O podwyższeniu czesnego dowiedziałyśmy się może tydzień przed jego zapłatą (a zwiększono go o 600zł) z resztą jak o wszystkich najbardziej istotnych rzeczach dla studenta. W regulaminie widnieje również możliwość przeniesienia ze studiów płatnych na zwykłe. Po wielu prośbach (ponieważ na niestacjonarnych zostało 20 i idealnie tyle było miejsc na studiach stacjonarnych) o przeniesienie grupy niestacjonarnej usłyszałyśmy prosto w twarz od władz uczelni, że oni tego nie zrobią bo oni po prostu mają z nas duże pieniądze! Na trzecim roku to chyba najbardziej zwaliło mnie z nóg czysty armagedon! Pierwszy o tym jak będą wyglądały nasze obrony dowiedziałyśmy się może jakoś 2 miesiące przed jak nie lepiej wcześniej nikt w naszej kochanej uczelni nie mógł zdecydować się jak maja wygladac nasze obrony mieszano nam w glowach raz miał być egazmin teoteryczny w formie pisemnej raz tylko obrona pracy a raz Bóg wie co jeszcze. O terminach naszych egzaminów również dowiedziałyśmy się 2 tygodnie wcześniej. Zagadnienia do obrony?! Inne uczelnie dostawały je na początku rozpoczęcia się pierwszego semestru my miesiąc przed! I na koniec hit! Rodzice ucieszeni czekają na rodanie dyplomów kupili nawet prezent i co się okazuje?! Że po zdobyciu tytułu licencjata niestety na naszej uczelnie nie wręcza się uroczyście dyplomów bo nie opłaca im się zamawiać dla studentów tylu tog!!! Wyjątkowa uczelnia i chyba jedyna taka w Polsce w której nie wręcza się uroczyście dyplomów studentom bo przecież po co strata pieniędzy!!!! Z całego serca błagam nie wybierajcie tej uczelni bo się zawiedziecie!!!
aksjonauczyciel i wielki dydaktyk
Lepiej skonczyc zawodowke niz uczyc sie tresci nikomu nie pitrzebnych,ktore i tak fajnych pieniedzy w zyciu nie zapewnia.Praca w szkole tylko po znajomosci i ukladach.AWF to fabryka bezrobotnych w swoim fachu,kazdy i tak w pozniejszym czasie robi co innego.
12.08.2018
10.05.2018
Bart
Szukam animatorów zajęć sportowych na festyn w dniu 26 Maja od 9 do 13 we Wrocławiu na psim polu - nie musisz być instruktorem ( choć mile widziane) ważne żebyś potrafił/ła pracować z dziećmi - więcej info pod telefonem 785803571
Ola
Hej, wybiera się ktoś na AWF fizjoterapia - zaoczne. Jakie są progi punktowe? Ciężko się dostać, czy to formalność. Możemy się powymieniać sugestiami piszcie na maila alcieszynska@gmail.com
02.05.2018
11.03.2018
lusia
Odradzam studiowanie kosmetologii na AWFie we Wrocławiu, poziom baaardzo niski, jeśli ktoś chce być dobrym kosmetologiem to niech się nie spodziewa cudów po tej uczelni... Byłam tam na I stopniu, teraz jestem na II stopniu na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu i z tego co znajomi z kierunku opowiadają jak było na licencjacie na innych uczelniach to okazuje się, że PWSZety mają lepszy poziom niż AWF we Wrocławiu. Wszędzie był przedmiot chemia organiczna nieorganiczna, na AWFie nie, ponieważ nie ma tam żadnej pracowni chemicznej, z tego też powodu receptura kosmetyczna to tylko sucha teoria, prowadzący sam zasypiał na tych zajęciach, mikrobiologia to również sucha teoria, żadnych zajęć laboratoryjnych, pracownie kosmetyczne słabo wyposażone. Na każdych zajęciach na których można poznać skórę z różnej strony czy to fizjologicznej, biochemicznej czy histologicznej prowadzący twierdzą, że omówią to tylko pobieżnie lub wgl ominą ten temat, bo my to przecież już wszystko wiemy... Jeśli ktoś chce być dobrym kosmetologiem to niech dobrze przemyśli wybór uczelni.
Dominik
Jak wygląda sytuacja na AWF wrocław na fizjoterapii bo z tego co czytam opinie są nie za ciekawe. Jeżeli możecie mnie poinformować też lub dać jakiś link do progów punktowych 2017/2018 oraz powiedzieć jak wygląda egzamin sprawnościowy to będę wdzięczny (nie mogę na ich stronie znaleźć).
07.03.2018
25.02.2018
maturzystka
Powie mi ktoś jak wygląda rekrutacja na kosmetologię? Biorą pod uwagę tylko jeden przedmiot?
Ola
Studiuje ktoś może kosmetologie na AWF we Wrocławiu? Polecacie ten kierunek?
15.02.2018
26.09.2017
Przyszła studentka
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda nauczanie języków obcych na turystyce i rekreacji?
Student AWF
Nie polecam tej uczelni . Brak szacunku do studentów , prowadzący nie odpisują na wiadomość nie wstawiają się na konsultacje , egzaminy nie są sprawdzane obiektywnie . Naprawdę nadze omijać ta uczelnie !
24.09.2017
10.08.2017
Fizjoterapia
Cześć możecie cos powiedziec na temat Fizjoterapi na AWF. Jak wszystko tam wyglada?
Kasia
Jakieś opinie o turystyce i rekreacji na tej uczelni??
30.06.2017
28.04.2017
inesita79
niestety ja moge tylko dodac negatywna opinie o tej uczelni. mimo ze studia sa ciekawe to wykladowcy nie potrafia wykorzystac zainteresowania studentow. nie ma roznicy miedzy wykladami i cwiczeniami. podstawa prowadzenia zajec sa prezentacje przygotowane 20 lat temu a kazda proba zainicjowania konwersacji na nieco wyzszym poziomie intelektualnym konczy sie zbyciem studenta po to zeby kontynuowac z prezentacja i jak najszybciej skonczyc. ogolnie studenci nie maja zadnych praw, sa traktowani jak debile, jak zera, prowadzacy sa wrecz chamscy i wykazuja kompletny brak umiejetnosci interpersonalnych, opanuje samowolka jesli chodzi o ustalanie zasad zaliczenia, kazdy ma wlasna wizje. najlepiej tez nie odzywac sie i nie probowac z jakas konfrontacja bo to oznacza tylko problemy, nikt nigdy nie przyzna racji studentowi. odradzam!!!!
Xyz94
Jak wyglądają studia zaoczne z fizjoterapii IIstopnia mgr ? Chodzi mi głównie o zjazdy, zaliczenia i przede wszystkim podejście wykładowców do studentów
20.03.2017
22.08.2016
Asia
Siemka. Rekrutowałam się w tym roku do tej uczelni na kosmetologię. Chciałabym dowiedzieć się, jak wygląda studiowanie na tej uczelni ? Czy jest dużo zajęć praktycznych ? Jaki jest poziom nauczania ?
niezdecydowana
W tym roku piszę maturę i mam problem z wyborem studiów (zresztą.. myslę ze jak kazdy ;) ) na maturze zdaje z rozszerzeń bilogię i angielski. Nie wiem za bardzo czego mam się złapać.. Chemii nie cierpię ale pewnie i tak bede musiala sie z nia zmierzyc :/ Myslalam o pedagogice specjalnej, resocjalizacji, fizjoterapii, tylko za bardzo nie wiem "z czym się to je" i jak to wszystko wyglada, czy to sie w ogole oplaca.. jesli ktos ma jakies rozeznanie lub ma moze jakis inny ciekawszy pomysl to proszę o opinie, ponieważ czas najwyzszy aby decydować sie co potem..
21.02.2016
05.01.2016
kosmetologia
czy ktos moglbymi napisac cos na temat kosmetologi na AWF ? jaki poziom i wyposazenie ? czy duzo zajec praktycznych ?
Magistrantka
Po kilku latach spędzonych na AWF we Wrocławiu, na kierunku Fizjoterapia odradzam tą uczelnie. Studenci nie mają tam żadnych praw, kryteria zaliczenia przedmiotów są często nierealne (no chyba że raz czy dwa zapłaci się za warunek 600zł). Każda skarga na prowadzących skutkuje jeszcze bardziej rygorystycznym regulaminem przedmiotu i trudnością jego zaliczenia. Trzeba się martwić o zaliczenie, nie tylko przedmiotów stricte zawodowych, trudności sprawiają również prowadzący zajęcia humanistyczne. Jednym słowem student jest zerem na tej uczelni. NIE polecam.
19.12.2015
11.06.2015
pytanko mam
robię licencjata na Uniwerku Łódzkim na TiR, i chcę się przenieść na magisterskie do innego miasta (Poznań lub Gdańsk najchętniej), czy mogę z uniwersytetu iść na AWF takżę na kierunek Turystyka i Rekreacja????
Mat23
Witam, czy mógłby ktoś napisać coś o kierunku menadżer sportu? Polecacie ten kierunek? Na sporcie studiują tylko osoby uprawiające sport i już niejako sportowo ukształtowane czy są też osoby, które po prostu sportem się interesują i lubią go uprawiać ale nie są wyspecjalizowane w danej dziedzinie?
02.11.2014
26.05.2014
Kasia
Jak wyglada turystyka i rekreacja na tej uczelni ?
mico
Witam Czy mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć na temat AWF Wrocław.Dokładnie jak jest z egzaminami sprawnościowymi,ogólnie uczelnia,poziom nauczania-czy ciężko? Pozdro
13.05.2014
05.02.2014
Magister
Omijajcie AWF szerokim łukiem. Nie chodzi mi tutaj o dużą ilość nauki, bo z tym jeszcze wiele osób sobie poradzi. Mam na myśli sposób, w jaki traktowani są studenci - maile późnym wieczorem, że następnego dnia rano jest kolokwium, teorie, że pozytywne oceny (dostateczny) nie są podstawą do zaliczenia przedmiotu tylko trzeba dostać 4 lub 5. Oczekiwanie na wyniki przez miesiąc, żeby się dowiedzieć, że za 2 dni jest drugi termin, chodzenie po 15 razy do dziekanatu, żeby otrzymać zwrot pieniędzy za przejazd na praktyki poza Wrocławiem, zakupywanie dzienników praktyk, w których po roku zmienia się 1 punkt regulaminu (co wiąże się z zakupem nowego dziennika), opłata za indeks, który po roku można wyrzucić, bo wchodzi indeks elektroniczny i milion innych rzeczy. Odradzam całym sercem.
Terapia Zajęciowa
jestem w klasie maturalnej, planuję studia na wrocławskim AWF-ie na kierunku terapia zajęciowa, co powinnam wiedzieć? na co zwrócić uwagę? będę wdzięczna za podpowiedzi od osób z tego kierunku,
11.10.2013
20.08.2013
zuza
witam! :D jakie przedmioty trzeba zdawać na maturze zeby sie dostać na turystyke i rekreacje ? i jeszcze czy trudno sie tam doostać i utrzymać ? :)
dejw
czy trzeba byc sprawny fizycznie tzn. np. umieć robić salta stanie na rekach inne tego typu rzeczy czy mozna po prostu tylko sie uczyć bez rzeczy typu gimnastyki itp.
22.07.2013
31.05.2013
Basia1495
Czesc :) czy ktos moglby mi udzielic informacji na temat kosmetologii na AWF ?? Czy jest duzo zajec praktycznych ?
MM
Możliwość jest zawsze. Studia mgr na AWF można robić nawet po maszynoznastwie.. tylko trzeba zrobić różnice programowe! A to kosztuje. Kolesiowi jak chciał się przenieść ze Sportu na WF policzyli 4,5 tys za różnice programowe. W pewnych okolicznościach można tego uniknąć (jak sie zakombinuje). Z Opola do Wrocka nie powinno być problemów,bo wielu prowadzących pracuje i tu i tu.
29.05.2013
14.05.2013
totylkoja
Cześć. Chciałabym się dowiedzieć czy trudno jest się przenieś z innych uczelni na AWF we Wrocławiu. W czerwcu kończe licencjat i chciałabym przenieść się z Opola do Wrocławia. Czy to w ogóle możliwe ?
Kinga
Dołączam się do pytania kolegi poniżej, bo też zamierzam studiować fizjoterapię i chętnie bym się dowiedziała czegoś na temat tego kierunku i jak wygląda tam nauka :) Dodam, że zastanawiam się nad fizjoterapią na AWF-ie i na Akademii Medycznej tylko teraz nie wiem gdzie lepiej...
26.04.2013
26.04.2013
Kinga
Dołączam się do pytania kolegi poniżej, bo też zamierzam studiować fizjoterapię i chętnie bym się dowiedziała czegoś na temat tego kierunku i jak wygląda tam nauka :) Dodam, że zastanawiam się nad fizjoterapią na AWF-ie i na Akademii Medycznej tylko teraz nie wiem gdzie lepiej...
do Studenta
o co chodzi z tą Fizjoterapią? dlaczego piszesz, że wydział schodzi na psy? chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej, bo wlasnie planuje studiowac ten kierunek, czy ktos jeszcze mogly wiecej napisac o wydziale fizjoterapii na AWF we Wrocku
29.03.2013
29.03.2013
pozdro
świetna uczelnia z tradycjami, wysoki poziom, wykwalifikowani prowadzący, oby tak dalej!
student
Wydział Fizjoterapii schodzi na psy.
21.03.2013
13.03.2013
romek
nikt nie obiecuje, ze bedzie lekko, na wielu kierunkach sportowych, fizjoterapiach, dietetykach, itd jest anatomia, nie ma zmiluj, stary
Były student
Odradzam każdemu, kto myśli, że będzie uczył się o sporcie, a nie o biologii, anatomii itp. itd. Amatorstwo, amatorstwo i jeszcze raz amatorstwo. Polecam zapytać obecnych studentów na kierunku sport w realu, żeby pierwszy i ostatni raz pomyśleć nad studiowanie na awfie...
03.03.2013
01.03.2013
absolwent
Zastanówcie się drodzy studenci i kandydaci, jaka jest przyszłość po ukończeniu tej super uczelni. Teoria praktyka może i dobrze się studiuje ale pośledźcie sobie zyciorysy absolwentów AWF :). są rzeczywiście różne ale czy żeby robić to co się robi, potrzeba 5 lat studiów :))) prawdziwi naukowcy wiedza o co chodzi !! Pozdrawiam
tomek
A jak to jest studiować wychowanie fizyczne? Domyślam się, że jest dużo zajęć sportowych ale jakaś teoria czy inne przedmioty też na pewno są. Jak wyglądają zaliczenia, jak to jest podzielone i na co bardziej kładą nacisk w Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu?
15.11.2012
28.10.2012
omen
A jak wyglądał ten kurs i kto za niego płaci? To dosyć istotne sprawy. Ja mam brązowy pas i też chętnie zrobiłbym instruktora, ale dopiero wybieram się na studia w przyszłym roku, stąd chciałbym wiedzieć wcześniej jak to wygląda. Z góry dzięki za odpowiedź
judoka
Brałem udział w kursie judo - trener I klasy. Bardzo ciekawe doświadczenie, dużo wyniosłem z zajęć praktycznych. Zaliczenie egzaminacyjne wiązało się z dużym stresem, ale dałem radę i ukończyłem. Polecam wszystkim zainteresowanym, to dobry sposób na spędzenie 70 godzin ze sportem :)
04.08.2012
11.07.2012
stf
Na AWF studiuje się sport, ale jak to w zasadzie wygląda? Więcej bilogii czy ćwiczeń? Ja od dziecka biegam i chciałabym rozwijać tę pasję na studiach także podczas zajęć, a nie tylko po ich ukończeniu, więc szkolenie sportowe - nawet jeśli niekoniecznie nakierowane na biegi - powinno być efektywne i wyczerpujące. czy czegoś takiego mogę oczekiwać po AWF we Wroclawiu?
amokka
Właśnie tez chciałam zapytać o tą terapię zajęciowa, na stonce wyczytałam ze Akademia Wychowania Fizycznego we Wrocławiu jest pierwszą i jedyną uczelnią w Polsce kształcącą według systemu Europejskiej Sieci Terapii Zajęciowej w Szkolnictwie Wyższym. Mogłoby to być interesujące dla przyszłego pracodawcy.
09.07.2012
03.07.2012
Monika
Widzę, że otworzono nowy kierunek- terapia zajęciowa. Czy ktoś już studiujący wie może coś więcej o nim? Jakie są plany nauczania itd? To mogłoby być naprawdę ciekawe, ale nie chcę iść w ciemno.
ula
myślę że udanie się na awf we wrocławiu było jedną z najlepszych decyzji jaką podjęłam w życiu. zawsze byłam sprawna fizycznie, ale obawiałam się że niewystarczająco na awf, a tu proszę, wcale nie odstaję od reszty! zajęcia są świetne dla kogoś kto uwielbia uprawiać sport, naprawdę polecam. poziom wysoki, a ktoś taki jak dobry trener - zawsze potrzebny. zastanawiam się czy nie wyspecjalizować się kiedyś na trenera dla osób niepełnosprawnych w którejś z dziedzin sportu, to może stworzyć naprawdę dobre perspektywy zawodowe.
23.05.2012
18.05.2012
popular
no powiem szczerze że bardzo rozwinęłam się fizycznie od kiedy dostałam się na awf we wrocławiu, wybrałam się na specjalizację trenerską i nie jestem w ogóle niezadowolona. wiele dowiedziałam się o różnych dziedzinach sportu, o tym jak organizować treningi. naprawdę polecam.
fzjo
Przede wszystkim podobają mi się aktualizacje strony, pomijam interfejs, są bardzo przejrzyste, rzeczowe i często dodawane. Także na bieżąco wiemy co się gdzie i kiedy dzieje. Oprócz tego na każdym kierunku jest inaczej, więc ciężko powiedzieć mi jak jest gdzie indziej, niemniej na fizjoterapii nie narzekam
30.03.2012
17.02.2012
senior
Uczelnia nic specjalnego, ale jak to AWF, czego więcej wymagać. Wykształci jak trzeba, na normalnym poziomie. Tylko czy \"normalny\" pasuje właśnie Tobie..
przyjezdny
Uczelnia dobra, blisko na wypady w góry. Sam Wrocek wspaniały, a ludzie najlepsi na świecie. Jestem osobą przyjezdną ale zakochałem się w moim AWF i w Knyszy! Pozdrawiam
12.02.2012
28.01.2012
osobiście
Osobiście mam uraz do tej uczelni, nie dała mi niczego, czego można było się spodziewać po AWF i po prostu przeniosłem się do Poznania - zdecydowanie lepiej mi się teraz studiuje.
nork
taa gazetka w wolnych chwilach wleci:) a macie jakies ciekawe miejsca we wrocku na zabawy jakieś w gronie studentów?
23.01.2012
19.01.2012
ola
słyszłam o nim i to na tyle, więc może jednak się skusze na gazetkę w czasie nudy zawsze można poczytać
Oliwka
Ja polecam czytać nasze pismo życie akademickie. Godne uwagi. Mnie tam wciągneła ta gazetka i jestem wierną fanką.
13.01.2012
28.12.2011
Papik
Witam. Studiuję na tej uczelni Sport spec.trener piłki nożnej. Powiem wam szczerze, że te informacje oraz wiedza jaka jest mi przekazywana właśnie na zajęciach ze specjalizacji jest znikoma i równa \"0\". Więcej dowiaduję się jeżdżąc osobiście na różne rodzaju konferencje. i tam zdobywam wiedzę. Choć faktycznie panuje tam miła i luźna atmosfera nawet wśród większości profesorów także wiedza jest łatwiej przyswajana, przynajmniej w moim wypadku.
arres
świetna obsługa on line. dziekanat on line. na plus!
15.12.2011
07.12.2011
fit
Hej, studiuję fitness i mogę śmiało powiedzieć że jest ok. Fajnie prowadzone zajęcia. Dużo przykładów z życia, nie tylko sama teoria.
xyzzz
Uczelnia posiada profesjonalne zaplecze. Świetna baza do nauki i ćwiczeń.
07.12.2011
04.06.2011
Ola
Chciałabym być w przyszłości instruktorką fitness oraz fizjoterapeutką. Czy możecie mi powiedzieć w jaki sposób prowadzą tutaj zajęcia? Na co stawiają? Tylko czysta teoria?
Maksymilian
Chciałbym po maturze startować na tą uczelnie. Jaką ma bazę? Jak z salami wykładowymi, salami do ćwiczeń? Jest nowocześnie?
04.06.2011
02.06.2011
Aldi
czy turystyka i rekreacja na tej uczelni jest dobra?
xyz
AWF to jest to!
02.06.2011
02.06.2011
Alek
Fizjoterapia na tej uczelni jest bardzo dobra. Studiuje od 2 lat. Dzięki tym studiom wiem, że dobrze wybrałem. Zawód ciekawy, z przyszłością.
Hubert
Witajcie, jestem studentem kierunku Organizacja czasu dzieci i młodzieży. Polecam. Świetna kadra, doskonale przygotowuje do pracy. Świetne zaplecze.
29.05.2011
29.05.2011
fit
Cześć, jestem instruktorką fitness. Uczyłam się na tej uczelni. Teraz pracuję w zawodzie. Jest duże zainteresowanie na rynku pracy. Jestem dobra w tym co robię również ze względu na szkołę którą ukończyłam, dzięki wiedzy którą tutaj zdobyłam. Wg mojej osobistej opinii warto udać się do AWF we Wrocławiu.
MW
Sport od zawsze towarzyszył w moim życiu. Trenowałem pływanie. Od szkoły średniej wiedziałem, że będę studiował na AWF we Wrocławiu. Po maturze udało się i jestem tutaj. Wybrałem specjalizację trenerską. Wiem że dzięki mojej pasji ale i gruntownemu przygotowaniu naukowemu będę świetnym trenerem, będę zaszczepiał w dzieciach i młodzieży pęd ku tej dyscyplinie sportu.
29.05.2011
25.05.2011
awf
Jedyną opinię jaką mogę wystawić tej uczelni to: świetna! Bardzo dobra kadra motywująca do osiągania sukcesów. Zaplecze jak najbardziej na plus. Po skończeniu studiów zostanę trenerem.
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Tarnowska
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Politechnika Poznańska
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu