• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024

Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu

uczelnia publiczna, woj. dolnośląskie, 50-156 Wrocław, pl. Polski 3/4, (+71) 343 80 31, promocja@asp.wroc.pl

Akademia Sztuk Pięknych im. Eugeniusza Gepperta we Wrocławiu jest państwową uczelnią, którą założono w 1946 roku. Jej patron to polski malarz, przedstawiciel koloryzmu i organizator szkoły.

Akademia posiada pięć wydziałów, kształcących studentów na studiach stacjonarnych w jedenastu kierunkach oraz na pięciu kierunkach w formie niestacjonarnej. Uczelnia posiada także szkołę doktorską w dziedzinie sztuki, w dyscyplinie sztuki plastyczne i konserwacja dzieł sztuki prowadzoną w formie stacjonarnej z wykładowym językiem angielskim. Umożliwia studentom rozwinięcie zainteresowania obszarem sztuki dzięki bogatej ofercie kierunków w ramach studiów podyplomowych lub kursów z zakresu rysunku, malarstwa, rzeźby.

Dowiedz się, w jaki sposób przebiega rekrutacja na najbliższy semestr i sprawdź dostępne kierunki.



Ocena uczelni

5.33 / 10
322 głosów

Opinie (80)
Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu, ASP Wrocław

Ola
odpowiedź dla edi z dnia 17.03.2024
Wydarzenie Dni Otwarte jest dostępne i otwarte dla wszystkich zainteresowanych. Nie prowadzimy zapisów. Serdecznie zapraszamy na nie w najbliższy piątek i sobotę w godzinach 10:00-16:00. Link do wydarzenia >> https://www.asp.wroc.pl/pl/wydarzenia/dni-otwarte-2024
18.03.2024
17.03.2024
edi
Czy drzwi otwarte to otwarte wydarzenie, czy przewidziane są zapisy?
Ola ND
odpowiedź dla Maria z dnia 15.12.2023
Dzień dobry, na kierunku architektura wnętrz (studia stacjonarne 3-letnie) limit miejsc wynosi 20. Z
18.12.2023
15.12.2023
Maria
Jaki jest limit miejsc na architekturę wnętrz-studia stacjonarne 3-letnie ?
DOS
Dzień dobry, Tak obowiązują te same zasady! Takie same egzaminy, ta samą komisja
16.09.2023
08.08.2023
Maja
Czy w rekrutacji uzupełniającej obowiązują te same zasady? chodzi o studia stacjonarne.
DOS
Dzień dobry, na Rysunek przyjmujemy 10 osób
13.07.2023
04.07.2023
J&N
Ile osób przyjmujecie na rok 2023/2024 na Rysunek?
Pytanie
Dzień dobry, interesuję się concept artem, modelowaniem 3d i wszystkim, co związane z kreatywną stroną branży gier. Czy asp Wrocław jest w stanie mi coś zaoferować w tym kierunku?
14.01.2023
19.09.2022
Biuro Promocji ASP we Wrocławiu
odpowiedź dla dominika z dnia 14.09.2022
Dzień dobry :) W tym roku otworzyliśmy nowy kierunek - Rysunek, który dołączył do pozostałych 11, także naprawdę jest w czym wybierać. Dodatkowo jak co roku zapraszamy do nas na konsultacje oraz dni otwarte. Zarówno jedne i drugie odbywają się stacjonarnie, jak i on-line. Można również zapisać się na kurs przygotowujący do egzaminów z rysunku, malarstwa i rzeźby. O wszystkim informujemy na stronie asp.wroc.pl/pl/kandydat. Na ten moment znajdują się tam jeszcze informacje o tegorocznej rekrutacji, także proszę nas śledzić na bieżąco, również na naszym koncie na Facebooku i Instagramie. Pozdrawiamy, Biuro Promocji ASP we Wrocławiu
dominika
Czy jakieś nowości są planowane na przyszły rok? Robię przegląd oferty uczelni artystycznych.
14.09.2022
15.06.2022
Haniia
Jestem ciekawa czy ktoś z was wie jak dokładnie powinno wyglądać portfolio przesyłane podczas rekrutacji, czy powinny to być same zdjęcia prac czy ułożona kompozycja ze stroną tytułową i określony layout? Bardzo proszę o odpowiedź
Nela
Też myślę o grafice, rozważam różne uczelnie. Proszę o opinie o tym kierunku.
25.02.2022
06.02.2022
Kasia
Czy jesteście zadowoleni z kierunku grafiki?
Olka
Pytanie do studentów grafiki. Czy ciężko się dostać? Czy studia są wartościowe? Mam na myśli praktyczne, można rzeczywiście się czegoś ciekawego nauczyć? Ciekawi ludzie, wykładowcy itp.
25.01.2022
01.04.2021
ASP Wrocław
odpowiedź dla eggplant z dnia 24.03.2021
Dzień dobry, jeszcze w pierwszej połowie kwietnia rozpoczynamy cykl spotkań informacyjnych o naszej uczelni, kierunkach studiowania i tegorocznej rekrutacji. Zapraszamy na naszego FB, a w szczególności do polubienia wydarzenia - https://www.facebook.com/events/1135122940288941/ gdzie można już znaleźć harmonogram wydarzeń. Spotkanie online z przedstawicielami Wydziału Architektury Wnętrz, Wzornictwa i Scenografii odbędzie się 16 kwietnia. Będzie można zadawać pytania. Zapraszamy!
eggplant
2021 ktoś ze scenografii mógłby opisać swoje wrażenia? i jak scenografia to gdzie najlepiej uderzać, Wrocław czy może inne miasto?
24.03.2021
07.03.2021
Halszka
Studia podyplomowe na ASP to jest to! Dyscypliny plastyczne, wybrałam mimo obaw ale Pani Małgosia działa magnetycznie a to tylko preludium. Zajęcia z prof. Normanem Smużniakiem radość i oderwanie od obecnie nieciekawej rzeczywistości. Nawet chwilowe zajęcia on-line to była sztuka, zabawa karnawałowa przez Teams połączona z pracą i korektą. Myślałam co jeszcze może się wydarzyć i doczekałam piżama party na kolejnych zajęciach. Dla mnie to magiczne miejsce. Dziękuję ekipie studium za opiekę, Małgosi za troskę i cudne motywacyjne maile przed zajeciami, Normanowi za dzielenie się pasją, pozostałym profesorom za nielada wyzwanie z wyborem kierunku:) A teraz czekam na pierwszą wystawę z udziałem moich prac. Ekscytacja pani w średnim wieku. Nic nie jest idealne ważne aby wybrać to co jest zgodne z predyspozycjami. Ja nadrabiam i uczelnia mnie zachwyca. Życzę powodzenia z wyborem
Doris
Słusznie! Ale www mało zachęcająca.
07.01.2021
05.01.2021
MonaLisa
Nie wierzcie we wszystkie wpisy rozgoryczonych studentek / studentów. Specyfika studiów w ogóle, a w szczególności tych artystycznych jest taka, że zarówno wykładowcy, jak i kandydaci są mocno przewrażliwieni , czasem kontrowersyjni, na pewno barwni i nietuzinkowi. Jednemu to pasuje, wręcz pociąga, innych zaś zraża. Ja akurat z wielką ciekawoscią chłonę to wszystko, co oferują mi studia, staram sie bacznie obserwować, dużo informacji szukam sama, pracuje więcej, niż moje koleżanki i koledzy i czuje się spełniona. Tego samego wam życzę, niezależnie od tego, na które uczelni artystcznej wylądujecie :)
Joanna
A ja wybieram się na ASP. Biorę pod uwagę inne miasta, ale czy to chyba dotyczy również innych publicznych uczelni artystycznych?
05.01.2021
14.12.2020
Student
Studiuję już na tej uczelni nie jeden rok i mogę powiedzieć, że z semestru na semestr moja motywacja i poważne podejście topnieje. Szłam na tą uczelnię z myślą rozwoju w kierunkach intermedialnych, dlatego też ją wybrałam. Niestety mocno się rozczarowałam, poziom wiedzy wykładowców, prowadzących profesorów/asystentów jest na poziomie tutoriali z yt [które z resztą polecają lub wykorzystują do nauki]. Program nauczania praktycznie nie istnieje, w jednym semestrze dostajesz zadanie, w którym masz do zrobienia bardzo skomplikowaną rzecz tylko po to żeby w kolejnym semestrze uczyć się podstaw właśnie z tego. Absurd. Niepoważne traktowanie studenta, gdzie nie jest on dorosłą osobą tylko jakimś dzieckiem. Spotkałam się też z brakiem zaangażowania, brakiem konstruktywnych uwag, czy jakiejkolwiek merytorycznej odpowiedzi podczas korekt, która mogłaby wnieść cokolwiek pozytywnego w rozwój. Wiele razy ja i moi koledzy odnosimy wrażenie, że wiemy więcej o aktualnych trendach w grafice, animacji czy modelowaniu 3D od prowadzących. Problematyczne jest też to, że mylące są nazwy niektórych przedmiotów[pracowni], idziesz do jakiejś pracowni z myślą, że tam nauczysz się właśnie tego czego ona niby dotyczy, a okazuje się że nie ma osoby która zna się na tym temacie i mogłaby w ogóle prowadzić takie zajęcia [!] Większość przedmiotów ciągnie się rok/dwa zupełnie bez sensu. Całość materiału można by spokojnie zmieścić w 3 latach zamiast w 5. Wiele zajęć typu, przynieś nic nie znaczącą prace i schowaj do szuflady, byle by "zaliczyć przedmiot". Ostatecznie taka praca nawet nie znajdzie miejsca w portfolio. Trzeba wybierać między zajęciami, w które warto się angażować, a w które nie. Ja jestem na etapie, gdzie zostały mi 2 przedmioty, które miały jeszcze jakiś sens ale po rozpoczęciu tego roku już go straciły prawie całkowicie. Studia na zasadzie, żeby mieć papier ale i tak musisz robić po godzinach i orać na swoje portfolio bo tylko to ma szansę dać jakąkolwiek przyszłość i szanse na rynku pracy.
Asia
Strona uczelni mało zachęcająca. Ale słyszałam, że studia ok.
19.11.2020
09.10.2020
kandydat
Pytanie do studentów? Jak wygląda zaplecze uczelni? Pracownie, wyposażenie? Chodzi mi o stronę praktyczną kształcenia.
ASP
odpowiedź dla Student z dnia 26.09.2020
Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. Wiemy, że nasza strona www nie odpowiada już oczekiwaniom naszych użytkowników dlatego pracujemy nad jej nową wersją. Zapraszamy także do śledzenia naszych kont w mediach społecznościowych - https://www.facebook.com/aspwroc, https://www.instagram.com/asp_wroclaw/ Pozdrawiam!
28.09.2020
26.09.2020
Student
Najgorsza strona internetowa ASP jaka może być... Swoim staroświeckim wyglądem nie przyciąga do siebie nowych studentów.
Wiktoria 91
Studia są bardzo ciekawe. Jednak nie oczekujcie że ktoś was za rękę poprowadzi. 90% sukcesu to wasza praca. Standardy są wysokie ale nie bez powodu rzedna uczelnia nie da wam pracy jeśli sami się nie zabierzecir za projekty.
04.09.2020
01.09.2020
Lena
Bardzo zachęcające filmy z uczelni. Mam nadzieję, że studia w rzeczywistości tak wyglądają.
Aga
Czy kierunki na tej Uczelni są warte uwagi? Z nazwy i opisu jestem pod wielkim wrażeniem, jednak nie chcę się zawieźć. Czy jest tutaj osoba, która może mi przybliżyć jak się jej studiowało wybrany kierunek?
30.07.2020
15.04.2020
malarstwo
Mobbing i seksizm ,którego doświadczyłam odebrał mi ochotę na kontynuację studiów na tej Akademii. Nigdzie nie spotkałam się z takim brakiem empatii i pospolitym chamstwem. Studenci i asystenci nie reagują na nietaktowne (delikatnie ujmując) uwagi prowadzących. Przeniosłam się, do innego miasta, poziom jest o niebo lepszy. Odradzam Wroclaw.
kandydatka
Potrzebuję szczerej opinii kogoś studiującego na wydziale grafiki, będę wdzięczna za wszelką pomoc
22.10.2019
30.09.2019
Lena
Czy ktoś mógłby podzielić się opinią o studiach na wzornictwie? Czy ciężko się dostać i ogólnie przebieg, atmosfera, możliwości itp.
Asp
Jeśli ktokolwieg bedzie kiedyś chcial na tą uczelnie wybierać to nastawcie się że dziekanat jest gorszy niż okropny. Nic nie załatwisz tam sam i stracisz wiele godzin by załatwić coś na 2 minuty.
08.07.2019
10.04.2019
Kandydatka
Hej :) Studiuje ktoś tutaj architekturę wnętrz? Czy trudno się dostać i czy wogóle warto? Przeglądałam plany zajęć studentów i wydają się być całkiem przyjemne
kandydatka
czy są tu studenci wzornictwa i mogą napiać jak jest?
05.04.2019
11.08.2018
Fotografia i multimedia
Hej! Zastanawiam się czy warto w ogóle składać papiery na kierunek fotografii, jak wygląda program z perspektywy czasu, organizacja? Jak z satysfakcją z zajęć, późniejszym rozwojem, myślicie, że lepiej wybrać jakieś studium fotograficzne czy jednak ASP to jednak to?
Monique
Cześć, zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów ze wzornictwa na Wrocławskim ASP. Czy ktoś może mi coś więcej poiwiedzieć o tym kierunku, czy jest godny polecenia? Z góry dziękuje ;)
20.05.2018
01.05.2018
TT334
Zależy o jaki wydział chodzi i jaki kierunek. Wykładowcy są różni, jedni bardziej, drudzy mniej zaangażowani w swoją pracę. Na każdym wydziale znajdą się osoby kompetentne i ich kompletne przeciwieństwa. Jeżeli chodzi o MiRz, to większość kadry to dinozaury niemające pojęcia na temat obecnego artworldu, a asystenci raczej też nie błyszczą. W sumie jest miło, ale dużo za duża grupa wykładowców zatrzymała się w czasach, kiedy sama studiowała i zdaje się, że już tamtejszy system edukacji artystycznej był przedawniony (ale chociaż uczył podstaw warsztatu mimetycznego, obecnie nawet tego się nie uświadczy). Raczej odradzam, chyba, że ktoś jest fanem abstrakcji wyjętej rodem z lat 60. i 70. XX wieku.
Kandydat
A jak jest z wykładowcami? Pytam bo byłem raz na rekrutacji na szczecińskim asp i tamtejszy wydział malarstwa i nowych mediów to bajka .Wykładowcy bardzo otwarci ,świetni pedagodzy ,panuje rodzinna atmosfera od samego egzaminu wstępnego.Czy o wrocławskich wykładowcach można powiedzieć to samo ?
21.04.2018
09.04.2018
edi
Czy ktoś z was może mnie poinformować jak wyglądają egzaminy wstępne na fotografię (niestecjonarne )?
patris
Mąci mi w głowie to, że opinie o Wrocławskiej ASP na tej stronie koło 2012 roku są bardzo dobre - wszyscy tą uczelnię chwalą ale im dalej w las - koło 2017 roku wszyscy ją odradzają - JAK TO W KOŃCU JEST? Mam taki problem ze jestem 3 lata do tyłu, dwa razy zmieniałam studia, teraz mam rok przerwy i pracuję nad teczką na ASP. Dla mnie osobiście tak jakby nie ma już innej opcji jak pójść tutaj i skończyć tą uczelnię. Zastanawiam się albo nad wzornictwem albo ewentualnie nad grafiką. Słyszałam że wzroki są godne polecenia, grafika tak sobie. Czekam na jakieś konstruktywne opinie które albo pomogą mi wybrać kierunek albo powiedzą plusy i minusy uczelni a nie tylko minusy, bo tak naprawdę nie obchodzi mnie frekwencja nauczycieli czy przedpotopowe materiały - tak tam po prostu jest i trzeba to zaakceptować, ludzie i tak będą tam chcieli chodzić.
23.11.2017
08.11.2017
Student
Jestem wdzięczny tej uczelni jedynie za to, że dała mi możliwość wyjazdu na Erasmusa. Poza tym kompletny brak organizacji, biurokracja i komuna... Poza bardzo nielicznymi wyjątkami prowadzący nie mają żadnego szacunku do studentów, traktując ich jak gimnazjalistów i próbując na każdym kroku pokazać swoją wyższość nad nimi. (chociaż to jest charakterystyczne dla niemalże wszystkich polskich uczelni. Nie tylko dla wrocławskiej ASP). Program zajęć (głównie teoretycznych) to kompletna porażka... Materiały naukowe często pochodzą sprzed co najmniej kilkunastu lat. Zdarza się nawet, że są nieaktualne. Podsumowując - dobrze wspominam czasy studenckie i niektóre (bardzo nieliczne) zajęcia, jednak nie zdecydowałbym się drugi raz na wybór tej uczelni. Natomiast opinie znajomych, którzy ukończyli wrocławskie ASP są podzielone.
Jaga
Jestem obecnie na 2 roku grafiki.... moje uczucia.... mieszane. Z jednej strony nauczyłam się na pierwszym roku sporo jesli chodzi o grafike, z drugiej - na uczelni panuje chaos, dezorganizacja, nikt nic nie wie. Profesorowie przychodza sobie na zajecia kiedy chcą lub w ogole. Zajęcia prowadzą zazwyczaj asystenci - ludzie ktorzy sa świeżo po studiach. Jak chcesz dostac korekte to musisz wrecz BIEGAC za profesorem. Spotkalam sie takze z opiniami absolwentow mojego kierunku, ze program studiow jest bez sensu rozciagniety na sile na 5 lat bo daloby rade nauczyc sie tych wszystkich rzeczy w 2-3 lata i ze nie oplaca sie tam siedziec tylko dla "mgr" przed nazwiskiem. Ogolnie zastanawiam sie nad przeniesieniem, bo zwyczajnie mam wrazenie ze zmarnuje sobie kilka lat zycia...
22.10.2017
20.10.2017
odradzam !
studiowalam na asp przez rok.zaluje..stracilam czas i nerwy! biurokracja/bezmyslne zestawienie planu studiow/nie mile panie z dziekanatu(nie mowiac juz o samym dziekanie)/niektorzy nauczyciele sa okropnymi ludzmi..najgorszy rok w moim zyciu!
aa1
Najbardziej zmarnowany okres w moim życiu. Napewno nie bede kontynuował nauki. Brak zorganizowania nauczycieli, dyrekcji jak i sekretariatu. Mało kto wie co tam robić a zajecia to jedna totalna ściema. Można wogóle nie chodzić a i tak sie zda, nie mówiąc już o naucze. Po pierwszym pół roczu zrezygnowałem. Szkoda czasu na taki wielki chłam i pozdrawiam tych któży myśla że coś osiągna na tej uczelni (tylko garstce nielicznym coś może wyjdzie.... reszta niestety do zamiatania ulic pójdzie).
18.10.2017
17.09.2017
Maddi
Hi na ASP Wrocław nie liczą się, wyniki z matury ale zdanie egzaminów wstępnych. Trochę inne zasady są na studia niestacjonarne tu są albo prezentacje portfolio albo pokazy prac a czasami rozmowa kwalifikacyjna. Przy okazji studia niestacjonarne wcale nie muszą odbywać się w weekendy. Tu liczy się mniejsza liczba godzin dydaktycznych a rozkład zajęć zależy od uczelni. Czasami są to weekendy, czasami godziny popołudniowe a czasami rozkład dzienny. Podpytaj w dziekanacie
Rekrutacja-architektura wnętrz
Hej, mam pytanie odnośnie rekrutacji na kierunek architektura wnętrz na ASP. Chciałabym się dowiedzieć czy brane pod uwagę są przedmioty na maturze? Ja w tym roku zdawałam rozsz. Biologię i J.obcy i dostałam się na dietetyke, ale czuje że popełniłam błąd 😕 od zawsze miałam talent plastyczny i od dziecka chciałam być projektantką, ale w liceum nagle zmieniłam zdanie, bo słyszałam że na architekturę wnętrz muszę pisać fizykę i matematykę rozszerzona. Bardzo chciałabym się dowiedzieć wszystkiego na temat rekrutacji i tego kierunku. Jeżeli jest ktoś kto poświęcilby mi chwilę, proszę o kontakt mailowy- aniula11waw@wp.pl Z góry dziękuję 🙂🙂🙂
17.09.2017
10.10.2016
student
Studiowałem tu wiele lat na paru kierunkach. Program nauczania nie przemyślany. O frekwencji wykładowców nie wspomnę...;/ Biurokracja taka że ciężko cokolwiek załatwić..To przykre, ale z tego co słyszałem - za czasów komuny nie było takiej komuny na tej uczelni jak jest teraz.. rozczarowanie..szkoda
student
Jak ktos ma dusze artysty, to przyjdzie tutaj i skonczy studia niezaleznie od tego, jaka przyszlosc go potem czeka,,,,, czyli np. proble z zaterudnieniem, albo paca za słabe pieniadze. Taka jest prawda o kierunkach artystycznych. No .... moze troche to sie teraz zmienia, jesli wziac pod uwage te propozycje, ktore pozwalaj isc do Agencji Reklamowej i robic 10 h dziennie, to tam jest lepsza kasa. Ale to tez sami musicie sie sporo nauczyc, bo szkola wam tego nie da ... czytaj kompy, programy graficzne, itd.
19.05.2016
29.02.2016
architektura wnętrz
Witam, czy aby dostać się na kierunek architektury wnętrz trzeba uczyć się w liceum plastycznym?
ceramika egzamin
Czy ktoś wie jak wygląda zadanie specjalistyczne na egzaminie na ceramikę? Błagam o odpowiedź! Zdaję tam jeszcze w tym roku i nie wiem czy mam mieć ze sobą jakieś konkretne przybory na to zadanie? Nigdzie nie ma informacji jakiego typu dokładnie to będzie zadanie - rzeżba, malarstwo czy coś jeszcze innego? Błagam pomóżcie, bo nie mam zielonego pojęcia co mam przygotować i na co się nastawic... Z góry dzięki :)
03.09.2014
22.03.2014
do rafała
Do rafała: Dziwne to, co piszesz. Ja studiuję na studiach zaocznych (niestacjonarne są albo wieczorowe, albo zaoczne) i zapewniam, że można spokojnie pracować :) Mamy zajęcia co dwa tygodnie w piątki od 15:00 do 21:00, w soboty od 8:00-21:00 i w niedziele 8:00-20:00. W dodatku jak ktoś nie może przyjechać na 15tą w piątek to się bez problemu dogaduje. Tu nie jest tak, że trzeba chodzić na wszystkie zajęcia. Można się bez problemu dogadać. Wykładowcy są bardzo w porządku pod tym względem i mają sporą tolerancję dla nieobecności, a nawet pewnych opóźnień z projektami :)
Sznurka
Witam Jakie jest Wasze zdanie o studium podyplomowym na ASP? Myślę o podjęciu nauki na studium, a później dwuletniej specjalizacji kierunkowej w pracowni Architektury Wnętrz. Będę wdzięczna za wszelkie opinie. pozdrawiam
20.11.2013
17.10.2013
fionka
Ja uwielbiam tę Uczelnię, chociaż nie zawsze jest mi tu łatwo. Ale swój wybór uważam za najlepszy.
Ola
Podbijam pytanie o scenografię. Nowy kierunek, nie wiem więc, czego oczekiwać. Wiecie coś o poziomie? Praca w tym byznesie jest po wrocławskiej scenografii realna? Iść na to od razu, czy może zacząć od innego przydatnego kierunku, nie wiem, sztuka mediów. Kompletnie nie wiem jak to ugryźć, choć mam jeszcze trochę czasu. Na dniach otwartych byłam, ale wiecie, jak to jest:)... A, no i chodzę do plastyka, jestem całkiem niezła. Chodzą ploty, że jesteśmy zbyt zmanierowani, przez co jesteśmy gorzej oceniani na egzaminach, prawda to?
17.10.2013
23.09.2013
cr
Hej, wie ktoś coś o scenografii? W sensie, jaki poziom, czy faktycznie są jakieś "akcje" z akademią muzyczną/teatrami itp.; Czy trudno się dostać na samą uczelnię (preferują kogoś z uprzednim wykształceniem plastycznym-liceum plastyczne- czy nie robi im to :) )?
rafał
Chciałem iść na ASP, ale juz na samym początku czar prysł. O poziomie nauki nic powiedzieć nie mogę, ponieważ nie miałem szansy sie o tym przekonać. Chciałem iść na studia w systemie niestacjonarnym, co rozumiałem jako zaocznym. Taka informacja była na stronie uczelni. Okazało sie to całkowitą nieprawdą, system niestacjonarny okazał sie normalnymi studiami dziennymi tylko, że odpłatnymi. I nie zraża mnie opłata w wysokości 6500 pln za rok. Uczelnia ewidentnie skłamała na swojej stronie. Ostrzega tych którzy chcą studiować na kierunku Tych którzy pracują, a chcą studiować. Nie wpłacajcie kasy za rozmowę wstepną.
15.09.2013
15.07.2013
lp
Hej chciałabym się zapytać na temat Wydziału Ceramiki i szkła, czy jest to wydział na który warto iść jak tam jest i czy polecacie go? Byłabym wdzięczna za odpowiedź na komentarz :)
Marcin Luli
Heya Chce dostać się w tym roku na Sztukę mediów na II stopień. Może ktoś poradzić jak przygotować się na egzamin aby przejść rekrutację? Jak skonstruować teczkę, na co zwrócić uwagę, itp. Będę wdzięczny za pomoc ;)
18.05.2013
29.03.2013
zainteresowana
jak trudno jest się tu dostać? są jakieś egzaminy rekrutacyjne?? ile osób odpada na pierwszym roku?
Picolo
Na akademii sztuk pięknych zawsze mile widziany jest talent, ale niekoniecznie chodzi tutaj o zdolność malowania. Czasami kreatywność zastępuje wymogi związane z bezbłędną kreską. nie wiem dokładnie jak jest na sztuce mediów, ale biorąc pod uwagę nazwę to wydaje mi się oczywiste, że większość rzeczy jest skomputeryzowana, a co za tym idzie prostsza . Jak czegoś bardzo chcesz to o to walcz.
28.10.2012
09.07.2012
Karolina
Kręci mnie studiowanie na akademii sztuk pięknych, jednak nie posiadam wielkiego talentu artystycznego i w związku z tym mam pytanie: czy na kierunku sztuka mediów potrzebny jest talent artystyczny? Czy można tam wyćwiczyć zdolności? Opis kierunku wydaję się bardzo interesujący. Czy tak jest też w rzeczywistości?
le plus
Ja jestem odmiennej opinii. Zdecydowanie wydaje mi się, że przesadzasz, a ceramika stoi na zdecydowanie wysokim poziomie. Myślę, że lepsza może być ewentualnie tylko w Łodzi. Generalnie cała uczelnia na PLUS, nie przejmujcie się nieprzechylnymi opiniami, to pewnie Ci z Warszawki .
30.05.2012
30.04.2012
ceramika
Wbrew powszechnym opiniom - nie zgadzam się. Moja opinia o tej uczelni nie może być wzorowa, co najwyżej 4 z plusem, bo nie pięć. Generalnie to trochę się zawiodłem ceramiką - nawet trochę bardzo. Reszta jest naprawdę wysoko, ale akurat szczególnie ceramika mnie tutaj obchodziła
peronia
Nie ma co tutaj jakoś przesadnie zachwalać, po po prostu jest wspaniale. Co chwile coś się dzieje, wystawy, nowe projekty, konkursy, wyjazdy. Na nudę narzekać nie można, człowiek się rozwija i czerpie z tego ogromną przyjemność, ale również satysfakcję
30.03.2012
20.03.2012
orleania
Wymiana studencka z Francją - bajeeeeczna sprawa. Nawet nie trzeba jechać do Paryża, żeby poczuć jak bardzo sztuką żyje ten kraj. W Polsce też nie jest już tak źle jak kiedyś, ale trochę nam brakuje ! Niemniej polecam szkołę, a przede wszystkim możliwości, jakie przed wami/nami otwiera !
jestFajnie
Bardzo na plusie. Wciąż podążamy za innowacyjnością z zachodu, cieszę się, że przyszło mi tutaj zdobywać umiejętności i wykształcenie. Organizowane są różne konkursy, gdzie można się wykazać i zostaje to zauważone
10.03.2012
24.02.2012
grafika
Grafika, Grafika, Grafika ! Świetnie tu jest, świetnie tu się uczy, naprawdę jestem zachwycony ! Kształcą na ministerialnym standardzie, niby wszystko jak w innych uczelniach, ale czuję się tutaj wyjątkowo. Sam Wrocław też wart polecenia.
truee
Chyba się już powtórzę po przedmówcach, ale uczelnia naprawdę warta polecenia. W końcu skoro wszyscy tak zachwalają, to coś w tym musi być, prawda ?
17.02.2012
12.02.2012
progress
Potwierdzam, że to najlepsze ASP w kraju, bez dwóch zdań. Inne się umywają. Ludzie są kreatywni, kadra naszą kreatywność dodatkowo pobudza. Pomimo indywidualizmu żyjemy jak jedna wielka rodzina, dopingując się wzajemnie.
absolwentt
Wg mnie najlepsza tego tego typu uczelnia w Polsce. Mam różnych znajomych z całego kraju i jednak wszyscy mówią, że we Wrocławiu najlepszy artystyczny jest ! Polecam
28.01.2012
23.01.2012
nika
Do łatwych nie należy - ja tego nie studiuje, ale moja przyjaciołka studiowała. Studiowała, bo zrezygnowała. a dlaczego? bo poszła na medycyne jednak powolanie
orbit
No własnie co z ta architektura bo też jestem ciekaw.
19.01.2012
17.01.2012
kleks
a architektura to pewnie do łatwych nie należy? Mi sie zawsze wydawalo, że to jeden z trudniejszych kierunków... Jak oceniacie to?
wn
Jestem na architekturze wnętrz. Jest dobrze. Ludzie szalenie fajni, wykładowcy twórczy.
15.12.2011
15.12.2011
do mal
Są dwa etapy. I to przegląd Twoich prac plastycznych, II to egz praktyczny.
igor
Co tu dużo mówić - ta uczelnia to prestiż!
11.12.2011
07.12.2011
mal
Jaki jest system rekrutacji?
ceramika
Tworzenie, nauka na tej uczelni to zaszczyt. Wieloletnie doświadczenie poparte znakomitym zapleczem owocują pięknymi pracami.
25.05.2011
23.05.2011
asp
Studiuję trybem niestacjonarnym, wieczorowo Malarstwo na Wydziale Malarstwa i Rzeźby. Jestem bardzo zadowolony z takiego trybu nauki. Pozwala mi on pogodzić pracę z nauką, rozwijać pasję jaką jest rzeźba. Liczne konkursy ogłaszane na uczelni pozwalają nam na sprawdzenie swoich umiejętności.
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Tarnowska
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Białostocka
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Akademia Zamojska
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Politechnika Poznańska
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu