• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uczelnia Społeczno-Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (65)
Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu, ASP Wrocław

ASP Wrocław
odpowiedź dla eggplant z dnia 24.03.2021
Dzień dobry, jeszcze w pierwszej połowie kwietnia rozpoczynamy cykl spotkań informacyjnych o naszej uczelni, kierunkach studiowania i tegorocznej rekrutacji. Zapraszamy na naszego FB, a w szczególności do polubienia wydarzenia - https://www.facebook.com/events/1135122940288941/ gdzie można już znaleźć harmonogram wydarzeń. Spotkanie online z przedstawicielami Wydziału Architektury Wnętrz, Wzornictwa i Scenografii odbędzie się 16 kwietnia. Będzie można zadawać pytania. Zapraszamy!
01.04.2021
24.03.2021
eggplant
2021 ktoś ze scenografii mógłby opisać swoje wrażenia? i jak scenografia to gdzie najlepiej uderzać, Wrocław czy może inne miasto?
Halszka
Studia podyplomowe na ASP to jest to! Dyscypliny plastyczne, wybrałam mimo obaw ale Pani Małgosia działa magnetycznie a to tylko preludium. Zajęcia z prof. Normanem Smużniakiem radość i oderwanie od obecnie nieciekawej rzeczywistości. Nawet chwilowe zajęcia on-line to była sztuka, zabawa karnawałowa przez Teams połączona z pracą i korektą. Myślałam co jeszcze może się wydarzyć i doczekałam piżama party na kolejnych zajęciach. Dla mnie to magiczne miejsce. Dziękuję ekipie studium za opiekę, Małgosi za troskę i cudne motywacyjne maile przed zajeciami, Normanowi za dzielenie się pasją, pozostałym profesorom za nielada wyzwanie z wyborem kierunku:) A teraz czekam na pierwszą wystawę z udziałem moich prac. Ekscytacja pani w średnim wieku. Nic nie jest idealne ważne aby wybrać to co jest zgodne z predyspozycjami. Ja nadrabiam i uczelnia mnie zachwyca. Życzę powodzenia z wyborem
07.03.2021
07.01.2021
Doris
Słusznie! Ale www mało zachęcająca.
MonaLisa
Nie wierzcie we wszystkie wpisy rozgoryczonych studentek / studentów. Specyfika studiów w ogóle, a w szczególności tych artystycznych jest taka, że zarówno wykładowcy, jak i kandydaci są mocno przewrażliwieni , czasem kontrowersyjni, na pewno barwni i nietuzinkowi. Jednemu to pasuje, wręcz pociąga, innych zaś zraża. Ja akurat z wielką ciekawoscią chłonę to wszystko, co oferują mi studia, staram sie bacznie obserwować, dużo informacji szukam sama, pracuje więcej, niż moje koleżanki i koledzy i czuje się spełniona. Tego samego wam życzę, niezależnie od tego, na które uczelni artystcznej wylądujecie :)
05.01.2021
05.01.2021
Joanna
A ja wybieram się na ASP. Biorę pod uwagę inne miasta, ale czy to chyba dotyczy również innych publicznych uczelni artystycznych?
Student
Studiuję już na tej uczelni nie jeden rok i mogę powiedzieć, że z semestru na semestr moja motywacja i poważne podejście topnieje. Szłam na tą uczelnię z myślą rozwoju w kierunkach intermedialnych, dlatego też ją wybrałam. Niestety mocno się rozczarowałam, poziom wiedzy wykładowców, prowadzących profesorów/asystentów jest na poziomie tutoriali z yt [które z resztą polecają lub wykorzystują do nauki]. Program nauczania praktycznie nie istnieje, w jednym semestrze dostajesz zadanie, w którym masz do zrobienia bardzo skomplikowaną rzecz tylko po to żeby w kolejnym semestrze uczyć się podstaw właśnie z tego. Absurd. Niepoważne traktowanie studenta, gdzie nie jest on dorosłą osobą tylko jakimś dzieckiem. Spotkałam się też z brakiem zaangażowania, brakiem konstruktywnych uwag, czy jakiejkolwiek merytorycznej odpowiedzi podczas korekt, która mogłaby wnieść cokolwiek pozytywnego w rozwój. Wiele razy ja i moi koledzy odnosimy wrażenie, że wiemy więcej o aktualnych trendach w grafice, animacji czy modelowaniu 3D od prowadzących. Problematyczne jest też to, że mylące są nazwy niektórych przedmiotów[pracowni], idziesz do jakiejś pracowni z myślą, że tam nauczysz się właśnie tego czego ona niby dotyczy, a okazuje się że nie ma osoby która zna się na tym temacie i mogłaby w ogóle prowadzić takie zajęcia [!] Większość przedmiotów ciągnie się rok/dwa zupełnie bez sensu. Całość materiału można by spokojnie zmieścić w 3 latach zamiast w 5. Wiele zajęć typu, przynieś nic nie znaczącą prace i schowaj do szuflady, byle by "zaliczyć przedmiot". Ostatecznie taka praca nawet nie znajdzie miejsca w portfolio. Trzeba wybierać między zajęciami, w które warto się angażować, a w które nie. Ja jestem na etapie, gdzie zostały mi 2 przedmioty, które miały jeszcze jakiś sens ale po rozpoczęciu tego roku już go straciły prawie całkowicie. Studia na zasadzie, żeby mieć papier ale i tak musisz robić po godzinach i orać na swoje portfolio bo tylko to ma szansę dać jakąkolwiek przyszłość i szanse na rynku pracy.
14.12.2020
19.11.2020
Asia
Strona uczelni mało zachęcająca. Ale słyszałam, że studia ok.
kandydat
Pytanie do studentów? Jak wygląda zaplecze uczelni? Pracownie, wyposażenie? Chodzi mi o stronę praktyczną kształcenia.
09.10.2020
28.09.2020
ASP
odpowiedź dla Student z dnia 26.09.2020
Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. Wiemy, że nasza strona www nie odpowiada już oczekiwaniom naszych użytkowników dlatego pracujemy nad jej nową wersją. Zapraszamy także do śledzenia naszych kont w mediach społecznościowych - https://www.facebook.com/aspwroc, https://www.instagram.com/asp_wroclaw/ Pozdrawiam!
Student
Najgorsza strona internetowa ASP jaka może być... Swoim staroświeckim wyglądem nie przyciąga do siebie nowych studentów.
26.09.2020
04.09.2020
Wiktoria 91
Studia są bardzo ciekawe. Jednak nie oczekujcie że ktoś was za rękę poprowadzi. 90% sukcesu to wasza praca. Standardy są wysokie ale nie bez powodu rzedna uczelnia nie da wam pracy jeśli sami się nie zabierzecir za projekty.
Lena
Bardzo zachęcające filmy z uczelni. Mam nadzieję, że studia w rzeczywistości tak wyglądają.
01.09.2020
30.07.2020
Aga
Czy kierunki na tej Uczelni są warte uwagi? Z nazwy i opisu jestem pod wielkim wrażeniem, jednak nie chcę się zawieźć. Czy jest tutaj osoba, która może mi przybliżyć jak się jej studiowało wybrany kierunek?
malarstwo
Mobbing i seksizm ,którego doświadczyłam odebrał mi ochotę na kontynuację studiów na tej Akademii. Nigdzie nie spotkałam się z takim brakiem empatii i pospolitym chamstwem. Studenci i asystenci nie reagują na nietaktowne (delikatnie ujmując) uwagi prowadzących. Przeniosłam się, do innego miasta, poziom jest o niebo lepszy. Odradzam Wroclaw.
15.04.2020
22.10.2019
kandydatka
Potrzebuję szczerej opinii kogoś studiującego na wydziale grafiki, będę wdzięczna za wszelką pomoc
Lena
Czy ktoś mógłby podzielić się opinią o studiach na wzornictwie? Czy ciężko się dostać i ogólnie przebieg, atmosfera, możliwości itp.
30.09.2019
08.07.2019
Asp
Jeśli ktokolwieg bedzie kiedyś chcial na tą uczelnie wybierać to nastawcie się że dziekanat jest gorszy niż okropny. Nic nie załatwisz tam sam i stracisz wiele godzin by załatwić coś na 2 minuty.
Kandydatka
Hej :) Studiuje ktoś tutaj architekturę wnętrz? Czy trudno się dostać i czy wogóle warto? Przeglądałam plany zajęć studentów i wydają się być całkiem przyjemne
10.04.2019
05.04.2019
kandydatka
czy są tu studenci wzornictwa i mogą napiać jak jest?
Fotografia i multimedia
Hej! Zastanawiam się czy warto w ogóle składać papiery na kierunek fotografii, jak wygląda program z perspektywy czasu, organizacja? Jak z satysfakcją z zajęć, późniejszym rozwojem, myślicie, że lepiej wybrać jakieś studium fotograficzne czy jednak ASP to jednak to?
11.08.2018
20.05.2018
Monique
Cześć, zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów ze wzornictwa na Wrocławskim ASP. Czy ktoś może mi coś więcej poiwiedzieć o tym kierunku, czy jest godny polecenia? Z góry dziękuje ;)
TT334
Zależy o jaki wydział chodzi i jaki kierunek. Wykładowcy są różni, jedni bardziej, drudzy mniej zaangażowani w swoją pracę. Na każdym wydziale znajdą się osoby kompetentne i ich kompletne przeciwieństwa. Jeżeli chodzi o MiRz, to większość kadry to dinozaury niemające pojęcia na temat obecnego artworldu, a asystenci raczej też nie błyszczą. W sumie jest miło, ale dużo za duża grupa wykładowców zatrzymała się w czasach, kiedy sama studiowała i zdaje się, że już tamtejszy system edukacji artystycznej był przedawniony (ale chociaż uczył podstaw warsztatu mimetycznego, obecnie nawet tego się nie uświadczy). Raczej odradzam, chyba, że ktoś jest fanem abstrakcji wyjętej rodem z lat 60. i 70. XX wieku.
01.05.2018
21.04.2018
Kandydat
A jak jest z wykładowcami? Pytam bo byłem raz na rekrutacji na szczecińskim asp i tamtejszy wydział malarstwa i nowych mediów to bajka .Wykładowcy bardzo otwarci ,świetni pedagodzy ,panuje rodzinna atmosfera od samego egzaminu wstępnego.Czy o wrocławskich wykładowcach można powiedzieć to samo ?
edi
Czy ktoś z was może mnie poinformować jak wyglądają egzaminy wstępne na fotografię (niestecjonarne )?
09.04.2018
23.11.2017
patris
Mąci mi w głowie to, że opinie o Wrocławskiej ASP na tej stronie koło 2012 roku są bardzo dobre - wszyscy tą uczelnię chwalą ale im dalej w las - koło 2017 roku wszyscy ją odradzają - JAK TO W KOŃCU JEST? Mam taki problem ze jestem 3 lata do tyłu, dwa razy zmieniałam studia, teraz mam rok przerwy i pracuję nad teczką na ASP. Dla mnie osobiście tak jakby nie ma już innej opcji jak pójść tutaj i skończyć tą uczelnię. Zastanawiam się albo nad wzornictwem albo ewentualnie nad grafiką. Słyszałam że wzroki są godne polecenia, grafika tak sobie. Czekam na jakieś konstruktywne opinie które albo pomogą mi wybrać kierunek albo powiedzą plusy i minusy uczelni a nie tylko minusy, bo tak naprawdę nie obchodzi mnie frekwencja nauczycieli czy przedpotopowe materiały - tak tam po prostu jest i trzeba to zaakceptować, ludzie i tak będą tam chcieli chodzić.
Student
Jestem wdzięczny tej uczelni jedynie za to, że dała mi możliwość wyjazdu na Erasmusa. Poza tym kompletny brak organizacji, biurokracja i komuna... Poza bardzo nielicznymi wyjątkami prowadzący nie mają żadnego szacunku do studentów, traktując ich jak gimnazjalistów i próbując na każdym kroku pokazać swoją wyższość nad nimi. (chociaż to jest charakterystyczne dla niemalże wszystkich polskich uczelni. Nie tylko dla wrocławskiej ASP). Program zajęć (głównie teoretycznych) to kompletna porażka... Materiały naukowe często pochodzą sprzed co najmniej kilkunastu lat. Zdarza się nawet, że są nieaktualne. Podsumowując - dobrze wspominam czasy studenckie i niektóre (bardzo nieliczne) zajęcia, jednak nie zdecydowałbym się drugi raz na wybór tej uczelni. Natomiast opinie znajomych, którzy ukończyli wrocławskie ASP są podzielone.
08.11.2017
22.10.2017
Jaga
Jestem obecnie na 2 roku grafiki.... moje uczucia.... mieszane. Z jednej strony nauczyłam się na pierwszym roku sporo jesli chodzi o grafike, z drugiej - na uczelni panuje chaos, dezorganizacja, nikt nic nie wie. Profesorowie przychodza sobie na zajecia kiedy chcą lub w ogole. Zajęcia prowadzą zazwyczaj asystenci - ludzie ktorzy sa świeżo po studiach. Jak chcesz dostac korekte to musisz wrecz BIEGAC za profesorem. Spotkalam sie takze z opiniami absolwentow mojego kierunku, ze program studiow jest bez sensu rozciagniety na sile na 5 lat bo daloby rade nauczyc sie tych wszystkich rzeczy w 2-3 lata i ze nie oplaca sie tam siedziec tylko dla "mgr" przed nazwiskiem. Ogolnie zastanawiam sie nad przeniesieniem, bo zwyczajnie mam wrazenie ze zmarnuje sobie kilka lat zycia...
odradzam !
studiowalam na asp przez rok.zaluje..stracilam czas i nerwy! biurokracja/bezmyslne zestawienie planu studiow/nie mile panie z dziekanatu(nie mowiac juz o samym dziekanie)/niektorzy nauczyciele sa okropnymi ludzmi..najgorszy rok w moim zyciu!
20.10.2017
18.10.2017
aa1
Najbardziej zmarnowany okres w moim życiu. Napewno nie bede kontynuował nauki. Brak zorganizowania nauczycieli, dyrekcji jak i sekretariatu. Mało kto wie co tam robić a zajecia to jedna totalna ściema. Można wogóle nie chodzić a i tak sie zda, nie mówiąc już o naucze. Po pierwszym pół roczu zrezygnowałem. Szkoda czasu na taki wielki chłam i pozdrawiam tych któży myśla że coś osiągna na tej uczelni (tylko garstce nielicznym coś może wyjdzie.... reszta niestety do zamiatania ulic pójdzie).
Maddi
Hi na ASP Wrocław nie liczą się, wyniki z matury ale zdanie egzaminów wstępnych. Trochę inne zasady są na studia niestacjonarne tu są albo prezentacje portfolio albo pokazy prac a czasami rozmowa kwalifikacyjna. Przy okazji studia niestacjonarne wcale nie muszą odbywać się w weekendy. Tu liczy się mniejsza liczba godzin dydaktycznych a rozkład zajęć zależy od uczelni. Czasami są to weekendy, czasami godziny popołudniowe a czasami rozkład dzienny. Podpytaj w dziekanacie
17.09.2017
17.09.2017
Rekrutacja-architektura wnętrz
Hej, mam pytanie odnośnie rekrutacji na kierunek architektura wnętrz na ASP. Chciałabym się dowiedzieć czy brane pod uwagę są przedmioty na maturze? Ja w tym roku zdawałam rozsz. Biologię i J.obcy i dostałam się na dietetyke, ale czuje że popełniłam błąd 😕 od zawsze miałam talent plastyczny i od dziecka chciałam być projektantką, ale w liceum nagle zmieniłam zdanie, bo słyszałam że na architekturę wnętrz muszę pisać fizykę i matematykę rozszerzona. Bardzo chciałabym się dowiedzieć wszystkiego na temat rekrutacji i tego kierunku. Jeżeli jest ktoś kto poświęcilby mi chwilę, proszę o kontakt mailowy- aniula11waw@wp.pl Z góry dziękuję 🙂🙂🙂
student
Studiowałem tu wiele lat na paru kierunkach. Program nauczania nie przemyślany. O frekwencji wykładowców nie wspomnę...;/ Biurokracja taka że ciężko cokolwiek załatwić..To przykre, ale z tego co słyszałem - za czasów komuny nie było takiej komuny na tej uczelni jak jest teraz.. rozczarowanie..szkoda
10.10.2016
19.05.2016
student
Jak ktos ma dusze artysty, to przyjdzie tutaj i skonczy studia niezaleznie od tego, jaka przyszlosc go potem czeka,,,,, czyli np. proble z zaterudnieniem, albo paca za słabe pieniadze. Taka jest prawda o kierunkach artystycznych. No .... moze troche to sie teraz zmienia, jesli wziac pod uwage te propozycje, ktore pozwalaj isc do Agencji Reklamowej i robic 10 h dziennie, to tam jest lepsza kasa. Ale to tez sami musicie sie sporo nauczyc, bo szkola wam tego nie da ... czytaj kompy, programy graficzne, itd.
architektura wnętrz
Witam, czy aby dostać się na kierunek architektury wnętrz trzeba uczyć się w liceum plastycznym?
29.02.2016
03.09.2014
ceramika egzamin
Czy ktoś wie jak wygląda zadanie specjalistyczne na egzaminie na ceramikę? Błagam o odpowiedź! Zdaję tam jeszcze w tym roku i nie wiem czy mam mieć ze sobą jakieś konkretne przybory na to zadanie? Nigdzie nie ma informacji jakiego typu dokładnie to będzie zadanie - rzeżba, malarstwo czy coś jeszcze innego? Błagam pomóżcie, bo nie mam zielonego pojęcia co mam przygotować i na co się nastawic... Z góry dzięki :)
do rafała
Do rafała: Dziwne to, co piszesz. Ja studiuję na studiach zaocznych (niestacjonarne są albo wieczorowe, albo zaoczne) i zapewniam, że można spokojnie pracować :) Mamy zajęcia co dwa tygodnie w piątki od 15:00 do 21:00, w soboty od 8:00-21:00 i w niedziele 8:00-20:00. W dodatku jak ktoś nie może przyjechać na 15tą w piątek to się bez problemu dogaduje. Tu nie jest tak, że trzeba chodzić na wszystkie zajęcia. Można się bez problemu dogadać. Wykładowcy są bardzo w porządku pod tym względem i mają sporą tolerancję dla nieobecności, a nawet pewnych opóźnień z projektami :)
22.03.2014
20.11.2013
Sznurka
Witam Jakie jest Wasze zdanie o studium podyplomowym na ASP? Myślę o podjęciu nauki na studium, a później dwuletniej specjalizacji kierunkowej w pracowni Architektury Wnętrz. Będę wdzięczna za wszelkie opinie. pozdrawiam
fionka
Ja uwielbiam tę Uczelnię, chociaż nie zawsze jest mi tu łatwo. Ale swój wybór uważam za najlepszy.
17.10.2013
17.10.2013
Ola
Podbijam pytanie o scenografię. Nowy kierunek, nie wiem więc, czego oczekiwać. Wiecie coś o poziomie? Praca w tym byznesie jest po wrocławskiej scenografii realna? Iść na to od razu, czy może zacząć od innego przydatnego kierunku, nie wiem, sztuka mediów. Kompletnie nie wiem jak to ugryźć, choć mam jeszcze trochę czasu. Na dniach otwartych byłam, ale wiecie, jak to jest:)... A, no i chodzę do plastyka, jestem całkiem niezła. Chodzą ploty, że jesteśmy zbyt zmanierowani, przez co jesteśmy gorzej oceniani na egzaminach, prawda to?
cr
Hej, wie ktoś coś o scenografii? W sensie, jaki poziom, czy faktycznie są jakieś "akcje" z akademią muzyczną/teatrami itp.; Czy trudno się dostać na samą uczelnię (preferują kogoś z uprzednim wykształceniem plastycznym-liceum plastyczne- czy nie robi im to :) )?
23.09.2013
15.09.2013
rafał
Chciałem iść na ASP, ale juz na samym początku czar prysł. O poziomie nauki nic powiedzieć nie mogę, ponieważ nie miałem szansy sie o tym przekonać. Chciałem iść na studia w systemie niestacjonarnym, co rozumiałem jako zaocznym. Taka informacja była na stronie uczelni. Okazało sie to całkowitą nieprawdą, system niestacjonarny okazał sie normalnymi studiami dziennymi tylko, że odpłatnymi. I nie zraża mnie opłata w wysokości 6500 pln za rok. Uczelnia ewidentnie skłamała na swojej stronie. Ostrzega tych którzy chcą studiować na kierunku Tych którzy pracują, a chcą studiować. Nie wpłacajcie kasy za rozmowę wstepną.
lp
Hej chciałabym się zapytać na temat Wydziału Ceramiki i szkła, czy jest to wydział na który warto iść jak tam jest i czy polecacie go? Byłabym wdzięczna za odpowiedź na komentarz :)
15.07.2013
18.05.2013
Marcin Luli
Heya Chce dostać się w tym roku na Sztukę mediów na II stopień. Może ktoś poradzić jak przygotować się na egzamin aby przejść rekrutację? Jak skonstruować teczkę, na co zwrócić uwagę, itp. Będę wdzięczny za pomoc ;)
zainteresowana
jak trudno jest się tu dostać? są jakieś egzaminy rekrutacyjne?? ile osób odpada na pierwszym roku?
29.03.2013
28.10.2012
Picolo
Na akademii sztuk pięknych zawsze mile widziany jest talent, ale niekoniecznie chodzi tutaj o zdolność malowania. Czasami kreatywność zastępuje wymogi związane z bezbłędną kreską. nie wiem dokładnie jak jest na sztuce mediów, ale biorąc pod uwagę nazwę to wydaje mi się oczywiste, że większość rzeczy jest skomputeryzowana, a co za tym idzie prostsza . Jak czegoś bardzo chcesz to o to walcz.
Karolina
Kręci mnie studiowanie na akademii sztuk pięknych, jednak nie posiadam wielkiego talentu artystycznego i w związku z tym mam pytanie: czy na kierunku sztuka mediów potrzebny jest talent artystyczny? Czy można tam wyćwiczyć zdolności? Opis kierunku wydaję się bardzo interesujący. Czy tak jest też w rzeczywistości?
09.07.2012
30.05.2012
le plus
Ja jestem odmiennej opinii. Zdecydowanie wydaje mi się, że przesadzasz, a ceramika stoi na zdecydowanie wysokim poziomie. Myślę, że lepsza może być ewentualnie tylko w Łodzi. Generalnie cała uczelnia na PLUS, nie przejmujcie się nieprzechylnymi opiniami, to pewnie Ci z Warszawki .
ceramika
Wbrew powszechnym opiniom - nie zgadzam się. Moja opinia o tej uczelni nie może być wzorowa, co najwyżej 4 z plusem, bo nie pięć. Generalnie to trochę się zawiodłem ceramiką - nawet trochę bardzo. Reszta jest naprawdę wysoko, ale akurat szczególnie ceramika mnie tutaj obchodziła
30.04.2012
30.03.2012
peronia
Nie ma co tutaj jakoś przesadnie zachwalać, po po prostu jest wspaniale. Co chwile coś się dzieje, wystawy, nowe projekty, konkursy, wyjazdy. Na nudę narzekać nie można, człowiek się rozwija i czerpie z tego ogromną przyjemność, ale również satysfakcję
orleania
Wymiana studencka z Francją - bajeeeeczna sprawa. Nawet nie trzeba jechać do Paryża, żeby poczuć jak bardzo sztuką żyje ten kraj. W Polsce też nie jest już tak źle jak kiedyś, ale trochę nam brakuje ! Niemniej polecam szkołę, a przede wszystkim możliwości, jakie przed wami/nami otwiera !
20.03.2012
10.03.2012
jestFajnie
Bardzo na plusie. Wciąż podążamy za innowacyjnością z zachodu, cieszę się, że przyszło mi tutaj zdobywać umiejętności i wykształcenie. Organizowane są różne konkursy, gdzie można się wykazać i zostaje to zauważone
grafika
Grafika, Grafika, Grafika ! Świetnie tu jest, świetnie tu się uczy, naprawdę jestem zachwycony ! Kształcą na ministerialnym standardzie, niby wszystko jak w innych uczelniach, ale czuję się tutaj wyjątkowo. Sam Wrocław też wart polecenia.
24.02.2012
17.02.2012
truee
Chyba się już powtórzę po przedmówcach, ale uczelnia naprawdę warta polecenia. W końcu skoro wszyscy tak zachwalają, to coś w tym musi być, prawda ?
progress
Potwierdzam, że to najlepsze ASP w kraju, bez dwóch zdań. Inne się umywają. Ludzie są kreatywni, kadra naszą kreatywność dodatkowo pobudza. Pomimo indywidualizmu żyjemy jak jedna wielka rodzina, dopingując się wzajemnie.
12.02.2012
28.01.2012
absolwentt
Wg mnie najlepsza tego tego typu uczelnia w Polsce. Mam różnych znajomych z całego kraju i jednak wszyscy mówią, że we Wrocławiu najlepszy artystyczny jest ! Polecam
nika
Do łatwych nie należy - ja tego nie studiuje, ale moja przyjaciołka studiowała. Studiowała, bo zrezygnowała. a dlaczego? bo poszła na medycyne jednak powolanie
23.01.2012
19.01.2012
orbit
No własnie co z ta architektura bo też jestem ciekaw.
kleks
a architektura to pewnie do łatwych nie należy? Mi sie zawsze wydawalo, że to jeden z trudniejszych kierunków... Jak oceniacie to?
17.01.2012
15.12.2011
wn
Jestem na architekturze wnętrz. Jest dobrze. Ludzie szalenie fajni, wykładowcy twórczy.
do mal
Są dwa etapy. I to przegląd Twoich prac plastycznych, II to egz praktyczny.
15.12.2011
11.12.2011
igor
Co tu dużo mówić - ta uczelnia to prestiż!
mal
Jaki jest system rekrutacji?
07.12.2011
25.05.2011
ceramika
Tworzenie, nauka na tej uczelni to zaszczyt. Wieloletnie doświadczenie poparte znakomitym zapleczem owocują pięknymi pracami.
asp
Studiuję trybem niestacjonarnym, wieczorowo Malarstwo na Wydziale Malarstwa i Rzeźby. Jestem bardzo zadowolony z takiego trybu nauki. Pozwala mi on pogodzić pracę z nauką, rozwijać pasję jaką jest rzeźba. Liczne konkursy ogłaszane na uczelni pozwalają nam na sprawdzenie swoich umiejętności.
23.05.2011
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański