• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (286)
Dzienne
Ja jestem na fizjoterapii i co do zajęć elearningaowych nie mam zastrzeżeń. Część zajęć praktycznych została okrojona z racji pandemii, ale słyszałem że mają być przynajmniej częściowo odrobione jak sytuacja się unormuje. Ogólnie uważam, że uczelnia daje sobie radę i uważam WSF za dobry wybór.
22.02.2021
21.02.2021
kosma
Uczęszczam do tej szkoły od ponad pół roku i jak na razie poziom jest zadowalający, zajęcia na pracowni też spoko, tylko ograniczenie ich liczby z racji covid do połowy, za te same pieniądze, to bardzo nieeleganckie ze strony uczelni. zajęcia na zoom też super, o czasie, ale dogranie planu z zajęciami praktycznymi to inna sprawa, z zajęć na pracowni jechałam do domu autem i słuchałam wykładu na telefonie ( jednorazowa sytuacja). poziom na wyższe stopnie np. anatomia czy chemia jest dość wysoki. minusem jest to że w sekretariacie nie udziela informacji odnośnie planu zajęć i jak w coiv to ma wyglądać, a poza tym to spk, zawsze odbierają. Nie żałuje że wybrałam to uczelnie.
Martynad
Te wszystkie pozytywne komentarze chyba piszą władze uczelni. E-learning na wysokim poziomie? Połowa zajęć nie odbywa się w ogóle, mnóstwo sytuacji było takich ze czekałyśmy na prowadzących którzy „zapomnieli” o tym ze mają z nami przeprowadzić wykład. Warto też dodać że zmniejszanie o połowe liczności grup skutkuje tym, że zajęć praktycznych mamy o polowe mniej - a płacimy w dalszym ciągu tyle samo. Ta uczelnia to jeden wielki żart.
17.02.2021
12.02.2021
Do Nick
Jak dla mnie WSF jest lepsza. Część wykładowców jest ta sama co na AWF-ie , ale praktyczne przygotowanie jest sto razy lepsze.
nick
Mam pytanie chcę w tym roku iść na fizjoterapię. STACJONARNIE. Zastanawiam się nad AWF i na WSF . Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, która lepsza uczelnia?
24.01.2021
08.01.2021
Hania
Jeżeli chodzi o zdalne nauczanie - kosmetologia jest bardzo dobrze przygotowana . Prowadzące się bardzo starają prowadzą zajęcia na żywo i łącza się przez platformę ZOOM . Pracujemy w małych grupach ,żeby zachować bezpieczeństwo i dystans .
Do Ko
Z tego co pamiętam, nie było obowiązkowych przedmiotów, tylko podaje się te które się chce.
06.01.2021
28.12.2020
Ko
Czy orientuje sie ktoś jakie są przedmioty maturalne wymagane na kierunek fizjoterapia?
Julka
Jestem bardzo zadowolona . Mimo ciężkiej sytuacji związanej z COVIDEM uczelnia bardzo się stara!!!bardzo dobrze prowadzona jest platforma elerningowa i zajęcia na żywo przez ZOOM .
29.11.2020
01.11.2020
Klaudyna
Jestem pozytywnie zaskoczona , kosmetologia na bardzo wysokim poziomie . Polecam uczelnie pod każdym względem .
Kosmetologia2020
Odkupię notatki kosmetologia stacjonarna swiniarska.agata@o2.pl
17.10.2020
07.10.2020
123
Niestety, dla mnie negatywnie. Chcąc się zapisać na studia, czekałam bardzo długo pod dziekanatem, w dodatku nic nie zalatwilam gdyz dostalam bledne informacje na temat rekrutacji przez telefon. Gdy moja kolej nastąpiła pani z dziekanatu powiedziała ze musze czekac bo idzie na przerwe, a po kolejnych 20 minutach czekania kiedy kolejna osoba wyszla i mialam wchodzi znowu kolejna pani poszla na przerwe wiec zostal jeden pan ktory byl zajety przez prawie godzine z jednym chlopakiem wiec kolejka sie nawet nie ruszyla. Rozumiem chwila odpoczynku dla kazdego jest potrzebna natomiast duzo osob nie czekalo, a tak czy siak do 15 bylo czynne z czego 20minut przed zamknieciem przyszla pani i dopiero moglam wejsc bo pan nadal zalatwial sprawy z tamtym chlopakiem co siedzial tyle ile tamta pani miala przerwe. Moim zdaniem bardzo nieprofesjonalne podejście.
Do PAWEŁ
Fizjoterapia już ruszyła. I jak się okazuje wcale nie ma małego zainteresowania. Na dziennych i zaocznych jest sporo osób, ale podobno na uzupełniających jest mniej niż rok temu. W dziekanacie mówili, że rekrutacja trwa do 15 października
05.10.2020
03.10.2020
Zosia
Sprzęt na kosmetologii bez zarzutów ( jest nawet oxybrazja, oczyszczanie wodorowe i RF , które szkoła zakupiła rok temu ) , więc pracownie wyposażone uważanam na wysokim poziomie , czytajcie sylabusy. Naprawdę Instruktorzy starają się rozszerzać program na pracowniach o szkolenia z firmami zewnętrznymi wiec można zobaczyć dużo ( szkolenia bezpłatne w ramach współpracy firmy za szkoła ) .
Paweł
Cześć czy w tym roku ruszy fizjoterapia? Podobno bardzo mało chętnych. Broń Boże nie zarzucam nic szkole, tylko na tego typu kierunki jest o wiele mniejsze zainteresowanie. Bardzo proszę o odpowiedź, bo coraz mniej czasu na rekrutacje. Pozdrawiam Paweł
30.09.2020
30.09.2020
Marcin
Czy ktoś tutaj wybiera się na niestacjonarne na fizjoterapię na jednolite magisterskie?
Kaśka
Do Zocha, Podeślij link to chętnie kupię :) Nie wiem kiedy studiowałaś, ale w tym roku jeszcze przed covidem wstawiali na uczelni nowe sprzęty do oczyszczania wodorowego. Tu jest jakaś dziwna tendencja, że jak ktoś czegoś nie zda to wylewa żale na forum, albo pisze same negatywy
30.09.2020
29.09.2020
Zocha
Nie podzielę zachwytów, zakupiony sprzęt znajdziemy za 50 dolarów na Alibabie. Żaden właściciel gabinetu mający na względzie dobro klienta by tego nie kupił. Moi drodzy, czytajcie sylabusy zanim wybierzecie uczelnię. Na WSF takie „rarytasy” jak mikronakluwanie „dermapenem” to ewentualnie na magisterce. A w innych szkołach macie to w programie już na licencjacie, tylko niestety mało kto zadaje sobie trud odszukania takich informacji.
Kaśka
Dziwię się, że ludzie piszą o tym, że na kosmetologii sprzęt jest tragiczny . Fakt, że łazienki na II piętrze są beznadziejne, ale sale na kosmetologii i całe centrum wygląda pięknie. Jest dużo sprzętu, a w tym roku zimą dokładni nowy sprzęt - bo pamiętam , ze robili z niego szkolenia. Mam wrażenie, że te hejta piszą ludzie, którzy nie zdali przedmiotu lub konkurencja.
29.09.2020
29.09.2020
Karola
Uczelnia słabo wyposażona, czesne nieadekwatne do tego co szkoła oferuje. Nie polecam.
Wiktoria
Bardzo polecam uczelnię, (kosmetologia ) dużo zajęc praktycznych, dużo godzin praktyk w wakacje. Wykładowcy w większosci z Wrocławia, uczelnia nowoczesna i przyjemna, dobrze wyposażona. Wykładowcy mają duże doświadczenie. Łatwo się dostać ale duzo trudniej utrzymać z roku na rok. Nie jest łatwo ale wiadomo że trzeba się uczyć. Polecam i powodzenia przyszłym studentom.
28.09.2020
28.09.2020
Joanna
Mam pytanie do osób, które studiują kosmetologię, niestacjonarnie. Czy plan zawsze wyglądał w ten sposób, że zajęcia były co tydzień?
Domi
Niby szkoła miała KIEDYŚ renomę, ale to już przeszłość - ostatnie inwestycje były 10 lat temu robione a w międzyczasie pojawiły się możliwości studiowania na innych uczelniach, w tym państwowych. Po licencjacie jak udałam się na mgr do państwowej szkoły to było mi zwyczajnie głupio i wstyd, że mogłam wcześniej uczyć się w takich warunkach jakie panują na WSF... nie mogę wybaczyć sobie tego, że wywaliłam tyle kasy na taką szkółkę i sama zafundowałam sobie przebywanie w takim zaniedbanym budynku. Czasu się nie cofnie, ciekawe tylko czy te osoby, które tak zachwalają WSF będą miały odwagę spojrzeć w oczy studentom, kiedy prawda wyjdzie na jaw jak tam naprawdę jest ;)
28.09.2020
27.09.2020
Kosma
Ja już po obronie. Podsumowując oceniam szkołę pozytywnie. Jak słucham ludzi na innych uczelniach- czego tam potrafi brakować to naprawdę uważam, że na WSF nie ma się co czepiać. Kosmetyki są dostępne i fajnej jakości, a będąc na ostatnim roku załapałam się na zupełnie nowy sprzęt. Wykładowcy - tak jak to ludzie. Niektórzy wspaniali, a inni nieznośni , ale to chyba norma wszędzie. To co wymaga poprawy to niektóre sale na 3 pietrze i komunikacja z dziekanatem.
Chemia kosmetyczna
Prowadzący na ćwiczeniach dyktuje notatki, o ile pamiętam to nie robiliśmy żadnych kosmetyków.
25.09.2020
25.09.2020
Odp do Marysi
Poziom uważam - wysoki , wykładowcy jak wszędzie ale za zwyczaj bardzo zaangażowani w swoją prace, ( w sensie zajęcia praktyczne bo pewnie pytasz o pracownie ), chemia podstawy ( do przejścia ) . Myśle ,że jeżeli jesteś przekonana ,że kosmetologia to Twój wymarzony zawód to warto studiować na WSF .
Marysia
Hej , chciałabym się dowiedzieć jaki jest poziom na kosmetologii , martwię sie o chemię i jak wykładowcy ?
24.09.2020
23.09.2020
Julka
Nie żałuję wyboru uczelni, patrząc co się dzieje na innych to u nas jest okej, trzeba się trochę przyłożyć i przyzwyczaić do nauki i wszystko jest do przejścia.Nie ma , że zapłacisz to za Ciebie zrobią ( na plus dla nas - patrząc w przyszłość ) . Panie z zajęć praktycznych ( duża wiedza praktyczna i teoretyczna , przekazują dużo rzeczy z życia wziętych w ich codziennej pracy w gabinetach ).
Marcin
Jednak zdecydowałem się na Uniwersytet Opolski. Mają tam kategorię A dla fizjoterapii. Nie uzyskałem od WSF informacji na temat statusu uczelni w świetle ustawy 2.0 o szkolnictwie wyższym.
23.09.2020
22.09.2020
Kosma i Fizjo
Według mnie kadra jest bardzo przychylna wobec studentów, jeśli chodzi o zaliczenia i pomysły na prowadzenie zajęć. Jeśli ktoś myśli nad podjęciem studiów na uczelni WSF to niech liczy się z tym, ze program i forma nauczania są nie co inne jak na tych samych kierunkach gdzie indziej ( na plus dla studenta , masa sprzętu , piękne sale i warunki do ćwiczeń ) .
Kosmetologia 2
Ja jestem na 2 roku i jestem mega ZADOWLONA , uczelnia jak każda inna ma dobre i złe strony , na każdej uczelni jest lepszy lub gorszy wykładowca , ale tez trzeba chcieć dać coś od siebie .... a z tym jest słabo większość myśli , ze jak za płaci to wszystko ...
22.09.2020
21.09.2020
Niestety ale
pod niektórymi zarzutami niestety muszę się podpisać... taka jest niestety smutna prawda, że zjazdy na kosmetologii były często odwoływane. Jeśli przykładowo zblokowane zajęcia na pracowni miały trwać 6 godzin od 8 do 14 to ręczę z całą odpowiedzialnością że nigdy nasze zajęcia nie zaczęły się o 8, tylko godzinę później panie prosiły przyjść i też wcześniej kończyłyśmy. Zdarzało się niejednokrotnie że taki blok pracowni trwał 3 zamiast 6 godzin. Ponadto paniom zdarzało się powiedzieć wprost że wolałyby spędzać ten czas ze swoimi rodzinami. Nie ukrywam, czułam się wtedy dość niezręcznie. Oczywiście dla niektórych to będzie atut zrobić sobie studia małym nakładem pracy, ale ci bardziej ambitni mogą być rozczarowani. Bez dodatkowych kursów nie da rady wejść na rynek pracy prosto po tych studiach i liczyć na jakieś sensowne zarobki. Widzę że sympatycy odpierają krytykę powołując się na rzekome doświadczenia z innych szkół. Nie wiem ile warte są takie stwierdzenia, ponieważ bez odpowiedniego zaplecza dydaktycznego jak pracownie z konkretnym wyposażeniem nie da się uruchomić ani prowadzić kształcenia praktycznego a takim są studia z kosmetologii, więc przepraszam ale powątpiewam w szczerość tych osądów. Nie mogę pominąć tego w jaki sposób załatwiane są kwestie sporne czy uwagi ze strony studentów. Moje przykre spostrzeżenia są takie, że w takich sytuacjach władze uczelni nie działają efektywnie, raczej praktykuje się metody mające na celu stłamsić studenta tak aby mu się odechciało zgłaszania uwag. Okres epidemii i nauczania zdalnego bardzo był pod tym względem wymowny ponieważ cześć wykładowców zupełnie bezpodstawnie założyła, że zaliczenia online muszą być z założenia nieuczciwe mówiąc inaczej, że na 100% ściągamy w związku z tym czas na odpowiedź był absurdalnie skrócony. To było bardzo przykre doświadczenie napotkać takie podejście w czasie kiedy nasza branża była tak mocno dotknięta lockdownem. Ludzie tracili niejednokrotnie prace w gabinetach, bali się o zdrowie swoje i swoich rodzina a musieli zmagać się dodatkowo z jawnie nieżyczliwym nastawieniem niektórych prowadzących. Oczywiście nie mogę przemilczeć trudu jaki zadali sobie wykładowcy którzy solidnie podeszli do nauki zdalnej nagrywając swoje wykłady. Najwiecej problemów robili ci których jedynym wkładem było przesyłanie prezentacji na platformę. Z mojej strony to chyba tyle. Pozdrawiam.
Zmiana uczelni
Witam , jestem obecnie na drugim roku studiów na kierunku kosmetologia na innej uczelni , ale jestem bardzo zawiedziona swoją uczelnią , zwłaszcza wykładowcami i myśle o przeniesieniu się , Jeśli mógłby ktoś wypowiedzieć się kto jest na drugim roku to bardzo byłabym wdzięczna . Pozdrawiam .
20.09.2020
20.09.2020
Studentka Kometologii
Jeżeli chodzi o uczelnie POLECAM , przeniosłam się z innej uczelni więc mam porównanie ( niebo A ziemia ) , sale na instytucie kosmetologii duże i dobrze wyposażone ( oczywiście zawsze można się do czegoś przyczepić) , kadra pomocna, dużo nowości,szkoleń, pokazów. Uczelnia jak każda inna ma dobre i złe strony.
Aga
Nie wiem czy jest sens robić takie studia w czasie pandemii i kiedy lekarze robią wszystko co mogą, żeby przywłaszczyć sobie prawo do wykonywania wszystkich opłacalnych zabiegów. To taka dygresja a jeśli chodzi o studia z kosmetologii na WSF to byłabym bardziej zadowolona gdyby tej całej pracowni nie było..... panie nie zawsze mają dobry humor i nie wiadomo jak się odezwać żeby nie zostać zjechany z góry na dół a druga sprawa to zabiegi jakich tam uczą. Może mi ktoś wyjaśni zbawienny wpływ masażu pędzelkowego na zdrowie i urodę bo ja niestety nie wiem do dziś ale może zbyt wątpię w moc miziania pędzlem po twarzy. Albo „strzepywanie złej energii” przy innym rodzaju masażu... 3/4 licencjatu na pracowni to były rożnego rodzaju masaże podejrzewam że taniej jest prowadzić zajęcia z takich zabiegów, bo to najmniejszy koszt. Zważcie że teraz część zabiegów jest online a czesne wzrosło w stosunku do poprzednich lat pewnie ze względu na inflacje przy czym niekoniecznie wasze budżety są większe. Czy jest sens płacić za takie studia jeszcze więcej a nie były one na jakimś wysokim poziomie jeszcze przed pandemia to niech sobie każdy już odpowie.
20.09.2020
18.09.2020
Jess
Witam. Poziom nauczania nie powinien sprawiać nikomu trudności- osobiście bym trochę podniosła ;) problemem może być mała liczba konsultacji z nauczycielem. Dla porównania na uczelni państwowej konsultacje to standard, myśle że osoby w pełni dyspozycyjne które mogą sobie pozwolić na 100% obecności nie będą miały kłopotów z zaliczeniem żadnego przedmiotu. Natomiast osobom pracującym czy rodzicom może być ciężej w przypadku jakichś losowych sytuacji itp. Dyskusja wokół toalet czy wacikow moim zdaniem pozbawiona jest sensu, bo najlepiej wyposażona sala nic studentowi nie da jeżeli odwoływane są zajęcia a tak się tu często zdarzało. Pozdrawiam wszystkich i życzę mądrych wyborow. Pozdrawiam z tego miejsca także Pana od anatomii- nauczyciel przez duże N.
Clara11
Zajęcia praktyczne z kosmetologii to największa zaleta szkoły. Jak zwykle narzekają CI co nie chce im się uczyć, i wymagają tylko zaliczenia przedmiotu, bo w końcu płacą za studia. Raczej nie jest to dobre podejśćie. Jak ktoś chce się rozwijać to pogratuluję wyboru uczelni :) Dziekanat oczywiście nie jest idealny, ale to chyba problem studentów na wszystkich uczelniach. Przydałoby się trochę bardziej ludzkie podejście i mniej biurokracji.
18.09.2020
18.09.2020
Magda
Hej, chciałabym się dowiedzieć, czy fizjoterapie lepiej studiować na AWF czy WSf
Studentka kosmetologii
Właśnie się obroniłam...dużo można by pisac o uczelni ale z założenia oceniam ją pozytywnie. Mam mnóstwo znajomych na innych uczelniach i jak słyszę ze tam nie ma wacikow do zajęć czy brakuje kosmetyków to na tej uczelni na pewno nie można tego zarzucić tak jak i sprzętów które chociaż w tym ostatnim roku doszły na sale. Wykładowcy są lepsi i gorsi ale nie można wszystkich wrzucać do jednego worka i odmawiać zaanagażowania m in KM. Z toaletami i dziekanatem niestety muszę się zgodzić...
18.09.2020
18.09.2020
Studentka kosmetologii
Ja studiuje i polecam, że zawsze się znajdą osoby niezadowolone ale jak ktoś chce to można się dużo nauczyć... Plusem na pewno jest to że mamy duzo godzin zajęć praktycznych, a w pracowniach różnie, a mogłoby być więcej sprzętów faktycznie ale mam znajomych na innych uczelniach i mam porównanie, że tu jest całkiem sporo np wodorowe oczyszczanie... A osoby prowadzące zawsze odpowiadają na pytania i podpowiadają też ciekawostki z pracy w gabinecie... A wszystko zależy jak się trafi Co do łazienek i całego piętra gdzie są wykłady to się zgadzam że remont by się przydał!
Absolwentka
Też się właśnie obroniłam i mam mieszane uczucia. Może szkolenia się trafią raz na semestr i faktycznie są za darmo, ale za certyfikat trzeba zapłacić. Nie mam uwag co do funkcjonowania dziekanatu ale niektórzy nauczyciele tak uparci i mało reformowalni, że raczej ponownie nie wybrałabym tej szkoły. Obiektywnie oceniając są oczywiście prowadzący wkładający pasje w swoją prace,jednak są to wyjątki i niestety raczej odradzam. Szkoda.
18.09.2020
18.09.2020
Nicola D .
Jeżeli chodzi o uczelnie to jestem zadowolona , ja właśnie się obroniłam i jestem studenką Kosmetologii - większych zastrzeżeń BRAK , pracownie na dobrym poziomie , sprzęt stary i trochę nowego ale Panie z instytutu tak bardzo zaangażowane , ze starają się nam przekazać wszystkie nowości , organizują dużo dodatkowych szkoleń ( za darmo ), zastrzeżenia jedynie do pracy dziekanatu i 3 piętra .
Mateusz
Chamstwem jest to, że ktoś pisze coś w internecie i nie ma na to dowodów. Każdy ma prawo do wyrażania opinii- ja również. Jeżeli taka sytuacja miała miejsce, to uważam że powinno się do udokumentować i zgłosić władzą uczelni. Jeżeli nikt tego nie zrobił, to równie dobrze można mówić na forum wszystko co wyobraźnia jest w stanie wymyślić.
17.09.2020
17.09.2020
Do "Mateusz"
Wiesz a wg mnie zarzucanie obcej osobie chamstwa tylko dlatego że się decyduje opowiedzieć o swoim doświadczeniu ze szkołą i to w dodatku w miejscu do tego przeznaczonym jest zwykłym chamstwem. Nie ma absolutnie żadnych podstaw żeby uznawać wyrażane opinie za kłamliwe tym bardziej, jeśli ktoś dysponuje dowodami jak zdjęcia paragonów. Rozumiem że poruszane argumenty są niewygodne dla uczelni, ale trzeba było w porę ukrócić te procedery a nie teraz podszywać się w internecie pod studenta czy kazać komuś z samorządu studenckiego podważać wiarygodność umieszczanych tu komentarzy. Pomysłu na siebie to nie ma od dawna ta szkoła i nie zdziwiłabym się, gdyby data zakończenia jej działalności była już znana, bo z każdym rokiem aplikuje coraz mniej studentów a przekłada się to na wypłaty dla pracowników którzy sami przy studentach narzekają że płaci im się za mało albo są opóźnienia. Niestety cierpi na tym student, bo to na niego przelewa się frustracje a zajęcia są odwoływane lub skracane... Naprawdę dużo by można pisać i jeszcze raz zaznaczę że nikt nie ma powodów aby mówić to wszystko bezpodstawnie. Ostatecznie ukończenie takiej czy innej uczelni mówi też coś o nas samych, ale potrzeba ostrzeżenia innych przed złym wyborem czasem bierze górę. Władzom uczelni życzę aby poszli po rozum do głowy i wyciągnęli WŁAŚCIWE wnioski.
Mateusz
Ja również kończyłem WSF jednak na kierunku fizjoterapia. Pierwsza słyszę o jakiś "podarunkach" za nie przeprowadzeni egzaminu. Ja wiem, że ktoś może być niezadowolony, ale to jest chamstwo pisać takie rzeczy w internecie. Zgodzę się, że łazienki na 3 piętrze są tragiczne, jednak zarówno w instytucie kosmetologii i innych piętrach wszystko jest nowe ( kończyłem w 2018). Co do fizjoterapii to zajęcia praktyczne były prowadzone bardzo dobrze. Fakt, że część sprzętu jest stara, ale nie zmienia to faktu że Działą bez problemu. Polecam zobaczyć sprzęt w państwowych szpitalach i wtedy się wypowiadać. Wykładowcy są różni, niektórzy bardzo mili, a niektó®zy niereformowalni- to fakt. Jednak jak to bywa w życiu nigdy nie ma tak, że wszyscy są idealni. Dobrze zaopatrzona biblioteka to napewno. Ostatecznie miło spędziłem tam okres studiów i na swoje zarobki również nie narzekam. Tak to jest ze studiami, że kończąc je zdobywamy uprawnienia, a to co z nich wyniesiemy to już nasza sprawa. Jak ktoś nie ma na siebie pomysłu, to jego sprawa.
17.09.2020
15.09.2020
Kate
Ukończyłam WSF i po namyśle postanowiłam podzielić się swoją opinią na temat studiów na kierunku kosmetologia, jak i samej uczelni. Ogólnie rzecz biorąc na papierze studia wyglądają zupełnie inaczej niż w rzeczywistości, liczba zajęć nie pokrywa się z tym ile ich faktycznie się odbywa, egzaminów z pewnych przedmiotów mających się zakończyć taką formą w ogóle nie było (z dermatologii dostałyśmy tylko podpis z oceną średnią ze wszystkich semestrów w rubryce „egzamin” a z fizjoterapii prowadzący od lat przyjmuje „podarunki” jak zegarki czy drogie wyroby galanteryjne w zamian za nieprzeprowadzenie egzaminu z tego przedmiotu), niektóre przedmioty wręcz w ogóle się nie odbyły. Prowadzący z biofizyki to człowiek-widmo, bo potrafi nie pokazywać się cały semestr, nie realizując przedmiotu i na koniec wstawia tylko ocenę pozytywna każdemu studentowi. Ale są też przedmioty, które znajdują się w programie studiów a w ogóle nie pojawiły się w planie na żadnym z semestrów. Nie są to przedmioty fakultatywne, ponieważ ani na studiach licencjackich ani magisterskich nie można wybrać specjalizacji. Sprzęt na pracowni jest przestarzały i bardzo niskiej jakości. 99% to chińszczyzna. Zabiegi których się uczyłyśmy przestarzałe, nieaktualne. W czasach, kiedy na innych uczelniach nawet na studiach I stopnia można wybrać specjalizacje z makijażu permanentnego czy anti-aging, my wałkowaliśmy 3 lata masaż twarzy - porażka. Wielu wykładowców wypowiada się pogardliwie o zawodzie kosmetologa mówiąc wprost, że nie będziemy mogły wykonywać nawet depilacji laserowej czy innych modnych zabiegów aparaturowych. Dobitnym tego przykładem są „wykłady specjalne” z dermatologii na studiach magisterskich gdzie Pani Profesor jedynym tematem są powikłania po zabiegach przeprowadzonych w gabinetach kosmetycznych. Istna groteska! Pomimo że na 3 roku powinniśmy mieć IPL i fale radiowe, to na tej uczelni nauczysz się co najwyżej obsługiwać tani chiński sprzęt jak peeling kawitacyjny, mikrodermabrazja czy darsonwal (kosmetyka rodem z lat 80!!!) ale i to nie jest pewne, bo prowadzące na pracowni kosmetycznej sprowadzają swoją role do siedzenia na zapleczu i jak tu już ktoś wspomniał obgadywania wszystkich dookoła. Pada hasło „róbcie” i radź sobie sam człowieku, a potem wielkie zdziwienie jak ktoś zostanie poparzony kwasem (była taka sytuacja, ze dziewczyna 2 miesiące leczyła twarz po zajęciach przez niedopilnowanie prowadzącej). Nieobecności na zajęciach z pracowni można odrabiać tylko w piątki i ilość miejsc nie gwarantuje, że będziecie w stanie odrobić te godziny, ponieważ ktoś może je sobie wcześniej zarezerwować. Student zmuszony jest w takim układzie do rezerwowania sobie miejsca na zaś kilka miesięcy do przodu nawet nie planując nieobecności, co jest kolejnym paradoksem. Jeśli chodzi o wspomnianą tutaj panią od receptury kosmetycznej to cóż, jest to magister farmacji, która prowadziła aptekę w 3 czy 4 miejscach, a ze nigdzie nie wyszło być może przez jej odpychające usposobienie to i swoje frustracje przelewa na studentki. Pani wykłada na studiach licencjackich i magisterce, co roku są z jej powodu problemy i skargi pisane do władz uczelni, ale niewiele one pomagają wiec radzę się porządnie zastanowić choćby z tego powodu nad wyborem tej szkoły. Wisienką na torcie są toalety w tej szkole, to po prostu trzeba zobaczyć, bo opisać się nie da a i tak by pewnie nikt nie uwierzył. Mam nadzieję, że odpowiednie instytucje nadzorujące poziom kształcenia baczniej przyjrzą się temu co tam się dzieje, chociaż w jakąś wielką przemianę nie wierze, ponieważ znam osoby z różnych roczników po tej szkole i z roku na rok jest tylko gorzej.
Joanna
Ja również wybieram się w tym roku na kosmetologię niestacjonarnej. Jeśli ktoś chciałby się zapoznać, zapraszam pod adres joannacul10@gmail.com
13.09.2020
07.09.2020
Jan
Czy ktoś wybiera nie od października na fizjoterapię drugiego stopnia?
Odpowiedź do Kora
Ja się wybieram w tym roku niestacjonarnie na kosmetologię. Zostawiam do siebie kontakt: wioleta.tecza@o2.pl
30.08.2020
21.08.2020
KM
Hej Myślę nad zaczęciem studiów zaocznie na kosmetologii. Jest dużo sprzecznych wiadomości. Jeśli mógłby ktoś wypowiedzieć się kto skończył faktycznie ten kierunek na WSF, AWF albo NWSM byłabym bardzo wdzięczna. @: malyynnna@interia.eu
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
14.08.2020
13.08.2020
Kora
Hej idzie ktoś w tym roku na kosmetologię niestacjonarnie?
Adam
Ktoś wybiera się na fizjoterapię stacjonarnie w tym roku?
10.08.2020
08.08.2020
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Bartosz J.
Czytam te negatywne opinie i się dziwie. Kończyłem fizjoterapię na WSF i wiadomo było różnie. Wcześniej spędziłem rok na AWF i to była masakra, dlatego się przeniosłem. Na Wsfie strasznie cisnęli z praktycznymi przedmiotami i w czasie studiów też miałem niekiedy dość, ale po obronie znalazłem pracę bez problemowo.
18.07.2020
16.07.2020
Zaoczne
Ja mam pół na pół. Jestem z fizjoterapii. Zajęcia praktyczne są prowadzone są dobrze (masaż, kineza czy anatomia) ale jak chodzi o wykłady to jest różnie. Na szczęście kierunkowe przedmioty są prowadzone przyzwoicie i są ciekawe np : anatomia, fizjologia czy fizjoterapia ogólna, natomiast te pedagogiki na pierwszych 4 semestrach są nudne i słabo prowadzone. Ja myślę, że problem jest w tym, że teraz fizjo jest 5 letnie i nie ma opcji robienia licencjatu, przez co musieli w programie wrzucić przedmioty które są do niczego nie potrzebne, ale to chyba tak jak wszędzie.
Odpowiedz do Rawicz.A
Szczerze nie wiem skąd takie opinie, ale na pewno nie z tego roku pozytywne, ta szkoła dawno straciła swoją renomę, a nie zdziwiłabym się gdyby opinie pozytywne nie pisali uczniowe
09.07.2020
07.07.2020
Rawicz A.
Chciabym sie dowiedzieć skad takie skrajne opinie? Naprawde jest az tak źle? Rozmyślam nad kosmetologia Wrocław albo poznań ale jak widze niektóre kometarze to nie chce płacić 14 tys za depresje i nerwice.
studentka kosmetologii
Podpisuję się pod negatywnymi opiniami. Począwszy od dziekanatu i bezczelnego zachowania siedzących w nich pań, aż po karygodne zachowanie niektórych wykładowców. Mowa tutaj już o wspomnianej poniżej recepturze, przez którą między innymi nie będę kontynuowała dalszego studiowania na tej uczelni. Przykre ale prawdziwe. Ciągłe robienie pod górkę, ustalanie czasu 20-30sek na przeczytanie pytania i udzielenie odpowiedzi otwartej, ok 1-2min na ćwiczenie obliczeniowe. Oczywiście aby egzamin trwał dłużej jedno pytanie na początku było specjalnie ustawione na bardzo długo co wprowadzało w błąd odliczania do końca zaliczenia. Wszystko po to aby student przypadkiem nie ściągnął, ponieważ duma by nie pozwoliła, aby każdy zdał za pierwszym razem. Pani zachowuje się jakby to był jedyny najważniejszy przedmiot na uczelni. Niestety na magisterce także wykłada, a wiem że po powrocie do normalnych zajęć będzie tylko gorzej. Wysyłanie pisma do rektora oraz składanie skarg do samego założyciela szkoły na nic się nie zdały. Kolejną istotną rzeczą jest sam przedmiot praktyczny kosmetologia... przykro stwierdzić, ale mało czego się nauczyłam. Komentarze w kierunku studentek w stylu aby poszły kurs z drenażu są bynajmniej nie na miejscu. Od tego są aby pokazać i nauczyć a nie plotkować na korytarzu lub przy biurku. Kiedy przychodziło do zaliczenia było wiele wersji. Każda z Pań pokazywała inaczej. Notorycznie się spóźniały, potrafiły nawet o godzinkę. Bardzo mało szkoleń, z kosmetyków na których pracujemy tylko prezentacja i dodatkowe opłaty za certyfikaty. Sprzęt tragedia, spięcia podczas podłączania do prądu. Jest go zdecydowanie za mało. Lampy do hybryd musiałyśmy przynosić swoje. Z przydatnych rzeczy wykonałyśmy raz oxybrazje na 3 roku i kilka razy wodorowe oczyszczanie, z czego był jeden sprzęt na grupę. Reszta to henna, manicure, pedicure i masaże. Można wiele opowiadać. Jedyne przedmioty z których cokolwiek wyniosłam to anatomia i fizjoterapia. Wymagający wykładowcy ale miła atmosfera i chciało się uczyć. Plany zajęć ustalone z wielogodzinnymi przerwami, gdzie w trakcie wszystko może się zmienić. Tutaj od razu wspomnę że jeśli ktoś pracuje to będzie miał bardzo ciężko. Wszystko ustalane jest pod siebie, nieskonsultowane ze studentami. Powrót na uczelnię w trakcie pandemii na zajęcia praktyczne parodia. Szkoła zapewniła tylko pracownikom środki ochrony. My musiałyśmy mieć swoje rękawiczki i maseczki, na wejściu był zaniżony pomiar temperatury... Podsumowując, jeśli chcecie nabawić się nerwicy, depresji i wszelakich zaburzeń, to tutaj jest cały pakiet. Szkoda wydawać tyle pieniędzy i marnować czas. Spodziewałam się naprawdę więcej.
03.07.2020
03.07.2020
Studentka Kosmetologii 2020
Chciałabym również dodać, że sprzęt na tej uczelni to totalna porażka ... sprzęt, który wybucha na zajęciach ... ja się pytam za co płaciłam tyle pieniędzy ?!! Kolejna rzecz to wznowienie zajęć w czasie Koronawirusa. Uczelnia bardzo chciała, żeby studenci ostatniego roku wrócili na zajęcia praktyczne i tak się stało. Wchodząc na uczelnie każdy student musiał mieć SWOJE rękawiczki oraz maseczkę . Parodia. I tu znowu pojawia się pytanie za co ja płaciłam tyle pieniędzy, że nie można było nam dać rękawiczek ani maseczek, gdzie na uczelni tego pełno było :) Przez trzy lata nauczyłam się tylko henny bo o wytłumaczeniu jak prawidłowo wykonać manicure hybrydowy , żeby nie zalewać skórek mogłam pomarzyć czy o innych rzeczach. Kolejny aspekt który chciałabym poruszyć to wykładowcy. Niestety większość z nich traktuje Cię jak "gówno". Panie od kosmetologii( większość) obgadują studentki, nawet się z tym nie kryją. Czy to jest profesjonalizm ?! Dziekanat to również jedna, wielka porażka! Takiego burdelu w dokumentach nigdy nie widziałam.. Pokazujesz im potwierdzenie wpłaty a będą Ci wmawiać, że jest niezapłacone . Z całego serca odmawiam pójścia na tą uczelnie. Zmarnowałam 3 lata na tej uczelni i dużo pieniędzy.
Kosmetologia
Jakby się ktoś zastanawiał to załamanie nerwowe na tej uczelni jest w gratisie :)
03.07.2020
02.07.2020
Kosmetolog 2020
Z całego serca nie polecam szkoły, jest to szkoła masażu zdecydowanie , a nie żabiego kosmetycznych, lepiej zainwestować w kurs, kończąc szkole wyjdziesz z poszarpanymi nerwami
Wsf czamara nie polecam !
Na samym początku przychodząc do szkoły i czytając różne opinie, po złe i dobre, ostatecznie się zdecydowałam, twierdząc, że nie może być tak złe.. mało jest przypadków ,ze naprawdę chwali się szkole, ale to co dzieje się w tej szkole jest pomyłka, a opinie pozytywne to jakiś chyba żart. Tutaj pare przykładów: - nic nie wyniesiesz z zajęć praktycznych oprócz masażu i henny która będziecie wałkować, bo Panie prowadzące nie zawsze maja ochotę i chęci żeby przekazać Ci wiedzę - Panie prowadzące w czasie zajęciach chodzą wzajemnie do siebie na plotki i obgadują albo uczennice lub siebie nawzajem, co do punktualności ich to tez zostaje pod znakiem zapytania, bo potrafią się odbyć godzinę później -po trzech latach szkoły i wypakowaniu 14 tys, wynosisz wiedzę która mogłeś zdobyć oglądając filmiki z Ytb - mani pedi, nie uczą jak dokładnie zalać kolor pod same skórki czy ładnie usunąć frezarka skórki, dostajesz maszynę których i tak jest mało i po taniości, a następnie gdy już kończą się zajęcia , a panie poklikaly ma telefonie, dostajesz ocenę, czyli podczas wykonywania nikt nie kontroluje ani Ciebie nie naprowadza jakie błędy popleniasz lub co powinieneś poprawić, nie ciesz się ze jest to 3,4,5 bo to ze masz to zaliczone a dalej nie umiesz profesjonalnie i perfekcyjnie wykonać mani jest uwłaczające - plus jest ze można się dogadać jeśli macie spoko grupę oraz Panie prowadzące nie gryzą - gryzie za to rektor ,który zaznacza bardzo , ze kobiety to nie są istoty myślące, Pani od receptury, która sprawia wrażenie przemiłej kobiety , a czas na kolokwium ogrniacza się do minuty na odpowiedz w zadaniach otwartych, tez jest to trudny przedmiot, ale fakt tego ze pisząc kolokwium online nie znasz czasu ilości pytania rodzaju czy to są zamknięte czy otwarte oraz dowiadujesz się kilka dni przed ustaleniem na platformie a nie dwa tygodnie jak powinno być to ustalone nie jest w porządku, bo od kilku tygodniu tylko czekasz na odpowiedz, a zostajesz zbywana - dziekanat jest największym nieporozumieniem, lecz na szczęście rzadko trzeba tam chodzić, Panią coś albo się nie układa w domu lub użądliła je osa, są wredne niemile, beszczelne na tyle żeby przewrócić oczami na jakiekolwiek pytanie, informacje również są rozbieżne, jedna osoba powie tak druga inaczej a trzecia wgl nie będzie miała pojęcia o co chodzi. -szkolenia to kwestia prezentacji głównie kosmetyków oraz zbierania hajsu na certyfikatach - wykonywanie masażu u każdej prowadzącej różni się -,- ale powinnaś umieć i tak - ilość zajęć praktycznych oraz to co się na nich wykonuje to nieporozumienie, do którego nawet już nie chce się odnosić - polecam anatomię, zajęcia z fizjoterapii, estetykę, chemię kosmetyczna czy chemia podstawy oraz histologie, przedmioty na których naprawdę miło spędzało się czas i przyjemnie się słuchało - praca na pierwszym roku na bielendzie :( - pracujesz samodzielnie bez nadzoru opierając się na tym co było raz pokazane i na konsultacji z koleżankami Z tego co wiem połowy zajęć i zabiegów które mialysmy mieć na roku nie zostały przeprowadzone, dlaczego ? Nie wiem, pewnie się komuś nie chciało i czas można było przyznaczyc po raz 1000 na masaż Jeśli chcesz się nauczyć masować to polecam chociaż masz to na filmiku na ytb - przekazywanie wiedzy ogranicza się do plików PDF lub wrednego zwracania uwagi - większość jest wypalona zawodowo, co można odczuć na własnej skórze - szatnie bardzo małe - sprzęt również nie należy do super nowoczesnych, oraz często jest ogrniczona ilość i czekasz na zmianę - osobiście miałam fajna grupę i czas w gronie ludzi z którymi dazysz się sympatia i odczuwasz ten sam brak zrozumienia mija lepiej i przyjemniej, ogólnie uczyłam się dobrze i obroniłam się na 5, co w moim odczuciu mając tytuł kosmetologa, powinnam wiedzieć sporo więcej oraz zostać nauczona, czego tu nie zdobyłam, chodź chciałam, szczerze polecam zainwestować pieniądze inaczej w kursy lub szkole na awf , renoma tej szkoły spadła i pytając roczników 97,96,98, wiem ze podzielają moje zdanie i z roku na rok jest coraz gorzej
02.07.2020
24.06.2020
Koli
Z całego serca nie polecam, trzymajcie się jak najdalej od tej "uczelni" chyba że chcecie nabawić się nerwicy.
Marek
Pray97 - sam piszesz, że byłeś na AWF we Wrocławiu, to czemu wypowiadasz się o Wyższej Szkole Fizjoterapii? Ja skończyłem 2 lata temu fizjoterapię i cóż mogę powiedzieć? Ogólnie przedmioty były różne- jedne ciekawe a inne wcale, ale uczelnia miała przewagę praktyk. Było ich dużo ( godzinowo), ponadto w wielu różnych placówkach i to właśnie tam człowiek nabywa najwięcej umiejętności. Jestem zadowolony i szczerze nie ma co narzekać na brak pracy. Fakt, że w okresie Covidu fizjo było wyłączone, ale po ściągnięciu obostrzeń - roboty jest non stop
25.05.2020
28.04.2020
Marta95
Ja jestem na kosmetologii i jestem zadowolona. Nie wiem jak fizjo, ale tutaj dużo praktycznych przedmiotów i dobre wyposażenie sal. Na plus fakt, że jest cała masa kosmetyków i możemy robić zabiegi na różnych markach.
Piotrek99
Wykłady są różne. Przedmioty kierunkowe są prowadzone bardzo fajnie: anatomia, fizyko czy fizjologia, natomiast pedagogika czy inne wypełniacze są po prostu nudne. To co wyróżnia szkołę to praktyki. Jest ich bardzo dużo i odbywają się na każdym roku, już od ukończenia pierwszego. Jest to plus, ale trzeba liczyć się z tym, że jest dużo pracy.
27.04.2020
26.04.2020
Mati1995
Ja jestem zadowolony. Piszę o kierunku fizjoterapia. Duuuużo praktyk co jest niewątpliwie plusem, ponieważ mam pewność, że poradzę sobie w przyszłej pracy fizjoterapeuty. Jeżeli chodzi o wykłady to wiadomo, wykładowcy są różni- niektórzy lepsi, a niektórzy gorsi. Natomiast powtórzę raz jeszcze dużo praktyk jest potężnym plusem bo nabiera się dużo pewności siebie już od pierwszego roku. Jeżeli ktoś marudzi to prawdopobnie jest leniem i nie chcę pracować- zamiast marudzić lepiej iść na pedagogikę albo filozofię. Pozdrawiam
annia_1996_a
Trzeba się uczyć. Bardzo wymagająca szkoła. Ale skoro mamy nauczyć się dobrze wykonywać zawód fizjoterapeuty to musimy być do tego przygotowani. Ja jestem zadowolona - 99% mojej grupy również :)
26.04.2020
08.04.2020
Oioo
Teraz przez epidemie koronawirusa lepiej wybrać inny zawód niż bycie kosmetologiem i prowadzenie gabinetu bo mamy teraz zamknięte gabinety i nie ma co dalej kontynuować mgr na tym etapie. Ten zawód i studia dały możliwość tylko w pracy na własny rachunek. Nie rozszerzono go na możliwość pracy zdalnej itd.
Nie opinia
Hej, w tym roku kończę liceum i chciałabym się wybrać na studia - kosmetologię. Widzę dużo sprzecznych opinii na temat uczelni i chciałabym zasięgnąć więcej informacji na jej temat od kogoś, kto tu studiuje/studiował. Jeśli ktoś by się podzielić obszerniejszym opisem jak to wygląda w tej uczelni, prosiłabym o e-mail: thethiccline@wp.pl
15.03.2020
01.03.2020
Studentka Fizjoterapii
Zapychanie planu niepotrzebnymi przedmiotami i potem robienie pod górkę. Podejście do studenta -TRAGEDIA! Nie można wymagać od wykładowców wiele ale choćby normalnego nastawienia a nie traktowania studenta jak śmiecia. Niestosowne i obraźliwe komentarze w kierunku studentów a zwłaszcza w kierunku studentek. Organizacja na tej uczelni ma poziom zerowy, niczego nie da się dogadać. Wszystkiego dowiadujemy się na ostatnią chwilę bądź wcale. Prorektor nie jest wcale pomocny, nie warto zwracać się do niego w żadnej sprawie-wręcz strach zwracać się o cokolwiek w obawie o bezpodstawne obelgi.Nie polecam nikomu tej uczelni zwłaszcza że jest ona płatna ,ale jak już usłyszałam na pewnych zajęciach :nikogo nie obchodzi to czy ktoś zda czy nie i czy ma pod górkę ponieważ pieniądze i tak wpłynęły na konto uczelni :) Radzę rozejrzeć się za znacznie lepszą uczelnią co nie będzie trudne zważywszy na opinie o WSF.
Mona
Uwaga! w tej uczelni warunkiem rekrutacji jest pobranie oryginału świadectwa maturalnego. W przypadku wyboru innej uczelni i rezygnacji z WSFna Kościuszki mega niespodzianka w dziekanacie .Przy odbiorze świadectwa żąda się zapłaty za miesiące w których nie uczęszczało się i nie korzystało z nauki pod groźbą nie wydania oryginału świadectwa maturalnego. Ostrzegam nigdy się nie zapisujcie do tej pseudo uczelni. Do Pani z dziekanatu tylko z obstawą - mega agresywna osoba!
16.02.2020
30.12.2019
kosmetologia mgr
Sale nieprzystosowane do ilości studentów, wielokrotnie przychodziłysmy na zajęcia i nie było nawet jak usiąść, wiec pierwsze pytanie - za co płace te 530 zl/ mies. Skoro uczelnia nie potrafi zapewnić normalnych warunków. Sanitariat i szatnie widziały remont chyba 20 lat temu, łazienki zachodzące pleśnią (piętro wyżej nad dziekanatem). Zajęcia na poziomie tak marnym, że chyba gorzej się nie da. Odwoływanie zajęć lub niepojawianie się wykładowcy bez żadnego uprzedzenia.. Uczelnia być może kiedyś cokolwiek sobą reprezentowała, ale na ten moment to jedna wielka porażka. Jeśli ktoś faktycznie idzie po to, by „zapłacić sobie za dyplom” to okej, ale nic poza tym. Nie polecam, szkoda czasu i przede wszystkim pieniędzy.
Proszę o odp.
Mam prośbę czy może ktoś mi odpisać czy w tej szkole wykłady są obowiązkowe ? Chodzi mi głównie o kosmetologię 2 stopnia zaocznie , ale o każda informacje będę wdzięczna, bardzo proszę o odp.
29.11.2019
13.10.2019
Ania
Witam jest ktoś kto kończył fizjoterapie magisterskie i ma jakieś notatki Proszę o kontakt Anna. J. 29@wp.pl
Keyoł
UWAGA!! Totalna porażka jeżeli chodzi o kierunek Fizjoterapia. Przede wszystkim brak szacunku do studentów, ich czasu i pieniędzy. Ralacja student-wykładowca to metody Państwa Totalitarnego. Ja mam rację a Ty student jesteś. I masz znać swoje miejsce w szeregu, pod strachem niezaluczenia semestru, seminarium itp. Jak w dzisiejszych czasach można tak traktować dorosłych ludzi? Którzy są waszym źródłem utrzymania. Odradzam studiowanie na tej uczelni, bo ciężko załatwić tam cokolwiek, dziekanat to największe nieporozumienie w tym całym cyrku, zwanym Czamara. Aż dziw, że ludzie tam studiują, dają się tak traktować i jeszcze z to płacić. Jak wydać już pieniądze to tam, gdzie będą traktować studenta na równi że sobą jako człowieka, a nie podludzia... Myślę, że niektóre działania dziekanatu i wykładowców maja na celu niezaliczenie, aby kolejny raz uzyskać pieniądze od studentów.
30.09.2019
25.09.2019
Studentka1997
Podpisuje się pod wszystkimi negatywnymi komentarzami i stwierdzam również, ze to cała prawda o WSF. Zachowanie niektórych „wykładowców” w stosunku do studentów to żenada na poziomie podstawówki. Poniżające komentarze i wyśmiewanie studentek przez Panie, które same niedawno studiowały to tylko mały element tego jak reprezentuje tą uczelnie jej kadra. Nie polecam, nigdy w życiu bym tam nie wróciła.
Była studentka kosmetologii
Szkoła robi w okol siebie otoczkę uczelni o wysokim standardzie , wspaniałej kadrze , świetnych warunkach dydaktycznych ... nie polecam Zaczynajac juz od dziekanatu , w którym zatrudnili opryskliwa Panią... Szkoła w żadnym stopniu nie jest wyposażona .. sprzęt na którym się uczyłam jest sprzed 20 lat .. kadra ? panie kosmetolog w sumie całkiem Fajne , Pani K.M cudowna , wyrozumiała Kobieta i Pani K.J od której można wynieść spora wiedzę tylko dlatego , ze sama chce coś dodać od siebie i te Panie bez zarzutów , przykładają się do swojej pracy i w dodatku są bardzo sympatyczne . Reszta , dramat . Pani która wykłada recepturę jest chamska , nie miła , wymaga ponad program , jakby specjalnie zależy jej na oblaniu części uczniów , zupełnie bez przesłanek ku temu . Receptura jest na 3 roku wiec pewnie tym sposobem chcą obniżyć liczbę osób dopuszczonych do Obrony . Parter i 1 piętro odnowione , ładne , chyba tylko ze z względu na to , ze rekrutujący się mogą zobaczyć na 1 rzut ze szkoła jest „ładna „ . Polecam przed rekrutacja wejść są piętro sal wykładowych ... draaaaamat , nie wspominając o toalecie . Ogólnie sale nie maja ławek , są krzesła z plastikowym stoliczkiem , przy którym po 8h wykładu odpada kark ... nie polecam nikomu tej szkoły . Więcej wyniesiecie z praktyk lub ze studium kosmetycznego .... 630zl za semestr , łącznie z okresem letnimi. Którym się nie uczucie plus jeśli mafie obronę np 30.06 i nie ma ani zajęć ani zjazdów dalej , nie wydadzą wam świadectwa bez taty lipcowej . Absurd i dorabianie się na studentach ....
25.09.2019
12.09.2019
Ewelina
Hejka, wybiera się ktoś w tym roku na fizjoterapie II stopnia ? :) jeżeli tak to proszę o kontakt bolisega123@gmail.com
Justyna 221
Hej :) myślę o wybraniu się na studia 2 stopnia do wyższej szkoły fizjoterapii we Wrocławiu na kosmetologię , polecacie ? Czy lepiej wybrać AWF Wrocław ?
30.08.2019
10.07.2019
Asiek
Hej,ktora polecicie uczelnie mgr.z fizjoterapii?
Klaudia
wybiera sie ktos na kosmetologie stacjonarnie? mozna pisac na emial: klaudiamarcinek8@gmail.com :)
07.07.2019
30.06.2019
Kamila2
Hejka. Jest tu ktoś to wybiera się na fizjoterapie stacjonarną? Albo jest już po pierwszym roku? :) Jakby co to proszę o wiadomość : kamila.w201@hotmail.com
Piter
Cześć. Jak wygląda nauka na magisterce fizjoterapii, tryb stacjonarny ? Prosiłbym o kilka informacji, typu plan zajęć, przedmioty, wykładowcy...
28.06.2019
11.06.2019
aniaaaaa
witam wybiera sie ktos z was moze na fizjoterapie na mgr niestacjonarnie ? jakie sa w ogole tam oplaty nie moge znalezc cennika . anna.j.29@wp.pl
Alex
Ola ja sie wybieram, ale zaocznie. Odezwij się alcieszynska@gmail.com A tak na marginesie, mam wielki dylemat nad tą uczelnią a awf. Którą uczelnie byście wybrali. Fizjoterapia 2 stopień zaocznie.
06.06.2019
19.05.2019
Julka
Cześć,wybieram się niestacjonarne na kosmetologie I stopnia, moglby ktos napisac jak jest tam ogolnie? Oplaca sie czy nie bardzo? Jak wyglada nauka i ceny?
kompr
hej wie ktoś może jak wygląda obrona w tej szkole ? chodzi o mgr kosm ?
10.05.2019
31.03.2019
Mmm
Nie polecam tej uczelni. Wysokość składek, Panie z dziekanatu, zajęcia których jest za mało! I te zapytaj dziury które odgrywają o wiele większą rolę niż anatomia :o i ten facet od wf-u ! Okropny ! Wielu prowadzących robi pod górę dla dojezdzajacych ! Studiowałam 5 lat i straciłam tylko czas.
fizjo
podpisuję się pod wszystkimi negatywnymi komentarzami. jest mi przykro, że tak dużo pieniędzy włożyłem w ten fałszywy biznes, nazywany 'wyższą szkołą fizjoterapii'. Szczerze nie polecam. Wszystko po staremu od 2013 (najwcześniejsze komentarze)
21.03.2019
21.03.2019
Domi
Hej! Wybiera się ktoś na fizjoterapie? 2019/2020 :)
Ola
Cześć wybiera się ktoś w tym roku na kosmetologie stacjonarnej lub zaocznie? :)
14.03.2019
01.09.2018
Klaudia
Jeśli ktoś z was wybiera się na kosmetologie stacjonarnie to proszę o kontakt: kstawiarska1220@gmail.com :)
Kosmetogol.wsf
Czesne na kosmetologii stacjonarnej na pierwszym roku to koszt 450zl, z każdym rokiem kwota sie zwieszksza. Jakby ktoś chciał notatki i pare przydatnych rzeczy (w tym testy) proszę o kontakt, chętnie odsprzedam: anna_nowak69@onet.pl
31.08.2018
30.08.2018
xkatie
Hejka, wybiera się ktoś w tym roku na kosmetologię I stopnia stacjonarnie? Może mi ktoś powiedzieć, gdzie znajdę informację o tym, ile płaci się za studia? Nie mogę nigdzie znaleźć info :c
Do Mm
Tak, jest płatny niestety... :c Ogólnie jako osoba po pierwszym roku fizjoterapii stacjonarnej bardzo polecam kierunek :D Bardzo mało jest zbędnych przedmiotów które tylko marnują czas, a same konkretne, na tyle konkretne że jak chciałam czasem uciec z zajęć to nie miałam z czego bo wszystko ważne :/ wykładowcy też bardzo w porządku; nikt nie zalazł mi za skórę ani troche, a jestem dość nerwowa
13.08.2018
16.05.2018
aaaaaaa
Wybiera się ktoś na kosmetologię stacjonarnie? i wie ktos ile wynoszą czesne?
Mm
Czy ktos moze mi powiedziec czy kierunek fizjoterapia w trybie stacjonarny na wyzszej szkole fizjoterapii jest platny? Czy sa jakies progi?
09.05.2018
03.05.2018
Michalina
Zamierzam iść w tym roku na fizjoterapię jednolitą w trybie stacjonarnym. Zostawiam kontakt do siebie - mefistofeles@onet.eu
paulina.ff
byla bym zainteresowana notatkami na kosmetologie II stopnia- magister , ktos cos
05.04.2018
15.03.2018
Krajowa Izba Kosmetologii
Mamy do Studentek Kosmetologii ogromną prośbę o zapoznanie się z wystąpieniem pani dr Kaniowskiej przed Sejmową Komisją Zdrowia w sprawie Kosmetologii. Powinnyście Panie zastanowić się czy osoba która ma tak mało szacunku dla Was jako Kosmetologów powinna Was uczyć . https://av8.senat.pl/9KZ641 Równocześnie nasuwa się myśl, że jeśli tak mało umiecie jak ona twierdzi to znaczy że nie potrafiła Was nauczyć. Więc Uczelnia albo powinna zrezygnować z jej zatrudniania albo zwrócić Wam pieniądze za stracony czas i poniesione koszty.
Natalia
Również poszukuje jakiejś opinii czy wskazówki dotyczącej studiów magisterskich fizjoterapii niestacjonarnie
05.02.2018
05.02.2018
Do Ania
Tak, ja się zastanawiam ale nie wiem jeszcze na 100% a czemu pytasz?
Ania
Witam czy ktoś planuje w tym roku zapis na kierunek fizjoterapia niestacjonarne na magistra?
30.01.2018
26.09.2017
Werka
Hej, idzie ktos na fizjoterapie niestacjonarną? Podajcie do siebie kontakt :)
Olala
Hej, ja idę na kosmetologię stacjonarną! :)
25.09.2017
21.09.2017
Wiki
wikta67@onet.pl dziewczyny z kosmetologii stacjonarnej 1szy rok odezwijcie się :)
fizjoterapia
a kto na fizjoterapie stacjonarnie zostawi jakis namiar na siebie?
19.09.2017
18.09.2017
Martynaa
Jak coś to zostawiam @: martyna.chruscicka969@gmail.com
Martynaa
Ja też idę na kosmetologie stacjonarnie :)
18.09.2017
17.09.2017
aleksandta
Wiki, ja! daj do siebie jakis kontakt :)
wiki
Hej , wybiera się ktoś na 1 rok kosmetologii dziennie ?
07.09.2017
04.09.2017
Ola
Hej, wie ktoś ile jest osob na dzienną fizjoterapie na 1 rok? Bo niewiadomo czy uzbierają odpowiednią ilość osób
Marta
Jakie opinie na temat mgr niestacjonarnej z fizjoterapii? Proszę o kontakt kogoś kto studiuje lub niedawno skończył studia martasulima017@o2.pl
03.09.2017
02.09.2017
Gość
Hej. Chce za rok iść na te studia do Wrocławia tylko mam jeden problem. Na maturze chcę zdawać tylko rozszerzony polski :/ Czy trzeba koniecznie biologie?
Piter
Śmiać mi się chce z tych wszystkich osób, którzy pomimo tylu negatywnych opinii wybierają tą uczelnie. Juz niedługo się przekonacie jak jest i będziecie jeszcze płakać i żałować swojego wyboru. Juz niedługo!
28.08.2017
27.08.2017
Natka
wybiera się ktoś na fizjoterapie stacjonarnie i zostawi na siebie jakiś namiar? :D
Olka
Gocha, podaj jakis namiar do siebie! ;)
27.08.2017
26.08.2017
ja12332der
Poszukuję notatek na fizjoterapie u Czamary . Jest ktoś kto mógłby sprzedać notatki . Na razie potrzebuję na pierwszy rok . Jest ktoś chętny aby sprzedać ?Osoby chętne pisać na jaroadamiec@gmail.com lub na numer 518671569
Pati
Czy ktoś wybiera się na magisterkę niestacjonarnie u Czamary ?
25.08.2017
18.08.2017
Gocha
Wybiera się ktoś na kosmetologię stacjonarnie?
xxx
chętnie pogadam z kimś kto wybiera się na fizjoterapie stacjonarnie, podawać namiary!:D
13.08.2017
09.08.2017
Jaro12
Cześć mam pytanie. Czy jest ktoś chętny do sprzedania notatek potrzebnyvh na fizjoterapii na pierwszym roku? Chętne osoby niech napiszą maila do mnie . Oto mój adres jaroadamiec@gmail.com Albo niech skontaktują się ze mną telefonicznie ,lub napiszą SMS pod numerem 518671569
Nacia
Hej,wybieram sie na magisterke z fizjoterapii, stacjonarnie.Jesli ktoś chce pogadać to zapraszam :natalia_nacia98@wp.pl ;)
09.08.2017
07.08.2017
Aga
Julia a co studiowałaś? Ja chcę isc na magisterke z fizjo i nie mam już pomysłu na jaką uczelnię bo wszędzie same negatywne komentarze. 😞
Julia
Odradzam tą szkole. Wykładowcy to chamy i buce. Po tej szkole student nie wyniesie żadnych umiejętność. Poziom mega niski.
07.08.2017
07.08.2017
NOTATKI
hej ;) posiadam notatki z kosmetologii z 5 lat (licencjat plus magisterka). jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt: kosmetologwsf@tlen.pl pozdrawiam ;)
dzulja
piszcie jak coś na maila, dzulja18@onet.pl. Szukam mieszkania
04.08.2017
04.08.2017
dzulja
ja idę w tym roku na stacjonarne, kosmetologia
MM
cześć ma ktoś notatki z fizjoterapii 1 roku i 2 roku mgr niestacjonarne z góry proszę o kontakt mailowy. dzięki
30.07.2017
26.07.2017
Rayslive
Czy ktoś w tym roku wybiera się na kosmetologie niestacjonarną?
Karolina
Wie ktoś może jaki jest koszt czesnego na stacjonarne fizjo ?
25.07.2017
25.07.2017
Zuza,
Hey, czy ktoś się wybiera na kosmetologię niestacjonarną w tym roku? i może szuka pokoju do wynajęcia ?:)
Sandera
napisałam do Ciebie ! ;)
17.07.2017
15.07.2017
Gosia
musikgosia@icloud.com czekam na wiadomosc :) Sandera jaa :)
Sandera
ktoś w tym roku na kosmetologie stacjonarnie? :))
15.07.2017
14.07.2017
Ola
Podaj maila, zgadamy sie! :)
Gosia
Ola, jak mogę się z tobą skontaktować i popisac na temat studiów?:)
14.07.2017
11.07.2017
Ola
Ja sie wybieram :)
Gosia
Hej. Jest ktos lub wybiera sie na kosmetologie? :) chcialabym porozmawiac z kims na temat tej uczelni
05.07.2017
20.06.2017
kosmetologia2017/18
Hej, wybiera sie ktos w tym roku na licencjat kosmetologii? :))
NOTATKI
hej ;) posiadam notatki z kosmetologii z 5 lat (licencjat plus magisterka). jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt: kosmetologwsf@tlen.pl pozdrawiam ;)
13.06.2017
17.05.2017
Tyśka
Hej,wybiera się ktoś na mgr z fizjo?
studentka kosmetologii
+ nie wiem czy te pozytywne opinie piszą Panie z dziekanatu czy może zdesperowane studentki - szok...
06.04.2017
06.04.2017
studentka kosmetologii
Jeśli chodzi o opinie dla tej uczelni to nawet brak mi słów, żeby opisać to coś co nazywają 'wyższą szkoła fizjoterapii'... Nie polecam na maksa, w dziekanacie wiecznie mają o coś problem. Płacę czesne w ratach i kobieta w dziekanacie robiła problem, żeby wydać mi pieczątkę na legitymacje,bo do 5 dnia jest termin płatności a przecież jest 6 dzień miesiąca i jeszcze nie zdarzyłam wpłacić czesnego... zawsze place raty na bieżąco a tu nagle robią borute przez jeden dzień... PORAŻKA. szkoła jest słaba, szczotki do twarzy na zajęciach praktycznych pamiętaja jeszcze czasy komuny, kadra ucząca i pracownicy tej szkoły traktują Cię jak śmiecia - bo przecież masz ponad 20lat, wiec jeszcze można Cię zgnoic jak psa. Rektor uczelni też mało pomocny jeśli chodzi o problemy i skargi zgłaszane do niego - moim zdaniem tak nie powinna wyglądać współpraca z prywatna uczelnią - NIE POLECAM!!! Gdyby nie pieniądze, które włożyłam w tę szkołę już dawno bym z niej uciekła.
Xxx
Hej, chciałabym wybrać sie do szkoły na fizjoterapie od nowego roku. Ktos wyjaśni mi jak przebiega rekrutacja? Na podstawie wynikow matur? A jeśli tak to od jakiego progu sa przyjmowani uczniowie? Dziekuje z gory :)
03.03.2017
10.11.2016
PIko
hej kończyłam w 2006 r i wpominam uczelnię dobrze przede wszystkim wykładowcy akademiccy , super sprzęt i kosmetyki
była studentka
Czcza reklama, a poziom niski.
24.10.2016
29.09.2016
Angelika
Hej, wybiera się ktoś na kosmetologię I stopnia, niestacjonarnie? :)
Angela
Hej :) Jest może jakieś prywatne forum dot, kierunku fizjoterapia II stopnia tryb niestacionarny?
20.09.2016
12.09.2016
arl
hej Doris mogłabyś dac namiar do siebie bo chciałabym sie cos zapytać ponieważ od października mysle isc tam do szkoły , pzdr
Doris
Hej Ja jako była studentka fizjoterapii tej uczelni zdecydowanie odradzam !!!! Przez niektórych wykładowców studenci traktowani sa jako zło. Na ćwiczeniach z przedmiotów dr CZ... wyśmiewanie i bezczelne komentowanie odpowiedzi . Nie mówiąc już o załatwieniu sprawy w dziekanacie.
09.09.2016
27.08.2016
martyakAAA
hEj zastanawiam się nad kosmetologią w tej szkole bo już jestem na studiach ale chyba zrezygnuje i na kosmetologie niestacjo ktoś idzie dajcie znać ciekawa jestem ale widze że opinie pozytywne i dużo bardzo nie trzeba płacić mieś ;) niech ktoś da znać ;)
arl
Wybiera się ktoś na mgr fizjo niestacjonarnie od października???
18.08.2016
18.08.2016
arl
tak powodzenia :)
Zamrzyk
Ja z pod Poznania i dopiero licencjat bym zaczął:)
16.08.2016
16.08.2016
Paulla
Ja na kosmetologie stacjonarna :) mail : paulla1006@wp.pl
Paulla
Ja na kosmetologie stacjonarna :) mail : paulla1006@wp.pl
16.08.2016
14.08.2016
arl
tak ja mysle się wybrać na niestacjonarne ale na mgr a Ty?? i skad jesteś ?
Zamrzyk
Witam wybiera się ktoś w tym roku na kierunek fizjoterapii niestacjonarne?
13.08.2016
13.08.2016
Zamrzyk
Witam wybiera się ktoś w tym roku na kierunek fizjoterapii?
arl
czesc Krina skad jesteś ? myślisz isc na fizjo na mgr ???bo ja tez mysle ale o mgr fizjo
09.08.2016
01.08.2016
Hella
Szkoła bardzo pozytywna, Dostałam sie tam z pierwszego naboru ale nauki jest dużo. Fajne wykłady, ciekawe zajęcia no i dużo praktyki. a to najważniejsze w takiej pracy jak fizjoterapeuta. nie zamieniłabym uczelni na żadną inną
Karina
Zastanawiam sie nad fizjoterapia od pazdriernika. Ktos sie orientuje gdzie mozna tanio znalezc jakies mieszkanie do wynajecia? Jest jakies forum na ktorym mozna sie troche poznac i nnymi??
01.08.2016
24.07.2016
arl
zajecia sa sob i niedz co tydz
Mich
Cześć mam takie pytanie, jak wygląda fizjoterapia 2 stopnia czy zajęcia są od piątku czy tylko soboty i niedziele.
24.07.2016
23.07.2016
arl
czy ktoś wybiera sie od października na fizjo ???
xxa
czy za studia dzienny rownież trzeba placic??
15.07.2016
14.07.2016
Klaudia
Ja też wybieram się w tym roku :)
Natala
Ja sie wybieram na kosmetologie. Pytałam już znajomej jak jest bo już zrobiłą u nicj licencjata to bardzo chwaliła. nauczycieli jak i atmosferę.
07.07.2016
22.06.2016
Patrycja
Wybiera się ktoś w tym roku na kosmetologie ? :)
Marta
Ja z fizjoterapii jestem zadowolona. Według mnie zajęcia wyglądają tak jak należy ale zauważyłam ze najwięcej narzekają osoby którym nie chce się uczyć i chciałyby wszystko mieć "za to ze są"
21.06.2016
06.06.2016
magda
wybiera się ktoś na fizjoterapię od października ? :)
studentka kosmetologii
Co zrobi WSF? na pewno zniechęci Cię do pracy w zawodzie ;) Panie na pracowniach zajmują się sobą wychodząc z założenia że przyszło się do tej szkoły i od razu się umie. Nie pokażą, nie wytłumaczą, nie nauczą... WYMAGAJĄ i tyle. Zero pomocy, sprawdzenia czy ktoś robi coś dobrze, porady ja robić lepiej. Hasło: "ćwiczcie" a później ocenianie i krytykowanie. Czasem nawet naśmiewanie się ze studentek. Ludzie przecież gdybyśmy to wszystko umiały nie szłybyśmy na studia tylko otwierały gabinety. NIE POLECAM
01.06.2016
01.06.2016
Ja
Kosmetologia- nie polecam. Wykładowcy niemili, co innego na zajęciach z czego innego zaliczenie. Zajęcia praktyczne na pracowniach na niskim poziomie. Słaba wiedza Pań prowadzących. Jeśli zalezy komuś na umiejętnościach a nie jedynie na wiedzy (wiedzy teroretycznej ktora w praktyce przydaje się w 10%, reszta bezsensowne treści przydatne ale chyba na innym kierunku) polecam jakieś studium lub technika. Koleżanki które są po cosinusie potrfią dużo wiecej. Jak szuka się pracy w gabinecie niestety ale nie liczy się papier ze szkoły a umiejętności i kursy. Jeśli ktoś przychodzi na rozmowe to przeważnie musi wykonać paznokcie, zabieg przy przyszłym pracodawcy a nie wymienić składniki aktywne kremu którego firma daje kase uczelni za promowanie go. Sory. Po papierek na którego zdobycie będziesz musiała się bardzo napracować i nauczyć wielu nieprzydatnych informacji do WSF Po umiejętności pozwalające na prace w zawodzie i pozwalające w ogóle zdobyć jakąkolwiek prace na pewno NIE NA WSF. Pozdrawiam :)
Kosmetolog
Tragedia. Nie polecam. Nieludzka uczelnia. Jedyne co sie zgadza w pozytywnych komentarzach to to ze trzeba sie duzo uczyć.. Jak czytam te pozytywne komentarze to zastanawiam sie czy pisali je studenci tej uczelni. Nie poznałam jeszcze ani jednej osoby studiującej kosmetologie w wsf i będącej zadowoloną z tej uczelni. Po tej uczelni idąc do pracy możesz wyrecytować wykute na pamieć regułki na pewno nie wykonać jakiś zabieg. Chyba ze ktos pracyje w zawodzie w czasie studiow i robi dodatkowe kursy. Po tej uczelni praktycznych umiejetnosci nie zdobędziesz przynajmjiej jesli chodzi o kosmetologie
31.05.2016
31.05.2016
Studentka
Praktyczne zajecia na bardzo niskim poziomie. Teoria jak na medycznym. Oszczedjosci na kazdym kroku np. Na zajeciach praktycznych jedjorazowe papierowe kapturki do pedicure uzywane wielokrotnie (fuuu!), narzekanie Pań prowadzacych zeby nie uzywac za duzo kosmetyków itd. itp. Znaleźć wykładowcę ktory bylby czlowiekiem i rozumial ze w czasie studiow zaocznych takze sie pracuje prawie niewykonalne na tej uczelni. Mimo studiow zaocznych najchetniej wszelkie drugie terminy itd organizowane w tygodniu roboczym. Łaska wykladowcow "nie mam obowiazku wysylac wam wynikow na maila podam na ostatnia chwile" "nie mam obowiazku w ogole robic poprawy" itd. Poziom wysoki? Raczej gnębienie studentów pierdołami ktorych nie wie niejeden lekarz.
Malona
Mi WSF bardzo odpowiada. Kosmetologia to jest coś co kocham, interesuję się i wiąże swoja przyszłość...jestem zadowolona z wyboru studiów!!
28.05.2016
18.05.2016
DM
Hej wszystkim, jeśli macie jakąś opinię na temat kosmetologi to piszcie proszę. Będę wdzięczna za każdą opinię :) misia.misiula@onet.pl
Patka
dobra uczelnia, dużo trzeba się uczyć ale jeżeli nie chce sie póżniej mieć problemów ze znalezieniem pracy to trzeba się przyłożyć. uczyłam się tam, pracuję teraz w zawodzie i jest na prawdę dobrze:)
14.05.2016
09.05.2016
Anka
rzeczywiście bardzo dobra uczelnia. dzięki studiowaniu tam w trybie zaocznym i jednoczesnym pracowaniu na pół etatu udało mi sie zdobyć doswiadczeni i widzę, które owocuje teraz dobrą pracą i niezłą kasą. poziom naprawdę jest wysoki więc warto. nie żałuję, że zdecydowałam sie na kosmetologie u nich! polecam
Agnesss
Fajna uczelnia, fajni ludzie i doskonali wykładowcy! dają w kość ale poźniej to procentuje bo ja nie miałam większego problemu ze znalezieniem pracy!
08.05.2016
05.05.2016
była studentka
Studiowałam tu licencjat i mam złe zdanie o tej uczelni i bardzo żałuję, że ją wybrałam. A ponieważ dalej kształciłam się na kolejnych stopniach w innych uczelniach to mam skalę porównania co do jakości kształcenia.
Ilona
jestem dopiero na drugim roku kosmetologii ale już teraz wiem, że podjełam dobrą decyzję i dzięki nim zyskam sporą wiedzę i dobry zawód! studiuję zaocznie więc mam szansę też pracy co dodatkowo pomaga zebrac doświadczenie! jest super!
27.04.2016
05.04.2016
LolaBunny
jestem na 3 roku kosmetologii na tej uczelni.Jak dla mnie bardzo dobra szkoła. Potrafia przynajmniej czegos nauczyć . Byłam na innej uczelni , z której sie przepisałam do wsf i nie żałuje
shine
jak dla mnie uczelnia bardzo w porządku . Świetne podejście do studenta , bardzo dużo wynosi się z zajęć . Uczyć się trzeba jak wszedzie na studiach zresztą . STudiowałam fizjoterapie .
31.03.2016
13.03.2016
Elizeusz
witam . studiowałam na tej uczelni kosmetologie , tą uczlenie bardzo polecam , wykładowcy w porządku , uczyć się trzeba jak wszędzie , płacić czesne jak na każdej uczleni prywatnej.Świetna kadra wykładowców, dobre zaplecze jeśli chodzi o laboratoria .
WIKI
Hej , powiedzcie mi ile wynosi czesne na dziennych i zaocznych ? :) i czy wgl warto wybrać się tam na kosmetologie ? :)
20.01.2016
11.01.2016
Magda
Ja też uważam, że to bardzo dobra szkoła. Jestem zadowolony z nauki u nich - bardzo fajni wykładowcy odpowiednia ilość zajęć teoretycznych jak i praktycznych więc chyba niczego więcej do szczęścia nie potrzeba. po ukończeniu studiów można spokojnie pracować - wiedza jest odpowiednia
Justyna
czy studia stacionarne sa rowniez platne ?
05.01.2016
12.12.2015
Ada
Poziom jest naprawdę wysoki. Starają sie żeby każdy kto ukończy posiadał potrzebną wiedze do pracy. Uczyć się trzeba innej metody nie ma.
Pat
Cześć Chciałem zapytać jak jest z fizjoterapią zaoczną chodzi mi o licencjat ale głównie na magisterkę czy co miesiąc podnoszą czesne jak tam jest
08.12.2015
18.11.2015
żaneta
kosmetologia - polecacie czy odradzacie?
magda
Wyższa szkoła Fizjoterapii to jak dla mnie dobre miejsce - co prawda trzeba przysiąść do nauki no ale to oczywiście dobra rzecz bo jednak wychodzi się dobrym dyplomem i sporą wiedzą
18.11.2015
01.10.2015
KOSMETOLOG CZAMARA
hej ;) posiadam notatki z kosmetologii z 5 lat (licencjat plus magisterka). jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt: kosmetologwsf@tlen.pl pozdrawiam ;)
Kamil
Wybiera się ktoś z Was na 1 rok stacjonarnej fizjoterapii?
21.09.2015
19.09.2015
Daria
Do: kamilakosmetolog Masz jeszcze notatki z pierwszego roku? Mój mail: daria.chowis@gmail.com Pozdrawiam.
Anetta
Ja mam już I rok za sobą teraz startuję na II, studiuję Kosmetologię i jestem bardzo zadowolona z wyboru i z programu studiów.
11.09.2015
10.09.2015
Magdaa
Czy ktoś wybiera się na fizjo zaocznie ? Mam info od wyższych roczników, że zajęcia odbywają się w sb, ndz, czasem piątki co 2 tyg. Na stronie jest informacja, że zajęcia są w piątki, sb i niedziele co tydzień. Cy ktoś wie coś więcej w tym temacie ? Bd wdzięczna za pomoc ;)
Ala
Też napisałam wiadomośc :))
01.09.2015
01.09.2015
Aga
napisałam do Ciebie wiadomość :)
Patrycja
A tu daje mój link do profilu :) https://www.facebook.com/profile.php?id=100008339464182
01.09.2015
01.09.2015
patrycja
Cześć, mam na imię Patrycja. Również zaczynam dzienne studia kosmetologii u Czamary. Chciałabym założyć grupę na facebooku wszystkich osób, które bedą na tym roku. Byloby nam lepiej i razniej na samym początku. Wiadomo, że podzielą nas na grupy ale na starcie byloby lepiej. Ja się nazywam Patrycja Wójtowicz, jeśli jesteście za tym aby taka grupa powstala napiszcie do mnie wiadomosc na facebooku. Jeśli odezwie się parę osób to bez zastanawiania zabieram sie za to! A poźniej razem będziemy szukać innych,nowych osób :) Pozdrawiam, buzka :*
Aga
Ala, to moze jakoś nawiążemy kontakt? :) zawsze to łatwiej na początku :)
31.08.2015
31.08.2015
Ala
Aga , ja wybieram się od października na dzienne :)
Aga
ja w tym roku zaczynam od października dziennie :) jeśli ktoś też, to proszę napisz tu w końcu razem raźniej :)!
27.08.2015
18.08.2015
Patra
Dużo moich koleżanek kończyło w tamtym roku kosmetologię i w tym roku ja też tam idę. Wiem, że trzeba się dużo uczyć ale wiedza i praktyka jaką zdobędziecie na tej szkole naprawdę się przyda i jest to wiedza życiowa a nie jakaś sprzed 50 lat.
kamilakosmetolog
Witam. STUDIA GODNE POLECENIA :) w tym roku ukończyłam studia magisterskie z wynikiem bdb. licencjat również kończyłam na tej uczelni. jeżeli ktoś chce jakieś materiały naukowe/ notatki proszę dać znać...
15.08.2015
14.08.2015
Ala
czy ktoś wybiera się na kosmetologię stacjonarnie od października ?:)
Justyna Klimas
W tym roku skończyłam Kosmetologię, wcześniej zrobiłam studium kosmetyczne, w szkole policealne, ale chciałam więcej:D Jestem bardzo zadowolona z przebiegu studiów i zdecydowanie polecam :)
04.08.2015
02.08.2015
Patrona
Uczyć się trzeba, zaliczenia trzeba zdawać i trzeb po prostu to lubić. Nie ma lekko i szkoła jest bardzo dobra. Polecam
Jolka
Szkoła godna polecenia, ciekawe zajęcia, znani wykładowcy. Ja jestem zadowolona z wybory.
02.08.2015
31.07.2015
gerio
czy ktoś wybiera się na fizjoterapię II stopień (zaoczne) od października 2015?
Milena Błaszczyk
Ja również idę na kosmetologię zaocznie :) Zapraszam do kontaktu na fb jeżeli ktoś się też wybiera na ten kierunek w trybie zaocznym oraz zachęcam do dołączenia do grupy, którą utworzyłam :) https://www.facebook.com/groups/389620744568299/
18.07.2015
16.07.2015
Magda
jesli ktos idzie na kosmetologię zaocznie w tym roku to podaję swoj numer, razem zawsze razniej 693 739 578
Szkodniczek
Nie polecam...... Załatwienie czegokolwiek w dziekanacie to jakiś koszmar. Bez podania o cokolwiek lepiej nie wchodzić. Do tego jeśli chodzi o osoby niepełnosprawne, o wszystko trzeba się prosić i jeszcze nie masz pewności, że to osiągniesz. Jestem ich absolwentką i niestety nie zostalam przyjęta na studia magisterskie ze względu na stopień niepelnosprawności, z ktorym przyjeli mnie a licencjat. Ich wewnętrze przepisy zmieniają się z roku na rok, a osoby niepelnosprawne niestety ale są dyskryminowane.
15.07.2015
14.07.2015
Paulina Skowron
Witam, wybieram się na uczelnię na profil kosmetologia, w trybie zaocznym. Proszę o kontakt na fejsie, razem będzie raźniejszy start na uczelni ;)
ana
Proszę powiedzcie ile kosztuje czesne na fizjoterapie?? nie mogę znaleźć nigdzie tego :/
13.07.2015
10.07.2015
Emils
Powiem jedno gościu od kinezy dno i 10 m mało. Brak szacunku dla studentów. Złośliwe komentarze i docinki odnośnie wyglądu to codzienność. Odradzam z całego serca. P.s wielkiemu wykładowcy Panu P.J życze aby się ogarną i ostrzegam ze karma wraca
KM
I semestr= miesiac 490. Potem co semsestr wzrasta o 30zł. Tego nigdzie nie ma, przychodzi komunikat w listopadzie. Lekkie oszustwo ale..WARTO :)
09.07.2015
08.07.2015
Milena
Ja się wybieram od października na kosmetologię , ale w trybie zaocznym ;)
Milena
Ja się wybieram od października na kosmetologię , ale w trybie zaocznym ;)
08.07.2015
08.07.2015
Milena
Ja się wybieram od października na kosmetologię , ale w trybie zaocznym ;)
kosmetologia
Czy mógły któs powiedziec kto wybiera sie na kosmetologie do tej szkoły od pazdziernika? :)
08.07.2015
03.07.2015
klaudia94
Ile wynosi czesne w tej szkole ? Nigdzie nie mogę tego znaleźć :(
terra
polecam szkołę, wykładowcy super, dużo nauki ale to świadczy o uczelni ze poważnie bierze swoich studentów! ja kończę uczelnię i już znalazłam pracę w zawodzie!
20.06.2015
17.06.2015
furion
Nie polecam robić magistra fizjoterapii na WSF, jedynie młoda część kadry wnosi coś do edukacji - z nimi jest najmniej zajęć, za to z wykładowcami, którzy mogą wspominać historię dinozaurów są wszystkie pozostałe przedmioty. Sport niepełnosprawnych? super, poznasz wszystkie tabelki punktacji zawodników nie mając styczności z realiami tej części edukacji w praktyce. reszta też zostawia wiele do życzenia, chociażby kontakt między rektorem a studentem. Dziekanat tak jak w większości uczelni zatrudnia opóźnionego w rozwoju flegmatyka, który wie tylko o której zaczyna i kończy pracę. Pozdrawiam i nie polecam!
xxxx
A jak wyglądają studia zaoczne na fizjoterapii?;)
13.05.2015
04.05.2015
obecna
Regularnośc to podstawa. POLECAM :)
Eszka
Ja polecam szkole, fajne lata, duzo wiedzy i coz..w moim wypadku zawod:) bardzo sie ciesze! pozdrowienia
03.05.2015
27.04.2015
Fevera
Jestem świeza asolwentka, ktora bardzo poleca!;) Fajna atmosfera w szkole i ciekawe zajecia
olle
Studiuje od 2 lat na tej pożal się Boże uczelni. Odradzam z całego serca tych złodziei. Ta szkoła to jedno wielkie rozczarowanie!
27.04.2015
24.04.2015
Joanna
Ja skończyłam tą szkołę, teraz wybieram sie mgr. Faktem jest, że tam trzeba sie uczyć!! Najlepiej jest nażekać i usprawiedliwiać się i zwalać wszystko na wykładowców. Owszem,w dziekanacie straciłam sporo nerwów i tam nigdy nie będzie porządku. Jak czesne za wysokie to idżcie do Warszawy, gdzie zapłacicie 1000 zł na miesiąc. Czesne na I roku wzrastało o 100 zł a na mgr jest stałe. Zawsze znajdzie się jakiś wykładowca co zajdzie za skórę, ale uważam, że z tych najważniejszych przedmiotów mają dużą wiedzę. Anatomia jest trudna, ale do ogarnięcia jak sie jest systematyczym.
melepetka
Dla mnie szkoła super, stawiają na praktykę, a to przecież w tym zawodzie ważne! No i świetna kadra :)
20.04.2015
30.03.2015
czeszka
mi ta szkoła pasuje, wiadomo (i to chyba wszędzie tak jest) ze jest trochę przedmiotów które może wydają się być niepotrzebne ale mimo wszystko całokształt szkoły jest dobry - i jak ktoś się chce nauczyć zawodu to polecam!
obecna studentka
Studiuje na wsfie od pażdziernika 2014-fizjoterapie. Od początku byłam zadowolona z wyboru zarówno kierunku jak i uczelni. Pierwszy semestr mni etroche zniechęcił przez niepotrzebne przedmioty takie jak biola czy antropologia. Do niczego mi sie nie przyda wiedza skąd wyszły australopiteki czy gdzi ezachodzi synteza białka. No ale dzisiejszy dzięń pokazał, ze sa one po to by zrobic przesiew. Anatomia na która kazdy narzeka wcale nie jest zła. Były inne przedmioty gorsze od niej. dr Zaleski, moj miszcz. Żyje tym i umie przekazać jasno wiedze. Trzeba po prostu byc systematycznym. Obecnie jestem na drugim semestrze gdzie już bardziej zagłębiamy się w cele fizjoterapii. Nowe przedmioty i kolejni świetni mentorzy. Minusem jest oczywiscie wysoki czynsz i wzrastająca o 30zł co semetr rata .... Więcej minusów na prawdę znaleźć nie umiem.
24.03.2015
10.03.2015
stasia
jestem na tej uczelni na kosmetologi i na prawdę mimo, że zajęcia wyczerpujące i to czuję że całkiem dobrze mnie przygotowują i będzie w przyszłości to procentować!
Anna p.
Bordzo powaznym zaniedbania ma ta uczelnia i to od wielu lBARDZO źle zaplecze socjalne, ubustwo na pracowni połamane stare lawki i krzesła brak odpowiedniej klimatyzacji w po mieszczeniach gzie wyklady trwja po 10 h można zamarznac w zimie albo udusić się w lecie. Chamstwo rektora. Kompletny brak informacji o ważnych sprawach. Na Kosmetologia bardzo niezerowa atmofsfera...ciągle pani mgr dają do zrozumienia swoja wyższość nie służąc pomocą i zaangażowaniem w prace! Tam naprawdę z praktykcznych zajęć niewiele się wyniesie. Niech kazddy w swoim sumieniu rozstrzygnie czy chce płacić Ponad 5000 Za semestr za taka jakosc nauczania.
27.02.2015
20.02.2015
studentka ostatniego roku
Najgorsza uczelnia na jakiej studiowałam. Załatwienie sprawy w dziekanacie to jakiś koszmar. Sale wyremontowane tylko w części wizytowej, w okolicach dziekanatu. Pozostala część to totalny brut, syw i ubóstwo. Wiekszosc osób na tej uczelni traktuje studenta jako zlo konieczne. Na szczęście w tym roku koncze ta uczelnie. Ogólnie nie polecam tej uczelni. Poszukajcie innej wbokolicy.
Kaśka
Z ciekawości zaczęłam czytać opinie o mojej uczelni i jestem w szoku! "Były student" - sądzę, że powodem Twojej frustracji jest właśnie brak zaliczenia przedmiotu, nic innego. A brak zaliczenia jest tylko i wyłącznie Twoją winą, więc sprytnie się teraz tłumaczysz problemami ze zdrowiem, itp. (pewnie słyszałaś o samorozgrzeszaniu się?), ale myślę, że takie bajki możesz wciskać rodzicom, którzy zapłacili za Twój rok dobrej zabawy poza uczelnią. Podsumowując - zgadzam się z jednym - ANATOMIA JEST OKROPNA, ale nie zmienia to faktu, że jest do zdania. Wsf trzyma dobry poziom, a jak nie wierzycie, spróbujcie zahaczyć się o praktyki i spójrzcie jak pozytywnie ludzie reagują, gdy słyszą na której uczelni studiujecie.
19.01.2015
15.01.2015
Były student!
W pełni zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na temat Wyższej szkoły Fizjoterapii i bardzo żałuje ze na samym początku nauki inie wzięłam sobie komentarzy na tej stronie do serca (tym bardziej ze je czytałam ale nie chciałam dać im wiary, bo skoro to prywatna i ponoć dobra szkoła to na pewno nie jest taka złe, tym bardziej ze nie mam problemów z nauka).Ale prawda jest taka, że Na Czamarze zmarnowałam rok swojego życia! Uczyłam się, chodziłam na zajęcia, praktyki i ...nie zaliczyłam przedmiotu, co było równoznaczne z tym ze już wylatuje ze studiów! to jakaś paranoja! w ogóle nie idzie się dogadać z wykładowcami, pomimo tego ze płacimy tak duże pieniądze( czesne co semestr wzrasta) . Na zaliczeniach jakiś z dupy wzięty magister potrafi powiedzieć do studenta ze jest upośledzona i ze marnuje jego czas, jak w takiej sytuacji uczeń możne się skupić! Dodatkowo okropnie ciężko jest coś załatwić w tej szkole! Dziekanat wiecznie o niczym nie wie. Nauki bardzo dużo co powinno być plusem a jednak nie jest gdyż są to suche fakty które nie zostają w głowie np anatomia: do nauki morze suchego tekstu a jak przychodzi co do czego to żaden z uczniów nie wie co gdzie się znajduje.Masakra! Stanowczo odradzam tę szkołę bo to sam stres i łzy rozczarowania! Od napięcia w WSF mam problemy ze zdrowiem dlatego postanowiłam zakończyć z nimi współprace! Żałuje tylko ze zrobiłam to tak późno bo od początku wiedziałam ze to złodzieje( ale wiadomo , szkoda mi było włożonej pracy i pieniędzy) Dlatego wszystkim osobą które myślą o studiach na WSF we Wrocławiu doradzam by zastanowiły się dwa razy niż wpakowały się w takie bagno!
studentka
Jeszcze jedno nalezy zauwazyc ze wszysrkie pozytywne komentarze kazdy z innym nikiem oczywiscie sa wystawione tego samego dnia minuta po minucie. Przewal jak nic. NIKT na rej uczelni by jej az tak nie zachwalal. Albo mowią że ujdzie, da sie przezyc albo ze jest beznadziejnie! Ta szkola to dno. Praktyki to bedzie suzo na wakacjach tak jak od nas wymagaja po kazdym semestrze po 3 miesiace a w szkole sama teoria i nuda! Balagam was ludzie ogarnijcie sie! Szczerze nie polecam. WSF najgorsze co mnie w zyciu spotkalo.
03.01.2015
03.01.2015
studentka
Na tej uczelni liczy się jedynie żebys zwrocil sie odpowiednim tytulem do zadufanych w sobie wykladowcow. Studiuje tam i jak najbardziej ODRADZAM! Kazdy kogo spotkam na korytarzu i zapytam czy drugi raz wybralby te szkole odpowiada stanowcze NIE. Studiuje kosmetologie i nie polecam wybierania tego kierunku na tej uczelni. Wykladowcy nie sa wyrozumiali, nie mozna o nic zapytac i wszystko powinnismy wiedziec przychodzac na te studia. To nie jest normalna uczelnia! Opalty kosmiczne. Czesne podnosi sie co semestr a do tego nie zdaj jednego przedmiotu... nie dosc ze jednorazowa oplata 100zl to dodatkowo za powtarzanie jednego przedmiotu przez semestr 500zl. Czyli jesli ktos placi na raty automatycznie czesne podnosi sie o 100zl w miesiacu do gory. Pan doktor ktory rzekomo ma byc do naszej dyspozycji i odpowoadac na pytania w razie potrzeby, nasz kochany opiekun jest gburem. Pytajac o cokolwiek nie ptrzymasz odpowiedzi albo sie zbulwersuje jak mozna czego sie wiedziec! Ludzie niektorzy nie studiowali na 10 uczelniach tylko sa to ich pierwsze studia w zyciu a tu takie reakcje jakby nie wiem co. Przygotujcie sie ze na wykladach moze byc jedno, zapowiedziane na zaliczenie bedzie calkiem cos innego niz bylo na wykladzie a w rezultanie dostaniecie jeszcze calkowicie co innego. Albo ktos powie ze zaliczenie bedzie testem a b c d a dostaniecie pytania otwarte do tego wszystkie jakies obliczeniowe a niecyzsta teoria. W tej uczelni wszystko jest mozliwe. Ale pamietajcie z Szacunkiem do wykladowcow!
marciaszek
Jestem na drugim roku studiów, na fizjoterapii, jako dodatkowy kierunek...i nie widzę żeby coś się działo na tej uczelni co jest niespotykane na innych. Ale to moje zdanie..A chamskich wykładowców wszędzie można spotkać. Ja jestem zadowolony bo dużo wiedzy jest przekazywane
27.12.2014
15.12.2014
paszikowa
powiem szczerze, że dziwią mnie te negatywne komentarze... ja jestem na 1szym roku kosmetologii licencjackiej i póki co nie mogę powiedzieć, żebym zauważyła jakiś szczególny bałagan czy nieprzygotowanie do zajęć, wręcz przeciwnie... faktyczne uczyć się trzeba sporo, ale to wiedziałam od początku, tak naprawdę na tą chwilę jestem zadowolona, zobaczymy, jak będzie dalej :)
anty WSF WRO
zgadzam sie kolega czy koleznka, ze te pozytywne komenatrze sa podejrzane- pewnie sam czamra je pisal!!!! Szkoda Waszego czasu, pieniedzy i checi. Bardzo odradzam ta szkole, zaluje ze ja nie poczytalam opini wczesniej, bo jak mam sie zebrac z rana w sb na wyklady ktore np sa od godz 8 rano, a mam wstac o 4 czy o 3 rano to sie w ogole zastanawiem czy wyklad bedzie czy znowu ktos bedzie mial nas gleboko w D..! a zreszta niektorzy wykladowcy sa chamscy, ich opnie glosne opinie na temat roznych ludzi (jak sie wypowiadaja na wykladach) sa tak nieprofesionalne, ze czyanm sie zstanwiac czy ten DR naprawde jest DR czy jakims glupolem ktory moze wykupil sobie dyplom i dostal prace po znajomosci w tej szkole, bo na AWF napewno ludzi z takim poziomem wiedzy i kultura osobista nigdy w zyciu by nie przyjeli!!! jeszczeraz odradzzm!!!!
08.11.2014
08.11.2014
anty WSF WRO
NIE IDZCIE TAM!!!! ludzie, odradzam z czystym sercem ta chora szkole!!!! naprawde tu zamiast sie nauczyc czegos to zaczniecie sie zastanawiac, co Wy tutaj robicie...? POwiem tak: studiuje fizjoterapie i jestem mega rozczarowana!!! Placi sie za szkole co miesiac, a iech sie spozni to np nie dosaniesz podbitej legitamcji, albo nie bedziesz miec wpsisu z czegos.. MASAKRA! wyklady, czasami ich nie ma- bo jak sie okazuje wykladowca np nie wiedzial, ze ma zajecia z nami. Tresc wykladow z obojetnie jakiego przedmioty z MGR fizjoterapii to jest porostu jakis zart, albo sluchanie zyciowych sytaucji jak to prowadzacy cos przezyl, albo jak fizjoterapeuci sa traktowani przez lekarzy itp!!! sprzet owszem w tej szkoel czamra ma, ale co z tego jak nie uczy nas jak go obslugiwac...! dodam jeszcze, ze przed rozpoczeciem roku akademickiego, plan pojawia sie zawsze w tym samym tyg co rozpoczynaja sie zajcie!! brak kultury niektorych wykaldowcow. Bibiloteka jest uboga wrecz! Ludzie, chcecie sie czegos nauczyc i naprawde pokochac fizjoterapie to przysiegam- NIE IDZCIE DO WSF!!!! aha, jeszcze wspomnie ze warunk nie ma, czyli jesli jak nie zaliczysz czegos np jednego przedmiotu to niestety musisz sie pozegnac i masz rok plecy i bedziesz chodzic z kolejnym rokiem. np jesli sa zajecia zaoczne to czasami zjezdzasz na weekend p tylko na 2 godz cw, w jeden dzien a w drugio na 4 godz...! jest organizacja do D..! ludzie w dziekanacie sa tacy niemili. ja tak zaluje, i kiedy skoncze ta psychiczna uczelnioe to nawet nie przejde obok, a czamarze nigdy sie nie uklonie na ulicy, bo uwazam, ze glowe to on ma aby sciagac kase od ludzi, ale aby naparwde zainwestowac w edukacje wyklady, cw to ma to w D!
marcia
Odradzam pójście do WSF ja dzisiaj miałam zacząć swoje pierwsze zajęcia a dostałam rozwiązanie umowy bo nagle się dopatrzyli ze mam 2 stopień niepełnosprawności a przy składaniu w lipcu dokumentów to nie był problemem. i musiałam się prosić żeby oddali wpłacone pieniądze i nie polecam tej szkoły.
01.10.2014
18.02.2014
samosia
jestem na 4 semestrze, nie polecam tej szkoły, nikt nie mówił, że zjazdy są co tydzień... wszystkie negatywne opinie wystawione są PRAWDĄ, pozytywne komentarze są podejrzane, pewnie pisane przez jakieś podkupione osoby. SZKOŁA nastawiona na kasę i taka jest prawda, większość zrezygnowała by z tego bagna po pierwszym semestrze, ale szkoda im straconych pieniędzy, wszystko jest tu robione na pokaz... ODRADZAM SZCZERZE
studentka kosmetologii
Zdecydowanie odradzam wybranie Wyższej Szkoły Fizjoterapii!!! Jestem już na 3 roku i gdy tylko skocze tą uczelnię, będę mogła z pełną świadomością powiedzieć że już nic mnie na żadnej uczelni nie zdziwi, oczywiście negatywnego. A więc, jak już wcześniej pisałam jestem na trzecim roku - licencjackim. Dzisiaj jest już 15 styczeń a na temat pisania pracy licencjackiej nie ma szansy się nic dowiedzieć. Nie mamy podanych tematów prac, nie wiemy czy przydzielą mam promotorów, czy sami mamy sobie ich wybierać. Ogólnie każdy ma w dupie innego. Kolejna sprawa jest taka, że obcięli nam zajęcia z kosmetologii! Najważniejszego dla nas przedmiotu- bo w końcu jesteś na kierunku KOSMETOLOGII!!! Argumentują to tym, że program nauki się zmienił i oni nie mają na to wpływu. To w końcu jest uczelnia prywatna, więc na wszystko ma wpływ nasz szanowny szef wszystkich szefów, samozwańczy profesor doktor Czamara! Dodatkowo zajęcia z receptury które miały trwać semestr (pani wykładająca nam ten przedmiot zatrudniona została na jeden semestr) przerobiła z nami cały materiał, a teraz jej powiedzieli, że jeszcze pół roku ma z nami coś robić). W jakiej innej szkole byłoby to możliwe?! Następne- w umowie jaką podpisywałyśmy ze szkołą mamy listę przedmiotów, które realizujemy w czasie studiów. Dostaliśmy ostatnio karty zaliczeniowe i okazało się że mamy wpisać przedmiot którego w ogóle nie było, ale i tak dostaniemy z niego wpis i ocenę od kogoś chociaż nic o tym przedmiocie nie wiemy. Nawet nie ma osoby która taki przedmiot by wykładała. Reasumując nigdy w życiu nie poszłabym drugi raz do tej szkoły. Poziom pogardy dla studentów jest porażający. I to wcale nie chodzi o płacenie czesnego, czy tego że wykładowcy od nas dużo wymagają. Oczywiście, że wiedza jest potrzebna- z tym się nie można kłócić. To jest ważne. Ale wszystko inne jest żenujące! Jeszcze będę pisać.
15.01.2014
20.12.2013
Student
Tak sobie czytam te wasze wypociny drodzy myśliciele od "oszustów, kłamców i wyzyskiwaczy" wyzywających innych ludzi i tak się zastanawiam czy to tylko wasze kompleksy czy głupota. Kończę studia na tej uczelni w tym roku i ani razu nie słyszałem takich bzdur wygadywanych przez kolegów i koleżanki. Co do czesnego w umowie jest jasno napisane że co semestr może ulegać zmianie. Jeśli myślicie że tu zapłacicie i już zdaliście to polecam wybrać się do zawodówki albo szukać pracy w pośredniaku bo wnioskując po waszej argumentacji i odpowiedziach to będzie dla was najlepsze. Jeśli ktoś pisze że na tej uczelni jest mało zajęć praktycznych to chyba tutaj w ogóle nie studiował, albo nie przeszedł przez pierwszy semestr.
student
ej ludziska zastanówcie się co wy piszecie chyba tak naprawde nie studiowaliście w tej uczelni skoro twierdzicie że jest mało praktyki. Od 2 roku studiow tak naprawde studenci jeżdżą po różnych szpitalach, prywatnych gabinetach aby nauczyć się pracy na pacjentach/klientach więc nie piszcie takich bzdur.
19.12.2013
19.12.2013
absolwentka
ludzie wszystkie te oskarżenia są wyssane z palca!! Gdyby uczelnia była tylko nastawiona na kase to coroku kończyło by ją ok 200fizjoterapeutów lub kosmetologów a tak nie jest a dlaczego????ponieważ uczelnia stawia na renome więc zależy jej na tym aby te studia kończyły osoby wyksztalcone, ambitne, które coś umieją. W tej szkole nie ma zasady płacisz to studiujesz!!! Jak ja zaczynałam studia to u mnie na roku było ok 200osób a licencjat skończylo ok 80??o czym to świadczy???że zostali sami najlepsi!!!
studentka fizjoterapii
Jeśli chodzi o czesne to w umowie jest wyraźni napisane że co semestr będzie się ono zwiększało aż do zakończenia studiów wiec nikt tego w dziekanacie nie ukrywa. Tak naprawde to jest to szkoła dla osób ambitnych co chcą coś osiagnąć w życiu a nie dla ludzi, którzy przyszli tylko po papierek-niestety ale tutaj trzeba sporo czasu poświęcić nauce bo chyba nikt z was nie chciałby iść do lekarza, który uczył się jak leczyć ludzi na kacu, po imprezie i wogóle na odwal. Jest to bardzo odpowiedzialny zawód więc uczyć się trzeba aby później nikomu nie zrobić krzywdy!
19.12.2013
03.12.2013
ODRADZAM
Odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szkoła jest nastawiona tylko na pieniadze !!!!!!
Inferno
Jestem na 1 roku kosmetologii zaocznej i już na początku 1 semestru nie chciałam tam przyjeżdżać. Nie pozwolono mi na poprawkę zaliczenia przedmiotu, choć w innych uczelniach ona zawsze jest! Szanowna "Pani Profesor" tak sobie zarządziła, że poprawek nie robi. A żeby było jeszcze śmieszniej to podwyższyli czesne na 2 semestr. Rozumiem, że na początku kuszą najniższą ratą przyszłych studentów, a później zdzierają ile wlezie z tego kto zda.Totalna dezorganizacja, beznadziejne towarzystwo, w ogóle szkoda słów... ZDECYDOWANIE ODRADZAM WYBÓR TEJ SZKOŁY!
29.11.2013
21.11.2013
absolwentka wsf fizjoterapii
poziom wysoki to uczelnia dla ludzi zdyscyplinowanych i praktyków fizjoterapii skończyłam ją bez problemu.Troszeczkę trzeba się uczyć ale to prawda że nieżle ścigają.Tępaków oraz z wadami wymowy i postawy ostrzegam przed wsf.
absolwent
ludzie to wszystko prawda co pisza Mamy zamiar podac to do TV
20.10.2013
20.10.2013
student.
Nie daj się złapać nieuczciwej szkole wyższej Wyciagaja od ludzi pieniadze po prostu okradaja a nie ucza
student
ludzie uwaga to złodzieje
20.10.2013
20.10.2013
oszukana studentka
odradzam....Złodzieje ,oszusci ,Nauka zaoczna to piatek sobota niedziela a zajecia praktyczne w tygodniu czyli nie ma mowy o pracy .Jesli masz cos do załatwienia to wiedz ze graniczy to z cudem .Olewaja studenta liczy sie kasa w terminie a za jeden dzien spóżnienia pobieraja 30 procent .
studentka
Zdecydowanie odradzam tę szkołę!! oszusci i złodzieje syudent to smiec tylko kasa kasa ......
20.10.2013
29.09.2013
Studentka kosmetologii
Teraz jestem na drugim roku kosmetologii ( studia zaoczne) i szczerze żałuję, żę wybrałam tę szkołę...tam jest multum teorii, a praktyki tyle, co kot napłakał..Czesne co semestr jest podnoszone, a studenta mają głeboko w czterech literach ,chociaż to za nasze pieniądze ta szkoła się utrzymuje i za nasze pieniądze pracownicy mają swoje mniemam niemałe wypłatki :((((( Drogie dziewczyny, zanim wybierzecie tę szkołę to się naprawdę dobrze zastanówcie...:(((
K
Jako absolwentka tejże szkoły mogę z czystym sumieniem ją piolecić. Poziom wysoki, ale zakładam że idąc do takiej szkoły człowiek chce się czegoś nauczyć. Wykładowcy jak to wykładowcy-jeden lepszy, drugi troche mniej. Szkoła jest dla tych, któerzy chcą się uczyć a nie dostać papierek.Negatywne opinie piszą ci, którzy poszli tam z myślą-płacę to nic nie muszę. Dobry fizjoterapeuta nie potrzebuje papierków, tylko możliwości rozwoju, nauki i myślenia! A Czamara daje to wszystko. Więc nieuki i lewusy- nie polecam wam tej szkoły. Jeśli chcesz wynieść cvoś dobrego, kształcioć się na wysokim poziomie(co wymaga niestety pełnego zaangażowania) -szczerze POLECAM!!!
27.09.2013
26.09.2013
Tegoroczna absolwentka
Podpisuję się pod negatywnymi opiniami na temat tej szkoły. ta szkoła to mój błąd życiowy. ...a teraz mam zniszczone zdrowie i odwiedzam lekarzy.
studentka
Witam, Obecnie jestem na 3 roku kosmetologii( zaocznie), i chciałabym jak najszybciej zakonczyć edukację w WSF. Czesne od 1 semestru -490 zł., 5 semestr 620! ;/ Duuuuużo teorii, praktyka to...kropla w morzu. Zdecydowanie odradzam.
23.09.2013
23.09.2013
student
Witam, Ja osobiście skończyłem 3 lata licencjatu i dalej ciągne magisterke. I podpisze się krótko i zwięźle, otóż popieram niżej wszystkie negatywne opinie, ponieważ się pokrywają z realiami. Sam chcę skończyć i już nie mieć nic wspólnego z tą uczelnia i tymi ludzmi.
Studentka
Zdecydowanie odradzam tę szkołę!! Skończyłam w tym roku kosmetologię i to były 3 lata nerwów, stresu i chęci szybkiego opuszczenia tej uczelni. Szkoła mega niezorganizowana. Załatwienie jakiejkolwiek, najmniejszej nawet sprawy graniczy tam z cudem. Student jest na ostatnim miejscu, nigdy nie pójdą nikomu na rękę, bez względu na stytuację (mam tu na myśli chęć załatwienia czegoś, podpisania, uzyskania w innym dniu/o innej godzinie np ze względu na dojazd, czy pracę). NAJWAŻNIEJSZA JEST KASA! Ciągną ile mogą, czesne zwrasta, ukryte koszty, o których dowiadujemy się, kiedy wtopimy już kupę kasy. Student zaoczny najlepiej, żeby był też dyspozycyjny w tygodniu, bo dużo spraw można tylko od pon do pt załatwić, poprawki kolokwium zazwyczaj są również w tygodniu. Nigdy nie popełniłabym tego błędu drugi raz. Bardzo żałuję wyboru, bo z praktyką tam też jest bardzo słabo i wiedzę jaką posiadam, to głównie teoria, co w moim zawodzie nie daje pełnej satysfakcji. Radzę uciekać jak najdalej od WSF ;)
30.07.2013
11.06.2013
x
powiem tak: kończę tą szkołe w tytm roku. Zaniecały miesiąc bronie licencjat. Od samego początku żałowałam że w ogóle tam wylądowałam,ale trwałam w takim przekonaniu,że skoro już tyle kasy wydałam to pociągne do końca. Szkoła jest typowa dla jak to nazywam "burżuazji". Sztywne i puste osoby z którymi o niczym nie można porozmawiać. Trzymam się przez 3lata z 2 dziewczynami i to jest wszystko.. nie czujesz się tutaj jak student.. zero klimatu.. wchodzisz do budynku- pustki,imprezy żenada.. przenosze sie na AWF i wszystkim odradzam podjęcia studiów prywatnych jeśli chcą poczuć na prawe choc trochę tego życia studenckiego którego ja nigdy nie poczułam będąc tutaj.. Jeśli chodzi o przedmioty i wykładowców, mogę z ręką na sercu powiedzieć że do najbardziej pożądnych,konkretnych, miłych i wymagających należą Pan Zalewski wykładający anatomię i Pani Bauer! reszta to jakaś porażka..
2013
W tym roku wybieram się na studia konkretnie kosmetologie. Mam dylemat, który byc możne pomożecie mi rozwiązać:) Rozważam dwa typy Wsf A. Czamary oraz Nwsm. Co lepsze? Gdzie więcej zakuwania ? Skąd wyniosę więcej ?
01.06.2013
15.05.2013
kamaama
Co możecie mi powiedzieć na temat magisterki z kosmetologii? Są w ogóle jakieś zajęcia praktyczne na mgr?
fizjo fizjo
kurcze, to sie z lekka przestraszylam, i tak od pierwszego roku od razu na ostro? ja wiem, ze fizjoterapia nie jest latwym kierunkiem i spodziewam sie sporo wiedzy medycznej, ale dla mnie akurat atmosfera na uczelni i zyczliwe podejscie wykladowcow jest bardzo wazne, mam wade wymowy i jąkam sie, gdy sie zdenerwuje, nie wyobrazam sobie, ze mam byc ponafglana do odpowiedzi, dla mnie to koniec, rece mi opadly po prostu
14.05.2013
10.05.2013
Studentka
Studiuje na tej uczelni i szczerze nie doradzam wybrania tej szkoly. Co prawda poziom jest wysoki, ale to w jaki sposób sie odnoszą Wykladowcy do uczniów to jest przerażające, nie jestem zdania,ze jesi ktos placi to ma zdac, jednak troszke szacunku okazać by mogli a ich podejsice brzmi "nie pasuje dowidzenia" Zaliczenie z niektórych przedmiotów wygląda tak, ze nie wiadomo czy sie smiac czy płakac. np. jest pięc pytań na slajdzie jedno pytanie 15 sekund;) Atmosfera jest strasznie napięta i drugim raz bym do tej szkoły nie poszła .To moje szczere odczucie co do tej uczelni.
majowamarta
A czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat magisterki z fizjoterapii? Lepiej wybrać zaoczne czy stacjonarne?
25.04.2013
03.03.2013
studentkawsf
Poziom moim zdaniem jest dobry. Duzo osób odpada na pierwszym roku i to swiadczy o tym, że naprawde trzeba sie uczyc. Prowadzacy dużo wymagają. A Ci co narzakaja na te szkołe najbardziej, to zazwyczaj osob ktore sobie w niej nie poradził. Myślały że skoro płacą, to papierek dostana bez uczenia sie ;)
Kostek
Dlaczego odradzasz? Co jest nie tak w tej uczelni? Czy poziom jest aż tak niski...? Sam wolałbym studiować na uczelni publicznej ale wiadomo, że nie koniecznie musi mi się udać, to zależy od tego jak zdam maturę... dlatego biorę pod uwagę również uczelnie prywatne. Więc co jest złego w Wyższej Szkole Fizjoterapii we Wrocławiu?
13.02.2013
18.01.2013
ja
Jako studentka tejże ekhm.... szkoły STANOWCZO ODRADZAM!
ja tez
ja tez mysle o fizjoterapii, nie wiem, jak Ty ale najpierw sprubuje na uczelni panstwowej, zobacze jak mi pojdzie matura, ile bede miec procent, jelsi okaze sie za malo, to wtedy bede sie rozgladac w uczelniach prywatnych, we Wrocku jest duzo szkol, wiec nie bedziemy miec problemow z wyborem, ta uczelnia jest moim faworytem poki co, chetnie poczytam, co inni sadza o Wyzszej Szkole Fizjoterapii
04.11.2012
09.08.2012
monika
Zastanawiam się nad wyborem tej uczelni. Niby specjalizuje się tylko w 2 kierunkach i to powiazanych ze sobą ale na ocena 4,9 sama nie wiem. jaki jest poziom? można tu się czegos nauczyc? A jak z pracą po tej uczelni?
Kasia
Fizjoterapia to bardzo ciekawy kierunek. Uczelnia działa jak należy, bardzo dobra kadra, dobrze wyposażona. Studencji mają dobre warunki do rozwoju. Nowoczesne sprzęty. Moja siostra kończyła tą uczelnię, teraz znalazła bardzo dobrą pracę w zawodzie. Mam nadzieję ze mi też sie uda.
09.07.2012
21.03.2012
edzia
Też wybieram się tutaj, tzn myślę o tym. Czy wiecie może ile studentów jest na roku?
fizjoterapia w WSF - spoko
jelsi ktos szuka studiow na kierunku fizjoterapia, to wybor tej uczelni prywatnej jest trafiony, raz, ze nie sciemniaja z 10 rownymi kierunkami kazdy z innej parafii, dwa ze fizjoterapia prowadzona jest naprawde na bardzo dobrym poziomie i w warunkach, ktorych niektore szkoly publiczne moglyby pozazdroscic
27.02.2012
27.02.2012
merci
duzy plus dla WSFizjoterapii za czytelna i przejrzysta strone internetowa, klarowny podzial, osobne zakladki, od razu wiem, gdzie szukac informacji, po przejrzeniu bloku \"Baza dydaktyczno-naukowa\" praktycznie jestem zdecydowana na kierunek studiów kosmetologia
do Monka
chyba boisz sie na zapas. To nie jest publiczna uczelnia medyczna. To szkola prywatna, gdzie juz nauczyli sie, ze student jest bajwazniejszy. Dzis juz inaczej traktuje sie studentow, tu cie nikt nie opieprzy jak w panstwowej szkole (choc i tam poszli z duchem czasu). Nie mart sie na zapas. Myslisz o naprawde fajnym i przyszlosciowym kierunku. Tego sie trzymaj. Przysiadz przed matura, postarja sie dobrze zdac, a reszta pojdzie gladko.
14.02.2012
23.01.2012
monka
Tutaj jest fizjoterapia i kosmetologia tak? Ciągnie mnie do tej szkoły i to bardzo, bardziej jednak w stronę fizjoterapi? Boje się jednak czy moje podstawy biologii wystarczą
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie