• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Akademia Muzyczna im. Karola Lipińskiego we Wrocławiu

uczelnia publiczna, woj. dolnośląskie, 50-043 Wrocław, pl. Jana Pawła II 2, (+71) 31 00 546, promocja@amkl.edu.pl

Historia Akademii Muzycznej im. Karola Lipińskiego we Wrocławiu sięga 1948 roku. Niemal od początku uczelnia dzieliła się na cztery wydziały, kształcące studentów w dziedzinie kompozycji, dyrygentury, wokalistyki, muzyki kościelnej, edukacji muzycznej oraz - last, but not least - gry na instrumentach.

Kampus wrocławskiej Akademii Muzycznej usytuowany jest w samym centrum miasta, dając studentom możliwość spędzenia kilku lat studiów w pobliżu kulturalno-imprezowego serca miasta. Większość budynków uczelni to obiekty zabytkowe i zdecydowanie „posiadające duszę”, co pozwala studentom wydobyć drzemiące w nich talenty. Być może Akademia Muzyczna we Wrocławiu czeka właśnie na Ciebie - sprawdź zasady rekrutacji i dokładną listę dostępnych kierunków!



Ocena uczelni

7.46 / 10
147 głosów

Opinie (48)
Akademia Muzyczna im. Karola Lipińskiego we Wrocławiu, AM Wrocław

.
Czy egzamin wstępny jest trudny? Dużo osób się nie dostaje? Chciałabym spróbować, ale boje się, ze nie jestem wystarczająco dobra
15.10.2023
25.06.2023
Kandydat
A co z akademikiem, bo słyszałam że akademia w 2011r sprzedała? Czy mają współpracę z ASP lub jakąś bursa? Czy mają w nosie co się dzieje z przyjezdnymi. Wroclaw jest bardzo drogi i fajnie byłoby dostać się do akademika
Ktoś
Co za bzdury poniżej .. Widać że masz ewidentnie w sobie żal że się nie dostałes i teraz próbujesz oczerniać wszystkich. Nie chcę tutaj pisać że wydział 2 jest super ekstra bo wszystko zalezy od nauczyciela do którego idziecie. Z mojej strony mogę powiedzieć że tak , konsultacje są ważne bo wykładowcy chcą poznać z kim będą pracować, czy ta osoba dobrze reaguje na polecenia ,czy jest solidna ,dokładna itp I wcale się nie dziwię. I nie, to że chodzi się na konsultacje nie jest gwarancją że się dostaniesz (do tego samego profesora chodzilam ja i jeszcze jedna dziewczyna i ona niestety nie przeszła). Najważniejsze jest według mnie to czy ktoś jest muzykalny,ma dobrą technikę ,intonację , dźwięk i oprócz tego czy był na konsultacjach by dać szansę się poznać na żywo , tu i teraz. Btw - to nie prawda że trzeba byc tylko z wrocławskich szkół by się dostać 😂 To co na.instrumentalnym robią osoby z masy innych miast ?
19.07.2022
16.05.2019
pytam
jakie opinie o instrumentalistyce macie?
Bez znajomości i łapówki nie ma sznas
Jak nie uczyłeś się w OSM we Wrocławiu lub SM Podwalu to zapomnij. Bez solidnej rekompensaty to nawet cię nie przesłuchają, choć byś był najzdolniejszy bo nawet jak cię znają to udają że nie pamiętają. A na dniach otwartych to wogóle obraza majestatu jak przyjdziesz, mimo że nie trzeba sie zapisywać, to jak go nie masz w znajomych na fejsie to wywali i jeszcze na skargę pójdzie że jakim prawem wogóle przyszedłeś. Jak macie możliwość zdawajcie gdzieś indziej.
30.08.2018
17.05.2018
mat
wszystko zależy od nauczyciela, jak rzeczywiście masz swojego mistrza i wiesz po co poszedłeś na studia to rozwijasz się i żadne problemy nie są przeszkodą, zupa w bufecie na dole nie jest za słona, a uśmiech Pani Krysi na portierni nigdy za mały, nawet jak nie ma klucza. Gorzej jak przychodzisz przewozić się u konkretnego belfra co też się tu jedynie przewozi - a jak wszędzie są i tacy. Jak on lnie lubi muzyki i ty nie lubisz muzyki i jeszcze znajdziesz paru kolegów co też tak mają to żadna uczelnia nie podoła. Są przedmioty i pedagodzy nie z tej Ziemi, rewelacja, warto. A reszta - milczenie, choć szkoda, że akurat oni nie milczą. Na pewno uczelnia i miasto z potencjałem, jeśli nie musisz mieć podanego wszystkiego na tacy i potrafisz rozpoznać ludzi którym "coś" się chce w tym temacie.
muzyk
Ta akademia to zakład produkcji bezrobotnych . Droga zamknięta po tej szkole .Nie ważne czy masz talent to się nie liczy. Układ, układ, układ i towarzystwo wzajemnej adoracji.
12.04.2018
22.10.2017
saxofonik
a jak z saksofonem? Ktoś uczy się u Żołędziewskiego? Mam dylemat między AMW a AM w Poznaniu u pani Jakubskiej-Szymiec i zastanawiam się, na którym pedagogu wyjdę najlepiej. Jakieś rady, ktoś coś?
muzyk
To jak tam w końcu jest, kolesiarstwo i zamknięcie na nowości czy po prostu beztalencia z was i się wam nie układało? Myślę o pójściu na kompozycje.
15.01.2017
19.10.2016
Absolwent
Raczej odradzam studia muzyczne na tej uczelni. Towarzystwo wzajemnej adoracji , kolesiostwo, prowincjonalizm. Jezeli czujesz ze masz talent to jedz studiowac za granice. Z pewnoscia sie bardziej oplaci.
Goga
Ktoś coś na temat teorii muzyki we Wrocławiu na AM? Jak to wygląda, czy warto itp
19.04.2016
03.04.2014
Bartosz Czarniecki
Szczerze odradzam Akademie Muzyczna we Wroclawiu. Jest to uczelnia zamknięta na cos nowego. Kisza sie w swoim własnym bagnie i wszyscy ,łącznie z gronem pedagogicznym, sie pod tym podpisują. Tragedia.
Malwa
Witajcie! Czy ktoś z Was orientuje się czy trudno się dostać na kompozycję na AM we Wrocławiu najlepiej od razu na magisterskie studia, jaki poziom kompozycji należy reprezentować, jakie utwory napisać i na jakim stopniu trudności są pytania. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
03.10.2013
06.07.2013
Kaśka
Informacje rekrutacyjne uzyskane!a może ktoś słyszał coś o tych studiach i może się podzielić jakąś opinią?:)
Kaśka
Czy ktoś się orientuje jak na tej uczelni jest z terminami rekrutacji na studia podyplomowe?czy tak jak na większości uczelni można się starać o przyjęcie do września?odkryłam dzisiaj, że "są w pakiecie" studia, które mnie interesują - EMISJA I REHABILITACJA GŁOSU, ale na stronie uczelni nie ma informacji na temat przyjęć :P :P
06.07.2013
25.06.2013
doinformowany
KANAŁ! BAGNO!
Marek
Nie polecam tej uczelni!!!!!! Pedagodzy nie wspierają swoich studentów i traktują obojętnie. Korytarze są zakurzone, wybija kanalizacja z toalet, która jest tłumiona odświeżaczem. Podczas egzaminów totalna dezorganizacja-opóźnienia nawet 4 godzinne. Radzę wybrać inną uczelnie. Najlepiej Warszawę lub Kraków.
25.06.2013
13.06.2013
David
Moj e-mail kicerk15@gmail.com ;)
David
Witam :) W tym roku chciałbym startowac na ta akademię muzyczną na kierunek muzykoterapia. Mógłby mi ktoś powiedzieć czego spodziewać się na egzaminach wstępnych? Na stronie internetowej jest coś napisane ale to jest ogólne. Może ktoś z Was przechodził takie egzaminy? :) Z góry dzięki za odpowiedź.
13.06.2013
09.05.2013
studentka
Albo tutejsze komentarze mają wpływ na władze uczelni, albo po prostu ich nie doceniłam. Informacja się ukazała, w dodatku pięknie napisana.
studentka
W tym roku akademickim zmarło dwoje wspaniałych pedagogów, artystów, ludzi z ogromną duszą do muzyki oraz życzliwością do studentów - JAREMA KLICH oraz OLGA RUSINA. Na stronie Akademii nie znalazła się ani jedna najmniejsza wzmianka o ich śmierci. To najlepiej świadczy o klasie tej uczelni - a dokładniej o jej braku...
09.05.2013
29.03.2013
kamil
Akademie muzyczne żądzą się swoimi prawami, jak dla mnie to ta ma bardzo dobry poziom i każdy absolwent tej uczelni ma spore umiejętności dlatego gorąco polecam ;)
krystian
Akademia Muzyczna we Wrocławiu mi przypadła do gustu :) pomimo różnych negatywnych opinii ja jestem zadowolony i nie mam na co narzekać. jest dokładnie tak jak to sobie wyobrażałem. polecam :)
03.02.2013
04.11.2012
Justysia
Dziś rozmawiałam z koleżanką i ona krytykowała tego typu szkoły. Mówiła, że artyści nie potrzebują studiować, żeby sobie grać czy śpiewać :P a ja jej właśnie powiedziałam, że przecież to wszystko jest bardzo ważne i można się wiele nauczyć w takiej szkole. Mówiłam jej właśnie o Akademii Muzycznej im. Karola Lipińskiego we Wrocławiu, podałam tą szkołę jako przykład wysokiego poziomy nauczania :)
Ziemek
Masz drugą szansę zawsze, a do tego możesz się odwoływać, a to często bardzo pomaga. Mamy niż demograficzny, uczelnie potrzebują ludzi, żeby dostawać pieniądze na swoją działalność, więc jesteśmy w dosyć komfortowej sytuacji. Teraz to już pewnie trochę po zawodach, ale można coś tam czarować. pozdrawiam
28.10.2012
09.07.2012
widmo
jeśli się nie dostałem w pierwszym naborze, to już szansa przepadła? czy jest jakaś nadzieja na to, że ktoś zrezygnuje? jak to było w poprzednich latach, ktoś wie?
rafaello
Studia wyższe mają to do siebie, że uczyć się na nich trzeba nieco więcej, niż w poprzednich etapach edukacji. Co do elektroniki, to rzeczywiście mpc fajna sprawa, możesz grać na wielu instrumentach, poprzez sampling..
30.04.2012
01.04.2012
nosul
Po co Ci jakieś elektroniczne rzeczy, jak możesz grać na żywym instrumencie. Na zajęciach jest świetnie, nigdy w życiu nie uczyłem się tyle, co teraz, naprawdę jestem pod wrażenia i zakochałem się w szkole
DOmpc
Niestety chyba i tutaj Cię zawiedziemy. Jedyna szkoła, o której słyszałem, a która uczy czy też szkole w grze na tego typu instrumentach elektronicznych, mieści się w Londynie i bierze solidną kasę za taki kurs. Niemniej AMW może dać Ci możliwości rozwoju muzycznego, które być może będziesz w stanie wykorzystać w późniejszych projektach na swojej empecetce
30.03.2012
20.03.2012
mpc5000
Mam dosyć niecodzienne pytanie.. Szukam wszędzie kierunku związanego z muzyką elektroniczną i nic takiego nie mogę znaleźć.. Chodzi mi mianowicie o automaty perkusyjne pokroju akai mpc itp. Czy ktoś może wie coś na ten temat? Przepraszam, że akurat tutaj piszę, ale wydaje mi się to najodpowiedniejsze miejsce
klikser
Serdecznie polecam udział w niezliczonej ilości kursów na naszej uczelni. Gwarantują rozwój ponadpodstawowy, co automatycznie predystynuje nas do lepszego udziału w rynku muzycznym. Jest co pisać w CV
24.02.2012
17.02.2012
pianista
Jeśli muzyczna to we Wroclove ! W zeszłym roku zakupione zostały nowe instrumenty, także baza rozwojowa jak najbardziej na plus. Nic tylko się uczyć grać, naprawdę polecam
boB
Serdecznie polecam, wielu gości z Niemiec, szybko się rozbudowujemy i rozwijamy, naprawdę warto tutaj studiować !
12.02.2012
28.01.2012
saxo
Czy ktoś mógłby mi mniej więcej nakreślić jak rysuje się nauka gry na saksofonie we Wrocku ? Słyszałem, że zdecydowanie leży w porównaniu z Poznaniem, a jednak na rękę byłyby mi studia we Wroclove
oli
zimowy konkurs wokalny - juz 30 raz:) fajna sprawa. U nas dzieją się tylko takie fajne rzeczy! Sporo takich koncertów i innych konkursów poelcam
23.01.2012
19.01.2012
os
No tak Akademia to Akademia a nie żadna prywatna \"szkolka\" dla każdego
Ogryzek
Jak każda Akademia zapewne trudno się tam dostać. Niestety takie są realia i to trzeba wiedzieć zanim się tam \"wypuścimy\"
13.01.2012
07.12.2011
Janka
Poza przedstawieniem świadectwa maturalnego są wstępne egzaminy oraz prezentacje.
Miłłłosz
Uczelnia posiada szeroki wachlarz stypendialny. Poza tym pozwala na uczestnictwo w wielu konkursach.
07.12.2011
04.06.2011
Aza
W tym roku zdaję maturę. Na jakim poziomie muszę mieć wyniki żeby się dostać? Czy obowiązują dodatkowe egzaminy?
maturzystka
Co uczelnia oferuje studentom oprócz samej nauki? Nie umiem znaleźć tych informacji na ich stronie... Głównie chodzi mi o stypendia
04.06.2011
02.06.2011
Liza
Ja studiuję muzykę kościelną. Jestem niesamowicie zadowolona, że wybrałam tą uczelnię i ten kierunek. Moje zdolności bardzo się rozwinęły podczas tych studiów.
dżeez
Studiuję jazz i muzykę estradową. Szalenie fajnie się tutaj studiuje. Atmosfera sprzyja sztuce muzycznej.
02.06.2011
02.06.2011
inez
Akademia Muzyczna jest na najwyższym poziomie. Niesamowicie dużo się tutaj uczę. Wiem, że to będzie owocować w przyszłości.
Ala
Hej, studiuje muzykoterapię na Akademii Muzycznej we Wrocławiu. Kierunek ten wybrałam ponieważ od zawsze mnie interesował. Przed podjęciem studiów robiłam wywiad wśród znajomych, zastanawiałam się jak się tutaj studiuję. Teraz wiem z własnego doświadczenia że dobrze. Wysoko wyspecjalizowani nauczyciele, doświadczenie poparte latami uczenia, rewelacyjne zaplecze. Wszystko to powoduje że będę bardzo dobrze przygotowana do przyszłego zawodu.
29.05.2011
25.05.2011
m
Słyszałam same dobre opinie o tej uczelni, znajomi uważają, że warto. Postanowiłam spróbować i udało się. Zdałam egzaminy i teraz się kształcę. Jestem na 3 roku wydziału wokalnego.
muzyk
Studiuję instrumentalistykę na tej uczelni. Mogę śmiało polecić. Fajnie prowadzone zajęcia, pozwalają na rozwój, indywidualizm.
23.05.2011
17.05.2011
Zosia
Muzyka od zawsze była moją pasją. Zdecydowałam się na studiowanie edukacji artystycznej w zakresie sztuki muzycznej, stawiam na edukację muzyczną. Nauczanie poprzez muzykę jest niezmiernie ważne w edukacji młodego człowieka, pozwala rozszerzyć horyzonty, wyrabia wrażliwość. Polecam :)
  • Politechnika Poznańska
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Kaliski
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Tarnowska
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Politechnika Śląska
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Politechnika Łódzka
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Gdański