• 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024

Akademia Nauk Stosowanych Angelusa Silesiusa w Wałbrzychu

uczelnia publiczna, woj. dolnośląskie, 58-300 Wałbrzych, ul. Zamkowa 4, (+74) 641 92 00, rekrutacja@ans.edu.pl

Akademia Nauk Stosowanych Angelusa Silesiusa w Wałbrzychu (dawniej Państwowa Uczelnia Angelusa Silesiusa, a wcześniej Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa) od lat zajmuje wysokie pozycje w rankingach uczelni zawodowych. Co ważne, placówka należy do programu Erasmus+, co daje studentom możliwość spędzenia semestru lub więcej w partnerskich uczelniach zagranicznych.

Struktura szkoły składa się z trzech instytutów: Instytutu Przyrodniczo-Technicznego, Instytutu Społeczno-Prawny oraz Instytutu Zdrowia. Uczelnia oferuje studia na kierunkach z zakresu nauk przyrodniczych, nauk o zdrowiu oraz szeroko pojęte nauki społeczne. Dzięki szerokiemu zakresowi kształcenia można uzyskać tam dyplom licencjata, magistra i inżyniera. Jeśli interesują Cię studia na ANS w Wałbrzychu odwiedź zakładkę rekrutacja, aby dowiedzieć się więcej.



Ocena uczelni

4.72 / 10
181 głosów

Opinie (63)
Akademia Nauk Stosowanych Angelusa Silesiusa w Wałbrzychu, Silesius Wałbrzych

K
Czy studia zaoczne są prowadzone co weekend czy co drugi weekend, jak to wygląda? Kierunek kosmetologia
23.02.2024
23.06.2023
Wirginia Grochowska
odpowiedź dla Becia z dnia 20.06.2023
Dzień dobry, w naszej uczelni są bardzo dobrze wyposażone, a kadra wykładowców, to w większości praktycy. Więcej szczegółów znajdzie Pani pod tym linkiem: https://www.ans.edu.pl/kandydat/studia-licencjackie/dietetyka Pozdrawiam serdecznie Biuro Promocji ANS
Becia
Mam pytanie o kosmetologię, a konkretnie zajęcia praktyczne, pracownie, używane materiały. Jak to wygląda w tej uczelni?
20.06.2023
15.06.2023
zoja
Czy polecacie studia na architekturze wnętrz? Jest dużo zajęć praktycznych? projektowych? można faktycznie się dużo nauczyć?
ANS AS Wałbrzych
Dzień dobry! Filologia angielska to trzyletnie studia licencjackie (stacjonarne i niestacjonarne) ze specjalnością Business English. Zapraszamy na naszą stronę po szczegółowe informacje! Opis kierunku -> https://www.ans.edu.pl/kandydat/studia-licencjackie/filologia-angielska Aktualny program -> https://www.ans.edu.pl/jakosc-ksztalcenia/filologia-angielska-katalog/20222023-filologia-angielska
12.04.2023
21.03.2023
TT
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda filologia angielska na uczelni w Wałbrzychu. Prosiłbym o szczegóły.
B.M.
Jak wygląda matma na logistyce? Proszę o szczegóły
11.12.2022
28.09.2022
Dan
Czy jest już decyzja odnośnie otworzenia studiów I st. na kierunku Bezpieczeństwie wewnętrznym?
Kariio
Jak wyglądają godziny zajęć na pielęgniarstwie? Są duże okienka, popołudnia czy raczej od rana do 16/17?
28.06.2021
04.05.2021
PWSZ Wałbrzych
Witam, dziękujemy za zainteresowanie naszą Uczelni i nowym kierunkiem studiów. Na dzień dzisiejszy nie mamy jeszcze informacji w sprawie decyzji i trudno wskazać jednoznacznie, kiedy ją otrzymamy. Proszę śledzić naszą stronę internetową - tu zawsze są aktualne informacje :-)
Lidka
Czy grafika użytkowa z reklamą będzie w tym roku uruchomiona? Czy jest wspomniana zgoda ministerstwa? Kiedy decyzja?
29.04.2021
11.04.2021
Absolwent
muszą popracować nad doborem kadry bo nie wszyscy wykładowcy mają predyspozycje do pracy ze studentami, np na kierunku administracja są osoby które powinny przestać wykładać. Zajęcie z logiki prawniczej czy prawa karnego przypominały komedię i dramat w jednym A pan wykładowca który szczyci się sukcesami naukowymi powinien oddać się pracy naukowej ale bez kontaktu że studentami ...
Studentka
odpowiedź dla logistyka mgr z dnia 11.05.2020
Nie przenosiłam się co prawda z innej uczelni, ale Logistyka w Wałbrzychu to dobry wybór. Studia dualne, kontakty ze specjalistami branży przemysłowej czy produkcyjnej, wizyty i wykłady praktyków-mnie to odpowiada. A jak jest się aktywnym, to można nawiązać współpracę i praca sama Cię znajdzie.
12.05.2020
11.05.2020
logistyka mgr
czy ktoś przenosił się do PWSZ w Wałbrzychu na magisterską Logistykę? jak wrażenia? czy uczelnia wspiera jakoś absolwentów w znalezieniu pracy?
pytanie o rekrutację
Czy te kierunki, które wyświetlają się na stronie - https://www.pwsz.com.pl/dla-kandydata/#1449659035194-474f6da1-229b - są dostępne obecnie zgodnie z tym, co piszą do 20 września? Jest nabór na tę listę podaną na stronie? Mi chodzi konkretnie o kierunek Filologia angielska? Stacjonarne. Czy możliwe że są wolne miejsca cały czas na anglistykę tutaj?
19.08.2019
05.03.2019
Architektura wnętrz
Czy architektura wnętrz jest godna polecenia, warto na nią iść do Wałbrzycha czy raczej nie?
Odnowa biologiczna i masaż ???
ktoś studiował może podyplomowo ten program - Odnowa biologiczna i masaż? jakie opinie? z jakimi umiejętnościami przyszli słuchacze na dzień dobry? czego się nauczuliście? kto prowadził zajęcia?
26.11.2018
24.10.2018
Studentka
mało godzin na praktykach, organizacyjnie muszą się podciągnąć
Studentka
Studenci o wszystkim są powiadamiani na ostatnią chwile, plan zajęć jest nieprzemyślany, a później wprowadzane poprawki (dorzucanie przedmiotów po miesiącu rozpoczęcia semestru) o których nie było wczesniej informacji,ze się pojawią. Rozkład zajęc dla 3 roku jest tak poukładany,że nie ma możliwosci zrobienia praktyk, ktorych liczba godzin jest ogromna, a jak to zazwyczaj bywa l, studenci na 3 roku l najczesciej juz pracują w większoci, więc tym bardziej jest to nieosiągalne.
23.10.2018
02.10.2018
marika
Lubię tą szkołę.Jest kilku kolegów których nie znoszę,ale to może trafić się wszędzie .Jeśli zaś chodzi o poziom,wykładowców,stypendia czy ERASMUS to lepszej nie znajdziecie. Polecam.
kosmetologia
Czy możecie więcej napisać o Kosmetologii w Wałbrzychu? Czy uczelnia prowadzi kursy w tym zakresie dla osób, które nie maja studiów? i chcą tylko przez szkolenia się kształcić?
26.06.2018
18.06.2018
student
nie przesadzaj, tak źle nie jest, no i ja bym z nazwiska nie wymieniał prowadzącego, wiesz RODO, te sprawy :-) a tak na poważnie, to wszędzie Ci się trafi wykładowca upierdliwiec, taki koloryt studiowania :-)
Nikt
Logistyka mgr ... kierunki nie są związane z logistyką... wykładowcy robią wszystko żeby wystawić jak najwięcej 2.0 nie daj bóg trafić na dr Muche u której zdanie jest losową sprawą... zawsze ucze się tydzień przed umiem na pamięć na 100% a nigdy nie wiem czy zdam... totalna loteria... więc jak chcecie popsuć sobie troche nerwów i zdrowia na dziennych to pewnie wybierzcie pwsz... poza tym na ostatnim egzaminie u dr Muchy bylo zaliczenie od 50% punktów bylo 10 pytan po 1 punkcie i oczywiscie połowa z 10 dla dr Muchy to 6 ... jeśli nie ma sie "przecieków" z roku wyżej to prawdopodobieństwo zaliczenia jest bardzo niskie ... a poprawa dopiero we wrześniu (jedna poprawa)
18.06.2018
08.06.2018
logistyka w pwsz
jak jest na inżynierskiej Logistyce? warto?
Piotrek
Co innego obiecują co innego robią. Jakieś punkty z matury, tylko po co, jak i tak przyjmują wszystkich, punktacja jest obniżana żeby nie było za mało osób... szkoda.
13.02.2018
26.11.2017
Klaudia
bardzo bym prosiła o informacje ile trzeba mieć punktów żeby dostać się na techniki dentystyczne?
luki
Jak dużo punktów rekrutacyjnych wymagają poszczególne kierunki?
30.06.2017
29.06.2017
r
cięszko się dostać na tą uczenię? Na ile trzeba mieć zdaną maturę żeby się dostaać ?
Architektura Wnętrz
Architektura Wnętrz jest wykładana niestacjonarnie?
29.05.2017
10.05.2017
techniki
Zastanawiam się czy warto podjąć naukę na tej uczelni, bo interesuje mnie kierunek techniki dentystyczne. Jacy są wykładowcy? Jak wygląda siatka zajęć? Warto jeśli po studiach będę np pracy szukać w innych rejonach? Pomóżcie ^^ :)
Aechitekt wnętrz
A co z architekturą wnętrz? Nigdzie nie mogę znaleźć ani jednej opinii ;(
01.05.2017
28.02.2017
logistyka
czym się różni logistyka jako studia inżynierskie od logistyki jako studia magisterskie???? Bo patrzę na stronę i nie bardzo wiem, jak rozumieć to rozdzielenie? no i jeśli się różnią, to co lepsze?
pytanie o kierunek studiów
chcę zapytać o kierunek Zrównoważone zarządzanie zasobami środowiska - co o nim sądzicie? Kto tutaj studiuje i może napisać, jak wyglądają zajęcia, jaki jest poziom, na ile trudny jest ten kierunek? Jak mieliście zdaną maturę, żeby dostać się tu na studia. Chodzi i mi o stacjonarne.
10.02.2017
18.12.2016
absolwentka
Witam Wszystkich, na PWSZ skończyłam administrację( lic i mgr) i z czystym sumieniem polecam ten kierunek. Wykładowcy kompetentni, w większości prawnicy z wieloletnim doświadczeniem. Większość z nich jest z Uniwersytetu Wrocławskiego. Ponadto co bardzo istotne nie są to doktoranci, ale osoby z tytułami naukowymi: dr, dr hab oraz prof. Jest to wg mnie duża zaleta, ponieważ uczymy się od osób cenionych na innych uczelniach i znanych ze swojego bogatego dorobku naukowego. Atmosfera na uczelni jest bardzo przyjazna. Można wyjechać na Erasmusa czy przystąpić do kół naukowych. Moje wspomnienia są naprawdę świetne i teraz po zakończeniu studiów tęsknie za tymi czasami. Z pracą po zakończeniu też nie ma wielkich problemów. Uważam, że to nie zależy od tego jaką uczelnię się skończyło, ale od aktualnej sytuacji na rynku. Jeśli będzie mało miejsc pracy, to po ukończeniu wrocławskiej uczelni też będzie kłopot z zatrudnieniem. Część osób, z którymi studiowałam znalazło pracę w zawodzie bez większych problemów. Mnie też się to udało. Najważniejsze to dobrze wypaść na rozmowie rekrutacyjnej i nie dać sobie wmówić ze my po uczelni wałbrzyskiej jesteśmy gorsi od innych. Pozdrawiam:)
do Darii
Jakie informacje się nie zgadzają? Na którym jesteś roku? Może zbyt szybko się zniechęcasz?
16.11.2016
08.11.2016
daria
większość informacji jakie podawali nam przed podjęciem studiów to fikcja.
PyzaZAspiracjami
Witam, chciałabym dostać się do PWSZ w Wałbrzychu na kierunek kosmetologiczny. Polecacie? Odradzacie? Chciałabym sie też dowiedzieć jak to jest z praktykami i możliwością pracy tuż po szkole ;) O, i jak mniej więcej wygląda plan i czy da się go dość łatwo pogodzić z pracą.
01.06.2016
21.05.2016
łuki
administracja godna polecenia, jak również logistyka i kosmetologia oraz architektura krajobrazu- to mocne strony tej uczelni, a techniki dentystyczne nimi nie są.
studentka
Witam.Chciałabym przybliżyć osobom , które wybierają sie na kierunek techniki dentystyczne jak to w rzeczywistości wygląda. Po pierwsze jeśli jest to wybór z przypadku to odrazu radzę go zmienić.Sama tak zrobiłam i bardzo żałuję. Na taki kierunek powinien być egzamin wstępny z modelarstwa. Jest to klucz do tego zawodu. Liczą się przede wszystkim zdolności manualne. Kierunek jest w zasadzie bardziej rzemieślniczy aniżeli medyczny. Jeżeli nie masz taki zdolności będzie Ci bardzo trudno , bo tego nie jest się w stanie nauczyć. Kierunek wymaga wiele cierpliwości, precyzji i czasu. Pracownia zaczyna się dopiero w drugm semestrze i jest bodajże 120h.. czyli praktycznie nic. Kończąc ten kierunek nie jesteś tak naprawdę gotowy do pracowania w zawodzie. Proteza to nie jest coś, co produkuje się hurtowo. Kazda jest inna. Na pracowni robisz każdą rzecz tylko raz i to na gotowych idealnych fantomach... więc nie masz pojęcia jak w rzeczywistości wygląda jama ustna pacjenta.. Jest też modelarstwo na którym modeluje się zęby z wosku , nakrapla odbudowuje kształty.Wymaga to wiele precyzji a przede wszystkim cierpliwości. Warunkiem zaliczenia roku jest odbycie praktyk o co w Wałbrzychu jest bardzo trudno , ponieważ już wiele studentów o takowe się ubiega.Zatem rynek jest bardzo zawężony. Zdecydowałam się rzucić te studia po roku , bo wiem , że nie będę sie do tego nadawała. Nie mam zdolności manualnych ,a tego nie przeskoczę. Więc zatem z całego serca radzę dokładnie przemyśleć wybór, przeczytać siatkę godziny , przedmioty wymagania. Ten wybór musi być z pasji.. a nie konieczności czy przymusu....
19.05.2016
03.05.2016
KAROLAJN
a jaki jest poziom na tej administracji? czy to nie będą stracone lata? rodzice wciąż mi mówią, abym wybrała uniwersytet a nie PWSZ
aniaaa
Polecam administrację na tej uczelni. Studiuję i bardzo mi się podoba. Osobiście nie mam porównania z innymi uczelniami, ale mam kilku znajomych, którzy studiują ten kierunek na innych uczelniach i kiedy słyszę ich opinie (często negatywne) na temat ich szkół, jestem ze swojego wyboru bardzo zadowolona.
30.03.2016
04.02.2016
podyplomówki z masażu
ktoś robił w Wałbrzychu studia podyplomowe: Odnowa biologiczna i masaż ??? Jakie wrażenia po? warto?
maturzystka
Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak wyglądają studia w tej szkole na kierunku: techniki dentystyczne. Warto?
07.07.2015
24.06.2015
magister
a ja właśnie skończyłam administrację (lic. i mgr) i z czystym sumieniem polecam tą uczelnię. N pierwszym roku na każdym kierunku jest gęste sito- odpadają najsłabsze ogniwa. Co do jakości kształcenia: wielu wykładowców jest z uniwerku wrocławskiego i nawet dają te same testy na zaliczenia, więc wymagania są dokładnie takie same, nie ma powodów do kompleksów:) Można się naprawdę bardzo dużo nauczyć, wielu wykładowców dba o to, żebyśmy zapamiętali ich przedmiot do końca swoich dni. Jest tu bardzo ludzkie podejście do studentów- jak się z czymś zalega (płatności, formalności), czy minął na coś termin, to jeśli się dobrze pogada- wszystko się załatwi. Warto wspomnieć, że uczelnia jest też przyjazna ciężarnym oraz młodym matkom; można studiować dziennie w trybie indywidualnym bez konieczności uczestniczenia w zajęciach (zdrowe i ludzkie podejście wykładowców do takich sytuacji) bez konieczności brania urlopu dziekańskiego. Uczelnia ma wiele osiągnięć sportowych i chętnie przyjmują studentów do klubu AZS, jeśli ktoś chce jeździć na zawody, zwiedzać kraj i łapać świetne wspomnienia. Polecam!
po licencjacie
szkoda że tak mało jest odpowiedzi od studentów - większość pytń, i ja też chcę zapytać: gdzie po ukończeniu PWSZ w Wałbzychu ida dalej kontynuować naukę studenci po kierunku Pedagogika? na jaką najlepiej uczelnie i czy czy nie ma z tym problemu?
11.06.2015
14.05.2015
fiki
Jestem matką dziewczyny , która za namową pewnych osób ,które twierdziły ,ze powinna chodzić tutaj ze względu na swoje umiejętności sportowe ,dlatego zrezygnowała ze studiów we Wrocławiu aby grać w Wałbrzychu w piłkę nożną .Okazuje się , ze w tej szkole wcale nie biorą tego teraz pod uwagę zwłaszcza wykładowcy! Dlatego wszystkim sportowcom , którzy chcą iść w jej ślady mówię lepiej niech się kilka razy zastanowią zanim podejmą taką decyzję.
kierunku na pwsz w wałbrzychu
jest tutaj PRAWO??? bo maja Instytut Społeczno-Prawny, ale na wykazie kierunków prawa nie widzę?
12.03.2015
29.08.2013
Maturzystka
Interesuje mnie ta uczelnia głównie z powodu, że będę blisko swojego chłopaka. Szczerze mówiąc nie zależy mi na konkretnej szkole, lecz na tym co dzięki niej uzyskam. Ciągle słyszę nieprzyjemne komentarze od rodziców ze zbyt wielkimi oczekiwaniami, a ja w sumie jestem bardzo niezdecydowana, gdyż wiele rzeczy mnie interesuje, ale nic całkiem nie pochłania. Interesują mnie opinie głównie na temat nauki na kierunkach pedagogika (aczkolwiek wolałabym psychologię, lecz na to nic nie poradzę), turystyka oraz również architektura. Jak przebiegają zajęcia i jacy są profesorowie - olewają naukę czy jednak potrafią coś wbić do głów? Jak jest później ze zdobyciem pracy? Czy w ogóle pracodawcy dobrze oceniają absolwentów PWSZ? Także tak z ciekawości zapytam się, gdyż słyszałam, że na turystyce należy uczyć się różnych dyscyplin sportowych, choćby narciarstwa, czy to prawda?
nick
A co z kierunkiem administracja w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. A. Silesiusa w Wałbrzychu? Warto w ogóle tu składać dokumenty?
12.03.2013
11.02.2013
&ga&
czy warto obecnie studiowac kierunek Turystyka i Rekreacja? nie pytam, czy warto dla pasji, bo tu odpowiedz znam: kocham to, od zawsze turystyka byla moja pasja i to sie nie zmieni bez wzgledu na wybor kietrunku studiow, chodzi mi raczej o to, co studenci robia pozniej? gdy juz skoncza studia? gdzie pracuja? czy w branzy? w swoim zawodzie? w Polsce jest jeszcze zapotrzebowanie na specjalistow po tym kierunku?
czytajcie opisy
o technikach dentystycznych: Kompetencje przyszłego absolwenta to przygotowanie do pracy w pracowniach protetycznych zakładów opieki zdrowotnej oraz możliwość prowadzenia własnej pracowni techniczno-dentystycznej. Będzie to możliwe dzięki bogatej ofercie przedmiotów kierunkowych oraz przedmiotów do wyboru. Nabyte umiejętności i przygotowanie zawodowe pozwolą na podjęcie pracy w pracowniach protetycznych lub ortodontycznych. Nabyta sprawność manualna umożliwi mu wykonywanie protez stałych i ruchomych, aparatów ortodontycznych zaprojektowanych przez lekarza, a także naprawianie uzupełnień protetycznych i aparatów ortodontycznych. Zdobyta, interdyscyplinarna wiedza teoretyczna, zostanie pogłębiona w praktyce, w toku realizacji interesujących 8-tygodniowych praktyk zawodowych, które zaplanowano w różnego rodzaju pracowniach protetycznych i dentystycznych
28.10.2012
09.08.2012
aga
A jak to jest na tych technikach dentystycznych? czy po tym jest się stomatologiem? no chyba raczej nie. czekam na informacje.
Monia
ja się wybrałam na filologię rosyjską i jest super. idac na studia mój rosyjski był na bardzoo niskim poziomie. Teraz bez problemu się dogaduję. Wysoki poziom, dobra motywacja. Warto studiować i uczyć sie tego jezyka. Teraz jest coraz wieksza współpraca z Rosją. Licze że dzięki umiejętności tego języka zdobędę ciekawą pracę która nie ograniczy mnie do siedzenia za biurkiem.
09.07.2012
01.04.2012
inP
A mnie wkurzają w tej szkoooleee.. ale i tak nie zamieniłbym na żadną inną, zbyt piękne dwa lata za mną, trochę zachodu przy końcówce, niepotrzebne zamieszanie. Jak się nie nakombinujesz, to nie masz, to już nudne w Polsce
czarna teczka
Bardzo chętnie wybrałbym się na architekturę krajobrazu. Czy ktoś mógłby powiedzieć, czy jest bardzo ciężko z dostaniem się? Trzeba mieć tzw. teczkę czy rekrutacja jest standardowa?
30.03.2012
21.03.2012
magda
Ja też studiuję gospodarkę. Mi się podoba, ucieszyło mnie jak powiedziałeś że kierunek przyszłościowy, bo teraz ciężko to usłyszeć o jakimkolwiek kierunku. Z tego co wiem pracować można po tym na prawdę w różnych miejscach od biur i urzędów do jakiś firm planistycznych.
techniki dentystyczne
przeczytalam wlasnie to co pisza o kierunku techniki dentystyczne, nie do konca wiem, jakie konkretnie bede miec uprawienia, w sensie jaka prace moge wykonywac? mozecie napisac cos wiecej na ten temat? bo sama propozycja studiow zdeje sie byc ciekawa i chyba dajaca jakies pespektywy na prace, ale no wlasnie; jako kto? pomoc w gabenecie dentystycznym? sztuczne szczeki bedziemy robić? mozecie jakos prosciej to wyjasnic?
21.03.2012
20.03.2012
nju
Bardzo ciekawy nowy kierunek ! Gospodarka przestrzenna, co o nim sądzicie? Mój kolega studiuje ją na UAM i mówi, że kierunek przyszłościowy i pracę łatwo można znaleźć, także zachęcające strasznie !
polecony
Polecam ISP, bardzo fajnie jest u nas i sympatycznie. Jakość kształcenia mi odpowiada, ani za dużo, ani za mało, na nudę nie narzekamy. Czasami trochę przycisną, ale raczej ma to służyć nam w przyszłości, więc im więcej się nauczymy tym lepiej
10.03.2012
16.02.2012
AndrzejL
kochani, co sadzicie o logistyke w tej szkole? jest sens sie tu wybierac na ten kierunek? bede wdzieczny za info od wyzszych rocznikow kolegow. chcialbym tez wiedziec, jak wygladaja same zajecia, kto je prowadzi, czy ciezkie sa zalieczenia na pierwszym roku, jaki jest odsiew, no i jeszcze system praktyk i stazy mnie interesuje.
nona
a czemu zrezygnowałas? Nie chcesz w ogole chodzić czy nie wiesz jaki przedmiot maswybrac?
19.01.2012
17.01.2012
Pauli
Ja się zastanawiam bo zrezygnowałam ostatnio z innej szkoły i myślę czy w ogole chce iść
Papi
oo widze, że trwa rekrutacja zimowa na kierunek administracja. Ktoś się wybiera może?
13.01.2012
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Politechnika Częstochowska
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Łódzka
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie