• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (116)
Kozioł
Ja skończyłem Zdrowie Publiczne na stopniu magisterskim (mam licencjat z ratownictwa). Ogółem nie polecam tego kierunku, na pewno nie jako jedyny. Materiał jest przeładowany, jest wszystko i nic, przez przedmioty i zagadnienia gna się, nie wynosząc wiele praktycznych umiejętności. Jeżeli ktoś chce bawić się w zarządzanie w opiece zdrowotnej, to polecam już lepiej zrobić coś na kształt Ekonomii albo Finansów czy Rachunkowości na Uniwersytecie Ekonomicznym, a ewentualnie po tym zrobić mgr ze Zdrowia Publicznego, albo po prostu podyplomówkę z zarządzania. Ja regularnie śledzę oferty pracy dla ludzi po Zdrowiu Publicznym i najwięcej jest ofert z NFZ i z Sanepidu za najniższą krajową, czyli jakieś 1800 zł na rękę. Serio, chcecie tyle zarabiać po studiach? Idźcie lepiej na pielęgniarstwo, bo po tym będziecie mieć większą wiedzę, przerobicie większość materiału z zakresu Zdrowia Publicznego, będziecie mieć rewelacyjny zawód w ręku, a zawsze chętnie przyjmą was z takim dyplomem do administracji w Opiece Zdrowotnej. Ot, moje 2 centy!
19.07.2020
10.07.2020
Zdrowie Publiczne
Cześć! Jestem studentka Zdrowia Publicznego pierwszego roku. Zdrowie Publiczne to kierunek interdyscyplinarny. Zdobędziesz wiedzę zarówno z ekonomii, zarządzania i organizacji jak i nauk społecznych. Wiem, że może brzmieć to przerażająco, ale nie ma się czego obawiać. Przedmioty są prowadzone przez super prowadzących, wiec poziom zaawansowania jest dostosowany do kierunku studiów. Jest wiele ciekawych przedmiotów takich jak sztuka autoprezentacji, propedeutyka medycyny czy zarządzanie czasem. Będąc na tych studiach warto zaangażować się w działalność studencka, bądź kół naukowych, ponieważ działania w tego typy organizacjach studenckich pozwoli zdobyć Ci wiedzę, która później wykorzystasz podczas studiów lub życia zawodowego. Reasumując jestem bardzo zadowolona z tych studiów, obudziło to we mnie duża kreatywność i pomysł na siebie i moja drogę zawodowa. Mam nadzieje, że spotkamy się w październiku na Uczelni! :D
zdrowie publiczne
Hej, studiuje ktoś zdrowie publiczne i chciałby opowiedzieć coś o tym kierunku? Czy jesteście zadowoleni z tego wyboru?
07.07.2020
07.07.2020
KLAUDIA
Witam, ukończyłam licencjat z dietetyki na UP Wrocław, czy ma ktoś jakąś opinię o magisterce z tego kierunku na UMed?
UMW
Dzień dobry, niestety nie ma studiów pomostowych. Opcją dla osób pracujących, czy chcących się przekwalifikować na pielęgniarstwo, od tego roku ruszają studia niestacjonarne I stopnia. 3,5-letni licencjat, zajęcia piątek-niedziela: https://www.rekrutacja.umed.wroc.pl/oferta-kierunek-pielegniarstwo/
01.06.2020
19.05.2020
Ela
Czy są studia pomostowe na pielęgniarstwie?
Położnictwo
Chciałabym w niedalekiej przyszłości wybrać się na położnictwo i ciekawi mnie jak ludzie,nauka i same studia Gdyby ktoś miał mi poopowiadac i zaspokoić moja ciekawość zapraszam na maila pajewska98@gmail.com
13.05.2020
14.04.2020
Kinga
Czy są osoby które są na pielęgniarstwie lub ratownictwie medycznym i mogłyby się do mnie odezwać na maila bascik0511@gmail.com ? Mam kilka pytań :)
Psychiatria
Czy jest tu może ktoś, kto studiuje ze specjalizacją psychiatrii i chciałby się wypowiedź na ten temat? Plusy, minusy, opinie, cokolwiek?
01.03.2020
03.12.2019
Xxx
Ta uczelnia to jeden wielki bałagan.
Annn
Hej! Czy dosyć łatwo jest się dostać na UM English Devision? Wiem ze trzeba mieć ponad 30% ale trzeba jakos mieć wiele ponad te 30% żeby mieć uprawnione miejsce? Robią jakieś rankingi?
26.11.2019
30.09.2019
Kaja
Mam pytanie o zaplecze dydaktyczne, pracownie itp. na fizjoterapii. Ogólnie, jak jest na studiach? Warto myśleć o tej uczelni?
xXx
Witam. Wybieram się na magisterkę z pielęgniarstwa w trybie niestacjonarnym. Przeprowadzam się z małego miasteczka i o tej uczelni nie wiem dosłownie nic. Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego kierunku, wykładowcach i ogólnie o samej uczelni, a także czy da radę pogodzić studia z pracą w szpitalu?
07.08.2019
14.07.2019
Malenstwo
Czy ktoś ma już wyniki?
Ok
Co oznacza status "kandydat"? To że mogę startować w drugim naborze?
12.07.2019
05.07.2019
Ok
Czy mając 40% z biol mam jakiekolwiek szanse dostać się na ratownictwo? Jak to było w zeszłych latach?
at
Na kierunkach na Wydziale Nauk o Zdrowiu trzeba podać wybrany przedmiot/przedmioty kierunkowe (liczba i rodzaj przedmiotów zależy od kierunku na który startujesz.) + j. polski. Zliczą się tylko punkty z przedmiotów kierunkowych. Wynik z polskiego decyduje o tym, w jakiej kolejności na liście rankingowej będą osoby, które mają po tyle samo punktów z przedmiotów kierunkowych. To jest ważne zwłaszcza, jak jesteś na granicy progu punktowego.
05.07.2019
05.07.2019
Asia
U mnie na pielęgniarstwo da się wprowadzić i biologię, i język polski. Jednak gdy podsumowują się punkty, to wlicza się tylko biologia.
Malenstwo
Czy na pielęgniarstwo liczy się tylko biologia czy biologia i j.polski?
04.07.2019
04.07.2019
Asia
Cześć, mam pytanie odnośnie rekrutacji. Gdy wpisuję wyniki matury to na końcu moja liczba punktów to najwyższy wynik z jednego przedmiotu. W opisie kierunku była informacja, że do punktów wliczają się wyniki z dwóch przedmiotów. Też tak macie? Ja mam tak na dwóch kierunkach które wybrałam. Nie zeszłam nigdzie poniżej 30%
ratownictwomedyczne
jesli nie zejdziesz ponizej 30% z rozszerzen powinno wystarczyc, tak bylo w tamtym roku i z tego co wiem osoby ponizej tego progu 30% W OGOLE nie biora udzialu w rekrutacji
21.05.2019
15.05.2019
Asia
Na poszczególne kierunki zawsze stara się dostać więcej osób niż jest miejsc, Od 3 do 14 osób na jedno miejsce, więc raczej nie będzie możliwości, żeby nie było wystarczającej ilości osób w rekrutacji.
Martyna
Mam pytanie odnośnie rekrutacji. Trzeba mieć próg z biologii 30% aby brać udział w rekrutacji, jednak jeśli nie ma wystarczającej liczby osób to biorą w niej udział także osoby poniżej 30%?
14.05.2019
11.05.2019
Asia
Ile trzeba % na maturze, żeby dostać się na ratownictwo medyczne?
ratownictwomedyczne
@ot nie ma testow sprawnosciowych
08.05.2019
07.04.2019
ot
Hej czy sa testy sprawnosciowe na ratownictwo ?
at
Cześć! Ja kończyłam na tej uczelni licencjat z fizjoterapii i nie zgodzę się z wyłącznie złymi opiniami, co do tego kierunku. Na pewno odnowienia wymaga budynek katedry i sprzęt do ćwiczeń. Skład kadry dydaktycznej i liczebność roku nie jest duża, co sprawia, że zawiązuje się dobra, wspierająca się społeczność. Nie zgodzę się, że wykładowcy znają się tylko na jednej rzeczy. Każdy specjalizuje się w jakimś dziale (co jest normalne w medycynie), a każdy wykładowca prowadzi kilka różnych przedmiotów w całym toku studiów. Kiedy studiowałam było duuużo ćwiczeń klinicznych i godzin praktyk wakacyjnych, więc kontaktu z pacjentem i wykonywania zabiegów w praktyce można było się nauczyć.
13.03.2019
06.03.2019
Zapytajka
Cześć. Ja również zastanawiam się nad poloznictwem. Ewentualnie pielęgniarstwem lub lekarskim. Moje pytanie brzmi; jak dużo jest chemii na poszczególnych kierunkach?
Zapytajka
Dziękuję za odpowiedź. 😊 Jeśli ktoś by znalazł troszkę czasu, to bardzo proszę o napisanie na snapchacie: JZapytajka, Mam jeszcze troszkę pytań i będę wdzięczna, jeśli ktoś mi na nie odpowie. 😄
07.02.2019
07.02.2019
Położnictwo umed wroc
Co do dostania się na kierunek jest łatwo, gorzej z utrzymaniem się na nich ;) jest dużo nauki, na uczelni siedzimy od rana do wieczora najczęściej :) Ja jestem na drugim semestrze pierwszego roku wiec niewiele moge powiedzieć ale jeżeli chodzi o pierwszy semestr to przede wszystkim systematyczna nauka i samozaparcie. Jest niewiele kolosów w trakcie roku co może rozleniwić i przez to nie uczyć się na bieżąco to w rezultacie może skutkować nieprzespanymi nocami i kuciem do egzaminów końcowych, które nie należą do najłatwiejszych ;) Zajęcia praktyczne są przyjemne i bardzo ciekawe, chociaż tutaj też trzeba się wiele rzeczy nauczyć i przyswoić ale wiadomo, w praktyce inaczej wchodzi do głowy :)
Zapytajka
Jak już znajdzie się jakaś dobra osóbka, która chodzi na położnictwo, to jeszcze bym prosiła o wypowiedzenie się w sprawie tego kierunku. Czy jest ciężko się dostać, czy faktycznie jest tak dużo nauki itd.
07.01.2019
05.01.2019
Zapytajka
Czy ciężko jest się dostać na położnictwo? :)
ratownictwomedyczne
@Suomi hejka, jestem studentka ratownictwa medycznego na tej uczelni i musze powiedziec jestem dosc zadowolona z mojego wyboru, latwo jest sie dostac, co jest duzym plusem, ale w trakcie studiowania trzeba przylozyc sie nauki. Anatomia, fizjologia i mikrobiologia to na 1 roku pogrom, czasem trudno sie jest ze wszystkim wyrobic, na 1 semestrze jest tez bardzo malo czasu wolnego np. wyklad do godz 21, ale da sie wszystko pogodzic i robic cos dodatkowo, jesli dobrze gospodarujesz czasem, prawie wszyscy prowadzacy sa nastawieni pozytywnie do studenta, na poczatku jest bardzo malo ratownictwa w ratownictwie (przoduja ww przedmioty), ale zaczynaja sie praktyki i jest wiecej "luzu". Ja moge polecic Ci ten kierunek na wroclawskim umedzie , dla mnie jest to naprawde piekna rzecz, spotkalam na uczelni wiele osob, ktore oddaja ci doswiadczenie, wiedze i serce na tacy, ale pamietaj, ze musisz sie wykazywac ogromem empatii, bo to chyba najwazniejsza cecha ratownika :) jak masz jeszcze jakies pytania, pytaj smialo tutaj, postaram sie odpowiedziec jak najszybciej sie da :)
18.12.2018
15.11.2018
Fizjoterapia
Polecacie ten kierunek na wrocławskim UMEDzie?
Suomi
Hej. Rozważam w przyszłym roku pójście na ratownictwo medyczne - jest tu jakiś student/absolwent tego kierunku i może się o nim wypowiedzieć?
10.11.2018
18.07.2018
karcik
@aga99 zdecydowanie odradzam, wykładowcy tragedia, niedouczeni, jak umieją jedno to nie potrafią niczego innego, bajzel, brak organizacji, sama katedra smród i tynk odpadający ze ścian
aga99
Jak oceniacie studia fizjoterapii na UMED wroc i WUM?
12.07.2018
24.03.2018
buba
Szukam opinii przyszłych pielęgniarek i pielęgniarzy. Jak wyglądają studia, czy wykładowcy są okej i czy nie żałujecie decyzji? :)
Studentka fizjoterpii
UMed Wrocław - kompletny brak organizacji. O wszystkich dowiadujesz się, że miało być na wczoraj przez co jest masa problemów z zaliczaniem semestru "bo nie ma jakiegoś druczku wiec nie wydamy indeksu" no kpina ogl. Spodziewałam się też lepszego poziomu nauczania i informowania.
18.01.2018
28.12.2017
inf
Cześć,, co prawda nie mam przyjemności studiować, ale chciałam podzielić się linkiem ( https://www.umed.wroc.pl/plany-zajec ) Znajdziecie tu plany zajęć dla studentów różnych kierunków umed-u, a także spisy przedmiotów.
wisienka
Hej :) zastanawiam się nad podjęciem studiów na kierunku fizjoterapia, chciałam zapytać jak to wygląda , czy warto, i gdzie mogę znaleść plan studów ?
24.12.2017
02.08.2017
lemon
Opinie odnośnie studiów lekarskich w języku angielskim????
lily
Cześć chciałabym się dowiedzieć, jak wygląda sprawa wyjazdu na Erasmusa na wydziale lek/stom osoby która studiuje w trybie niestacjonarnym. Czy związane są z tym jakieś dodatkowe opłaty podczas nauki na uczelni partnerskiej? Czy trzeba płacić czesne w Polsce itp. ?
14.01.2017
02.12.2016
dziwne
Dlaczego medycyna nie ma łaciny?
florek
wiedziałam, ze nie bedzie lekko, i nie jest, ale ja za samych studiów i poziomu jestem zadowolona, natomiast kadra powinna mieć więcej kultury wobec studenta...my też kiedys będziemy lekarzami
30.11.2016
12.10.2016
klaudia 97
Ile trzeba miec procent z rozszerzenia by sie dostac(chemia/biologia)? Koncze szkole jako technik zywienia i technik uslug gastronomicznych, wiedza i oceny dobre tylko ta chemia...A biologii pisac na maturze nie moge mimo ze uwielbiam, gdyz mialam ja tylko w pierwszej klasie i nie nadrobie ;/
dk po 1 roku wydział lekarski
bardzo lubię swoją uczelnie jest super wspaniali wykładowcy wszystko na wysokim poziomie polecem
17.09.2016
29.08.2016
Stworek
Oczywiście w trybie stacjonarnym ;P
Stworek
Hej. W 2017 roku kończę licencjat w innej uczelni i chciałabym od razu pójść na mgr, dlatego piszę. Jest sens przychodzić do tej uczelni na pielęgniarstwo II stopnia? Dużo dobrego słyszałam o tej uczelni ale jedynie o licencjacie i zastanawiam się czy nie jest gorzej jeśli chodzi o magistra.
29.08.2016
09.06.2016
kiniola12
Czy na kierunek ratownictwo medyczne są jakieś egzaminy wstępne?? lub sprawnościowe?? i jak to wygląda jeśli chodzi o maturę ?? Trzeba mieć bardzo dobrze zdaną ?/
monika21
hej! czy trudno jest dostać się na studia stomatologiczne??? jak wygląda rekrutacja i jak wygladaja takie studia?
04.06.2016
28.05.2016
lol
cześć, chciałabym się dowiedzieć czy trudno dostać się na fizjoterapię? jak nauczają? cyz trudno jest wszystko pozdawać?
fornix90
Hej jestem studentem 6 roku wydziału lekarskiego Uniwersytetu medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, chciałbym sie z wami podzielić opinią i informacjami które z pewnością wam się przydadzą na pierwszym roku wydziału lekarskiego Gdy zaczynałem studia Uniwersytet Medyczny miał miano Akademii Medycznej , od tego czasu dużo się pozmieniało ( okres studiowania skrócony z 6 do 5 lat , założenie przez uczelnie indeksów elektronicznych ). Jak powszechnie wiadomo kierunek lekarski nie jest łatwym kierunkiem i trzeba dużo energii i czasu poświęcać nauce , ale zapewniam was że im wyższy semestr tym łatwiej, ciekawiej i przyjemniej. Im wyżej tym mniej teorii a więcej praktyki. Ale zacznijmy od początku - miałem możliwość wyboru kilku miast z kierunkiem lekarskim - padło na Wrocław ,gdyż jest to naprawdę piękne miasto , które rozwija się w zawrotnym tempie -dające dużo perspektyw na przyszłość. Opierałem się również na opiniach znajomych -większość polecała mi ówczesną jeszcze Akademie medyczną im.Piastów Śląskich. I tego wyboru nigdy nie pożałuję.. 1.Co roku odbywają się imprezy integracyjne na kilka dni przed rozpoczęciem roku akademickiego - tzw. Premedykacja ( informacje o tym znajdziecie na plakatach rozwieszonych na terenie uczelni i akademików) ...pewnie sobie myślisz , "Jak to? -Zaczynam studiować medycynę i na start imprezan"? - uwierzcie mi -poznacie wiele ciekawych osób z którymi będziecie studiować - nawiążecie nowe znajomości i kontakty- w grupie znajomych zawsze raźniej :). 2.Jak każdy student dostaniecie legitymację -potwierdzającą wasz status studenta - po uiszczeniu opłaty za wyrobienie indeksu i legitymacji -można je odbierać w dziekanacie wydziału lekarskiego (Jana Mikulicza-Radeckiego 5) -pod koniec września (oczywiście im później składasz dokumenty tym dłuższy czas oczekiwania ),Dlaczego tak ważna jest legitymacja - uprawnia do wszelkiego rodzaju zniżek jest potrzebna do złożenia elektronicznej karty bibliotecznej, jest dokumentem potwierdzającym Twoją tożsamość przy egzaminach 3.Jeśli dostałeś się na studia razem z kolegą/koleżanką i chcecie być w jednej grupie- żaden problem -wystarczy udać się do opiekuna 1 roku i zgłosić ,że chcecie być razem w grupie-zazwyczaj nie było z tym problemów O tym kto jest opiekunem danego roku dowiecie się w dziekanacie. 4.Pierwsze zajęcia w semestrze zimowym -Na pierwszym semestrze odbywają się zajęcia z: Anatomii , Historii Medycyny, Chemii, BIM(Podstawy technologii informatycznej i biostatystyka), język obcy(angielski lub niemiecki) i inne + 30h zajęć fakultatywnych - do wyboru przez studenta. Zajęcia bardzo różnią się od siebie i opisze je bardzo krótko, jednak jest kilka rzeczy, które na pewno Ci się przydadzą. a)Fartuch - potrzebny na zajęcia z Anatomii i Chemii -najlepiej zwykły chemiczny -do kupienia w Internecie lub na kiermaszu książek medycznych który odbywa sie zazwyczaj w połowie października - informacje są wywieszone na terenie uczelni i w akademikach. b)Rękawiczki jednorazowe - potrzebne na zajęciach z Anatomii - a uczelnia ich nam nie zapewnia ;) c)Podręczniki - Anatomia- na naszej uczelni preferowany jest Atlas Sobotty oraz Atlas Sielnikova - bardzo stary ale lubiany przez wielu asystentów. Co do podręczników z anatomii - obowiązkowym jest Anatomia Marciniaka(„Anatomia człowieka” Maricniak 3 tomy) , ja jednak uczyłem sie z Anatomii Bochenka - 5 tomowy - ale wiadomo - jak kto woli :). Pomocne są też skrypty z anatomii z których uczy się zdecydowana większość. WAŻNE - większość książek medycznych i skryptów jest droga dlatego też powstał punkt ksero w którym przemiłe Panie sprzedają gotowe -skserowane egzemplarze podręczników medycznych i repetytoriów- owe słynne ksero znajduje się na rogu skrzyżowania ul. Łukasiewicza i ul.M.C.Skłodowskiej - nieopodal naszego "campusu". 5.Teraz troszkę o przedmiotach - Spis wykładów i ćwiczeń znajdziecie na tej stronie http://www.lekarski.umed.wroc.pl/lekarski-plan-zajec Na pierwszym roku do trudnych przedmiotów zalicza się Anatomia ,Biologia i Chemia - oczywiście wszystko zależy na jakiego trafi sie asystenta i ile ktoś wkłada pracy w naukę -wszystkiego o danym przedmiocie dowiecie się na pierwszych zajęciach :) 6.Różne pomocne materiały , testy z poprzednich lat itp. znajdziesz na stronie naszego forum http://forum-am.info. - wystarczy się zarejestrować , oraz na http://chomikuj.pl/amwro (hasło anemia123) 7.Adakedmik - na naszej uczelni są 2 akademiki - Jubilatka-przeznaczona głównie dla studentów anglojęzycznych oraz Bliźniak - dla wszystkich studentów umed wroc. Wnioski o pokój w akademiku składamy do 30 sierpnia danego roku. Można je składać osobiście w dziale spraw studenckich ul. Wojciecha z Brudzewa 12, 51-601 Wrocław , lub drogą pocztową - ceny z roku na rok się zmieniają ale miejsce w pokoju 3 osobowym oscyluje w granicach 350zł zaś w dwuosobowym ok 450zł.Ja w akademiku ( Bliźniak) mieszkałem przez 4 lata i nigdy nie będę tego żałował , dzięki temu poznałem wiele wspaniałych przyjaciół i znajomych. Jest czysto , cicho i przyjemnie - akademik jest odnowiony miescie się blisko uczelni ,ma dobry dostęp do komunikacji miejskiej , położony w przemiłej okolicy , liczy 6 kondygnacji z czego każda jest podzielona na 2 skrzydła - na jednym skrzydle znajduje się jedna kuchnia , umywalnia , i po 3 prysznice - osobiście uważam że każdy student bez względu na kierunek powinien chociaż przez rok pomieszkać w akademiku i poczuć się jak prawdziwy student ;)..Więcej informacji na temat akademików znajdziecie tu http://www.studenci.umed.wroc.pl/content/dzia%C5%82-spraw-studenckich-domy-studenckie 8.Oczywiście nasza uczelnia umożliwia wyjazdy na program Erasmus z czego warto skorzystać i poznać zagraniczne uczelnie medyczne , funkcjonuje również wiele kół naukowych na których można rozwijać swoje pasje i podszkalać swoje umiejętności – osobiście od 2 lat uczestniczę w kole chirurgicznym. 8.Po skończeniu studiów zdaje się LEK-Lekarski Egzamin Państwowy - po którym większość studentów zaczyna specjalizacje - jest ich wiele. Specjalizacje można robić w trybie rezydentury-wtedy ministerstwo zdrowia wypłaca nam comiesięczne wynagrodzenie, lub w trybie poza rezydenckim -w tym wypadku pracujemy za darmo przez 3 lub 5 lat ( w zależności od specjalizacji) Danych na temat ilości miejsc na dana specjalizacje na określony rok znajdziecie tu http://www.duw.pl/pl/urzad/zdrowie-publiczne/lekarze/68,Lekarze.html 9.Medycyna to nie tylko nauka i zajęcia :) Poza codzienną rutyną możemy zapisać się do AZS -Akademicki Związek Sportowy - Jeśli interesujesz się sportem można wyrobić Kartę AZS-u która uprawnia Cię do korzystania z sekcji sportowych na Umedwroc -o sekcjach możesz dowiedzieć sie w studium sportu znajdującego się obok akademików z basenu w Hotelu GEM (ul. Baudouin`a de Courtenay) oraz z siłowni (ul.wojciecha z brudzewa 12) ( oczywiście poza obowiązkowym WF-em na 1 roku ):) Zakładając kartę dostajesz automatycznie ubezpieczenie -kosztuje około 40zł/rok -osobiście bardzo polecam - SPORT TO ZDROWIE :) 10.Rozrywka -Tradycyjnie na naszej uczeni większość z nas w weekendy udaje się do Fuga-Mudni - fajna knajpka bilardowa nieopodal pasażu grunwaldzkiego , na smaczną i tania pizzę do pizzerii bravo zaraz obok wspomnianego wyzej pubu , oraz imprezy medyczne organizowane co pare tygodni :) Większość innych potrzebnych rzeczy dowiecie się w pierwszych kilkunastu dniach studiów. Co do samego kierunku (lekarskiego) nie spotkałem osoby aby żałowała swojego wyboru studiowania na Uniwersytecie medycznym we Wrocławiu, jak wspomniałem na początku , z roku na rok jest coraz łatwiej -co nie oznacza że trzeba się mniej uczyć - chodzi mi o aklimatyzację i to w jaki sposób macie się uczyć , często z kolegami śmialiśmy się że pierwszy rok na medycynie uczy nas jak mamy sie uczyć na kilku następnych latach , Pamiętajcie wszystko przychodzi z czasem. Mógłbym się rozpisać na temat specjalizacji - ile szacunkowo miejsc jest na dany rok , jakie najlepiej wybrać itp. ale o tym dowiecie się podczas studiów. Życzę wszystkim dostania się na wymarzone kierunki ,i udanych studiów !~Pamiętajcie studia to jeden z lepszych okresów w życiu człowieka - NAWET MEDYCYNA :) Pamiętajcie również ,Studia to nie tylko nauka - ale i nawiązywanie nowych znajomości wypady grupowe , wyjazdy m campusy , juwenalia( juwenalia we Wrocławiu są najlepsze na świecie:) pozdrawiam Piotr
20.04.2016
18.02.2016
Black 300
hej, chciałabym się dowiedzieć na jakie kierunki obowiązują egzaminy wstępne?
bigos89
Szukam informacji o doktor nauk medycznych Irenie Smółce. Jakim jest wykładowcą i czy daje popalić? :D
13.10.2015
08.10.2014
farmacja
teraz jestem w klasie maturalnej, ale planuje zdawać w nastepnym roku na Farmację właśnie na Uni Medyczny we Wrocławiu, interesuje mnie jak Wam (osobom przyjętym na dzienną farmację) poszła matura? jakie mieliście wyniki, żeby Was przyjęli?
Aniaa
Cześć, czy w tym roku można studiować na Uniwersytecie Medycznym studiować zaocznie dietetykę ?
28.06.2014
26.05.2014
Asiaa
czy trudno się dostać na położnictwo?wystarczy podstawowa biologia ? bardzo proszę o pomoc :)
katarzynkie
Hej :) Strasznie chciałabym pójść teraz na pielęgniarstwo na tą uczelnie, tylko się zastanawiam czy ciężko się dostać, jak trzeba zdać maturę? polecacie wgl?
13.02.2014
03.02.2014
Monika
Cześć. Wiecie może, kiedy we Wrocławiu pojawił się kierunek Dietetyka? Pytam orientacyjnie, ponieważ na podyplomówkach z zakresu dietetyki przekazywana jest informacja, że dopiero 3 lata temu, a kojarzy mi się, że studia licencjackie były już dużo wcześniej. Będę wdzięczna za informację.
MaGDA
Hej, chcę się dostać na Dietetyke na Uniwersytet Medyczny we Wrocku, na ile musze miec zdana mature z biologii lub chemii zeby sie dostac?
02.02.2014
25.01.2014
pb
Studiuje dietetyke na 1 roku we Wro i co do anatomii to przez prosektorium tylko przechodzisz. Co prawda dostsjesz preparaty typu miescie, serce, pluca ale nikt Cie nie zmusza do dotykania czy ogladania;)
absolwentka umed wroc
Hej, studiowałam medycynę na medycznej we wrocławiu, obecnie jestem na stażu w innym mieście, spotkałam wiele ludzi z innych uczelni (poznań, kraków, zabrze, katowice, warszawa) i powiem Wam jedno - jeśli ktoś chce byś w przyszłości dobrym lekarzem, mieć dużą wiedzę, zarówno teoretyczną jak i praktyczną to wszystko zależy od Was samych. Jeśli ktoś jest leniem to w przyszłości leniem będzie, "prestiż" uczelni mu nie pomoże. Jeśli ktoś jest osobą która wie, że w przyszłości będzie od niej zależał zdrowie i życie innych ludzi to będzie się uczył na każdej uczelni. We Wrocławiu naukę można było spokojnie pogodzić z codziennym życiem, od znajomych wiem, że w katowicach, zabrzu, krakowie było ciężko. Poznań podobo równie przyjazny co Wrocław:)
19.01.2014
17.01.2014
dietetyka
hej, czy to prawda że studenci dietetyki maja zajęcia w prosektorium?????? wybieram się na ten kierunek ale usłyszałam takie pogłoski i wole sie upewnić
aleksandra
Hej, chciałabym iśc na studia pielęgniarskie. Chciałabym sie dowiedzieć czy trudno jest się dostać ? z góry dzieki za odp:)
14.01.2014
03.12.2013
kamilla
Proszę o kontakt jakąś osóbkę, która studiuję pielęgniarstwo we Wrocławiu najlepiej na 2 roku ale nie koniecznie ja jestem obecnie na 3 roku. Moje gg 45559526 zależy mi na czasie. z góry dzięki pozdrawiam
paulina4652
Witam! Chciałabym studiować pielęgniarstwo. Mam nadzieję, że uda mi się. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak z akademikiem? Jaka cena i atmosfera? Mam 600 km do Wrocławia, a tak bardzo marzą mi się tam studia :) piękne miasto :)
10.11.2013
08.10.2013
powtórki materiału
kiedy zaczynacie korepetycje dp matur i na studia? mozecie polecic jakiś nazwiska osob, do ktoych mozna sie zglosic na tzw. ukieunkowanie??? do grudnia chce sie uczyc sama, a od nowego roku zaczac prywatnie powtórki materiału, bede wdzieczna za jakies podpowiedzi i wskazówki, elka
kkk
hej ;) mam pytanko. chciałabym iść na dietetykę, ale nie wiem czy wystarczy zdać np. biologię na poziomie podstawowym, myślicie, że są szanse, że się dostanę ? ;)
15.07.2013
15.06.2013
ABC
Ktoś jest w stanie przybliżyć mi poziom zajęć i praktyk na pielęgniarstwie? Byłabym bardzo, bardzo wdzięczna.
JULA M.
Hejka, szkoda,że jest tu kiepskawy poziom, ale ludzie fajni:)
14.06.2013
14.06.2013
koln
Studiuję na UM we Wrocku i poziom kiepski, idźcie lepiej do innego miasta na Medyczny, poza tym dużo teorii mało praktyk
XYZ
Witam. Chciałabym studiować fizjoterapie. Polecacie ten kierunek na tej uczelni ? Zastanawiam się,czy to będzie dobra decyzja..
09.06.2013
06.02.2013
kto na lekarsko-stomatologicznym
ja jestem zdecydowana na wydzial lekarsko-stomatologiczny, jedyne, czego sie boje, to jak mi pojdzie matura na rozszerzeniu i czy to wystarczy, zeby sie dostac, zakladam, ze jak juz bede studentka - to dam rade, bo nie ma rzeczy niemozliwych, jesli sie bardzo chce, oczywiscie jest obawa, dlatego pytanie: jaki procent studentow odpada na stomatologii po pierwszym roku? czy to sa osoby, ktore nie przykladaly sie do nauki, czy raczej jest tak, ze przyjmuja specjalnie wiecej i robia odsiew, zeby zostali najlepsi? czy mozecie napisac, jaki jest wedlug Was poziom trudnosci (wiem, ze to wzgledne), ale jakiego zaangazowania w nauke wymaga sie, aby zdac na nastepny rok?
Julia
Na pewno w Warszawie jest się ciężko dostać, szczególnie na taki kierunek jak medycyna... To wcale nie jest takie proste, mój brat uczył się dzień i noc i nic mu z tego nie wyszło... Musiał wybrać Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu ale nie żałuje tego. Poziom jest równie wysoki, uczy się dużo i na pewno zostanie wspaniałym lekarzem :)
04.11.2012
28.10.2012
saywhat?
Niedosyt? Jak się chce uderzyć do Warszawy to ambicje nie wystarczą - trzeba zapierdzielać równo. A UM we Wrocku jest bardzo dobre. Zresztą niedosyt można odczuwać jak zaznało się lepszego, a z tego co zrozumiałem to nie było Ci to dane..
saywhat?
Niedosyt? Jak się chce uderzyć do Warszawy to ambicje nie wystarczą - trzeba zapierdzielać równo. A UM we Wrocku jest bardzo dobre. Zresztą niedosyt można odczuwać jak zaznało się lepszego, a z tego co zrozumiałem to nie było Ci to dane..
28.10.2012
15.08.2012
mała_mi
Najlepszym DOSTĘPNYM MI miejscem na studia medyczne była właśnie Akademia Medyczna im. Piastów Śląskich we Wrocławiu. Miałam trochę wyższe ambicje, ale wylądowałam tu. I, cóż, niedosyt jest, ale ogólnie nie ma co narzekać na poziom.
charlie
W gimnazjum ustaliłyśmy z koleżankami że od liceum poważnie przykładamy się do chemii i biologii, pięknie zdajemy matury, przechodzimy rekrutację przy pierwszym naborze i dostajemy się na farmację. Co roku to postanowienie słabło, aż w końcu jedna wybrała germianistykę, a druga kosmetologię, ale ja dostałam się na farmację. I nie żałuję swojego uporu, gdyż pracę mam już zapewnioną w aptece kuzyna, a wiedza którą przyswajam na pewno mi się w życiu przyda!
22.07.2012
19.07.2012
nfz
długo zastanawiałam się gdzie studiowac i co studiować. nigdy jakoś nie miałam wymarzonego zawodu, więc ciężko byo mi podjąc decyzję przed złożeniem papierów przeglądałam więc kierunki studiów, czytałam o różnych zawodach i w końcu zdecydowałam się na studiowanie pielęgniarstwa. na razie jestem zadowolona :)
melaa
Bardzo zaciekawił mnie kierunek zarządzanie instytucjami opieki zdrowotnej i społecznej. Co prawda jestem na ekonomiczej uczelni, za rok ma licencjata i chciałam zapytać czy ten kierunek mozna studiować po jakichkolwiek studiach czy tylko związanych z medycyną. A może ktoś to studiował i ma jakies info na ten temat?
09.07.2012
07.07.2012
kr
Gdzie lepiej studiowac dietetykę we Wrocławiu, czy w Szczecinie?
kai
A ja mam pytanie dotyczące ogólnego życia w akademii. czy jest dużo kursów dostępnych dla studentów, kół naukowych pozwalających się rozwijać i działających naprawdę aktywnie, a nie tylko na papierku?
06.07.2012
02.07.2012
em
mam nadzieję ze farmacja jest tutaj na dobrym poziomie bo wlasnie na te studia sie udaje. z moimi wynikami z matury mysle ze nie bedzie problemem dostac sie na te studia, aczkolwiek zastanawiam sie jaki byl prog w tamtym roku i czy w ogol zwraca sie na to tutaj duza uwage, czy moze przyjmuja wszystkich?
free
A od kiedy akademiki są usytuowane w dogodnej odległości ? Miejskie kursują, nogi młode, rower też fajna sprawa - korki się omija. Strona brzydko mówiąc ssie. Nie czaję o co im chodzi, mam nadzieję, że na samych studiach jest czytelniej, bo do Wawki nie pójdę za nic.
30.05.2012
15.05.2012
lola
co do strony - przyłączam się do narzekań. wygląda trochę jak witryna gimnazjum, a nie akademii. może i znaleźć można większość informacji, ale ciężko się ich szuka;/ no ale cóż, uniwersytet powinien przyciągać kadrą, a nie witryną. zamierzam złożyć papiery, ale chciałam dowiedzieć się jaka jest oferta domów studenckich, tzn. czy warunki można nazwać... zadowalającymi? i czy akademiki są umiejscowione w przystępnej odległości od wydziałów, np czy jest jakiś ds blisko wydziału lekarskiego.
łid
Bzdury tam,dowiedziałem się wszystkiego z niej, co chciałem wiedzieć, nie jest taka straszna, spełnia swoje zadanie i to najważniejsze. Co do samej uczelni żywię w związku z nią ogromne nadzieje, także lepiej, żeby okazała się naprawdę spoko
01.04.2012
30.03.2012
strasznie
Straaaasznie nieczytelna strona. Nie przemawia do mnie, a jednak to ważna rzeczy, zwłaszcza na wstępie, kiedy szukasz informacji o rekrutacji itp. Także już mnie zniechęcili, aczkolwiek jeśli chodzi o poziom uniwerka, to słyszałem, że dobry. Co wy o tym powiecie ?
medykament
Ja jestem z kolei zachwycony wydziałem lekarskim. Naprawdę najlepszy po tej stronie Wisły. Jeszcze do końca nie wiem jak później wyglądają staże w tym rejonie, ale będę się starał i na pewno będzie wszystko jak należy.
24.02.2012
17.02.2012
stomatologg
Podoba mi się tutaj stomatologia. Mimo tego, że to owiany sadystyczną sławą zawód, to samo studiowanie uznałbym za całkiem przyjemne, przynajmniej dla mnie samego. Obiecuję, że po takim przeszkoleniu nikt nie będzie z trwogą czekał na zabieg w poczekalni mojego gabinetu ! Pozdrawiam ;)
abroad
Serdecznie polecam Erasmusa, zwłaszcza do Niemiec i Francji - dobre zaplecze, przyjaźni ludzie o ze stypendium też praktycznie da się wyżyć. Duże perspektywy we Wrocku !
12.02.2012
28.01.2012
przyszłyStudent
Witam ! W tym roku piszę maturę i bardzo chcialbym dostać się na medyczny do Wrocławia. Jak wyglądają mniej więcej progi rekrutacyjne? Bo słyszałem, że bardzo ciężko się dostać i jeszcze ciężej utrzymać..
sabaa
Z dwóch przedmiotów nawet nieźle mi poszło. Zobaczymy jak z resztą, ale coś czuje, że z anatomii cięzko. Nie zawsze czaiłam co i jak na tym przedmiocie... Niestety ze wszystkiego nie możemy być mistrzami
23.01.2012
19.01.2012
Olek
jak tam sesja studenci? Ja juz wiem, że dwa oblałem na bank, czuje to w kościach
Jowisa
Ciężko czasem i to nie jest żadna ściema. Ci którzy gładko przechodzą prez wszystkie gezaminy to chyba uczą sie dzień i noc!!
13.01.2012
22.12.2011
com
Studiuję kierunek stomatologiczny i uważam, że uczelnia jest świetna, mili acz. wymagający prowadzący, atmosfera 1sza klasa! zachęcam do złożenia podań ;p
Olga
Ja też jestem na położnictwie i mogę potwierdzić że to dobrze prowadzony kierunek. polecam.
15.12.2011
15.12.2011
fit
Jestem na dietetyce i jest w porzo. Zajęcia ciekawe. Materiał do zdania.
zara
Potwierdzam, studiowanie tutaj jest ok. Sama jestem na położnictwie.
15.12.2011
11.12.2011
Ana
Jak przejdziesz anatomię na lekarskim to już z górki. Uczelnia ok. Da się ustawić życie szkolne z prywatnym.
FF
Jestem na farmacji, Wrocław jest świetnym wyborem!
11.12.2011
07.12.2011
Ankaaa
Studiuję pielęgniarstwo, jestem bardzo zadowolona z wyboru uczelni. Zaplecze bardzo dobre, wykładowcy mili.
miłka24
Jedyną opinię jaką mogę wystawić to: bardzo dobra. Uczelnia ma wysoki poziom nauczania, fajnych wykładowców. Śmiało polecam.
07.12.2011
04.06.2011
Max
Chciałbym studiować pielęgniarstwo. Czy jest tutaj fajnie? Warto? Można się dostać? Jak z praktykami?
mala
Jaką opinię możecie wystawić uczelni? Czy mają dobre zaplecze? Jakie mają akademiki? Da się do nich dostać?
04.06.2011
02.06.2011
Isssa
Akademia wg mojej opinii jest bardzo dobrze przygotowana do uczenia akademickiego. Świetny poziom kształcenia. Wykładowcy mili i pomocni. Widać, że idą z duchem czasu.
Andrew
Jestem po ratownictwie medycznym. Pracuje w zawodzie. Dzięki studiom miałem lekki start.
02.06.2011
02.06.2011
dr
Jestem w trakcie studiów medycznych. Jest dobrze. Dużo nauki ale to specyfika zawodu. Wykładowcy spoko. POLECAM!
Iza
hej przyszła położna, mogę Ci śmiało polecić ten kierunek. Jest ok. Ludzie spoko. Materiał do nauczenia się. Egzaminy na wysokim poziomie ale do zdania. Powiedzenia!
02.06.2011
29.05.2011
Mis
ja z kolei studiuję pielęgniarstwo. Zawód niezmiernie ciekawy ale i wymagający. Uczelnia świetnie przygotowuje mnie do przyszłej pracy. Wykładowcy pokazują każdą stronę zawodu. Bardzo dobre zaplecze pomaga mi w zdawaniu egzaminów, uczeniu się, nabywaniu doświadczenia zawodowego.
Agnes
Wybrałam kierunek dentystyczny. W mojej rodzinie to tradycja. Udało się, dostałam się. Teraz uczę się od najlepszych. Dodatkowo skorzystałam z programu międzynarodowych praktyk studenckich - Erasmus. Pokazało mi to nowe możliwości w tym zawodzie. Wiem, że po ukończeniu studiów będę świetną dentystką.
29.05.2011
29.05.2011
Franc
Witajcie, studiuje farmację na Akademii Medycznej we Wrocławiu. Przed podjęciem studiów słyszałem od znajomych bardzo dużo dobrych opinii zarówno o samej uczelni, jak i o tym kierunku. Mogę je teraz potwierdzić. Wysoka jakość nauczania, wykładowcy przystępni. Wiem, ze dobrze zrobiłem zgłaszając się tutaj.
przyszła położna
Cześć, chciałabym studiować położnictwo. Jest to dla mnie bardzo ważne żeby się dostać po maturze na ten kierunek. Jakie są wymagania? Jaka atmosfera na studiach?
29.05.2011
29.05.2011
diet
Hej, studiuję dietetykę. Bardzo sobie chwalę tą uczelnię. Ma dobrą opinię. Dzięki tym studiom mam dużą wiedzę, która przekłada się na praktykę. Doradzam w tematyce dietetyki. Powoli praktykuję. 3 rok studiów licencjackich.
zozo
czy łatwo się dostać na tą uczelnie? jakie są wasze opinie? jaki poziom kształcenia? wykładowcy są ok? jak z praktykami?
29.05.2011
23.05.2011
przyszła pielęgniarka
Studiuję pielęgniarstwo. Akademia przygotowuje mnie bardzo dobrze do tego zawodu. Bardzo dużo się uczę. Praktyki pokazują mi jak ważny jest poziom nauczania w takich dziedzinach. Zaplecze jakie ma szkoła pozwala mi na zdobywanie doświadczenia. Polecam jeśli poważnie myślicie o tym zawodzie.
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie