• Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych

uczelnia niepubliczna, woj. dolnośląskie, 53-238 Wrocław, ul. Ostrowskiego 22, (+71) 333 11 02, dziekanat@wab.edu.pl

Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych (do 2022 roku Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu) jest niepubliczną uczelnią wyższą o profilu biznesowym.

Została założona w 1997 roku, a w 2014 roku stała się częścią Grupy Uczelni Vistula. Szkoła oferuje studia licencjackie, inżynierskie, magisterskie oraz podyplomowe, a także studia MBA współtworzone z uczelnią zagraniczną oraz partnerami biznesowymi. Harmonogram edukacji skupia się na nauce poprzez praktykę. Większość programu dydaktycznego stanowią więc zajęcia warsztatowo-stażowe - często odbywające się w prestiżowych firmach z udziałem doświadczonych specjalistów. Studenci uczą się pracy w zespole, przedsiębiorczości, rozwiązywania konfliktów, przywództwa oraz negocjacji.

Sprawdź, jakie kierunki realizuje WAB i poznaj zasady rekrutacji na najbliższy semestr.



Ocena uczelni

5.25 / 10
213 głosów

Opinie (224)
Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych, WAB

Adam
Proszę o opinie na temat kierunku INFORMATYKA, a w szczególności myślę o specjalności Inżynieria oprogramowania. Jak oceniacie realizowany program (na www jest pdf), czy macie porównanie z innymi wrocławskimi uczelniami prywatnymi? Nie widzę żadnych informacji o kadrze, a w sumie prowadzący zajęcia są najważniejsi. Z góry dzięki za pomoc.
17.05.2024
02.04.2024
NATALIA
Moja przygoda z WAB zaczęła się bardzo miło i zaskakująco, uczelnia zorganizowała u siebie Światowy Tydzień Przedsiębiorczości, w którym miałam przyjemność uczestniczyć jeszcze jako licealistka. Zajęłam 1 miejsce w konkursie na temat przedsiębiorczości i dzięki temu rozpoczęłam tutaj edukację, którą nadal kontynuuje, po studiach licencjackich, zostałam na magisterce. Sama jestem zadowolona i cieszę się, że tu trafiłam i polecam każdemu. Miałam porównanie z innymi placówkami i nigdzie nie ma tak indywidualnego podejścia do studenta, tutaj nie jest się numerem indeksu. Organizacyjnie na najwyższym poziomie. Uczelnia dba o swoich podopiecznych, gdy jest problem- znajdują rozwiazanie, angażują się, realizują ogrom projektów ponadprogramowych, angażują ludzi biznesu z zewnątrz, którzy chętnie dzielą się swoim doświadczeniem biznesowy ze studentami, planują zajęcia praktyczne, działają nieszablonowo, tutaj nie ma na wykładach monologu przez kilka godzin, są małe grupy, zajęcia odbywają się interaktywnie. Środowisko jest inspirujące, zaraża ambicją, można nabrać nie tylko wiedzę ale i doświadczenie. Kadra dydaktyczna składa się z osób, które zawodowo zdobyły doświadczenie i wiedzą o czym mówią, potrafią zainspirować i zmobilizować. Podsumowując, polecam. Uczelnia jest prestiżowa i stawia wysoko poziom. Tutaj nie kończy się studiów z samym dyplomem, ale z bagażem doświadczeń i kontaktami zawodowymi i prywatnymi.
Wrocławska Akademia Biznesu
odpowiedź dla Leo z dnia 17.12.2023
Dzień dobry, ten kierunek studiów może być zrealizowany w 100% w formie ONLINE tylko w przypadku studiów niestacjonarnych (weekendowych)
18.12.2023
17.12.2023
Leo
Czy na Marketingu internetowym w praktyce-studia magisterskie można sobie wybrać formę studiów tylko online?
Darek
Bardzo polecam studia podyplomowe na tej uczelni. Jestem absolwentem ostatniej edycji Projektant UX i Ui i mogę powiedzieć, że zajęcia sa prowadzone w przystepny sposób. Są szczególnie przydatne dla osób początkujących, ale nie tylko. Dodatkowo przyjazna atmosfera oraz sympatyczni i kompetentni wykładowcy sprzyjają nauce.
27.01.2023
27.01.2023
Krzysiek
Ukończyłem studia podyplomowe "Projektowanie wnętrz" 2 edycję. Zajęcia były bardzo ciekawe, przeplatane wieloma sytuacjami z życia pracy projektanta. Nie tylko sucha teoria, ale przede wszystkim dużo praktycznej wiedzy. To zdecydowanie atut :)
Marcin
Szkoła dba o praktyczny tryb nauczania. Dużo informacji jest opieranych na życiowych przykładach, przez co łatwo da się zrozumieć. Profesorzy chętnie tłumaczą i odpowiadają na pytania. Polecam!
23.09.2022
22.09.2022
WSH
odpowiedź dla Basia z dnia 21.09.2022
Dzień dobry, Zapraszamy do składania dokumentów na kierunek Projektowanie wnętrz. Patronem naszych studiów jest obecnie MaxFliz, dzięki tej współpracy tegoroczny plan jest wzbogacony o warsztaty branżowe w salonie MaxFliz. Firma przygotowała również konkurs dla najlepszego słuchacza na roku, do wygrania jest wizyta studyjna i warsztaty w fabryce płytek w Hiszpani lub we Włoszech. MaxFliz udostępnił również przestrzeń dla naszych absolwentów do spotkań z inwestorami. Naszymi wykładowcami na kierunku są projektanci z wieloletnim stażem i pasja do uczenia, którzy poprowadzą słuchaczy krok po kroku. Studia podyplomowe na kierunku Projektowanie wnętrz pozwalają na pełne przebranżowienie, nasi absolwenci pracują już w zawodzie. Polecam krótki film z opiekunem kierunku mgr sztuki Paulina Karoliną Pośpiech https://youtu.be/JyQ7LnbNykA Weronika Bereska Specjalista Studiów Podyplomowych Weronika.bereska@handlowa.pl
WSH
„Przystępny sposób przekazywania informacji. Prowadzący był „dostępny” również w czasie przerw i poza zajęciami. Bardzo ciekawe materiały dodatkowe, które realnie mogą wpłynąć na rozwój słuchaczy” słuchacz I edycji studiów podyplomowych Projektowanie wnętrz w WSH „Przekazano dużo wiedzy teoretycznej popartej przykładami dzięki czemu łatwiej można było przyswoić wiedzę z zajęć. Dodatkowy plus-dodatkowe materiały.” słuchacz I edycji studiów podyplomowych Projektowanie wnętrz w WSH „Ciekawa prezentacja przykłady poczucie humoru, energia prowadzącego, całkowita dostępność i chęć pomocy wykładowcy i miła atmosfera” słuchacz I edycji studiów podyplomowych Projektowanie wnętrz w WSH
22.09.2022
21.09.2022
Basia
Cześć, interesują mnie opinie dotyczące studiów podyplomowych na kierunku Projektowanie Wnętrz. Jak wykładowcy? Dużo praktycznej wiedzy? Po skończeniu tej podyplomowki czujecie się przygotowani do pracy jako projektant wnętrz? Na Wyższej szkole Humanistycznej we Wrocławiu są także kierunki dotyczący Projektowania Wnętrz (Grafika Komputerowa w Architekturze Wnętrz oraz: Wnętrza i design)- czy ktoś ma porównanie obu szkół? Dzięki wielkie za wszystkie opinie.
WSH
odpowiedź dla mik z dnia 14.09.2022
Dzień dobry, system zajęć zaocznych jest regularnie co 2 tygodnie, chyba, że wypadają Święta lub inne okoliczności. Są w soboty i niedziele, zdarza się, że tylko w soboty. Harmonogram zjazdów jest zamieszczony na stronie internetowej w zakładce Dla Studenta-> organizacja roku akademickiego. Tutaj zamieszczam link do pliku z datami: https://handlowa.eu/wp-content/uploads/2022/09/Terminarz-zjazdow.pdf
15.09.2022
14.09.2022
mik
jaki jest system zajęć zaocznych? Jak często i w jakie dni?
Ola
Część, prosiłabym o opinie odnośnie studiów podyplomowych z projektowania wnętrz. Jaki jest poziom, jak wyglądają zajęcia i czy polecacie? :)
26.07.2022
17.05.2022
Jagoda
Proszę o opinie i przedstawienie sytuacji na kierunku "zarządzanie". [studia 1 stopnia] Jak wygląda praca i zdobywanie wiedzy, kontakt z wykładowcami? + wszystko, co istotne
WSH
odpowiedź dla Xyz z dnia 02.09.2021
Obecną decyzją Rektora zajęcia w nadchodzącym Roku Akademickim będą prowadzone hybrydowo, więc wykłady zdalnie i ćwiczenia/laboratoria stacjonarnie. Wykładowcy mają możliwość, po zgodzie Dziekana, na zmianę formy zajęć
06.09.2021
02.09.2021
Xyz
Witam, czy w tym roku studia inżynierskie informatyczne będą prowadzone zdalnie?
Tyttyuh
Mam pytanie czy na studiach stacjonarnych finanse i rachunkowość 1 stopnia czy się da jeszcze pracować
30.08.2021
11.08.2021
kamil
Zgadzam się z pania Svitlana
WSH we Wrocławiu
odpowiedź dla Svitlana z dnia 14.07.2021
Pani Svitlano, Jeżeli miała miejsce taka sytuacja, to chcemy Panią za nią przeprosić. W przypadku niezgłoszenia takiej prośby lub zgłoszenia jej zbyt późno mógł pojawić się problem z odbiorem dokumentu. W razie dalszej konieczności wyjaśnienia sprawy, zapraszamy Panią serdecznie na Uczelnię.
16.07.2021
14.07.2021
Svitlana
Najgorsza wyzsza szkoła we Wrocławiu wyłącznie z powodu stosunku do studentów, drugi i mam nadzieje że ostatni raz dzwoniłam do dziekanatu z prośbą o otrzymaniu dokumentów, które potrzebowali w zakresie terminowym, zamiast krzyków pani(imię nie powiedziała) nic więcej nie usłyszeli, jeżeli pracownik ma słabe nerwy proszę nie dopuszczać takich ludzi do pracy!!! Są inne sposoby jak można spokojnie coś wyjaśnić człowieku który dzwoni z pytaniem a nie z potrzebami i wymogami.
Edi
Czy computer engineering jest w całości po angielsku? Obrona również?
23.02.2021
09.12.2020
Rekrutacja WSH
odpowiedź dla Gox z dnia 09.12.2020
Dzień dobry, odnośnie do ewentualnego otwarcia kierunku Logistyka na studiach drugiego stopnia, to tu jest to uzależnione od kilku czynników. Po pierwsze najpierw swoją edukację muszą zakończyć roczniki, które jako pierwsze rozpoczęły studia inżynierskie na tym kierunku, następnie jeśli w badaniu rynku wyjdzie, że jest zapotrzebowanie na studia tego typu oraz jeśli otrzymamy pozytywną odpowiedź Polskiej Komisji Akredytacyjnej, to wówczas będziemy się starać o otwarcie studiów magisterskich na kierunku Logistyka.
Gox
Czy jest szansa na studia mgr z logistyki? Jestem obecnie na drugim roku, więc w dalszej perspektywie pytam.
09.12.2020
29.10.2020
Biuro Rekrutacji
odpowiedź dla Tosia z dnia 28.10.2020
Przed rozpoczęciem roku akademickiego kandydaci zainteresowani nauką języka angielskiego w trakcie studiów muszą wypełnić test poziomujący.
Tosia
czy na studia w jęz. angielskim jest na początku weryfikowany poziom angielskiego?
28.10.2020
21.09.2020
Dział Marketingu
odpowiedź dla Piotr z dnia 20.09.2020
Dzień dobry, studia na kierunku Informatyka są w formie studiów inżynierskich. Pozdrawiamy
Piotr
Informatyka jest licencjacka, czy również inż???
20.09.2020
14.09.2020
Dział Marketingu
odpowiedź dla Krzysio z dnia 12.09.2020
Szanowny Panie, treść Pana pytania jest trochę niepoważna. Zarówno na studiach stacjonarnych, jak i zaocznych, student ma obowiązek uczestniczyć w zajęciach. W związku z pandemią i prowadzonym trybem studiów hybrydowych, wykłady będą odbywać się online, a ćwiczenia i warsztaty projektowe na miejscu. Mogą istnieć wyjątki ode tej decyzji prowadzenia przedmiotów, ale tylko wówczas, gdy wykładowca otrzyma zgodę władz Uczelni. Pozdrawiamy serdecznie
Krzysio
Hej, wie ktoś może czy na zaocznych studia na logistyce trzeba chodzić na zajęcia czy można przychodzić tylko na egzaminy, a materiału uczyć się w domu?
12.09.2020
04.09.2020
XYZ
Szkoła warta polecenia? Zastanawiam się między WSB, a WSH i mam dylemat ;/
WSHweWrocławiu
odpowiedź dla Mirek z dnia 25.08.2020
Szanowny Studencie, Z przykrością czytamy Pana/Pani opinię o Uczelni, jednakże z uwagi na brak konkretnych personaliów, nie jesteśmy w stanie odnieść się dokładnie do opisanej sytuacji. Odnosząc się jednak chronologicznie do zamieszczonych uwag informujemy: 1. Wykładowcy chcąc ,, iść na rękę’’ studentom dają szansę dosłania prac zaliczeniowych do ostatnich dni semestru (w aktualnym semestrze do 30.09.2020 r.), stąd mogą wystąpić braki wpisów w systemie. Studenci, którzy zaliczają przedmioty w sesji podstawowej, nie mają problemu z uzyskaniem ocen. Zdarza się, że wykładowca od razu nie odpisze na maila bądź nie odbierze telefonu, ponieważ w tym czasie może np. prowadzić zajęcia lub być po prostu chorym. 2. Niestety końcowe ekspertyzy formalno-prawne uniemożliwiły Uczelni ,,uzupełnienie przez studentów’’ studiów licencjackich do studiów inżynierskich. 3. Zgodnie z Ustawą ,,Prawo o Szkolnictwie Wyższym i Nauce’’ oraz podpisanym przez Państwa ślubowaniem, kandydat staje się studentem po dniu inauguracji roku akademickiego i zostaje wówczas wpisany na listę studentów. Formalnie do tego dnia osoba jest kandydatem i nie może otrzymać zaświadczenia o statusie studenta. Uczelnia stara się rozwiązywać problemy studentów na bieżąco, dlatego prosimy o zgłaszanie ewentualnych uwag bezpośrednio do Pani Prodziekan ds. studenckich bądź odpowiednich jednostek.
04.09.2020
01.09.2020
Damian
odpowiedź dla hi z dnia 31.08.2020
Hej! Wybieram się na tą specjalność, jestem po studiach 1 stopnia i wiem, że marketing internetowy wykładają praktycy z Instytutu IPC oraz innej firmy zajmującej się pozycjonowaniem, social mediami czy marketingiem w sieci. Są to młodzi ludzie. Wykładowcy, którzy mnie uczyli, mieli może maks 35 lat. Bardzo dobre i ciekawe zajęcia, zwłaszcza, że przy ćwiczeniach wykorzystywali swoje prywatne narzędzia do np badania google ads, tworzenia stron www, pozycjonowania itp. Jak uczyć się czegoś, to lepiej od praktyka, zwłaszcza, że zajęcia były prowadzone wzorowo i naprawdę skutecznie. Pozdrawiam!
hi
Czy ktokolwiek studiuje lub już ukończył II stopień zarządzania spec. marketing internetowy? Uczą czegokolwiek praktycznego jako bazę do pracy w e-commerce – czy zwykłe lanie wody? Nie jestem zwolennikiem "Wyższych Szkół -wpisać cokolwiek-" natomiast na wrocławskich nie ma żadnej poważnej oferty kształcenia e-commerce .
31.08.2020
25.08.2020
Mirek
Niestety gorąco nie polecam tej uczelni. Organizacyjne uczelnia leży, w szczególności jeżeli chodzi o wykładowców. Często kontakt z wykładowcami jest utrudniony, bo nie używają szkolnym maili, niektórzy nawet nie reagują na telefony z dziekanatu. Nagminnie nie wpisywane są oceny na koniec semestru (z dniem dzisiejszym mam 6 nie wystawionych ocen pomimo zaliczenia przedmiotów), jest to ogromnym utrudnieniem, bo dziekanat nie pozwala na podbicie legitymacji studenckiej w przypadku braku jakiekolwiek oceny. Ponadto naszemu kierunkowi obiecano możliwość "dorobienia" semestru i przekształceniu tytułu licencjata w inżyniera - tak się nie stało, następny rocznik jednak już miał kierunek inżynieryjny. Z rekrutacją również były ogromne problemy, tłumaczono to dużym workloadem uczelni w danym okresie, przez 3 miesiące czekałem na wpisanie na listę studentów pomimo złożenia wszystkich dokumentów w terminie. Jeżeli ktoś potrzebuje tylko i wyłącznie "papierka" po studiach, to polecałbym raczej WSB. Poziom nauczania i łatwość w "zdaniu" semestrów taka sama, a organizacja o niebo lepsza.
Damian
Hej! Jeśli chcesz poszukać pracy, to zdecydowanie lepiej na zaoczne. Myślę, że każdy Ci to powie. Uczelnia jednak ma profil praktyczny, przy czym student jest zobowiązany odrabiać określoną liczbę godzin praktyk. Program studiów jest do tego dostosowywany, by wypadały dni wolne w tygodniu lub zajęcia od rana do południa, by potem można było je realizować. Decyzja zależy od Ciebie, zawsze można tryb studiów zmienić w obrębie kierunku :)
21.08.2020
17.08.2020
Tynia
Cześć ! Planuje wybrac się na magisterkę na zaoczne albo dzienne na turystykę i rekreację. Czy może jest tu ktoś kto był i może wyrazić swoje zdanie, na które lepiej ość dzienne czy zaoczne biorąc pod wzgląd to ze chce już znaleźć jakaś prace? Jak wyglądają zajęcia, czy poleca ktoś ?
Biuro Rekrutacji
odpowiedź dla Ada z dnia 11.08.2020
Na kierunku "Turystyka i Rekreacja" obowiązkowy jest język angielski oraz do wyboru niemiecki lub hiszpański.
12.08.2020
11.08.2020
Ada
Jakie lektoraty są dostępne na turystyce?
Maks
Cześć, wybiera się ktoś może na studia lub studiował tutaj logistykę? :)
04.08.2020
29.07.2020
Ula #WSHweWrocławiu
odpowiedź dla Nati z dnia 20.07.2020
Cześć! Jeśli chodzi o łączenie pracy ze studiami, to nie ma z tym problemu. 60% naszych studentów pracuje podczas studiów. Jeśli chodzi o plan zajęć na studiach stacjonarnych to tu zajęcia odbywają się 3-4 dni w tygodniu i najczęściej rano.
Nati
Witam jak wyglada plan zajęć na uczelni? Ile dni w tygodniu odbywają się zajęcia dla kierunku fir i czy da radę pracować w ciągu tygodnia studiując na tej uczelni?
20.07.2020
10.07.2020
Paweł
Dziękuję. Wszystko jasne.
Biuro Rekrutacji
odpowiedź dla Paweł z dnia 05.07.2020
Na studia w języku angielskim wymagany jest certyfikat znajomości języka angielskiego na poziomie minimum B1. Wymagania znajomości języka angielskiego dostępne są na stronie: https://www.handlowa.eu/assets/dokumenty/rekrutacja/rekrutacja-zagraniczna/ENGLISH-LANGUAGE-COMPETENCY-REQUIREMENTS.pdf.
08.07.2020
08.07.2020
Biuro Rekrutacji
odpowiedź dla Alicja z dnia 06.07.2020
Osoby rekrutujące się na ten kierunek mogą zaznaczyć drugi język na podaniu. Przed rozpoczęciem roku akademickiego, nowi studenci tego kierunku proszeni są o potwierdzenie wyboru drugiego języka.
Alicja
Czy na podaniu na studia (kierunek turystyka i rekreacja) mamy zaznaczyć dwa języki obce?
06.07.2020
06.07.2020
Julia
Cześć. Jak wyglądają zajęcia z wf? Są jakieś sekcje do wyboru?
Paweł
Czy na studiach w języku angielskim znajomość języka jest wcześniej weryfikowana, czy ocena z matury wystarczy?
05.07.2020
30.06.2020
Biuro Rekrutacji
odpowiedź dla Ania z dnia 29.06.2020
Dzień dobry. Na kierunku "Turystyka i Rekreacja" nauczane są dwa języki. Obowiązkowy angielski oraz do wyboru niemiecki lub hiszpański.
Ania
Dzień dobry, jakich języków można się uczyć na turystyce i rekreacji?
29.06.2020
05.05.2020
Serwer www.handlowa.eu potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź
ładuje się wam stronka, jak klikacie w nazwę Uczelni?
Klaudyna
Cześć. Chcę się dowiedzieć kilka słów na temat studiów II stopnia na kierunki Zarządzanie tryb niestacjonarny. Czy są do odbycia jakieś praktyki? Jak wyglądają zajęcia, czy są okienka w trakcie zajęć? Proszę o odpowiedź :)
04.03.2020
26.02.2020
informatyka Wrocław
Jakie uczelnie prywatne polecacie jesli chodzi o kierunek Informatyka? Jest tego sporo, wiec czym się kierować przy wyborze? Horyzont, WSB, DSW, Copernicusaczy WSHandlowa? Czy ktoś może studiował na państwowej i prywatnej i ma porównanie?
Biuro Rekrutacji
odpowiedź dla Adrian z dnia 06.01.2020
Dzień dobry. Rekrutacja na semestr letni na studia pierwszego stopnia na kierunku Informatyka jest w trakcie. To, czy dany kierunek zostanie uruchomiony zależy od tego, z jakim wynikiem zakończymy rekrutację – to będzie wiadome dopiero z końcem lutego. Nie mniej do 15 stycznia obowiązuje promocja „0 zł wpisowego”, dzięki czemu składając do tego dnia komplet dokumentów nie obowiązuje Pana wpisowe, dzięki czemu nic Pan nie traci w razie, gdyby kierunek miał się nie uruchomić w semestrze letnim.
07.01.2020
06.01.2020
Adam
Dzień dobry, Czy studia na kierunku informatyka (pierwszego stopnia) zostaną uruchomione w marcu? Czy kandydat dostaje taką gwarancję? Z góry dziękuję za odpowiedź
Adrian
Dzień dobry, Czy studia na kierunku informatyka (pierwszego stopnia) zostaną uruchomione w marcu? Czy kandydat dostaje taką gwarancję? Z góry dziękuję za odpowiedź
06.01.2020
15.11.2019
Biuro rekrutacji
odpowiedź dla Pola z dnia 14.11.2019
Na tym kierunku jest obowiązkowy angielski oraz drugi język do wyboru, niemiecki lub hiszpański.
Pola
Jakie jezyki można studiować na logistyce?
14.11.2019
14.10.2019
Pati
Jak wygląda informatyka? Czy jest trudno ale jednocześnie studia praktyczne?
Jan
Nie wie ktoś czy jest gdzieś cały program studiów (wypisane wszystkie przedmioty w poszczególnych semestrach, ilość godzin itd.) z informatyki?
13.09.2019
12.09.2019
Damian
Wykładowcy na pewno bardzo fajni, miałem Podstawy Logistyki i dobrze wspominam zajęcia, wykłady jak i sam projekt na zaliczenie. Jeśli chodzi o specjalności, to na pewno dopasowane do obecnego rynku, czy to ogarniania systemów na komputerze, czy zarządzania z praktyki.
Janek
Co myślicie o logistyce? Konkretnych specjalnościach, wykładowcach?
12.09.2019
03.09.2019
adam
Czy jakąś specjalność na informatyce polecacie?
Biuro rekrutacji
odpowiedź dla wrocławianka z dnia 31.08.2019
Rekrutacja na studia trwa do końca września. Czy dana specjalność ruszy zależy od tego, czy studenci będą nią zainteresowani. Jeśli chodzi o matematykę to nasi wykładowcy są wyrozumiali i chętnie pomogą w razie problemów.
02.09.2019
31.08.2019
wrocławianka
Witam. Czy można się jeszcze zapisać na studia magisterskie, zaoczne - zarządzanie? Czy ruszy specjalność - zrównoważony rozwój i społeczna odpowiedzialność biznesu? Czy trudno jest u Was na rachunkowości??? Jestem raczej słabiutka z matmy....................... Pozdrawiam serdecznie
WSH we Wrocławiu
odpowiedź dla Fasolka z dnia 14.08.2019
Nasze największe atuty to: - praktycy branży turystycznej i hotelarskiej prowadzący zajęcia, - świetna współpraca ze środowiskiem biznesowym umożliwiająca studentom znalezienie ciekawych miejsc praktyk, staży i pracy zawodowej (również w trakcie trwania studiów), - szeroka współpraca zagraniczna, możliwość uzyskania podwójnego dyplomu z renomowana francuską Uczelnią - nauka i doskonalenie dwóch języków obcych (w tym duża liczba przedmiotów prowadzonych po angielsku na rożnych poziomach zaawansowania), - kameralność i indywidualne podejście do każdego studenta Zapraszamy! :)
20.08.2019
19.08.2019
WSH we Wrocławiu
odpowiedź dla ella z dnia 13.08.2019
Dzień dobry, jeśli chodzi o zajęcia z w-f, to od tego roku mamy nowego ich koordynatora, który opracowuje zakres zajęć. To jakie możliwości będą do wyboru będzie wiadomo w październiku, natomiast pierwsze zajęcia ruszą z początkiem semestru letniego. Będą realizowane w dwóch trybach do wyboru - albo zajęć cotygodniowych, albo modułów odbywających się kilka razy w semestrze.
Fasolka
Jestem na etapie wyboru studiów magisterskich i zastanawiam się jakie perspektywy w porównaniu do innych uczelni może mi zaoferować WSH. Interesuje mnie turystyka i rekreacja, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii? :)
14.08.2019
13.08.2019
ella
Jak wygląda w-f? Czy jest jakiś wybór zajęć?
Biuro rekrutacji
odpowiedź dla Daniel z dnia 09.08.2019
Języki na informatyce to angielski, hiszpański, niemiecki.
13.08.2019
09.08.2019
Daniel
Jakie języki są do wyboru na informatyce?
Damian
Jest to to samo, co turystyka i rekreacja, tylko w języku angielskim. Na tourism & leisure masz wszystkie przedmioty po angielsku, natomiast na polskim odpowiedniku 7 przedmiotów jest po angielsku
04.07.2019
03.07.2019
beatka
Czy tourism and leisure to to samo co turystyka i rekreacja, tylko w języku angielskim? Program jest taki sam?
Damian
Promocja trwa do 15 lipca, tyle wiadomo teraz. Nie ma informacji, by były planowane kolejne zniżki. Jednak nigdy nic nie wiadomo :) jak jesteś zainteresowana, to myślę, że warto złożyć papiery :)
17.06.2019
12.06.2019
Iwcia
myślicie że warto już składać dokumenty żeby załapać się na tą promocję wpisowego za free, czy na sam koniec wakacji dadzą jeszcze jakieś dodatkowe rabaty na czesne, albo coś w stylu pół roku gratis? zdarzało się w poprzednich latach, orientujecie się?
Student informatyki
Tak, logistyka jest nowością. Co do wysokości czesnego, to takie obecnie są ceny i nic na to nie poradzisz. Z tego co widzę, to WSH i tak ma atrakcyjne czesne w porównaniu do innych wrocławskich uczelni. A czy warto? Mogę odpowiedzieć na przykładzie informatyki - tak warto. Jestem zadowolony. Powoli zbliżam się do końca studiów licencjackich i zaraz przeskakuję na inżynierskie, bo uczelnia właśnie je rozwija. Widać więc, że zależy im na studencie.
02.04.2019
01.02.2019
logistyka
czy kierunek LOGISTYKA jest nowością w WSH? czy już wcześniej ta szkoła prowadziła studia logistyczne? jeśli tak, to od kiedy i czy czy ma już absolwentów? 4200 zł za rok to nie jest mało.... czy warto?
b2b
Studia inżynierskie z informatyki będą a właściwie już są bo z tego co mi wiadomo to obecny 2 rok i 1 mogą zmienić studia licencjackie na inżynierskie. Studia inżynierskie to dodatkowe pół roku z brakującymi przedmiotami. Jeszcze tylko nie wiadomo czy będzie 1 praca dyplomowa czy 2.
18.01.2019
18.01.2019
Kandydat
Witam! Jak wygląda sprawa studiów inżynierskich na informatyce? Są? Będą?
nabór zimowy
czy koś zaczynał studia w WSH od lutego, marca w ramach rekrutacji zimowej? jak wtedy wygląda rok szkolny i plan zajęć? dołączamy do tych z października? czy idziemy swoim osobnym trybem?
29.10.2018
16.08.2018
Borys
FiR jest w p9zadku kierunkiem matma i mikroekonomia jest najciezsza ale do przejscia trzeba tylko wiecej przysiasc ogl polecam kierunek bo juz jestem na II rpku tego kierunku
FiR
Jak wyglądają studia dzienne na Finansach i Rachukowowsci? Czy warto na nie isc?
12.08.2018
30.07.2018
Olka
przeczytałam wszystkie wpisy od samego początku, jeszcze jakiś czas temu z uczelni udzielił odpowiedzi Dział Kwestury, dawno, dawno odpisał Dział Rekrutacji, ale potem juz cisza, nikomu się nie chce odpisywać na nasze pytania. Sama zastanawiam się nad zarządzaniem i miałam nadzieję że dowiem się więcej od studentów albo z Dzialu Rekrutacji właśnie. Pozostaje nam dzwonić albo się przejechać, albo przyjąć to, co na ich stronie...
Tourism and Leisure - pytanie o kierunek
Kto prowadzi zajęcia na tym kierunku w WSH? Czy są już studenci, którzy to studiują czy to nowość na ten rok? czy wszystkie wykłady są po angielsku?
24.07.2018
28.06.2018
TiR
Podoba mi sie kierunek Turystyka i Rekreacja, choć mam pewne obawy, czy praca, jaka można po nim znaleźć jest dobrze opłacana. Ale nie w tym rzecz. Raczej chce sie dowiedzieć, jak te studia turystyczne wyglądaja na WSH we Wrocku? Chodzi mi o program, specjalności, skąd są wykładowcy, z jakich uczelni?
XYZ
Studiował ktoś informatyke? Czy specjalizacje są dość konkretnie sprecyzowane? Jak wygląda programowanie?
14.02.2018
26.01.2018
JK
Hej! Jak to jest z okresem rekrutacji? W systemie internetowym widzę, że można rekrutować się na semestr letni do 31.01, który zaczyna się 12.02. Zaczynamy wtedy naukę od 2 semestru, czy po prostu studia zaczynają się wtedy od semestu letniego? Prosiłbym o odpowiedź, ponieważ zastanawiam się nad zapisaniem się na Zarządzanie na WSH.
RiF
czy warto są swojej ceny studia na kierunku Rachunkowość i Finanse? 4200 zł to nie jest mało. Czy realne są te stypendia dla osób spoza Wrocławia? socjalne? jak liczony jest dochód na członka rodziny?
26.01.2018
15.01.2018
computer science?
Czy te studia - computer science - to jest nowość? Czy już są roczniki, które to studiują? Jeżeli tak, to chętnie doweim się, co to jest warte? Kto wykłada, jaki poziom, czy wszystkie zajęcia są w języku angielskim?
gruu
Duży luz ze strony osób tworzących tę szkołę, jak dla mnie za duży. Może gdybym nie płacił, to miałbym większy dystans,a le jak się buli za studia to zmienia się nieco sposów widzenia pewnych spraw.
24.11.2017
20.10.2017
Luska
Hej, mam pytanie odnośnie kierunku Organizowanie imprez masowych, jest ktoś może na tym kierunku i może mi powiedzieć czy to faktycznie jest tak jak powinno być czy po prostu pic na wodę? Proszę o opinie ;)
worldtravellover
Warto na turystykę w szkole handlowej czy lepiej iść na jakiś uniwerek/awf? Może jestem jakaś uprzedzona ale wolę się upewnić.
05.10.2017
02.10.2017
kajko
Bardzo przyjemna miejscówka, ja polecam. Nie ma wielkiej spiny, ludzie w porzo, wykładowcy do ugadania. Co, co chcą dają z siebie siódme poty i są zadowoleni, ci co mają luźniejszy sposób bycia też są w stanie poogarniać co trzeba - znaczy się jest ok :-)
do Mateusz G.K.
chyba słabo szukałeś: http://www.handlowa.eu/pl/kierunki/studia-licencjackie/zarzadzanie/oplaty
22.08.2017
11.08.2017
Rebranding
Świetny rebranding WSH ;) Szkoda, że szkoła nie ma w ofercie samodzielnego kierunku Grafika bo sąsiedni SWPS jest potwornie drogi.
Mateusz.G.K
ile kosztuje czesne na zarzadzanie? bo nie pojawia mi sie
22.07.2017
13.07.2017
Dział Kwestury WSH
Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu jest uczelnią prywatną, Studenci od początku znają zasady regulowania czesnego. Studentom, którzy znajdują się w przejściowej trudnej sytuacji finansowej staramy się pomagać np. poprzez świadczenia pomocy materialnej czy też prolongatę w zapłacie czesnego. Nie bagatelizujemy sytuacji losowych Studentów, zdajemy sobie sprawę z rzeczywistości i różnych możliwych problemów, które dotykają nas wszystkich. Dlatego jeśli Student przyjdzie i powie nam o swoich problemach, zawsze znajdziemy jakieś dogodne rozwiązanie.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
28.06.2017
21.05.2017
wyposażenie
Wyposażenie mają całkiem niezłe, nigdy nie miałem problemów z dostępem do sprzętu oraz jego działaniem
Michał
Witam, czy studiuje ktoś informatykę, jakie wrażenia? Sporo przedmiotów praktycznych, czy 80% teoria tak jak w innych, jak z wyposażeniem w salach komputerowych??
28.04.2017
24.04.2017
Pola
Hej, czy ktoś studjuje tu Zarządzanie II stopnia? Jakie wrażenia, czy są te studia na tej uczelnie sensowne?
dot. podyplomowych
kończe mgr z TiR, chcę zrobić studia podyplomowe, pytanie: 1) czy od razu zaczynac podyplomówki po magisterskich? jaki program wybrać, aby najlepiej się odnaleźć na rynku pracy? a może lepiej najpier poszukać jakiegoś zatrudnienia i wtedy zacząć podyplomowe? poradźcie pliiiz
23.01.2017
10.12.2016
Finanse i rachunkowość
Skończyłam finanse i rachunkowość, w własnego doświadczenia mogę szczerze polecić, początki mogą wydać się trudne. Makro i mikroekonomia nie była moim konikiem. Statystyka do przebrnięcia. Parę przedmiotów ogólnych, dość przyjaznych ;) dzięki licencjatowi z fir-u dostałam dość ciekawą pracę, kasa niezła a zaocznie robię magisterkę ;)
takiboyek97
właśnie też zastanawiam się nad finansami i rachunkowością może ktoś studiuje albo wie coś w tym temacie ? :D
04.10.2016
02.08.2016
Justyna
Studiuje tam ktoś może Finanse i rachunkowość w trybie zaocznym? Jak ten kierunek działa na tej uczelni? Jak często są zjazdy? Poproszę o opinie :)
Karolina.tir
turystyka-kierunek marzenie, przynajmniej dla mnie, połączenie geografii, nauk socjologicznych, historycznych i nie tylko, bardzo ciekawe zajęcia, które mają przełożenie na życie, znajomi śmieją się ze mnie, że z zawodu będę turystyką ale potem proszą o oprowadzenie na wakacjach :D kierunek rewelacja, gorąco polecam
27.07.2016
16.07.2016
BeataN
Hey! Zastanawiam się nad studiami I Stopnia a konkretnie nad Turystyką i rekreacją ---> może mi ktoś powiedzieć coś więcej na temat tego kierunku i samej uczelni? Jak to wszystko wygląda, jak z praktykami itd? Była bym bardzo wdzięczna :)
zajęcia terenowe
Cześć, czy na studiach zaocznych (zakładam, że chodzi o bezpieczeństwo wewn., którym jestem zainteresowany) również odbywają się obowiązkowe zajęcia terenowe??
25.06.2016
17.06.2016
Biuro Rekrutacji WSH
Hej katherine58 ! Od nowego roku akademickiego studia magisterskie w WSH trwać będą 2 lata - jest to spowodowane zmianą programu na profil praktyczny :) Program studiów II stopnia został dostosowany dla wszystkich - nawet absolwentów I stopnia, którzy skończyli studia o profilu humanistycznym - spokojnie z pomocą naszych wykładowców i przy systematycznej pracy, bez problemu przebrnie Pani przez przedmioty matematyczne.
katherine58
Witajcie, planuję iść na studia magisterskie zaoczne zarządzanie :) Czy ciężko jest z przedmiotami matematycznymi? Licencjat kończę na kierunku bardziej humanistycznym. Czy studia rzeczywiście trwają 1,5 roku ? I czy studia wtedy normalnie zaczynają się od października? I kończą się po 3 semestrze (zimowym) obroną? Nie ma żadnych obsunięć?
26.04.2016
18.02.2016
Biuro Rekrutacji WSH
Witajcie, miło nam poinformować, że właśnie WSH uzyskała prawo do prowadzenia innowacyjnego kierunku Informatyka na studiach licencjackich. Cały program kierunku został stworzony we współpracy z czołowymi firmami informatycznymi na Dolnym Śląsku, a wykładowcami będą właśnie informatycy z tych firm. Więcej szczegółów na stronie www.handlowa.eu - Rekrutacja rozpocznie się w MAJU 2016r.
ania
Hej, zaczynam studia II stopnia zarzadzaniie na WSH we wroclawiu, macie może jakies materialy, notatki , chętnie kupie proszę o kontakt eralove@gmail.com
26.01.2016
11.01.2016
przyszły student
wie ktoś może czy studnia na tej uczelni ,stacjonarne trwają 5 dni w tygodniu czy tak jak na innych uczelniach wyższych tylko 3 dni w tygodniu ?
studia od zimy 2016
kto zaczynał studia od zimowego naboru? jak to wygląda potem już w dalszych latach? to się jakoś wyrównuje, czy zawsze koniec roku czyli koniec studiów nastąpi w zimie? wakacje letnie są normalnie bez zajęć?
04.01.2016
02.01.2016
tir
WSH wydaje mi się dobrym wyborem na studia podyplomowe, ja jestem na organizacji imprez i wydarzeń i jestem bardzo zadowolona z wyboru, zapewne obie te specjalności mają wielu tych samych prowadzących wiec śmiało mogę Ci polecić ten kierunek ;)
studia podyplomowe w WSH
czy ktoś robił w tej uczelni podyplomówki z branzy turystycznej? konkretnie mnie interesuje program: Manager Nowoczesnego Hotelu. Ale może być pokrewny, ważna jest dla mnie informacja od słuchaczy, czy byliście zadowoleni i czy polecacie? Jeśli znacie sprawdzone studia podyplomowe w tym zakresie w innej uczelnie to oczywiście będę wdzięczna za sugestie, Izabela
27.11.2015
19.09.2015
Piotr
Dodam komentarz jak już skończę naukę na uczelni :)
obiektywny1
Aga jeśli chodzi o wykładowców, to serio jest dobrze. Większość jest młoda - przynajmniej na zarządzaniu, mają spoko zajęcia, dużo ćwiczeń, prezentacji itd. Ale w sumie zdarzają się też "starzy profesorowie", którzy wykładają teorie - jak na każdej uczelni i tacy są potrzebni. Kadra na parwdę mega spoko, a i dogadać się idzie z każdym na luzie :) jestem teraz na drugim roku magisterki (wcześniej licencjat) w WSH i do tej pory obyło się bez żadnych utrudnień i komplikacji ze strony nauczycieli :) Pzdr, miłego studiowania :)
21.08.2015
05.08.2015
Aga
Złożyłam ostatnio dokumenty na Turystykę. Możecie coś powiedziec jak wygladaja zajecia,jacy sa wykladowcy? ps. ma duze nadzieje z ta uczelnią i chciałabym przeczytac wiecej opinii. Przyznam, ze sama rekrutacja przebiegła super - byłam na miejscu. Wszystko było konkretnie, sprawnie i z usmiechem :)
Soprano
Co do wykładowców i Samej uczelni nie napiszę złego zdania. Ukończyłem na tej uczelni i licencjat i magisterkę i przyznam, że łatwo nie było. Poleciłbym ją każdemu, ponieważ przygotowuje do wejścia (jak na nasz Kraj) w ciężki rynek pracy. Ta uczelnia daje merytoryczne jak praktyczne przygotowanie do podjęcia pracy w Polsce jak i poza granicami. Krótką mówiąc jako ABSOLWENT polecam i dalej będę polecał tą Uczelnie
09.07.2015
06.07.2015
sebasiatka
Czy polecacie bezpieczeństwo wewnętrzne na tej uczelni jak wygląda nauka ??
aktar
Zanjomym zawsze narzekam, ajk to źle na studiach, ale w sumie, to jest całkiem dobrze - spoko kadra, a to najważniejsze.
28.04.2015
22.04.2015
komasa
ciekawi ludzie, miła atmosfera, bardzo dużo praktyki, która pozwala plynnie wejsc w rynek pracy. polecam!
gosia
Jestem na turystyce i ogólnie jest bardzo ok - wykaldowcy-praktycy, specjaliści w swojej dziedzinie, przystępni studentowi. Język można szkolić na anglojęzycznych zajęciach. bardzo bogaty program stażowy, który pozwala się "wkręcić" w branżę zanim skończy się studia.
14.04.2015
13.04.2015
yacko
Szkoła w porządku, mogę polecić, nie miałem do tej pory zandych problemów, ani przy rekrutacji ani teraz w trakcie roku.
dział rekrutacji WSH
Cieszymy się, że zainteresowała Cie nasza oferta kierunku Informatyka-Programowanie. Trudno powiedzieć kiedy ministerstwo wyda zgodę na rozpoczęcie kierunku, mamy nadzieję, że w następnym roku akademickim będziecie mogli aplikować na te studia. Dopóki tej zgody nie uzyskamy, rekrutacja na kierunek jest zamknięta. Wszystkie informację na bieżąco zamieszczane będą na naszej stronie www.handlowa.eu Rekrutacja na inne kierunki rusza już w maju i trwa aż do końca września ! ZAPRASZAMY!
31.03.2015
24.03.2015
informatyka programowanie
ja w sumie też w kwestii rekrutacji na studia, chodzi mi o kierunek Informatyka - Programowanie, na stronie podają, ale po rozwinięciu jest info, że w wprzygotowaniu, bo zgoda ministerstwa, a co jeśli ktoś wybierze ten kierunek i .... nie bedzie tej zgody? oddadzą pieniądze za wpisowe?
los przyszły studentos
hej orientuje się ktoś tutaj kiedy w WSH zaczyna się rekrutacja? czy to jest jakiś konkretny termin czy trwa całe wakacje?
23.03.2015
20.03.2015
mika
Słyszałem, że szkoła jest na skraju bankructwa. Chyba coś w tym jest skoro łączą grupy i oszczędzają na wszystkim co się da - jak pisze Bartek poniżej.
Adam
jestem na drugim roku bezpieczenstwa wewnetrznego i jak na razie wydaje mi się, że nie mogłem trafić lepiej. Na poczatku prowadzone sa ogóle zajecia, ktore z czasem przekształacaja sie w kierunkowe, ja swoja przyszłosc zawodowa wiąze z zarzadzaniem kryzysowym i już teraz wybieram zajecia pod katem tej specjalizacji. Duzy nacisk jest też na zajecia praktyczne, to niby takie oczywiste, ale jesli chodzi o niektóre uczelnie to czesto konczy sie tylko na obietnicach. Tu faktycznie jest to w dobrych proporcjach. Moge smiao polecic, przynajmniej mój kierunek :)
11.03.2015
11.03.2015
Weronika
Studiuję tu zarządzanie i najbardziej podoba mi się bogaty program stazowy i to, że można skorzystać z Erasmusa. Dzięki wyjazdowi podszkoliłam sobie język i poznałam fajnych ludzi. Atmosfera jest ok też na samej uczelni - można spotkać dużo ciekawych osób. nie wiem jak na innych kierunkach, ale mój odobiscie polecam.
Beata
studiowałam na WSH turystykę i rekreację na studiach licencjackich, potem miałam rok przerwy i teraz kontynuuje naukę na magisterskich. Z uczelni jestem bardzo zadowolona, kompletnie nie rozumiem skąd biorą sie poniższe komentarze,a le mniejsza o to. Moj kierunek na wsh jest chyba najwyżej w rankingu na dolnym ślasku, co mam nadzieje zaowocuje pozniej jakaś ciekawa praca:) odbyłam kilkumiesieczne praktyki w Finlandii, na poczatku studiow też mogłam sobie wybrać, ktore przedmioty bede miała prowadzone w jez angielskim, dzieki temu bardzo poprawiłąm swoja komunikacje w tym jezyku, a nie byla najlepsza:) No i jeszcze troche nowoczesniejsze metody kształcenia niz w yradycyjnych szkołach też sa tutaj na plus :)
26.02.2015
26.02.2015
agniecha
Nie wiem jak inne kierunki ale turystyka jest spoko, jest program staży, wykładowcy z którymi da sie dogadać.
Aniela
ja jestem tu na dziennikarstwie. Przeniosłam się z Katowic. Jestem bardzo zadowolona, przede mną pisanie pracy licencjackiej ale póki co o tym nie myślę, bo skupiam się na praktyce jaka daje mi szkoła. świetnie wyposażona w sprzęt, a do tego doświadczeni wykładowcy, którzy naprawdę pomagają i angażują się w to co robimy. Kolejnym plusem, przynajmniej dla mnie jest to, ze mam kontakt z obcokrajowcami, w moim przypadku jest to bardzo ważne. Uczę się języka na co dzień.
26.02.2015
26.02.2015
Elik
Długo wahałam się czy jechać z jedengo końca polski na drugi, po to aby studiować, teraz w połowie studiów, już widzę, że to była dobra decyzja. A p skończeniu turystyki tutaj ruszam w świat. Kadra świetna, zajęcia ciekawe, konkrety.
kasia
Studiuję turytsykę. Jestem na 3 roku i jestem zadowlona - zajęćia coś ciekawe, wykładowcy uprzejmi, dużo praktyki no i co najważniejsze mają bardzo rozbudowaną ofertę stażową. Jestem na 3 roku i dzięki temu mogę się już pochwalić doświadczeniem w branży. Liczę, że to mi pomoże, po zakończeniu łatwiej będzie mi znaleźć pracę.
26.02.2015
17.02.2015
Ania
NIC DODAĆ, NIC UJĄĆ- NIGDY NIKOMU NIE POLECĘ TEJ SZKOŁY, ŻEBY JĄ WYBRAŁ, A WRĘCZ PRZECIWNIE- BĘDĘ KATEGORYCZNIE ODRADZAĆ!!! W tym roku kończę nareszcie tą uczelnię!!! Jak się wybierałam na tą uczelnię myślałam: no wyższa szkoła handlowa, to sama nazwa musi o czymś świadczyć. Z biegiem czasu przekonałam się, co do niej i to niestety źle. Koligacje rodzinne (kanclerzem jest syn pani rektor). Oboje na wysokich stanowiskach. To chyba nie jest przypadek... Wykładowca od kryminalistyki (nie będę wymieniać imienia i nazwiska z oczywistych powodów) sam o sobie mówi, że jest teoretykiem, a nie praktykiem... Bez komentarza. Pani rektor na każdym kroku chwali się, co ta uczelnia dobrego robi i zrobiła dla studentów, że ma jedną z najlepiej wykwalifikowanych kadr we Wrocławiu (aż śmiech ogarnia!), że w tamtym roku była z kilkoma innymi pracownikami szkoły w Waszyngtonie, żeby język podszkolić. Ale dla studentów dodatkowych zajęć, gdzie można byłoby się podszkolić z czegoś, czego nie rozumiemy to już nie zrobi. Panie w dziekanacie bardzo niemiłe dla studenta. Bar studencki prawie zawsze zamknięty. Ksero strasznie drogie i też trzeba mieć szczęście, żeby natrafić na otwarte. I jeszcze jedno: budując tą uczelnię chyba komuś musiało się zapomnieć, że Polaka uchodzi za nie najcieplejszy kraj , nosi się tu kurtki, czapki itd. Szatni brak, a jest to najbardziej uciążliwe zimą, kiedy trzeba nosić te grube kurtki, szaliki, czapki wszędzie ze sobą.
Michał- student TR
ja też nie rozumiem negatywnych opinii - to chyba takie tradycyjne marudzenie niezadowolonych z życia, studiuję Turystykę i rekreację i jestem zadowolony. Zajęcia prowadzą różni wykładowcy, jedni są super i widać, że lubią swoją pracę i chcą nas czegoś nauczyć inni jak w innych uczelniach tylko chcą przeprowadzić swój przedmiot, przeegzaminować i na tym koniec (ale to jest cecha ludzka i nie ma co obwiniać uczelnie). Obsługa studentów jest super, nie wiem jak można narzekać - Pani Asia w Dziekanacie załatwi każdą sprawę i wiem, że nie ma z tym problemu. Zajęcia odbywają się według planu - są elastyczni jeśli możemy coś przenieś, przesunąć itp. Znajomi wyjechali na Erasmusa i też każdy kto chciał wyjechać dostał swoje miejsce... Ja polecam, studiuję i nie mogę nic złego powiedzieć!
13.02.2015
31.01.2015
Bartek
na 1 roku było super po 1 roku zauważyłem, że Ci wykładowcy który coś prezentowali zaczęli odchodzić, zostało kilku fajnych również Z semestru na semestr widać, że coraz bardziej oszczędzają zaczęło się łączenie grup z innych kierunków, widać że w porównaniu z poprzednimi latami mamy mniej zajęć na semestrze, Nowe osoby które przyjdą mogą się zdziwić bo z 2 języków obcinają i zostaje 1 i to jeszcze też przycinają godziny. Nie polecam po 3 latach doświadczenia tam. Bida drogo i coraz gorzej i dobrze, że już tego nie zobaczę co tam dalej się będzie dziać. Na magisterkę musiał bym być szalony aby tam iść.
zniesmaczony
nie mam pojęcia kto te bzdury pisze. Nikt się nie przekona -jeżeli nie na własnej skórze. Proszę by te piękne różowe teksty co piszą pracownicy wsh itp nie wrzucali na posty dla chcących się "coś" dowiedzieć o uczelni - Studenci. Niestety jako uczelnia nie możecie pochwalić się ani dobrą organizacą ani dobrym zagospodarowaniem czasu ni też traktowaniem swoich Klientów - czytaj: studentów.
28.01.2015
26.01.2015
stary
a ja nie narzekam na tą uczelnię, mi się tu podoba, wykładowcy w porządku, ludzie spoko, materiał do ogarnięcia ;)
PanTadeusz
Kaziku u nas na Uczelni Kanclerz to mężczyzna ! Chyba pomyliłeś szkoły albo nieudany wpis konkurencji ;)
26.01.2015
25.01.2015
sebstian
Porazka, bardzo duze koszty za nic. Niemila atmosfera, niski poziom nauczania. Nie polecam
Kazik
Katastrofa, na początku udzielają zniżek, w ramach promocji na opłaty a przy rozliczaniu przed obroną żądają dopłacenia rzekomo brakujących opłat, inaczej nie dopuszczają do obrony. W moim przypadku sprawa dotarła do kanclerz, która nie potrafiła mi nic więcej powiedzieć niż tyle, „co pan chce? Ma pan zapłacić.” I bez zdania racji miałem wywalić 700zł z dnia na dzień.
21.01.2015
16.01.2015
Martyna
Mogę Was zapewnić, że to jest dopiero początek tej szkoły! Szczególnie tych, którzy życzą nam szybkiego upadku! Ja studiuję na Turystyce, za ostatni rok dużo się zmieniło. Każdy ma gorsze czasy, ale teraz - szkoła dopiero zaczyna swój najlepszy czas! Na uczelni pojawiło się sporo studentów zagranicznych, którzy studiują stacjonarnie - atmosfera jest mega! Erazmusi i studenci ze Wschodu zapewniają najbardziej międzynarodowy klimacik na Dolnym Śląsku. Dzięki im szkoła żyje i ciągłe coś się na uczelni dzieje. Samorząd co prawda mógł by być bardziej aktywny, bo imprezy w klubach - to za mało. Brakuje integracji, bo dobrze wiem, że zagraniczni studenci chcieli by z nami być bliżej. Nigdzie więcej nie jest tak, jak w tej uczelni - domowo, międzynarodowo i przestiżowo. Jestem już po praktykach Erazmusa w Grecji i mam fantastyczne wspomnienia. Niedługo wyjeżdżam do Francji na pół roku. Wykładowcy są otwarci i przyjaźni. Dużo się można od nich nauczyć. Ale jak ktoś nie chcę nic robić tylko narzeka - to nigdy nic się podobać nie będzie! Przestańcie narzekać i nauczcie się doceniać to co dla Was robią!
Sara
Jeśli ktoś chce poznać ludzi z różnych części świata, podszkolić się w angielskim i wyjechać w fajne miejsce na Erasmusa - to WSH jest dla Ciebie.
16.01.2015
19.12.2014
lena
studiuję tam od 2 lat i bardzo sobie chwalę poziom nauki języków obcych i program stażowy. poza tym fajni ludzie i super atmosfera. :)
Student
Super, będzie jeszcze bardziej międzynarodowo! To pierwsza liga! www.vistula.edu.pl
09.12.2014
30.11.2014
student
To może niech SAMORZĄD napisze więcej o NOWYM WŁAŚCICIELU WSH (obywatel Turcji i jego polski biznes edukacyjny) a nie laurkę nt. dyplomu WSH:-(
Odp do LALA - Samorząd WSH
Koleżanko LALO - tak jak twój pseudonim - taki poziom inteligencji. Od razu widać, że nie jesteś Studentką ani tym bardziej Absolwentką WSH. Studenci nie bawią się w takie beznadziejne gierki. Przyznaj się kim jesteś i miej odwagę o tym pisać. Uczelnia jest silna i stabilna finansowo, nikt nie odchodzi - chyba, że Absolwenci z Dyplomami prestiżowej uczelni jaką jest WSH. Władze rozmawiają z nami i przychodzą na spotkania z nami. A więc jeśli jesteś LALO pokrzywdzoną osobą z jakiegoś tytułu, to opisz tutaj swój problem lub idź do specjalisty, który na pewno Ci pomoże. Nie podszywaj się za nas - studentów WSH !
18.11.2014
22.09.2014
Lala
Szkoła na równi pochyłej, studenci odchodzą, nawet ci co mają pół roku do końca nie są zainteresowani dalszą nauką w tej instytucji. Władze nawet nie rozmawiają ze studentami, żądają tylko wpłaty czesnego nie dając nic w zamian. Wiadomym jest że pracownicy nie podejmują się zajęć dlatego że uczelnia nie wypłaca im wynagrodzeń - to chyba o czymś świadczy. Z mojego punktu widzenia uczelnia czeka na moje (wasze) czesne po to by płacić bieżące zobowiązania, które i tak nie są spłacane bo z miesiąca na miesiąc wzrastają
obserwator
jest źle - duże problemy finansowe , stałe kontrole zewnętrzne na wniosek oszukanych pracowników, władze (czyli rodzina) szukają inwestora który to wszystko od nich kupi i zapłaci rosnące długi...
05.09.2014
29.08.2014
Monia
jak dla mnie atmosfera jest ok. Wykładowcy różni, ale gdzie jest idealnie??? Jak chcesz się czegoś nauczyć to na pewno wyciągniesz wiedzę od wykładowcy. Mi się nie udało, ale znajomi korzystali z Erasmusa i studiowali na super uczelniach za granicą. Ja polecam.
Absolwent
Witam jak ktoś zauważy rotacja studentów i pracowników na tej uczelni jest ogromna czyli o czymś to świadczy
16.08.2014
13.08.2014
student
Te wszystkie wpisy o negatwnej stronie szkoły to wielka Lipa, piszą je zwolnieni pracownicy naukowi / donosiciele do PIP i US / jestem studentem od trzech lat wiedziałem co mie czeka w tej uczelni popisując waruki umowy. Wymagania normalne trzeba sie uczyć i przychodzić na zajęcia budynek rewelacja itd.... Pozdro.
Absolwent
Ta uczelnia nie uczy niczego dobrego jedyne co ma to dobry PR który ma przyciągnąć studenta.
20.07.2014
03.07.2014
Monika
jak dla mnie szkoła bardzo przyzwoita. Chyba jedyna jeszcze trzymająca poziom. Też ukończyłam licencjat Zarządzanie i zdecydowanie zostane na mgr.... tym razem Turystykę.
Absolwent
Witajcie, jestem absolwentką WSH, w tym roku obroniłam licencjat i wybieram się na mgr też do WSH. Jestem bardzo zadowolona ze szkoły. Opinie negatywne piszą chyba osoby, które myślą że zapłacą i będą mieć zaliczony semestr. Jeżeli chce się wyciągnąć wiedzę to wykładowcy ją rzetelnie przekazują. Tylko trzeba chcieć ! Od chęci zależy wszystko. Szczerze polecam :)
02.07.2014
09.06.2014
misiek
Widać że to już koniec tej szkoły. Równia pochyła w dół - wykładowcy, administracja uciekają do innych uczelni. Studenci dzienni nie występują. Zaoczni studenci głównie są na Bezpieczeństwie wewnętzrnym. Turystyka się zwija...
absolwent
Nie polecam, studenta traktuję się jako zło konieczne. Najlepsi wykładowcy albo zostali zwolnieli albo sami zrezygnowali. Załatwić coś podczas zjazdu graniczy z cudem (konsultacje głównie przez tydzień co dla osób pracujących jest znacznym utrudnieniem i to w godzinach najczęściej 9-12). Mało informacji na zajęciach, trzeba samemu się dużo dowiadywać. Wysokie opłaty (w ostatnim miesiącu musieliśmy zapłacić 4 raty ok 1800 złotych aby podjeść do egzaminu i żeby nie zostały naliczone odsetki, które nie należą do najmniejszych). Dużo niekompetentnych osób pracuje w tej uczelni. Jedynym plusem jest budynek, który został przystosowany do osób niepełnosprawnych. Ogólnie pieniądze wyrzucone w błoto, zmarnowane 2 lata czasu.
30.05.2014
05.05.2014
Partyzant
Skończyłem studia uzupełniające magisterskie na tej uczelni i jestem naprawdę bardzo niezadowolony szczerze mówiąc to na Turystyce nic się nie nauczyłem straciłem zdrowie i pieniądze a osoby tam studiujące pozostawiają wiele do życzenia odradzam .
Gośka
ja polecam, jak komuś zależy to wyciągnie naprawdę dużą wiedzę od wykładowców (kierunek Turystyka i rekreacja), spotkałam świetnych ludzi...fajnie spędzone lata
28.03.2014
19.02.2014
kola
Absolutnie nie polecam tej uczelni, szkola nie rozwija, duzo sie placi
piaska
Nie polecam tej szkoly, sa naprawde duzo lepsze panstwowki niz ta zalosna prywatna
17.02.2014
29.01.2014
Rumcajs
Witajcie Uczelnia nie przyciąga niczym pozytywnym zamiast rozwijać wiedzę i kreatywność studentów na uczelni panuje kult piękna i głupoty tu liczy się ładna buzia a nie inteligencja .
bolek
masakra co się dzieje na tej uczelni
21.01.2014
15.01.2014
Student
Witam uczęszczam do szkoły i.... Nie Polecam wg... Jak już ktoś napisał szkoła zabija wszystkie chęci studenta,... wykładowcy nie zaciekawiają wg przedmiotem ... połowe zajęć prowadzą studenci..Jezeli ktos sie sprzeciwi w szkole to np. zostaje usunięty np. z samorządu... Ja osobiście nie rozwijam sie w tej szkole i jest mi wstyd.... Nie wiem jak kiedyś będe prowadzić firmę... Muszę sie przemęczyć jeszcze 3 semsety skończę już licencjat ale nie ma opcji żeby tam zostać... Sklepik/bufet ciagle jest zamknięty a szkoła jest umarła...
Janosik
Ta uczelnia wcale nie rozwija zabija pasje i marzenia
31.12.2013
07.12.2013
Tomek
Witam, chcialem przeniesc sie do wsh, na 5 semestr. po tym co piszecie na temat godz nauki bardzo cchce zobaczyc harmonogram semestru. moze kots jest w stanie przeslac?
Aleksns
Zdzierają pieniądze z biednych studentów, prywatna szkolka. Absolutnie nie polecam! Naliczaja oplaty juz od wrzesnia kiedy zostajesz dopiero co przyjety
28.11.2013
12.10.2013
Matii
Czy ktoś z was wybiera się na studia podyplomowe PR & Social Media? Macie informacje jak tam jest?
bobi
z 7 godzin zajęć odbywają się 3,5 max, jest dużo czasu na czytanie prasy na korytarzu, co szczególnai wkurza tych, którzy wstają przed switem na pociąg, by zdązyc na 8:00 na pierwsze zajęcia a potem nudzą się - nie wiadomo za co się płaci, kasę zdzierają szybko, do windykacji szybko zgłaszają (w kolejnym m-cu), wielu wykladowców jest z PRL (stosują folie, gadają o swoim zyciu i odstawiają prywatę na zajęciach, rodzinne koligacje wykąłdowcow, nie wszyscy mają kompetencje, a niektorzy dają materiały dydaktyczne szumnie zwane z błędami ortograficznymi, co tylko o nich świadczy... dziekanat zawsze zamknięty w ndz, kanclerz w tygodniu nieuchwytny (a do niego ze wszystkim odsyła kwestura), poziom zajęc niski, jesli ktos liczy, ze nabędzie kompetencje (moze poza marketingiem) to się grubo myli.. wykladowcy mają niby realizować i oceniac cos w elearningu, a wielu nei umie z niego nawet korzystac, albo jest niedostepna w godzinach wyznaczonych na zajęcia.. porazka, kasa wydana w błoto, szkółka niedzielna jakich wiele na co dzien świecąca pustkami
03.10.2013
24.09.2013
Natalia
5-6.10. ; 12-13.10 ; 26-27.10. :) Wybierasz się na TiR ? jak tak to napisz do mnie : 22046779 :)
asia
witajcie! potrzebuje pilnie info w ktore weekendy w pazdzierniku odbeda sie zajecia dla 1 roku turystyki na WSH??? bede wdzieczna za odpowiedz ! :)
23.09.2013
20.09.2013
hejooo
hej tez sie wybieram na zarzadzanie II ;-)
Sylwia
Cześć Wszystkim :-) Właśnie złożyłam dokumenty na Zarządzanie II stopnia w trybie niestacjonarnym. Czy jest ktoś kto też się wybiera na Zarządzanie ?
14.09.2013
13.09.2013
Witam, nie martwcie się, jestem 2 lata i jest super
Natalia
Cześć :) Wybieram się na Turystykę i Rekreację w trybie zaocznym . Czy jest ktoś może , kto wybiera się też na ten kierunek ? :)
09.09.2013
09.09.2013
Natalia
Cześć :) Wybieram się na Turystykę i Rekreację w trybie zaocznym . Czy jest ktoś może , kto wybiera się też na ten kierunek ? :)
Natalia
Cześć :) Wybieram się na Turystykę i Rekreację w trybie zaocznym . Czy jest ktoś może , kto wybiera się też na ten kierunek ? :)
09.09.2013
09.09.2013
Natalia
Cześć :) Wybieram się na Turystykę i Rekreację w trybie zaocznym . Czy jest ktoś może , kto wybiera się też na ten kierunek ? :)
patyk
a czego nie uruchomili? możesz rozwinąć temat? ja jaki kierunek rekrutwali i nie otworzyli? ja mialem podobnie, ale zaznaczyli, ze jeśli nie zbierze sie grupa wystarczajaca, to wtedy beda proponowac cos innego, albo zabieramy papiery gdzie chcemyw sumie to żadna pociecha na ostatnia chwile szukac na nowo
05.09.2013
29.08.2013
kika
porażka kompletna, nie otwierają kierunków na które zapisują, kadra odchodzi, uczą jakieś niedobitki, ta uczelnia upada, rektorem jest pani doktor po jakiejś filologii, kanclerzem magister - bo syn pani rektor, już wielu studentów ma wyższe kwalifikacje
Magda/dzienne TR
Cześć, ja słyszałam dużo pozytywnych opinii o WSH - szczególnie o kierunku TR, fajna atmosfera. We wrześniu się zapisuję. Koleżanka mówiła mi, że łatwo wyjechać na Erasmusa i mają super miejsca i uczelnie. Ja już się cieszę...ktoś z was wybiera się na dzienne TR?
19.08.2013
23.07.2013
kosmetolog :)
Dzięki za dodanie otuchy, najwyżej wezmę korki lub będę zdawać tego typu przedmioty po 3 razy. ;)) Ryzyk-fizyk
lol
na turystyce dasz rade, tylko trzeba się trochę sprężyć ;)
19.07.2013
16.07.2013
kosmetolog :)
Dodam, że interesuje mnie kierunek turystyka i rekreacja.
kosmetolog :)
Słuchajcie jestem po licencjacie z kosmetologii i chcę zrobić mgr. Może to głupie pytanie, ale powiedzcie mi czy to możliwe po moim kierunku i czy trzeba robić jakieś uzupełnienia? Jestem raczej nieekonomiczna i nie bardzo matematyczna, więc jak wysoki jest poziom w związku z takimi przedmiotami? Można dać radę? Z góry dzięki za odp! :)
16.07.2013
20.06.2013
hejka
Zarządzanie zaoczne jest spoko, otwierają najczęściej kadry i zarządzanie sprzedażą jeśli dobrze pamiętam. Na to najwięcej osób się zapisywało. Ja jeszcze zdawałem dyplom kiedy pisało się normalne prace licencjackie i magisterskie a potem 10 min wstydu przed komisją i 3 pytanka. Teraz kuzyn mówił, że mają jakiś projekt dyplomowy. Część piszą normalnie a część robią prezentacji.
Karol
jak wygląda obrona pracy licencjackiej na WSH??? może ktoś wie???
07.06.2013
04.06.2013
Marta
Cześć! Chciałam się Was zapytać- jakie specjalizacje otworzono w zeszłym roku na Zarządzaniu II stopień tr zaoczny.
Mida
Witam. Interesuje mnie kierunek zarządzanie w trybie zaocznym. Może jakieś opinie ?
21.05.2013
14.05.2013
rufu
sporo tych opinii, co gorsza tak roznych, ze nadal nie wiem, czy warto isc do WSH czy nie, interesuej mnie bezpieczenstwo wewnetrzne, wiec jelsi moglbym poprosic o opinie wlasnei studentow tego kierunku, byloby super, a jelsi nie tutaj, to gdzie polecacie isc (moze byc bezpieczenstwo narodowe tez)
borysol
z moich opinii wynika, ze kiedys bylo lepiej w WSH, ze studenci byli zadowoleni, lepsza obsluga w dziekanacie, a teraz poziom spadl, inna rzecz, ze teraz coraz wiecej kretynow studiuje, na to nic nie poradzisz
07.04.2013
05.04.2013
kasia
studiuję zarządzanie i jestem zadowolona ze studiów, wiem, że nie otworzyli jednej specjalności, która była zapowiadana, ja akurat nie miałam problemu, bo moja jest realizowana, ogólnie spoko
wera
na uniwerku tez odpytuja, robia szybkie kartkowki a zaliczenia sa mega upierdliwe, ja akurat to wole, bo jestem zmuszona do systematycznej nauki, znam malo osob, ktore bez zadnego przymusu ucza sie na biezaco, wiekszosc mam tenedncje do uczenia sei tuz przed sesja, wiec to pokazuje, ze kazdy lubi co innego i nie dogodzisz wszystkim, z wroclawskich moge polecic jeszcze Miedzynarodowa szkole logistyki, moj znajomy sie tam uczy i jests zadowolony, dodam, ze nie ma zbytniej taryfy ulgowej (to a popos dyskusji o odpytywaniu i szkolce)
01.04.2013
11.03.2013
ania
Zależy co dla kogo znaczy "zachowywać się normalnie" ...piszesz, że to nie podstawówka, a właśnie, że tam jest jak w podstawówce....20 osób na kierunku to jak w klasie, sprawdzanie obecności na wykładach, zadania domowe ... Szkole jest płatna i podkreśla o wysokiej jakości kształcenia to się tego wymaga jednak, zresztą te powyższe mankamenty to tak naprawdę nic w porównaniu do tego co pisałam w ponizszych komentarzach. Osobiście nie znam żadnej osoby która była zadowolona z tej szkoły jak ja tam studiowalam . Może moje uwagi zmotywuja i nakresla tor zmian jakie ta szkoła powinna wprowadzić , bo jak narazie to tylko budynek mają fajny.
dziaba
Przesadzasz. Nie dziwmy się potem, że ludzie po studiach narzekają na wszystko wokół a sami nic z siebie nie dają. Ciekawi mnie jak zaczniecie narzekać kiedy przyjdzie pójść do roboty. Jakoś i studiowałam i pracowałam i na imprezy był czas. Może po prostu nie potraficie sobie sami zorganizować czasu? To są studia a nie podstawówka - uczelnia zachowuje się moim zdaniem normalnie. Jeśli ktoś chce typowo zapłacić za dyplom i przebrnąć ten okres bez zdobycia jakiejkolwiek wiedzy to z chęcią polecę wam kilka uczelni, których tutaj nie przytoczę.
07.03.2013
06.03.2013
ania
Dodam jeszcze, że oprócz zajęć projektowych, jakiś wykładowca sobie wymyślił swój projekt po za harmonogramem i kończyło się tym że trzeba byli pisać z 5 projektów. Aaa i większość wykładowców wymaga być obowiązkowo na wykładach i sprawdza obecność.podkreśle na wykładach.nie na ćwiczeniach.
ania
Nic mi się nie pomyliło, 5 przedmiotów było to prawda, ale za to po ok. 30 godzin każdy,.kilka miało tylko mniej godzin. Do tego 3 projekty do zrobienia i też po 20-30 godzin każdy. Zajęcia były od 8.15 do 17 lub czasami do 15, ale jak poodwolywalu to znowu były do 17 od rana. Do tego pisanie pracy dyplomowej. Nie polecam tej szkoły.
06.03.2013
06.03.2013
dziaba
Anka chyba pomyliła uczelnie, na ostatnim semestrze miałam 5 przedmiotów. I tylko na drugim roku zdarzyło się rzadko siedzieć dłużej niż do 15 (wtedy zaczynaliśmy o 11.45). Promotora też zmieniałam mimo, że był narzucony z góry dla całej grupy.
Administrator
Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
05.03.2013
01.03.2013
Administrator
Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
Ania - zajrzyj jeszcze i poradz!
jak slucham Ciebie, to jakbym slyszala wiele inych osob z grona bliskich znajomych, co studiuja prywatnie, najgorsze jest to, ze przeciez to Wy placicie pieniadze i to o Was powinno sie dbac! poradz w takich razie, ktora uczelnia we Wroclawiu jest godna polecenia, z prywatnych rzecz jasna (na wszeslki wypadek, bo jakos nie wierze w swoja mature zbyt mocno), dodam, ze jestem umyslem typowo humanistycznym
28.02.2013
20.02.2013
Ania
Studiuje na WSH i żałuję bardzo, że wybrałam tą szkołę...Cały kierunek liczy ok. 20 osób( pragnę podkreślić , że nie grupa, a cały kierunek ) co skutkuje tym , że zostaje otwarta tylko jedna specjalizacja, więc nie nabierzcie się na ilość specjalizacji, które są przedstawione na stronie szkoły, bo i tak ich nie otworzą. Nie ma również możliwości wyboru promotora, tylko zostaje on narzucony z "góry", czyli kto jest to akurat dają, nie ważne czy się nadaje czy nie. Mi zmienili promotora na ostatni semestr, który wprowadził swoje zasady i się okazało , że trzeba prace pisać od początku i miałam na to dwa miesiące, gdzie z poprzednim promotorem pracowałam przez rok. Przedmioty na specjalizacji, którą wybrałam uważam, że są przypadkowo przez kogoś ustalone, ze względu na to kogo w danej chwili zatrudnia uczelnia i nie mają nic wspólnego ze specjalizacją , przykład specjalizacja "zarządzanie kadrami" jeden z przedmiotów to marketing. Harmonogramy zajęć są bardzo późno podawane, więc zapomnijcie o ustaleniu sobie czegoś na dłuży czas. Dużo zajęć jest odwołanych, oczywiście z "przyczyn losowych " jak to nazywają...:/ Na trzecim rok gdy czas powinno się poświęcić na pisanie pracy to jest najwięcej projektów do napisania , ustalonych w harmonogramie to 3 plus praca licencjacka plus zawsze któryś z wykładowców sobie wymyśli swój i kończy się, że trzeba napisać 5 projektów . Zarzucają ogromem pracy na ostatnim roku i nie można się skupić na pisaniu pracy dyplomowej. Na ostatnim roku również bardzo dużo zajęć od 8 do 17 , więc jest to przewrócenie zupełne niż na uczelniach państwowych lub innych prywatnych. Wykładowcy sprawiają wrażenie zatrudnionych przypadkowo często nie mających wiedzy o danym przedmiocie i doświadczenia,tacy których inne uczelnie nie chcą, co sami nam mówią, ale , że im zaproponowali pracę to skorzystali z zatrudnienia. Kilku bardzo dobrych wykładowców, o których mam pozytywną opinie, odeszli z tej szkoły, żeby się nie marnować. kolejny problem to stawki stypendialne , które z roku na rok są podawane coraz później... pierwszą ratę jak się uda to dostaniecie w grudniu. Języki obce to tragedia...grupa zaawansowana i grupa podstawowa została połączona na ostatnim semestrze więc nie ma możliwości rozwoju swojego języka obcego. Ogólnie zajęcia językowe na bardzo niskim poziomie. Poziom innych przedmiotów bardzo niski, sama teoria, brak przykładów, brak case study, e-learning to jedna wielka porażka. Ogólny bajzel i ciężko się o czymkolwiek dowiedzieć. Serdecznie odradzam tej szkoły
magada
a ja przed obroną . Uczelnia godna polecenia , kto się uczy ten zdaje, kto nie to ma małe trudności, a jak z obroną? Trudno ? ale to lepiej na maila ;) mamka0@wp.pl
11.02.2013
07.02.2013
Ula
Witam! Jestem tegoroczną maturzystką i zastanawiam się nad studiami turystycznymi, ponieważ kończę technikum hotelarskie. Zastanawiam się pomiędzy WSH, a WSB, co polecacie? Czy może jeszcze coś innego? Jestem świeżakiem w tym temacie więc proszę o rade..
Darek
Witam!, jeżeli chodzi o pozimo to jest średni, czasami jest łatwiej czasami ciężej. Studiuję tam na 2 roku i muszę powiedzieć że to był dobry wybór. Mogę ją polecić każdemu, jesli chodzisz, wiesz co się dzieje, uczysz się wtedy kiedy trzeba to nie masz problemu. Z tego co słyszałem to wyzszy poziom niż na wsb, jedni mówią, że podobny jedni, że wyższy. Polecam!
04.02.2013
08.12.2012
bezczelna
Skończyłam właśnie studia z tytułem mgr, choć i licencjat robiłam właśnie tutaj. Z przyczyn życiowych studiowałam w różnych trybach oraz na różnych kierunkach zatem uważam, że mam szerokie spojrzenie na studiowanie w WSH. Kierunki: wydają mi się ciekawe i raczej przydatne; starają się eksperymentować ze specjalnościami, co przynosi całkiem ciekawe efekty w postaci unikatowych studiów; nie stoją w miejscu Kadra: przewaga młodych doktorów i doktorantów, co ułatwia porozumienie i komunikację, mają bogatą wiedzę i (o dziwo) doświadczenia; obecni są również starsi, zasłużeni dr hab., którzy wcale nie trącą skamieliną (zwykle przystępni i pomocni studentom) Miejsce: nowy budynek jest wygodny i przytulny, brak odrapanych ścian i tablic kredowych; sale chyba wszystkie są multimedialne, część nawet z klimą; na całe szczęście wszędzie jest wifi; parking płatny, ale to nie jest astronomiczny koszt z tego co słyszałam; jest jeszcze stary budynek na Fabrycznej, gdzie spędziłam większość czasu, ale mają się go pozbyć; Administracja: zwykle tu się umieszcza swoje żale i boleści, ale od kilku lat z uporem maniaka twierdzę, że ona staje na głowie co by pomóc studentowi w każdej sprawie; są pomocni i sympatyczni, jedyne zastrzeżenia mogę mieć do dydaktyki i kwestury Innowacje: hmm... elearning, teoretycznie pozwala na studiowanie w domu, ale jak chyba wszędzie jeszcze raczkuje, chociaż wszyscy już go mają Poziom: na pewno dużo wyższy niż wsb, miałam ostatnio szansę się o tym dość kompleksowo przekonać; oceniłabym 7/10, widać szczególnie przy porównaniu turystyki Ogólna ocena to 8/10 jak dla mnie, mam same dobre wspomnienia związane z tą uczelnią a szczególnie z jej przyjemną atmosferą. Liczę, że przyda się wam taka opinia
jojo78
szkoła spoko szkoła obalajaca mit ze jak ide na prywatna płace i mam dyplom w kieszeni
08.12.2012
16.11.2012
karo
studiuję w WSH na magisterce, skończyłam tu licencjat i z doświadczenia wiem, że zmiany planów zajęć to nie złośliwość a losowe sytuacje np. kiedy jakiś wykładowca odwołuje zajęcia itp. a plan dostaliśmy wcześniej, na ostatnią chwilę to chyba tylko pierwszy rok dostaje ale to w sumie normalne jeśli rekrutują się ludzie jeszcze we wrześniu, zaznaczają specjalności a potem zmieniają bo koledzy poszli na coś innego :)
basia
15 zł za dzień????????? karta miesięczna jest za 30 zł, biorąc pod uwagę, że w okolicy każdy parking jest płatny a te kwoty sięgają 100 zł to chyba nie ma tragedii, z tego co wiem na parkingu zamontowano szlaban bo wszyscy z okolicy u nas parkowali za free i nasi studenci nie mieli miejsca
16.11.2012
14.10.2012
Studentka
Odradzam naprawdę mocno. Zatrudniają niekompetentnych wykładowców i nawet sami przyznają, że wiedzieli, że z prowadzącym są problemy, ale jakoś tak zaproponowali pracę. Parking od początku listopada płatny (wychodzi 15 zł za dzień), harmonogram zjazdów podają w ostatniej chwili, tak, że nie ułożycie sobie nawet grafiku na wrzesień (zajęcia w połowie września, a plan podają już we wrześniu), w semestrze zimowym to samo, więc zapomnijcie o możliwości zarezerwowania sobie z wyprzedzeniem np. hotelu czy samolotu na jakikolwiek weekend wiosenny, bo przed początkiem lutego nawet harmonogramu zjazdów nie zobaczycie. Jest 14.10, od iks tygodni zwodzą nas, że już już podadzą stawki stypendialne. Miały być pod koniec września, potem na początku października. Do teraz nie ma, a w dodatku przedłużyli składanie wniosków do końca miesiąca, więc pierwsze pieniądze zobaczymy tak, że akurat będzie można zamówić prezenty gwiazdkowe. Co roku jest ten sam absurd. O wszystko trzeba się awanturować, pisać do dziekana, domagać się swoich praw, bo pani potrafiła samowolnie wstrzymać wypłatę stypendium bez pisemnej decyzji cofającej przyznanie - po prostu osoba nie dostawała bez żadnej informacji pieniędzy na swoje konto. Potrafią bez uprzedzenia zmienić plan zajęć i nawet nie zaznaczyć zmian na kolorowo, więc trzeba co zjazd grzecznie sprawdzać i porównywać swój wydruk ze świeżo ściągniętą ze strony wersją. Tego typu sytuacje można mnożyć, jest ich naprawdę dużo i absurd goni absurd. Jeśli chcecie poćwiczyć odporność na tego typu sytuacje za prawie 500 zł miesięcznie - to jest to dobry wybór. Nie masochistom odradzam.
bored.
Wyższa szkoła handlowa we wroclawiu do szkoły głównej handlowej nie ma nawet startu, ale bez tego porównania wypada ogólnie ok . Kadra jest porządna i wykladowcy przejmują się studentami, poza tym zaplecze dydaktyczne jest ok. Moim zdaniem spokojnie można uznać tę uczelnię za dobre miejsce na studia.
27.08.2012
18.08.2012
winner
Mnie nie udało się dotrzeć na drzwi otwarte, nawet o nich nie wiedziałam, ale sama z siebie odwiedziłam wrocławską wyższą szkołę handlową. Spodobało mi się tam i dlatego zdecydowałam że podejmę w handlowej studia. Myślę że to dobry wybór, bo widzę że tutaj opinie o uczelni są przychylne.
poli
byłem wczoraj na drzwiach otwartych, zrobiłem mały research i uważam że jeśli nie dostanę się na uniwersytet wrocławski, to wybiorę się na studia do wyższej szkoły handlowej we wrocławiu, prawdopodobnie na kierunku zarządzanie. właściwie wiem już większość o kadrze i samej placówce, własnie dzieki temu żee wybrałem się na drzwi otwarte, wszystkim polecam odwiedzenie uczelni pprzed wybraniem jej jako miejsca studiów.
03.06.2012
16.05.2012
asia
Wszystkich którzy chcą się przekonać jaka jest WSH zapraszam na Drzwi Otwarte - 2 czerwca 2012 i Piknik z okazji 15-lecia Uczelni. Szczegóły znajdziecie na www.handlowa.eu
a EUROPEISTYKA?
kto studiuje w Handlowej kierunek europeistyka?????? bardzo poprosze o duzzzzo informacji na temat studiow na tym kierunku, wszystko mnie interesuje
02.04.2012
30.03.2012
marcin
Szkoła stoi na dość dobrym poziomie, atmosfera panująca na uczelni jest naprawdę miła:). Jakość współpracy międzynarodowej jest dość spora (kontakty ze szkołami z Niemiec), częste wymiany czy również program Erasmus. Jedyne zastrzeżenia mam co do poziomu kadry naukowe i do prestiżu. Szkołą jest mało znana we Wrocławiu. Również perspektywy pracy dla absolwentów nie wyglądają za "wesoło"
ania
Jestem na europeistyce i jestem na prawdę bardzo zadowolona. Mamy wyjazdy zagraniczne na których zdobywamy doświadczenie. To dobry start na przyszłość plus nauka języków i można pracować za granicą, gdzie wiadomo zarobki nieporównywalnie wyższe niż w polsce.
21.03.2012
27.02.2012
Anka
interesuje mnie bezpieczeństwo wewnętrzne, na stronie oznaczono ten kierunke jako nowosc, ale niewiem czy to w tym roku nowosc, czy juz sa jacys studenci, ktorzy obecnie ten kierunke studiuja, chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej, zarowno o samych studiach, jak i klimacie, ile jest dziewczyn, czy sa w mniejszosci, czy mozna w policji pracowac po takich studiach?
Wiśnia
jestem na zaocznych na turystyce i rekreacji. Wiekszosc ludzi jest zadowolona z zajec. Jest porzadek, organizacyjnie bez zarzutu, co dla zaocznych jest bardzo wazne (pomijam jakies niuanse). Poziom oceniam jako srednio wysoki, ale ja naleze do tych ambitniejszym. Inni sie ucza duzo mniej i tez zaliczaja, Czsami az sie dziwie, no ale moze sa dobrymi aktorami. POza tym swietna ekipa i doskonale sie rozumiemy, pomimo iz nie widzimy sie bardzo czesto.
14.02.2012
14.02.2012
obiektywnie i krytycznie
zeby bylo jasne, to moj brat u nich studiuje europeistyke. Szkola bardzo sie stara. Dbaja o swoich studentow i to sie czuje, bo nie pamietam, zeby brachol narzekal kiedykolwiek. Ale tez trzymaja poziom i ludzie u nich w sesji zwyczajnie sie ucza. Jesli komus zalezy na dobrym dyplomie i nie chce sie wstydzisc uczelni prywatnej, to WSH jest dobrym wyborem.
misiaczka
oooo to gratulacje :P ja chodze do dosc mlodej szkoly i nie doczekam takiego jubileuszu
16.01.2012
13.01.2012
Mycha
Nasza szkoła juz ma 15 lat !! :) fajny jubileusz
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Politechnika Białostocka
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Politechnika Łódzka
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Politechnika Poznańska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Szczecinie