• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024

Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania Copernicus we Wrocławiu

uczelnia niepubliczna, woj. dolnośląskie, 53-648 Wrocław, ul. Inowrocławska 56, (+71) 79 50 393, 79 50 399, dziekanat@wsiz.wroc.pl

Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania “Copernicus” we Wrocławiu to uczelnia niepubliczna, która została założona w 2001 roku. Od lat cieszy się rosnącym zainteresowaniem ze strony studentów, których uwagę przyciągają profesjonalna kadra naukowo-dydaktyczna, rozbudowana oferta oraz liczne doświadczenia.

Uczelnia oferuje studia inżynierskie, magisterskie i podyplomowe. Prowadzi szkolenia i kursy dające możliwość zdobycia cennych certyfikatów. Wysoko wykwalifikowana kadra dba o to, aby nauczanie przebiegało na jak najwyższym poziomie. Studenci opuszczają mury uczelni wyposażeni nie tylko w dyplom, ale przede wszystkim w praktyczne kompetencje i otwartość na świat.

Dowiedz się więcej na temat oferowanych kierunków i sprawdź, kiedy zaczyna się rekrutacja.


Ocena uczelni

5.09 / 10
172 głosów

Opinie (92)
Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania Copernicus we Wrocławiu, Copernicus Wrocław

Magda
Chciałabym studiować kosmetogię, dlaczego we Wrocławiu na głównej uczelni jej nie ma, podczas gdy w filii w Rzeszowie już tak? Nie rozumiem.
09.10.2021
07.09.2021
Beata
Jak najbardziej polecam. Popieram przedmowcow: to nie jest szkola dla osob, ktorym wydaje sie, ze oplaca czesne i "odcheckuja" sobie ten etap nauki. Albo sie nadajesz albo nie, innymi slowy musisz chciec sie uczyc, bo tutaj raczej nie ma miejsca na poczatkujacych tylko pasjonatow. Matematyczne przedmioty to podstawa, bez nich odpadasz. True story. Ja mam za soba i z calym przekonaniem polecam.
Grzegorz
Nie mam nic do zarzucenia. Owszem, przedmioty scisle, takie jak matematyka sa trudne. Nie ma mowy o opuszczaniu sie w nauce. Natomiast, jesli ktos kocha komputery, bedzie to szkola dla niego. Nie jest latwo, ale solidnie. Kadra jest naprawde dobra i wiele mozna sie nauczyc, jesli tego chcesz. Administracyjnie zadnych problemow. Dziekanat pomaga w kazdej kwestii. Wszyscy przyjaznie nastawieni. Gdybym mial ponownie wybrac, poszedlbym tam. Polecam, ale tylko dla tych, ktorzy chca. To nie sa studia, gdzie placisz i przechodzisz. Co moim zdnaiem byloby smieszne, poniewaz nie chcialbym pozniej takiego specjalisty zatrudniac. Mysle, ze to nnie tylko moje zdanie.
28.08.2020
14.02.2020
Liliana
Może od początku. Pierwsze zniesmaczenie przeżyłam na inauguracji pierwszego roku. Podniosła atmosfera, ślubowanie, kadra ubrana odświętnie, pokazowy wykład o najnowocześniejszych technologiach. Cud miód by się powiedziało. Aż tu naglę chwila na zabranie głosu przez przewodniczącego samorządu studenckiego. Pan odświętnie ubrany ładnie przemawia. Na pożegnanie okrzyk "Bóg, Honor, Ojczyzna!". Ohooo! Już wiadomo z jakim samorządem mamy do czynienia. Ale dobra, taki mały incydent. Nadchodzi czas pierwszych wykładów. Licznie zgromadzony pierwszy rocznik wypełnia dużą salę. Siedzimy na krzesełkach. Brak biurek, spisywanie notatek na kolanie, jedzenie na kolanie bo nie ma na czym nawet położyć jedzenia. Torba na podłodze, kurtka przewieszona przez krzesło. Stoją krzesła za krzesłem. Tak gęsto postawione, że kolega chcąc nie chcąc kopie moją kurtkę. Myślę sobie, że to na pewno okres przejściowy, pewnie plan nie jest w pełni rozpisany. Na pewno na kolejnych zjazdach będziemy siedzieć w ludzkich warunkach. Nie, jak się później okazało, to miało się nigdy nie zmienić. I tak przez cały rok na wykładach: jedzenie na kolanie, pisanie notatek na kolanie, pisanie egzaminów na kolanie. Czasem wykłady od 8-18 godziny. Ale gdyby chociaż poziom kształcenia był wysoki, to te małe niedogodności można by jakoś przemilczeć. Niestety nie. Jakość kształcenia na bardzo niskim poziomie. Kluczowe przedmioty dla przyszłych informatyków, takie jak: programowanie, język angielski, elektronika, systemy wbudowane tragicznie niski. Na ćwiczeniach z większości przedmiotów kadra niczego nie tłumaczyła. Dawali zadania do zrobienia i tyle byłoby ich aktywności. Podejście do programowania rodem z lat 90. Już szczytem był projekt końcowy z Javy. Aplikacja okienkowa, gdzie trzeba było wszystko z "palca" pisać. Nie można było skorzystać z wbudowanych metod do tworzenia elementów w aplikacji. A przecież w firmach IT najważniejsza jest efektywność i kombinowanie, jak coś dobrze i szybko napisać. Ta umiejętność jest bardzo ważna w pracy programisty. Dużo by napisać o poziomie nauczania. Na palcach jednej ręki mogę zliczyć naprawdę zaangażowanych wykładowców, na których wykłady ludzie przychodzili z przyjemnością (pozdrawiam m.in pana z fizyki). Podsumowując: jeśli chcesz się czegoś nauczyć (np. programowania) to ta szkoła nie nauczy Cię tego dobrze. Więcej będziesz mieć z bootcampów czy nawet kursów online. Jeśli chcesz tylko papierek, tak to ta szkoła jest dla Ciebie. Od strony organizacyjnej (wykłady, sesje) też można by było dużo napisać. Za to Panie w dziekanacie zawsze pomocne i miłe.
HolyGeek404
Szukam studiów pod kątem .net ktoś coś powie jak to tutaj wygląda, dobrze uczą ?
30.10.2019
20.09.2019
Dawid
odpowiedź dla Zofia ponad wszystko z dnia 19.09.2019
a Zofia jest od czego? dziekanat da się przeżyć czy może jakieś rady w tym temacie?
Jacho
Mateusz - zaoczny czy dzienny?
20.09.2019
19.09.2019
Mateusz
W tym roku zaczynam na WSIZ jakies opinie?
Zofia ponad wszystko
Nie narzekam. Kilku praktyków z tytułami lub bez. Bezstresowy dziekan Pani w bibliotece przemiła. Kilku znudzonych życiem Prowadzących musi się przytrafić ale generalnie jest Ok. PROFESOR klasa. Bazy. B. M ścisła czołówka we Wrocławiu Zofia jest jaka jest i koniec - bez niej nie byłoby czego wspominać :)
19.09.2019
04.06.2019
Monty
Black - wystarczy spojrzeć na komenatrze starszej daty, treść, podpisy imionami i jak jesteś chociaż średnio spostrzegawczy wszystko widać XD Copernicus słabo sobie wystawiać pozytywne opinie, słabo. Podkreślają ze maja kadrę z PWr, tylko ze dane osoby już nie prowadzą zajęć na politechnice, z jakiegoś powodu opuściły te mury (zastanawiające?). Są osoby jak pan profesor czy pan z baz danych których szczerze można polecić, ale większość aspektów zasługuje na słaba ocenę. No i te wystawianie opinii... lekcje z PR’u oblane. Życzę jak najlepiej, ale musza zacząć inwestować w te uczelnie, jak narazie inne niepubliczne uczelnie we Wrocławiu które bardziej zasługują na polecenie niż wsiz
Black
Itek mam nadzieje ze informacja o legitymacjach jest prawdziwa. Czemu aż tak polecasz programowanie gier, skoro było tylko fakultetem w jednym semestrze na pierwszym roku i opierało się na opanowaniu silnika unreal?:) czyżby promocja nowej specjalizacji na uczelni, a wpis nie pochodzi od studenta, a samej uczelni?;)
29.05.2019
28.05.2019
itek
Black jak to możliwe że w tym semestrze kończysz studia dzienne na kierunku informatyka skoro pierwsi absolwenci ze studiów dziennych będą w lutym 2021? Sam jestem tym rocznikiem i owszem Pani od programowania z pwr no coż ciezka sprawa, legitymacje od października nam teraz wszystkie wymieniaja na plastiki, programowanie gier dla mnie na +
Black
W tym semestrze kończe studia dzienne informatyka. Organizacja ok, podejście prostudenckie, ale dużo minusów - Pani która uczy programowania ma już swoje lata, uczy rzeczy nieaktualnych, na zasadzie kopiuj-wklej z pdfow przygotowanych lata wstecz, brak plastikowych legitymacji, brak udziału w życiu akademickim Wrocławia (eventy typu juwenalia 0). Dla zdobycia papierka +, dla nauki programowania i życia studenckiego duży minus
06.05.2019
27.09.2018
hyro
Tajemniczy wiem, że będzie też możliwość połączenia uczestnictwa zdalnego z normalnymi zajęciami. Zajęcia średnio rozpoczynają się o 18 i trwają do 21.00- 21.30 Nie zawsze jest to 2x w tygodniu. W tygodniu masz komfort bo nie ma tu studiów wieczorowych poza podyplomówkami i jest względnie kameralnie, a w weekendy może spotkać masę studentów. Dosłownie masę.
Tajemniczy
Siemano, jak wygląda podyplomówka z .NET?? zastanawiam się nad wystartowaniem teraz w październiku i ciekaw jestem jak jest no i czy lepiej dzienne 2x w tygodniu 18:30 -21:30 chyba lub w soboty 14-20 jakoś tak?
27.08.2018
23.08.2018
grażka
czy Copernicus ma 2 kierunki? informatykę i fizjoterapię? nie mają już administracji? bo tutaj niby jest , ale nie widze na stronie
janko
Kandydat podyplomówki prowadzą praktycy, także warto zainwestować. bo to nie nauka suchej teorii. Dla mnie plusem jest to, ze zajecia sa po 18 w tygodniu a weekendy mam wolne. Można sie nauczyc, ale wiadomo sa tez tacy ktorzy olewaja, placa i chca miec wszystko. Jesli chcesz sie nauczyc i byc specalista to warto
25.06.2018
20.06.2018
? tak wysoko?
ale że taka wysoka ocena dla Copernicusa???
Kandydat
Co sądzicie o podyplomówce w Copernicusie z IT Security ? Ktoś może obrał sobie taki kierunek i może podzielić się informacjami, nt. czy warto, czego uczą, jaka kadra itd?
26.04.2018
07.03.2018
Zed
Szkoła naprawdę umożliwia zdobycie wiedzy. Jak ktoś chce to informatyki się nauczy. Polecam
arka
Wykładowcy ok, organizacja też - nie mogę narzekać. Wiadomo jak ktoś już tu pisał płacisz- to masz trochę łatwiej. Gry są super przedmiotem - na studiach dziennych, dlatego jak najbardziej polecam, choćby po to by poznać informatykę z praktyki a nie książek
23.01.2018
31.10.2017
Kamileq
W tym semestrze kończę studia. Fakt, czasami jest dużo, bardzo dużo osób na zajęciach - trochę za dużo, ale da się wytrzymać. Wykładowcy ok, organizacja ok, polecam
Kamil
Przeniosłem się tu z Polibudy, bo w tym roku PWR pozbywala się wszystkich jak leci. Dlatego to ja pierwszy pozbyłem się ich. Podejście ok, jak to na Uczelni - wiadomo trochę łatwiej bo płacisz - nie ma co ukrywać. Zajęcia jak na razie ciekawe, więcej praktyki niż teorii. Polecam tym, którzy chcą się nauczyć programować , a nie być książką od informatyki
23.10.2017
17.10.2017
Johan
Studiuje na studiach dziennych. Mała grupa, kameralnie. Najbardziej jestem zadowolony z siatki przedmiotów, zwłaszcza z gier. Walić w ciemno!
Aśka
Polecam i pozdro dla kolegów z roku!
11.10.2017
03.10.2017
Ebda
Polecam. Trochę to trwało zanim skończyłem informatykę(lenistwo:D), ale mam dyplom i wracam na podyplomówkę do nich.
Guru
Polecam studiowanie na copernicusie . Studia bez większych komplikacji, papier inżyniera jest bez większych problemów
02.10.2017
18.09.2017
Kamil
W październiku się bronie. Wszystko na plus. No może zajęcia na 7:30 to troche kula u nogi ale zato brak problemów przy pisaniu pracy więc polecam
Radek
Jestem studentem I roku na infie. Może jakieś kontakty przed rozpoczeciem roku? Piwko etc?:D
13.09.2017
07.09.2017
Justyna
Idę na informatykę, jakoś przekonał mnie ich plan zajęć no i tytuł inżyniera anie licencjata jak co niektorzy oferują. Jak wam zależy na tytule to sprawdzajcie co oferuje szkoła, bo większośc to licencjat a po co mi licencjat z infy?
asap
wykladowcy z pwr, zjazdy ok - jestem na 3 semestrze infy, na razie polecam
06.09.2017
04.09.2017
piotr
jakas dziwna ta uczelnia, bo nikt niczego nie krytykuje, same pochwały i dobre opinie! szok normalnie, wszędzie ludzie narzekaja a w Copernikusie same laurki, czy to na pewno studenci piszą te informacje??? porównuję z innymi szkolami i aż wierzyć sie nie chce, że może być tak dobrze????
Student
Ja tez moge polecić informatykę, zwłaszcza że teraz są dzienne studia. Mój rocznik nie miał takiego farta.
30.08.2017
24.08.2017
Bartek_(L)_
Ktoś oceni fizjoterapię? Trochę się nie pokoję, w końcu to szkoła informatyczna. Słyszałem pozytywne opinie od znajomych, ale wolę się upewnić od studentów/absolwentów kierunku. Polecacie?
Kamil absolwent 2012
Polecam informatykę
21.07.2017
13.07.2017
Iłek
Studia inżynierskie w 3,5 roku w systemie zaocznym dlatego polecam.
Karolek
Czas na Copernicus, zobaczymy jak będzie:)
08.07.2017
07.07.2017
Jasiek
Polecam. Właśnie się obroniłem - dobrze być inżynierem:P Fajne jest to, że studia mimo ze zaoczne trwają 3,5 roku.
Zofia
Dziękuję :)
30.06.2017
30.06.2017
student informatyki
Matma jest wykładana od podstaw także spokojnie można się uczyć, bardzo trudno nie jest, ale koła bez nauki nie zdasz. Co do fizyki - jest ok, choć niektórym sprawia problem systematyczność w laborkach. Ja mam zjazdy 2 razy w miesiącu ale zdarza się i 3. W sumie to polecam, ja jestem zadowolony z zaocznej.
Zofia
aa i jeszcze jedno:) ile razy w miesiącu są zjazdy na informatyce zaocznej?
29.06.2017
29.06.2017
Zofia
Hej, mam pytanie do studentów informatyki. Ciężko jest na tych studiach? głównie chodzi o matmę i fizykę. Pozdr
Adam
Myślę, że warto polecić Uczelnie ze względu na lokalizację i niektórych wykładowców z PWR
19.06.2017
12.06.2017
Michał
Studia dzienne z informatyki polecam, a teraz jeszcze jest promocja czesnego i wpisowego więc warto, warto. Kadra faktyczne z głownie z PWR więc nauczyć się też nauczysz ale może z mniejszym rygorem niż na PWR.
KastazMiasta
Polecam studia na informatyce, spoko prodziekan - idze wiele rzeczy załatwić, uznają przedmioty z dorobku akademickiego wiec dla osób które już gdzies studiowały jak najbardziej
07.06.2017
06.06.2017
Mirosław
Musiałem podnieść kwalifikacje i stwierdziłem, że wybiorę Copernicus, nie żałuję. Dobra lokalizacja, w samym centrum, blisko do rynku wiec na piwo można skoczyć w przerwie.. Studenci w różnym wieku - co ma swój plus bo na pewno spotkasz swojego rówieśnika. Wykładowcy raczej doświadczeni - bardzo mało młodocianych profesorków bez doświadczenia praktycznego. Można nawiązać ciekawe kontakty zwłaszcza z pracownikami IBM
Joanna
lekkie, łatwe i przyjemne studia - administracja zaoczna - nie zastanawiać się tylko iść
05.06.2017
02.06.2017
Absolwent 15.03
Jestem tegorocznym absolwentem informatyki - po obronach 15.03. Uczelnia przyjazna dla studenta, wykładowcy idą na rękę pracującym. Z tego co słyszałem otwierają studia dzienne, myślę, że to dobry pomysł dla przyszłych maturzystów i absolwentów liceum czy technikum. Ściezka certygikacyjna CISCO na plus. Może tylko te zjazdy od 7:30 nie dadzą się człowiekowi wyspać, ale można przeżyć te 3,5 roku żeby mieć inżyniera
Kamil
Słyszałem, że otwierają studia dzienne na informatyce, gdyby nie fakt, że jestem już tu na zaocznych - chętnie bym się przeniósł. Kadra spoko - głównie PWR , podejście na luzie, ale wymagać też wymagają, zwłaszcza na niektórych przedmiotach typu bazy danych
31.05.2017
31.05.2017
Janka
Witam, ja kończyłam Administrację - jestem zadowolona - pracodawca wymagał ode mnie dokumentu i miałam do wyboru kilka szkół, ale w Copernicusie odpowiadały mi zjazdy, specjalność. Nie bez znaczenia był tez fakt, że mają najniższe czesne jeśli chodzi o kierunek administracja. Małe grupy, wszyscy się znają a wykładowcy z Uniwerku Wrocławskiego, także polecam
Maciej
Szkoły dla papierka są w pipidówkach a nie we Wrocławiu. Nie zgadzam się z tymi negatywnymi opiniami.
22.05.2017
02.03.2017
szkoła dla papierka
BZDURY - jeśli komuś zależy na papierku to będzie olewał studia, pisał egzaminy na 3 i to w drugim terminie i ten papierek dostanie. Ten kto będzie się chciał czegoś nauczyć, zapamiętać zrozumieć zrobi to.
Paula
sugerujesz, że to jest szkoła tylko dla papierka? Trochę jestem zaskoczona bo słyszałam, że trzymają poziom i mają konkretne wymagania od studentów
30.11.2016
31.08.2016
Paula
Zrobiłam licencjat z administracji w Copernikusie, a następnie magisterkę w WSH. W WSH przekonałam się co to znaczy wysiłek. Zależy co kto oczekuje - papierka czy wiedzy.
zed
Mi tam Copernicus odpowiada, zależy im na studentach. Jeśli chodzi o informatykę to poziom wysoki ale jak się przyciśnie to dasz radę. Dużo godzin z e-learningu, poza tym w miarę wygodne zjazdy. Ogólnie warto.
14.07.2016
12.07.2016
fifi
Jest luz, jest spoko, jest wesoło, nie ma spiny, mi odpowiada.
pat
proszę zobaczyć sobie 7,8 maja fizjoterapia w planie zajęć żeby robić 1 zjazd za miesiąc za takie pieniądze śmieszne
03.07.2016
14.06.2016
Copernicus
mnie się jeszcze nie zdarzyło, aby odbył się tylko jeden zjazd, więc ta informacja jest wyssana z palca abo to jednorazowa sytuacja ;)
pat
uczelnia robiąca mało godzin potrafią zrobić 1 zjazd na miesiąc i pobrać czesne 490 za ten zjazd w karcie studenta piszę dużo godzin a w praktyce robią ćwiczeń mniej zajęcia są skrócane przez co studenci mniej umieją później na zajęciach w placówkach praca dziekanatu beznadzieja nie polecam lepsza już czamara na Kościuszki
26.05.2016
20.03.2016
Rafał
Cześć, wybieram się na fizjoterapie i chciałbym się dowiedzieć czy warto, czy poziom nauczania jest dobry i czy perspektywy pracy są po tej uczelni i ogólnie o samej uczelni. Z góry dzięki za jakieś opinie/informacje. Pozdrawiam
jak na Administracji jest?
czy to dobry pomysł by studiować Administrację? jeśli tak, to gdzie we Wrocku najlepiej? czy studenci Copercicusa są zadowoleni, bo jakoś mało się uzewnętrzniają??? na co zwrócić największą uwagą przy wyborze kierunku?
30.09.2015
25.07.2015
Paulina
Studiowałam na tej uczelni fizjoterapię. W tym roku ukończyłam tą szkołę. COPERNICUS będę polecać dla każdego. Szkoła nie za dużo, ale dobrze wyposażona. Wykładowcy z AWF i UMW. Dziekan zawsze chętnie pomaga. Jedyne zastrzeżenia mam do pracy dziekanatu, duża biurokracja, ale da się przeżyć. Jeżeli ktoś idzie na studia zdobyć wiedzę to warto i polecam tą szkołę. Wszyscy absolwenci z tego roku którzy ukończyli fizjoterapię dostali się na AWF na mgr, i podobno dobrze wypadli z wiedzą. Więc uważam, że jest ok.
Damian
Witam, mam zamiar studiować informatykę w tej uczelni? Czy warto i dlaczego? Albo czy nie warto i dlaczego? Nie chcę opinii osób, które wszystko olewały, bo myślały, że płacą to ukończą. Pozdrawiam
31.05.2015
06.05.2015
ww
kto w październiku na administracje ???
abra666
Witam. Zamierzam w tym roku wybrać się na Informatykę (zaocznie). Czy warto?
06.04.2015
27.11.2014
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
romek
Studiuje w Copernicusie licencjat z administracji. Copernicus jest OK. Szkołę prowadzi Rektor po wojskowemu, nie czepie sie pier......, wszystko działa normalnie, dla studenta, zajęcia interesyjące, szkoła nieduża, ale dobrze wyposazona, .w Copernicusie widać, że im zależy na studencie. Polecam
02.09.2014
18.08.2014
angela
Wybiera sie ktoś w tym roku na administracje ? i cos wie jak wygladaja tam studia na tym kierunku ?:)
Michaela
No..., ale informatyki to nie polecam, oj nie polecam.
07.01.2014
21.10.2013
Mateusz
Witam, mam pytanie do osób studiujących informatykę na tej uczelni: czy jest możliwe przepisanie ocen z przedmiotów matematyczno-fizycznych z innej uczelni? Ukończyłem studia magisterskie kierunek Zarządzanie na Wydziale Informatyki i Zarządzania na PWr i chodzi mi o przepisanie ocen z analizy, algebry, statystyki i fizyki. Miał ktoś podobny przypadek? pozdrawiam
Foczki
Czy plan w miarę pokrywa się z planem z politechniki, i czy dam rade po tej szkole pójść na MGR na polibudę ?
23.09.2013
16.08.2013
student
Studiowalem i nie polecam, duzo lepsze wszif i wwsis horyzont
adam
Fizjoterapia - szkoda czasu tu.
12.08.2013
17.05.2013
Fizjoterapia - polecacie ten kierunek w Copernicusie?
Swoją przyszłość wiąże z fizjoterapią. Czy polecacie tą szkołę? Czy może inna będzie lepsza? Nie koniecznie we Wrocławiu. Tylko szczerze, bez ściemy. :D
waluś
W Copernicusie karty rozdają pułkownicy. bardzo fajni wojskowi. Jest ład i wiadomo co będzie jutro. żadnej ściemy. zależy im na studentach. Dobry program i można z nim na mgr stratować - bierzesz sylabusy od Rektora -tez pukownik- i masz zaliczone na uniowerku. Polecam wszystkim.
17.05.2013
17.05.2013
Rudyrydz
Trochę dziwna szkoła. Rektor mówi dzieńdobry i jest cały czas w swoim poju, jak soc trzeba. Drzwi otwarte dla studentów. Jeszcze sie uśmiecha. Starają się o studentów. Polecam. Jak ktos chce normalnie studiowac to w copernicusie. Wykładowcy przychylni. Nie błaznuja.
bufor
ja tez mysle o kierunku informatyka i sparwzdzam sobie po kolei szkoly i ceny, chetnie dowiem sie wiecej o studiowaniu tego kierunku w Copernicusie, z naciskiem czy nauka jest warta tych pieniedzy, bo dla mnie miesieczne czesne to ogromne wyrzeczenie, no i jak jest w ogole?
14.05.2013
30.10.2012
$$$$
gdzie najlepsza informatyka we Wroclawiu na uczelniach prywatnych?
promocje maja
maja promocje teraz, nie biora wpisowego, to info dla tych, co sie zastanawiaja,
14.09.2012
15.08.2012
Gonzo
Fajna szkoła. Dobrze zorganizowana i widać, że się starają o studentów. Jeśli ktoś się zastanawia czy zaoczne na publicznej czy dzienne tutaj, to polecam dzienne w Koperniku. Cenowo podobnie, ale zdecydowanie fajniej się studiuje. Szkoła dość mała i dzięki temu nie jest się anonimowym, łatwo kogoś poznać i wykładowcy człowieka kojarzą.
do chetnych na fizjoterapie pytanie
mam pytanie do was: czy wy macie jakies predyspozycje do tego kierunku? no nie wiem, jak to nazwac, ale czy zeby byc fizjoterapeuta, masazystka, itd, to czujecie, ze potraficie, ze macie w sobie jaka energie - bioenergopepeuci chyba maja to w sobie, bo ja u siebie nie czuje niczego takiego, ale sam kierunke mi sie podoba, jestem tez silna (178 cm zwrostu i 63 kg), ale sama nie wiem, co o tym myslec
14.08.2012
09.08.2012
kopernik
WSIZ Copernicus to naprawdę jedna z takich uczelni, gdzie lubi się zajęcia, a to dzięki atmosferze wytworzonej przez kadrę i studentów.Tak jak już parę osób wspomniało - tu nie jest się anonimowym. Duży plus to nowoczesny budynek, ze świetnym wyposażeniem. Ogólnie płaci się tutaj za dobry poziom.
anita
studiuję tutaj administrację, specj integrację europejską i w sumie mi się podoba. Nie musiałam iść na SM czy politologię na której ludzi jest masa i ta specjalność właśnie mi się bardzo podobała. Mieliśmy dużo zajęć zarówno praktycznych jak i teoretycznych, było to w sumie wyrównane i naprawdę polecam administrację na tej specjalności :)
18.07.2012
03.06.2012
xcv
atmosfera w tej szkole jest bardzo dobra, nie ma takiego dystansu między studentami, bo nie jest nas dużo, wiele osób się zna. poziom dość dobry, no i budynek całkiem nowoczesny. ogólnie popieram Tomka, choć muszę przyznać że miałam okazję studiować rok na uniwersytecie wrocławskim i bardziej mi się tam podobało, no ale to jest kwestia indywidualnego podejścia.
Tomek
Skończyłem w Copernicusie licencjat z administracji, zrobiłem mgr na uniwerku. Copernicus jest bardzo OK. Szkoła prowadzona po wojskowemu (założyciele to byli wojskowi) więc wszystko sprawnie, szybko, bez biurokracji. Zajęcia prowadzone dobrze, dobre warunki studiowania (nowoczesny budynek, pomoce dydaktyczne). Fajnie, że szkoła nie jest duża i nie jest się anonimowym. Wykładowcy kojarzą ludzi. Poziom jakby nawet wyższy niż na uniwerku (przynajmniej takie mam wrażenie). Ogólnie studiowało mi się tam lepiej niż na uni. W Copernicusie widać, że im zależy na studencie. Dobre warunki, niezły poziom, porządek. Bardziej mi się podobało w Copernicusie niż na uniwerku. Na uniwerku giniesz w tłumie i czasami masz wrażenie, że przeszkadzasz. W Copernicusie widać, że zależy im na studentach. Nawet poziom wydaje mi się wyższy w C był. Tak jakby wykładowcom bardziej się chciało. Poza tym fajnie plan studiów zrobili i jak idziesz na mgr na uni to kilka przedmiotów przepisują. Ogólnie polecam.
24.05.2012
16.04.2012
informatyka w Copernikusie OK
podpisuje sie pod slowami przedmowcy, jak informa - spoko Copernicus, jak fizjoterapia - chyba mniej, szukalbym czegos innego, aha, nie liczcie na to, ze jak placicie, to bez nauki bedziecie przechodzic z semestru na semestr, bo sie rozczarujecie, nie ma zmiluj, przysiasc w sesji trzeba, kto mniej lotny spi malo, che, che
o fizjoterapii i informatyce
ktos pytal o kierunek fizjoterapia, osobiscie polacalabym akurat w przypadku tych studiow (fizjoterapia) Wyzsza Szkole Fizjoterapii (znajoma u nich studiuje), z kolei jak ktos celuje w kierunek informatyka, to smialo, bez wahania piszcie sie do Copernicusa.
02.04.2012
21.03.2012
administacja
Ja jestem tu na administracji z integracją europejską, szkoła jest na dobrym poziomie, zajęcia są prowadzone w ciekawy sposób. Moje studia opierają się głównie na nauce teoretycznej, ale uczymy się również wykorzystania jej w praktyce ;)
zuza
kieruj sie w wyborze tym czy uczelnia ma dobra baze do zajęc praktycznych. Copernicus ma niezłą i do tego prowadza bardzo duzo zajeć w szpitalach.
09.03.2012
29.02.2012
fizjoterapia - ktora uczelnie polecacie
chce studiowac FIZJOTERAPIE we Wroclawiu, sprawdzilam juz, ktore uczelnie maja taki kierunek, wyszlo mi ze sa trzy szkoly prywatne z tym kierunkiem studiow: WSHumanistyczna, WSFizjoterapii i wlasnei WSIiZarzadzania Copernicus, i teraz poprosze o szczere info, czym sie kierowac przy wyborze? ktora ztych szkol bedzie najlepsza? co sadzicie?
pozytywnie
WSIIZ Copernicus jest jedna z lepszych, jelsi nie najlepsza uczelnią prywatna we Wrocławiu jelsi chodzi o kierunke INFORMATYKA. tutaj nie ma sciemy, zajecia sa na wysokim poziomie, wszystko chodzi jak w zegraku, do Moniki: nie wiem, jak jest na administracji, ale na tyle, na ile znam sama szkole, to nie powinnas byc rozczarowana wyborem i raczej mozesz sie spodziewac, ze racje studenta sa wazne , uwzgledniane, wiec i specjalnosc ktora sobie wybierzesz powina sie odbyc, gwarancji nie masz nigdy, i nie masz jej w zadnej szkole wyzszej, bo gdy beda 3 osoby chetne na dana specjalność, to sama musisz zrozumieć, ze nikt jej nie otworzy dla 3 osob, z czego 2 po miesiacu stwierdza, ze jednaj zamienia na inna
27.02.2012
14.02.2012
MonikaD
co mozecie powiedziec o Administracji w tej uczelni? Jaki jest poziom trudnosci na pierwszym roku? ile osob zostaje na drugi? I czy mozna dostac sie na wybrana specjalizacje? Czy moze okazac sie ze na przyklad nie bedzie dla mnie miejsca na integracji europejskiej?
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu