• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (130)
Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości w Wałbrzychu, WSZIP Wałbrzych

Nat32
Witam, czy jest ktoś jto studiuje tu zarządzanie? A konkretnie administracja? Chce zacząć od października czy warto? Czy jest trudno?
01.05.2021
29.04.2021
Adam
Jak wygladq kwestia nauki j.angielakiego?jestem dyslektykiem i nie umiem angielskiego...zero...
An.
Jestem na 2 semestrze pedagogiki opiekuńczej z terapią pedagogiczną. Studia dopasowane do życia i pracy, z wykładowcami idzie się zawsze dogadać, bardzo ludzcy i po prostu w porządku. Polecam. I kompletnie nie rozumiem negatywnych komentarzy poniżej, zwłaszcza tych o 3 wykładowcach na pedagogice... absolutne kłamstwo. Cieszę się, że nie kierowałam się opiniami z sieci, tylko przekonałam się sama jak to wygląda.
28.03.2021
27.03.2021
Wiola
Według mnie, zajęcia fajnie prowadzone, dużo z nich wynoszę. Trafiłam tu przypadkiem więc przy okazji podzielę się opinią. Na zajęciach jest przekazywane dużo wiedzy, oprócz tego są materiały do zajęć, wykładowcy dostępni również po zajęciach, w dziekanacie zawsze pomogą, a panowie z pomocy technicznej na 6+. Jak ktoś krytykuje, to albo myśli że egzamin zda bez wiedzy i się rozczarowuje że musi coś umieć, albo nie wie o czym pisze. Proponuje podpytać tu studiujących, np. w grupie na fb, wszip uczelnia, moja uczelnia albo wszip moja uczelnia ;) jakoś tak ja osobiście polecam i nie mam nic do zarzucenia
Rozczarowana
Ta uczelnia to jakaś farsa. Odradzam wszystkim. Szczegolnie studia podyplomowe. Ukończyłam kilka różnych kierunków studiów podyplomowych na różnych uczelniach w Polsce, ale to co prezentuje ta uczelnia i niektórzy pracujący tam "nauczyciele akademiccy", to jakiś żart. Szkoda czasu, pieniędzy i nerwów. Proszę omijać tę szkołę szerokim łukiem.
22.03.2021
16.02.2021
Basia
Aska mogłaby z tobą się skontaktować priv? Mam kilka pytań i bardzo zależy mi na odpowiedzi. Mój e-mail basiad.84@wp.pl
Ja
Witam..test z botaniki ..ktos cos?
11.02.2021
03.02.2021
Aśka
W tym roku kończę licencjat na Pedagogice na WSZIP. Mam nadzieję, że się obronię w pierwszym terminie (choć jeszcze pracy nie napisałam ;-) i od razu magisterska.Nie ma co robić przerwy ;-). Pozdrawiam wszystkich z roku. Trafiłam do WSZIP dzięki temu, że nie czytałam tak FAŁSZYWYCH i NEGATYWNYCH opinii o Uczelni. Kadra jest przeogromna, od kilku profesorów, kilkudziesięciu doktorów i magistrów, praktyków (dzięki czemu nie uczymy się jak na niektórych wyższych tylko teorii, której w praktyce wykorzystać się nie da a uczymy się teorii i praktyki).Nie z każdym z Wykładowców czuję super chemię, ale jest w porządku. Miałam poprawki przyznaję, ale trzeba się zmobilizować i powkuwać, ot cała filozofia. Pracownicy WSZIP pomocni (nikt u mnie z roku nigdy nic złego nie powiedział), od rekrutacji po dziekanat i kwesturę. Zresztą jak całe grupy z licencjatów od wielu lat kontynuują studia na WSZIP na magisterce to o czymś świadczy. Więcej prawdy, mniej hejtu ot moje przesłanie na dziś ;-) .
Aneta
Na stronie brak jest zakladki kadra. Kto o zdrowych zmyslach zapisuje sie nie widzac kto prowadzi zajecia? Kazdy powinien to weryfikowac przed zapisem. To podstawa zeby swiadectwa byly uznawane. Jak nie maja kadry na stronie to az strach sie bac kto tam prowadzi zajecia...
02.02.2021
02.02.2021
Polecam :)
Polecam studia na tej uczelni. Skończyłam ponad rok temu, ale dobrze wspominam ten czas. Świetna atmosfera, ciekawi ludzie. Do dobry wybór dla wszystkich , którzy wiedzą, czego chcą. Pisałam pracę licencjacką związaną z moja pracą i mogłam wykorzystać swoje doświadczenie. Pozdrawiam wszystkich wykładowców na pedagogice.
Kasia
Jestem teraz na 2 semestrze magisterki i już wiem, że dobrze trafiłam. Nie byłam na początku przekonana, bo studiowałam wcześniej na państwowej ale nie mam nic do zarzucenia. Zajęcia ja zajęcia, jedne fajniejsze inne mniej za to z wykładowcami dobry kontakt. W dziekanacie też zawsze doradzą.
02.02.2021
30.01.2021
Taka prawda - śmiech nie uczelnia
Miałem się zapisać, ale infolinia i kontakt mailowy to jedna wielka porażka. Dodatkowo ta strona wygląda jak zrobiona z 30 lat temu... Jeśli ktokolwiek tam się zapisał na studia online na stronie która wygląda jakby była zrobiona w darmowym kreatorze stron to nieźle musi być zdesperowany... Często kierunki zawierają literówki w opisach, rozporządzenia które podają na stronie są często nieaktualne i pewnie w oparciu o takie rozporządzenia i przepisy wydają dokumenty. Na ich stronie jest kadra. Widzicie ile mają osób w kadrze np. w kategorii "pedagogika"?. Oto ich cała kadra: Katedra Pedagogiki i historii wychowania prof. zw. dr hab. Maria Jolanta Żmichrowska ks. prof. dr hab. Stanisław Łupiński dr Magdalena Pluskota 3 osoby! 3 osoby prowadzi kilkadziesiąt kierunków studiów pedagogicznych... Przecież program studiów składa się z dziesiątek tematów. 3 osoby nie mają kwalifikacji żeby prowadzić tych wszystkich zajęć. Fizycznie jest to niemożliwe. W związku z czym dokumenty wydawane przez tą wątpliwą uczelnie nie spełniają podstawowych wymogów opisanych w przepisach. Przed zapisaniem się na studia (bez znaczenia czy zależy Ci na wiedzy czy świadectwie) zobacz kadrę uczelni. To powie Ci wszystko o uczelni. Kadra to podstawa, a tutaj jest po prostu NIE MA. Chyba stażystka z dziekanatu prowadzi wszystkie zajecia.... :D Powodzenia jeśli ktoś wpadnie na zwariowany pomysł i podejmie u nich naukę...
martusja
Witam, jeżeli ktoś może podzielić się swoją opinią i wskazówkami dotyczącymi podyplomówki z nauczania biologii to proszę o kontakt martus.ja@wp.pl
29.01.2021
14.12.2020
Natka
Witam, szukam osób, które mają może notatki z praktyk z pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolna na studiach II mgr.( natkap9@wp.pl)
Magda
Malamii czy możemy się skontaktować mam parę pytań.. można prosić maila?
31.10.2020
26.10.2020
Gosia
Bernadka również jestem zainteresowana.. możesz podać mail w celu kontaktu?
malamii
Cześć , zaczęłam właśnie studia mgr. z zarzadzania i potrzebuje pomocy w wyborze promotora. Wcześniej studiowałam na innej uczelni o całkiem innym profilu, więc nie mam pojęcia o podanych nam wykładowcach. Do wyboru są: prof.L.Kowalczyk, dr P.Laskowski, prof.F.Mroczko, dr B.Owczarczyk, dr A.Polanowska, dr A.Tabor Smardzewska. Z góry dzięki za jakiekolwiek podpowiedzi ;) !
21.10.2020
20.10.2020
Bernadka
witam poszukuje studentów Pedagogiki II stopnia wczesnoszkolnej i przedszkolnej
namii11
Dzien dobry, rozpoczelam studia mgr. na kierunku zarzadzania i chcialam poprosic i pomoc w wyborze promotora ( studiowalam zupelnie inny kierunek na innej uczelni, wiec nic nie wiem na temat wykladowcow). Podane nam osoby to; prof.L.Kowalczyk, dr P.Laskowski, prof.F.Mroczko, dr B.Owczarczyk, dr A.Polanowska, dr A.Tabor Smardzewska. Dziekuje
19.10.2020
18.10.2020
ANUSIAK
Witam, chciałam zapytać jak wygląda obrona jeśli chodzi o kierunek online?
Praktyk
Szukam osoby, która ma w swoich notatkach z poprzednich lat dzienniczek praktyk (pedagogika mgr terapia pedagogiczna). Pomoże ktoś? izam91@o2.pl
18.10.2020
30.09.2020
Alusia333
Czy ktoś studiował na tej uczelni pedagogike ll stopnia tylko i wyłącznie online? Nie jest to jakieś oszustwo? Da się nie być na uczelni ani raz,?? Bardzo proszę o informację Alinka.b@poczta.onet.pl
nowa
witam, poszukuję osób, którzy chcą rozpocząć od października studia mgr. na kierunku resocjalizacja z elementami kryminologii- online, proszę o opinię na temat uczelni oraz tego kierunku. Z góry dziękuję.
24.09.2020
05.09.2020
Just9
Witam poszukuje osób, z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej on line (jednolite magisterskie)
podyplomowe
odpowiedź dla ANUSIAK z dnia 29.08.2020
Zajęcia w czasie rzeczywistym . Słuchacze zgodnie z harmonogramem zajęć przy pomocy platformy logują się na zajęcia z wykładowcą. Zajęcia nie są nagrywane i nie można ich odtworzyć . Uczestnictwo w zajęciach obowiązkowe. Całe studia można odbyć przez Internet bez konieczności przyjazdu na Uczelnię.
02.09.2020
29.08.2020
ANUSIAK
witam, chciałam zapytać czy ktoś może wie jak wyglądają studia podyplomowe online na kierunku J. ang. w nauczaniu przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Kamila
Witam chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja na studiach jednolitych pedagogika wczesnoszkolna w trybie online, bądź pedagogika-terapia pedagogiczna 3 letnie. Proszę o kontakt. E-mail: kamiska97@wp.pl pozdrawiam :)
28.08.2020
26.08.2020
Beata
Witam serdecznie . Czy są tu osoby , które zapisały się na studia jednolite ( pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna ?) w systemie online... proszę o kontakt . Pozdrawiam beciakozlow84@interia.pl
OLa
Witam, czy ktoś z Państwa tutaj obecnych kończył podyplomowe z gimnastyki korekcyjnej i oligofreno i podzieli się opinią ? aspilszewska@gmail.com
21.06.2020
02.06.2020
Anna
witam. czy jest tutaj ktoś kto podjął lub niedawno ukończył podyplomowe studia online na kierunku ; pedagogika opiekuńczo - wychowawcza na WSZiP w Wałbrzychu? bardzo proszę o kontakt: ania.kontakt20@wp.pl
Tomek
Witam, czy ktoś z Państwa może podzielić się opinią na temat studiów online- marketing internetowy ? tomekgjti@gmail.com Z góry dziękuję
02.06.2020
27.05.2020
Bkab
Witam. Potrzebuje opini na temat uczelni WSZIP w Wałbrzychu, która prowadzi studia online. ( studia jednolite pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna ). Może ktoś z Was już tak studiował lub jest w trakcie i może się wypowiedzieć czy faktycznie można skończyć magistra nie będąc na uczelni. Kontakt ankasparta@o2.pl
Ewa
Tez mam pytanie. Czy te podyplomowki są dla obecnych już nauczycieli jako przygotowanie do nauczania drugiego przedmiotu?? Czy jest szansa żeby zrobić sobie jakiś kierunek i uczyć mając tylko to ? Pomocy! W innych uczelniach podyplomowki są zawarte jako „nauczanie drugiego przedmiotu”, a tu nie ma takiej informacji, wiec jak to jest?
14.05.2020
14.05.2020
Basia
Szukam opinii ludzi, którzy studiowali online kierunki nauczycielskie. Znalazłam informacje : „CHARAKTERYSTYKA KANDYDATÓW: Studia przeznaczone są dla nauczycieli oraz osób posiadających wyższe wykształcenie z przygotowaniem pedagogicznym, zamierzających nauczać przedmiotu “Biologia” w szkołach podstawowych i ponadpodstawowych.” wiec czy jeśli jestem po zupełnie innych studiach, ale zrobię przygotowanie pedagogiczne to będę mogła tez zrobić biologię, chemię itd i normalnie uczyć?
Don Pedro
Nie mogę znaleźć nigdzie listy pracowników naukowych tej szkoły, Wykłada tam może historyk starożytności - p. Anna Krzyszkowska?
01.04.2020
01.03.2020
Kla.
Witam, Zastanawiam się nad rozpoczęciem nauki na uczelni kierunek zarządzanie - online. Jakie są opinie? Jak wyglada sytuacja z egzaminami i zaliczeniami?
Krystian
Super Uczelnia, wykładowcy przyjaźni,polecam studia przez internet ...jestem mile zaskoczony...Pani Dr Witkowska, Pan Dr Urbański, Pan Dr Muchacki... wiedze przekazywane w fajny sposób... Panowie od obsługi studiów przez internet pełna profeska...Pani Kierownik z Dziekanatu i jej Współpracownice także pełna profeska i natychmaistowe załatwianie spraw...
21.02.2020
21.02.2020
Monika42
Witam, Pilnie potrzebuje informacji o tym jak wygladaja studia mgr 2-letnie na kierunku pedagogika - zaocznie/online czy można coś z tych studiow wynieść ? czy jest szansa obronić się wcześniej niż w 2 lata ? zaskoczyla mnie opinie Pani z sekretariaru ze mogę studiować ...po dowolnym kierunku ...ja np. mam inz. politechniki.. 'monika.getner@op.pl
xx2
Witam czy ktoś podzieli sią wiedzą o studiach magisterskich na kierunku pedagogika? jak wyglądaja te cwiczenia online? jak z egzaminami? e-mail: xx2xx4@interia.pl
07.02.2020
21.01.2020
Online
Powiem tak, I semestr i 80% Wykładowców olewa lub mobbinguje studentów online a za nimi w szeregu i ku ich przyzwoleniu robią to studenci stacjonarni. A teraz apel do uczelni: oprócz „wyższego wykształcenia wykładowcy powinni posiadać jakieś średnie wyobrażenie i conajmniej podstawowe wychowanie”
Belf
Cześć. Studiuje podyplomowo online nauczanie informatyki. Rewelacja. Wykładowcy z ogromną wiedzą, dużo praktycznych ćwiczeń, szczególnie programowania i grafiki. Mam porównanie z podyplomowka w Warszawie (uczelnia z top5) - w poziomie nie widze roznicy, natomiast Wałbrzych ma plus za 100% online.
13.01.2020
09.01.2020
Paulina
Witam. Potrzebuje opini na temat uczelni WSZIP w Wałbrzychu, która prowadzi studia online. ( studia jednolite pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna ). Może ktoś z Was już tak studiował lub jest w trakcie i może się wypowiedzieć czy faktycznie można skończyć magistra nie będąc na uczelni. Proszę o kontakt paulina.piton@vp.pl
IZABELA
Zastanawiam się nad studiami magisterskimi w trybie przez internet. Czy ktoś studiuję ? Czy rzeczywiście bez wyjścia z domu możesz zrobić Magisterkę? proszę się odezwać :) izam91@o2.pl
02.01.2020
30.11.2019
Karolina
Masakra!! Zapisałam sie na studia, zaczęłam je po czym dowiedziałam się, że dołączono mnie do studiów w połowie.. zaczęłam od drugiego (ostatniego semestru), a opłata jak za pełny rok. Po zgłoszeniu tego rozwiązano ze mną umowę. Strata czasu, opieszałość. Poprostu żenada :(
Ana
Czy ktoś studiował nauczanie jezyka polskiego online-podyplomowe ? Jakie są opinie o poziomie nauczania i wykładowcach ?
29.11.2019
26.11.2019
Mikmik
Szukam osoby która ukończyła albo jest w trakcie studiów magisterskich z zarządzania on-line na WZSiP w Wałbrzychu. Proszę o kontakt mikmik13@wp.pl
beatka66
Czy jest osoba która studiuje magisterkę online na kierunku Rachunkowość i Finanse Gospodarcze?
04.11.2019
10.10.2019
Jaaaa
Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat studiów magisterskich z pedagogiki wczesnej edukacji ?? Ważne :)
Adam
Studiowałem on line studia podyplomowe. Pomoc Panów odnośnie kwestii informatycznych na najwyższym poziomie.. Szybko, sprawnie, bez nerwów, zrozumiale dla studenta ... 10/10 !
08.10.2019
05.10.2019
Anonim
Nie polecam... Nie będę się rozpisywać dlaczego, ponieważ jestem pewna że za chwilę ktoś i tak podważy moje słowa. Napiszę krótko. Najgorsza uczelnia na jakiej zdarzyło mi się studiować. Poziom wykładowców-przede wszystkim jako ludzi- bardzo mizerniutki. Brak szacunku, a przede wszystkim niewielki zakres przekazanego materiału. Chaos, podlizywanie się do wybranych studentów ( oczywiście tych którzy pięknie oddawali)..Szkoda słów i energii na pisanie więcej. Ktoś napisał że nie jest to uczelnia na której łatwo zdobyć "papierek" . Każdy ma prawo do własnych opinii i nie chcę niczyich podważać ale ja uważam że wręcz przeciwnie. Bardzo łatwo zdobyć, tylko co z tego???
fizjo?
hmm ... czy oni mają kierunek Fizjoterapia? znajoma mi mówiłą, że mają, ale nie widzę nigdzie na stronie uczelni? czy źle coś patzrę?
01.10.2019
22.09.2019
Mania
Ja tez chce podjac studia jednolite pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna. Prosze wiecej informaci .Czy egzaminy sa trudne .wykaz przedmiotiw
Styska.
Hej chcialabym podjac na tej uczelni studia jednolite z przedszkolnego i wczesnoszkolnego czy jest ktos kto bylby wstanie napisac mi jak wygladaja te studia, jak zaliczenia czy w ciagu semestru trzeba cos robic. Prosze o meila jposzepczynska@poczta.fm
20.09.2019
06.09.2019
paula
hej, czy ktoś z was robił podyplomowe online? jeżeli tak to jak oceniacie? warto?
paula
hej, czy ktoś z was robił podyplomowe online? jeżeli tak to jak oceniacie? warto?
06.09.2019
23.08.2019
PIEXA
Cześć, wybiera się ktoś na zarządzanie i administracje publiczną sem. zimowy???
Ewelina
Cześć ktoś wybiera się na pedagogikę opiekuńczo- wychowawczą magister od października 2019?
30.07.2019
19.07.2019
Absolwentka
Nie zgadzam się ze wcześniejszymi komentarzami o Paniach z Dziekanatu uważam, wszystkie to pełna profesja. Zorientowane na temat kierunków i kwalifikacji, bardzo pomocne we wszystkich sprawach a szczególnie dla osób ,które studiują on-line. Pani kierownik to osoba na właściwym miejscu posiada ogromną wiedzę i doświadczenie była bardzo pomocna dla mnie przy wyborze kierunku bo miałam wątpliwości czy po studiach mgr jakie ukończyłam wybierając kierunek doradztwo zawodowe będę miała odpowiednie kwalifikacje , pomogła podjąć prawidłową decyzję. Pozostałe Panie również ponieważ często kontaktowałam się z Dziekanatem i rozmawiałam chyba z każdą z nich , nigdy nie byłam potraktowana źle chociaż mam trudny charakter jestem dociekliwa i wymagająca. Polecam tą uczelnię i studia on-line
Monika
Własnie zapisałam się na kierunek pedagogika resocjalizacyjna z terapią uzależnień i si okaże w trakcie czy jest tak super jak opisują .Jak na razie kontakt z panią od rekrutacji 10 na 10 .Miła , pomocna , szybko przesyła dokumenty niezbędne do rekrutacji co najważniejsze wszystko za pomocą komputera i poczty. Ciekawi mnie tylko jak wygląda wf ponieważ jest na samym dole listy przedmiotów .Ćwiczenia przed kamerką ?
18.07.2019
17.07.2019
Ola
Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć ma temat kierunku Resocjalizacja z terapią uzależnień?
myszka1995116
cześć czy coś na temat zarządzania online.? Może ktoś się wybiera od października 2019?
15.07.2019
09.06.2019
Gg
Coś o integracji sensorycznej ktoś powie?
Dorota
Jeszcze parę słów o neurologopedii. Na tych studiach spotkałam wspaniałych ludzi z pasją, kochających pracę, życzliwych. Ludzi mających imponującą wiedzę i chętnie dzielących się doświadczeniem. To studia wymagające zaangażowania i szacunku dla każdego. Jeśli ktoś chce zdobyć kolejny papierek przy najmniejszym wysiłku, to rzeczywiście może być niezadowolony.
28.05.2019
27.05.2019
renarz
Pomoc informatyków wobec studentów on-line na najwyższym poziomie. Panowie zawsze mili, życzliwi, cierpliwi, kompetentni! Zasługują na uznanie!
Monika
Witam serdecznie, potrzebuje namiar na jakąkolwiek osobę, która rozpoczęła studia podyplomowe na kierunku NAUCZANIE WCZESNOSZKOLNE na WSZIP. Proszę napisz do mnie na maila : monia493@vp.pl
17.05.2019
15.05.2019
Iza
Hejt obejmuje widzę wszystkie możliwe dziedziny życia.. Jeśli chodzi o neurologopedie nie zgadzam się z krytycznym komentarzem. Skończyłam jakiś czas temu i jestem bardzo zadowolona. Zarówno kompetencje wykładowców jak i ich podejście do studentow na wysokim poziomie
Gosia
Nie podzielam krytycznego komentarza na temat neurologopedii. Wykładowcy zawsze służyli pomocą. Nigdy nie usłyszałam szydzenia, tylko konstruktywną krytykę, przede wszystkim dla postawy niektórych studentek. Jeśli oczekuje się szacunku, samemu trzeba z szacunkiem podchodzić do wykładowców. Pozdrawiam ich serdecznie.
14.05.2019
14.05.2019
Monikami
Podejrzewam, że opinia o neuro jest autorstwa kogoś kto temat własnej pracy ujmuje w cudzysłów... Hmmmm.. Zarówno logopedia jak i neurologopedia rewelacja. Dużo wiedzy, dużo umiejętności praktycznych, prowadzący zajęcia elokwentni z ogromną wiedzą popartą doświadczeniem, a do tego życzliwi i wyrozumiali. Żal było nam, że to już koniec
Student3579
Nie polecam neurologopedia bardzo słaba jakość kształcenia. Wykładowcy opryskliwi często szydzą ze studentów podczas zajęć.
09.05.2019
04.05.2019
Studentka
Dr Swiatek faktycznie beznadziejna.krzyczy na zajeciach, ignoruje studentow online.Mam wrazenie, ze sama potrzebune psychologa .Wykladowcy nie przyzwyczajenie do pracy ze studentami online, nie umieja czesto obslugi komputera.Nie polecam
Bod
Nie polecam kiepska jakość kształcenia, bałagan, przesuwane terminy zajęć. 😔strata czasu i pieniędzy
22.03.2019
27.02.2019
Aneta
Jestem na studiach podyplomowych (to kolejne moje studia, ale pierwsze na tej uczelni). Jestem rozczarowana. O ile rzeczywiście pomoc informatyków w czasie zajęć on-line na najwyższym poziomie, to sposób prowadzenia i traktowania studenta żenujący. Pani prowadząca większość kierunków podyplomowych (przyroda, geografia, biologia) jest arogancka, bardzo niegrzecznie odnosi się do studentów. Na tej uczelni obowiązuje model pruski czyli rób co ci każę, jesteś zerem ja tu rządzę!Wymieniona pani popełnia wiele błędów merytorycznych, ale ma przeświadczenie o swojej nieomylności, a potrafi innych zrównać z ziemią. Zero szacunku do drugiego człowieka. Nie chce wiedzieć jak traktuje swoich uczniów, ale po jej komentarzach dotyczących pracy w szkole można wiele wniosków wyciągnąć. Specjalne "perełki" nawet sobie nagrałam. Są wykładowcy bardzo ciekawie opowiadający, którzy traktują studia jako okazję do wymiany doświadczeń, którzy pozostawiają pole na pytania, zgłębianie wiedzy, zainteresowanie tematami. Są to wyjątki. Ponieważ studiowałam na innych uczelniach (studia podyplomowe) mogę powiedzieć śmiało, że o ile technologia idzie tu z duchem czasu, to rozumienie studiowania zatrzymało się na zasadzie: masz się tego nauczyć, zrobić, cicho siedzieć i chwalić prowadzących. NIE POLECAM!
Student
Ogolnie moze byc Wiekszosc wykladowcow okresla cele, osiaga je i jasno stawia wymagania . Jednak zajecia z dr Swiatek niciekawe. Szkoda, ze na koniec zajec nie ma ewaluacji. Pani niespojna, chaotyczna, nie realizuje zagadnien z materialow, ktore udostepnia. Brak umiejetnosci przekazu wiedzy i chyba ochoty na to. Student marnuje czas na jej zajeciach.
10.02.2019
09.02.2019
Student
Studia podyplomowe. Nie polecam!!!!!
zawiedziona
Byłam zainteresowana podjęciem studiów podyplomowych online. Tydzień temu nie było,teraz już raptem są (pierwsze zajęcia już za 4 dni -szok). Niekompetencja i arogancja Pani w dziekanacie wybitnie szokująca. Nie pamiętam, bym spotkała się z tak wrednym,bezczelnym i niekompetentnym pracownikiem w całym swoim życiu. Pomimo faktu, że nabór nagły jakby im jakaś firma podesłała nagle całą grupę (może magistrat :)?) to Pani nie była w stanie powiedzieć NIC o programie,planie,przedmiotach-totalnie nic nie wiedziała/ Śmiem stwierdzić, że jeszcze nic nie przygotowali...masakra
07.02.2019
03.02.2019
ona
Studia podyplomowe - online. To moje czwarte studia i najgorsze. Forma ok, natomiast cała reszta okropna. Gdybym wiedziała, że tak będzie nigdy bym nie zaczęła studiować. Każdemu będę odradzać
ja
Studiuję online Jestem oburzona traktowaniem nas przez jedną z prowadzących, której nazwiska nie wspomnę, dopóki nie skończę studiów z obawy przed złośliwościami z jej strony..............
08.09.2018
06.09.2018
Anna
Witam, czy jest ktoś kto studiował nauczanie chemii w szkole? Jak to jest odnośnie zaliczeń i egzaminów? Wiadomo, że różnie bywa z możliwością dostosowania się do ich harmonogramu. Jak wtedy to wygląda, gdy nie można być na zajęciach?
Klaudia
To dziwne "niedoszła studentko", ponieważ byłam w lipcu zapisać się na studia i uzyskałam wszystkie potrzebne informacje odnośnie studiów, na które się wybieram i dalszych kroków, które muszę poczynić ;)
04.09.2018
12.07.2018
niedoszla studentka
Nie polecam - zadalam pytanie Pani z sekretariatu o studia, ktore mnie interesowaly i nie otrzymalam zadnej konkretnej informacji. Obsluga klienta na poziomie zenujacym. chyba nie sa zainteresowani naborem kandydatow
Krzysztof
Jestem "świeżo upieczonym" absolwentem studiów podyplomowych; kierunek fizyka. WSZiP we Wałbrzychu bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Całość studiów uczyłem się w trybie on-line i przez cały okres studiów nie było żadnych problemów z łączem. Przez cały czas w trakcie zajęć czuwają informatycy, do których można zadzwonić w razie problemów. Obrona pracy też on-line i też bez problemów. Wykładowcy to profesjonaliści. Jako nauczyciel WF, który studiował fizykę podyplomowo na tej uczelni to śmiało muszę powiedzieć, że jestem przygotowany do nauczania fizyki w szkole. Szczerze polecam. Jak będę studiował nowy kierunek z pewnością wybiorę WSiP Wałbrzych.
08.06.2018
20.05.2018
szymon99
Witam, mam pytanie. Jak wyglądają zajęcia na studiach podyplomowych on-line? Jak wygląda na takich studiach egzamin z poszczególnych przedmiotów oraz egzamin końcowy?
renka
Pisze Pani, ze studenci online są traktowani przedmiotowo. Jak to rozumieć. Właśnie zaczynam studia tym systemem, więc jestem ciekawa... :)
18.04.2018
15.04.2018
Absolwentka
Dla tej uczelni najważniejsza jest kasa wpłacona na czas, nie student, tylko kasa. Wykładowcy cwaniaki, niedokształceni, więcej można dowiedzieć się z literatury, czy z internetu, niż od nich w czasie zajęć. Raz są na zajęciach, a za następnym razem ich nie ma, a człowiek przyjeżdża na zajęcia z bardzo daleka.Studenci studiujący online są traktowani przedmiotowo. Nie polecam tej uczelni.
Malutka
Witam, czy może ktoś z was skończył kierunek zarządzanie? Jak wyglądają w tej szkole studia niestacjonarne? Warto składać tam dokumenty?
28.03.2018
13.03.2018
Gosia
W porządku jestem tam na 2 kierunkach równocześnie Egzaminy przy włączonych kamerach Pisaneie pracy w domu i odsylanie
renka
ja słyszałam tylko, że znajoma mojej znajomej (haha) studiowała on line i była zadowolona. Nic więcej nie wiem, a też jestem ciekawa bo rozważam podjęcie studiów tą drogą. Może ktoś się zlituje i coś więcej nam powie.
08.03.2018
07.03.2018
aga
Czy ktos studiowal na uczelni on- line?? Jak to wyglada? Jak wygladaja egzaminy?
renka
Jak wyglądają na WWSZiP studia podyplomowe przez Internet ??? Czy wykładowcy idą na rękę studentom? Jak z frekwencją? Czy ostro jej wymagają?
19.02.2018
28.07.2017
mgr zarządzania
Śmiało mogę powiedzieć, że bardzo miło wspominam lata edukacji na uczelni, a spędziłam tam całe 5 lat. To co najważniejsze to przyjaźnie nastawieni wykładowcy, którzy mają wiedzę i potrafią ją w ciekawy sposób przekazać. Naprawdę można dużo wynieść z zajęć. Po roku przerwy poważnie rozważam powrót na uczelnię, ale tym razem na studia podyplomowe :)
Zadowolona
Jestem po studiach licencjackich na WSZiP w Wałbrzychu, a od października zaczynam magisterkę. Tak jak w przypadku I stopnia również teraz załapałam się na promocję, dzięki której ostatni semestr będę miała za darmo. Uczelnia godna polecenia - po trzech latach edukacji nie mam pod jej adresem żadnych zastrzeżeń.
12.07.2017
09.07.2017
mar
Nie polecam taj uczelni nikomu!. Na pewno nie nauczysz się tu niczego. Kadra - w szczególnosci na studiach podyplomowych- nie kompetentna, nie dostatecznie wykształcona! Zgroza. Nigdy nie podjęłabym tu nauki, gdybym wiedziała o tym wcześniej. Szkoda było mojego czasu, który zmarnowałam na studiowanie na tej uczelni. Uciekajcie stąd jak najdalej. Nie dajcie się zwieść ofertami z darmowym czesnym i promocjami. Uczelnia jest nic nie warta!!!
Podypl. online
Jak wyglądają podyplomowe online? Naprawdę można mieszkać za granicą, łączyć się online, kiedy chcemy, a na egzaminy przyjeżdżać, czy to chwyt marketingowy?
06.07.2017
08.06.2017
gr
Kadra słaba, większość wykładowców na tak zwanym drugim etacie bądź na umowie zlecenia. Tragiczny program np. 30h wykład z prawa karnego. Prawo handlowe i prawo gospodarcze publiczne wykłada emerytowany kryminolog, bez dorobku oprócz kilku artykułów z ubezpieczeń. Ogólnie szkoda czasu ;(
marcin77
Czy można dokończyć licencjata jak przerwałem naukę na III roku, i jak to wygląda .studiowałem w 2002 roku na tej uczelni. Może ktoś się wypowiedziec
06.06.2017
05.06.2017
Chwalę sobie
Studia podyplomowe na WSZiP w porównaniu do innych podobnych trzymają dobry poziom. Uważam, że kadra jest dobrze wyselekcjonowana. W porównaniu z zajęciami sprzed dwóch lat, gdy uczęszczał tu znajomy, poziom merytoryczny wzrósł znacząco. Duo się tu nauczyłem.. Negatywne opinie są krzywdzące.
ddd
Bzdury. Dyplom jest honorowany jak każdy inny. Mój dyrektor takowy nawet posiada
29.05.2017
23.05.2017
absolwentka
Uczelnia ta istnieje nie po to aby kształcić, tylko po to, aby "trzepać" kaskę. Wykładowcy z łapanki. Najpierw otwierają kierunek. Patrzą czy jest rektutacja, a dopiero potem układają przedmioty i szukają wykładowców. Najczęściej są to magistrowie - bo doktorzy i profesorowie kosztują. A Dyplom tej "uczelni" u pracodawców najczęściej nie jest honorowany.
Studentka
Obecnie studiuję pedagogikę i jestem zadowolona z formy oraz jakości kształcenia. Wykładowcy przyjaźnie nastawieni do studenta, elastyczni - wiele rzeczy można z nimi ustalić. Uczelnia idzie z duchem czasu:) Polecam!
13.03.2017
29.11.2016
Absolwent
Jeszcze z 10 lat temu szkoła trzymała poziom (wykładowcy z Wrocławia, na ćwiczeniach doktorzy) na dzień dzisiejszy dno i wodorosty, niedouczona kadra, wykłady z profesorami jeszcze w miarę, ale ćwiczenia to już żenada......ale o czym tu mówić tegoroczni magistrowie, zostają wykładowcami. I te podstarzałe Panie świecące tyłkami na ćwiczeniach...renomy szkoły nie podniesiecie. Byłam widziałam nigdy więcej...
Karina
A taki fachowiec co sie na wszystkim zna a nic nie robi nazywa sie Majcherek. Ciekawe na czym sie zna jeszcze.? Super kombinator naciągający uczelnie na kase.
18.11.2016
08.11.2016
arni
Bardzo fajna uczelnia, kończyłem licencjat i mgr, a teraz podyplomowe, Polecam
hopla
Szkoła spoko tylko co nie którzy wykładowcy już nie koniecznie. Jak ktoś tu wspomniał Dr. Urbański co innego mówi co innego myśli i jeszcze co innego robi , Dr. Świątek - tragedia !!! Humorzasta Kobieta ! Dzieli ludzi na tych co lubi i nie lubi w jej przypadku pod kątem tego co wykłada na uczelni ,to zupełnie nie na miejscu. Potrafi być bardzo złośliwa. Są też wspaniali wykładowcy jak Dr. Pluskota , dr hab. Kazimierz Bobowski, Dr. Cugowski i kilku innych
02.06.2016
05.02.2014
Radek
Mam pytanie czy orientuje się ktoś czy na tej Uczelni jest aktualny kierunek magisterki II stopnia Resocjalizacja z profilaktyką społeczną?
lea
Studia podyplomowe- dramat.
19.01.2014
21.11.2013
absolwentka fizjoterapii
nie polecam, totalna pomyłka zwłaszcza z praktyk zawodowych niektórzy mgr co prowadzą cw,praktyczne kompetnie nie znają się na fizjoterapii.Wystarczy zrobić krótki teścik o przyczepach początkowych i końcowych mięśni oraz o funkcji ruchowej danego mięsnia(nie wspomnę o fazach chodu) to padają nie mówie już o samej fizykoterapii- świadczy to o tym jakie to ,,magistrzy''skończyli uczelnie-hi.hi,hi.Nie idą z,,duchem czasu'' a wiadomo fizjoterapia idzie do przodu.Wybierajcie dobre uczelnie we Wrocławiu bo wiadomo nie od dziś że kolebką studiów fizjoterapii zawsze był Wrocław.Pozdrawiam.
studentka też
nigdzie nie można zrezygnować ze studiów "ot tak sobie, bo mi się odwidziało", skoro podpisujesz umowe, to decyzdujesz sie na cos, koniec kropka
06.11.2013
06.11.2013
student 3
beznadzieja nie polecam szkoda pieniędzy i czasu
inauguracja
rpzpoczęcie roku na Zamku w Ksiązu, pięknie tam jest :-)
20.09.2013
19.09.2013
do Ann
nie znam zadnej uczelni, ktora pozwala rozmyslic sie po pierwszym semetrze, umowa z reguly wiąże cie ze szkola i kazdy student ma problem aby przerwac nauke, jelsi nie zaplaci wszystkich zaleglych kwot, swoja droga - to w sumie jest jakis pomysl: skoro uczelnia chwali sie, ze jest OK - to powinna wrecz dac studentom wolny wybor, obawiam sie tylko, ze to nie przejdzie :-)
Ana
Jaka beznadziejna szkoła.. nie podpisujcie umowy dopóki nie pójdziecie na pierwsze zjazdy. Bo filmy na youtube też możecie w domu obejrzeć. A potem jak mega nie będziecie zadowoleni z sposobu nauczania, nie ma odwrotu. Brzmi pięknie tylko w reklamie, a tak na prawdę to kasa dla nich się tylko liczy. We Wrocku umarzają bez problemu finanse jak ktoś w I semestrze się rozmyśli. Przy podpisaniu umowy nie wierzcie w piękne słowa. Taka jest moja osobista opinia na temat tej szkoły. Dziękuję
15.07.2013
23.06.2013
Marcjan
Ta uczelnia to jedno wielkie nieporozumienie. Nikomu nie polecam. - - plan zmienia się z dnia na dzień (np w piątek, dzień przed zajęciami) - seminarium się nie odbywa, a jeśli już to trwa chwilę i w pośpiechu bo pani promotor przyjeżdża z Częstochowy i jest bardzo zajęta, wszystko w pośpiechu, - nie ma też możliwości skontaktowania się ze swoim promotorem, omówienia pracy - wszystko na ostatnią chwilę - niektórzy wykładowcy kompletnie niekompetentni (chodź zdarzają się wyjątki jak chociażby dr Tritt, który jest wybitny w swojej dziedzinie) - chaos, niedoinformowana kadra w dziekanacie - różnice programowe wyznaczone po zakończeniu pierwszego roku! skandal! - dr Urbański swoje zajęcia prowadzi na jedno kopyto, nieważne jaki jest przedmiot...na każdym jest to samo, awans zawodowy nauczyciela, wypalenie zawodowe itd. - kierunek Pedagogika nie jest kierunkiem nauczycielskim a przy zapisie mówią, że jest w tym przygotowanie pedagogiczne.
Kicha
Jak najbardziej polecam z roku na rok coraz wyższy poziom.To nie jest już ta uczelnia z przed kilku lat.Myślę ze dzięki dr B,
23.04.2013
04.02.2013
maters
fajna szkoła, fajni ludzie, fajni wykładowcy - tak mogę krótko podsumować :D zajęcia są prowadzone w miłej, spokojnej atmosferze, jest czas na powtórzenie i wyjaśnienie czegokolwiek, wykładowcy często idą na rękę , ale najbardziej cenię sobie ludzi z roku! ich po prostu nie da się zastąpić !!
Zainteresowana
Studia inżynierskie w Wałbrzyskiej Wyższej Szkole zarządzania i Przedsiębiorczości są na kierunku : zarządzanie.
10.12.2012
26.10.2012
inżynierskie
kto mi powie, jaki ta uczelnia ma kierunek na studiach inżynierskich??? bo jak rozwijam, to mi sie pojawia lista: Inżynier jakości Inżynier bezpieczeństwa Inżynier procesu Inżynieria finansowa Inżynieria komunkacji wizerunkowej Inżynieria przestrzenna Inżynieria środowiska ale na jakim to jest kierunku????
joanka
Przyjazna studentom uczelnia oraz nieobojętna na ich potrzeby :) osobiście jestem na inżynierii i doradztwie finansowym. wybrałam te studi ai ten kierunek, ponieważ są to studia inżynierskie. Zyskuję wiedzę z zakresu ekonomii, tak jak na uniwerkach natomiast bede miała tytuł inzyniera a to się bardzo teraz liczy. Poza tym nauka na takich studiach jest bardziej skupiona na działania praktyczne a nie tylką suchą teorię.
09.07.2012
04.07.2012
karol
Jak wygląda zarządzanie w Świdnicy? Wykładowcy są z Wałbrzycha, tak? i jak sprawa wygląda ze stypendiami czy akademikami?
do kajtka12
a Ty z Polski jesteś? bo dziwną masz składnie, gdy piszesz? i w ogólne mam wrażenie, że się zgrywasz i nasmiewasz swoimi wypowiedziami? chyba sie nie mylę, prawda?
02.04.2012
29.03.2012
ma
ogólnie szkoła wwszip spoko żyć nie umierać:)))))))))
renata
Fizjoterapię polecam! Szeroka gama różnych zajęć, prowadzona w ciekawy sposób, do tego praktyki. Na prawdę można zdobyć tu porządną wiedzę do wykonywania tego zawodu w przyszłosci.
21.03.2012
12.03.2012
kajtek12
Zapomniałem dodać, że tyle wiem od mojego taty, który kończy tam studiować.
kajtek12
Wykładowcy bardzo mili i życzliwi, doceniają też wiedzę poza programową, można spotkać wiele wspaniałych osób, polecam tą szkołę:)
12.03.2012
15.02.2012
IWA99
Uczelnia przyjazna studentom, świetna atmosfera, wysokiej klasy wykładowcy. Polecam, bo sama tu studiuję.
Patrycja
od dawna mysle o fizjoterapii, biore pod uwage fakt, ze zabraknie mi punktow i biore pod uwage ta szkole, by rozpoczac w niej studia. Bede studiowala dziennie. Zalezy mi na informacjach od studentow kierunku Fizjoterapia, jak wygladaja zajecia? jak wyposazone sa sale? jakie jest podejscie wykladowcow? jak sie czujecie w tej szkole i czy byscie ja polecili komus bliskiemu?
14.02.2012
23.01.2012
kopsik
jesli chcecie to jest zimowa rekrutacja, może ktoś znajdzie cos dla siebie - polecam ta szkole
gosik
I co masz coś wiecej do powiedzenia? Czemu tak fajnie niby tutaj?
19.01.2012
16.01.2012
iziek
tak tak tak jestem na tak bo sama tam studiuje! :)
WiesławP
Wspaniały i przyjazny klimat współpracy,umiejętne przekazywanie wiedzy studentom przez wysokiej klasy wykładowców!!!
03.01.2012
11.12.2011
mysza
Czy fizjoterapia jest ok? Jakie mają zaplecze? Wykładowcy skąd?
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie