• WSAIB Gdynia patronat medialny
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Humanistyczna we Wrocławiu

uczelnia niepubliczna, woj. dolnośląskie, 53-608 Wrocław, ul. Robotnicza 70 B, (+71) 78 338 28, kom 602 583 369, wsh@humanistyczna.pl

Wyższa Szkoła Humanistyczna we Wrocławiu to placówka o ugruntowanej pozycji na rynku edukacyjnym, kształcąca na studiach I stopnia w zakresie architektury wnętrz. Studia na tym kierunku służą zdobyciu specjalistycznych umiejętności warsztatowych oraz wiedzy z różnych dziedzin jak: budownictwo, ergonomia, materiały i technologie, prawo budowlane, historia sztuki. Program nauczania realizowany na kierunku integruje zagadnienia użytkowe, techniczne i estetyczne z uwarunkowaniami historycznymi, kulturowymi i społecznymi.

Uczelnia stawia sobie za cel wyposażenia absolwentów w kwalifikacje umożliwiające znalezienie ciekawej pracy zarówno w kraju, jak i za granicą. Baza dydaktyczna WSH jest zlokalizowana w trzech miejscach we Wrocławiu, a w jej skład wchodzą między innymi: sale wyposażone w nowoczesny sprzęt dydaktyczny i ćwiczeniowy, pracownie malarstwa i rzeźby, sale komputerowe, kafejka internetowa, sale do nauki języków obcych oraz czytelnia i biblioteka.


Ocena uczelni

6.83 / 10
91 głosów

Opinie (61)
Wyższa Szkoła Humanistyczna we Wrocławiu, WSH Wrocław

Ola
Cześć, prosiłabym o opinie odnośnie studiów podyplomowych na kierunku Wnętrza i design. Jaki jest poziom, jak przebiegają zajęcia i czy ogólnie polecacie? :)
26.07.2022
29.07.2021
Ola
Studia są wymagające, żeby się faktycznie czegoś nauczyć i przyłożyć do każdego przedmiotu, trzeba poświecić na prawdę dużo czasu, poza zajęciami. Kierunek faktycznie jest praktyczny, ale nie brakuje też zajęć około plastycznych i historyczno sztucznych. Są świetni wykładowcy głównie z PWR i ASP. Jest kilku takich, z których mniej byłam zadowolona, ale od większości, jeśli ma się czas i chęci, można się wiele nauczyć. Dużo jest kosztów dodatkowych, tj. wielkoformatowe wydruki, które są drogie i nieekologiczne. Generalnie polecam. Porównując swoją wiedzę ze znajomymi, po AW ASP, w WSH jest bardziej praktyczna i merytoryczna, jednak zdecydowanie mniejszy nacisk jest kładziony na przedmioty plastyczne
Absolwent
Ciężko jest powiedzieć dobre słowo, przynajmniej jeśli chodzi o tryb zaoczny. Zjazdy w każdy weekend, z tym że zmiana planu zajęć może wpłynąć nawet w piątek o godz.21 (zdarzył się taki przypadkiem kilka razy) Organizacja po prostu leży i płacze. Więcej nerwów niż pożytku z tego miejsca. Jedyną pozytywną opinią mogę podzielić się odnośnie Pani dr Agnieszki Aleksiejczuk - profesjonalna, zawsze pomocna, zajęcia z nią to prawdziwa przyjemność. Która jako jedyna z nielicznych potrafi przekazać wiedzę. Radzę zastanowić się dwa razy przed podjęciem decyzji. Chyba, że zależy Ci na kwestii „byle zdać” bo tak „odbywa się” większość zajęć.
08.06.2021
04.05.2021
O
Chciałabym wiedzieć, czy uczelnia jest warta tych pieniędzy? Czy to zwykła strata czasu? Interesuję się architekturą wnętrz i chciałabym zdobyć naprawdę sensowną wiedzę i przygotowanie od doświadczonych wykładowców, którzy są zaangażowani w swoją pracę i zależy im na osiągnięciach studentów. Jak to wyglada w tej chwili? Ciężko wyciągnąć jakiekolwiek wnioski, bo opinie są bardzo podzielone :/
M
Ja osobiście polecam studia na kierunku Architektura Wnętrz - studia licencjackie. Wykładowcy z publicznych uczelni takich jak ASP, PWr mają też kadrę własną, praktyków. Wykładowcy byli przyjaźnie nastawieni do studenta, byli wymagający, potrafili przekazać wiedzę i zainteresować tematem - wyjątki też były ale to jak wszędzie... Można się było sporo nauczyć, a wiedza przydaje mnie się w pracy i na co dzień. Oczywiście na każdej uczelni znajdziemy zarówno plusy jak i minusy - z perspektywy czasu myślę,że było więcej plusów i bardzo ciepło wspominam studia tutaj - chociaż muszę przyznać że robiliśmy dużo projektów i czasami lekko nie było... no i koszty wydruków były -- ale jak ktoś się decyduje na tego typu studia to raczej powinien się tego spodziewać... Jeżeli ktoś chce się uczyć, to z tej szkoły może dużo wynieść. Uczelnia może nie jest idealna (ale takich nie ma) - jednak daje solidną wiedzę i podstawy do pracy. Dużo absolwentów prowadzi własne firmy/działalności, pracuje w zawodzie lub zawodach pokrewnych lub kontynuuje edukację tak jak ja na studiach magisterskich (na publicznych lub prywatnych uczelniach). Na tej uczelni studiowałem stacjonarnie - gdyby były tu studia magisterskie to zdecydowałbym się kontynuować tu edukację.
03.01.2021
24.11.2020
J
"J"dlaczego kłamiesz o Panu B, skoro jestem przekonany że napewno nie przychodzi na zajecia prosząc studentów aby skończyli wcześniej etc,wydaje mi się że jesteś jedną z tych roszczeniowych i słabych studentek,która zasuwa cały tydzień i nie ma czasu aby wykazać się dobrą pracą w weekendy.Zenada tak kłamać.Uczelnia ma bardzo dużo specjalistów i dobrych wykładowców co i tak mówią same za siebie projekty przy obronie dyplomów,gdzie poziom jest naprawde wysoki.A jak ktoś narzeka tak jak Ty to znaczy że nie robi swojej roboty dobrze !
j
To co jest napisane w poprzednich komentarzach to nic w porównaniu do tego co się teraz działo. Plan lekcji można powiedzieć, że nie istnieje dla studentów zaocznych, wysyłają go w piatki a jak mają dobry dzień to w czwartki, sami musieliśmy dzwonić i się pytać czy plan już jest. Jak już plan dostaliśmy to i tak zawierał liczne błędy. A w tym roku to zupełnie poszaleli plan na 1 października był już gotowy 2 października. Dla studentów zaocznych jeden weekend w miesiącu zawsze jest wolny, ale nie liczcie na to, że sobie odpoczniecie czy pójdziecie do pracy, tydzień przed napiszą wam maila, że jednak macie więcej godzin do wyrobienia albo że tak sobie zamieniliśmy i macie jednak przyjść. Dzwoniąc do dziekanatu dostaniesz jedną informację natomiast w dziekanacie Cię opierdzielą, że źle coś wypełniłeś mimo, ze tak Ci podali przez telefon. Pan B z dziekanatu to jakiś żart, chłopak przyszedł raz na nasze zajęcia i zapytał czy skończymy wcześniej bo się umówił z kolegami. Legitymacje studenckie w formie papierowej wycofano w czerwcu tamtego roku, elektronicznej się nie doczekałam. Rok nie miałam legitymacji a uczelnia nawet nie poimformowała nas, że legitymacje straciły ważność, nowych tez nie dostaliśmy bo było juz za późno na legitymacje dla 3 roku. Kod do drzwi działa od godziny 8;15 a zajęcia są na 8. Uwaga, studia są drogie nie tylko płaci się za czesne, ale tez materiały i druki, na same plansze w semestrze płaci się przeciętnie 200zł czasem więcej. Na wykonanie projektów definitywnie wydałam 4 tysiące podczas trzy letnich studiów. Oczywiście były dobre strony tej uczelni, ale nie ma po co ich wymieniać bo jeszcze kogoś one zachęcą do złożenia papierów tam a tego bym sobie nie wybaczyła.
11.07.2020
19.09.2019
gal
odpowiedź dla Zuza z dnia 18.09.2019
Oni cały czas się przekształcali, wcześniej mieli dużo więcej kierunków, a teraz skupili się tylko na Architekturze Wnętrz
Zuza
przeglądałam wykaz szkół wyższych we Wrocławiu i szukałam studiów humanistycznych.... Kliknęłam na tę uczelnię, no bo Humanistyczna i zgłupiałam. Czy to możliwe że oni mają tylko architekturę? I to będąc z nazwy szkołą humanistyczną? Czy to nie jakiś żart? Tutaj na portalu też wyskakuje mi ten jeden kierunek studiów, czyli chyba prawda?
18.09.2019
28.08.2019
---
Uciekajcie stąd :) Organizacja tej uczelni to jakiś żart. Dobrych wykładowców, którzy potrafią przekazać swoją wiedzę, można policzyć na palcach jednej ręki. Są złoci, ale za takie pieniądze? Nie warto. Projektowania na pewno tutaj się nie nauczycie i jeżeli wiążecie jakąś przyszłość z architekturą- nie tędy droga. Jak ktoś ma za dużo pieniędzy, potrzebuje papierka i ma duże zasoby cierpliwości... Wtedy można tu składać papiery.
Ewelina
Cześć interesuje mnie kierunek architektura wnętrz czy ktoś aktualnie studiuje na tym kierunku i może powiedzieć jak jest ?
25.05.2019
03.12.2018
Ania
Podyplomówka :Wnętrza i Design Jeśli ktoś myśli że po tych studiach rocznych nauczy się projektowania wnętrz, to napewno odradzam!!. Chyba , że nie masz co z czasem i kasą zrobić Argumenty Czesne 350 zł * 10 m-cy = 3500 zł Materiały typu wydruki plakatów ok 500 zł Komputer, który musiałam zakupić (bo nikt mnie nie uprzedził, że będziemy uczy się archicada, który wymaga tzw. "rakiety") ok 3500 zł ludzie kupowali za 5-7 tyś korepetycje z archicada ( zapomnij , że przy p. W. coś zapamietasz) 40-50 zł za godzinę czyli ok 1000 zł Wychodzi ok 9000 zł :-))) Do tego musisz doliczyć jakis program ok 8000 . Oczywiście uczelnia nie uczy na jakimś darmowym i prostym... Archicad jest naprawdę trudnym programem i uważam że kompletnie nie nadaje sie na roczne studia podyplomowe. Poza tym niektórzy nauczyciele oderwani od rzeczywistości...strata czasu
rekrutacja
czy nabór nadal trwa na studia architektoniczne? czy jest egzamin praktyczny albo przeba mieć teczkę z pracami?
23.08.2018
26.06.2018
krikri
Z tego co się orientują to WSH już dawno zmieniła ofertę i teraz rzeczywiście mają Architekturę, co z nazwy szkoły może trochę mylić, jak się szuka kierunków humanistycznych. Co do samych studiów, to słyszałam, że bywa różnie i studenci się wkurzaja na bałagan w dziekanacie. Ale ponoć wykładowcy są fajni, z wiedzą, choć zdarzaja się elementy masakryczne i zniechęcajace.
Katarzyna
hej. A może ktoś szepnie słówko na temat kierunku Stylizacja & Art ??
28.05.2018
07.05.2018
angela
Szukałam architektury we Wrocławiu - wyskoczyła mi m.in. ta szkoła. Czy ja dobrze widzę, że uczelnia Humanistyczna prowadzi studia na architekturze? sprawdziłam na stronie - no zgadza się. Zatem mam pytanie: jak oceniacie naukę tutaj? jaki jest poziom? skąd są nauczyciele? ile osób odpada?
ja
Czasem się zastanawiam, dlaczego wladze / właściciele uczelni nie dbaja o swoich studentów, czyli o nas? dlaczego nie ma porządku, ale jakiś chaos organizacyjny? przecież to nie jest tak trudno poinformowac o zmianach w planie, odwołanych zajęciach, nieobecnosciach wykładowców, każdy ma maila, odbieramy sms i info na messengerach.
25.02.2018
22.01.2018
jak jest?
Prosiłabym o opinie odnośnie architektury wnętrz. Jaka panuje atmosfera na zajęciach? Ciężko jest z rysunkiem/malarstwem?
Hehe
Witam, studiuje na tej uczelni. Mam jedno jedyne zażalenie co do gościa od rys / mal.. okropny, zajecia okropne, niczego nie uczy, kompletna porażka.. pierwsze zajecia, ulozona mega trudnka kompozycja z martwej natury i jedno slowo wykladowcy: rysujcie / malujcie. Jak powiesz " ale doktorze, ja nigdy nie mialem stycznosci z malarstwem, pierwszy raz pedzel w reku trzymam " to Ci odpowie " no to co ja panu poradze " ......... w ogole nic nie tlumaczy, nie pokazuje, rownie dobrze mozesz sie uczyc rysunku czy malarstwa w domu stawiajac sobie martwa nature ladnie mówiąc ze szmatek i ćwicząć... Jeżeli trafisz na grupe z Panią dziekan, to będziesz się uczyć rysunku czy malarstwa, ale z tym gościem zapomnij.. tak jak lubiłem rysować czy malować, teraz tego nienawidze..
30.09.2017
29.09.2017
Zezowaty
Rzeczywiście na podyplomowych rocznych nie można nauczyć się tak obszernego tematu jakim jest Arch. Wnętrz. Jestem na 3 roku i polecam. Połączenie przedmiotów technicznych i artystycznych jest strzałem w 10. Lekko nie jest, kadra kompetentna.
Dopyplomówka
Witam serdecznie, niestety nie mogę polecić tej szkoły. Faktycznie mało czego nauczą :/ Człowiek po zakończeniu ma poczucie zmarnowanego czasu i pieniędzy.
18.09.2017
02.09.2017
Wika
Cześć! Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z kierunkiem " Wnętrza i design" i mógłby opisać trochę specyfikę zajęć?
Nova
Witam, planuję rozpocząć studia podyplomowe na kierunku Wnętrza&Design. Ktoś powie czy warto, jak jest?
27.07.2017
19.07.2017
zainteresowana
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak jest obecnie na kierunku architektura wnętrz ? mam dużą przerwę od LO i nie wiem czy dam radę z matematyką i fizyką ...Powiedzcie jaki jest poziom i wykładowcy ...
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
28.09.2016
28.09.2016
gorzkaprawda
Nawiązując do wpisu " NANA", że jest to szkoła dla osób które chcą coś osiągnąć to jesteś w mega wielkim błędzie koleżanko. Ta szkoła tylko i wyłącznie chce wyciągnąc hajs ! Owszem mniejszość wykladowców chca czegos nauczyc, ale jest to na prawde garstka ! 5 osob nie zmieni polityki tej szkoły !
anonim
Najgorsza szkoła ever! Nie idźcie tam! ZŁODZIEJE! Na początku 500zł a na koniec 800!
28.09.2016
02.08.2016
@nana
Czyli jak przygotuję się z przedmiotów ścisłych w tym roku i pójdę na kurs rysunku arch. to mam szanse tam przetrwać?
nana
Cześć, skończyłam w tym roku. Trudno jest z: budownictwa i konstrukcji, no i historia sztuki- bo dużo teorii. Rysunków jest dużo(to podstawa pracy architekta wnętrz). Kadra ASP + PWR. To jest szkoła dla osób, które naprawde chcą. Jeżeli chcesz sie tam uczyć żeby "łatwo" zdobyć zawód, to nie polecam. Pomimo, że jest to uczelnia prywatna, poziom jest wysoki. Na nikogo nie działa argument, że płacisz za studia. Trzeba sie uczyć, przykładać do projektów, robić rysunki. Koniec końców polecam. Klimat jest fantastyczny, kadra świetna, no i więcej potrafię niż moi znajomi z ASP(przede wszystkim wizualizacje, rozwiązywanie problemów technciznych).
30.06.2016
10.01.2016
ciężko jest?
Nigdy nie miałam lekcji rysunku (rysuję hobbystycznie ołówkiem, nic specjalnego, ale zawsze kierunek mnie interesował), a matematykę miałam w liceum jakieś 10 lat temu.. Czy będzie mi ciężko na architekturze wnętrz?
pytanie mam
czy ta szkoła ma tylko jeden kierunek studiów???? nie ma żadnych kierunków humanistycznych, jak by wynikało z nazwy? tylko architekturę??? przeceiż to nawet nie są studia humanistyczne tylko techniczne czy inżynierskie, ale nie humanistyczne?
12.10.2015
16.09.2015
ylia
Cześć, mam pytanie do studentów architektury wnętrz. Czy dużo jest rysunków odręcznych?? Niestety nie jestem orłem w tej materii, ale na studia chętnie bym poszła. Od wielu lat wykonuję skomplikowane projekty w sketchUp, liznęłam też renderowania. Dawno bym się zdecydowała na studia, zawsze odstrasza mnie te malarstwo itp. Bardzo proszę o Waszą opinię.
malenkaja
Hey, studia na mgr możesz kontynuować na ASP jeśli różnice programowe nie będą zbyt duże. Osobiście nie polecam tej szkoły (jestem na III roku). Nie ze względu na poziom nauki bo jest na wysokim poziomie, ale ze względu na to jak Cię tam traktują. Po pierwsze ciężko cokolwiek załatwić, czy to z prowadzącym czy z dziekanem, po drugie czesne to tylko początek wydatków, ponieważ nikt z prowadzących nie przejmuje się tym ile kosztują wydruki czy inne potrzebne rzeczy, bo przecież "to tylko 100 zł" i tak uważa prawie każdy prowadzący. Studia niestacjonarne mają zjazdy co tydzień, więc jeśli ktoś pracuje na również na weekendy to nie ma co się wybierać, władze uczelni nie obchodzi to, masz chodzić i tyle bo przecież "nie ja wam szkołę wybierałem". Ale tak jak mówię pod względem programu i prowadzących szkoła daje radę. Pozdrawiam. M
05.07.2015
30.04.2015
MAT
Cześć, Czy ktoś wybiera się Do WSH od października 2015r. na Architekturę wnętrz?? Ja poważnie zastanawiam się nad tą placówką i kierunkiem... Z tego co zauważyłem jest sporo opinii pozytywnych ale i negatywne się zdarzają (chyba jak wszędzie). Ponieważ na tej uczelni nie ma na razie studiów magisterskich, zastanawiam się gdzie absolwenci kontynuują naukę na studiach II stopnia i jak są postrzegani przez np. uczelnie publiczne i pracodawców?
Paula
Wybiera się ktoś na AW od października 2013?
24.09.2013
12.08.2013
gośka
Studiuję na architekturze wnętrz - tu także są prowadzący z ASP i Politechniki Wrocławskiej ;) A po tym kierunku wszędzie jest tytuł licencjata. Zorientowana chyba jesteś mało zorientowana.
zorientowana w temacie
na kierunek architektura i urbanistyka radziłabym uważać bo raz już go likwidowali a studenci przez to nie mogli ukończyć studiów, architektura wnętrz jest tu b. popularna lecz kończy się tytułem licencjata a nie inżyniera! jeśli chcecie kierunek inżynieryjny a nie dostaliście się na politechniki to polecam PWSZ w Nysie mają wykładowców z Politechniki Śląskiej i można kontynuować na naszych politechnikach albo uczelniach zagranicznych (np. zrobić podwójny dyplom wyjeżdżając do Niemiec).
12.07.2013
04.07.2013
kasia
a, i jeszcze jedno pytanie. Po 4-letnich studiach na architekturze, wypadałoby zrobić 1,5 -roczną magisterkę na PWr, prawda?
kasia
czy przed podjęciem studiów (architektura) warto zdecydować się na jakiś kurs rysunku? jak myślicie, co pracodawcy myślą o tej szkole, studiach i przygotowaniu zawodowym?
04.07.2013
07.06.2013
Agnieszka
Studiowałam na Wydziale Architektury wnętrz w Wyższej Szkole Humanistycznej we Wrocławiu – 3,5 roku, kończąc uzyskaniem tytułu licencja. Pomimo trybu zaocznego, poziom nauki jest bardzo wysoki. Wykładowcy to wykwalifikowana kadra z odpowiednim wykształceniem i przygotowaniem zawodowym – architekci i plastycy. Osoby prowadzące swoje praktyki zawodowe lub uczestniczące w życiu artystycznym. Dzięki czemu, studenci mają szansę poznać przyszły zawód od strony praktycznej. Kierunek jest połączeniem wiedzy technicznej i artystycznej. Kształtuje dojrzałego projektanta wnętrz, który nie tylko świetnie projektuje, ale co najważniejsze posiada wiedzę o konstrukcjach budynku, obowiązujących normach i przygotowaniu projektów wykonawczych. Co jest niezbędne w dalszej komunikacji pomiędzy inwestorem, a wykonawcami.
elkastarakramelka
Najwazniejsze dla mnie na tej uczelni bylo polaczenie zajec plastycznych i scislych potrzebnych na architekturze. Wiadomo wszystkim nie dogodzisz, znajda sie marudy ktore uwazaja ze to nie prestiz politechniki czy ASP...ale z jednej strony nie uczysz sie tylko kreslic rysunkow technicznych a z drugiej samego malarstwa i tego zeby ladnie wygladalo a co tam, ze nie wykonalne i sufit klientowi spadnie na głowę.. Wykladowcy z polibudy na budownictwie geometrii itp a z ASP na przedmiotach kreatywnych. Trochę talentu i wyczucia estetyki i dacie rade. Jedyny minus - przygotujcie sie na wiele nieprzespanych nocy spedzonych nad projektami:) zapomnialabym wspomniec o atmosferze. SUPER LUDZIE, czasem zbyt kreatywni - wiadomo ułańska fantazja:)szczerze polecam!
19.05.2013
16.05.2013
zainteresownay
skad jest kadra na architekturze? orientujecie sie moze? jaki poziom? jaki klimat? czy warto tu studiowac za te pieniadze???
Tynka
Olu, poradzisz sobie :) rzeźba, malarstwo, rysunek, grafika kom., projektu.WN. mieszkalnych, publicznych, konstrukcje budowlane, geometria wykreślona, historia sztuki, projektowanie przestrzeni wystawienniczych, etc.
19.04.2013
28.03.2013
Ola
PYTANIE DO STUDENTÓW AW! jakie macie przedmioty? jest duży nacisk na matematykę i fizykę?
gość
Ja się zastanawiam pomiędzy właśnie tą uczelnią a PWSZ w Nysie. Ja bym wolała architekturę wnętrz ale ze względów finansowych chyba pójdę do Nysy na architekturę i urbanistykę.
09.03.2013
08.03.2013
kasia whs
Na moim roku jest dziewczyna, która jest samotną matką, bez problemu dostała socjalkę, dodatkowo dostała kasę na dojazd. Mówiła, że nie miała problemów z dostaniem tych pieniędzy.
GOŚĆ
A jak jest ze stypendiami (socjalnymi, mieszkaniowymi, wyżywieniowymi) na WSH? Da się chociaż pokryć pieniędzmi ze stypendium opłaty za wynajem pokoju?
27.02.2013
18.02.2013
kasia whs
Witam, właśnie uczę się na tej uczelni i jestem bardzo zadowolona. Miałam duży odstęp po ukończeniu liceum i nie miałam większego doświadczenia w rysowaniu. Wykładowca na rysunku wiedząc, że nie mamy doświadczenia, tłumaczyła nam wszystko od podstaw, tak samo z malarstwa i rzeźby. Zachwyciło mnie budownictwo, nie można się nudzić na tych zajęciach. Dziekan bardzo przyjazny i pomocny w najdrobniejszych sprawach, mimo że pokazuje twardziela. Jestem zadowolona z tego, że jestem traktowana poważnie, a nie jak smarkacz. Polecam, bo wiem że ja dokonałam dobrego wyboru. A geometria wykreślna do przebrnięcia.
an
Wyższa szkoła humanistyczna? Z nazwy tylko. Żadnych kierunków humanistycznych. Utrzymuje się tylko dzięki dwóm kierunkom: Architektura Wnętrz i Fizjoterapia. Wykładowcy całkiem w porządku, załoga dziekanatu - porażka. Studiowałam na tej Uczelni przez rok, dopóki nie zamknęli mojego kierunku - Architektura i Urbanistyka. Doszli do wniosku, że nie opłaca im się utrzymywać tego kierunku, po czym od roku 2012/2013 rozpoczęli nabór z powrotem na ten kierunek! Rocznik 2010/2011 był rocznikiem doświadczalnym, jak króliki w klatce. NIe idźcie na ten kierunek na tej uczelni!! to zwyczajni oszuści, po roku zamkną Wam kierunek i na szybko będziecie musieli szukać innej uczelni. Jeśli usłyszycie o tej szkole od znajomych - odradzajcie! Dla ich dobra!
06.02.2013
16.08.2012
quinn
Jak już inni mówią: szkoła jest humanistyczna głównie z nazwy, a to jest jednak duży minus, gdyż nawet nie przejrzałabym jej oferty gdyby mi nikt tego nie polecił, bo nie spodziewałabym się że będą tu interesujące mnie kierunki. Mimo to jakoś trafiłam na stronę Wyższej Szkoły Humanistycznej we Wrocławiu i uważam że ma bardzo ciekawą ofertę.
architekt
Jeśli byłaś dobra z rysunku i lubisz to robić to jak najbardziej startuj na architekture, super kierunek.
23.07.2012
18.07.2012
mariola
a architektura wnętrz? już nieważne że to szkołą humanistyczna a kierunków humanistycznych jak na lekarstwo :P. Ale chciałabym się dowiedzieć coś więcej o architekturze, bo bardzo mnie to interesuje, zawsze byłam dobra z rysunku technicznego i pomagałam wujkowi w firmie jeśli o to chodzi wiec nie powinnam mieć z tym problemu...
paula
Rok temu startowałam na polibudę na geodezję i kartografię, niestety się nie dostałam. W tym roku wybieram się tutaj.Czy jest tu wysoki poziom? Ciężko jest się utrzymać? I czy na macie i fizie bardzo cisną? Czy da się przebrnąć?
09.07.2012
02.06.2012
gufie
zastanawia mnie to co martę - jakim cudem ta uczelnia nazywa sie humanistyczną, skoro ofertę ma średnio nakierowaną w tę stronę? :d co nie zmienia faktu że podoba mi się kierunek architektura wnętrz i jeśli nie dostanę się na ten kierunek na żadnej uczelni publicznej, to zacznę studia w wyższej szkole humanistycznej we wrocławiu. słyszałam same pochlebne opinie o tej uczelni więc powinno być ok.
marta
To jest na prawdę szkoła humanistyczna? Bo wydaję mi się że tylko w nazwie. Przedmioty ma bardziej technicze, architektura, geodezja, gos, przestrzenna. Jak to jest z tą uczelnią? byłabym wdzięczna za wszelkie opinie.
21.03.2012
01.03.2012
architektura wnętrz we Wrocławiu
pytanie mam, czy kierunek Architektura wnętrz jest jeszcze na jakichś innych uczelniach prywatnych, chodzi mi oczywiscie o Wroclaw, bo nie znalazlam, ale moze zle szukalam, natomiast w WSHumanistycznej jset na ich stronce, ale nie ma zadnych wiecej informacji, czy np. bedzie test z rysunku? jak w publicznych?
do kociary
Ty masz racje, ale ja zauwazylam jeszcze cos ciekawszego, to jest szkla humanistyczna, a jak sie wejdzie na kierunki studiów to ja nie widze ani jednego humanistycznego, bo jest tak; architektura i urbanistyka, architektura wnętrz, ta twoja fizjoterapia, no i geodezja i kartografia. Mnie tez zmylila nazwa, do szukalam czegos w moim mniemaniu humanistycznego, socjologii, psychologii, pedagogiki, a tutaj pelne zaskoczenie, ale to pokazuje tylko, ze nzawa sie nie mozna kierowac, tylko trzeba sprawdzac oferte ksztalcenia
27.02.2012
14.02.2012
kociara
zastanawiam sie nad fizjoterapia. Moje obawy sa jedynie takie, czy WSHumanistyczna dobrze zrealizuje kierunek nie-humanistyczny, czyli wlasnie fizjoterapie. Opinie ponoc szkola ma dosc dobre, tylko nie wiem, jak z ta fizjoterapie. Czy ktos moglby napisac cos wiecej? skad sa wykladowcy? gdzie sa zajecia, jakie sale cwieczeniowe? jak trudno na pierwszym roku?
Jula
Human to coś dla mnie. Nigdy nie znosiłam matmy, nie mówiąc o fizie i innych pochodnych od tych przedmiotów. Dla mnie to bgyła tragedia
23.01.2012
13.01.2012
Oliwis
Akcja nakrętka trwa - polecam , pomóżmy chorym dzieciom :)
Iga
Architektura wnętrz na tej uczelni pozwala mi rozwinąć mój zmysł estetyczny, naucza mnie jak racjonalnie rozplanować wnętrza ale i jednocześnie tworzyć z wnętrza sztukę. Studiuję na 2 roku.
21.05.2011
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Lubelska Akademia WSEI
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Opolski
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Politechnika Lubelska
  • Politechnika Łódzka
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Coventry University Wrocław
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu