• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Collegium Witelona Uczelnia Państwowa w Legnicy

uczelnia publiczna, woj. dolnośląskie, 59-220 Legnica, ul. Sejmowa 5a, (+76) 723 21 50, uczelnia@collegiumwitelona.pl

Collegium Witelona Uczelnia Państwowa w Legnicy to wcześniejsza Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa działająca od 1998 roku. Studiuje tam około 14 tysięcy studentów, co czyni ją jedną z największych placówek tego typu w Polsce. Składa się z czterech wydziałów (Nauk Społecznych i Humanistycznych, Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej, Nauk Technicznych i Ekonomicznych oraz Politologii).

Dzięki tak szerokiemu wachlarzowi specjalizacji CW gwarantuje studentom kompleksowe wykształcenie w dziedzinach takich, jak: energetyka, prawo, psychologia, zarządzanie czy nauki medyczne. Daje to możliwość zapewnienia edukacji poza głównymi ośrodkami naukowymi w kraju. Dowiedz się więcej na temat rekrutacji do Collegium Witelona w Legnicy.



Ocena uczelni

5.11 / 10
213 głosów

Opinie (61)
Collegium Witelona Uczelnia Państwowa w Legnicy, Witelon Legnica

she
polecam uczelnię
17.05.2024
11.10.2022
Maciek
https://gazetawroclawska.pl/nik-do-prokuratury-i-cba-niegospodarnosc-w-wyzszej-szkole-w-legnicy/ar/12687778 I PiS w to sią angażuje.
Student
Zapraszam do grupy na Facebooku dla pierwszaków: https://www.facebook.com/groups/1406522023170545
28.09.2022
27.09.2022
Kamila
Czy ktoś wybiera się na studia II stopnia finanse i zarządzanie w przedsiębiorstwie?
Kasia
Witam, czy ktoś studiował w formule Ucz się i pracuj? Interesuje mnie Jak to w praktyce wygląda, ile jest zajęć on-line a ile faktycznie na uczelni? Oraz mam pytanie jak wygląda sprawa zajęć wf? Są podobno obowiązkowe, a czy są zajęcia do wyboru? Z góry dziękuję
30.07.2022
20.05.2022
TOJA
Kto będzie składał papiery na położnictwo? zapraszamy do grupy na facebook, https://www.facebook.com/groups/543133560499711
Nati
Podjęłam decyzję o studiowaniu na kierunku administracja. Z miejsca zamieszkania najbliżej mam do Legnicy. Czy polecacie uczelnię? Jakie macie doświadczenia konkretnie z tego kierunku?
22.04.2022
20.02.2022
Natka
Witajcie, zastanawiam się nad studiami II stopnia - kierunek finanse. Z chęcią poznam Wasze opinie na temat kierunku oraz uczelni. Czy poziom nauczania nie jest bardzo niski? Zależy mi na zdobyciu praktycznej wiedzy. Zastanawiam się nad studiami stacjonarnymi dla pracujących, oferta nazywa się "ucz się i pracuj", jak to wygląda w praktyce? Z góry dzięki za wszelkie informacje :)
Monia
Widzę, że jeszcze można rekrutować. Czy dostępne są wszystkie kierunki z oferty uczelni?
31.08.2021
18.07.2021
Ania
Co uczelnia jest w stanie zaoferować studentowi na NIESTACJONARNYCH, 3-letnich studiach pedagogicznych ? Czy zajęcia pozwalają korzystać z nowej technologii, wykorzystywać pokłady kreatywności, spożytkować zdolności manualne i muzyczne ? Czy może jednak zajęcia odbywają się na zasadzie samej wiedzy teoretycznej?
Marek
Czy wie ktoś czy jest możliwość na uzyskanie IOS na kierunku pielęgniarstwo ? Niestety pracuje i nie pogodzę wszystkiego
04.05.2021
14.04.2021
PWSZ im. Witelona w Legnicy
odpowiedź dla Ala z dnia 14.04.2021
Dzień dobry, rekrutacja na kierunek położnictwo będzie się odbywać po uzyskaniu przez Uczelnię zgody Ministra Edukacji i Nauki. Kierunek jest zaplanowany do uruchomienia od tego roku akademickiego. Informacje o uruchomieniu kierunku studiów będą podawane na oficjalnej stronie Uczelni - www.pwsz.legnica.edu.pl i tam też prosimy kierować wszelkie zapytania.
Ala
Czy na położnictwo jest rekrutacja w tym roku? Na stronie kierunek jest z "gwiazdką", że rekrutacja warunkowa.
14.04.2021
26.08.2020
jasiek
Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Witelona w Legnicy uzyskał zgodę Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego na prowadzenie nowego kierunku studiów - Zdrowie publiczne na poziomie studiów magisterskich. Nowy kierunek studiów jest adresowany przede wszystkim do absolwentów kierunku Ratownictwo medyczne oraz absolwentów studiów licencjackich z obszarów nauk medycznych, nauk o zdrowiu oraz nauk o kulturze fizycznej. http://www.wortal.pwsz.legnica.edu.pl/artykul-1545-2020zdrowiep
dwgggg
Zapraszamy na nowy kierunek jednolitych studiów magisterskich - PEDAGOGIKA PRZEDSZKOLNA i WCZESNOSZKOLNA ❗️ Studia na tym kierunku trwają 5 lat (10 semestrów) i przygotowują do pracy z dziećmi w placówkach przedszkolnych i klasach I-III szkoły podstawowej. Program studiów uwzględnia zajęcia z zakresu przygotowania pedagogiczno-psychologicznego, metodycznego, wspierania rozwoju dzieci w wieku przedszkolnym i młodszym wieku szkolnym. Wiedza zdobyta w toku studiów pozwala zrozumieć społeczno-kulturowy kontekst kształcenia, wychowania i opieki nad dziećmi w ich początkowym okresie edukacji. Integralną częścią programu studiów są praktyki zawodowe, które służą nabywaniu umiejętności praktycznych i kompetencji społecznych niezbędnych w pracy zawodowej. Szczegółowe informacje na stronie --> http://www.wortal.pwsz.legnica.edu.pl/artykul-1419-studiuj_ped
12.07.2019
12.07.2019
dwggggg
📣Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Witelona w Legnicy zaprasza na studia licencjackie na kierunku Coaching zdrowego stylu życia❗️ Celem studiów jest przygotowanie słuchaczy do profesjonalnego korzystania z narzędzi dotyczących profilaktyki i promocji zdrowia. Są to nowoczesne studia dla ludzi sportu Podczas studiów duży nacisk kładziemy na aktywność fizyczną i właściwe żywienie dla uzyskania korzyści zdrowotnych. Szczegółowe informacje na stronie --> http://www.wortal.pwsz.legnica.edu.pl/artykul-1422-trener_zdrowego
jasio
W Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy trwa rekrutacja na nowy kierunek PRAWO – jednolite studia magisterskie. Rekrutacja na ten kierunek, tak jak w przypadku pozostałych potrwa do 30 lipca 2019 roku. Po studiach na kierunku Prawo możesz starać się o przyjęcie na aplikacje prawnicze, aby w przyszłości przywdziać togę i wykonywać zawód adwokata, radcy prawnego, sędziego. Możesz też wykonywać inne zawody prawnicze – możesz zostać notariuszem, komornikiem, doradcą podatkowym, rzecznikiem patentowym. Potencjalni kandydaci na studia na kierunku Prawo nie będą zmuszeni do wyjazdów do większych ośrodków akademickich w Polsce oraz korzystania z oferty uczelni prywatnych. Dużą zaletą studiów na uruchamianym kierunku Prawo w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy jest fakt, że studia stacjonarne w naszej Uczelni są bezpłatne
12.07.2019
16.05.2019
coaching? coś na humanie?
a dziennikarstwa nie mają na pwsz? z kierunków humanistycznych to nie ma za wiele do wyboru, chyba bardziej ucieszą się umysły ścisłe i techniczne... co o tym coachingu myślicie???
Prawo w Legnicy????
Od kiedy w PWSZ jest kierunek Prawo? możecie napisać coś więcej na temat tych studiów? skąd są wykładowcy? Poziom?
20.03.2019
12.03.2019
DIETETYKA
Czy warto ogarnąć studia na tym kierunku w legnickim PWSZ? Planowałam jakoś połączyć to z kursem (jest taki na CKU) na kucharza; takie rozwiązanie wydaje się całkiem fajne. Pytanie czy warto? Absolwenci znajdują po tym pracę? Jak wygląda poziom, zajęcia?
Fizjo
Ja jestem zadowolona z fizjoterapii :) jest dużo praktyki. Jedyny minus to dużo godzin do wyrobienia i mało czasu na cokolwiek innego.
02.03.2019
15.11.2018
odp. dotycząca Fizjoterapii
Hej, trochę załamujesz Gościu ... bo opis kierunku Fizjoterapia masz zarówno tutaj na portalu (tyko idź na Kierunki studiów), jak i opis na stronie PWSZ w Legnicy - http://www.wm.pwsz.legnica.edu.pl/artykul-1735-fz , zatem wystarczy sobie sczytać. Natomiast na pytanie Czy warto? No cóż - decyzja jest po Twojej stronie. Zależy co chcesz robić w życiu, Ja uważam, że warto - możesz pracować na wlasny rachunek albo łaczyć prace w gabinecie z prywatą ... kwestia że kierunek nowy ... tutaj sam sobie odpowiedziałeś .... no jest nowy, ale raczej Uczelnię kontrolują odpowiednie organy :-)
Fizjoterapia
Czy oprócz reklam można tu uzyskać normalne, prawdziwe informacje o danym kierunku? Interesują mnie studia fizjoterapeutyczne, ze względu na bliskość miejsca zamieszkania PWSZ w Legnicy byłby idealny. Pytanie - czy warto? Wiem, że to nowy kierunek, a tym samym jeszcze niesprawdzony...
15.11.2018
19.07.2018
info
W Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy rozpoczęła się rekrutacja na nowy kierunek - 5 letnie PRAWO. Rekrutacja na ten kierunek, tak jak w przypadku pozostałych potrwa do 6 sierpnia 2018 r. Wydział Nauk Społecznych i Humanistycznych otrzymał od Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego uprawnienia do prowadzenia jednolitych studiów magisterskich o profilu praktycznym na kierunku Prawo.
prawo???
hmmm.... ale na PRAWO to chyba oni jeszcze zgody nie dostali????
11.07.2018
11.07.2018
janek
Hej. Nie wiem czy słyszeliście ale w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy ruszyło pięcioletnie prawo ! Można zrobić magistra w Legnicy. Nie trzeba jeździć do Wrocka, Poznania czy Polkowic. Ktoś się wybiera. Ja idę zawsze chciałem studiować prawo. Teraz mam taką możliwość za darmo i bez wydawania kroci na dojazdy i mieszkanie. Ktoś idzie fajnie byłoby studiować razem. Ja już się zapisałem. Rekrutacja trwa do 6 sierpnia 2018 roku. Więcej informacji na ich stronie http://www.wortal.pwsz.legnica.edu.pl/artykul-1292-rekrutacja_prawo
silverd
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Witelona w Legnicy zajęła 3. miejsce wśród Państwowych Wyższych Szkól Zawodowych w Polsce w ogłoszonej 18. edycji Rankingu Szkół Wyższych 2017 przygotowanego przez miesięcznik Perspektywy. Równocześnie Uczelnia została sklasyfikowana na pierwszym miejscu na Dolnym Śląsku. Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Witelona w Legnicy zajęła 3. miejsce ze wskaźnikiem rankingowym 83,7.
27.06.2017
06.10.2016
adam
Uczelnia ma zgodę na uruchomienie studiów magisterskich na kierunku BEZPIECZEŃSTWO WEWNĘTRZNE ! Tym samym kandydaci na studia, mogą już wybierać ten kierunek kształcenia w systemie elektronicznej rejestracji, która potrwa do 26 października br. Kierunek stanowi interesującą propozycję dla przyszłych ekspertów w zakresie: bezpieczeństwa społecznego oraz cywilnego przeciwdziałania zagrożeniom, zarządzania sytuacjami kryzysowymi, zapewnienia bezpieczeństwa instytucjom i podmiotom gospodarczym, a nawet systemom i sieciom informatycznym. Więcej --> http://www.wortal.pwsz.legnica.edu.pl/artykul-989-zgoda_bw
jolanta
Do 25 września w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy trwa rekrutacja uzupełniająca kandydatów na studia na rok akademicki 2016/2017. Jest to szansa dla osób, które nie zdążyły zapisać się na studia wcześniej.
10.08.2016
03.08.2016
marek
Decyzją Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego, Wydziałowi Nauk Technicznych i Ekonomicznych Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Witelona w Legnicy przyznano uprawnienia do prowadzenia studiów drugiego stopnia (studia magisterskie) o profilu praktycznym na kierunku Finanse i zarządzanie w przedsiębiorstwie.
ewa
W siedzibie Uczelni znajduje się punkt informacyjny. Można w nim uzyskać informacje na temat zasad rekrutacji, zaopatrzyć się w ulotki informacyjne o kierunkach. Punkt rekrutacyjny otwarty jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 15:00. Szczegóły na stronie Uczelni – www.pwsz.legnica.edu.pl w zakładce Rekrutacja, pod numerami telefonów: 76 723 22 10 do 11 lub pisząc na e-mail: rekrutacja@pwsz.legnica.edu.pl
03.08.2016
03.08.2016
miła
W Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy do 4 sierpnia br. trwa rekrutacja kandydatów na I rok studiów. W ofercie edukacyjnej przyszli studenci mają do wybory praktyczne kierunki studiów licencjackich, inżynierskich oraz studia magisterskie. Są to zarówno kierunki ekonomiczne, humanistyczne, medyczne, prawne, techniczne jak i ścisłe.
agata
Jak jeść smacznie, ale zdrowo? Co jest ważne w odżywianiu? Które produkty stosować? Jeżeli chcesz poznać odpowiedzi na powyższe pytania i interesujesz się zasadami prawidłowego żywienia, zdrowiem oraz stylem życia człowieka, studia na kierunku DIETETYKA są dla Ciebie ! Najnowsze sondaże i badania wskazują, że dietetyk to zawód z przyszłością ! Przedmiot nauki leży na pograniczu medycyny, żywienia i biochemii, dlatego zajęcia są niezwykle zróżnicowane. Oprócz wykładów i ćwiczeń masz możliwość uczestniczenia w seminariach oraz zajęciach praktycznych we własnej pracowni technologii żywności, gdzie znajdują się stanowiska umożliwiające sporządzanie potraw! DIETETYKA w PWSZ im. Witelona w Legnicy to praktyczny wybór ! Z nami poznasz m. in.: - zasady konstruowania diet i jadłospisów w zależności od wieku, stanu zdrowia czy trybu życia, - właściwości żywności i jej wpływu na organizm, - zasady odżywiania człowieka w chorobie i zdrowiu. Oferowane specjalności to: - dietetyka kliniczna, - żywienie zbiorowe. Szczegółowe informacje na stronie - http://www.pwsz.legnica.edu.pl/strona-2758-dietetyka-3
03.08.2016
03.08.2016
jasio
Szpitalne oddziały ratunkowe, zespoły ratownictwa medycznego i inne jednostki systemu ratownictwa posiadają niedobór ratowników medycznych. Dlatego warto wybrać studia na kierunku RATOWNICTWO MEDYCZNE w PWSZ im. Witelona w Legnicy! Ratownictwo medyczne to prestiżowy zawód medyczny, który łączy w sobie niesienie pomocy z wysokimi kwalifikacjami zawodowymi. Zalety studiowania na RATOWNICTWIE MEDYCZNYM w naszej Uczelni: - wysoko wykwalifikowana kadra naukowa, - doskonale wyposażone laboratoria i pracownie czynności ratowniczych i umiejętności pielęgniarskich, - zdobędziesz wiedzę z zakresu: kwalifikowanej pierwszej pomocy, medycyny ratunkowej, medycznych czynności ratunkowych, medycyny katastrof, intensywnej terapii, chirurgii, pediatrii, - posiadamy własny sprzęt typu: fantomy dorosłych i dzieci, defibrylator, defibrylator AED, wentylacja przyrządowa, zabezpieczenie wkłuć dożylnych, sprzęt stosowany w zaopatrywaniu urazów - kamizelki KED, kołnierze ortopedyczne, szyny, deski, - praktyki zawodowe odbywają się w renomowanych placówkach medycznych, - rozwijasz swoje umiejętności poprzez udział w pracach Koło Młodych Medyków Jaka kariera czeka mnie po studiach? Ratownik medyczny może podjąć pracę między innymi w zespołach państwowego ratownictwa medycznego na szpitalnych oddziałach ratunkowych, w wojsku, straży pożarnej, straży przemysłowej czy firmach świadczących przewozy medyczne. Może także prowadzić kursy, szkolenia i pokazy z zakresu udzielania pierwszej pomocy. Szczegółowe informacje na stronie --> http://www.pwsz.legnica.edu.pl/strona-427-ratownictwo-3
rav
Witam! Chcialbym podjac studia na kierunku ratownictwo medyczne, czy ktos moglby podzielic sie informacja na temat rekrutacji, czy ciezko sie dostac? Czy płaci sie coś? z góry dziekuje :)
28.07.2016
12.07.2016
Malutk
Witam. Chciałabym w tym roku złożyć podanie na Dietetykę (studia stacjonarne) czy mógłby ktoś coś powiedzieć o tym profilu? Czy te studia są płatne czy bezpłatne? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
ipl28
Witam Wybieram się na studia na Pwsz L-ca. Chciałbym mieszkać w akademiku. Słyszałam jednak, że jako budynek; jako miejsce jest rewelacyjne, ale brak jest miejsc do imprezowania, a wszelkie próby organizowania imprez koncza sie fiaskiem; ponoc jest dwoch ludzi(Pani Prokurator i Pan Prokurator "), którym ciagle cos nie pasuje i dzwonią na ochrone i/lub policje. Prosze o opinie
06.06.2016
16.02.2016
PWSZ im. Witelona w Legnicy
Zapraszamy na Legnickie Prezentacje Edukacyjne, które już w najbliższy wtorek, tj. 23.02.2016 r. odbędą się na terenie naszej Uczelni. Tam będzie Pani mogła zapoznać się szerzej z ofertą Uczelni oraz m.in. porozmawiać ze studentami. Serdecznie zapraszamy i pozdrawiamy :)
Jarek_PWSZ
Olu zdecydowanie polecam Ci ten kierunek. Naprawdę dobrze przygotowuje on do przyszłej pracy w zawodzie. Osobiście znam kilka osób, które są właśnie pop pedagogice, pracują teraz m.in. w przedszkolach i wiem, że były zadowolone ze studiów, które wybrały. Pozdrawiam
16.02.2016
27.01.2016
Ola
Czy może mi ktoś powiedzieć, czy warto wybrać się do PWSZ w Legnicy na kierunek pedagogika (edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne)? W tym roku piszę maturę i jeszcze zastanawiam się nad wyborem szkoły. Czy lepiej np wybrać się do Wrocławia? Proszę doradźcie :)
akwilo
Mam 39 lat. Zakład pracy wysyła mnie na studia PWSZ Legnica na kierunek ZARZĄDZANIE. Proszę o informację, czy sobie tam poradzę. Orłem nie byłam. Jak tam jest.... dajcie znać plisss.
30.09.2015
11.06.2015
pytanie
czy na PWSZ kończy się studia tylko licencjackie? czy też magisterskie mozna? a jeśli nie można, to gdzie idą studencci PWSZ aby dokończyć kierunek pedagogika jako MGR???
Patrycja
korzystał ktoś z programu antyplagiatowego www.antyplagiat.net ?
22.01.2014
06.12.2013
Trener
Witam ASK Obecnie jestem studentem trzeciego roku resocjalizacji(PWSZ Legnica). Z olbrzymią ciekawością, ale również ze smutkiem przeczytałem pani komentarz o porównaniu uniwersytetu wrocławskiego do PWSZ, byłbym bardzo wdzięczny jakby Pani udzieliła mi większej ilości odpowiedzi na moje pytania.
Alojzy
PWSZ w Legnicy jest najsłabsza uczelnią na D.Sląsku. O wiele lepiej rzecz ma się szkole zarządzania w Wałbrzychu. Mają lepsza kadrę naukowa, natomiast w Legnicy rektorem jest paszoznawca z Lublina, którego dyscyplina zupełnie nie mieści się w profilu szkoły w Legnicy. Całe kolegium dziekańskie składa się z magistrów, co jest ewenementem w skali krajowej. POzbywa się tych ,którzy stawiają jakiekowlek wymagania studentom. Student może cały semestr nie przychodzic na obowiązkowe zajęcia i musi mieć zaliczenie. Kto chce mieć lepsze wykształcenie i bardziej ceniony dyplom powinien omijać ten pruski gmach, pilnowany przez licznych ochroniarzy (!). Jak jest popularność szkoły widać to po wynikach rekrutacji: z roku na rok kandydatów znacząco ubywa.Ostatnio całkowicie opróżnił sie jeden z gmachów. Kuriozalnym faktem jest pobieranie drogich opłat za parking od studentów i pracowników.
15.06.2013
27.05.2013
ochrona środowiska
jak oceniacie Ochronę Środowiska na tej uczelni? czy warto isc tutaj na takie studia? co się dzieje w samym mieście, jest tu troche życia studenckiego czy kiła? dzieki z góry, adam
Mida
Witam, Interesuje mnie kierunek zarządzanie ( zaocznie ). Może jakieś opinie o kierunku, poziomie przedmiotów na PWSZ ?
21.05.2013
19.05.2013
ASK
Tak, nie przemęczałam się i przez całe studia bardzo sobie tę uczelnię chwaliłam, ale co z tego, jak po uzyskaniu mgr okazało się, że żaden dyrektor nie chce mnie zatrudnić:( albo ewentualnie zatrudni pod warunkiem, że zrobię choć jeden stopień (lic. lub mgr) na innej uczelnie. Po kilku latach załapałam się na zastępstwo i okazało się, że luz na studiach nie był wart wstydu, jakiego najadłam się w pracy - okazała się, ze gadanie wykładowców jacy jesteśmy świetni, że kończymy taką świetną uczelnię (PRZECIEŻ UKOŃCZYŁAM JĄ NA PIĄTKACH) nijak się ma do wymagań w rzeczywistości. Jestem wściekła, od 3 lat pracuję w markecie, teraz kończę ponownie lic. we Wrocławiu i widzę różnicę. Nie rozumiem, dlaczego nie można było dać mi tej wiedzy - przecież wykładowcom za to płacą!
paola
Fajna atmosfera, wykładowcy na ZIPie kompetentni, wykładają również na politechnice i Uniwersytecie Ekonomicznym.
30.12.2012
04.12.2012
Michał
Opinie na temat danej szkoły zawsze są podzielone. Np ja studiowałem administrację, a mój kumpel zarządzanie w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona w Legnicy. I ja bardzo żałowałem tego wyboru, dosłownie nic mi się nie podobało, wykłady, znajomi też nie do końca w porządku. Za to Krystian - mój kumpel żałował jak kończył studia bo chciałby jeszcze studiować. Nie wiem od czego to zależało, być może nie tyle od uczelni co od kierunku studiów..
alek
powodzenia z tym własnym biurem tomek. Ja generalnie poszedłem tu do szkoły, bo nie wiedziałem co ze sobą zrobić, a oni nawrócili mnie na właściwą drogę i już teraz wiem, co chcę w życiu robić, także polecam. tzn. bez jakiegoś nawracania, po prostu układają trochę w głowie i wymagają wielu rzeczy, które się później przydają w życiu
28.10.2012
09.07.2012
tomek
W tym roku skończyłem tą uczelnię, mam bardzo miłe wspomnienia. Chętnie bym sobie jeszcze postudiować ale praca wzywa. Kończyłem turystykę i rekreację. Już znalazłem bracę w biurze podrózy. Planuję tu troche popracować, aby nabrać doświadczenia i zobaczyc jak działa ten biznes a potem otwieram włąsnie biuro.
tomek
W tym roku skończyłem tą uczelnię, mam bardzo miłe wspomnienia. Chętnie bym sobie jeszcze postudiować ale praca wzywa. Kończyłem turystykę i rekreację. Już znalazłem bracę w biurze podrózy. Planuję tu troche popracować, aby nabrać doświadczenia i zobaczyc jak działa ten biznes a potem otwieram włąsnie biuro.
09.07.2012
06.07.2012
klaudia
a kto by mi coś powiedział o integracji europejskiej? Na którego z wykładowców najbardziej uważać a z którym jest najlepiej? No i czy dużo jest nauki? Interesowałam się WOSem w liceum i mam nadzieję, że będę mogła poszerzyć swoją wiedzę tutaj :)
Ema
Pielęgniarstwo pomostowe to bardzo dobra i ciekawa inicjatywa. Istnieje już dwa lata i się sprawdza ( z tego, co ptaszki na mieście ćwierkają) dlatego zamierzam tam się udać. Oby słusznie
30.04.2012
30.03.2012
ogarnięci
Czy dużo nauki? Nieeeeee... Raczej się nie przemęczamy, a wyjazdówki jakieś tam się znajdą, chociaż nie jest to szczyt marzeń, aczkolwiek spodziewałem się i tak mniej, niż dostaję, więc nie ma na co narzekać. Poimprezować można, a i coś na studiach ogarnąć, wszystko do ogarnięcia
ola
A ktoś powiedziałby cos o turystyce i rekreacji? wyjazdy jakieś macie? ;p duzo nauki?
21.03.2012
21.03.2012
informatyka inżynierska
dowiedziałbym sie czegos wiecej na temat informatyki, mysle o tym kierunku, wiem ze sa to studia inzynierskie na PWSZ w Legnicy, generalnie wszystko mi pasuje, na stronie uczelnia podaje moduly programowe, czy to sa moze specjalności? a jesli nie, to jakie pwsz oferuje specjalnosci i co Wy proponujecie wybrac?
friendly
Oczywiste - dokładnie. Studia to to krew, pot i łzy. Nigdy tyle nie imprezowałem, ledwo wyrabiam ;D A tak poważniej już, to bardzo fajnie, ciekawie i raczej się nie przemęczam - wszystko do przodu w pierwszych terminach, wystarczy przysiąść kiedy trzeba przed zaliczeniem. Mam nadzieję, że już zdecydowane w takim wypadku
20.03.2012
23.01.2012
kaska
a akademik?? słyszałam, że jest w centrum i bardzo fajny jest, ktoś potwierdza?
Bolka
proszę o informacje bo jestem prawie zdecydowana, ale jak wiecie prawie to nie wszystko :-) jaka atmosfera? I oczywiśce czy pójdzie pięknie i gładko chociaż wiem, że to pytanie jest oczywiste hehe
17.01.2012
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Akademia Piotrkowska
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Śląska
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Poznaniu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Techniczno-Informatyczna w Naukach Stosowanych
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Akademia Tarnowska
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Rzeszowie