• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach

uczelnia niepubliczna, woj. dolnośląskie, 59-101 Polkowice, ul. Skalników 6b, (+76) 746 53 53, 746 53 51, ujw@ujw.pl

Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach to dawna Dolnośląska Szkoła Przedsiębiorczości i Techniki. Sztandarowym kierunkiem kształcenia od kilkunastu lat jest – zgodnie z tradycją górniczą regionu – Górnictwo i geologia.

Obecnie szkoła oferuje studia pierwszego i drugiego stopnia również na kierunkach administracyjnych, pedagogicznych, logistycznych, informatycznych czy związanych z zarządzaniem. Kształcenie realizowane jest również w wydziale zamiejscowym w Lubinie. Dostępne są także studia podyplomowe.

UJW wyróżnia bogate zaplecze naukowo badawcze oraz dydaktyczno-techniczne. Polkowicka uczelnia może poszczycić się supernowoczesnym, inteligentnym budynkiem. Studenci odbywają praktyki w lokalnych zakładach pracy. Mają możliwość uczestniczenia w programie Erasmus +, licznych konferencjach czy seminariach.

Dowiedz się więcej o studiach i rekrutacji do UJW.



Ocena uczelni

6.07 / 10
80 głosów

Opinie (32)
Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach, UJW Polkowice

Szczepan
Jak wygląda informatyka na tej uczelni, jeśli chodzi o poziom? Proszę o opinie.
21.12.2023
28.06.2023
Janek
A czy Lubin w koncu pomyśli o studiach pielegniarskich? Za 10 lat nie będzie miał kto pracowac, dwa szpitale i wiele przychodni. Wrocław wypuszcza rocznie 140 absolwentow i od razu jest w stanie zagwarantować miejsca w szpitalu, PWSZ Głogów ok 20 miejsc rocznie...co to jest. Mozna by było nawet zachecic ludzi do studiowania poprzez stypendia, ukończysz, podejmiesz pracę w lubinie, dostaniesz 1000zl dodatku do pensji
Wojtek
interesuja mnie studia na kierunku Informatyka, na stronie podana jest opłata 3300 zł za pierwszy rok. Nie ma rozpiski na płatności comiesięczne. Czy to oznacza, że trzeba od razu zapłacić za cały rok z góry po podpisaniu umowy?
06.06.2023
09.03.2023
adam
Polecacie górnictwo? Jak ten kierunek ma się do przyszłej pracy?
UJW
odpowiedź dla marek z dnia 14.09.2022
Witaj Marku, co konkretnie Cię interesuje? W ofercie na bieżący r.a. 2022/2023 mamy klika nowości, m.in. Górnictwo i geologię II stopnia czy Cyberbezpieczeństwo na kierunku Informatyka. Pełną ofertę znajdziesz tu: https://ujw.pl/oferta-ksztalcenia/ Jeśli masz pytania zapraszamy do kontaktu telefonicznego: 76 746 53 45. Pozdrawiamy UJW
14.09.2022
14.09.2022
marek
Czy jakieś zmiany w ofercie przewidziane są na przyszły rok?
Marek
Kierunki/specjalności górnicze mają obecnie sens. Jest potem sensowna praca?
23.03.2021
22.12.2020
Olga
To zaskakujące, że nie ma chętnych na prawo. Chyba, że jednak ludzie wolą na publicznych studiować.
UJW
odpowiedź dla Olga z dnia 11.11.2020
Oczywiście, że warto rozpocząć studia na UJW. Nauka sama w sobie jest kluczem do samorozwoju. Prawo to kierunek szczególny. W tym roku akademickim niestety nie było zbyt wielu chętnych, więc nie udało nam się utworzyć tzw. rocznika. Więcej osób aplikowało na Administrację, gdzie program studiów obejmuje swoim obszarem m.in. formalno-prawne zasady funkcjonowania organizacji, instytucji publicznych itp. Mamy świetnych wykładowców, znanych w regionie ekspertów prawa. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą: na www.ujw.com.pl
17.11.2020
11.11.2020
Olga
Rozważam studiowanie prawa, na pewno łatwiej dostać się, niż na uniwerek. Ale jak oceniacie same studia, poziom?
UJW
odpowiedź dla Kolo z dnia 02.10.2020
Na Logistyce prowadzony jest lektorat z j. angielskiego oraz j. niemieckiego. W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu tel. 76 746 53 53 lub mailowo: promocja@ujw.pl. Pozdrawiamy!
27.10.2020
02.10.2020
Kolo
Jakie lektoraty są dostępne na Logistyce?
UJW
odpowiedź dla Paweł z dnia 21.08.2020
Nasza Uczelnia jest jedyną niepubliczną w kraju, która kształci na kierunku górniczym. Wykładowcy to większości doświadczeni praktycy, wieloletni współpracownicy KGHM. To gwarantuje studentom zdobycie nie tylko wiedzy teoretycznej, lecz także umiejętności wykorzystania tej wiedzy w praktyce. Warto podkreślić, że wspólnie z miedziową spółką podpisaliśmy porozumienie o kształceniu dualnym. To stwarza liczne korzyści dla studentów i absolwentów kierunku Górnictwo i geologia. Szczegóły znajdzie Pan pod linkiem: http://ujw.pl/?p=10752 Zapraszamy serdecznie. Pierwszy rok studiów niższe czesne. Ta promocja trwa do końca sierpnia 2020 roku.
24.08.2020
21.08.2020
Paweł
Jak oceniacie górnictwo w szkole niepublicznej? Odpowiada mi lokalizacja, a myślę właśnie o takim kierunku.
Gość
Niezła uczelnia,tylko wykładowcy niektórzy,są bezczelni i się panoszą jak np:D.Z. Potrafią pomawiać studentów o plagiaty.
13.01.2019
23.08.2018
Rafał
uczelnia do niczego, brak prawdziwych sal laboratoryjnych , wykładowcy lepsi i gorsi ogólnie nie polecam chyba ze ktoś chce mieć tytuł żeby mieć
student
uczelnia spoko, wykładowcy również-jedni wymagają więcej inni mniej, ale na zaliczenia trochę trzeba się postarać. Jedyny problem to bardzo często bezmyślnie ułożony plan zajęć i brak porządnego budynku, a przede wszystkim jakiegoś barku lub kawiarenki, żeby można było w przerwach wypić kawę i spokojnie zjeść śniadanie.
24.09.2013
11.06.2013
brono
skąd jest kadra wykładowców? gdzie sprawdzić nazwiska i stopnie naukowe osób z ktorymi moga być zajęcia?
tablet dla każdego???
czy na każdym kierunku dla każdego przyjetego studenta jest tablet? bo prezkliknalem sie na ich stronie na reklame z tym Tableciakiem, ale byla tam pelna oferta studiow, a nie widze nic wiecej o zasadach przyznawiania tabletow, czy to nowosc czy stala praktyka w tej uczelni, ze daja gadzety? ponoc jest to coraz popularniejsze, ze uczelnie obdarowuja na poczatku, pytanie co bedzie dalej???
16.05.2013
08.04.2013
Sara
Uczelnia młoda, z wieloma możliwościami, wykładowcy wymagający, wielu studentów na wymianach, międzynarodowa kadra dydaktyczna, doktorzy i profesorowi super z mega doświadczeniem, niektóre zajęcia w obcych językach. polecam tanie studiowanie.
hann
a jak tak nie uważam, nie zawsze bardziej znana uczelnia okazuje się dla każdego dobra, ja studiuje tu stosunki międzynarodowe i jestem całkiem zadowolona, odpowiada mi poziom nauczania oraz podejście wykładowców, atmosfera na uczelni tez jest spoko
29.03.2013
26.11.2012
wercia
mnie jakoś nie zachwyciła ta szkoła. Tylko cztery kierunki studiów? Chyba, że nie widzę więcej... Poza tym to jest szkoła prywatna więc wiążą się z tym koszty - pewnie niemałe. Niby są jakieś dofinansowania i pomoce materialne ale wiadomo, że nie każdy dostanie. Jak już płacić za studia to w lepszej uczelni, w większym mieście
nico
Zdecydowanie polecam!
20.07.2012
09.07.2012
amanda
uczelnia całkiem w porządku, czasem występuja jakieś problemy organizacyjne ale to bardzo rzadko. Stosunki międzynarodowe - bardzo fajny kierunek, duży wachlarz możliwości pracy. Szczególnie w instytucjach związanych z UE.
98yu
ok
02.04.2012
20.03.2012
lolo
Według "perspektyw" oraz gazety "Rzeczpospolita zajmuje 2 miejsce na Dolnym Śląsku wśród licencjackich uczelni niepublicznych oraz 18 miejsce w Polsce wśród 50 najlepszych szkół wyższych w tej kategorii. To chyba dobry wynik? ;) .
nikie
chyba jednak nie ma. Ja przynajmniej nic o tym nie wiem. Ale popatrz w innych szkołach widziałem, ze sie ogłaszali gdzies w miescie ostatnio jak stałem na przystanku na plakacie
23.01.2012
19.01.2012
bolo
Czy ktoś wie czy bedzie jakas rekrytacja zimowa?
Karolina
Nieraz tak bywa, jak dla mnie to akurat plus mam czas na coś czego nie mogę zrobić normalnie np wypad do miasta:)
17.01.2012
13.01.2012
Ose
A ja myślę, że średnio. pare razy zdarzyło się, że dziwnym trafem zajęcia zostały odwołane... moim zdaniem trzeba uprzedzić trochę wcześniej, bo tak to wiaodmo nie ma co człowiek ze sobą potem zrobić
marco
poziom dość dobry. uczelnia zbiera dobre opinie wśród studentów. wydaje mi się, że warto
15.12.2011
11.12.2011
miffy
Poproszę o opinię o tej uczelni. Jaki poziom? Jacy wykładowcy?
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Politechnika Śląska
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Politechnika Lubelska
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Łódzka
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Politechnika Częstochowska
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku