• 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach

uczelnia niepubliczna, woj. dolnośląskie, 59-101 Polkowice, ul. Skalników 6b, (+76) 746 53 53, 746 53 51, ujw@ujw.pl

Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach to dawna Dolnośląska Szkoła Przedsiębiorczości i Techniki. Sztandarowym kierunkiem kształcenia od kilkunastu lat jest – zgodnie z tradycją górniczą regionu – Górnictwo i geologia.

Obecnie szkoła oferuje studia pierwszego i drugiego stopnia również na kierunkach administracyjnych, pedagogicznych, logistycznych, informatycznych czy związanych z zarządzaniem. Kształcenie realizowane jest również w wydziale zamiejscowym w Lubinie. Dostępne są także studia podyplomowe.

UJW wyróżnia bogate zaplecze naukowo badawcze oraz dydaktyczno-techniczne. Polkowicka uczelnia może poszczycić się supernowoczesnym, inteligentnym budynkiem. Studenci odbywają praktyki w lokalnych zakładach pracy. Mają możliwość uczestniczenia w programie Erasmus +, licznych konferencjach czy seminariach.

Dowiedz się więcej o studiach i rekrutacji do UJW.



Ocena uczelni

6.02 / 10
79 głosów

Opinie (32)
Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach, UJW Polkowice

Szczepan
Jak wygląda informatyka na tej uczelni, jeśli chodzi o poziom? Proszę o opinie.
21.12.2023
28.06.2023
Janek
A czy Lubin w koncu pomyśli o studiach pielegniarskich? Za 10 lat nie będzie miał kto pracowac, dwa szpitale i wiele przychodni. Wrocław wypuszcza rocznie 140 absolwentow i od razu jest w stanie zagwarantować miejsca w szpitalu, PWSZ Głogów ok 20 miejsc rocznie...co to jest. Mozna by było nawet zachecic ludzi do studiowania poprzez stypendia, ukończysz, podejmiesz pracę w lubinie, dostaniesz 1000zl dodatku do pensji
Wojtek
interesuja mnie studia na kierunku Informatyka, na stronie podana jest opłata 3300 zł za pierwszy rok. Nie ma rozpiski na płatności comiesięczne. Czy to oznacza, że trzeba od razu zapłacić za cały rok z góry po podpisaniu umowy?
06.06.2023
09.03.2023
adam
Polecacie górnictwo? Jak ten kierunek ma się do przyszłej pracy?
UJW
odpowiedź dla marek z dnia 14.09.2022
Witaj Marku, co konkretnie Cię interesuje? W ofercie na bieżący r.a. 2022/2023 mamy klika nowości, m.in. Górnictwo i geologię II stopnia czy Cyberbezpieczeństwo na kierunku Informatyka. Pełną ofertę znajdziesz tu: https://ujw.pl/oferta-ksztalcenia/ Jeśli masz pytania zapraszamy do kontaktu telefonicznego: 76 746 53 45. Pozdrawiamy UJW
14.09.2022
14.09.2022
marek
Czy jakieś zmiany w ofercie przewidziane są na przyszły rok?
Marek
Kierunki/specjalności górnicze mają obecnie sens. Jest potem sensowna praca?
23.03.2021
22.12.2020
Olga
To zaskakujące, że nie ma chętnych na prawo. Chyba, że jednak ludzie wolą na publicznych studiować.
UJW
odpowiedź dla Olga z dnia 11.11.2020
Oczywiście, że warto rozpocząć studia na UJW. Nauka sama w sobie jest kluczem do samorozwoju. Prawo to kierunek szczególny. W tym roku akademickim niestety nie było zbyt wielu chętnych, więc nie udało nam się utworzyć tzw. rocznika. Więcej osób aplikowało na Administrację, gdzie program studiów obejmuje swoim obszarem m.in. formalno-prawne zasady funkcjonowania organizacji, instytucji publicznych itp. Mamy świetnych wykładowców, znanych w regionie ekspertów prawa. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą: na www.ujw.com.pl
17.11.2020
11.11.2020
Olga
Rozważam studiowanie prawa, na pewno łatwiej dostać się, niż na uniwerek. Ale jak oceniacie same studia, poziom?
UJW
odpowiedź dla Kolo z dnia 02.10.2020
Na Logistyce prowadzony jest lektorat z j. angielskiego oraz j. niemieckiego. W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu tel. 76 746 53 53 lub mailowo: promocja@ujw.pl. Pozdrawiamy!
27.10.2020
02.10.2020
Kolo
Jakie lektoraty są dostępne na Logistyce?
UJW
odpowiedź dla Paweł z dnia 21.08.2020
Nasza Uczelnia jest jedyną niepubliczną w kraju, która kształci na kierunku górniczym. Wykładowcy to większości doświadczeni praktycy, wieloletni współpracownicy KGHM. To gwarantuje studentom zdobycie nie tylko wiedzy teoretycznej, lecz także umiejętności wykorzystania tej wiedzy w praktyce. Warto podkreślić, że wspólnie z miedziową spółką podpisaliśmy porozumienie o kształceniu dualnym. To stwarza liczne korzyści dla studentów i absolwentów kierunku Górnictwo i geologia. Szczegóły znajdzie Pan pod linkiem: http://ujw.pl/?p=10752 Zapraszamy serdecznie. Pierwszy rok studiów niższe czesne. Ta promocja trwa do końca sierpnia 2020 roku.
24.08.2020
21.08.2020
Paweł
Jak oceniacie górnictwo w szkole niepublicznej? Odpowiada mi lokalizacja, a myślę właśnie o takim kierunku.
Gość
Niezła uczelnia,tylko wykładowcy niektórzy,są bezczelni i się panoszą jak np:D.Z. Potrafią pomawiać studentów o plagiaty.
13.01.2019
23.08.2018
Rafał
uczelnia do niczego, brak prawdziwych sal laboratoryjnych , wykładowcy lepsi i gorsi ogólnie nie polecam chyba ze ktoś chce mieć tytuł żeby mieć
student
uczelnia spoko, wykładowcy również-jedni wymagają więcej inni mniej, ale na zaliczenia trochę trzeba się postarać. Jedyny problem to bardzo często bezmyślnie ułożony plan zajęć i brak porządnego budynku, a przede wszystkim jakiegoś barku lub kawiarenki, żeby można było w przerwach wypić kawę i spokojnie zjeść śniadanie.
24.09.2013
11.06.2013
brono
skąd jest kadra wykładowców? gdzie sprawdzić nazwiska i stopnie naukowe osób z ktorymi moga być zajęcia?
tablet dla każdego???
czy na każdym kierunku dla każdego przyjetego studenta jest tablet? bo prezkliknalem sie na ich stronie na reklame z tym Tableciakiem, ale byla tam pelna oferta studiow, a nie widze nic wiecej o zasadach przyznawiania tabletow, czy to nowosc czy stala praktyka w tej uczelni, ze daja gadzety? ponoc jest to coraz popularniejsze, ze uczelnie obdarowuja na poczatku, pytanie co bedzie dalej???
16.05.2013
08.04.2013
Sara
Uczelnia młoda, z wieloma możliwościami, wykładowcy wymagający, wielu studentów na wymianach, międzynarodowa kadra dydaktyczna, doktorzy i profesorowi super z mega doświadczeniem, niektóre zajęcia w obcych językach. polecam tanie studiowanie.
hann
a jak tak nie uważam, nie zawsze bardziej znana uczelnia okazuje się dla każdego dobra, ja studiuje tu stosunki międzynarodowe i jestem całkiem zadowolona, odpowiada mi poziom nauczania oraz podejście wykładowców, atmosfera na uczelni tez jest spoko
29.03.2013
26.11.2012
wercia
mnie jakoś nie zachwyciła ta szkoła. Tylko cztery kierunki studiów? Chyba, że nie widzę więcej... Poza tym to jest szkoła prywatna więc wiążą się z tym koszty - pewnie niemałe. Niby są jakieś dofinansowania i pomoce materialne ale wiadomo, że nie każdy dostanie. Jak już płacić za studia to w lepszej uczelni, w większym mieście
nico
Zdecydowanie polecam!
20.07.2012
09.07.2012
amanda
uczelnia całkiem w porządku, czasem występuja jakieś problemy organizacyjne ale to bardzo rzadko. Stosunki międzynarodowe - bardzo fajny kierunek, duży wachlarz możliwości pracy. Szczególnie w instytucjach związanych z UE.
98yu
ok
02.04.2012
20.03.2012
lolo
Według "perspektyw" oraz gazety "Rzeczpospolita zajmuje 2 miejsce na Dolnym Śląsku wśród licencjackich uczelni niepublicznych oraz 18 miejsce w Polsce wśród 50 najlepszych szkół wyższych w tej kategorii. To chyba dobry wynik? ;) .
nikie
chyba jednak nie ma. Ja przynajmniej nic o tym nie wiem. Ale popatrz w innych szkołach widziałem, ze sie ogłaszali gdzies w miescie ostatnio jak stałem na przystanku na plakacie
23.01.2012
19.01.2012
bolo
Czy ktoś wie czy bedzie jakas rekrytacja zimowa?
Karolina
Nieraz tak bywa, jak dla mnie to akurat plus mam czas na coś czego nie mogę zrobić normalnie np wypad do miasta:)
17.01.2012
13.01.2012
Ose
A ja myślę, że średnio. pare razy zdarzyło się, że dziwnym trafem zajęcia zostały odwołane... moim zdaniem trzeba uprzedzić trochę wcześniej, bo tak to wiaodmo nie ma co człowiek ze sobą potem zrobić
marco
poziom dość dobry. uczelnia zbiera dobre opinie wśród studentów. wydaje mi się, że warto
15.12.2011
11.12.2011
miffy
Poproszę o opinię o tej uczelni. Jaki poziom? Jacy wykładowcy?
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Zamojska
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Politechnika Łódzka
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Kaliski
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Politechnika Białostocka
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu