• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (26)
Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach, UJW Polkowice

Marek
Kierunki/specjalności górnicze mają obecnie sens. Jest potem sensowna praca?
23.03.2021
22.12.2020
Olga
To zaskakujące, że nie ma chętnych na prawo. Chyba, że jednak ludzie wolą na publicznych studiować.
UJW
odpowiedź dla Olga z dnia 11.11.2020
Oczywiście, że warto rozpocząć studia na UJW. Nauka sama w sobie jest kluczem do samorozwoju. Prawo to kierunek szczególny. W tym roku akademickim niestety nie było zbyt wielu chętnych, więc nie udało nam się utworzyć tzw. rocznika. Więcej osób aplikowało na Administrację, gdzie program studiów obejmuje swoim obszarem m.in. formalno-prawne zasady funkcjonowania organizacji, instytucji publicznych itp. Mamy świetnych wykładowców, znanych w regionie ekspertów prawa. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą: na www.ujw.com.pl
17.11.2020
11.11.2020
Olga
Rozważam studiowanie prawa, na pewno łatwiej dostać się, niż na uniwerek. Ale jak oceniacie same studia, poziom?
UJW
odpowiedź dla Kolo z dnia 02.10.2020
Na Logistyce prowadzony jest lektorat z j. angielskiego oraz j. niemieckiego. W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu tel. 76 746 53 53 lub mailowo: promocja@ujw.pl. Pozdrawiamy!
27.10.2020
02.10.2020
Kolo
Jakie lektoraty są dostępne na Logistyce?
UJW
odpowiedź dla Paweł z dnia 21.08.2020
Nasza Uczelnia jest jedyną niepubliczną w kraju, która kształci na kierunku górniczym. Wykładowcy to większości doświadczeni praktycy, wieloletni współpracownicy KGHM. To gwarantuje studentom zdobycie nie tylko wiedzy teoretycznej, lecz także umiejętności wykorzystania tej wiedzy w praktyce. Warto podkreślić, że wspólnie z miedziową spółką podpisaliśmy porozumienie o kształceniu dualnym. To stwarza liczne korzyści dla studentów i absolwentów kierunku Górnictwo i geologia. Szczegóły znajdzie Pan pod linkiem: http://ujw.pl/?p=10752 Zapraszamy serdecznie. Pierwszy rok studiów niższe czesne. Ta promocja trwa do końca sierpnia 2020 roku.
24.08.2020
21.08.2020
Paweł
Jak oceniacie górnictwo w szkole niepublicznej? Odpowiada mi lokalizacja, a myślę właśnie o takim kierunku.
Gość
Niezła uczelnia,tylko wykładowcy niektórzy,są bezczelni i się panoszą jak np:D.Z. Potrafią pomawiać studentów o plagiaty.
13.01.2019
23.08.2018
Rafał
uczelnia do niczego, brak prawdziwych sal laboratoryjnych , wykładowcy lepsi i gorsi ogólnie nie polecam chyba ze ktoś chce mieć tytuł żeby mieć
student
uczelnia spoko, wykładowcy również-jedni wymagają więcej inni mniej, ale na zaliczenia trochę trzeba się postarać. Jedyny problem to bardzo często bezmyślnie ułożony plan zajęć i brak porządnego budynku, a przede wszystkim jakiegoś barku lub kawiarenki, żeby można było w przerwach wypić kawę i spokojnie zjeść śniadanie.
24.09.2013
11.06.2013
brono
skąd jest kadra wykładowców? gdzie sprawdzić nazwiska i stopnie naukowe osób z ktorymi moga być zajęcia?
tablet dla każdego???
czy na każdym kierunku dla każdego przyjetego studenta jest tablet? bo prezkliknalem sie na ich stronie na reklame z tym Tableciakiem, ale byla tam pelna oferta studiow, a nie widze nic wiecej o zasadach przyznawiania tabletow, czy to nowosc czy stala praktyka w tej uczelni, ze daja gadzety? ponoc jest to coraz popularniejsze, ze uczelnie obdarowuja na poczatku, pytanie co bedzie dalej???
16.05.2013
08.04.2013
Sara
Uczelnia młoda, z wieloma możliwościami, wykładowcy wymagający, wielu studentów na wymianach, międzynarodowa kadra dydaktyczna, doktorzy i profesorowi super z mega doświadczeniem, niektóre zajęcia w obcych językach. polecam tanie studiowanie.
hann
a jak tak nie uważam, nie zawsze bardziej znana uczelnia okazuje się dla każdego dobra, ja studiuje tu stosunki międzynarodowe i jestem całkiem zadowolona, odpowiada mi poziom nauczania oraz podejście wykładowców, atmosfera na uczelni tez jest spoko
29.03.2013
26.11.2012
wercia
mnie jakoś nie zachwyciła ta szkoła. Tylko cztery kierunki studiów? Chyba, że nie widzę więcej... Poza tym to jest szkoła prywatna więc wiążą się z tym koszty - pewnie niemałe. Niby są jakieś dofinansowania i pomoce materialne ale wiadomo, że nie każdy dostanie. Jak już płacić za studia to w lepszej uczelni, w większym mieście
nico
Zdecydowanie polecam!
20.07.2012
09.07.2012
amanda
uczelnia całkiem w porządku, czasem występuja jakieś problemy organizacyjne ale to bardzo rzadko. Stosunki międzynarodowe - bardzo fajny kierunek, duży wachlarz możliwości pracy. Szczególnie w instytucjach związanych z UE.
98yu
ok
02.04.2012
20.03.2012
lolo
Według "perspektyw" oraz gazety "Rzeczpospolita zajmuje 2 miejsce na Dolnym Śląsku wśród licencjackich uczelni niepublicznych oraz 18 miejsce w Polsce wśród 50 najlepszych szkół wyższych w tej kategorii. To chyba dobry wynik? ;) .
nikie
chyba jednak nie ma. Ja przynajmniej nic o tym nie wiem. Ale popatrz w innych szkołach widziałem, ze sie ogłaszali gdzies w miescie ostatnio jak stałem na przystanku na plakacie
23.01.2012
19.01.2012
bolo
Czy ktoś wie czy bedzie jakas rekrytacja zimowa?
Karolina
Nieraz tak bywa, jak dla mnie to akurat plus mam czas na coś czego nie mogę zrobić normalnie np wypad do miasta:)
17.01.2012
13.01.2012
Ose
A ja myślę, że średnio. pare razy zdarzyło się, że dziwnym trafem zajęcia zostały odwołane... moim zdaniem trzeba uprzedzić trochę wcześniej, bo tak to wiaodmo nie ma co człowiek ze sobą potem zrobić
marco
poziom dość dobry. uczelnia zbiera dobre opinie wśród studentów. wydaje mi się, że warto
15.12.2011
11.12.2011
miffy
Poproszę o opinię o tej uczelni. Jaki poziom? Jacy wykładowcy?
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Gdański
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy