• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Głogowie

uczelnia publiczna, woj. dolnośląskie, 67-200 Głogów, ul. Piotra Skargi 5, (+76) 835 35 66, kontakt@pans.glogow.pl

Państwowa Akademia Nauk stosowanych w Głogowie, dawniej Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie, to jedna z młodszych uczelni zawodowych w Polsce. Powstała w 2004 roku w odpowiedzi na zapotrzebowanie na edukację wyższą w regionie, pozwalając na zdobycie dyplomu studiów wyższych bez konieczności dojazdu do dużych ośrodków akademickich. Stawia na bardzo bogaty system stypendialny, prowadzi żłobek, jest ośrodkiem opiniotwórczym i kulturotwórczym – jedną z najważniejszych instytucji w regionie. Siedziba uczelni jest wizytówką miasta.

Obecnie PANS w Głogowie oferuje studia licencjackie, inżynierskie i magisterskie na kierunkach związanych z pedagogiką, nowymi mediami, rachunkowością, pielęgniarstwem, pedagogiką, automatyką i robotyką, metalurgią czy inżynierią i logistyką produkcji.

Poznaj dostępne specjalności, sprawdź terminy i zasady rekrutacji.



Ocena uczelni

5.19 / 10
202 głosów

Opinie (45)
Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Głogowie, PANS Głogów

Martha
Czy wybiera się, ktoś na Finanse i rachunkowość z Nowej Soli lub okolic ?
12.09.2023
05.08.2023
PWSZ w Głogowie
odpowiedź dla Ewa z dnia 04.08.2023
Nabór na studia trwa cały czas. Zakończy się 17 września. Studia magisterskie uzupełniające moę podjąć osoba, która ukończyła studia licencjackie. https://pwsz.glogow.pl/dla-kandydatow/ Zapraszamy.
Ewa
do kiedy można się zapisać nas studia licencjackie na Pielęgniarstwo? Na stronie są też magisterskie pielęgniarskie, czy to znaczy że po maturze można zacząć albo licencjackie albo magisterskie?
04.08.2023
06.06.2023
Gosia
Dzień dobry, czy cos sie zmieniło przez rok i może planuja Państwo otworzyc studia wieczorowe/ weekendowe pielegniarskie dla pracujących?
PWSZ w Głogowie
odpowiedź dla asia z dnia 24.04.2023
Specjalności na poszczególnych kierunkach uruchamiane są zgodnie z zaintersowaniem studentów przy odpowiedniej liczbie chętnych. Niektóre specjalności są bardziej popularne, inne mniej. Nie możemy zagwarantować uruchomienia.
24.04.2023
24.04.2023
asia
Czy wszystkie specjalności są zawsze uruchamiane? Chodzi mi o finanse i rachunkowość.
PWSZ w Głogowie
odpowiedź dla ula z dnia 14.09.2022
Na ogół nie ma problemu z dostaniem się na studia. Przeszkodą w przyjęciu kandydata mogą być głównie błędy lub problemy formalne (brak świadectwa, brak dokumentów, brak rejestracji w systemie w określonym terminie, itp.).
14.09.2022
14.09.2022
ula
Czy jest problem z dostaniem się na studia, czy raczej większość zostaje przyjęta?
Absolwentka
Fajna, niewielka uczelnia, świetne pracownia, mili wykładowcy.
12.04.2022
12.04.2022
PWSZ w Głogowie
odpowiedź dla Emi z dnia 07.04.2022
Niestety, nie. Studia pielęgniarskie, zarówno licenacjackie jak i magisterskie uzupełniające, prowadzone są tylko w trybie stacjonarnym. Warto jednak zauważyć, że również taka forma studiów pozwala pogodzić naukę z pracą, czego dowodem są nasi studenci - około 50-60% studentów kierunku pielęgniarstwo w PWSZ w Głogowie pracuje zawodowo i studiuje.
Emi
Czy mają Państwo w planach otworzyć kierunek pielęgniarstwo weekendowe dla pracujących?
07.04.2022
15.03.2022
Jacek
Studia niestacjonarne i zjazdy w piątki? Trochę nietypowe.
PWSZ w Głogowie
odpowiedź dla Kaja z dnia 25.02.2022
Informacje o warunkach i trybie rekrutacji na studia w roku akademickim 2022/23 zostały już zaktualizowane na stronie uczelni w zakładce Dla Kandydatów
28.02.2022
25.02.2022
Kaja
Na stronie uczelni widzę zasady rekrutacji na miniony rok. Czy są one wiążące, czy coś się może zmienić w kwestii obowiązujących przedmiotów?
PWSZ
Specjalności na poszczególnych kierunkach uruchamiane są zgodnie z zaintersowaniem studentów przy odpowiedniej liczbie chętnych. Niektóre specjalności są bardziej popularne, inne mniej. Nie możemy zagwarantować uruchomienia.
18.02.2022
25.01.2022
Ala
Czy wszystkie specjalności są zawsze uruchamiane? Interesuje mnie analityk biznesowy na rachunkowości. Czy jest gwarancja, że będzie grupa?
Pytający
Nie rozumiem, dlaczego zajęcia na studiach zaocznych na PWSZ odbywają się już w piątek? W moim przypadku (i pewnie nie tylko w moim) to bardzo utrudnia pogodzenie studiów zaocznych z pracą zawodową. Na większości uczelni zajęcia na studiach zaocznych odbywają się w soboty i niedziele (czyli standardowo weekend) ...
15.10.2021
14.04.2021
Joanna
Zainteresowały mnie Nowe media. Czy jest gwarancja, że proponowane specjalności zostaną uruchomione, czy może się zdarzyć, że nie będzie odpowiedniej liczby chętnych?
Big
Skąd wiadomo, że studia są bardzo ciekawe i zapewniają szeroki wachlarz (co za psudohumanista to pisał????) perspektyw zatrudnienia (okropne!), jak dopiero rusza ta specjalność, a nawet nie kierunek? I co to za promocja z kontynuacją jakiegoś technikum. Jakie studia są kontynuacją? Każdy po maturze może iść. promocja jak ormocja.
03.08.2020
31.05.2020
Witam
Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat studiów pielegniarskich? I ile takie studia kosztują?
Anna
odpowiedź dla Paweł z dnia 24.01.2020
Witam, na kierunku metalurgia proponujemy 2 specjalności: inżynieria produkcji i zarządzanie oraz zaawansowane technologie wytwarzania a na kierunku automatyka i robotyka: automatyzacja i utrzymanie ruchu oraz NOWOŚĆ - elektrotechnika przemysłowa. Studia są bardzo ciekawe i zapewniają szeroki wachlarz perspektyw zatrudnienia. Zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej https://pwsz.glogow.pl/ . Można podejrzeć program studiów oraz plan zajęć kierunków, które Pana interesują. Zapraszamy również do kontaktu telefonicznego lub mailowego, chętnie odpowiemy na wszystkie pytania.
24.01.2020
24.01.2020
Paweł
Zastanawiam się nad kierunkami inżynierskimi. Czy ktoś z Was może powiedzieć coś o studiowaniu metalurgii lub automatyki i robotyki? Czy jest ciężko, ogólnie jakie klimaty.
prośba o opinie
czy możecie napisać jak się tutaj studiuje? interesuje mnie kierunek Nowe Media, słyszę różne głosy, nie chce pisać, czy dobre czy złe, bo czekam na Wasze opinie i ma nadzieję, że to będą konstruktywne wypowiedzi dot. poziomu nauki, przedmiotów, wykładowców. Czy warto według Wasz iść na te studia?
25.09.2019
30.09.2016
mucha
Chodzą słuchy, że odchodzi Dr Jolanta Lipińska-Lokś i będzie tylko na Uniwersytecie Zielonogórskim. Czy ktoś może to potwierdzić? Bo jeśli tak to ja zmieniam uczelnię
IX Głogowskie Dni Nauki i Sztuki
W dniach 16-18 marca 2016 r. w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Głogowie odbędą się dni otwarte uczelni pn. IX Głogowskie Dni Nauki i Sztuki. Program tegorocznej edycji wydarzenia jest wyjątkowo bogaty. Proponujemy różnego rodzaju warsztaty, laboratoria, wykłady, pokazy i prezentacje z różnych dziedzin wiedzy i sztuki. Zapraszamy także do udziału w wielu konkursach, w których do wygrania są atrakcyjne nagrody. Każdego roku w wydarzeniu tym bierze udział kilkaset osób. Liczymy, że również w programie tej edycji każdy znajdzie coś dla siebie.
24.02.2016
19.08.2015
marchewa
ja też się zastanawiam nad tym kierunkiem Nowe Media, Reklama, Kultura - chętnie bym się dowiedziala czegoś więcej ale od studentów tego kierunku, Jes ktoś, kto to studiuje tutaj?
NOWE MEDIA
ja nie widzę Grafiki, jest kierunek Nowe Media, ale jak czytam opis to bardziej bliższy dziennikastwu, trochę społecznościowych, ale z grafiką to nie raczej nic wspólnego
17.06.2015
08.12.2014
grafika???
czy PWSZ w Głogowie prowadzi kierunek GRAFIKA??? na ich stronie nie mogę nic znaleźć, w ogóle jakis koszmar, brak linku do wykazu kierunków a pod zakladka Rekrutacja bełkot totalny, dokumenty sie nie otwieraja.... tutaj na tym portalu wyskakuje przy nich kierunek Grafika, ale nie slyszałam jakoś, żeby oni mieli GRafikę? To cos nowego?
student?ka
przepraszam za błędy ortograficzne, natura rzeczy martwych :D
04.01.2014
04.01.2014
Student?ka
Uczelnia jak uczelnia, wykladowcy w sumie dobrzy, ale olewaja sporo, na zajeciach sporo jakis filmow zamiast nauki , wiec nie polecam, jesli ktos moze to neich wybierze co innego. Ps mowilam o pedagogice
finanse i rachunkowość
kto studiuje na PWSZ w Głowgowie kierunek Finanse i Rachunkowość? z jaka maturą się dostaliście i jak jest cieżko? czy po pierwszym roku duzo osób odpadło albo zrezygnowało? napiszcie troche, bardzo mi zalezy, zeby zebrac troche informacji
27.05.2013
18.12.2012
karolka
Jak się nie ma pomocy ze strony rodziców czy innej pomocy materialnej to na studiach dziennych nie da się rady. Bo jak praca to nie nauka i odwrotnie. Ludzie nawet nie zdają sobie sprawy ile pieniędzy się wydaje na studiach... Dlatego jak ktoś zamierza pracować to lepiej od razu wybrać studia zaoczne bo pracy z dziennymi się nie pogodzi.
rozsądny
Niestety, żeby się utrzymać na studiach dziennych sama to raczej trzeba pracować w pełnym wymiarze, a przez to zawala się uczelnię. Może pomyśl o studiach zaocznych? To nie jest taka zła opcja, jak niektórzy myślą.
28.10.2012
25.07.2012
kxaza
moze to glpupie pytanie, ale w Glogowie do tej pory bywalam "przejazdem", jak trzeba bylo cos zalatwic, teraz mysle o studiach tutaj i dlatego mam pytanie: na ile Glogow jest takim miastem, zeby znalezc prace (kelnerki, dorywczo gdzies w biurze, na promocjach), czy tam w ogole dzieje sie cos ciekawego? wieczorem mozna wyjsc? pobawic sie? prosze potraktowac moje pytanie powaznie, naprawde chcialbym wiedziec, czy jestem w stanie sama dorobic sobie, aby sie utzrymac na studiach
detol
a ja z kolei musze przyznac że ekonomia nie jest trudna. Jeśli nie masz problemu z kojarzeniem i logicznym myśleniem to powinieneś sobie dać radę. Ja miałem problemy z matmą w lo a tu na ekonomii naprwdę jest spoko
09.07.2012
09.07.2012
detol
a ja z kolei musze przyznac że ekonomia nie jest trudna. Jeśli nie masz problemu z kojarzeniem i logicznym myśleniem to powinieneś sobie dać radę. Ja miałem problemy z matmą w lo a tu na ekonomii naprwdę jest spoko
lekon
Moja opinia o ekonomii jest dość prosta - trudny kierunek. Tzn. relatywnie trudny, bo ja się odnajduję, ale nie powiedziałbym, że robię to po kosztach. Raczej dużym nakładem wcześniej wspomnianych. Mam nadzieję, że zaprocentuje to odpowiednią posadą w przyszłości
30.04.2012
01.04.2012
matooł
Głogów głogów, miasto bogów ! haha, ok, koniec żartów. Dobra uczelnia, która próbuje wyprowadzić na ludzi takich matołów jak ja, a wychodzi im to z coraz lepszymi skutkami.
lurek
Jest tak szeroki wachlarz możliwości do wyboru, że jestem pod ogromnym wrażeniem. Zawsze myślałem, że te PWSZ to jakaś lipa, a tutaj proszę, jakie zaskoczenie. Waham się między dwoma kierunkami, ale ostatecznie zdecyduję się chyba na metalurgię. Polecam PWSZ !
30.03.2012
21.03.2012
ekonom
ja jestem na ekonomi ze specjalonościa rachunkowość. Głównie zależy mi na papierku, nigdy nie byłem zbytnio ambitny. Aczolwiek nie znaczy, że chcę powiedzieć że tu oprócz papierka nie otrzymam nic;) Generalnie dużo pamiętam z zajęc, więc nie muszę się dużo uczyć. Jestem zadowolony, polecam;)
grafika
kto studiuje w PWSZ w Głogowie kierunek GRAFIKA??? czy jestescie zadowoleni? czego konkretnie ucza, co mozna pozniej robic?
21.03.2012
10.03.2012
rija
Ludzie śmieją się, że po tym możesz transformersy budować. Jest to ciężki kierunek, na dobrą sprawę nierozwinięty w Polsce tak jak na zachodzie czy dalekim wschodzie, aczkolwiek zawsze lepiej to, niż jakiegoś humana. Dużo fizyki, ale to raczej było do przewidzenia. Ogólnie dla chcącego nic trudnego, chociaż proponowałbym jakąś polibudę
Franek
zastanawiam sie nad kierunkiem Automatyka i Robotyka, wiem, ze nei nalezy on do latwych, dlatego mam pytanie, jak Wy oceniacie poziom trudnosci na pierwszym roku? czy byliscie zaskoczeni pozytywnie czy raczej negatywnie? jacy sa wykladowcy i jakie maja nastawienie do studentow? jak wygladaja zaliczenia i ile osob odpada z drugiego albo ma poprawki. Bdede wdzieczny za opinie od kolegow z tego kierunku albo chociaz z tej uczelni, ktorzy maja rozeznanie.
16.02.2012
23.01.2012
anna kowalewska
bardzo fajne działania macie na rzecz potrzebujących to się teraz chwaali - gartuluje pomysłów
extra
Nasi studenci są najlepsi - odbyli świąteczne spotkanie w domu dziecka i fajnie. Dobrze, że mamy takich studentów u nas :D
13.01.2012
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Politechnika Poznańska
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Politechnika Śląska
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Zamojska
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu