• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Szkoła Wyższa Rzemiosł Artystycznych i Zarządzania we Wrocławiu

uczelnia niepubliczna, woj. dolnośląskie, 50-257 Wrocław, ul. Drobnera 5, (+71) 791 77 22, sekretariat@swraiz.pl

Szkoła Wyższa Rzemiosł Artystycznych i Zarządzania we Wrocławiu to niepubliczna uczelnia założona w 2002 roku. Od lat prowadzi działalność naukową związaną z jubilerstwem i kamieniami szlachetnymi.

Szkoła podzielona jest na dwa zakłady: zabytkoznawstwa i historii sztuki oraz gemmologii, mineralogii i petrografii. Posiada również własną bibliotekę i liczne pracownie z profesjonalnym wyposażeniem. Organizuje także zajęcia w plenerze. Oferuje zarówno studia, jak i dodatkowe kursy, szkolenia oraz konkursy.

Dowiedz się więcej na temat rekrutacji i zapoznaj się z listą kierunków Szkoły Wyższej Rzemiosł Artystycznych i Zarządzania we Wrocławiu.


Ocena uczelni

5.20 / 10
128 głosów

Opinie (19)
Szkoła Wyższa Rzemiosł Artystycznych i Zarządzania we Wrocławiu, SWRAIZ Wrocław

A.K.
Po zakończeniu urlopu dziekańskiego i powrocie na uczelnię okazało się, że nie ma już przedmiotu który powinienem zaliczyć a uczelnia wywaliła na to jaja nie dając możliwości ukończenia szkoły. Strata czasu i pieniędzy
22.02.2024
25.07.2023
Kinga
Jestem świeżo upieczoną absolwentką jubilerstwa i rzeczoznawstwa kamieni szlachetnych. Szkoła dla prawdziwych pasjonatów rzemiosła. Dla ludzi zdecydowanych i zaangażowanych w rozwój swoich pasji. Uczelnia jest kameralna i panuje przyjacielska atmosfera między studentami oraz wykładowcami.
Vasillas
Poznałem tutaj wspaniałych ludzi. Profesjonalnych wykładowców wraz z ich własnymi pracowniami, w których na co dzień pracują. Dało mi to bardzo dużo. Gdy zaczynałem tą szkołę miałem 31 lat i niemal na każdych zajęciach w pracowni uczyłem się czegoś zupełnie dla mnie nowego. Polecam
24.07.2023
18.07.2022
SWRAiZ Wrocław
odpowiedź dla Absolwentka2022 z dnia 15.07.2022
Gwoli wyjaśnienia -pracę licencjacką można pisać na wniosek Studenta jak na "starych" zasadach. Nowy program kształcenia pisania pracy nie wymaga. Jednocześnie obowiązuje egzamin dyplomowy. Pozdrawiamy Zespół Dziekanatu SWRAiZ
Absolwentka2022
Obecnie tylko specjalność jubilerska i kamienie szlachetne. Mała, kameralna Uczelnia, dużo zajęć praktycznych i nowe technologie projektowania biżuterii 3D. Kadra głównie z Uniwersytetu, jubilerzy i ludie zainteresowani kamieniami szlachetnymi i diamentami będą tutaj zadowoleni. Nie trzeba pisać pracy dyplomowej, ale jednak jest egzamin na koniec.
15.07.2022
17.01.2019
M
Absolutnie nie polecam. Szkola to masakra. Zla organizacja i malo sie mozna nauczyc. Papiery po ulonczeniu otrzymacie najszybciej po roku. Pracownie nie spelniaja zasad bhb.
Dami
Hej, Szukam aktualnych informacji o konserwacji dzieł sztuki na Wyższej Szkole Rzemiosł Artystycznych we Wrocławiu. Ktoś,coś???
01.07.2017
20.09.2015
ciekawska
Hej, szukam aktualnych informacji o kierunku konserwacja i restauracja dzieł sztuki. Czytałam komentarze na różnych forach, ale pochodziły sprzed paru lat i dotyczyły głównie jubilerstwa. Uczelnia trochę kosztuje, dlatego muszę wiedzieć, czy warto zainwestować w studia ;) z góry dzięki za jakiekolwiek informacje!
Kasia
Byłam tam rok, nie polecam! Brak pracowni, za dużo teorii, czasami cały semestr nie ma zajęć praktycznych, skandal! Na wykładach często trzeba siedzieć na korytarzu bo w sali nie ma miejsca na tyle osób! To nie uczelnia, to pomyłka! Droga szkoła, która nic nie oferuje!
22.10.2013
21.07.2013
przyszła studentka restauracji
czy ktoś wie kiedy dziekanat przyjmuje podania do szkoły? niestety szkoła jest zamknięta a telefonu nie odbierają:(
min
nawet nie wiedziałam, że aż taką dobrą kadrę tutaj macie! muszę się naprawdę zastanowić, a jak wyglądają zajęcia na Jubilerstwo i rzeczoznawstwo kamieni szlachetnych, bo to brzmi bardzo ciekawie?
04.07.2012
21.03.2012
doris
Zajęcia tutaj to czysta przyjemność, szczególnie praktyczne. Fakt faktem jest sporo teorii ale jeśli ktoś wybrał ten kierunek to raczej dlatego że wiąże z nim swoją przyszłość. Mamy bardzo dobrą kadre z ASP, PW oraz UW.
mades
ukończylam tam jubilerstwo. Dla ludzi z pasją, bdaz co badz - jakism talentem artystycznym i zmyslem - to swietny kierunek. Studia wymagajace od ciebie sporo pracy i zaangazowania. Wiele teorii, ale i wiele warsztatow. Uczysz sie od fachowcow, mistrzow. To naprawde cieawe zajecia. Dzis, po 3letniej edukacji moge powiedziec,ze wiedza,ktora tam zdobylam byla mi niezbedna w prowadzeniu wlasnej pracowni jubilerskiej, co robie z powodzeniam. polecam!
19.03.2012
01.03.2012
ochrona dóbr kultury
co sądzicie o tym kierunku - Ochrona Dóbr Kultury??? bylabym wdzieczna za opinie studentow starszych rocznikow, jak wygladaja zajecia, na ktorym roku wybieracie specjalizacje, co planujecie robic po skonczeniu studiow? czy mozna pracowac na uczelni po tym kierunku i wykladac?
Pauli
w końcu sama nazwa mówi za siebie co to za szkoła. Macie tam też inne fajne kierunki, lecz potwierdzam, że jubilerstwo fajnie sie kojarzy. Mi np w pierścionkiem zareczynowym
23.01.2012
19.01.2012
ona1
macie racje, tez jestem w szoku. Tylko zwroccie uwage, ze Jubilerstwo to NIE kierunek studiow. To jest specjalnosc na kierunku Ochrona dóbr kultury. Ja temat traktuj bardziej hobbystycznie, ale to rzeczywiscie moglyby byc calkiem przyjemne studia.
monik
ooo kurcze jubilerstwo?? ide tam!!
16.01.2012
11.12.2011
Kama - jubilerstwo
Niesamowita specjalność to jubilerstwo, jeszcze sie z taka propozycja studiow nie spotkalam. Napiszecie cos wiecej o mozliwosciach pracy i praktykach. Na stronce troche poczytalam, ale zalezaloby mi na opiniach osob, ktore tu studiuja. Czyli jak prowadzone sa zajęcia, kto ma cwieczenia ze studentami, czy zupelnie odjechane klimaty?
Art
Czy dobrze widze, ze na kierunku ochrona dóbr kultury na zadna specjalizacje nie ma testow predyspozycji? Znajoma mowila, ze w takich uczelniach artystycznych z reguly jest konkurs? ale tu chyba nie
11.12.2011
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Politechnika Poznańska
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Piotrkowska
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Rzeszowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Politechnika Śląska
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Politechnika Łódzka
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Techniczno-Informatyczna w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Tarnowska
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Mazowiecka w Płocku