Ocena uczelni


Komentarze (84)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Wojciech B

    Na kierunku Zarządzanie i Inżynieria produkcji zdobyłem wiedzę, którą wykorzystuje w praktyce pracując w zawodzie inżyniera procesu. Wysoki poziom nauczania, wykwalifikowana kadra dydaktyczna. Uczelnia praktycznie znajduje się w centrum Gdańska.. Polecam wszystkim tym, którzy chcą zdobyć wiedzę, którą będą mogli wykorzystać w karierze zawodowej.
    11/24/19
  • Kacper B

    Uczelnia z bardzo dobrym podejściem do studenta. Umożliwia połączenie pracy ze studiami zachowując przy tym wysoki poziom nauczania oraz dobrze przygotowując do zawodu. Wykładowcy i dziekanat są zawsze pomocni.
    6/2/19
  • Agnieszka R

    Uczelnia w sposób praktyczny przygotowuje do podjęcia pracy po studiowanym kierunku, Wykładowcy rzetelni, dziekanat pomocny studentom, plan umożliwiający połączenie nauki z pracą.
    5/16/19
  • Mikolaj

    Jestem zadowolony z wyboru tej szkoły. Studia zaoczne łatwo mozna połączyć z pracą, łatwy kontakt z dziekanatem i wykładowcami. Polecam tę uczulenie wszystkim przyszłym studentom 😊
    5/11/19
  • Sebastian L

    Jestem studentem tej szkoły. Uczelnia na której można spokojnie połączyć naukę z pracą. Dobry kontakt z dziekanatem. Wszędzie miła obsługa oraz chęć pomocy studentowi. Zdecydowanie polecam.
    5/8/19
  • Lukasz

    Szczerze polecam tą uczelnię każdemu kto chce zacząć przygodę ze studiowaniem i tym którzy chcą podnieść swoje preferencje. Dobrze wykwalifikowani wykładowcy + Miłe podejście do studenta stwarza bardzo dobrą atmosferę i chęci uczęszczania na tą uczelnię. Polecam Każdemu !
    4/26/19
  • Marcin J

    estem studentem tej szkoły. Bardzo wszystkim polecam. Uczelnia na której można spokojnie połączyć naukę z pracą. Wykładowcy bardzo uprzejmi. Dobry kontakt również z dziekanatem. Wszędzie miła obsługa oraz chęć pomocy studentowi. Zdecydowanie polecam.
    4/25/19
  • Jakub M

    GSW to bardzo dobra szkoła, zwłaszcza dla osób ktore pracują, polecam! Jestem na 7sem inż i zastanawiam sie nad magisterka i to bardzo powaznie :)
    2/2/19
  • gradoni

    Uczelnia na wysokim poziomie , bogata oferta ukierunkowania , zjazdy tylko w soboty i niedziele do max 18,30 co pozwala jeszcze na wykorzystanie weekendu dla siebie .POLECAM !
    9/10/18
  • Patrycja

    Hej czy ktoś moze napisać cos o surdo i tylko ? Planuje od października sie wybrać
    8/10/18
  • Surdotyflopedagogika

    Hej. Czy ktoś może coś powiedzieć o kierunku studiów podyplomowych - surdopedagogika i tyflopedagogika? Jak poziom? Praktyki? Kwalifikacje po studiach? :)
    8/7/18
  • gosia

    Hej. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kierunku Edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych? Można się czegoś nauczyć? Czy uczelnia naciąga na kasę? Myślę o tym kierunku zaocznie. Jeśli mam się niczego nie nauczyć, to nie opłaca mi się dojeżdżać z innego miasta.
    7/30/18
  • c.d.

    zapomniałam dodać, że chodzi mi o wykłądowców na Kryminalistyce :-) ale tytule podałam kierunek :-)
    6/27/18
  • Kryminalistyka

    Jak się czyta Wasze wpisy, to normalnie aż trudno uwierzyć, że wszyscy tacy zadowoleni... To chyba raczej rzadkie jest na prywatnych uczelniach, zreszta na państwowych pewnie też. Piszecie, że jest świetna kadra z najlepszych uczelni z Trójmiasta. Czy gdzieś na stronie znajde listę nazwisk wykładowców? Bo klikam na ich www ale nie ukrywam że się gobię na ich stronce.
    6/27/18
  • Adam K

    Poziom nauczania jest dość wysoki, a to za sprawą kadry, która w większość naucza także na najlepszych uczelniach publicznych w trójmieście. Bardzo bogata oferta edukacyjna, dzięki której na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Dużym plusem jest, iż zjazdy odbywają się tylko w soboty i niedziele. Dodatkowo uczelnia jest bardzo dobrze skomunikowana (ZTM/SKM). Gorąco Polecam!
    6/14/18
  • Forester

    Polecam GSW w Gdańsku. Przede wszystkim dobra obsługa dziekanatu połączona z uprzejmością. Zdecydowana większość wykładowców to praktycy prowadzący swoje kancelarie, biura doradcze itp. co pozwala im na przytaczanie sytuacji życiowych na zajęciach, dzięki czemu zajęcia stają się interesujące. Uczelnię polecam szczególnie osobom, które chcą pogodzić naukę z życiem prywatnym i zawodowym. Pozdrawiam. Absolwent Administracji II st.
    4/29/18
  • Student - arch. Krajobrazu - zarządzanie inż.

    Czytając pozostałe komentarze jestem bardzo zdziwiona tak pozytywna ocena tej uczelni. GSW to uczelnia dla osób, które szybko potrzebują zdobyć papierek. Podobno na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji czasami jest ciężko (zwłaszcza fizyka itp.). Matematyka - każdy tam ma z tym problem,z powodu jednego wykładowcy (nie życzę nikomu, aby spotkał się z nim). W gruncie rzeczy tak czy siak zdajesz matmę na ostatnim semestrze, bo cyt. : "pomożemy wam i was przepchniemy". Kierunek architektura krajobrazu - kompletne dno! Tylko ok. 3-4 wykładowców typowo dla tego kierunku. Reszta to wykładowcy, ktorżyczę wyglądają tam od lat (nie mając nic wspólnego z architekturą). Obecna siedzibą uczelni wcale nie jest lepsza od poprzedniej. Kompletne dno.... Załatwienie jakiejkolwiek sprawy graniczy z cudem! Uzyskanie stypendium socjalnego bądź naukowego - to jakiś cud. Jak juz dostaniesz pozytywna decyzję to na kasę czekasz praktycznie cały semestr. Ciągle zbywaja, zamiataja sprawy pod dywan. Studenci płacą gruba kasę, a to po prostu jakieś bagno! Nie polecam studiowania na tej uczelni! Szkoda nerwów, zdrowia, czasu i KASY!!!
    4/6/18
  • miki83

    Czy na takim kierunku jak Zarządzanie i inżynieria produkcji dużo osób odpada??
    4/4/18
  • Dimo

    Uczelnia z przyszłością. Na każdym erapie uczy. Ciężka jest matematyka i fizyka, ale wykladowcy chca uczyc i uczą. Kwestia naszego podejscia. Polecam
    3/31/18
  • Basia S.

    Bardzo polecam tą szkołę, wykłady na bardzo wysokim poziomie, wykładowcy ciekawie prowadzą zajęcia, a na dziekanat zawsze można liczyć, nie zawiodłam się. POLECAM
    3/12/18
  • Alicja

    Jestem już studentem GSW i bardzo cenię sobie wykłady na tej uczelni. Zajęcia ciekawe. Wykładowcy na wysokim poziomie. Sale wykładowe bardzo komfortowe. Dojazd do uczelni dogodny. W przerwach na zajęcia można dobrze się posilić w bufecie. Terminy zjazdów dobrze rozplanowane. Wszyscy mili i pomocni studentowi. Dziekuję wszystkim i polecam niezdecydowanym.
    3/12/18
  • Informatyka

    Chce podjac studia na kierunku informatyka, studiuje na polibudzie, ale interesuje mnie programowanie i chcialbym pracowac jako programista. Jakies opinie? Naucza czegos nowego?
    2/6/18
  • StudentGSW

    GSW to bardzo dobra szkoła, zwłaszcza dla osób ktore pracują, polecam!
    1/12/18
  • Student GSW

    Uważam, że uczelnia jest godna polecenia. Panuje w niej miła atmosfera . Dużo interesujących i rozwijających kierunków do wyboru. Poziom nauczania bardzo dobry. Wykładowcy są w porządku i przekazują dużo wiedzy, a na dziekanat zawsze można liczyć! Polecam :)
    12/20/17
  • Mirek D.

    Studiuję na kierunku Zarządzanie i Inżynieria Produkcji. Polecam wszystkim chcącym wyższe wykształcenie. Fajna atmosfera, wykładowcy i wzorowy kontakt w Dziekanacie. Czeka mnie praca inżynierska ale myślę aby dalej iść w kierunku magisterskich... Pozdrawiam wszystkich
    12/7/17
  • Student GSW

    Bardzo polecam tą szkołę napewno nie bedziesz niczego żałował. poziom nauczania bardzo dobry również duża ilość kierunków do wyboru. Polecam
    12/6/17
  • studentIPIL_GSW

    Uczelnia dająca możliwości rozwoju z innowacyjnymi metodami nauczania. Warto dodać, iż wykładowcy cieszą się dobrą opinią wśród innych uczelni. Wykładowcy przekazują wiedzę nie tylko w aspekcie teoretycznym, lecz również praktycznym. Warto skorzystać z oferowanego przez Uczelnię kursu wyrównawczego z matematyki dla studentów studiów inżynierskich, z pewnością się przyda na dalszym etapie nauki. Dużym plusem jest, iż zjazdy odbywają się tylko w soboty i niedziele. Ponadto uczelnia jest dobrze skomunikowana z komunikacją miejską (ZTM/SKM).
    12/5/17
  • Majka

    Mogę się wypowiedzieć o kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji - na pewno nie jest to kierunek dla osób, które chcą się "jakoś prześliznąć" do obrony pracy inżynierskiej. Niektóre przedmioty są trudne i wymagające a niektóre banalne i zalicza się je poprzez przygotowanie prezentacji lub napisanie pracy. Na początku sporo osób odpada przez matematykę i fizykę, potem można polec na termodynamice, mechanice, automatyce... No zależy na jakiego się trafi wykładowcę, na każdym semestrze trafią się i tacy i tacy :) Spokojnie da się pogodzić te studia z pracą zawodową, zjazdy są tylko w soboty i niedziele. Większość studentów to osoby pracujące, więc mniej tu typowych leniwych studentów, których jedyną rozrywką są imprezy. Panie z dziekanatu zazwyczaj bardzo pomocne (no chyba że trafi się na ich gorszy humor). Super sprawą jest możliwość zdobycia stypendiów, przez co płaci się mniej lub wcale
    10/12/17
  • Jan80

    Witam czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji na temat studiów na kierunku: zarządzanie i inżynieria produkcji!! jacy wykładowcy? jaki poziom? ile osób odpada po pierwszej sesji?
    8/27/17
  • Arch.kraj

    Kierunek dla nielicznych. Z własnego doświadczenia napisze że nie liczy się tutaj znacząco fiza czy matma ale coś zupełnie innego: wyczucie, poczucie estetyki, znajomość zasad jakie funkcjonują.. nie musisz być wybitnym plastykiem, musisz natomiast być w stanie jako tako rysować. Z reguły liczy się rysunek techniczny chociaż teraz praktycznie wszystko opiera się o technologię. Dużo kucia nazw roślin :))) w łacinie.
    7/17/17
  • architektura krajobrazu

    myślę o studiach na kierunku - architektura krajobrazu. Moje obawy są takie, czy jest tam dużo zajęć technicznych, bo nie za mocno lubię matmę, fizykę, chemię. Biologię już bardziej. Na ile wg Was są trudne takie studia? jesteście w stanie coś podpwoedzieć, aby łatwiej mi było zdecyzdować?
    7/6/17
  • XGabiii

    Jeśli ktoś ma wiedzę na temat zarządzania i inżynierii produkcji to proszę o informacje tutaj nie na prywatne maile. Też chciałabym się czegoś dowiedzieć.
    5/22/17
  • Roman80

    Witam czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji na temat studiów na kierunku: zarządzanie i inżynieria produkcji!! jacy wykładowcy? jaki poziom? ile osób odpada po pierwszej sesji? Mój e-mail roman.malek5@interia.pl
    4/25/17
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    3/20/17
  • Katarzyna

    estem absolwentką tej uczelni, zdobylam tytuł inzyniera na Wydziale Studiów Inżynierskich, polecam szczególnie osobom, które pracują. Podejście kadry uczącej i administrującej do studenta umożliwia ukończenie tych studiów z powodzeniem i z uzyskaniem odpowiedniego poziomu wiedzy do podejmowania nowych wyzwań na polu zawodowym i nie tylko, pozwala również na podjęcie studiów magisterskich.Ciekawy program oraz mozliwosci realizacji zaintersowań w kołach naukowych. Szeroki wachlarz specjalności.Polecam, spróbuj a napewno nie będziesz żałować.
    2/15/17
  • lechista95

    No tak, masz w Gdańsku inżynierke z gp xd Specjalności urbanistyka i gospodarka nieruchomościami xd
    10/24/16
  • gosp. przestrzenna

    czy w Gdańsku jest kierunek Gospodarka Przestrzenna? Bo jak wybieram miasto na stronie, to mi się nie pojawia pod Gdańskiem. Chciałam zobazyć, jakie specjalności są proponowae na Gosp, Przestrzennej i od którego rku się je wybiera. Interesuje mnie też, jaka jest trudność zaliczeń na tym kierunku, czy sporo osób rezygnuje?
    8/15/16
  • kryminologia

    wiem, że ktoś już pytał, ale mnie także kusi ten kierunek - kryminologia. Od dawna pasjami oglądam CI Polsat, wszystkie zbrodnie, zagadki, itd. tylko nie wiem, czy się nie rozczaruję na studiach. Dlatego chętnie bym sie dowiedziała, co sądzą sami studenci kryminologii? jak te studia wyglądają? czego się spodziewać? No i jak później praca?
    7/29/16
  • natiii99

    ja zaczęłam gospodarkę przestrzenną ale niestety nie mogłam jej ukończyć w Gdańsku z powodu przeprowadzki do stolicy, po pierwszym półroczu mogę Ci powiedzieć, ze dla mnie największym zaskoczeniem była bardzo miła atmosfera panująca na zajęciach plus profesjonalne ale bardzo przyjazne podejście prowadzących zajęcia do studentów
    5/3/16
  • do kryminologii

    no z tego co widzę na stronie to w Gdańsku jest kryminologia ale przy kierunku jest napis nowość, więc już nie wiem o co chodzi....
    4/11/16
  • haryyy777

    Co powiecie o edukacji artystycznej w zakresie sztuk plastycznych na Wydziale Ekonomiczno - Społecznym? Poproszę o opinie studentów i absolwentów, gdyż rozważam ten kierunek jako jeden z kilku.
    2/18/16
  • Tam nie ma kryminologii?

    Pewnie nikt się nie wybiera, ponieważ wg strony rekomendowanej przez MNiSW tam nie ma kryminologii: http://wybierzstudia.nauka.gov.pl/pages/schoolinfo/school-master?universityId=2035. A poza tym PKP udało się znaleźć kupca blisko 5-hektarowego terenu oddalonego ok. 200-300 m od plaży na gdańskich Stogach, na którym działa Gdańska Szkoła Wyższa. Fragmenty artykułu z Gazety Wyborczej z 30.07.2015: "Co z uczelnią? W kompleksie istniejących budynków od 13 lat ma swoją siedzibę Gdańska Szkoła Wyższa (do 2011 Gdańska Wyższa Szkoła Administracji). Czy wraz z pojawieniem się nowego inwestora prywatna uczelnia będzie zmuszona zmienić adres? - Z racji prowadzonej działalności interes szkoły został zabezpieczony przez specjalne zapisy znajdujące się w umowie, których jednak nie mogę ujawniać - przekonuje dyrektor PKP. - Umowa na pewno nie zostanie rozwiązana w trakcie trwania semestru". Link do artykułu: http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,18446830,tajemniczy-inwestor-kupil-od-pkp-dzialke-przy-plazy.html Co stanie się ze studentami po zakończeniu semestru? Czy to już koniec uczelni na Stogach? Wszyscy o to pytają ...
    8/24/15
  • Olga

    Wybiera się ktoś na kryminologie?
    7/21/15
  • pytaneczko

    jak jest na gospodarce przetrzennej???
    7/17/15
  • racja

    jest na stronie podana Kryminologia, ale nie przekierowuje na zaden opis, chociaż wygląda jakby było aktywne, a jesli się dalej przejdzie na "Zobacz ofertę studiów", to rzeczywiscie jest biała strona, co więcej po prawej gdzie odsyłają - otwierają się jakieś pierdoły, a nie ma programu kierunków, ja też się zastanawiam nad tą kryminologią, na UG szanse są niewielkie, bo wiadomo mieli ponad 40 osób na jedno miejsce, i mam nadzieję, że prowadzący bedą po części ci sami, jeśli wiecie coś więcej na ten temat to piszcie proszę, Joanna
    6/24/15
  • problem?

    ja klikam na ich stronie głownej ofertę studiów (pod tymi 2 nowymi kierunkami) - to mam "pusty" obrazek, czy tez tak widzicie?
    6/15/15
  • Kryminologia???

    czy ja dobrze widzę, że GSW ma kierunek KRYMINOLOGIA???? to jest nowość czy już jakiś rocznik studiuje?
    6/14/15
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    2/11/15
  • rebeca

    Polecam gospodarkę przestrzenną w Olsztynie
    1/28/15
  • kamila

    niestety tak nie jest, mieszkam, studiowałem i pracuję w Olsztynie, to miasto żyje tylko podczas roku akademickiego. O czymś to świadczy! Może to miasto nie przyciąga turystów, ale mamy najlepsze uczelnie w Polsce :)
    12/30/14
  • maciej

    a wydawałoby się, że Olsztyn w sezonie wakacyjnym powinien tętnić życiem i być przepełnionym od turystów...
    9/2/14
  • Kamila

    A Olsztyn to świetne miasto, w wakacje jest strasznie spokojnie, ale wraz ze studiami wraca życie do miasta :) super klimat :)
    8/25/14
  • hania

    Polecam wydział w Olsztynie, niczym nie różni się poziomem od oddziału w Gdańsku, sympatyczna i wykwalifikowana kadra, ciekawie prowadzone zajęcia i miła atmosfera panująca na uczelni ;)
    8/4/14
  • rekrutacja

    Chcąc zapewnić mieszkańcom Olsztyna i okolic najlepszą ofertę edukacyjną Gdańska Szkoła Wyższa utworzyła studia na Wydziale zamiejscowym w Olsztynie. Do wyboru kandydaci mają studia licencjackie na kierunku: administracja, ekonomia, socjologia. Uczelnia posiada także bogatą ofertę studiów podyplomowych.
    8/1/14
  • rekrutacja

    Chcąc zapewnić mieszkańcom Słupska i okolic najlepszą ofertę edukacyjną Gdańska Szkoła Wyższa utworzyła studia na Wydziale zamiejscowym w Słupsku. Do wyboru kandydaci mają studia licencjackie na kierunku: administracja, studia inżynierskie na kierunku: zarządzanie i inżynieria produkcji, Uczelnia posiada także bogatą ofertę studiów podyplomowych.
    8/1/14
  • rekrutacja

    Chcąc zapewnić mieszkańcom Kartuz i okolic najlepszą ofertę edukacyjną Gdańska Szkoła Wyższa utworzyła studia w Kartuzach. Do wyboru kandydaci mają studia licencjackie na kierunku: administracja, pedagogika, turystyka i rekreacja, edukacja artystyczna w zakresie nauk plastycznych, studia inżynierskie na kierunku: zarządzanie i inżynieria produkcji, gospodarka przestrzenna, architektura krajobrazu oraz magisterskie studia uzupełniające z zakresu administracji. Uczelnia posiada także bogatą ofertę studiów podyplomowych.
    8/1/14
  • ania444

    polecam administrację w GSW, jest bardzo dobrze prowadzona, na wysokim poziomie, bardzo miła i wykwalifikowana kadra, dobra zaplecze naukowe, oby tak dalej ;)
    7/27/14
  • podyplomówi

    czy ktoś robił tu studia podyplomowe z zarządzania w ochronie zdrowia? jakie wrażenia po?
    6/30/14
  • kokoko

    W tej uczelni nie ma kierunku ekonomia
    4/15/14
  • darrr

    nie tylko na administracji tak jest, ja studiuję ekonomię i też nie ma lekko, brak systematyczności i można sobie narobić sporych zaległości.... w tej szkole trzeba się uczyć!
    4/1/14
  • Żak

    Nikt mi nie powie że jest łatwo ,właśnie jestem w trakcie sesji na kierunku administracja i trzeba ostro zakuwać. Do osób które szkalują swoją uczelnie-świadczy to o waszym poziomie, zaniżając opinię waszej uczelni , obniżacie wartość ukończonych na niej studiów.Jeśli wam się nie podoba, proszę się przenieść na inną uczelnię.
    2/6/14
  • zaskoczona

    Dziwią mnie negatywne opinie, studiuje drugi rok i jestem zadowolona. Na pewno nie powiedziałabym, że wystarczy zapłacić i z górki, sesja wcale nie przebiega tak bez problemowo, trzeba się pouczyć. Osobiście jestem bardzo zadowolona, mimo iż nie mam prostego dojazdu to nie zmieniłabym tej uczelni. Panie w dziekanacie zawsze pomocne, przynajmniej ja nie miałam żadnych problemów z załatwianiem spraw. Jak wiadomo co osoba, to inna opinia, nie neguje tych negatywnych, natomiast patrząc ze swojej perspektywy jestem takimi opiniami zaskoczona.
    1/22/14
  • PLN

    zadowoleni są ci co płacą, i nic więcej w zamian nie oczekują, w technikum więcej się nauczyłam, bo tam uczyli ludzie którzy wiedzą co mówią i potrafili wiedzę przekazać. Oczywiście są wyjątki na tej uczelni, ale niestety tylko wyjątki...
    11/15/13
  • student

    właśnie odpuszczam, szkoda czasu i kasy. Najgorsi są starsi ludzie którzy tam wykładają, porażka... Zero ładu i składu, przede wszystkim mechanika, bhp, socjologia... MASAKRA! Odradzam
    11/15/13
  • student

    właśnie odpuszczam, szkoda czasu i kasy. Najgorsi są starsi ludzie którzy tam wykładają, porażka... Zero ładu i składu, przede wszystkim mechanika, bhp, socjologia... MASAKRA! Odradzam
    11/15/13
  • student

    właśnie odpuszczam, szkoda czasu i kasy. Najgorsi są starsi ludzie którzy tam wykładają, porażka... Zero ładu i składu, przede wszystkim mechanika, bhp, socjologia... MASAKRA! Odradzam
    11/15/13
  • student

    właśnie odpuszczam, szkoda czasu i kasy. Najgorsi są starsi ludzie którzy tam wykładają, porażka... Zero ładu i składu, przede wszystkim mechanika, bhp, socjologia... MASAKRA! Odradzam
    11/15/13
  • domiś

    przesada, nie jest źle, w sumie całkiem ok, ja jestem zadowolona,
    10/30/13
  • morya

    Szkoła jest fatalna. Aż mi wstyd, że tu studiuję, bo nie warto. Fatalna organizacja, zero szacunku dla studenta, wykładowcy z ubiegłego stulecia. Liczy się tylko kasa.
    10/30/13
  • zosia

    Jeśli chodzi o samą uczelnię to uważam, że jest ona godna polecenia. Co prawda ja studiuje tutaj pedagogikę ale biorąc pod uwagę prestiż uczelni oraz wykładowców, z którymi do tej pory miałam styczność oceniłabym ją na bardzo dobrą. Atmosfera jest bardzo przyjazna, relacja studenta z wykładowcą sprzyja nauce. Gorąco polecam!
    9/18/13
  • Martha

    Poważnie zastanawiam się nad wyborem tej uczelni, chciałabym zacząć studia na kierunku administracja zaocznie. Czy mógłby mi ktoś szczerze powiedzieć czy warto wybrać tę szkołę? Jak wykładowcy, wymagający ? Jak przebiegają egzaminy? Czego się obawiać? Jest ciężko czy to kwestia "bycia" ? Widziałam w planie zajęć na 2 sem. dwa języki, czy może mi ktoś wyjaśnić czy są do wyboru czy oba obowiązkowe? i jak z poziomem j. ang. na tej uczelni ? jest duży nacisk na naukę języka? czy osoba która nie zna biegle angielskiego poradzi sobie? Bardzo proszę o wszelkie możliwe informacje/wskazówki. Będę wdzięczna za każdą wiadomość :) Jeśli ktoś nie chce odpowiadać tutaj - zostawiam maila dewel@tlen.pl
    7/30/13
  • Absolwentka

    To najgorsza szkoła jaką widziałam. Mają kompletnie gdzieś studenta, nie liczą się z nim w ogóle, zwłaszcza gdy chodzi o egzaminy czy obrony. Dziekanat jest tragiczny - nie można się do nich dodzwonić, spóźniają się i nie potrafią udzielić żadnych informacji bo ciągle nic nie wiedzą. Są wykładowcy, którzy są wielce zdziwieni, że danego dnia mają mieć zajęcia. Szczerze nie polecam tej szkoły.
    7/22/13
  • zarządzanie i inżynieria produkcji

    interesuje mnie wszystko na temat studiów na kierunku: zarządzanie i inżynieria produkcji!! jacy wykladowcy? jaki poziom? ile osob odpada po pierwszej sesji? w ogole wszystko :-)
    6/17/13
  • ewelina

    chcialabym rowniez zapytac o administrację (widziałam, ze ktos wczesniej tez byl zainteresowany), rozwazam studia tutaj, jesli nie dostane sie na uczelnie panstwowa, jedna z propozycji jest wlasnie administracja, chetnie dowiedzialabym sie wiecej, jak Wam sie studiuje w Gdanskiej Szkole Wyzszej na tym kierunku? czy jest bardzo ciezko na pierwszym roku? jak wygladaja egzaminy? ile osob odpada, bo nie daje rady, a ile rezygnuje sami? w ogole napiszcie, jak najwiecej
    3/12/13
  • plecak

    Ja studiuję bezpieczeństwo publiczne w Gdańskiej Szkole Wyższej i jestem bardzo zadowolony. W tej chwili jestem na drugim roku i bardzo mnie satysfakcjonują te studia. Naprawdę, szkoła w porządku, czysto, zadbane. Wykładowcy to normalni ludzie, rozumieją problemy studentów i starają się pomóc (w miarę możliwości oczywiście:D). No i co najważniejsze ludzie są świetni. Pamiętam początki, zapoznawanie się i wspólne imprezy :) jest co wspominać ;p
    10/30/12
  • adm

    A ktoś miły może mi coś powiedzieć o administracji publicznej? Jak wyglądają studia, czy jest strasznie nudno? :P Wiem co mnie czeka na administracji, że to nie są ciekawe rzeczy, ale czasem wykładowcy potrafią o czymś słabym opowiadać w zajmujący sposób :)
    7/6/12
  • błazej

    Napiszcie coś o inżynierii budownictwa. Czy to to samo co budownictwo? Czy czym się różni? Po prosty milion pięćset kierunków, wszystkie jakby takie same i nie wiadomo co wybrać. A konkretnych specjalistów w konkretnych branżach jak brakowało tak brakuje..
    6/29/12
  • japi

    odradzalbym studia z inżynierii produkcji w uczelni, ktora specjalizuje sie w administracji, nie, zeby sie zle o szkole wypowiadal, ale tak czysto zdroworozsadkowo, to chore, jakie uczelnie maja kierunki, nie mozna byc dobrym i w anlistyce i w ekonomii i w informatyce i we wzornictwie, to tak btw
    6/24/12
  • przemo

    Jeśli chodzi o zarządzanie i inż produkcji to jest tu trochę maty i fizy ale to normalnie na inżynierskim kierunku. Jeśli się trochę przyłoży do nauki to bez problemu można dać sobie radę. Studia dobrze przygotowuję do pracy w zawodzie.
    4/5/12
  • zarządzanie i inżynieria produkcji

    a napiszcie coś o kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji, jak wygladaja studia, czego sie spodziewac na pierwszym roku, ile jest fizy i matmy i ogolnie, jaki klimat jest
    4/3/12
  • Witk

    jestem na resocjalizacji i bardzo mi się tutaj podoba. tematyka zajęć zgodna z moimi zainteresowaniami. mam nadzieje na super ciekawą pracę po studiach
    2/15/12
  • polipoli

    Szkoła sama w sobie jest dobra, jak poświęcisz trochę czasu na naukę to powinno być sympatycznie i przyjemnie. Pomyśl później o dobrej specjalizacji lub studiach podyplomowych. W pracy nieocenione. Wiem, bo siostra studiowała
    1/18/12
  • blleee

    :0
    1/16/12
  • agnieszka

    chciałabym studiować pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą, zastanawiam się nad wyborem szkoły, co sądzicie o tej uczelni?
    5/25/11