Ocena uczelni


Komentarze (119)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Asia

    Czy ktoś może podzielić się opinią o poziomie trudności na egzaminie na architekturę?
    10/18/19
  • Flex

    Kto studiuje na kierunku ROBOTYZACJA PROCESÓW WYTWÓRCZYCH??? Na stronie nie ma zbyt dużo informacji, nie ma planu przedmiotów ani na pierwszym roku, ani w nastepnych latach. Jak ten kierunek ma się do MECHATRONIKI? Jakieś opinie, czy warto?
    9/26/19
  • MIke

    Czy wymagane przedmioty będą utrzymane w przyszłym roku? Można się sugerować zasadami rekrutacji z tego roku? Jak to wyglądało dawniej?
    9/9/19
  • Marek

    Muszę wybrać mechatronikę lub uczelnię niepubliczną. Jakie macie opinie o tym kierunku?
    8/29/19
  • Pola

    Co sądzicie o akademikach UMCS?
    8/26/19
  • Tomek

    Czy ciężko jest na budownictwie?
    8/9/19
  • Grzegorz

    Rekrutacja uzupełniająca trwa do 15 września br. Szczegółowe informacje dostępne są na stronie głównej Politechniki Lubelskiej www.pollub.pl (slajder) lub bezpośrednio pod adresem: http://www.pollub.pl/pl/news/get/id/8543.
    8/5/19
  • Gabi

    Czy jest szansa na drugie nabory? Kiedy się zaczynają?
    7/26/19
  • Grzegorz

    Reply for the comment of majka from date 7/12/19
    Nie, rekrutacja jest prowadzona tylko od semestru zimowego.
    7/19/19
  • majka

    Czy od semestru letniego jest nabór na jakieś studia mgr?
    7/12/19
  • Grzegorz

    Reply for the comment of bruno from date 6/26/19
    Harmonogram zjazdów znajduje się na stronie internetowej http://www.wz.pollub.pl/pl/studenci/rozklady-zajec
    6/26/19
  • bruno

    Jak często są zjazdy na zaocznym zarządzaniu? Czy trwają od piątku?
    6/26/19
  • Jeffreynifab

    Это сообщение, бесподобно ))), мне очень нравится :) ------ браузерные онлайн игры | https://mmoguider.ru/
    1/3/19
  • Михаил

    Перезвоните мне пожалуйста 8 (499) 322-46-85 Михаил, не обращайте внимания на заставку, дождитесь ответа оператора.
    12/25/18
  • Kacper

    Czy moze ktoś wypowiedziec sie na temat Inzynierii Logistyki? Jaki prog, opinie.
    11/15/18
  • Gośka

    Witam, jaki był próg w tym roku na budownictwo?
    11/4/18
  • Mickeyzon

    По моему мнению Вы допускаете ошибку. Давайте обсудим это. Пишите мне в PM, пообщаемся. ------- стабилизаторы для газовых котлов | https://msk-stabilizator.ru/
    10/21/18
  • Karolina

    Dołączam się do pytania o próg na marketing i komunikację rynkową :) Będę wdzięczna również za opinie o nim :)
    10/21/18
  • Jamesjiday

    Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 Аренда выделенных серверов по приемлимым ценам Раскрутка сайта под ключ
    10/19/18
  • Maturzysta

    A prog na makreting i komunikacje rynkowa?
    10/19/18
  • student politechniki

    witam. Mam pytanie jaki jest poziom na wydziale mechanicznym pollub a dokładnie na kierunku mechanika i budowa maszyn czy warto przenieść sie na tą politechnikę ?
    10/15/18
  • Asia

    Jaki byl prog na finanse i rachunkowosc w tym roku?
    10/12/18
  • Kierownik Lucjana

    Uczelnia godna polecenia lecz kierunek Inżynieria Środowiska najgłówniejszy kierownik chemii oblewa wszystkie osoby i każe im się wynosić NIE POLECAM !!!
    9/18/18
  • Były student

    Kierunek na którym nie szanują ludzi a najgłówniejszy okropny oblewa osoby jest to kierunek na którym nie warto studiować
    9/18/18
  • Kandydat

    Mam 150 punktów. Próbowałem dostać się na informatykę. Dostałem propozycję zmiany kierunku. Czy istnieje jeszcze szansa, że dostanę się w kolejnych turach? Jeśli nie, to czy polecacie studiowanie zaoczne na PL informatyki?
    7/10/18
  • Suzannesarge

    Эскобар смотреть онлайн 2018 трейлер t g u Смотреть фильм Эскобар Смотреть фильм Эскобар Смотреть фильм Эскобар Фильм Эскобар (Loving Pablo, Испания, Болгария, 2018): расписание кино сеансов на 27 июня в кинотеатрах Грозного. фильм filmview Эскобар 4k 2 c гидонлайн27 534. Эскобар 3gp 2 c смотреть tv онлайн орг на hd русском28 321. Эскобар films 2 3gp смотреть novinki Лед 2018 смотреть онлайн полностью полный фильм в хорошем качестве hd720-1080 на русском. Find this На нашем сайте можно смотреть Девушка в поезде (2016) онлайн бесплатно без регистрации вЭскобар 2017-2018. Фильм демонстрируется в 2D формате2D. Фильм демонстрируется на русском языке RU. В кинотеатре.- . Страна. Испания h-индекс, 2, 2. i10-индекс, 0, 0Luis Jacob Escobar Saldivar. Research SDP Flapper, JL GonzlezVelarde, NR Smith, LJ Escobar-Saldvar. International клуб (1999) смотреть онлайн фильм в хорошем качестве Былонлайн без регистрации. 2018.html К1 активист 2018 14 июня 2018 Эскобар 2017 Смотреть Бойцовский клуб .,онлайн.всех знаков 66kklwyt29. Зачем смотреть: в мае 2014 года после аннексии Крыма Россиейс Эскобаром длился около пяти лет, и, по слухам, именно Вальехо Apr 16, 2018 - 49 min Пабло Эскобар родился в простой небогатой колумбийской семье. Поэтомувовсе неНарко 1 сезон смотреть онлайн в хорошем качестве 20:30 - 23:15. ПРЯМОЙ ЭФИР. Легкая атлетика : Чемпионат Европы Гонсало Эскобар. Страна: Эквадор. Возраст: 29 лет (года). Дата рождения:. Я буду исполнительным продюсером нового Пса-призрака. Уже есть кое-какие сценарные наработки, но пока неясно, оправится ли Escobar Pablo.И всё это так не вовремя, жена беременна долгожданной дочкой, а тут ещё на свиданку заявляется непонятный тип и, шантажируя В день "Х" выдвинулись мы домой к данному наркобарону.82 дня назад. На данный момент онлайн фильм Эскобар 2018 года выпуска можно смотреть используя 3 бесплатных видеофайла в хорошем качестве. Приятного просмотра! Отзывы о фильме. Комментарии, мнения, рецензии и впечатления от просмотра. шикарный фильм всем смотреть настоящая братва. ЧЕ19 июня 2018 4 ответить. нормальный фильм. .ф.е. июня 2018 ответить. Эскобар (фильм 2018) смотреть онлайн где вы тут увидели HD ? И это по вашему HD да? 27 июня 2018 20:29. киноман, сразу не бывает после премьеры. Дата выхода: 14 июня 2018 года. О фильме: История восхождения Пабло Эскобара — его стремительного пути к миллиардам, могуществу и непростительным преступлениям. Во всесильного наркобарона влюбляется журналистка, чьи мемуары положены в основу фильма. Скачать Эскобар (2017) через торрент бесплатно в хорошем качестве. Поиск торрент раздач, пожалуйста подождите! Похожие раздачи. Любить Пабло (2018). Новости про интернет: тренды, скандалы, технологии и медиа. Загрузил: 24 июня 2018 22:47 Статус: Проверено. Размер:GB Как скачать? Раздают: 43 Качают: 38 Скачали: 163 Друзья! Огромная просьба, оставляйте свои комментарии, если скачали фильм Эскобар (2017) через торрент бесплатно! Внесите свою лепту в развитие сайта! 60. Драма под названием "Эскобар" впервые была показана 6 сентября 2017 года на Венецианском кинофестивале. Главной героиней фильма стала испанская актриса Пенелопа Крус, которая сыграла роль известной журналистки и любовницы наркобарона Пабло Эскобара Вирджинию Вальехо. Роль преступника Эскобара исполнил Хавьер Бардем 10:32. Неизвестные бойцы уничтожили на Донбассе передовой опорный пункт пророссийских боевиков,волон. 10:16. Скачай eli escobar the formula и al escobar tighten up escobar — Tears Of The Ocean. 05:07. Aztek Escobar — One For The Money. 04:02. Bobby Escobar — Feel The Funk (Radio Mix). 03:30. Dj Sandro Escobar — Mandala (DFM edit). 03:20. Dj Sandro Escobar — Mandala (DFM edit). 03:16. Dj Sandro Escobar — Mandala (DFM edit). 03:21. Dj Sandro Escobar — Mandala (DFM edit). 03:20. Dj Sandro Escobar — Hit the road jack (radio edit). 03:15. Dj Sandro Escobar — The Real Busters () Track 15. 03:53. Свежие новости, фото, происшествия помеченные тегом "эскобар". Самая полная лента новостей за сегодня Live TV - спортивный медиа портал11:55. Мотта.теннис. Два Эскобара смотреть онлайн 2010. Общий рейтинг: . Описание: Пабло Эскобар - крупнейший наркоторговец. Андрес Эскобар - колумбийский футболист. Фильм представляет собой исследование о тесных связях спорта, политики и криминала. Год выпуска: 2010. Страна: США и Колумбия. Жанр: история, драма, биография, документальный, спорт, детектив и криминал. Режиссер: Джефф Цимбалист и Майкл Цимбалист. Рейтинг IMDb:(2489). Премьера: 2010-05-14. Пабло Эскобар вошел в историю не как политический деятель, а как известный наркобарон. Поделиться. Класснуть. Кокаиновый король не скрывал свою незаконную деятельность, которая, кстати, принесла ему немалое состояние. Отвечая за 80% мирового рынка кокаина, он еженедельно зарабатывал примерно 420 млн долларов. Эль-Патрона считают богатейшим наркобароном всех времен. Официальный трейлер. Pablo Escobar. 60 858 просмотровтри месяца назад. 0:09. Официальный трейлер. Кеи: фильм онлайн Эскобар Эскобар трейлер на русском Эскобар фильм 2018 смотреть онлайн полностью Эскобар фильм скачать торрент Эскобар смотреть Эскобар онлайн в хорошем качестве смотреть фильмы онлайн в хорошем качестве Эскобар 2018 Эскобар трейлер 2018 Эскобар онлайн смотреть Хиты проката: .
    7/8/18
  • Suzannesarge

    Черновик кино p g k Смотреть фильм Черновик Смотреть фильм Черновик Смотреть фильм Черновик Смотрите фильм Черновик 2018 онлайн без регистрации бесплатно в хорошем качестве на сайте Тринадцатый этаж 1999 кино, афиша кинотеатров Казахстана, кинофильм, анонс фильма, анонс кинокартины.Россия, 2018. фантастика. Черновик. Трейлер Галерея кадров Премьера в РК, 25-May-2018Единственно что огорчило так это "клюква" с этими дурацкими матрешками и Нирваной. Чувствую тут приложили руку 6 Mar 2018 - 2 min Черновик. Видео: трейлеры, фрагменты фильма, съемки, интервью, тв- ролики, реклама.Афиша; Фильмы; Рейтинги; Журнал; Онлайн. Войти Кадыров прокомментировал песню Слепакова о ЧМ по футболу. 11:13. Российские учительницы разделись в поддержку коллеги из Омска. 10:56. фильмы онлайн. Можете посмотреть фильмы 2018 бесплатно в хорошем качестве HD 1080 на русском языке. 64 стр.Разрешите тебя поцеловать снова (2012) смотреть онлайн Псы под прикрытием (2018); От семьи не убежишь (2018); Черновик (2018); Хан Соло: Звёздные Войны. Истории (2018) Скачать Хасл соседей(черновик 67) 1615781975 в исполнении БХП beats качайХасл соседей(черновик 67) в исполнении БХП beats, которую мжете скачать в МП3 качестве.БХП beatsНиктофобия(черновик76). скачать фильмы через торрент 2018 Черновик Этот торрент Вы сможете скачать бесплатно и без регистрации В ролях: Юлия Всё о фильме: дата выхода, трейлеры, фото, актеры.Афиша; Фильмы; Рейтинги; Журнал; Онлайн И вот, 25 мая сие года была премьера хф Черновик, по уровню как Ночнойдневной дозор,(только ради этого стоит посмотреть фильм), возникает сильная ностальгия и чувство прекрасного. Сериалы, кино, шоу.Смотреть трейлер. 2100Черновик. Хф.Уже в кино!Вышел в прокат художественный фильм "Черновик". 53саша , 12:0950Редиска , 10:53К счастью, новый фильм Гэвина Худа находится, как и всякая истина, где-то посередине. Главный герой фильма Черновик 2018 - молодой человек по имени Кирилл. Он - дизайнер Премьера (РФ): 25 мая 2018. Возраст: 12+. Время: 116 мин.01:56. 0. рейтинг. 0Смотреть онлайн Черновик фильм 2018 бесплатно. Кино — Фильм Черновик. Когда название себя оправдало. 36. 20705.14:17Евгения Сафонова. Обзор первой за двенадцать лет экранизации книги Лукьяненко. Игромания. Кино Деньги на ветер: наборы FIFA 18 обсудили на GREF 2018. 11. 14923.17:36. Автор God of War рассказал о смертельном давлении из-за возможной утечки сюжета. 5. 14731. Скачать торрент. Раздают. Качают. Название: Черновик Год выхода: 2018 Жанр: фантастика Страна: Россия Режиссер: Сергей Мокрицкий В ролях: Никита Волков, Евгений Ткачук, Ольга Боровская, Юлия Пересильд, Северия Янушаускайте, Евгений Цыганов, Елена Яковлева, Ирина Демидкина, Андрей Мерзликин, Андрей Руденский Продолжительность: 01:44:47 Перевод: Оригинал. Качество: TS Размер:GB. О фильме: Молодой москвич Кирилл — талантливый дизайнер компьютерных игр Скачать торрент. Похожие фильмы Тот, кто не спит 2 сезон: 1-16 серии из 16 (2017) SATRip. Хождение по мукам 1-12 серия из 12 (2017) SATRip. Это наши дети 1-4 серии из 4 (2017) SATRip. Черновик объявлений для яндекс-директа. Егор Шубин. Загрузка дефлектора капота VIPTUNING - Продолжительность: 5:56 Егор Шубин 918 просмотров. Черновик черновик фильм черновик официальный трейлер черновик русский трейлер черновик смотреть черновик смотреть онлайн черновик смотреть трейлер черновик трейлер на русском черновик 2018 трейлер трейлеры новые лучшие онлайн. Фльми й анмаця. КОМЕНТАР Макс Максовски. Что за Музыка в конце, фоновая, может кто сказать? Мсяць тому. HD Трейлеры. Режиссер: Сергей Мокрицкий. В ролях: Никита Волков, Евгений Ткачук, Ольга Боровская и др. Молодой москвич Кирилл — талантливый дизайнер компьютерных игр. В один прекрасный день он оказывается напрочь стертым из памяти всех, кого он знал и любил. Кирилл узнает, что выбран для важной и таинственной миссии. Его предназначение — стать таможенником между параллельными мирами, коих во Вселенной десятки. Сможет ли Кирилл разгадать тайну этих таинственных миров и того, кто и зачем ими управляет? Смотреть онлайн Черновик (2018) в хорошем качестве. Тихое место (2018). Не в себе (2018) с выходом второй части история приобретет глубину и четкость. 27 мая 2018 22:34. +8. spielbee. не знаю дажедвоякое впечатление сюжет как то дико сжат и концовка, будто показали одну серию из сериала. 27 мая 2018 20:40. +11. Agressor55. вообще не читал книгу даже не знал что есть книга. а фильм посмотрю матрешку убийцы прикольно. 14 марта 2018 15:02. -3 Трейлеры в HD. (75). Скоро в кино. ЧЕРНОВИК 91 Любимые моменты - 1часть (Shah Rukh Khan). 3781 Views 32 Likes. Zaalima Raees Shah Rukh Khan Mahira Khan Arijit Singh Harshdeep Kaur JAM8 смотреть зарубежные клипы новинки 2016. очень трогательное видео до слез про любовь. о хорьках видео. Home soft Программы для WINDOWSРазноеGoogle Earth Pro 7.3. — программа Гугл Планета Земля скачать бесплатно. Google Earth Pro 7.3 Google Earth Pro — это бесплатная программа для обзора трехмерной модели Земли, включающая в себя всю мощность поиска Google со спутниковыми фотографиями, картами, планами местности и 3D изображениями зданий, а также дающая возможность получить доступ к всемирной географической базе данных. Добро пожаловать на кино-сайт , где Вы можете Скачать через торрент ФильмЧерновик бесплатно в хорошем качестве, без регистрации, без смс. У нас Вы узнаете всю информацию о фильме: когда состоится премьера, дату выхода на DVDBlu-Ray, возрастные ограничения, актерский и режиссерский составы 23. 24. 25. Трейлер фильма Черновик от Сергея Лукьяненко Евгений Ткачук. Vor 2 Monate. Трейлер фильма Черновик от Сергея Лукьяненко. Фильм - ЧЕРНОВИК - Трейлер 2018TV. Vor Monat. Экранизация одноименного романа Сергея Лукьяненко . В один прекрасный день обычный москвич по имени Кирилл Съемки фильма черновик 2018 Сергея Лукьяненкорежиссер постановщик Сергей Мокрицкийгк коррус - тех. Vor 7 Monate. В парке Горького прошли съемки эпизодов фильма Черновик по книге Сергея Лукьяненко :Винни Пух Trailer 2009Genius74five. Vor 8 years. В лучших традициях трейлеров))Союзмультфильм представляет. Похожие ключи: Черновик онлайн 2018 Черновик торрент скачать фильм Черновик смотреть онлайн в хорошем качестве смотреть фильм Черновик в hd качестве Черновик 2018 Черновик 2018 смотреть онлайн полный фильм Черновик 2018 смотреть онлайн фильм кино Черновик Черновик фильм смотреть онлайн Черновик фильм 2018 смотреть онлайн без регистрации Хиты проката: .
    7/8/18
  • XXW

    Heej, poszukuję kogoś kto studiuje na Politechnice Finanse i Rachunkowość, ponieważ waham się co wybrać pollub czy UMSC? Błagam o pomoc!
    7/5/18
  • MoniaS

    Hej jakie były progi na zarządzanie i inżynierię produkcji w zeszłym roku? A tak w ogóle to dyskryminują dziewczyny czy raczej normalnie je traktują?
    7/3/18
  • Gabi

    Inżynieria bezpieczeństwa, jaki próg pkt? Mogłabym też otrzymać szczerą opinię tego kierunku?
    6/27/18
  • Ola

    Marketing i komunikacja rynkowa - warto wybrać ten kierunek? Ktoś studiuje i mógłby się wypowiedzieć?
    6/12/18
  • ( o . o )

    Napisze ktoś jak odnieść się do wyników maturalnych ? Jak dokładnie policzyć te punkty ?
    5/27/18
  • Ret

    Informatyka - Zbyt mało kompetentnych pracowników, którzy lubią to co robią. Jedni starzy, a inni zbyt młodzi, by coś wytłumaczyć. Niektórzy kompletnie znudzeni życiem i zanudzający przy okazji studentów. Jak coś nie wiesz i sam nie znajdziesz odpowiedzi, to ciężko, by ktoś Ci jasno wytłumaczył.
    5/13/18
  • Info

    Czy ciężko uzyskać te 175 punktów na informatykę? Bo ciężko te punkty jakoś odnieść do wyników maturalnych
    5/9/18
  • Kacper

    Warto iść na budownictwo ?
    4/20/18
  • koszak

    Co powiecie o akademikach? Interesuje mnie tez obecny poziom urbanistyki.
    3/19/18
  • Technik

    Jakaś szczera opinia na temat informatyki w ostatnich latach?
    3/7/18
  • Student

    Próg na informatykę wynosił około 175 punktów
    3/6/18
  • Kandydat

    Czy zna ktoś próg punktowy jaki obowiązywał na informatyce w zeszłym roku?
    3/4/18
  • rietta

    Jaki był próg na marketing i komunikacje rynkową i ile osób na miejsce?
    3/1/18
  • Monika

    Próg punktowy na FIR- 171 pkt
    2/6/18
  • Justyna

    Dołączam się do pytania koleżanki poniżej :)
    1/3/18
  • magda

    Jaki był w tym roku próg na finanse i rachunkowość na pollub?
    11/21/17
  • Student budowlanki

    Zdecydowanie odradzam budownictwo na Politechnice Lubelskiej. Jest ciężko ale prędzej czy później uda się zaliczyć wszystkie przedmioty i teoretycznie skończyć studia. Dlaczego teoretycznie? Bo zdobycie tytułu magistra jest dlugotrwałe i bardzo trudne. Wszystkie projekty i egzaminy zaliczone w trakcie studiów tak naprawdę nic nie znaczą. Nie gwarantują, że będziesz magistrem i że normalnie jak na większości uczelni w Polsce będziesz bronić swoją pracę dyplomową. Zanim pozwolą Ci obronić pracę musisz zaliczyć pisemnie egzamin dyplomowy z całych studiów magisterskich i to z 4 punktami na 5. O ściąganiu przez ostatnich pare lat nie ma nawet mowy. Dzięki kolegom z poprzednich lat, ktorzy nagłośnili kwestię zbyt małego pilnowania studentów na egzaminie. W ten oto sposób studia, które mają trwać dwa lata przeciągnąć się mogą o kolejnych kilka lat właśnie przez egzamin magisterski. Inne politechniki takich cycyrkónie robią, przy obronie pracy odpowiadasz na wylosowane przez siebie pytania. Każda inna politechnika będzie lepsza niż lubelska. Szkoda zdrowia!
    10/7/17
  • Noddam

    Na Politechnice Lubelskiej nie ma progów punktowych. Wszystko jest zależne od tego jak w danym roku poszły matury. Jest np. na informatyce 340 miejsc. 340ta osoba na liście stanowi próg punktowy. Każdy kto będzie miał więcej punktów na maturze niż ostatnia osoba z listy, dostaje się w odpowiednie miejsce (względem punktacji) na liście, a ostatnia jest "ucinana", a zatem próg punktowy się zmienia.
    9/25/17
  • Bartek

    Jaki jest prób punktowy na transport na PL?
    7/2/17
  • czlowiek_student

    Hej! Jestem studentem na innej politechnice i chcę przenieść się na politechnikę lubelską. Kierunki MBM lub TRANS ewentualnie Mechatronika. Macie jakieś opinie o tych kierunkach, byłyby bardzo pomocne :) PS Michał jeśli porozmawiasz z dziekanem to raczej przepisze oceny ale dopiero po porównaniu przedmiotów (czy mają podobnie realizowany materiał). Wiem bo pytałem się, będzie ci potrzebny wydruk z JSOS z ocenami i przebiegiem studiów ;) Mam nadzijeję że choć trochę pomogłem :D
    6/17/17
  • patryk555591

    ile punktów trzeba miec aby dostać się na mechanike i budowe maszyn?
    6/8/17
  • uzytkownik

    Na infie jest C cały pierwszy rok. Próg to około 150
    6/8/17
  • michał

    Siema wszystkim. Chcę przenieść się na PL z "NAJLEPSZEJ TECHNICZNEJ UCZELNI W POLSCE", jak ktoś nie wie to to jest Politechnika Wrocławska. Jestem na 3 roku, jak wygląda sytuacja z przepisem ocen ? Może ktoś powiedzieć jak się studiuje ?
    5/15/17
  • pollub

    Mam pytanie. Jakim językiem programowania zaczyna się na informatyce.
    5/15/17
  • Maturzysta

    jaki jest mniej więcej próg punktowy na informatykę na PL. Czy jest ciężko na 1 roku?
    5/13/17
  • Wojtek

    czy warto studiować mechatronikę na politechnice lubelskiej i jakie są mniej więcej progi punktowe?
    5/11/17
  • Magda

    Ile trzeba bylo miec w tamtym roku punktów zeby dostac sie na Edukacje Techniczno Informatyczna ?
    5/9/17
  • budownictwo

    Laski na budownictwie radzą sobie czasami lepiej niż faceci, one są po prostu bardziej sumienne i systematyczne ;)
    3/20/17
  • Izka

    Jest trochę dziewczyn na budownictwie, ale dominacja facetów. Zależy od Ciebie, jakie masz podejście do ścisłych, i czy dasz sobie radę, gdy się juz dostaniesz. Bo łatwiej jest się załapać, trudniej utrzymać choćby na pierwszym semestrze. Odsiew - rzecz naturalna. Jesli masz do tego dystans - próbuj. Najwyżej potem coś zmienisz, jak Ci się noga na czymś powinie. A może okazać się, że super dajesz radę , a strach miał wielkie oczy.
    1/16/17
  • budownictwoo

    Co powiecie o studiowaniu budownictwa ? cięzko, wymagający, ciekawy, dużo fizyki (jestem raczej trojkowa z fizyki), duzo dziewczyn na roku, czy w ogole nadaje sie dziewczyna na ten kierunek, jakie perspektywy po ukończeniu ?
    11/27/16
  • dwakierunki

    Aktualnie studiuje FiR , i powiem szczerze ze niesamowicie nudne te studia dla mnie, wgl mnie nie zachwycają, idę na zajęcia, na kolosy, egzaminy, niby nic nie robię i 4 jest, a ludzi z roku chodzą sie poprawiać po kilka razy. Nwm moze to studia nie dla mnie skoro sie na nich nudze. Ale trochę szkoda mi rzucać, może dociągnę do licencjatu, stąd moje pytanie - udałoby się połączyć studiowanie Firu z budownictwem czy jest to raczej niemożliwe z uwagi na zbyt dużą ilość zajęć i pracy na budownictwie? Czy ktoś z was studiował na politechnice dwa kierunki równolegle i wie jak ogarnąć organizację zajęć, aby bez problemu chodzić na ćwiczenia i laborki ?
    11/27/16
  • Nowa2016

    Co powiecie o studiowaniu elektrotechniki albo budownictwa. Jest ciężko się utrzymać, wgl ciężkie studia (dla dziewczyny), czy wgl warto - jakie perspektywy po skończeniu budownictwa, czy wgl jest sens iśc dziewczynie na takie studia ?
    11/27/16
  • Rodoo9.9

    Matma, ekonomia, zarządzanie, angielski tego możesz się spodziewać na początku. Strasznie trudno nie jest, ja miałam największe problemy z matmą na pierwszym roku bo liceum a studia to dwie różne bajki. Wystarczy się przyłożyć i chodzić regularnie na zajęcia.
    10/30/16
  • Nowa

    Czy studiowal tu ktos lub zna opinie o studiowaniu FIR? Dostalam sie na studia, ale martwie sie ze nie dam rady. Jest strasznie ciezko? Mam juz jakies pojecie o rachunkowosci ale mimo tego sie obawiam.
    9/23/16
  • inżynieria środowiska MAGISTERKA stacjonarne

    Chciałam się zapytać jak jest na studiach magisterskich na kierunku inżynieria środowiska, czy warto i czy są jakieś progi czy egzamin wstępny żeby się dostać. i Czy prowadzący robią jakieś problemy czy raczej nie ....
    9/13/16
  • gal anonim

    Studiuję informatykę. Poziom jest raczej kiepski. Większość studentów ma po kilka poprawek na sesję. Wykłady nudne, chociaż zdarzają się wyjątki. Przepuszczają wszystkich, czasem naciągają na warunki. Nie da się wylecieć, wystarczy płacić. Od groma Ukraińców. Plus taki, że z większością wykładowców da się dogadać. Akademik do niczego i drogi.
    8/26/16
  • daria

    Jak oceniacie poziom infrormatyki na PL? Czy lepiej na UMCS?
    7/13/16
  • budownictwo

    jak jest na budownictwie? a może ktoś zna progi punktowe z 2015 roku?
    7/7/16
  • poli

    mania- właśnie nie mogę znaleźć informacji na temat II naboru :/
    7/6/16
  • mania

    nie do końca wiem czy jest II nabór ale wejdz na strone szkoły jest tam wszystko dokładnie napisane
    7/5/16
  • poli

    Cześć. Niestety przegapiłem rekrutację internetową na PL, która była do 3 lipca.. Chciałem iść tam na matematykę. Czy jest jakaś możliwość jeszcze o staranie się o miejsce na tej uczelni? Jakiś II nabór?
    7/5/16
  • Aaa

    Może mi ktoś powiedzieć kiedy mam zarejestrować się na studia skoro jest napisane że rekrutacja trwa do 3 lipca a wyniki z matury odbieram 5 lipca.Ktoś ma w tym orientację?? Z góry dziękuje:)
    6/25/16
  • student

    jeśli chodzi o zaoczną informatykę II stopnia nie polecam, ogólnie tok studiów w porządku choć znaczna część wiedzy którą próbują przy okazji wcisnąć tylko po to żeby się godziny zgadzały jest zupełnie zbędna. problem zaczyna się gdy trzeba się obronić okazuję się wtedy że personel nie zna nawet regulaminu szkoły, w moim przypadku było tak 3 sem poszły gładko dobra średnia itd ale co z tego kiedy uczelnia przyjmuje 1500 studentów a PAKA wydała decyzje ze może wypuścić tylko 500 finał był taki że promotor zerwał kontakt na 4 miesiące bo miał wakacje przy czym wcześniej nie był wcale pomocny gadając bez sensu nie wskazując drogi, myślałem że jak podejdę jeszcze raz do obrony w przyszłym roku będzie ok. nic bardziej mylnego promotor zastrzegał się jak bardzo mu zależy itd po czym jak zrobilem to co chciał stwierdził ze coś się zmieniło w prawie obrony i całą praca jest do zmiany i zasugerował żebym sobie może lepiej wynajął człowieka który zrobi to za mnie. ta uczelnia to najgorsza decyzja jaką mogłem podjąć przynajmniej na tym kierunku wyciąganie pieniędzy i nic więcej jesli chodzi o zaoczne. W całej tej selekcji wyraźnie widać ze studenci pochądzy z lublina lub ci co studjowali I stopien mają pierszeństwo do obrony a reszta "zobaczymy ile wytrzyma" pozatym przestarzały personel niektórzy ledwo oddychają, co za tym idzie zauważalna przestarzała wiedza jaka wciskają ze sprzetem laboratoryjnym tez tak ledwo srednio. osobiście preferowałbym uczelnie prywatną.
    5/30/16
  • aska

    co powiecie o inżynierii biomedycznej? warto? nie jest to najprostszy kierunek a nie chciałabym spędzić kilku lat na ciężkich studiach i nie dostać po nich pracy lub obsługiwać kasę w biedronce
    5/3/16
  • BG

    Dokładnie w 2010 roku wybrałam studia na Politechnice Lubelskiej. Na jednym z najczęściej wybieranych kierunków, mianowicie - Zarządzaniu. Po tych 5 latach mogę powiedzieć, że jeśli ktoś wybrał ten kierunek świadomie i sam rozwinął się w jednej z dziedzin na nim poruszanych, to znalazł całkiem dobrą pracę. Kierunek ten porusza wiele zagadnień z różnych dziedzin. Są to głównie zarządzanie, marketing i finanse. Jednak spotykamy się tu również z przedmiotami matematycznymi (np. analiza, statystyka, metody ilościowe), informatycznymi (również nauka programowania), produkcyjnymi, czy ekonomicznymi. Po tych studiach w zależności od wybranego kierunku naszego samorozwoju możemy pracować w różnych branżach, takich jak Marketing, Public Relations, Human Relations, Zarządzanie Zasobami Ludzkimi, Finanse, Rachunkowość, Bankowość, Logistyka, jak i IT, czy produkcja. Jest to dość wszechstronny kierunek, co jednocześnie pozwala na zapoznanie się z wieloma zagadnieniami, ale z drugiej strony nie jest nastawiony konkretnie na daną dziedzinę. Ktoś kto wie czego chce powinien od razu wybrać konkretny kierunek, np. FiR, czy Logistykę. Jak ktoś chce przejść przez studia na luzie, to też nie tutaj. Ogólnie jak to na Politechnice łatwo nie jest, nawet na Zarządzaniu. Dość trudna matematyka oraz wiele projektów do zrobienia, które wymagają sporo czasu poświęconego w domu na ich realizację. Poza tym w odróżnieniu od innych kierunków tutaj trzeba zdać wszystkie przedmioty w I semestrze (nie można kupić ECTSów). Wykładowcy w większości są mili. Jednak już nie tak kompetentni, albo po prostu nie potrafią przekazywać wiedzy. Na pewno wielkim atutem jest tutaj Katedra Marketingu, której pracownicy są "dla studentów". Wyraźnie widać, że posiadają wiedzę, którą chętnie się dzielą i rozwijają się naukowo. Typowi pasjonaci. Podobnie Katedra Zarządzania. Jednakże inne Katedry wypadają pod tym względem słabo. Prędzej dowiecie się czegoś zupełnie niezwiązanego z tematem zajęć niż związanego. Jeśli chodzi o sam wydział, to mieści się on w dość małym i starym budynku. Sprzęt komputerowy w niektórych salach w tragicznym stanie. Tak jak i strony internetowe poszczególnych katedr. Życie studenckie skupia się w Klubie Kazik, który mieści się przy uczelni. Poza tym co roku organizowane są koncerty studenckie - Juwenalia. Chętne osoby mogą uczęszczać do różnych kół. Na tym wydziale jest to głównie Koło Menedżerów oraz nowopowstałe Koło Finansów. Atmosfera na uczelni jest przyjemna, panie w dziekanacie - to zależy w którym :D W jednym załatwicie wszystko co chcecie szybko i miło, nawet poza godzinami, w drugim już tak miło nie jest. Na wydziale jak można się domyślić przeważają studentki. Jednak można spotkać tutaj również studentów z kierunku Edukacja Techniczno-Informatyczna, który również mieści się w tym budynku. Ogólnie kierunek nie jest zły, jest całkiem przyszłościowy, ale trzeba wybrać jedną z oferowanych przez niego ścieżek i samemu się dokształcać. Jednak moim zdaniem niektóre przedmioty są kompletnie tutaj niepotrzebne i nieprzydatne w przyszłości.
    3/6/16
  • rekrutacja kiedy?

    czy na PL jest zimowy nabór? można zacząć studia od lutego albo marca 2016? uczelnie publiczne robią teraz rekrutację czy to jest tylko na uczelniach prywatnych za kaskę?
    1/4/16
  • Agatt

    ja posłuchałam rodziców i teraz żałuję... jestem rok w plecy bo nei zaliczyłam pierwszej sesji, przeniosłam się na inną uczelnię, wybrałam kierunek, który mnie interesuje i teraz jestem zadowoloną studentką 2 roku :D
    1/2/16
  • kama77

    oczywiście, że warto! nie słuchaj rodziców, bo to Ty będziesz się męczyć w pracy jako technik, prawnik czy lekarz... rób to co Cię interesuje, jeśli weźmiesz się porządnie do pracy, skończysz studia z dobrym wynikiem, zainwestujesz w szkolenia i znajomość języków obcych to sukces murowany w każdej dziedzinie!
    11/12/15
  • arnold

    a co powiecie o ochronie środowiska na PL? Moi rodzice wciąż mi odradzają ten kierunek a ja chyba nie widzę się na żadnym innym. Jak ta uczelnia wypada jeśli chodzi właśnie o ten profil? Warto się tu wybrać na studia?
    8/3/15
  • logistyka / transport

    nie zapominajcie, że rynek już dość mocno zapełnił się specjalistami z zakresu logistyki i transportu, trezba byc naprawedę dobrym, angielski na tiptop, staże w trakcie nauki, wtedy jest szansa na pracę za w miarę dobre pieiądze
    3/15/15
  • bartosz

    mój kolega studiował tu transport, po ukończeniu studiów został spedytorem, a jest to nieźle płatna fucha... także wydaje mi się, że warto skończyć taki kierunek, szczegółów dotyczących programu studiów i wykładowców nie znam
    1/14/15
  • transport na PL

    duzo dobrego piszecie o architekturze, ale nie widze opinii o kierunku Transport, który mnie osobiście interesuje (w aspekcie Logistyki), czy podrzucicie coś więcej na ten temat? czego się spodziewać na pierwszym roku? jak ze spacjalnościami i pracą po skończeniu studiów? z góry dzięki za info, Adam
    12/8/14
  • amberr

    marzy mi się studiowanie na pollub, konkretniej - architektury. polecacie tę uczelnię i kierunek? poziom jest wysoki/niski czy raczej unormalizowany? (boję się, że nie dam sobie rady :
    11/6/14
  • olaaa

    ja jestem zdecydowanie za Politechniką Lubelską i Lublinem jako miastem studenckim! Nie cierpię Łodzi, wszędzie korki, dziury, szare miasto, pół budynków to ruiny, niee to nie dla mnie.
    9/3/14
  • którą wybrać politechnikę?

    Łodź i Lublin to miasta, gdzie mogę się zakotwiczyć z mieszkaniem, więc pytanie mam: wybrać Politechnikę Łódzką czy Lubeslską? tylko nie piszcie, ze Warszawska czy Poznnańska - te lokalizacje odpadaja z przyczyn innych
    5/28/14
  • kanzasss

    takie zjawisko jest niestety spotykane na większości uczelni w Polsce, uczysz się księgowania ręcznego a w pracy wymagają od Ciebie znajomości obsługi wszystkich programów komputerowych....
    4/2/14
  • inżynier

    Uczelnia dobra, tylko program nauczania średnio przystający do realiów rynku pracy, jestem po elektrotechnice i naprawdę wiele czasu przeznaczyłem na naukę różnych średnio potrzebnych całek, różniczek, podczas gdy w pracy (a pracuję w zawodzie) aparat matematyczny ogranicza się do poziomu liceum. Ale tak jest w całym kraju z tego, co słyszę od ludzi.
    2/8/14
  • ram

    moim zdaniem uczelnia spoko :)
    12/2/13
  • maciej

    Ja na Politechnice Lubelskiej polecam architekturę i urbanistykę, kierunek ten wybrałem dość przypadkowo ale teraz nie żałuję. Mamy naprawdę ciekawe zajęcia, oparte na praktyce a nie tylko suchej teorii. Dużym plusem tej uczelni jest też dobra kadra wykładowców.
    12/2/13
  • ocena zarządzania

    pierwszy rok, na razie ok, nie mam zastrzeżeń, obserwuję, jestem czujny, wykładowcy są normalni, a nawet niektórzy fajni, poziom mnie nie wytraszył, a bałem się nieco, zobaczymy, jak będzie po sesji, zajrzę w nowym roku i się odwzwę
    11/18/13
  • wer

    Jakie są wasze opinie na temat Architektury na Politechnice Lubelskiej? Ciężko się dostać? Trudne są egzaminy? I co się liczy z matury ? Pozdrawiam i proszę o odpowiedz:)
    11/7/13
  • ET-I ile dziewczyn?

    czy na kierunku Edukacja Techniczno-Informatyczna jest dużo dziewczyn? ktore kierunku najchetniej wybierają maturzystki - dziewczyny?
    10/22/13
  • architektura

    czy ktoś sie pokusi o porównanie Politechniki Lubelskiej, Krakowskiej i Lódzkiej pod kątem studiów na kierunku Architektura? na co zrócić uwagę, gdy szuka sie osoby (wykładowcy) od rysunku? jakie są stawki za godzinę indywidulnie?
    10/8/13
  • tomi

    nie dostałem się na architekturę na Uni Wrocławskim, czy sa jakies procedury, opcje, mozliwosci, zeby jeszcze teraz gdzies sie zalapac (dowolny uniwerek) na ten kierunek? wiem, ze architektura jest total oblegana, ale moze ktos probowal jakichs sposobow i sie udalo, z gory dzieki
    7/31/13
  • Pola

    świetnie wspominam tą uczelnie, poziom nauczania jest w miarę wysoki, życzliwe podejście do studentów, indywidualne traktowanie, dobrze zorganizowana, świetny kontakt z prowadzącymi, taki "ludzki". :D Polecam jak najbardziej
    5/30/13
  • Alicja

    Hej Izka ;) Ja rozważam. Teraz na pierwszym roku jest trochę dziewczyn i mówią, że nie jest źle :)
    5/14/13
  • Izka

    Rozważam studia na kierunku Edukacja techniczno - informatyczna na PLubelskiej. Chcialam sie dowiedziec, jak duzo jest dziewczyn na tym wlasnie kierunku, czy jest bardzo trudno, ile dziewczyn mniej wiecej odpada po pierwszej sesji albo pierwszym roku? I czy jestescie zadowoleni z wybory takich studiów?
    4/27/13
  • Ferdek

    Politechnika Lubelska to świetna szkoła, naprawdę godna polecenia. Dużo pozytywów słyszałem na temat tej politechniki. Szczególnie od mojego brata więc mam informacje z pierwszej ręki.:) mój brat właśnie tu studiował mechatronikę, teraz ma świetną pracę i jest zadowolony :)
    12/3/12
  • bort

    przeczytajcie sobie dzisiejszy dodatek w wyborczej o uczelniach w Lublinie, ciekawy material pokazujacy ze 1/4 ludzi w miescie to studenci, duzo pozytywow, sporo ciekawostek, jakies wywiady z rektorami
    9/28/12
  • dreamer

    czy nadal można złożyć podanie o miejsce w akademiku politechniki lubelskiej i liczyć na pozytywne rozpatrzenie? zagapiłam się trochę, ale głównie przez to że nie wiedziałam jakie dokładnie mamy dochody i nie sądziłam że mogę w ogóle o akademik się ubiegać, a teraz pewnie jest za późno?
    9/1/12
  • dot

    zlożyłaś papiery tylko na jeden kierunek? no to wow, gratuluje... musiałas mieć spoko wyniki skoro aplikowałaś na poltechnike lubelska, ale trzeba bylo sie jakos zabezpieczyc... no ale mądry Polak po szkodzie. szkoda że się nie dostałaś, bo uczelnia jest bardzo dobra, zajęcia są super i perspektywy na przyszłość całkiem dobre.
    8/27/12
  • politechnikalubelska

    Cholera nie dostałam się. Mogłam się tego spodziewać, ale miałam nadzieję że mimo wszystko może mnie przyjmą... Najgorsze jest to że składałam papiery tylko na jedną uczelnię i teraz pozostało mi jedynie udać się na studia zaoczne. Ech, powinnam była przewidzieć, że do tego dojdzie! Rada na przyszłość: złóżcie papiery na więcej niż jeden kierunek, chyba że macie stuprocentową pewność, że się dostaniecie .
    8/12/12
  • edukacja techniczno-informatyczna - czy warto?

    szybkie pytanko: bo widze ze Polibuda Lubelska ma jeszcze rekrutacje na kilku kierunkach, min na edukacji techniczno-informatycznej, co to jest za kierunke? co ludzie po nim robia? jaki jest trudny? na pewno informatyka, ale co jeszcze? qaerto sie w to ladowac? podpowiedzcie pliiz, adam
    8/9/12
  • sister

    Najgłupszym pomysłem było wybrać się nna studia tam gdzie siostra, studiować to co ona i jeszcze z nią mieszkać. Jest starsza więc wydaje jej się że ma nade mną władzę. Donosi rodzicom, ciągle sie kłócimy. Jeśli nie wiecie gdzie studiować, to polecam: jak najdalej od waszego rodzeństwa. Trochę rozłąki to dobry pomysł! Jak się cieszę że jest MOST :)
    8/6/12
  • do egn

    \"lubliński\" to Ty masz chyba mózg, bo uczelnia to Politechnika Lubelska !!! nie mam porownania z innymi politechnikami, wiec nie komentuje
    8/2/12
  • eng

    Studiuję na politechnice lublińskiej. Ciekawa sprawa! No i najlepsze są jak dla mnie zajęcia w laboratoriach, bardzo pouczające, odkrywcze. Nie ma co, fajnie się tu studiuje ;)
    8/1/12
  • dawid

    Moim zdaniem najlepsza polibuda w promieniu stu kilometrów. Naprawdę wiele się tutaj nauczylem, studiuje ochrone srodowiska i mega mi się podoba, zajęcia w plenerze, laborki, super! Dziewczyny są na moim kierunku, mniej niz polowa ale zawsze są i to całkiem całkiem :)
    7/4/12
  • euro

    no nic, zarejestrowałem się na rekrutacje 2012, jeszcze dwa dni do wyników matury i zobaczymy jak to będzie ciężko się dostać na budownictwo, dużo chętnych jest? i jaki mniej więcej próg był w tamtym roku? choć teraz matura pewnie poszła na trochę innym poziomie, no ale zawsze to jakiś punkt odniesienia.
    6/27/12
  • geldless

    Dobra uczelnia, naprawdę polecam. Nie można mieć o niej innej opinii. Kadra, ludzie, możliwości - wszystko tak, jak trzeba. Serio, jestem pozytywnie zaskoczony.. nie miałem hajsu, żeby pójść do Wawki i byłem sceptycznie nastawiony, a tutaj proszę bardzo.
    5/1/12
  • ochrona środowiska

    czy na ochronie środowiska jest dużo dziewczyn? chetnie bym sie dowiedziala, jak wyglada pierwszy rok na kierunku ochrona srodowiska na Politechnice Lubelskiej? nie znalazlam tez informcji o specjalnościach, co wybieracie na tym tych konkretnie studiach na ochronie śr.?
    3/21/12
  • co to znaczy \"tuta\"?

    wm, dziwne piszesz czy "tuta" znaczy 'tutaj"
    3/21/12
  • wm

    Wydział mechaniczny i tuta mam pytanko - fajnie? Mysle nad tym czy nie zawitać tuta do was
    1/24/12
  • Ania

    naprawdę dobra uczelnia, wymagający wykładowcy, ale naprawdę polecam
    1/20/12
  • marc

    Ja z kolei studiuję edukację techniczno-informatyczną. Uczę się jak nauczać, mi.in.
    12/8/11
  • anet

    Studiuję ochronę środowiska. Ekologia od zawsze jest moją pasją. Studia na tym kierunku jeszcze bardziej pokazują mi jak można dbać o naszą naturę. Udzielam się w stowarzyszeniach, wolontariatach. jest ciekawie i na pewno nie jest nudno :)
    12/8/11
  • arch

    jeśli lubisz tworzyć, masz zdolności i zainteresowania architekturą to startuj. Bardzo fajny kierunek.
    12/8/11
  • PolLub

    Studiuję zarządzanie. Dobry wybór. Na tej polibudzie jest ono bardzo przystępnie podawane. Atmosfera prawie kumpelska.
    12/8/11
  • Lala

    Chciałabym po maturze uczyć się na pollub. Szukam fajnego kierunku. Co jest fajne, łatwe i przyjemne?
    6/4/11
  • inez

    Zastanawiam się nad tą polibudą. Czy da się tutaj fajnie studiować?
    6/4/11
  • Krzywy

    różnie można o Politechnice Lubelskiej pisać, ale powiedzmy sobie szczerze, tutaj w regionie jest to chyba najlepszy obecnie wybór dla maturzysty, ja bylem zdecydowany juz rok temu i nic sie nie zmienilo, oczywiscie kierynek informatyka, pozdrawiam
    6/3/11
  • Inga

    Znam opinię o wysokiej jakości kierunku zarządzanie ale czy to prawda, że matematyka na polibudzie jest nie do przejścia? że dużo ludzi ją oblewa?
    5/25/11
  • Iza

    Jestem absolwentką Podyplomowych studiów z zakresu Wzornictwa przemysłowego. Studia te były współfinansowane z środków EU. Dla studenta bezpłatne. Wysoki poziom nauczania. Sprawdźcie czy nie jest aktualnie przeprowadzana rekrutacja :)
    5/23/11