UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (155)
LekLek
@LEK przeniesienie, jeśli chcesz się przenieść najlepiej od razu skontaktować się z dziekanatem.
10.02.2021
06.02.2021
LEK przeniesienie
Hej czy ktoś się orientuje czy można przenieść się z innej uczelni do łodzi z kierunku lekarski na lekarski? A jeśli tak czy ktos wie gdize znajde na ten temat informacje bądź niezbędne wnioski?
1rokCovidowy
@ Janek -nie mogę się zgodzić, ze rekrutacja jest zawiła. Chyba dawno rekrutowałeś się na studia, rekrutowałam się jeszcze na 3 inne uczelnie i od żadnej nie dostawałam tylu praktycznych informacji i przypomnień. Na każdej uczelni jest ciężko, bo jak ktoś idzie na studia to jednak trzeba się uczyć. Fakt są zakłady, gdzie jest trochę pod górkę, ale gdzie ich nie ma? Jak to się mówi" Wszędzie dobrze tam gdzie Nas nie ma". Ze swojej strony polecam, nie mogę nic powiedzieć o klinikach bo przez Covid, była to znikoma ilość. Ale same zajęcia, jeśli ktoś interesuje czymś zawsze będą ciekawe.
27.01.2021
24.11.2020
Lew
Czołem. Czy ktoś może wyrazić opinię o akademikach? Niby nie mam jeszcze zajęć na miejscu, ale pewnie niedługo się takie pojawią i chciałbym się przeprowadzić. Co sądzicie o akademiku nr 1 i nr 4? Jak się tam mieszka? Są imprezy regularnie czy da się odpocząć? Czy w akademiku nr 1, gdzie nie ma lodówki w pokoju, parapety są duże i da się tam zimą coś przechować? :D Z góry dzięki za odpowiedzi!
Troll jakiś
Hej Janek, widać z daleka, że z Ciebie Troll niemyty :-) a skąd niby wiesz, jak jest w tych wszystkich uczelniach medycznych wymienionych poniżej w miastach typu: Kraków, Wrocław, Warszawa, Poznań, Białystok czy Katowice ???
16.11.2020
16.11.2020
Student
*tani
Student
W trzech poniższych komentarzach wcale nie widać, że to konkurencja :) tak się składa, że mam znajomą na Umed w Łodzi i nie narzeka ani na uczelnię, ani na prowadzących. Ja sam studiuję na UŁ i również nie narzekam na tę uczelnię, więc nie zgadzam się totalnie z opinią, że wszystko, tylko nie Łódź. Poza tym mam znajomych w Poznaniu, we Wrocławiu i oni również mają różne opinie o swoich uczelniach, jedni są zadowoleni, drudzy nie, więc w poniższych komentarzach widać ogromny brak obiektywności. Psucie PR miasta i uczelnii w tak tanii i prymitywny sposób tylko pokazuje, że niektórzy na uczelni nigdy znaleźć się nie powinni ;)
16.11.2020
15.11.2020
Janek
Typowa uczelnia z dobrym piarem mocno przereklamowana, medycynę studiowałem nie polecam a warunki rekrutacji na studia bardzo zawiłe wogóle cała uczelnia to masakra wykładowcy słabi nie przystępni nie przygotowani do wykładów zarozumiali. Nie wiem kto sporządza rankingi ale medycyna powinna być na ostatnim miejscu w rankingu. Gdybym miał wybierać teraz uczelnie albo kraków wrocław warszawa poznań białystok katowice to tam bym studiował medycynę.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
15.11.2020
15.10.2020
@Nick
Przenieść na medycynę z prawa? XD Ale możesz w przyszłym roku rekrutować się na kierunek lekarski
Nick
Czy można przenieść się z innej uczelni, z kierunku prawo na medycynę, na pierwszym roku?
15.10.2020
11.10.2020
Zosia
Trudno jest dostac sie na lekarsko wojskowy?
Ratownik
Jakimi podręcznikami? Ja skonczyłem ratownictwo na Umedzie w Poznaniu i przez całe studia 1 książki nie kupiłem. 3 skrypty z punktu ksero i dziękuję.
12.09.2020
26.08.2020
Nowy ratownik
Witajcie, podzieli się ktoś opiniami na temat kierunku Ratownictwo Medyczne? Co trzeba kupić poza podręcznikami?
Kosmetologia
Jak nastroje na kosmetologii lub naukach dentystycznych?
12.08.2020
10.07.2020
Maturzystka 2020
Siemanko wszystkim, chciałam zapytać czy polecacie tą uczelnię? Jak na niej jest? Jest z was ktoś może na kierunku ratownictwo medyczne i zechciałby mi powiedzieć czy poleca ten kierunek czy też nie? Byłabym bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
Natalia
Cześć, czy ktoś mógłby powiedzieć coś o kierunku lekarsko-dentystycznym?
13.06.2020
11.05.2020
Kierunek lekarski w ramach Ministra Obrony Narodowej (wojskowy)
czy terminy rekrutacji na Kierunek lekarski w ramach Ministra Obrony Narodowej (wojskowy) są aktualne te na stronie? czyli do 15 maja? czy w związku z pandemią zostaną zmienione? jak oceniacie studia w tym systemie?
kierunek lekarski
Mógłby się ktoś podzielić doświadczeniami co do kierunku lekarskiego?
22.04.2020
07.04.2020
Student Fizjo Rok 1
Jeśli chodzi o fizjoterapie, nie mogłem sb wyobrazić lepszej uczelni. Wiadomo 1 rok w szczególności 1 semestr to śmieciowy czas, bioetyka, filozofia, marketing,ekonomia, socjologia, demografia i epidemiologia to przedmioty ,które są w podstawie programowej i musza być ale z ich zaliczeniem nie było żadnego problemu. Wystarczy dogadać formę zaliczenia z prowadzącymi. Świetnym przedmiotem w 1 sem jest Fizjoterapia ogólna, 3 pierwsze ćwiczenia to nauka rozczytywania zalecen lekarzy i obycie się z pracą z człowiekiem. 3 kolejne co miło mnie zaskoczyło to zajęcia na oddziale, gdzie mogliśmy zobaczyć i wypróbować sprzęt do kiezy i fizyko terapii oraz przeprowadzać wywiad z pacjentami. Zaliczenie z tego przedmiotu było głównie z wykładów, ale przewijały się kwestie poruszone przez Panie Doktor podczas ćwiczeń.Fizjologia człowieka jest prowadzona z mega miłymi Paniami ,które słyża zawsze pomocą, czasem nawet na kolokwiach :P. Przedmiot przyjemny, ciekawy i również prowadzony w sposób praktyczny. Anatomia w 1 i 2 semestrze, to ciężki przedmiot wejściówki co zajęcia, 3 zdane na 4 wejściówki dają nam możliwość napisania kolokwium w 1 terminie 2 popraw , 2/4 i mniej kolokwium piszemy w 2 terminie i 1 poprawka. Kolosy wymagające sporej wiedzy, ale same ćwiczenia w prosektorium dobrze prowadzone, zwłoki/preparaty mają już kilka lat. Na 2 semestrze jest o wiele ciekawiej, odchodzą wszystkie zapchaj dziurę przedmioty. Zaczyna sie kinezyterapia i skupia sie głównie na badaniach pacjenta, poznajemy testy i metody badań danych pacjentów. Ćwiczymy na sobie nawzajem a zaliczenie nie jest trudne, prowadzący nie chcą dla nas źle, ale podstawowa wiedze należy mieć. Medycyna fizykalna czyli wszelkie zabiegi z wykorzystaniem prądów, laserów, lamp, pol elektromagnetycznych itd. Ćwiczymy również na sobie pod nadzorem prowadzących, sprzęt jest jednym z nowszych. Umed ma swoje zakłady w różnych miejscach, ale jest dobrze skomunikowana. Samą Łódź albo pokochasz albo znienawidzisz.
Psychiatria
Czy jest tu może ktoś, kto studiuje ze specjalizacją psychiatrii i chciałby się wypowiedź na ten temat? Plusy, minusy, opinie, cokolwiek?
01.03.2020
22.02.2020
olka
Cześć, jak wygląda sytuacja na lekarsko-dentystycznym? Czy zajęcia są w jednym miejscu? Czy cały dzień spędza się na uczelni? Czy są długie "okienka" między wykładami? Jak zajęcia praktyczne?
Farmacja 1 rok
Jestem na 1 roku farmacji, na początku wydawało się że będzie łatwo itd. Ale gdy przyszły pierwsze kolokwia i egzaminy okazało się że wykładowcy są bardzo wymagający. Największy problem co roku sprawia chemia nieorganiczna, większość zdaje dopiero w 3 terminie. Mimo tego uczelnia jest bardzo prostudencka. Na 1 roku zajęcia odbywają się w 3 lokalizacjach ale plan jest ułożony tsk że swobonie mozna się przemieszczać komunikacja miejska.
06.02.2020
24.01.2020
Ola
Jak nastroje na farmacji? Jak się tutaj studiuje?
Pielęgniarstwo I rok
Ogólne wrażenie o uczelni bardzo dobre, nowoczesne sale w CSM, większość prowadzących na pielęgniarstwie działa na korzyść studenta i chce nauczyć. Niestety są też minusy: głównie słaba organizacja w dziekanacie, brak odpowiedniej komunikacji między dziekanatem a studentami no i zmiany grup i tworzenie nowych na zajęcia praktyczne co może trochę denerwować
25.09.2019
23.09.2019
UMED Łódź
Informacje niezgodne z prawdą. proszę o rzetelne zapoznanie się z zasadami oraz systemem rekrutacyjnym.
???
Lekarski MON rekrutacja - Listy rankingowe na stronie po zalogowaniu praktycznie nie są zmieniane i aktualizowane. Po telefonie do działu rekrutacji pada odpowiedź: : mamy swoje listy wg których przyjmujemy!!!! Brawo gorzej niż za komuny.
20.09.2019
24.07.2019
JK
Elektroradiologia. Proszę troche informacji.
Taki
Nikomu nie polecam studiowania lekarskiego w Łodzi. Jeśli macie możliwość wybierzcie inne miasto. Po kilku latach mogę się wypowiedzieć. O tyle o ile na pierwszych 3 latach zajęcia mogą być to Po trzecim roku studiów będziecie korytarzowym popychadłami w szpitalach. Zdążają się wyjątki... Ale uczelnia nie przygotowuje do zawodu lekarza. Władze wydziału są bardzo niewyrozumiałe dla studenta. Jestem studentem 6 roku więc swoje przeszedłem. nigdy więcej umedu...
25.05.2019
29.04.2019
Ratownictwo medyczne
Zajęcia w Zakładzie Medycyny Ratunkowej są tragiczne. Nie dość, że się praktycznie nie odbywają, to potem wielkie wymagania na egzaminach. Niektórzy wykładowcy zapominają, że są w pracy a nie na urlopie. Przekładanie zajęć to norma.
Diet IIs
Mgr z dietetyki, jak wygląda rozmowa rekrutacyjna? Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o samych studiach na tym kierunku w Łodzi?
07.02.2019
22.01.2019
Daria.w
Czy ktoś cos wie o kierunku kosmetologia ? Jakie sa sale? Jest cieżko ? Ile jest godzin zajęć praktycznych i czy wgl one sie odbywają ? Szukam dobrego kierunku kosmetologia w całej Polsce i nie umiem nic konkretnego znaleźć. Ktoś pomoze ?
leku
Czy tu jest wojskowy lekarski? Jak tam się dostać? Ogólnie, ciężko jest? Chcę się przenieść z Lublina.
23.11.2018
15.11.2018
zdrowie publiczne
co sądzicie o kierunku Zdrowie Publiczne na UMEDzie w Łodzi? czy to kierunek warty zainteresowania? co zdawaliście na rozszerzeniu i z jakim wynikiem Was przyjęli?
odp.
przygotuj się na potężną dawkę informacji do zapamiętania bez większej taryfy ulgowej :-) no to trochę inny świat w porównaniu z liceum, nie ma się co oszukiwać. Raczek nie liczcie że się Wami zaopiekują. Polecam skoncentrować się na przetrwaniu, potem będzie z górki, przywykniecie :-) każdy przez to przechodził :-)
17.09.2018
06.09.2018
analityka medyczna
na co się przygotować na pierwszym roku kierunek Analityka Medyczna? jakieś wskazówki dla młodszej koleżanki, nieco zestresowanej? uważać na co, na kogo? na czym się skupić?
Aneth
myślałam o kierunku Zielarstwo i Fitoterapia w Bydgoszczy. Co sądzicie?
29.07.2018
24.07.2018
Dietetyka
Czy mógłbyś ktoś podzielić się ze mną jak wyglądają studia oraz jaka jest Wasza opinia na temat uczelni i poziomu nauki?
anonim
A czy ktoś mógłby coś opowiedzieć o kierunku lekarskim (cywilnym)??
17.07.2018
27.06.2018
Również stud
studn ma rację, niestety tak się tam dzieje. Zajęcia są w cały świat, w ogóle nie trzymają się rozkładu zajęć ...
studn
Anonimus123 - podejście prowadzących jest różne, najgorsze jest w zakładzie, który dla ratowników jest najważniejszy. Zajęcia nie odbywają się wcale, albo trwają po 2 godziny bo wykładowcy się zawsze gdzieś śpieszy lub spóźniają się po 2, 3 godziny na zajęcia....a na egzaminie wymogi takie, że studenci łapią się za głowę. Z wywiadu wiem, że w tym zakładzie jest tak od kilku lat ....
26.06.2018
24.06.2018
..
Mogłby ktos opowiedziec cos wiecej o położnictwie?
jowita
wszedzie sa jakies problemy, a juz na studiach medycznych zwyczajowo jest pod gorke i orka, mnie troche zmartwily te opinie o zapleczu dydaktycznym, ktore niby piekne ladne, ale niedostepne dla studentow. no i zajecia porozrzucane po calym miescie, bo to nasz czas przeciez ... czy mozecie potwerdzic te informacje, czy moze to jakies odosobnione przypadki?
24.06.2018
23.06.2018
STUDENT
Pielęgniarstwo - poziom może wysoki, ale atmosfera i sposób traktowania studenta na zajęciach z podstaw pielęgniarstwa (I rok) pozostawia dużo do życzenia. Moim zdaniem, uczelnia mało przychylna studentom (mam znajomych na pielęgniarstwie w innych miastach i nie narzekają). Organizacja zajęć również nie przebiega sprawnie, grupy zmieniane są co kilka miesięcy, człowiek sam nie wie w której jest (np: jesteś w 3 różnych grupach na raz).
Anonimus123
Hej. Chcialabym zmienić kierunek studiów na ratownictwo medyczne lub elektrolradiologię i wybrałam na uczelnię Umed w Łodzi. Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tych kierunków (chodzi mi głównie o osoby idące "nowym programem" z ratownictwa)? Jaka jest podejście prowadzących do wykładów i ćwiczeń?
19.06.2018
14.06.2018
Magda
Idzie ktos na pielegniarstwo lub poloznictwo? Trudno sie dostac?
analityka medyczna
Hej chciałam sie dowiedziec jakie są wasze opinie na temat anaityki medycznej na umedzie ?
12.06.2018
07.03.2018
Karolina
Ja robię teraz magisterkę z kosmetologii na Uniwerku Medycznym w Łodzi. Poziom wyśrubowany extra. Prywatnie robiłam licencjat to widzę, że jednak te dziewczyny co kończyły na Umedzie są dużo lepsze. Profesorowie kontrolują asystentów, widać ten nadzór, a na prywacie każdy robi co chce. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z kosmetologii na uniwerku.
Dietetyka
Jak oceniacie ten kierunek na tej uczelni? Łódź to jedyne miejsce gdzie mogę go studiować i jak czytam opinie (niekoniecznie pozytywne) o innych kierunkach to zastanawiam się jak to wszystko wygląda w przypadku dietetyki..
18.02.2018
06.02.2018
ola
wybiera się ktoś na położnictwo ?:)
2 rok uff
Jak się przeżyje pracownie podstaw i 1 zajęcia praktyczne na klinice z tymi samymi babsztylami to życie jest piękniejsze . Pozdrawiam 2rok pielegniarstwa ;)
03.12.2017
18.09.2017
anonim
Witam. Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat kierunku ratownictwo medyczne?
studia podyplomowe na umed
Cześć, Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat kierunku "Elementy metodologii badań empirycznych w medycynie i zastosowania statystyki w badaniach biomedycznych" ? Jest to czwarta edycja, więc na pewno są już jakies wnioski z tego kursu? Czy po kształceniu uda się zostac samodzielnym w badaniach naukowych? Czy sporo trzeba samemu nadrabiać? Jakie sa profity oprócz (domyślam się) licencji na program statystyczny?
23.08.2017
23.07.2017
Wolę pozostać anonimowy...
Witam Wszystkich, Piszę głownie dla tych którzy rozważają studiowanie na kierunku fizjoterapii. Długo się nosiłem z zamiarem napisania tego jak tam jest, przekładałem z roku na rok, myśląc że może na kolejnym roku będzie lepiej. Nie będzie. Piszę by Was ostrzec przed zmarnowaniem sobie kilku lat życia na tej "uczelni". To może na start coś o mnie. Studiuje fizjoterapię już od ładnych kilku lat, więc nie jest to opinia sfochanego pierwszoroczniaka. Nie jestem studentem-menelem. Mam frekwencję bliską 100% i dość wysoką średnią. Wszystko zdaję w pierwszym terminie. Porobiłem też kilka kursów zawodowych. A teraz do rzeczy. Widzieliście te wszystkie piękne budynki i sale wykładowe w materiałach propagandowych od UMEDu? Przyjrzyjcie się dobrze. Właśnie tam NIE będziecie mieli zajęć. No dobra, może czasem... Ale nie przekroczy to 10% wszystkich zajęć. Na sporej części zajęć będziecie niechcianymi gośćmi, których będą upychać np. w ciasnych pokojach lekarskich, czy remontowanych pomieszczeniach niewiele większych od schowków na szczotki. Ogólnie jest spoko gdy wszyscy mają miejsca siedzące. O ławkach nie macie co marzyć. Kręgosłup jest narzędziem pracy fizjoterapeuty. Tutaj Ci to narzędzie zniszczą. Inną kwestią są obowiązkowe zajęcia na "pływalni". Każdorazowo kończą się kilkudniowym pieczeniem skóry i podrażnieniami. Nawet nie marz o wchodzeniu do tego syfu bez okularów pływackich. Kumpel który tak zrobił na zamknięte oczy szedł do apteki zaraz po zajęciach. Jeżeli jesteś kobietą to przygotuj się na grzybicę pochwy i inne atrakcje. Wezwanie Sanepidu poprawiło sytuację na 2 tygodnie, ale potem było to samo, więc nie ma sensu się szarpać. Odnośnie lokalizacji zajęć - wszystko rozsypane po całej Łodzi. Od szpitala do szpitala. Ogólnie tragedia z dojazdami. Jeśli nie masz własnego auta to się umęczysz. Jeżeli masz - też się umęczysz :p tylko mniej. No dobra, to warunki "logistyczne" już Wam z grubsza opisałem. Czas na walory edukacyjne. Jeszcze nie spotkałem nikogo kto by powiedział coś w stylu "po licencjacie na UMEDzie jestem gotów/gotowa do pracy". (Tak nawiasem mówiąc po licencjacie wcale nie będzie lepiej...) Na tej uczelni dostaniesz górę teorii i niemal nic więcej. Trzy praktyczne przedmioty które serio doceniam to: Terapia Manualna, Kinezyterapia i Anatomia. Ale to naprawdę kropla w morzu potrzeb. Czas na te zajęcia jest bardzo okrojony. I nawet gdyby prowadzili to najlepsi nauczyciele to i tak nie zdołali by nam przekazać żadnych użytecznych umiejętności w tak krótkim czasie. Niemniej i tak doceniam to co zdołali zrobić mimo że czasu starczyło tylko na podstawy podstaw, ale dobre i to. Jest sporo przedmiotów - śmieci jak terapia zajęciowa, czy kształcenie ruchowe które co najwyżej zmiażdżą twoje poczucie godności. Stypendia? Wśród trzecioroczniaków dostało je ~ 12 osób na cały ponad 100 osobowy rok. Raczej nie opłaca się dbać o średnią. Ja już nawet nie próbuje walczyć o stypendium - szkoda nerwów. Już lepiej zapisz się do chóru, czy do jakiejś sekcji sportowej. Poziom nauczycieli? Ogólnie niski. Często są nieprzygotowani do zajęć, a same zajęcia są prowadzone w koszmarnych warunkach. Treść zajęć rzadko kiedy można w praktyczny sposób odnieść do kierunku studiów. Oczywiście zdarzają się chlubne wyjątki które swoją wiedzą, doświadczeniem i kulturą osobistą tworzą wzór godny naśladowania. Jednak niestety pozostają wyjątkami pośród morza miernot lub nawet zarozumiałych chamów. Do nauczycieli z których UMED mógłby być dumny zaliczyłbym między innymi Pana Adamczewskiego i Pana Winczewskiego. Na ten moment w głowie mam akurat te dwa nazwiska, lecz dobrych nauczycieli jest jeszcze kilkoro :) To może coś o klimacie na uczelni? Relacjach z innymi studentami? Szału nie ma. Ludzie usuwają sobie materiały ze wspólnych dysków, kablują na siebie, nie przekazują ważnych informacji między grupami. Ehhh, aż nie chce mi się wymieniać dalej. Mógłbym napisać więcej, ale szkoda mi niedzielnego wieczoru na to. Piszę to tylko z moralnego poczucia obowiązku. Jeżeli stać Cię by studiować w lepszym miejscu to to zrób! Ja nie miałem takiej szansy i żałuję. Myślę że najlepszym potwierdzeniem moich słów będzie to, że zlikwidowali zaoczna fizjoterapię - widocznie nikt nie chciał płacić za coś takiego. Potrzebujesz więcej "świadectw"? Nic prostszego. Właśnie trwają obrony. Pojedź na plac Hallera i popytaj studenciaków co myślą o tych studiach. Jak by to porównali do wiedzy która wynoszą z kursów? Czy są gotowi do pracy z pacjentem sam na sam? Podsumowując: Serdecznie odradzam.
małpka
Witam, chciałam sie zapytać, czy warto studiować fizjoterapie w Łodzi?
23.07.2017
16.07.2017
...
Czy ktoś mógłby powiedzieć coś o lekarskim w Łodzi?
Technik dentystyczny
Jak podejście do studenta i ogólna organizacja ?
14.07.2017
14.06.2017
Położna
Powiem tak położnictwo na umedzie to śmiech na sali. Na samym początku cieszyłam się na myśl że wow to jednak umed teraz wiem jak bardzo się myliłam. Co do nauczycieli to zależy jak się trafi jedni są spoko inni nie ale tak jest na każdej uczelni. Bardziej chodzi o organizację która jest żałosna.... Nic ale to nic nie możesz zaplanować nawet wizyty u lekarza bo to się zmienia z dnia na dzień. Na żadnym przedmiocie nikt nie idzie na rękę studentowi np taka radiologia położna nie może wykonywać usg itd ba nawet nie ma prawa tych wyników czytać ale trzeba zrobić trudny egzamin żeby połowa położnych warunek miała (ja na szczęście nie). Jest bardzo "nowoczesna technologia" nie ma nawet fantonkw do np uczenia się zakładania wenflonow.... Wbijamy się w zwykły cewnik przyklejony taśma do czegoś.... Niby są anonimowe ankiety gdzie możesz wyrazić ewentualne nie obraźliwe uwagi na temat uczelni a później się okazuje że gucio prawda i dany nauczyciel Cie ściga. Praktyki? Gdybym sama nie latała za poloznym na oddziale to gówno bym umiała bo nauczyciel czeka aż położne same z czymś do niego przyjdą i powiedzą że jest robota..... Czyli jak się domyslacie przez większość praktyk (gdzie naprawdę dużo już umiemy) scielimy łóżka i wymieniamy worki od cewnikow no może raz na jakiś czas kroplowka ale to zależy jaki oddział się trafi. A na egzaminie który jest wg "osek" nie ocenia się techniki np wykonania enemy tylko to czy się dobrze śmieci posegregowalo ile razy umylo się ręce i w jakiej kolejności zapytaliśmy o dane pacjentki. Jedyne do czego doprowadzi was ta uczelnia to do nerwicy. Na umedzie myśl przewodnia to "jak ich uwalic i zgnebic" i nie mówię tego na podstawie ocen z przedmiotów żeby było jasne tylko o ogólnym podejściu do osoby studenta. A i jeszcze jedno jeśli myślisz że będziesz mieć blisko na praktyki i nikt ci nie zabierze miesiąca wakacji to się grubo mylisz.... A no i wszelkie strzykawki itd trzeba sb samemu kupować no chyba że masz "szczęście" i możesz ćwiczyć na sprzęcie używanym 40 razy przed tobą....
XYZ
Pielęgniarstwo na umedzie w Łodzi niszczy życie. Nie polecam
23.05.2017
07.05.2017
nanzalkaa
jak z kosmetologią na uniwersytecie medycznym w Łodzi? ciężko się dostać, ktoś poleca ten kierunek?
zarzadzanie
Czy ciężko się dostać na zarzadzanie na uniwersytet lodzki? bardzo sie denerwuje
26.04.2017
23.04.2017
biotechnolog
czy warto studiować biotechnologię na umedzie w łodzi? jestem studentką up we wrocławiu i zastanawiam się nad zamianą. jaka panuje atmosfera, jest ciężko się utrzymać?
MÓŻDŻEK
mam pytanie, czy ktoś przeniósł się do Łodzi z innej uczelni ? wie jak to wygląda z przepisywaniem ocen, różnice programowe itd ? konkretnie interesują mnie przenosiny Śum - > Umed na 3 rok lekarskiego
24.03.2017
09.03.2017
BATMAN
czy ktos był na dniach otwartych umedu wczoraj ?
.
W 2016 roku zaczęłam studia o kierunku pielęgniarstwo. Pracownia ćwiczeń to coś w stylu gnębienia. Niektóre Panie wszystkiego się czepiają. Jeśli widzą, że raz coś było nie tak, np. zbyt lekko spięte włosy na kolokwium jest się uwalonym i nie ma żadnych szans na dyskusję. Co do innych przedmiotów, np. biochemia, mikrobiologia są podawane zbyt szczegółowe rzeczy. Ogólnie wszystko wygląda tak, że nie ma czasu na życie prywatne, ponieważ od poniedziałku do piątku zajęcia są od 8 do 20, a w sobotę i niedzielę a to trzeba nauczyć się na wejściówki, a to na pracownie, a to trzeba napisać prace samokształceniowe, które pochłaniają bardzo dużo czasu. Podsumowując to ten kierunek zbyt dużo wymaga w porównaniu do zarobków i późniejszego statusu. Wszystkiego jest ogrom!
23.01.2017
23.01.2017
kierunek lekarski
mnie interesuje kierunek lekarski, więc jeśli by mogli się wypowiedzieć studenci tego właśnie kierunku, chętnie bym się dowiedziala, jak wyglądają studia w Łodzi, zwłaszcza pierwszy i drugi rok.
zmęczona
Jestem na pielęgniarstwie, piękny zawód , zajęcia typu anatomia czy Fizjologia zajmują trochę czasu na naukę ale są jak dla mnie przyjemne. Mam tylko awersję do pracowni podstaw pielęgniarstwa nie jest tam nic trudnego, a szczególnie jak się to lubię ale jest straszny mobing u niektorych Pań prowadzących zajęcia jeśli nie chcesz być gnębiona przez 1 rok studiów nie polecam Łodzi....
11.11.2016
21.09.2016
n.
Nie polecam pielęgniarstwa w Łodzi.
Stworek
Oczywiście w trybie stacjonarnym ;P
29.08.2016
29.08.2016
Stworek
Hej. W 2017 roku kończę licencjat w innej uczelni i chciałabym od razu pójść na mgr, dlatego piszę. Jest sens przychodzić do tej uczelni na pielęgniarstwo II stopnia?
Magda
Witam :) chciałam zapytać czy trudno dostać się na pielęgniarstwo II stopnia w trybie stacjonarnym na UM w Łodzi ? Jest brana pod uwagę średnia i ocena z dyplomu ?
28.08.2016
16.07.2016
Andziox
Witam :) czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat analityki medycznej?
do "robaczek"
a możesz napisać, co studiujesz na UM w Łodzi? Jaki kierunek, na którym jesteś roku? Mniej mnie interesują kwestie organizacyjne, ale zależy mi na informacjach na temat kadry wykładowców. Napisałeś / łaś - "nauczyciele niekompetetni".... wszyscy? z jakich przedmiotów? jaieś konkrety może podaj. Bo mozna odnieść wrażenie, że lekko sfrustrowany student / tka pisze niepochlebnie, bo coś nie wyzło z zaliczeniami.
09.06.2016
03.06.2016
robaczek
Uniwersytet Medyczny w Łodzi to jedna wielka pomyłka. Zero organizacji, zmieniają regulaminy z dnia na dzień nikogo nie informując. Nauczyciele niekompetentni. Nie polecam nikomu.
Nadia
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat położnictwa w Łodzi? :)
06.05.2016
22.03.2016
Kasia
Nie polecam pielęgniarstwa. Kryteria oceniania są nie jasne, jeżeli chodzi o egzamin OSCE. Ciągła zmiana grup i planu to normalne, nie wszyscy nauczyciele są dostępni dla studentów w czasie ich dyżurów. Regulamin jest dla nauczycieli, nie dla studentów. Rzeczy na pracownie, musimy kupować sobie sami - strzykawki, igły, kaniule itd, uczelnia nam tego nie zapewnia. Jeżeli chcecie mieć radość ze studiowania tego pięknego kierunku, nie idźcie do Łodzi.
Patrycja
Czy mając licencjat z czegoś zupełnie innego utrzymam się idąc na magisterkę na dietetykę
18.11.2015
18.11.2015
techniki dentystyczne
czym się rożnia Techniki Dentystyczne od Higieny dentystyczej??? gdzie pracuja absolwenci kierunku - Techniki dentystyczne? Ile zarabiają i czy mozna mieć własną działlność? co mieliście z matury na rozszerzeniu żeby się dostać?
mimi
Dietetyka - co zdawaliście, ile mieliście pkt, czy łatwo się dostać, jaka jest atmosfera i czy mozna sie tam jakoś utrzymać bez chemii?
25.09.2015
19.09.2015
ZYCIE JEST CIEZKIE NA TEJ UCZELNI:)
Przynajmniej na wydziale NBiKP. Prawda jest taka ze sa NIELICZNI ktorzy moga przekazac wiedze i zainteresowac studenta, ale reszta to czerpie satysfakcje z doslownego gnebienia studentow. jesli macie ochote wybrac sie tutaj, trzeba miec nerwy ze stali, nie brac wszystkiego do siebie, tak czy siak dol zlapie na pewno:P . sklamie jesli powiem ze niczego nie uczy ta uczelnia. wiadomo zeby "przetrwac" trzeba pare nocy zarwac- stad wiedza jest (ale zdobyta we wlasnym zakresie pod przewodnictwem - DZIEKI UMEDOWI). ogolnie duma mnie rozpiera ze nauka zostala zakonczona na tej uczelni :) jesli chodzi o prace... hmm.. ksztalcic bede sie na pewno dalej. Po rozmowie z innymi na innych wydzialach mozna podsumowac : przygotujcie sie ze nie jest latwo, trzeba sie uczyc przedmiotow "zapychaczy" ktore w waszym zawodzie na PEWNO się nie przydadza :) proste nie sa, ale trzeba zacisnac zeby. jesli interesuje was typowo medyczna strefa nauki- ok polecam! zapraszam na wolne wyklady (o wiele wiecej mozna sie dowiedziec niz z obowiazkowych, ktore tez pomoga w pozostalych przedmiotach)
Marta
Także bym chciała wiedzieć coś o Dietetyce, nie wiem czy warto przenosić się do Łodzi a mam tylko tydzień
26.08.2015
19.07.2015
natalka96
Hej! Czy ktoś z Was studiuje kosmetologie i mógłby podzielić się opinią?
Lena
Co powiecie o analityce medycznej? cięzko? jaka atmosfera?
16.07.2015
09.07.2015
magda
do Królowej rekrutujesz na dietetyke do Łodzi w tym roku ?
królowa
Jest któs kto studiujej dietetykę na Umed w łodzi? Mógłby ktoś powiedzieć czy jest cięzko?
28.05.2015
01.04.2015
ilek
Pielęgniarstwo na umedzie w Łodzi, cóż.. ciężko, zajęcia od 8 do 20, czy mogę powiedzieć, że warto? Warto, chociaż są łzy, braki sił, nauki ogromnie dużo, ale super ludzie, jakieś małe radości, praktyki cieszą. Ogólnie polecam!;)
Niezdecydowana;(
Witam wszystkich, mam nadzieję, że uzyskam od Was jakąś sensowną poradę, bo już sama nie wiem co robić;/ Dostałam się na studia dzienne w Krakowie na: fizjoterapię na AWF i na biotechnologię na Politechnice Krakowskiej. Teraz mam dylemat co wybrać. Proszę pomóżcie!
22.09.2014
20.08.2014
Edzia
hej wszystkim czy są tu osoby które startują na um w Łodzi na pielęgniarstwo , i czy wiedzą jak tu jest z dostaniem się ? czy próg jest wysoki ? bo z tego co zrozumiałam na stronie um Łódz w I etapie próg był 70 , a ja mam 66 ptk :)
Edzia
hej wszystkim czy są tu osoby które startują na um w Łodzi na pielęgniarstwo , i czy wiedzą jak tu jest z dostaniem się ? czy próg jest wysoki ? bo z tego co zrozumiałam na stronie um Łódz w I etapie próg był 70 , a ja mam 66 ptk :)
20.08.2014
20.08.2014
Edzia
hej wszystkim czy są tu osoby które startują na um w Łodzi na pielęgniarstwo , i czy wiedzą jak tu jest z dostaniem się ? czy próg jest wysoki ? bo z tego co zrozumiałam na stronie um Łódz w I etapie próg był 70 , a ja mam 66 ptk :)
an
hej :) powie mi ktoś czy opłaca się studiować zdrowie publiczne?
24.07.2014
11.01.2014
p-m
powiedzcie-mi-wszystko-o-pielegniarstwie-jak-jest....
przyszly-m
czy-na-pielegniarstwie-jest-wf-sorry-ale-zespula-mi-sie-klawiatura....
11.01.2014
11.01.2014
przyszly-medyk
czy-na-pielegniarstwie-jest-wf/-sorry-ale-spacja-mi-sie-sepsula
medzik
nie wiem jakie są opłaty ale od rówieśników słyszałam, że Umed bardzo dobrze przygotowuje do zawodu, przez dużą liczbę zajęć praktycznych i doskonałych wykładowców znających się na swoim fachu
02.12.2013
08.10.2013
lekarsko-dentystyczny koszty
nie moge znaleć na stronie uczelni informacji o tym, ile kosztują studia zaoczne czyli niestacjonarne na kierunku lekasrko - dentystycznym? porownuje sobie ceny i tu nie widze, swoja droga podzielcie sie info o tym, jak sie studiuje, klimaty, nauka, egzaminy, wszystko co wam do głowy przyjdzie, dzikei Gres
grupy
zeby dowiedzieć się w jakiej jest się grupie trzeba zadzwonić do dziekanatu, albo sie tam udać ;)
25.09.2013
24.09.2013
Patrycja
A przyszła wam może wiadomość na pocztę o spotkaniu organizacyjnym dla studentów umed ? Czy te spotkanie dotyczy również wydziału wojskowo-lekarskiego?
Patrycja
To jeśli ktoś się dowie coś o fizjoterapii i o planie zajęć i napisze tutaj to byłoby fajnie :D
23.09.2013
23.09.2013
pielegniarstwo
czy sa gdzies podane grupy na kierunku pielegniarstwo???
:)
wpisujesz w login i hasło swój pesel
23.09.2013
23.09.2013
marek
jak się zapisuje na wf? :D
f
dziękuje ;)
23.09.2013
23.09.2013
:)
tzn. że twoją teczkę już do dziekanatu złożyli :)
filip
odpowie mi ktoś, co znaczy status " wyeksportowany z teczką " ?
23.09.2013
23.09.2013
fizjoterapia
pewnie od 1go października
fizjoterapia
a studia zaczynamy kiedy ?
23.09.2013
23.09.2013
fizjoterapia
ja niestety nie mogę się przejść bo będę dopiero w łodzi w weekend, ale jeśli będzie coś wiadomo to by było fajnie jakby ktoś tu :)
fizjoterapia
login i hasło to pesel, w takim razie jeśli się nie można dodzwonić, to trzeba będzie się tam przejść...
23.09.2013
23.09.2013
fizjoterapia
ja właśnie też nic nie wiem, nie mogę się tam dodzwonić, a wiadomo kiedy zaczynamy ? no i jak mamy się zapisać na te zajęcia z wf skoro nie mamy haseł ?
fizjoterapia
ja właśnie też nic nie wiem, nie mogę się tam dodzwonić, a wiadomo kiedy zaczynamy ? no i jak mamy się zapisać na te zajęcia z wf skoro nie mamy haseł ?
23.09.2013
23.09.2013
fizjoterapia
Nie wiem dlaczego wszystkie kierunki mają już podany na stronie plan zajęć, tylko właśnie fizjoterapia została pominięta... dzwonił ktoś już może do dziekanatu i posiada jakieś informacje w tym temacie?
roni
hej kto z pielęgniarstwa :) ?
22.09.2013
19.09.2013
fizjoterpaia stacjonarne
hej. Kiedy zaczynają się zajęcia na fizjoterapię I stopnia stacjonarną? jest gdzieś jakiś plan zajęć już?
;)
Dostał się ktoś z was na położnictwo ? gg:42704289
11.09.2013
09.09.2013
ami
ja sie dostalam na pielegniarstwo ;)
biotechnolog
sprzedam materiały na I, II oraz III rok BIOTECHNOLOGII MEDYCZNEJ kontakt biotechnologia.umed@wp.pl
08.09.2013
01.08.2013
Maddika
Jest tu ktoś kto dostał się na pielęgniarstwo ? :))
Alice
Wybiera się ktoś na pielęgniarstwo? gg:42704289
03.07.2013
01.07.2013
fizjo
ola, w tamtym roku próg był od 170 pkt. Ja mam 200 ale i tak mam obawy. Z tego co wiem, matura nie poszła zbyt dobrze to może będzie niższy próg.
zuza
Czy majac 38 % z chemii i 50% z biologii (rozszerzenia) dostane sie na pielegniarstwo ? bardzo prosze o Wadze opinie ;)
28.06.2013
28.06.2013
ola
co myślicie o fizjoterapii? Czy mając 150 pkt , dostanę się ? Jest szansa? na jakie kierunki się logujecie ?
ja
hej :) czy warto isc na zdrowie publiczne? co powiecie o tym kierunku . wiem ze łatwo się dostać , ale czy opłaca sie studiować ?
26.06.2013
26.06.2013
aga
hej studiuje ktos z was fizjoterapie ? ciezko jest sie dostac ? polecacie ten kierunek ?
fizjo
polecacie fizjoterapię? cięzko jest? czego się spodziewać?
25.06.2013
13.06.2013
emila
na pielegniarstwo latwo sie dostac. SPRZEDAM MATERIALY NA 1 ROK ZDROWIA PUBLICZNEGO UM LODZ NR GG 7232411 LUB 661968118
m.
Czy ciężko jest się tu dostać na pielęgniarstwo?
27.04.2013
11.03.2013
master
Analityka Medyczna. Nasz UMED kochany... no, jest wiele rzeczy, które można jemu zarzucić... ciągle trwa remont, często tak naprawdę nie wiadomo, czego należy się uczyć na zaliczenia itd., niektórzy profesorowie oceniają dość niesprawiedliwie, pokręcona sprawa z planem zajęć, bywa zimno na uczelni, najnowocześniejszych sprzętów też bynajmniej nie używamy... Ale da radę się przyzwyczaić. W gruncie rzeczy idealnie nigdy nie będzie. Mamy nie najgorszą kadrę, a co niektórzy profesorowie są wspaniali. ;) Po remoncie pewnie będzie całkiem miło i ciepło - kiedyś go w końcu zakończą. ; No i duży plus za wirtualny indeks. ;) Bardzo ułatwia życie. ;)
Dżoanna
Jestem na technikach dentystycznych. Jak oceniam uczelnie? Wielki burdel na kółkach, choć ma swoje plusy. Minus : - plan zajęć : trzeba przyjść do dziekanatu i ponarzekać im, że wszystkie kierunki mają już plan,a wy nie. Po kilku takich spotkaniach dostajesz plan według, którego masz kilka zajęć w tym samym czasie albo zbyt krótki czas pomiędzy zajęciami aby dojechać na następne. - toalety : jako studentka technik dentystycznych przysługuje mi szafka (20zł kaucji, bez zwrotu). W szatni, gdzie znajdują się szafki jest toaleta - bez drzwi, papieru i cała zabrudzona. Obok niej stoją kabiny prysznicowe o dziwo mają zasłonki, ale nie ma już słuchawki od prysznica ( w szatni na wf nie ma zasłonek za to). - zajęcia od rana do wieczora przez kilka dni z kolei - Zaczynasz zajęcia o 8? Skończ o 20! I miej je jeszcze w soboty rano! I zamiast studiować dziennie- studiujesz dzienno- wieczorowo-zaocznie! - język obcy - obowiązującym językiem na moim kierunku jest angielski. Nie ważne czy kiedykolwiek się go uczyłaś - musisz go umieć. Mam 5 osób w grupie, które nigdy nie miały z nim styczność, a muszą pisać płynnie zdania oraz płynnie tłumaczyć. Angielski polega na tym, że prowadzący czyta tekst i tłumaczy słówka - które oczywiście musisz znać. ;) A słówka za pierwszym razem wymawiasz z idealną wymową. - jeśli nie jesteś z lekarskiego, stomatologi lub lekarsko wojskowego - nie liczysz się. Plus/Minus: - nie ma czegoś takiego jak zwolnienie z wf. Nawet jak masz zwolnienie to musisz chodzić na specjalne zajęcia z wf'u. Nie można mieć przepisanych zajęć z wf z innej uczelni. Plus: - nie oszczędzają na materiałach - sale do ćwiczeń dla studentów technik dentystycznych są bardzo dobrze wyposażone - małe grupy na zajęciach (oprócz na wykładach. Zdarza się że nie mieścisz się w sali, albo krzesła stoją tak blisko siebie że nie masz jak wyprostować nóg - a co dopiero pisać!) - dobre zaplecze multimedialne (rzutniki, laptopy , itd) - bardzo dobra kadra - da się dogadać z wykładowcami np. co do terminu egzaminów czy zmiany godzin zajęć - jeśli czegoś nie rozumiesz - pytaj, na pewno ci pomogą Ogólnie podobają mi się studia, chociaż koszty jakie muszę ponieść z racji kierunki są olbrzymie. Stanowczo nie podoba mi się lekceważenie z strony poniektórych wykładowców (szczególnie stomatologów) mojego kierunku, widać że nie wiedzą jaki ciężki i czasochłonny jest to zawód. Tak samo jak z strony uczelni, która nie propaguje tego kierunku - na drzwiach otwartych jest tylko farmacja, lekarski i biotechnologia. Wielu studentów z innych kierunków jak np. fizjoterapia czy nauka o zdrowiu - poprą moje zdanie o nie równym traktowaniu wszystkich, ale cóż poradzić. ;(
07.03.2013
07.03.2013
Dżoanna
Jestem na technikach dentystycznych. Jak oceniam uczelnie? Wielki burdel na kółkach, choć ma swoje plusy. Minus : - plan zajęć : trzeba przyjść do dziekanatu i ponarzekać im, że wszystkie kierunki mają już plan,a wy nie. Po kilku takich spotkaniach dostajesz plan według, którego masz kilka zajęć w tym samym czasie albo zbyt krótki czas pomiędzy zajęciami aby dojechać na następne. - toalety : jako studentka technik dentystycznych przysługuje mi szafka (20zł kaucji, bez zwrotu). W szatni, gdzie znajdują się szafki jest toaleta - bez drzwi, papieru i cała zabrudzona. Obok niej stoją kabiny prysznicowe o dziwo mają zasłonki, ale nie ma już słuchawki od prysznica ( w szatni na wf nie ma zasłonek za to). - zajęcia od rana do wieczora przez kilka dni z kolei - Zaczynasz zajęcia o 8? Skończ o 20! I miej je jeszcze w soboty rano! I zamiast studiować dziennie- studiujesz dzienno- wieczorowo-zaocznie! - język obcy - obowiązującym językiem na moim kierunku jest angielski. Nie ważne czy kiedykolwiek się go uczyłaś - musisz go umieć. Mam 5 osób w grupie, które nigdy nie miały z nim styczność, a muszą pisać płynnie zdania oraz płynnie tłumaczyć. Angielski polega na tym, że prowadzący czyta tekst i tłumaczy słówka - które oczywiście musisz znać. ;) A słówka za pierwszym razem wymawiasz z idealną wymową. - jeśli nie jesteś z lekarskiego, stomatologi lub lekarsko wojskowego - nie liczysz się. Plus/Minus: - nie ma czegoś takiego jak zwolnienie z wf. Nawet jak masz zwolnienie to musisz chodzić na specjalne zajęcia z wf'u. Nie można mieć przepisanych zajęć z wf z innej uczelni. Plus: - nie oszczędzają na materiałach - sale do ćwiczeń dla studentów technik dentystycznych są bardzo dobrze wyposażone - małe grupy na zajęciach (oprócz na wykładach. Zdarza się że nie mieścisz się w sali, albo krzesła stoją tak blisko siebie że nie masz jak wyprostować nóg - a co dopiero pisać!) - dobre zaplecze multimedialne (rzutniki, laptopy , itd) - bardzo dobra kadra - da się dogadać z wykładowcami np. co do terminu egzaminów czy zmiany godzin zajęć - jeśli czegoś nie rozumiesz - pytaj, na pewno ci pomogą Ogólnie podobają mi się studia, chociaż koszty jakie muszę ponieść z racji kierunki są olbrzymie. Stanowczo nie podoba mi się lekceważenie z strony poniektórych wykładowców (szczególnie stomatologów) mojego kierunku, widać że nie wiedzą jaki ciężki i czasochłonny jest to zawód. Tak samo jak z strony uczelni, która nie propaguje tego kierunku - na drzwiach otwartych jest tylko farmacja, lekarski i biotechnologia. Wielu studentów z innych kierunków jak np. fizjoterapia czy nauka o zdrowiu - poprą moje zdanie o nie równym traktowaniu wszystkich, ale cóż poradzić. ;(
Ka
Czy na umed w lodzi trzeba miec 30% z rorszerzonej matury by brali pod uwage punkty?
19.02.2013
06.02.2013
Krzysiek
mam pytanie, czy jest możliwość dostania akademika jeśli studiuje się na Uniwersytecie Medycznym? i jakie są w ogóle warunki tam? Bo mieszkam dość daleko od Łodzi i chciałbym zamieszkać w akademiku. Tylko właśnie nie wiem jak one wyglądają i czy w ogóle jest możliwość uczenia się tam?;p bo słyszałem, że w akademikach to wieczne imprezy...
kala99
trudno jest sie tu dostać na położnictwo?? moja siostra próbowała w zeszłym roku startować na dietetykę ale nie dostała sie mimo bardzo dobrych wyników z matury z chemii i biologii...
06.01.2013
09.10.2012
matek
hej studenci :) zacząłem studia na Uniwersytecie Medycznym na biotechnologii. Niestety, z kazdym dniem utwierdzam sie w przekonaniu, że nie byl to dobry wybor.. nie podoba mi sie, zaczalem zauważac ze ten kierunek niestety nie jest dla mnie.. Chciałbym kontynuować tam nauke ale na innym kierunku. Zastanawiam się nad fizjoterapią lub socjologią.. Możecie mi powiedzieć czy zmiana kierunku jest możliwa, a jezeli tak to kiedy i na jakich zasadach? Czy musiałbym zaczynac wszystko od początku? proszę o pomoc :)
do daria
wiadomo, że jeśli chcesziść na medyczny to musisz zdawać rozszerzoną chemię, bo to o nią się opiera większość zajęć... Nie wyobrażam sobie studenta medycyny czy farmaceutyki który nie umie chemii..
23.08.2012
06.08.2012
daria
szkoda, ze warunkiem dostania się do tej szkoły jest zdawanie na maturze chemii w rozszerzeniu, ja zdawałam podstawę, biologię rozszerzenie i niestety nawet nie miałam szansy :(
bartas
Niezależnie od miasta medycyna = dużo dużo nauki, ale czas na przyjemności też jest. Porównując w Łodzi Cywilny i wojskowo - lekarski zdecydowanie lepszy lekarski co widać po wynikach LEPu - sa najlepsi w Polsce.. wojskowo - lekarski zdecydowanie bardziej imprezowy i luzacki. Co do podejścia wykładowców wszystko zależy od przedmiotu i asystenta..
03.08.2012
19.07.2012
doc
dostałam się na kierunek lekarski na uniwersytet medyczny do łodzi i do gdańska. nie sądziłam że dam radę! O.o a tu takie zaskoczenie. Pozytywnie oczywiście, tylko teraz przychodzi pytanie - co wybrać? Skłaniam się jednak ku pomorzu, ale może ma ktoś argumenty za Łodzią?
fizjo
a jak wyglądają zajęcia na fizjoterapii? Zastanawiam się czy lepiej iść na medyczny czy na AWF na fizjoterapię... czy ktoś mógłby opisać na czym głównie tutaj skupiana jest uwaga jeśli chodzi o fizjoterapię? praktyka czy teoria?
17.07.2012
04.07.2012
koralik
skończyłam tutaj ratownictwo medyczne i naprawdę jestem zadowolona. poziom ksztalcenia na naprawde dobrym poziomie, teraz zaczynam dietetykę i mam nadzieję, że będzie tak samo dobrze :)
domi
będę aplikować do warszawy i łodzi, bo mieszkam w łowiczu, więc z obu miast w miarę da się wracać do domu na weekend. gorzej że do stolicy to ciężko bedzie przejść rekrutację na studia i właśnie dlatego stawiam też na łódź, żeby mieć coś co zostanie na wszelki wypadek :D
02.06.2012
22.05.2012
basia
jest oczywiście trudno, no ale czego się spodziewać . do waraszawy się na medycyne nie dostalam, natomiast tutaj sie poszczescilo. no i spoko,mysle ze duzo z tego wyniose, na pewno papierek wiele bedzie znaczyl, a i wiedza bedzie duza. na razie udaje sie zaliczac w pierwszych terminach, zobaczymy jak bedzie podczas tej sesji. moja opinia o uczelni jest naprawde pozytywna. pozdrawiam!
umek
Jak tu kształtuje się medycyna? Mam dylemat pomiędzy Warszawą a Łodzią, o ile matura dobrze pójdzie, to wiadomo. Sercem bliżej mi do Łodzi, ale opinia o Warszawie jest lepsza. Co o tym sądzicie Wy? Jest jakiś student/ absolwent UM w Łodzi?
05.05.2012
21.03.2012
fizjoterapia dobry wybor
fizjoterapia jest dobrym pomyslem na studia, bo daje mozliwosc pracy we walsnym zakresie, mozesz zarejestrowac dzialalnosc i np. albo wspolpracowac z jakimis przychodniami, albo skupic sie tylko na obsludze wlasnych pacjentow, moja znajoma od pewnego czasu z pozowdzeniem buduje sobie siatke klientow, ktorym wykonuje w domu masaze, bywa ze jedzie do jakiejs rodziny i zajmuje sie najpierw dzieckiem (rehabilitacja malucha, raczkowanie, metoda Bobath), pozniej masuje matke, a pozniej wykonuje masaz ojcu i zlatuje jej 4 h w jednym miejscu, mowi ze jak tak dalej pojdzie, za rok bedzie szukala kogos do pomocy, bo jest zapotrzebowanie, aha dodam, ze studia wymagaja sporej wiedzy i ona jest naprawde niezla z medycyny, zeby nie bylo ze tak lekko, latwo i przyjemnie.
Kama
A ja pozdrawiam pana z biblioteki, tak na serio ten pan jest chyba jedynym i największym minusem tej uczelni, zgadzacie się ze mna?
15.03.2012
15.03.2012
Andzia
Wykwalifikowana kadra, duża liczba zajęć praktycznych oraz miła atmosfera panująca na zajęciach sprawia, że ta uczelnia jest naprawdę godna polecenia!
Ewaa21
Ja studiuję na UMedzie na lekarskim medycyne. Jestem właśnie na 2 roku. Nauki wiadomo jest bardzo dużo, ale mimo to można znaleść czas i na imprezy ;) Np podczas tegoroczenej sesji zaliczając wszystko w pierwszych termianch miałam miesiąc ferii ;)
14.03.2012
13.03.2012
fizoterapia
mnie interesuje fozjoterapia, zakladam ze zdam jakos przyzwoicie mature i moze sie dostane, czego moge sie spodziewac na pierwszym roku??? jest totalna orka czy da sie zyc w miare normalnie??? bo to chyba nie jest najciezszy kaliber studiow? mam tez pytanie do starszych kolegow, ktorzy maja juz rozeznanie, Jesli sie nie dostane na studia na Uniwerek Medyczny, to gdzie w Łodzi wybrać fizjoteriapię, na której uczelni prywatnej, co polecacie?
Iza18
Mój brat studiuje tutaj biotechnologię, polecam mi tą uczelnię. Bardzo mocno się nad nią zastanawiam. Kusi mnie też ze wzgl na ciekawy program zagranicznych praktyk.
15.02.2012
22.01.2012
farm21
Wybrałam farmację. Mój kuzyn ją ukończył, ma dzis dobra robote, nie narzeka i zarabia sensownie. Uniwersytet medyczny w Łodzi cieszy się dobrymi opiniami więc nie zawiedziecie się składając tutaj papiery. Nauki jest dużo ale to specyfika kierunków. Da się je wkuć i zdać egzaminy.
1234ww
studia niekoniecznie latwe, ale kazdy o tym wie, spoko uczelnia w sensie zaplecza, budynkow, socjalu, dobrze wyposażone sale, pracownie, organizacyjnie ok, rozgarnięci wykładowcy, ktorzy nie robia wielkich problemow
08.12.2011
08.12.2011
magda15
studiuję kosmetologię na UM w Łodzi i jestem zadowolona z tej szkoły, kierunek sam w sobie jest ciekawy, jak w każdej szkole są lepsi i gorsi wykładowcy ale ja nie narzekam, z dostaniem się tez nie miałam problemu, zdawałam na maturze rozszerzenie z biologii i wszystko poszło po mojej myśli
Ania
Bardzo dobrze działa tu dziekanat w przeciwieństwie do innych uczelni pracują naprawdę w porządku ludzie, do rany przyłóż i można się z Nimi dogadać.
29.05.2011
22.05.2011
pielęgniarka
podpisuję się pod komentarzem koleżanki, ja już ukończyłam studia i niewątpliwie muszę stwierdzić, że czas spędzony na Uniwersytecie Medycznym nie był czasem straconym!
angela2
Jestem na pierwszym roku na wydziale farmaceutyki, przy wyborze wahałam się między tym kierunkiem a położnictwem. Na ten etap mojej edukacji oceniam tą szkołę bardzo pozytywnie, mili wykładowcy, przyjazna atmosfera wśród studentów, materiał do ogarnięcia, trzeba się pouczyć jak na każdym medycznym kierunku ale moim zdaniem warto.
21.05.2011
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni