UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (256)
Michalina
Bardzo polecam kosmetologię na WSBiNoZ. Mają świetnie zaopatrzone pracownie, dużo zajęć praktycznych i wykwalifikowanych wykładowców praktyków. Od tych ludzi można się naprawdę dużo dowiedzieć. Jeśli kogoś kręci profesjonalne dbanie o urodę, to na tym kierunku z pewnością nie będzie się nudził.
26.02.2021
24.02.2021
Jolka
Czy na kosmetologii są fajne pracowni, materiały - jak wygląda zaplecze dydaktyczne???
Marta26
Bardzo fajnie wspominam Medyka. Studiowałam tu pedagogikę, a konkretniej, pedagogikę resocjalizacyjną. Bardzo wiele się nauczyłam. Wykładowcy są świetni, maja ogromna wiedze, studia na Medyku zdecydowanie przygotowały mnie do zawodu.
29.01.2021
26.01.2021
Moniii
Witam, czy jest tutaj ktoś kto obecnie studiuje lub studiował Dietetykę II stopnia online??
prawo, przyjęcie na studia
Na stronie uczelni przeczytałam, że aby studiowac kierunek Prawo należy zdać maturę na poziomie podstawowym, potem rozmowa organizacyjna, formlaności i już. Czy to oznacza, że uczelnia przyjmie wszystkich chętnych? niezależnie od wyników tych matur? bez żadnego dodatkowego egzaminu? Czyli ile osób może przyjąć? jest jakiś górny limit? mogę założyć, że jeśli nie dostanę się na uczelnie państową to w każdej chwili znajdzie siię miejsce dla mnie tutaj? Jak oceniacie te studia? czy jesteście zadowoleni z wykłądowców, bo nie znalazłam nic o kadrze,
14.01.2021
13.01.2021
Oligo
Hej, poszukuje osoby, która w październiku 2020 rozpoczęła studia podyplomowe z oligofrenopedagogiki :) Jak oceniacie kierunek, wykładowców? Możecie powiedzieć coś więcej? Chce dołączyć do grupy, czy dużo będzie trzeba nadrobić?
Lidka21
Jestem bardzo zadowolona z wyboru tej uczelni. Początkowo miałam wątpliwości, bo planowałam studiować na uczelni państwowej, ale niestety się nie udało. Jednak Medyk okazał się świetną alternatywą. Poziom nauczania jest naprawdę wysoki, a zajęcia świetnie prowadzone. Studiuję kosmetologię na 3 roku i mam poczucie, że ta szkoła dobrze przygotuje mnie do wykonywania przyszłego zawodu.
04.01.2021
24.12.2020
Giovanna Oliwia
Witam, planuję kosmetologię on-line drugiego stopnia. Jeśli czytasz to i też się wybierasz w przyszlym roku - napisz ! :) fb Giovanna Oliwia Mail joannapograniczna22@gmail.com
Maja
Dobrze słyszeć. Właśnie rozważam studia na prawie na tej uczelni od przyszłego roku.
08.12.2020
01.12.2020
Michalina23
Ja jestem prawie i jest naprawdę spoko. Świetnie sobie radzą z nauczaniem zdalnym. Nie czuję, żebym cokolwiek traciła przez obecną sytuację ;)
Nela
Witam. Czy ktoś wybiera się na kosmetologię w semestrze letnim ?
30.11.2020
02.11.2020
Marika22
Studiuję obecnie na drugim roku kosmetologii i bardzo sobie chwalę. Profesjonalna kadra, dużo zajęć praktycznych. Szkoła zapewnia dostęp do profesjonalnego sprzętu i kosmetyków, można więc naprawdę dużo się nauczyć.
ola
Uczelnia dysponuje kilkoma doskonale wyposażonymi pracowniami: kosmetologiczną Klapp, kosmetologiczną Peel Mission, masażu Habys, podologiczną Podopharm, trychologiczną Hairmax, wizażu i stylizacji. Wszystkie pracownie są wyposażone w niezbędne sprzęty oraz profesjonalne kosmetyki. Zdjęcia pracowni znajdują się na stronie https://www.medyk.edu.pl/o-uczelni/poznaj-nas-blizej/baza-dydaktyczna
29.10.2020
28.10.2020
Ewa
JAk wygląda zaplecze dla kierunku kosmetologia? Pracownie, materiały?
Anja
Cześć, Czy wybiera się ktoś na studia online (dietetyka) ? Proszę o kontakt mailowy : ania.anna9x@gmail.com
08.10.2020
01.10.2020
Marta26
Ja jestem po logopedii na Medyku i polecam. Studia dobrze mnie przygotowały do zawodu, bez większych problemów też znalazłam pracę o to chyba najlepszy wyznacznik ;)
Alex13
Czy polecacie studiowanie logopedii na tej uczelni?
25.09.2020
25.09.2020
Jola
Ja wybieram się na dietetykę II stopnia w formie online, czy ktoś wie czy ta forma nauki na tej uczelni sprawdza się? można sie dużo nauczyć?
Wiktoria
Szukam osób, które wybierają się na Dietetykę online II stopnia
21.09.2020
20.09.2020
Nina
Czy jakiś nabór od lutego jest przeprowadzany?
Renata
Kosmetologia medyczna w praktyce - studia podyplomowe. Polecam! Tego szukałam i znalazłam w Łodzi. Świetna kadra. Wartościowe zajęcia. Zdobyte umiejętności wykorzystuje w prowadzeniu własnej firmy.
16.09.2020
31.08.2020
Karolina23
Ja jestem na prawie i póki co sobie chwalę. Właśnie będę zaczynać drugi rok. Jest dużo nauki, w końcu to prawo, ale jeśli kogoś to pasjonuje , to na Medyku dużo się nauczy. Polecam!
Iza
Prawo z kosmetologią na jednej małej uczelni jakoś nie idą mi w parze. Interesuje mnie prawo, Czytam pochlebne opinie. Studenci - wypowiadajcie się!
12.08.2020
17.07.2020
Piotr
Super wykwalifikowana kadra. Zdecydowałem się na prawo i nie żałuję, mam poczucie, że uczę się od doświadczonych praktyków. Warto podjąć tu studia. Standard samej uczelni i jej infrastruktura też bardzo przyjazna.
Licencjatka
Jeżeli chodzi o kosmetologie I stopnia to ja byłam zachwycona do czasu krify zajęcia były prowadzone z Anną Drobnik ich brak na 3 roku to porażka. Koronawirus również pokazał że uczelnia nie jest nastawiona na dobro studentów. Płacenie czesnego tak samo jak do czasu pandemii to porażka. Są osoby których nie stać na naukę w domu, a w przypadku tej uczelni wyglądało to na zasadzie (w większości wykładowców) olania tematu i przesyłania materiałów w formie popularnych blogów typu polki.pl
14.07.2020
08.07.2020
Pamdorka
Cześć, jakie są opinie o prawie na tej uczelni?
Marcin
Uczelnia prywatna na wysokim poziomie. Kierunek dietetyka jest świetnie prowadzony. Polecam!
01.07.2020
04.06.2020
Bartez
Hej W tym roku akademickim zamierzam rozpocząć naukę na kierunku Prawo....czy jest duża ilość chętnych
Agata
Bardzo dobra szkoła. mają wysoki poziom nauczania. Jedna z lepszych uczelni prywatnych. Polecam
31.05.2020
20.05.2020
Zosia
Czy ktoś może sie podzielić opinia na temat podologii podyplomowo?
Marta22
Super szkoła i świetni ludzie. Studiuję tu dietetykę i bardzo się cieszę, że wybrałam WSPiNoZ. Polecam każdemu ;)
01.05.2020
31.03.2020
Kinga
Studiuję psychologię na Medyku. to ich nowy kierunek i bardzo sobie chwalę. Naprawdę rzetelne podejście do studentów. Zajęcia tez ciekawe. Oczywiście jest sporo nauki, ale jak kogoś pociąga psychologia, to na pewno mu się spodoba.
Angelika
Witam ja mam pytanie na temat kierunki dietetyki czy osoba mająca przerwę w nauce i jest po liceum o profilu humanistycznym, ale siedzi w temacie dietetyki od wielu lat i jest po szkoleniach da sobie radę nie mając już dawno biologii i chemii? 🤔
08.03.2020
02.03.2020
Kinga23
Mają świetny kierunek kosmetologiczny. Można się wiele nauczyć. Sama jestem już na 3 roku i bardzo mi się podoba. Dużo praktycznej wiedzy.
Aga
Czy ktoś studiuje podyplomową oligofrenopedagogikę i może się podzielić wrażeniami czy warto? Dziękuję
21.02.2020
20.02.2020
Alisss
Wybiera się ktoś na Kosmetologię I stopnia (zaocznie) od października ?
daaga
hm, a ja przeniosłam się tu na psychologię z innej (prywatnej) łódzkiej uczelni i niestety nie jestem zbytnio zadowolona :( za rok wybiore coś publicznego
13.02.2020
11.02.2020
Zuzanna fem
Sluchajcie, studiuję Psychologię Online, jestem na 3 semstrze, przeniosłam się z innej uczelni w Łodzi, gdzie poziom był delikatnie mówiąc kiepski. Medyk, rewelacja, wykładowcy, kadra, dziekanat i Panie w nim pracujące.Jestem zachwyconą, to mało powiedziane.Naprawde polecam
Agelika23
Studiuję pedagogikę na WSBiNoZ. Jestem bardzo zadowolona. Kadra kompetentna. Ciekawy materiał i interesujące ścieżki. Zastanawiam się nad coachingiem. Z mojej perspektywy niczego nie można zarzuć tej szkole. Jedna z lepszych uczelni prywatnych w Łodzi.
29.01.2020
16.01.2020
Do "Aleksa"
Polecam wybierać uczelnie, które się w tym bardziej specjalizują np. Uczelnia Nauk Społecznych, Społeczna Akademia Nauk, Akademia Humanistyczno- Ekonomiczna czy Uniwersytet Łódzki.
Aleksa
Czy ta uczelnia to dobry wybór jeśli chodzi o studiowanie pedagogiki?
10.01.2020
09.01.2020
joanna
podpowiedzcie, co lepiej wybrać Kosmetologię czy Dietetykę? który z kierunków daje lepsze możliwości zawodowe i pozwala zarobić większe pieniądze? serce mówi mi - żywienie, ale rozum - piękno, to wybiorą kobiety i to da kasę. Dylemat. Darujcie sobie krytykę :-)
Kaja
Profil uczelni mało pedagogiczny. Jak oceniacie studia na tym kierunku?
30.12.2019
20.12.2019
Asia
Czy jest szansa na rekrutację w semestrze letnim?
Beata23
Medyk to świetna szkoła. Naprawdę trzymają poziom .Polecam każdemu, kto szuka dobrej uczelni prywatnej w Łodzi. Nie zawiedziecie się.
11.12.2019
05.12.2019
Maja
Chciałabym studiować kosmetologię. Jakie macie zdanie o tej szkole?
Aga
Jakie macie opinie o dietetyce w tej uczelni? Polecacie studia?
06.11.2019
31.10.2019
Olga23
Jestem studentką psychologii na Medyku i bardzo sobie chwalę. Od zawsze interesowała mnie psychologia, więc jest to wybór przede wszystkim z pasji a nie z rozsądku. Kierunek spełnił wszystkie moje oczekiwania. Jeśli ktoś myśli o studiowaniu psychologii, to polecam ;)
Aśka
Też się zastanawiam nad psychologią online, bo z tego co wiem, to jeszcze w tym roku nie było zjazdu i można się zapisać niczego nie tracąc. Rozmawiałam ze znajomą, która studiuje w tej szkole psychologię zaocznie i mówiła, że zajęcia są fajnie prowadzone, więc może warto spróbować
20.10.2019
19.10.2019
Agnieszka
Hej czy ktoś studiuje psychologię on-line? jakie opinie? jakie przedmioty?
Agnieszka
Hej czy ktoś studiuje psychologię on-line? jakie opinie? jakie przedmioty?
19.10.2019
16.10.2019
Ela
Czy wcześniej w tej uczelni była pedagogika? Jakie opinie macie?
kosmetologia stacjonarna
właśnie zaczęłam drugi rok kosmetologii na Medyku. Chcę napisać, że jestem bardzo zadowolona. Zajęcia są ciekawie prowadzone i już od początku jest sporo praktyki. Oczywiście jest też sporo zajęć teoretycznych, ale tego się chyba nie przeskoczy. Generalnie, jeśli ktos myśli o kosmetologii, to polecam Medyk ;)
02.10.2019
28.09.2019
Lena
Dietetyka stacjonarna, ktoś coś w ogóle wie?
Ciekawa
Pierwszy dzień szkoły jest we wtorek ?
28.09.2019
28.09.2019
Julia
Kosmetologia stacjonarna semestr I, czy ktoś rozumie podział na grupy w planie zajęć?
Dietetyka dzienna 1 stopień
Jakaś grupa na fb dla dietetyka dziennej stopień : licencjat?
26.09.2019
25.09.2019
Kosmetologia zaocznie II stopien
Zgodnie z planem na stronie nie mamy zjazdu w ten weekend (28,29.09). Zjazd jest dopiero 12,13.10.
tak
Halko kosmetologia II stopien zaoczna 2019 kiedy jest pierwszy zjazd? 28,29.09?
25.09.2019
25.09.2019
Me
Dzwoniłam do dziekanatu, inauguracja nie jest obowiązkowa, ale jak ktoś przyjedzie to ładnie wygląda......... Odbiór legitymacji jest w październiku
Dietetyka online
Witam., Wszystkie osoby zapisane na dietetykę online zapraszam do grupe na fb ; WSBiNoZ w Łodzi- Dietetyka online 2019-2021.
24.09.2019
24.09.2019
Julia
Czy pójście na inaugurację pierwszego roku jest obowiązkowe? Czy podczas inauguracji dawana jest legitymacja studencka?
Nikola
Czy trzeba iść na inauguracje roku akademickiego pierwszego roku ?
22.09.2019
18.09.2019
Daria
Witam. Szukam osób które zapisały się na dietetykę II stopnia online. dariafujarczukstudentka@gmail.com
K
Podejście wykładowców do studentów jest kompletnie lekceważące to samo z dziekanatem , pania która rzekomo sprawuje opiekę nad całym rokiem odpisuje po 3 miesiącach albo i nie. Studentom zaocznym karze się odrabiać zajecia w trybie dziennym i nikt nic z tym nie może zrobić brak szacunku do czasu studentów za to przy odebraniu indeksu trzeba napisać za ile zostanie uiszczona opłata za studia. Niestety jeden wielki żart zaraz po licencjacie uciekam gdzieś indziej...
16.09.2019
16.09.2019
M
Niestety nie mam dobrej opinii o WSBiNOZ. Organizacja studiów to istna tragedia. Na temat niektórych wykladowcow szkoda słów. Tak nieprofesjonalnego podejścia do studentów już dawno nie widziałam. Na tej uczelni liczą się tylko studenci dzienni i pieniądze. Nic więcej.
Luna123
Większość wykładowców naprawdę na plus. Natomiast o uczelni za wiele dobrego powiedzieć nie mogę. Sprawy organizacyjne to istna katastrofa. Wieczne zamieszanie, dużo problemów. Na studiach zaocznych ciągłe zmiany w planie na dwa dni przed zjazdem, zamieszanie w planie, przez to występują komplikacje z wykładowcami bo wina spada na nas a nie na organizację szkoły. Reakcje na problemy studentów często występują ze sporym opóźnieniem przez co zwyczajnie nie ma już co zbierać. Jeżeli komuś zależy na dobrze zorganizowanej uczelni to tej serdecznie nie polecam. Gdybym mogła cofnąć czas wybrałabym inną uczelnię, na której mój czas i moja osoba byłyby traktowane z należytym szacunkiem.
16.09.2019
16.09.2019
Kosmetologia niestacjonarne
Kosmetologia koszmar, zero organizacji, fatalne praktyki u niektórych prowadzących. Nie wiem jakie pomysły ściągają inne uczelnie bo z żadnymi się tutaj nie spotkałam. Jak ktoś ma pasję i interesuje się kosmetologia to niech tutaj nie przychodzi bo to wszystko straci. Student jest tylko potrzebny do płacenia czesnego, a jego potrzeby są ignorowanie. Wykłady??? Pokaz slajdów na każdych zajęciach. Wykładowca nie zależy na przekazaniu wiedzy. Chaos, bałagan i wprowadzanie zamętu przy każdym semestrze.
Agata
Witam Szukam osób które studiują dietetykę w medyku . Proszę o kontakt 511062334
16.09.2019
09.09.2019
Dietetyka dzienna
Hej, wybiera się ktoś na dietetykę dzienna, chętnie kogoś poznam :) martaa00c@gmail.com
Ania
Psychologia - niestacjonarne ;) Czy jest tu ktoś kto studiuje w ten sposób i mógłby ze mną wymienić kilka maili w tej sprawie? Choć może Fb - byłby lepszy;) destiny4@wp.pl Z góry bardzo, bardzo dziękuję.
04.09.2019
02.09.2019
Kosmetologia zaocznie
Hej czy ktoś wybiera się na mgr z kosmetologii specjalność podologia, będzie uzupelnial różnice programowe i jest po innym kierunku lic?
Patrycja
Czy ktoś w tym roku wybiera się zaocznie na kosmetologię II- go stopnia?
02.09.2019
01.09.2019
Psychologia zaoczna
https://www.facebook.com/groups/673674879800770/ Zapraszam do grupy psychologii niestacjonarnej od tego roku :)
Alex
A co specjalność dziennikarz.... ma wspólnego z uczelnią WSBiNoZ???? Wpis nie na miejscu, wprowadza w błąd.
27.08.2019
26.08.2019
Jurana
Myślę, że specjalność: dziennikarz prasy, radia, tv i portali internetowych to ta, która daje najszersze kompetencje. Poznasz pracę w prasie, radiu i telewizji, będziesz tworzyć projekty internetowe. Swoją pracą w czasie studiów pochwalisz się podczas rekrutacji do pracy. W tym zawodzie praktyka to podstawa.
basia
Studiuje ktoś dietetyke online? Proszę, podzielcie się informacjami. Tworzą w ogóle ten kierunek czy brak chętnych? Nigdzie nic na ten temat nie mogę znaleźć
19.08.2019
15.08.2019
Paula
@Nina22 dziennie czy zaocznie? ;)
Nina22
Ja idę na psychologię. Słyszałam wiele dobrego o tej szkole, więc liczę, że psychologia też będzie dobrze poprowadzona. ;)
13.08.2019
12.08.2019
Paula
Czy ktoś w tym roku wybiera się zaocznie na psychologię? :)
Krakowianka
W moich poszukiwaniach najlepszej uczelni w Łodzi wybieram AHE, bo tu znalazłam kierunki kształtujące kreatywność i zdolność dostosowania się do szybko zmieniającego się świata wokół nas. Ta zdolność staje się coraz bardziej poszukiwaną kompetencją .
10.08.2019
31.07.2019
MarcinV
Dietetyka zaocznie 1ego stopnia, hejka!
Paulin
Ktos wybiera sie na dietetyke zaocznie?
28.07.2019
24.07.2019
Sandra
Witam , chciała by sie dowiedzieć czegoś wiecej o kierunku kosmetologia zaocznie ? jak wyglądaja zajecia ? co ile są zjazdy ? itp.. Facebook Sandra Ekiert , poczta sanders95@o2.pl
sandra
Wybiera sie ktoś na komsetologie od pazdziernika, chetnie zapoznam kogoś :)? sanders95@o2.pl
24.07.2019
22.07.2019
monika
Czy studia na zaocznej psychologii są uruchamiane co roku? Czy może zależy to od liczby kandydatów itp.?
Dorota
ja studiuję online i jestem bardzo zadowolona. Świetne rozwiązanie dla osób, które nie mogą pozwolić sobie na inną formę studiów.
16.07.2019
16.07.2019
Studentka
Cześć! Kto się wybiera w tym roku od października na kosmetologie zaocznie? Pisać :) varaderas11@wp.pl :)
Ewa
Dietetyka online II stopnia magister ktoś robił ? Jak jak wyglada warto ? Ciężko ?
10.07.2019
08.07.2019
Misia
Hej warto sie wybrać na kosmetologię zaocznie ?
Patrycja
Jeśli jakaś dziewczyna chciałaby wynająć mieszkanie z kimś, a idzie na studia na dietetykę do tej szkoły, proszę o odpowiedz na tę wiadomość . Też się wybieram i szukam współlokatorki
08.07.2019
08.07.2019
Pati
Ja składałam papiery na dietetykę dzienną :D to prywatna uczelnia, z tego co mi wiadomo, nie ma progów, decyduje kolejność zgłoszeń ;)
maturzystka556
Witam, chcialabym sie dowiedziec czy ciezko dostac sie na dietetyke dzienna? Czy sa jakies progi punktowe?
04.07.2019
29.06.2019
Jest świetnie
Nasza szkoła jest naprawdę super. Wystarczy porozmawiać ze studentkami i się dowiedzieć. Konkurencja nas obserwuje, ściąga pomysły, ale to wyższy stopień zaawansowania, jeśli chodzi o nauczanie. Dlatego uważajcie, jeśli zobaczycie na forach wpisy zachęcające do nich a pokazujące nas w słabym świetle, to po prostu dokłądnie porównajcie obie uczelnie i wszystko będzie jasne.
maturzystka2k19
Cześć. Jestem tegoroczną maturzystką i szukam opinii o kierunku kosmetologia w tej szkole. Czy polecacie zacząć tutaj naukę ?
28.06.2019
18.06.2019
absolwentka
Fajna szkoła. Dużo się tutaj nauczyłam, poznałam fajnych ludzi. Zaletą uczelni jest sporo zajęć praktycznych. Jako absolwentka kosmetologii, polecam ten kierunek z czystym sumieniem ;)
Paulinag5
Witam,czy warto isc na dietetyke zocznie,gdyz w tygodniu chcialabym sobie dorabiać,jak cos piszcie na maila : paulina.g5@o2.pl :)
14.06.2019
12.06.2019
Pati
Hej. Szukam opinii na temat dietetyki sportowej? Ktoś coś opowie?
Julia
Jeżeli ktoś wybiera się na dietetykę w tym roku (2019) to zapraszam do kontaktu mailowego bo jestem zainteresowana i chętnie poznam kogoś kto tez się wybiera :))) j.wojnowska142@gmail.com
25.05.2019
23.05.2019
Werkazerka
Hej hej, poszukuje opinii o kosmetologii. Mam masę pytań i chciałabyś poznać prawdziwą opinię na temat tej uczelni . Piszcie : werka.zerka@o2.pl
Paula
Jestem obecnie na pierwszym roku dietetyki i póki co wrażenia są pozytywne. Wiadomo, że na początku studiów jest sporo teorii, ale juz teraz mamy też zajęcia praktyczne. Cieszę się, że wybrałam właśnie tę szkołę ;)
15.05.2019
08.05.2019
Uczelnia
Pani Maju a skąd taka informacja, że uczelnia otworzyła tylko dwa kierunki??? Proszę nie wprowadzać innych w błąd, jeśli nie ma Pani wiedzy na ten temat. Uczelnia obecnie prowadzi studia na kierunkach kosmetologia, dietetyka, pedagogika oraz psychologia i wszystkie te kierunki zostały w tym roku uruchomione.
Majka
Droga "Wiki" co z tego, że otworzyła kolejne dwa nowe kierunki skoro w tym roku otworzyły się tylko dwa? Dietetyka i Kosmetologia, więc nie rozumiem tego zachwytu. To, że mają chęci rozwijania uczelni to raz, a to że mają wywalone na wszystko i jedyne co robią to pobierają 400zł miesięcznie mimo tego, że w miesiącu na uczelni Jestem może z 5 razy bo taki mam zawalony plan zajęciami to już jest inna kwestia :)
30.04.2019
30.04.2019
Maja
Studiuję tu już od roku Komsetologie i szczerze mówiąc jestem jedynie zadowolona z części praktycznej bo tylko na niej wykładowca był w stanie mnie czegokolwiek nauczyć. Częścią teoretyczna jestem zawiedziona najbardziej jak się tylko da, gdyż wykładowcy maja obojętny stosunek do studenta, gadają żeby tylko pogadać, sposób przekazania wiedzy TRAGICZNY
Wiki
Szkoła otworzyła ostatnio dwa nowe kierunki prawo i fizjoterapia. Oba magisterskie 5-letnie. Widać, że się rozwijają. za moich czasów kierunków było mniej, ale już wtedy widać było, że to nie jest kolejna szkółka, którą ludzie kończą byle mieć papier. sama skończyłam dietetykę na Medyku i pracuję w zawodzie. To chyba najlepsza rekomendacja ;)
08.04.2019
29.03.2019
Agata
Medyk to świetna szkoła. Bardzo cieszę się, że ją wybrałam. Studiuje dietetykę na drugim roku i jest bardzo zadowolona. Dużo przydatnej wiedzy, zaangażowani wykładowcy i sporo zajęć praktycznych. Polecam każdemu, kto myśli o dietetyce i wiąże z tym swoją przyszłość.
Uczelnia
Dla zainteresowanych informujemy, że Drzwi Otwarte zaplanowane są 5 i 6 czerwca 2019. Dokładny program wkrótce na stronie i na FB.
18.03.2019
10.03.2019
Sylwia
Jestem studentką tej uczelni. Nie jestem w stanie pojąć jak ktoś może pisać, że pracownia kosmetologiczna w tej szkole to porażka. Kosmetyków do zabiegów mamy bardzo dużo, nikt niczego nie ogranicza, ani nie wydziela. Zachęcam do odwiedzenia i zobaczenia samemu jak to wygląda. Ja jestem bardzo zadowolona i Polecam.
Ciekawa
Witam, czy ktoś ma może informacje, kiedy odbędą się Drzwi otwarte?
09.03.2019
08.03.2019
Anna Drobnik
Jestem wykładowca od 11 lat w Medyku na kierunku kosmetologia . Komentowanie anonimowe jest łatwe 😃 , a ja jednak zapraszam wszystkich zainteresowanych kierunkiem do wszystkich naszych praktycznych pracowni. Zachęcam przyjrzeć się produktom na których pracujemy.... serce mi pęka jak pisze Pani , ze ma Pani jedno mleczko i jeden tonik😉.... nie boimy sie krytyki, jednak pod warunkiem ze jest sprawiedliwa 😉😉😉
Studentka
I po co dziekanat tuszuje wszystkie negatywne komentarze? Wykładowcy wraz z dziekanatem piszą tu wszystkie te pozytywy i wychwalają uczelnie conajmniej jakby był tu poziom Uniwerku czy Politechniki. Większość wykładowców nie przykłada się do tego by wpoić wiedzę studentom, trzeba uczyć się na własną rękę i tyle.
07.03.2019
06.03.2019
Iwona
Nie rozumiem skąd to oburzenie, że szkoła ma słaby poziom. Sama skończyłam tu kosmetologię i nie mogę narzekać na brak pracy. Niestety, wielu studentów zapomina o tym, że żeby coś dostać, trzeba tez dać od siebie. Uczelnia stwarza duże możliwości, tylko trzeba chcieć z nich skorzystać.
Ania
Ja skończyłam kosmetologię w zeszłym roku, nie ma lepszej uczelni!!! .Pracuję w zawodzie, kocham to co robię, nie ma lepszej rekomendacji, pozdrawiam
27.02.2019
27.02.2019
Niki
Aż się wierzyć nie chce co za bzdury wypisujcie!!! Pracownia kosmetologiczna jest wyposażona chyba najlepiej w Łodzi, wiem bo jeździłam po uczelniach i widziałam. Kosmetyki najwyższej klasy. Zajęcia praktyczne super, dodatkowo mnóstwo szkoleń. Chyba tu pisały koleżanki z konkurencji!!!!???? Normalnie SZOK!!!
aska78
zgadzam się z poprzedniczkami. kosmetologia tylko na Wileńskiej, zresztą specjalizuja sie tylko w tym - polecam się przeniesc.
22.02.2019
16.02.2019
Ania
Niestety zgodze sie z tymi komentarzami. Uczelnia jest bardzo słaba. Brak zapału wykładowcom co niestety widać. Pracownia kosmetologiczna prowadzona kiepsko. Jesli ktos sie zastanawia czy Medyk czy Wilenska to lepiej wybrac Wilenską. To moja rada
Studentka
Najlepsze jest to mydlenie oczu, że pracownia Kosmetologiczna jest tak świetnie wyposażona. Jedno mleczko j jeden tonik na wszystkie stanowiska! Pani magister dawkuje ilosc tonika a jak samemu się weźmie to człowiek jakby popełnił największe przestepstwo na świecie. Rozmawiałam z koleżanką z Wileńskiej i tam każde stanowisko dostaje takie kosmetyki. Jedno mleczko na 20 osób. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakac.
01.02.2019
23.01.2019
Student
Zgadzam się z komentarzami niżej zamieszczonymi. Studiuję tu już 2 rok na dietetyce i średnio mi się podoba. Za dużo wiedzy tu nie wymagają, najlepsza wiadomo cześć praktyczna, ale wiedzy żadnej i to nie dlatego, że uczyć nam się nie chce, a po prostu nikt od nas tego tutaj nie wymaga i nie ma tutaj za dużej możliwości, niestety bo fajnie się zapowiadało
Admin
Komentarz usunięty.
23.01.2019
22.01.2019
Ola
Nie polecam
Daria.w
Ktoś sie wybiera na kierunek kosmetologia w październiku ? Czy kosmetologia na medyku jest płatna jeśli chce studiować stacjonarnie ? Ktoś idzie na ten kierunek i szuka współlokatorki do mieszkania to jestem chętna , moj mail: darus215@gmail.com
22.01.2019
16.01.2019
Aga
Mi tam się dobrze studiowało na Medyku. Nie rozumiem negatywnych opinii. Naprawdę dobra szkoła.
PATRYCJA
Cześć! Czy ktoś planuje rozpoczęcie nauki od października 2019 na kierunku kosmetologia w trybie niestacjonarnym? Chetnie się z kimś zapoznam ;) kontakt; patix69@interia.pl
14.01.2019
12.01.2019
Studentka
Teraz już wiem, że te wszystkie tutaj pojawiające się komentarze pisane są przez dziekanat! Ta szkoła to KPINA!!! Studiuje kosmetologie i wiecie ile mamy o kosmetologii? NIC!! Zajęcia praktyczne to dramat. Przez pół roku wałkowana tylko henna. Niczego nie można dotknąć, nawet mleczka do demakijażu nei wolno. Chodzi Pani Kuglarz po sali i rodziela porcję aby przypadkiem nie wycisnąć za dużo. Jak sama wziełam krem to się na mnie pruła. Kobieta ma takie pojęcie o kosmetologii jak ja o kosmonautyce. To jest jedno. Inny dział to pozostali wykładowcy którzy są tak leniwi że brakuje skali. Na wszystkich zajęciach ale to na wszytkich bez wyjątku jedyne co zrobili to przekazali temat do opracowania samemu w domu. Nie odezwali się słowem na temat wykładanego tematu!! Poprostu całą robote przekazali nam do znalezienia w internecie. Jedynym wykładowcą która mowiła i przekazywała wiedze była Pani Doktor wykładająca Promocję Zdrowia. Cała reszta do zwolnienia. Płacicie 500 zł miesiecznie i utrzymujecie figę z makiem! Poza tym nawet nie mają parkingu!! Ta szkoła to koszmar. Nie wierzcie żadnej pozytywnej opinio tutaj bo są kłamstwem. Jeśli chcecie studiować kosmetologie to szukajcie innej uczelni. Ona w was by tylko zabiła miłość do tego zawodu wierzcie mi. Nie lepiej wygląda to na dietetyce, gdzie wykladowca poleca olej rzepakowy do smażenia. Boże słyszysz to i nie grzmisz!!
Iza
Cześć, mogłabym prosić o kontakt od osób, które wiedzą co nieco na temat niestacjonarnej dietetyki i chciałyby podzielić się ze mną swoją wiedzą? ;> Kontakt na fb: Iza Tomaszewska ;)
04.01.2019
24.12.2018
Lena
A jak Wam się podoba Łódź?
Monika
Otworzono w tym roku psychologie?
22.12.2018
19.12.2018
Michał
Studiuję bezpieczeństwo narodowe na Medyku. Bardzo mi się podoba. Zajęcia są ciekawe, wykładowcy konkretni Polecam każdemu tą szkołę.
Lidka24
Medyk to świetna szkoła. Zajęcia na wysokim poziomie, świetna wykładowcy, a do tego bardzo pozytywna atmosfera.
19.11.2018
05.11.2018
Ciekawa
Od kiedy trwa rekrutacja, jakoś nie umiem znaleźć tej informacji, z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Aga
Jestem na kosmetologii na 1 semestrze i jestem bardzo zadowolona. Dużo nauki, ale przydatnej nauki, nie mówiąc już o praktykach, rewelacja!
31.10.2018
31.10.2018
hania25
Hej, chciałam Wam serdecznie polecić kosmetologię na Medyku. Bardzo profesjonalnie poprowadzone studia. Znakomita kadra duzo praktycznej wiedzy. Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości, to szczerze polecam, nie zawiedziecie sie ;)
DIETETYKA NIESTACJONARNIE
Zapraszam na grupę na fb :) Medyk - dietetyka niestacjonarnie 2018-2021
04.10.2018
04.10.2018
Patrycja
Nasza grupa Kosmetologia niestacjonarnie: WSBiNoZ kosmetologia niestacjonarne 2018/2021 Medyk
Ola
Witam, kto wybiera się na kosmetologię w trybie niestacjonarnym 2018/2021 ? Jest jakaś grupa ? Kontakt na fb: Aleksandra Majnert :)
01.10.2018
01.10.2018
Justyna
Witam :) z kim widzę się na kosmetologii niestacjonarnie I rok? :) :)
Weronika
Hej ktoś chętny na zapoznanie z kosmetologii (stacjonarnej).? fb : Weronika Miziołek 😀
29.09.2018
28.09.2018
wujo
same pytania zero odpowiedzi ziokeczki😂😂😂😂😂
Dietetyka?
Hej, czy ktoś wybiera się na dietetykę niestacjonarnie? Bardzo chętnie się zapoznam! Mój email situsia21@gmail.com piszcie śmiało :)
28.09.2018
27.09.2018
Ola
Hej, czy był ktoś dziś na inauguracji roku akademickiego? Podobno nie było to obowiązkowe, a nie wiem czy nie dostawalismy już tam legitymacji studenckiej
Agata20
Słyszałam, że w Medyku jest świetna kosmetologia, dużo praktyki i przydatnej wiedzy. Już się nie mogę doczekać, zaczynam pierwszy rok w październiku ;)
27.09.2018
25.09.2018
M
Cześć. Czy ktoś wybiera się na kosmetologię II stopnia niestacjonarne ?
Patrycja
Hej! Ja również w październiku zaczynam kosmetologię. Z przyjemnością z kimś zagadam, patrycja_ldz@o2pl Pozdrawiam ;))
17.09.2018
16.09.2018
Laura
TYLKO 10 osób na psychologii nie wiadomo czy się otworzy
Weronika
wybieram sie na kosmetologie , 1 rok licencjat , z checia zapoznam kogos kto rowniez idzie w tym kierunku : kontakt weronikamiziolek73@gmail.com. :)
16.09.2018
14.09.2018
Wiktoria
Ktoś wybiera się na psychologię? :)
Teacher
Psychologia - prawie każda prywatna szkoła ma ją teraz w swojej ofercie, a jedynie UŁ solidnie kształci w tym kierunku. Lepiej iść zaocznie na uniwerek - ma się chociaż perspektywy na przyszłość i papierek, nie oszukujmy się, wiele bardziej prestiżowej uczelni.
09.09.2018
03.09.2018
psychologia?
od kiedy oni mają studia psychologiczne? ktoś może napisać więcej, jaki poziom, skąd kadra i ogólnie, jak robią ta psychologię? zadowoleni jesteście?
Aga
Cześć, orientuje się ktoś do kiedy trwa rekrutacja, bo niestety na stronie nie jest to do końca sprecyzowane. Jest napisane tylko, że do września. Mam rozumieć że włącznie z wrześniem , czy do końca sierpnia? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
31.08.2018
29.08.2018
Natalia
Ktoś chętny na spotkanie z kosmetologii? :)
Marlena
Hej czy ktoś wybiera się na mgr z kosmetologii specjalność podologia,będzie uzupelnial różnice programowe i jest po innym kierunku lic?
28.08.2018
10.08.2018
S
wez sb plan zajec z tamtego roku bedziesz wiedziec i sa codzienie ja wziolem sb plan zajec.
dietetyka
czesc studiuje ktos dietetyke dziennie? jak dlugo trwaja zajecia i czy sa codziennie?
07.08.2018
06.08.2018
Asia28
Bardzo polecam kosmetologię na Medyku. Kierunek jest świetnie zorganizowany, dużo przydatnej wiedzy i mnóstwo praktycznych zajęć. Praktyka zdobyta podczas studiów znacznie ułatwiła mi szukanie pracy. Jakbym miała wybierać studia jeszcze raz, to z pewnością znów wybrałabym Medyk.
Dominika
Hej, wybieram się od października na kosmetologię, też szukam współlokatorki :) Mój email: domcia289@gmail.,com
30.07.2018
29.07.2018
Patrycja
Hej, ja też wybieram się w tym roku na kosmetologię i szukam współlokatorki ;) Mój email: ppiw23@wp.pl
Kasia
Hej, planuję wybrać się na kosmetologie od października i szukam jakiejś dziewczyny (mogą być też dwie), z którą mogłabym wynająć jakieś mieszkanko. Dodatkowo , dla której nie tylko nauka będzie ważna ale również jakieś imprezy, wyjścia na miasto itp. Odzywajcie się tutaj, podając swojego maila a ja się odezwę ;)
25.07.2018
23.07.2018
Aga
Co możecie powiedzieć o pedagogice II stopnia?
Natalia
ktoś w tym roku wybiera się na kosmetologię? chętnie się z kimś zgadam ;) ava.ewab2@gmail.com
20.07.2018
16.07.2018
Rekrutacja
Do kiedy trwa rekrutacja?
Bezpieczeństwo
Ktoś wybiera się w tym roku na bezpieczeństwo wewnętrzne?
16.07.2018
15.07.2018
Karolina
Hej. Czy mogę prosić o kontakt do osób,które studiowały zaocznie kosmetologię i dietetykę ? Chciałabym zapytać o kilka spraw :) Mój email to situsia21@gmail.com będę wdzięczna jeśli ktoś się odezwie ;)
Szymon
Czesc, czy na dietetyce sa wyłacznie same kobiety czy mozna liczyc na mieszany skład i w jakiej ilosci osob sa prowadzone zajecia. ?Zamierzam własnie studiowac dietetyke :)
12.07.2018
02.07.2018
Klara26
Ja jestem po dietetyce na Medyki i polecam wszystkim zainteresowanym tą branżą. Dużo przydatnej wiedzy, praktyczne zajęcia, możliwość zdobycia pierwszych doświadczeń zawodowych. Jestem bardzo zadowolona, że wybrałam właśnie tą szkołę ;)
Andżelika
Hej, Powiedzcie czy ktoś z Was studiuję dietetykę II stopnia niestacjonarnie online, ktoś coś może powiedzieć więcej na ten temat ?
18.06.2018
15.06.2018
Agnieszka
W październiku zaczynam niestacjonarne mgr z dietetyki, Również jestem ciekawa jak będzie 😊
Ania
Witam, czy ktoś może podzielić się opinią na temat podyplomówki z oligofrenopedagogiki? Z góry dziękuję :) PS. żastanawiam się nad rozpoczęciem studiów w Medyku ub na UŁ.
12.06.2018
08.06.2018
Aga
Widziałam że jest możliwość studiowania magisterki dietetyki online? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym? Albo czy ktoś może się podzielić wiedzą co studiuję się na magisterce z dietetyki, jakie przedmioty, jak wygląda obrona. Z góry dziękuję bardzo!
Gosia
Co do dietetyki, to ja jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim jest dużo praktycznych zajęć przygotowujących do zawodu. Poza ty uczelnia pracuje z różnymi instytucjami, więc można załapać się na pierwsze zawodowe doświadczenia. Jeśli ktoś myśli na poważnie o pracy dietetyka to bardzo polecam ;)
05.06.2018
21.05.2018
On
Jestem po technologi żywności i zastanawiam sie czy warto iść na dietetyke na magisterke, czy nauczą zawodu dietetyka?
Martin25
Cześć czy ktoś może się wypowiedzieć o studiach na bezpieczeństwie wewnętrznym jak jest czy warto?
17.05.2018
08.05.2018
Karolina26
Bardzo polecam studia w Medyku. Dzięki nim znalazła dobrze płatną prace w zawodzie, zdobyłam niezbędna wiedzę i duuużo praktyki. Kadra jest świetnie wykwalifikowana, a zajęcia prowadzone tak, by przygotowywały do przyszłej pracy.
Kinga
Skończyłam dietetykę na Medyku i bardzo sobie chwalę. Udało mi się znaleźć pracę w zawodzie, a do tego zdobyłam dużo potrzebnej wiedzy. Gdybym miała wybrać uczelnię jeszcze raz to z pewnością znów byłby medyk.
04.04.2018
20.03.2018
Boguś
Cześć wam, Słuchajcie możecie powiedzieć mi coś i kierunku dietetyka? Warto wybrać ten kierunek tutaj ?
Iga25
Moim zdaniem jedna z lepszych szkół w Łodzi. Świetna kadra, rzetelnie prowadzone zajęcia, dużo praktyki, ciekawe kierunki. Osobiście jestem po medyku, pracuję jako kosmetolog, więc to jet chyba najlepsza rekomendacja dla uczelni ;)
02.03.2018
08.02.2018
bawolek_M
Zapomniałam napisać, że chodzi mi o Medyk :-)
bawolek_M
Cześć wszystkim :-) chciałam Was zapytać czy na studiach magisterskich na kosmetologii jest jezyk angielski? Bardzo dziękuję za odpowiedzi :-)
08.02.2018
05.02.2018
Karolina22
Bardzo polecam studia w Medyku. sama skończyłam kosmetologię i udało mi się znaleźć pracę w zawodzie. Dzięki szkole dużo się nauczyłam, nie tylko w torii, ale przede wszystkim w praktyce. Wykwalifikowana i pomocna kadra to prawdziwy skarb tej uczelni. Polecam!
Sowa
Hej:) może ktoś się pochwalić swoimi odczuciami na kierunku kosmetologia..Czy poziom nauki jest zadowalający?Które przedmioty były dla Was najcięższe?Planuję rozpoczęcie studiów w obecnym roku akademickim, stąd moja dociekliwość:) Będę wdzięczna za wszelkie informacje..
23.01.2018
12.01.2018
bezp. wew.
od kiedy ta szkoła ma Bezpieczeństwo wewnętrzne??? wydawało mi się, że oni tylko robią kosmetologię i dietetykę, a tu zdziwienie... jak czytam niżej wpisy, to aż trudno mi uwierzyć, że wszyscy tacy zadowoleni??? jak to możliwe, czy to w ogóle realne? zwykle studenci narzekają, atakują a tutaj .... naprawdę jest tak dobrze????
Weronika A.
Medyk doskonale przygotowuje do pracy w zawodzie. Oferuje dużo praktycznych zajęć, dzięki czemu można tu zdobyć nie tylko potrzebną wiedzę, ale także praktyczne umiejętności.
08.01.2018
08.12.2017
Michalina
Świetna szkoła, polecam wszystkim, którzy pragną rzetelnie przygotować się do zawodu.
Agata
Ja studiuję w Medyku już 3 rok i jestem bardzo zadowolona. Obecnie robię licencjat z dietetyki i przyznaję, że jest to właśnie to czego oczekiwałam. Dużo przydatnej wiedzy, zajęcia praktyczne, no i zaangażowani wykładowcy. Polecam tą szkołę każdemu, kto chce zdobyć przyszłościowy zawód.
15.11.2017
27.10.2017
AlinkaM
Jak tam się macie po pierwszym miesiącu na studiach? :) Mi się w Medyku podoba coraz bardziej. Utwierdzam się w przekonaniu, że nauki społeczne to mój konik, a do tego jeszcze na uczelni jest taka fajna atmosfera... Plan zajęć spoko, nawet nie będę specjalnie się martwić, jak z czasem wzrośnie liczba zajęć. A jak bym chciała połączyć to z pracą, to już wiem od starszych roczników, że da się to zrobić całkiem gładko.
Marii
Uwaga, odzew na apele do studentów mgr dietetyki! Za chwilę zaczynam ostatni rok. Myślę, że w kwestiach elastycznego planu zajęć, łączenia studiów z pracą ze spokojem dacie radę. Ja sama zaczęłam pracować szybko na studiach, nawet zmieniałam raz pracę na taką bliższą przyszłemu zawodowi no i dotąd jakoś przetrwałam. Myślę, że taka nowoczesna szkoła doskonale wie, że dziś mało kto chce czekać z rozwojem zawodowym do końca studiów.
25.09.2017
19.09.2017
Lilu
Hej, Wybieram się na dietetykę. Ciekawi mnie jak wygląda plan zajęć na studiach niestacjonarnych i stacjonarnych, bo się waham.. Mam na myśli, czy na dziennych zajęcia są do późnych godzin wieczornych, czy wykłady są obowiązkowe i zazwyczaj są rano, a później odbywają się ćwiczenia, czy jest sporo okienek w tygodniu, od której zaczynają się pierwsze zajęcia? Zależy mi na pogodzeniu nauki z pracą i najlepszym wyborze decydując się na ten kierunek. Z góry bardzo dziękuję:)
Katarzyna
dramat
15.09.2017
15.09.2017
kasia
Czy jest ktoś kto skonczył magisterke z dietetyki?
ola
Proszę niech skomentują post osoby co bedą na magisterce na dieteyce!
07.09.2017
06.09.2017
Gocha
Hej Kochani przyszli studenci! Do osób, które wahają się między kosmetologią a dietetyką: wszystko zależy od zainteresowań i predyspozycji. Po obu kierunkach można dostać fajną pracę, zwłaszcza po studiach w Medyku ;) Ja powoli zbliżam się do końca dietetyki, ale mam też zadowolone koleżanki na kosmetologii. Na pewno polecam wybór tej szkoły, bo studiuje się fajnie. Jest czas na zabawę, ale dla tego, kto ma naukę na pierwszym miejscu, jest dużo możliwości rozwoju.
magdalena
Hej, jak wygląda plan zajęć na studiach niestacjonarnych? W każdy weekend? co drugi weekend? ile godzin? jest to dla mnie ważna informacja z uwagi na pracę
01.09.2017
30.08.2017
Przyszły dietetyk 😊
Hej, kto wybiera sie na dietetykę na magisterce?😊 Szukam przyszłych studentów 😊
Paula
Jeśli ktoś chętny zapoznać sie wczesniej z kosmetologii piszcie ;) paulinakwiatkowska96@gmail.com
02.08.2017
02.08.2017
Paula
Ja tez w październiku na kosmetologię ;)
Olezi
Jeśli tez się wybierasz na kosmetologie w tym roku, napisz, z chęcią się z kimś zgadam😃 oliwia187@gmail.com
20.07.2017
20.07.2017
Olezi
Hej! Wybieram się na kosmetologie w październiku :) jest ktoś jeszcze?
Przyszła studentka
Cześć ! Czy ktoś jest w stanie polecić który kurunek jest ciekawszy i daje więcej możliwości przyszłościowo na Medyku , wybieram sie od października ale mam dylemat pomiędzy DIETETYKA A KOSMETOLOGIA ???
17.07.2017
17.07.2017
Przyszła studentka
Cześć ! Czy ktoś jest w stanie polecić który kurunek jest ciekawszy i daje więcej możliwości przyszłościowo na Medyku , wybieram sie od października ale mam dylemat pomiędzy DIETETYKA A KOSMETOLOGIA ???
Kasix
Drogi Ktosiu! Jeśli pasjonujesz się dietetyką, to zdecydowanie polecam :) Uczelnia daje dużo możliwości, przez całe studia miałam poczucie, że kadra wręcz popycha nas do dodatkowej działalności, do odbywania staży, zdobywania doświadczenia. Do Maturzystki: znam kilka osób z kosmetologii ze starszych roczników, sympatyczne dziewczyny. Mam nadzieję, że będziesz mieć fajną grupę, życzę powodzenia :)
13.07.2017
11.07.2017
Maturzystka
Hej! Wybiera się ktoś na kosmetologię od października 2017? :)
Ktoś
Czy dietetyka to opłacalny kierunek w tej szkole? Jak oceniacie zajęcia? Chce się wybrać na tej kierunek jednak nie wiem czy mi się opłaca i czy potem nie będę żałować wyboru.. Jak z rekrutacją jest w tej szkole?
03.07.2017
21.06.2017
MarlenaB
5 lat temu zaczęła się moja przygoda z Medykiem. Skończyłam studia magisterskie z pedagogiki, w międzyczasie ukończyłam kurs z kosmetologii, bo to moja dodatkowa pasja. Okres studiów na tej uczelni wspominam bardzo dobrze. Zajęcia były rozwijające, chciało się do nich przygotowywać, chciało się zdobywać wiedzę. Wykładowcy to wartościowe osobowości, których się nie zapomina. Plan zajęć był na tyle elastyczny i "życiowy", że szybko mogłam połączyć studiowanie z pracą na część etatu na stanowisku częściowo związanym z zawodem pedagoga! Piękne czasy, super uczelnia:)
Pedagogika
Witam Wybieram się na pedagogike(zaocznie) i chciałabym się dowiedzieć jak wypada waszym zdaniem ten kierunek pod wzgledem poziomu nauczania,atmosfery itd Warto tam iść?
29.04.2017
27.02.2017
dietetyka
to nietypowe, że w tym roku było mniej chętnych bo dietetyka nadal cieszy się dużym powodzeniem szczególnie ze wzgledu na panującą modę na bycie fit itp :D
dietetyka
z tego co udało mi się dowiedzieć, to w tym roku było mniej chętnych niż w ubiegłym, ciekawe czy to stała tendencja czy jednorazowy skok..
10.12.2016
30.11.2016
;p
wydaje mi się, że to nie jest najlepsze miejsce do szukania współlokatorek, ja swoją współlokatorkę poznałam pierwszego dnia zajęć, zgadałyśmy się, że nie mamy z kim mieszkać i tak nam mija 3 rok razem ;)
Zuza188
hej:P wybiera sie ktoś w tym roku na kosmetologie ? i szuka może mieszkania w łodzi bo ja szukam współlokatorki i nowych znajomych :D piszcie zozolek188@wp.pl
10.08.2016
21.07.2016
Natka.patka
wiecie jak dużo chętnych było w tym roku na dietetykę?
Anitqa98
Jest ktoś po kosmetologii? proszę o kontakt: anitqa9889@interia.pl
03.05.2016
29.02.2016
kejti
Niestety nie spotkałam się jeszcze z wykazem uczelni, które prowadzą rekrutacje zimowe. Z tego co się orientuję to większość uczelni prywatnych prowadzi nabory w trakcie roku akademickiego, co odróżnia je od szkół publicznych. Jeśli na stronie nie widnieje taka informacja to wydaje mi się, że powinnaś zadzwonić do dziekanatu lub wybrać się tam osobiście. Słyszałam o przypadkach kiedy uczelnia nie prowadziła rekrutacji zimowej a zgodziła sie na przyjęcie studenta w trakcie roku ;)
katarzyna
szukam na stronce tej szkoły info o zimowym naborze, ale wszystko wskazuje na to, że nie prowadzą ... czy ktoś zaczynał studia od lutego? od czego zależy czy dana szkoła robi zimowa rekrutacje czy nie? jest jakiś wykaz takich uczelni w Łodzi?
04.01.2016
27.11.2015
dietetyka
na stronie WSBiNoZ jest kierunek, który mnie interesuje czyli Dietetyka. Jest na w ramach studiów I stopnia, ale na studiach II stopnia go nie widzę. Czy dobrze rozumiem, że wobec tego tutj robię licencjat, a na magosterskie musze się przenieść do uczelni która pozwoli mi na kontynuację? Gdzie studentki tej uczelni najczęśćiej idą dalej na Dietetykę" Na jakaą uczelnię w Łodzi?
lidka
masz do wyboru 3 specjalności: podologia, Spa i odnowa biologiczna z elementami dietetyki oraz Wizaż i stylizacja, wystarczy wejść na stronę ;)
24.11.2015
26.10.2015
sylwia.mm
a jakich specjalności możemy się spodziewać na tym kierunku?? kosmetologia to dość rozległa dziedzina, będzie coś związanego ze SPA & wellness?
diana
Super informacja! Szukałam uczelni, która prowadzi studia 2 stopnia na tym kierunku!
14.08.2015
09.07.2015
student
Uwaga! Nowość! Medyk dostał właśnie uprawnienia do prowadzenia studiów II stopnia na kierunku kosmetologia!
student
Uwaga! Nowość! Medyk dostał właśnie uprawnienia do prowadzenia studiów II stopnia na kierunku kosmetologia!
09.07.2015
11.04.2015
miśka
Czy jest ktoś tutaj z pedagogiki, możecie coś powiedzieć? Ja będę chyba musiała zmienić uczelnię.. moją podobno zamykają. Sama nie wiem gdzie teraz iść.
anita7777
jestem pozytywnie zaskoczona tą uczelnią, kiedy mówiłam znajomym, że wybrałam właśnie tą szkołę to kręcili nosami a teraz mi zazdroszczą, gorąco polecam!
23.03.2015
13.03.2015
do zośka
Rany!!!! kto Ci nagadał takich bzdur ze na uniwersytecie maja po 9 terminów!!!! bujda wyssana z palca, mam styczność z 3 wydziałami na UŁ i wszędzie słyszę tłumaczenia wykładowców ze egzamin może mieć max 2 terminy bo taki jest statut uczelni!
paulina
również jestem usatysfakcjonowana wyborem tej uczelni i kierunku kosmetologia, polecam wszystkim zainteresowanym ;)
26.01.2015
31.12.2014
kasika
ja się wybrałam :P i nie żałuję, super klimat na uczelni, mili wykładowcy, fajna grupa, ciekawe zajęcia ;)
klaudia
witam, kto wybiera się na kosmetologie od października 2014? byłoby raźniej jak już się kogoś pozna ;d freetka95@interia.pl :)
23.09.2014
04.09.2014
jolaaa
a wybiera się ktoś na kosmetologie w tym roku do tej szkoły? Może ktoś kto ma rok za sobą powie coś o tej szkole, kadrze itp? nie ważne czy z zaocznych czy ze stacjonarnych. ogólnie czytałam dobre opinie o tej szkole na innych forach , ale zapytać nie zaszkodzi. bede wdzięczna za informacje
delicja
Ma mało kierunków, bo najwidoczniej stawiają na jakoś niż ilość. Wolą mieć komplet studentów na 3 kierunkach niż po 15 studentów na 10 kierunkach. To jest rozsądne działanie, dzięki temu mają sporo pieniędzy na zatrudnianie naprawdę wykwalifikowanej kadry.
03.09.2014
02.09.2014
tomsa
dlaczego ta uczelnia ma tak mało kierunków?? wyższa szkoła biznesu a jakoś kierunków biznesowych nie widzę, o co chodzi??
krzysiek
więc trzeba się uczyć, ale nie przesadzajmy, że te studia to taki problem... zawsze to coś nowego, ale jeśli wcześniej się uczyłaś to i teraz będziesz, a to największy sukces ;)
25.08.2014
07.08.2014
sonia
ja ;) i zastanawiam się właśnie czy dam sobie radę, szczególnie z chemią, maturę zdałam całkiem nieźle ale studia to nie liceum, nie ma żartów... a nie chciałabym brać warunku czy powtarzać rok przez jeden niezdany przedmiot
Studentkaaaaa
Jest ktoś kto zaczyna kosmetologie od pażdziernika 2014 ? ;)
13.07.2014
11.04.2014
Samorząd Studentów
Zapraszamy na Drzwi Otwarte - 16 i 24 kwietnia. Zbiórka o godz. 14. przy wejściu B1 (wjazd od ul. Milionowej). Zobaczycie nasze pracownie, poznacie wykładowców, dowiecie się o zasadach rekrutacji!
gość
Mają wielkie akwarium z rybkami z oceanu!! wiem o tej szkole od dziewczyny która tam studiuje kosmetologie. Jest bardzo zadowolona,choć musi dużo się uczyć. W końcu wybrała taki odpowiedzialny zawód. Ja wybieram się w przyszłym roku do tej szkoły na dietetykę. Zobaczmy jak będzie. Są zajęcia praktyczne na których się gotuje!! Dziewczyna mówi,że wtedy pachnie w całym budynku. już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam! :)
11.02.2014
11.02.2014
zośka
Zgadzam się z przedmówcą :) Mimo,że jest to szkoła prywatna, to wcale nie żyje nam się lepiej niż na uczelni państwowej. Mamy tylko 3 terminy i nie więcej,a na uniwersytecie ma się do 9 terminów poprawek!! A jeżeli chodzi o koszta nauki, to widać na co idą nasze pieniądze - na kosmetyki wysokiej jakości(studiuję kosmetologię), renowacje sal i ogólnie budynku. coś za coś :) No i mamy wspaniałe Panie w dziale marketingu, które gorąco pozdrawiam! ;)
troll
zabawny kolo, który klika, ze uczelnia wredna, bo dużo zajęć, praktyki i wogóle trzeba się uczyć i studiować , przyjeżdżać co drugi tydzień na zajęcia i czas poświęcać. Pier... takie. Idź gdzie indziej to zobaczysz że tu uczą. Jedne gorsze, drugie lepsze ale ogólnie jest ok, jeśli sie chce studiować. Chcesz za darmo dyplom to se kup na rynku. Skończyłem tu studia i bez problemy teraz robie magisterkę.
11.02.2014
11.02.2014
Marry
Jak na każdej uczelni są plusy i minusy, ja studiuję kosmetologię, baaardzo dużo zajęć praktycznych, wykładowcy otwarci, ale wymagający, także jak ktoś chce poudawać, że studiuje to nie tutaj;)
Kaka cdn.
Co więcej.. jeśli rezygnujecie z uczelni, nie ważne czy w październiku czy lutym, do końca semestru płacicie 50% ;) semestr się konczy w marcu, a następny chyba w lipcu. Zastanówcie się 100 razy jaką szkołe wyższą wybieracie.
31.01.2014
27.01.2014
Kaka
Odradzam w 100%.Jestem na I roku dietetyki niestacjonarnej minęło zaledwie kilka miesięcy,a ja mysle tylko o tym by zrezygnować(jak większość znajomych z roku). Zjazd co drugi tydzień (pt,sob,ndz)często godz 8-20. brak dłuższych przerw by zjeść choć jeden cieply posiłek, wykłady większość obowiazkowa(mimo iż na rozmowie wstępnej mowia ze nie sa obowiązkowe), dodatkowo obowiązkowe warsztaty w weekendy nie zjazdowe, dziekanat - tu nie o czym mowić, bo jakby go nie było-tragedia!, opiekunowie roku maja wszystkie prośby głęboko w du.pie., dietetyka niestacja a sesje mam od 10.02.2014 (poniedziałek), praktyki np. w szpitalu miesiąc (jaki szpital posiada w tych czasach kuchnie by czegos się nauczyć?!), informacje na strefie studenta o zmianie godzin zajec/odwołaniu zajec itp. dodawane sa kilka/kilkanascie godzin przed. a wykłady i cwiczenia?byle by wyswietlic i przeczytać slajdy tak wygladaja. Zdzierstwo i krętactwo.
dietetyka w Łodzi
cały problem z dietetyką w Łodzi jest taki, że można ją studiować albo na Uniwersytecie Medycznym (powodzenia!!!) albo tutaj, czyli w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o ZDrowiu, co to oznacza? ano tyle, że: plusy: mamy wykładowców w Uni Medycznego :-), poziom raczej powyżej średnieg w kierunku tendencji wysokiej minusy: w dziekanacie nikt nie będzie się nad Wami rozczulał, ani zajmował z troską jak w podstawówce, zapomnijcie, wnioski wyciągajcie sami, ot i co :-) ja sama myśle o tym kierunku (dietetyka) i będe próbować najpierw na 2 państwowych, a jak nie - to tutaj przyjde
18.11.2013
10.10.2013
kajka
witam tak ja jestem i zaczynam kosmetologie niestacjonarne ;]
fifi
na uczelni porządek, zajęcia bardzo rzadko są odwołane czy przeniesione, wykładowcy w porzo, z samą nauką jest tak, że róznie do tego studenci podchodzą, są tacy, co tylko przed zaliczeniami się przygotowują i to widać na co dzień (i zdają owszem),a są osoby, które uczą się systematycznie, co jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem, wtedy można porozmawiac z prowadzącym, jesli coś jest niezrozumiałe, a i oni dobrze na to patrzą, bo jest jakieś zainteresowanie na sali, generalnie spokój, ja jestem zadowolona
15.09.2013
15.09.2013
alona
czy jest ktos kto zaczyna rok akademicki 2013 niestacjonarnie?kosmetologie
Absolwentka
Witam, jestem absolwentką tej szkoły kierunku dietetyka stacjonarna i poniżej podzielę się z wami moją opinią na temat tej szkoły. Uczelnia jak uczelnia. Budynek przyjazny dla oka, sale w dobrym stanie, z dachu nie cieknie więc jest już dobrze. Choć nie tak dawno nie było przez 1-2miesiące ogrzewania a zajęcia i tak się odbywały.. Wykładowcy w większości są z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Są mili wykładowcy i bufony. Ogólnie rzecz ujmując jeden ocenia Twoją wiedzę, a drugi zaś swoje fantazje jak np. pożyczenie długopisu - masz na koniec 5, bycie starościną i noszenie listy studentów - masz na koniec 5, założysz czerwone rajtki etc - też masz 5, chyba, że ma zły humor. Brak sprawiedliwości w ocenianiu. Idąc na kierunek dietetyka w tej szkole spodziewałam się zupełnie czegoś innego, ta uczenia nastawiona jest najbardziej na kosmetologię, my jako studenci dietetyki musieliśmy o wszystko się prosić a i tak rzadko kiedy to respektowano. Ruletką jest także to jakich będziecie mieli kolegów/koleżanki na roku, mnie się trafili dwulicowi, wywyższający się etc. I na koniec najważniejsze - uważajcie kogo bierzecie sobie za promotora, gdyż osoba, która jest miła i sympatyczna na wykładach często okazuje się być wyrachowaną osobą później chcącą cię tylko uwalić i w niczym ci nie pomaga ( z niewiadomych przyczyn). W zasadzie tylko dzięki dobrej średniej przez 3lata na dyplom dostałam dobrą ocenę, tak to byłoby nie za fajnie. A i żeby wybrać promotora to niektórzy stoją pod dziekanatem od 5 rano (decyduje kolejność zgłoszeń a i miejsc jest mało do danych osób, np. 1- 2.) Gdybym drugi raz miała wybierać szkołę, to na 100% nie byłaby to ta. Pozdrawiam i życzę przemyślanych decyzji
05.09.2013
03.08.2013
m
dietetyka jest też na uniwerku medycznym, w co do prywatnych to nie mam pojęcia
chocoolate
odradzam, najgorsze jest to, że nasze ciężkie pieniądze idą na ich wypłaty :( dziekanat masakra DOS ? jeszcze gorzej! najgorsze jest to, że bardzo dużo na poprawkach lub egzaminach ustnych zależy od humoru wykładowcy - zwłaszcza mówię tu o Paniach:) i później znowu wydajemy kasę na warunek, bo jakaś PANI miała okres :( Ogólnie nie poleciłabym tej szkoły nikomu, chyba że ktoś jest bardzo odporny psychicznie:) przedmioty, które naprawdę stoją na wysokim poziomie to kosmetologia, anatomia :) aż dwa !
28.06.2013
26.06.2013
dietetyka w Łodzi
szybkie pytanko mam: czy kierunek Dietetyka jest dostępny w Łodzi tylko na tej uczelni, cz na innych prywatnych też? a jeśli tak, to w której szkole?
Studentka!
ODRADZAM!!! Z kazdym dniem na tej uczelni zaluje swojej decyzji... jest to najgorsza decyzja mojego zycia. To jest bank na studentach a nie miejsce przyjazne mlodym ludziom.... organizacja dziekanatu i wladz jest bardzo ale to bardzo kiepska... nic nie mozna sie dowiedziec... przed samymi obronami promotor sie zwalnia... studenci zostaja na lodzie, gdyz uczelnia nie moze nic ustalic w takiej sytuacji, poniewaz rektor sobie na wczasy wyjezdza....placimy im duze pieniadza a oni sie za nie bawie a my w zamian nie dostajemy nic i bede kazdemu odradzac ta uczelnie bez wyjatku ... zastanowicie sie dziewczyny nad swoimi wyborami...
26.06.2013
04.02.2013
Aleks
martuskass i jak ci się podoba? dajesz radę? najbardziej mnie interesuje jak dajesz radę z dojazdami? przecież z Płocka do Łodzi jest kawał drogi! dojazdy muszą być męczące... ja też jestem z Płocka , ale mam zamiar wynająć jakieś mieszkanie bo nie uśmiecha mi się codziennie jeździć autobusami ;d
martuskass
Ja tez od tego roku zaczynam kosmetologie i mam wiele obaw. Mam nadzieje że jakoš dam rade z właszcza źe bd dojeżdzać z płocka;-)
26.09.2012
18.09.2012
Iza
Aga a z jakiego miasta jesteś ? ;)
Iza
ja też zaczynam tam naukę za dwa tygodnie ;) mam nadzieję ze to był dobry wybór ;)
18.09.2012
17.09.2012
aga
moze ktos podpowie mi cos na temat kosmetologi w wsbinoz ? zaczynam za 2 tygodnie pierwszy rok troche sie stresuje . :)
kasia
Moja koleżanka studiuje tutaj kosmetologię i jest zadowolona, wiem że mają bardzo dużo zajęc praktycznych. Bodajże już 1 roku jeden dzien w tygodiu był ku temu poświęcony. Do tego praktyki wakacyjne. Jedyną wadą jaką od niej usłyszałam na temat tej uczelni to poziom nauki angielskiego, niestety jest tam na dość niskim poziomie.
12.07.2012
24.05.2012
jurek
ide na podyplomówkę na nauczanie matematyki w szkole. wiadomo że będzie ciężko uczyć w szkole, bo jest coraz gorzej z dzieciakami, są niegrzeczne i ciężko nawiązać z nimi porozumienie. ale myślę że po ukończeniu tego kierunku i tak postaram się znaleźć pracę w jakiejś placowce edukacyjnej, to swego rodzaju powołanie ;D
agniecha
Ja moge polecić własnie dietetykę a szczególnie specjaloność psychodietetyka. Zawsze interesowały mnie takie zagadnienia a tutaj moge to realizować. Jestem bardzo zadowolona.
08.05.2012
05.04.2012
a administracja w Łodzi
gdzie polecacie studiowac kierunek Administracja w Łodzi? chodzi mi o szkoly prywatne. zastanawoiam sie nad: AHE, Kupiecka, Spoleczna Akademia Nauk i WSBiznesu i Nauk o Zdrowiu, poprosze o opinie tych, ktorzy rok temu sami szukali, porownywali oferty i przeanalizowali wszystkie Za i Przeciw
Lidka
Za kosmetologie i dietetyke w tej uczelni moge reczyc. MOja siostra tam studiuje, a ja tez sie wybieram. I pewnie wlasnie pojde na dietetyke. Latwiej pozniej o prace, niz po kosmetologii, bo na gabinet trzeba miec przynajmniej 35 tys, na start. Inne kierunki nie wiem, nie znam opinii.
29.05.2011
27.05.2011
agata
co sądzicie o dietetyce w \"medyku\"?
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji