• 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Wyższa Szkoła COSINUS w Łodzi

uczelnia niepubliczna, woj. łódzkie, 90-515 Łódź, ul. Wólczańska 81, (+42) 636 33 66,

Wyższa Szkoła COSINUS w Łodzi od wielu lat rekrutuje kandydatów na studiach I stopnia na kierunku administracja. Celem kształcenia na tym kierunku jest przygotowanie studentów do pełnienia funkcji urzędniczych w organach administracji rządowej i samorządowej. Program nauczania koncentruje się na dostarczeniu wiedzy z zakresu nauk ekonomicznych i politycznych oraz wyposażeniu studenta w umiejętność posługiwania się przynajmniej jednym językiem obcym.

Szkoła dba również o rozwijanie współpracy z różnymi instytucjami i podmiotami gospodarczymi, w celu zapewnienia swoim studentom realizacji ciekawych praktyk zawodowych, dając tym samym możliwość nawiązania kontaktów z potencjalnymi pracodawcami. Osoby planujące studia na administracji mogą bliżej przyjrzeć się ofercie placówki oraz wymaganiom rekrutacyjnym.


Ocena uczelni

7.44 / 10
137 głosów

Opinie (81)
Wyższa Szkoła COSINUS w Łodzi, Cosinus Łódź

Rafał
Właśnie zostałem licencjatem admnistracji w Cosinusie. Polecam uczelnię przez duże P. Wiedzę zdobyłem naprawdę duzą i 0 kompleksów w stosunku do innych uczelni. Zasada jest prosta: uczysz się - masz, nie uczysz się, to może jakoś ci się uda ale na cuda nie licz.
30.08.2023
07.08.2023
Nata
KKZ Rachunkowość 2022-2023 rok Łódź - nie spodobałaś mi, dużo praktyki w niepotrzebnych dla księgowości programach, pani dyrektorka tego kierunku w ogóle nie kontaktowna, nie otpowida nawet na email. Musiała kupić drogi niepotrzebni książke 4 szt. do tej praktyki, tylko jeden nauczyciel byl naprawde dobrzym, na tym kierunku. Ten kierunek odnoznaczno nie wart tego...nie ciekawo.
Ewelina
W Cosinus, zdobędziecie wiedzę teoretyczna i praktyczną.
16.12.2022
21.02.2022
Aga
Witam Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jak jest obecnie na administracji na studiach 1 stopnia czy warto iść jak atmosfera i poziom nauki
Natalia
Szkoła Cosinus to jedyna porządna szkoła policealna! Wszystko jest za darmo, nie ma żadnych ukrytych opłat, legitymację i zaświadczenia można otrzymać od ręki
30.09.2021
12.08.2021
Karmel
Ja również polecam Cosinus. Można tam uczyć się w liceum i w policealnej. Ja najpierw zrobiłem maturę teraz jestem na administracji.
Maja
Polecam Cosinus w Radomiu rozwijająca się szkoła widać po kierunkach że coś się dzieje. Jestem Absolwentką LO od września zaczynam kierunek terapeuta zajęciowy. Szkoła darmowa polecam
29.07.2021
17.06.2021
Nina
Szkoły "Cosinus" polecam na każdym etapie edukacji. Liceum wspaniałe przygotowuje do egzaminu maturalnego - w moim przypadku wyniki między 75 a 100 % zależnie od przedmiotu. Robiąc technika administracji , zakończyłam edukację z wiedzą (ogromną) , która spowodowała, że państwowy egzamin zawodowy zaliczyłam w pół godziny. Teraz Studia Administracji ( trwają) z których jestem zachwycona. Grono pedagogiczne wspaniałe , z ogromną wiedzą, którą potrafią przekazać studentom. I jeszcze Pani Kasia z sekretariatu, pomocna, kompetentna, przemiła kobieta. Uważam , że dobór pracowników i personelu w tej szkole (na każdym etapie edukacji) nie jest przypadkowy. Pełen profesjonalizm.
Jacek
Miłe zaskoczenie - poziom, mimo trudności spowodowanych pandemią, jest wysoki. Wykładowcy kompetentni, przygotowani i wymagający - w dobrym tego słowa znaczeniu. Jednocześnie uczelnia jest bardzo przyjazna studentom - zarówno pod względem wsłuchiwania się w nasze opinie, jak i szeroko rozumianą pomoc - począwszy od kwestii stypendiów, po różnorakie wsparcie dla osób niepełnosprawnych.
17.06.2021
09.10.2020
Magda
Skończyłam administrację. Przedmioty kierunkowe na wysokim poziomie. Wykładowcy wymagający, ale można się wiele nauczyć. Polecam :)
@Pati
Rozumiem, że było Ci dane studiować na wszystkich uczelniach w Polsce, że mają brać z niej przykład? To pewnie dzięki wysokim rankingom i uznaniu na arenie międzynarodowej
06.10.2020
06.10.2020
Pati
Mogę szczerze polecić Uniwersytet Cosinus. Placówka prowadzona jest na światowym poziomie. Z doskonałej organizacji, obsługi i jakości nauczania mogą brać przykład wszystkie inne uczelnie w Polsce.
Studentka Cosinusa
Do "Ważne info" zauważ, że tu w ogóle jest mało wpisów od studentów. Większość postów dotyczy szkoły policealnej (techników) cosinusa. Więc niestety osoby zainteresowane studiami w cosinusie i tak za dużo niczego się nie dowiedzą. Myślę, że jeśli pracownik by tu pisał tych "pozytywnych" opinii byłoby o wiele więcej i może przynajmniej dotyczyłyby studiów . Dla zainteresowanych polecam telefon do dziekanatu ja głównie dzięki rozmowie z Panią Kasią zdecydowałam się tam studiować. Zależy kto czego wymaga i czego potrzebuje , jeśli ktoś chce "prestiżu" - nie wiem czy cosinus jest odpowiedni. Jednak jeśli chodzi o to żeby mieć studia skądkolwiek - nie widzę przeszkód. Oczywiście to nie działa na zasadzie : płacisz i zaliczasz wszystko bo trzeba się uczyć żeby zaliczyć.
22.09.2020
11.09.2020
Studentka Cosinusa
Za dużo osób pisze tu o szkołach policealnych Cosinus.... Nie odróżniacie uczelni od szkoły średniej ?? WYŻSZA SZKOŁA COSINUS W ŁODZI i tylko tam bo jest tylko jedna w całej Polsce... Studiuje administracje w Cosinusie i mogę powiedzieć, że jest w porządku. Płatności nie są ogromne ale nie mogę porównać bo nie wiem jak jest na innych uczelniach. Z tego co widzę nikt tu nie pisze, że wszystkie wykłady są online - nie trzeba przyjeżdżać na zjazdy. Tylko ćwiczenia odbywają się w szkole więc czasem jest tylko jeden zjazd na miesiąc. Długo się zastanawiałam czy zacząć naukę w Cosinusie ale teraz nie żałuję. Kadra jest w miarę :D jedni są super inni trochę mniej super ale nie ma co narzekać. W dziekanacie są bardzo mili pracownicy, Pani Kasia zawsze wszystko wyjaśni.
Patrycja
Chodziłam do wyższej w Cosinusie w ŁODZI i bardzo polecam. Jeśli chodzi o kwestie finansowe to Cosinus jest dużo korzystniejszy od innych uczelni. Zajęcia ciekawe, atmosfera przyjazna. Miło przychodzi się na zajęcia.
30.08.2020
27.08.2020
Ryś
Chciałbym zauważyć, że na forum powinny widnieć opinie o danej Uczelni, nie o szkole policealnej. Opiekun medyczny czy BHP to nie są studia!! Sama nazwa strony sugeruje, że wstawiać powinno się opinie o uczelniach. Najwyraźniej osoby, które kończą szkoły policealne nie czytają ze zrozumieniem.
bogusia
Bardzo sympatyczna szkoła. Profesjonalne podejście do zawodu Opiekun medyczny. Dzięki Cosinusie zdałam egzamin i pracuję jako Opiekunka, z pasją. Polecam.
24.08.2020
17.08.2020
magdalena
Polecam Cosinus. Uczyłam się w Koszalinie. Skończyłam Opiekuna Medycznego, teraz robię BHP. Bardzo sympatyczni nauczyciele. Dobrze przygotowują do egzaminu zawodowego. Praktyki bezpłatne - pomagają znaleźć. Zapraszam razem z osobą towarzyszącą - są promocje i zniżki :) magdalenka.
Paweł
Super szkoła. Administracja dużo tańsza od innych uczelni a poziom nauczania taki sam lub nawet wyższy. Polecam.
14.08.2020
13.08.2020
Robert
Osobiście polecam kierunek Ochronę w Cosinusie w Olsztynie. Szkoła bezpłatna. Egzamin państwowy również bezpłatny. Fajna sprawa, maja też zajęcia na strzelnicy.
Kacper
Witam, ukończyłem kierunek BHP. Bardzo dobrze były zajęcia rozplanowane. Nauczyciele bardzo dobrze tłumaczyli materiał, mili bardzo dobre podejście do osób. Bardzo serdecznie polecam.
12.08.2020
07.08.2020
Asia
Wyższa szkoła Cosinus jest według mnie jedną z lepszych tzn jeśli chodzi o Administrację. Ne trzeba wydać majątku, żeby zrobić papierek i nauczyć się wielu ciekawych rzeczy w miłej atmosferze. Gorąco polecam.
Kinia
hej, dzięki za odpowiedź. W najbliższym czasie wybiorę się do sekretariatu szkoły Cosinus i dopytam o szczegóły.
26.07.2020
21.07.2020
Ala
Witam, wybrałam wyższą szkołę Cosinus za namową koleżanki. Jestem zachwycona. Kierunek administracja jest na wielu uczelniach dlatego miałam dylemat. Cosinus to była super decyzja. Zajęcia w weekendy, wykładowcy z pasją i zaangażowaniem, a nawet miła Pani w dziekanacie!Cena również atrakcyjna. Czego chcieć więcej. Polecam z całego serca. Man nadzieję, że pomogłam.
Kinia
Nadal nie wiem na jaką szkołę się zdecydować. W poszukiwaniu zobaczyłam nowy post o szkole Cosinus. Szczerze mówiąc zastanawiałam sie nad nią, ale słyszałam same niepochlebne opinie. Jak jest naprawdę ? Może ktoś przeczyta tę wiadomość i pomoże mi w wyborze.
20.07.2020
20.07.2020
Michał P
Gdy nie zdałem matury nie wiedziałem co zrobić, aby kontynuować naukę i móc się przygotować do poprawy za rok. Wtedy przeglądając internet przypadkowo natknąłem się na reklamę Cosinusa. Okazało się,że bez zdanej matury mogę zrobić zawód. Mają ogromny wybór kierunków. Nie mogłem się zdecydować. Za namową przemiłych Pań w sekretariacie wybrałem opiekuna medycznego. W między czasie zapisałem się na kursy maturalne ze zniżką dla uczniów Cosinusa. Teraz mam dobra pracę, zdaną maturę i dodatkowo zawód. Polecam każdemu.
Lena
Nie rozumiem po co tu dodajecie ciągle opinie o szkołach policealnych cosinus i o innych miastach? Tu dodaje się opinię o SZKOLE WYŻSZEJ W ŁODZI. Nie zaśmiecajcie niepotrzebnie...
29.06.2020
28.06.2020
Monia P
Polecam Cosinus w Olsztynie i kierunki policealne. Technik Elektroniki i Informatyki Medycznej - ciekawe zajęcia, fajni ludzie, cierpliwi nauczyciele :) . Nie ma żadnych opłat ani umów i innych krasnoludków małymi druczkami. Dają dobrą kawę :D
O COSINUSIE
W kwestii formalnej - W liceum Cosinus (zaocznym) nie ma Opcji zaliczenie przedmiotu Warunkowo albo zdajemy z semestru na semestr 100% przedmiotów albo powtórka od nowa jeden nie zaliczony przedmiot przekreśla zaliczenie półrocza . Kadra jak to jest w praktyce . Nauka w Soboty i Niedziele co za tym idzie praca nauczyciela w weekendy nie jest rzeczą łatwą by takiego chętnego do Pracy przyjąć ,przyjmują kto się (nawinie) często są to nauczyciele (nie przejednani ) uparci którzy w szkołach dziennych nie cieszą się Dobrą sławą (nie tolerujący (dysleksji ,dyskalkulii) będą równo oceniać wszystkich PROGRAMOWO i tyle wnioski i swoje szanse oceńcie sami .
05.01.2020
30.11.2019
Angelika
Ja chodzę aktualnie do szkoły Cosinus i jestem zadowolona z poziomu nauczania. Kadra nauczycielska jest wysoko wykwalifikowana, a nauka w tej szkole to sama przyjemność.
Lena
Dziękuję Janku za odpowiedź, myślałam że już nikt nie odpowie tu na temat Wyższej Szkoły... Cosinus jest mało "prestiżowy" według wielu, chociaż po tym co piszesz to nie jest wcale zła uczelnia. Boję się tylko jak to jest z zaliczeniami i egzaminami.
06.11.2019
29.10.2019
janek
Ludzie czy tak trudno jest ogarnąć, że Wyższa Szkołą COSINUS ze szkołami policealnymi COSINUS to 2 różne podmioty? By studiować w Wyższej szkole potrzebna jest matura i do wyboru jest kierunek administracja. Wszystkie kierunki po których można uzyskać tytuł technika to szkoły policealne gdzie nie trzeba mieć matury. Ukończyłem administrację w szkole wyższej a na studia mgr zapisałem się na UŁ. Porównanie miedzy UŁ a COSINUSEM jest ogromna. W COSINUSIE rodzinna atmosfera, przyjemne Panie w dziekanacie, a na uniwerku jakby czas zatrzymał sie w PRL-u. Na wykładach często korzystam z notatek z COSINUSA.
AngelikaGro
Cześć. Ja jestem słuchaczem szkoły Cosinus na kierunku Technik Usług Kosmetycznych i poziom jaki oferuje szkoła jest naprawdę bardzo dobry by po zakończeniu realizować się w zawodzie. Kadrę jaką oferuje szkoła jest na wysokim poziome. Nauka w szkole jest przyjemna, zajęcia odbywają się i są urozmaicone. W szkole również mamy wyjścia do gabinetów kosmetycznych lub na targi kosmetyczne. Poszłam do szkoły by zdobyć umiejętności i doświadczenie. Ciesze się bardzo, że mamy także zajęcia praktyczne. Polecam naukę w szkole Cosinus. Mam nadzieję, że rok minie mi szybko i otrzymam kwalifikacje do podjęcia mojego zawodu. To moja pasja, a w tej szkole mogę ją rozwijać na dobrym poziomie! :) Pozdrawiam, Angelika
18.10.2019
30.09.2019
Agata Kamińska
Witam, ja od tego roku uczęszczam na kurs florystyki i póki co jestem bardzo zadowolona. Zjazdy w soboty i niedziele ( i to nie od rana do wieczora), prowadzący zajęcia to praktycy, którzy są pozytywnie nastawienie do nas - laików. Przyjazna atmosfera. jestem pozytywnie zaskoczona pracą z żywymi kwiatami już od pierwszych zajęć i zaufaniem jakie dostajemy w związku z tym od prowadzących.
Lena
Witam, czy ktoś studiował może w cosinusie administracje samorządową albo jakąś inną? Możecie coś o nich powiedzieć? Nasłuchałam się od znajomych, że administracja jest bardzo trudna i ciężka, ale jakoś nie mam pomysłu na nic innego, pracuję jako pomoc administracyjna i to chyba dobry kierunek co do tego stanowiska. Jak wygląda nauka w cosinusie? Co z tym nauczaniem e-learning, przeczytałam, że nie wszystkie zajęcia odbywają się w szkole, czyli nie trzeba być tam co 2 tygodnie?
05.07.2019
16.03.2018
Dawid Kurtyka
Witam Jestem aktywnym słuchaczem szkoły Cosinus na kierunku technik masażysta. Zapisałem się ponieważ pragnę podnosić swoje kompetencje i umiejętności. Szkoła jest bezpłatna wiec nic nie tracę a zawsze papier mam. W tym czasie przysługują mi liczne zniżki , promocje i mogę brać udział w ciekawych konkursach. Sale do ćwiczeń są wyposażone w dobrej jakości stoły do masażu , środki dezynfekujące i co tam jeszcze trzeba. Na wykładach np anatomii uczymy się na manekinie anatomicznym , niektóre wykłady mam w domu dzięki trybowi e-lernigowemu. Poziom nauczania jest bardzo fajny nie ma kłopotów z zaliczeniem a i nauczy się człowiek wielu rzeczy. Pozdrawiam :)
Nowa
złożyłam papiery na administrację. Chociaż wypytałam Panią w dziekanacie chyba o wszystko, to jednak bym wolała przeczytać opinię studenta bądź absolwenta tej uczelni.
16.09.2017
13.05.2017
ja
Przeczytałam większość komentarzy, ale nadal nie wiem czy to dobry pomysł żeby iść do Cosinusa. Chciałabym studiować administrację, ale nie wiem czy sobie poradzę. Miałam długą przerwę bo zamiast od razu po maturze wybrać się na studia postanowiłam sobie odpocząć.
rudzielec
pomyliłam się w adresie mailowym :) pytania dot. studiowania na adres: rudzielec-90@wp.pl
21.02.2017
09.02.2017
jakoja
Jestem na 4 semestrze i powiem szczerze że z poziomem jest nienajgorzej , uczyć się trzeba a wykładowcy sa ok. Dobre są wykłady e-lerningowe a na miejscu jestem 1 na miesiąc. Zapraszam, na fajna grupę trafisz :)
Odpo do Nowa
Hej jestem na 3 semestrze i muszę przyznać, iż poziom nauczania jest wysoki. Trwa sesja i w najbliższy weekend mam kilka egzaminów. Zajęcia prowadzone są w tradycyjny sposób, a część wykładów jest w formie e-learningu, tzn. pobieram materiały z danego przedmiotu, które są przygotowane przez wykładowcę i uczę się do egzaminu. Zajęcia odbywają się mniej więcej co dwa tygodnie (w soboty i niedziele). W związku z tym, iż posiadam orzeczenie o stopniu niepełnosprawności otrzymuję stypendium specjalne. W tym semestrze uruchomili dodatkowe zajęcia z języka obcego. Jak masz więcej pytań- pisz: rudzielec_910@wp.pl
31.01.2017
26.01.2017
Nowa
Hej. Chcę się przenieść na 4semestr na administrację. Proszę o informacje studiujących czy jesteście zadowoleni z poziomu nauki, jak wyglądają zajęcia, zjazdy itp
luiza123
Pomimo tego iż posiadają tylko jeden kierunek to jeśli ktoś szuka zaocznej administracji w Łodzi to polecam Cosinusa. Plusem na pewno jest duży wybór specjalizacji, ale też niskie czesne (pierwszy semestr za darmo) i łatwość zdobycia stypendium. Jeśli się tylko chce to naprawdę można się tam wiele nauczyć i zdobyć tytuł licencjata - jestem tego dobrym przykładem :)
24.10.2016
04.10.2016
John
Witam nie wiem czy ktoś był też na Univerku z was na Kopcińskiego ale jeśli widzi różnice to niech o tym opisze w komentarzu , ja np widze wielką różnice , ponieważ jest milej i taniej , Na univerku Koszt jest jeszcze raz taki i nie miło tam jest i wszystko maja gdzies a tu jest spokojnie ..
Róża
Jeśli ktoś się zastanawia czy wybrać się na administrację, to zupełnie nie powinien. Świetna kadra wykładowców, niskie czesne, pomoc w wypełnieniu wniosków do stypendium. W tym semestrze rozpoczęły się spotkania z doradztwa zawodowego i jest koło naukowe. Należy tu również pochwalić obsługę w dziekanacie.
05.04.2016
19.03.2016
IV
cos Wam powiem, teraz jestem na UŁ po Cosinusie...i jak slowo daję na UŁ nie mam żadnych poprawek, póki co idzie jka z platka, a w Cosinusie niestety kilka mialam :) Ta uczelnia naprawdę nie jest zła :) i dziekanat jest dostosowany do potrzeb studiów zaocznych, czego nie można powiedzieć o UŁ
Sis
obecnie jest tylko kierunek administracja ale mają duży wybór specjalności. Również żałuję, iż nie mają magisterki.
11.02.2016
22.12.2015
gonia
jakie kierunki ma ta szkoła? czy tylko Administrację? bo jeszcze niedawno mi się wydawało, że mają pedagogikę czy socjologię? Jakie macie warżenia z e studiów tutaj?
Poss
polecam uczelnię ze względu na niskie czesne, kadrę wykładowców, stypendia, e-learning. Szkoda, że nie mają uzupełniających magisterskich.
02.12.2015
08.09.2015
Zadowolona
a Jamogę odpowiedzialnie polecić tą uczelnię. Mimo tego, iż uczelnia jest mało znana, to ma dużo zalet. Stypendia (za dobre wyniki w nauce, socjalne, zapomogi i dla osób niepełnosprawnych). Dzięki otrzymywanym stypendium (za dobre wyniki w nauce i dla niepełnosprawnych) mogłam opłacić czesne, które i tak nie było wysokie. Drugą ważną zaletą są wykładowcy. Elearning również jest dużym atutem, gdyż jako osoba pracująca -również w weekendy -nie mogłabym uczestniczyć we wszystkich wykładach. Dzięki e-learningowi mogłam pobrać materiały ze strony i w wolnym czasie uczyłam się do egzaminów.
Młoda
będę wdzięczna za opinie na temat administracji w tej uczelni. Dzięki
02.09.2015
28.09.2014
Alunia
Czy ktoś ma jakieś jeszcze ciekawe opinie na temat WS Cosinus? Jedna opinia z tego roku raczej mało mnie przekonuje.
Piter
Każdy jak idzie do prywatnej uczelni, to myśli, że jak się płaci to nie trzeba się uczyć. A tu szok i zaskoczenie-trzeba się uczyć!! Poziom nauczania nie jest niski, wykładowcy są z uniwerku, więc wymagają od Nas tego co od studentów z uniwerku. Czesne- wiadomo trzeba płacić, ale i tak jest najtańsze w Łodzi. Dzięki otrzymywanemu stypendium spokojnie opłacam czesne i jeszcze mi zostaje. Ja jestem zadowolony z wyboru uczelni
05.08.2014
12.10.2013
Obserwator
Dno i wodorosty!!!
Aisza
Nie polecam absolutnie szkoły cosinus ze wszystkim są problemy, za przedłużenie terminu złożenia pracy dyplomowej opłata miesięczna bagatelka 205 zł. Pani promotor odeszła ze szkoły i gdyby nie poczta pantoflowa to nic bym o tym niewiedziała a uczelnia milczy i nie podaje żadnych informacji, nie waidomo czy przyznają nam nową panią promotor czy każą powtarzać semestr. Szkoła COSINUS TOTALNA PORAŻKA
09.10.2013
17.09.2013
zainteresowana
Popieram, ja też wybieram publiczną przynajmniej pewność że nie upadnie. A tak wogóle to słyszałam od jednego z wykładowców że wypowiedzieli im umowy i co dalej z nami? nie chcą nas pytać na poprawkach?????? Niestety reprezentacja tak niskiego poziomu nie mogła się poddźwignąć tylko pozostał upadek. Ja przenoszę się na inną łódzką uczelnię.
administratywista
Polecam studia magisterskie w Filii UŁ w Tomaszowie. Uczelnia sprawdzona, ma pozwolenia, nie padnie. Fajna atmosfera. Dyplom szkoły publicznej - bezcenny.
15.09.2013
26.08.2013
peter
Nie warto, cosinusowi chodzi tylko o wyciągnięcie kasy od państwa, dostaje dofinansowanie na każdego słuchacza , który chodzi na zajęcia, im więcej tym lepiej, a jeżeli ktoś nie chodzi to i tak wpisują fikcyjna obecność. i tak dostają kasę od mista
Agnieszka
hej :) jestem na ostatnim roku administracji i przede mną obrona licecjata. Przychodząc do cosinusa obawiałam się jak to będzie, ale musze przyznać, że nie spodziewałam się, że będzie trudno. Zimowa sesja była dosyć ciężka-dużo egzaminów i zaliczeń (na szczęście zdałam z najgorszego przedmiotu ze sławnym już dr Danielem). Obecnie kończę pisac prace, gdyż chce bronić się w I terminie. Polecam tą uczelnie ze wzgledu na wykładowców (ciekawie omawiane zagadnienia), poziom nauczania,czesne.
09.05.2013
02.05.2013
Elka
A ja polecam tę uczelnię. Studiuję administrację. Poziom niezły, dobrze przygotowani wykładowcy, dobry system stypendialny. Jedyny minus - to brak odpowiedniej ilości sal wykładowych i konieczność "wędrowania", ale to ma też dobre strony i można się przyzwyczaić.
boxx
Nie z niemcami tylko z nieukami poprawka pozdr
02.03.2013
02.03.2013
Boxx
Witam a ja nie polecam . Szkoła nie ma żadnego prestiżu nie mówiąc już o samej nazwie która kojarzy się z niemcami że szkół wieczorowych licealnych poza tym sprawdzanie obecności na wykładach zmienianie planu opłacanie za wszystko , najskuteczniejsze jest to że jest kilka przedmiotów z których trzeba niestety kuc np dr Daniel S. który ocenia hak musi podoba .jeśli ktoś naprawdę chcecie uczyć niech idzie na uniwerek jak ktoś myśli że jest nacosinusie i za chodzeniebedzie przepuszczają to jest w błędzie i polecam inna szkole prywatną .reasumując Nie polecam strata czasu i kasy a tanie czesne i pół roku za darmo to mity można lepiej wybrać a nie sugerować się ładną strona .ja skończyłem licencja i żałuję pozdrowienia
kasia
zastanawiam się właśnie czy nie wybrać Wyższej Szkoły COSINUS w Łodzi. bo słyszałam dużo pozytywnych opinii, że mają wysoki poziom, że dbają o studenta. jedyne co mnie trochę zniechęca to opłaty. niestety, są duże. tym bardziej, że ja nie jestem z Łodzi więc musiałabym liczyć się też z kosztami wynajmu :(
04.12.2012
13.11.2012
Kasia
na V semestrze administracji poziom jest wysoki, w szczególności profesorowie w sposób bardzo ciekawy omawiają wykład. Ja staram się uczyć na bieżąco, ale jeśli chodzi o zaliczenie przedmiotu u dr S.to masakra. Nie pamiętam kiedy tyle godzin się uczyłam na egzamin u niego. Nie dosyć, że egzamin był trudny, to jeszcze dopytywał, jak komuś brakowało 0,5 pkt. Mnie się nie udało i mam warunek :( Od października była podwyżka czesnego, ale i tak jest taniej iż na innych uczelniach. Ale poza tym jestem zadowolona :)
Anna
jestem na ostatnim roku pedagogiki. jestem zadowolona z wyboru tej uczelni. Plusami uczelni są: niskie czesne (w poście poniżej brydzia napisała o częstych zmianach czesnego, oczywiście sa zmiany, ale raz do roku); stypendia-wypłaty są wysokie, co pomaga mi finansować częściowo czesne, a Pani od stypendiów zawsze podpowiada jaki wniosek, czy załącznik trzeba dołączyć do podania :) ;wykładowcy -w ciekawy sposób przekazują wiedzę. Ja akurat staram się chodzić na wszystkie wykłady. Poziom nauczania jest wysoki.Uważam się za dobrą studentkę, ale i tak do egzaminów musiałam porządnie się nauczyć. Minusy to: praktyki, a raczej ich duża ilośc godzin do zrobienia -ale dlatego, że ciężko odbyć praktyki jednocześnie pracując zawodowo. Faktycznie Dziekan powinna być bardziej dostępna dla nas studentów. Mogłabym jeszcze opisać plusy i minusy, ale przeważają plusy, więc polecam tą uczelnię
09.11.2012
26.10.2012
brydzia
No wiec....nie polecam nikomu tej szkoly. Z niecierpliwoscia czekam az zakoncze tutaj moja edukacje, jestem na ostatnim roku juz na szczescie. To jak tutaj traktuje sie ludzie jest skandaliczne, ciagle zmienianie cen czesnego, zmienianie planu dzien przed wykladami/cwiczeniami, Pani Dziekan ktora chyba dla forsy piastuje to stanowisko. Wykladowcy jak to bywa jedni bardziej inni mnie wporzadku, co do jednego nie ma watpliwosci poziom nauczania wcale nie jest niski, jakby sie to moglo zdawac (Wyższa Szkola Cosinus-jak to brzmi). Nikomu, ale to nikomu nie polecam, lepiej pojsc na panstwowke, i miec porzadny papier. Ja zaluje mojej decyzji....czasami mam wrazenie ze "wladza" uczelni mysli ze to my jestesmy dla nich :D
Rafał
choć to uczelnia stosunkowo młoda to oceniam ją bardzo dobrze. Studiuję pedagogikę i jestem zadowolony poziomem nauczania. Wykładowcy są świetni, zawsze gotowi, żeby pomóc. Ludziska na roku też są super (można zawsze liczyć na ksero notatek z wykładu:)).
19.08.2012
18.08.2012
Iwonka
studiuję Administrację na II roku. Poziom jest dość wysoki. Mam koleżankę na uniwerku i porównujemy notatki, bo wykładowcy, którzy mnie uczą, uczą również na uniwerku. Atmosfera jest ok, fajni ludzie na roku, wykładowcy przystępni.
Nika
Ja polecam, jestem na 2 roku ADM. Dobrzy wykładowcy, ciekawe zajęcia i fajni ludzie :)
09.08.2012
12.07.2012
gośka
szkoła COSINUS nie jest to bardzo prestiżowa uczelnia ale poziom moim zdaniem jest w miarę, nie za niski nie za wysoki. Wiadomo że nie każdy jest orłem chętnym do nauki, sa i tacy którzy ledwo zdali maturę ale chcą skończyć studia. I to wcale nie tylko dla papierka ale i dla wiedzy. Wybrałam administrację, i jak dla mnie miło, sympatycznie czyli tak jak powinno być na studiach.
gośka
szkoła COSINUS nie jest to bardzo prestiżowa uczelnia ale poziom moim zdaniem jest w miarę, nie za niski nie za wysoki. Wiadomo że nie każdy jest orłem chętnym do nauki, sa i tacy którzy ledwo zdali maturę ale chcą skończyć studia. I to wcale nie tylko dla papierka ale i dla wiedzy. Wybrałam administrację, i jak dla mnie miło, sympatycznie czyli tak jak powinno być na studiach.
12.07.2012
09.06.2012
takietam
resocjalizacja reprezentuje taki w miarę niezły poziom. co do tego sprawdzania obecności - popieram, bez sensu. ;/ przecież wykłady powinny być nieobowiązkowe. co prawda i tak bym na nie chodziła, ale irytujące jest to że teraz chodzę z przymusu a nie z własnej chęci!
krysia
jest słabiutko. nie ma sensu tu studiować jeśli się wysoko mierzy. ja tam w tamtym roku byłam na tej uczelni dwa miesiące, po czym zrezygnowałam, bo stwierdziłam że nie ma sensu kontynuować edukacji na cosinus, wyjechałam za granicę. teraz siedzę w anglii, jestem w trakcie dobrego kursu języka angielskiego, pracuję. najlepsza decyzja w moim życiu.
24.05.2012
08.05.2012
jest ok
Moja opinia o tej uczelni jest jak najbardziej pozytywna. Wszystko działa jak należy, dobra kadra. jestem na administarcji finansow publicznych. No coś kierunek jak kierunek, typowo ekonomiczny. mam tylko nadzięję ze po studiach znajdę pracę..
basia
Ja jestem tu na pedagogice. Jestem zadowolona z wielu względów, m.in ze względu na wykładowców i sposób prowadzenia zajęć. Nie jest to sucha teoria, mamy wiele zajęć praktycznych, prace w grupach. Na zajęcia naprawdę chodzę z przyjemności a nie z przymusu.
15.03.2012
01.02.2012
Weri
Ja jestem na poradnictwie. Szalenie ciekawe studia. Tylko boję się, że w dobie kryzysu będzie kiepsko z pracą...
puff
studiuje reso. jest ok, choć faktycznie sprawdzanie obecności i na tej podstawie zaliczenia to śmiech. ale wiem, że tak jest na większości uczelni. nawet na poziomie podyplomowych.
18.01.2012
26.12.2011
kaskafima
Prestiż żaden szkoła dla papierku-jak ktoś chce prestiżu UJ jest w Krakowie.Denerwuje mnie podejście niektórych wykładowców sprawdzających listy obecności na wykładach
ewa12
Jestem studentką na 2 roku Administracji o specjalizacji Administracja Samorządowa, opinie co do tego kierunku są podzielone ale ja osobiście nie narzekam. Moim zdaniem najważniejsza jest systematyczna praca, która gwarantuje dobre wyniki. Wykładowcy są bardzo mili, zawsze służą pomocą, Mieszkam w małej gminie i chciałabym pracować w tamtejszym UG. Dzięki temu kierunkowi mogę w pełni poznać strukturę organizacyjną administracji publicznej oraz zadania jednostek publicznych. Gorąco polecam COSINUSa!
24.05.2011
24.05.2011
rysiu
z opinii moich znajomych wynika, że spoko szkoła, dokładnych informacji nie posiadam
kasia
witam, zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na tej uczelni, na kierunku administracja, czy może ktoś powiedzieć mi więcej rzeczy na temat tej uczelni?
22.05.2011
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Tarnowska
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Łódzka
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Politechnika Białostocka
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa