• Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Akademia Piotrkowska

uczelnia publiczna, woj. łódzkie, 97-300 Piotrków Trybunalski, ul. Słowackiego 114/118, (+44) 732 74 18 , rekrutacja@apt.edu.pl

Akademia Piotrkowska w Piotrkowie Trybunalskim do 2023 roku funkcjonowała jako Wydział zamiejscowy Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach.

Obecnie uczelnia oferuje studentom kilkanaście różnorodnych kierunków studiów. Rekrutacja na Akademię Piotrkowską daje możliwość studiowania ekonomii, finansów i rachunkowości, historii, logistyki, pedagogiki czy zarządzania. Ponadto uczelnia uruchamia takie kierunki jak bezpieczeństwo narodowe, anglojęzyczna administracja czy 5-letnie magisterskie studia z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej.

Studia w Piotrkowie Trybunalskim to dobra alternatywa dla osób, które nie chcą dojeżdżać do większych ośrodków miejskich. Uczelnia w tym mieście daje piotrkowianom możliwości, aby zdobyć wyższe wykształcenie nie porzucając rodzinnych stron.



Ocena uczelni

5.46 / 10
68 głosów

Opinie (61)
Akademia Piotrkowska, AP Piotrków Trybunalski

Julia
Jestem studentką AP i mogę polecić tą uczelnię. Uczelnia kładzie duży nacisk na praktyczne aspekty edukacji, mamy sporo wyjazdów do przedsiębiorstw i instytucji. Biorę udział w różnych wydarzeniach organizowanych przez uczelnię od konferencji po imprezy plenerowe.
27.05.2024
25.05.2024
Szczery
Emilia: zdecydowanie idz do Lodzi :)
Emilia
Proszę o szczere opinie na temat Akademii Piotrkowskiej w kontekście zmiany nazwy uczelni, reorganizacji, itd. Czy jest to zmiana na dobre? Jakie widzicie różnice? Warto skłądac tutaj dokumenty czy wybrać Łódź lub Warszawę?
09.05.2024
12.04.2024
Adam
Szymonie, to co piszesz w 99 % jest prawdą. Pozostałe 1 % zaś, to odniesienie tego do wykładów na tej uczelni. A mianowicie pogadanka ma sens, w znaczeniu jakie przedstawiasz lecz pod 1 warunkiem - że dotyczy zakresu tematycznego przedmiotu, w ramach którego jest realizowana. A z tym jest, powiedzieć że kiepsko, to nic nie powiedzieć. Ponadto, te pogadanki, nie mające nic wspólnego z przedmiotem na jakim mają miejsce to jedna sprawa. A druga to to, że na części wykładów są nie nawet pogadanki lecz zwykłe rozmowy z wykładowcą o życiu, o polityce itd., przypominające np. rozmowę koleżeńską w pubie. A dlaczego tak jest można by zapytać? Ano po prostu z banalnych powodów. A mianowicie z powodu braku chęci pracy tutaj, jedynym zapewne kryterium przyjęcia jest chęć pracy i posiadanie min. stopnia magistra. I skutkiem tego jest fakt, że taka dr. Król nadal tu pracuje i jest nawet promotorem jednej z grup. I to mimo że u niej wykład ogranicza się do przepisywania informacji z rzutnika do zeszytu, a także tego, że pani doktor pytała studentów, w jaki sposób prowadzi się seminarium, co wręcz woła o pomstę do nieba. Także gratuluję optymizmu dla władz uczelni, że widzą jakikolwiek potencjał tej placówki.
Szymon
Wyjaśnienie dla Kacpra i Izydora znaczenia metody uczenia jaką jest pogadanka: Pogadanka tym różni się od opowiadania i wykładu, że wymaga od ucznia nie tylko „myślenia z nauczycielem”, lecz zmusza ich również do myślenia samodzielnego. Istota pogadanki polega na rozmowie nauczyciela z uczniami, przy czym nauczyciel jest w tej rozmowie osobą kierującą, zmierzając do osiągnięcia znanego sobie celu, stawia uczniom pytania, na które oni z kolei udzielają odpowiedzi. W ten sposób, niejako krok po kroku, uczniowie przechodzą ze stanu niewiedzy, przyswajając sobie nowe wiadomości oraz porządkują i utrwalają już posiadane (Kupisiewicz 2012: 137). Chciałbym mieć na swoim kierunku takich wykładowców, którzy w taki sposób prowadzą zajęcia.
28.03.2024
07.03.2024
AP
Dyplomy są już wydawane w dziekanatach. Zapraszamy do kontaktu.
Ania
Co z naszymi dyplomami?
06.03.2024
06.02.2024
Kacper
Potwierdzam opinię Izydora. Około 20 - 30 % czasu zrealizowanych zajęć. Reszta luźne pogadanki z wykładowcami (np.dr Trojanowski). Są tacy którzy ani razu nie poprowadzili normalnego wykładu. Szkoda czasu na studiowanie na tej pseudo uczelni.
Izydor
Nie wiem jak jest na innych kierunkach, ale to co się dzieje na logistyce to jakiś kryminał. Około 20 - 30 % czasu na realizację zajęć. Reszta luźne pogadanki z wykładowcami. Są tacy, młodzi i bez doświadczenia z pokolenia Z, którzy ani razu nie poprowadzili normalnego wykładu, tylko przepisywanie ze slajdów, pogadanki o życiu, jak na imprezie i gra w wisielca na tablicy (dr. Król). Na zaliczeniach można mieć telefon i zeszyt i z nich spisywać (nie wszystkie, oczywiście, ale ok. połowy). Wiedza, którą zdobyłem pochodzi z książek i artykułów które przeczytałem z własnej woli. Nikogo oprócz mnie to nie interesuje, interesuje wszystkich tylko papierek, więc specjalnie zagadują wykładowców jakimiś pierdołami, a tym jest to na rękę bo nie muszą się narobić, a pensyjka leci. Jak najszybciej tę uczelnię należy zamknąć, takie jest moje zdanie.
01.02.2024
09.12.2023
Andrzej
Pół roku od rozpoczęcia działaności wysławianej AP, a dalej brak tak podstawowej rzeczy jak legitymacje dla studentów
Studentka AP
Nie zgadzam się z Tomaszem, który wypowiadał się kilka opinii niżej. Należy grubą kreską zaznaczyć, że to co obecnie dzieje się na uczelni to wyjazdy, spotkania organizowane tylko i wyłącznie dla kierunku Bezpieczeństwo Narodowe. Niestety na uczelni obecne władze uprawiają klientelizm wielką gębą. W nosie ma się innych studentów. Szkoda, bo uczelnia dostała pieniądze na rozwój, które ostatecznie poszły na nowych NADPROGRAMOWYCH pracowników. Wierzę, mimo wszystko, że po odejściu PISu od władzy, zmieni się również coś na uczelni (czyt. odejdzie pisowski rektor, który władzę otrzymał tylko i wyłącznie po znajomości. Zachęcam do zapoznania się z artykułem https://www.rp.pl/publicystyka/art39190441-piotr-solarz-nasz-rektor-czy-upolityczniona-akademia-piotrkowska-jest-poligonem-doswiadczalnym-pis Kadra nauczycielska ma ogromne kompetencje i naprawdę wielu wykładowców może poszczycić się osiągnięciami naukowymi wykraczającymi również poza granice Polski. Niestety główna osoba zarządzająca Akademią niszczy wszystko na co tak wiele osób pracowało.
24.11.2023
13.11.2023
AP
Natomiast odpowiedź dotycząca dietetyki przekracza moją wiedzę dotyczącą planów tworzenia kierunków na drugim wydziale. Jednak jak widać jest zainteresowanie "dietetyką", więc może warto pomyśleć, tylko szerzej: "Dietetyka i produkcja zdrowej żywości" (koło Piotrkowa funkcjonuje kilka firm uprawiających rośliny na masową skalę - może chcieliby z nami współpracować).
AP
Kandydat na studia musi legitymować się znajomością języka angielskiego na poziomie B1/B2. Od pierwszego roku studiów praktycznie wszystkie przedmioty są prowadzone w języku angielskim, więc osoba początkująca nie da sobie rady
13.11.2023
12.11.2023
Kamila
Czy jest możliwość studiowania filologii angielskiej ze słaba znajomością języka np. od zera? Niektóre uczelnie maks taka opcje. Trochę już języka zapomniałam, mój poziom to jakieś B1/B2 pewnie i się obawiam, że sobie nie poradzę na zajęciach
Michalina
Mam pytanie, może przedstawiciel uczelni się tutaj wypowie, czy jest szansa na otworzenie kierunku dietetyka, przynajmniej na poziomie licencjackim? Ja i moja przyjaciółka jesteśmy bardzo zainteresowane, to ciekawy kierunek więc na pewno chętni do studiowania by się znaleźli
12.11.2023
23.10.2023
StudentkaTeraz
Do Absolwent2023 Akademia Piotrkowska dopiero rozpoczęła swą działalność i pisanie w negatywny sposób nie ma żadnego odniesienia tym bardziej opierając się na przeszłości. To całkiem dwie różne instytucje - filia UJK a Akademia Piotrkowska. Filia była traktowana jak "piąte koło u wozu" dlatego to wyglądało tak jak wyglądało. Absolwent2023 piszesz o ostatnich 3 - 4 latach to wpływy kadry zarządzajacej w tamtym czasie teraz są ludzie którzy chcą to wszystko zmienić. Tak jak pisał Tomasz już się rozpoczęły zmiany na korzyść studentów i to ma racje bytu będąc nie zależną, samodzielną Akademią Piotrkowską. Podsumuwując Absolwent2023 poczekaj kolejne 3-4 lata i oceniaj.
Tomasz
W Akademii Piotrkowskiej wreszcie zaczęto realizować różne pomysly, plany i projekty dla studentów tj. zajęcia praktyczne, zajecia w terenie, wizyty w urzędach oraz instytucjach,koła naukowe czy wycieczki programowe – przedmiotowe lub zintegrowane . A to dopiero początek. Proszę o info o akceptacji lub poprawę. Pozdrawiam
23.10.2023
23.10.2023
Tomasz
Jestem aktualnym studentem ostatniego roku i odnoszę wrażenie, że ww. komentarz dotyczy czasów poprzednich (Filii UJK), kiedy nie przeprowadzano żadnych remontów, a władze nie dbały w ogóle o studentów.
Ja
odpowiedź dla Absolwent2023 z dnia 20.10.2023
Nie zgadzam się z tym
22.10.2023
20.10.2023
Absolwent2023
Uczelnia jak za czasów starego "dobrego" PRL-u czyli czarna tablica na kredę, projektor raptem w dwóch albo trzech salach na cały budynek B (oprócz auli), plan zajęć podawany na ostatnią chwilę i modyfikowany sto razy w trakcie trwania semestru...W ostatnich 3-4 lat odeszło kilku fajnych wykładowców przez ciągłe zmiany Dziekanów i wręcz bijące łopatą po głowie upolitycznienie uczelni, gdzie na "spotkania" ze studentami regularnie przyjeżdżają przedstawiciele Prawa i Sprawiedliwości ze swoimi pseudo-wykładami, a studenci są zmuszani na te pasjonujące monologi uczęszczać kosztem zajęć.
Andrzej
Szkoda słów...
10.10.2023
18.09.2023
M M
Dno, dno. To jest Akademia Pisowska. Nie idźcie tam studiować
kandyzowany
Coś wiadomo co dalej z uczelnią po odłączeniu od UJK w Kielcach? Jakieś nowe kierunki?
07.05.2023
24.10.2022
Planuję
Witam serdecznie planuje od przyszłego roku zacząć studia na UJK w Piotrkowie Trybunalskim na kierunku administracja, był bym wdzięczny za wszelkie informacje, opinie i przemyślenia osób które studiowały lub studiują ja owej uczelni na wyżej wspomnianym kierunku ( tomasz _3.4.1994@wp.pl)
Bdjdx
Bardzo dobrze że zwolnili Piotrka Solarza, który był totalnie niekompetentny
24.07.2022
04.10.2021
Krzychu
odpowiedź dla Małgosia z dnia 03.10.2021
Tak. Rejestracja w systemie elektronicznym na studia stacjonarne trwa do 04.10.2021 a na niestacjonarne do 12.10.2021. Kierunek fajny - jest FiR, Zarządzanie, Ekonomia.
Małgosia
Jest może jakaś grupa z finansów albo ekonomii? Bo zastanawiam się nad rekrutacja, ale nie wiem czy w ogóle otworza ten kierunek. Chodzi mi o dzienne, pierwszego stopnia
03.10.2021
13.08.2021
Tomuś
Witam proszę o kontakt osoby z Bezpieczeństwo Narodowe I stopnia niestacjonarne z UJK Piotrków Tryb. Kontakt na tomek-9449@tlen.pl Pozdrawiam
TER
Czy zjazdy na kierunku zarządzanie są tylko w soboty i niedziele, czy piątki też się zdarzają?
09.08.2021
30.06.2021
Ola
Hejj Studiuje ktoś tu mając indywidualny tok?
Do Wiki
Do Wiki: czy mogłabym się jakos z tobą skontaktować? Mam pytania odnosnie studiów z finansów na tej uczelni.
26.06.2021
22.06.2021
Kwiatek
Cześć, ile punktów miała ostatnia osoba która została przyjęta na pedagogikę?
MMM
Cześć, czy zjazdy na filologii angielskiej są co tydzień czy co dwa tygodnie ?
17.05.2021
18.04.2021
Wiki
Cześć, studiuje fir w Ptb 2 rok i polecam. Wymagania chyba jak wszędzie, ogólnie uważam kierunek za przyszłościowy. Co do przedmiotów, to większość ok.
Lila
Podbijam poprzednie pytanie! Interesują mnie finanse, niech ktoś odpowie, plis
13.04.2021
12.04.2021
Musia
Cześć, czy jest tutaj ktoś, kto studiuje fir? Zastanawiam się czy jest trudno się dziennie na tym kierunku utrzymać. Czy można dostać indywidualny tok studiów jeśli się mieszka w innym mieście? Chętnie na tej uczelni jest przyznawany?
Bea
Czy zajęcia prowadzą wykładowcy z Kielc? Ci sami?
09.03.2021
08.12.2020
Ewa
Strasznie szkoda, że żadne kierunki teraz nie ruszają:(
UJK
odpowiedź dla Hanka z dnia 30.10.2020
Niestety nie prowadzimy naboru zimowego. Kolejna rekrutacja zacznie się 1 czerwca. Zapraszamy.
06.11.2020
30.10.2020
Hanka
Na jakie kierunki będzie zimowy nabór na tej Uczelni? Proszę o szybką odpowiedź
Ela
Czy na logistykę będzie nabór zimą?
27.10.2020
20.09.2020
Maja
Jak oceniacie studia na filologii angielskiej? Czy poziom jest podobny do studiów w Kielcach??
UJK Filia Piotrków
odpowiedź dla aK z dnia 15.09.2020
Kierunek bezpieczeństwo narodowe jest otwarty. Co roku na tym kierunku studiuje sporo osób, zwłaszcza te, które chcą swoją przyszłość połączyć z służbami mundurowymi. Rekrutacja trwa do 4 października. Zapraszam.
17.09.2020
15.09.2020
aK
Ma ktos wiedze jak wygląda kieunek Bezpieczeństwo narodowe w PJ . Ilu jest chętnych . Czyw PT wogóle otworzą. Nie dostałem sie na Uł.
Edyta
Czy przeniesienie się z Piotrkowa do Kielc (chodzi o pedagogiki) jest możliwe po pierwszym roku?
11.08.2020
14.07.2020
UJK Filia Piotrków
odpowiedź dla Ela z dnia 10.07.2020
Wymagany próg punktowy na kierunku filologia angielska studia pierwszego stopnia wynosi 25
Ela
Jakie były progi punktowe na filologię angielską?
10.07.2020
03.10.2018
studentka
Ukończyłam UJK całkiem niedawno i osobiście polecam. Dzięki zdobytym umiejętnościom nigdy nie miała problemu w znalezieniu fajnej pracy, ponieważ zdobyłam umiejętności a nie tylko przysłowiowy "papierek". Na uczelni panuje rodzinna atmosfera, jest blisko i co najważniejsze to uczelnia państwowa. Działalność UJK w zakresie prowadzenia UTW i PUPW ( seniorzy, dzieci) w niczym mi nie przeszkadza.
Nicki
Poziom pewnie taki jak wszędzie. Wielu studentów studiuje według zasady kopiuj- wklej. Zero reakcji od profesorków- aby było dużo studentów. Uczelnia nie ma kandydatów na kierunek, a mimo to, po raz kolejny jest on otwierany z 3-4 studentami, co z pozostałymi 16 potrzebnymi aby został otwarty ? Fikcja? Kombinacja ze strony panów wykładowców ? Nie wiem, mogę się tylko domyślać. Następnie wciska się specjalność która nie odpowiada, aby ,,pan kolega" mógł sobie zarobić. Szczerze? Wymaga się od studentów pełnej lojalności tzn. wazeliniarstwa, bo pan dziekan i kumple obsesyjnie boją się utraty pracy. Państwo nie powinno utrzymywać ujk w PT po to by paru psorków miało pracę, a dziesiątki absolwentów rocznie zostawało bezrobotnych po bzdurnych kierunkach typu stosunki międzynarodowe albo obrona narodowa. I jeszcze jedno, te ciągłe marcepany i wycieczki przedszkolaków to naprawdę jest żałosne.
09.07.2018
08.02.2018
Łukasz
Ukończyłem uczelnię 2 lata temu. Ogólnie wrażenia raczej negatywne są ludzie z powołaniem do zawodu jak Pani Gal bądź Łabęcka ale obok tego szereg osób które zachowują się chamsko i są totalnie nie przygotowani do zajęć. Nie wspomnę już o tym że obiecują że zostanie utworzony kierunek a potem każą zostawać na innych niezwiązanych z tym co chciało się studiować(dziekan przoduje w obiecywaniu). Niektóre zaliczenia to formalnosc wystarczy być a prowadzący zajęcia dyktuje na zaliczeniu odpowiedzi. Mam nadzieję że ktoś z władz uczelni to przeczyta i zobaczy że jednak z jakiegoś powodu ludzie unikają tej uczelni.
absolwent
Polecam. Nawiązując do tych, którzy krytykują kadrę naukową mogliby napisać o jaki kierunek im chodzi?! Bo ja przeżyłem tu edukacyjne piekło, ale przeżyłem a z pracą później nie miałem problemu bo pracodawca zbadał moją wiedzę, a nie gdzie i za ile studiowałem. Tak też dziękuję UJK za wszystkie nieprzespane noce, które teraz dają mi sukces :)
12.02.2014
11.02.2014
były student
Atmosfera na uczelni jak najbardziej pozytywna i przyjazna studentom. Uczelnia jednak od kilku lat notuje ciagły spadek, jesli chodzi o poziom nauczania i atrakcyjnosci. Wiekszosc wykładowców nie przygotowana do prowadzenia zajec, zwłaszcza pseudo wykładowcy-magistrzy. Jako studenci prezentowali przeciętny poziom, nawet w porownaniu z innymi studentami którzy opuscili mury tej uczelni, ale byli usilnie promowani i faworyzowaniu przez pewnych wykładowców. Tak więc, mimo spedzenia na tej uczelni 3 wspaniałych lat, gdzie poznałem dużo fantastycznych ludzi, to nie polecam tej uczelni głownie z uwagi na jej poziom dydaktyczny i ciemnogród panujący wsród niektórych wykładowców, uważajacych się za najlepszych w tym kraju ( hehe )
ONAAAA
Witam, Uczelnia w Piotrkowie -SUPERRR! Spędziłam tam pięć lat i do tej pory bardzo miło je wspominam. Wykładowcy jak najbardziej w porządku, zawsze chętnie pomagali, choć oczywiście przez te pięć lat zdarzył się jeden, góra dwóch którzy nie wzbudzali sympatii, ale wszędzie zdarzają się wyjątki.Gdybym miała ponownie wybierać studia i miejsce, bez wahania wybrałabym Uniwersytet w Piotrkowie. Polecam innym tą Uczelnię! Pozdrawiam redakcję ! :)
11.02.2014
11.02.2014
WNS
Według mnie ta uczelnia mimo poziomu powinna zająć się studentami, którzy nie uczęszczają a otrzymują zaliczenia nie mając its A co do wykładowców część z nich wg nie ma pojęcia o prowadzeniu przedmiotów !!!
ehhhh
Widzę, że propaganda idzie całą parą... nawet tutaj. Oczywiście wiemy, że Kielce chcą nas zamknąć i trzeba pisać jak to jest wesoło i wspaniale u nas..... aby im sumienie ruszyć ale nie okłamujmy się, każdy wie jak jest tutaj...
11.02.2014
11.02.2014
SHE
Poziom rzeczywiście w porządku, tak samo jak wykładowcy. Jednakże ktoś mógłby zrobić coś z osobami palącymi papierosy na podeście przy wejściu do budynku B, tragedia !!!!
ONA
Wszytko pięknie gdyby nie wybujałe "fantacjie" niektórych wykładowców ewentualnie magistrów uważających sie za najważniejszych na tej uczelni :/ mimo to poleca ! nie ma zbyt wielu takich :P
11.02.2014
26.01.2014
nowa
Suuuuper uczelnia!!!!! Największy hit Piotrkowa Trybunalskiego, przynajmniej publiczna i nie to co "królewska" banda. Polecam!!!!!
zainteresowana
Faktycznie jeżeli chodzi o rynek edukacyjny w Piotrkowie to jest jedyna uczelnia która trzyma poziom na odpowiednim szczeblu i przynajmniej prowadzi kierunki legalnie nie to co konkurencja z "siedzibą" w piotrkowskim grodzie.
13.01.2014
13.01.2014
Studentka
Polecam. Miła atmosfera, duży wybór specjalności, atrakcyjne życie studenckie ;)
redakcja
prosimy o opinie na temat UJK w Piotrkowie :-)
13.01.2014
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Politechnika Białostocka
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Politechnika Śląska
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Częstochowska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie