• TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • Politechnika Łódzka
  • Uczelnia Społeczno-Medyczna w Warszawie
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (94)
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi, WSSIP Łódź

Kamila
Witam Chciałam zapytać czy jest możliwość żeby dostać się na studia magisterskie na projektowanie ubioru po skończeniu na poziomie licencjackim Akademii Sztuk Pięknych w Łodzi na wydziale tkaniny i ubioru, kierunek tkanina drukowana, specjalizacje : projektowanie bielizny i projektowanie wzorów
16.09.2021
19.08.2021
Bartek
Przyjście do tej szkoły pomogło mi zacząć karierę, już w trakcie studiów dostałem propozycje pracy w prosperującej firmie zajmującej się architekturą. Wielu wykładowców prowadzi własne biznesy z dziedzin które wykłada co daje kontakt z osobami zajmującymi się danym zagadnieniem nie tylko naukowo ale też praktycznie.
Nuska
Od zeszłego roku jestem na wzornictwie, projektowanie ubioru, obuwia i biżuterii. Powiem konkretnie: uczelnia jest bardzo praktyczna. Na każdych zajęciach realizujemy swoje projekty, czerpiemy ze źródeł kultury i symboliki przedmiotów. Wykładowcy, akurat na moim kierunku są naprawdę świetni. Wiadomo, jesteśmy już dorośli i tak nas traktują, więc jeśli tylko Ci zależy i chcesz się uczyć to ZAWSZE Ci pomogą. Wiem, bo sama jestem obibokiem... Towarzystwo jest bardzo kameralne, ze względu na pewne komplikacje w przeszłości, ale chciałabym bardzo polecić te uczelnię, bo warto. Ps. Od przyszłego roku zamierzam zacząć drugą specjalizację (za free) na komunikacji wizualnej, bo chyba odkryłam swoją pasję do grafiki nuska.rhoncus@gmail.com
20.05.2021
05.05.2021
Monika.M
odpowiedź dla Asia z dnia 03.05.2021
Pani Asiu, oczywiście, że ma sens, trzeba się po prostu wdrożyć w tryb nauki. Portfolio powinno zawierać do 10 prac - mogą to być rysunki, fotografie, projekty. Z chęcią udzielimy wyczerpującej odpowiedzi. Prosimy o kontakt - 570 600 141.
Asia
Czy zaczynanie kierunku projektowania budynków, po 30stce ma sens? Czy poradzę sobie? Jak przygotować portfolio ktote trzeba przedłożyć? Co powinno zawierać?
03.05.2021
27.04.2021
Monika M.
odpowiedź dla Karolina z dnia 23.04.2021
Pani Karolino, w tym roku z uwagi na pandemię w kraju nie ma tradycyjnego egzaminu, należy jedynie przesłać "teczkę" z pracami (w przypadku wzornictwa - rysunki, projekty). Z chęcią odpowiemy na każde pytanie, oprowadzimy po naszej Szkole - prosimy o kontakt. Serdecznie zapraszamy.
Karolina
Witam Chciałam zapytać jak to jest z wzornictwem- projektowaniem mody , czy ciężko się dostać na licencjat albo studia magisterskie po skończonych licencjackich , czy jest dużo chętnych ?
23.04.2021
09.04.2021
Weronika
Czy łatwiej się tu dostać niż na filmówkę lub ASP?
Luiza
Czy możecie porównać tą szkołę z ASP? Może znajomi studiują itp. Zastanawiam się, którą artystyczną uczelnię wybrać.
23.02.2021
07.12.2020
Kaja
Polecacie wzornictwo w tej szkole? To kierunek praktyczny? Można czegoś fajnego się nauczyć?
Ada
Jak oceniacie praktyczną stronę studiów na montażu telewizyjnym. Czy kierunek przygotowuje do zawodu?
25.10.2020
18.09.2020
Dziekanat
odpowiedź dla Leo z dnia 16.09.2020
W składzie kadry akademickiej znajdują się również wykładowcy z naszej łódzkiej filmówki.
Leo
Czy na kierunkach typu montaż, fotografia kadra jest z filmówki?
16.09.2020
17.08.2020
Administrator
odpowiedź dla Arcig z dnia 15.08.2020
Materiał zdefiniowany przez Wyższą Szkołę Sztuki i Projektowania jako "teczka" powinien zawierać informacje o dotychczasowych, istotnych działaniach artystycznych kandydata. "Teczka" winna zostać przygotowana w dowolnej, określonej przez kandydata formie, umożliwiającej wysłanie jej w wersji elektronicznej (opis, rysunki, format JPG lub pdf)
Arcig
Jakie prace na kierunek Architektura wnętrz trzeba przynieść przy rekrutacji na 1 stopien studiów?
15.08.2020
03.08.2020
artystka
Pytanie do studentów. Jak szkoła ma się do ASP? Zakładam, że łatwiej tu się dostać, ale samo kształcenie jak wygląda? Zaplecze warsztatowe, pracownie itp?
Meggi
Czy montaż filmowy można traktować alternatywnie do studiów w Filmówce?Ktoś studiuje ten kierunek?
08.07.2020
10.06.2020
Administracja
odpowiedź dla Joanna z dnia 09.06.2020
Uczelnia dobra, wielu adeptów tej uczelni to znani nie tylko w Polsce, ale na świecie projektanci. Zajęcia prowadzą wybitni znawcy przedmiotów.
Joanna
Rozważam tą szkołę alternatywnie do ASP. Jak oceniacie studia na wzornictwie? Biorę pod uwagę głównie ten kierunek.
09.06.2020
09.04.2020
Eryk
Czy na montaż filmowy trzeba mieć jakieś doświadczenie? dokonania wcześniejsze?
Bella
Czy zjazdy dla zaocznych są bardzo intensywne? JAk z zajęciami praktycznymi?
11.03.2020
25.02.2020
Helka
Super oferta studiów, atrakcyjna strona www. A jak studia? Wypowiadajcie się!!!
Kaja
Kierunki filmowe wartu tu studiować, czy próbować w Filmówce? Różne opinie są na ten temat.
11.02.2020
10.01.2020
MAja
Interesuje mnie produkcja filmowa i telewizyjna. Czy trudno się dostać? Studia ciekawe?
Lena
Czy trudno dostać się na wzornictwo? Własny dorobek musi być mocno zaawansowany?
03.01.2020
25.11.2019
Kasia
Jak oceniacie w tej szkole pracownie, wyposażenie, sprzęt itp?
Film i Fotografia
Nie do końca rozumiem, czy "Film i Fotografia" to jest JEDEN kierunek studiów? Czy tylko tak to zostało zapisane, a osobno jest Film i osobno jest Fotografia? Jeżeli razem, to ile jest Filmu i zagadnień poświęconych właśnie filmowi na tym konkretnie kierunku? Czy mogą się wypowiedzieć osoby, które studiują tutaj i mają własną opinię na ten temat? Czy jesteś cie zadowoleni?
22.11.2019
04.11.2019
co wybrać?
czy lepiej wybrać Architekturę czy Architekturę wnętrz? jak uważacie? czy program różni się bardzo mocno na obu tych kierunkach studiów? a pod kątek pracy, który będzie lepszy?
Piotr
Chcę zapytać o kierunek - Architektura wnętrz w WSSiP w Łodzi. Dodam, że zapoznałem się z informacjami na stronie www uczelni. Jedynie zabrakło mi siatki godzin w rozumieniu programu przedmiotów na poszczególnych latach oraz nazwisk kadry wykładowców. Czy znajdę te informacje gdzieś na stronie szkoły? a jeśli nie, to kto może mi podać te dane? Może studenci w wyższych roczników podzielą się swoimi planami?
22.10.2019
02.09.2019
Administrator
odpowiedź dla Ola z dnia 30.08.2019
W roku akademickim 2019/2020 , uczelnia nie ma podpisanych umów na wymianę studentów. Jest to możliwe w latach następnych.
Ola
Czy uczelnia przewiduje wyjazdy w ramach programów wymiany studentów?
30.08.2019
22.08.2019
Administrator
Katedra Projektowania Przemysłowego obejmuje zagadnienia od procesu projektowania produktu do skomplikowanych systemów użytkowych. W skład poszczególnych pracowni wchodzi Projektowanie Mebli i elementów wyposażenia wnętrz, Projektowanie Biżuterii, Projektowanie Ubioru, w tym również ubioru specjalistycznego. Program obejmuje tworzenie wyrobów codziennego użytku, narzędzi, maszyn, ciągów technologicznych, pojazdów, w tym również pojazdów specjalistycznych. W procesie kształcenia wykorzystywane są pracownie służące poznaniu technik prezentacyjnych i Projektowania Komunikacji Wizualnej.
ola
Czy coś możecie powiedzieć o specjalnościach na sztuce użytkowej?
19.08.2019
30.07.2019
Administrator
W większości przypadków praktyki organizują studenci we własnym zakresie. Istnieje też możliwość wskazania firmy przez uczelnię w której studenci mogą odbyć praktyki. Polecamy wszystkie kierunki na naszej uczelni.
ali
Gdzie i jak wyglądają praktyki na produkcji filmowej? Polecacie kierunek?
02.07.2019
14.06.2019
Administrator
Pani Violu, wszystkie informacje znajdują się na naszej stronie internetowej. Wszelkich informacji udzielimy pod numerem telefonu 570-010-654.
Viola
Tam mają ponoć reżyserię i operatorkę. Nie dostałam się do łódzkiej filmówki, a znajoma mówiła, że wykładają u nich profesorowie z państwowych szkół, więc chyba spróbuję. Studiował ktoś?
12.06.2019
30.05.2019
Administrator
zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszej uczelni. REKRUTACJA TRWA.
grafika
interesują mnie studia graficzne, co w Łodzi warto rozważyć? będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi, Fleur
23.05.2019
08.05.2019
Administrator
Uczelnia prowadzi NABÓR na studia 2019/2020.
studia artystyczne
sztuka użytkowa czy wzornictwo - jak to porównać? co radzicie?
25.09.2018
27.07.2018
MT
dlaczego w likwidacji , przecież taka dobra uczelnia ???????
Igor
Interesuje mnie fotografia i rozważam studia tutaj. Podrzucicie więcej informacji na temat tego, jak wyglądaja zajęcia, z kim są, jaki poziom, zaliczenia, itd.
29.06.2018
17.05.2018
Anita
raczej nie dostanę się na ASP, dlatego rozglądam się za studiami tutaj. Słyszałam różne głosy, sporo pozytywnych, ale niektórzy wspominali o kiepskim planie zajęć. Jak na dziennych wygląda to w praktyce? W jakich godzinach jesteście na uczelni? Rozumiem, że weekendy zawsze są wolne?
st
JEST TO UCZELNIA z PEŁNĄ KLASĄ - GODNA POLECENIA
05.04.2018
03.04.2018
STUDENTKA
Na Wyższej Szkole Sztuki i Projektowania panuje wspaniały klimat tworzony przez wykładowców oraz pozostały personel. Większość wykładów jest prowadzona w profesjonalnej i ciekawej formie. Ponadto jest pełne szacunku podejście do studenta. Polecam.
xyz
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w łodzi jest uczelnią godną polecenia. Wykładowcami są wspaniali ludzie, którzy przekazują ogrom wiedzy teoretycznej i praktycznej a przy tym z szacunkiem traktują studentów.
14.03.2018
17.05.2017
fifi
czy przyjmą na architekturę wszystkich chętnych? ile osób na roku?
studia bey maturz w ofercie
studia bez matury?? ile płaci się za dzienne? i jak jest na kierunku wzornictwo
04.03.2017
21.08.2016
architektura
interesuje mnie wszystko na temat kierunku Architektura wnętrz. Piszcie proszę jak najwięcej.
Korum
Byłam 2 lata w WSSIP na architekturze wnętrz. Mam porównanie z dwoma innymi uczelniami, w których wczesniej byłam. Super szkoła. Kadra rewelacyjna. Warto jeżdzić 350 km. na zajecia. Jak odchowam dzieci to na pewno tam wróce. Polecam
29.06.2016
14.02.2016
Kamil
Witam, Prosiłbym o opinie na temat studiów podyplomowych 'Fotografia artystyczna'. Chciałbym zacząć w tym roku. Warto? :)
PASTEL
WITAM Serdecznie - proszę o opinię na temat kierunku ;WZORNICTWO ..Wybieram się w przyszłym roku Ale chcę być pewna ,że wszystko jest ok. Muszę niestety iść na studia zaoczne - chciałabym studiować dwa kierunki ...
25.09.2015
25.09.2015
PASTEL
WITAM Serdecznie - proszę o opinię na temat kierunku ;WZORNICTWO ..Wybieram się w przyszłym roku Ale chcę być pewna ,że wszystko jest ok. Muszę niestety iść na studia zaoczne - chciałabym studiować dwa kierunki ...
Mooovies
Ukończyłem -WSSiP realizacje tv i filmową. POLECAM!.
26.07.2015
05.07.2015
Vivace con Amore
WSSiP-wydział ROFiTV. FINISZ !!! ;Nerwowe przeglądanie notatek z wykładów;Wejście na sale;obrona i egzamin mgr.Wydawało się ,ze ponad godzinę ( nie wiem).Ogłoszenie wyników. Gratulacje od Komisji.Wracam do domu,odruchowo przeglądam notatki z wykładów ( głupi nawyk).Uświadamiam sobie: jak mnie Szkoła intelektualnie wyprowadziła. Po chwili świadomość ,ze to Koniec. Jakoś k....cze -smutno,chociaż tak narzekałem na nadmiar zadań,materiałów,ćwiczeń,czasami wręcz byłem wściekły.TERAZ wiem:po co to wszystko.Dzięki "WSSiPie" dzięki Profesore!!! Szymański,Matula,Brylski,Sołodki. Piątkowski, H.Usielska-Pełech,Andrejew... jadę do pubu się napić-zapić smutek Finiszu.
pagon
A jak to Studium Aktorskie przy WSSiP? Był ktoś...? A może studenci innych kierunków np. ROFiTv wiedzą coś więcej na jego temat?
17.06.2015
12.06.2015
timingowy biegacz
ekom odpowiadam: Znam |4 szkoły filmowe) WSSiP W łodzi TO bardzo dobra uczelnia,"wydajna kadra"profesorowie z praktyką i sporą wiedzą.Od Ciebie ekom zależy-CO Z TYM ZROBISZ? JA GORĄCO POLECAM. jestem PRAWIE NA MECIE-finiszuje i trochę mi żal,ze się kończy, chociaż nie było "letko"filmuj!
ekom
realizacja obrazu filmowego i telewizyjnego , czy warto wybrać , jaki jest poziom zajęć ? proszę o porady studentów i absolwentów ?
01.06.2015
01.06.2015
Anioł Zagłady
Spoglądam na notatki z ubiegłych lat;wydział ROFiTV- prof. S. Szymański;sztuka operatorska i nie tylko,P. Andrejew; film fabularny i dokument,P. Sołodki; analiza filmu, R.Brylski: reklama w filmie, K,Piątkowski;antropologia sztuki i inni: sporo tego! Patrzę na ćwiczenia operatorskie ,konspekty,prezentacje ,materiały... uff...Sporo tego -myślę ,ze coś mi tam we łbie zostanie z WSSiP w Łodzi.Było OK. Było...szkoda! Wszystko się kończy...
Panta rhei
Niedługo koniec.Slęczę nad pracą dyplomową ( ROFiTV )i teraz do mnie dochodzi ile fajnych zagadnien i tematów miałem okazje poznać.Bez względu na wynik,zostanę przy nich na dłuzej.ŁZA spada na compa,kap,kap...Fnito! Vivat academia,vivant professores!, vivat membrum quodlibet, vivant membra quaelibet, semper sint in flore!
06.03.2015
25.01.2015
compendium ruchu
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi - WSSIP Łódź. dla mnie naprawdę big-OK !Chociaż nie jest łatwo-sporo ćwiczeń i zagadnien na ,które nie mam zbyt duzo czasu.Doszedł przedmiot:Intermedia w filmie.Ludzie "porobili" naprawdę fajne prace.Zbliza sie do końca i jakoś mi robi się smutno.Kurcze-przywiązałem się!!! I NaprawdĘ -WIEM WIĘCEJ i nabrałem ,mam nadzieje przyzwoitej pokory -do zawodu "filmowca"ZACHĘCAM ambitnych-twórców!
Arial
Chodzę do tej szkoły od roku i po kilki zjazdach byłem bardzo zadowolony, jednak jest kilku wykładowców, którzy faktycznie chyba są tylko po to by wyciągnąć pieniądze. Zajęcia z grafiki i opakowan jak najbardziej na plus to wykładowcy z którymi chce sie wspolpracować . Inne przedmioty leza i 3 godzinne wykłady co dwa tygodnie na fotografii o Instagramie czy Facebooku, lub o rzucaniu palenia na innym przedmiocie potrafia dobić, bo jednak przyszedłem tu po naukę a to, że palenie szkodzi zdrowiu to mądry człowiek umieścił te informację na pudełku od papierosów.
14.01.2015
02.10.2014
Camera obscura
Dodam jeszcze! antropologia kultury- u prof.K.Piątkowskiego! JAK uczestniczysz w wykładach-to po roku-możesz być w tej dziedzinie (związanej mocno z filmem) świadomym twórcą-jest wiele projekcji opatrzonych interesującym nowatorskim komentarzem) Całość ma super moduł nauczania.Tyle.Jadę na plan!
compendium ruchu
Nie wiem jak na innych wydziałach na ROFiTV- jeśli chcesz rozwijać tematy i zagadnienia poruszane na fajnych wykładach-to możesz naprawdę bardzo wiele skorzystać. Chociaż mam tak zwane doświadczenie zawodowe to ta Uczelnia dała mi więcej niż oczekiwałem.
21.07.2014
17.01.2014
eneos
polecam
stieglarson
architektura i architektura wnetrz - super, zreszta z innych kierunkow tez nie slyszalem złych opinii, kadra spoko, uczą, wymagają ale nie gnoją jak na polibudzie, jak ktos chce studiowac i byc traktowany jak człowiek a nie jak w gimnazjum to to jest to. no i mozliwosc robienia 2 kierunkow naraz - super sprawa. fajna szkoła, juz koncze wiec moge polecic
17.01.2014
09.09.2013
zn
a szkoła o której pisze anonim to wyższa szkołą informatyki i umiejętności
JaSem
Witam, zastanawiam sie nad kierunkiem fotografii na tej uczelni, zaocznie. Chcialabym sie dowiedziec, czy kto moze mi cos powiedziec na temat tej szkoly? Nie krytykujac szkoly za lazienki jeszcze dodam :) Malo ma sie do siebie.
18.08.2013
25.07.2013
pytanko
stronka www rzeczywiscie fajna, to sie zgadza, a macie zdanie na temat podobnych kierunkow na Politechnice Lodzkiej? jakies porownanie?
igi pop
to najlepsza artystyczna uczelnia w łodzi, wzornictwo, grafika, formy przemysłowe, projektowanie ubrań mają super!
17.07.2013
06.07.2013
saco z zaocznej architektury
architektura w WSSiP jest specyficzna. ma swoj klimat. jest bardzo wielu zaangazowanych nastawionych na studenta wykładowców. jeden z prowadzących przez cały rok przychodził z uśmiechem na ustach godzinę przed rozpoczęciem zajęć, aby zrobić dodatkowe korekty. w tym roku na architekturze będą świetne warsztaty dla tych, którzy nie czują się pewnie w 3dsMaxie.Dla mnie jest ok, nie żałuję wydanej kasy.
mag
wzornictwo, formy przemysłowe, zaoczne - wg mnie szkoła jest super. Wykładowcy zaangażowani, zostają często po zajęciach, gdy ktoś jest czymś zainteresowany, nawet w ciągu 2 tygodniowej przeryw wymieniają ze studentami maile na temat pomysłów i inspiracji, zajęcia mega ciekawe, do tego warsztat biżuterii - można pracować z materiałem, są do tego warunki i sprzęt. Jedyny problem to brak przerw i okienek, ale gdy płaci się tyle za szkołę fajnie, że wykorzystuje się czas na maxa. Moim zdaniem super szkoła, roboty na zocznych jest tyle, że trudno jest wyrobić się ze wszystkim, gdy jednocześnie się pracuje. Moje spostrzeżenie jest takie: ci co chcą się nauczyć i wiedzą po co tu przyszli są super zadowoleni, ci co przyszli sobie ot tak postudiować narzekają.
01.07.2013
24.05.2013
krucza
kurcze, stronke maja fajna, opinie tez niezle, ja probuje najpierw na Politechnike Lodzka, ale WSSiProjektowania mam na drugim planie, napiszcie jeszcze wiecej o architekturze wnetrz, prosze
K
Chodzę do tej szkoły już dwa lata , i jestem naprawdę szczęśliwa ,że się tu znalazłam. Jestem zadowolona z wykładowców , którzy chętnie pomagają w potrzebie . Podejście do ucznia jest indywidualne. Zajęcia są prowadzone rzetelnie , wykładowcy NORMALNIE przychodzą na zajęcia . DRUGI kierunek jest bezpłatny , a nawet można dobrać sobie dodatkowe przedmioty z innych wydziałów i realizować WŁASNY program zajęć jeżeli jest to przydatne do specjalizacji ; papierowe legitymacje nie są dla mnie problemem , filmówka obok też takie ma:) w szkole jest od jakiegoś czasu gorąco zimą , naprawili ogrzewanie teraz jest elegancko ; w-f też jest , był basen teraz zamiennie chyba jest siłownia ; ogólnie szkołę oceniam na plus , to ze znajduje sie w zabytkowym pałacu ma swój klimat , nie ma syfu , jest duzo ciekawych zakamarków np. strych na którym czasem udaje sie nakrecic etiude lub zrobic ciekawą sesję fotograficzną:) A co do kibelków.. . no cóż luksusem nie sa ale czy to jest najwazniejsze?
20.05.2013
14.05.2013
w sumie lubię
Nie wydaje mi się, że jest aż tak źle, jak pisze to obiektywny. Studiuję grafikę i muszę powiedzieć, że wykładowcy naprawdę dają nam dobry warsztat. Są konkretni, nigdy nie zdarzyło się, aby wykładowca bez powodu nie przyszedł na zajęcia. Mam porównanie z inną warszawską szkołą prywatną i muszę powiedzieć, że we wssip jest o niebo lepiej... co z tego, ze w innej szkole za pieniądze z unii mam wirtualny dziekanat, jeśli nie mam wiedzy i umiejętności pozwalających mi znaleźć pracę.
ruslana
Wzornictwo jest akurat na wysokim poziomie. Moim zdaniem to najlepsza prywatna szkoła w Łodzi, gdzie można studiować grafikę, wykładowcy naprawdę się starają przygotować studenta do zawodu grafika, nie tylko obsługa programów, ale i trochę wiedzy praktyka zawodu. A i ostatnio nieźle grzeją ;-)
17.02.2013
25.01.2013
kasia
siema, czyli jednak jeśli chodzi o zaoczne to się nie płaca? bo fakt faktem dać 8 stów na dwa zjazdy w weekend to porażka.. to w takim razie gdzie na grafika komputerowego??? chodzi mi o wzornictwo(reklama itp)
ann
ja właśnie zrezygnowałam. Nie dałam rady finansowo: 920 zł za miesiąc (zaocznie, czyli dwa zjazdy w miesiącu). Na co te pieniądze idą? Jedyny duży plus dla tej szkoły to naprawdę spoko wykładowcy (przynajmniej na wzornictwie).
17.11.2012
25.10.2012
Lady_Gi z filmu
spoko szkoła. kto się chce nauczyć, ten się nauczy. kto nie chce, zaplaci i ma święty spokój. Dla mnie luz.
ja
Studiowałam na WSSiP fotografię (licencjat) i nie powiem - pierwsze dwa lata były maksymalnie inspirujące. Leciałam do szkoły jak na skrzydłach po to aby brać udział w zajęciach. To dzięki dwóm wykładowcom - panom Kobylińskiemu (reportaż) i Komorowskiemu (fot. autorska). Z tego co wiem - szkoła uznała, że jeden i drugi nauczyciel jest ZA DROGI. W miejsca świetnych nauczycieli przyjęli magisterków bez żadnych osiągnięć i o średnich umiejętnościach. Szkoda
21.10.2012
07.10.2012
Karola
Zdecydowanie nie polecam tej uczelni. Jest droga, a do tego na każdym kroku próbują wyciągnąć więcej kasy. Sam budynek, ( w łazienkach dopiero od zeszłego roku jest ciepła woda w kranie) jest w stanie okropnym, a do tego zazwyczaj jest tam tak zimno, że ledwo daje się wytrzymać na zajęciach. Co do samej edukacji to, przynajmniej na architekturze wnętrz, poza paroma ciekawymi i przydatnymi przedmiotami w planie znajdują się zajęcia, które nie mają związku z kierunkiem albo powtarzają się co roku tylko pod inną nazwą. Zresztą samych zajęć jest bardzo mało, to nie szkoła w której siedzi się od rana do wieczora i wychodzi się naładowanym wiedzą. W ciągu pierwszego zjazdu okazało się, że 3 wykładowców nie ma na zajęciach, bo mają inne ważniejsze zajęcia... Rektor na jakiekolwiek próby skarg nie reaguje. Zrobiłam w tej szkole licencjat, a teraz jestem na magisterskich, ale gdyby nie to, że nie ma w pobliżu żadnej innej uczelni o tym kierunku (gdzie mogę zrobić magisterkę), nigdy bym się tam już nie pojawiła. Nie znoszę tej uczelni za to jak traktuje się tam studenta. Jesteśmy dla nich chodzącymi portfelami, z których chcą ciągnąć kasę
adamo91
A ja jestem zadowolony :))) Wykładowcy są ok. wyjątki wszędzie się znajdą. bez problemu mogę godzić studia dzienne z pracą, dorabiam projektowaniem infografik. koledzy z pracy mimo, że po łódzkiej asp mają podobny poziom wiedzy. generalnie wszędzie jest tak, że musisz duzo robic sam w domu i żadna nawet najlepsza uczelnia nic tutaj nie pomoże. fakt, łazienki do remontu :(
03.08.2012
03.08.2012
lemoniada
meble (zaoczne) było ciekawie do teraz był dobry wykładowca z ASP w Łodzi (szef katedry wzornictwa)... ale jak mi wiadomo rektor nie przedłużył z nim kontraktu no i będzie zapewne słabo. naprawdę zajęcia z nim był warte uczęszczania to nie było pitu pitu trzymanie i głaskanie za rączkę :) jeśli chodzi o zajęcia to tylko jeden semestr. w pierwszym jak dobrze pójdzie to 2 ćw. a ponieważ 50% studentów to łagodnie mówiąc opierdalacze więc drugie ćw. przechodzi na 2 sem. i tyle. Jak chcesz robić specjalizacje z mebla to zapomnij bo tylko w teorii mają tak napisane na str. internetowej ale w praktyce to już znacznie gorzej wygląda. Okazuje się, że jest problem z promotorem :)
meble
w architekturze wnętrz jest specjalność projektowanie mebli, brzmi mega ciekawie bo uwielbiam nowe wystroje wnętrz, czy ktoś mógłby opisać akurat ten kierunek i tą specjalność?
18.07.2012
12.07.2012
Sylwia
Moim zdaniem ocena 4,8 jest zbyt niska, nie wiem z czego to wynika. Ja studiuję architekturę i urbanistykę i jestem bardzo zadowolona, szczególnie z wysokiego poziomu, bardzo dobrej kadry. Naprawdę sporo się już tutaj nauczyłam. Są to szalenie interesując studia, nie można się tu nudzić. Mam nadzięję że po skończeniu szukając pracy, znajdę się w odpowiednim miejscu i czasie i uda mi sie jak najszybciej pracować w zawodzie bo inna opcja raczej w rachubę nie wchodzi.
celine
Co do WSSiP, to myślę, że mimo tego co napisał igipop, warto wziąć tę uczelnię pod uwagę. Na pewno jednego nie można jej odmówić ma doskonałą kadrę, bardzo silny kierunek wzornictwo. Powstają tam fajne projekty modowe i niezły graphic design. Znajoma, która studiuje tam architekturę raczej nie narzeka... A tak na marginesie, Igipop nie rozumiem twojego zarzutu bezsensownego oglądania filmów. W jaki sposób chciałeś nauczyć się robić dobre filmy bez analizy kanonu? Zeby zrobić coś swojego, najpierw trzeba się dowiedzieć co inni zrobili przed tobą?! W końcu nie byłoby Szymowskiej bez Kieślowskiego itd.
24.06.2012
24.06.2012
celine
Co do WSSiP, to myślę, że mimo tego co napisał igipop, warto wziąć tę uczelnię pod uwagę. Na pewno jednego nie można jej odmówić ma doskonałą kadrę, bardzo silny kierunek wzornictwo. Powstają tam fajne projekty modowe i niezły graphic design. Znajoma, która studiuje tam architekturę raczej nie narzeka... A tak na marginesie, Igipop nie rozumiem twojego zarzutu bezsensownego oglądania filmów. W jaki sposób chciałeś nauczyć się robić dobre filmy bez analizy kanonu? Zeby zrobić coś swojego, najpierw trzeba się dowiedzieć co inni zrobili przed tobą?! W końcu nie byłoby Szymowskiej bez Kieślowskiego itd.
igipop
a i zapomniałem dodać... jeśli będziecie rozglądać się nad uczelniami to popatrzcie na cenę. w WSSiP ponad 800zł czy tam 900zł (już nie pamiętam) miesięcznie to śmiech na sali, do tej pory nie wiem na co te pieniądze idą bo w zimie zimno więc raczej nie na ogrzewanie, sprzętu niema więc nie na sprzęt a budynek nie zachwyca więc nie na renowacje...
05.06.2012
05.06.2012
pytanko
opinie o architekturze????
julia93
Realizacja Obrazu Filmowego, Telewizyjnego i Fotografia - brzmi ciekawie, ale z czym to się je? Filmem od zawsze się interesuję, ale nie wiem czy w takim kontekście, jakiego dotyczą zajęcia na tym kierunku. Jak bardzo zaawansowana jest praca z nowoczesną technologią przy realizacji filmów?
15.05.2012
08.05.2012
radek
Bardzo interesuje mnie kierunek architektura wnętrz. Czy ciezko jest sie dostać? i utrzymać juz bedąc na studiach? liczę na wszelkie informacje na ten temat.
Rys
Jak Łódź to powinno być na wysokim poziomie, w tej tematyce. Chętnie poczytam jak jest naprawdę, czyli poproszę o opinię.
15.02.2012
11.02.2012
MonikaP
zastanawiam sie nad kierunkiem Wzornictwo i mysle wlasnie o tej uczelni, czy ktos studiuje u nich? mozecie napisac cos wiecej o samej szkole, warunkach, wykladowcach, a najlepiej o wzornictwie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie