• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (87)
Weronika
Czy łatwiej się tu dostać niż na filmówkę lub ASP?
09.04.2021
23.02.2021
Luiza
Czy możecie porównać tą szkołę z ASP? Może znajomi studiują itp. Zastanawiam się, którą artystyczną uczelnię wybrać.
Kaja
Polecacie wzornictwo w tej szkole? To kierunek praktyczny? Można czegoś fajnego się nauczyć?
07.12.2020
25.10.2020
Ada
Jak oceniacie praktyczną stronę studiów na montażu telewizyjnym. Czy kierunek przygotowuje do zawodu?
Dziekanat
odpowiedź dla Leo z dnia 16.09.2020
W składzie kadry akademickiej znajdują się również wykładowcy z naszej łódzkiej filmówki.
18.09.2020
16.09.2020
Leo
Czy na kierunkach typu montaż, fotografia kadra jest z filmówki?
Administrator
odpowiedź dla Arcig z dnia 15.08.2020
Materiał zdefiniowany przez Wyższą Szkołę Sztuki i Projektowania jako "teczka" powinien zawierać informacje o dotychczasowych, istotnych działaniach artystycznych kandydata. "Teczka" winna zostać przygotowana w dowolnej, określonej przez kandydata formie, umożliwiającej wysłanie jej w wersji elektronicznej (opis, rysunki, format JPG lub pdf)
17.08.2020
15.08.2020
Arcig
Jakie prace na kierunek Architektura wnętrz trzeba przynieść przy rekrutacji na 1 stopien studiów?
artystka
Pytanie do studentów. Jak szkoła ma się do ASP? Zakładam, że łatwiej tu się dostać, ale samo kształcenie jak wygląda? Zaplecze warsztatowe, pracownie itp?
03.08.2020
08.07.2020
Meggi
Czy montaż filmowy można traktować alternatywnie do studiów w Filmówce?Ktoś studiuje ten kierunek?
Administracja
odpowiedź dla Joanna z dnia 09.06.2020
Uczelnia dobra, wielu adeptów tej uczelni to znani nie tylko w Polsce, ale na świecie projektanci. Zajęcia prowadzą wybitni znawcy przedmiotów.
10.06.2020
09.06.2020
Joanna
Rozważam tą szkołę alternatywnie do ASP. Jak oceniacie studia na wzornictwie? Biorę pod uwagę głównie ten kierunek.
Eryk
Czy na montaż filmowy trzeba mieć jakieś doświadczenie? dokonania wcześniejsze?
09.04.2020
11.03.2020
Bella
Czy zjazdy dla zaocznych są bardzo intensywne? JAk z zajęciami praktycznymi?
Helka
Super oferta studiów, atrakcyjna strona www. A jak studia? Wypowiadajcie się!!!
25.02.2020
11.02.2020
Kaja
Kierunki filmowe wartu tu studiować, czy próbować w Filmówce? Różne opinie są na ten temat.
MAja
Interesuje mnie produkcja filmowa i telewizyjna. Czy trudno się dostać? Studia ciekawe?
10.01.2020
03.01.2020
Lena
Czy trudno dostać się na wzornictwo? Własny dorobek musi być mocno zaawansowany?
Kasia
Jak oceniacie w tej szkole pracownie, wyposażenie, sprzęt itp?
25.11.2019
22.11.2019
Film i Fotografia
Nie do końca rozumiem, czy "Film i Fotografia" to jest JEDEN kierunek studiów? Czy tylko tak to zostało zapisane, a osobno jest Film i osobno jest Fotografia? Jeżeli razem, to ile jest Filmu i zagadnień poświęconych właśnie filmowi na tym konkretnie kierunku? Czy mogą się wypowiedzieć osoby, które studiują tutaj i mają własną opinię na ten temat? Czy jesteś cie zadowoleni?
co wybrać?
czy lepiej wybrać Architekturę czy Architekturę wnętrz? jak uważacie? czy program różni się bardzo mocno na obu tych kierunkach studiów? a pod kątek pracy, który będzie lepszy?
04.11.2019
22.10.2019
Piotr
Chcę zapytać o kierunek - Architektura wnętrz w WSSiP w Łodzi. Dodam, że zapoznałem się z informacjami na stronie www uczelni. Jedynie zabrakło mi siatki godzin w rozumieniu programu przedmiotów na poszczególnych latach oraz nazwisk kadry wykładowców. Czy znajdę te informacje gdzieś na stronie szkoły? a jeśli nie, to kto może mi podać te dane? Może studenci w wyższych roczników podzielą się swoimi planami?
Administrator
odpowiedź dla Ola z dnia 30.08.2019
W roku akademickim 2019/2020 , uczelnia nie ma podpisanych umów na wymianę studentów. Jest to możliwe w latach następnych.
02.09.2019
30.08.2019
Ola
Czy uczelnia przewiduje wyjazdy w ramach programów wymiany studentów?
Administrator
Katedra Projektowania Przemysłowego obejmuje zagadnienia od procesu projektowania produktu do skomplikowanych systemów użytkowych. W skład poszczególnych pracowni wchodzi Projektowanie Mebli i elementów wyposażenia wnętrz, Projektowanie Biżuterii, Projektowanie Ubioru, w tym również ubioru specjalistycznego. Program obejmuje tworzenie wyrobów codziennego użytku, narzędzi, maszyn, ciągów technologicznych, pojazdów, w tym również pojazdów specjalistycznych. W procesie kształcenia wykorzystywane są pracownie służące poznaniu technik prezentacyjnych i Projektowania Komunikacji Wizualnej.
22.08.2019
19.08.2019
ola
Czy coś możecie powiedzieć o specjalnościach na sztuce użytkowej?
Administrator
W większości przypadków praktyki organizują studenci we własnym zakresie. Istnieje też możliwość wskazania firmy przez uczelnię w której studenci mogą odbyć praktyki. Polecamy wszystkie kierunki na naszej uczelni.
30.07.2019
02.07.2019
ali
Gdzie i jak wyglądają praktyki na produkcji filmowej? Polecacie kierunek?
Administrator
Pani Violu, wszystkie informacje znajdują się na naszej stronie internetowej. Wszelkich informacji udzielimy pod numerem telefonu 570-010-654.
14.06.2019
12.06.2019
Viola
Tam mają ponoć reżyserię i operatorkę. Nie dostałam się do łódzkiej filmówki, a znajoma mówiła, że wykładają u nich profesorowie z państwowych szkół, więc chyba spróbuję. Studiował ktoś?
Administrator
zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszej uczelni. REKRUTACJA TRWA.
30.05.2019
23.05.2019
grafika
interesują mnie studia graficzne, co w Łodzi warto rozważyć? będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi, Fleur
Administrator
Uczelnia prowadzi NABÓR na studia 2019/2020.
08.05.2019
25.09.2018
studia artystyczne
sztuka użytkowa czy wzornictwo - jak to porównać? co radzicie?
MT
dlaczego w likwidacji , przecież taka dobra uczelnia ???????
27.07.2018
29.06.2018
Igor
Interesuje mnie fotografia i rozważam studia tutaj. Podrzucicie więcej informacji na temat tego, jak wyglądaja zajęcia, z kim są, jaki poziom, zaliczenia, itd.
Anita
raczej nie dostanę się na ASP, dlatego rozglądam się za studiami tutaj. Słyszałam różne głosy, sporo pozytywnych, ale niektórzy wspominali o kiepskim planie zajęć. Jak na dziennych wygląda to w praktyce? W jakich godzinach jesteście na uczelni? Rozumiem, że weekendy zawsze są wolne?
17.05.2018
05.04.2018
st
JEST TO UCZELNIA z PEŁNĄ KLASĄ - GODNA POLECENIA
STUDENTKA
Na Wyższej Szkole Sztuki i Projektowania panuje wspaniały klimat tworzony przez wykładowców oraz pozostały personel. Większość wykładów jest prowadzona w profesjonalnej i ciekawej formie. Ponadto jest pełne szacunku podejście do studenta. Polecam.
03.04.2018
14.03.2018
xyz
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w łodzi jest uczelnią godną polecenia. Wykładowcami są wspaniali ludzie, którzy przekazują ogrom wiedzy teoretycznej i praktycznej a przy tym z szacunkiem traktują studentów.
fifi
czy przyjmą na architekturę wszystkich chętnych? ile osób na roku?
17.05.2017
04.03.2017
studia bey maturz w ofercie
studia bez matury?? ile płaci się za dzienne? i jak jest na kierunku wzornictwo
architektura
interesuje mnie wszystko na temat kierunku Architektura wnętrz. Piszcie proszę jak najwięcej.
21.08.2016
29.06.2016
Korum
Byłam 2 lata w WSSIP na architekturze wnętrz. Mam porównanie z dwoma innymi uczelniami, w których wczesniej byłam. Super szkoła. Kadra rewelacyjna. Warto jeżdzić 350 km. na zajecia. Jak odchowam dzieci to na pewno tam wróce. Polecam
Kamil
Witam, Prosiłbym o opinie na temat studiów podyplomowych 'Fotografia artystyczna'. Chciałbym zacząć w tym roku. Warto? :)
14.02.2016
25.09.2015
PASTEL
WITAM Serdecznie - proszę o opinię na temat kierunku ;WZORNICTWO ..Wybieram się w przyszłym roku Ale chcę być pewna ,że wszystko jest ok. Muszę niestety iść na studia zaoczne - chciałabym studiować dwa kierunki ...
PASTEL
WITAM Serdecznie - proszę o opinię na temat kierunku ;WZORNICTWO ..Wybieram się w przyszłym roku Ale chcę być pewna ,że wszystko jest ok. Muszę niestety iść na studia zaoczne - chciałabym studiować dwa kierunki ...
25.09.2015
26.07.2015
Mooovies
Ukończyłem -WSSiP realizacje tv i filmową. POLECAM!.
Vivace con Amore
WSSiP-wydział ROFiTV. FINISZ !!! ;Nerwowe przeglądanie notatek z wykładów;Wejście na sale;obrona i egzamin mgr.Wydawało się ,ze ponad godzinę ( nie wiem).Ogłoszenie wyników. Gratulacje od Komisji.Wracam do domu,odruchowo przeglądam notatki z wykładów ( głupi nawyk).Uświadamiam sobie: jak mnie Szkoła intelektualnie wyprowadziła. Po chwili świadomość ,ze to Koniec. Jakoś k....cze -smutno,chociaż tak narzekałem na nadmiar zadań,materiałów,ćwiczeń,czasami wręcz byłem wściekły.TERAZ wiem:po co to wszystko.Dzięki "WSSiPie" dzięki Profesore!!! Szymański,Matula,Brylski,Sołodki. Piątkowski, H.Usielska-Pełech,Andrejew... jadę do pubu się napić-zapić smutek Finiszu.
05.07.2015
17.06.2015
pagon
A jak to Studium Aktorskie przy WSSiP? Był ktoś...? A może studenci innych kierunków np. ROFiTv wiedzą coś więcej na jego temat?
timingowy biegacz
ekom odpowiadam: Znam |4 szkoły filmowe) WSSiP W łodzi TO bardzo dobra uczelnia,"wydajna kadra"profesorowie z praktyką i sporą wiedzą.Od Ciebie ekom zależy-CO Z TYM ZROBISZ? JA GORĄCO POLECAM. jestem PRAWIE NA MECIE-finiszuje i trochę mi żal,ze się kończy, chociaż nie było "letko"filmuj!
12.06.2015
01.06.2015
ekom
realizacja obrazu filmowego i telewizyjnego , czy warto wybrać , jaki jest poziom zajęć ? proszę o porady studentów i absolwentów ?
Anioł Zagłady
Spoglądam na notatki z ubiegłych lat;wydział ROFiTV- prof. S. Szymański;sztuka operatorska i nie tylko,P. Andrejew; film fabularny i dokument,P. Sołodki; analiza filmu, R.Brylski: reklama w filmie, K,Piątkowski;antropologia sztuki i inni: sporo tego! Patrzę na ćwiczenia operatorskie ,konspekty,prezentacje ,materiały... uff...Sporo tego -myślę ,ze coś mi tam we łbie zostanie z WSSiP w Łodzi.Było OK. Było...szkoda! Wszystko się kończy...
01.06.2015
06.03.2015
Panta rhei
Niedługo koniec.Slęczę nad pracą dyplomową ( ROFiTV )i teraz do mnie dochodzi ile fajnych zagadnien i tematów miałem okazje poznać.Bez względu na wynik,zostanę przy nich na dłuzej.ŁZA spada na compa,kap,kap...Fnito! Vivat academia,vivant professores!, vivat membrum quodlibet, vivant membra quaelibet, semper sint in flore!
compendium ruchu
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi - WSSIP Łódź. dla mnie naprawdę big-OK !Chociaż nie jest łatwo-sporo ćwiczeń i zagadnien na ,które nie mam zbyt duzo czasu.Doszedł przedmiot:Intermedia w filmie.Ludzie "porobili" naprawdę fajne prace.Zbliza sie do końca i jakoś mi robi się smutno.Kurcze-przywiązałem się!!! I NaprawdĘ -WIEM WIĘCEJ i nabrałem ,mam nadzieje przyzwoitej pokory -do zawodu "filmowca"ZACHĘCAM ambitnych-twórców!
25.01.2015
14.01.2015
Arial
Chodzę do tej szkoły od roku i po kilki zjazdach byłem bardzo zadowolony, jednak jest kilku wykładowców, którzy faktycznie chyba są tylko po to by wyciągnąć pieniądze. Zajęcia z grafiki i opakowan jak najbardziej na plus to wykładowcy z którymi chce sie wspolpracować . Inne przedmioty leza i 3 godzinne wykłady co dwa tygodnie na fotografii o Instagramie czy Facebooku, lub o rzucaniu palenia na innym przedmiocie potrafia dobić, bo jednak przyszedłem tu po naukę a to, że palenie szkodzi zdrowiu to mądry człowiek umieścił te informację na pudełku od papierosów.
Camera obscura
Dodam jeszcze! antropologia kultury- u prof.K.Piątkowskiego! JAK uczestniczysz w wykładach-to po roku-możesz być w tej dziedzinie (związanej mocno z filmem) świadomym twórcą-jest wiele projekcji opatrzonych interesującym nowatorskim komentarzem) Całość ma super moduł nauczania.Tyle.Jadę na plan!
02.10.2014
21.07.2014
compendium ruchu
Nie wiem jak na innych wydziałach na ROFiTV- jeśli chcesz rozwijać tematy i zagadnienia poruszane na fajnych wykładach-to możesz naprawdę bardzo wiele skorzystać. Chociaż mam tak zwane doświadczenie zawodowe to ta Uczelnia dała mi więcej niż oczekiwałem.
eneos
polecam
17.01.2014
17.01.2014
stieglarson
architektura i architektura wnetrz - super, zreszta z innych kierunkow tez nie slyszalem złych opinii, kadra spoko, uczą, wymagają ale nie gnoją jak na polibudzie, jak ktos chce studiowac i byc traktowany jak człowiek a nie jak w gimnazjum to to jest to. no i mozliwosc robienia 2 kierunkow naraz - super sprawa. fajna szkoła, juz koncze wiec moge polecic
zn
a szkoła o której pisze anonim to wyższa szkołą informatyki i umiejętności
09.09.2013
18.08.2013
JaSem
Witam, zastanawiam sie nad kierunkiem fotografii na tej uczelni, zaocznie. Chcialabym sie dowiedziec, czy kto moze mi cos powiedziec na temat tej szkoly? Nie krytykujac szkoly za lazienki jeszcze dodam :) Malo ma sie do siebie.
pytanko
stronka www rzeczywiscie fajna, to sie zgadza, a macie zdanie na temat podobnych kierunkow na Politechnice Lodzkiej? jakies porownanie?
25.07.2013
17.07.2013
igi pop
to najlepsza artystyczna uczelnia w łodzi, wzornictwo, grafika, formy przemysłowe, projektowanie ubrań mają super!
saco z zaocznej architektury
architektura w WSSiP jest specyficzna. ma swoj klimat. jest bardzo wielu zaangazowanych nastawionych na studenta wykładowców. jeden z prowadzących przez cały rok przychodził z uśmiechem na ustach godzinę przed rozpoczęciem zajęć, aby zrobić dodatkowe korekty. w tym roku na architekturze będą świetne warsztaty dla tych, którzy nie czują się pewnie w 3dsMaxie.Dla mnie jest ok, nie żałuję wydanej kasy.
06.07.2013
01.07.2013
mag
wzornictwo, formy przemysłowe, zaoczne - wg mnie szkoła jest super. Wykładowcy zaangażowani, zostają często po zajęciach, gdy ktoś jest czymś zainteresowany, nawet w ciągu 2 tygodniowej przeryw wymieniają ze studentami maile na temat pomysłów i inspiracji, zajęcia mega ciekawe, do tego warsztat biżuterii - można pracować z materiałem, są do tego warunki i sprzęt. Jedyny problem to brak przerw i okienek, ale gdy płaci się tyle za szkołę fajnie, że wykorzystuje się czas na maxa. Moim zdaniem super szkoła, roboty na zocznych jest tyle, że trudno jest wyrobić się ze wszystkim, gdy jednocześnie się pracuje. Moje spostrzeżenie jest takie: ci co chcą się nauczyć i wiedzą po co tu przyszli są super zadowoleni, ci co przyszli sobie ot tak postudiować narzekają.
krucza
kurcze, stronke maja fajna, opinie tez niezle, ja probuje najpierw na Politechnike Lodzka, ale WSSiProjektowania mam na drugim planie, napiszcie jeszcze wiecej o architekturze wnetrz, prosze
24.05.2013
20.05.2013
K
Chodzę do tej szkoły już dwa lata , i jestem naprawdę szczęśliwa ,że się tu znalazłam. Jestem zadowolona z wykładowców , którzy chętnie pomagają w potrzebie . Podejście do ucznia jest indywidualne. Zajęcia są prowadzone rzetelnie , wykładowcy NORMALNIE przychodzą na zajęcia . DRUGI kierunek jest bezpłatny , a nawet można dobrać sobie dodatkowe przedmioty z innych wydziałów i realizować WŁASNY program zajęć jeżeli jest to przydatne do specjalizacji ; papierowe legitymacje nie są dla mnie problemem , filmówka obok też takie ma:) w szkole jest od jakiegoś czasu gorąco zimą , naprawili ogrzewanie teraz jest elegancko ; w-f też jest , był basen teraz zamiennie chyba jest siłownia ; ogólnie szkołę oceniam na plus , to ze znajduje sie w zabytkowym pałacu ma swój klimat , nie ma syfu , jest duzo ciekawych zakamarków np. strych na którym czasem udaje sie nakrecic etiude lub zrobic ciekawą sesję fotograficzną:) A co do kibelków.. . no cóż luksusem nie sa ale czy to jest najwazniejsze?
w sumie lubię
Nie wydaje mi się, że jest aż tak źle, jak pisze to obiektywny. Studiuję grafikę i muszę powiedzieć, że wykładowcy naprawdę dają nam dobry warsztat. Są konkretni, nigdy nie zdarzyło się, aby wykładowca bez powodu nie przyszedł na zajęcia. Mam porównanie z inną warszawską szkołą prywatną i muszę powiedzieć, że we wssip jest o niebo lepiej... co z tego, ze w innej szkole za pieniądze z unii mam wirtualny dziekanat, jeśli nie mam wiedzy i umiejętności pozwalających mi znaleźć pracę.
14.05.2013
17.02.2013
ruslana
Wzornictwo jest akurat na wysokim poziomie. Moim zdaniem to najlepsza prywatna szkoła w Łodzi, gdzie można studiować grafikę, wykładowcy naprawdę się starają przygotować studenta do zawodu grafika, nie tylko obsługa programów, ale i trochę wiedzy praktyka zawodu. A i ostatnio nieźle grzeją ;-)
kasia
siema, czyli jednak jeśli chodzi o zaoczne to się nie płaca? bo fakt faktem dać 8 stów na dwa zjazdy w weekend to porażka.. to w takim razie gdzie na grafika komputerowego??? chodzi mi o wzornictwo(reklama itp)
25.01.2013
17.11.2012
ann
ja właśnie zrezygnowałam. Nie dałam rady finansowo: 920 zł za miesiąc (zaocznie, czyli dwa zjazdy w miesiącu). Na co te pieniądze idą? Jedyny duży plus dla tej szkoły to naprawdę spoko wykładowcy (przynajmniej na wzornictwie).
Lady_Gi z filmu
spoko szkoła. kto się chce nauczyć, ten się nauczy. kto nie chce, zaplaci i ma święty spokój. Dla mnie luz.
25.10.2012
21.10.2012
ja
Studiowałam na WSSiP fotografię (licencjat) i nie powiem - pierwsze dwa lata były maksymalnie inspirujące. Leciałam do szkoły jak na skrzydłach po to aby brać udział w zajęciach. To dzięki dwóm wykładowcom - panom Kobylińskiemu (reportaż) i Komorowskiemu (fot. autorska). Z tego co wiem - szkoła uznała, że jeden i drugi nauczyciel jest ZA DROGI. W miejsca świetnych nauczycieli przyjęli magisterków bez żadnych osiągnięć i o średnich umiejętnościach. Szkoda
Karola
Zdecydowanie nie polecam tej uczelni. Jest droga, a do tego na każdym kroku próbują wyciągnąć więcej kasy. Sam budynek, ( w łazienkach dopiero od zeszłego roku jest ciepła woda w kranie) jest w stanie okropnym, a do tego zazwyczaj jest tam tak zimno, że ledwo daje się wytrzymać na zajęciach. Co do samej edukacji to, przynajmniej na architekturze wnętrz, poza paroma ciekawymi i przydatnymi przedmiotami w planie znajdują się zajęcia, które nie mają związku z kierunkiem albo powtarzają się co roku tylko pod inną nazwą. Zresztą samych zajęć jest bardzo mało, to nie szkoła w której siedzi się od rana do wieczora i wychodzi się naładowanym wiedzą. W ciągu pierwszego zjazdu okazało się, że 3 wykładowców nie ma na zajęciach, bo mają inne ważniejsze zajęcia... Rektor na jakiekolwiek próby skarg nie reaguje. Zrobiłam w tej szkole licencjat, a teraz jestem na magisterskich, ale gdyby nie to, że nie ma w pobliżu żadnej innej uczelni o tym kierunku (gdzie mogę zrobić magisterkę), nigdy bym się tam już nie pojawiła. Nie znoszę tej uczelni za to jak traktuje się tam studenta. Jesteśmy dla nich chodzącymi portfelami, z których chcą ciągnąć kasę
07.10.2012
03.08.2012
adamo91
A ja jestem zadowolony :))) Wykładowcy są ok. wyjątki wszędzie się znajdą. bez problemu mogę godzić studia dzienne z pracą, dorabiam projektowaniem infografik. koledzy z pracy mimo, że po łódzkiej asp mają podobny poziom wiedzy. generalnie wszędzie jest tak, że musisz duzo robic sam w domu i żadna nawet najlepsza uczelnia nic tutaj nie pomoże. fakt, łazienki do remontu :(
lemoniada
meble (zaoczne) było ciekawie do teraz był dobry wykładowca z ASP w Łodzi (szef katedry wzornictwa)... ale jak mi wiadomo rektor nie przedłużył z nim kontraktu no i będzie zapewne słabo. naprawdę zajęcia z nim był warte uczęszczania to nie było pitu pitu trzymanie i głaskanie za rączkę :) jeśli chodzi o zajęcia to tylko jeden semestr. w pierwszym jak dobrze pójdzie to 2 ćw. a ponieważ 50% studentów to łagodnie mówiąc opierdalacze więc drugie ćw. przechodzi na 2 sem. i tyle. Jak chcesz robić specjalizacje z mebla to zapomnij bo tylko w teorii mają tak napisane na str. internetowej ale w praktyce to już znacznie gorzej wygląda. Okazuje się, że jest problem z promotorem :)
03.08.2012
18.07.2012
meble
w architekturze wnętrz jest specjalność projektowanie mebli, brzmi mega ciekawie bo uwielbiam nowe wystroje wnętrz, czy ktoś mógłby opisać akurat ten kierunek i tą specjalność?
Sylwia
Moim zdaniem ocena 4,8 jest zbyt niska, nie wiem z czego to wynika. Ja studiuję architekturę i urbanistykę i jestem bardzo zadowolona, szczególnie z wysokiego poziomu, bardzo dobrej kadry. Naprawdę sporo się już tutaj nauczyłam. Są to szalenie interesując studia, nie można się tu nudzić. Mam nadzięję że po skończeniu szukając pracy, znajdę się w odpowiednim miejscu i czasie i uda mi sie jak najszybciej pracować w zawodzie bo inna opcja raczej w rachubę nie wchodzi.
12.07.2012
24.06.2012
celine
Co do WSSiP, to myślę, że mimo tego co napisał igipop, warto wziąć tę uczelnię pod uwagę. Na pewno jednego nie można jej odmówić ma doskonałą kadrę, bardzo silny kierunek wzornictwo. Powstają tam fajne projekty modowe i niezły graphic design. Znajoma, która studiuje tam architekturę raczej nie narzeka... A tak na marginesie, Igipop nie rozumiem twojego zarzutu bezsensownego oglądania filmów. W jaki sposób chciałeś nauczyć się robić dobre filmy bez analizy kanonu? Zeby zrobić coś swojego, najpierw trzeba się dowiedzieć co inni zrobili przed tobą?! W końcu nie byłoby Szymowskiej bez Kieślowskiego itd.
celine
Co do WSSiP, to myślę, że mimo tego co napisał igipop, warto wziąć tę uczelnię pod uwagę. Na pewno jednego nie można jej odmówić ma doskonałą kadrę, bardzo silny kierunek wzornictwo. Powstają tam fajne projekty modowe i niezły graphic design. Znajoma, która studiuje tam architekturę raczej nie narzeka... A tak na marginesie, Igipop nie rozumiem twojego zarzutu bezsensownego oglądania filmów. W jaki sposób chciałeś nauczyć się robić dobre filmy bez analizy kanonu? Zeby zrobić coś swojego, najpierw trzeba się dowiedzieć co inni zrobili przed tobą?! W końcu nie byłoby Szymowskiej bez Kieślowskiego itd.
24.06.2012
05.06.2012
igipop
a i zapomniałem dodać... jeśli będziecie rozglądać się nad uczelniami to popatrzcie na cenę. w WSSiP ponad 800zł czy tam 900zł (już nie pamiętam) miesięcznie to śmiech na sali, do tej pory nie wiem na co te pieniądze idą bo w zimie zimno więc raczej nie na ogrzewanie, sprzętu niema więc nie na sprzęt a budynek nie zachwyca więc nie na renowacje...
pytanko
opinie o architekturze????
05.06.2012
15.05.2012
julia93
Realizacja Obrazu Filmowego, Telewizyjnego i Fotografia - brzmi ciekawie, ale z czym to się je? Filmem od zawsze się interesuję, ale nie wiem czy w takim kontekście, jakiego dotyczą zajęcia na tym kierunku. Jak bardzo zaawansowana jest praca z nowoczesną technologią przy realizacji filmów?
radek
Bardzo interesuje mnie kierunek architektura wnętrz. Czy ciezko jest sie dostać? i utrzymać juz bedąc na studiach? liczę na wszelkie informacje na ten temat.
08.05.2012
15.02.2012
Rys
Jak Łódź to powinno być na wysokim poziomie, w tej tematyce. Chętnie poczytam jak jest naprawdę, czyli poproszę o opinię.
MonikaP
zastanawiam sie nad kierunkiem Wzornictwo i mysle wlasnie o tej uczelni, czy ktos studiuje u nich? mozecie napisac cos wiecej o samej szkole, warunkach, wykladowcach, a najlepiej o wzornictwie
11.02.2012
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego