• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (55)
Julia
czy studiował ktoś animacje i jak ocenia kierunek i wykładowców?
21.03.2021
07.03.2021
Ola
Czy naprawdę ta uczelnia jest tak zła jak w piszą w komentarzach niżej? Bardzo nad nią rozmyślałam, ale nie sądziłam, że może być aż tak źle...
nnatt
Czy ktoś poda informacje o kierunku projektowanie graficzne? Opłaca się? Ilu jest kandydatów na miejsce? Ciężko się dostać? Szukam opinii ale ciężko mi je znaleźć. Czy asp w Łodzi jest tak straszne jak wcześniejsze komentarze? Dodam że bardzo bym chciał studiować tam. Opis kierunku przypadł mi do gustu. Tylko pytanie czy iść na asp do Łodzi czy szukać czegoś innego? Jak polecacie.
01.03.2021
28.02.2021
Tom
Wiadomo, że na każdych studiach trzeba pracować samemu, ale żeby przez całe studia nie nauczyć się praktycznie NIC? Żadnej praktycznej wiedzy, popychanie głupot, część wykładowców nie ma praktycznego doświadczenia na rynku pracy, więc zajęcia są czysto teoretyczne, absolutnie nie do wykorzystania w życiu. Temperowanie studentów, wszystko trzeba robić pod wykładowców, a jak nie to ma się problem. O zamkniętym towarzystwie nie wspomnę. Jawne faworyzowanie niektórych studentów jest po prostu na porządku dziennym. Zmarnowany czas i nerwy.
Maria
Chciałabym poznać opinie o kierunku projektowanie graficzne. Wybieram się w tym roku na ASP i do tej pory słyszałam bardzo kiepskie opinie o tej uczelni... Sama jestem z Łodzi, ale chciałabym pójść na uczelnię, która oferuje bardzo wysoki poziom nauczania. Wiele słyszałam o ASP w Katowicach czy Poznaniu, ale zastanawiam się czy naprawdę jest coś nie tak z tą Łodzią?
04.12.2020
25.07.2020
Nf
Czy ktoś mógłby opowiedzieć o kierunku fotografia i multimedia? Jestem kandydatką na te studia.
Mena
ASP Łódź podyplomowe - projektowanie graficzne - warto?
08.07.2020
02.06.2020
QDF
Ukonczylem ASP Lodz w zeszlym roku. Moge tylko powiedziec ze wspolczuje kobietom ktore tam studiuja. Na zadnych innych studiach nie spotkalem sie z takim seksizmem i traktowaniem kobiet z gory. Komentarze dotyczace wygladu dziewczat sa na porzadku dziennym. Wykladowcy zachowuja sie jakby pracowali tam za kare. Jezeli bedziesz przytakiwac wykladowcom i brac udzial w ich smieszkowaniu na temat dziewczat i lechtac ich ego-to miejsce dla ciebie. Jezeli nie-szkoda czasu i pieniedzy. Ps ta szkola to nepotyzm i kolko wzajemnej adoracji.
Anita
Czy studiował ktoś Projektowanie Wnętrz na studiach podyplomowych? Jakie są Wasze opinie na temat tej uczelni?
23.05.2020
19.04.2020
Jan Kazimierz
Wspaniałe miejsce! Drugi dom. Jedyną rzeczą która mnie martwi jest fakt że kiedyś te studia będzie trzeba skończyć. Szczególnie polecam kierunek : fotografia i multimedia. Jeżeli interesuje cię fotografia, film , multimedia , videoart czy nawet performance - to miejsce dla Ciebie. Tutaj możesz poczuć się bezpiecznie. Nikt nie przejdzie Twoich marzeń buldożerem. Wykładowcy traktują Cię jak partnera do rozmowy. Szanują Twoja wizję. Nie ma głupich pomysłów. Twoja indywidualność to najcenniejsza cecha. Nie zmieniaj się ! Studiuj z nami !
Student
W pełni zgadzam się z Pati i Qaw. Uczelnia kształci na wysokim poziomie, warunki studiowania są bardzo dobre, tylko żeby coś dalej osiągnąć, trzeba przede wszystkim ciężko na to pracować, tak jest na każdej wymagającej uczelni. Pozdrawiam.
22.02.2020
28.01.2020
Pati
Bardzo dobra szkoła. Rozwój zależy przede wszystkim od studenta. Oceny nie są tak ważne, liczy się własna indywidualna praca, konkursy itp. Jak widzę te wszystkie nie przyjazne komentarze poniżej to zasmuca mnie fakt, ze ludzie wymagają od wykładowców i jednostek wyższych jakby była to podstawówka. Nikt tutaj nikogo nie prowadzi za rączkę. Studenci są zawsze wszędzie miłe widziani, wystarczy tylko chcieć i porozmawiać. Każdemu jest łatwo napisać coś niemiłego obwiniając w tym inne osoby za swoje lenistwo, ech. Pozdrawiam, wydział wzornictwa i architektury :)
Asia
Martwią mnie opinie, które czytam. Chciałam iść na tkaninę i ubiór. Opinie są zniechęcające, zaczynam myśleć o innej ASP:(
02.12.2019
06.10.2019
Qaw
Jestem studentem architektury wnętrz III roku, inni uważają że poziom jest niski... Ale to studenci powinni dawac od siebie dużo... Mam wrażenie ze większość ludzi chca rzeczy podanych na tacy. Ja osobiście polecam bardzo tą uczelnie, daje dużo możliwości jeżeli tylko sie chce.
Kasik
Czy możecie powiedzieć coś więcej o grafice na tej uczelni? Sporo tu różnorodnych opinii o tej uczelni a chciałabym się dowiedzieć jak wygląda studiowanie tego kierunku.
24.09.2019
27.08.2019
Srak
sdsdsd Bez względu na tryb studiów, poziom na tym wydziale jest żenująco niski. Nigdy nie było mi dane spotkać bardziej skorumpowanego środowiska niż to na uczelni. Sugeruję poczytać poniższe komentarze bo są trafione w punkt. Pozdrawiam.
sdsdsd
Hej. Czy ktoś może powiedzieć jak stoi Projektowanie Wnętrz na podyplomówce?
26.08.2019
09.06.2019
waldemar22
ASP w Łodzi to dziwna uczelnia. Zgodzę się, że lata świetności ma dawno za sobą. Osoby odpowiedzialne za jakość kształceni Kawałek po Kawałku rozkładają szkołę ma łopatki. Opinia łódzkiej ASP w środowisku jest bardzo słaba. Program na studiach marny, a wizerunek i promocja leżą. Lepiej się otoczyć miernymi ale wiernymi niż iść do przodu i coś tworzyć. Szkoda...
maturzystka
Ja wybieram się w tym roku na ASP w Szczecinie (Akademia Sztuki), znalazlam ich instagram i mają mega prace, a studenci sami szyją i robia buty od 1 zajec: https://www.instagram.com/fashion_design_as_szczecin/ Popytalam znajomych i niestety mówią to co wy :( Julka, zobacz sobie ich profil, bo wlasnie rekturuja!
23.05.2019
20.03.2019
Fred
Julko spędziłem na tej uczelni 5 lat i niestety muszę potwierdzić słowa poprzedniczek. Sama "uczelnia" miała swoje świetności w przeszłości, gdzie na jedno miejsce przypadało kilkunastu chętnych. Na tą chwilę uczelnia stara się o studentów za wszelką cenę, biorąc wszystkich jak leci. Wszystko to odbija się niestety na jednostkach, które mają ambicje i aspiracje do tego by się rozwijać. Sami nauczyciele, choć nie nadużywałbym tego słowa w tym przypadku, traktują swoją pracę jako łatwe źródło dochodu i miejsce spotkań i pogaduszek z frywolnymi studentkami. Dla mnie jest to oznaka braku profesjonalizmu. Głównym i nieoficjalnym "kryterium" oceny za projekt jest bliskość relacji między danym wykładowcą a studentką bądź wielkość wcięcia w dekolcie ( ͡° ͜ʖ ͡°). Te bardziej "wyluzowane" zwracają się do wykładowców po imieniu co im bezwzględnie pasuje. Robiąc bardzo dobry projekt możesz liczyć na to, że dostaniesz taką samą bądź gorszą ocenę niż koleżanka z grupy, która ma lepsze stosunki z wykładowcą ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wyznając prostą zasadę student - nauczyciel a nie koleżanka - kolega prędzej czy później zatracisz w Sobie tę iskrę, która na etapie wyboru studiów motywowała Cię do wyboru tej "uczelni". Wspomnę, że w gronie pedagogicznym były również perełki, które zarażały miłością do sztuki i chętnie dzieliły się wiedzą. Mógłbym napisać książkę o tej "uczelni" ale niestety ta rubryczka jest zbyt mała by pomieścić dramat mojego autorstwa. Studiowałem architekturę wnętrz, serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki.
Julka
Nie moge się uspokoić po czytaniu wpisów niżej, bo nie jestem w stanie sobe wyobrazic żeby taka UCZELNIA mogła mieć słabe opinie. Po prostu to mi się wydaje nierealne, niemożliwe, jakiś abstrakt. Przecież to AKADEMIA Sztuk Pięknych :-) Ja się tam wybieram, ja chcę tu studiować, i chce się cieszyć życiem wśród pozytywnych ludzi, zarówno wykładowców, jak i studentów. Dlaczego ASP ma tak niską ocenę? Niecałe 3 punkty na 10 to chyba żart? Kto daje takie noty? Niezadowoleni studenci? Czy ma wierzyć w to wszystko co piszecie? Jak zweryfikować te opinie? Iść na Uczelnię i zaczepiać jej studentów???
20.03.2019
07.02.2019
Aria
Hej Kasia! Jeśli chodzi o poziom uczelni prawda jest taka ,że jest on zaskakująco niski. Idąc tam na studia miałam wiele oczekiwań co do zajęć artystycznych z czego okazało się , że rysunek i malarstwo było tylko przez pierwszy rok studiów z niekompetentną osobą. Podobnie było z innymi zajęciami , programu uczyłam się sama w domu bo profesor który prowadził zajęcia sam dobrze nie znał programu więc jak miał go uczyć innych? Zajęcia z materiałoznawstwa to jakiś śmiech na sali...nic z nich nie wyniosłam tak jak i wszyscy moi rówieśnicy. Kompozycji nawet nie mieliśmy ,a prawda jest taka ,ze jest to podstawa wszystkich kierunków artystycznych i w późniejszej pracy. Profesorowie bardziej zwracają uwagę na wygląd studentek niż to co one przynoszą na korekty. W pewnym momencie miałam wrażenie ,że na uczelni wykładają osoby którym mówiąc delikatnie 'w życiu nie wyszło' więc wzięli się za nauczanie .Konkursy na asystentów są z góry przesądzone i mimo ,ze startują w nich osoby które mają doświadczenie i talent to wygrywają osoby które mają lepsze znajomości i kompletny brak wiedzy , niestety. Mówiąc w skrócie nie marnuj swojego cennego czasu na tej uczelni. Ja niestety czasu nie cofnę :)
kasialodz
Cześć! Możecie coś powiedzieć o poziomie studiów na ASP w Łodzi, czy poza ofertą edukacyjną szkoła coś oferuje?
28.01.2019
28.08.2018
student
Czy studiował ktoś Architekturę Wnętrz na studiach podyplomowych? Jakie są Wasze opinie na tej uczelni? Lepiej wybrać ASP Łódź czy ASP w Warszawie? Pomóżcie ;)
heroina
Marku, nie marnuj czasu i pieniędzy...
26.08.2018
17.08.2018
Marek
Czy jest ktoś z doświadczeniem z grafiką niestacjonarnie? Ciężko i czy w ogóle warto jest się dostać?
Mila
Niestety, nie sposób się nie zgodzić z przedmówcami. Po licencjacie na Architekturze Wnętrz nachodzi mnie tylko jedna refleksja - mogłam się tego wszystkiego spokojnie nauczyć przez pół roku w domowym zaciszu. Od studenta oczekuje się, że wszystkiego nauczy się sam. Nie rozmawia się o materiałach, nigdy nie słyszałam wykładu na temat panujących trendów. Jedyny program projektowy, który wałkuje się od pierwszego roku to SketchUp, z którym ciężko gdziekolwiek później ruszyć. W zasadzie te studia to samowola. Co z tego, że zajęcia prowadzone są przez wykładowców, którzy są czynni w zawodzie i posiadają ogromną wiedzę praktyczną, skoro nie chcą się nią dzielić ze studentami. Dodatkowo na AW większość wykładowców to ludzie po politechnice, stąd zupełnie nie obchodzi ich życie uczelni, sztuka i inne ;) Największym plusem tej uczelni są cudowni ludzie, którzy na niej studiują. Jedynie dla nich warto się tam zapisać ;)
29.06.2018
13.06.2018
ASP Łódź, to Tytanik
Zmienia ludzi tak jak pieniądze... Wykształciła wielu wybitnych artystów, posiada wyjątkową historię, której mogą pozazdrościć inne prestiżowe uczelnie artystyczne. Niestety jej dzisiejsza historia, jest pisana przez materialistów, niewidzących a jedynie wiedzących "artystów". Posiada ona jeszcze garstkę wybitnych wykładowców, jednak ci stawiając opór jej źle obranym dziś kierunkiem, przestali się liczyć, nie są szanowani. Władza uczelni wspiera tych, którzy popierają idee biurokratyczno-materialnego jej kierownictwa. Problem złej organizacji toku nauczania, dotyka wszystkich wrażliwych i przede wszystkim widzących a nie jedynie wiedzących studentów. Dzisiejszą ASP w Łodzi, jej strukturę i funkcjonujące w niej systemy, uważam za kompromitacje. Dziś jest to urząd, wypłukujący wrodzoną twórczość, wrażliwość, oryginalność, kreatywność... Jej twórcze owoce, jak słusznie zauważyli zwiedzający podczas tegorocznej nocy muzeów, to prace ludzi, którzy najwidoczniej nie lubią tworzyć i robią to na „odwal się”. Niestety takie na odwal się prace są prezentowane cały czas i wszędzie gdzie tylko się da. Nie ma tu gdzie podpatrywać dobrze zorganizowanych formalnie prac. Absolwenci mimo należnego im prawa do korzystania z pracowni dwa lata po ukończeniu studiów, dostają zakazy na twórcze działania nawet w pracowniach dyplomowych. Tak jak przez złą organizacje toku nauczania studenci Tkaniny i Ubiory nie potrafią nawet nawet poprawnie uszyć ubrań, (ci bogatsi zlecają szycie oczywiście krawcom), tak studenci malarstwa, nie potrafią poprawnie namalować człowieka (po studiach tym bardziej). Studia na Wydziale Wzornictwa i Architektury Wnętrz, to równie wielka porażka. Studenci mają problem z podstawową wiedzą o materiałach jak i nowoczesnych technologiach. Przed rozpoczęciem nauki, warto zobaczyć prace dyplomowe innych uczelni, nie tylko w Polsce. Zobaczyć jak nisko stoimy, jaki jest progres absolwentów Liceów Plastycznych na przykładzie dyplomów z LP w zestawieniu z dyplomami ASP. Wiele tych wad rodzi się ze zbytecznie rozrośniętego programu, w którym brakuje czasu na to, co naprawdę istotne lub zbyt małej ilości godzin dla specjalizacji (w zależności od wydziału). Największym plusem tej uczelni jest to, że można b. łatwo się dostać, niekiedy na jedno miejsce przypada pół osoby. :) Jeśli twoim marzeniem jest budowanie potrzebnej Polsce i światu historii sztuki, to z pewnością zrobisz to nie wchodząc na pokład tego Tytanika.
kandydatka
marzą mi się studia tutaj .... tylko boję się przyszłości po skończeniu studiów, gdzie pracują absolwenci? ile zarabiają?
19.05.2018
17.05.2018
absolwent
Weruunia - lepiej nie trać czasu na tę uczelnię... poziom na tym wydziale jest przerażająco niski. Wykładowcy urządzają sobie wesołe pogawędki ze studentkami. Nie ma tam czasu na to żeby czegokolwiek, kogokolwiek nauczyć. Wystarczy spojrzeć sobie na listy laureatów konkursów... i chyba więcej pisać tutaj nie muszę. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru studiów.
Admin
Komentarz usunięty.
17.05.2018
15.04.2018
Weruunia
Hej jestem na 3 roku architektury wnętrz na uniwersytecie zielonogórskim, i zastanawiam się nad magisterską w Łodzi. Czy ciężko jest się dostać i czy dużo chętnych jest?
lena87
Witam, jestem zainteresowana studiami podyplomowymi na kierunku projektowanie graficzne. Czy ktoś może studiował ten kierunek na łódzkiej ASP? Ma jakieś doświadczenia z tą uczelnią? Jakie jest podejście profesorów do studentów i czy można faktycznie wynieść z takich studiów sensowną wiedzę zwłaszcza z nauki obsługi programów graficznych, czy całość jest tylko przykrywką a głównie wpajana jest teoria typu historia plakatu. Bardzo proszę o szczere odpowiedzi jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie.
10.09.2017
05.08.2017
Admin
Komentarz usunięty.
Nie radzę -_-
Nie radzę iść na drugi stopień do Łodzi, jeżeli jesteście z innej uczelni. Niestety tylko zdzierają kasę za egzamin, i nikt nie mówi że osoby które tam studiowali na I stopniu nawet nie mają egzaminu wstępnego na II stopień. Dziwi mnie to że dostałam się na ASP do Krakowa, a do Łodzi nie, ale już znam przyczynę tego. Przykro mi że straciłam czas i siły i pieniądze.
11.07.2017
11.07.2017
Jak jest?
To która ASP w Polsce jest ok?
iii
Hej, czy jakiś student mógłby wypowiedzieć się na temat uczelni? Jestem bardzo ciekawa jaki poziom ma uczelnia, szczególnie kierunek grafika,
22.05.2017
07.04.2016
zagubiona
hej :) jestem zainteresowana architekturą wnętrz na ASP w łodzi . w tym roku kończe liceum zwykłe , nie plastyczne i jestem w trakcie przygotowywania teczki . Jakie prace głownie powinny się w niej znaleść? i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna ?
:)
A może ktoś coś o architekturze wnętrz? Chce iść do Łodzi na ASP ale nie chce pójść tam żeby się dowiedzieć ,że jest niski poziom i żałować ..a nigdzie nie pisze o poziomie edukacji w tej szkole;/
30.11.2014
02.11.2014
olgaolga
Hej pytanie do tych którzy wybrali się na magisterkę z architektury wnętrz na ASP w Łodzi. Powiedzcie jak wygląda rekrutacja na II stopień. Czytałam że na rozmowie kwalifikacyjnej są zadania z projektowania.. Jak to wygląda.. Dostaje się temat i trzeba coś na szybko zaprojektować? I czy rozmowa obejmuje też wiedzę teoretyczną stricte z projektowania. Aha i czy ciężko jest się dostać (tym bardziej osobie po edukacji artystycznej a więc nie po kierunku projektowym) czy jest dużo chętnych na jedno miejsce. Pomóżcie, odpowiedzcie, naprawdę potrzebuję tej informacji. Z góry ogromne dzięki ;)
magda
Hej. Planuje za rok startować na asp na kierunek:tkanina i ubiór. Jak najlepiej sie przygotować jeżeli nie mam możliwości chodzić na zajęcia przygotowawcze, ponieważ jestem ze śląska?? I czy ktoś wie ile ludzi dostaje sie na rok?
08.07.2013
25.06.2013
kasia
ta szkoła ma już tylko prestiż, który wypracowany został przez poprzednie pokolenia wykładowców. studiowałam na kierunku "moda stylizacja trendy" w formie studiów podyplomowych. wykładowcy nie przedstawiają praktycznie żadnego programu, po pierwszych wprowadzających zajęciach każde kolejne wyglądały tak samo: "szanowna pani profesor" oceniała prace przyniesione przez studentów sama nic nie demonstrując i nie robiąc jako wykładowca. i tak na każdym przedmiocie, banda niekompetentnych osób które umyśliły sobie "jak zarobić po godzinach aby się nie narobić" - tak utworzono kierunek "moda stylizacja trendy" szczególnie pani Sylwia S, tak samo Dorota S. - prowadzące najważniejsze zajęcia. ASP w Łodzi pożal się boże uczelnia, która niczego nie uczy. Może kiedyś było inaczej. odradzam ten kierunek ponad 5 tys zł w błoto.
marcin luli
ktoś, kto już studiuje na ASP w Łodzi może napisać jak w jego przypadku wyglądał proces rekrutacji? Chce się dostać i chce zwiększyć swoje szanse na dostanie się dlatego pytam co robić Dzięki za odp
18.05.2013
29.04.2013
L
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jedną sprawę? Może to oczywiste, ale nie mam pojęcia, o co chodzi z dokumentem potrzebnym do rekrutacji na asp na rok akademicki 2013/14 "Kserokopia dyplomu potwierdzającego uzyskanie tytułu laureata III etapu Ogólnopolskiego Przeglądu Plastycznego organizowanego przez Centrum Edukacji Artystycznej w Warszawie(...)". Nie chodziłam do liceum plastycznego, więc nie brałam nigdy w czymś takim udziału. Chcę dostać się na ubiór, czy ten dokument jest naprawdę konieczny?
Ola
Koleżanka studiowała w Akademii Sztuk Pięknych im. Władysława Strzemińskiego w Łodzi. Mówi, że było całkiem przystępnie, zajęcia są ciekawe, profesorowie itd też bardzo w porządku. Ale najważniejsze jest chyba to, że jest rok po skończeniu studiów ona już pracuje w zawodzie. Może na razie nie zarabia kokosów ale nie narzeka :)
16.04.2013
08.11.2012
materac
A co powiecie o wydziale Grafiki i Malarstwa? studiowałem na wydziale malarstwa w Warszawie i byłem bardzo zadowolony. Dlatego gdy zobaczyłem, że i w Łodzi jest podobny wydział zainteresowałem się tym tematem :) Jest tu ktoś, kto tam studiuje? Będę wdzięczny za każdą informację :P
wydzial tkaniny i ubioru
szukam informacji od studentow, ktorzy studiuja na Wydziale Tkaniny i Ubioru, zalezy mi na informacjach wszelkich jak jest, jakien zajecia, czego sie uczycie w praktyce? zstanawiam sie nad Lodzia albo Warszawa, bo mam tak samo daleko i tu i tam, z gory dziekuje za kazda wskazowke, moje gg 5672351
10.10.2012
19.08.2012
osa
Zawsze chciałam studiować na asp, tak jak jola, no i w koncu to marzenie sie spelni. dostalam sie i bede juz teraz studentka łódzkiej uczelni! z niecierpliwoscia czekam na październik zwiastujący początek pierwszego roku studenckiego i mam nadzieje że się nie zawiodę!
jola
Właściwie to od przedszkola chciałam iść na ASP, ale wtedy moi rówieśnicy chciali zostać policjantami i strażakami, a rówieśniczki modelkami. Od tego czasu im zmieniły się marzenia, a moje pozostały takie same:) teraz już wiem że zacznę tu studia od października i wprost nie mogę się doczekać!
11.08.2012
30.07.2012
malarka
Nie spodziewałam się że studiowanie malarstwa będzie taką przeprawą. Miałam nadzieję, że będzie tu więcej malowania, mniej nauki, ale niestety trochę sie rozczarowałam. W sumie to dobrze, w życiu nie może być za lekko żeby się człowiek za bardzo nie przyzwyczaił !
Ania
Może ktoś mi powiedzieć jak wygląda rekrutacja? Czy nasze prace są oceniane "ot tak", czy są podane konkretne kryteria i potem omawiają co było nie tak?
03.07.2012
30.05.2012
brejk
Mnie najbardziej interesowałaby ceramika, coś więcej na ten temat?Słyszałem, że po tym ASP jest Michał Pauli, jak ktoś nie kojarzy, to ten od kary śmierci w Tajlandii. Stąd też moje zainteresowanie tym ASP. Czekam na swoją przygodę, mam nadzieję, ze ŁDZ to nie tylko szarość ulic i bloków, ale różnorodność kolorów w sercach i umysłach mieszkańców oraz studentów. Vive l'arte !
elania
Proszę bardzo: Grafika i Malarstwo, Tkanina i Ubiór, Wzornictwo i Architektura Wnętrz, Sztuki Wizualne. Poszukaj w rekrutacji, skoro chcesz iść na te studia - tam wszystko jest. Naprawdę świetna szkoła, zwłaszcza tkanina i ubiór na ogromny plus !
05.05.2012
11.02.2012
Plocia
Przeszlam na stronke internetowa ASP, ktora na pierwszy rzut oka jest bardzo ladna. Ale gdy zaczelam szukac kierunkow, to ich nie widze. Przeklikalam sie przez Wydzialy, sa tam rozne informacje, ale nie ma kierunkow, nawet jakies dziwne bloki poodpalalam, tabelki sa puste, a ja tylko chce isc na wzornictwo...
Pola
Bardzo ciekawie brzmi kierunek studiów podyplomowych Sztuka Uczenia Sztuki. Czy ktoś może się podzielić doświadczeniem?
16.01.2012
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu