UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (199)
Ewa
Czy ktoś studiował podyplomówki na tym wydziale? Jak organizacyjnie oceniacie?
11.02.2021
04.02.2021
xyz
Polecacie bardziej Analityke Biznesu czy Rachunkowosc?
stypendium
czy trudno na WZ o stypendium rektora? Otrzymuje się je dopiero na 2 roku?
03.02.2021
03.02.2021
Karol
Biorę pod uwagę analitykę biznesu i prawo podatkowe. Podzielcie się opiniami.
@Piotr
Cześć, możesz napisać maila z zapytaniem na adres: rekrutacja.wz@uni.lodz.pl
21.01.2021
19.01.2021
Piotr
Cześć, ma ktoś informacje jaki był próg w tamtym roku na kierunek Finanse i Inwestycje?
@stud
Jak najbardziej, ponieważ w programie studiów są takie przedmioty jak m.in. technologie big data, bazy danych, wprowadzenie do eksploracji danych w biznesie czy uczenie maszynowe w zagadnieniach biznesowych, które dadzą ci podstawy do pracy na stanowisku analityka big data. Jednak w programie studiów nie zauważyłem przedmiotów związanych stricte z programowaniem (np. język Python, R, Scala), które są bardzo często wymagane przez pracodawców, więc warto by było podczas studiów samodzielnie przy pomocy różnych książek czy kursów online zdobyć umiejętności w tym zakresie. Możesz również dodatkowo po skończeniu tego kierunku studiów licencjackich/magisterskich lub w trakcie studiów magisterskich iść na roczne studia podyplomowe (to są studia tylko w trybie zaocznym) z tego zakresu na kierunku Data Science na Politechnice Łódzkiej czy Analiza Danych i Data Mining na WMII UŁ, ponieważ tutaj poznasz tematy takie jak sztuczna inteligencja czy podstawy innych języków programowania jak np. Python czy R, które są często wykorzystywane w analizie danych/big data. Nie mniej, kierunek cyfryzacja i zarządzanie danymi w biznesie jest warty uwagi, ponieważ ma sporo praktycznych przedmiotów z zakresu big data i pozwoli ci na poznanie wielu ważnych zagadnień z tej dziedziny.
18.01.2021
17.01.2021
stud
czy po cyfryzacji mozna pracowac jako analityk big data?
@gabi
Myślę, że cyfryzacja jest bardziej przyszłościowa ze względu na jej technologiczno - biznesowy charakter. Takie połączenie jest i i będzie cennym dla pracodawców. Z kolei rachunkowość również jest kierunkiem, po którym bez problemu znajdziesz pracę, ponieważ każda firma potrzebuje specjalistę od finansów, dobrzy księgowi/biegli rewidenci zawsze będą poszukiwani, bo pewnych procesów nie da się w pełni zautomatyzować, a prawo podatkowe czy ustawy i przepisy cały czas się zmieniają. A jeśli chodzi o opłacalność, podejrzewam, że masz na myśli wynagrodzenia. Zarówno po pierwszym jak i po drugim kierunku zarobisz bardzo dobrze, jeśli będziesz w tym dobra, będziesz się dalej po studiach w danym kierunku rozwijać, dokształcać i zdobędziesz kilka lat doświadczenia. Koniecznie szlifuj angielski, to bardzo pomoże, a wręcz często będzie niezbędne w znalezieniu dobrze płatnej pracy. Wybierz to, co wydaje Ci się bardziej interesujące :)
11.01.2021
11.01.2021
gabi
A uważacie, że bardziej przyszłościowa/opłacalna jest rachunkowość czy cyfryzacja?
@xxx
Hej, na pewno powinnaś próbować, bo na wiele kierunków na WZ progi są stosunkowo niskie (około 150-200 pkt). Ale np. na zarządzanie czy marketing było w zeszłym roku ponad 7-10 osób na miejsce, więc tutaj próg na pewno był wyższy, a jaki był dokładnie, można napisać na adres: rekrutacja.wz@uni.lodz.pl Myślę, że jak napiszesz to rozszerzenie na min. 60/70% to już na pewno na zdecydowaną większość kierunków się dostaniesz :)
11.01.2021
11.01.2021
xxx
Myślicie, że dostanę się na WZ pisząc tylko jedno rozszerzenie na maturze? (j. angielski)
@gabi
Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo to zależy, co wolisz/jakie masz predyspozycje. Oba kierunki są dość wymagające jeśli chodzi o ilość nauki, ale ma to wymierne korzyści później po zakończeniu studiów i znalezieniu pracy. Cyfryzacja wymaga oprócz zagadnień biznesowych, poświęcenia większej ilości czasu kwestiom z zakresu IT tj. bazy danych, big data, analiza biznesowa itp. Rachunkowość to z kolei liczenie kosztów i innych wskaźników finansowych z gotowych wzorów, bilans, zapamiętywanie ustaw i zapisów standardów rachunkowości czy prawa podatkowego, więc tu masz styczność z liczbami ale też i z zagadnieniami prawnymi. Pytanie co wolisz/w czym mogłabyś się czuć lepsza, i ten wybrany kierunek okaże się "łatwiejszy". Powodzenia ;)
09.01.2021
08.01.2021
gabi
A trudniejsza jest rachunkowość czy cyfryzacja? mam tu na myśli ilość nauki itd.
@Kuba
Myślę, że po tym, co najbardziej Cię interesuje i do czego masz predyspozycje, bo wtedy będziesz w tym dobry, a specjaliści z dużą wiedzą z danej dziedziny, odpowiednimi umiejętnościami i pomysłami zawsze będą dobrze opłacani. Jeśli jednak chodzi o kierunki z przyszłością i z dość dużą łatwością znalezienia pracy związanej z kierunkiem studiów, to od najbardziej przyszłościowych: cyfryzacja i zarządzanie danymi w biznesie, automatyzacja procesów biznesowych, lingwistyka dla biznesu, rachunkowość, logistyka, analityka biznesu, zarządzanie zasobami ludzkimi, marketing ;) Przejrzyj sobię na stronie wydziału poszczególne kierunki i opisy, programy studiów (na stronie konkretnego kierunku, na dole strony niebieski link) i przede wszystkim pomyśl, czy np. jesteś bardziej introwertykiem (cyfryzacja i zarządzanie danymi, automatyzacja procesów biznesowych, rachunkowość, analityka biznesu) czy może bardziej ekstrawertykiem (marketing, logistyka, lingwistyka dla biznesu, zarządzanie zasobami ludzkimi), czy wolisz częsty kontakt z ludźmi/klientami (tu o dziwo wszystkie kierunki, ponieważ każdy wymaga interakcji z drugim człowiekiem ;) ale przede wszystkim: lingwistyka dla biznesu, marketing, zarządzanie zasobami ludzkimi, logistyka), czy bardziej wolisz pracę w skupieniu/przy komputerze/analizach ( tu również każdy kierunek, ponieważ po każdym z tych kierunków raczej część czasu będziesz spędzał przed komputerem i w skupieniu, ale jednak przede wszystkim po takich kierunkach jak: cyfryzacja i zarządzanie danymi w biznesie, rachunkowość, automatyzacja procesów biznesowych, analityka biznesu). To od twojego charakteru/predyspozycji powinien zależeć wybór ;) Powodzenia!
05.01.2021
04.01.2021
Kuba
Po którym kierunki na WZ można liczyć na najwyższe zarobki?
@Lila
Oczywiście miałem na myśli, że pracy po cyfryzacji na pewno NIE zabraknie :D
04.01.2021
04.01.2021
@Lila
Hej, z tych dwóch kierunków większe szanse na znalezienie dobrze płatnej pracy będziesz miała po kierunku cyfryzacja i zarządzaniu danymi w biznesie, ponieważ zdobędziesz tam praktyczną wiedzę z zakresu big data, baz danych czy automatyzacji procesów biznesowych, a to są dzisiaj tematy na topie w dużych korporacjach, a niedługo pewnie też w mniejszych przedsiębiorstwach, więc pracy po tym na pewno zabraknie. Analityka biznesu jest według mnie jak najbardziej dobra, ale jako drugi, uzupełniający kierunek, np. po finansach, logistyce czy zarządzaniu, aby na podstawie szerokiej wiedzy z danej dziedziny móc analizować dane z tej właśnie dziedziny. Co do wymagań wstępnych z matematyki, są one wymienione w komentarzu pod twoim zapytaniem, tytuł "@Agnieszka" ;). Co do wiedzy wstępnej z zakresu IT, wiedza z zakresu informatyki na poziomie podstawowym ze szkoły średniej spokojnie wystarczy ;) Powodzenia!
Lila
Hej, co sądzicie o kierunkach cyfryzacja i zarządzanie danymi w biznesie oraz analityka biznesu? Zależy mi na kierunku który pozwoli mi po prostu dobrze zarabiać i nie będę miała problemu ze znalezieniem pracy. Nie mam szczególnie zainteresowań dlatego nie mogę się zdecydować którą dziedzinę bym wolała. Czy trzeba dobrze znać matematykę i informatykę, czy na studiach uczą tych przedmiotów od podstaw i da się to ogarnąć bez wcześniejszej znajomości? (z matematyki przerabiam tylko podstawę a informatyki praktycznie nigdy nie miałam)
04.01.2021
20.12.2020
@Agnieszka
Cześć :) Działy z liceum jakie powinnaś dobrze znać, aby poradzić sobie na matematyce na WZ to: funkcje (różne rodzaje: liniowa, kwadratowa, potęgowa, wymierna, wykładnicza, logarytmiczna), równania i nierówności, logarytmy. Niektóre z tych funkcji, które wymieniłem, są tylko na rozszerzeniu. Poziom podstawowy z liceum trzeba mieć z tych działów dobrze opanowany i to w zasadzie powinno wystarczyć, bo takie są wstępne wymagania ;) Ale żeby było na początku studiów łatwiej, polecam pouczyć się tych działów na poziomie rozszerzonym, uzupełniając je o tematy: logika matematyczna, wielomiany, granice, pochodne. To są tematy, które są przerabiane na matmie w liceum na poziomie rozszerzonym, a na studiach na kilku pierwszych zajęciach, więc jak je dość dobrze opanujesz przed studiami, to będzie ci dużo łatwiej na początku. Po opanowaniu tych zagadnień zdecydowanie nie powinnaś mieć jakichkolwiek problemów, żeby opanować nowe zagadnienia. Powodzenia ;)
Agnieszka
Cześć, zamierzam w przyszłym roku iść na logistykę, nie jestem zbyt dobra z matmy wiec mam pytanie co polecacie pouczyć się przez ten rok aby w czasie roku akademickiego było mi trochę lżej ? Pozdrawiam
20.12.2020
18.12.2020
@Patrycja
Studia zaoczne odbywają się w soboty i niedziele co tydzień/co dwa tygodnie. Link: httppp://zarzadzanie.uni.lodz.pl/tabid/1731/Default.aspx Jak zjedziesz sobię niżej, zobaczysz nagłówek "studia niestacjonarne zaoczne" i wchodząc w poszczególne kierunki, możesz zobaczyć plan zajęć, godziny zajęć i dni, które się odbywają zajęcia. Logistyki niestety nie studiuję, więc o samym kierunku nie mogę się wypowiedzieć. Jeśli natomiast chodzi o późniejsze perspektywy pracy, to w Łodzi, ale również w innych miastach, pracy po tym kierunku jest dużo, więc raczej bez problemu ją znajdziesz. Ważną umiejętnością jest dobra znajomość języków: przede wszystkim angielski, niemiecki również dość często się pojawia jako wymagany/mile widziany. Jak w poprzednim komentarzu, również polecam wejść na pracuj.pl wybrać kategorię "łańcuch dostaw" i sprawdzić, jakie wymagania mają pracodawcy na stanowiskach związanych z logistyką i dążyć do tego, aby je spełniać pod koniec/po ukończeniu studiów, powodzenia :)
@oliwka
Cześć, jeśli chodzi o najciekawsze kierunki, to raczej pominę, bo to zależy co Ty lubisz i co Ciebie interesuje ;) Jeśli chodzi o kierunki, po których stosunkowo łatwo jest znaleźć pracę "w zawodzie", to wymieniając od tych, po których według moich obserwacji na pracuj.pl jest stosunkowo najwięcej ofert pracy, to: rachunkowość, lingwistyka dla biznesu, cyfryzacja i zarządzanie danymi w biznesie, logistyka, zarządzanie zasobami ludzkimi, analityka biznesu, marketing, automatyzacja procesów biznesowych, finanse i inwestycje. Co do reszty kierunków, ofert jest po nich bardzo mało, ale jeśli bardzo Ci zależy, żeby któryś z nich wybrać, to czemu nie. Oczywiście zanim się zdecydujesz na wybór, poczytaj o tych kierunkach na stronie wydziału zarządzania UŁ, przejrzyj plany studiów (po wejściu w dany kierunek, na dole, niebieskie linki do pobrania) i przede wszystkim zastanów się jakie masz predyspozycje, czy wolisz raczej przedmioty biznesowo-spoleczne czy może jednak wolisz iść w kierunku biznesowo-analitycznym, biznesowo-IT, czy finansowym. Bo jeśli w czymś będziesz dobra i będzie cię to interesować, to zawsze będziesz miała pełne ręce roboty po studiach :) Polecam wejść sobie również na pracuj.pl i zobaczyć według wybranej kategorii, jakie są oferty, jakie wymagania zarówno merytoryczne jak i co do osobowości/charakteru mają pracodawcy na wybranych stanowiskach, jakie zadania mogą cię czekać na danym stanowisku. Powodzenia w wyborze i pozdrawiam ;)
18.12.2020
18.12.2020
oliwka
Hejka, od dłuższego czasu myślę nad studiowaniem na WZ ze względu na dobre opinie i małą ilość godzin. Który z kierunków uważacie za najciekawszy albo najbardziej przyszłościowy (studia po ang. odpadają)? Uprzedzając; nie mam specjalnych zainteresowań i przez to nie mogę się zdecydować.
Patrycja
Hej, jak wyglądają studia zaoczne? Zależy mi jakby ktoś mógł tez opowiedzieć o kierunku - logistyka.
17.12.2020
11.12.2020
@Matylda
Odpowiedzi na wiele z Twoich pytań możesz znaleźć niżej w komentarzach pomiędzy dniami 30.03.2020 a 28.04.2020 oraz w dniu 20.05.2020 - tam znajdziesz porównania pomiędzy kierunkami, które wymieniłaś oraz dodatkowo z kierunkiem FiR na wydziale Ek-Soc. Dodam, że jeśli chodzi o ilość miejsc pracy po każdym z tych dwóch kierunków, myślę, że zarówno w Łodzi jak i innych miastach, więcej ofert pracy jest po kierunku rachunkowość. Po finansach i inwestycjach możesz iść w kierunku doradztwa inwestycyjnego, bankowości inwestycyjnej, fuzji i przejęć, a takie oferty zdecydowanie znajdziesz w Warszawie. W miastach regionalnych już jest dużo gorzej z pracą w tych obszarach. Co do ilości godzin zajęć w tygodniu, jest to około 15-20 godzin, z pewnością będziesz mieć dużo czasu wolnego na naukę i nie będzie jej aż tak bardzo dużo, ale też nie mało, ważna jest systematyczność od samego początku, żeby nie narobić sobie zaległości. Co do progów, napisz do działu rekrutacji, adres: rekrutacja.wz@uni.lodz.pl . Programy studiów do pobrania znajdziesz na stronach poszczególnych kierunków na stronie WZ. Pozdrawiam ;)
matylda
Hej, od pewnego czasu zastanawiam się nad studiowaniem na tym wydziale. Waham się między rachunkowością a finansami i inwestycjami. Który z nich jest bardziej przyszłościowy? Czy ktoś z was poleca ten kierunek? Czy jest bardzo dużo nauki (dzienne)? Ile mniej więcej trzeba zdobyć punktów, żeby się dostać?
08.12.2020
03.12.2020
@Sandra
Hej, niestety nie studiuję marketingu na WZ, ale polecam odnaleźć na Facebooku "MarkeTEAM" - to jest koło naukowe działające w obszarze marketingu na tym wydziale. Na pewno są w nim studenci kierunku marketing - napisz do nich wiadomość z zapytaniem, na pewno znajdzie się ktoś kto odpowie na Twoje pytania ;)
Do "Gosia"
Rachunkowość i zarządzanie finansami są na drugim stopniu, a rachunkowość na pierwszym. RiZF to naturalna kontynuacja rachunkowości czy finansów i inwestycji po pierwszym stopniu. Nazwa zarządzanie finansami pewnie wiąże się z tym, że do wyboru mamy m.in. takie specjalizacje jak: "menedżer finansowy", szczególnie dla osób po finansach i inwestycjach oraz "rachunkowość zarządcza/controlling", raczej dla osób po rachunkowości. Ponieważ przedmioty na tych specjalizacjach wiążą się w jakimś sensie z zarządzaniem finansami, to zapewne stąd taka nazwa kierunku ;)
03.12.2020
30.11.2020
Gosia
Czym się różni rachunkowość od rachunkowości i zarządzania finansami? To mocno zbliżone kierunki?
Sandra
Cześć, czy ktoś może się wypowiedzieć na temat Marketingu? Czy podczas tego kierunku jest dużo zajęć praktycznych z prowadzenia na przykład kampanii marketingowej i z wykorzystaniem narzędzi Google? Wiem, że to jest wymagane przez pracodawców, ale nie na każdej Uczelni tego uczą.
10.11.2020
03.11.2020
Marta
Trzeba swobodnie rozmawiać po angielsku, a słownictwo to kwestia czasu. Nie trzeba znać języka branżowego, żeby rozpocząć studia. Wszyscy wykładowcy mówią po angielsku, a studenci są z różnych zakątków świata, więc ich poziom języka też jest zróżnicowany. Na pewno jest to kierunek dla odważnych i ambitnych.
Amanda
Czy ktoś podjął się studiowania business management? Dajecie radę z zakresem angielskiego po liceum? Na pewno podczas zajęć jest dużo specjalistycznego słownictwa i trochę się obawiam o to. Dajcie znać jak wasze doświadczenia.
30.10.2020
22.10.2020
Marta
Dawniej był kierunek Zarządzanie publiczne, od 2018 jest to Zarządzanie miastem, pierwsi absolwenci ukończą w 2021 r.
Neo
Zarządzanie miastem to jakaś nowość? Czy są już absolwenci tego kierunku?
20.10.2020
22.09.2020
Marta
Przyjdzie pisemna decyzja z informacjami niezbędnymi.
Monika
Hej, jeśli dostałam się na rachunkowość niestacjonarnie. Jak wygląda założenie konta na usos? Gdzie dostaniemy jakieś informacje dotyczące planu zajęć? Co dalej robić? Dzięki za odpowiedż
21.09.2020
13.09.2020
@?
Tak, na Wydziale Zarządzania, na I stopniu w wysokości 3000 zł rocznie, na II stopniu 3200 zł. Jak klikniesz w konkretny kierunek, to trochę niżej jest informacja co do wysokości czesnego: https://rekrutacja.uni.lodz.pl/kierunki.php?op=show&tryb=katalog&p=1&sk=opis&sm=a&search=&kategoria=studia_5&aktywne=
?
Studia w języku angielskim są odpłatne
13.09.2020
09.09.2020
@Karolina
Po dobrym opanowaniu zagadnień z matematyki na poziomie podstawowym ze szkoły średniej spokojnie sobie poradzisz pod warunkiem regularnej pracy od początku studiów ;) Podaję link do strony kierunku, niżej na stronie jest link do programu studiów: http://zarzadzanie.uni.lodz.pl/Zasadyrekrutacji20152016/Istopie%C5%84/Analizaizarz%C4%85dzaniewbiznesieIst/tabid/1449/language/pl-PL/Default.aspx
Karolina
Czy na kierunku analityka biznesu są trudne przedmioty ścisłe i dużo liczenia?
09.09.2020
02.09.2020
Steve
Hej, na studiach magisterskich przedmiotu matematyka nie ma. Jest natomiast rachunkowość czy ekonomia menedżerska, gdzie jest trochę liczenia, ale to jest raczej prosta matematyka. Podaję link do strony kierunku, jak zjedziesz trochę niżej, jest plan studiów do pobrania. http://zarzadzanie.uni.lodz.pl/Home/IIstopie%C5%84/Zarz%C4%85dzanieIIststac/tabid/1456/language/en-US/Default.aspx
Marta
To super wynik! Powinno starczyć, w ostatnich latach to był poziom ok.370 pkt.
01.09.2020
30.08.2020
Steve
Witam. Mam pytanie odnośnie kierunku zarządzanie na UŁ na WZ-cie czy jest ciężko Waszym zadaniem. Czy studia są trudne do przejścia. Chodzi mi o 2 stopień jeśli ma to znaczenie. Jakie są przedmioty, czy jest matematyka czy inne przedmioty gdzie trzeba coś liczyć czy tylko przyswajanie wiedzy. Dzięki
Fred
Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa progów punktowych na Marketing na WZ? Według ich przelicznika na stronie rekrutacyjnej mam około 460 punktów.
29.08.2020
28.08.2020
Marta
Podziału dokonują pracownicy Dziekanatu i nie obowiązują tutaj żadne średnie, najczęściej po prostu podział alfabetyczny. Zdarza się tak, że na prośbę osoby, ktoś jest przepisywany z grupy do grupy i zamienia się z kimś.
@Kasia
Ile osób będzie chciało iść na rachunkowość, tyle pójdzie. Nie ma żadnego limitu osób ani na jedną specjalizację ani na drugą.
28.08.2020
26.08.2020
Kasia
Nie chodzi o fakt "nieruszenia" rachunkowości tylko o to że możliwe że więcej osób wybierze rachunkowość i zastanawiam się w jako sposób odbywa się podział na grupy. Domyślam się że może on nie być równy. Tylko decydować może np. średnia. Wiecie coś na ten temat? Dziękuję bardzo za pomoc :)
Marta
Do tej pory nie było takiej sytuacji, żeby nie ruszyła Rachunkowość.
26.08.2020
26.08.2020
@Kasia
Hm. Chyba że chodzi Ci o studia niestacjonarne. Jeśli tak, to z tego co wiem, po 1 roku są zapisy z podziałem na finanse i inwestycje i rachunkowość. Nie ma tam kryterium ilościowego, ile osób zapisze się na daną specjalność, tyle będzie ja robić.
@Kasia
Jeżeli dostaniesz się na rachunkowość w rekrutacji to idziesz przez całe studia programem rachunkowości. Na finanse i inwestycje jest oddzielna rekrutacja i nie ma możliwości żebyś nagle w środku roku została przeniesiona na kierunek inny niż się dostałaś w rekrutacji.
26.08.2020
26.08.2020
Kasia
Hm.. zależy mi na studiowaniu rachunkowości i dobrym przygotowaniu do pracy w księgowości. Mniej interesują mnie zagadnia związane z inwestycjami. Wiecie w jaki sposób odbywa się podział na grupy po 1 semestrze. Nie chciałabym znaleźć się w takiej sytuacji że ciężko będzie się dostać na kierunek rachunkowość ( np będzie więcej chętnych na rachunkowość niż finanse i inwestycje).
Marta
Wygląda to tak, że na studiach zaocznych studenci na pierwszym roku wybierają albo rachunkowość albo finanse i inwestycje, następnie powstają grupy. W zależności od liczby chętnych tworzone są grupy na dane kierunki.
26.08.2020
26.08.2020
@Kasia
Na studiach zaocznych program studiów na pierwszym roku jest wspólny dla kierunków rachunkowość oraz finanse i inwestycje (na studiach dziennych jest dokładnie tak samo, z tym, że tutaj kierunek wybierasz od razu podczas rekrutacji na studia). Pod koniec pierwszego roku dokonujesz wyboru, czy chcesz studiować rachunkowość czy finanse i inwestycje i wówczas od drugiego roku realizujesz program odpowiedni dla wybranego kierunku studiów :)
@v
Jeśli masz na myśli przygotowanie merytoryczne z liceum/technikum, aby dać sobie radę z materiałem z matematyki na studiach, to dobrze opanowane zagadnienia z matury na poziomie podstawowym w zupełności wystarczą :)
26.08.2020
25.08.2020
Kasia
A ja mam pytanie dotyczące rachunkowości zaocznie. Zauważyłam że na studiach dziennych jest rachunkowość a zaocznie jest to grupa kierunków finanse i rachunkowość. Jak to wygląda w praktyce?
v
Czy na zarządzanie konieczna jest matematyka rozszerzona na maturze?
25.08.2020
24.08.2020
Marta
Proszę wypełnić formularz na stronie http://zgloszenia.wz.uni.lodz.pl/rekrutacja-2020-2021-zadaj-pytanie/ w celu uzyskania takich informacji. :)
M
Jak w poprzednich latach wyglądały progi punktowe na kierunek business management?
23.08.2020
21.08.2020
Marta
Nie zawsze jest tak, że jeśli jest mało chętnych, to punkty są niskie. To zależy od kierunku.
Marta
Na Wydziale Zarządzania jest również kierunek Rachunkowość i zarządzanie finansami, a tam są 4 specjalności, które dają zwolnienia z egzaminów ACCA. To jest bardzo cenne. Warto sobie porównać siatki zajęć i dopasować do planowanej kariery zawodowej, żeby nie uczyć się tego, co będzie zbędne.
21.08.2020
21.08.2020
Marta
Proszę o wypełnienie formularza http://zgloszenia.wz.uni.lodz.pl/rekrutacja-2020-2021-zadaj-pytanie/ to udzielimy odpowiedzi :)
Marta
Powinno się udać na Zarządzanie miastem, a kierunek bardzo fajny . Powodzenia :)
21.08.2020
21.08.2020
@Miasto
Hej, myślę, że warto spojrzeć na statystyki rekrutacji i sprawdzić, na które kierunki jest w miarę mało chętnych tzn. liczba chętnych nie przekracza około 2 razy liczby miejsc. Co do Wydziału Zarządzania, największe szanse masz na kierunki: zarządzanie miastem czy automatyzację procesów biznesowych. Przede wszystkim kieruj się zainteresowaniami. Wklejam link do statystyk: https://rekrutacja.uni.lodz.pl/statystyki.php?op=&sk=naglowek&sm=&p=1 Powodzenia ;)
@Vnsh
Chodzi mi oczywiście o dane z zeszłego roku ;) Chociaż nie zawsze warto się nimi sugerować, ponieważ co roku ulegają one zmianie.
21.08.2020
21.08.2020
@Vnsh
Hej, na kierunki: zarządzanie miastem i ekomiasto progi będą niskie, około 200-300 pkt. Na te kierunki dostanie się większość, o ile nie wszyscy kandydaci. Co do zarządzania czy marketingu, progi na pewno będą wyższe. Warto spytać o dokładne dane mailowo w Dziale Rekrutacji Wydziału Zarządzania lub Ek-Soc w przypadku kierunku ekomiasto.
Miasto
Czy ma ktoś może informacje, na które kierunki mogłaby dostać się osoba z dosyć mierną maturą (Angielski PP 90+%, matematyka PP 48%, biologia PR 20%)?
20.08.2020
20.08.2020
Vnsh
Witam, czy orientuje się ktoś może ile mogą wynosić (około) progi punktowe na kierunkach: Zarządzanie, marketing, zarządzanie miastem i Ekomiasto?
Łucja
Hej :) Zastanawiam się nad wyborem kierunku Prawo podatkowe i rachunkowość na Wydziale zarządzania lub Finanse i rachunkowość na EkSocu, oba zaocznie II stopnia, jakieś opinie?
18.08.2020
16.08.2020
@Sandra
Nawiązując do samej kwestii języków obcych, na każdej uczelni publicznej istnieje taki wymóg, że absolwent studiów I stopnia powinien znać wybrany język na poziomie B2, a absolwent studiów II stopnia na poziomie B2+. Tak więc wybór kierunku nie ma tu znaczenia, bo czy wybierzesz rachunkowość, czy jakikolwiek inny kierunek ekonomiczny, na każdym z nich takie wymagania będą przed Tobą postawione. Poza tym warto pamiętać, że dzisiaj znajomość języka angielskiego to bardzo ważna, wręcz niezbędna umiejętność w m.in. działach finansowych większości firm, więc zdecydowanie warto nad tą umiejętnością popracować. Ścisłowcy też mogą nauczyć się biegle języka obcego, w końcu finansiści czy naukowcy w USA mówią biegle po angielsku, więc byli w stanie się tego języka nauczyć, tak samo Ty byłaś w stanie nauczyć się polskiego, więc również możesz nauczyć się angielskiego ;) Polecam dużo żywego języka, YT, TV, literatura, prasa np. bbc i tłumaczenie nieznanych słów czy zwrotów na stronie Reverso Context, tu masz słówka umieszczone w danym kontekście, więc dużo łatwiej Ci będzie zrozumieć, kiedy ich użyć i jak. Polecam również zakup słownika "Słownik rachunkowości, audytu i podatków" Romana Kozierkiewicza, okładka czerwono-niebieska. Oprócz słówek, znajdują się tam m.in korespondencja finansowa, opinia biegłego rewidenta, bilans. Wszystko oczywiście w wersji dwujęzycznej. Musisz sama próbować metodą prób i błędów, jakie metody najefektywniej na Ciebie działają. Dasz radę, trzymam kciuki!! ;)
Sandra
Jeżeli nie znam zbyt dobrze języka angielskiego ( nie jestem na poziomie B2) bo bardziej mam umysł matematyczny i nie mam do języków kompletnie głowy czy jest sens składać papiery na kierunek rachunkowość i zarządzanie finansami? Czy bardzo naciskają na język angielski na tym kierunku? I czy ciężko zdać przedmioty w języku angielskim? Bardzo proszę o radę.
15.08.2020
14.08.2020
@Sandra
Według planu zajęć na I roku jest przedmiot Decision Making, Introduction to Internal Audit - ale tylko w 2 specjalizacjach. Język lektoratu jest do wyboru - wybierasz tylko jeden. W tym roku był niemiecki i angielski, ale w poprzednim widziałam też hiszpański, więc zależy to od ilości osób chętnych na dany język.
Sandra
Czy na kierunku rachunkowość i zarządzanie finansami są przedmioty w języku angielskim?
14.08.2020
10.08.2020
Marta
Ja namawiam do wyboru Wydziału Zarządzania. W Katedrze Rachunkowości pracują bardzo cenieni specjaliści i praktycy, znają wszystkie bieżące przepisy, sami tworzą standardy rachunkowości w Polsce, opracowują ekspertyzy na zamówienie firm. Jest wiele wybitnych osób, które są bardzo cenione w tym środowisku. Studenci zdobywają ciągle jakieś nagrody w konkursach na najlepsze prace.
@Ania
Cześć, jak zjedziesz sobie do odpowiedzi z 20.05.2020, tam jest częściowa odpowiedź na Twoje pytanie, z tym, że z porównaniem do Finansów i Inwestycji na WZ;) Odnosząc się do Rachunkowości na WZ, jest to bardziej wyspecjalizowany kierunek niż FiR na Ek-Soc, co za tym idzie, wybór miejsc pracy nieco się zawęża, nie mniej, jeśli dobrze zrozumiesz, "o co w tym chodzi", po tym kierunku czeka Cię dobrze płatna praca. Po Rachunkowości na WZ będziesz świetnie przygotowana do pracy np. w działach księgowości, controllingu czy sprawozdawczości finansowej. Pracy na tych stanowiskach jest sporo zarówno w Łodzi jak i w innych miastach, więc raczej nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem pracy po tym kierunku. Z kolei FiR na Ek-Soc nie skupia się tylko na samej rachunkowości, ale pojawiają się również przedmioty związane z bankowością, rynkami finansowymi, ubezpieczeniami, finansami przedsiębiorstw czy podatkami (po wyborze specjalizacji strategie podatkowe). W zależności od wybranej specjalizacji (na Rachunkowości na WZ nie ma specjalizacji) możesz rozwijać się w wybranej przez Ciebie ścieżce. Ten kierunek również gwarantuje dobrze płatną pracę, pod warunkiem, że dobrze wykorzystasz czas na uczelni, chociaż to się akurat tyczy każdego kierunku :). Mogę tylko doradzić, że jeśli nie do końca jesteś pewna, jaką ścieżką konkretnie chciałabyś podążać, bezpieczniejszym wyborem jest FiR na Ek-Soc, bo jest bardziej obszerny i wszechstronny, spróbujesz tu wielu różnych obszarów, a później czy to na studiach magisterskich, czy podyplomowych, możesz się bardziej wyspecjalizować. Jeśli natomiast wiesz, że bankowość (niekoniecznie mam na myśli bycie Doradcą Klienta w oddziale banku, mam raczej na myśli stanowiska specjalistyczne w siedzibach banków) czy rynki finansowe (tutaj przeprowadzka do Warszawy mocno wskazana) to nie Twoje klimaty i wolałabyś pracować np. dziale finansowym przedsiębiorstwa i zajmować się rachunkowością i finansami firmy, wtedy lepiej wybrać Rachunkowość na WZ. Co prawda po FiR również te zawody możesz wykonywać, jednak Rachunkowość nieco lepiej Cię do tego przygotuje. Niezależnie od wyboru kierunku, szlifuj angielski, bez niego może być ciężko ze znalezieniem dobrze płatnej pracy. Warto też przejrzeć plany studiów na stronach wydziałów (na Ek-Soc wyświetlają się tylko na komputerze, przynajmniej u mnie :)) i zobaczyć, jakie przedmioty na tych kierunkach się pojawiają. Mam nadzieję, że nie zamieszałem za bardzo, pozdrawiam i powodzenia :)
08.08.2020
08.08.2020
Ania
Cześć. Zastanawiam się pomiędzy dwoma kierunkami: rachunkowością na wydziale zarządzania i fir na wydziale Eksoc. Ktory kierunek daje większe możliwości na znalezienie dobrze płatnej pracy?
Marta
Kierunek został uruchomiony w 2018 r,. więc pierwsi absolwenci ukończą go w 2021r. To jest kierunek dla osób, których interesuje życie lokalne, sprawy regionu, miasta, gminy, chciałyby w przyszłości pracować w takich instytucjach i zmieniać na lepsze swoje miejsca zamieszkania. W urzędach brakuje specjalistów od zarządzania, którzy mieliby ciekawe pomysły i umieli je wdrażać. Na tym kierunku prowadzą zajęcia wykładowcy pasjonujący się takimi tematami jak smart city-inteligentne miasto, ekologia, rewitalizacja. Studenci mają podczas studiów kontakt z menedżerami z instytucji publicznych w regionie, mogą nawiązywać ciekawe kontakty i realizować projekty na rzecz swojego regionu już w trakcie studiów. Katedra prowadząca ten kierunek ma również swojego fanpage'a https://www.facebook.com/kzmir.wz.ul
03.08.2020
29.07.2020
Maja
Zaciekawił mnie kierunek zarządzanie miastem. Czy to jakaś nowość? Czy są już może absolwenci lub studenci, którzy mogą powiedzieć coś więcej o kierunku?
@xXx
Cześć, na rynku istnieje coraz większe zapotrzebowanie na wszelkiego rodzaju analityków. Po tym kierunku możesz zostać np. analitykiem biznesowym czy finansowym. Co do perspektyw zawodowych w Łodzi, wybór miejsc pracy od małych firm po duże międzynarodowe korporacje jest duży, miasto dynamicznie się rozwija, nowe firmy, często międzynarodowe, otwierają tu swoje oddziały, więc zdecydowanie nie powinno być problemu ze znalezieniem ciekawych praktyk czy stażu w tej branży.
28.06.2020
27.06.2020
xXx
Witam. Czy warto studiować Analitykę Biznesu? Czy są później w Łodzi atrakcyjne staże i możliwość zdobycia dobrej pracy?
Do Lucy
Tak. Studia te są płatne, ich koszt wynosi 3000 zł rocznie.
25.06.2020
25.06.2020
Lucy
Czy studia Management and Finance są odpłatne?
Aneta
Moim zdaniem jeśli lubisz matematykę i nie sprawiała Ci trudności, to poradzisz sobie. Przecież rekrutacja nie wymaga zdawania matematyki, a tym bardziej jeszcze na poziomie rozszerzonym.
24.06.2020
24.06.2020
@Anna
Ćwiczenia z podstaw finansów polegają na rozwiązywaniu rożnego rodzaju zadań - wyliczanie różnych wskaźników , w których wystarczy podstawić dane, analiza dynamiki w oparciu o różne aspekty sprawozdania finansowego i tym podobne. Zajęcia są w małych grupach, dobrze prowadzone, bardzo fajne ćwiczenia, wszystkie zagadnienia są dobrze tłumaczone.
@Kubus
Tak, można sobie poradzić na matematyce, nawet jeśli nie uczyło się wcześniej rozszerzonej matematyki. Ja miałam w szkole średniej matematykę właśnie na poziomie podstawowym i zdałam na studiach ją w pierwszym terminie. Trzeba jedynie być dość systematycznym i nie uczyć się na ostatnią chwilę , bo wtedy faktycznie może być problem.
24.06.2020
24.06.2020
Anna
Cześć :) Jak wyglądają ćwiczenia z "podstaw finansów"?
Kubus
Czy poradzę sobie na rachunkowości jeśli nie zdawałem rozszerzonej matematyki?
23.06.2020
23.06.2020
Aneta
Bardzo ciekawy kierunek dla mądrych i ambitnych ludzi, ale wciąż jest mało popularny. Progi są dość niskie z powodu nie dużej liczby chętnych, ok.250. Wszystkie zajęcia są prowadzone po angielsku, dla osób, które chcą pracować w firmach, znać się na finansach, to jest to wielka wartość dodana, bo poznasz angielski od strony branżowej. Zaleta jest też taka, że jest kameralna fajna atmosfera.
Do Wiktorii
Cześć, w zeszłym roku było dokładnie 55 osób chętnych na 35 miejsc. Co do progów, niestety nie posiadam dokładnych informacji, ale myślę, że mogły wynosić około 300- 350 punktów.
22.06.2020
21.06.2020
Wiktoria
Hej! Jakie jest zainteresowanie Management and Finance? Jakie mniej więcej progi punktowe? Ogólne wrażenia na temat kierunku?
Marta
W ubiegłym roku wystarczyło 260.
16.06.2020
12.06.2020
Gabi
hej! czy wie ktoś ile trzeba mieć mniej więcej punktów na rachunkowość na wz?
Marta
Na pewno nie trzeba pisać rozszerzenia z matematyki, żeby dostać się na analitykę, ale trzeba lubić matematykę, bo co to za analityk, który nie lubi liczb ;) Przeciętna osoba poradzi sobie z matematyką na tych studiach. W ubiegłym roku wystarczyło trochę ponad 300 pkt, żeby się dostać, ale były też osoby z punktacją 600. Więc poziom jest :)
29.05.2020
29.05.2020
Do "Ola"
Cześć, link: http://informatory.uni.lodz.pl/wydzial-zarzadzania/analityka-biznesu/ Jak zjedziesz na dół, w zasadach przyjęć znajdują się przedmioty, które są brane pod uwagę przy rekrutacji i ich waga. Pozdrawiam :)
Marta
Logistyka na Wydziale Zarządzania UŁ jest bardzo dobrze oceniana, bo studenci mają dużo zajęć praktycznych, kontakt z wieloma firmami logistycznymi, praktyki , jest fajne koło naukowe, które daje dodatkowe możliwości, studenci biorą udział w konkursach, grach. Jest wielu młodych pełnych fajnej energii wykładowców.
29.05.2020
28.05.2020
Ola
Cześć, jak to jest z kierunkiem analityka biznesu? Ciężko się dostać? Jak z programi kiedy nie pisze się rozszerzenia z matmy
Justyna
Planuję iść na logistykę, kierunek wybrany, nie wiem co z uczelnią... Chciałabym poznać opinie o tym kierunku na wydziale zarządzania. Zastanawiam się również nad SAN i nie wiem czy wybrać bardziej renomowaną uczelnię, czyli UŁ czy uczelnię, która może mieć więcej do zaoferowania i ma więcej zajęć praktycznych. Jestem po technikum, więc wiem ile takie zajęcia dają, jednak nie wiem, która uczelnia okaże się bardziej trafiona jeśli chodzi o ten kierunek, która zaoferuje lepszą drogę kariery...
28.05.2020
20.05.2020
Do "Maturzystka"
FiR na wydziale Ek-Soc. - więcej przedmiotów, więcej godzin zajęć w tygodniu niż na finansach i inwestycjach, więc jak się możesz domyślić, jest to bardziej wymagający kierunek. - szerszy wybór późniejszego wyboru ścieżki kariery (zarówno szeroki zakres wiedzy z zakresu finansów, bankowości jak i rachunkowości, wybierając specjalizację inwestycje kapitałowe, również z zakresu inwestycji). - kierunek o profilu ogólnoakademickim, czyli jak 90% studiów w Polsce; jest więcej przedmiotów i kierunkowych oraz niekierunkowych (głównie na pierwszym roku), więc jeśli chcesz być bardziej wszechstronnie wykształcona, ale jednocześnie jesteś gotowa na cięższą pracę na studiach, to jak najbardziej będzie Ci ten kierunek odpowiadać. Finanse i Inwestycje na WZ - mniej godzin zajęć w tygodniu niż na FiR na Ek-Soc., więcej czasu dla siebie, np. na rozwój swoich zainteresowań czy podjęcie pracy dodatkowej. - bardziej wyspecjalizowany kierunek (mam na myśli to, że zdobędziesz szczegółową wiedzę z zakresu finansów, bankowości, inwestycji, ale już niekoniecznie z rachunkowości), więc tu już musisz być bardziej nastawiona na tę ścieżkę, w razie coś zawsze można spokojnie się przenieść na pierwszym roku pomiędzy finansami i inwestycjami a rachunkowością, bo na pierwszym roku i tak przedmioty są takie same, dlatego jak nagle zechcesz jednak być księgową czy kontrolerem finansowym, zawsze możesz się przenieść na rachunkowość na WZ :) - kierunek o profilu praktycznym, jak każdy na WZ, dzięki temu cały 5-ty semestr jest przeznaczony na praktyki, co jest dużym plusem przy poszukiwaniu pierwszej pracy po studiach; poza tym oznacza to zdecydowanie mniej przedmiotów niekierunkowych, czyli niezwiązanych bezpośrednio z kierunkiem studiów, w skrócie, będziesz "mniej wszechstronna" niż po FiR na Ek-Soc. ;) Wybór należy do Ciebie. Mam nadzieję, że pomogłem, pozdrawiam i powodzenia na maturze!
Marta
Najrozsądniej byłoby porównać sobie siatki zajęć i sprawdzić, które przedmioty uważasz za bardziej interesujące. Na WZ podane są wszystkie siatki na stronach danego kierunku. http://www.wz.uni.lodz.pl/SIATKI/nabor_2020-21/Siatka_(20)_DLFN(08)___ZLFN(08)_ST.pdf
20.05.2020
19.05.2020
Maturzystka
Lepiej wybrać finanse i inwestycje na tym wydziale czy finanse i rachunkowość na wydziale ekonomiczno-socjologicznym? Z góry dziękuję za wszelkie informacje :)
Marta
Na Wydziale Zarządzania UŁ nie ma kierunku FiR na pierwszym stopniu, jest oddzielnie kierunek Rachunkowość i oddzielnie Finanse i inwestycje :)
14.05.2020
14.05.2020
Xxxx
Czy orientuje się ktoś jakie są progi punktowe na fir? Z matmy podstawowej ok 70-75% Ang roz. Ok 70%+ Geo roz. Ok 50%
Marta
Język angielski będzie liczony razy 4, matematyka razy 3. 70% punktów z tych przedmiotów na pewno pozwoli bez problemu się dostać.
13.05.2020
13.05.2020
Ola
Czy ktoś zna próg punktowy z ubiegłych lat na FiR?
Kasia
Witam, planuję iść na Rachunkowość. Czy napisanie tylko angielskiego i matematyki na poziomie rozszerzonym ( po ok 70%) da mi jakiekolwiek szanse na dostanie się na ten kierunek?
12.05.2020
28.04.2020
Marta
Hej, najlepiej podpytaj na facebooku koło naukowe MarkeTEAM, są tam studenci marketingu, którzy dużo działają już w praktyce https://www.facebook.com/SKNMarkeTEAM/. Znam absolwentów marketingu, którzy pracują w agencjach i bardzo dobrze sobie radzą. Możesz też przejrzeć dokładnie przedmioty na stronie http://www.wz.uni.lodz.pl/SIATKI/nabor_2020-21/Siatka_(20)_DLMA(08)___ZLMA(08)_ST.pdf
Anna
Hej, co powiecie na temat Marketingu? Czy jest tam nauka takich rzeczy jak projektowanie newsletterów? Czy jest dużo SEO? Teraz jets to bardzo popularne i dobrze płatne, dlatego zależy mi właśnie na zdobyciu wiedzy z tego zakresu.
28.04.2020
28.04.2020
Student
Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią. Dodam jeszcze, że warto studiować ten kierunek na WZ ze względu na praktyczny, a nie ogólnoakademicki profil nauczania (to dotyczy wszystkich kierunków na Wydziale Zarządzania). Oznacza to, że ma się trochę mniej godzin zajęć w tygodniu (przeważnie około 20, a więc też dużą szansę na podjęcie pracy dodatkowej nawet w dni robocze) oraz mniej przedmiotów - zapychaczy, a cały 5-ty semestr poświęcony jest na praktyki. Studiując rachunkowość warto też wspomnieć o możliwości częściowego zwolnienia z egzaminów z międzynarodowego certyfikatu z rachunkowości ACCA, którego posiadanie jest dużym atutem w ubieganie się o pracę zarówno w Polsce jak i zagranicą. Również bardzo polecam i pozdrawiam.
Issa
Studiuję rachunkowość. Na 1 roku cały FIR ma zajęcia takie same - wszystkie wykłady mieliśmy razem, jedynie ćwiczenia były prowadzone w podziale na grupy według kierunku (ale nadal materiał, zadania i tematy były takie same). Na pierwszym roku przedmioty nie są ściśle powiązane z kierunkiem jaki się studiuje, ale to tu można zobaczyć czy bardziej podoba nam się rachunkowość czy finanse (kilka osób po pierwszym roku zmieniało kierunek w obrębie FIRu i nie było z tym kłopotów). Rozbieżność w materiałach można dopiero poczuć na 2 roku, który jest też uznawany za najtrudniejszy. Zależnie od grupy rachunkowość tłumaczona jest lepiej lub gorzej. Nie jest niesamowicie trudna, jednak trzeba się przyłożyć, bo łatwo ją oblać. Jest też całkiem dużo wiedzy z prawa. A 3 rok to już tak naprawdę pisanie pracy i parę przedmiotów, które nie powinny sprawić większego problemu. Co do samych wykładowców - większość naprawdę dobrze przekazuje wiedzę. Można też z nimi spokojnie porozmawiać, bez obawy że oberwą głowę ;). Czy polecam kierunek? Tak, jeśli jest to przemyślana decyzja. W innym przypadku można się załamać ilością wiedzy z rachunkowości, ciągłym rozwiązywaniem zadań czy rozpisywaniem kont. A rozpisywanie kont jest praktycznie na każdych zajęciach z rachunkowości, odnoszą się też do niego wykładowcy z innych przedmiotów.
23.04.2020
30.03.2020
Marta
Ogólnie można stwierdzić, że rachunkowość jest bardziej dla introwertyków, a finanse i inwestycje wymagają więcej umiejętności społecznych i komunikacyjnych. Ale najlepiej porównać sobie siatki zajęć i sprawdzić, jakie są przedmioty. Do tego dobrze jest przejrzeć listę zawodów, które można wybrać po obu kierunkach. I na tej podstawie określić, czego wolisz się uczyć i w jakim zawodzie się widzisz. Wszystkie te informacje są dostępne na stronach tych kierunków.
Paweł
Czy polecacie kierunki z grupy Finanse i Rachunkowość? Zainteresowały mnie dwa kierunki i chciałabym się spytać, który Waszym zdaniem jest ciekawszy: Finanse i inwestycje, czy Rachunkowość. Jakie są znaczące różnice między nimi?
30.03.2020
07.02.2020
Dobry student
Dziękuję za odpowiedź
Marta
Kwota stypendium motywacyjnego waha się pomiędzy 500 a 850zł, Zależy to od poziomu uzyskanego stypendium. Stypendia otrzymuje się od średniej 4.0, ale jeśli poziom średnich jest wysoki, to średnia 4.0 może okazać się za niska. Wszystkie informacje na temat stypendium dostępne są na stronie https://cos.uni.lodz.pl/stypendia/motywacyjne
07.02.2020
05.02.2020
Dobry student
Ile wynosi kwota stypendium i od jakiej średniej jest przyznawane?
Marta
Studenci mogą wybrać dowolny język oferowany wszystkim studentom UŁ bez względu na wydział. Jeśli jest to język rzadziej wybierany, to powstają grupy międzywydziałowe. Na Wydziale Zarządzania najpopularniejszy język to angielski, a nauka rozpoczyna się od poziomu, który reprezentują poszczególni studenci.
02.01.2020
28.12.2019
Patryk
Jakie języki obce są do wyboru na wydziale? I na jakim poziomie?
Kaja
Od jakiej średniej jest stypendium naukowe na analityce biznesu?
06.12.2019
14.11.2019
Karolina
Analityka biznesu brzmi bardzo interesująco. Jak praktyczne są te studia? Polecacie kierunek?
iza
Czy trudno dostać się na rachunkowość na magisterium? Jaką trzeba mieć średnią z licencjatu?/ ocene z dyplomu?
10.07.2019
05.06.2019
Kasia
Jeżeli zdajesz język obcy w rozszerzeniu, to masz szanse na wszystkie kierunki, bo przelicznik jest razy 3. A jeśli chodzi o inne przedmioty, to trudno przewidzieć, ile punktów wystarczy, żeby się dostać.
Maj
Hej, chciałabym sie mniej wiecej dowiedzieć gdzie przyjeliby mnie z jednym rozszerzeniem na wydziale zarządzania?
04.06.2019
21.03.2019
Ihor
Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania Idąc na stronę http://studentway.org.ua, mówią, że jest 26 wolnych miejsc. Czy to prawda?
Rachunkowość na wz
Jak wygląda język obcy na tym wydziale? W szczególności chodzi mi o kierunek rachunkowość i finanse. Czy trzeba nadrabiać? Bo dla mnie to dziwnie aby mieć jezyk obcy dopiero na 3 czy 4 semestrze
21.12.2018
21.12.2018
Kropka
Co sądzicie o kierunku rachunkowość studia niestacjonarne. Jak jest, czy wymagają dużo, czy trzeba dużo nadrabiać mimo mniejszej ilości godzin niż na studiach stacjonarnych?
analityka biznesu
Czego się spodziewać na I roku zwłaszcza na kierunku - analityka biznesu? na co wyczulacie? przed kim ostrzegacie? jaieś wskazówki dla młodszej koleżanki?
29.08.2018
12.10.2017
Sekcja ds. rekrutacji WZ
Studia w języku angielskim to zawsze dobry pomysł. Jeśli ma Pan dodatkowe pytania dotyczące tego kierunku postaram się na nie odpowiedzieć.
maturzysta
wprawdzie matura dopiero w następnym roku, ale szukam pomysłu na siebie i mam taki plan, żeby studia licencjackie zrobić tutaj na kierunku Management and Finance, a potem na II stopnia wyjechać do ciotki w Berlinie. Czy ktoś ma takie doświadczenia i podpowie, czy to dobry pomysł?
05.10.2017
27.08.2017
PauLinho
Słyszałem opinie, że jeden z najlepszych wydziałów UŁ także najlepsze zarządzanie w Łodzi. Ktoś skonfrontuje tę opinię z własnymi doświadczeniami?
mt
Hej, mam pytanie, czy ciężko jest się dostać na studia mgr? I czy jeśli ktoś robił licencjat z innego kierunku z innego wydziału, to czy musi chodzić na jakieś dodatkowe zajęcia, by uzupełnić braki? I jak to jest z mgr? Dużo zajęć? Zajęcia są teoretyczne, czy bardziej praktyczne? Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
12.06.2017
09.06.2017
Jjj
Trudno się dostać na fir na II st. na wydziale zarządzania lub na wydziale ekon-soc? Biorą wszystkich czy odrzucają? Zawsze co roku otwierają te kierunki?
oskar
Z dostaniem się na studia to nie jest wielki problem, choć oczywiście bazę wiedzy mieć trzeba. Schody zaczynaja się nieco później, gdy są zajęcia, zaliczenia i szra rzeczywistość. Najgorszy jest pierwszy rok, z mojego punktu widzenia to były najnudniejsze zajęcia i raczej mało przydatne przedmioty. Ale plan musi być zapchany a kadra musi swoje godziny arealizować i wziąć pensje, więc wszyscy wiedzą że trzeba się przemęczyć. Nalezy więc zachować dystans, bo potem jest juz z gorki.
08.06.2017
21.05.2017
Rachunkowość
Moim zdaniem nie jest ciężko się dostać, u mnie na pierwszym roku mieliśmy chyba ponad 300 studentów. Po pierwszej sesji zostało już ok 200, z każdym rokiem liczba studentów malała. Do końca licencjatu dotarło chyba ok 100 osób. Oczywiście nie mam tu na myśli, że wszyscy, którzy odpadli nie dali sobie rady. Część osób rezygnowała przez nadmiar obowiązków, część po prostu źle wybrała kierunek studiów.
zarzadzanie
Czy ciezko sie dostac na rachunkowosc na uł?
26.04.2017
29.03.2017
Rusycystka
Ja się chciałam dowiedzieć czy trudno jest się dostać na WZ z naprawdę na farcie zdaną matmą i bardzo dobrze zdanym językiem obcym ? I chciałam znać waszą opinię o logistyce, marketingu i zarządzaniu zasobami ludzkimi.
WZ
Z tego co słyszałem to wydział zarządzania rządzi się swoimi prawami, jest oczywiście wydziałem UŁ ale ma osobną promocję co widać np po osobnej zakładce na tym portalu, inne wydziały UŁ nie mają swoich prezentacji. Nie wiem dlaczego to tak wygląda, może po prostu mają więcej pieniędzy na takie akcje...
18.03.2017
22.02.2017
logistyka
trochę trudno wybrać między tymi wydziałami jeśli się ich kompletnie nie zna, nachylenie przedmiotów niewiele mi mówi, póki co lepsze opinie czytałam o wydziale zarządzania i chyba przy tym zostanę
odpowiedź
Też się kiedyś nad tym zastanawiałam, koleżanka z ek-soc wytłumaczyła mi, że różnica jest nachylenie kierunku do konkretnych przedmiotów, tzn na wydziale zarządzania logistyka ma więcej przedmiotów marketingowo - zarządczych, na ek-soc podchodzą do tego bardziej od strony finansowej i jak sama nazwa wydziału mówi socjologicznej.
29.11.2016
28.07.2016
Nata
Witam. Kto moze pomoc i wytlumaczyc mnie roznice miedzy logistyka na wydziale zarzadzania oraz na ekonomiczno-socjologicznemu. Interesuje studia drugiegi stopnia. Gdzie bedzie lepiej?
fsd
a czy orientuje się ktoś czy na analityce biznesu jest ciezka matma do zdania? czy ten keirunek jest ciężki?
22.07.2016
21.07.2016
alone
ja skłoniłabym się do wyboru analityki biznesu, marketing wydaje mi się chyba zbyt oklepany, może być przesyt na rynku pracy
fsd
Czy ktoś jest na studiach marketing lub analityka biznesu? Czy ciężko tam zaliczyć matematykę? Który z kierunków lepszy?
15.07.2016
07.07.2016
gosia
cześć, zastanawiam się co wybrać, czy rachunkowość, czy przedsiębiorczość i zarządzanie innowacjami? jakieś opinie :-) będę wdzięczna :)
qwerty
Witam ;) jestem absolwentem technikum logistycznego. W moim przypadku w grę wchodzą jedynie studia niestacjonarne. Jestem zainteresowany dalszym pogłębianiem wiedzy na temat logistyki i stąd moje pytanie , który wydział waszym zdaniem jest warty uwagi , Wydzial zarządzania czy też ekonomiczno- socjologicznym
04.07.2016
01.07.2016
Panda3129
Witam wszystkich ;) Jestem zainteresowana kierunkiem Przedsiębiorczość i zarządzanie innowacjami, jednak przez to, że to nowo otwarty kierunek, ciężko mi znaleźć opinie na jego temat. Ktoś cosik wie i podzieli się ze mną nowinkami? ;) Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)
kapustka
dużo chętnych ale ja polecam, jeśli nie oblejesz pierwszej sesji, duże szanse, że wytrwasz do końca, to chyba najlepszy wydział UŁ, zajęcia na poziomie, z prowadzącymi też nigdy problemu nie miałem
21.06.2016
03.05.2016
do Maturzystki
Bardzo dużo, logistyka jest jednym z najpopularniejszych kierunków ostatnio więc i chętnych nie brakuje.
Maturzystka
Dużo osób jest chętnych na logistykę I st. Stacjonarne?
11.04.2016
11.04.2016
Maturzystka
Dużo osób jest chętnych na logistykę I st. Stacjonarne?
Maturzystka
Dużo osób jest chętnych na logistykę I st. Stacjonarne?
11.04.2016
08.04.2016
Malina
Jestem absolwentką studiów II st. zaocznych filologii germańskiej. Powiem krótko - totalna abstrakcja. Zero powiązania z rzeczywistością. Nie wiem, kto układał tak beznadziejny program. Do tego łacina przez cały rok, na którą straciłam mnóstwo czasu. Wykładowcy w połowie Ok, w połowie do bani.
PaniPaulina
Wydział zarządzania znany także jako wydział "Gier i zabaw". Skąd taki tytuł? Tu codziennie coś się dzieje! Targi pracy, szkolenia, wydarzenia branżowe, prezentacje firm, którym towarzyszą liczne gry i ciekawe warsztaty. Prostudenckie ciało pedagogiczne, które zna się na rzeczy i zaraża swoimi pasjami studentów. Świetnie wyposażone, multimedialne sale i dobra przestrzeń do nauki. Jak dla mnie, kierunek zarządzanie i spec. marketing na WZ to najlepsze, co mogłam wybrać. Spełnił moje oczekiwania w 100%. Większość zajęć prowadzona jest w sposób kreatywny, rozwiązujemy dużo case study, pracujemy w grupach, tworzymy prezentacje. Jasne, zdarzają się przedmioty z serii "mniej ciekawych"oraz nauczyciele ze staroświeckim podejściem. Jedak to wyjątki i jak dla mnie plusów jest o wiele więcej niż minusów, dlatego szczerze polecam wydział zarządzania!
16.03.2016
16.03.2016
Studentka
Witam. Ja chciałam BARDZO wszystkim polecieć wydział zarządzania. Studiowałam wcześniej na wydziale filologicznym,wiec mam tez porównanie. Wydział zarządzania...tak naprawdę same plusy, wykładowcy są świetni,bardzo koleżeński i zawsze chętni do pomocy i nigdy nie powiedzą mam cie dość już więcej tu nie przychodź. Zawsze znajda rozwiązanie każdego problem z korzyścią dla studenta. Na wydziale cały czas się coś zieje,jakieś konferencje,darmowe szkolenia. Co chodzi o matematykę,jak ja się dowiedziałam ze będę miała matematykę to byłam przerażona,pierwsze zajęcia czaaaarna magia,myślałam ze wykładowczyni mówi po chińsku, poszukiwałam korepetytora z matematyki,pani mg. sama mi zaproponowała żeby przychodziłam do niej kiedy chce na konsultacje nawet co tydzień i będzie mi wszystko od początku pomału wszystko tłumaczyć. oczywiście tak zrobiłam i zaliczyłam za pierwszym razem, wiec matematyki nie trzeba się bać, jak to się mówi dla chcącego nic trudnego :) Wydział zarządzania- WYDZIAŁ gier i zabaw. CZYLI ŁĄCZENIA POŻYTECZNEGO Z PRZYJEMNYM I NAUKA :)
tara rara
Plany zajęć są bardzo różne, raz lepsze, raz gorsze, na 1 roku miałam beznadziejny układ zajęć, który nie pozwalał na podjecie pracy ale na 2 roku zajęcia były ułożone rewelacyjnie
29.02.2016
29.02.2016
do Olgi
Rozszerzona matura z matematyki zdana na 54% to dość dobry wynik, ja zdałam podobnie i nie miałam problemu, więc i Ty powinnaś poradzić sobie z tym przedmiotem. Ja będąc na pierwszym roku miałam jeden dzień w tygodniu wolny, ale to było już jakiś czas temu i nie wiem jak jest aktualnie.
Olga
Hej. Czy ktoś mógłby powiedzieć coś o poziomie matematyki na zarządzaniu zasobami ludzkimi? Czy osoba przeciętna z matmy (rozszerzenie zdane na 54%) da sobie rade? Słyszałam też, że na pierwszym roku plan zajęć jest układany tak, że zawsze jest jeden dzień wolnego - czy to prawda?
31.01.2016
02.01.2016
Kacha.kacha5
Co sądzicie o lingwistyce dla biznesu? czego mogę się spodziewać po takim kierunku?
hanka
ja słyszałam, że są na bardzo wysokim poziomie, ale to raczej ogólna informacja o podyplomówkach na tym wydziale...
26.10.2015
08.10.2015
podyplomówki
czy ktoś robił podyplomówki na tym wydziale z audytu lub rachunkowości? opinie które słyszałam są dobre, ale te osoby nie studiowały akurat podyplomowo :-) będę wdzięczna za info, sama obiecuję napiać o wrażeniach, jeśli z nimi zacznę
no to super
adi - trzymam Cię za słowo :-) a wkrótce sama sprawdzę, czy jest tak super, mam nadzieję, że nie będzie płaczu :-)
27.08.2015
04.08.2015
adi
Polecam ten wydział każdemu, to jeden z najlepszych wydziałów Uniwersytetu Łódzkiego. super wyposażenie, wykwalifikowana kadra, nowe budynki, polecam
jolix
Zgadzam się z Tomkiem...
13.05.2015
11.05.2015
tomek
FiR szczerze polecam. Zarzadzanie-polecam dla tych ktorzy chca sie uczyc od ludzi ktozy nigdy nie mieli wlasnego biznesu, ba! ktorzy NIGDY nigdzie naprawde nie pracowali...(polecam przejzec CV) . Piata woda po kisielu, te same nazwiska. A gdyby pracowali to juz dawno by ich... Wiec jak kupujesz dobre rady-porady madrych w teorii ludzi od czytania ksiazek i artykulow to polecam. Oni cie napewno naucza robic biznes i znaja sie na rynku. Ale to zmora wszystkich uczelni. Wiec zostaja tylko uczelnie poza PL.
damn
Polecam serdecznie Wydział Nauk Geograficznych w konkretnie gospodarkę przestrzenną, jestem na 2 roku i muszę powiedzieć, że nie taki straszny diabeł jak go malują...bałam się, że nie dam sobie rady z ekonomią czy geografią ale jest okej, większość wykładowców to mili i kompetentni ludzie z pasją, którzy wiedzą jaka jest ich rola na uczelni
26.01.2015
31.12.2014
weronka
ja polecałabym Uniwersytet Łódzki, ale to przez to za sama go skończyłam ;)
podyplomowe Zarzadzanie Oświatą
interesują mnie studia podyplomowe w Lodzi dla nauczycieli z zakresu Zarządzania Oświatą, znalazłam parę różnych ofert, np. taki Instytut Edukacji Ustawicznej, widze że na Uniwerku Łódzkim też mają, czy macie jakieś porównanie, gdzie najlepiej to prowadzą???
07.10.2014
02.09.2014
monika
ja polecam bardziej wydział zarządzania, jakoś ekonomiczno-socjologiczny nie przypadł mi do gustu juz podczas składania dokumentów...
Asia
MI na Ekonomiczno socjologicznym naprawdę się podoba :) i chyba nie zmieniłabym swojej decyzji... a o zarządzaniu słyszałam różne opinie, wszystko kwestia gusty :)
27.08.2014
09.07.2014
student
do maturzystka... wiem, że może trochę późno, ale ... wybieraj finanse i rachunkowość, bo wydział eko-soc pod tym względem jest lepszy, chociaż ponoć atmosfera gorsza. Na zarządzaniu niby studia mają charakter praktyczny, ale w zasadzie to sucha teoria i nic więcej.
maturzystka
Od października zaczynam naukę na UŁ. Zastanawiam się co wybrać: Finanse i Rachunkowośc na Ek- Socu czy może Finanse i Inwestycje na Wydziale Zarządzania. Możecie coś doradzić? Na którym wydziale więcej się nauczę, gdzie są większe możliwości itd? Z góry dziękuję za pomoc :)
28.06.2014
18.06.2014
ewa1
a co z jezykiem angielskim na zarzadzaniu zasobami ludzkimi? na jakim jest poziomie i czy cieżko zaliczyc? 'i czy wykładowcy są bardzo wymagający? jestem dosc słaba z anglika. myślicie że da rade jakos to ogarnąc?
do ewa
jak się pouczysz to dasz radę, lekko nie jest, to jest uniwersytet... ja zaliczyłam za pierwszym podejściem ;)
29.05.2014
28.05.2014
ewa
Czy moze mi ktoś powiedzieć czy cieżko zaliczyc matematyke i statystyke w zarzadzaniu na kierunku zarządzanie zasobami ludzkimi studia niestacjonarne?
alka
A co możecie powiedzieć na temat studiowania logistyki II st. na tym wydziale???
27.04.2014
27.04.2014
alka
A co możecie powiedzieć na temat studiowania logistyki II st. na tym wydziale???
alka
A co możecie powiedzieć na temat studiowania logistyki II st. na tym wydziale???
26.04.2014
25.04.2014
alka
A co możecie powiedzieć na temat studiowania logistyki II st. na tym wydziale???
KS
Wydział jest świetnie zaprojektowany, nie da się zgubić lub nie trafić do sali, no i jest dużo ładnych dziewczyn co w lecie widać bardzo dobrze :)
03.03.2014
01.03.2014
stefan
Częściej są godziny dziekańskie niż na innych wydziałach, no i przynajmniej raz w tygodniu jakiś fajny event.
Krzysiu
Pozdrawiam prof. Remigiusza Kozłowskiego wraz z całym SKN Logistyki Uni-Logistics !
01.03.2014
01.03.2014
logistyk
Logistyka na WZ jest znacznie lepsza niż na Ek-Socu.
Robert K.
Wydział jest ok, dobra atmosfera i MEGA dziekan. Potwierdzam, akurat miałem z nim zajęcia w tamtym semestrze.
28.02.2014
27.02.2014
mati
Studiuje od października na I rok studiów magisterskich i jestem pod wrażeniem. Na wydziale ciągle się coś dzieje: spotkania ze sławnymi postaciami, imprezy, konkursy, ale i tak najlepszy jest dziekan do spraw studenckich.
Albert
Świetny Wydział, najlepszy na UŁ !!!
27.02.2014
16.01.2014
takitam
Ja rzuciłem studia na tym wydziale, bo nie trafiłem z kierunkiem. Przez te kilka miesięcy doszedłem do kilku wniosków odnośnie tego miejsca. Wygląd piękny, kadra przynajmniej na przedmiotach, które miałem - gorzej niż kiepska, z kilkoma wyjątkami. Szczytem była młoda pani magister, która prowadząc ćwiczenia z finansów ubolewała nad naszą nieumiejętnością matematyki, podczas gdy wzory skróconego mnożenia musiała spisywać z kartki i do tego przepisywała je z karygodnymi błędami. Wykładowcy różni - niektórzy zupełnie się do tego nie nadają. Dziekanat - bardzo fachowo, tu nie można narzekać. Dużo się dzieje - targi pracy, prelekcje i wizyty. Jednak całościowo - nie polecam.
mm
ja wybrałam zarządzanie zasobami ludzkimi na magisterkę i nie żałuję, skończyłam licencjat z gospodarki też na Uł ale muszę przyznać, że wydział zarządzania jest lepiej zorganizowany
02.12.2013
11.11.2013
justyna
Duża wiedza młodych wykładowców fajne zajęcia, ciekawe, dużo przykładów. Ja studiowałam zaocznie ale było ok. Wykładowcy mają dyżury w weekendy z wpisami nie ma tragedii. Obsługa dziekanatu też na wysokim poziomie- kompetencyjnym. Duża biblioteka obok, duża ilość pozycji - z literaturą przy pisaniu pracy mgr. nie ma problemu.Egzaminy też w porządku notatki z zająć spokojnie wysączają do zaliczenia . Polecam
anka
ja wybrałabym zdecydowanie zarządzanie na tym wydziale, jakoś nie jestem przekonana do gospodarki, wydaje mi się, że zarządzanie daje więcej możliwości rozwoju i kariery
02.10.2013
27.09.2013
justin
Co sądzicie o kierunku zarządzanie właśnie na tym wydziale jako studia II stopnia? Zastanawiam się właśnie nad tym a Gospodarką przestrzenną na wydziale NG lub ES :) i nie wiem co mam wybrać ;)
plus ode mnie
Wydział Zarządzania na UŁ może byc dobrym wyborem dla tych wszystkich, ktorzy chca choc troche sie pouczyc, jesli komus sie wydaje, ze przesmignie sie imprezowo przez studia, to od razu powiem, ze nie, jest sesja - jest nauka, zaliczenia ne dostaniesz na piękne oczy ... no może ładna buzia czasem pomaga, a tak na poważnie to polecam,bo jest napraewde OK
23.09.2013
12.09.2013
zaja
polecam wam stronę poświęconą studiowaniu w Łodzi www.lodzakademicka.info znajdziecie tam wszystkie łódzkie uczelnie, kierunki z podziałem na specjalnosci. Dodatkowo autorzy opisali każdy kierunek tak abyście wiedzieli co robić po ich ukończeniu. Poza tym wiele info nt miasta oraz poradniki palnowania kariery w Łodzi itp. lubię to www.facebook.com/lodzakadem
kamcia
Czy Ktoś może mi napisać czy egzaminy końcowe na Wydziale Zarządzania UŁ studiów podyplomowych są trudne ?
04.09.2013
03.08.2013
studentka
Gorąco polecam Uniwersytet Łódzki a przede wszystkim ten wydział, wysoki poziom nauczania pozwala zdobyć odpowiednie doświadczenie i wiedzę, podejście wykładowców godne pochwały, oczywiście z małymi wyjątkami...
kocurra
Na WZ panuje wspaniała atmosfera. Mili, chętni do pomocy ludzie, ładny budynek, dobrze wyposażone sale, mnóstwo różnych eventów (nie tylko związanych z nauką) oraz pyszna kawa na 1. piętrze ;). Wiem, że jak za rok będę opuszczać to miejsce, na pewno będzie mi brakować niektórych osób.
21.05.2013
02.04.2013
Dominikap
Studiuje zarządzanie II rok, może to nie był mój wymarzony kierunek i początkowo chciałam zmienić kierunek studiów ale jednak Wydział Zarządzania przekonał mnie do siebie :) Wspaniała kadra, wyrozumiali profesorowie, ciekawe przedmioty, różne organizacje i najważniejsze - ludzie których tam poznałam. Naprawdę możliwości jest pełno, przykładowo ja zapisałam się do koła naukowego, co pozwoliło mi się bardziej rozwinąć i zobaczyć ze koło naukowe to nie ciągłe siedzenie nad książka. Na wydziale często są róznego rodzaju eventy, czy to targi pracy czy jungle day - naprawde nie da się nudzić. Sporo osób zza granicy, są też studia w języku ang gorąco polecam!
kojo
bo ten wydział czyli zarzadzanie i ekonomiczny to sa jedne z lepszych na lodzkim uniwerku, rzeczywscie to widac, chyba maja kase z unii, bo to sie czuje
29.03.2013
29.03.2013
karol
jestem już absolwentem tej uczelni i mogę spokojnie polecić. Miła atmosfera, wysoki poziom nauczania. Każdy znajdzie też jakieś dodatkowe zajęcie dla siebie.
anka
Skończyłam studia I stopnia na Wydziale Zarządzania, a teraz od października wybieram się na II stopień. Sama atmosfera jaka tam panuje, wspaniali ludzie - przyciąga do siebie. Co i rusz coś się tam dzieje: prelekcje, konferencje, konkursy dla studentów, warsztaty, dzięki którym można rozwijać swoje umiejętności. Szczerze polecam :)
27.03.2013
20.03.2013
magda
ja jestem na Wydziale Nauk Geograficznych (nie nie ma ich tutaj w wykazie), pierwszy roczek, zalatwiam wlaśnie praktyki, jestem ogólnie zadowolona, duzo sie dzieje, sporo nauki, troche nas cisna (sprawdzianiki, zlaiczonka), poznalam juz troche miasto, ludzie sa mili, mamy swoja paczke i czasem sie spotykamy wieczorkiem, coz jeszcze dodac? jak zalicze wszystko w terminie - to bede super turbo zadowolona
pytanko
kto studiuje na Wydziale Zarządzania UŁ i zechce podzielić się swoją opinią?
20.03.2013
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu