• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Wyższa Szkoła Finansów i Informatyki im. prof. J. Chechlińskiego w Łodzi

uczelnia niepubliczna, woj. łódzkie, 93-578 Łódź, ul. Wróblewskiego 18, (+42) 664 93 10, kom 501 016 524 , dziekanat@wsfi.pl

Wyższa Szkoła Finansów i Informatyki im. prof. Janusza Chechlińskiego w Łodzi została założona w 1997 roku. Wyróżnia ją bogate, wieloletnie doświadczenie w nauczaniu na kierunkach ekonomicznych. Mury uczelni opuściło ok. 4 tys absolwentów, których losy potwierdzają świetne przygotowanie do zawodów.

Wyższa Szkoła Finansów i Informatyki daje możliwość studiowania na Wydziale Ekonomiczno-Społecznym w Łodzi lub Wydziale Ekonomii w Kaliszu. Studenci mogą także podejmować studia w formie online. Kadra uczelni to naukowcy i praktycy biznesu o wieloletnim doświadczeniu akademickim. Wiedza, którą przekazują, jest aktualna i na wysokim poziomie.

Sprawdź listę dostępnych kierunków i dowiedz się, jak wyglądają wymagania rekrutacyjne.


Ocena uczelni

6.00 / 10
373 głosów

Opinie (41)
Wyższa Szkoła Finansów i Informatyki im. prof. J. Chechlińskiego w Łodzi, WSFiI Łódź

Agata
Jeśli chodzi o atmosferę, to moim zdaniem jest super. Uczelnia przyjazna studentowi, wykładowcy w porządku ludzie, idzie się dogadać ;)
21.06.2024
30.05.2024
ala
Napiszcie o atmosferze studiowania, jacy są wykładowcy, podejście do studentów?
Ewa
odpowiedź dla ola z dnia 19.04.2024
Dzień Dobry, szanse na tę specjalność są, ale warunkiem jej otworzenie jest to, czy zadeklaruje się grupa chętnych studentów.
23.04.2024
19.04.2024
ola
Zaintrygował mnie biznes internetowy. Jakie są szanse na tą specjalność?
Ewa
odpowiedź dla ola z dnia 19.04.2024
Dzień Dobry, proszę o informację jaka specjalność Panią interesuje. Są specjalności, które będą na 99% uruchomione (np: kadry i płace, finanse i rachunkowość i inne), ponieważ zawsze jest duże zainteresowanie wśród studentów tymi specjalnościami, ale nie zawsze zbierze się grupa osób zainteresowanych daną specjalnością i wtedy trzeba wybrać coś innego.
19.04.2024
19.04.2024
ola
Dzień dobry, czy jest gwarancja, że każda oferowana specjalność jest uruchamiana, czy zdarza się, że trzeba wybrać coś innego?
kandydatka
Mam pytanie, jak wyglądają studia on-line. Jaka jest organizacja - czy odbywają się jakieś zajęcia stacjonarne? Jeśli tak, to w jakiej proporcji. Ile jest wtedy zjazdów?
16.04.2024
17.10.2023
Były student
Nie polecam oddziału w Kaliszu, lepiej wybrać się na studia zaoczne na publicznej uczelni. Oddział w Kaliszu mieści się w liceum, więc nie ma klimatu "studiów" tylko czuje się powrót do szkolnych ławek. Sala komputerowa na której odbywają się zajęcia informatyczne, to jest żart. Większość komputerów jest przestarzała a niektóre nawet nie działają! Jeżeli jest ktoś wytrwały to uczelnie "skończy" z dokumentem potwierdzającym jej skończenie, ale ile jest on warty tego nie wiem.
Paulina
odpowiedź dla Wiktoria z dnia 14.07.2023
Kadry i płace to specjalność, nie kierunek. Studia on-line odbywają się przez platformę e-learningową. Ok. 3 zjazdy na semestr (w weekendy) obywają się w siedzibie Uczelni, a także 1 weekend w sesji egzaminacyjnej.
18.07.2023
14.07.2023
Wiktoria
Jak wyglądają studia online na kierunku kadry i płace?
Paulina
Kiedyś mieli informatykę i nazwa została, teraz tylko ekonomia.
06.06.2023
05.06.2023
olek
Czy uczelnia ma w ofercie tylko ekonomie? czy także informatykę, jak nazwa donosi?
Do "Ilona"
Wszystkie specjalności dotyczą kierunku ekonomia. Według mnie bardzo fajną opcją jest połączenie ekonomii i specjalizacji "programowanie i bazy danych". Bardzo rzadka kombinacja, a jednocześnie zapotrzebowanie na takie połączenie kompetencji jest bardzo duże na rynku pracy.
20.02.2020
13.12.2019
Ilona
Na stronie uczelni widzę takie info: Otwieramy studia aż na 7 specjalnościach: Rachunkowość w biznesie - Bankowość i ubezpieczenia - Logistyka - Przedsiębiorczość - Zasoby ludzkie w organizacji - Ekonomia administracji - Programowanie i bazy danych. Jeżeli to są Specjalności, to dlaczego nigdzie nie ma kierunków podanych??? W nazwie szkoły - Finanse i Informatyka. Ale nigdzie nie widze podanych nazw kierunków !!!
Marv
Grono praktyków? Widać, że szkoła sama sobie pisze t pochlebne opinie...
14.08.2019
07.08.2019
Wiktor
WSFI i polecam z całego serca, grono praktyków wspaniale przekazujących wiedzę. Pomoc na każdym etapie studiowania od rekrutacji po obrone pracy dyplomowej
Jadzia
Obroniłam pracę w WSFiI , polecam każdemu kto chce zdobyć praktyczną wiedzę z wybranego obszaru.
24.07.2019
13.07.2019
Marv
Studia dla papieru, wystarczy płacić co miesiąc. Polecam.
Karin
Ta pseudo szkoła usuwa nieprzychylne komentarze... Niestety poziom jest tragiczny, po roku zabrałam stamtąd papiery
25.06.2019
16.05.2019
izaK
Chechliński jest prywatny, na bank, znajoma się tam uczy i płaci. Nie wiem, dlaczego logo orła mają, bo to rzeczywiście lekko wprowadza w bład
podyplomowe
czy ktoś robił tutaj studia podyplomowe i napisze jak je ocenia?
06.02.2019
30.01.2019
Mika
Co sądzicie o studiach tam zaocznie na wydziale w Kaliszu?
rafałKo
czy ta szkoła Finansów i Informatyki ma kierunek informatyka??? i druga rzecz - to chyba uczelnia prywatna, prawda? a na stronie jest orzełek, jakby była państwowa, czyli ???
23.08.2018
15.05.2018
Mike
Mój znajomy studiował w modelu CLoudA (chyba tak się to pisze). Na dyplomie miał napisane "studia niestacjonarne" wiec mnie to skłoniło do rozpoczęcia studiów tutaj. Studiuje zarządzanie- specjalność zarządzanie firmą i powiem wam że jestem mega zadowolony. Zawsze są małe nieprawidłowości ale po przenosinach z KRAKOWA muszę powiedzieć ze tutaj jest cudownie. Bałem się trochę zderzenia z rzeczywistością CloudA, ale to najlepsza platforma do studiowania EVER!!! :) Wygląda to tak ze moża pójść na wykład , bądź zalogować się w domu i normalnie w czasie rzeczywistym oglądać go. Fajna sprawa. Najważniejsze że jest komunikator i pokaz slajdów i że mogę to puścić przed zaliczeniem żeby się przygotować. Szczerze nie rozumiem niechęci do tej uczelni. Dla mnie 9/10.
olga
przeglądam wpisy poniżej i zastanawiam się, czy jakiś dział tej uczelni zagląda tu czasem, bo dominują pytania, a nie widzę za bardzo odpowiedzi. a trochę szkoda... ja w sumie słyszałam dobre opinie o podyplomowych realizowanych razem z jakimś Instytutem, bo znajoma chodziła, ale liczyłam na więcej głosów i wypowiedzi tych, którzy chcą się podzielić swoimi uwagami z tej racji, że sami realizowali kształcenie w tej szkole. będe się musiała zadowolić tym, co jest dostępne w necie i tyle :-)
30.01.2018
28.08.2017
anett
A czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kierunku Kadry i płace st.podyplomowe w Łodzi? Zamierzam się zapisać ale chcę wiedzieć czy warto czy kadra nauczania jest na wysokim poziomie??
xxx
Czy moze ktos sie wypowiedziec na temat ekonomii w Kaliszu ?
22.08.2017
25.04.2016
podyplomówki
interesuja mnie studia podyplomowe dla nauczycieli i kliknełam na te podyplomówki, z tym że przenisło mnie na jakąs zupełnie inną firmę? Czy to jest jednostka przy Chechlińskim? Ktoś może tutaj robił podyplomówki i może się wypowiedzieć?
karola
Hej!! zamierzam rowniez zaczac w tym roku ekonomie online na uczelni w Łodzi. Obawiam sie niestety, poniewaz wiekszosc czasu spedzam za granica, co prawda wpadam raz na miesiac, ale nie wiem czy zawsze bedzie sie to pokrywalo ze zjazdami na uczelni. Powiedzcie mi, prosze, czy te zjazdyu rzeczywoiscie sa raz w miesiacu? Obecnosc obowiazkowa? Dzieki za odp:)
24.09.2013
15.06.2013
do ???
W Łodzi jest ekonomia on-line zjazdy raz w m-cu, głównie nauka przez platformę e-learning. Fajny klimat, ale studia wymagają poświęcenia przynajmniej 1-2 godzin dziennie. Materiały przygotowane tak aby było wiadomo co jest ważne i istotne. Niemniej sam sobie jesteś wykładowcą.
???
czy w Łodzi jest tylko bezpieczeństwo narodowe? patrze na ich strone i z tego wynika, ze ekonomia jest albo w Kaliszu albo w Starachowicach, czyli nie ma kierunku ekonomia w Lodzi na Chechlinskiego? ogolne pytanie: jak jest? warto/
24.05.2013
31.01.2013
marta
e-learnig to głównie samodyscyplina, jeśli nie masz czasu aby przygotować projekt lub napisać pracę to nie zaczynaj. Można wiele się nauczyć ale to wymaga zaangażowania i chęci. Obecnie jestem po egzaminach i tęsknie za nauką :)
wiki
czy ktos studiowal albo studiuje bezpieczenstwo narodowe w WSFiI ale w Kaliszu? jak wyglada ten wydzial w sensie zajec? wykladowcy przyjezdzaja w Lodzi? gdzie zdaje sie egzaminy?
19.09.2012
29.08.2012
elearning
Ja spróbowałam nauki online, ale nie tego, co oferuje Wyższa Szkoła Finansów i Informatyki im. prof. J. Chechlińskiego w Łodzi i mogę tylko powiedzieć że zdecydowanie nie polecam takiego sposobu rozwoju, chyba ze macie dużo samozaparcia. Kursy sa pewnie dobrze zorganizowane, mają odpowiedni program, ale trzeba mieć naprawdę dużą siłę woli żeby je ukończyć.
do basia
nauka online głównie zależy od Ciebie. To czy będzie owocna zależy od tego, czy się przyłożysz i masz dużo samozaparcia żeby się przyłożyć do tego. to nie jest to samo co poczytanie w internecie, bo masz specjalnie opracowane prezentacje i rzeczy, konkretne przykłady. akurat nie studiuję psychologii online, ale robiłąm kilka takich kursów i wiem że ich efektywność zalezy od Ciebie
16.07.2012
12.07.2012
basia
Ja się równiez przyłączam do pytania o te studia on line. Chciałabym coś skonczyć jeszce podyplomowo i zastanawiam się nad tą Psychologia i negocjacjami w biznesie. Czy takiego czegoś można się w ogólne nauczyć przez internet? Czy to nie bedzie to samo jak sobie o tym poczytam w internecie za darmo. Tyle że papierka nie bedzie.. Jakie są wasze opinie?
kami
a czy ktoś się może wypowiedzieć o e-learningu? Czy jest sens uczyć się w ten sposób? Boję się, że moje lenistwo przeszkodzi mi w ciągnięciu takich studiów, czy jest to jakoś sprawdzane, kontrkolowane?
05.07.2012
24.05.2012
andrzej
interesuje mnie specjalność technologie internetowe. w ogóle jara mnie możliwość uzyskania tytułu inżyniera informatyka, od kiedy mam komputer to chciałem zostać informatykiem, sam nauczyłem się html i css. nie moge sie doczekac pazdziernika ;D
Adm
Skończyłam podypolomowo: psychologie i negocjacje w biznesie, świetny kierunek, można się dowiedzieć tylu ciekawych rzeczy które naprawdę bardzo często są potrzebne w życiu. Polecam szczgólnie osobom posiadającym bądź pracujących w formach, gdzie czesto się ma kontakt z klientami.
08.05.2012
15.03.2012
werka
Jestem na zarządzaniu, mi się podoba. Kadra bardzo dobra, wykładowcy którzy nauczają na politechnice oraz uniwerku. Ja zamierzam magisterke robić właśnie na uł, ponieważ moja uczelnia posiada akredytację Uł.
***G***
O informatyce moge sie wypowiedziec pozytywnie. Jestem po pierwszym roku, planuje specjalnosc grafika komputerowa. Zaliczenia bezproblemowe, poszlo gladko. Jedynie niemiecki jest mi kula u nogi. Przedmioty kierunkowe to dla mnie betka.
29.05.2011
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Piotrkowska
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Tarnowska
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Łódzka
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Politechnika Śląska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Zamojska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie