UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (196)
była studentka
Miałam już tu nie pisać, ale szkoła sama się prosi :) przez 3 lata wmawiali nam ze wszystko jest w porzadku i nie ma długów a co się okazuje ? ze lista długów jest dłuższa niż by się mogło wydawać. gdy byłam studentka nikt nie informował o problemach, odkąd się obroniłam co 2 miesiące dostaje list od KOMORNIKA, a w nim przeróżne nazwiska wykładowców (oraz dziekanów a nawet rektora! ) i kwoty po 50 tys!!!! obecnie mogę je normalnie kolekcjonować XD to jakaś paranoja, wychodzę na poczcie na zadłużonego biedaka! każda ratę płaciłam w terminie i teraz nęka mnie komornik! dlatego nie polecam tej uczelni po raz kolejny. miałam nadzieje ze jak się obronie to skończy się ten cały koszmar a to był dopiero początek ! ŻENADA !
01.03.2021
09.02.2021
Oszustwo
Pani Marzena Ciszewska obiecuję mi od chyba 4 miesięcy że dostanę zwrot wpisowego.Tyle to trwa że chyba już nie dostanę tego zwrotu 85zl. To jest kradzież i oszustwo. Podpisywałam pismo że w razie nie dostania się na uczelnię, zwracają pieniądze. Wniosek też wysłałam o zwrot. Nie idźcie do tej szkoły, zobaczcie jaki mają problem oddać parę złoty. MASAKRA
Były student
"Studiowałem informatykę online" przez dwa tygodnie :-). Wycofałem się natychmiast (jak najszybciej), gdy zobaczyłem, jak będzie wyglądało świadczenie tzw. usług dydaktycznych. Niepokojące było już to, że uczelnia nie pokazuje programu kształcenia zanim kandydat nie zostanie studentem. Na samym początku studiów usłyszeliśmy, że wykładowcy będą stopniowo odsłaniali treści kształcenia. O co tutaj chodzi? Jakaś wiedza tajemna? Jednak największą konsternację przeżyłem, gdy otrzymałem materiały do uczenia się. Tak .... dobrze czytacie, mieliśmy się sami uczyć z jakiś pdf-ów (lepiej było już nam kupić cały podręcznik np. z Politechniki Gliwickiej), przy zerowym zaangażowaniu wykładowców. Nie było nawet minutowego wprowadzenia w temat za pomocą środków video, czy narzędzi takich jak Teams. Zachęcam wykładowców do obserwacji (przypominam,, że to jest również metoda kształcenia) nauczycieli szkół podstawowych jak powinno prawidłowo wyglądać nauczanie online. Wielu z nich prowadzi każdą lekcję na żywo z pełnym zaangażowaniem, a proces dydaktyczny takiego nauczania jest w dobie wirusa permanentnie oceniany również przez rodziców dzieci. Taką pracę, chciałby mieć chyba każdy nauczyciel - dać materiały i przyjdźcie drodzy uczniowie na egzamin. Przepraszam, a gdzie cała dydaktyka, czyli dyscyplina naukowa o nauczaniu innych i uczeniu się? Tak nawiasem mówiąc, warto się zastanowić, czy nie lepiej robić po prostu certyfikaty za miast takich studiów.
12.01.2021
18.12.2020
profesor Grzegorz Chojnacki
Piszę na tej stronie po raz ostatni, wiem od komornika (jednego komornika a jestem pewien że jest ich więcej) że uczelnię ściga 23 wierzycieli, z Urzędem Skarbowym na czele. Widoki na odzyskanie swoich pieniędzy co ja przewidywałem już 4 lub nawet 5 lat temu są małe lub prawie żadne. Proszę zauważyć szkoła nie jest w stanie oddać studentom kilkudziesięciu złotych z wpisowego. Szkoda, że to się tak skończyło jaszcze dziesięć lat temu była to naprawdę bardzo dobra prywatna szkoła wyższa nawet w skali ogólnopolskiej. Dzisiaj jest to kompletny bankrut i nic tej upadłej instytucji już nie pomoże. Ciekawi mnie tylko jak długo jeszcze ci którzy są właścicielami tej instytucji, będą oszukiwać i okradać biednych potencjalnych studentów. Strona internetowa tej szkoły nadal zwodzi naiwnych!
AGATA
Czy dostał już ktoś zwrot wpisowego? Czekam juz tydzień i cisza.
14.12.2020
07.12.2020
Zygmunt
W szkole brak jakiejkolwiek informacji a dziekanat nie odpisuje. Ludzie dostają listy od komornika. Źle się dzieje. Jeśli miałbym teraz podjąć tu studia to na pewno nie wybrał bym tej uczelni.
profesor Grzegorz Chojnacki
To chyba już koniec tzw. Wydziału Sztuk Pięknych i Projektowych w WSIiU, bo Pan Dziekan tego Wydziału zatrudnił się od 2019 roku u konkurencji w AHE. Stosowne informacje o tym doniosłym fakcie są widoczne na stronie AHE i jest nawet zdjęcie Pana Dziekana, zresztą identyczne jak na stronie Wydziału, którym miał wątpliwy zaszczyt kierować. Informacji o zmianie barw klubowych i informacji, że pracował u konkurencji a może nadal pracuje w dwóch miejscach naraz, sprytnie w tej rekomendacji nie zamieścił.
28.11.2020
25.11.2020
studentka
mówią, że szkoła nie ma długów ani problemów a dzisiaj dostałam list od komornika ze żona dziekana grafiki i dziekan informatyki toczy sprawy w sądzie o nie małe pieniądze... tacy super wszyscy tam są :) nie polecam uczelni
Promocja
Dzień dobry, Rekrutacja kończy się 30 listopada. Zapraszamy kandydatów nie uruchomionego Kierunku Pedagogika do kasy od 1 grudnia 2020.
24.11.2020
21.11.2020
-;-
To nie jesteś sama ...
AGATA
Dzień dobry, nie dostałam się na kierunek , który chciałam studiować, ponieważ zebrało się za mało osób. Czekam juz MIESIĄC albo dłużej na zwrot wpisowego 85zł. Dostałam maila że sprawa jest w toku i nic. Oni mają ludzi w d..... Masakra Czy ktoś też jest w takiej sytuacji??
13.11.2020
21.10.2020
As
Studiuje ktoś informatyke online ? Jak to wygląda ?
profesor Grzegorz Chojnacki
Przez dwa lata ani jednego zdania nie napisałem o informatyce na tej uczelni, (złego tym bardziej) natomiast ponowny wpis podpisany Absolwent Informatyki pachnie mi na 90% (ta Pani ma taki styl obserwowałem ją przez kilka lat to bardzo bliska rodzina Pani Kanclerz ) nie studentem informatyki a kimś kto proszę mi wybaczyć ma „prosty umysł”. No a argument droga Pani o amerykańskich uczelniach - „absolwencie informatyki” na amerykańskich uczelniach to za pracę się płaci. Czy czegoś w tej argumentacji nie rozumiesz szanowny „absolwencie”. I jeszcze jedno jak ktoś broni czegoś z przekonaniem podpisuje się z imienia i nazwiska. Przecież ta szkoła ma jeszcze Rektora, Dziekana chyba zatrudnia też profesorów. No niech ktoś z nich wytłumaczy mi, że okradanie kolegów , nauczycieli, jest sprawą godną pochwały. A na piwo to ja sam sobie wybieram kompanów.
21.10.2020
21.10.2020
Absolwent Informatyki
Panie Grzegorzu, Pan ma jakiegoś Copywritera który Panu przegląda to forum i pisze "pseudo" cięte riposty? Niech da Pan upust swoim emocjom stworzy jakieś dzieło upamiętniające Pana "epickie starcia" z Panią kanclerz. Pan trochę autodestrukcyjne działa. A jakby jakaś uczelnia chciała tak wielkiego uczonego jak Pan zatrudnić, jakaś Amerykańska (tam same prywatne) i dajmy na to wpada na Pana wpisy tutaj - jak Pan jedzie po byłym pracodawcy (pomijając jaki był - dobra znamy już te fakty że zły). To myśli Pan że Pana zatrudni? No nie! Bo się będzie bała że będzie Pan po niej jeździł w sieci tak jak po tej gdyby coś poszło nie tak. Ja wiem że te moje złote rady można sobie wsadzić. Ale cytując Pana prawda sama się obroni - Informatyka na tej uczelni nie jest zła. I zamiast żreć się na tym forum chodźmy na piwo - postawi Pan kolejkę za te wygrane sprawy :)
profesor Grzegorz Chojnacki
Czy prawda może wzbudzać złe emocje? Z absolwentem z informatyki nawet nie zamierzam wchodzić w dyskusję. To co napiszę poniżej jest jedynie sprawozdaniem o tym czego doświadczyło w tej szkole wielu pedagogów i studentów.Prywatna szkoła wyższa ma obowiązek wpoić swoim studentom nie tylko wiedzę, wykształcić umiejętności ale także a może zwłaszcza przekazać wzorce etyczne i moralne. Ponieważ jest prywatna za wymienione odpowiada zwłaszcza Kanclerz czyli właściciel szkoły w tym wypadku. Całe postępowanie z kadrą dydaktyczną (mogę wymienić tu przynajmniej pięciu moich kolegów, którzy zostali przez tą panią okradzeni ze swoich zarobków) w tej szkole nosi znamiona oszustwa. To nie frustracja bo od niej jestem daleki, ale dawanie świadectwa prawdzie a o to chodzi właśnie w szkolnictwie wyższym!!!!!
20.10.2020
20.10.2020
absolwentka
a ja uważam ze bardzo dobrze ze prof. Chojnacki pisze co się dzieje na tej uczelni, gdyby ktoś mnie ostrzegł zanim złożyłam papiery byłabym bardzo wdzięczna. a tak to obecny pseudo dziekan obiecuje złote góry a dostaje się jedno wielkie gówno :) jedynym sensownym wydziałem jest informatyka, reszta to kompletna porażka na tej uczelni. szkoda ze studenci informatyki nie wierzą w to co piszemy i uważają ze są to opłacone opinie. dla tych niedowiarków wysyłam zaproszenie na zajęcia grafiki, zobaczycie wtedy ze napisana jest tutaj sama prawda :) przykre bo szkoła miała możliwości i na początku uważałam ją za świetny wybór. po trzech latach dziękuje bardzo, nigdy więcej prywatnych uczelni :)
Absolwent Informatyka
Panie Grzegorzu - rozumiem frustrację - serio. Ale po co siać tyle jadu. Ja rozumiem że humaniści są źle opłacani - w tym przypadku w ogóle - ale wzbudził Pan dużo złych emocji w śród studentów i pracowników uczelni - po co? Niech się Pan mści na samej Pani Kanclerz a nie na całej uczelni - przedstawia się Pan jako profesor to chyba Pan powinien dobrze rozumieć o co chodzi w "Szkolnictwie wyższym"
19.10.2020
17.10.2020
profesor Grzegorz Chojnacki
Wygrałem z właścicielką ostatnią piątą sprawę w Sądzie Apelacyjnym o zwrot zarobionych przeze mnie w tej szkole pieniędzy. Trwało to dwa lata, przegrała kanclerz ze mną wszystkie pięć spraw. No a komornik i prawnicy też zarobili! Jeśli ktoś pisze, że na tej stronie piszą tylko opłacani trolle to muszę napisać, że takie postępowanie właściciela tej pseudo uczelni wobec dydaktyków jest po prostu złodziejstwem. Moje wpisy zawsze są opatrzone imieniem i nazwiskiem i jeśli jestem trollem to właśnie tym nie opłacanym a okradanym przez kilka lat przez kanclerza tej „szkoły”.
Absolwent Informatyka
Były student informatyki - co Demsika na III semestrze się ulało i wywalili? I mścimy się na uczelni? Zdalne nauczanie na szczęście mnie ominęło. Ale w życiu się nie spotkałem że wykładowca nie przyszedł na zajęcia. Panie z Dziekanatu działają tak jak na każdej uczelni wyższej - czyli źle xD i w ocenie studentów nic nie robią - ale to standard w Polsce :) Narzeka UŁ i PŁ pewnie UW I PW też narzeka na dziekanat :D Poziom opłacanych trolli na tej stronie jest porażający...
16.10.2020
14.10.2020
Były student informatyki
Najgorszemu wrogowi nie poleciłbym studiów w tej patologicznej instytucji nazywającej się "szkołą". Poziom nauczania zerowy. Wykładowcy rzadko kiedy przychodzą na wykłady na czas, o ile są na tyle łaskawi, by przyjść. Szkoła ma milionowe długi, a komornik goni za studentami (mam kilka ładnych pism od komornika szkoły). Mój ostatni semestr (IV) odbył się "zdalnie". Gdzie może raz na miesiąc dostaliśmy pdf od wykładowców. Na którym znajduje się dość materiału na 10min tego co byłoby na miejscu (co i tak było żenujące. ) Teraz miałem problem z odebraniem karty przebiegu studiów. Mówiono mi, że zajmie to max 2 tygodnie, a minęły 3 tygodnie i ciągle słyszę, jak bardzo zapracowane są pracownice z dziekanatu i że nie mają gotowej karty. OMIJAĆ UCZELNI JAK OGNIA!
XD
Już widzę jak ktoś z Bydgoszczy leci na studia zaoczne do Łodzi xd i będzie pół dnia na dojaD tracić
02.10.2020
28.09.2020
Absolwent Informatyka
A może ktoś powie prawdę o tej uczelni. Przynajmniej o wydziale Informatyki i Zarządzania. Skończyłem uczelnię w lutym na kierunku Informatyka. Można to zweryfikować początek indeksu 301**, Numer dyplomu 16***. 6 semestrów - rewelacja, ostatni 7 - tragedia. Fakt uczelnia zmagała się z problemami dotyczącymi złego zarządzania przez Panią Kanclerz. Co chwilę wybuchała jakaś afera, że zamykają uczelnię. Niestety większość z tych afer została wywołana przez wykładowców wydziału "Sztuk pięknych" którego nie znam i nie mogę się na jego temat wypowiadać. Przez 3 lata świetna atmosfera, naprawdę ciekawi prowadzący jak doktor Mikulska od baz danych, profesor Niewiadomski - uczył przez strach - ale JAVĘ wykutą mam dosyć solidnie co pozwoliło mi otrzymać dobrą pracę. Doktor Rychlicki-Kicior - człowiek orkiestra - najlepsza osoba którą spotkałem na tej uczelni. Nie mógłbym pominąć duetu sieciowców: Horzelski-Doliwa, goście pokręceni (teraz mogę sobie pozwolić na powiedzenie tego) ale lepszych specjalistów sieciowców nie ma na Łódzkich uczelniach. Oczywiście było kilka przejść z naszym rektorem - egzamin zdany za 6. razem to dobry wynik u profesora Demsa ;) Natomiast 7 semestr to jak już wspomniałem porażka - 3 przedmioty już na odchodne, a żeby było. Nie mniej jednak sporo z tej uczelni wyniosłem, chyba jestem ostatnim rocznikiem który skończył ją z w miarę ogarniętym sylabusem bo to co widzi się po nowym planie zajęć to wygląda to słabo.
Dziekanat
Dzień dobry, w tym roku w filii w Bydgoszczy nie zostaną uruchomione studia. Zapraszamy na studia do Łodzi.
28.09.2020
26.09.2020
Bydg
Widzę, że w filii w Bydgoszczy pojawiła się możliwość studiowania Informatyki na 2. stopniu. Jednak, gdy próbuję się zarekrutować to pokazuje mi możliwość wyboru dla magisterskich studiów jedynie w Łodzi. To jak, można w Bydzi studiować magisterkę z Infy?
profesor Grzegorz Chojnacki
Do wszystkich którzy skończyli tą „szkołę” i do tych co jednak pomimo tak negatywnych opinii zamierzają do niej się zapisać! Macie poniżej wpis absolwentki, (zostawiam bez komentarza) dołóżcie nieco trudu i poczytajcie opinie o tej instytucji sprzed roku albo dwóch lat. Znajdziecie tam podpisane z imienia i nazwiska moje ostrzeżenia i inne bardzo negatywne opinie na temat tej uczelni. Powiem tak, to że w internecie istnieje strona tej szkoły (strona zaprojektowana ładnych kilka lat temu) i przyznaje jest od strony graficznej dobra, nie znaczy jeszcze, że dziś ta instytucja wygląda też tak kolorowo i pięknie. Rzeczywistość jest zupełnie inna a o niej mówią te wpisy. Szkoła jest w stanie rozkładu, organizacyjnego i dydaktycznego, zdezelowany sprzęt, brak legalnego oprogramowania itd itd. Nadal nie wyszła z potężnego zadłużenia wobec wielu instytucji i osób prywatnych. 13 października znowu mam rozprawę w sądzie o zwrot moich pieniędzy. A takich rozpraw które wygrałem miałem do tej pory cztery. To co oglądacie na stronie www tej uczelni jest dzisiaj po prostu fikcją. To są tylko kolorowe obrazki! W realu ma to zupełnie inny wymiar, niestety bardzo negatywny i przygnębiający. Powtórzę za absolwentką OMIJAJCIE TĄ SZKOŁĘ.
16.09.2020
14.09.2020
absolwentka
kolejny raz uczelnia pokazała jak traktuje studentów! po dwóch miesiącach po obronie nadal nie ma dyplomu do odbioru! za kilka dni kończy się rekrutacja na innych uczelniach i przez zachowanie wsiu nie mam jak dostarczyć dokumentów ! to jest żart i kpina. przy obronie usłyszałam ze ponad 30 dni czekania na dyplom, przyjeżdżam po 60 dniach a dyplomu nadal nie ma !!!!! kontakt z uczelnia zerowy! nawet nie ma jak się dowiedzieć czy są już gotowe rzeczy do odbioru! trzeba osobiście jechać i wszystkiego się dowiedzieć! to nie tak powinno działać ! przestrzegam każdego kto chce zacząć naukę na tej uczelni! całe 3 lata będzie się uczyć w stresie a traktować was będę gorzej niż najgorszy sort! płacić tyle pieniędzy i być tak traktowanym to żenada po prostu!!!!! omijajcie ta uczelnie szerokim łukiem ! :)
Ciekawska
Teraz to już całkiem wierzę w komentarze, że nie można się z Wami skontaktować! Wysłane zapytania były w 4 wiadomościach (na stronce - nie na fb) i napisaliście, że odpowiedź będzie na maila. Ani w spamie, ani w odebranych NIC NIE MA! Więc chyba jednak słuszna
03.09.2020
03.09.2020
Dziekanat
Dzień dobry, sprawdziliśmy nasz chat jeszcze raz i na wszystkie zapytania z dnia 1 września zostały udzielone odpowiedzi najpóźniej w przeciągu 3 h. Także Pani sugestia o tym, że nie odpisaliśmy nawet następnego dnia niestety jest niesłuszna.
Ciekawska
ja już studiuję, ale z ciekawości wysłałam zapytanie na czacie wczoraj w południe i do dziś odpowiedź nie przyszła, więc chyba rację mają ci (albo ten) poniżej.
02.09.2020
01.09.2020
Dziekanat
Dzień dobry, z Uczelnia można skontaktować się na wiele rożnych sposobów, pragniemy zapewnić, ze nasz zespól odpowiada na wszystkie wiadomości. Wiadomosci na FB bądź na czat odpowiadamy na bieżąco w godzinach pracy Uczelni 8:00 - 16:00. Pozdrawiamy serdecznie.
Dziekanat
Dzień dobry, Szanowny Panie, pragniemy zapewnić , że z Uczelnia można sie skontaktować na wiele sposobów, mailowo, telefonicznie, za pomocą FB, formularza kontaktowego bądź czatu na stronie. Wszystkie zapytania są na bieżąco realizowane, jezeli jakie spytanie wymaga odpowiedzi po stronie innego działu wówczas prosimy o skierowanie zapytania na dany adres mailowy. Pozdrawiamy serdecznie.
31.08.2020
30.08.2020
Do Stefx
Ja mam na myśli główną siedzibę w Łodzi - kontaktu zero, na maile nie odpisują, telefonów nie odbierają, a ten czat na stronce chyba jest, bo jest - też zero odpowiedzi. Jedyne co mnie kusiło na tę uczelnię to najniższe czesne w regionie, ale skoro od pół roku proszę o plan studiów i nic to dziękuję za tako kontakt
Stefx
Nie wiem jakie wy macie problemy z tym kontaktem, bezproblemowo dodzwoniłem się do filii w CB wszystkiego się dowiedziałem i zamierzam tutaj studiować infę. Co do negatywnych jak i pozytywnych komentarzy takich jest sporo wszędzie, dziwni mnie jedynie zbyt mocny hejt na tę uczelnię, wygląda jak by ktoś miał żal o coś, ale do rzeczy, jak coś mi nie będzie pasowało w tej szkole to zrezygnuje bo nikt przeciez na siłę mnie tam trzymać nie będzie. A do tego czas sam zobaczę jak tam jest i napisze za jakiś czas. ktoś jeszcze planuje studiować w Bydg. infe?
30.08.2020
30.08.2020
Elo
Ja zarejestrowałem się tu i od jakiegoś czasu próbowałem się skontaktować, by dopytać o kilka rzeczy, ale zero kontaktu, więc złożyłem papiery też na inną uczelnię, wszystko wiem i już papiery tam zaniesione. Tutaj sobie odpuściłem i chyba dobrze
hejt
żeby uzyskać szybki kontakt od uczelni należy napisać opinie która nie będzie pozytywna, wtedy kontakt jest w nie całe 24h, śmiech na sali! szkoda ze na inne rzeczy nie reagują tak szybko :)
30.08.2020
25.08.2020
Odpuść
Dajcie sobie spokój, z uczelnią nie idzie się skontaktować, a jak odpiszą to po paru tygodniach, a treść najczęściej brzmi "proszę kierować takie pytania na adres taki i taki". Lepiej wybrać inną wyższą szkołę
Kontakt
No spoko, można się skontaktować, ale czy któryś jest skuteczny? Bo ja próbuję i nic! To może tu mi ktoś z Państwa udzieli informacji ile jest zjazdów na studiach online?
24.08.2020
24.08.2020
Dziekanat
Dzien dobry, z Uczelnia mozna sie skontaktowac na kilka sposobów, za pomoca maila dziekanat@wsinf.edu.pl badz rekrutacja@wsinf.edu.pl badz telefonicznie 42 27 50 156 badz za pomoca czatu na stronie www lub fb.
NIE
czy komukolwiek udało się skontaktować z tą uczelnią? bo ja próbuję od kiedy są wyniki matur i nic! niby mają, że odpowiadają natychmiast, a tu kłamstwo. Tak samo jest z telefonami. LOL
20.08.2020
20.08.2020
Online
WSInf ma wiele negatywnych opinii, ale chodzi mi o info czy jak są studia online to czy trzeba na zjazdach być, czy one w ogóle są i ile?
Nick
Dzięki, mnie Pan Profesor przekonał dostatecznie, by tu nie składać dokumentowania. Oczywiście wczesniej uczyniła to uczelnia, która nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile i na czat, a tu tiwerdzą, że odpisują i odbierają. Pewnie bym żałował jakbym tu przyszedł
12.08.2020
11.08.2020
profesor Grzegorz Chojnacki
To co wpisały osoby Zażenowana i absolwentka grafiki, opisywałem na tym forum wielokrotnie, ostrzegałem tych, którzy będą chcieli w tej pseudo uczelni studiować. Dziś pozostawiam to już bez komentarza, treść tych dramatycznych wpisów mówi sama za siebie!!!! Moje wpisy nie są hejtem, są rzetelną informacją na temat mega nieuczciwej instytucji okradającej (wpis Absolwentki) nie tylko studentów.
Żażenowana
Nagroda? XD Szkoła od pewnego czasu to jeden wielki żart (jak widać w komentarzach poniżej) , na szczęście skończyłam i nikomu nie polecam. Kłamstwo i niekompetencja to chleb powszedni. Chcą jedynie studenckich pieniędzy, żeby spłacać swoje długi. I tyle. Chcesz mieć zajęcia? Zadzwoń po wykładowcę, może przyjdzie. Sprawy w sądzie wywołane zaległościami finansowymi i wszystko to, co wymieniali moi przedmówcy. "Widać, że panu profesorowi bardzo zależy, żeby ta uczelnia upadła. I pisze po tysiąc razy posty jednocześnie deprecjonując każdy poprzedni pozytywny..." brzmi jak wypowiedź jednego z najbardziej zakłamanych znanych mi wykładowców z tej uczelni, ale mogę się mylić...
09.08.2020
07.08.2020
student
nie wiem kto przyznał wam tą nagrodę, ale pewnie we wszystkim klamaliscie jak zawsze! szkoła dno! ostrzegam wszystkich przyszłych studentów, wybierzcie inną szkole
Promocja
Bardzo miło poinformować nam, że po raz kolejny Wyższa Szkoła Informatyki i Umiejętności uzyskała pozytywną ocenę, tym razem dla kierunku Grafika I i II stopnia. Polska Komisja Akredytacyjna jest niezależną instytucją, działającą na rzecz zapewniania i doskonalenia jakości kształcenia. Podstawowymi celami działań Komisji są dbałość o spełnianie standardów jakościowych przyjętych dla szkolnictwa wyższego, nawiązujących do najlepszych wzorców obowiązujących w europejskiej i globalnej przestrzeni edukacyjnej oraz wspieranie uczelni publicznych i niepublicznych w procesie doskonalenia jakości kształcenia a także budowania kultury jakości. Działania te zmierzają do zapewnienia absolwentom polskich szkół wyższych wysokiej pozycji na krajowym i międzynarodowym rynku pracy oraz do zwiększenia konkurencyjności polskich uczelni jako instytucji europejskich.
07.08.2020
06.08.2020
absolwentka grafiki
Dwa tygodnie temu skończyłam Grafike stacjonarna na Wsiu. Szkoła była fajna i poziom był utrzymany tylko na 1 roku jak żył dziekan Krzyzanowski, później wszystko runęło. Jeśli się zastanawiasz czy iść na ta uczelnie to NIE POLECAM. Nikt cię tam nie traktuje poważnie, zaliczenia są bez sensu, większość wykładowców odeszła, wydział reklamuje się nazwiskami których nigdy tam nie spotkasz! stypendia są wypłacane z opóźnieniem albo WCALE! Szkoła kradnie pieniądze skąd tylko się da :) Chcesz mieć stypendium socjalne? Proszę bardzo tylko licz się z tym ze możesz tych pieniędzy nigdy nie zobaczyć ! Telefonów nikt nie odbiera, dziekanat wiecznie zamkniety, kontakt z wykładowcami podczas pandemii ? ZEROWY! Dziekan wpisuje oceny z przedmiotów które uczą inne osoby bo nie ma z nimi kontaktu ! to jest żart ! Na zajęcia wykładowcy często nie przychodzą a jak bardzo ich chcesz to możesz zadzwonic i POPROSIĆ żeby się pojawili na uczelni, kpina ! Komputery są w tragicznym stanie, przez ostatni rok nie działał żaden program bo nie było licencji !!!!! musieliśmy przychodzić z własnym laptopem! O zmianach zajęć nigdy nikt nie powiadamia, jedziesz sobie na uczelnie 40 min tramwajem i dowiadujesz się ze nie ma dziś zajęć ! Gdy jeden z wykładowców poszedł do gazety i miała przyjechać telewizja to zrobili nam TYDZIEŃ wolnego żeby nikt nie powiedział jak tam jest naprawdę ! Szkoła tonie w długach, Pani Kanclerz uległa wypadkowi i zastępuje ją córka albo wnuczka ! Za wszystko ciągną pieniądze ! Nawet za zaświadczenie musisz płacić ! wisienka na torcie była moja obrona - NIKT Z MOICH PROMOTORÓW SIĘ NIE POJAWIŁ !!!!!!!! Szkoła zawiodła mnie wiele razy, wykładowcy chyba jeszcze więcej ! NIE POLECAM!!!!!
Promocja
Dzięki hejterom stajemy się lepsi, dziękujemy! Zapraszamy na relacje z dyplomów: https://www.facebook.com/wydzialsztukpieknychwsiu/
30.07.2020
30.07.2020
Dziekanat
Dzień dobry, Uczelnia poza standardowym tokiem nauczania daje możliwość studentom do indywidualnej organizacji studiów bądź indywidualnego programu studiów. Wszystkie informacje na ten temat zawarte są w Regulaminie Uczelni dostepnym na stronie bądź mozna sie kontaktować bezpośrednio z dziekanat@wsinf.edu.pl . Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy do kontaktu
kandydat
czy można wybrać formę studiów, że nie uczestniczy się na zjazdach (tylko na zaliczenia) tylko samemu realizuje w domu? mieszkam daleko od Łodzi, a zjazd co tydzień dwa mi się nie uśmiecha
20.07.2020
17.07.2020
Dziekanat
Szanowny Panie, na wszystkie maile jakie otrzymujemy udzielamy odpowiedzi bądź przekierowujemy je do odpowiedniego działu. Poza formą mailową i telefoniczną mozna sie jeszcze z nami kontaktować za pomocą FB bądź czat na stronie WWW. Pozdrawiamy serdecznie.
Kontakt
No tak, tylko, że nikt nie odpisuje na maile i nie odbiera telefonów... Od marca czekam, w czerwcu też nie odpisali i kilka razy jeszcze próbowałem. Rozumiem, że pandemia i wakacje, ale skoro uczelnia chce nowych studentów to moglaby chociaż udawać, że jest szybki kontakt. Może i dobrze, że wyniki matury są później i nie złożyłem tutaj papierów
17.07.2020
17.07.2020
Dziekanat
Dzień dobry, w tematach rekrutacyjnych najlepiej kontaktować sie z działem Rekrutacji adres rekrutacja@wsinf.edu.pl. Pozdrawiamy serdecznie i do usłyszenia!
zainteresowany dobrymi opiniami o grafice
No każdy dysponuje swoimi pieniędzmi, każdy ma swój pomysł na życie. Ja wiem jedno ci , którzy z grafiki na Wsiu uciekli i się przenieśli pomimo pandemii mieli zajęcia regularne zdalnie. Znacząca cześć już się obroniła a coś tak nie widać aby kolejnymi absolwentami ten wydział się chwalił. Uczelnia na którą się przenieśli w okresie pandemii udostępniła im do użytku domowego oprogramowanie Adobe. Jak się przenieśli to nie na papierze ale w realu stworzyła nowe pracownie Prowadzący są ze studentami w stałym kontakcie. Płacą po 500 stów ale wiedzą za co. To teraz zamiast mówić ,że na wisu jest fajnie merytorycznie proszę to udowodnić.
16.07.2020
16.07.2020
Dziekanat
Prosimy o bezpośredni kontakt z rekrutacja@wsinf.edu.pl. Pozdrawiamy serdecznie.
Krl
Dziękuję, ale pytałem o plan studiów (wszystkie przedmioty jakie są przez całe studia), a nie o plan zajęć. Z planu zajęć mogę tylko odczytać 2., 4. i 6. semestr, a nie widzę nieparzystych.
11.07.2020
11.07.2020
Dziekanat
Szanowni Studenci i Kandydaci, W czasie wakacji czyli od dnia 29 czerwca br. Dziekanat będzie otwarty dla interesantów w godzinach: Poniedziałek - 8:00 - 12:00 Wtorek - 13:00 - 15:00 Środa - nieczynny Czwartek - 8:00 - 12:00 Piątek - 13:00 - 15:00 Rekrutacja 42 27 50 159 Fizjoterapia 42 27 50 154 WF 42 27 50 154 Kosmetologia 42 27 50 154 Informatyka 42 27 50 150 Zarządzanie 42 27 50 151 Administracja 42 27 50 150 Grafika 42 27 50 151 Architektura Wnętrz 42 27 50 151 Pedagogika 42 27 50 154
Dziekanat
http://wsinf.edu.pl/p-79-Plany-zajec
11.07.2020
10.07.2020
Kontakt
Czy zna ktoś jakiś szybką i skuteczną metodę kontaktu z tą uczelnią? Na maila czekam od marca, telefonu nikt nie odbiera, a na tym czacie też nikt nie odpisuje... A jedynie chcę się dowiedzieć ile zjazdów jest dla Informatyki II stopień online, bo oczywiście WSInf nie wiele pokazuje kandydatom...
Krl
Można gdzieś znaleźć plan całych studiów dla kierunku Informatyka? Dziękuję
09.07.2020
09.07.2020
Tomek info
Część wykładowców jest ta sama, nieźle gościu hejtuje, stworzył sobie tu cmentarzystko hejtu i sam się na nim pochował!!!
Elo
A w Łodzi czy w Bydgoszczy? Czy tu i tu są ci sami?
08.07.2020
08.07.2020
nick nick
ja sie zapisalem i zostaje na razie XD z tego co wiem od znajomka to na wsinf nie jest tak zle, szczegolnie jak chcesz studiowac inf albo grafike, wiec ci co sie wahaja to mysle ze na luzie. ja jak szukalem innych prywatnych w lodzi to prawda taka, ze na kazda szkole byly byly komentarze rozne a mam wsinf dwoch znajomych na inf i mowia, ze spoko.
Ups
Jak jeszcze nie podpisałem umowy to mogę bez konsekwencji zrezygnować? Komentarze poniżej jednak przekonały mnie, że lepiej zapłacić trochę więcej na PŁ i bezpiecznie studiować
07.07.2020
02.07.2020
Yyyy
Myślę nad informatyką tutaj i na wsb. Trochę przerażają mnie komentarze poniżej, ale kusi cena.
xd
@Student hahaha nikt nie uwierzy, że pisał to "student" xd przecież pokazuje, które komentarze dodane są przez anonimowe osoby, a na które odpowiada uczelnia, więc chyba nikt się na to nie nabierze XD myślałem, że ten prof. Grzegorz ma po prostu jakiś żal, a po tym komentarzu, który napisał ktoś z uczelni i podpisał się jako "Student" stwierdzam, że jednak rezygnuję z rekrutacji na tę uczelnie.
29.06.2020
28.06.2020
profesor Grzegorz Chojnacki
Dla tych co czytają ze zrozumieniem proszę aby porównali zamieszczane tutaj teksty Student z 23.04.2020 i Studentka z 27.06.2020. Styl identyczny, prawie identyczne wyrażenia, natrętne porównania do politechniki. Szanowni kandydaci na te studia, teksty pozytywne o tej szkole pisze cały czas ta sama osoba. Gdybym sprawdzał to jako wypracowanie musiałbym powiedzieć o daleko idącej inspiracji piszących to osób. Ale oceńcie sami, wklejam dla ułatwienia te dwa teksty do mojego komentarza. Studentka Studiuje na tej uczelnię pierwszy rok, ale w porównaniu do politechniki to bardzo przyjazna uczelnia. Wykładowcy wymagania mają takie same jak na politechnice, więc poziom jest utrzymany. Jednak podejście do studenta jest zupełnie inne. Praktycznie każdy wykładowca chętnie pomaga studentowi, nie tak jak na PŁ gdzie każdy patrzy na Ciebie z góry, jak na gorszego od siebie. Przyjacielskie podejście sprawia, że wiele można zapamiętać i nauczyć się z zajęć Polecam wszystkim dla których ważna jest nauka w miłej atmosferze, gdzie nikt nie utrudnia, a jedynie pomaga w problemach, które na każdych studiach się zdążają 27.06.2020 Student Ogólnie z uczelni jestem zadowolony. Prowadzący zajęcia są wymagający wobec studentów, nie ma podejścia "płacisz, przechodzisz". Zdecydowana większość prowadzących to również pracownicy Politechniki Łódzkiej czy Uniwersytetu Łódzkiego, więc pewien poziom jest utrzymany. Panuje przyjemna atmosfera na zajęciach, nie spotkałem się jeszcze z chamstwem ze strony prowadzących. Ludzie na studiach, wiadomo, są różni jak wszędzie, więc tu ciężko mi ocenić, ale ogólnie też nie mogę narzekać, myślę, że zawsze się znajdzie ktoś z kim będzie można się dogadać czy zaprzyjaźnić. Cenię też indywidualne podejście do studenta ze strony prowadzących - jeśli ktoś potrzebuje, żeby jakieś zagadnienie zostało lepiej wytłumaczone, w trakcie lub po zajęciach można spytać. Co do niższego komentarza w kwestii zadłużenia uczelni, ze strony studenta mogę napisać tyle, że mój portfel tego nie odczuł, również nie poczułem zmiany w jakości nauczania, a że nastąpiło zadłużenie, no cóż, uczelnia musi sobie z tym jakoś poradzić i napewno mniej ludzi podejmujących tu studia tego problemu nie poprawi. Uczelnię generalnie polecam i pozdrawiam. 23.04.2020 Kolejne nieuczciwe działania próbujące sprawić wrażenie, że szkoła jest godna zaufania. przykład: tekst pierwszy ,,więc poziom jest utrzymany,, i tekst drugi ,,więc poziom jest utrzymany,, To bardzo prymitywna reklama tej szkoły i jak mówią młodzi ludzie ściema. profesor Grzegorz Chojnacki
Studentka
Studiuje na tej uczelnię pierwszy rok, ale w porównaniu do politechniki to bardzo przyjazna uczelnia. Wykładowcy wymagania mają takie same jak na politechnice, więc poziom jest utrzymany. Jednak podejście do studenta jest zupełnie inne. Praktycznie każdy wykładowca chętnie pomaga studentowi, nie tak jak na PŁ gdzie każdy patrzy na Ciebie z góry, jak na gorszego od siebie. Przyjacielskie podejście sprawia, że wiele można zapamiętać i nauczyć się z zajęć Polecam wszystkim dla których ważna jest nauka w miłej atmosferze, gdzie nikt nie utrudnia, a jedynie pomaga w problemach, które na każdych studiach się zdążają
26.06.2020
25.06.2020
ONLINE
Czy studia II stopnia online prowadzone są także w BYDGOSZCZY? Rekrutując się pokazuje mi Wydział Łódź, ale siedziba Łódź-Bydgoszcz. Gdzie wtedy są te 2-3 zjazdy w trakcie semestru?
Karol
Ja też chciałem iść na Infę online II stopień, ale chyba są obowiązkowe 2-3 zjazdy, więc mi nie pasuje do Łodzi. CHyba, że w Bydgoszczy też organizują? Ale też obawiam się upadku uczelni. Jak to wygląda? Zakładając, że będę studiować i nagle uczelnia by się zamknęła to co z nami?
24.06.2020
18.06.2020
Paweł
Również zastanawiam się na tą uczelnią, tyle że drugi stopień online, i po tym co Pan Grzegorz Chojnacki pisze, mam wątpliwości. Pytanie za 100 pkt: Czy jak zacznę studiować to czy uczelnie nie padnie, w trakcie? Pytanie raczej do wróżbity Macieja, ale może ktoś coś wie ^^.
AdamS
Kurcze w tym roku chciałem podjąć studia I st. na infie, ale czytając opinie jestem w kropce. Może ktoś ze studentów tego kierunku, na tej uczelni się wypowie jak rzeczywiście wyglada nauczanie w tej szkole? Najlepiej na studiach niestacjonarnych. Z góry dziękuję za rzetelne opinie. Pozdrawiam.
15.06.2020
26.05.2020
profesor Grzegorz Chojnacki
Nie mam zamiaru niszczyć i dążyć do tego by upadła, daję jedynie konsekwentnie obraz prawdzie o tej instytucji, która okradła mnie i moją żonę z uczciwie zarobionych pieniędzy ( zresztą nie tylko mnie ale wielu pedagogów). Szkoła ma proste wyjście z sytuacji, może w każdej chwili wypłacić to co jest winna a nie w sposób haniebny próbować to odwlekać. Szkoła ma obowiązek nie tylko przekazać wiedzę studentom ale także a może przede wszystkim być wzorcem etycznego i uczciwego postępowania. Jakie zatem wzorce wyniesie student z takiej uczelni? Żałosna jest ta instytucja przed którą przestrzegam tych którzy zechcą w niej studiować a nie ci których w niej okradziono!
Student
Widać, że panu profesorowi bardzo zależy, żeby ta uczelnia upadła. I pisze po tysiąc razy posty jednocześnie deprecjonując każdy poprzedni pozytywny, no bo jak na tej uczelni ktokolwiek może być zadowolony? Jak to możliwe?! Ale kogo to interesuje, że prowadzący mają sprawy w sądach? Studenta to nie interesuje. I do tego po co zaśmiecać forum tymi samymi informacjami od kilkunastu miesięcy? Taki problem ma nie jedna instytucja w Polsce. Bardzo leży to w czyimś interesie, żeby tę szkołę zniszczyć...tylko że powoli robi się to żałosne.
26.05.2020
22.05.2020
profesor Grzegorz Chojnacki
Kolejny „prawdziwy wpis” o tej pożal się Boże instytucji, bo szkołą trudno to nazwać! Informuję o ponownym , już czwartym wyroku sądu i w związku z tym skierowanej do komornika egzekucji. Gdybym głosił fałszywe informację o tej szkole, narażał bym się o tzw. pomówienie. Podpisuje się z imienia i nazwiska bo mówię po prostu prawdę i przestrzegam wszystkich chętnych nie próbujcie studiować w tej szkole. Stary zdezelowany sprzęt, brak licencji na oprogramowanie, czesne studentów zajęte przez komorników, ograniczona praca dziekanatów i dziesiątki pracowników, którzy tak jak ja odeszli i muszą teraz dochodzić swoich należności za pracę w sądach! Instytucja jest po uszy w długach i kłopotach a dodatkowo jest bardzo źle zarządzana. W czasach pandemii to dodatkowo pogłębi te kłopoty. Jeśli ktoś chce rzetelnie przedstawić swoje argumentu proszę się podpisywać nazwiskiem!
Misza
A ja stane w obronie Uczelni bo mam Do tej Uczleni sentyment. Studia skonczylam rok temu, bywalo roznie, owszem jak wszędzie zdarzały sie problemy, rozne sluchy chodzily, czasem nerwowa atmosfera. Na plus uczelni na pewno sa ludzie, ja trafilam na wspanialych wykladowcow, bezproblemowy kontak, kazdy bardzo pomocny w dziekanacie i kazdym dziale i jestem zadowlona ze studiow. Mysle, ze takich jak ja jest wiecej, Ci co chca to sie naucza i wyjda z wiedza. Podczas mojego studiowania slyszalam o roznych sukcach studentow/absolwentow WSIU wiec to tez o czym swiadczy. Studia skonczylam, pracuje w zawodzie, moj poziom wiedzy nie odbiega od innych, pacodawca tez zadowolony takze nie demonizujmy tak. Az Troche przykro sie czyta te wszystkie „brudy” jakie tutaj sie uzewnetrznia.
21.05.2020
25.04.2020
Grzegorz Chojnacki
Bardzo krótki komunikat: kolejne dwie sprawy wygrane w sądzie z właścicielką WSIiU ( nie płacenie za wykonaną pracę przez okres kilku lat) zostają skierowane do egzekucji komorniczej. Natomiast tekst z 23.04 2020 podpisany student kopiuje zwroty sprzed kilku miesięcy. W moim przekonaniu nie pisze tego student, (jak większość tekstów pozytywnych o tej szkole na tym forum) argumenty i styl są takie same jak np. we wpisie z dnia 16.09.2019 podpisanego lukasz (szczególnie akapit o pracownikach Politechniki Łódzkiej i Uniwersytetu Łódzkiego). Proponuję nieco więcej wysiłku i rzetelnych argumentów używać w komentarzach jak się próbuje bronić tak mega skompromitowaną instytucje !!! profesor Grzegorz Chojnacki
Student
Ogólnie z uczelni jestem zadowolony. Prowadzący zajęcia są wymagający wobec studentów, nie ma podejścia "płacisz, przechodzisz". Zdecydowana większość prowadzących to również pracownicy Politechniki Łódzkiej czy Uniwersytetu Łódzkiego, więc pewien poziom jest utrzymany. Panuje przyjemna atmosfera na zajęciach, nie spotkałem się jeszcze z chamstwem ze strony prowadzących. Ludzie na studiach, wiadomo, są różni jak wszędzie, więc tu ciężko mi ocenić, ale ogólnie też nie mogę narzekać, myślę, że zawsze się znajdzie ktoś z kim będzie można się dogadać czy zaprzyjaźnić. Cenię też indywidualne podejście do studenta ze strony prowadzących - jeśli ktoś potrzebuje, żeby jakieś zagadnienie zostało lepiej wytłumaczone, w trakcie lub po zajęciach można spytać. Co do niższego komentarza w kwestii zadłużenia uczelni, ze strony studenta mogę napisać tyle, że mój portfel tego nie odczuł, również nie poczułem zmiany w jakości nauczania, a że nastąpiło zadłużenie, no cóż, uczelnia musi sobie z tym jakoś poradzić i napewno mniej ludzi podejmujących tu studia tego problemu nie poprawi. Uczelnię generalnie polecam i pozdrawiam.
23.04.2020
17.02.2020
Grzegorz Chojnacki
Zgodnie z obietnicą informuję: wszystkie moje zaległości o których mówiłem zawarte w informacji z dnia 06.09.2019 (patrz poniżej) zostały od spółki ABiS ściągnięte wraz z odsetkami przez komornika. (ABiS spółka zależna od WSIiU) Pozostają jeszcze do wyegzekwowania cztery znacznie większe kwoty od Wyższej Szkoły Informatyki i Umiejętności, te sprawy aktualnie są w toku. Informuję też, że wielu studentów tej „uczelni” dostało pisma informujące o konieczności wnoszenia opłat (czesne, opłaty za egzaminy itp.)na konta podane przez komornika. Zadłużenie wobec np. firmy ochroniarskiej to kwota rzędu grubo ponad 200 000 tys zł. Podobno zadłużenie szkoły wobec wielu podmiotów jest bardzo duże, i co gorsze nie maleje. Jeszcze raz przestrzegam wszystkich którzy chcą podjąć w tej instytucji studia, jest to obarczone znacznym ryzykiem. profesor Grzegorz Chojnacki
Absolwent
Czy studia II stopnia są tylko w Łodzi, czy w Bydgoszczy też?
21.12.2019
05.11.2019
Studia online
Błagam, uruchomcie studia online z Infy inżynierskie, bo magisterskie już są
Absolwent
Z wielkim żalem i rozczarowaniem. Uczelnia jest jedną wielką porażką edukacyjną i przede wszystkim organizacyjną. Największą -i jedyną- wartością dla niej są Twoje (niemałe) pieniądze. Nie wpływają one jednak na poprawę warunków kształcenia, szkolenia kadry (czy chociażby na terminowe wypłaty dla pracowników) czy na podstawy takie jak licencje oprogramowań - których brakuje. Programów, których mimo zapewnień, nie uczyliśmy, ponieważ szkoła nie odnawia licencji lub w ogóle nie zamierza jej posiadać. Proszenie studentów, aby ściągali "w swoim zakresie" programy warte kilkaset tysięcy złotych, korzystanie z prywatnego komputera wykładowcy/studenta (o ile takowemu uda się ściągnąć obowiązkowy program) - jednego, na całą grupę, płacąc jednocześnie regularne co miesięczne czesne. To śmiech na sali, żeby szkoła nie posiadała sprawnego sprzętu i potrzebnych programów. Nie spełnia żadnych początkowych zapewnień. Oprócz wszechobecnego chaosu związanego z organizacją m.in zajęć, możliwością dowiedzenia się czegokolwiek (nikt nic nie wie w tej szkole), zawodzi również na podłożu edukacji. I to pełną gębą. Wykwalifikowana kadra nauczycielska - jasne, super jest sam fakt, że na uczelni pracują wykładowcy o ogromnej wiedzy- która znacząco w ciągu kilku lat obniżyła swoje standardy ze względu na warunki finansowe. To nie jest wolontariat, jak najbardziej rozumiem, tylko dlaczego naszym kosztem? Dlaczego my, jako studenci, jako płatnicy, na tym tracimy? Dlaczego uczelnia nie kontroluje tego, że wykładowcy nie przychodzą na zajęcia? Dlaczego nie mają płacone za swoją pracę (głównie już jej brak)? Dlaczego przez całe dwa semestry (1 rok!) mogą nie odbywać się zajęcia, ponieważ wykładowca sam się zwolnił i nie mogą/nie chcą nikogo znaleźć na zastępstwo? Dlaczego nikt nam tego nie wynagradza? Mało razy siedziało się pod salą i czekało na wykłady? Ile godzin było spędzonych bezczynnie na korytarzu w oczekiwaniu na kolejne zajęcia. Mnóstwo studentów dojeżdża z daleka, jakim problemem było informowanie nas o nieobecnościach? Ile zjazdów nie odbyło się z powodu braku prowadzącego. Dlaczego nasze pieniądze spłacają zadłużenia i kredyty jakie nabrała nieumyślnie uczelnia, która w dodatku nie jest w stanie przyjąć z pokorom naszych sprzeciwów, stwierdzanych faktów. Wypieranie problemu nie sprawi, że się go pozbędziemy i to jest w tym wszystkim najsmutniejsze. Fakt, że student nie jest najważniejszy, jest tylko pionkiem. Do wszystkiego doszedłem sam, każdą zdobytą wiedzę teoretyczną czy praktyczną zawdzięczam jedynie sobie, na co poświęciłem mnóstwo czasu. Wszystko co osiągnąłem w życiu i to w jakiej sytuacji znajduję się teraz jest moją zasługą, nie zdobyłem wiedzy ani umiejętności na studiach, mimo regularnej obecności. Mam ogromny żal przede wszystkim do siebie, że zdecydowałem się kontynuować tutaj edukację pomimo wielu przykrych sygnałów i ostrzeżeń ze strony za równo wykładowców (wielu z nich było po naszej stronie) jak i innych studentów. Jednak skoro powiedziało się A, to trzeba było powiedzieć B. Chciałem dociągnąć to do końca, gdzieś tam w środku głęboko wierzyłem, że szkoła da sobie rade. Nie dała. Uczelnia zabija wszelkie ambicje i podcina skrzydła na samym starcie. Kosztuje to, nas, studentów, wiele nerwów, złych emocji i wylanych łez. Wstyd się komukolwiek przyznać jaką szkołę ukończyłem. Po latach pozostał jedynie żal i niesmak, bo były to najbardziej przykre i żenujące czasy "edukacji".
29.10.2019
10.10.2019
?
Nie działa nadal wirtualny dziennik.
Promocja WSIU
Prosimy spróbować ponownie, zapewniamy, że wszystko działa jak należy.
10.10.2019
09.10.2019
?
Nadal nic nie działa!
ZainteresowanyKontaktem
Niestety ani widu ani słychu i strony niestety takze brak
09.10.2019
08.10.2019
Promocja WSIU
Mieliśmy awarie, w wyniku której nie działała strona internetowa, telefony oraz skrzynki mailowe. O czym informowaliśmy na naszym profilu na Facebooku i zachęcaliśmy do kontaktu z nami poprzez wiadomości na profilu społecznościowym. Obecnie już wszystko działa.
?
Co się dzieje z tą uczelnią!? Strona nie działa, telefonów nie odbierają!?
07.10.2019
20.09.2019
Promocja WSIU
Na jaki adres mailowy pisał Pan w swojej sprawie? Chętnie sprawdzimy działanie łączy. internetowych. Jeśli cos nie działa jak powinno, chętnie to usprawnimy. Zależy nam by komunikacja była jak najbardziej płynna.
Ściema
Ale uczelnia ściemnia w tych komentarzach. Próbowałem skontaktować się z uczelnią m.in. za pomocą maila i nic. Jeśli tak samo "dobry" kontakt jest w trakcie studiowania to gratuluję wszystkim, którzy mają siłę psychiczną.
20.09.2019
16.09.2019
lukasz
Uczelnia jak większość niepublicznych i zaocznych nie powala, ale z tego co zauważyłem nie jest najgorzej. W dużej mierze stawia się tutaj na praktykę. Wykładowcy z Politechniki i UL (przynajmniej za moich czasów) u ktorych ciezko bylo sie pezesliznac, parę osób odpadło. Sprzęt najlepiej nosić swoj, ale to akurat dobre, ponieważ mamy w domu bezposredni dostęp do swoich projektów. Ogólnie na plus. Inżyniera zrobiłem tutaj, a magistra na polibudzie i nie był to jakiś ogromny przeskok jeśli chodzi o poziom, ale na pewno na każdy uczelni studia zaoczne są łatwiejsze niż dzienne. Pozdrawiam.
Dziekanat do Inż
Studia I stopnia prowadzone są w formie stacjonarnej i niestacjonarnej. Na podstawie podania Dziekan może wyrazić zgodę na Indywidualną Organizację Studiów
11.09.2019
10.09.2019
Inż
Czy Informatyka I stopień też jest online? A heśli nie to czy na studiach zaocznych można wnioskować o indywidualny plan studiów? Często jestem poza Polską i nie byłbym w stanie zjeżdżać. Pytam tu, bo na stronce nie dostaję odp
Promocja WSIU- kierunek informatyka - nasze certyfikaty
Kierunek Informatyka WSIU uwzględnia międzynarodowe standardy kształcenia informatyków, a mianowicie: • standardy Association for Computing Machinery Science Curricula 2013 Curriculum Guidelines for Undergraduate Degree Programs in Computer Science • zasady ujęte w Curriculum Guidelines for Undergraduate Degree Programs in Computer Engineering 2016 (ACM i IEEE Computer Society). • na zalecenia organizacji ASIIN (- Akkreditierungsagentur für Studiengänge der Ingenieurwissenschaften, der Informatik, der Naturwissenschaften und der Mathematik) w zakresie certyfikacji programów nauczania na studiach wyższych (WSIU) nasza uczelnia poddała się procedurze audytu, który zakończył się przyznaniem certyfikatu potwierdzającego odpowiednią jakość nauczania na kierunku Informatyka, koncepcja kształcenia zakłada na studiach I stopnia studia inżynierskie).
09.09.2019
09.09.2019
Promocja WSIU do kandydata hejtera
Wszyscy studenci naszej uczelni I i II stopnia jeżeli podeszli do sesji mają wpisy i oceny a "kandydat" nie może chyba spać z powodu komentarzy które sam produkuje.
Kandydat
Mnie odstraszyły komentarze o tej uczelni, nie tylko tutaj, ale też na innych forach. Ludzie pisali, że mieli problemy, bo prowadzący nie dali wpisu, bo np. nie dostali wypłaty i jak zwykle cierpieli na tym studenci. Kusi mnie by tu przyjść, bo czesne, ale poprzedna uczelnia działała mi na nerwy i nie dam rady po raz kolejny. Czy ktoś z magisterki może powiedzieć jak jest?
07.09.2019
07.09.2019
Promocja WSIU
Jesteśmy uczelnią z 21 letnią tradycją, wykształciliśmy 13.000 absolwentów, obecnie studiuje u nas 1200 studentów. Wyższa Szkoła Informatyki i Umiejętności oferuje autorskie programy nauczania dopasowane do oczekiwań rynku pracy. Zależy nam by student otrzymał od nas więcej praktyki a mniej teorii w miejsce konkretnych umiejętności oczekiwanych na rynku pracy. Reportaż z obron prac dyplomowych licencjackich i magisterskich na Wydziale Sztuk Pięknych i Projektowych https://www.facebook.com/wydzialsztukpieknychwsiu/
Administrator
Komentarz zabezpieczony na potrzeby postępowania sądowego.
06.09.2019
06.09.2019
Niedoszły
Dobrze, że trafilem na Pana komentarz, bo juz skladalem papiery na magisterke, a tak moge sie jeszcze wycofac
profesor Grzegorz Chojnacki
Wyższa Szkoła Informatyki i Umiejętności w Łodzi na ulicy Rzgowskiej 17A, jest uczelnią która zalega od lat z wypłatami nauczycielom akademickim, czego skutkiem są złożone pozwy o odzyskanie wierzytelności. Razem z moją żoną ( żona też uczyła w tej szkole) złożyliśmy takich pozwów pięć. Są też pozwy innych pracowników, którzy przez kanclerza tej szkoły zostali zmuszeni do dochodzenia swoich praw na drodze sądowej. W moim wypadku, zapadł dotychczas jeden wyrok Sądu Rejonowego dla Łodzi-Widzewa zaopatrzony w klauzulę wykonalności z dnia 02-07-2019 roku. (sygnatura akt VIII C 2495/18). Sprawą aktualnie zajmuje się komornik. Co prawda wyrok dotyczy tzw. spółki ABiS, nie zmienia to jednak faktu, że przez tą spółkę przez kilka lat wypłacała właścicielka tej szkoły (a raczej nie wypłacała) pensje pedagogom. Następny wyrok w mojej sprawie ma być ogłoszony w dniu 16.09.2019 roku, o czym mam zamiar poinformować na tym forum szanownych czytelników. Przestrzegam wszystkich przed rekrutacją do tej uczelni, szkoła i spółka zależna ABiS, ma potężne zadłużenia (wiem to od komornika) w ZUSIE i w wielu innych podmiotach, i już dawno straciła płynność finansową. Tą sprawą powinno zainteresować się MNiSW i po prostu podjąć kroki likwidujące szkołę. Piszę to wszystko jedynie po to, aby przestrzec aktualnych studentów i tych którzy nierozważnie zdecydują się tam studiować . Wasze czesne będzie przeznaczane tylko na pokrycie długów właścicielki a nie na np. podniesienie poziomu waszej edukacji.
06.09.2019
04.09.2019
Promocja WSIU
Zgłoszono nam, że formularz na stronie nie działa tak jak powinien. Jeżeli nie uzyskał Pan odpowiedzi znaczy, że po prostu do nas ta informacja nie dotarła. Pracujemy nad usprawnieniem, za zaistniałą niedogodności przepraszamy. Kontakt telefoniczny działa bez zarzutu.
mgr
@Promocja WSIU, pisałem do Państwa wiele razy maile i także telefonowałem, ale odpowiedzi żadnej nie otrzymałem. Osobiście się nie wybiorę, ponieważ mieszkam do Łodzi kilkaset km, a jechać przez całą Polskę po to, aby np. nie dostać żadnej odpowiedzi (tak jak na maile lub przez kontakt na stronie) to mi się nie uśmiecha. Mam nadzieję tylko, że jak złożę papiery i opłacę czesne to będzie łatwiej o kontakt
03.09.2019
03.09.2019
Promocja WSIU
Studia on -line realizowane są na nich te same treści programowe, co na odpowiednich specjalnościach II stopnia, prowadzonych w trybie tradycyjnym.Studia realizowane są za pomocą internetowej platformy zdalnego nauczania, przy wykorzystaniu technik łączenia się przez internet z komputerami i innymi zasobami informatycznymi Uczelni. Warunkiem koniecznym przyjęcia na studia jest dyplom studiów wyższych pierwszego stopnia. Absolwentów studiów licencjackich obowiązuje dodatkowy semestr nauki, realizowany w trybie zaocznym. Posiadanie dyplomu inżyniera informatyki jest tylko zalecane, absolwenci innych specjalności uzupełniają ewentualne braki we własnym zakresie. W każdej sytuacji możliwy jest z nami kontakt telefoniczny i mailowy. Dziekanat chętnie udzieli odpowiedzi. Zawsze można nas też odwiedzić osobiście i się wszystkiego dowiedzieć.
mgr
Czy studiuje ktoś Informatykę II stopień online? Jak często są zjazdy i w ogóle jak się studiuje online? Oczywiście z uczelnią zero kontaktu, telefony i maile do nich i zero odzewu. Chciałbym poznać Wasze opinie na temat magisterskich studiów z Infy, zwłaszcza online.
02.09.2019
23.08.2019
Promocja WSIU
Zapraszamy na reportaż z obrony prac dyplomowych licencjackich i magisterskich na Wydziale Sztuk Pięknych i Projektowych na kierunku Grafika i Architektura Wnętrz (2019). www.facebook.com/wydzialsztukpieknychwsiu/
Dziekanat do inżyniera
Pracujemy codziennie od 9 do 16 a w soboty do 14 przez całe wakacje. dziekanat@wsinf.edu.pl Kierunki: Fizjoterapia 42 27 50 154 WF 42 27 50 154 Kosmetologia 42 27 50 154 Informatyka 42 27 50 150 Zarządzanie 42 27 50 151 Administracja 42 27 50 150 Grafika 42 27 50 151 Architektura Wnętrz 42 27 50 151 Pedagogika 42 27 50 154
22.08.2019
20.08.2019
Kar
Jest gdzieś dostępny spis przedmiotów jakie realizowane są na magisterce z Infy? No i co z tymi studiami ONLINE? Czy jest jakaś osobna grupa? Mieszkam daleko od Łodzi i nie uśmiecha mi się zjeżdżać co tydzień-2 tygodnie
inżynier
Próbowałem skontaktować się z uczelnią, miałem pytania odnośnie studiów II stopnia, ale od miesiąca zero odezwu, więc postanowiłem dać sobie spokój i poszukać innej uczelni.
20.08.2019
17.08.2019
Promocja WSIU
Jesteśmy uczelnią z 21 letnią tradycją, wykształciliśmy 13.000 absolwentów, obecnie studiuje u nas 1200 studentów. Zapraszamy!
Maria
Polecam
17.08.2019
12.08.2019
Moderator
UWAGA: Większość hejtów pochodzi z jednego adresu IP dlatego będą usuwane i zabezpieczane do dochodzenia praw z art.190. Pamiętaj nie jesteś anonimowy!
Karol
Rozważałem magisterskie z Informatyki tutaj, ale chyba podziękuję czytając te opinie
11.08.2019
29.07.2019
student
Administracja tej "szkoły" powinna przyjmować KRYTYKĘ z POKORĄ zamiast kasować nieprzychylne komentarze na stronach internetowych. To nic nie pomoże... nikomu nie polecam tej placówki.
Karol
Wybiera się ktoś na studia II stopnia ONLINE z Informatyki? Czy studiował już ktoś w takiej formie? Jak często są zjazdy?
21.07.2019
09.07.2019
programista
Mam inżyniera od 3 lat, zarabiam niezły cash. Spox
Promocja WSIU
Wyższa Szkoła Informatyki i Umiejętności oferuje autorskie programy nauczania dopasowane do oczekiwań rynku pracy. Zależy nam by student otrzymał od nas więcej praktyki a mniej teorii w miejsce konkretnych umiejętności oczekiwanych na rynku pracy. Reportaż z obron prac dyplomowych licencjackich i magisterskich na Wydziale Sztuk Pięknych i Projektowych https://www.facebook.com/wydzialsztukpieknychwsiu/
08.07.2019
08.07.2019
Administrator
Komentarz usunięty.
Niesmak
Prawda o uczelni w kilku zdaniach: Założenie jej to był dobry pomysł, przez ładnych parę lat szkoła dobrze funkcjonowała. Jednak w pewnym momencie pani kanclerz i jej doradcom zabrakło kompetencji, szkoła przestała być wydolna finansowo. Coraz mniej pań sprzątaczek, puste korytarze, gorsza jakość zajęć. (Każdy normalny człowiek oczekuje pieniędzy za wykonaną pracę, nauczyciel akademicki to nie wolontariusz). I taki jest stan aktualny, niezależnie od tego, co przed kolejnym naborem próbuje wmówić nowa zaślepiona obietnicami prawa ręka pani kanclerz. Zdecydowanie nie polecam. Zwłaszcza ludziom, którzy są uczuleni na fałsz i obłudę, która na wsinfie stała się chlebem powszednim.
08.07.2019
08.07.2019
Lila
Pan Profesor kąsa, to odpowiadamy, ale nie szczekamy głośno - "Lubię WSInf" na pisałam osobiście, stukając w moją własną klawiaturę. Jeśli próbuje Pan podważyć autentyczność wpisów to wychodząc na przeciw składam podpis : Lila, studentka I roku 2018/2019. Ta z kolczykiem w nosie :)
aktor z „ Nad Niemnem”
A o pierogach i lubię WSINF to pisze Pan Dziekan, jako zadowolona studentka
06.07.2019
05.07.2019
Lubię WSInf
Legendarna już para Państwa Profesorów osiągnęła efekt odwrotny do zamierzonego. Chcieli pogrzebać WSFInf, a tymczasem Uczelnia wyszła z twarzą z całego zamieszania i medialny chaos zrobił tylko przysługę. Nastąpiło wiele kreatywnych zmian, poruszone zostały ważne kwestie przyszłości uczelni, rozbudowano grono wykładowców o bardzo charyzmatyczne, inspirujące i wymagające osoby (kierunek Grafika). Mam poczucie, że na WSInf dostała silny podmuch wiatru i pomimo strat w wizerunku poniesionych przez szkodliwe działania odpracowuje soją pozycję. Nigdy nigdzie nie będzie idealnie, a roszczeniowy student nigdy nie będzie zadowolony dlatego myślę, że trzeba się otworzyć na to, co uczelnia ma do zaoferowania, a ma dużo zaczynając od zaangażowania wykładowców, elastyczności współpracy między wykładowcami a studentami, indywidualnym podejściem, wyrozumiałością i życzliwością. Relacje pozbawione formalnego tonu sprawiają, że uczelnia jest bliżej nas co sprawia że studiowanie tutaj jest dla mnie odpoczynkiem i zabawą, a nie przykrym obowiązkiem. Kończę pierwszy rok z pewnymi brakami wynikającymi bezpośrednio z powodu podburzania pozycji uczelni przez Państwa Profesorów, którzy w połowie roku opuścili studentów, a na swoich wykładach albo w kółko opowiadali te same anegdoty, wychodzili z sali, albo jakby celowo przedstawiali się jako osoby o niskich kompetencjach - odnoszę wrażenie że wszystko to było elementem krucjaty wymierzonej przeciwko uczelni niestety kosztem studentów. Poprzez miałkie ćwiczenia i monotonne wykłady straciliśmy bardzo dużo czasu i niewątpliwie nikt skrzydeł za bardzo nie rozwinął. Sprawa jest oczywista, że nie da się od razu zapewnić zastępstwa i w krótkim czasie nadrobić zaległości - faktycznie zajęcia się nie odbywały, materiał nie został zrealizowany ale ufam, że nadrobimy straty w kolejnym roku będąc pod opieką Pana Dziekana i kompetentnych wykładowców, którzy są przede wszystkim odpowiedzialni za swoją profesję i zobowiązania jakie mają wobec studentów. Myślę, że warto zwrócić również uwagę, że ilekroć pojawiają się dezinformacja, sytuacje problematyczne, organizacyjne lub wszelkie inne , nigdy nie zdarzyło się, żeby nie zostały rozwiązane. Wszystko jest kwestią komunikacji i chęci współtworzenia uczelni jako społeczności. Uczelnia bez studentów nie istnieje i myślę, że władze uczelni doskonale zdają sobie z tego sprawę. Jako studentka Grafiki identyfikuję się z uczelnią i staram się wkładać pracę w osiągnięcie określonych efektów. Studiowanie samo w sobie nie jest środkiem do celu i jak doskonała szkoła by nie była, to myślę, że nic szczególnego się nie wydarzy jeśli student nie będzie miał jasno określonych celów i priorytetów. Zaufałam uczelni i na pewno skończę tutaj studia, ale nie pozostanę bierną wobec okoliczności, które mogłyby zahamować mój rozwój. Mama jednak nadzieję, że takich będzie jak najmniej :)
pierogi nie sa spoko
Wykładowcy, którzy w trakcie zajęć woleli wyjść na pierogi aniżeli prowadzić zajęcia słusznie zrobili, opuszczając tę uczelnię, bo zastąpiono ich o wiele ciekawszymi osobami, z którymi można czegoś się nauczyć, w dodatku są na zajęciach i je prowadzą! Znaczna większość wykładowców jest bardzo spoko, są chętni do dyskusji i rozkminek, oraz mają otwarte umysły na koncepcje innych i potrafią w razie błędów/pomyłek czy też nietrafionych pomysłów powiedzieć, na co warto zwrócić uwagę, lub poprawić w naszym projekcie, sensownie to argumentując. Zadania, które z nimi realizujemy są dosyć elastyczne pod względem wymagań, bo pozwalają na wykazanie się osobom doświadczonym jak i tym, które dopiero wślizgnęły się na zagadnienia związane z kierunkiem, który studiują (takie dodatkowo dostają garść rad). Nie spotkałem się też z sytuacją, gdzie wykładowca narzucał pewną ścieżkę w działaniu, przeciwnie, przeważnie było po nich widać, że są mile zaskoczeni naszą pomysłowością. PS. Pozdrawiam bardzo ładną i miłą panią od Historii Sztuki :)
04.07.2019
04.07.2019
STUDENT
Do profesora usuniętego z uczelni , niewypłacanie należności to pewnie przestępstwo , wykładowcy to inteligentni ludzie i nie wierzę że można latami komuś nie płacić , a z tego co wiem to kadra nie zmienia się co 2 miesiące . Druga sprawa to jeden z usuniętych nauczycieli grafiki nie zdążył zrobić ze studentami jednego logotypu przez cały semestr , bo na każdej lekcji wychodził na obiad i wracał za godzinę . Jeśli to był Pan, to się nie dziwię że Pana usunęli . Co do uczelni , to poziom jak na wszystkich prywatnych - to trzeba zaakceptować .
profesor usunięty z uczelni
Właściciel tej szkoły nie płaci wykładowcom i to od wielu lat (patrz artykuł w GW z 13 grudnia 2018) i to nie uczelnia i właściciel tej szkoły usuwają wykładowców tylko oni sami odchodzą bo kto będzie pracował za darmo . Pytanie jest proste, komu i za co płacą studenci? profesor
30.06.2019
17.06.2019
Zadowolona Studentka Grafiki
Rzeczywiście hejty spod jednego pióra nawet pasują do smutnego pana.
Promocja WSIU
UWAGA HEJT. Przykro nam ale autorem wszystkich hejtów jest jedna i ta sama osoba, były wykładowca usunięty z naszej Uczelni.
17.06.2019
29.01.2019
Max
Oszustwo polega min. na tym, że na stronie internetowej wygląda to pięknie, wchodzisz do szkoły i słychać echo, nie widać studentów dyplomy z grafiki odbywają się w ciasnej piwnicy, notoryczne opuszczanie zajęć przez prowadzących (no bo jak się im nie płaci to trudno się dziwić) nie najgorzej jest z zajęciami plastycznymi (rysunek, malarstwo, rzeźba, ale po rzeźbie raczej nie ma pracy) jest bardzo źle jeśli chodzi o przedmioty zawodowe, programy graficzne tego nie ma kto uczyć, a dziekan potrafi tylko dowcipkować ale prowadzi np. 6 przedmiotów . Komputery mają 10 -12 lat i dodatkowo część jest nie sprawna, logowanie do niektórych programów 20- 25 minut. Tragedia. Dałem się nabrać tak jak większość moich kolegów studentów na wirtualny pijar. Przenoszę się od nowego roku do Wrocławia.
Jack89
Szczerze-jestem studentem grafiki w tej szkole ale po tym co się tam odwala to nie wiem czy jest sens dalej tam siedzieć. Z indeksem internetowym są problemy,niektórzy nauczyciele nie wpisują obecności albo wychodzą w trakcie zajęć coś załatwić(ale kosztem nas oczywiście). Co z tego,że zajęcia typu rzeźba czy rysunek są prowadzone profesjonalnie gdy te,nie oszukujmy się,za które większość zdecydowała się tu przyjść traktowane są po macoszemu? Niby grafika podzielona jest na użytkową i tą multimedialną ale w praniu wychodzi,że wszyscy i tak mają to samo.Nie łudźcie się,że nauczycie się tu czegoś do zawodu marzeń typu gry komputerowe - szkoła nie ma nawet tabletów graficznych. Żeby nie było tak dobijająco to niektóre zajęcia są ciekawe oraz ludzie są zajebiści ale zdecydujcie sami czy to wystarczy by wybrać tą ekhem szkołę.
26.12.2018
20.12.2018
czarny pomidor
Kiedyś dobra szkoła teraz masakra, chyli się to ku upadkowi. Zdecydowanie odradzam. Zadłużenie wobec innych podmiotów olbrzymie, nieopłacani nauczyciele, dwa bulwersujące artykuły i bardzo krytyczne w pierwszej połowie grudnia w Gazecie Wyborczej. Studia można tu zacząć ale czy się je skończy w tej szkole? Bardzo wątpliwe!
ja
uważam, że Administracja naprawdę powinna bardziej się starać, bo w końcu dzięki nam ta uczelnia płaci Paniom wynagrodzenie.
17.03.2018
12.02.2018
Natalia
Gorąco polecam tą uczelnie! :) Z perspektywy studentki 2 roku kierunku Informatyka na WSIU oceniam tą uczelnię bardzo pozytywnie, pracują tu wykwalifikowani doktoranci na bardzo wysokim poziomie.
Paula
Zdecydowanie polecam. Kadra otwarta na młode spragnione wiedzy umysły. Chociaż czytając poniższe komentaże miałam stracha wybierając uczelnię. Na pewno nie jest lekko i łatwo na takim kierunku jak fizjoterapia, sporo jest informacji do przetrawienia. Przed wyborem trzeba wziąć pod uwagę ponad 900 godzin praktyk co koliduje często z pracą jeśli ktoś taką posiada. W razie wątpliwości zawsze można odwiedzić uczelnię i zdobyć informacje u źródła, czyli u dziekana wydziału (który stoi za studentami murem i więcej niż często wszelkie trudne sytuaje rozstrzyga na korzyść studenta przy okazji dodając XD) i dopiero po ostatecznym porównaniu uczelni zdecydować.
08.02.2018
19.12.2017
fizjo.
A jak z fizjoterapią ? Zastanawiam się pomiędzy tą uczelnią, a SAN. Czy ktoś może, się podzielić, czy warto iść na fizjoterapie właśnie tutaj ?
studentka
Nie jest sztuką mieć dobrą reklamę dla studentów, bo potem taki olany student sam widzi, jak jest i mówi innym, że nie jest zadowolony. A tutaj tak to niestety wygląda, ładnie na początku, a gorzej w środku.
31.10.2017
02.10.2017
Nie polecam
Straszna obsługa Żałosny dziekanat A pani z rekrutacji dnoo
Kandydat - studia online
Witam, czy jest ktoś kto studiował informatykę np. II stopnia w systemie online i może coś o tej formie napisać? Telefonicznie uzyskałem bardzo lakoniczne informacje.
22.08.2017
17.07.2017
Rejs
Czy znajdzie się tu osoba studiująca grafikę? Chciałbym dowiedzieć się jak wyglądają wykłady i jak ogólnie prezentuje się poziom prowadzonych zajęć?
inf
ktoś wie kiedy są może jakies wstępne wyniki rekrutacji?
17.07.2017
06.07.2017
.....
dziekanat i uczelnia nie są w porządku robią studentów w jajco ciągle podwyższają czesne to oszuści i złodzieje nie polecam tej uczelni
nick93
Po skończonej informatyce niestacjonarnej na WSINFiU mogę trochę o tej uczelni powiedzieć. Poziom jest na pewno niższy niż na PŁ, ale dla kogoś kto już pracuje w branży (jestem po Technikum Informatycznym), jest to zaleta. Można pogodzić pracę ze szkołą. Jeśli ktoś chce się uczyć to tutaj też można się nauczyć. Wykładowcy są w większości w porządku, zwłaszcza Ci z UŁ. Matematyka jest okrojona, fizyka zresztą też. Sprzęt informatyczny jest już trochę przestarzały, zarówno komputery jak i urządzenia sieciowe. Widać pewien zastój pod tym względem. I to jest moim zdaniem duża wada, jak na uczelnie informatyczną. W dziekanacie nie robią problemów, pomagają w każdym temacie, zaplecze sportowe. Inne uwagi: czesne z każdym rokiem wzrasta (o kilka zł) - mimo gwarancji o stałej kwocie czesnego w czasie studiów. Jak ktoś chce się uczyć w miarę na spokojnie, bez spiny przy sesji, w dodatku łatwo pogodzić pracę ze studiami to uczelnię polecam. Jeśli ktoś oczekuje poziomu i prestiżu PŁ to niech sobie tam szuka szczęścia ;) Pozdrawiam.
06.07.2017
06.06.2017
Informatyczka97
Hej, jest ktoś kto wybiera się na informatykę (inż)? Jak to mówią z kimś zawsze raźniej. Jakie macie zdanie o tym kierunku tutaj?
Sannie
Nie polecam, zajęcia nie rzadko odwoływane tego samego dnia i studenci przyjezdni z okolic Łodzi jeździli na próżno. Stypendia nie wypłacane w terminie, ale za to wiadomości o zadłużeniu względem szkoły nawet minuty nie zwlekali (nadmienię że czesne było opłacane zawsze z niewypłacanych stypendiów). Niesamowicie niemiłe osoby odbierające telefon. Pani dziekan, która twierdzi że "No przecież ja nie jestem dla studentów.". Skrajny nieprofesjonalizm, a i w kwestii nauki nie są w stanie zagwarantować za wiele. Po 3latach nie nauczyłem się praktycznie niczego. Dopiero prywatne praktyki jakie udało mi się znaleźć na własną rękę wprowadziły mnie w jakikolwiek temat Informatyki.
05.05.2017
30.04.2017
Gos
Odnośnie Architektury wnętrz. Teczka, a przyjęcie na studia. Jakim "dotychczasowym dorobkiem" należałoby się zaprezentować?
karkinos
Obsługa to jak słuchać ślepego dziecka we mgle. Niby wszystko jest a tak naprawdę nic nie ma
23.04.2017
23.04.2017
Łódź
Jestem w szkole, że ta szkoła ma problemy finansowe. Mieszkam bardzo blisko, studentów widzę sporo, na pierwszy rzut oka nie wydaje się, aby były jakieś problemy.
Milena
Nikomu nie polecam tej uczelni. Kończę ostatni rok i nerwy zszargane do granic możliwości. Szkoła ma długi i nie płaci wykładowcom na czas, dopiero uregulowani pensje za 2016 rok. Mi, jako studentce udało się uzyskać stypendium naukowe, ale co z tego, jak nie wypłacają? Po w trakcie drugie roku chcieli zamknąć nam kierunek - wychowanie fizyczne i bylibyśmy w plecy z kasą jak i straconym czasem. Dopiero postraszenie założeniem sprawy w sądzie poskutkowało.
23.03.2017
19.03.2017
habibi
mam wrażenie, że niektóry brakuje konstruktywnych argumentów, naciąganie na kasę? a w jakich sytuacjach? podajcie przykłady a nie tylko oskarżacie...
do vvv
Zamiast wybierać się na studia i tylko je negatywnie oceniać polecam najpierw nauczyć się zasad interpunkcji.
06.03.2017
20.12.2016
vvv
uczelnia która naściąga studentów i niczym nie pomaga ciągle za jakaś tam głupoty różnice czegoś brak poprawki powtórzenie wyściga od studentów kasę mało tego jak bym i nim nie wystarczało czesne które też podnoszą stanowczo odradzam tą uczelnię
n...
uczelnia lubi naciągać studentów na kasę oszuści i złodziei ciągle nim się coś nie podoba a jak chodzi co chwila do dziekanatu w sprawie jakieś decyzji jeszcze nic nie wiemy a potem każą płacić za nic tam student liczy jak milion dolarów a nie ze jakaś sprawę olewają równo studentów nie polecam tej uczelni stanowczo odradzam
20.12.2016
11.10.2016
kulfon
radzę uważać. Jestem studentem 3 roku w tej szkole. Uczelnia mieni się zasadą niezmieniania wysokości czesnego, a tymczasem "decyzją kanclerza" podwyższa je i nie ma zmiłuj. Pani kwestor tłumaczy to podniesionym bez powodu głosem dodając, że wszystko było mówione odpowiednio wcześniej, natomiast w cenniku nadal jak byk "gwarantowane stałe czesne!!!". To jakiś smutny żart. Uczelnia tylko dla ludzi o mocnych nerwach.
studentinf
Informatyka - szkoła ma dobre zaplecze dydaktycznie, profesorowie z PŁ i UŁ. Program podobny, aczkolwiek matma jest bardziej okrojona. Ogólnie jest ok, jak ktoś chce się uczyć a nie ślizgać z semestru na semestr to wszędzie da radę. Czasy są takie, że pracodawcy bardziej patrzą na faktyczne umiejętności niż na papierek.
08.10.2016
07.09.2016
Paweł
Uczelnia nie nadaje sie do niczego. Naciągają na kasę na każdym kroku. Poziom? dobre. Potrzeba tylko zdaną maturę z podstaw aby dostać się na wybrany kierunek.
mycha
Jaki jest poziom kształcenia? Czy uczelnia naciąga studentów na kase?
25.08.2016
29.02.2016
krakowianka
dokładnie tak, wszystkie niezbędne informacje związane z rekrutacją pojawią się w informatorach, na stronie jest jedynie opis kierunku
kaja.majchrzak
również szukałam informacji na ten temat ale na stronie znalazłam tylko opis kierunku, może trzeba poczekać do naboru i wtedy będzie rozpisane jakie przedmioty maturalne są wymagane i w jakim zakresie
02.01.2016
02.01.2016
paula
z jakich przedmiotów trzeba zdać maturę by dostać się na fizjoterapie na tej uczelni?
ggg
kosmetologia z natury nie należy do kierunków szalenie trudnych, to nie medycyna :P
24.11.2015
09.09.2015
qazwsxedc
czy łatwo jest na kierunku kosmetologi, jaki jest poziom j. ang?
werx
Jak z kosmetologia ???
08.09.2015
13.08.2015
marta
Polecam kierunek informatyka w WSIiU, jest on bardzo dobrze prowadzony, super wykładowcy, szkoła posiada własne akademiki i kompleks sportowy, wszystko na plus...no moze poza lekko peryferyjnym położeniem bo to już Górna ale chociaż połączenie tramwajowe jest spoko ;)
pierwszoroczniak
Fenomenalne Panie w dziekanacie! Zwłaszcza Pani Kasia z rekrutacji. Wszystko dokładnie wyjaśni, wytłumaczy, ale i zażartuje. Spotykając mnie na korytarzu czasem zagaduje jak tam sesja, jak sobie radzę. Kobiecie faktycznie zależy na studentach a nie byle zwerbować, odhaczyć a potem niech sobie studenciak radzi sam.
27.05.2015
24.03.2015
wiki
wydaje mi się, że masz mylne wrażenie na czym dokładnie polega kierunek praca socjalna, wygląd miasta nie ma tu nic do rzeczy...
marchewa
nie przesadzajmy, chyba w każdym mieście znajdzie sie praca dla absolwentów tego kierunku, ja gdy wybierałam szkołę wyższą kierowałam się głównie opiniami znajomych, po półtora roku studiów mogę stwierdzić, że to był słuszny wybór, polecam szczególnie fizjoterapię
22.02.2015
26.01.2015
łodzianka
co powiecie o pracy socjalnej w tej uczelni? warto wybrać ten kierunek? w Łodzi pewnie jest sporo pracy po takim kierunku patrząc na wygląd miasta....
krzysiek
fakt, okolica przyjemna, sprzyja chodzeniu na zajęcia a nie do pabu ;) co do zajęć wg mnie prowadzone jak należy, wykładowcy też w większości spoko ;)
02.09.2014
07.08.2014
majkel
dużym plusem tej uczelni jest akademik tuż obok szkoły, pokoje ładne, tanie, teren zielony, w pobliżu basen należący do szkoły, polecam ;)
Luk
Uczelnia jak uczelnia. Aby być zadowolonym trzeba mieć pasję i samemu chcieć coś osiągnąć. Na PŁ tak samo. Dziewczyny z kosmetologii - bomba. Basen, rozwijanie swoich pasji na WSIiU znajdziesz bez problemu.
30.07.2014
30.07.2014
Karol
Kształcenie na wysokim poziomie. Miła atmosfera i dogodna lokalizacja. Polecam uczelnie.
Bartek
Robak, muszę powiedzieć z przykrością że masz racje.
24.07.2014
22.07.2014
bartel
a ja się z Tobą nie zgodzę, również skończyłem informatykę i wiem, że jeśli ktoś chce i się stara to zdobędzie wiedzę, studia to praca samodzielna a nie wiedza podana na tacy przez wykładowców...
Robak
Właśnie skończyłem informatykę, II st. kształcenie liche. Jeżeli chcecie mieć dyplom to polecam, jeżeli wiedzę to polecam polibude.................
21.07.2014
24.06.2014
jenna223
Jest ciekawie, poziom dosyć wysoki, także mi pasuje ;)
lilo
miłe zaskoczenie uczelnią. myślałam,że jak szkoła prywatna to poziom kiepski a tu wcale tak nie jest. Studiuje grafikę i mam zajęcia z wykładowcami z ASP. Jest nieźle.
12.06.2014
29.05.2014
emilia
ja studiowałem na Polibudzie i w Płocku, zdecydowanie polecam politechnikę ale niestety tam trzeba poświęcić się nauce, mnóstwo trudnego materiału do ogarnięcia, dużo przedmiotów a egzaminy trudne... ale warto się przemęczyć i ukończyć ten kierunek ;)
bondzio
wszsytko, co związane jest z mechatronika mnie interesuje? macie porównanie z PŁ? ktoś sie może przenosił?
09.02.2014
31.01.2014
Kamil
Studiuję zaocznie Grafikę. Jest naprawdę ciekawie.
\\marcin
Może ktoś z was pomoże interesuje mnie zarządzanie w lutym chcę składać papiery dzięki wszystkim za pomoc
07.01.2014
28.09.2013
blade995
a jak z kierunkiem artystyczna grafika komputerowa?
czarna_koza
a jak z Grafiką na magisterce?
09.07.2013
21.06.2013
groszek
Jestem osobą pracującą, dawno skończyłam edukację...niestety takie czasy że trzeba się dokształcać... Myślę o inżynierskich inf.Poradźcie jaki poziom i perspektywy po tej uczelni???
Administrator
Komentarz został usunięty.
15.06.2013
24.05.2013
tronik
jak porownuje z innymi szkolami, to srednia ocena jest rzeczywiscie bardzo dobra, dziwne jest to, ze szkoly co w rankingach stoja wysoko, tutaj niektore maja bardzo niska ocene od studentow i mnostwo wpisow o naciaganiu kasy, najwiecej w Warszawie tego jest, ja spytam tylko, czy warto isc do nich na mechatronike? ewentualnie biore pod uwage jeszcze informatyke, ale to mniej, czy po roku nauki (i zaliczeniach) moge przerwac tutaj studia? np. zeby zmienic uczelnie? nie beda mnie ciagac o kase? jak sie zabezpieczyc na taka ewentualnosc?
natalii
Gorąco polecam tą szkolę, ma bardzo dobrą opinie wśród studentów między innym dlatego, że po jej ukończeniu z łatwością znajdują prace ;)
16.09.2012
11.08.2012
mewa
@monika: co masz na mysli mówiąc że czujesz się jak w szkole średniej? Dzięki twojej opinii przekonałam się do archtektury, bo szczerze mowiąc obawiałam się, że kadra może być tu źle dobrana, ale skoro to same osoby praktykujące zawód, to chyba nie ma co się dłużej zastanawiać :)
monika
Studiuję architekturę wnętrz w WSI i jestem bardzo zadowolona z tej szkoły, może czasem czuję się jak w szkole średniej ale mi to pasuje. Wykładowców mam z ASP i politechniki, prawda jest taka, że zawsze najwięcej zależy od tego czy chce się czegoś nauczyć, jeśli chcesz to wszędzie zdobędziesz wykształcenie i potrzebną wiedzę, mnie uczą sami architekci więc wiem, ze dużo zależy od mojej pracy i motywacji. Atmosfera w szkole jest porządku, ludzie bardzo sympatyczni łącznie z wykładowcami, polecam!
03.08.2012
18.07.2012
@samosia
Drugi stopień na architekturze możesz robić nawet będąc po mechatronice. Magisterka to kompletnie inne studia, kompletnie i od tego roku dostajesz się na nie poprzez egzamin wstępny więc nie obchodzi ich co studiowałaś wcześniej, tylko jaką wiedzę masz
samosia
Pytanie czy szkoła nastawiona na różne kierunki może być dobra i utrzymywać podobny poziom na każdym z nich? Uczelnie państwowe mające różny wachlarz kierunków podzielone są na wydziały, tutaj tego nie ma. Chciałam zawsze studiować architekture wnętrz, ale marzyłam o dobrej, renomowanej uczelni. Po moich wynikach matur mogę marzyć nadal.. Czy jeśli tu zrobię sobie licencjat z tego kierunku bedą miała możliwość kontynuować go na 2 stopniu na uczelni publicznej?
12.07.2012
11.07.2012
spot
* Rok temu zrobiłem prawko, niedawno zakupiłem autko, znalazłem weekendową pracę w Łodzi i mam zamiar dzięki zarobkom utrzymywać samochód, żeby móc sobie dojeżdżać na uczelnię. Mam tylko jeden problem, mianowicie - czy wydział informatyki ma przynależący do niego parking i czy da się tam znaleźć codziennie rano jakieś miejsce?
Rafał
Chcę iść na informatykę, jednak nie wiem czy uda mi się dostać na uniwerek łódzki. Plauje więc iść tutaj a magisterkę zrobić tam. Pytanie tylko czy sobie poradzę? Tu? I tam po licencjacie na tej uczelni? Jaki jest poziom? Czy ktos moze wie czy bardzo rożni się od uniwersyteckiego?
08.05.2012
03.05.2012
edyta
O uczelni wiem od koleżanki. Sama stoję w tym roku przez wyborem studiów. Zastanawiam się zad kosmetologią, ale ja chyb atej uczelni nie wybiorę. Nie jest ona stricte nastawiona na ten kierunek, bardziej infa, i takie techniczne kierunki.
Olo
Ogólnie uczelnia jest ok. Jak się chce to można się oczywiście przyczepić, ale czy warto? Nauka i tak zależy od uczącego się. Wykłady prowadzone przyzwoicie, nie ma przeładowanie egzaminami. Jest naprawdę ok.
15.02.2012
01.02.2012
Tina
A jak z kosmetologią?
Terri
Obecnie studiuję ped wczesnoszkolną z angielskim. Poziom dobry więc myślę, że i na innych kierunkach jest ok.
16.01.2012
16.01.2012
mimmi
Rozmyślam nad architekturą wnętrz? jakiej klasy są wykładowcy?
Rol
WSInformatyki jest ok, oni sie specjalizuja w informatyce. No chyba, ze wystartujesz stary na polibude. Ale musisz miec mocne swiadectwo, a u mnie z tym nienajlepiej. Tez mysle o tej szkole, prawie jestem zdecydowany.
29.05.2011
21.05.2011
młody
chciałbym pójść na studia informatyczne ale kompletnie nie wiem na jaką uczelnie, kto zna dobre szkoły z tym kierunkiem?
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu