• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi

uczelnia niepubliczna, woj. łódzkie, 90-139 Łódź, ul. Narutowicza 86, (+42) 642 30 50, kom 791 42 42 42, dziekanat@swseiz.pl

Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi jest niepubliczną uczelnią salezjańską, posiadającą pełne uprawnienia akademickie. Kontynuuje dziedzictwo naukowego poszukiwania prawdy z poszanowaniem chrześcijańskich wartości, dostosowując kierunki kształcenia do potrzeb i rozwoju gospodarczego oraz oczekiwań studentów.

Misją uczelni jest umożliwienie zdobycia wyższego wykształcenia młodzieży także tej mniej zamożnej, która z różnych względów nie może tego celu realizować na studiach bezpłatnych w uczelniach publicznych.

WSEiZ oferuje studia z dziedziny finansów, zarządzania, administracji czy europeistyki, realizowane w nowoczesnych specjalizacjach gwarantujących interesujące ścieżki zawodowe. Prowadzi również studia podyplomowe oraz kursy i szkolenia.

Poznaj kierunki WSEiZ. Sprawdź terminy i warunki naboru oraz koszty związane z kształceniem.


Ocena uczelni

8.19 / 10
479 głosów

Opinie (61)
Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi, SWEiZ Łódź

Tola
odpowiedź dla kandydat z dnia 13.09.2022
Bez problemów można połączyć pracę z nauką.
14.09.2022
14.09.2022
Administrator
odpowiedź dla kandydat z dnia 13.09.2022
Dzień dobry, nasi studenci bez problemu łączą naukę z pracą. W razie pytań prosimy o kontakt telefoniczny z dziekanatem.
kandydat
Czy mocno cisną na uczelni? Da się bezboleśnie połączyć z pracą?
13.09.2022
17.02.2022
Hello
Interesuje mnie kierunek finanse i rachunkowość, podzieliłby się ktoś opinią o tych studiach? :)) czy jest bardzo ciężko i jak wyglądają zajęcia? Z góry dziękuje za odpowiedź
Werka
Czy w końcu mają kierunek Pedagogika czy nie? na wykazie podają, że tak, ale juz na stronie www szkoły nie widzę, są tylko cztery pozostałe. Gdzie ewentualnie w Łodzi polecacie studia pedagogiczne?
30.08.2021
23.02.2021
???
Czy jeszcze teraz jest nabór do szkoły?
Pola
Kiedy wybiera się specjalności na Zarządzaniu?
07.12.2020
30.07.2019
SWEiZ
Pani Kamo, w piątki zajęcia 17-21. Zapraszamy.
Kama
A w piątki w jakich godzinach +- odbywaja się zajęcia?
23.07.2019
18.05.2019
Ewa
Ja studiuje finanse i rachunkowość, uważam że jest to dobry wybór, ponieważ jest dużo zajęcie na których możemy nauczyć się podstaw rachunkowości. Wykładowcy bardzo nam pomagają żeby zrozumieć, dzięki nim łatwiej mi jest to wszystko przyswoić. Polecam :)
Zdzisia
Jak oceniacie kierunek Finanse i Rachunkowość? Czy to dobry wybór jeśli planuję przyszłość zawodową w Księgowości? Gdyby mogli sie wypowiedzieć studenci z tego kierunku, to bardzo byłabym wdzięczna.
15.04.2019
01.03.2019
Ewelina
Mimo, że w szkole dziekanem jest ksiądz, nie ma odczucia że jest to szkoła katolicka, nic się nie narzuca super sprawa, nie trzeba udawać że jest się wierzącym. Dzięki temu, że szkoła jest katolicka niedzielę są wolne :) Ponadto super wykładowcy, bardzo dobry kontakt, bardzo dobrze potrafią przekazać swoją wiedzę, jestem bardzo zadowolona. Polecam
Adrian
Ekstra szkoła, wykładowcy z Uniwersytetu, każdy podchodzi do ucznia z rzetelności ą, zajęcia w piątki i soboty. Polecam serdecznie
01.03.2019
01.03.2019
Anna
Bardzo dobra szkoła, sympatyczni wykładowcy, bardzo rzetelnie podchodzą do swojej pracy. Bardzo dobrzy wykładowcy z Uniwersytetu Łódzkiego. W samym centrum miasta, bardzo łatwy dojazd. Super, że zajęcia w piątek i sobotę, można odpocząć w niedziele!! Same plusy, serdecznie polecam!!!!
Olga
Czy to jest szkoła państwowa, że ma orzełek na stronie? Z opisu wynika, że prywatna. Skoro rektorem jest ksiądz dr Jarosław Krzewicki - czy ma się poczucie studiowania w uczelni kościelnej? Na ile jest o odczuwalne dla osoby, która nie biega na każdą niedzielną mszę? czy ktoś to weryfikuje na etapie przyjeć n studia?
18.09.2018
05.12.2017
mirusia@toya.net.pl
Bardzo dobra uczelnia.wiedza zdobyta tutaj przydaje się na studiach magisterskich ale też w pracy zawodowej Jeśli ktoś nie chce się uczyć to najlepsi wykładowcy nie pomogą. A wypowiadanie negatywnych opinii o szkole jest żenujące i świadczy o niskiej kulturze osobistej. Jestem absolwentką i studiuję magisterkę. Nie mam już interesu w wypowiadaniu pozytywnych opini. A czynią to bo boli mnie że ktoś szkaluje imię tak wspaniałej szkoły. Zaangażowani wykładowcy poświęcający nawet swój prywatny czas aby domówić ze studentem interesujące go zagadnienia i wspaniałe miłe i uprzejme panie w dziekanacie. Polecam szkołę wszystkim którzy chcą się czegoś.
student
Dawno tu nie zaglądałem i bardzo zaskoczyła mnie opinia poprzedniczki - nieaktualnej studentki. Jestem studentem tej uczelni (ale nie zamierzam się ujawniać, żeby nie liczyć na ulgowe traktowanie). Wybierając ją zasięgnąłem opinii wśród znajomych nie opierając się na znalezionych komentarzach. Okazało się, że większość osób chwaliło sobie tę uczelnię i co ważniejsze nie znam nikogo kto miałby problemy z kontynuacją studiów w innych szkołach, co chyba jest najlepszym wyznacznikiem jakości kształcenia. Dziekanat: miłe panie, ale jeśli coś zawalisz - oberwiesz po uszach (na szczęście te sytuacje zdarzają się sporadycznie). Uważam, że plusem jest to, że gdy zapomnę indeksu/karty i zostawię je później w dziekanacie mogę liczyć na pomoc w uzupełnieniu wpisów. I żeby była jasność: uzupełnienie, a nie załatwienie. Owszem wykładowcy często idą na rękę studentom, ale nie w kwestii załatwienia zaliczenia, a np. uzgodnienia terminu (dotyczy to również poprawki). Wykładowcy w większości kompetentni i potrafiący przekazać wiedzę. Faktem jest, że część nauczycieli jest już starszych, ale prawdę mówiąc dla mnie jest to plus, gdyż mają naprawdę ogromne doświadczenie. Do tego wielu z nauczycieli pracuje na innych uczelniach (głównie publicznych). Mało przydatne przedmioty owszem się zdarzają, ale w końcu to kształcenie akademickie i na każdej uczelni takie były i są. Dla mnie ogromnym atutem są wolne niedziele. Fakt, piątki do 21 i soboty cały dzień, do tego zjazdy praktycznie co tydzień, ale nie zarywamy całego weekendu.  Jednak żeby nie było zbyt kolorowo, są i minusy. Największym z nich jest niestety mała liczba studentów, a co za tym idzie tylko 2 kierunki. Słyszałem, że nowy Rektor ma pewne ciekawe pomysły, więc mam nadzieję, że to się już wkrótce zmieni i szkoła wróci do swej dawnej świetności. Wprawdzie z tego wynika też pewna bardzo istotna zależność. Zajęcia odbywają się często w kilkuosobowych grupach, więc nie da się ukryć w tłumie, przyjść nieprzygotowanym itp. Ale z drugiej strony więcej wynosi się z zajęć i łatwiej jest przy nauce do sesji. Minusem jest też brak studiów uzupełniających. Ale mam nadzieję, że zanim skończę licencjat coś się w tym zakresie zmieni. I na koniec ciekawostka: nasza szkoła była w październiku współorganizatorem kongresu Europa Christi wspólnie m.in. z UKSW w W-wie i Senatem RP. Myślę, że to też o czymś świadczy. Student
03.12.2017
09.11.2017
Ania z Zielonego Wzgórza
Ogromnymi zaletami szkoły jest niewysokie czesne. Natomiast profesorzy którzy wykładają na tej uczelni pracują również w większych, bardziej obleganych szkołach- reprezentują wysoki poziom nauczania. Jednak, jeśli student nastawiony jest na "odbębnienie" zajęć i nie ma ochoty na wysiłek by się czegoś nauczyć, nic z tych zajęć nie wyniesie. Nie jest to też uczelnia w której "papierek" dostaje się za nic. Do pewnych przedmiotów trzeba poświęcić naprawdę sporo czasu, by móc go zaliczyć. I dobrze. Panie w dziekanacie są uprzejme, miłe i zawsze służą pomocą. Panuje tu rodzinna, ciepła atmosfera. Jeśli ktokolwiek ma wątpliwości co do przedmiotów, jakie są wykładane, wystarczy odwiedzić stronę, a w razie wątpliwości sadzę, że zainteresowane osoby uzyskają odpowiedź na KAŻDE pytanie w dziekanacie. W moim przypadku szkoła spełniła w pełni moje oczekiwania i jakbym miała wybrać raz jeszcze, sądzę, że wybrałabym tak samo. Pozdrawiam ciepło ;)
Absolwentka FiR
Cześć Zgadzam się w zupełności z moim przedmówcą. Jedna łyżka dziechciu zepsuła całą grupę. Zawsze zazdrościłam, i nie tylko ja jedności, koleżeństwa i współdziałania we wszystkim na kierunku administracji. U was było współdziałanie a u nas w zasadzie rywalizacja. Wielka szkoda :(
09.11.2017
07.11.2017
Absolwent
Witam wszystkich. W każdej społeczności znajdzie się jakaś ,, czarna owca" i nie należy się tym odmiennym głosem przejmować. Na tym świecie po prostu tak jest, jeżeli ktoś ma problem sam ze sobą, to tym bardziej będzie miał pretensje do wszystkiego i wszystkich. Obecnie studiuję na II stopniu i bardzo tęsknię za niepowtarzalną atmosferą z Narutowicza, w stworzeniu której duży udział mieli profesjonalni i życzliwi wykładowcy a także, a może przede wszystkim Panie z dziekanatu. Szkoła jest naprawdę bardzo dobra, nikt kto ją ukończył nie miał problemu na magisterce. Żałuję jedynie, że nie uruchomiła jeszcze II stopnia i nic poza tym. ;)
Studentka rachunkowości.
Witam serdecznie. Jestem studentką III roku rachunkowości. Chciałabym napisać, że czuję się obrażona i oburzona wpisem z 16.09.2017r. "już nieaktualnej studentki". Jak można wypisywać TAKIE bzdury???!! To jest wspaniała uczelnia. Profesjonalni wykładowcy, bardzo wymagający i dobrze! Tutaj trzeba się uczyć i nic lekko samo nie przychodzi! A taki dziekanat jak w tej uczelni to jest do pozazdroszczenia! Zawsze miłe, uśmiechnięte Panie są po prostu balsamem dla duszy! Zawsze pomogą, doradzą, wysłuchają a i skarcą kiedy trzeba. Przykro jest czytać rzeczy, które ta Pani wypisuje....wstyd!
06.11.2017
04.11.2017
VK tegoroczna absolwenka administracji
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jak samo zycie pokazuje zawsze znajdzie sie osoba, ktorej trudno dogodzic. My, tegoroczni absolwenci doskonale wiemy kim jest juz nieaktualna studentka. Przykrym jest fakt, ze w ten sposob probuje zaszkodzic uczelni dzieki ktorej zdobyla wyksztalcenie I z pewnoscia wiele sie nauczyla. No coz na swiecie jest wielu frustratow I nic sie na to nie poradzi. Ja ze swojej strony z czystym sumieniem moge polecic ta uczelnie. Sa tu profesjonalni wykladowcy, ktorzy wiele wymagaja ale jeszcze wiecej daja z siebie. My, absolwenci administracji otrzymalismy taki zastrzyk wiedzy, ze spokojnie mozemy kontynuowac magisterke na uniwerku nie czujac sie gorzej wyksztalconymi. Jesli chodzi zas o dziekanat, to jest to serce uczelni. Dzieki Paniom z dziekanatu na uczelni panuje przyjazna atmosfera, nigdy nie odmawiaja pomocy.
Absolwentka kierunku administracja
Na samym początku muszę się odnieść do poprzedniego wpisu. Czuję się nim zniesmaczona i obrażona. Nie wiem jak można wypisywać takie rzeczy. Miałam przyjemność studiować na tej uczelni i nie żałuję spędzonych tu 3 lat. Może uczelnia nie jest duża, ale dzięki temu panuje tu rodzinna i przyjazna atmosfera. Wykładowcy, którzy mieli z nami zajęcia to profesjonaliści między innymi z Uniwersytetu Łódzkiego i innych znanych uczelni, zawsze pomocni i otwarci na studenta. Dziwi tym bardziej głos poprzedni, który podważa ich kompetencje. Każdy kto tylko chciał się czegoś nauczyć miał taką możliwość. Co do przedmiotów, które były uznane przez osobę piszącą poprzedni wpis za zbędne, to pragnę zauważyć, że na innych uczelniach także takowe występują, może nie są związane bezpośrednio z kierunkiem, ale poszerzają horyzonty. Ja jako absolwentka polecam tę uczelnię, dziękując jednocześnie wszystkim wykładowcom i pracownikom dziekanatu za przekazaną wiedzę i wspaniałą atmosferę.
04.11.2017
16.09.2017
już nieaktualna studentka
no cóż, widać że opinie są pisane przez obecnych studentów, którzy liczą na ulgowe traktowanie, tylko ulgowe od czego? na uczelni, na której się nic nie wymaga (tak od pracowników jak i studentów, no od tych pierwszych wymaga się wpisów, a od drugich płacenia czesnego), przedmioty nie są związane z kierunkiem studiów, bo wykładowcy z łapanki, kogo się złowi to się mu coś wciśnie, wykładasz ochronę środowiska? ok, nazwie się do przedmiot ekonomiczne aspekty ochrony środowiska i już można wpisać punkciki ;))) a wykładowcy którzy próbują wymagać są zmuszani do wpisów ocen pozytywnych. tak dla wyjaśnienia, skończyłam tą szkołę, obroniłam się bo rzeczywiście było mi szkoda tych zmarnowanych 3 lat, więc niech chociaż papier z tego będzie, ale nie nauczyłam się niczego, a przedmiotów związanych z kierunkiem było może 3-4, choć nie do końca związanych z wybraną specjalizacją. biorąc pod uwagę poziom osób, tak +/- w 80 % , które skończyły tą szkołę ( mówię o ostatnim roku jaki się obronił) to wstyd się przyznać, że skończyło się tą samą uczelnię. no i dziekanat, to już zupełna farsa, wystarczy się pouśmiechać, przynieść ciasteczko, kawkę i nawet nie latasz po wykładowcach, zostawiasz indeks i odbierasz z wpisami. tak więc uczelnia tylko dla papierka, bo rzetelnej wiedzy tam nie zdobędziesz.
studentka
Jestem studentką II roku i jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru uczelni. Złe opinie piszą jedynie ci, którzy przyszli na tę uczelnię mając nadzieję na licencjat za samo zapisanie się na studia. Wykładowcy są wspaniali i nic nie szkodzi, że mają duże doświadczenie. Bardzo polecem, ale tylko tym, którzy chcą się dokształcić, a nie tylko im chodzi o papierek
21.07.2017
20.04.2017
aktualny student
gorycz lejąca się z opinii "aktualnej studentki", nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Jak w każdej uczelni, tak i w tej są również wykładowcy starsi ale mają super podejście do studentów. Fajne jest to, że wykładowcy traktują cie z szacunkiem i wykazują szczerą wolę pomocy, a to chyba jest najważniejsze. Super jest to, że wykłady odbywają się tylko w piątek i sobotę. Niedziele są wolne :).
aktualna studentka
te opinie to chyba są jakoś specjalnie opłacone??? dziekanat, który nic nie ogarnia, wystarczy poczytać daty zajęć dydaktycznych na stronie szkoły (semestr wg nich trwa od lutego 2016 do czerwca 2017), kadra coraz słabsza, większość dobrych wykładowców odchodzi, a zastępuje się ich jakimiś emerytami, którzy z nudów przychodzą i tak nie do końca już kojarzą fakty. generalnie słabiutko, takie powolne umieranie placówki, ja osobiście bardzo żałuje takiego wyboru, ale kierowałam się właśnie takimi opiniami, w praktyce okazało się że są albo bardzo mocno naciągane, albo ostatnio wszystko się zmieniło
14.02.2017
18.02.2016
Były student
Bardzo miłe Panie w dziekanacie. Tak powinny wyglądać wszystkie dziekanaty. Z 5 proponowanych kierunków (pedagogika, europeistyka, zarządzanie, administracja, finanse i rachunkowość) realizowane są tylko dwa administracja i finanse i rachunkowość w trybie zaocznym. Szkoda jedynie, że pomimo rezygnacji trzeba płacić za cały pełen semestr.
STUDENT
ELITARNA UCZELNIA. POLECAM WSZYSTKIM KTÓRZY CHCĄ SIĘ CZEGOŚ NAUCZYĆ. WYKŁADOWCY MAJĄ CZAS DLA STUDENTA I NIE TRAKTUJĄ NIKOGO JAK ZŁO KONIECZNE.
20.11.2015
23.08.2015
WANDA
DOBRA KADRA WYKLADOWCOW .PRZYJEMNI I POMOCNI PRACOWNICY ADMINISTRACYJNI.WOLNE NIEDZIELE.DOGODNA LOKALIZACJA .KAWIARNIA.JEZYK ANGIELSKI WYKLADANY PRZEZ RODOWITYCH ANGLIKOW .WYSOKI POZIOM..PLECAM.
DiT
Bardzo dobrze ze szkola jest kontynuatorka wspanialych tradycji z ktorej przez pokolenia slynely szkoly salezjanskie. tam zawsze byla nauka wzorowa i przekazywano wielkie wartosci zyciowe co wyroznialo zawsze absolwentow tych szkol
29.07.2015
24.07.2015
Michał
Bardzo dobra Uczelnia. Sympatyczni wykładowcy, którzy niesamowicie dużo wymagają od studentów, ale dzięki temu wielu z nas jest cenionymi pracownikami. Naprawdę polecam.
Ilona K.
Wykłady na najwyższym poziomie, wykładowcy wymagający (oczywiście nie jest to zarzut, chyba że ktoś nie chce zdobyć wiedzy..tylko po co studiować..).Wielkim atutem szkoły jest to, że jest niewielka, grupy studentów również niewielkie co w sumie daje prawie nauczanie indywidualne :) Czesne na przyzwoitym poziomie. Jestem już po obronie pracy licencjackiej więc z polecam wszystkim niezdecydowanym wybór tej szkoły. Naprawdę warto!!!
08.07.2015
08.07.2015
irena
Uczelnia ok, studjuje się bardzo dobrze, mała uczelnia, wszyscy się znaja i sobie pomagają. Kadra wysoki poziom. Uczelnia na bardzo wysokim poziomie prowadzi wykłady.
walus
Bardzo polecam, niezwykła atmosfera w szkole, pełne zaangażowanie kadry wykładowców i pracowników uczelni. Takich uczelni jest bardzo mało. walus
03.06.2015
28.03.2015
STUDENTKA I ROKU
Lubię tutaj bywać , super ludzie,profesjonalna kadra, miła atmosfera,polecam wszystkim
student I roku
Bardzo dobra, kameralna, przyjazna uczelnia. Kadra wykładowców na najwyższym ŚWIATOWYM poziomie, rewelacyjnie przekazują swoją wiedzę. Troszkę dużo godzin, ale w sumie przekłada się to na naszą wiedzę. No i oczywiście super DZIEKANAT, pozdrowienia dla przemiłych PAŃ ;) WSZYSTKIE NIEDZIELE WOLNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27.03.2015
27.03.2015
student I roku
Bardzo dobra, kameralna, przyjazna uczelnia. Kadra wykładowców na najwyższym ŚWIATOWYM poziomie, rewelacyjnie przekazują swoją wiedzę. Troszkę dużo godzin, ale w sumie przekłada się to na naszą wiedzę. No i oczywiście super DZIEKANAT, pozdrowienia dla przemiłych PAŃ ;)
student III roku
Witam Panią z administracji, która poszywa się po "sale". Próbujecie i próbujecie ale kiepsko wam to wychodzi. Dno i wodorosty.
09.01.2015
27.10.2014
sale
Opinia "studenta III roku" jest niewiarygodna, gdyż student III roku, który rozpoczął studiowanie w październiku 2012 r, nie może pamiętać, co się działo w szkole, kiedy była ona prowadzona przez salezjanów. Prawdopodobnie ktoś się podszywa pod "studenta III roku" i ma na celu wyłącznie zdyskredytowanie szkoły.
student III roku
Bardzo kiepska uczelnia zwłaszcza od czasu jak wyszła spod pióra Salezjanów. Próbują coś robić ale już słychać głosy o zmianie nazwy, zmiany we władzach, czyżby rychły koniec????? Nie polecam!!!!
21.10.2014
21.09.2014
Absolwent SWEiZ z 2004 r
Az trudno uwierzyć, że w tym roku minęło 10 lat, kiedy uzyskałem tytuł licencjata na kierunku Administracja w trybie stacjonarnym. Pierwszy rok studiów był zarazem pierwszym rokiem istnienia tego kierunku. Wybrałem tą uczelnie, gdyż nie udało mi się dostać na UŁ w trybie dziennym. Koledze się udało i muszę przyznać, że ja w trakcie moich studiów miałem w 80% zajęcia z prof. a Kolega z UŁ głownie z doktorami. Czasami z kolegą wymienialiśmy się notatkami z racji tego, że ja lub on mieliśmy pewne wykłady omawiane szybciej. POLECAM WYSOKI POZIOM, SUPER ATMOSFERA.
graba
Bardzo fajna szkoła, kadra profesorska super, dobrze sie tu studiuje
18.12.2013
18.12.2013
basiek1
Szkoła jest mała , ale prężnie działająca, język angielski prowadzony na wysokim poziomie,dobra dostępność do Dziekana , Rektora. W Dziekanacie same przyjazne dusze, we wszystkim pomogą, Kadra bardzo dobrze wykłada. Warunki socjalne dobre jest do dyspozycji kawiarenka i miejsce do grilowania latem, lokalizacja szkoły jest w bardzo dogodnym miejscu, brak tylko miejsc parkingowych
Koala
Ta szkoła to ideał !!!
18.12.2013
16.12.2013
Ania99
Świetna Szkoła. Kameralna atmosfera, sympatyczni wykładowcy.
zainteresowana
Bardzo fajna i przyjazna uczelnia. Atmosfera to podstawa ale i poziom nauczania jest wysoki. Zachęcam do studiowania.
16.12.2013
23.11.2013
sztudent
wstydzilbym sie umiescic wzmianke o pewnych tzw uczelniach wyzszych nak np uczelnia na S i na C w cv. co to za jaja?! ale coz warto zobaczyc zdjecia tam wszystko widze. Tyle ze inni moga patrzyc na to samo i... nic nie widziec :)
Paula
Studiuje tu i nie zamieniłabym na żadną inną uczelnię. Świetni ludzie, Uczelnia organizuje fajne urozmaicenia nam przerw między-wykładowych. Nikt tam nie chodzi spięty, nie ma Cię za studenta jednego z wielu, jak to zazwyczaj bywa. Niby Salezjańska, a nie różni się pod tym względem od innych niczym. Jestem na finansach i polecam wam jak najbardziej, bo widzę jak pracodawcy zwracają na to uwagę i cenią sobię ten kierunek. Mam wspaniałą pracę i szkołę, czego chcieć więcej :)
13.06.2013
23.05.2013
Ane
Szkoła posiada bardzo sympatyczną kadrę profesorską jest otwarta na propozycje organizacyjne studentów. Osoby pracujące w dziekanacie, zawsze pomogą w potrzebie. Od roku 2012/2013 uruchomiony został nowy kierunek: Pedagogika, który rozwija swoją ofertę specjalności. Ostatnio wewnątrz budynku uczelni została zamontowana poręcz ułatwiająca poruszanie się osobom niepełnosprawnym. Na życzenie studentów uczelnia zakupiła grill, z którego z chęcią korzystamy w przerwie obiadowej wraz z wykładowcami :). Rektor i Dziekan uczelni pomogą w każdej sytuacji. Szkoła ma wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu wykładów z finansów i rachunkowości oraz administracji. Na studiach w trybie niestacjonarnym nie odbywają się zajęcia w niedziele, ze względu na katolicki charakter uczelni. Dodatkowym atutem szkoły jest bardzo niskie czesne. Na uczelni prowadzone są zajęcia z j, angielskiego z brytyjskimi lektorami. Jestem studentką niepełnosprawną i polecam. Przyjdź do nas i przekonaj się :). ZAPRASZAM! :)
normalny
daje radę
19.05.2013
19.05.2013
obiektywny aktywny
szkoła zdecydowanie na plus, wykładowcy z bardzo dużym doświadczeniem, niektórzy nawet zainteresują tematem, niskie czesne i wolne niedziele na duży +; uczelnia świecka w 100% aczkolwiek jasna sprawa że księża nauczają ( na razie niektóre przedmioty humanistyczne). Jeżeli ktoś chce coś wiedzieć po studiach POLECAM !
agnieszkap24
Ja jestem tez ciekawa opinii bo jestem po 40 i nie wiem czy dam radę- jak z moich czasów nie było informatki w szkole.Czy klasy liczą dużą grupie uczniów i w jakim przedziale wiekowym są w zaocznych.
20.11.2012
04.11.2012
amore
Też na początku miałam obawy bo to w końcu uczelnia salezjańska. Myślałam, że może będzie miała dużo wspólnego z kościołem i będzie beznadziejnie ale okazało się, że to świetna szkoła :) atmosfera jest luźna, ludzie są jak najbardziej w porządku więc uważam, że nie ma się czym przejmować tylko składać tu dokumenty ;)
aga
Więc jaki jest związek tej uczelni z kosciołem? czy tylko w nazwie? A na finansach jaki poziom? i którą specke polecacie?
12.07.2012
12.07.2012
aga
Więc jaki jest związek tej uczelni z kosciołem? czy tylko w nazwie? A na finansach jaki poziom? i którą specke polecacie?
stłuczka
masz rację dorota, dobrze to określiłaś - uczelnia kościelna a nauczanie świeckie :D jest fajnie, świetna atmosfera, zadowolona jestem że tu poszłam. nic nawet nie słyszałam o niej, totalny spontan że wybrałam się na te studia. i nie żałowałam ani razu :D
24.05.2012
15.03.2012
Dorota
Tak est to uczelnia kościelna, aczkolwiek nauczanie jest świeckie że tak powiem. A moja opinia na jej temat bardzoo pozytywna! Naprawdę uważam że jest jedna z lepszych uczelni w łodzi. Wysoki poziom nauczania połączony z miła atmosferą.
Iga
Podstawówki mają dobre. Więc jest nadzieja, że ich uczelnie wyższe też. Ale fajnie byłoby poznać opinię kogoś kto tam studiuje...
15.02.2012
11.02.2012
bryd
ale oni sa uczelnia koscielna? bo tak z nazwy wynika chyba. kto tam studiuje i moglby napisac cos wiecej
pooopi
znam ich szkoły podstawowe i gimnazja. ciekawe czy równie dobrze nauczają na akademickim poziomie...?
16.01.2012
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Coventry University Wrocław
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Opolski
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Łódzka
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu