• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi

uczelnia niepubliczna, woj. łódzkie, 90-139 Łódź, ul. Narutowicza 86, (+42) 642 30 50, kom 791 42 42 42, dziekanat@sweiz.pl

Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi jest niepubliczną uczelnią salezjańską, posiadającą pełne uprawnienia akademickie. Kontynuuje dziedzictwo naukowego poszukiwania prawdy z poszanowaniem chrześcijańskich wartości, dostosowując kierunki kształcenia do potrzeb i rozwoju gospodarczego oraz oczekiwań studentów.

Misją uczelni jest umożliwienie zdobycia wyższego wykształcenia młodzieży także tej mniej zamożnej, która z różnych względów nie może tego celu realizować na studiach bezpłatnych w uczelniach publicznych.

WSEiZ oferuje studia z dziedziny finansów, zarządzania, administracji czy europeistyki, realizowane w nowoczesnych specjalizacjach gwarantujących interesujące ścieżki zawodowe. Prowadzi również studia podyplomowe oraz kursy i szkolenia.

Poznaj kierunki WSEiZ. Sprawdź terminy i warunki naboru oraz koszty związane z kształceniem.



Ocena uczelni

7.72 / 10
509 głosów

Opinie (66)
Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi, SWEiZ Łódź

Antek
Czy o przyjęciu na studia decyduje kolejność zgłoszeń, czy brane są pod uwagę również wyniki maturalne?
02.12.2023
20.07.2023
gosia
Czy ktos konczyl studia podyplomowe koder medyczny.
magda
ktos studiowal moze na kierunku koder medyczny??
28.06.2023
06.05.2023
do Maja
Aktualnie jedynym kierunkiem jest fir
maja
Ktoś studiuje europeistykę? Warto?
09.03.2023
14.09.2022
Tola
odpowiedź dla kandydat z dnia 13.09.2022
Bez problemów można połączyć pracę z nauką.
Administrator
odpowiedź dla kandydat z dnia 13.09.2022
Dzień dobry, nasi studenci bez problemu łączą naukę z pracą. W razie pytań prosimy o kontakt telefoniczny z dziekanatem.
14.09.2022
13.09.2022
kandydat
Czy mocno cisną na uczelni? Da się bezboleśnie połączyć z pracą?
Hello
Interesuje mnie kierunek finanse i rachunkowość, podzieliłby się ktoś opinią o tych studiach? :)) czy jest bardzo ciężko i jak wyglądają zajęcia? Z góry dziękuje za odpowiedź
17.02.2022
30.08.2021
Werka
Czy w końcu mają kierunek Pedagogika czy nie? na wykazie podają, że tak, ale juz na stronie www szkoły nie widzę, są tylko cztery pozostałe. Gdzie ewentualnie w Łodzi polecacie studia pedagogiczne?
???
Czy jeszcze teraz jest nabór do szkoły?
23.02.2021
07.12.2020
Pola
Kiedy wybiera się specjalności na Zarządzaniu?
SWEiZ
Pani Kamo, w piątki zajęcia 17-21. Zapraszamy.
30.07.2019
23.07.2019
Kama
A w piątki w jakich godzinach +- odbywaja się zajęcia?
Ewa
Ja studiuje finanse i rachunkowość, uważam że jest to dobry wybór, ponieważ jest dużo zajęcie na których możemy nauczyć się podstaw rachunkowości. Wykładowcy bardzo nam pomagają żeby zrozumieć, dzięki nim łatwiej mi jest to wszystko przyswoić. Polecam :)
18.05.2019
15.04.2019
Zdzisia
Jak oceniacie kierunek Finanse i Rachunkowość? Czy to dobry wybór jeśli planuję przyszłość zawodową w Księgowości? Gdyby mogli sie wypowiedzieć studenci z tego kierunku, to bardzo byłabym wdzięczna.
Ewelina
Mimo, że w szkole dziekanem jest ksiądz, nie ma odczucia że jest to szkoła katolicka, nic się nie narzuca super sprawa, nie trzeba udawać że jest się wierzącym. Dzięki temu, że szkoła jest katolicka niedzielę są wolne :) Ponadto super wykładowcy, bardzo dobry kontakt, bardzo dobrze potrafią przekazać swoją wiedzę, jestem bardzo zadowolona. Polecam
01.03.2019
01.03.2019
Adrian
Ekstra szkoła, wykładowcy z Uniwersytetu, każdy podchodzi do ucznia z rzetelności ą, zajęcia w piątki i soboty. Polecam serdecznie
Anna
Bardzo dobra szkoła, sympatyczni wykładowcy, bardzo rzetelnie podchodzą do swojej pracy. Bardzo dobrzy wykładowcy z Uniwersytetu Łódzkiego. W samym centrum miasta, bardzo łatwy dojazd. Super, że zajęcia w piątek i sobotę, można odpocząć w niedziele!! Same plusy, serdecznie polecam!!!!
01.03.2019
18.09.2018
Olga
Czy to jest szkoła państwowa, że ma orzełek na stronie? Z opisu wynika, że prywatna. Skoro rektorem jest ksiądz dr Jarosław Krzewicki - czy ma się poczucie studiowania w uczelni kościelnej? Na ile jest o odczuwalne dla osoby, która nie biega na każdą niedzielną mszę? czy ktoś to weryfikuje na etapie przyjeć n studia?
mirusia@toya.net.pl
Bardzo dobra uczelnia.wiedza zdobyta tutaj przydaje się na studiach magisterskich ale też w pracy zawodowej Jeśli ktoś nie chce się uczyć to najlepsi wykładowcy nie pomogą. A wypowiadanie negatywnych opinii o szkole jest żenujące i świadczy o niskiej kulturze osobistej. Jestem absolwentką i studiuję magisterkę. Nie mam już interesu w wypowiadaniu pozytywnych opini. A czynią to bo boli mnie że ktoś szkaluje imię tak wspaniałej szkoły. Zaangażowani wykładowcy poświęcający nawet swój prywatny czas aby domówić ze studentem interesujące go zagadnienia i wspaniałe miłe i uprzejme panie w dziekanacie. Polecam szkołę wszystkim którzy chcą się czegoś.
05.12.2017
03.12.2017
student
Dawno tu nie zaglądałem i bardzo zaskoczyła mnie opinia poprzedniczki - nieaktualnej studentki. Jestem studentem tej uczelni (ale nie zamierzam się ujawniać, żeby nie liczyć na ulgowe traktowanie). Wybierając ją zasięgnąłem opinii wśród znajomych nie opierając się na znalezionych komentarzach. Okazało się, że większość osób chwaliło sobie tę uczelnię i co ważniejsze nie znam nikogo kto miałby problemy z kontynuacją studiów w innych szkołach, co chyba jest najlepszym wyznacznikiem jakości kształcenia. Dziekanat: miłe panie, ale jeśli coś zawalisz - oberwiesz po uszach (na szczęście te sytuacje zdarzają się sporadycznie). Uważam, że plusem jest to, że gdy zapomnę indeksu/karty i zostawię je później w dziekanacie mogę liczyć na pomoc w uzupełnieniu wpisów. I żeby była jasność: uzupełnienie, a nie załatwienie. Owszem wykładowcy często idą na rękę studentom, ale nie w kwestii załatwienia zaliczenia, a np. uzgodnienia terminu (dotyczy to również poprawki). Wykładowcy w większości kompetentni i potrafiący przekazać wiedzę. Faktem jest, że część nauczycieli jest już starszych, ale prawdę mówiąc dla mnie jest to plus, gdyż mają naprawdę ogromne doświadczenie. Do tego wielu z nauczycieli pracuje na innych uczelniach (głównie publicznych). Mało przydatne przedmioty owszem się zdarzają, ale w końcu to kształcenie akademickie i na każdej uczelni takie były i są. Dla mnie ogromnym atutem są wolne niedziele. Fakt, piątki do 21 i soboty cały dzień, do tego zjazdy praktycznie co tydzień, ale nie zarywamy całego weekendu.  Jednak żeby nie było zbyt kolorowo, są i minusy. Największym z nich jest niestety mała liczba studentów, a co za tym idzie tylko 2 kierunki. Słyszałem, że nowy Rektor ma pewne ciekawe pomysły, więc mam nadzieję, że to się już wkrótce zmieni i szkoła wróci do swej dawnej świetności. Wprawdzie z tego wynika też pewna bardzo istotna zależność. Zajęcia odbywają się często w kilkuosobowych grupach, więc nie da się ukryć w tłumie, przyjść nieprzygotowanym itp. Ale z drugiej strony więcej wynosi się z zajęć i łatwiej jest przy nauce do sesji. Minusem jest też brak studiów uzupełniających. Ale mam nadzieję, że zanim skończę licencjat coś się w tym zakresie zmieni. I na koniec ciekawostka: nasza szkoła była w październiku współorganizatorem kongresu Europa Christi wspólnie m.in. z UKSW w W-wie i Senatem RP. Myślę, że to też o czymś świadczy. Student
Ania z Zielonego Wzgórza
Ogromnymi zaletami szkoły jest niewysokie czesne. Natomiast profesorzy którzy wykładają na tej uczelni pracują również w większych, bardziej obleganych szkołach- reprezentują wysoki poziom nauczania. Jednak, jeśli student nastawiony jest na "odbębnienie" zajęć i nie ma ochoty na wysiłek by się czegoś nauczyć, nic z tych zajęć nie wyniesie. Nie jest to też uczelnia w której "papierek" dostaje się za nic. Do pewnych przedmiotów trzeba poświęcić naprawdę sporo czasu, by móc go zaliczyć. I dobrze. Panie w dziekanacie są uprzejme, miłe i zawsze służą pomocą. Panuje tu rodzinna, ciepła atmosfera. Jeśli ktokolwiek ma wątpliwości co do przedmiotów, jakie są wykładane, wystarczy odwiedzić stronę, a w razie wątpliwości sadzę, że zainteresowane osoby uzyskają odpowiedź na KAŻDE pytanie w dziekanacie. W moim przypadku szkoła spełniła w pełni moje oczekiwania i jakbym miała wybrać raz jeszcze, sądzę, że wybrałabym tak samo. Pozdrawiam ciepło ;)
09.11.2017
09.11.2017
Absolwentka FiR
Cześć Zgadzam się w zupełności z moim przedmówcą. Jedna łyżka dziechciu zepsuła całą grupę. Zawsze zazdrościłam, i nie tylko ja jedności, koleżeństwa i współdziałania we wszystkim na kierunku administracji. U was było współdziałanie a u nas w zasadzie rywalizacja. Wielka szkoda :(
Absolwent
Witam wszystkich. W każdej społeczności znajdzie się jakaś ,, czarna owca" i nie należy się tym odmiennym głosem przejmować. Na tym świecie po prostu tak jest, jeżeli ktoś ma problem sam ze sobą, to tym bardziej będzie miał pretensje do wszystkiego i wszystkich. Obecnie studiuję na II stopniu i bardzo tęsknię za niepowtarzalną atmosferą z Narutowicza, w stworzeniu której duży udział mieli profesjonalni i życzliwi wykładowcy a także, a może przede wszystkim Panie z dziekanatu. Szkoła jest naprawdę bardzo dobra, nikt kto ją ukończył nie miał problemu na magisterce. Żałuję jedynie, że nie uruchomiła jeszcze II stopnia i nic poza tym. ;)
07.11.2017
06.11.2017
Studentka rachunkowości.
Witam serdecznie. Jestem studentką III roku rachunkowości. Chciałabym napisać, że czuję się obrażona i oburzona wpisem z 16.09.2017r. "już nieaktualnej studentki". Jak można wypisywać TAKIE bzdury???!! To jest wspaniała uczelnia. Profesjonalni wykładowcy, bardzo wymagający i dobrze! Tutaj trzeba się uczyć i nic lekko samo nie przychodzi! A taki dziekanat jak w tej uczelni to jest do pozazdroszczenia! Zawsze miłe, uśmiechnięte Panie są po prostu balsamem dla duszy! Zawsze pomogą, doradzą, wysłuchają a i skarcą kiedy trzeba. Przykro jest czytać rzeczy, które ta Pani wypisuje....wstyd!
VK tegoroczna absolwenka administracji
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jak samo zycie pokazuje zawsze znajdzie sie osoba, ktorej trudno dogodzic. My, tegoroczni absolwenci doskonale wiemy kim jest juz nieaktualna studentka. Przykrym jest fakt, ze w ten sposob probuje zaszkodzic uczelni dzieki ktorej zdobyla wyksztalcenie I z pewnoscia wiele sie nauczyla. No coz na swiecie jest wielu frustratow I nic sie na to nie poradzi. Ja ze swojej strony z czystym sumieniem moge polecic ta uczelnie. Sa tu profesjonalni wykladowcy, ktorzy wiele wymagaja ale jeszcze wiecej daja z siebie. My, absolwenci administracji otrzymalismy taki zastrzyk wiedzy, ze spokojnie mozemy kontynuowac magisterke na uniwerku nie czujac sie gorzej wyksztalconymi. Jesli chodzi zas o dziekanat, to jest to serce uczelni. Dzieki Paniom z dziekanatu na uczelni panuje przyjazna atmosfera, nigdy nie odmawiaja pomocy.
04.11.2017
04.11.2017
Absolwentka kierunku administracja
Na samym początku muszę się odnieść do poprzedniego wpisu. Czuję się nim zniesmaczona i obrażona. Nie wiem jak można wypisywać takie rzeczy. Miałam przyjemność studiować na tej uczelni i nie żałuję spędzonych tu 3 lat. Może uczelnia nie jest duża, ale dzięki temu panuje tu rodzinna i przyjazna atmosfera. Wykładowcy, którzy mieli z nami zajęcia to profesjonaliści między innymi z Uniwersytetu Łódzkiego i innych znanych uczelni, zawsze pomocni i otwarci na studenta. Dziwi tym bardziej głos poprzedni, który podważa ich kompetencje. Każdy kto tylko chciał się czegoś nauczyć miał taką możliwość. Co do przedmiotów, które były uznane przez osobę piszącą poprzedni wpis za zbędne, to pragnę zauważyć, że na innych uczelniach także takowe występują, może nie są związane bezpośrednio z kierunkiem, ale poszerzają horyzonty. Ja jako absolwentka polecam tę uczelnię, dziękując jednocześnie wszystkim wykładowcom i pracownikom dziekanatu za przekazaną wiedzę i wspaniałą atmosferę.
już nieaktualna studentka
no cóż, widać że opinie są pisane przez obecnych studentów, którzy liczą na ulgowe traktowanie, tylko ulgowe od czego? na uczelni, na której się nic nie wymaga (tak od pracowników jak i studentów, no od tych pierwszych wymaga się wpisów, a od drugich płacenia czesnego), przedmioty nie są związane z kierunkiem studiów, bo wykładowcy z łapanki, kogo się złowi to się mu coś wciśnie, wykładasz ochronę środowiska? ok, nazwie się do przedmiot ekonomiczne aspekty ochrony środowiska i już można wpisać punkciki ;))) a wykładowcy którzy próbują wymagać są zmuszani do wpisów ocen pozytywnych. tak dla wyjaśnienia, skończyłam tą szkołę, obroniłam się bo rzeczywiście było mi szkoda tych zmarnowanych 3 lat, więc niech chociaż papier z tego będzie, ale nie nauczyłam się niczego, a przedmiotów związanych z kierunkiem było może 3-4, choć nie do końca związanych z wybraną specjalizacją. biorąc pod uwagę poziom osób, tak +/- w 80 % , które skończyły tą szkołę ( mówię o ostatnim roku jaki się obronił) to wstyd się przyznać, że skończyło się tą samą uczelnię. no i dziekanat, to już zupełna farsa, wystarczy się pouśmiechać, przynieść ciasteczko, kawkę i nawet nie latasz po wykładowcach, zostawiasz indeks i odbierasz z wpisami. tak więc uczelnia tylko dla papierka, bo rzetelnej wiedzy tam nie zdobędziesz.
16.09.2017
21.07.2017
studentka
Jestem studentką II roku i jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru uczelni. Złe opinie piszą jedynie ci, którzy przyszli na tę uczelnię mając nadzieję na licencjat za samo zapisanie się na studia. Wykładowcy są wspaniali i nic nie szkodzi, że mają duże doświadczenie. Bardzo polecem, ale tylko tym, którzy chcą się dokształcić, a nie tylko im chodzi o papierek
aktualny student
gorycz lejąca się z opinii "aktualnej studentki", nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Jak w każdej uczelni, tak i w tej są również wykładowcy starsi ale mają super podejście do studentów. Fajne jest to, że wykładowcy traktują cie z szacunkiem i wykazują szczerą wolę pomocy, a to chyba jest najważniejsze. Super jest to, że wykłady odbywają się tylko w piątek i sobotę. Niedziele są wolne :).
20.04.2017
14.02.2017
aktualna studentka
te opinie to chyba są jakoś specjalnie opłacone??? dziekanat, który nic nie ogarnia, wystarczy poczytać daty zajęć dydaktycznych na stronie szkoły (semestr wg nich trwa od lutego 2016 do czerwca 2017), kadra coraz słabsza, większość dobrych wykładowców odchodzi, a zastępuje się ich jakimiś emerytami, którzy z nudów przychodzą i tak nie do końca już kojarzą fakty. generalnie słabiutko, takie powolne umieranie placówki, ja osobiście bardzo żałuje takiego wyboru, ale kierowałam się właśnie takimi opiniami, w praktyce okazało się że są albo bardzo mocno naciągane, albo ostatnio wszystko się zmieniło
Były student
Bardzo miłe Panie w dziekanacie. Tak powinny wyglądać wszystkie dziekanaty. Z 5 proponowanych kierunków (pedagogika, europeistyka, zarządzanie, administracja, finanse i rachunkowość) realizowane są tylko dwa administracja i finanse i rachunkowość w trybie zaocznym. Szkoda jedynie, że pomimo rezygnacji trzeba płacić za cały pełen semestr.
18.02.2016
20.11.2015
STUDENT
ELITARNA UCZELNIA. POLECAM WSZYSTKIM KTÓRZY CHCĄ SIĘ CZEGOŚ NAUCZYĆ. WYKŁADOWCY MAJĄ CZAS DLA STUDENTA I NIE TRAKTUJĄ NIKOGO JAK ZŁO KONIECZNE.
WANDA
DOBRA KADRA WYKLADOWCOW .PRZYJEMNI I POMOCNI PRACOWNICY ADMINISTRACYJNI.WOLNE NIEDZIELE.DOGODNA LOKALIZACJA .KAWIARNIA.JEZYK ANGIELSKI WYKLADANY PRZEZ RODOWITYCH ANGLIKOW .WYSOKI POZIOM..PLECAM.
23.08.2015
29.07.2015
DiT
Bardzo dobrze ze szkola jest kontynuatorka wspanialych tradycji z ktorej przez pokolenia slynely szkoly salezjanskie. tam zawsze byla nauka wzorowa i przekazywano wielkie wartosci zyciowe co wyroznialo zawsze absolwentow tych szkol
Michał
Bardzo dobra Uczelnia. Sympatyczni wykładowcy, którzy niesamowicie dużo wymagają od studentów, ale dzięki temu wielu z nas jest cenionymi pracownikami. Naprawdę polecam.
24.07.2015
08.07.2015
Ilona K.
Wykłady na najwyższym poziomie, wykładowcy wymagający (oczywiście nie jest to zarzut, chyba że ktoś nie chce zdobyć wiedzy..tylko po co studiować..).Wielkim atutem szkoły jest to, że jest niewielka, grupy studentów również niewielkie co w sumie daje prawie nauczanie indywidualne :) Czesne na przyzwoitym poziomie. Jestem już po obronie pracy licencjackiej więc z polecam wszystkim niezdecydowanym wybór tej szkoły. Naprawdę warto!!!
irena
Uczelnia ok, studjuje się bardzo dobrze, mała uczelnia, wszyscy się znaja i sobie pomagają. Kadra wysoki poziom. Uczelnia na bardzo wysokim poziomie prowadzi wykłady.
08.07.2015
03.06.2015
walus
Bardzo polecam, niezwykła atmosfera w szkole, pełne zaangażowanie kadry wykładowców i pracowników uczelni. Takich uczelni jest bardzo mało. walus
STUDENTKA I ROKU
Lubię tutaj bywać , super ludzie,profesjonalna kadra, miła atmosfera,polecam wszystkim
28.03.2015
27.03.2015
student I roku
Bardzo dobra, kameralna, przyjazna uczelnia. Kadra wykładowców na najwyższym ŚWIATOWYM poziomie, rewelacyjnie przekazują swoją wiedzę. Troszkę dużo godzin, ale w sumie przekłada się to na naszą wiedzę. No i oczywiście super DZIEKANAT, pozdrowienia dla przemiłych PAŃ ;) WSZYSTKIE NIEDZIELE WOLNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
student I roku
Bardzo dobra, kameralna, przyjazna uczelnia. Kadra wykładowców na najwyższym ŚWIATOWYM poziomie, rewelacyjnie przekazują swoją wiedzę. Troszkę dużo godzin, ale w sumie przekłada się to na naszą wiedzę. No i oczywiście super DZIEKANAT, pozdrowienia dla przemiłych PAŃ ;)
27.03.2015
09.01.2015
student III roku
Witam Panią z administracji, która poszywa się po "sale". Próbujecie i próbujecie ale kiepsko wam to wychodzi. Dno i wodorosty.
sale
Opinia "studenta III roku" jest niewiarygodna, gdyż student III roku, który rozpoczął studiowanie w październiku 2012 r, nie może pamiętać, co się działo w szkole, kiedy była ona prowadzona przez salezjanów. Prawdopodobnie ktoś się podszywa pod "studenta III roku" i ma na celu wyłącznie zdyskredytowanie szkoły.
27.10.2014
21.10.2014
student III roku
Bardzo kiepska uczelnia zwłaszcza od czasu jak wyszła spod pióra Salezjanów. Próbują coś robić ale już słychać głosy o zmianie nazwy, zmiany we władzach, czyżby rychły koniec????? Nie polecam!!!!
Absolwent SWEiZ z 2004 r
Az trudno uwierzyć, że w tym roku minęło 10 lat, kiedy uzyskałem tytuł licencjata na kierunku Administracja w trybie stacjonarnym. Pierwszy rok studiów był zarazem pierwszym rokiem istnienia tego kierunku. Wybrałem tą uczelnie, gdyż nie udało mi się dostać na UŁ w trybie dziennym. Koledze się udało i muszę przyznać, że ja w trakcie moich studiów miałem w 80% zajęcia z prof. a Kolega z UŁ głownie z doktorami. Czasami z kolegą wymienialiśmy się notatkami z racji tego, że ja lub on mieliśmy pewne wykłady omawiane szybciej. POLECAM WYSOKI POZIOM, SUPER ATMOSFERA.
21.09.2014
18.12.2013
graba
Bardzo fajna szkoła, kadra profesorska super, dobrze sie tu studiuje
basiek1
Szkoła jest mała , ale prężnie działająca, język angielski prowadzony na wysokim poziomie,dobra dostępność do Dziekana , Rektora. W Dziekanacie same przyjazne dusze, we wszystkim pomogą, Kadra bardzo dobrze wykłada. Warunki socjalne dobre jest do dyspozycji kawiarenka i miejsce do grilowania latem, lokalizacja szkoły jest w bardzo dogodnym miejscu, brak tylko miejsc parkingowych
18.12.2013
18.12.2013
Koala
Ta szkoła to ideał !!!
Ania99
Świetna Szkoła. Kameralna atmosfera, sympatyczni wykładowcy.
16.12.2013
16.12.2013
zainteresowana
Bardzo fajna i przyjazna uczelnia. Atmosfera to podstawa ale i poziom nauczania jest wysoki. Zachęcam do studiowania.
sztudent
wstydzilbym sie umiescic wzmianke o pewnych tzw uczelniach wyzszych nak np uczelnia na S i na C w cv. co to za jaja?! ale coz warto zobaczyc zdjecia tam wszystko widze. Tyle ze inni moga patrzyc na to samo i... nic nie widziec :)
23.11.2013
13.06.2013
Paula
Studiuje tu i nie zamieniłabym na żadną inną uczelnię. Świetni ludzie, Uczelnia organizuje fajne urozmaicenia nam przerw między-wykładowych. Nikt tam nie chodzi spięty, nie ma Cię za studenta jednego z wielu, jak to zazwyczaj bywa. Niby Salezjańska, a nie różni się pod tym względem od innych niczym. Jestem na finansach i polecam wam jak najbardziej, bo widzę jak pracodawcy zwracają na to uwagę i cenią sobię ten kierunek. Mam wspaniałą pracę i szkołę, czego chcieć więcej :)
Ane
Szkoła posiada bardzo sympatyczną kadrę profesorską jest otwarta na propozycje organizacyjne studentów. Osoby pracujące w dziekanacie, zawsze pomogą w potrzebie. Od roku 2012/2013 uruchomiony został nowy kierunek: Pedagogika, który rozwija swoją ofertę specjalności. Ostatnio wewnątrz budynku uczelni została zamontowana poręcz ułatwiająca poruszanie się osobom niepełnosprawnym. Na życzenie studentów uczelnia zakupiła grill, z którego z chęcią korzystamy w przerwie obiadowej wraz z wykładowcami :). Rektor i Dziekan uczelni pomogą w każdej sytuacji. Szkoła ma wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu wykładów z finansów i rachunkowości oraz administracji. Na studiach w trybie niestacjonarnym nie odbywają się zajęcia w niedziele, ze względu na katolicki charakter uczelni. Dodatkowym atutem szkoły jest bardzo niskie czesne. Na uczelni prowadzone są zajęcia z j, angielskiego z brytyjskimi lektorami. Jestem studentką niepełnosprawną i polecam. Przyjdź do nas i przekonaj się :). ZAPRASZAM! :)
23.05.2013
19.05.2013
normalny
daje radę
obiektywny aktywny
szkoła zdecydowanie na plus, wykładowcy z bardzo dużym doświadczeniem, niektórzy nawet zainteresują tematem, niskie czesne i wolne niedziele na duży +; uczelnia świecka w 100% aczkolwiek jasna sprawa że księża nauczają ( na razie niektóre przedmioty humanistyczne). Jeżeli ktoś chce coś wiedzieć po studiach POLECAM !
19.05.2013
20.11.2012
agnieszkap24
Ja jestem tez ciekawa opinii bo jestem po 40 i nie wiem czy dam radę- jak z moich czasów nie było informatki w szkole.Czy klasy liczą dużą grupie uczniów i w jakim przedziale wiekowym są w zaocznych.
amore
Też na początku miałam obawy bo to w końcu uczelnia salezjańska. Myślałam, że może będzie miała dużo wspólnego z kościołem i będzie beznadziejnie ale okazało się, że to świetna szkoła :) atmosfera jest luźna, ludzie są jak najbardziej w porządku więc uważam, że nie ma się czym przejmować tylko składać tu dokumenty ;)
04.11.2012
12.07.2012
aga
Więc jaki jest związek tej uczelni z kosciołem? czy tylko w nazwie? A na finansach jaki poziom? i którą specke polecacie?
aga
Więc jaki jest związek tej uczelni z kosciołem? czy tylko w nazwie? A na finansach jaki poziom? i którą specke polecacie?
12.07.2012
24.05.2012
stłuczka
masz rację dorota, dobrze to określiłaś - uczelnia kościelna a nauczanie świeckie :D jest fajnie, świetna atmosfera, zadowolona jestem że tu poszłam. nic nawet nie słyszałam o niej, totalny spontan że wybrałam się na te studia. i nie żałowałam ani razu :D
Dorota
Tak est to uczelnia kościelna, aczkolwiek nauczanie jest świeckie że tak powiem. A moja opinia na jej temat bardzoo pozytywna! Naprawdę uważam że jest jedna z lepszych uczelni w łodzi. Wysoki poziom nauczania połączony z miła atmosferą.
15.03.2012
15.02.2012
Iga
Podstawówki mają dobre. Więc jest nadzieja, że ich uczelnie wyższe też. Ale fajnie byłoby poznać opinię kogoś kto tam studiuje...
bryd
ale oni sa uczelnia koscielna? bo tak z nazwy wynika chyba. kto tam studiuje i moglby napisac cos wiecej
11.02.2012
16.01.2012
pooopi
znam ich szkoły podstawowe i gimnazja. ciekawe czy równie dobrze nauczają na akademickim poziomie...?
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wydział Sztuki i Nauk o Edukacji Uniwersytetu Śląskiego
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Techniczno-Informatyczna w Naukach Stosowanych
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Piotrkowska
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Poznaniu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Tarnowska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Międzynarodowa Wyższa Szkoła Logistyki i Transportu we Wrocławiu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Rzeszowie
  • Szkoła Główna Mikołaja Kopernika w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Politechnika Poznańska
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie