• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi

uczelnia niepubliczna, woj. łódzkie, 94-016 Łódź, ul. Wileńska 53/55, (+42) 687 00 44, uczelnia@wskinfo.pl

Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi to uczelnia prowadząca kierunek kosmetologia. Kształcenie na tym kierunku odbywa się w ramach kilku specjalności proponowanych na poziomie studiów I i II stopnia. Ofertę dydaktyczną uzupełniają studia podyplomowe w zakresie: podologii, kosmetyków naturalnych, kosmetologii estetycznej, kosmetologii holistycznej, trychologii oraz zarządzania biznesem beauty. Prowadzone są również specjalistyczne kursy odnoszące się do makijażu permanentnego, trychologii, podologii, wizażu i stylizacji oraz Spa&Wellness.

Studia proponowane przez WSKINOZ mają charakter interdyscyplinarny i łączą zagadnienia z różnych obszarów m.in. dermatologii, kosmetologii, anatomii, dietetyki, chemii kosmetycznej czy psychologii. Duży nacisk uczelnia kładzie na wyposażenie studenta w umiejętności praktyczne, temu celowi służą zajęcia realizowane w profesjonalnie wyposażonych pracowniach kosmetycznych, podologicznych, wizażu, własnym SPA i laboratoriach.


Ocena uczelni

7.62 / 10
585 głosów

Opinie (109)
Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi, WSKiNoZ

Jul93k
Obronilam wlasnie magisterke, jestem szczesliwa
10.07.2024
30.04.2024
natala
Swietna uczelnia dla zainteresowanych branza. Super wykladowcy szczegolnie p. Elzbieta
aleksi
Myślę, że warto studiować na wskinoz. Szkolenia, dużo zajęć praktycznych i mam dobry dojazd. Polecam!!
27.06.2023
27.06.2023
Lola
Kończę drugi semestr kształcenia i na ten moment jestem bardzo zadowolona. Fajna atmosfera, dużo praktyki, wykładowcy, z którymi zawsze można się dogadać. Wiadomo, że każdy ma swoje doświadczenia, ale ja oceniam szkołę bardzo pozytywnie. Polecam i zapraszam!
Maczek
Hej. Mam pytanie, czy są takie zajęcia na których trzeba się rozebrać, bo zabiegi wykonywane są na brzuchu, plecach, piersiach, albo pośladkach? Mam straszne kompleksy i nie wyobrażam sobie paradować półnago przed obcymi ludźmi, dlatego jeśli przeczyta to jakaś studentka, albo ktoś z pracowników to proszę o konkretne odpowiedzi jakie zabiegi są ćwiczone i czy trzeba je robić na sobie, czy np można się nie zgodzić itd
07.10.2021
24.09.2021
niezdecydowana
Cześć! Zastanawiam się nad studiami magisterskimi o specjalizacji laseroterapii albo makijażu permanentnego, ale z tego co czytam to zajęcia praktyczne pod specjalizacje są dopiero w IV semestrze. Jest ktoś kto by mógł się wypowiedzieć o praktyce i studiach II stopnia? Będę wdzięczna...
Zuzanna
Do WSKINOZ przeniosłam się z innej uczelni i to była dobra decyzja. Pracownia kosmetyczna na wielki plus. Wszystkie kosmetyki zapewnia szkoła.
09.06.2021
01.06.2021
Roksi
Jeśli szukasz pięknych wnętrz, dużego parkingu i powiewu luksusu to nie tutaj. Budynek nie zachwyca. Wcześniej było tutaj chyba technikum elektryczne i na korytarzach wciąż czuć klimat starej szkoły. Na parkingu ciasno, a zamiast studenckiej stołówki stoi automat z batonami i napojami. Licho. Ale jeśli w nosie masz estetykę i stawiasz na jakość kształcenia to to miejsce zdecydowanie jest dla ciebie. Na licencjacie mnóstwo ćwiczeń. Pracownie czyściutkie i dobrze wyposażone. Zajęcia z Panią Olą w pracowni kosmetycznej to najlepiej zainwestowane godziny w mojej dotychczasowej edukacji. Kończę szkołę z poczuciem, że to był dobry czas. A po obronie kolejny krok - magisterka też na WSKINOZ.
Prawie Kosmetolog
Ogromny plus za poziom nauczania. Kawał wiedzy i mega dużo zajęć praktycznych. Trafiłam do szkoły z polecenia i nie żałuję wyboru.
31.05.2021
27.05.2021
patrycjar
Państwa reklama wyświetliła mi się na głównej stronie na FB, chodziło o studia uzupełniające z zakresu kosmetyki naturalnej. Zainteresował mnie kierunek, skontaktowałam się więc z Państwem telefonicznie. Moje pytanie, pierwsze (kolejnych nie udało się niestety zadać, o czym za chwilę), dotyczyło możliwości studiowania zdalnie, wszak mieszkam w innym mieście i pracuję zawodowo. Usłyszałam, że takich studiów nie prowadzicie, ponieważ kosmetologia jest kierunkiem praktycznym. Rozumiem, jest to całkowicie naturalne, chciałam więc dowiedzieć się, czy jest możliwość uzyskania informacji nt. częstotliwości zajęć praktycznych. Niestety tego pytania nie udalo mi się zadać, ponieważ Wasz pierwszy kontakt, ten pod numerem telefonu (42) 687-00-44 po pierwszym pytaniu przeprowadził monolog a. "odpowiedziałam już pani na pytanie, czy są studia online" b. "pani mi tu mlaska w słuchawkę" c. "co pani jeszcze chce ode mnie". Pozwolę sobie więc tu, pisemnie, odpowiedzieć na te nadzwyczaj kulturalne uwagi: a. tak, próbowałam zadać kolejne pytanie, ale zostałam potraktowana z góry i uniemożliwiono mi zadawanie kolejnych pytań; b. nie mlaskam, pociągam nosem, intensywnie, jako osoba z przepotężną alergią c. chciałabym zapłacić za studia u Państwa, ale widzę, że wystawiacie na pierwszy kontakt osobę, która skutecznie ma zniechęcić do jakichkolwiek relacji z Waszą uczelnią. Piszę to wprawiona w osłupienie, jako osoba wykształcona, po kierunku humanistycznym, niezwyczajna do kontaktów, z założenia, z osobami również wykształconymi, a przejawiającymi dość specyficzne podejście, które powinno być reliktem minionych czasów. Ergo, warto może zastanowić się nad wprowadzeniem zmian. Albo, chociaż, szkoleniem z zakresu obsługi potencjalnego klienta.
Maz68
Czy któraś dziewczyna kończyła studia skrócone w wskioz? Jeśli tak to chciałabym dowiedzieć się więcej jak przebiega nauka, bo niestety w dziekanacie nic szczególnego nie mówią... Proszę o kontakt na e maila andzia668.94@o2.pl
20.11.2020
06.11.2020
Magdalena Kotliszewska
Rozważam wybór tej uczelni natomiast mam mocno mieszane uczucia. Od koleżanek słyszałam dużo dobrego na temat kadry, natomiast bardzo dużo złego na temat poszanowania studenta. Tu czytam o promocji i marketingu ale żadnej promocji nie widać w mieście (jestem z Łodzi i nie widziałam żadnego bilbordu szkoły a dużo poruszam się po mieście). Proszę was o opinie, bo mam spory dylemat. Czy wybrać tą uczelnie czy np SAN.
K.L
U nas byli chłopak z dziewczyną chyba z markeitingu jak zapamiętałam. Dobrze, ze mają pomysły, swieza krew bardzo się przyda, bo już smazylo się jajko i powodowalo to frustracje studentek w tym mnie. No chciałabym żeby pomienialy się te kluczowe rzeczy, ciesze się mysle jak i inne studentki tez bo te kilka rzeczy już maja w planach zmieniac. Ale będziemy (i ja tez) rozliczać efekty, na razie doceniam checi. Jest potencjal żeby dobrze wszystko pracowalo.
03.11.2020
22.10.2020
eM
Super kadra, dużo dobrego wynioslam z tej uczelni. Profesjonalni wykładowcy, profesjonalnie wyposażone sale, wszystko na najwyższym poziomie, nigdy nie spotkalam się w murach tej uczelni z brakiem chęci niesienia studentowi pomocy w jakimkolwiek temacie. Polecam ambitnym osobom :)
Magda
Witam, czy planujecie Państwo uruchomić kosmetologię (niestacjonarną) w lutym 2021r.?
21.10.2020
20.10.2020
A...
Uczelnia trgedia nie polecam. W dziekanacie dzieją się cyrki dosłownie. Zero pomocy jeżeli chodzi o studentów, z tego co słyszę wśród wykładowców tez nie jest ciekawie. Nie polecam.
StudentWSKiNoZ
Jeśli chodzi o uczelnie to jakiś żart i cyrk. W dziekanacie, nieważne czy się jest na miejscu czy się tam dzwoni NIGDY nikt nic nie wie. Kadra wykładowców jest bardzo dobra i tylko to ratuje fatalna opinie uczelni. Mimo pandemii i fatalnej organizacji zajęć online kiedy zawsze były problemy z włączeniem komputera - tak mniemam, uczelnia nie zgodziła się na obniżkę czynszu nawet o 100 zł. Zrozumiałe jest ze program kosztuje ale nie oszukujmy się jest 5 semestrów które płacą minimum 400 zł a jak sądzę każdy wie że load down odbił piętno na wszystkich. Nie każdemu płacą rodzice za naukę! Niech władze tej uczelni przejrza na oczy bo niestety ale póki co jest to jedna z najgorszych podjętych decyzji - nauka w WSKiNoZ
14.10.2020
14.10.2020
Sandra
Moje uczucia co do tej szkoły są bardzo mieszane. Z jednej strony wykładowcy (przynajmniej większość) są na prawdę w porządku, starają się nam jak najlepiej przekazać wiedzę i ułatwić naukę, zależy im na tym żebyśmy wyniosły z ich przedmiotów jak najwiecej dobrego, ALE z drugiej strony, ogranizacja tej uczelni, a tak dokładnie jej brak to nieśmieszny żart. Od nas jako studentów oczekują płacenia niemałych pieniędzy, dostarczania wszystkiego w terminie, sprawnych odpowiedzi, dostosowywania się do ich zaleceń, a co otrzymujemy w zamian? Kiedy przychodzimy z jakimś zapytaniem to topowymi odpowiedziami są „nie wiem” albo „to nie nasz problem”, no na prawdę super podejście.. Zapominają o przekazywaniu istotnych dla nas informacji lub podają nam je na ostatnią chwile, na przykład drugi tydzień pod rząd moja grupa przyjeżdża na darmo na uczelnie, bo nas nie informują, ze naszego wykładowcy jednak nie będzie danego dnia na zajęciach, a nie oszukujmy się, nie każdy ma tą szkołę pod nosem tylko musi dojeżdżać z drugiego końca miasta lub spoza, wiec to jest nieposzanowanie nas, naszego czasu i pieniędzy które wkładamy w to by się przetransportować na uczelnie. Kolejnym problem są jakieś nieścisłości w ich księgowościach, nie odnotowują sobie wszystkich dostanych przelewów przez co potem robią problemy z wydaniem dokumentów mimo, ze z naszej strony jest to dopilnowane jak należy. Komunikacja między osobami pracującymi w dziekanacie również zawodzi, bo nie przekazują sobie ustaleń z nami, a nie codziennie jest ta sama Pani. Reasumując: przychodząc do tej szkoły na pewno sporo się nauczycie, ale polecam uzbroić się w cierpliwość, bo załatwienie lub dowiedzenie się tutaj czegokolwiek to ogromne wyzwanie.
Roksana
Jeżeli chodzi o wykładowców, nie mam im nic do zarzucenia. Starają się pomimo ciężkich warunków przekazać jak największa ilość materiału/informacji byśmy mogli sobie w przyszłości poradzić jako kosmetolodzy. Gorzej wygląda sprawa organizacyjna uczelni. Wchodząc do dziekanatu i zadając pytanie najczęstszą udzielaną odpowiedzią jest „nie wiem” lub „proszę napisać maila” Brak przepływu informacji między dziekanatem a studentkami, każdy się wypiera i zrzuca wine na innych. Niestety samo słowo „przepraszam” nie zwróci zmarnowanego czasu (spowodowanego brakiem informacji o odwołanych zajęciach) ani paliwa by móc dojechać na uczelnie. Idąc do prywatnej uczelni miałam nadzieję na wysoki standard… ale sprzęt często odmawia posłuszeństwa, produktów jest mało lub brak ich na stanie (wiąże się to z tym, że lepiej przynieść swoje i mieć na czym pracować) Najgorszy okres na uczelni? Podczas trwania wpisów- tworzy się wielki bałagan z kartami ocen, są to dwa tygodnie wyjęte z życia. Na uczelni trzeba siedzieć ciągle ( najlepiej od 8 do 18) , lub przesiadywać w dziekanacie by się doprosić o informacje czy wpisy będą dzisiaj czy może trzeba będzie przyjechać w weekend bo zapomnieli przekazać, że wykładowca nie dotrze.
14.10.2020
01.10.2020
Kosmetologia dzienne
Hej dziewczyny, zaczyna któraś studia I stopnia od przyszłego tygodnia? Jest już może jakaś grupa na fb?😃😃
Lol
Czy któraś z Was powie cis o poziomie nauczania w wskinoz? Planuje rozpocząć naukę ale boje się ze nie podołam
06.09.2020
09.08.2020
Natalia
Cześć, czy ktoś wybiera się może w tym roku na kosmetologię pierwszego stopnia zaocznie? Fajnie byłoby się wcześniej poznać 😊 przy okazji jeśli macie jakiś opinie to też chętnie poczytam
Klaudia
Ja tez bardzo polecam te uczelnie. Wprawdzie konczylam ja kilka lat temu ale z radoscia wracam wspomnieniami. Bylam ostatnio odebrac dokumenty i musze przyznac ze wyglada imponujaco; piekne sale kosmetyczne, laboratorium kosmetyczne, spa swietnie wyposazone. Robi wrazenie. Zaluje, ze teraz nie studiuje tam. Pani Grazynka - niezniszczalna wciaz pracuje i oczywiscie najlepszy wykladowca na swiecie Pani Radziszewska. Milo powspominac.
31.05.2020
03.03.2020
do Kasi
chyba można ale lepiej upewnij się w dziekanacie, na pewno udzielą ci ifnromacji
Kasia
Czy któraś z was studiowała albo studiuje kosmetologię na II stopniu po licencjacie/ jednolitych magisterskich z czegoś innego? Chyba tak można ?
02.03.2020
16.09.2019
Weronika
Żadnego emaila nie dostałam.Jest gdzieś dostępna lista studentów?
Dominika0
Idzie ktoś kto dopiero zaczyna na impreze integracyjną?
16.09.2019
06.09.2019
Kosmetologia dzienne
Cześć, jeśli jest tu ktoś kto zaczyna studia dzienne od października to niech napisze na ten email nikusiaczek17@wp.pl Zawsze raźniej jeśli się kogoś pozna wcześniej. Mogłybyśmy także utworzyć grupę na Facebooku 😊 piszcie do mnie śmiało!
Kosmetologia2019
Hej dziewczyny,gdzie kupowałyście całą wyprawkę na kosmetologię?
04.09.2019
24.08.2019
non
Hej, czy jest już grupa na facebooku dla osób, które od października będą studiowały kosmetologię stacjonarnie?:)
Kosmetologia
Tak, wybrałam kosmetologie zaocznie 🙋‍♀️
16.08.2019
12.08.2019
Lazy
Witam czy ktoras z was wybiera sie zaocznie na kosmetologie od pazdziernika
Werka123
Cześć dziewczyny. Czy któraś wybiera się na studia stacjonarne od października? 😊
23.07.2019
08.07.2019
justynka93
Ja tam nie narzekam , absolutnie nie pracujesz na swoich produktach masz szkolne. Praktyki jest duzo, fakt że każdy się naucy przy tej ilości godzin na pracowni.
stud
Wieczne problemy w dziekanacie, co chwilę zmiana decyzji....organizacja fatalna...
02.07.2019
29.06.2019
Justyna
Hej zastanawiam się na przeniesieniem się z innej uczelni, ponieważ na mojej obecnej kończę rok i nadal nic praktycznie nie potrafię, czy warto? Jaki stosunek maja wykładowcy do studentów ? Jak wygląda organizacja pracy i przepływ informacji w dziekanacie? Jak wyglądają zajęcia praktyczne i czy trzeba pracować na swoich produktach?
Justyna
Hej zastanawiam się na przeniesieniem się z innej uczelni, ponieważ na mojej obecnej kończę rok i nadal nic praktycznie nie potrafię, czy warto? Jaki stosunek maja wykładowcy do studentów ? Jak wygląda organizacja pracy i przepływ informacji w dziekanacie? Jak wyglądają zajęcia praktyczne i czy trzeba pracować na swoich produktach?
29.06.2019
21.06.2019
kosmetologia,wizaż
Czy ktoś może polecić jakąś stronę gdzie zakupie wszystkie potrzebne rzeczy na zajęcia kosmetyki? W rozsądnych cenach :)
stud
Pracownie prowadzą byłe studentki tej uczelni...
20.06.2019
31.05.2019
dziami
Uczelnia dla osób, które naprawdę chcą nauczyć się zawodu – bardzo dużo zajęć praktycznych oraz rewelacyjnie prowadzone specjalizacje. Solidni wykładowcy, wspaniała Pani dr Elżbieta Radziszewska :) i atmosfera sprzyjająca studentowi. Skończyłam tu kosmetologię i nie żałuję, szczerze polecam.
Guciaa
Ja zaraz kończe i jestem zadowolona. Szkoła ogolnie w porzodku, o reszcie się nie wypowiadam bo sie tam nie uczylam. Plusy: dużo zajec na pracowni, extra kobitki w dziekanacie, przystępna cena czesnego. Minusy: warunki lokalowe może nie sa super ale to chyba nie jest najważniejsze. Ogolnie wymagajacy wykladowcy ale dla mnie to na plus. Nie jestem na specjalizacji z wizazu ale wiem ze dziewczyny są zadowolone.
30.05.2019
29.05.2019
specjalizacja wizaż
Witam,wybieram się w tym roku na zaoczne.Mogę prosić o plusy i minusy tej szkoły? Zastanawiam się nad tą szkołą,SAN'em o profilu kosmetologia oraz wyższej szkoły nauk i biznesu o zdrowiu . Jeśli ktoś wie jak jest ww tych szkołach,chętnie poczytam :)
Kaja
Ja się wybieram :)
22.05.2019
21.05.2019
Asia
Kto wybiera się na studia stacjonarne w tym roku?:)
Magda2000
dziękuję Gucia :)
18.05.2019
17.05.2019
Gucia
Studia w porzodku. Dużo się nauczysz, no ale na zaocznych dość intensywnie jest. Tyle że od razu można pracować w tygodniu. Dobra rada? nie opuszczaj anatomii ;)
Magda2000
co myślicie o studiach zaocznych? o czym trzeba pamiętać? jakieś rady ? dziekuje za wszytskie odpowiedzi kochane ;)
15.05.2019
10.05.2019
kosmetologiazaocznie
Nie rozumiem o jakiej konkurencji Ty mówisz...Ale nie ważne, jakby bolało to ze trzeba się uczyć, wiele osób by tam nie uczęszczało. Co do wacików to prawda ;) niejednokrotnie spotkałam się z sytuacją na pracowni u jednej z pań magister, która zachowywała się tak jakby z własnej kieszeni je musiała wyciągnąć I nam dać, nie oszczędzając sobie przy tym zbędnych komentarzy.
Linka
Hohoh, widze że konkurencja działa;) co to w ogole za komentarze, chyba nie wiecie co to wyliczanie wacikow. przenieście się do innych super ekstra szkoł - ciekawa jestem jak wtedy bedziecie cwierkać. A może boli to ze trzeba si euczyć?
06.05.2019
03.05.2019
studentkaxxx
Od tego roku zlikwidowano indeksy, legitymacja jest w formie papierowej, tak jak w czasach naszych rodziców...Uczelnia ukierunkowana jest przede wszystkim na pieniądze. Płatne szafki są jedną z rzeczy za którą każą sobie płacić...Jej wygląd pozostawia wiele do życzenia, jest zaniedbana, widać, że od dawna nie widziała chociażby farby malarskiej. Notoryczne braki papieru toaletowego w łazienkach, wyliczane waciki kosmetyczne na zajęciach z pracowni są jednymi z wielu uchybień tej "Szkoły Wyższej". Zamiast przedmiotów pomagających nam kształcić się w zawodzie kosmetologa, takich jak kosmetologia, więcej godzin pracowni, praktykuje się w tej szkole tzw. "zapychacze czasu". Podsumowując placówka ta pod względem logistycznym, jak i pod względem wyglądu czy ogólnego funkcjonowania pozostawia wiele do życzenia.
Kosmetologia
Należy uważać, żeby nie płacić więcej niż było mówione Często się tak zdarza. Pani Ania - królowa tej uczelni, która włada pieniędzmi nie dopuści żeby była stratna. Chory kraj, żeby płacić za szafki - TO UCZELNIA MA OBOWIĄZEK ZAPEWNIĆ SZATNIĘ, MOŻE STUDENTKI MAJĄ TEŻ PAPIER TOALETOWY PRZYNOSIĆ ??????????????????????. Może i wodę w baniakach, żeby było czym ręce umyć. Żenada. Kasa i kasa przysłoniła władzom uczelni oczy. Trochę szacunku do studentów i wykładowców szanowna WŁADZO!!!
29.04.2019
20.12.2018
aska7
Magda1966 no nie wiem, ja tam mam inne zdanie na tema Raczkiewicz. może podpadłaś po prostu?
Admin
Komentarz usunięty.
15.12.2018
19.09.2018
Naatka
Wybiera się ktoś na zaoczne w tym roku ? Dajcie znać :)
Milen
Ja wybieram się w tym roku ,już złożyłam papiery
23.08.2018
14.08.2018
Płatności
Uważajcie na płatności, bo czasami można duże przepłacić na tej uczelni :))
Domka
Szukam dziewczyny, która wybiera się na kosmetologię i planuje wynająć mieszkanie. Mój email: domcia289@gmail.com
31.07.2018
30.07.2018
Domka
Wybiera się ktoś od października na kosmetologię?
Gość
KZ - zgodnie z prawem jest, wystarczy donieść indeks i suplement, czasami sylabusy przedmiotów. Pytaj w dziekanacie, tylko uważaj, żebyś nie zapłaciła zbyt dużo za ten rok :)
18.07.2018
15.07.2018
KZ
Czy jest możliwość przepisania się na 3 rok kosmetologii z innej uczelni o tym samym profilu ?
Stud
Władze uczelnie nie mają żadnego szacunku do prowadzących zajęcia. Co chwilę jest zmiana wykładowców, co najgorsze najlepszych zamieniają na gorszych. Pewni jedni są za drodzy, a drudzy są tańsi ...nie liczy się JAKOŚĆ wykładowcy tylko SZTUKA...
07.07.2018
20.06.2018
Nati
Czy jest tu ktoś z pierwszego roku kosmetologii?
Amanda
Witam, Chciałabym złożyc papiery na studia zaoczne kosmetologia ale nie zdawałam na maturze Bologii ani chemii czy można tak?
21.12.2017
27.10.2016
Julia z WSKiNoZ
@angelusiek Dokumenty możesz składać już teraz, aczkolwiek oficjalnie rekrutację na semestr zimowy rozpoczynamy w Styczniu. :) @olina Wymagane przedmioty, czyli język polski i język angielski. Dobrze widziane jest zaliczenie matury z biologii i/lub chemii. :)
Olina
Witam :) Jakie przedmioty trzeba zdawać na maturze żeby dostać się na studia?
18.10.2016
26.09.2016
angelusiek
witam, a od kiedy będzie rekrutacja na zimowy semestr (luty) ? bo również jestem zainteresowana ;)
Julia z WSKiNoZ
Witaj Katarzyno - planujemy uruchomienie kosmetologii również w Lutym. Pozdrawiam :)
31.08.2016
27.08.2016
Katarzyna
Czy naukę na kierunku kosmetologia w trybie zaocznym będzie można rozpocząć również od semestru zimowego 2017 (czyli styczeń/luty)? Czy trzeba będzie czekać dopiero do października 2017 na rozpoczęcie nauki?
Julia z WSKiNoZ
Przepraszam za zwłokę. Tak, studia zaoczne (niestacjonarne) i dzienne (stacjonarne) na 100% się uruchomią w tym roku. Pozdrawiam :)
04.08.2016
04.08.2016
Julia z WSKiNoZ
Przepraszam za zwłokę. Tak, studia zaoczne (niestacjonarne) i dzienne (stacjonarne) na 100% się uruchomią w tym roku. Pozdrawiam :)
Jagnaa
czy studia zaoczne wystartują na 100%? Proszę o szybką odpowiedź,pozdrawiam
29.07.2016
20.07.2016
Julia z WSKiNoZ
Witaj, wybór specjalizacji odbywa się przed rozpoczęciem 6-tego semestru nauki na naszej uczelni. Pozdrawiam
anula
a kiedy wybiera się specjalizacje?
19.07.2016
14.07.2016
Julia z WSKiNoZ
Witaj :) Odpowiedzi na Twoje pytania: 1- Promocja polegająca na obniżeniu czesnego z 400/430 zł miesięcznie na 200 zł miesięcznie w 1 semestrze nauki dotyczy 3-letnich studiów licencjackich i trwa do 20 lipca br. 2- Podczas rekrutacji na WSKiNoZ obowiązuje zasada kolejności zgłoszeń. Trwa ona tak długo, aż wszystkie wolne miejsca na uczelni zostaną zapełnione przez kandydatki. 3- Mamy roczną przerwę. Erasmus wystartuje ponownie w roku akademickim 2017/2018. Pozdrawiam :)
Ona
Mam pytania, bo chyba nie za bardzo ogarniam rekrutację. 1) Ta promocja na niższe czesne to dotyczy jakich studiów? 2) Do kiedy realnie można składać dokumenty? 3) Będzie Erasmus? :)
14.07.2016
13.07.2016
Julia z WSKiNoZ
Witam wszystkich serdecznie :) Jestem przedstawicielką Wyższej Szkoły Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi - od dzisiaj postaram się odpowiadać na wszystkie pytania związane z nauką na naszej uczelni.
do hejterów
Pani Rączkiewicz prowadzi pracownie najlepiej na świecie, ale jest bardzo wymagająca i chyba stąd te nieuzasadnione hejty. Chciały sobie dziewczyny przyjść na pracownie, poplotkować, pobawić się i zdać, a tu niespodzianka - na pracowni trzeba pracować! Do nauki byście się wzięły, a nie pisania nieprawdy w sieci. Niepozdrawiam
08.07.2016
08.07.2016
absolwentka 2 rok
Uczelnia wymagajaca pod katem poziomu wiedzy studentek. Sporo zajec w pracowni. Dobrze, ze w dziekanacie mozna prawie wszystko bezproblemowo zalatwic i dogadac sie nawet w sprawie dodatkowych terminow, inaczej byloby ciezko.
Nina
Właśnie kończę tę uczelnię, nie polecam. Pracownia Joanna Rączkiewicz jest tragiczna.panią Kasią bardzo nieprzyjemna osoba!To fakt
06.07.2016
06.07.2016
Karolajna
Widać, że konkurencja zaczyna działać i pisać negatywne opinie, bo im się liczba kandydatów nie zgadza. :) - Jak można pisać, że pani Kasia jest nieprzyjemna? Tak może napisać chyba tylko osoba, która tutaj nigdy nie studiowała! :)
wyzcza katastrofa
ja nie polecam tej uczelni.Szkola tragiczna. w dziekanacie panuje jeden bałagan.szkoła pod względem budynku to porażka... Pracownia Joanna Rączkiewicz jest tragiczna. Praktyki nie ma w ogole.szkoła oszukuje na pieniądzach i pobieranych opłatach.
02.07.2016
02.07.2016
Karolina
panią Kasią bardzo nieprzyjemna osoba!pracownia nie jest super.I budynek jest bardzo nie reprezentatywny!
Kasia-27
Są plusy i minusy. Budynek jest trochę nie reprezentatywny, ale pracownia jest super i łatwo dogadać się z panią Kasią i panią Magdą w dziekanacie.
30.06.2016
28.06.2016
Janetta
to nie jest szkoła, to katastrofa. Nie polecam.
Вероника
Я не рекомендую это учебное заведение ни в коем случае.Обман и развод на деньги. Никаких знаний тут получить невозможно. Я могла бы много описать ужасов которые тут происходят, но я скажу просто-не нужно сюда поступать.
28.06.2016
10.06.2016
Marta S - IV semestr
Bywało różnie na WSKiNoZ :) Ale całe szczęście przez ostatni rok sporo się zmieniło w Wyższej Szkole Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi. Wyremontowano budynek uczelni, w tym sale lekcyjne, toalety (ta na parterze w pełni dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych) i w zasadzie całe pierwsze piętro. Jestem prawie pewna, ze pracownię kosmetyczną mają największą w Łodzi i prawdopodobnie jedną z większych w całej Polsce. W końcu uczelnia nastawiona tylko i wyłącznie na kosmetologię.
VI semestr
Właśnie kończę tę uczelnię, nie polecam, wygląd budynku pozostawia wiele do życzenia. Wykładowcy jak to wszędzie raz lepiej raz gorzej. Niestety szkoła oszukuje na pieniądzach i pobieranych opłatach, z dnia na dzień pojawiają się nowe "zarządzenia" odnośnie opłat, przede wszystkim tyczy się to licencjatu. Do dziekanatu może wejść 10 osób po sobie i każda usłyszy coś innego na ten sam temat. Porażka. Zwykłe naciąganie i wyłudzanie pieniędzy od studentów. Zarządzający tą placówka nie rozumieją,że nie dla każdego dodatkowe 400 zł jest jak 50 zł. Chyba zyjemy w innych realiach
01.07.2015
03.03.2015
Ona
obecnie zaliczyłam pierwszy semestr. Sama szkoła pod względem budynku to porażka, wykłady na Wileńskiej w starym liceum elektrotechnicznym, gdzie toalety są tak małe , że trudno zmieścić się w nich. 3 stoły więc nawet nie ma gdzie zjeść, mini czajniczek, więc jak wyjdzie 50 studentek na przerwę to musi upłynąć sporo czasu, żeby zrobić sobie herbatę. Dziekanat to totalna porażka. Niby na początku było ok, ale z czasem nie ma się jak dogadać. Uczelnia nastawiona na ściąganie kasy ze studentki. Wykładowcy w zasadzie fajni, sa gorsi i lepsi ale nie narzekam, ale względem pracowni praktycznej to już tak fajnie nie jest. Sprzętu wcale, kosmetyków też mało... generalnie drugi raz bym tu nie poszła.... szkoda, że nie poszłam do WSB
Ona
obecnie zaliczyłam pierwszy semestr. Sama szkoła pod względem budynku to porażka, wykłady na Wileńskiej w starym liceum elektrotechnicznym, gdzie toalety są tak małe , że trudno zmieścić się w nich. 3 stoły więc nawet nie ma gdzie zjeść, mini czajniczek, więc jak wyjdzie 50 studentek na przerwę to musi upłynąć sporo czasu, żeby zrobić sobie herbatę. Dziekanat to totalna porażka. Niby na początku było ok, ale z czasem nie ma się jak dogadać. Uczelnia nastawiona na ściąganie kasy ze studentki. Wykładowcy w zasadzie fajni, sa gorsi i lepsi ale nie narzekam, ale względem pracowni praktycznej to już tak fajnie nie jest. Sprzętu wcale, kosmetyków też mało... generalnie drugi raz bym tu nie poszła.... szkoda, że nie poszłam do WSB
03.03.2015
10.01.2014
Anulka
Witam, ja nie polecam tej uczelni, jesli któraś chce zostać kosmetologiem to proponuję bardziej prestiżową uczelnię taką jak Uniwersytet - uczelnia Państwowa o dobrym prestiżu. We WSKiNOZ to jakaś ściema, zaliczenia i obrona pracy to porażka, cały czas zmiana poczatkowych ustaleń i regół, najbardziej w tej szkole panoszy się żona Kanclerza, która zawsze ma coś do powiedzenia nie zawsze znając treści związane z mertium sprawy. Sam Kanclerz i Rektor tej szkoły są pionkami muszą wykonywać polecenia tej Pani. Studenci są traktowani jak persona-nongrata, zapłać i się niczego nie domagaj. W pracowniach kosmetycznych non stop brakuje preparatów, nie mówiąc o środkach antyseptycznych, które prawdopodobnie są rozcięńczane bo nie odparowywują z rąk tak szybko jak powinny, ręce i narzędzia po takiej dezynfekcji schną bardzo długo, co nie jest zgodne z normą. Zazsanówcie się dwa razy zanim wybierzecie tą uczelnię, Pozdrawiam Ania :-)
absolwentka
Witam, W Lipcu tego roku obronilam się i całe szczescie skonczylam przygodę z tą szkołą! Absolutnie nie polecam, gdybym ponownie stała przed wyborem uczelni odnosnie kosmetologii I-go stopnia to na 100% nie wybralabym WSKiNOZ !! Dziekanat to jeden wielki bałagan, szkola chyba za cel wyznaczyla sobie "jak najwieksza ilosc pieniedzy wyludzic od studentek". Wspołczuje trafić na pracownii to p. Rączkiewicz , której czesciej nie ma na zajeciach (bo popija sobie kawke w dziekanacie) a jak jest już na tych zajeciach to trzeba się przygotować na słuchanie historii na temat jej cudownej rodziny i życia. Omawiając tematy czyta wszystko z kartek ,które wczesniej przygotowała a na zadane dodatkowe pytanie praktycznie nie zna odpowiedzi. Oczywiscie od poczatku upatrzy sobie "pupilkow" oraz "kozly ofiarne" , które maja przechlapane,pomijam fakt ,ze wszystko zalezy od jej humoru ,ktory zmienia się częsciej niż pogoda. Podstawowe pytanie , jak przedmiotu praktycznego ma uczyć osoba ,która NIGDY nie pracowała w zawodzie oraz skonczyla pielegniarstwo?! Szczerze polecam trafić do grupy p.Róży albo Ani bo przynajmniej się czegoś nauczycie.
10.10.2013
29.09.2013
kawi
Moje drogie jak czytam niektóre komentarze to płakać się chce. Każda panienka jak chce tylko zostać "jakąś" kosmetyczką to niech ukończy kurs i nie podejmuje studiów bo potem takie panienki przeszkadzaj nie tylko wykładowcom ale i innym koleżankom ,którym zależy na wiedzy i aby w przyszłości zostać dobrym kosmetologiem ,a nie tylko kosmetyczką. A to wielka różnica.
xx
to prawda, że zajęcia odbywają sie w budynku liceum ?
30.07.2013
08.07.2013
ewka
mysle nad pojsciem na podyplomowe spa & welness ale cena mnie przeraża czy opłaca się czy est dużo praktyki proszę o opinię lub info na maila szigidigi88@o2.pl z góry wielkie dzieki :)
ziomka
aaa i dodoam, że w dziekanacie panuje jeden wielki bałagan... Pracownicccy zmieniaja się co 2 tygodnie. Słyszałąm nawet, że w tym roku szkola m jakies straszne problemy. Komisja akredytacyjna czy cos takiego. Sprawdzaja w dokumentach, a połowy brakuje. Może zamkna ja w końcu:)
01.07.2013
01.07.2013
ziomka
Szkola tragiczna. Jestem jej absolwentką. Nastawieni maksymalnie na kasę!! Za wszystko trzeba płacić, zmieniają warunki zaliczen prac dyplomowych w trakcie nauki. Nie stosują się do żadnych przeppisów, oczywiście studentki muszą się stosować do wszystkiego. Pracownia z p. Joanna Rączkiewicz jest tragiczna, umie wszystko ' książkowo' czyta żywcem z notatek, kookwia również sprawdzą słowo w słowo z notatek. Praktyki nie ma w ogole.. Co za tym idzie, zaliczenia są tylko pisemne.. Na zajęciach w kółko robi się to samo, i rzeczy, które robiło sie 20 lat temu. Zatem nie polecam, pieniądze wyrzucone w błoto!! P.S. Pewnie niedługo nie będzie mojego komentarza, bo wszystkie negtywne komentarze na temat tej szkoly ktoś usuwa
adele86
a jak ta szkoła wygląda? nie ma nigdzie zdjęć a słyszałam ze to podobno w jakiejś kamienicy czy gdzieś i zastanawiam się czy dobra szkoła(do tego prywatna) powinna tak wyglądać, no i własne co z salami do praktyk?
13.03.2013
03.08.2012
kinga
jeżeli chodzi o uczelnie to raczej nie mam nic do zarzucenia, w dziekanacie nigdy nie ma z niczym problemu, zawsze babeczki we wszystkim pomogą, wykładowcy są różni, ale raczej jak na razie z nikim nie mieliśmy problemu, są zaangażowani i zarazem wymagający, chociaż wiadomo, że jedni mniej inni więcej, jeżeli chodzi o naukę to jest jej sporo, ale to też zależy od przedmiotu. Mi trafiła się bardzo fajna grupa więc atmosfera w szkole jest całkiem spoko :P
gabucha
sluchajcie laski, a jak wyglada sprawa praktyk? bo to chyba wazna sprawa, zeby byly obowiazkowo, najlepiej w roznych zakladach, mozna podlapac kontakty jakies na przyszlosc w sensie pracy, nie? kiedy odbywaja sie takie praktyki, czy staże uczelniane? na ktorym roku? i jak wygladaja, czy nie ma sciemy?
19.07.2012
12.07.2012
Salka
Oczywiście że lepije opłaca sie isc na studia! studiach trwają 3 lata licencjat,a kurs? ze 3 miesiace. Wiec o ponad 2 lata mniej zdobywania wiedzy na ten temat. No chyba że to ma być salon z zakładaniem tispów i robieniem makijażu, wyedy polecam kurs..
angela
czy opłaca się iść na studia wizaż i stylizacja, czy lepiej po prostu robić sobie z tego kursy? chcę otworzyć wlasny salon i zastanawiam się co lepsze- studia czy kursy. Jestem samoukiem i już dużo umiem jeśli chodzi o włosy i paznokcie. proszę o porady :)
03.07.2012
24.06.2012
kosmetologia
czytajcie z odrobina zrozumienia, maja kierunek kosmetologia, siedzi na pierwszej stronie jak wol, szkola spoko (dzis pisanie spoko jest zle kojarzone, prze Euro i zaspiewke Koko Spoko w wykonaniu starowinek),
anka
Właśnie tez nie widze tych kierunków.. Moja kolezanka tam studiuję i wiem na pewno że mają tam tez inne, ale nie wiem jakie. A tutaj faktycznie ni emożna ich znaleść.
08.05.2012
26.04.2012
gdzie sa kierunki podane?
jestem na stronie tej uczelni ale widze tylko specajalnosci, gdzie sa podane kierunki studiow? czy oni maja tylko kosmetologie?
edzia
Kosmtetolog to nie kosmatyczka. Zeby nim zostać należy skończyć studia. Ja obecnie studiuję na 2 roku. Jestem bardzo zadowolona. Uczymy się zarówno teorii jaki i praktyki. Już po 1 roku odbywałam praktyki w salonie spa. Po studiach zamierzam otworzyć własny salon.
14.03.2012
15.02.2012
Belle
Na kursie nie naucza tyle co na studiach, chyba że chce się sprowadzić kosmetologię do robienia paznokci...
Jaga
Robiłam tutaj podyplomowe, wg mnie uczelnia ok.
01.02.2012
08.12.2011
olga
z tego co mi wiadomo wystarczy odpowiedni kurs, moja koleżanka kończyła studia na tej uczelni, zrobiła jakieś przeszkolenie i otworzyła własna działalność związaną z masażem i wizażem
Doris
Czy po tej uczelni moge wykonywac prywatnie masaze w domu klienta? Czy w tym celu konczy sie studia czy wystarczy kurs?
29.05.2011
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Techniczno-Informatyczna w Naukach Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Poznaniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Piotrkowska
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Akademia Zamojska
  • Politechnika Poznańska
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wydział Sztuki i Nauk o Edukacji Uniwersytetu Śląskiego
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Rzeszowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Szkoła Główna Mikołaja Kopernika w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Politechnika Śląska
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Gdański
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu