• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Akademia Nauk Stosowanych Stefana Batorego w Skierniewicach

uczelnia publiczna, woj. łódzkie, 96-100 Skierniewice, ul. Batorego 64 C, (+46) 834 40 00, bos@ansb.pl

Akademia Nauk Stosowanych Stefana Batorego w Skierniewicach (dawniej Państwowa Uczelnia im. Stefana Batorego) funkcjonuje pod patronatem kilku polskich uczelni, między innymi Uniwersytetu Łódzkiego i Politechniki Łódzkiej. Dzięki temu studenci mogą mieć pewność, że otrzymują wsparcie świetnej kadry profesorskiej. Struktura uczelni składa się z Kolegium Społeczno-Ekonomicznego i Kolegium Medyczno-Przyrodniczo-Technicznego.

ANSB oferuje kształcenie na studiach I stopnia (licencjat i inżynier) i magisterskich na wielu kierunkach z zakresu nauk przyrodniczych, nauk o zdrowiu oraz nauk społecznych. Jeśli interesują Cię studia z oferty skierniewickiej uczelni, koniecznie odwiedź zakładkę rekrutacja, aby dowiedzieć się więcej.



Ocena uczelni

6.45 / 10
101 głosów

Opinie (57)
Akademia Nauk Stosowanych Stefana Batorego w Skierniewicach, ANS Batorego

Magdalena
Czy ktoś może podzielić się opinią o studiowaniu na kierunku informatyka?
16.07.2024
01.07.2024
Kaśka
odpowiedź dla Manai z dnia 30.06.2024
Hej, zajęcia są prawie w każdy weekend. Zajrzyj sobie na https://www.ansb.pl/rozklady-zajec i tam znajdziesz terminy zjazdów.
Manai
Hej mam pytanie jak wyglądają zajęcia na pedagogice przedszkolnej i wczesnoszkolnej zaocznie czy są w każdy weekend ?
30.06.2024
27.11.2023
Sys
Hej kto jest na ratownictwie medycznym niestacjonarnie teraz od 2023 i może napisaćbpodzielić się wrażeniami. kosmetykablog@gmail.com
Ada
Zgadzam sie z opinia Były Student. Zajęcia i prowadzenie zajec to jakiś żart. Student w razie problemów jest na przegranej pozycji.
06.08.2023
05.08.2023
Tesa
Zgadzam się z opinią Były Student.
Student
odpowiedź dla kandydatka z dnia 15.06.2023
Polecam, bardzo dobra kadra, można dowiedzieć się wielu rzeczy od specjalistów.
15.06.2023
15.06.2023
kandydatka
Polecacie tu dietetykę? Proszę o info od studentów.
były student
Jeden wielki syf i bałagan. W pierwszych semestrach wszystko w porządku, ale jak pojawia się jakiś konflikt na linii grupa/student - wykładowca uczelnia, za -próby zgłaszania problemu student jest kompletnie zlewany.
02.04.2023
05.04.2019
Kyriana
Kto w tym roku planuje iść na bezpieczeństwo wewnętrzne?
bep. wew.
Kto studiuje na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne i może napisać; jakie były progi punktowe? jaki jest poziom? ile osób odpadło po pierwszym roku? czy jesteście zadowoleni z tych studiów? z góry dziękuję, Izabella
19.03.2019
05.06.2018
kosmetologia - opinie
interesuje mnie kierunek Kosmetologia, planuję studia w PWSZ, czy możecie coś więcej napisać o poziomie zajęć?
dak
Kolego Eloo a na jaki kierunek uczęszczasz ?? Bo mnie właśnie interesują łątwe studia :P
18.04.2017
07.03.2017
fufcio
jak określicie poziom studiów w Skierniewicach? czy na Informatyce można się czegoć sensownego nauczyć? zdobyć solidne podstawy, żeby potem kursami poszerzyć kompetencje? jak myślicie?
Finanse i Rachunkowość
W tym roku wybieram się na finanse i rachunkowosc na PWSZ w Skierniewicach. Mam pare pytan, czy trudno jest sie dostaci czy ciezkie sa zaliczenia ?
27.02.2017
23.11.2016
nick
Profesor nadzwyczajny (z łac. professor extraordinarius) – stanowisko na uczelni przewidziane dla pracownika naukowego lub naukowo-dydaktycznego, który ma stopień naukowy doktora habilitowanego lub tytuł naukowy profesora[1].
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
05.11.2016
12.04.2016
lola
“desert“ dzięki za info.
desert
Od 2016 będzie na pewno pielęgniarstwo, ale co do drugiego kierunku nie jestem pewien.
31.03.2016
13.03.2016
tsl
Hej:) studiuje ktos zarządzanie tls? Konkretnie chodzi mi czy matematyka jest do przejścia
asia
Hej:) studiuje ktos zarządzanie tls? Konkretnie chodzi mi czy matematyka jest do przejścia
13.03.2016
03.03.2016
lola
cześć podobno od października 2016 startują jakieś nowe kierunki. czy ktoś wie jakie?/
Zarządzanie obszarami wiejskimi
czy ktoś studiuje ten kierunek: Zarządzanie obszarami wiejskimi??? jakie macie odczucia, czy drugi raz byście się zdecydowali na takie same studia? Jak z pracą po szkole po tym kierunku?
11.12.2015
25.09.2015
???
czy jeszcze w październiku jest rekrutacja??? do 17.10.2015???
Administrator
Komentarz usunięty - nruszenie zasad regulminu.
11.08.2015
20.09.2013
dietetyka
ktoś studiuję na kierunku dietetyka? może ktoś chciałby podzielić się swoimi opiniami byłabym bardzo wdzięczna ;)
ania
Czy ktoś oriętuje się jak wygląda warunek na pwsz
18.09.2013
11.08.2013
dietetyka
Ja też wybieram się na dietetykę do Skierniewic. Poszukuję współlokatorki do mieszkania.
zzzz
hej:) chciałam się dowiedzieć czy ktos studiuje pedagogike w PWSZ w Skierniewicach, chce wiedziec cz jest cięzko i tym podobne, jakie są przedmioty....
01.07.2013
10.06.2013
ogrodnictwo
Czy jest ktoś kto studiuje ogrodnictwo na tej uczelni? Jeśli tak to czy to ciężki kierunek i jak z pracą po tym kierunku?
mag13
Co po niektórzy ciężko myślą..... To, że ukończą UW czy UJ nie daje im pierwszeństwa w zdobyciu pracy. Ludzie spójrzcie realnie, a nie żyjecie marzeniami... Patrzcie: bo ja mam papier UW! Zgadzam się w 100% z poprzednimi opiniami. Znam dziewczynę, która skończyła UW i co z tego pracuje przy składaniu pudełek i ma na rękę 1250 zł. Rewelacja. Teraz trzeba wiedzieć jak wbić się na rynek pracy. Czasem trzeba zacząć od małych kroczków w szczeblach pracy żeby coś osiągnąć, a nie podejście, bo mi się należy, bo mam UW. Teraz UW - powtarzam, pierwszeństwa nie daje. Ja też stałam przed wyborem - gdzie? - Mogłam na UW i w PWSZ i wybrałam to drugie... i nie żałuję. Kadra łódzka, Panie w dziekanacie super :) zawsze pomogą, doradzą. Ps. Tak na marginesie, koleżanka przeniosła się do PWSZ z Lublina i powiedziała, że poziom nauczania wcale nie jest niski. Szkoła jest naprawdę na dobrym poziomie.
08.06.2013
30.05.2013
dino91
Poziom jest średni. U niektórych wykładowców egzaminy/zaliczenia są powiedzmy, że łatwe - wystarczy przeczytać kilka razy notatki i się zaliczy, kuć nie trzeba. Ale są też wyjątki, gdzie łatwo nie jest i nie ma olewki, trzeba przysiąść trochę do książek. Polecam tą uczelnię. :)
dietetyka
mam pytanie: jak trzeba zdac maturę, zeby sie dostac na kierunek Dietetyka? szukałam informacji u nich na stronie, znalazlam opis zajec, pracy, itd, ale o punktach nic nie jest napisane, chetnie byc sie wiecej dowiedziala na tena temat, jak jest, jaki poziom, jak trudno na pierwszym roku?
20.05.2013
23.04.2013
miki
sama jestem ciekawa jak jest na BW opowiadaj dino91? czy trzeba bardzo wkuwac
leon
wybieram sie do tej uczelni na bw:) chciałbym dowiedziec sie czy warto, jaki jest poziom.
23.04.2013
22.04.2013
dino91
Ja studiuję BW na PWSZ. Chętnie odpowiem na pytania. :)
julita
Witam. Rok temu stałam przed wyborem kierunku studiów i uczelni. W ostateczności zdecydowałam się na studia niestacjonarne na kierunku finanse i rachunkowość w PWSZ w Skierniewicach. Dlaczego? Do szkoły mam blisko, opłaty są niewielkie, osoby, które tam studiowały bardzo polecały tę szkołę i pracującą tam kadrę pedagogiczną. Oczywiście na początku miałam wątpliwości czy podjęłam właściwą decyzję. Jednak teraz z perspektywy czasu mogę śmiało powiedzieć, że był to świetny wybór. Panie w dziekanacie jak i bibliotekarki są bardzo miłe i wyrozumiałe, chętnie służą dobrą radą i pomocą. Wykładowcy w bardzo zrozumiały sposób potrafią wytłumaczyć trudne zagadnienia, mają dobre podejście do studenta co sprawia, że aż chce się chodzić na ich zajęcia, a także z łatwością można dojść z nimi do porozumienia zarówno w sprawie terminu zaliczeń jak i przełożenia jakiś zajęć na inny termin. Warto jeszcze dodać, że kadra pedagogiczna w większości wykłada także na Uniwersytecie Łódzkim więc na poziom nauczania nie ma co narzekać. Atmosfera panująca w tej szkole jest wspaniała. Szkoła ta istnieje dopiero 7 lat, dlatego też można się z łatwością do niej dostać. Warto jeszcze dodać, że ta szkoła podpisała porozumienie o współpracy z Business School University of Huddersfield w Anglii. Jest to państwowa szkoła wyższa, w której studenci PWSZ w Skierniewicach po ukończeniu drugiego roku studiów lub absolwenci uczelni, mają szansę podjęcia rocznych studiów w Anglii i zdobycia tytułu licencjata tamtejszej uczelni. Niestety moje słowa nie są w stanie w pełni odzwierciedlić tego jak tam jest, dlatego najlepiej przekonać się na własnej skórze. :)
12.03.2013
08.01.2013
jaro
jak na BW duzo nauki jest da rade ogarnac? dla zwyklego ucznia nie kujona?
Marzeniasta :)
mam pytanko, chce studiować pedagogikę i co muszę zdawać na maturze ? ogólnie łatwo czy trudno jest się tu dostać ?
03.01.2013
09.12.2012
Greg
Ukończenie renomowanej uczelni przez mało "gramotną" osobę nie zagwarantuje jej niczego. Poza wykształceniem trzeba mieć odpowiednią osobowość, żeby zrobić "karierę". Jeśli ktoś ma to coś, to nawet po uniwerku w Pcimiu Dolnym zrobi karierę.
Paula
Też mam znajomego, który studiuje w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Skierniewicach i nawet mu się podoba. Nie można nic powiedzieć, to całkiem dobra szkoła. Ale moim zdaniem nie ma to jak studia na renomowanych uczelniach w większych miastach. Tam jest większa szansa na zdobycie potrzebnego wykształcenia i dobrej pracy. Dlatego ja wybrałam Uniwersytet Warszawski :)
19.11.2012
12.07.2012
adin
To i tak ma dobrą prace. Nie wszyscy którzy kończą dobre i renomowane państwowe uczelnie mają dobrą pracę, nie wspominając już o pracy w zawodzie. A jak na skierniewice to jest co całkiem porządna szkoła wyższa.
adin
To i tak ma dobrą prace. Nie wszyscy którzy kończą dobre i renomowane państwowe uczelnie mają dobrą pracę, nie wspominając już o pracy w zawodzie. A jak na skierniewice to jest co całkiem porządna szkoła wyższa.
12.07.2012
12.07.2012
adin
To i tak ma dobrą prace. Nie wszyscy którzy kończą dobre i renomowane państwowe uczelnie mają dobrą pracę, nie wspominając już o pracy w zawodzie. A jak na skierniewice to jest co całkiem porządna szkoła wyższa.
dzin
a finanse i rachunkowość? mam kumpla który po tej szkole i po tym kierunku pracuje jako ekspedient w drogerii więc raczej lipa. czy to wyjątek czy tak to po tej szkole juz jest ze nie ma perspektyw?
09.07.2012
04.07.2012
jola
słyszałam że jesli iść do skierniewic to tlyko do tej szkoly bo jest najlepsza, to prawda? mieszkam miedzy sochaczewem a skierkami, czy ktoś mógłby mi tak szczerze poradzić które miasto i uczelnie wybrać? czy PWSZ w Skierniewicach daje jakieś szansę na pracę?
do pyt. o bezpieczenstwo wewnetrzne
nie zgadzam sie, ze roboty po tym nie masz, moja siostrzenica studiuje bezpieczenstwo wewnetrzne i JUZ ma robote w Policji, studiuje zaocznie, idzie jej dobrze, zalicza wszystko na luzie i mam etat, w pracy grafik pod jej zajecia, i perspektywa podwyzki sporej po odbiorze papieru
31.05.2012
05.05.2012
opiniek
Wszędzie trzeba trochę na pamięć jednak się wyuczyć, ale o to chodzi w studiowaniu. Kosmetologia jest trochę przereklamowana moim zdaniem, ale mało jest dobrych kosmetologów, więc warto próbować i zmieniać jakość !
Joasia
Na kosmetologii wcale nie jest tak łatwo, tzn jest trochę nauki na pamięć aczkolwiek jest to bardzo miły i przyjemny kierunek. Jeśli interesuję Cię robienia zabiegów kosmatycznych itp to polecam ;) Trzeba po prostu to lubic .
30.04.2012
21.03.2012
kto studiuje dietetykę albo kosmetologię ?????
kto studiuje w Skierniewicach dietetyke na pwsz? czy to prawda, ze w calej ofercie pwsz to jest kierunek najbardziej lajtowy? szukam studiów dość przyjemnych, zeby nie zakuwac non stoper i zastanawiam sie nad dietetyka, albo kosmetologia? macie jakies porownanie tych kierunków? gdzie jest mniej biologii i chemii?
bezpieczenstwo wewnetrzne
moze i studia na bezpieczenstwie wewnetrznym sa dosc fajne, ale jestem raczej przekonana, ze pracy po tym kierunku w Skierniewicach nie dostaniesz, jedyne co ci pozostaje, do dojazdy do Warszawy, labo przeprowadzka do stolicy, w sumie duzo studentow tak robi, ze tu konczy studia a pozniej czmyhaja do wawy, ale to oznacza spore koszty utrzymania w tym miescie.
21.03.2012
15.02.2012
Lola
Jestem na ogrodnictwie, mogę polecić tą uczelnię. Dobrze przygotowany i ciekawy materiał, dużo praktyki. fajne studia :)
Ala
Skończyłam na tej uczelni studia podyplomowe. Było warto. Dobrze przekazany materiał. Na pewno przyda mi się w mojej pracy.
01.02.2012
22.01.2012
BW
Myślę nad tą uczelnią pod kątem nauki na Bezpieczeństwie Wewnętrznym. Czy ktoś z Was ma doświadczenie?
F2F
Dietetyka jest tak prężnie rozwijającym się kierunkiem że musi mieć wyskoki poziom akademicki. Dobrze przygotowani wykładowcy potrafią przekazać wiedze.
18.01.2012
08.12.2011
2diana2
dietetyka jest ciekawym kierunkiem, ale trzeba się poważnie zastanowić jaką szkołę wybrać, czytałam ofertę PWSZu w Skierniewicach i nie wydawała mi się kiepska, sama studiuję w Łodzi
Jola
Czy warto pojsc na dietetyke w tej szkole? Kto studiujeje na tym kierunku, chetnie bym sie dowiedziala czegos wiecej niz na stronie uczelni.Glownie interesuje mnie praca po skonczeniu licencjata.
29.05.2011
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Szkoła Główna Mikołaja Kopernika w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Zamojska
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Techniczno-Informatyczna w Naukach Stosowanych
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Piotrkowska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Rzeszowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Gdański
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wydział Sztuki i Nauk o Edukacji Uniwersytetu Śląskiego
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Tarnowska
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie