Ocena uczelni


Komentarze (46)


  • Dawid Kurtyka

    Witam Jestem aktywnym słuchaczem szkoły Cosinus na kierunku technik masażysta. Zapisałem się ponieważ pragnę podnosić swoje kompetencje i umiejętności. Szkoła jest bezpłatna wiec nic nie tracę a zawsze papier mam. W tym czasie przysługują mi liczne zniżki , promocje i mogę brać udział w ciekawych konkursach. Sale do ćwiczeń są wyposażone w dobrej jakości stoły do masażu , środki dezynfekujące i co tam jeszcze trzeba. Na wykładach np anatomii uczymy się na manekinie anatomicznym , niektóre wykłady mam w domu dzięki trybowi e-lernigowemu. Poziom nauczania jest bardzo fajny nie ma kłopotów z zaliczeniem a i nauczy się człowiek wielu rzeczy. Pozdrawiam :)
    3/16/18
  • Nowa

    złożyłam papiery na administrację. Chociaż wypytałam Panią w dziekanacie chyba o wszystko, to jednak bym wolała przeczytać opinię studenta bądź absolwenta tej uczelni.
    9/16/17
  • ja

    Przeczytałam większość komentarzy, ale nadal nie wiem czy to dobry pomysł żeby iść do Cosinusa. Chciałabym studiować administrację, ale nie wiem czy sobie poradzę. Miałam długą przerwę bo zamiast od razu po maturze wybrać się na studia postanowiłam sobie odpocząć.
    5/13/17
  • rudzielec

    pomyliłam się w adresie mailowym :) pytania dot. studiowania na adres: rudzielec-90@wp.pl
    2/21/17
  • jakoja

    Jestem na 4 semestrze i powiem szczerze że z poziomem jest nienajgorzej , uczyć się trzeba a wykładowcy sa ok. Dobre są wykłady e-lerningowe a na miejscu jestem 1 na miesiąc. Zapraszam, na fajna grupę trafisz :)
    2/9/17
  • Odpo do Nowa

    Hej jestem na 3 semestrze i muszę przyznać, iż poziom nauczania jest wysoki. Trwa sesja i w najbliższy weekend mam kilka egzaminów. Zajęcia prowadzone są w tradycyjny sposób, a część wykładów jest w formie e-learningu, tzn. pobieram materiały z danego przedmiotu, które są przygotowane przez wykładowcę i uczę się do egzaminu. Zajęcia odbywają się mniej więcej co dwa tygodnie (w soboty i niedziele). W związku z tym, iż posiadam orzeczenie o stopniu niepełnosprawności otrzymuję stypendium specjalne. W tym semestrze uruchomili dodatkowe zajęcia z języka obcego. Jak masz więcej pytań- pisz: rudzielec_910@wp.pl
    1/31/17
  • Nowa

    Hej. Chcę się przenieść na 4semestr na administrację. Proszę o informacje studiujących czy jesteście zadowoleni z poziomu nauki, jak wyglądają zajęcia, zjazdy itp
    1/26/17
  • luiza123

    Pomimo tego iż posiadają tylko jeden kierunek to jeśli ktoś szuka zaocznej administracji w Łodzi to polecam Cosinusa. Plusem na pewno jest duży wybór specjalizacji, ale też niskie czesne (pierwszy semestr za darmo) i łatwość zdobycia stypendium. Jeśli się tylko chce to naprawdę można się tam wiele nauczyć i zdobyć tytuł licencjata - jestem tego dobrym przykładem :)
    10/24/16
  • John

    Witam nie wiem czy ktoś był też na Univerku z was na Kopcińskiego ale jeśli widzi różnice to niech o tym opisze w komentarzu , ja np widze wielką różnice , ponieważ jest milej i taniej , Na univerku Koszt jest jeszcze raz taki i nie miło tam jest i wszystko maja gdzies a tu jest spokojnie ..
    10/4/16
  • Róża

    Jeśli ktoś się zastanawia czy wybrać się na administrację, to zupełnie nie powinien. Świetna kadra wykładowców, niskie czesne, pomoc w wypełnieniu wniosków do stypendium. W tym semestrze rozpoczęły się spotkania z doradztwa zawodowego i jest koło naukowe. Należy tu również pochwalić obsługę w dziekanacie.
    4/5/16
  • IV

    cos Wam powiem, teraz jestem na UŁ po Cosinusie...i jak slowo daję na UŁ nie mam żadnych poprawek, póki co idzie jka z platka, a w Cosinusie niestety kilka mialam :) Ta uczelnia naprawdę nie jest zła :) i dziekanat jest dostosowany do potrzeb studiów zaocznych, czego nie można powiedzieć o UŁ
    3/19/16
  • Sis

    obecnie jest tylko kierunek administracja ale mają duży wybór specjalności. Również żałuję, iż nie mają magisterki.
    2/11/16
  • gonia

    jakie kierunki ma ta szkoła? czy tylko Administrację? bo jeszcze niedawno mi się wydawało, że mają pedagogikę czy socjologię? Jakie macie warżenia z e studiów tutaj?
    12/22/15
  • Poss

    polecam uczelnię ze względu na niskie czesne, kadrę wykładowców, stypendia, e-learning. Szkoda, że nie mają uzupełniających magisterskich.
    12/2/15
  • Zadowolona

    a Jamogę odpowiedzialnie polecić tą uczelnię. Mimo tego, iż uczelnia jest mało znana, to ma dużo zalet. Stypendia (za dobre wyniki w nauce, socjalne, zapomogi i dla osób niepełnosprawnych). Dzięki otrzymywanym stypendium (za dobre wyniki w nauce i dla niepełnosprawnych) mogłam opłacić czesne, które i tak nie było wysokie. Drugą ważną zaletą są wykładowcy. Elearning również jest dużym atutem, gdyż jako osoba pracująca -również w weekendy -nie mogłabym uczestniczyć we wszystkich wykładach. Dzięki e-learningowi mogłam pobrać materiały ze strony i w wolnym czasie uczyłam się do egzaminów.
    9/8/15
  • Młoda

    będę wdzięczna za opinie na temat administracji w tej uczelni. Dzięki
    9/2/15
  • Alunia

    Czy ktoś ma jakieś jeszcze ciekawe opinie na temat WS Cosinus? Jedna opinia z tego roku raczej mało mnie przekonuje.
    9/28/14
  • Piter

    Każdy jak idzie do prywatnej uczelni, to myśli, że jak się płaci to nie trzeba się uczyć. A tu szok i zaskoczenie-trzeba się uczyć!! Poziom nauczania nie jest niski, wykładowcy są z uniwerku, więc wymagają od Nas tego co od studentów z uniwerku. Czesne- wiadomo trzeba płacić, ale i tak jest najtańsze w Łodzi. Dzięki otrzymywanemu stypendium spokojnie opłacam czesne i jeszcze mi zostaje. Ja jestem zadowolony z wyboru uczelni
    8/5/14
  • Obserwator

    Dno i wodorosty!!!
    10/12/13
  • Aisza

    Nie polecam absolutnie szkoły cosinus ze wszystkim są problemy, za przedłużenie terminu złożenia pracy dyplomowej opłata miesięczna bagatelka 205 zł. Pani promotor odeszła ze szkoły i gdyby nie poczta pantoflowa to nic bym o tym niewiedziała a uczelnia milczy i nie podaje żadnych informacji, nie waidomo czy przyznają nam nową panią promotor czy każą powtarzać semestr. Szkoła COSINUS TOTALNA PORAŻKA
    10/9/13
  • zainteresowana

    Popieram, ja też wybieram publiczną przynajmniej pewność że nie upadnie. A tak wogóle to słyszałam od jednego z wykładowców że wypowiedzieli im umowy i co dalej z nami? nie chcą nas pytać na poprawkach?????? Niestety reprezentacja tak niskiego poziomu nie mogła się poddźwignąć tylko pozostał upadek. Ja przenoszę się na inną łódzką uczelnię.
    9/17/13
  • administratywista

    Polecam studia magisterskie w Filii UŁ w Tomaszowie. Uczelnia sprawdzona, ma pozwolenia, nie padnie. Fajna atmosfera. Dyplom szkoły publicznej - bezcenny.
    9/15/13
  • peter

    Nie warto, cosinusowi chodzi tylko o wyciągnięcie kasy od państwa, dostaje dofinansowanie na każdego słuchacza , który chodzi na zajęcia, im więcej tym lepiej, a jeżeli ktoś nie chodzi to i tak wpisują fikcyjna obecność. i tak dostają kasę od mista
    8/26/13
  • Agnieszka

    hej :) jestem na ostatnim roku administracji i przede mną obrona licecjata. Przychodząc do cosinusa obawiałam się jak to będzie, ale musze przyznać, że nie spodziewałam się, że będzie trudno. Zimowa sesja była dosyć ciężka-dużo egzaminów i zaliczeń (na szczęście zdałam z najgorszego przedmiotu ze sławnym już dr Danielem). Obecnie kończę pisac prace, gdyż chce bronić się w I terminie. Polecam tą uczelnie ze wzgledu na wykładowców (ciekawie omawiane zagadnienia), poziom nauczania,czesne.
    5/9/13
  • Elka

    A ja polecam tę uczelnię. Studiuję administrację. Poziom niezły, dobrze przygotowani wykładowcy, dobry system stypendialny. Jedyny minus - to brak odpowiedniej ilości sal wykładowych i konieczność "wędrowania", ale to ma też dobre strony i można się przyzwyczaić.
    5/2/13
  • boxx

    Nie z niemcami tylko z nieukami poprawka pozdr
    3/2/13
  • Boxx

    Witam a ja nie polecam . Szkoła nie ma żadnego prestiżu nie mówiąc już o samej nazwie która kojarzy się z niemcami że szkół wieczorowych licealnych poza tym sprawdzanie obecności na wykładach zmienianie planu opłacanie za wszystko , najskuteczniejsze jest to że jest kilka przedmiotów z których trzeba niestety kuc np dr Daniel S. który ocenia hak musi podoba .jeśli ktoś naprawdę chcecie uczyć niech idzie na uniwerek jak ktoś myśli że jest nacosinusie i za chodzeniebedzie przepuszczają to jest w błędzie i polecam inna szkole prywatną .reasumując Nie polecam strata czasu i kasy a tanie czesne i pół roku za darmo to mity można lepiej wybrać a nie sugerować się ładną strona .ja skończyłem licencja i żałuję pozdrowienia
    3/2/13
  • kasia

    zastanawiam się właśnie czy nie wybrać Wyższej Szkoły COSINUS w Łodzi. bo słyszałam dużo pozytywnych opinii, że mają wysoki poziom, że dbają o studenta. jedyne co mnie trochę zniechęca to opłaty. niestety, są duże. tym bardziej, że ja nie jestem z Łodzi więc musiałabym liczyć się też z kosztami wynajmu :(
    12/4/12
  • Kasia

    na V semestrze administracji poziom jest wysoki, w szczególności profesorowie w sposób bardzo ciekawy omawiają wykład. Ja staram się uczyć na bieżąco, ale jeśli chodzi o zaliczenie przedmiotu u dr S.to masakra. Nie pamiętam kiedy tyle godzin się uczyłam na egzamin u niego. Nie dosyć, że egzamin był trudny, to jeszcze dopytywał, jak komuś brakowało 0,5 pkt. Mnie się nie udało i mam warunek :( Od października była podwyżka czesnego, ale i tak jest taniej iż na innych uczelniach. Ale poza tym jestem zadowolona :)
    11/13/12
  • Anna

    jestem na ostatnim roku pedagogiki. jestem zadowolona z wyboru tej uczelni. Plusami uczelni są: niskie czesne (w poście poniżej brydzia napisała o częstych zmianach czesnego, oczywiście sa zmiany, ale raz do roku); stypendia-wypłaty są wysokie, co pomaga mi finansować częściowo czesne, a Pani od stypendiów zawsze podpowiada jaki wniosek, czy załącznik trzeba dołączyć do podania :) ;wykładowcy -w ciekawy sposób przekazują wiedzę. Ja akurat staram się chodzić na wszystkie wykłady. Poziom nauczania jest wysoki.Uważam się za dobrą studentkę, ale i tak do egzaminów musiałam porządnie się nauczyć. Minusy to: praktyki, a raczej ich duża ilośc godzin do zrobienia -ale dlatego, że ciężko odbyć praktyki jednocześnie pracując zawodowo. Faktycznie Dziekan powinna być bardziej dostępna dla nas studentów. Mogłabym jeszcze opisać plusy i minusy, ale przeważają plusy, więc polecam tą uczelnię
    11/9/12
  • brydzia

    No wiec....nie polecam nikomu tej szkoly. Z niecierpliwoscia czekam az zakoncze tutaj moja edukacje, jestem na ostatnim roku juz na szczescie. To jak tutaj traktuje sie ludzie jest skandaliczne, ciagle zmienianie cen czesnego, zmienianie planu dzien przed wykladami/cwiczeniami, Pani Dziekan ktora chyba dla forsy piastuje to stanowisko. Wykladowcy jak to bywa jedni bardziej inni mnie wporzadku, co do jednego nie ma watpliwosci poziom nauczania wcale nie jest niski, jakby sie to moglo zdawac (Wyższa Szkola Cosinus-jak to brzmi). Nikomu, ale to nikomu nie polecam, lepiej pojsc na panstwowke, i miec porzadny papier. Ja zaluje mojej decyzji....czasami mam wrazenie ze "wladza" uczelni mysli ze to my jestesmy dla nich :D
    10/26/12
  • Rafał

    choć to uczelnia stosunkowo młoda to oceniam ją bardzo dobrze. Studiuję pedagogikę i jestem zadowolony poziomem nauczania. Wykładowcy są świetni, zawsze gotowi, żeby pomóc. Ludziska na roku też są super (można zawsze liczyć na ksero notatek z wykładu:)).
    8/19/12
  • Iwonka

    studiuję Administrację na II roku. Poziom jest dość wysoki. Mam koleżankę na uniwerku i porównujemy notatki, bo wykładowcy, którzy mnie uczą, uczą również na uniwerku. Atmosfera jest ok, fajni ludzie na roku, wykładowcy przystępni.
    8/18/12
  • Nika

    Ja polecam, jestem na 2 roku ADM. Dobrzy wykładowcy, ciekawe zajęcia i fajni ludzie :)
    8/9/12
  • gośka

    szkoła COSINUS nie jest to bardzo prestiżowa uczelnia ale poziom moim zdaniem jest w miarę, nie za niski nie za wysoki. Wiadomo że nie każdy jest orłem chętnym do nauki, sa i tacy którzy ledwo zdali maturę ale chcą skończyć studia. I to wcale nie tylko dla papierka ale i dla wiedzy. Wybrałam administrację, i jak dla mnie miło, sympatycznie czyli tak jak powinno być na studiach.
    7/12/12
  • gośka

    szkoła COSINUS nie jest to bardzo prestiżowa uczelnia ale poziom moim zdaniem jest w miarę, nie za niski nie za wysoki. Wiadomo że nie każdy jest orłem chętnym do nauki, sa i tacy którzy ledwo zdali maturę ale chcą skończyć studia. I to wcale nie tylko dla papierka ale i dla wiedzy. Wybrałam administrację, i jak dla mnie miło, sympatycznie czyli tak jak powinno być na studiach.
    7/12/12
  • takietam

    resocjalizacja reprezentuje taki w miarę niezły poziom. co do tego sprawdzania obecności - popieram, bez sensu. ;/ przecież wykłady powinny być nieobowiązkowe. co prawda i tak bym na nie chodziła, ale irytujące jest to że teraz chodzę z przymusu a nie z własnej chęci!
    6/9/12
  • krysia

    jest słabiutko. nie ma sensu tu studiować jeśli się wysoko mierzy. ja tam w tamtym roku byłam na tej uczelni dwa miesiące, po czym zrezygnowałam, bo stwierdziłam że nie ma sensu kontynuować edukacji na cosinus, wyjechałam za granicę. teraz siedzę w anglii, jestem w trakcie dobrego kursu języka angielskiego, pracuję. najlepsza decyzja w moim życiu.
    5/24/12
  • jest ok

    Moja opinia o tej uczelni jest jak najbardziej pozytywna. Wszystko działa jak należy, dobra kadra. jestem na administarcji finansow publicznych. No coś kierunek jak kierunek, typowo ekonomiczny. mam tylko nadzięję ze po studiach znajdę pracę..
    5/8/12
  • basia

    Ja jestem tu na pedagogice. Jestem zadowolona z wielu względów, m.in ze względu na wykładowców i sposób prowadzenia zajęć. Nie jest to sucha teoria, mamy wiele zajęć praktycznych, prace w grupach. Na zajęcia naprawdę chodzę z przyjemności a nie z przymusu.
    3/15/12
  • Weri

    Ja jestem na poradnictwie. Szalenie ciekawe studia. Tylko boję się, że w dobie kryzysu będzie kiepsko z pracą...
    2/1/12
  • puff

    studiuje reso. jest ok, choć faktycznie sprawdzanie obecności i na tej podstawie zaliczenia to śmiech. ale wiem, że tak jest na większości uczelni. nawet na poziomie podyplomowych.
    1/18/12
  • kaskafima

    Prestiż żaden szkoła dla papierku-jak ktoś chce prestiżu UJ jest w Krakowie.Denerwuje mnie podejście niektórych wykładowców sprawdzających listy obecności na wykładach
    12/26/11
  • ewa12

    Jestem studentką na 2 roku Administracji o specjalizacji Administracja Samorządowa, opinie co do tego kierunku są podzielone ale ja osobiście nie narzekam. Moim zdaniem najważniejsza jest systematyczna praca, która gwarantuje dobre wyniki. Wykładowcy są bardzo mili, zawsze służą pomocą, Mieszkam w małej gminie i chciałabym pracować w tamtejszym UG. Dzięki temu kierunkowi mogę w pełni poznać strukturę organizacyjną administracji publicznej oraz zadania jednostek publicznych. Gorąco polecam COSINUSa!
    5/24/11
  • rysiu

    z opinii moich znajomych wynika, że spoko szkoła, dokładnych informacji nie posiadam
    5/24/11
  • kasia

    witam, zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na tej uczelni, na kierunku administracja, czy może ktoś powiedzieć mi więcej rzeczy na temat tej uczelni?
    5/22/11