UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (168)
Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie, WSEI Lublin

Ania
Czy na tej uczeni jest wf?
17.10.2021
10.10.2021
Karolina
Czy trudno się dostać na Finanse i Rachunkowość? Jest jakiś próg punktowy?
DOMA
Witam wszystkich ! Czy jest może ktoś kto może się wypowiedzieć na temat kierunku EKONOMIA niestacjonarne ? Jak z prowadzącymi, zaliczeniami, ogólnym tokiem studiów i przekazywaniem wiedzy ? Z góry dzięki ;)
09.09.2021
05.09.2021
Kama
Czy ktoś chce powiedzieć swoją opinię o kierunku Zarządzanie na WSEI? :D
Artek
odpowiedź dla Bartek z dnia 02.09.2021
Siema, ja studiuję na WSEI na innym kierunku, ale mam kumpli z transportu i z tego co mówili są bardzo zadowoleni, ja z resztą też nie narzekam. Sprawdź sobie program kształcenia- jest na stronie https://rekrutacja.wsei.lublin.pl/studia-i-stopnia/transport/ zobacz czego się będziesz uczył i porównaj z innymi uczelniami. Według mnie jak wybierzesz WSEI nie będziesz żałował :) Pozdrawiam i powodzenia!
04.09.2021
02.09.2021
Bartek
Witam, czy ktoś z Was poleciłby transport? Ktoś jest w stanie powiedziec pare słów na temat transportu na WSEI
Olo
Czy oferta na studia pierwszego stopnia widoczna na www jest w pełni aktualna, czy na jakieś kierunki limity się wyczerpały?
26.08.2021
11.08.2021
Pedro
Cześć wszystkim. może się ktoś wypowiedzieć o studiach niestacjonarnych I stopnia na zarządzaniu ? Ciężki kierunek ?
C.
Czy można pogodzić pracę ze studiami na kierunku pielęgniarstwo (stacjonarne)? Jak wygląda przykładowy rozkład zajęć w tygodniu?
09.08.2021
03.08.2021
Mateusz
odpowiedź dla O. z dnia 02.08.2021
WSEI to Uczelnia prywatna, więc za naukę stacjonarną\ niestacjonarną się płaci. Wszystko jest na stronie: https://rekrutacja.wsei.lublin.pl/rekrutacja/
O.
Hej, z tego co patrzę to WSEI jest uczelnią publiczną Tak? Więc czy orientuje się ktoś czy za studia stacjonarne się płaci?
02.08.2021
27.07.2021
Emma
jakieś opinie o FiR licencjat? jakie przedmioty najtrudniejsze?
Magda
Bardzo dziękuję za opinie ❤
25.07.2021
22.07.2021
Anna
Jeśli chodzi o FIR NS, to zalezy na jakich Profesorow sie trafi, wazne jest to by walczyc o swoje z niektorymi a wkoncu sie wygra, bo niektorzy, ale to tak jak mowie, wyjatki maja inne podejscie do zaliczenia, a wszyscy pozostali sa supperr
Wojtek
odpowiedź dla Magda z dnia 09.07.2021
Studiowałem tam. Bardzo ciekawy kierunek, przedmioty typu podstawy organizacji, zarządzanie przedsiębiorstwem, podstawy finansów i rachunkowości, makroekonomia, analiza danych w biznesie i finansach itp. są prowadzone w interesujący i nowoczesny sposób. Dużo praktycznej wiedzy. Polecam :)
14.07.2021
09.07.2021
Magda
Czy mógłby ktoś napisać opinię o kierunku Finanse i rachunkowość?
student wsei
odpowiedź dla Stu... z dnia 04.07.2021
Nie ma, ewentualnie jakieś podstawy podstaw ;) Nie ma się czego obawiać :) Z resztą na stronie rekrutacyjnej jest program kształcenia, czyli to o czym będziesz się uczyć: https://rekrutacja.wsei.lublin.pl/studia-i-stopnia/pedagogika/
06.07.2021
04.07.2021
Stu...
Czy na studiach I stopnia kierunek pedagogika jest matma ?? Czy studia są ciężkie do ogarnięcia ??
Studentka
Gdzie znajde plan zajec na studia pomostowe niestacjonarne z pielegniarstwa
23.06.2021
15.05.2021
Mateusz
Również mam pytanie co do kierunku logistyka niestacjonarnie jaki jest poziom i jak jest z angielskim?1
Absolwent
odpowiedź dla Log z dnia 02.05.2021
Trzeba mieć zdaną maturę, nie musisz zdawać dodatkowo rozszerzonych przedmiotów. Uczyć trzeba się wszędzie, ale na WSEI jest tak fajna atmosfera i wykładowcy, że człowiek uczy się z przyjemnością, szczególnie praktyki :) Pozdrawiam!
11.05.2021
02.05.2021
Log
Czy na studia logistyczne są jakieś wymogi maturalne? Trzeba zdawać w rozszerzeniu konkretne przedmioty? Dużo jest potem nauki matematyki?
Zainteresowana
A czy da radę pogodzić pracę ze studiami na psychologii czy nauki jest tyle ze nie bedzie w ogóle czasu wolnego?
16.04.2021
10.04.2021
student psych.
odpowiedź dla Zainteresowana z dnia 08.04.2021
Cześć! Osoba słaba z matmy na pewno da sobie radę. Na psychologii jest trochę statystyki, ale do ogarnięcia ;) Wykładowcy są pomocni i wyrozumiali, na pewno sobie poradzisz! Do zobaczenia na WSEI! Pozdr, student II r.
Zainteresowana
Hej, czy studiuje ktoś psychologię I stopnia? I jest w stanie powiedzieć czy osoba słaba z matmy da sobie radę?
08.04.2021
24.03.2021
Ekonomia
Ktoś może się wypowiedzieć o studiach niestacjonarnych magisterskich na kierunku ekonomia o specjalności ekonomika przedsiębiorstw? ☺️
Michaela
Hey ludzie! Czy mozliwe jest studiowanie pielegniarstwa(licencjackie) na tej uczelni mieszkajac za granicą? Jak czesto sa zjazdy? Czy teoria jest online? Ja mam mgr z pedagogiki ale zero pracy. Chcialabym sie przekwalifikowac jednak nie moge jeszcze zjechac do Polski. Dzieki jak ktos odpowie :)
25.02.2021
05.02.2021
studentka
Plany zajęć dostępne są w WD ale dla studentów a nie kandydatów ale dla każdego stopnia na stronie umieszczony jest skrócony program studiów, który zawiera wszystkie najważniejsze informacje łącznie z wykazem modułów/przedmiotów. Mnie utaj bardzo dobrze się studiuje, polecam wszystkim zainteresowanym znajomym :)
Student
Podzieli się ktoś opinia jak wyglądają studia II stopnia Transport zaoczne??
31.01.2021
22.01.2021
P.
Orientuje się ktoś jak wyglądają studia na kierunku Transport - Niestacjonarne ? Na stronie WSEI nie ma planów jakby się ich wstydzili lub były tajemnicą państwową :/ Ciekawi mnie ile mniej więcej trwają zajęcia, ile jest ćw/lab, czy piątki też są zjazdy ?
student psychologii WSEI
odpowiedź dla Eliza z dnia 20.01.2021
Poziom Psychologii w WSEI nie różni się niczym w porównaniu do uniwerków. Wręcz przeciwnie, mniejsza "masa" studentów = większy dostęp do wykładowców, a to jak wiadomo w późniejszym życiu zawodowym bardzo się przydaje. Pozdrawiam!
20.01.2021
20.01.2021
Eliza
Co myślicie o psychologii w tej uczelni. Marzę o tych studiach, obawiam się o rekrutację do publicznej. Jakie macie zdanie o tym kierunku w WSEII?
Tomo
Czy teraz jest nabór na jakieś kierunki?
15.01.2021
25.11.2020
Ala
Czy zdarza się, że jakieś specjalności nie zostają uruchamiane? Chodzi mi o pedagogikę.
Pol
Polecacie informatykę w tej szkole? Ewentualnie inne studia inżynierskie?
17.10.2020
19.09.2020
Jafkvggn
Kiedy i gdzie można sprawdzić czy się dostałem?
kandydat
odpowiedź dla Tom z dnia 08.09.2020
Z tego co wiem jeszcze są, do końca września można składać dokumenty, ale mówili, żeby nie czekać na ostatni moment.
10.09.2020
09.09.2020
Ja
Ada opłata rekrutacyjna została zniesione.
Tom
Czy na informatykę można jeszcze rekrutować? Są miejsca?
08.09.2020
07.09.2020
Ada
Ile wynosi opłata rekrutacyjna? Zakończyłam rekrutację, ale nie ma kompletnie żadnych informacji na temat tej opłaty.. Już nie wiem czy sama coś źle robię, czy jak..
Gabrysia
Kiedy będę wiedziała, czy udało mi się dostać? Kiedy jakieś listy?
01.09.2020
01.09.2020
Student
Kiedy pojawi się lista osób przyjętych?
student
odpowiedź dla Daria z dnia 21.08.2020
Obydwa kierunki są ciekawe, może zerknij na przedmioty na stronie rekrutacyjnej, laboratoria, wykładowców itd. Może filmy o tych kierunkach Ci coś pomogą: https://www.youtube.com/user/WSEILublin1/videos Super Uczelnia, nie ma się co zastanawiać :) Powodzenia!
25.08.2020
21.08.2020
Daria
Hej! ☺️ czy ktoś mógłby coś więcej powiedzieć o psychologii lub pielęgniarstwie na tej uczelni? Mam dylemat pomiędzy tymi dwoma kierunkami, może mógłby coś więcej opowiedzieć lub polecić ? Pozdrawiam!
Gosia
Na jakim etapie wybiera się specjalności na pedagogice? Czy od początku studiów?
29.07.2020
29.07.2020
Rafał
odpowiedź dla Administracja, czy warto? z dnia 25.07.2020
Hej! Administracja na WSEI jest naprawdę godna polecenia. Ciekawe zajęcia, kompetentna i bardzo sympatyczna kadra :) Wszystko ogarniesz bez problemu! Na WSEI ogólnie jest więcej studentów i ludzi dzięki którym zdobędziesz ciekawe kontakty, które mogą się przydać w przyszłości. Pozdrawiam!
Administracja, czy warto?
Hej, a jak wygląda Administracja zaocznie? Wykładowcy są spoko, zajęcia trudne? Zastanawiam się nad wsei a wspa i nie wiem co robić.
25.07.2020
24.07.2020
Angielski
Na luzie sobie poradzisz ;) skoro zdanąmasz maturę to nie masz czego się bać ;) jest to uczelnia PRYWATNA, więc wiadomo, że podchodzą do studenta lepiej niż na publicznych. Pielęgniarek w kraju wciąż jest za mało, więc nie wahaj się i nie obawiaj angielskiego
Rozważam pielęgniarstwo
Witam, jak to jest na pielęgniarstwie z j. angielskim? Powiem szczerze jest to mój bardzo słaby punkt i bardzo się tego obawiam ... boję się że sobie nie poradzę trochę mnie to hamuje. Bardzo dużą wagę przywiązują na uczelni do języków czy raczej jest to traktowane "Na luzie" ?
24.07.2020
26.06.2020
student
odpowiedź dla Iza z dnia 25.06.2020
Są studia licencjackie, magisterskie i jednolite 5 letnie. Specjalności jest kilka; Psychoprofilaktyka i pomoc psychologiczna Psychologia sądowa i penitencjarna, Psychologia społeczna, Psychologia organizacji i zarządzania . Tu masz filmik o tym kierunku: https://www.youtube.com/watch?v=VoAB_2VhYEk&t=1s Pozdr.
Iza
Psychologia w tej uczelni to są studia 5-letnie? Czy są jakieś specjalności?
25.06.2020
25.05.2020
absolwent zarządzania
Poziom dobry, wykładowcy z branży, super podejście do studenta , mam same miłe wspomnienia ;) Więcej info o kierunku znajdziesz na stronie rekrutacyjnej, albo tu: https://www.youtube.com/watch?v=MWazn0PNa8A
Zarządzanie niestacjonarnie
Cześć! Powiecie coś o tym kierunku? Dużo trzeba Kuć? Szkoła ma dobry poziom?
24.05.2020
11.05.2020
pielęgniarka
odpowiedź dla Ala z dnia 08.05.2020
Tak, oczywiście, wszystkie informacje są na stronie rekrutacyjnej WSEI :) rekrutacja.wsei.lublin.pl
Ala
Czy realizowane jest pielęgniarstwo pomostowe?
08.05.2020
06.05.2020
student logistyki
Gorąco polecam Zarządzanie logistyką w przedsiębiorstwie :) Fajni wykładowcy, którzy na co dzień pracują w branży i duża dawka praktyki! Pozdr.
Kazoo
Polecacie jakieś interesujące specjalności na logistyce?
05.05.2020
28.04.2020
Pola
Dzień dobry, czy w przyszłym roku akademickim będą specjalności, które będą z dofinansowaniem? Najbardziej chciałabym podjąć naukę na kierunku Psychologia w reklamie i marketingu. Czy mogłabym prosić o więcej informacji na temat ilości miejsc na tym kierunku?
kandydat
odpowiedź dla Adam z dnia 30.03.2020
Trzeba wejść na stronę rekrutacja.wsei.lublin.pl , stamtąd dowiesz się wszystkiego. Pozdr.
31.03.2020
30.03.2020
Adam
Jakie języki można wybrać na ekonomii?
Tom
Z jakimi szkołami zagranicznymi współpracuje uczelnia? Macie doświadczenie odnośnie wymiany? Erasmus itp.
07.03.2020
22.01.2020
Rafi
odpowiedź dla Maturzysta z dnia 22.01.2020
Wystarczy zdana matura, nie są w WSEI brane pod uwagę rozszerzenia. Powodzenia !
Maturzysta
Czy jeśli zdałbym 3 przedmioty obowiązkowe na 40% i rozszerzoną geografię na ok 20% to jest sens starać się o przyjęcie na jakikolwiek kierunek?
22.01.2020
20.01.2020
Lidzia
Słyszałam dobre opinie o tej szkole. Wykładowcy ok. Poziom też.
student informatyki
odpowiedź dla Jan z dnia 17.12.2019
Wymagania są, bo inaczej nie nauczysz się niczego. "Szczególnych" wymagań nie ma, nie musisz być oczywiście wybitny, z przeciętnymi wynikami ucząc się regularnie możesz być lepszy od "zdolnych leni". Poza tym, kierunek wart nauki, bo zyskujesz dobry i ceniony na rynku pracy zawód. Warto się przyłożyć :)
18.12.2019
17.12.2019
Jan
Czy na informatyce są jakieś szczególne wymagania? Czy z przeciętnymi wynikami na maturze można dać sobie radę?
studentka
Jest to poziom politechniczny, bo wykładowcy to inżynierowie po politechnikach :) a i niektórzy pracują i tu i tu. Wymagający, ale bardzo ludzcy, nie ma się czego bać. Ciekawy, przyszłościowy kierunek, warto :)
02.12.2019
29.11.2019
Janek
Czy na mechatronice jest bardzo ciężko? Poziom politechniczny?
student psycho
odpowiedź dla Sara z dnia 30.10.2019
Oczywiście, powiedziałbym że nawet ciekawszy! Wykładowcy też są super :) Polecam serdecznie psychologię na WSEI, każdy Ci to potwierdzi. :)
31.10.2019
30.10.2019
Sara
Czy program i poziom na psychologii są podobne do tych na uniwerku?
Pedagogika wczesnoszkolna
Czy po licencjacie z pedagogiki (za rok kończę) będzie można automatycznie kontynuować na czwartym roku studiów mgr, czy to są zupełnie inne programy? Iza
07.10.2019
13.09.2019
Zuza
Proszę Cię studentko pielęgniarstwa o informację ile jest w grupach na zajęcia praktyczne do pracowni pielęgniarstwa osób? Bo twierdzę że powinno być zgodnie z prawem do 8 osób nie więcej. Przy takiej ilości studentów jaką podaje uczelnia, wypełnienie tego jest niemożliwe.
student pielęgniarstwa
odpowiedź dla Zuza z dnia 06.09.2019
Jakość jest bardzo dobra, a Uczelnia kształci tyle osób, bo ma takie możliwości, poza tym to są wszyscy studenci pielęgniarstwa na Uczelni czyli 1,2,3 rok , a to chyba nie jest aż tak dużo jak na licencjat +magisterka..? Napiszę tylko tyle że dobrze kształcą i jestem z nich zadowolona. Pozdr!
10.09.2019
06.09.2019
Zuza
Zastanawia mnie jakość kształcenia na kierunku pielęgniarstwo skoro uczelnia podaje, że kształci ok. 2000 osób na pielęgniarstwie, a przepisy nakazują aby zajęcia praktyczne odbywały się w grupach osobowych nie większych jak 6 osób? To fizycznie nie jest możliwe do wykonania!
iza
Czy przez szkołę można załatwić akademik?
12.08.2019
29.07.2019
Ala
Wydaje mi się że do końca sierpnia, ale chyba później też można próbować. Najlepiej wejdź na stronę rekrutacja wsei i zobacz. Pozdrawiam!
Asia
Do kiedy jest nabór na studia II stopnia?
26.07.2019
16.07.2019
student transportu
Jestem studentem transportu i spokojnie mogę Ci go polecić. Sympatyczna kadra, ciekawe zajęcia i dużo praktycznych informacji, które później przydają się w pracy! Ja już kończę ten kierunek, dlatego zazdroszczę nowej przygody i życzę powodzenia!
mike
CZy polecacie transport w tej szkole?
12.07.2019
11.07.2019
Monia
Zjazdy prawie zawsze są co 2 tygodnie. Jak masz wątpliwości to najlepiej zadzwoń do dziekanatu. Tam są wszyscy naprawdę bardzo pomocni, na pewno wszystkiego się dowiesz, numery są na stronie głównej w zakładce kontakt: https://wsei.lublin.pl. Pozdrawiam i powodzonka! :)
pola
Jaki jest harmonogram zjazdów na zaocznej pedagogice? Co 2 tygodnie? Czy różnie?
10.07.2019
17.06.2019
łukasz
Oczywiście, można mixować kierunki. Sam studiowałem na WSEI 2 kierunki w tym samym czasie. Licencjat nie musi być związany ściśle z magisterką. Pozdrawiam i powodzenia! Dobrego czasu studiowania :)
anna
Mam licencjat z administracji na innej uczelni. Czy na mogę studiować zarządzanie magisterskie?
14.06.2019
11.06.2019
student
Fajny kierunek, polecam serdecznie, najlepiej przyjść do nich osobiście i popytać na korytarzu, w dziekanacie itp.
KAMI
Czy ktoś może napisać coś o kierunku psychologia zaoczna ? ??? Czy jest ciężko ??
08.06.2019
07.05.2019
iza
Według mnie większe możliwości daje jednak psychologia. Chodzi mi głownie o perspektywy pracy, które dla absolwenta pedagogiki raczej zawężają się do roli pedagoga - nauczyciela natomiast po psychologii można się sprzedać w różnych firmach, o bardzo różnej działalności i pracowac na różnych stanowiskach, niekoniecznie jako psycholog. Ale oczywiście wybierz to, co Ci w duszy gra :-)
Klaudia
czuję się umysłem humanistycznym, na maturze polski, historia, wos, angielski ... co wybrać lepiej: psychologię czy pedagogikę? oba kierunki mi się podobają, bardziej myślę pod kątem pracy, aby były większe możliwości na jej znalezienie. Co poradzicie?
29.04.2019
01.04.2019
spacer po uczelni - zaplecze?
wszedłem sobie na stronę www na zakładkę ze spacerem po uczelni, chciałem zobaczyć sale, wyposażenie, laborki, itd. ... ale mi się nie odpala. też tak macie? gdzie jest Galeria? podrzućcie link, bo nie chce mi się przeglądać tych materiałów z mediów. Jakie są warunki studiowania, baza dydaktyczna?
liczba studentów
by the way ... to ilu jest studentów na jednym roku???? skoro ktoś wspominał o przepełnionej szatki dla zaocznych??? aż jestem ciekawa :-)
01.04.2019
28.03.2019
studia psychologiczne
ja też myślę o psychologii, zobaczymy gdzie się uda ale rozważam i tutaj, chętnie bym się dowiedziała od studentów tej uczelni, jak oceniają kierunek Psychologia? Czy wszystkie specjalności podane na stronie są do wyboru? Czy może się zdarzyć, że jak będziemy wybierać, to zmienią albo zostawią tylko dwie albo trzy? Ile osób odpadło po pierwszym roku?
Pytanie
Czy ktoś wie jak to jest z progami punktowymi na tej uczelni? Bo nie mogę znaleźć na ten temat żadnych informacji (interesuje mnie szczególnie informatyka)
19.03.2019
13.03.2019
Studentwsei
Studenci dzienni zmuszani są do przychodzenia w soboty razem z zaocznymi. Biorą za dużo studentów na możliwości sal, w rezultacie spora cześć studentów siedzi na podłodze. Płacisz mnóstwo pieniędzy, a nie zapewniają nawet odpowiedniej sali!! Szatnia w soboty zawsze jest przepełniona, wiec często nie ma miejsca nawet gdzie zostawic swoich rzeczy. W całej uczelni śmierdzi barem, który znajduje się na dole. Odpowiadając jednak na wszystkie komentarze poniżej, to tytułu nie da się kupić, musisz tak samo zaliczyć przedmioty jak i na uczelni państwowej.
Kasiamaturzystka
Hej. Interesuje mnie psychologia zaocznie. Czy jest ciężko?
27.02.2019
18.11.2018
zbulwersowana
Czy tego osobnika ktoś jeszcze zatrudnia w tej szkole. Ciekawych uczelnia ma profesorów. http://forum.gazeta.pl/forum/w,210,159080932,159080932,dziwna_sprawa_z_psychoterapeuta.html http://www.jozefszopinski.pl/
jack
nie narzekajcie, tylko się za nauke weźcie, jak patrzę na leni którzy nawet przed sesją nie biora się do roboty, oblewają, potem gadaja na warunki.... to mnie krew zalewa. nie rozumiem, jak można płącić za nauke i nie chcieć się uczyć.
25.07.2018
05.06.2018
Urszula
Hej kończę licencjat na kierunku zarządzania ze specką logistyki i zastanawiam się nad kierunkiem transport na WSEI( zaocznie), ciężko jest zdać, dużo nauki? Za wszelkie informację bardzo dziękuję :)
Transport czy Logistyka?
Pytanie do studentów tej szkoły; czym się różni Transport od Logistyki jak kierunki studiów? Który jest bardziej wymagający - trudniejszy? Co lepiej wybrać i dlaczego? Podpowiedzcie, tak z własnych doświadczeń.
14.05.2018
04.05.2018
kioto
Hmmm .... zaskoczenie, że aż taka wysoka ocena dla mojej Uczelni. Nie, żebym miała jakieś krytyczne uwagi, ale 9,24 pkt. to mega wysoko. Chyba nawet uniwerki nie mają tyle? Miałam się czepić bałaganu z zajęciami i braku informacji dla nas, studentów, ale chyba sobie daruję :-) Tak mnie rozczulił ten ranking, że mi serce zmiękło :-)
Jza
Chciałabym studiować zaoaczną psychologie 3letnią ktoś coś:)??
11.04.2018
31.03.2018
Łukasz
Czy polecacie kierunek Logistyka na tej uczelni? I która specjalność Waszym zdaniem jest lepsza: zarządzanie logistyką w przedsiębiorstwie, czy inżynieria systemów logistycznych?
odp Dontleavemeplease
Ja ukończyłam pedagogikę na tej uczelni (oba stopnie) i zarówno z licencjatu jak i magisterki jestem bardzo zadowolona, więc zdecydowanie polecam.
27.02.2018
19.10.2017
Dontleavemeplease
Hej hej, Mam pytanko - skończyłam na tej uczelni licencjat pedagogikę rok temu. Niestety musiałam zrobić sobie przerwę, teraz wracam do studiowania i w związku z tym proszę o opinię - czy mgr pedagogiki jest podobny jak lic? Jestem zadowolona z licencjatu i fajnie byłoby kontynuować dobre zdanie o tej uczelni.
TRANSPORTER
Polecam transport na tej uczelni, oczywiście jeśli ktoś się tym pasjonuje bo inaczej może być ciężko. Sporo przydatnej praktycznej wiedzy, wymagający prowadzący ale satysfakcja ze zdanej sesji - uczucie nie do opisania.
24.08.2017
26.07.2017
Pielęgniarstwo
Jest tam kilka sal ćwiczeniowych pielęgniarskich, jakieś laboratorium medycyny transportu, laboratorium badania kierowców itd. Niestety nie wiem co znajduje się w środku.
123
Przepisanie ocen z licencjata to trzeba zobaczyć czy nie było podobnych przedmiotów w programie na 1 stopniu. Jak nie było to prowadzący na pewno wyrażą zgodę, tylko musi być odpowiednia ilość godzin i materiał się pokrywać. A tak to nie będzie problemów.
20.07.2017
18.07.2017
Pielęgniarstwo
Warto czy szukać uczelni medycznych?
Ania
Rozważam podjęcie nauki na Kierunku Administracji II stopnia. Niestacjonarnych Prosze o informację czy jest bardzo ciezko, Z zaliczeniami,jestem osobą pracująca. Czy jest możliwość przepisywanie ocen z licencjata na magistra? Serdecznie dziękuję za podpowiedź.
09.07.2017
03.07.2017
ala
Na psychologii na 3 roku wybieraliśmy specjalizację, ale teraz weszła licencjacka i tam się chyba wybiera na drugim. Na logistyce to chyba najtrudniejsza jest matma.
transport/logistyka
Jak jest na tych kierunkach? Polecacie? Ciężko?
30.06.2017
28.06.2017
PSYCHOLOGIA
jak jest na tej psychologii czy na trzecim roku też się wybiera specjalność czy to jest jak szkoła zawodowa masz być młotkowym i koniec
styp.
Kwoty stypendium zmieniają się chyba co roku, różnice są niewielkie, najlepiej na bieżąco sprawdzać na stronie, powinny być takie informacje, jak nie to w dziekanacie najlepiej pytać
21.05.2017
19.05.2017
5622
wykładowcy są ściągnięci chyba ze wszystkich lubelskich uczelni
stypendia
czytam o stypendiach, trochę z niedowierzaniem, że ponad 7 mln rozdysponowali , no ale ok. Ja mam pytanie: kto dostaje takie stypendium, jaki dochód musi być na osobe w rodzinie?
29.04.2017
29.04.2017
Adi
Studiuję informatykę na WSEI i jestem bardzo zadowolony. Początkowo każdy mi odradzał prywatną uczelnię, ponieważ zależy im głównie na pieniądzach, a co za tym idzie, utrzymują studentów na siłę, ale to nieprawda. Poziom jest naprawdę zadowalający, ogólnie atmosfera na uczelni pozytywna, z tego co wiem, to szkoła oceniana pozytywnie przez pracodawców...
psychologia
teraz chyba nigdzie nie ma problemu z dostaniem się także o to raczej nie musisz się obawiać, szkoły potrzebują studentów, bez nich by upadły
21.02.2017
17.12.2016
ZP
Prywatna ale bardzo dobra, ja jestem zadowolona. Dokładnie to czego się spodziewałam. Jestem na zdrowiu publicznym.
Maja
To jest uczelnia prywatna czyli jak to określiła Twoja nauczycielka to są płatne studia.
10.12.2016
06.11.2016
Łucja
Mam dwa pytania. Pierwsze, moja nauczycielka powiedziała mi, że "to są płatne studia", wydaje mi się że jest to normalna uczelnia jak każda inna. A drugie czy mógłby mi ktoś powiedzieć o psychologii na WSI, np. czy trudno jest się dostać, jacy są wykładowcy, o atmosferze itp. Byłabym bardzo wdzięczna.
pyt. o stypenium 1000 zł
czy ktoś z Was wybrał studia na specjalności Programista–operator centrów obróbkowych CNC na kierunku Mechanika i Budowa Maszyn, gdzie podają że każdy na drugim semestrze otrzyma stypendium 1000 zł??? Czy to jest zapisane w umowie na naukę? I czy dalej na cały czas studiów jest to stypendium? czy tylko w tym drugim semenstrze?
15.08.2016
10.08.2016
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
ania06
A jak jest z pielęgniarstwem na Wseii? Jak poziom? Wybieram sie od października i chciałabym się czegoś dowiedzieć ;)
15.07.2016
03.07.2016
Mary
Witam, czy może mi ktoś dać znać jak jest na ekonomii..dokładnie II stopień- magister..?? Wybieram się od pażdziernika i proszę napiszcie czy bardzo ciężko..:):) Dzięki wszystkim!!
Ania
Robiłam dwa kierunki jednocześnie na UMCS i WSEI jeśli mam porównać to na WSEI student jest traktowany o wiele lepiej. Jeśli chodzi o wiedzę i poziom na obu uczelniach jest bardzo dobry. Wyjątek stanową studenci, jedni chcą się czegoś nauczyć inni nie. Najlepsi są Ci którzy przenoszą się z WSEI twierdząc że tam się niczego nie nauczą a tak naprawdę ich oczekiwania były inne hehe myśląc że wystarczy być i zapłacić a wiedza była dla nich obca .... Jeśli ktoś ma pustostan to każda uczelnia będzie wielką zagadką.
20.05.2016
25.04.2016
pytanko
Kto studiował tutaj LOgistyke albo Transport i mógłby się wypowiedzieć na temat tych kieunków, jak jest? Pytanie nr. 2. Jesli nie w WSEiI to gdzie na Logistykę najleiej? Macie jakieś rozeznanie, porównanie?
Elżbieta
na 2 miesiące przed obroną, mój promotor został usunięty z uczelni a nas jako studentów nikt nie raczył nawet poinformować!!!! wymagają opłaty w terminie - inaczej brak dostępu do wirtualnego dziekanatu i e-learningu. Niestety nie działą to w drugą stronę - już 2 miesiące czekamy na materiały do modułu i nikt nie kwapi się ich wstawić na platformę ! Jeżeli profesora - wybitnego traktuje się w taki sposób, to co my biedni studenci możemy wymagać od władz uczelni ???
12.04.2016
27.02.2016
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
jak na psychologii jest?
myślę o psychlogii, chcę się dowiedzieć jak najwięcej o tych studiach w WSEiI w Lublinie, jeśli są tuta studenci tego kierunki to każda informacja jest cenna, jeśli dotyczy programu, poziomu zajęć, specjalności nauczycieli, ogólnie klimatu w szkole.
25.02.2016
24.02.2016
podyplomowe
Czy ktoś robił tutaj studia podyplomowe: Bezpieczeństwo narodowe i zarządzanie kryzysowe? Warto?
Katia
Czy poziom na finansach i rachunkowości jest wysoki? chodzi mi o to czy może być problem ze zdaniem? co myslicie o tym kierunku?
08.09.2015
14.07.2015
NOGAL
Strona uczelni piękna, przyjazność wielka, ale jak przychodzi do końca, to albo problem z przeliczeniem płatności za studia- przy przeniesieniu z innej uczelni wyraźnie zaznaczyli że obniżą opłatę to co już zaliczone na uczelni z której się przenosisz, a o wyniku na dyplom można się dopiero dowiedzieć po otrzymaniu dyplomu- bo na egzaminie mówią zupełnie coś innego. Pod płaszczem uprzejmości kryje się zupełnie coś innego.Nie polecam. Ale wybór i pieniądze Wasze
Ant
Czy jest to trudne studia na Mechanika i budowa maszyn, który poziomie i które powinny iść specjalności?
15.06.2015
02.06.2015
kami
Dodam jeszcze że osoby mające rodziny i pracujące mają wiele możliwości zdobycia stypendiów socjalnych ( 600 zł na miesiąc) czy z faktu urodzenia dziecka. Czesne można rozłożyć na raty tylko trzeba napisać podanie i go dopilnować bo Panie w dziekanacie jak to ktoś napisał są badzo zakręcone ( oczywiście pozytywnie) z pozdrowieniami dla Pań z Obsługi Studenta :) Po prostu jest tylu studentów i obcokrajowców że widząc jak pracują było mi ich naprawdę szkoda.. Kiedy one piją kawę to ja nie wiem :)
Kami
Do Adam7: Jeżeli chodzi o matematykę to jest trudna, chodż idzie się wszystkiego nauczyć. Studiując ekonomię to informatycy mieli z nami bardzo dużo zajęć tych matematycznych, oczywiście mówię o wykładach bo ćwiczenia są w małych grupach ( 15 -25osobowych) . Na pierwszym roku macie matematykę tylko taką dość rozbudowaną, całki, macierze itp. Na drugim jest statystyka, badania statystyczne, a na 3 coś w podobie do ekonometrii :)
02.06.2015
02.06.2015
karolina
Nie wiem kto pisał ten komentarz ale wcale nie chodzi tu o papierek. Jestem absolwentką tej szkoły i nie miałam nigdy problemu ze znalezieniem pracy czy praktyk jeśli studiowałam mówiąc gdzie studiuje. Papierek nie jest wcale tak łatwo zdobyć, wykładowcy z WSEI pracują także na UMCS a nawet na UW, czy KUL więc nauki jest bardzo dużo, uczelnia jest wyposażona w nowoczesną bibliotekę, nowoczesne sale i aulę, jest dużo fajnych konferencji, badań naukowych, kursów, można zdobyć wiele certyfikatów czy rozpocząć kursy z angielskiego na różnym poziomie. Wykładowcy są naprawdę wymagający: czasami z niektórych przedmiotów zaliczenie rozpoczyna się od 65 %, a na niektórych egzamin można zaliczyć na 60 % ale oprócz tego trzeba zrobić obszerną pracę naukową punktowaną na 40 %, więc aby uzyskać ocenę 5 czasem graniczy z cudem :) Polecam wszystkim którzy chcą coś zdobyć i coś wiedzieć. Oczywiście jak ktoś nie chce się nic nauczyć to się i tak nie nauczy czy będzie studiował na WSEI czy UMCS
Adam7
Napiszcie coś proszę o "stopniu trudności " na Informatyce I stopnia, zaocznie. Z punku widzenia osoby pracującej z rodziną. Głównie pytam o przedmioty matematyczne. Nie będę miał za wiele czasu na naukę. Z góry dziękuję za informację.
09.05.2015
06.04.2015
Ewelina
Czy ktoś mógłby napisać coś na temat promotorów na Wydziale Ekonomii?
ga
Nie będę się wypowiadać na temat innych uczelni i porównywać je z WSEI bo studiowałam tylko tu. Początkowo planowałam się przenieść z tej uczelni, jednak zostałam tam do końca. Narzekać nie mogę, z racji bogatej oferty dla studentów. Jak ktoś chce poszerzać swoje horyzonty to ma tam okazję. To co uczelnia ma w swoich laboratoriach jest dla studentów i można z tego śmiało korzystać, i to największy plus tej uczelni.
13.02.2015
25.10.2014
Jan
Ten portal to wielkie nieporozumienie bo gdyby się nim kierować w wyborze uczelni to ta szkoła jest lepsza niż KUL to absurd !!!
jak na psychologii?
pytanie do studentów psychologii mam: jak oceniacie studia tutaj? poziom? wykladowcy? specjalizacje? czy warto?
17.06.2014
05.02.2014
kasia
przepraszaam teraz szkola stara się o przyznanie im zasaz statusu uniwesrytetu.... fakt przez 4 lata jakos sie przeszło, ale łatwo nie było, teraz na ostatnim semesntrze mam dość, ciagle egzaminy itp. do jedenego wykladowcy 3 prace, hello?? ktos ppowie ze placi sie za nic?? babom w dziekanacie nigdy nic sie nie chce, zawsze wszystko w ostatniej chwili, np. w czawartek okolo.15 dowiadujesz sie,ze w piatek jednak masz zjazd i to na 8 hahaha
anita
Ja skończyłam administracje rok temu i znalazłam prace w urzędzie więc w sumie jestem zadowolona. Studiowało się ok, najpierw chodziłam dziennie a potem zaocznie i rzeczywiście widać różnicę. Ale bardzo polecam WSEI. Mój brat tam tez poszedł i tez mu się podoba.
21.01.2014
11.01.2014
Paula
Coś na temat administracji?
aneta
Hej, Moja koleżanka studiuje na psychologii na WSEI i jest bardzo zadowolona. Ma bardzo dużo dodatkowych zajęć praktycznych w różnych placówka jakichś domach dziecka, domach pomocy społecznej itp. Nie wiem jak z innymi kierunkami ale na psychologii to jest raczej wysoki poziom
03.12.2013
20.11.2013
opinie o psychologii
przeglądam sobie stronę uczelni, śliczna jest i naprawdę miło się ja przegląda, no więc czytam piękne okrągłe zdanka, zachęty, pochwały, słodycz bije z akcji stypendium na studentów od kanclerza czy rektora, no i aż wierzyć mi się nie chce: Czy to wszystko jest prawda? Czy są takie uczelnie, gdzie studenci nie narzekaja na bajzel, odwołane zajęcia, wykładowców z PRL-u, i takie tam??? ja planuję studia na psychologii, pewnie będeę próbować najpierw na państwowych, wseii jest w orbicie moich zainteresowań jako ta druga opcja, pytanie: jak jest na psychologii tutaj? bardzo poprosze o wyczerpujące informacje, za które z góry bardzo dziękuję,
beaciara19
szukam osób którzy idą na mgr z ekonomi w tym roku ( II stopień)
10.10.2013
19.09.2013
niedoszły
wysłali wam jakieś potwierdzenie przyjęcia na studia?
gdzie na Administrację?
co sądzicie o Administracji tutaj? czy macie jakieś porównanie z Wyższą Szkołą Przedsiębiorczości i Administracji? ci tutaj - patrze na oferte, są podane specjalności i lista przedmiotów, i nieco wyższa ocena studentow, bo 6,1 punktow, tam szkola z nazwy administracyjna, wypowie się ktoś?
09.08.2013
18.06.2013
loki
a takze bezpieczenstwo wewnetrzne jaki jest poziom
zdrowie publiczne
jak okreslilibyscie poziom trudnosci zdrowia publicznego? czy to sa studia trudne? bp slyszalam opinie, ze zdrowie publiczne, to prawie jak isc na medyczne, co mi sie wydaje bzdura, z opisow wynika, ze to zupelnie cos innego, czego moge sie spodziewac na zajeciach i gdzie najczesciej po studiach pracuja absolwenci?
17.06.2013
18.02.2013
sorry Pika
juz widze, że dziewczyny!!! pozdrawiam, krzysztof
do Pika
malo znam osob, ktore studiuja informe i mowilyby ze to prosty kierunek, albo ze na niskim poziomie, ale szacun - widac, sa wsrod nas jednostki wybitne, to pochwal sie jeszcze, na jaka uczelnie sie przeniosles?(- słaś?, bo nie wiem, czy pisze facet czy dziewczyna?)
18.02.2013
11.02.2013
Pika
Ja nie jestem zadowolona, po roku studiowania na informatyce przeniosłam się na inną uczelnię. Stwierdziłam, że studiuować trzeba po to, żeby się czegos nauczyć, a nie tylko żeby "byc przepchniętym" przez kolejne lata. Niestety na Wsei poziom był bardzo niski, nic się nie nauczyłam.
logistyka na WSEiI
ja chcialbym pojsc na kierunek logistyka, do Lublina mam najblizej, wiec w gre najbardziej wchodzi Lublin, przejrzalem ich strone, informacje sa czytelne, jest program, sa nazwiska wykladowcow, prof i dr, czyli chyba ok, ale i tak chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej od studentow, jak jest trudno, jak wugladakja zaliczenia i pierwsza sesja, ile osob odpada przezd drugim rokiem? szukalem jeszcze, gdzie w Lublinie mozna studiowac logistyke, ale nic mi nie wyszlo, czy jakas inna szkola oferuje jeszcze ten kierunek?
06.02.2013
28.11.2012
upa
kiedy się płaci za studia to wiadomo, że Cię lepiej traktują, że wszystko wygląda inaczej. Musza sie starac, bo im zalezy na studentach, w koncu te uczelnie sa dla nas, jak my chcemy sie uczyc, to oni maja z czego zyc, a to ze boli, jak sie placi - no trudno, taki life. Nawet w panstwiwych uczelniach zaoczniaki bula kase.
Gorycz
Std napisał całą prawdę o tej uczelni. Ty im dobrze płacisz, oni dobrze wymagają. 3 i pół roku zmarnowałem na transporcie w tej uczelni, no i kilkanaście tysięcy. I ciągle tylko pilnują czy czesne zapłaciłeś w terminie.
22.09.2012
19.09.2012
żak /były/
grzywa ma racje, jak ktoś studiował na uczelni państwowej i na wsei to wie że obsługa studenta na wsei jest o niebo lepsza niż na uczelni państwowej, i tu i tu trzeba się uczyć żeby coś osiągnąć, ale na wsei jest podejście bardziej praktyczne
WD*
na zdrowiu publicznym siora mowi, ze jest ok, na bezpieczenstwie nie wiem, chyba za duzego wyboru w lublinie nie masz, to duza szkola, sporo kierunkow, fakt ze misz masz, ale jakas tam marke sobie wypracowali, raczej ludzie mowia pozytywnie
12.09.2012
23.07.2012
a kto studiuje bezpieczeństwo wewnetrzne?
chetnie bym przeczytala cos na temat kierunku bezpieczentwo wewnetrzne, ale nie to co na stronce szkoly, czyli przedmioty, bardziej, jak sa prowadzone zajecia i kto je prowadzi? na ile sa to ludzie z branzy, znajacy sie na rzeczy? kiedy odbywaja sie praktyki i jak przebiegaja? czy szkola je zapewnia studentom i gdzie? w jakich miejsjcach?
w Lublinie chyba w czolowce
w moim odczuciu chyba jedna z najlepszych prywatnych w Lublinie, ja slyszalam dobre opinie o nich, zwlaszcza od znajomej ktora studiuje u nich psychologie, sama sie zastanwiam nad nimi, jesli zabraknie mi punktow na maturze, na razie jeszcze czekam i robie rozezannie w terenie
14.06.2012
14.06.2012
do Marty
starzy maja racje, ale problem polega na ty, ze jak nie masz predyspozycji, to przeciez na budowe maszyn ani ekonomie nie pojdziesz, bo po co? zmarnowane pieniadze tylko, wiec szukaj czegos, co Ci lezy, a z robota???? no coz, moze bedziesz miec szczescie :-)
marta
co sadzicie o zdrowiu publicznym na WSEiI w Lublinie? czy jest sens wybrac taki kierunek? rodzice mi odradzaja, jak wyglada praca w regionie dla absolwentow? oreintujecie sie moze?
28.05.2012
25.04.2012
transport - adam
mysle o kierunku transport, rozwazam WSEiI, kto studiuje ten kierunek i moze napisac cos o studiach i samej uczelni, ale bardziej konkretnie, chcialbym wiedziec ile jest fizyki na pierwszym roku, jak trudne sa to wedlug waszej oceny studia i czy wybor kierunku transport wydaje wam sie dobry, czy nie zalujecie, ze tu studiujecie? z gory dziekueje za komenty
norka
grzywa pewnie dostał w łape za to, żeby reklamować tą uczelnie hehe. Nie jest źle aczkolwiek nie jest tez tak jak grzywa pisze przynajmniej z mojego punktu widzenia.
24.01.2012
12.01.2012
Std
Nonsensy. Dyplomy za kasę, zero poziomu, uczelnia przyjazna chyba tylko dlatego ze zaliczenie masz na friko. Tylko co z tego jak sie z ciebie smieja, że tu studiujesz. Totalna wpadka
ibis
hej, grzywa, czy ty przypadkiem nie robisz reklamy dla WSEiI w Lublinie? może ci za to płacą, że tak ładnie o nich piszesz, co?
08.12.2011
03.06.2011
grzywa~~
z ręką na sercu bardzo, bardzo, bardzo przyjazna studentom uczelnia, z bardzo, bardzo zaangazowanymi ludzmi dbajacymi o wysoki poziom ksztalcenia, potwierdzaja to wyroznienia i rankingi dla Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie i opinie dobre opinie w srodowisku lokalnym o tej placówce, polecam
Ania
Czy to prawda że uczelnia oferuje wysokie stypendia finansowane z środków UE? Jeśli tak to czy łatwo je uzyskać?
25.05.2011
21.05.2011
Ignacy
Uczelnia o szerokich horyzontach. Posiada dobrą bazę dydaktyczną, Oferuje ciekawe praktyki. Bogaty system stypendialny.
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie