• TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (54)
Karpacka Państwowa Uczelnia w Krośnie, KPU Krosno d. PWSZ

Dominika
Co sądzicie o kierunku towaroznawstwo?
01.05.2021
14.04.2021
Adam
Czy oferta na stronie jest wiążąca, czy jakieś zmiany mogą jeszcze być odnośnie tegorocznej rekrutacji?
Karola
Myślę o studiach na energetyce? Co myślicie o tym kierunku? Czy specjalności wybiera się od razu, czy w trakcie studiów? Co warto wybrać?
16.06.2020
14.06.2020
Rosyjski
Czy ktoś wybiera się w tym roku na kierunek "język rosyjski i wiedza o Rosji"?
Czarna 1987
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat Dwu Językowych Studiów dla Tłumaczy? Na jakim poziomie jest drugi język zawansowanym czy podstawowym ?
09.06.2020
19.05.2020
Iza
Interesują mnie studia dwujęzyczne dla tłumaczy. Czy drugi język należy znać na poziomie zaawansowanym, czy podstawowym? Jakie są wymagania w tym zakresie?
Mike
Interesuje mnie energetyka. Czy to trudne studia? Poziom politechniczny?
07.01.2020
09.11.2019
z
Jest tutaj ktoś z mgr zarządzania? może sie wypowiedzieć?
Look7
O ile pierwszy rok to był lajt. To w drugim trzeba się uczyć. MiBM. Co po tej uczelni. Zobaczymy. Polska to nie Stany. Na pewno papier i wiedza tam zdobyta do czegoś się w życiu przyda. Mam taką nadzieję. Zmieniłbym kierunek, się może skończę już to co zacząłem.
04.11.2019
27.10.2019
poszukującakierunku
Co powiecie na temat kierunku pedagogika z późniejszą specjalizacją w psychologii? Słyszałam i dobre i złe opinie, potrafi się wypowiedzieć ktoś obiektywnie? :) Czy psychologia jest "na poziomie" ? :)
Damian
Wydział budownictwa? Ktoś coś wie i się wypowie?
13.10.2019
06.10.2019
look7
Wymagania mają, ale jak ostatnio piszesz gościowi to samo co inni i inni mają 4, a ty 2 ? Nie odpisałem od nich porównałem się po egzaminie. Piszę jeszcze raz, zobaczymy. Mam wrażenie, że specjalnie chce mnie uwa..ć . Obym się mylił. Fakt uczyć się trzeba, ale, żeby jeszcze sprawiedliwie oceniali.
Bart
No cóż chcesz studiować musisz być ogarnięty niestety, ale wymagania mają wbrew temu co niektórzy piszą. Przyszedłeś na studia, a nie przyjechales na wakacje później żale jak to zle i poziom nie taki jakbys miał dobre oceny i łeb na karku to byś głupot nie pisał
04.10.2019
12.09.2019
Look7
Trzeba się uczyć i tyle. Uczelnia jak uczelnia. Na plus niewielka odległość jak ktoś mieszka w okolicy. Nieźle wyposażone pracownie. Przystępni nauczyciele. Pewnie bardziej kameralnie i lepszy kontakt z prowadzącym niż na dużych uczelniach. Tak mi się wydaje.
Look7
Jeszcze jedno moje przemyślenie, akurat studiuję MiBM. Mechanikę i Budowę Maszyn, Choć moje zainteresowania są szerokie i wykraczają daleko poza ten zakres. Oczywiście to są studia inżynierskie i taki program musi być realizowany, Choć niektóre przedmioty i zagadnienia są na poziomie podstawówki. No, ale mniejsza o to. Niektóre za to bardzo inżynierskie. Całki, różniczki i te sprawy. Ja już kiedyś studiowałem, więc wiedziałem czego się spodziewać. Zaskoczył mnie jednak niski poziom nauczania i programu z niektórych przedmiotów. Z niektórych jak matematyka na przykład było bardzo ok. I pani ucząca tego przedmiotu też ogarnięta, żeby na podobnym poziomie były wszystkie pozostałe to by było super. Profesjonalizm poparty z dobrym kontaktem ze studentami. Jeszcze może kilku było takich prowadzących, ale jak mówię pół na pół mniej więcej. Wiadomo to nie zawodówka, acz od PWSZ-tu może bym tego oczekiwał. Dodatkowe kursy w atrakcyjnych cenach. Np. kurs spawania, czy obsługi jakiś maszyn. Wiem to można zrobić na własną rękę, ale jednak w takiej szkole skoro się płaci niemałe pieniądze za semestr. Dużo ludzi idzie do takich szkół by zdobyć zawód. Niekoniecznie być inżynierami, choć taki tytuł uprawnia do wykonywania tego zawodu i wymagania niektórych nauczycieli są wysokie. Część może chce poszerzyć swoje informacje i wiedzę wyniesioną z Technikum, część chce się nauczyć czegoś nowego. Zdobyć nowe kwalifikacje. Techników dla dorosłych nie ma. Przynajmniej nie w takim Krośnie, a i w większych miastach z tym różnie, bo są przeważnie w jakiś pseudo szkołach, a nie na przykład przy państwowych szkołach średnich. Ja z początku chciałem iść do technikum jakiegoś dla dorosłych, bo dla mnie liczy się strona praktyczna zawodu. Teraz jednak trochę zmieniłem zdanie studiując i widzę, że teoria też jest ważna. A przedmioty inżynierskie trzeba jakoś zaliczyć. Może to się też przyda. Byle niektórzy nauczyciele nie mieli przesadnej spiny na tym punkcie. Mam problem z jednym, ale może sobie poradzę. Uważa chyba, że mam kasę na warunek 🤗.
12.09.2019
11.09.2019
Look7
Ogólnie to powiem tak. Można się czegoś nauczyć i gdyby nie był mi potrzebny papier to bym tam nie szedł, albo było by mnie stać i miałbym czas studiować w innym ośrodku. Na plus kameralny tok nauki, raczej mało studentów, małe grupy, choć może zależy od roku. To mi się podoba można się dobrze poznać z wykładowcami, bo większość jest z tego regionu jak i studenci. Na minus ? Już we wcześniejszych moich postach coś napisałem. Ogólnie lubię się uczyć nowych rzeczy i moim zdaniem na PWSZ w Krośnie nie jest źle, acz sporo minusów dostrzegam. Patrząc na przedmioty zawodowe. Różnie z tym bywa. Z poziomu jestem średnio zadowolony 3+. Z niektórych rzeczy wiem więcej od wykładowców, ale nie chcę się za bardzo wychylać. Nie wiem, czy to skończę. Może zmienię uczelnię. Na plus jest to, że mam blisko i na tym plusy się chyba kończą i podejście niektórych wykładowców i asystentów bardzo dobre. Niektórych.
Look7
Ogólnie to powiem tak. Można się czegoś nauczyć i gdyby nie był mi potrzebny papier to bym tam nie szedł, albo było by mnie stać i miałbym czas studiować w innym ośrodku. Na plus kameralny tok nauki, raczej mało studentów, małe grupy, choć może zależy od roku. To mi się podoba można się dobrze poznać z wykładowcami, bo większość jest z tego regionu jak i studenci. Na minus ? Już we wcześniejszych moich postach coś napisałem. Ogólnie lubię się uczyć nowych rzeczy i moim zdaniem na PWSZ w Krośnie nie jest źle, acz sporo minusów dostrzegam. Patrząc na przedmioty zawodowe. Różnie z tym bywa. Z poziomu jestem średnio zadowolony 3+. Z niektórych rzeczy wiem więcej od wykładowców, ale nie chcę się za bardzo wychylać. Nie wiem, czy to skończę. Może zmienię uczelnię. Na plus jest to, że mam blisko i na tym plusy się chyba kończą i podejście niektórych wykładowców i asystentów bardzo dobre. Niektórych.
11.09.2019
23.07.2019
Halo
Czy ktoś się wypowie o Filologii Angielskiej? Czy jest trudno?
były student
Miałem nieszczęście spędzić tam kilka lat. Przeklinam dzień w którym po raz pierwszy przekroczyłem bramę tej uczelni. Jedyna osoba którą miło wspominam to woźny, resztę jak Tuwim w swoim sławetnym wierszu pominę przez litość. Powiem krótko strata czasu, życia i (niemałych) pieniędzy, a po skończeniu tego dziadostwa brak jakichkolwiek perspektyw (niezależnie od skończonego kierunku). Forsę którą mielibyście utopić w studiowanie na PWSZ lepiej przeznaczcie na jakiś sensowny kurs, choćby prawo jazdy C+E albo D- po tym przynajmniej są jakieś perspektywy. Trzymać się z daleka
09.07.2019
01.05.2019
Studentka filologii
Nie polecam. Lepiej od razu startować na renomowana uczelnię i na sensowny kierunek. Filologia rosyjska to była strata czasu, zdrowia, energii, a teraz depresja bo nie ma pracy i do tego szeroka opinia jaka to pseudo uczelnia.
Look7
Do Mechanika. Studiuję jeszcze to. Dopiero II semestr. Zależy od liczby ludzi na roku i co będą chcieli wybrać. U mnie jak na razie większość chce Projektowanie w środowisku wirtualnym i mechatronikę. Co do poziomu trudno określić nie mam porównania, ale niektórzy wykładowcy spoko. Duża wiedza i potrafią przekazać. Studia polegają na samodzielnym zdobywaniu wiedzy. Ja się lubię sam uczyć czasami tych rzeczy co mnie interesują, a tu musisz się uczyć to co ci każą. Mechanika na poziomie inżyniera to trochę liczenia, ale też teorii. Powinno być dużo praktyki i trochę jest. Nieźle wyposażone laboratoria.
15.03.2019
13.02.2019
Mechanik
Rozważam Wybranie Pwsz na kierunku mechaniki lotniczej zaocznie. Ktoś studiował albo ma coś do powiedzenia? Jakieś opinie o poziomie czy ogólnie warunkach
fa
oczywiscie wf najwazniejszy na humanie... i nabijanie godzin niepotrzebnymi wykladami !!! zajecia w milionie miejsc na raz, 3 kampusy, jezdzenie w ta i z powrotem, bez wlasnego samochodu ciezka sprawa.
05.02.2019
05.02.2019
studentka
studiowalam pol roku na filologii angielskiej i z zalem musze przyznac ze stracilam swoj czas. idziesz na angielski, wciskaja na sile lektorat z niemieckiego jako obowiazkowy przedmiot.. malo tego specjalizacje wybierasz na drugim roku, niby sa 3 do wyboru ale jest cos takiego jak grupa 26+ i jesli oni wybiora sobie jedna specjalizacje to inni studenci nie moga jej juz brac... jaki w tym sens? jesli chodzi o wykladowcow to jednym slowem dziecinada, pani a.h. od uoe zachowuje sie jakby uczyla dzieci w przedszkolu a nie studentow.
Inżynieria środowiska
Nie polecam kierunku: Inżynieria środowiska studia niestacjonarne. Ta szkółka ma co roku problem, aby uzbierać 1 gr. ćwiczeniową. Zapisując się na te studia nie masz pewności czy kierunek bedzie otworzony czy w czasie studiów z powodu małej ilości studentów nie zlikwidują go. A nastawienie wykładowców do studentów nie jest najlepsze.
14.12.2018
08.12.2018
Ciekawyswiata
Może ktoś powiedzieć o doświadczeniach na kierunku Inżynieria Środowiska w trybie niestacjonarnym. Czy jest bardzo ciężko ? Jakie jest nastawienie wykładowcow do studentów? Ogólnie o odczuciach na tym kierunku
Look7
Moim zdaniem uczelnia ma wiele do zaoferowania. Studiowałem kiedyś Informatykę i teraz Budowa Maszyn. Za studenta nikt się nie nauczy. Nauczyciele raczej fachowi, wytłumaczą i w większości przyjaźni. Wymagania mają, a jak się pracuje to czasem ciężko pogodzić studia z pracą, a na dziennych wiem z doświadczenia, że połowa i tak się nie uczy, a poszła tam, bo nie wiedziała co dalej. Moim zdaniem uczelnia ok. Jak ktoś chce to się dużo nauczy na takiej uczelni. Jak ktoś chce mieć prestiż niech idzie na AGH, ale tam na prawdę trzeba się uczyć.
25.11.2018
06.11.2018
Alicja
Co sądzicie o zielarstwie? Bo jestem zainteresowana tym kierunkiem
Absolwent
Odradzam studiowanie w PWSZ Krosno.Bardzo niski poziom nauczania, szczególnie na kierunku: Inżynieria środowiska. Po ukończeniu tych studiów brak pracy, szkoda czasu. Pani kierownik bardzo złośliwa i mściwa, jak ktoś jej podpadnie, wyżywa się na studencie. Stwarza pozory że coś umie, a w rzeczywistości nic nie wie.Ma problem z wysławianiem się, mówi gwarą wiejską. Tacy ludzie nie powinni być na takim stanowisko jakim jest kierownik zakładu.
19.08.2018
15.07.2018
Paulina
studiowałam tam kierunek inżynierski przez 1 rok po tym uznałam że szkoda mojego czasu tak niski poziom... bez żadnego wysiłku ani nauki jakiejkolwiek można zdać na 5 wszystko. wykładowcy robią wrażenie że bardziej im zależy na sympatii studentów n iż na tym by od nich czegokolwiek wymagać.... w sumie dziś nawet żałuję bo była bym inżynierem bez wysiłku ale ambicja wzięła górę.
Bars
Hej jak wasze opinie na informatyce ?
18.05.2018
10.08.2017
Beatrice
Nie wiem jak jest obecnie bo studia skończyłam tam już 10 lat temu, ale tak złego doświadczenia ze studiami nie miałam nigdzie, a studia kończyłam też na innych uniwersytetach. Powinnam powiedzieć, że właściwie nigdzie nie miałam złych doświadczeń, oprócz Krosna... Studiowałam na kierunku filologia angielska i niestety większość wykładowców, tych z Krosna i jeden ze Słowacji prezentują bardzo niski poziom i po prostu brak im profesjonalizmu. Nie wyobrażam sobie jak można pozwolić sobie na niegrzeczne, a nawet chamskie zwracanie się do studentów, mszczenie się, nie odpowiadanie na pytania itp. Po anonimowej ankiecie wśród studentów wezwała nas jedna z pań wykładajacych, aby na nas nakrzyczeć z pretensjami. Okazało się, że ktoś napisał, że na jej wykładach z historii nigdy nie mamy żadnych pomocy, ani nie widzieliśmy mapy, co akurat było prawdą. Pani jednak miała pretensje do nas, że ktoś napisał prawdę. Oczywiście nikt poza jedną osobą (czy dwoma) nie zdał u pani egzaminu. Sama dziwię się, że nie zgłosiliśmy skarg na takie zachowania, ale ciągle byliśmy zastraszani, że "odpadniemy" ze studiów. Takie studia powinno się zamykać!
pielegniarstwo
Jeżeli chodzi o ten kierunek na PWSZ to średnio prestiżowa, ale na tym kierunku i tak nie ma to większego znaczenia. Prace w tym zawodzie można znaleźć dość łatwo, problemy są z płacami dla pielęgniarek. Bardzo duża ilośc bo prawie 5 tys godzin praktyk- 4840h (BEZPŁATNYCH!!) wychodzi to ok 12 miesięcy PRACY za darmo w toku kształcenia. wstawanie o 5 rano żeby dojechać, bez zwrotu kosztów dojazdu, a są to placówki w Krośnie jak i okolicach ( np.Rymanów). Poziom kształcenia praktycznego oceniam jako średni minus .6 godzin praktyk to najczesciej na dzień dobry brudna robota - mycie pacjentów pampersy,pampersy pampersy,pampersy, kał , ślina, krew, mocz ciągła ekspozycja na ew choroby.potem ew. składanie ligniny ,mycie szafek,bieganie do laboratorium, administracji,apteki, z pacjentem na badania. W ciągu 3,5 lat studiów zakładałam wenflon AŻ UWAGA 2 razy!!!! Prowadzący zajęcia nie chcą brać odpowiedzialności za ew. roszczenia ze strony pacjenta więc w szpitalu nie można praktykować ! Większośc wychodzi z założenia "siedzcie cicho i niczego nie dotykajcie" i "pobierania krwi nauczycie się w pracy" tudzież opowiadanie bajek o powołaniu. PIelęgniarki na oddziale często mają więcej do rządzenia studentami niż osoba prowadząca zajęcia - studenci nie idą na przerwę bo zawsze jest JESZCZE coś do zrobienia. Środowisko pielęgniarek pracujących dość nieprzychylnie nastawione do studentów, "uczennice" są do tego żeby nimi pomiatać .Jeżeli chodzi o sekretariat to akurat plus bo sekretarka może nie zawsze jest miła ale zawsze stara się pomóc i doradzić. Kształcenie teoretyczne to głownie slajdy kadra dość prestiżowa bo głownie Profesorowie z Krakowa i Warszawy. MInus to 3,5 letni tok kształcenia gdzie wszędzie jest 3 lata (rok w plecy jeżlei ktoś wybiera się na magisterke). Wywieszony rozkład zajęć zmieni się jeszcze minimum 3 razy nie można sobie niczego zaplanować, wszelkie spotkania nawet te dodatkowe(inauguracja roku akademickiego) są OBOWIĄZKOWE dla wyrobienia frekwencji ciągłe strasznie wydumanymi konsekwencjami jak w przedszkolu. Na wyjazd na Erasmusa nie ma raczej co liczyć bo koordynator kształcenia nie chce uznać odrabianych tam praktyk a tutaj nie ma czasu ich odrobić. Stypendia chaniebnie niskie przy bardzo niskich progach dochodowych mało kto się łapie. Poziom wymagań dla średnio rozgarniętej małpy.
23.09.2016
21.10.2015
TiR
a jak jest na kierunku Turystyka i Rekreacja??? czy moga się wypowiedzec studenci tego Wydziału? jak wygladaja praktyki, staże, wyjazdy terenowe? jesteście zadowoleni?
pedagogika - opinie
a jak jest na kierunku Pedagogika? kto prowadzi zajęcia? skąd są wykladowcy? jak wygląda sytuacja ze specjalnościami? gdzie idziecie dalej po licencjacie?
17.06.2015
25.05.2015
juhas
co powiecie o informatyce tutaj??? iść czy nie? gdzie polecacie?
miszczu
taak to prawda, że nikt się nie pouczy za nikogo i roboty nie odwali, ale jaki jest sens wysyłania tysiąca maili i slajdów? to bardziej studia przez internet..jakoś niektórzy wykładowcy potrafią wytłumaczyć, powiedzieć co i jak po kolei, czym się co je, ale w Krośnie jest ich garść. Reszta to slajdy i bajoo nie ważne co dany symbol znaczy-MASZ go umieć
27.02.2014
25.02.2014
studentka budownictwa
BO leży i matma też,ale jeżeli 90% zaocznych kupuje prawie wszystkie projekty to niech się nie dziwią,że ta szkoła ich niczego nie nauczy,bo niby jak?Jak wybraliście taki,a nie inny kierunek to się uczcie,bo nawet najlepszy wykładowca nie odwali za was tej roboty ! To są studia nie szkoła średnia,w której zresztą też się trzeba dużo uczyć jak się chce coś wiedzieć,
studentka budownictwa
Jak to wykładowcy z PRz mówią : Wy tu przyszliście studiować,a studiowanie polega na uczeniu się samemu,oni nam mogą wyjaśnić to czego nie rozumiemy.Jeżeli wybraliśmy taki,a nie inny kierunek to znaczy,że nas interesuje i że sami chcemy poszerzać naszą wiedze w tym temacie,Jeżeli ktoś myśli,że idąc na studia wyłożą mu kawę na ławę i kompletnie nic nie będzie musiał robić sam to życzę powodzenia na jakąkolwiek uczelnie by nie poszedł.Na PWSZ w Krośnie jest bardzo wysoki poziom,fakt jak ktoś napisał B
25.02.2014
23.02.2014
studiujący
Bardzo źle oceniam tą "uczelnię" i odradzam studiowania...nie wiem jak na innych instytutach ale instytut techniczny a konkretnie informatyka, wygląda tak: nudne monotonne wykłady, dużo zajęć, wykładowcy wysyłają na maila lub zamieszczają na swoich stronach tysiąca slajdów (tak tak TYSIĄCE) i każą się nauczyć, nie ważne że to nie przydatne, nie ważne że nikt nie umie...to całe studia w Krośnie...na uczelni tylko paru wykładowców potrafi coś nauczyć, reszta to rzuci slajdy i się uczcie, albo jeszcze inni tylko podadzą zagadnienia i trzeba samemu wszystko a oni tylko oceniają i wymagają...szkoda nerwów i czasu bo nikt się nic nie nauczy, a papierek pwszu jest g..wart
Piotr
oceniam tą uczelnie bardzo nisko. PWSZ w Krośnie (Turaszówka) ma sporo do zaoferowania ,ale jak traktuje studentów a zwłaszcza zaocznych to głowa boli. Zaoczni powinni mieć zajęcia sobota -niedziela a wymagają żeby przyjezdzać w piątki a i zaliczenia , egzaminy też są w tygodniu ,czy oni nie wiedzą że studenci zaoczni pracują i nie ma możliwości być w tygodniu ,przecież jak bym mógł przyjezdzać to bym wybrał studia dzienne a nie zaoczne. Kadra to zależy? bo są tacy że wydają sie być w porządku a potem na samym końcu sprawiają problemy i mają cie gdzieś , a zwłaszcza na trzecim roku jak już wszystko zapłacisz to trzeba chodzić i prosić! jeden wielki młyn. Uważam ze to nie jest uczelnia na poziomie to jest szkółka ,studiowałem na innych i jest całkiem inaczej zwracają sie do ciebie z szacunkiem czy to pierwszy rok czy trzeci i można szybko i sprawnie bez nerwów załatwić wszystko. odradzam . Polecam Uniwersytet w Rzeszowie studiowałem i jest ok. pozdrawiam
25.10.2013
20.10.2013
Martyna
Uważam, że ocenianie tej uczelni nisko, bo jest 'pewueszetem' nie jest sprawiedliwe. Uczelnia ma naprawdę sporo do zaoferowania, kadra jest przyzwoita (spora część dojeżdża z uniwersytetów w Krakowie i Rzeszowie), są duże możliwości wyjechania na wymianę w ramach programu Erasmus, szkoła ma dobrą bazę lokalową i system stypendiów. Na poziom też nie narzekam - oczywiście, jak ktoś myśli, że 'nauka' polega na tym, że na zajęciach wtłacza się wiedzę do głowy a potem człowiek nie musi robić już nic, to pewnie, że będzie narzekał. Ja uczę się sporo i jestem zadowolona z prowadzących zajęcia. Widać, że im zależy. Studiuję w Instytucie Humanistycznym, i wypowiadam się tylko na jego temat, nie wiem, jak jest na Poliechnicznym na przykład, ale mam nadzieję, że nie tak tragicznie, jak piszecie.Pozdrowienia!
studentt
Jeśli chodzi o poziom nauczania na tej "uczelni" to można go tak po szkolnemu ocenić na 3, natomiast jeśli chodzi o jakąkolwiek organizacje, stosunek większości pracowników do studentów oraz to jak studenci są tu traktowani to jest to poniżej wszelkiej krytyki. Przykładowo ostatnio w sobotę wieczorem uczelnia podała info że w najbliższy poniedziałek odbędą się zaliczenia z praktyk.. co z tego że zaliczenia miały się odbyć końcem września i większość studentów nie ma jeszcze odbytych praktyk lub powyjeżdżała na wakacje.. jaśniepaństwa "profesorów" to nie interesuje. Przychodzi się na 8.00 na zajęcia po to tylko żeby przesiedzieć do 14-15 na korytarzach bo zajęcia po kolei są odwoływane. Student jest tu traktowany dosłownie jak towar w sklepie, uczelni zależy tylko na tym żeby ją reklamował. Ogólnie nie polecam.
07.09.2013
05.09.2013
ktos
zostalo mi pol roku do obrony inz budownictwa na tej uczelni i powiem jedno, przedmioty typowo zawodowe czyt: konst. metalowe, betonowe, drewniane, mechanika budowli, fizyka budowli sa na bardzo dorbym poziomie. Wykladowcy sa wymagajacy i potrafia nauczyc, ale zastrzezenia mam do przedmiotow podstawowych typu materialy budowlane, b udownictwo ogolne, matematyka- poziom zerowy i jak sam sie czegos nie nauczysz to nic na ten temat nie bedziesz wiedzial. Uwazam, ze uczelnia nie jest najgorsza czy fatalna, ale do wysmienitych tez nie nalezy. Ja jestem nawet zadowolona, pomijajac fakt, ze sekretariat, dziekanat i dowiedzenie sie czegokolwiek to jest porazka.
Juziu
Jeśli chodzi o tą uczelnie to zależy, jeśli chcesz iść na studia po to by studiować polecam lecz jeśli po to by się czegoś nauczyć odradzam i to STANOWCZO !! poziom zerowy.... aby przejść wystarczy trochę zaangażowania w trakcie sesji w przygotowanie ściąg i projektów które można spokojnie ściągnąć z neta lub skopiować od kogoś. PATOLOGIA NIE UCZELNIA. Jestem na 3 roku na informatyce i strasznie żałuję że tam poszedłem.... STANOWCZO ODRADZAM !!!!!
31.07.2013
18.06.2013
numa
stypendia ogromne socjalne i za wyniki w nauce i mieszkaniowe i zapomogi nawet przy urodzenia dziecka (pise wszystko z doswiadczenia-wlasnie sie bronie) latwo je dostac.wystarczy minimum wysilku jezeli chodzi o nauke.jezeli zobacza ze sie starasz dokonca nie masz sie o co martwic a jezeli olewasz... tez raczej zdasz:)
Iga
Czy istnieje jakaś pomoc dla studentów Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Krośnie? Jakieś stypendia, domy studenckie, dofinansowania? Nie stać mnie na wynajęcie mieszkania czy dojazdy codziennie na uczelnię. Powiedzcie jak to wygląda.
08.05.2013
13.03.2013
towaroznawstwo
interesuje mnie wszystko na temat kierunku towaroznawstwo, podrzuccie od siebie, co i jak?
Beata
Co jeszcze możecie powiedzieć na temat studiów w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Krośnie? Jacy są wykładowcy, jacy ludzie się tam uczą? Czy łatwo jest zdać egzaminy, ciężko się tu uczy? Chcę wiedzieć wszystko :P Chodzi mi głównie o Instytut Politechniczny, o kierunek Inżynieria Środowiska :)
13.02.2013
31.01.2013
krystian
Wcale nie jest tak źle :) uczelnia to uczelnia, zawsze można się czegoś nauczyć, gdziekolwiek się jest. ja tu studiowałem i jestem zadowolony, mam teraz satysfakcjonującą pracę więc jak widać nie trzeba studiować w Warszawie, żeby wieść godne życie ;)
child
Ja generalnie nie lubię PWSZ-ów, kojarzą mi się z niskim poziomem i takimi średnimi uczelniami... Poza tym ja wolę duże miasta i wychodzę z założenia, że studiując np. w Warszawie zdobędziesz więcej wiedzy, doświadczenia, a w przyszłości znajdziesz satysfakcjonującą pracę. Dlatego nie podoba mi się wizja studiowania na PWSZ w Krośnie
14.11.2012
03.10.2012
ziomal
ja wam powiem, jak jest na Wydziale Politechnicznym, bo wkrotce bede mial rozeznanie jako student, ogarne co i jak, powesze, poogladam i napisze o informie,
enek
Generalnie rzecz biorąc sam prestiż PWSZ moim zdaniem nie daje możliwości postawienia 10, aczkolwiek to moja subiektywna opinia. W Krośnie jest pewnie podobnie do innych PWSZ, także jak nikt nie odpowiada, spróbuj zapytać o motywację do oceny w innych wątkach. Pozdrawiam
29.05.2012
02.06.2011
Bogunia
jak nalezy rozumiec ocene 4,9 dla pwsz? bo wydaje mi sie ze to jest nieduzo, a ja uwazam ze to jest dobra uczelnia, czy moglyby sie wypowiedziec osoby, ktore ja ocenialy? moze cos sczegolnie szwankuje w tej szkole, tylko chcialabym wiedziec, co?
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Politechnika Gdańska