• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (340)
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, WSB Wrocław

Weronika
Zastanawiam się nad studiowaniem grafiki komputerowej, ktoś studiuje? Jaki jest poziom? Jak wyglądają zajęcia? (Wrocław)
12.05.2021
08.05.2021
Ania
Zastanawiam się nad studiowaniem kierunku finanse i rachunkowość. Może ktoś się wypowiedzieć jak jest? Czy warto? Lepiej WSB czy WSH? Dodam, że mam spore trudności z j. ang. Jak wyglądają zaliczenia na tym kierunku z j. ang?
Arek
To może napisze jak wygląda studiowanie na germanistyce zaocznej od podstaw. Studiuję na drugim semestrze i nie oceniam tych studiów źle. Oczywiście praktycznie od początku uczymy się zdalnie co nie jest komfortowe, ale jednak jest to możliwe. Jeżeli ktoś faktycznie startuje od zera, to może mu być ciężko, bo jest dużo materiału w krótkim czasie do przerobienia, ale myślę, że osoby prowadzące byłyby w stanie pomóc w tym zakresie. Program odbiega sporo od tego, który jest na uniwersytecie, ale na WSB jest to kierunek praktyczny i faktycznie już od pierwszego semestru są zajęcia z języka w IT i w biznesie. Jest tu mniej godzin przedmiotów czysto akademickich (historia, kultura, literatura), a więcej praktycznych z zakresu specjalizacji. Trochę szkoda, że nie ma osobnych zajęć z słuchania ze zrozumieniem, ale prowadzący starają się to nadrobić na innych przedmiotach. Na dwóch pierwszych semestrach rozmawiamy sporo po polsku, ale podobno od trzeciego semestru ma to być już komunikacja tylko po niemiecku. No zobaczymy jak to będzie wyglądać. A co do innych działów, to biblioteka jest nieźle wyposażona, więc nie trzeba kupować książek, bo są trochę drogie (ale za to fajne). Dziekanat jest całkiem pomocny i szybko odpowiada na mile.
04.05.2021
02.05.2021
lol
Kiedy zostanie wprowadzona filologia angielska w Warszawie?
Jamka
Lepiej iść na zarządzanie niestacjonarne na WSB czy UE? Czy ktoś wypowiedziałby się o zarządzaniu na wsb? Warto czy lepiej ekonomiczny?
30.04.2021
29.04.2021
WSB
odpowiedź dla Mariusz z dnia 21.04.2021
Proszę skontaktować się z naszym Biurem ds. Osób z Niepełnosprawnością - tam na pewno uzyska Pan informacje nt. różnych możliwości studiowania na naszej uczelni. Pozwoliłam sobie już przekazać Pańskie zapytanie, więc pracownicy BON będą czekać na kontakt z Pana strony. BON Tel.: 71 376 23 77 E-mail: bon@wsb.wroclaw.pl
Mariusz
Czy jest moz)liwość zaliczenia wszystkich przedmiotów na kierunku prawo w biznesie e mi eksternistycznie tj ios jak mam drugi stopień niepełnosprawnosci?
21.04.2021
19.04.2021
Krzysiek
Witam. Od ilu lat na WSB jest wykładany kierunek "Zarządzanie produkcją" ?
Ola
Hej, zastanawiam się nad studiowaniem zaocznie zarządzania na wsb. Czy byłby ktoś kto mógłby opisać jak ten kierunek dokładnie wygląda? Atmosfera, trudność zaliczenia przedmiotów, na co głównie zwracają uwagę, itp?
29.03.2021
13.02.2021
Magda
Hej, a czy ktoś może się wypowiedzieć na temat filologii norweskiej? Jaki poziom, jakie podejście do studentów i atmosfera?
Nina
Studiowałam przez pół roku filologie angielską i serdecznie odradzam komukolwiek, kto ma nadzieje, że rozwinie swoje zdolności i poszerzy wiedzę. Szkoła BARDZO niewymagająca, nie musisz robić właściwie nic. Prowadzący zajęcia byli bardzo mili, ale niestety poziom tragicznie niski. Brak jakiejkolwiek motywacji do nauki, uczelnia nastawiona raczej na ludzi ze wschodu, patrząc na to, że Polaków w grupie była garstka, a w samym kampusie ciężko usłyszeć język polski. Po pół roku nauki umiałam tyle co wcześniej i moje umiejętności językowe w żaden sposób się nie polepszyły. Odradzam komukolwiek, kto liczy na to, że poczuje się jak student i komukolwiek kto liczy na to, że dowie się czegoś więcej i polepszy się jego poziom języka. To nie jest TO miejsce :)
12.02.2021
14.01.2021
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Ola z dnia 14.01.2021
Dzień dobry! Przy przyjmowaniu na studia decyduje kolejność zgłoszeń oraz złożenie w Biurze Rekrutacji kompletu oryginalnych i podpisanych dokumentów. Kandydat musi mieć zdaną maturę, ale nie mamy progów punktowych. Po więcej informacji zapraszamy na nasza stronę: https://www.wsb.pl/wroclaw/studia-i-szkolenia/studia-i-stopnia/zasady-rekrutacji
Ola
Jakie są potrzebne przedmioty na maturze na prawo w biznesie? Ciężko się dostać na ten kierunek?
14.01.2021
11.01.2021
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Ania z dnia 05.01.2021
Witaj! Poziom startowy języka na studiach II stopnia na kierunku filologia to C1. Nie wymagamy certyfikatów potwierdzających znajomość języka, ani nie przeprowadzamy testów, jednak trzeba mieć świadomość, że poziom języka jest wysoki:)
Ania
Hej, Jak wygląda rekrutacja na filologie iI stopnia po innych kierunkach? Jest wymagany certyfikat czy uczelnia przeprowadza własne testy?
05.01.2021
04.01.2021
Darek
Na informatyce też taki luzik? Obawiam się, czy podołam. Politechniki w ogóle nie biorę pod uwagę.
Student
Jest luzik a to dla mnie najważniejsze. Trzeba się mocno wysilic aby czegoś nie zdac. Dla mnie to drugie studia. W porównaniu z uniwerkiem prawie nic nie robie a ze tylko mi papier potrzebny to jestem zadowolony
06.12.2020
30.11.2020
Tomek
Hej, jak pierwsze miesiące studiowania na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne? Czy wszystko sprawnie przebiega?
Basia
Czy ktoś z was studiuje zaocznie marketing i social media? Jak wrażenia?
30.11.2020
22.11.2020
Magda
Na moim uniwerku przez rok jest np. łacina, gdzie ja w tym czasie wolałabym się uczyć innego języka. Przyznam, że nie podoba mi się podejście do studentów i wywyższanie się wykładowców (uniwerek inny niż wrocławski). Chciałabym studiować w fajnej atmosferze i bez niepotrzebnej spiny, dużo pracuję i nie mam ochoty, żeby ktoś mnie traktował jak dzieciaka, stąd zastanawiam się jak jest na wsb.
Ela
Czy program tak mocno się różni w uczelni niepublicznej i na uniwerku, że na WSB kształcenie jest bardziej praktyczne? Specjalność to inna kwestia, faktycznie w prywatnych szkołach są ciekawsze.
18.11.2020
16.11.2020
Magda
Hej, czy ktoś może się wypowiedzieć na temat filologii angielskiej? Studiuję na uniwerku ale chcę się przenieść z powodu bardziej praktycznego kształcenia i specjalizacji biznesowej. Będę wdzięczna za jakieś opinie.
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla pyt. z dnia 09.11.2020
Dzień dobry! Nie prowadzimy aktualnie naboru na kierunek Mikrobiznes. Jest to kierunek związany z nabywaniem uprawnień do zawodów rzemieślniczych, zatem i tak bardziej odpowiednie jest Prawo w biznesie. Może Panią także zainteresować kierunek Zarządzanie, specjalność Zarządzanie małą i średnią firmą - https://www.wsb.pl/wroclaw/studia-i-szkolenia/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/zarzadzanie/zarzadzanie-mala-i-srednia-firma Życzymy powodzenia!
10.11.2020
09.11.2020
pyt.
Mikrobiznes czy prawo w biznesie? co wybrać, jeśli w założeniu mam przejąć firmę budowlaną ojca i obowiązki związen z jej prowadzeniem (nie technicznie, bardziej administacyjno, organizacyjne).
haha
Ciekawi mnie, kto to wypisuje, że pseudo uczelnia, bo podejrzewam, że zależy od kierunku: u nas na inżynierce było ok, a i byli studenci z warunkami nie z lenistwa, po prostu ciężko było zdać u czepliwego prowadzącego. A nic się tam pracodawcy nie krzywią... nie te czasy.
26.10.2020
18.10.2020
Ala
Czy ktoś jest na nowym kierunku filologia norweska? Może coś już powiedzieć o tych studiach? Czy uczelnia w przyszłości planuje otworzyć ten kierunek w trybie stacjonarnym?
Filip
Bardzo niski poziom kształcenia, wszystko podane na tacy, wysiłku ze strony studenta tyle co nic, także nie ma co się dziwić że pracodawcy krzywią się słysząc WSB. Szkoła dla ludzi którzy chcą mieć papier i tyle.
16.10.2020
09.10.2020
Absolwent
Ta pseudo uczelnia to strata czasu i pieniędzy. Jak można nazwać uczelnią miejsce gdzie zdanie promotor Pani A. jest ważniejsze niż prodziekana, dziekana a nawet rektora. Zero powagi sytuacji, serdecznie odradzam potencjalnym kandydatom.
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Teo z dnia 07.10.2020
Dzień dobry, jeśli chodzi o rekrutację zimową, to startuje ona w grudniu. W tej chwili prowadzimy jeszcze rekrutację letnią.
09.10.2020
07.10.2020
Teo
Czy nie ma rekrutacji śródrocznej? Na www okienko jest nieaktywne:(
do Paweł
Koleżanka kończyła prawo w biznesie rok temu - potrzebowała do pracy (branża nieruchomości) - wiele przydatnych informacji, na całe 3 lata był problem tylko z jednym wykładowcą, to wynik chyba dobry :)
01.10.2020
28.09.2020
Bas
Hej, czy ktoś studiował na kierunku Logistyka w biznesie? Podzielcie się proszę wrażeniami, czy zakres materiału jest trudny do przyswojenia?
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Pawel z dnia 24.09.2020
Witaj, rekrutacja nadal trwa, więc można się zapisać i skorzystać z obecnej promocji na zniżkę w czesnym :) Nie prowadzimy naboru na kierunek Mikrobiznes, ale na Prawo w biznesie jak najbardziej. Zapisy prowadzimy online: https://www.wsb.pl/rekrutacja/krok1
25.09.2020
24.09.2020
Pawel
Czy rejestracja na jakieś kierunki jest nadal otwarta? Najbardziej interesuje mnie Prawo w Biznesie lub Mikrobiznes. Czy ktoś podejmował stąd taki kierunek nauczania? Jakie są wasze opinie? Myślę, że jest to rzetelne źródło informacji bezpośrednio od osób zainteresowanych :)
Julaa
Czy ciężko jest na filologii angielskiej zaocznie? Lepiej stacjonarnie?
20.09.2020
11.09.2020
do : Hejka
Jak chcesz coś dokładnie wiedzieć o tym kierunku, to pisz :)
Hejka
Jest jakaś grupka na Facebooku dla inżynierii logistycznej zaocznej? Nie mogę nigdzie znaleźć ;)
10.09.2020
10.09.2020
@Natala
Kumpela obroniła się rok temu, poleca, z tym, że jej studia bardzo przydały się do pracy (najem nieruchomości) + na egzaminach wykorzystywała z kolei wiedzę zawodową.
OleK
Hej, jestem zainteresowana podyplomowym - Business Intelligence & Information Management, warto? Ktoś cos? :)
08.09.2020
06.09.2020
Natala
Hej, co sądzicie o kierunku PRAWO W BIZNESIE? Jest tutaj ktoś uczący się tego kierunku? ;)
hell
Czy ktoś studiował lub studiuje magisterskie "Zarządzanie – studia prowadzone metodą projektową E-commerce i analityka internetowa"?. Przyznaję, że należę do tej grupy ludzi we Wrocławiu którzy szydzą z "wyższychszkółczegośtam", a już w szczególności ze słynnej WSB... Natomiast, nie znalazłem we Wrocławiu innego kierunku typowo pod e-commerce, który bardzo mnie w tym momencie interesuje i byłbym wdzięczny za każdą opinię. Faktycznie czegoś uczą czy jest to zwykłe lanie wody i żarcie trawy na zaliczenie jak na większości uczelni?
02.09.2020
28.08.2020
Beti
Na jakie kierunki będzie nabór zimowy? Jeśli w ogóle będzie?
ja
Czy mogli byście otworzyć jakieś bardziej oryginalne kierunki studiów, np. typu etnologia zaoczna? NIGDZIE oprócz UWr tego nie ma, a i tam jest jedynie dzienne... Szukam czegoś oryginalnego, bo wszędzie jest TO SAMO... Czy to WSB, czy DSW, czy inne prywatne uczelnie wrocławskie.......... Pozdrawiam
24.08.2020
19.08.2020
allys
witam serdecznie, wybieram sie na logistyke na WSB, prosze o opinie
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Ola z dnia 30.07.2020
Dzień dobry:) jako pierwszy język obcy obowiązuje język angielski, drugi język jest do wyboru: niemiecki lub hiszpański.
03.08.2020
03.08.2020
Grzesiek
Możecie coś napisać o jednolitych studiach magisterskich prawo?? Jak wyglada system nauczania ? Czy bardzo mocno odbiega od innych uczelni
Ola
Jakich języków można się uczyć na turystyce i rekreacji?
30.07.2020
29.07.2020
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Ona z dnia 19.07.2020
Dziękujemy bardzo za pozytywną opinię!
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Mateusz z dnia 17.07.2020
Dzień dobry! Nie mamy limitów przyjęć na studia I i II stopnia. Przy większej liczebności zapisanych osób tworzymy więcej grup. Zapraszamy :)
29.07.2020
28.07.2020
prawo niestacjonarne
Czy ktoś może podzielić się świeżą opinią odnośnie prawa? Znajomi, ogarnięci, skorzy do nauki, mieli spore problemy z jednym wykładowcą i z tego powodu przenieśli się na inną uczelnię. Czy coś się zmieniło czy jest gorzej?
Ona
Co do specjalności zawsze można zmienić pisząc po prostu emaila do dziekanatu:) Tutaj panie zawsze są pomocne. Ja osobiście zmieniałam więc przyznam, że poszło to bardzo sprawnie.
19.07.2020
19.07.2020
Ona
Moim zdaniem WSB we Wrocławiu to jedna z najlepszych uczelni właśnie w tym mieście. TiR świetni wykładowcy, FIR ogromna wiedza i studia podyplomowe najlepsze na świecie. Polecam każdemu kto zastanawia się nad wyborem uczelni. Wykładowcy zawsze pomocni, panie w dziekanacie odpowiadają na każdego emaila, nigdy nie ma z niczym problemu. Uczelnia na wysokim poziomie.
Mateusz
Dzień dobry, chciałbym zapytać ile jest miejsc na studiach magisterskich z podyplomowymi w formie niestacjonarnej?
17.07.2020
14.07.2020
Wiktoria
Cześć, interesuje mnie kierunek Turystyka i Rekreacja z dietetyką i turystyka zdrowotną. Czy może ktoś wyrazić swoją opinie na temat tego kierunku? Czy w ogóle warto? Z góry dziękuje za odpowiedź :)
Witold
Hej, Czy ktoś może wypowiedzieć się o studiach podyplomowych, interesuję mnie "Programowanie aplikacji webowych" lub "Programista Front-End z Angular".
20.06.2020
19.06.2020
Pola
Mam pytanie o specjalności na finansach i rachunkowości drugiego stopnia. Czy są wybierane od początku studiów i czy jest gwarancja, że zostaną uruchomione?
Maja
Czy podział na specjalności następuje od pierwszego semestru? I czy się zdarza, że wybrane specjalności nie są uruchamiane?
02.06.2020
26.05.2020
Dietetyka
Witam. Czy ktos moze wypowiedzieć sie cos więcej o dietetyce? Zastanawiam sie i rozmyślam pomiędzy WSB i NWSM. Pozdrawiam.
Jakyb
Cześć, mogłby mi ktoś przybliżyć jak wygląda studiowanie na informatyce? (studia niestacionarne)
17.05.2020
16.05.2020
T1
ktoś się już zapisał na filologię norweską?
Anna
Hej. Czy to prawda, że na inżynierii w trybie zaocznym studia są od 8.00 do 20.00?
01.05.2020
29.04.2020
Marek
Jak Wam się studiuje na bezpieczeństwie wewnętrznym?
Zeberka
Hej zastanawiam się nad kierunkiem filologia angielska lub filologia angielska dla początkujących w trybie zaocznym. Nie wiem czy dałabym radę na filologii angielskiej a z drugiej strony f.a dla początkujących może być za prosta. Czy uczelnia robi na początku jakieś testy? Czy zajęcia są prowadzone w języku angielskim? Jak wygląda nauczanie w trybie zaocznym (ile godzin etc.) I czy w ogóle warto się zapisać do WSB?
19.04.2020
18.04.2020
Basia
Poproszę opinię o kierunku turystyka i rekreacja. Czy ktoś studiował na studiach dualnych?
Nikola
Hej, chciałam się dowiedzieć czy jest możliwość studiowania dwóch kierunków niestacjonarnie jednocześnie?
18.04.2020
09.04.2020
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Monika z dnia 08.04.2020
Cześć! Kandydaci podczas zapisu wybierają wstępnie specjalność (studia podyplomowe) natomiast ostateczny wybór deklarują w Dziekanacie w trakcie studiów.
Karol
Logistyka tutaj czy w MWSLiT? RAczej rozważam szkołę prywatną.
08.04.2020
08.04.2020
Zdezorientowany promyk światła w tunelu beznadziejności
Jak to się połączy z WSF to ja nie wiem?
Monika
Hej, chciałam się dowiedzieć jak wygląda wybór specjalizacji na studiach magisterskich z podyplomowymi. Czy jeśli zapisałam się na zarządzanie na określoną specjalizacje ,to z góry będę do niej zapisana, czy to jest tylko poglądowy zapis, a konkretnie każdy będzie się zapisywać w trakcie trwania studiów?
08.04.2020
07.04.2020
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla natt z dnia 06.04.2020
Cześć! Podstawowa różnica między studiami licencjackimi a inżynierskimi (poza samym dyplomem inżyniera), to czas trwania studiów. Studia inżynierskie trwają 3,5 roku, czyli o jeden semestr dłużej niż studia licencjackie. Na studiach inżynierskich jest więcej przedmiotów technicznych. W zależności od tego, czy wybierzesz logistykę licencjacką czy inżynierską, do wyboru masz różne specjalności. Najlepiej sprawdź na naszej stronie: https://www.wsb.pl/wroclaw/studia-i-szkolenia/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/logistyka :)
natt
Cześć! Chciałabym się dowiedzieć jak wyglądają studia na kierunku logistyka w WSB Wrocław, wybrać lepiej licencjat czy inżyniera?
06.04.2020
03.04.2020
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Anna z dnia 30.03.2020
Cześć Anna :) Informacje, o które pytasz znajdziesz na naszej stronie www. Na specjalności amerykanistyka jest potrzebna znajomość języka angielskiego na poziomie średniozaawansowanym (B1). Specjalność filologia angielska dostępna jest w wersji od poziomu średnioozaawansowanego i od podstaw. Jeśli więc nie czujesz się mocna w języku angielskim, lepszym wyborem będzie filologia angielska od podstaw. Inne różnice to: - amerykanistyka jest dostępna tylko w formie stacjonarnej, filologia angielska w formie stacjonarnej i niestacjonarnej. -dostępne specjalizacje na amerykanistyce i filologii angielskiej to: Tłumaczenia i komunikacja w środowisku zawodowym oraz Język w środowisku biznesowym i IT, natomiast na filologii angielskiej od podstaw, tylko Język w środowisku biznesowym i IT -trzecią, ale być może podstawową różnicą ;) jest to, że na danej specjalności nie tylko uczysz się języka, ale też kultury i historii. Na amerykanistyce poznasz historię i kulturę USA, a na filologii angielskiej poznasz historię i kulturę brytyjską. W razie innych pytań zapraszamy do kontaktu z Biurem rekrutacji lub na naszym Facebooku :) https://www.facebook.com/WSBwroclaw/
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Oliver z dnia 03.04.2020
Tak, od października w ramach konsolidacji, będzie można studiować u nas kierunki dostępne wcześniej w Wyższej Szkole Filologicznej we Wrocławiu. Zapraszamy :)
03.04.2020
03.04.2020
Oliver
tu będzie norweska z WSFu? Polecam:)
Anna
Cześć, czy jest tutaj może ktoś, kto interesował się Studiowaniem Filologii i specjalnością Amerykanistyka? Kierunek wydaje się ciekawy, ale zastanawiam się na jakim poziomie trzeba być jeśli chodzi o angielski? Zastanawiam się czy warto iść na taką specjalność, czy może lepiej zdecydować się na filologię angielską?
30.03.2020
30.03.2020
ja
Informatyka Możesz za darmo mieć zawód technik informatyk w szkole policealnej...
Wrocław informatyka?
Jakie uczelnie prywatne polecacie jesli chodzi o kierunek Informatyka? Jest tego sporo, wiec czym się kierować przy wyborze? Horyzont, WSB, DSW, Copernicus czy WSHandlowa? Czy ktoś może studiował na państwowej i prywatnej i ma porównanie?
26.02.2020
24.02.2020
3rok
Absolutnie nie zgadzam sie, ze pan dr Opalinski jest wspanialym czlowiekiem, jednak Uczelnie i tak bardzo polecam!!
?...
Witam.. Czy ktoś z was studiował na studiach inżynierskich ze specjalizacją Techniczne planowanie procesów produkcyjnych? Możecie mi powiedzieć cos o tych studiach?
08.02.2020
08.02.2020
Rus
Witam.. Jestem z zagranicy i mam namiar iść studiować do WSB w kierunku Zarządzenie na studia magisterskie niestacjonarne. Czy warto iść studiować do WSB czy może polecacie jakieś inne uczelnie prywatne czy państwowe w tym kierunku? Jakie odnoszenie w uczelnie do cudzoziemców? Czy ciężko znaleźć prace w Polsce po ukończeniu tej uczelni? Dziękuję..
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla kandydatka z dnia 30.12.2019
Specjalności wybiera się w toku studiów, na drugim roku. Co do tego, która jest interesująca, to wszystko zależy od tego, jaki obszar Cię interesuje i co chciałbyś robić po studiach :)
02.01.2020
30.12.2019
kandydatka
Czy specjalności wybiera się od razu, czy w toku studiów? Co polecacie na informatyce?
???
Jakie są inne języki na filologii angielskiej? Czy można uczyć się od podstaw?
20.12.2019
20.12.2019
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla an.o. z dnia 19.12.2019
Dziękujemy za podzielenie się opinią o naszej uczelni. Przedmioty, które wymieniłaś, są to przedmioty kształcenia ogólnego, które są obowiązkowe na wszystkich kierunkach, podobnie jak np. BHP. Na drugim roku studiów są przedmioty kierunkowe, a na trzecim - specjalnościowe. Ich wykaz możesz jako studentka sprawdzić w naszym e-syllabusie, natomiast dla kandydatów dostępne są w zakładce Program: https://www.wsb.pl/wroclaw/studia-i-szkolenia/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/finanse-i-rachunkowosc/rachunkowosc/program-studiow. Nad programami naszych studiów współpracują Rady Biznesu. Przedstawiciele firm mają realny wpływ na ostateczny kształt programu nauki, tak aby umiejętności absolwenta jak najbardziej odpowiadały potrzebom pracodawców. Dodatkowo, jeśli masz uwagi co do merytoryki swojego kierunku, zachęcamy do kontaktu z menedżerem kierunku. Liczymy na to, że przedmioty specjalnościowe na III roku spełnią Twoje oczekiwania, a przedmioty, które zrealizowałaś do tej pory pomogą w przyswojeniu nowej wiedzy i umiejętności. Pozdrawiamy!
an.o.
Niestety uczelnia nie spełniła moich oczekiwań. Mnóstwo niepotrzebnych przedmiotów 'zapchajdziury". Po co przedmiot typy metody efektywnej nauki? Każdy wie jak się uczyć, litości...... Albo podstawy komunikacji społecznej, po co? Po to żeby grać w głuchy telefon? Strata czasu, który można było spędzić inaczej..... na czymś wartościowym. Jestem na finansach i rachunkowości i przez prawie 2 lata miałam rachunkowości tyle co nic, masakra. Do tego wybierając rachunkowość jako specjalność nie mam jej wcale, za to mam przedmioty typy bankowość, finanse publiczne itp....... a nie bankowość chciałam wybrać. Myślałam, że na specjalności RACHUNKOWOŚĆ będę się jej uczyć niestety pomyliłam się: ) Nie polecam. Oby skończyć licencjat i do widzenia:)
19.12.2019
18.11.2019
Majster
Opłaca sie iść na WSB tylko dla papierka? Średnio mi sie chce zajmować tymi wszysytkimi pierdołami na studiach, a wyższe by sie przydało dla zasady.
Mechatronik
Witam co sądzicie o informatyce w wsb ciężko jest? I czy warto
03.11.2019
20.10.2019
andzia
Do "aleca" - idź śmiało na te studia!!! Ale pod warunkiem, że dobrze znasz Excel... I masz cierpliwość do, trochę aż nazbyt, wielu przedmiotów... Ale i tak warto!...
Gośka
Hej, kiedy wybierana jest specjalizacją? Jestem na Bezpieczeństwie w biznesie i administracji.
19.10.2019
09.10.2019
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Łukasz z dnia 08.10.2019
Jest nam bardzo miło czytać tak pozytywne opinie :) W imieniu zespołu z Działu Studiów Podyplomowych dziękujemy i zapraszamy ponownie!
Łukasz
Witam jestem absolwentem studiów podyplomowych z zarządzania nieruchomościami na tej uczelni. Studia oceniam bardzo pozytywnie, specjaliści z nami przeprowadzali zajęcia, szkołą naprawdę się stara standardy utrzymywać. Dziekanat studiów podyplomowych to powinien być wzorzec do naśladowani przez urzędników w jaki sposób powinno się załawiać sprawy z obywatelami. Gorąco polecam tym bardziej że mam porównanie z inną uczelnią.
08.10.2019
24.09.2019
alec
Witam, interesuje mnie kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne, ale jeśli ktokolwiek kto tam studiował czy studiuje mógłby mi w e-mailu akenssss04@gmail.com opisać ogólnie te szkołę to będę wdzięczna! Mianowicie chodzi mi np. o płatność za studia i jak się odbywają zajęcia, jak na ogół tam jest i czy jest aż tak źle jak to inni piszą takie bzdury. pozdrawiam;)
Sylwia
Jakie języki obce są na informatyce do wyboru?
17.09.2019
15.09.2019
Julia
Interesuje mnie kierunek Turystyka i Rekreacja z dietetyką i turystyka zdrowotną. Jak wyglądają zajęcia z zakresu dietetyki i czy w ogóle są?
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Maria z dnia 16.08.2019
Cześć, zajęcia na studiach stacjonarnych odbywają się 3-4 dni w tygodniu :)
19.08.2019
16.08.2019
Maria
Hej, czy na studiach stacjonarnych kazdego dnia są zajecia? Zaczynam studia licencjackie i się zastanawiam
Marta
Czy ktoś mógłby mi przesłać swój plan lekcji z pierwszego roku? Obojetnie jaki kierunek choć najchętniej angielski w biznesie, oczywiście chodzi o studia stacjonarne :) Mój e-mail marta.mx1001@gmail.com
16.08.2019
02.08.2019
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla koko z dnia 22.07.2019
Nowy kampus będzie prawie dokładnie w tym samym miejscu :)
Nikodem
Cześć czy ktoś tutaj z obecnych studiował turystyka i rekreacje oraz mógłby się wypowiedzieć na ten temat ? Osobiście bardzo zainteresował mnie ten kierunek ze specjalizacją : Dietetyka i turystyka zdrowotna . Byłbym bardzo wdzięczny o udzielenie jakichkolwiek informacji z góry dziękuję . Do dyskusji zapraszam ludzi którzy również się interesują tą specjalizacją , co o niej sądzicie , jak myślicie będą wyglądać studia ?
31.07.2019
29.07.2019
Piotr
Hej. Czy ktoś wybiera się w tym roku na Trendy & Design w marketingu II stopnia zaocznie na WSB? Może ktoś już ukończył ten poziom na WSB? Kochani dajcie znać :)
koko
Ktoś wie, do jakiej dzielnicy Wrocławia zostanie przeniesiony kampus WSB za ok. 2 lata? Bardzo proszę o odp.
22.07.2019
20.07.2019
zainteresowana
WSB - czy moglibyście otworzyć jakiś kierunek dla osób interesujących się archiwistyką i ogólnie dokumentacją (mniej lub bardziej tajną...), w tym ochrona informacji niejawnych i danych osobowych?!... I właśnie coś typowo dla archiwistów - typy/podział tej dokumentacji i.t.p. To rzadko spotykane, myślę że by taki kierunek miał powodzenie...
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
odpowiedź dla Martha z dnia 14.07.2019
Dziękujemy za miłe słowa :) Staramy się rozwijać ofertę na studiach II stopnia, aby każdy nasz absolwent znalazł coś dla siebie. Do zobaczenia!
18.07.2019
16.07.2019
WSB we Wrocławiu
odpowiedź dla Nikiiiii z dnia 14.06.2019
Kierunek ma zbliżony program do kierunku Programista aplikacji w chmurze. Przy tworzeniu programu tej specjalności duży nacisk położyliśmy na umiejętności programistyczne w języku Java oraz Python. Studenci nauczą się też, jak zastosować metodologię DevOps oraz poznają różne modele architektury dla aplikacji w chmurze (np. mikroservice, serverless, architektury reactive). Część zajęć poświęcimy teorii związanej z budową systemów rozproszonych. W czasie zajęć studenci będą używać również najpopularniejszych platform w chmurze. Przedmioty na specjalności: 2D graphics, 3D graphics, Creation and administration of cloud-based appliactions, Introduction to Python and Open Source tools, Practical issues in graphic design, Programming and architecure of cloud-based appliacations, Services and development platforms for cloud-based appliactions.
Martha
Byłam na bezpieczeństwie wewnętrznym we Wrocku, a może/chyba pójdę se na turystykę (magisterka)... Wyjścia innego nie mam, bowiem nie ufam DSW, biorąc pod uwagę fatalną opinię jaką ma... A na WSB nie ma magisterki z bezpieczeństwa... Ogólnie, jakoś tak się przyzwyczaiłam do WSB... Nie było tam idealnie, ale nie było też fatalnie!! Niektórzy wykładowcy "do rany przyłóż" ;) Pan dr Opaliński - jest wspaniałym człowiekiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uczelnię polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Idźcie - warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14.07.2019
03.07.2019
Sandra
Hej, czy jest tu ktoś, kto studiuje lub studiował na WSB we Wrocławiu anglistykę specjalizacja translatoryka? Przerażają mnie trochę opinie o samej uczelni, dlatego chciałabym dowiedzieć się więcej o samym kierunku. Niestety nie mam dużego wyboru co do uczelni jeżeli chodzi o ten kierunek, ponieważ nie zdawałam na maturze rozszerzonego polskiego, a na większości z nich jest on wymagany. Proszę o jakiekolwiek opinie i rady.
Franca
Prawo czy warto ?
01.07.2019
14.06.2019
Nikiiiii
Cześć, czy ktoś tu jest na Software Development na WSB we Wrocławiu? Cy ktoś może się wypowiedzieć na temat kierunku informatyki jak to wygląda? Pozdrawiam
Monikaaaaaa
WSB WARSZAWA Witam, czy ktoś z Was studiował kierunek "Zarządzanie procesami i projektami logistycznymi"? Czy to jest ciężki orzech do zgryzienia? Jacy są wykładowcy? Bardzo surowi i wymagający, czy raczej życzliwi i pomocni? Jeśli chodzi o godziny szkoły, to faktycznie zajęcia trwają do 20-21 :( Pytałam się na stronie na czacie...
10.06.2019
11.05.2019
Służby mundurowe
polecacie kierunek Służby mundurowe i bezpieczeństwo państwa ?
Bhp
Hej może ktoś mi napisać o kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne specjalizacja bhp, czy warto na to iść?
05.05.2019
25.04.2019
Kaśka (FiR)
Do hahaha: Płacą to mi w pracy. Jak czytam:,, wszyscy znajomi mówią", ,,wszyscy wiedzą". Wszyscy to znaczy kto? Ci którzy tej uczelnie nie skończyli? Litości. Tak jak pisałam. Kończcie co chcecie. Jak ktoś jest idiotą to nim pozostanie i nie ma znaczenia jaką uczelnię skończy. Wszystko i tak później wyjdzie. Ja po firze pracuję jako analityk biznesowy i jestem bardzo zadowolona. A ostatnio przyjęli u mnie w pracy osobę po UE, już skończyła okres próbny i przygodę z firmą, bo totalnie nie ogarniała. Jak widać dyplom UE nie pomógł. A ponoć tacy tam wszyscy świetni i mają większą wiedzę niż ci z wsb. :) A mojego ,,marnego" dyplomu z WSB nikt nie oceniał. Tak jak pisałam, ocenili mnie na podstawie umiejętności. Pozdrawiam.
niestety
Do K: potwierdzam - zajęcia są prowadzone w pierwszej części semestru zwykle 9.00 -20.00, w drugiej połowie schodzi od 8.00 do 14.00 mniej więcej. Ale też zależy od kierunku, na jednym miałam ok zwykle 8.00-16.00, na drugim masakra 8.00-20.00 prawie cały rok.
09.04.2019
08.04.2019
adusia494
Cześć, zastanawiam się nad wyborem WSB w Chorzowie, kierunek Turystyka i Rekreacja - specjalizacja hotelarstwo. Czy może się ktoś z Was wypowiedzieć na temat studiów dziennych i zaocznych? Interesują mnie bardziej dzienne. Jak prowadzone są zajęcia, czy są jakieś dodatkowe obozy, na które trzeba jeździć i czy zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku, czy np. jak to bywa na prywatnych uczelniach np. 3/4 razy w tygodniu?
Kot
Czy ktoś orientuje się jak wyglądają studia dualne na kier. zarządzanie. Jest napisana, że 1,2,6 semestr na uczelni, reszta praktyki. Czy w takim razie przez cały drugi rok nie ma się zajęć i zdobywa się wiedzę tylko z praktyk? Jakoś ciężko jest mi to sobie wyobrazić, bo jak wtedy płacisz i tak za naukę na uczelni, a nie masz prowadzonych zajęć? I czy warto na to iść?
29.03.2019
28.03.2019
asia
hej, chciałabym studiowAĆ PRAWO W BIZNESIE, JAKIE PRZEDMIOTY MUSZE ZDAWAC NA MATURZE, czy wystarczy zdana matura?
K
Czy to prawda,że zajęcia na zaocznych są prowadzone od 8 do 20. Nie sądzicie ze to lekka przesada szczególnie dla osób które muszą dojechać i wstać o 4-5 rano żeby dotzec na rano. Lekko męczące to musi być szczególnie jak na następny dzień do pracy
15.03.2019
27.02.2019
Betii
Heyka! Uważajcie na rozliczanie się ze szkołą, gdy będziecie rezygnować ze studiów!! Ja zrezygnowałam pod koniec listopada 2017roku, od tamtej pory nie dostałam żadnych maili, listów czy telefonów, że coś jest nie tak. Dwa dni temu odebrałam pismo, że siadła na mnie firma windykacyjna , że mam zadłużenie w WSB... Wyszło, że powinnam zapłacić wyrównanie rat za studia o czym nie byłam swiadoma. Zadzwoniłam do działu finansowego przedstawiłam sprawę,, a Pani do mnie że oni nie informują o takich sprawach i że tym już zajmuje się firma windykacyjna. Czuję się być oszukana przez szkołę, nie dlatego, że muszę zapłacić - bo to nie jest problem i rozumiem że wyszło jakieś wyrównanie, ale przez to, że przez 15 miesięcy ANI SŁOWEM, LISTEM CZY TELEFONEM nie poinformowali mnie i takiej sytuacji, aż tu nagle pismo i telefon z windykacji.... Porażka i niesmak pewnie pozostanie na długo... Nie polecam.
Gosia
Kto idzie od marca na II stopnia zarządzanie zasobami ludzkimi?
26.02.2019
20.02.2019
Hahahah
Kaśka z FiR ile ci płaca od jednej pochlebnej opinii? Przecież to bzdury, wszyscy wiedza ze wsb to uczelnia dla debili na która idzie się tylko po papier xd
monikaa
Ola, ja idę ;) logistyka inżynierskie. Jakieś opinie?
15.02.2019
13.02.2019
Ola
Kto idzie na studia od marca?
moje zdanie
generalnie uczelnie z grupy WSB trzymają poziom, starają się i dość dobrze to im wychodzi - dbać o studenta, opinia o ich studiach jest taka, że lepiej wypadaja na kierunkach ekonomicznych i społecznych, gorzej z technicznymi, ale też pewnie w każdej placówce jest inna kadra, więc trochę to gdybanie, ich wykładowcy są poddawani ocenom i sama szkoła stara się wybierać takich, z którymi jest dobry kontakt (czytaj - nie leśne dziadki, jakich wielu na polibudach czy uniwerkach), jeśli pytacie o szczegółowe spawy dotyczące programu na konkretnych kierunkach - to trudno będzie tutaj o odpowiedź, bo każdy ma subiektywną opinię i jednemu Informatyka pasuje, innemu nie i odchodzi, albo zmienia na Logistykę w nadziei, że będzie łatwiej, "Zły" poniżej złości się na brak odpowiedzi, ale nie wiadomo, o co pytałeś Stary, bo Nicka "Zły" nie widzę wcześniej, zatem doprecyzuj, pozdrówka
06.02.2019
05.02.2019
Zly
Nikt tu nie odpowiada swietnie
Jurek
Jak jest na prawie?
01.02.2019
29.01.2019
Roman
Ktoś może wypowiedzieć się na temat informatykę w WSB? Interesuję się "Programowanie aplikacji VR/AR"
Kasia
Ktoś może wypowiedzieć się na temat przedmiotu analiza instrumentów finansowych a dokładniej na temat wykładowcy prof. Rafała S. Jak jest z zaliczeniem?
28.01.2019
26.01.2019
sesja
Sesji jako takiej nie ma, ale to jest zależne od kierunku... Egzaminy są częściej, ale jest ich z mniejszej ilości przedmiotów. Fajne jest to, że można zaliczyć przedmiot robiąc jakąś szczegółową i "perfekcyjną" prezentację!... Lecz na Prawie to mają sporo na raz do nauki!... - Cóż taki trudy kierunek...
.
Czy to prawda, że u nich nie ma sesji ?
15.01.2019
03.01.2019
Agnieszka
idzie ktoś na studia od marca?
Katarzyna
Czy warto studiować tu logistykę ?
29.12.2018
02.12.2018
ciekawska
Czy warto iść na turystykę zaocznie, magisterskie??
Jurek
Czy warto studiowac tu prawo?
18.11.2018
25.10.2018
do: ja
Potwierdzam - zajęcia weekendowe są od 8,00/9.00 do 20.00 i to w dodatku ĆWICZENIA :/ A na drugi rok chyba nawet po 20.00 jeszcze nam dorzucą.
ja
Podobno w tym półroczu w WSB powariowali i ludzie (zaoczni) mają zajęcia aż do 20 godziny!... Wielu moich znajomych strasznie na to narzeka...
24.10.2018
22.10.2018
do: michał
Kiedyś było łatwo, ale jak zmienili regulamin, to nagle się zrobiło ciężko :)
michał
Witam, jestem studentem pierwszego roku. Jak wyglądają zaliczenia? Łatwo sie przechodzi?
11.10.2018
28.09.2018
do Kaśki (FiR)
Ale przechwalasz tą uczelnię!!! Jaka to uczelnia praktyczna?? Ja niczego takiego, przez trzy lata studiów tam, nie zauważyłam!... Żadnej praktyczności!! ZERO!!! Tylko wkuwanie w większości przypadków zupełnie niepotrzebnych przedmiotów/wiadomości................. Żadnej praktyczności! Żadnej!! A wykłady różniły się tym od ćwiczeń, że na tych drugich było mnie osób...
odp.
Myslę, że akurat WS Bankowe są dobre w tych kierunkach, ekonomicznych, bankowych, związanych z zarządzaniem, finansami, marketingiem - zatem śmiało.
09.09.2018
06.09.2018
mc2012
ja właśnie się zastanawiam co wybrać, FiR na UE na ZiF, czy FiR na WSB. UE na pewno więcej nauki, tylko pytanie czy czegoś praktycznego można się nauczyć, czy będą to 2 lata na wkuwaniu. Na pewno lepiej wygląda w CV. A WSB to WSB... mniej nauki ale czy czegoś nauczą, czy tylko dadzą papier? I jak pracodawcy patrzą na WSB? Za to jest możliwość zrobienia mgr i podyplomowych jednocześnie.
mc2012
ja właśnie się zastanawiam co wybrać, FiR na UE na ZiF, czy FiR na WSB. UE na pewno więcej nauki, tylko pytanie czy czegoś praktycznego można się nauczyć, czy będą to 2 lata na wkuwaniu. Na pewno lepiej wygląda w CV. A WSB to WSB... mniej nauki ale czy czegoś nauczą, czy tylko dadzą papier? I jak pracodawcy patrzą na WSB? Za to jest możliwość zrobienia mgr i podyplomowych jednocześnie.
06.09.2018
01.09.2018
Kaśka (FiR)
Byłam ciekawa co piszą o WSB we Wrocławiu, a po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych bzdur postanowiłam się wypowiedzieć. W odpowiedzi do wszystkich tych którzy chcą poznać prawdę o WSB we Wrocławiu. Najpierw studiowałam na publicznej uczelni we Wrocławiu więc mam porównanie. WSB jest taką samą uczelnią jak inne, publiczne. Jak na każdej uczelni są bardziej i mniej kompetentni wykładowcy i jak na wszystkich uczelniach studenci są różni, jedni chcą coś wynieść, a inni chcą tylko IŚĆ na studia. Plusy WSB: zawsze byłam dobra z przedmiotów ścisłych, ale zdając maturę wybrałam takie przedmioty które nie liczyły się przy rekrutacji, np. na UE. WSB dało mi szansę żebym robiła to co chcę! Jest uczelnią PRAKTYCZNĄ! Przygotowują cię do pracy w zawodzie, a nie wkładają do głowy tony teorii, która później do niczego się nie przydaje. Wielokrotnie spotkałam się z sytuacjami kiedy studenci UE mówili o teorii, cytowali podręczniki i nie potrafili tej teorii wykorzystać w praktyce. Gdyby na uczelniach publicznych nie pakowali studentom wszystkiego, tylko potrzebne i konkretne przedmioty, to też okazałoby się że mogą oni mieć dni wolne i dzięki temu gdzieś dorabiać. W czasie studiów uczelnia zorganizowała mi płatny staż., oczywiście trzeba wykazać zainteresowanie, bo wszystkiego za ciebie nie załatwią. Teraz jestem po licencjacie i zaczynam studia magisterskie i podyplomowe, dalej na WSB. Dostałam też pracę w zawodzie, mimo że moim jedynym doświadczeniem był staż, bo zrobiono mi test sprawdzający moje umiejętności i okazało się że wypadł lepiej niż u ludzi z większym doświadczeniem zawodowym. Podsumowując.... to WSB nauczyło mnie praktyki która wyróżniła mnie na tle innych mimo braku doświadczenia i to umiejętności cenią pracodawcy a nie nazwę uczelni, bo to że ktoś studiuje na publicznej uczelni nie świadczy o tym że jest lepszy, czy że potrafi więcej, Uczelnia też docenia twoją pracę. Ja co roku dostawałam ponad 6000 stypendium za wyniki w nauce i nikt nie daje tego za nic. Jak się jest w czymś dobrym to zostanie się docenionym i to zaprocentuje, a jak ktoś ma gdzieś swoją przyszłość to nawet studiując na najbardziej renomowanej uczelni nie odniesie sukcesu, bo pracodawcy szybko zweryfikują twoje umiejętności. Jeżeli chcesz praktycznych studiów, które możesz pogodzić z pracą to jak najbardziej polecam. A jeżeli chcesz mieć jedynie dyplom, niepoparty żadną wiedzą to też idź, czy na WSB, czy UE, czy Politechnikę, czy jakąkolwiek inną uczelnię... nic ci to nie da. Prędzej czy później twoja wiedza zostanie zweryfikowana i staniesz się jedną z osób które winę za brak sukcesów zawodowych zrzucają na uczelnię, a nie na swoją pracę. Pozdrawiam.
Aga
Witam, czy mógłby ktoś napisać coś o logistyce tz. czy jest ciężko, jak wyglądają zjazdy czy regularnie co dwa tygodnie... i w jakich mniej więcej godzinach. Z góry dziękuję.
30.08.2018
28.08.2018
Do prawo zaoczne
No wejdź na ich stronę, na pewno bardziej prestiżowa uczelnia, znam ludzi, którzy tam są na prawie i zadowoleni, ale jak jest na wsb na prawie nie wiem, bo znam tylko ludzi, którzy co innego tu studiowali.
Prawo zaoczne
Szczerze to pierwszy raz słyszę o tej uczelni. Jest lepsza? Na pierwszy rzut wybrałam wsb jeszcze nie patrzyłam na inne uczelnie
28.08.2018
28.08.2018
Do prawo zaoczne
A myślałaś o SWPS?
Prawo zaoczne
Cześć :) zastanawiam się nad rozpoczęciem studiowania prawa na WSB zaocznie. Czy jest tu ktoś kto mógłby powiedzieć kilka słów o tym kierunku? Czy jest bardzo ciężko? Zdaje sobie sprawę że prawo to wymagający kierunek. Wybieram prawo ponieważ już 2 lata pracuję w kancelarii adwokackiej i mam możliwość awansu z sekretarki na asystenta i właśnie tylko rozpoczęcie studiów(oraz ukończenie) w tym kierunku może mi dać 100% szans na awans. Nigdy nie myślałam, że pójdę na prawo. Matura z wosu nie zachwyca wynikiem... Czy myślicie że uda mi się przebrnąć przez te 5 lat?
28.08.2018
10.08.2018
FiR II stopień zaoczne
FiR Rachunkowośc i sprawozdzawczość finansowa zaocznie II stopień Ktoś się orientuje jaki poziom jest na ww. kierunku ? Jestem po administracji i nie wiem czy powinnam się bać ?? :D Jak wyglądają zjazdy oraz jaka jest ich częstotliwość ? Mam nadzieję, że jak najmniejsza :)
Pytanie
Mam pytanie kiedy wyślą mi na pocztę wiadomość z logowaniem do dziennika elektronicznego ?
05.08.2018
25.07.2018
FiR zaoczny
To już byłyby dwie osoby, napisz do mnie maila: miaura@zoho.com :)
do FIR
OO super ja rowniez planuje isc na rachunkowowsc zaocznie :)
22.07.2018
20.07.2018
Pytanie
Czy mógłby ktoś, napisać coś na temat kierunku Prawo zaoczne tzn. jaki jest poziom?
Cała prawda
Mam dylemat czy warto iść na tę uczelnie. Dużo opini jest, że nie warto, a potencjalni pracodawcy nie biorą na poważnie absolwentów WSB. Może ktoś pomoże obalić ten mit lub go potwierdzić?
17.07.2018
17.07.2018
FiR
FiR zaocznie od października :)
do NIKA
Hej :) FiR chcesz studiowac zaocznie czy stacjonarnie?
16.07.2018
08.07.2018
Zuzik
Czesc zamierzam rozpoczac studia II stopnia logistyka a konkretniej menedżer logistyki. Czy ktoś może się wybiera na ten kierunek? Czy może ktoś już studiuje i podzieli się opinią na ten temat?
Paulina
Cześć, planuje studiować zarządzanie- małą i srednią firmą, polecacie ten kierunek? czy jest na tym kierunku sporo dziewczyn czy raczej przewaga chłopców?
05.07.2018
03.07.2018
Do Paweł
Liczy sie kolejność a nie wyniki w WSB. Ustalasz online na ile rat rozłożysz koszt studiów. To uczelnia prywatna.
Paweł
Ktoś mi opowie o WSB we Wrocławiu? Właśnie wybieram sie na studia i rozwazam kilka opcji. Napisalem slabo mature, ale wazne ze zdane. WSB jak to jest, ze trzeba cos placic? To uczelnia niepubliczna?
03.07.2018
27.06.2018
.
Cześć mam pytanie czy studia logistyczne (licencjat) są bardzo wymagające chodzi mi głównie o matme i język obcy ?
log
Jestem na logistyce inżynierskiej (bo jest jeszcze licencjacka, która Cię interesuje?). Specjalizację wybiera się w zależności od ilości chętnych, ja np. będę chyba na takiej, na której nie chce być, ale chce ją większość ludzi, a jest nas mało. Także nie nastawiaj się, że akurat będzie to, co chcesz. Ja robię tam zaocznie dwa kierunki i mam dwie prace, więc wszystko jest możliwe :) Jeden zaoczny bez problemu pogodzisz z pracą. Co masz na myśli mówiąc "nie ma czasu na nic" to nie wiem, zależy od organizacji i fizycznych możliwości organizmu.
27.06.2018
27.06.2018
logistyka
Napisz tutaj bo jest co najmniej kilka osób zainteresowanym tym kierunkiem
do: Radek
Hej, Jestem na logistyce zaocznie, podaj maila to Ci wszystko opiszę. Wybierasz się do Wrocławia? :)
26.06.2018
25.06.2018
Radek
Cześć, planuje studiować na WSB Logistyke a specjkalizacja Transport. Chcę zaocznie i czy moze mi ktos powiedziec czy da rade studiowac (poswiecac czas na nauke ) a jednoczesnie pracowac? Czy po prostu za duzo nauki i nie ma czasu na nic. Czy jest osoba tutaj która tak studiuje?
Logistyka transportu
Cześć co możecie powiedzieć o logistyce transportu, czy to trudny kierunek ?
22.06.2018
18.06.2018
do: NiKA
Jeśli wybierasz się na FiR: ja będę studiować od października tego roku jako drugi kierunek.
do hanka
Co do stypendium naukowego to ja prawie przegapiłam datę składania wniosku, ale to akurat moja wina, bo słyszałam, że trzeba go złożyć dopiero w październiku - weszłam w lipcu przypadkowo na dziekanat, a tam było jeszcze kilka dni na składanie wniosku. Wniosek rozpatrzyli dopiero pod koniec listopada, kwotę dostałam dosyć wysoką, bo miałam też wysoką średnią, po odebraniu decyzji dwa dni później przelali mi dwie raty. Od tego czasu bywa różnie, bo raz dostałam stypendium np. 24 danego miesiąca, a raz 19, nie ma po prostu dokładnej daty, co mi czasami przeszkadza, ale jednak zawsze to stypendium było wypłacone. Warunek to średnia powyżej 4,5 i zaliczenie wszystkiego w pierwszym terminie.
10.06.2018
06.06.2018
hanka
jak jest ze stydpendiami na WSB, bo piszą pięknie ładnie ... a w realu?
Ola
Cześć, czy jest tu ktos po hotelarstwie i gastronomii na WSB?
16.04.2018
13.04.2018
NiKA
Cześć! Wybiera się ktoś może na rachunkowość i finanse? Polecacie? Jakieś wady/zalety tej uczelni, mieszkam na drugim końcu Polski ale chcę studiować, gdzieś dalej, mam już kwalifikacje a. 35 i a. 36
Maciej
Cześć słuchajcie czy ktoś może mi napisać coś o przedmiocie "pomiar i modelowanie w zarządzaniu"? Wydaje mi sie ze to jest liczeniówka ale moze siw myle . Trudny jest ten przedmiot?
06.04.2018
12.03.2018
ewa
ile dziewczyn na informatyce? jaki poziom i ile osób odpada / zostaje do końca?
25 w POlsce
patrze sobie na rankingi szkół i na Uczelnie Bankowe, wysoko jest Poznań, Gdańsk, dalej Toruń, WSB we Wrocławiu jest na 25 pozycji. Spośród wszystkich niepublicznych magisterskich, to takie info dla tych co powoli rozeznanie robią.
06.03.2018
26.02.2018
K
Czy jest tu ktoś, kto może polecić bądź nie filologię angielską z językiem hiszpańskim na WSB ?
L
Nie przesadzajmy z tymi negatywnymi opiniami. Mnie z reguły ciężko dogodzić, jednak tryb zaoczny bardzo mi odpowiada, nie ma co się oszukiwać: praca i studia naraz są nie tyle ciężkie, co niewygodne, tutaj na studiach jak ktoś chce zgłębić wiedzę, to i tak zrobi to we własnym zakresie, kto z kolei nie ma aż tyle czasu, będzie zadowolony, że nie cisną ze wszystkich przedmiotów. Moje doświadczenia z dziekanatem są pozytywne, narzekanie, jak sądzę, wynika z tego, że ludzie nie precyzują swoich problemów, nie piszą właściwie podań i nie czytają regulaminów.
19.01.2018
10.01.2018
andzia
Ja też nie mam nic specjalnie, za bardzo do zarzucenia tej szkole!... Czasem jest OK, czasem coś im nie bardzo wychodzi - jak to w życiu bywa!... Ostatni rok na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne... No i nadal uważam, że za mało bezpieczeństwa jest na tym bezpieczeństwie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kiki
Nie rozumiem w ogóle atakowania tej szkoły... Jeśli ktoś sądzi, że szkoła jest mało ambitna to czemu nie pójdzie na zaoczne do np. Ekonomicznej, Jagiellońskiego? Wasz wybór. Według mnie poziom jest satysfakcjonujący. Jestem po mgr Zarządzania z podyplomówką, jako osoba, która wcześniej zarządzania nie miała wyniosłam bardzo dużo wiedzy, szczególnie, że uczą tam praktycy w większości i podają przykłady z życia, a nie wymyślone. Panie w dziekanacie, czy w dziale biura karier bardzo miłe i pomocne. Szczególnie zaskoczyło mnie, kiedy napisałam do dziekanatu e-maila z tematem dotyczących studiów, a na następny dzień Panie do mnie zadzwoniły. Kto mówi, że zdają wszyscy - ciekawe, że kilka osób nie zaliczyło u mnie egzaminów i nie przeszło dalej? Szkoła jak szkoła - jak ktoś się nie uczy i nic nie umie to nie zda i tyle.
22.12.2017
17.11.2017
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Student-logistyka
Bankowe to sieć uczelni i mają dobre standardy nauczania. Co do wykładowców, to jak wszędzie - różni są. Jedni starsi a inni młodsi, jedni fajniejsi, a inni mniej sympatyczni, jedni wymagaja więcej inni mniej, tak jest na studiach.
12.11.2017
09.10.2017
Studentka
Hej! Jakieś opinie na temat filologii (a konkretnie język angielski z językiem hiszpańskim) na wsb niestacjonarnie?
odp. Mila
Wszyscy tam zdają!... To nie jest szkoła dla ambitnych...
03.10.2017
03.10.2017
Mila
Hejka. Rozważam zapisanie się do tej szkoły. jednak na oku mam jeszcze jedna. Powiedzcie jak to jest ? Warto czy nie warto? Jak jest z egzaminami? Da się zdać? Czy jest to na zasadzie.. zakuwaj cały tydzień a będzie 3 ?? Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Moniq
Interesuje mnie podyplomówka SAP ERP. Ktoś kończył ten kierunek?
25.09.2017
22.09.2017
PaShAVP
Ooo, dzięki kolego za szybką odpowiedź ;)
do Pashavp
Nie studiowałem w Pzn osobiście, ale mam kolegę, który właśnie skończył na WSB w Pzn i nie narzeka. Co prawda trochę kasy poszło, ale traktuje to jako dobra inwestycja w samego siebie. Wydaje mi się, że WSB jest dobrą uczelnią we wszystkich oddziałach więc myślę, że możesz kierować się innymi czynnikami niż poziom uczelni.
22.09.2017
22.09.2017
PaShAVP
Polecacie bardziej WSB we Wrocku czy w Pozku? Mieszkam praktycznie po środku - do obu miast mam po tyle samo km więc nie wiem na co się zdecydować ;d
Student
Co możecie powiedzieć o studiach zaocznych na kierunku Zarządzanie (ll stopnia z podyplomówką - prawo dla menedzera)
08.09.2017
04.09.2017
emboy87
witam. czy ktos moze sie wypowiedziec na temat kierunku grafika komputerowa?
pierwszy zjazd
Chyba 30 września się zaczyna, albo w niedzielę 1 października... Zawsze można puścić maila do Dziekanatu!...
02.09.2017
02.09.2017
l
Ktoś wie, kiedy jest pierwszy zjazd?
Inka
Ciągle te same treści choć na innych przedmiotach, jeden wykładowca jest specjalista w kilku dziedzinach i prowadzi po 4-5 przedmitów. No coś, ponoć jak ktoś od wszystkiego to od niczego. Studia robię bo potrzebuję papier. Resztę wniosków wyciągnijcie sami
30.08.2017
23.08.2017
Mateusz96
Czy opowiedziałby ktoś o logistyce na WSB?
andzia do Patrycji 123
Bezpieczeństwo wewnętrzne już powoli kończę... Specjalności narobili, że hej! Ale prawda jest taka, że nie ma żadnej różnicy w toku studiów i w przedmiotach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Za mało jest "bezpieczeństwa" na tym "bezpieczeństwie"! Za dużo ogólnie rzecz biorąc - "podstaw przedsiębiorczości"!!! Wacław I - napisał wiele prawdy!!!...
27.07.2017
27.07.2017
andzia do Anety P.
Moja koleżanka chodzi na Prawo (zaoczne) i nie narzeka. Jest zaskoczona wysokim poziomem nauki! Według niej wykładowcy są OK. Ale coś nie do końca jest OK z przesyłaniem materiałów... Pozdrawiam.
Ania98
Hej ;) Czy może wypowiedzieć się ktoś na temat kierunku logistyka (zaoczne specjalność logistyka transportu ) na WSB? Lepiej wybrac licencjat czy inżyniera? Jestem po klasie humanistycznej i rozszerzonej maturze z polskiego i historii. Po maturze rozpoczęłam prace na stanowisku spedytora międzynarodowego ze względu na znajomość języka niemieckiego i myśle o podjęciu studiów logistycznych na WSB. Obawiam się tylko przedmiotów takich jak matematyka, ekonomia itp ponieważ w liceum miałam matematyke tylko na poziomie podstawowym.
24.07.2017
23.07.2017
Gosia
Hej:) Wybiera sie ktos na dzienne na finanse i rachunkowosc?
Iza
lepiej wybrać zaoczne czy dzienne studia ? dużo osób chodzi na dzienne?
17.07.2017
12.07.2017
log
Czy ktoś mógłby coś powiedzieć o logistyce w WSB Wrocław
zaoczne_prawo
Cześć, czy ktoś studiował tutaj prawo zaocznie? Chciałbym wiedzieć, czy poziom jest trzymany, czy można się czegoś nauczyć, jeśli się przyłoży, a jednocześnie czy robią pod górkę, żeby ugrać pieniążki? Zastanawiam się jeszcze nad Chodkowską. Dzięki
11.07.2017
09.07.2017
XY
Szukam uczelni i się zastanawiam nad wsb studiował ktoś informatykę? i może powiedzieć coś o niej?
Tina
Witajcie, zastanawiam się nad Logistyką -magisterskie. Czy ktoś studiuje ten kierunek lub studiował. Czy możecie mi coś napisać na ten temat. Jaki poziom i czy warto. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
02.07.2017
29.06.2017
Patrycja123
Cześć wszystkim. Czy ktoś studiował bezpieczeństwo wewnętrzne ze specjalnością detektywistyczno-dochodzeniową i podzieliłby się doświadczeniem i opinią? Z góry bardzo dziękuję ! :)
Aneta P
Witam . czy jest tu ktos kto studiuje prawo jednolite zaocznie ? Chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na temat nauczania .czy jest ciezko z egz ? Jak wykladowcy czy sa wporzadku idzie sie z nimi dogadac czy zadzieraja nosa ? Albo czy np wysylaja materialy do nauki na @ bo wiem ze w innych wsb tak jest ...prosze o szybka odp .
29.06.2017
25.06.2017
Zenono
Nie polecam tej szkoły. A szczególnie kierunku Turystyka i rekreacja ze ścieżką podyplomową fitness i doradztwo dietetyczne. Wykładowcy z wiedzą mniejszą od studentów... Czy tak powinna prosperować uczelnia wyższa??
Wacław I
Turystyka i Rekreacja. Gdy rozpoczynałem edukację w WSB w 2011 roku na kierunku turystyka i rekreacja w formie stacjonarnej był to kierunek dofinansowany przez Unie Europejską w ramach programu Kapitał Ludzki. Wiązało się to z tym, że UE finansowała połowę czesnego, zaopatrywała w podręczniki do języków obcych itd. Kierunek ten w formie stacjonarnej stwarzał realne szanse i możliwości dla chętnych osób aby rozwinęły swój zakres wiedzy i umiejętności w dziedzinie szeroko rozumianej turystyki. Sądzę, że miało to związek z faktem konieczności rozliczania się z Unią za studentów oraz "raportowania" przeprowadzanego programu ( Program skończył się w ok 2015 roku). Takie wnioski nasunęły mi się po tym, gdy poszedłem na studia magisterskie na WSB na tym samym kierunku ale już w trybie zaocznym. Była to strata czasu a dobór tematów i zajęć jest co najmniej dyskusyjny. Ci sami wykładowcy prowadzą po 4 przedmioty, które zmieniają nazwy ale ich treść się nie zmienia. Wielu wykładowców pomimo szczerych chęci i intencji nie orientuję się w branży turystycznej w związku z czym opowiadają o tym co wiedzą - przykłady ekonomii i zarządzania, nie jakby się mogło wydawać na firmach,organizacjach itd, związanych z turystyką tylko na fabryce silników :). Mam również porównanie z UWR, na którym ukończyłem Historię. Różnic jest tak wiele, że trudno porównywać ale na pewno jeśli chodzi o obsługę klienta w dziekanatach itd. to uważam, że WSB jest na wysokim poziomie. WSB nie kreuję się na uczelnie, która jest kuźnią inteligentów i erudytów, tylko dobrych w swojej branży fachowców i tutaj stwarza jakąś tam szansę. Dziś WSB z roku na rok przyjmuję coraz więcej studentów i jest coraz większą masówką więc coraz trudniej będzie się "przebić" . Sądzę, że WSB może pomóc w zdobywaniu wiedzy ale wszystko zależy od wykładowców, grupy no i chęci. Jeżeli pracujesz i przy okazji chcesz zdobyć wiedzę i możliwość rozwoju to warto się zastanowić nad WSB. Ostatecznie i tak liczy się to, jakie ma się podejście do danego kierunku, czego od niego oczekujemy i ile damy od siebie. Niestety decydując się na studia - chyba każde- zostawia się sporą dozę niepewności czy to jest właśnie to czego szukamy i czy spełni to nasze oczekiwania/wyobrażenia. Pozdrawiam, - nie zachęcam, nie zniechęcam -
23.06.2017
19.06.2017
Ans
Czy ktoś przeszedł pierwszą edycje Drukowania 3D na WSB i może mi powiedzieć czy warto? Program wygląda interesująco, tylko zastanawiam się jak się ma teoria z praktyką. Ktoś się orientuje w temacie?
BHP
Może jakieś opinie na temat specjalisty bhp? Zawód wydaje się być przyszłościowy, ale czy szkoła daje odpowiednio wiele od siebie?
17.06.2017
16.06.2017
Angel
Hej, interesuje mnie kierunek zarządzanie, specjalność grafika komputerowa w reklamie ? Jeśli ktoś na ten kierunek uczęszcza, proszę o opinie :) Poza tym ogólnie mnie interesuje grafika, ale ciężki wybór, jeśli chodzi o Wrocław.
Ewa
Studiował ktoś może w tej szkole turystykę i rekreację?
09.06.2017
18.05.2017
Prawo
Ktoś się pytał o PRAWO? Otóż moja koleżanka tam studiuje na tym kierunku i jest bardzo zaskoczona wysokim poziomem!!! Nie spodziewała się tego...
Ta szkoła to dno
Studiowałam na 4 uczelniach, ukończyłam 4 kierunki. Tutaj przyszłam ze względu na swoje zainteresowania. Nigdy nie spotkałam się z takim traktowaniem studentów. Zero wiedzy wyniosłam z zajęć, prowadzący bez kwalifikacji o danym przedmiocie powołują się na książki Jerzego Zięby!!! SKANDAL! Panie w dziekanacie z wielkimi pretensjami odpowiadają na pytania i twierdzą, że wszystko co się dzieje, to wina studentów. NIE POLECAM! Pieniądze wyrzucone w błoto!
13.05.2017
10.05.2017
Prawo
Hej, są tu jacyś studenci prawa? Możecie się wypowiedzieć, czy warto, jakieś porównania?
Martha
Kto chce dołączyć do naszego Koła Naukowego studentów Bezpieczeństwa Wewnętrznego??? Potrzeba nam kogoś, kto się zna na organizowaniu konferencji, czy też wykładów otwartych... Zapraszamy!
10.05.2017
17.04.2017
jolanda
wszyscy na to bezpieczeństwo idą? a co polecicie z bardziej ogólnych, bardzoej humanistycznych kierunków?
BW
Dołączam do pytania. Jakie są wymagane przedmioty na maturze na bezpieczeństwo wewn?
07.04.2017
07.04.2017
Bezpieczeństwo Wewnętrzne
Witam, chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej jak wyglądają studia na tym kierunku i czy warto się na nie wybierać? Proszę o wyczerpujące odpowiedzi
prawo_wsb
Cześć, mógłby ktoś przybliżyć, jak wyglądają studia prawnicze na WSB we Wrocławiu? Czy warto się zapisać? Może jakieś odniesienie do uczelni publicznych? Dzięki.
06.04.2017
14.03.2017
Sss
Ja zaczynam prawo w ramach naboru zimowego.
nenka
Koleżanka studiowała w tej szkole inżynierię zarządzania i dostała bardzo dobrze płatną pracę w trakcie studiów oczywiście w tym kierunku. A jeszcze jedna przeniosła się w Uniwersytety Przyrodniczego i jest teraz na prawie w biznesie, Obydwie polecają.
08.03.2017
03.03.2017
ema11
Studiował ktoś PRAWO i może mniej więcej przybliżyć, czy opłacalne jest pójście na to w tej szkole?
Rozczarowani studenci WSB
Szkoła ta tworzy wizerunek ale tylko na zdjęciach i plakatach, w rzeczywistości sale poniżej standardów, jest bardzo brudno, brak papieru w toaletach, budynki, sale, korytarze wymagają remontu, budynek H katastrofa! Tyle studentów zero inwestycji, nie polecam za takie pieniądze, nie warto
25.02.2017
24.02.2017
Honorata
Ktoś na prawo od marca?
Adrian
Ja cały czas zastanawiam się nad zarządzaniem od marca :)
22.02.2017
15.02.2017
Monia
Ja sie wybieram na zarzadzanie od marca niestacjonarne
Studentka
Ktoś z was wybiera się na zarządzanie w marcu? :)
10.02.2017
29.11.2016
bronię Excela
Pozwolę sobie nie zgodzi si,e z Andzią - wg mnie program Excel jest bardzo przydatny, tylko może jeszcze nie potrafisz tego docenić i zrozumieć :-)
andzia
Co wy wypisujecie o tej szkole??? I o paniach z dziekanatu??? To w większości bzdury!!!!!!!!!!!!!! Miłe, serdeczne panie!!! W tej szkole są i prymusy i tacy co im "tata kazał" tam iść!... Jak to zwykle bywa... I czasem bywa coś fajnego, czasem denerwującego... "Tłuk" taki przechodzi z semestru na semestr, po znajomości... A i ambitni słuchacze są! Bezpieczeństwo wewnętrzne na WSB jest nawet OK, oprócz niepotrzebnego do niczego Excela na pierwszym semestrze... Niektórzy się pytacie- czy zajęcia dla dziennych są tylko 3 razy w tygodniu - tak, to prawda - czasem 3, czasem 4 razy. To moim zdaniem - stanowczo za mało!... No, chyba, że się gdzieś pracuje popołudniu! Na zaocznych pierwszy semestr to był do niczego, męczarnia od 9 rano do 19 godziny... Na pierwszym roku jest wiele do niczego nie potrzebnych przedmiotów!!! Wykładowcy/ćwiczeniowcy - często się powtarzają!!... W ten sposób można się przyzwyczaić do człowieka ;) A i wyczuć gościa/gościówę, co i jak ocenia, jakie ma podejście! Sporo gliniarzy wykłada na WSB! A w biurze karier, naprawdę nie ma nic ciekawego!!! A już na pewno dla studiujących bezp.wewnętrzne!!! Pozdrawiam!!!
26.11.2016
31.10.2016
katrina
Dla tych trochę ambitniejszych, to nie polecam, bo się zwyczajnie rozczarujecie. Nie tyle szkolą co poziomem innych studentów. Bo tutaj uczelnia dostowosuje się do ich poziomu, no albo ulewa, ale na jedno wychodzi.
Klaudia
Wybiera się ktoś na studia magisterskie (niestacjonarne) o kierunku: turystyka i rekreacja (international tourism albo menadżer hotelu)? Może mi ktoś coś powiedzieć o samej uczelni, a dokładnie o turystyce?
15.09.2016
06.09.2016
rufi
jest jak na większości prywatnych uczelni, rozmawiam ze znajomymi, wszedzie podobnie, zawsze znajdą sie problemy, żale, jednym się bardzoej widzi innym niej
L
Hej, A jest ktoś może na specjalności związanej z kryminalistyką itp.? Niby jest coś takiego w ramach kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne, a ten kierunek sam w sobie to trochę strata czasu. Specjalność jest jednak ciekawa. Dzięki za odpowiedzi.
23.08.2016
04.08.2016
kaaroola
Studiuję PwB i nie narzekam. Oczywiście program różni się znacznie od tego na UWr ale pamiętajcie że nie jesteście studentami prawa tylko Prawa w Biznesie. Są zarówno przedmioty prawne takie jak cywilne, administracyjne, ale też finansowe. Jeśli student chce się czegoś nauczyć to się nauczy. Wykładowcy sa jak wszędzie. Mieszanina. Jest kilku wymagających, ale jak wszędzie znajdą się tacy, którzy powiedzą Ci: napisz co wiesz i masz 5! Co do opłat to za każde studia zaoczne trzeba płacić. Byłam na Ekonomicznym i uwierzcie mi, że tam opłaty są wyższe. Na WSB możesz je też do siebie dostosować. Masz kilka możliwości płatności i od Ciebie zależy którą z nich wybierzesz. Organizacja uczelni mi sie podoba. Extranet jest przejrzysty. Oceny pojawiają się w miarę szybko. Z dziekanatem nie mam szczególnych problemów, chociaż rzadko się z nim kontaktuje. Raz się zdarzyło, że Panie nie potrafiły udzielić mi informacji i wyprowadziły mnie z równowagi. Myślę, że WSB jak każda szkoła ma swoje plusy i minusy. Zależy od podejścia każdego z nas. Mi studiuje się tam w miarę ok i z tego co wiem nie ma fatalnych opinii wśród innych szkół. Wiadomo, że uniwerek i dzienne studia to inna bajka. Zaocznie trzeba w dużej mierze przyłożyć się samemu.
Magda
Jest ktos na finansach i rachunkowości? polecacie ? zaczynam od pazdziernika
25.07.2016
08.07.2016
kuba
10% ma zaliczyć, reszta ma oblać tylko dlatego że rektor chce sobie zarobić.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
01.07.2016
22.06.2016
ania
Wysylaja cie niby na jakies praktyki które trzeba zrobić idziesz do pracodawcy na praktyki a on ci mowie ,ze cie tu nie potrzebuje . Idziesz do biura karier chcesz porozmawiać i choć pani jest i nic nie robi to i tak masz isc do domu i napisac do niej maila to może po 2 tygodniach laskawie odpisze.... a praktyki w ZOO TAK W ZOO TO SMIECH NA SALI .
Tomasz
Jest problem z wykładowcami. Umawiasz się z nimi na poprawke oni sobie nie przychodzą,nie odpisują na maile ,a władze uczelni nie wyciagaja z tego zadnych konsekwencji. Dziekanat to samo nie załatwi się tam niczego... Z innymi działami jest tak samo .
22.06.2016
22.06.2016
Lina
Jestem na prawie w biznesie . Przedmiotow prawniczych nie ma prawie wcale. Jeśli chodzi o dziekanat nic tam nie załatwisz panie sa niemile a gdy mówisz ze masz z czyms problem i potrzebujesz się czegos dowiedzieć mowia ze to nie jest ich problem... Studenci placa tam za nauke grube pieniądze wiec tez czegos wymagają.
juls
.. mam pytanie jaki jest poziom na logistyce ? jakie sa przedmioty na I semestrze ? studiowalam na mwsl we wro ale nie dalam rady pogodzic tego z studium .. jeszcze zostal mi semestr bhp i chcialabym isc na studia ale nie wiem czy dam rade to pogodzic . i co z obecnoscia ? wyklady i cwieczenia sa obowiazkowe ? czy jest jakis ustalony procent zajec na ktorych trzeba byc zeby pozwolili podejsc do egzaminu ? mozna sie dogadac z wykladowca jakos ?
09.06.2016
01.06.2016
Ania
Hej, poszukuje notatek i materiałów na studia II stopnia rachunkowość i finanse w WSB - chętnie kupie, czekam na kontakt meil: eralove@gmail.com
jazz
Jak jest z praktykami zawodowymi na zaocznych? Dużo uczelni wymaga kilkumiesięcznych praktyk, na które nie mam czasu. Czy można jakoś przepisać sobie praktyki z poprzednich studiów lub w ramach pracy zawodowej?
16.05.2016
03.05.2016
Tynka
a co z turystyką i rekreacją? robię licencjat w Łódzkim i jest raczej średnio a wiążę swą przyszłość z Wrocławiem bo mam tam chłopaka więc chcę się tam przenieść
baśka.kaśka
ja nigdy w WSB nie miałam problemu z płatnościami, nie spotkałam się z sytuacją aby pieniądze były ważniejsze niż student, osobiście oceniam tą uczelnię bardzo pozytywnie
29.02.2016
02.02.2016
Dorota
Hej, hej, zapisałam się na zarządzanie na WSB od marca... Zastanawiam się, czy nie podjęłam pochopnej decyzji, bo znalazłam różne opinie na temat tej uczelni. Niektóre wręcz tragiczne.. ;/
Anna
Cześć, chciałaby aplikować na zarządzanie, na WSB. Jakie są wasze opinie na temat tego kierunku ? Jak wykładowcy ? Zajęcia ? Itp. Spotykam sie z rożnymi opiniami, większość to pozytywne opinie ma temat samego WSB, a kierunek ?
31.01.2016
27.01.2016
Ola
Czy studiował ktoś lub studiuje na WSB pedagogikę? Jak tam jest? Czy warto tam sie wybrać? Znalazłam też PWSZ w Legnicy i nie wiem co wybrać. Proszę o pomoc :) W tym roku pisze maturę
logistyk
Nie polecam logistyki na WSB we Wrocławiu ponieważ Ci "praktycy" to są ludzie z ulicy, którzy nie poradzili sobie w prawdziwym życiu i na zajęciach wylewają swoją frustrację na studentów. Nie uczą nic i podejście mają jakby byli na własnym folwarku, zero wiedzy merytorycznej..itp. jeśli Logistyka to tylko na MWSLiT we Wrocku (robiłem tam mgr) zdecydowanie wyższy poziom, kadra jest z Politechniki i są to ludzie, którzy potrafią zachęcić i zmotywować studentów do nauki.
20.01.2016
09.01.2016
kok
To jak tam w końcu jest, bo opinie są sprzeczne: uwalają na egzaminach na złość pomimo tego, że się uczysz, czy raczej łatwo wszystko zdać?
zarządanie
mam pytanie mianowicie studiów dziennych, czy to prawda ze studia dzienne na WSB są tylko 3 dni w tygodniu ? chciałbym iść na zarządzanie za rok na wsb
28.11.2015
23.11.2015
bezpieczeństwo - jakie wybrać?
Na fali ostatnich zdarzeń (ataki terrorystów oraz inne niepojące doniesienia o sytuacji na świecie i w Polsce) rosnie zainteresowanie studiami z zakresu Bezpieczeństwa, Ja sam sie przyznaje że myślę o takich studiach. Pytanie: czy ma jakieś większe znaczenie, czy wybierzesz: B - wewnętrzne, B - narodowe, B- publiczne, B- międzynarodowe, bo jak mniemam B - zdrowotne to już inna bajka. Więc poradźcie, co wybrać?
studentkaWSB
Ja właśnie jestem na ostatnim semestrze logistyki inż. na WSB. 50% osób według mnie, nie zasługuje na to, aby dostać dyplom inż. Oczywiście była matematyka, fizyka, konstrukcje maszyn..ale większość ze studentów do tej pory nie potrafi obliczyć macierzy, które były podstawą. Trafiałam na wykładowców, którzy starali się coś wymagać. Ale co z tego jak przed władze uczelni, prędzej czy później (na 4 czy 5 popr. ) i tak przepuszczali tych, którym nawet nie chciało się zajrzeć do notatek, o ile w ogóle takowe posiadali. Dla mnie to 3,5 roku zmarnowane. Gdyby nie to, że sama się interesuje i czytam książki związane z logistyką, to nie byłabym o wiele mądrzejsza, niż wtedy gdy zaczynałam te studia. Są tam oczywiście wykładowcy, którym zależy na tym, aby chociaż parę osób wyniosło coś z zajęć ale to nieliczni. Ale większość z nich wie mniej niż studenci, którzy naprawdę się interesują tematem. Dla mnie trochę żenujące. Dziwię się sama sobie, co ja tam robię. Pomijając, że panie które tam pracują, uważają się za nie wiem co, a prawa jest taka, że gdyby nie tacy naiwni ludzie jak ja, którzy wierzyli, że coś się dowiedzą na WSB, nie miałyby pracy. Zamierzam po studiach wyjechać do UK,, dobrze, że tam nie wiedzą nic o poziomie WSB, jedynym plusem jest to, że nazwa WSB ładnie brzmi po angielsku. Ja osobiście wstydzę się tego, że tam studiuje. Więc jeśli planujecie wybrać logistykę, to odradzam WSB.
23.10.2015
07.10.2015
BP
Moniko tak naprawdę wiele „tępych dzid „ po uczelni publicznej nie potrafi znaleźć sobie pracy !!!! Siedzą na kasie w marketach lub po Politechnice wykonują proste prace elektroinstalacyjne - czyli resumując „ ciągną kabel „ ;-) Nasze umiejętności, przebojowość, wiedza oraz szczęście decydują o dobrej pracy ( Oczywiście papier również trochę jest tu pomocny) Znam osobę studentkę ostatniego roku Uniwerystetu Wrocławksiego która po przyjściu do pracy nie potrafiła zrobić nic ! nie wspomnę jakie było zdziwienie gdy zapytała o zaadresowanie koperty ? adresat – nadawca ))) Nie łudźmy się, że to studia i papier renomowanej uczelni dają pracę.
papa
Witam. Co możecie powiedzieć o kierunku Logistyka, najlepiej studia 2 stopnia, lepiej wybrac logistykę na WSB czy na innej uczelni np. MWSLiT?
16.09.2015
07.09.2015
Eliasz
Dzień dobry. Co możecie powiedzieć o kierunku Finansy i Rachunkowość?
studentka
nie mam porównania z inymi szkołami, bo nie studiowałam gdzie indzej, ale mam wielu znajomych tak w państwowych jak i prywatnych uczelniach, wierzcie mi, że wszędzie sa osoby zadowolone, oraz te niezadowolone, co więcej studenci ambitni i chcący się naprawdę wiele nauczyć są i w tych i w tamtych uczelniach, to wszystko zlaeży od nas, od studentów, czy nam się chce, jak traktujemy ieniądze, które płacimy by zdobyć wiedzę, nie zwalajcie na wykładoców, oni po prostu - niestety - zaniżają poziom bo w przeciwnym wypadku z grupy 25 osób powinna by zostać 10, którzy ogarniają temat, nawet jak będą nas cisnąć, to efekt będzie jeden - 3/4 wyleci, nie dlatego nawet, że tępi, ale nie chce im się zwyczajnie przysiąść i poczuc co to są studia.
07.09.2015
10.08.2015
sebasiatka
chciałbym wybrać kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne ktoś mi może powiedzieć więcej o tym czy warto jak poziom uczelni ?
PwB
Właśnie, a jak na Prawie w Biznesie? Dużo nauki? czy też bez problemu?
14.07.2015
08.07.2015
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
prawo w bisnezie
PRAWO w biznesie - kto to studiuje??? czy macie porównanie z prawem na uniwersytecie w sensie programu? skąd WSB bierze wykładowców? będę wdzięczna jesli nApiszą studenci tego kierunku :-)
31.05.2015
22.05.2015
rita
się było uczyć - dobrze zdać maturę - iść na państwową uczelnię , a nie narzekać, że na prywatne płacić trzeba, jak idziesz do lekarza prywatnie to też lamentujesz?
mróweczka
ja jestem zadowolona, mogę polecić WSB jako dobrą szkołe prywatną , jedyny minut to opłaty ... no czesne jednak płacić trzeba, taki life
18.05.2015
13.05.2015
logistyka
ktoś pytał już wcześniej o logistykę, ja też jestem zainteresowany tym kierunkiem w porównaniu do Międzynarodowej WS Logistyki i TRansportu. Czy ktoś zna jedną i drugą szkołę i ma porównanie? na stronie www wygląda to dobrze i tu i tu, więc fajnie, jakby się wypowiedział student tego kierunku
aruska
reklamowo to wszytko wygląda super, elegancko, aż się chce wpaść w zachwyt, jak już się jest studentem, to w praniu wychodzą hocki klocki na dobranocki, jak np. wykładowcy nienajwyższych lotów, dodatkowe opłaty, itd. no polska małomiasteczkowa rzeczywistość i tyle
19.03.2015
26.01.2015
natan
Logo uczelni chyba nie ma znaczenia przy wyborze szkoły... ale zmartwiły mnie tak negatywne komentarze pod tą uczelnią, sam zastanawiałem się czy do niej rekrutować...
Klaudia
ale brzydkie logo - takie prehistoryczne ://////
14.01.2015
13.12.2014
Kamil
wsb nie powinni nazywać się uczelnia a maszynka do robienia kasy i półanalfabetów. Jak będziesz chciał odejść to ci jeszcze opłaty naliczą z kosmosu na złość. Wykładowcy to z manowcy; część to ludzie którzy właśnie magistra skończyli i sami chyba nie mogli znaleść roboty bo tam uczą; koleś robi slajdy w których sam się gubi a potem jak nie ogarnia mówi nam że resztę nauczymy się z książki tego i tego. Mają praktyków co gadają kim to oni nie są; wchodzisz głębiej w neta koleś pracował rok w biurze turystycznym, chyba jako młodszy parzący kawę. Ale praca się nie spodobała; lepiej bzdury gadać młodym i naiwnym...Mają praktyki jak se znajdziesz u znajomego królika (czytaj rodzina). Studia na poziomie podstawówki z gotowcami sprzed 5 lat bo w wsb program się nie zmienia więc i egzaminy takie same non stop. Jak płacisz to ogarniesz a potem bezrobocie wita...
mak
Proszę o informację dotyczące logistyki na tej Uczelni? Najlepiej logistyka 2 stopnia SUM?
30.05.2014
17.05.2014
tom
Moje przemyślenia są następujące: "Opakowanie" wygląda nawet nieźle - chwalenie się tym, że WSB Wrocław jest jedną z najlepszych uczelni na Dolnym Śląsku (ciekawe pod jakim względem?), otwartość na studenta (tu trzeba się zgodzić - student płaci i może wszystko; uczelnia zrobi bardzo dużo, aby nie stracić dawcy kapitału) czy też ciągłe inwestowanie w infrastrukturę. Natomiast obraz "Wnętrza" jest przerażający - ciągłe naciski na prowadzących aby szli na rękę studentom zaniżając wymagania, pakowanie do grup takiej ilości osób, że w salach się nie mieszczą oraz tak niski poziom wiedzy większości studentów, że prowadzanie zajęć to droga przez mękę....., ale czego nie zrobi się dla pieniędzy - WSB do firma a nie uczelnia, liczy się kasa a nie poziom nauczania.
ann
Uczysz się dla siebie- racja, ale jeśli uczą Cię głupot, lub poziom informacji serwowanych jest tak niski, lub co najgorsze mijający się z prawdą? Nie każdy dostaje się na państwowe, nie każdego stać na państwowe- zaoczne ( dla porównania UE czesne to około 500 zł, WSB 350zł) Nie zawsze wybór jest ten dyktowany zostaniem studentem WSB, tylko np. kwestiami finansowymi) Niewspominając już o studentach WSZIF, którzy zostali wchłonięci przez WSB.
20.02.2014
18.02.2014
ala
Witam. Nie studiuję na tej uczelni, ale jak czytam wasze komentarze to śmiać mi się chce. Pokażcie szkołę prywatną gdzie jest tak wysoki poziom że połowa oblewa. przecież uczysz się dla siebie a nie dla nich. Każda prywatna szkoła patrzy tylko czy się płaci. A ten kto chce mieć tak wysoki poziom to niech idzie do szkoły publicznej, bo tam mają w nosie czy zdasz czy nie.
ann
Żenada w każdym calu. W ciągu studiów licencjackich trafiłam może na 3-4 dobrych wykładowców, reszta? Przykłady : Pani prowadząca przedmiot o karierach zawodowych nie ma bladego pojęcia czym zajmują się firmy headhunterskie. Pan od statystyki na egzaminie prosi o narysowanie pudełka z uszami. Angielski ? Pożal się Boże platforma, ( na zaliczenie trzeba zrobić 30%) , zaliczenie? Test zamknięty. Litości. Pieniądze wyrzucone w błoto. Jeśli musisz mieć papier- idź. Jeśli chcesz mieć wykształcenie nie polecam.
28.01.2014
10.12.2013
bączek
ja tam nie narzekam, podoba mi się, jest gites, za bardzo się nie namęcze, a za chwilę bede licencjatem !!!
Administrator
Komentarz usnięty - naruszenie zasad regulaminu.
06.12.2013
25.10.2013
bata
każdy ma prawo mieć własne zdanie, gwarancji na prace nie da ci żadna uczelnia, to chyba oczywiste, w każdej szkole są studenci zdolni, operatywni, chętnie uczący się i miernoty, lenie, a tych coraz więcej zlwaszcza w szkolach prywatnych, rownie dobrze mozna nazwać najlepsze uniwersytety wylęgarnia bezrobotnych alsolwentów
el\'studentos
Zacytuje : "dno i wodorosty oraz kilo mułu" a także "Wyższa Szkoła Bezrobocia"
23.10.2013
16.10.2013
podyplomówki są na wysokim poziomie
nie zgadzam sie z Wami, akurat WSB studia podyplomowe ma na wysokim poziomie i jak z kimś porozmawiacie, to na 100 procent nie uslyszycie złych opinii, o licencjacie sie nie wypowiem, bo nie mam zdania, ale slyszalam, ze studenci po prostu sa słabi, skladaja dokumenty na kierunki ekonomiczne, nie daja rady, wiec zaczynaja sie problemy (poprawki, brak zaliczen, egzaminy w plecy) ... i tu są schody, frustracja, niezadowolenie, natomiast podyplomówek bede bronić, bo jest narawdę ok
dundi
a ja proponuje by wsb otworzyło studia magisterskie z podyplomowymi i z doktoranckimi w jednym; a jak dopłacisz to jeszcze profesure i tableta dostaniesz w gratisie; to tyle na temat studiowania dla papierka i studiowania w wsb
10.10.2013
30.09.2013
Edis
Skończyłam Uniwerek Ekonomiczny we Wrocku - mgr dzienny i teraz wybieram sie na mgr WSB-sowski dla legitki i "papierka dodatkowego mgr+podypl." ale to co piszecie mnie przeraza...wykladowcy beznadziejni? Z tego co widze 40% z nich wyklada na UE, wiec tak po prostu nauka wyglada. A szkola, do najlepszych nie nalezy, ale o UE tez nie mam dobrego zdania - dno.
ddd
A jeśli chodzi o chodzenie do szkołay to trzeba regularnie chodzić?
26.09.2013
23.09.2013
do przedmówców pytanie
Ewa i Krzysiek - na którym jesteście roku i jaki kierunek? chce cos zweryfikowac, aska
ewka
a to moja opinia, tak beznadziejnej kadry to chyba nie ma nikt; praktycy-niedacznicy, naukowcy-co nic nie napisali od 100 lat, wykładowcy-od gotowcy nie dziwota że wsb przoduje w produkcji bezrobotnych; znalazłam w necie o praktykach...studenci wsb nie aplikować; jak tam będziecie zobaczycie co to za dno
23.09.2013
20.09.2013
Krzysiek
Jasne ze praca sama do nikogo nie przyjdzie :-) ale wykładowcy muszą wymagać czegoś od studenta - a prawda jest taka, ze w WSB chodzi o to zeby zdać i przejść dalej - bo taka jest zasada- ma być lekko, łatwo, imprezowo i przyjemnie - a dyplom sam wpaść w ręce :-) Dlatego - i każdy student WSB (ci z szarymi komórkami) widzą z jakim podejściem mają ludzi na roku - blond błyskotki, złote łańcuchy i bransoletki, Versace i Diory i jeden temat: gdzie imprezujesz dzisiaj :-)))) A więc - do was decyzja - chcecie mieć dyplom i wiedzę na poziomie 0 - zero - zostań studentem WSB - tylko się pospiesz bo promocja trwa do końca września :-))))))))))
do Bartka
a czy Ty myslisz, że jak skonczysz uniwerek, albo awf, albo nawet poltechnikę, to od razu każdy Cie weżmie do pracy? na jakim Ty świecie żyjesz? obudz sie, zejdz na ziemie, otzrasnij, jak sam bedziesz zdetermniwany, to ci sie uda, a najlepszy nawet alien antyspoleczny na 3 fakultetach moze siedzec lata bez pracy, znam takiego, mea bystrego, perfest angielski i co? i nic, bo facet jest nieprzystosowany!
18.09.2013
13.09.2013
bartek
WSB - wyższa szkoły bezrobocia; mój brat to skończył teraz płacze, roboty znaleść nie może taj jak jego kumple z roku; uważajcie na tą uczelnie
donka
znajoma z Poznania, tez na WSB, zadowolona, moze nie ma lekko z nauka, ale wykladowcy spoko i do dogadania, praca to juz inna bajka - wiemy jak jest na rynku, slabiutko dla absolwentow, nie można się zrażać, trzeba wysyłać aplikacje, szukać kontaktów, czasem zaczepic sie na gorszych warunkach i pozniej szukac czegos ciekawszego
11.09.2013
06.09.2013
Magda
Majka ma rację ta szkoła niczego Was nie nauczy i nie chodzi nawet o rodziców u których ma się pracę i nie chce się ludziom uczyć, tylko o materiał, który się przerabia.Jestem na III roku finansów i rachunkowości i niczego potrzebnego do pracy się nie uczę (pracuję w księgowości, pomijam 2 przedmioty które są przydatne). Na zaliczeniach studenci oblewani są mimo tego, że mają wiedzę, uczęszczają na każde zajęcia a lista obecności jest podpisana. Nie mam dobrych wspomnień z tą szkołą, nie polecam jej.
Ewela
Czesc Ola ;-) ja ogolnie zapisalam sie na ten kierunek bo chcialabym pracowac w dziale ksiegowosci .. Slyszlam ze to fajna szkola .
05.09.2013
03.09.2013
Ola
Hej Ewelina:) Ja wlasnie zastanawiam sie nad tym kierunkiem w tej oto szkole:)
Ewela
Hej czy ktos idzie moze na kierunek finanse i rachunkowosc ( zaocznie) ??
02.09.2013
24.08.2013
Tomek
ludzie kto idzie na logistykę ( przedsiębiorstw ) - magister
Maria
5 lat imprez i nic nie robienia; 40 lat biedy i bezrobocia; witajcie w progach wsb
21.08.2013
19.08.2013
ola
to fajnie ja tez stacjonarne , a skad jestes ?
Majka
Hej, szkoła ma fatalną opinię jeśli chodzi o znalezienie pracy. Kilku znajomych skończyło WSB i nie mogą znaleźć pracy (od kilku miesięcy!!!!) - jeśli zależy komuś na papierku to luz. Ale szkoda pieniędzy i czasu bo później okazuje się, że to stracone lata. Polecam wybierać szkołę gdzie jednak czegoś się nauczycie i coś się jeszcze od studenta wymaga :-) Chyba, że macie już posadkę u tatusia lub mamusi w firmie - bo w WSB jest 99% takich studentów - i to oni psują wszystko - bo nic się od nich nie wymaga - tylko podpisu na liście obecności.
19.08.2013
09.08.2013
agness
Najeżdżacie na WSB, ja skończyłam WSB w Chorzowie, opinie są podobne, dla tumanów, dla leniwych, etc...Rok zaczynało 300 studentów, zakończyło ok.100. Wniosek: łatwo nie było, odpadali na matmie, statystyce.
Kasia
hej, ja wybieram sie na TIR zaocznie :)
05.08.2013
01.08.2013
Dominika
Ja wybieriam sie na turystyke i rekreacje na stacjonarne;)
Ola
Hej . kto z was idzie na T i R do WSB na dzienne ?
31.07.2013
18.07.2013
MADGA
HEJ HEJ. czy idzie ktoś na turystykę i rekreację zaocznie ?! :)
ANIELA
nie nie studiowałam filologii studiowałam turystykę i coś ci powiem większego bagna niż wsb nie znajdziesz; to nie jest uczelnia to prywatna inicjatywa do nabijania kabzy; nie nauczysz tam się nic; ale nie to jest najgorsze; jak będziesz chciała iść na pracy to dupa blada NIKT CIĘ NIE ZATRUDNI; dyplom wsb to iluzja; pracuję w stanach jako niańka i bez wsb bym mogła nią być...
17.07.2013
02.07.2013
aga
studiował ktoś tam filologię angielską? jak jest Wasza opinia?
SANDRAZ
DO MATU : BYŁAM DZISIAJ , DOSTAŁAM SIE ROWNIEZ NA TURYSTYKE I REKREACJE, ZALEŻY JAKIE MASZ WYNIKI . ALE BARDZO PRZYJEMNA ATMOSFERA W TEJ SZKOLE PANUJE:)
01.07.2013
27.06.2013
matu
Hej :) Zastanawiam się nad Turystyką i rekreacją (studia dzienne). Opłaca się? Fajny kierunek? Ciężko się dostać? Są jakieś progi? Myślę o specjalności turystyka międzynarodowa.
seb92
Ogólnie nie jest źle. Większość i tak robi studia dla papierka więc w zasadzie co za różnica ;D A propos, mam do sprzedania bon zniżkowy dla nowych studentów wsb o wartości 995 zł (zniżka za czesne 600zł + zniżka za wpisowe 395zł) do wykorzystania przez wszystkich do 15 lipca tego roku. Ja mogę go sprzedać za 400 zł (do negocjacji). Najlepiej z obiorem osobistym we Wrocławiu. Pisać (seb92@hmamail.com).
25.06.2013
12.06.2013
Kasia
Hej:) Czy ciezko sie dostac wedlug Was na studia Turystyke i rekreacje do Wyzszej Szkoly Bankowej?
23
Jestem na 3 roku Logistyki na WSB Wrocław. Niektórzy wykładowcy otwarcie śmieją się z nas syudentów, że płacimy tyle kasy czesnego a otrzymujemy taki chłam w zamian. Jedynym atutem szkoły jest to, że małym nakładem siły otrzymujemy dyplom po paru latach, ile ten dyplom jest wart ? - oceni rynek pracy.
09.06.2013
30.05.2013
ramba
problem z takimi pseudo-uczelniami jak wsb że nie uczą nic i pracodawcy dobrze to wiedzą, ci co szukali roboty po wsb dobrze to wiedzą . Płacisz 3 lata za iluzję wiedzy dostajesz nic nie wart papier i idziesz do pośredniaka a tam 1000 innych z śieciowych szkół już czeka...
arek%&*
Panie Zawod to podstawa...ja tam wole sobie rak nie brudzic... moze i ten kolega zarobi na fure, ale pogadaj z nim za pare lat... bedzie stary, zmeczony i spracowany, a Ty bedziesz sobie do pracy w banq dojezdzal hehe... teraz Ty zazdroscisz jemu, za pare lat jego fucha sie skonczy i on bedzie zazdroscil Tobie... wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Z reszta... ukladales kiedys plytki? Ja wole pisac maile i odbierac telefon hehe pozdro
23.05.2013
23.05.2013
:) kandydatka
hej :) Nie wiem o co tyle zamieszania. Po komentarzach mozna wywnioskowac, ze ci co chca sie uczyc i ucza sie z wlasnej woli uczelnie chwala, reszta, czyli ci, ktorzy potrzebyja bata sa niepocieszeni, ze zaplacili i maja dyplom :) ja mysle ze to bonus... zadna uczelnia nie zmusza do nauki, wiec nie rozumiem stwierdzenia, ze nie musisz sie tam uczyc.. studiujesz z wlasnej woli i to od Ciebie zalezy co z tego wyciagniesz... to nie wina uczelni, ze jak masz furtke, to wybierasz droge na skroty... jedni podloza gotowca inni sami napisza egzamin :) Odnosnie pracy, z doswiadczenia wiem, ze dla chcacego nic trudnego... to nie zalezy od uczelni, a raczej od umiejetnosci interpersonalnych, zapotrzebowania pracodawcy w danym momencie i odrobinki szczescia. Ja jestem po filolgii ang. (licencjat) i pracuje w finansach na rynku US, bo znam jezyk (przyslowiowy zmywak w UK w koncu sie na cos przydal) i mam wymagany poziom wyksztalcenia (licencjat). Najlepsze jest to, ze dostalam dobrze platna prace jako analityk na 1 roku studiow, wiec tak na prawde z wyksztalceniem srednim, a wymagany byl licencjat! Teraz potrzebny mi mgr przed nazwiskiem... taki, zeby dobrze wygladal w CV... WSB juz w tym momencie spelnia moje oczekiwania, bo przeciez ktory w zagranicznych przedsiebiorcow bedzie szukal opinii o szkole? Oni po prostu wiedza, ze we WRO jest wielu wyksztalconych ludzi i wiele dobrych uczelni, oni patrza czy masz mgr przed nazwiskiem :) Pytanie tylko, czy byles akurat na wykladzie z negocjacji, czy sprzedazy produktu (ktorym sam jestes), zeby wiedziec jak sie na rozmowie o prace zareklamowac? Pewnie byles na bibce w wina jest uczelni, co pracy w zawodzie nie zapewnila :) Powodzenia ... rzetelna opinie o WSB napisze za rok :)
zawod to podstawa
ty sie nie smiej!!!!! reklame spoleczna w telewizorni widziales????? teraz na topie jest wyksztalcenie zawodowe, bo po nim jest kasa, mozemy sobie studiowac, odbierac dyplomy, ale mozemy sie zdziwi, ze kumpel z klasy srednio ogarniety zajedzie na piwo fura kupiona w Niemczech z kasy za ukladamnie plytek
22.05.2013
20.05.2013
real
taaaa, jasneeee .... jak chcesz układac płytki, robic dachy, krecic zaprawe na budowie, wywozić szambo, robic na koparce, jeżdzic jako kurier to nie uch sie, bo po co .... powodzenia stary!
BUAHAHAHAHAHA
wsb = wyzsza szkoła bezrobocia = wyzsza szkoła beznadziei sorki ale byłem tam przez rok i to wielkie oszustwo i klamstwo; latwiej bez dyplomu tej psełdo szkoły znajdziesz robotę
20.05.2013
14.05.2013
hana
jak studenci marni to najwieksi i najlepsi nie uczynia z nich naukowcow!!! z moich znajomych prawie polowa chce isc na studia dla papierka i nie nie zmeczyc, i co ty na to?
bb
skończyłam WSB we Wrocławiu, jestem bardzo zadowolona, polecam tę uczelnię, poziom naprawdę wysoki, zakuwać trzeba
03.05.2013
09.04.2013
michał
hahahha wsb dobrą uczelnią ? uśmiałem się i to mocno. Jestem na UWr na prawie i ćwiczeniowcy niektórzy mieli ,, przyjemność'' pracować na tej uczelni. Z tego co jeden na zajęciach mówił : ,,wytrzymałem tam 2 tygdonie ! z bandą idiotów dłużej się nie da. Już młodzież z gimnazjum ma więcej do powiedzenia. Nie wiem do czego zmierza dzisiejsza edukacja, ale już powoli mają zamykać te szkoły, więc na całe szczęście bo to wstyd. ''
Gotteee
Jak najbardziej polecam WSB. Najlepsza obok UE uczelnia ekonomiczna na Dolnym Śląsku.
19.03.2013
27.02.2013
mokka
mnie sie podoba, choc przyznaje szczerze, ze znajomi z innych szkol wroclawskich ucza sie w innych uczelniach, i jak rozmawiamy, to chyba nie ma zbyt wielu różnic, nikt sie nie przeucza za mocno, kazdy ma jakies slabsze przedmioty, za ktorymi nie przepada, wykladowcy sa rozni, a czasem Ci sami, nie ma jedynie porowniania z uniwerkiem czy politechnika
misiek
Tu nie musisz się uczyc, wystarczy ze im płacisz :)
22.02.2013
19.02.2013
malina
beznadziejna uczelnia a jak bedziecie się chcieli przenieść to nie będzie jak bo wszedzie będą megaróżnice programowe
Ula
Witam! Jestem tegoroczną maturzystką i zastanawiam się nad studiami turystycznymi, ponieważ kończę technikum hotelarskie. Zastanawiam się pomiędzy WSH, a WSB, co polecacie? Czy może jeszcze coś innego? Jestem świeżakiem w tym temacie więc proszę o rade..
07.02.2013
19.01.2013
lampi
miałem kontakt z WSB; byłem tam studentem właśnie na finansach; co za porażka! Chłopie WSB = Wyższa Szkoła Bezrobocia; są relatywnie tani ale nie uczą nic, ściemniają szumnym marketingiem a i tak potem do roboty nikt cię nie chce.
student
Czy ktoś miał coś wspólnego z kierunkiem 'bankowość i rynki finansowe'? jeśli tak, to proszę o opinie ; )
18.01.2013
18.12.2012
turystyka turystyce nierowna
jedni imprezuja - inni sie ucza, jak jestes taka bystra to trzeba bylo na prawo isc a nie na turystyke !!! swoja droga sie troche dziwie, bo siora na turystyce na uniwerku zakuwa jak najeta na pierwszym roku i sesje zaczela juz w listopadzie, i dodam, ze jest bystra i wszyscy sie u nich na roku ucza, wiec ....
turystyka
studiowanie tu jest tak banalne, że aż szkoda czasu :( jedyne w czym się wyspecjalizowali to imprezy :)
12.12.2012
28.11.2012
ulaaa90
Jestem aktualną studentką III roku na WSB. O uczelni mogę śmiało powiedzieć, że spełniła moje oczekiwania. Poziom nauczania dopasowany i do to tych "orłów" i do "leniwców" , znakomici wykładowcy, zajęcia przede wszystkim praktyczne a nie sama nudna teoria. Do tego wiele bezpłatnych szkoleń i warsztatów, które świetnie wyglądają potem w CV oraz dają lepsze wdrożenie się w swoje specjalności. Nauka również na różnych programach specjalistycznych, wykorzystywanych później w firmie. Pomoc w znalezieniu pracy, nie pozostawienie samemu sobie. Przede wszystkim super organizacja zajęć, jaką jest brak okienek oraz dni wolne w tygodniu, co pozwala na nie marnowanie swojego czasu wolnego oraz dopasowanie do pracy dorywczej jak i stałej. Polecam!
justyna
ja skończyłąm TiR spec hotelarstwo i jestem zadowolona, pracuję w *** hotelu na dobrym stanowisku, pensję mam naprawdę zadowalającą porównując z tym co robię więc wydaje mi się, że te studia naprawdę dużo mi dały. Jeśli ktoś się zastanawia nad specjalnością na TiR to naprawdę wg mnie hotelarstwo jest najlepszym wyborem
18.07.2012
09.07.2012
aarni
Nie jestem jakimś orłem, uzcysz się za bardzo nie lubię ale skończyć studia wypada. Z drugiej strony nauczyć się czegoś tez bym chciał. Czy tu na prawdę jest tak łatwo że kazdy przechodzi? Duzo jest nauki w roku, czy tylko w sesji? Myślę o logistyce, na stronce wyświetla sie jako nowość. Czy został juz otwarty ten kierunek czy dopiero w tym roku?
leeds
Słuchaj skończyłem finanse na wsb we wrocku i pracodawcy jak słyszą wsb to zamykają drzwi; wsb to szkoła którą każdy tuman przejdzie; i nie chce obrażać nikogo bo zapewne nie każdy kto kończy wsb jest tumanem; chodzi o to że płacisz i masz dyplom i szumny marketing tego nie zmieni dyplom wsb mówi tylko tyle że kupiłeś papier; i nic więcej. Oczywiście jak sam jesteś dobry to nawet bez studiów wyzszych wybijesz się ale dla tej przeciętnej większości wsb nic nie oferuje bo pracodawcy nie są głupi i już poznali jak bezwartościowe są te studia
09.07.2012
04.07.2012
lukasz
to nie tylko od uczelni zależy gdzie pracujesz. ja jestem po WSB we Wrocku i pracuje w Aliorze. Zacząłem pracę już na studiach i teraz tylko awansuję. Jak w trakcie studiów leżysz i czekasz na cud to się nie dziw że siedzisz na zmywaku. Ja teraz widzę że WSB nauczyło mnie wielu przydatnych rzeczy bez których nie dałbym sobie rady w aliorze.
kent
skończyłem tą uczelnię; pracuję w uk na zmywaku; poziom: płacisz masz tylko co?
28.06.2012
05.04.2012
o WSB
nie kojarze zeby cos sie mialo dziac z WSB we Wroclawiu w sensie polaczenia z jakas inna uczelnia wroclawska, ale to co moge napisac, to moja kumpela studiuje w WSB i jest dosc zadowolona, troche narzeka ze nauki duzo, zwlaszcza ze ona zaocznie i pracuje, ale poza tym to spoko
jakieś połaczenia WSB z inną szkoła?
czy obiło Wam sie o uszy, ze WSBankowa z Wroclawia ma sie polaczyc z jakas inna prywatna uczelnia wroclawska tez o charakterze ekonomicznym? kojarzycie takimotyw? pisali gdzies o tym? bo mi kumpel wspomnial, ale on to zaslyszal od kogos i nie bardzo kojarzy konkrety,
02.04.2012
21.03.2012
monika
Ja również zgadzam się z przedmówcami! Ta uczelnia jest na prawdę super. Cieszę się ze tu przyszłam. Studiuję turystykę i rekreację ze specką turystyka międzynarodowa. Mam praktyki w rożnych miejscach jak np ośrodki wypoczynkowe. Oprócz nauki mam szansę też pozwiedzać! polecam
Marcin
rewelacyjna uczelnia :)
27.02.2012
14.02.2012
Majoszka
WSB to jedna z lepszych uczelni we Wrocku. Jest jeszcze kilka, ktore mozna rozwazac, wiadomo, kazdy szuka pod siebie i wedlug walsnych gustow. Atutem WSB jest dobra kadra i oni trzymaja poziom. NIe znaczy to, ze nie pomagaja wyciagac za uszy co bardziej zrelaksowanych studentow (moja koleznaka w ciazy jest i bardzo jej sie dobrze tam studiuje, chwali sobie bardzo zyczliwe i kulturalne podejscie). Z prywatnych szkol we Wroclawiu, to chyba naprawde ta jest spoko.
leokad
na wysokim poziomie jest. Nieraz słysze, że bardzo trudno jest z nauka. Tak mi mówili moi znajomi, którzy tam studiowali chyba stosunki miedzynarodowe
23.01.2012
19.01.2012
onise
WSB - podobno dobra
fosik
potwierdzam komentarz pod spodem :)
16.01.2012
13.01.2012
Barbarcia
Wszystko można przejść tylko trzeba włożyć w to troszkę pracy no i mieć chęci do tego. Nie ma kierunków nie do przejścia pamietajcie o tym :)
igi
Czy zarządzanie jest kierunkiem nie do przejścia? Na czym się skupić podczas I roku żeby przejść dalej?
11.12.2011
11.12.2011
martin
Słyszałem że kierunek turystyka jest dofinansowywany z UE? W jakim stopniu? Jak to wygląda w praktyce?
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie