Ocena uczelni


Komentarze (195)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Nikola

    Czy trzeba iść na inauguracje roku akademickiego pierwszego roku ?
    9/22/19
  • Daria

    Witam. Szukam osób które zapisały się na dietetykę II stopnia online. dariafujarczukstudentka@gmail.com
    9/18/19
  • K

    Podejście wykładowców do studentów jest kompletnie lekceważące to samo z dziekanatem , pania która rzekomo sprawuje opiekę nad całym rokiem odpisuje po 3 miesiącach albo i nie. Studentom zaocznym karze się odrabiać zajecia w trybie dziennym i nikt nic z tym nie może zrobić brak szacunku do czasu studentów za to przy odebraniu indeksu trzeba napisać za ile zostanie uiszczona opłata za studia. Niestety jeden wielki żart zaraz po licencjacie uciekam gdzieś indziej...
    9/16/19
  • M

    Niestety nie mam dobrej opinii o WSBiNOZ. Organizacja studiów to istna tragedia. Na temat niektórych wykladowcow szkoda słów. Tak nieprofesjonalnego podejścia do studentów już dawno nie widziałam. Na tej uczelni liczą się tylko studenci dzienni i pieniądze. Nic więcej.
    9/16/19
  • Luna123

    Większość wykładowców naprawdę na plus. Natomiast o uczelni za wiele dobrego powiedzieć nie mogę. Sprawy organizacyjne to istna katastrofa. Wieczne zamieszanie, dużo problemów. Na studiach zaocznych ciągłe zmiany w planie na dwa dni przed zjazdem, zamieszanie w planie, przez to występują komplikacje z wykładowcami bo wina spada na nas a nie na organizację szkoły. Reakcje na problemy studentów często występują ze sporym opóźnieniem przez co zwyczajnie nie ma już co zbierać. Jeżeli komuś zależy na dobrze zorganizowanej uczelni to tej serdecznie nie polecam. Gdybym mogła cofnąć czas wybrałabym inną uczelnię, na której mój czas i moja osoba byłyby traktowane z należytym szacunkiem.
    9/16/19
  • Kosmetologia niestacjonarne

    Kosmetologia koszmar, zero organizacji, fatalne praktyki u niektórych prowadzących. Nie wiem jakie pomysły ściągają inne uczelnie bo z żadnymi się tutaj nie spotkałam. Jak ktoś ma pasję i interesuje się kosmetologia to niech tutaj nie przychodzi bo to wszystko straci. Student jest tylko potrzebny do płacenia czesnego, a jego potrzeby są ignorowanie. Wykłady??? Pokaz slajdów na każdych zajęciach. Wykładowca nie zależy na przekazaniu wiedzy. Chaos, bałagan i wprowadzanie zamętu przy każdym semestrze.
    9/16/19
  • Agata

    Witam Szukam osób które studiują dietetykę w medyku . Proszę o kontakt 511062334
    9/16/19
  • Dietetyka dzienna

    Hej, wybiera się ktoś na dietetykę dzienna, chętnie kogoś poznam :) martaa00c@gmail.com
    9/9/19
  • Ania

    Psychologia - niestacjonarne ;) Czy jest tu ktoś kto studiuje w ten sposób i mógłby ze mną wymienić kilka maili w tej sprawie? Choć może Fb - byłby lepszy;) destiny4@wp.pl Z góry bardzo, bardzo dziękuję.
    9/4/19
  • Kosmetologia zaocznie

    Hej czy ktoś wybiera się na mgr z kosmetologii specjalność podologia, będzie uzupelnial różnice programowe i jest po innym kierunku lic?
    9/2/19
  • Patrycja

    Czy ktoś w tym roku wybiera się zaocznie na kosmetologię II- go stopnia?
    9/2/19
  • Psychologia zaoczna

    https://www.facebook.com/groups/673674879800770/ Zapraszam do grupy psychologii niestacjonarnej od tego roku :)
    9/1/19
  • Alex

    Reply for the comment of Jurana from date 8/26/19
    A co specjalność dziennikarz.... ma wspólnego z uczelnią WSBiNoZ???? Wpis nie na miejscu, wprowadza w błąd.
    8/27/19
  • Jurana

    Myślę, że specjalność: dziennikarz prasy, radia, tv i portali internetowych to ta, która daje najszersze kompetencje. Poznasz pracę w prasie, radiu i telewizji, będziesz tworzyć projekty internetowe. Swoją pracą w czasie studiów pochwalisz się podczas rekrutacji do pracy. W tym zawodzie praktyka to podstawa.
    8/26/19
  • basia

    Studiuje ktoś dietetyke online? Proszę, podzielcie się informacjami. Tworzą w ogóle ten kierunek czy brak chętnych? Nigdzie nic na ten temat nie mogę znaleźć
    8/18/19
  • Paula

    @Nina22 dziennie czy zaocznie? ;)
    8/15/19
  • Nina22

    Ja idę na psychologię. Słyszałam wiele dobrego o tej szkole, więc liczę, że psychologia też będzie dobrze poprowadzona. ;)
    8/13/19
  • Paula

    Czy ktoś w tym roku wybiera się zaocznie na psychologię? :)
    8/12/19
  • Krakowianka

    W moich poszukiwaniach najlepszej uczelni w Łodzi wybieram AHE, bo tu znalazłam kierunki kształtujące kreatywność i zdolność dostosowania się do szybko zmieniającego się świata wokół nas. Ta zdolność staje się coraz bardziej poszukiwaną kompetencją .
    8/10/19
  • MarcinV

    Dietetyka zaocznie 1ego stopnia, hejka!
    7/31/19
  • Paulin

    Ktos wybiera sie na dietetyke zaocznie?
    7/28/19
  • Sandra

    Witam , chciała by sie dowiedzieć czegoś wiecej o kierunku kosmetologia zaocznie ? jak wyglądaja zajecia ? co ile są zjazdy ? itp.. Facebook Sandra Ekiert , poczta sanders95@o2.pl
    7/24/19
  • sandra

    Wybiera sie ktoś na komsetologie od pazdziernika, chetnie zapoznam kogoś :)? sanders95@o2.pl
    7/24/19
  • monika

    Czy studia na zaocznej psychologii są uruchamiane co roku? Czy może zależy to od liczby kandydatów itp.?
    7/22/19
  • Dorota

    ja studiuję online i jestem bardzo zadowolona. Świetne rozwiązanie dla osób, które nie mogą pozwolić sobie na inną formę studiów.
    7/16/19
  • Studentka

    Cześć! Kto się wybiera w tym roku od października na kosmetologie zaocznie? Pisać :) varaderas11@wp.pl :)
    7/16/19
  • Ewa

    Dietetyka online II stopnia magister ktoś robił ? Jak jak wyglada warto ? Ciężko ?
    7/10/19
  • Misia

    Hej warto sie wybrać na kosmetologię zaocznie ?
    7/8/19
  • Patrycja

    Jeśli jakaś dziewczyna chciałaby wynająć mieszkanie z kimś, a idzie na studia na dietetykę do tej szkoły, proszę o odpowiedz na tę wiadomość . Też się wybieram i szukam współlokatorki
    7/8/19
  • Pati

    Ja składałam papiery na dietetykę dzienną :D to prywatna uczelnia, z tego co mi wiadomo, nie ma progów, decyduje kolejność zgłoszeń ;)
    7/8/19
  • maturzystka556

    Witam, chcialabym sie dowiedziec czy ciezko dostac sie na dietetyke dzienna? Czy sa jakies progi punktowe?
    7/4/19
  • Jest świetnie

    Nasza szkoła jest naprawdę super. Wystarczy porozmawiać ze studentkami i się dowiedzieć. Konkurencja nas obserwuje, ściąga pomysły, ale to wyższy stopień zaawansowania, jeśli chodzi o nauczanie. Dlatego uważajcie, jeśli zobaczycie na forach wpisy zachęcające do nich a pokazujące nas w słabym świetle, to po prostu dokłądnie porównajcie obie uczelnie i wszystko będzie jasne.
    6/29/19
  • maturzystka2k19

    Cześć. Jestem tegoroczną maturzystką i szukam opinii o kierunku kosmetologia w tej szkole. Czy polecacie zacząć tutaj naukę ?
    6/28/19
  • absolwentka

    Fajna szkoła. Dużo się tutaj nauczyłam, poznałam fajnych ludzi. Zaletą uczelni jest sporo zajęć praktycznych. Jako absolwentka kosmetologii, polecam ten kierunek z czystym sumieniem ;)
    6/18/19
  • Paulinag5

    Witam,czy warto isc na dietetyke zocznie,gdyz w tygodniu chcialabym sobie dorabiać,jak cos piszcie na maila : paulina.g5@o2.pl :)
    6/14/19
  • Pati

    Hej. Szukam opinii na temat dietetyki sportowej? Ktoś coś opowie?
    6/12/19
  • Julia

    Jeżeli ktoś wybiera się na dietetykę w tym roku (2019) to zapraszam do kontaktu mailowego bo jestem zainteresowana i chętnie poznam kogoś kto tez się wybiera :))) j.wojnowska142@gmail.com
    5/24/19
  • Werkazerka

    Hej hej, poszukuje opinii o kosmetologii. Mam masę pytań i chciałabyś poznać prawdziwą opinię na temat tej uczelni . Piszcie : werka.zerka@o2.pl
    5/23/19
  • Paula

    Jestem obecnie na pierwszym roku dietetyki i póki co wrażenia są pozytywne. Wiadomo, że na początku studiów jest sporo teorii, ale juz teraz mamy też zajęcia praktyczne. Cieszę się, że wybrałam właśnie tę szkołę ;)
    5/15/19
  • Uczelnia

    Pani Maju a skąd taka informacja, że uczelnia otworzyła tylko dwa kierunki??? Proszę nie wprowadzać innych w błąd, jeśli nie ma Pani wiedzy na ten temat. Uczelnia obecnie prowadzi studia na kierunkach kosmetologia, dietetyka, pedagogika oraz psychologia i wszystkie te kierunki zostały w tym roku uruchomione.
    5/7/19
  • Majka

    Droga "Wiki" co z tego, że otworzyła kolejne dwa nowe kierunki skoro w tym roku otworzyły się tylko dwa? Dietetyka i Kosmetologia, więc nie rozumiem tego zachwytu. To, że mają chęci rozwijania uczelni to raz, a to że mają wywalone na wszystko i jedyne co robią to pobierają 400zł miesięcznie mimo tego, że w miesiącu na uczelni Jestem może z 5 razy bo taki mam zawalony plan zajęciami to już jest inna kwestia :)
    4/30/19
  • Maja

    Studiuję tu już od roku Komsetologie i szczerze mówiąc jestem jedynie zadowolona z części praktycznej bo tylko na niej wykładowca był w stanie mnie czegokolwiek nauczyć. Częścią teoretyczna jestem zawiedziona najbardziej jak się tylko da, gdyż wykładowcy maja obojętny stosunek do studenta, gadają żeby tylko pogadać, sposób przekazania wiedzy TRAGICZNY
    4/30/19
  • Wiki

    Szkoła otworzyła ostatnio dwa nowe kierunki prawo i fizjoterapia. Oba magisterskie 5-letnie. Widać, że się rozwijają. za moich czasów kierunków było mniej, ale już wtedy widać było, że to nie jest kolejna szkółka, którą ludzie kończą byle mieć papier. sama skończyłam dietetykę na Medyku i pracuję w zawodzie. To chyba najlepsza rekomendacja ;)
    4/8/19
  • Agata

    Medyk to świetna szkoła. Bardzo cieszę się, że ją wybrałam. Studiuje dietetykę na drugim roku i jest bardzo zadowolona. Dużo przydatnej wiedzy, zaangażowani wykładowcy i sporo zajęć praktycznych. Polecam każdemu, kto myśli o dietetyce i wiąże z tym swoją przyszłość.
    3/29/19
  • Uczelnia

    Dla zainteresowanych informujemy, że Drzwi Otwarte zaplanowane są 5 i 6 czerwca 2019. Dokładny program wkrótce na stronie i na FB.
    3/18/19
  • Sylwia

    Jestem studentką tej uczelni. Nie jestem w stanie pojąć jak ktoś może pisać, że pracownia kosmetologiczna w tej szkole to porażka. Kosmetyków do zabiegów mamy bardzo dużo, nikt niczego nie ogranicza, ani nie wydziela. Zachęcam do odwiedzenia i zobaczenia samemu jak to wygląda. Ja jestem bardzo zadowolona i Polecam.
    3/10/19
  • Ciekawa

    Witam, czy ktoś ma może informacje, kiedy odbędą się Drzwi otwarte?
    3/9/19
  • Anna Drobnik

    Jestem wykładowca od 11 lat w Medyku na kierunku kosmetologia . Komentowanie anonimowe jest łatwe 😃 , a ja jednak zapraszam wszystkich zainteresowanych kierunkiem do wszystkich naszych praktycznych pracowni. Zachęcam przyjrzeć się produktom na których pracujemy.... serce mi pęka jak pisze Pani , ze ma Pani jedno mleczko i jeden tonik😉.... nie boimy sie krytyki, jednak pod warunkiem ze jest sprawiedliwa 😉😉😉
    3/8/19
  • Studentka

    I po co dziekanat tuszuje wszystkie negatywne komentarze? Wykładowcy wraz z dziekanatem piszą tu wszystkie te pozytywy i wychwalają uczelnie conajmniej jakby był tu poziom Uniwerku czy Politechniki. Większość wykładowców nie przykłada się do tego by wpoić wiedzę studentom, trzeba uczyć się na własną rękę i tyle.
    3/7/19
  • Iwona

    Nie rozumiem skąd to oburzenie, że szkoła ma słaby poziom. Sama skończyłam tu kosmetologię i nie mogę narzekać na brak pracy. Niestety, wielu studentów zapomina o tym, że żeby coś dostać, trzeba tez dać od siebie. Uczelnia stwarza duże możliwości, tylko trzeba chcieć z nich skorzystać.
    3/5/19
  • Ania

    Ja skończyłam kosmetologię w zeszłym roku, nie ma lepszej uczelni!!! .Pracuję w zawodzie, kocham to co robię, nie ma lepszej rekomendacji, pozdrawiam
    2/27/19
  • Niki

    Aż się wierzyć nie chce co za bzdury wypisujcie!!! Pracownia kosmetologiczna jest wyposażona chyba najlepiej w Łodzi, wiem bo jeździłam po uczelniach i widziałam. Kosmetyki najwyższej klasy. Zajęcia praktyczne super, dodatkowo mnóstwo szkoleń. Chyba tu pisały koleżanki z konkurencji!!!!???? Normalnie SZOK!!!
    2/27/19
  • aska78

    zgadzam się z poprzedniczkami. kosmetologia tylko na Wileńskiej, zresztą specjalizuja sie tylko w tym - polecam się przeniesc.
    2/22/19
  • Ania

    Niestety zgodze sie z tymi komentarzami. Uczelnia jest bardzo słaba. Brak zapału wykładowcom co niestety widać. Pracownia kosmetologiczna prowadzona kiepsko. Jesli ktos sie zastanawia czy Medyk czy Wilenska to lepiej wybrac Wilenską. To moja rada
    2/16/19
  • Studentka

    Najlepsze jest to mydlenie oczu, że pracownia Kosmetologiczna jest tak świetnie wyposażona. Jedno mleczko j jeden tonik na wszystkie stanowiska! Pani magister dawkuje ilosc tonika a jak samemu się weźmie to człowiek jakby popełnił największe przestepstwo na świecie. Rozmawiałam z koleżanką z Wileńskiej i tam każde stanowisko dostaje takie kosmetyki. Jedno mleczko na 20 osób. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakac.
    2/1/19
  • Student

    Zgadzam się z komentarzami niżej zamieszczonymi. Studiuję tu już 2 rok na dietetyce i średnio mi się podoba. Za dużo wiedzy tu nie wymagają, najlepsza wiadomo cześć praktyczna, ale wiedzy żadnej i to nie dlatego, że uczyć nam się nie chce, a po prostu nikt od nas tego tutaj nie wymaga i nie ma tutaj za dużej możliwości, niestety bo fajnie się zapowiadało
    1/23/19
  • Admin

    Komentarz usunięty.
    1/23/19
  • Ola

    Nie polecam
    1/22/19
  • Daria.w

    Ktoś sie wybiera na kierunek kosmetologia w październiku ? Czy kosmetologia na medyku jest płatna jeśli chce studiować stacjonarnie ? Ktoś idzie na ten kierunek i szuka współlokatorki do mieszkania to jestem chętna , moj mail: darus215@gmail.com
    1/21/19
  • Aga

    Mi tam się dobrze studiowało na Medyku. Nie rozumiem negatywnych opinii. Naprawdę dobra szkoła.
    1/16/19
  • PATRYCJA

    Cześć! Czy ktoś planuje rozpoczęcie nauki od października 2019 na kierunku kosmetologia w trybie niestacjonarnym? Chetnie się z kimś zapoznam ;) kontakt; patix69@interia.pl
    1/14/19
  • Studentka

    Teraz już wiem, że te wszystkie tutaj pojawiające się komentarze pisane są przez dziekanat! Ta szkoła to KPINA!!! Studiuje kosmetologie i wiecie ile mamy o kosmetologii? NIC!! Zajęcia praktyczne to dramat. Przez pół roku wałkowana tylko henna. Niczego nie można dotknąć, nawet mleczka do demakijażu nei wolno. Chodzi Pani Kuglarz po sali i rodziela porcję aby przypadkiem nie wycisnąć za dużo. Jak sama wziełam krem to się na mnie pruła. Kobieta ma takie pojęcie o kosmetologii jak ja o kosmonautyce. To jest jedno. Inny dział to pozostali wykładowcy którzy są tak leniwi że brakuje skali. Na wszystkich zajęciach ale to na wszytkich bez wyjątku jedyne co zrobili to przekazali temat do opracowania samemu w domu. Nie odezwali się słowem na temat wykładanego tematu!! Poprostu całą robote przekazali nam do znalezienia w internecie. Jedynym wykładowcą która mowiła i przekazywała wiedze była Pani Doktor wykładająca Promocję Zdrowia. Cała reszta do zwolnienia. Płacicie 500 zł miesiecznie i utrzymujecie figę z makiem! Poza tym nawet nie mają parkingu!! Ta szkoła to koszmar. Nie wierzcie żadnej pozytywnej opinio tutaj bo są kłamstwem. Jeśli chcecie studiować kosmetologie to szukajcie innej uczelni. Ona w was by tylko zabiła miłość do tego zawodu wierzcie mi. Nie lepiej wygląda to na dietetyce, gdzie wykladowca poleca olej rzepakowy do smażenia. Boże słyszysz to i nie grzmisz!!
    1/12/19
  • Iza

    Cześć, mogłabym prosić o kontakt od osób, które wiedzą co nieco na temat niestacjonarnej dietetyki i chciałyby podzielić się ze mną swoją wiedzą? ;> Kontakt na fb: Iza Tomaszewska ;)
    1/4/19
  • Lena

    A jak Wam się podoba Łódź?
    12/24/18
  • Monika

    Otworzono w tym roku psychologie?
    12/22/18
  • Michał

    Studiuję bezpieczeństwo narodowe na Medyku. Bardzo mi się podoba. Zajęcia są ciekawe, wykładowcy konkretni Polecam każdemu tą szkołę.
    12/19/18
  • Lidka24

    Medyk to świetna szkoła. Zajęcia na wysokim poziomie, świetna wykładowcy, a do tego bardzo pozytywna atmosfera.
    11/19/18
  • Ciekawa

    Od kiedy trwa rekrutacja, jakoś nie umiem znaleźć tej informacji, z góry dziękuję za odpowiedzi :)
    11/5/18
  • Aga

    Jestem na kosmetologii na 1 semestrze i jestem bardzo zadowolona. Dużo nauki, ale przydatnej nauki, nie mówiąc już o praktykach, rewelacja!
    10/31/18
  • hania25

    Hej, chciałam Wam serdecznie polecić kosmetologię na Medyku. Bardzo profesjonalnie poprowadzone studia. Znakomita kadra duzo praktycznej wiedzy. Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości, to szczerze polecam, nie zawiedziecie sie ;)
    10/31/18
  • DIETETYKA NIESTACJONARNIE

    Zapraszam na grupę na fb :) Medyk - dietetyka niestacjonarnie 2018-2021
    10/4/18
  • Patrycja

    Nasza grupa Kosmetologia niestacjonarnie: WSBiNoZ kosmetologia niestacjonarne 2018/2021 Medyk
    10/3/18
  • Ola

    Witam, kto wybiera się na kosmetologię w trybie niestacjonarnym 2018/2021 ? Jest jakaś grupa ? Kontakt na fb: Aleksandra Majnert :)
    10/1/18
  • Justyna

    Witam :) z kim widzę się na kosmetologii niestacjonarnie I rok? :) :)
    10/1/18
  • Weronika

    Hej ktoś chętny na zapoznanie z kosmetologii (stacjonarnej).? fb : Weronika Miziołek 😀
    9/29/18
  • wujo

    same pytania zero odpowiedzi ziokeczki😂😂😂😂😂
    9/28/18
  • Dietetyka?

    Hej, czy ktoś wybiera się na dietetykę niestacjonarnie? Bardzo chętnie się zapoznam! Mój email situsia21@gmail.com piszcie śmiało :)
    9/28/18
  • Ola

    Hej, czy był ktoś dziś na inauguracji roku akademickiego? Podobno nie było to obowiązkowe, a nie wiem czy nie dostawalismy już tam legitymacji studenckiej
    9/27/18
  • Agata20

    Słyszałam, że w Medyku jest świetna kosmetologia, dużo praktyki i przydatnej wiedzy. Już się nie mogę doczekać, zaczynam pierwszy rok w październiku ;)
    9/26/18
  • M

    Cześć. Czy ktoś wybiera się na kosmetologię II stopnia niestacjonarne ?
    9/25/18
  • Patrycja

    Hej! Ja również w październiku zaczynam kosmetologię. Z przyjemnością z kimś zagadam, patrycja_ldz@o2pl Pozdrawiam ;))
    9/17/18
  • Laura

    TYLKO 10 osób na psychologii nie wiadomo czy się otworzy
    9/16/18
  • Weronika

    wybieram sie na kosmetologie , 1 rok licencjat , z checia zapoznam kogos kto rowniez idzie w tym kierunku : kontakt weronikamiziolek73@gmail.com. :)
    9/16/18
  • Wiktoria

    Ktoś wybiera się na psychologię? :)
    9/14/18
  • Teacher

    Psychologia - prawie każda prywatna szkoła ma ją teraz w swojej ofercie, a jedynie UŁ solidnie kształci w tym kierunku. Lepiej iść zaocznie na uniwerek - ma się chociaż perspektywy na przyszłość i papierek, nie oszukujmy się, wiele bardziej prestiżowej uczelni.
    9/9/18
  • psychologia?

    od kiedy oni mają studia psychologiczne? ktoś może napisać więcej, jaki poziom, skąd kadra i ogólnie, jak robią ta psychologię? zadowoleni jesteście?
    9/3/18
  • Aga

    Cześć, orientuje się ktoś do kiedy trwa rekrutacja, bo niestety na stronie nie jest to do końca sprecyzowane. Jest napisane tylko, że do września. Mam rozumieć że włącznie z wrześniem , czy do końca sierpnia? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
    8/30/18
  • Natalia

    Ktoś chętny na spotkanie z kosmetologii? :)
    8/29/18
  • Marlena

    Hej czy ktoś wybiera się na mgr z kosmetologii specjalność podologia,będzie uzupelnial różnice programowe i jest po innym kierunku lic?
    8/28/18
  • S

    wez sb plan zajec z tamtego roku bedziesz wiedziec i sa codzienie ja wziolem sb plan zajec.
    8/10/18
  • dietetyka

    czesc studiuje ktos dietetyke dziennie? jak dlugo trwaja zajecia i czy sa codziennie?
    8/7/18
  • Asia28

    Bardzo polecam kosmetologię na Medyku. Kierunek jest świetnie zorganizowany, dużo przydatnej wiedzy i mnóstwo praktycznych zajęć. Praktyka zdobyta podczas studiów znacznie ułatwiła mi szukanie pracy. Jakbym miała wybierać studia jeszcze raz, to z pewnością znów wybrałabym Medyk.
    8/6/18
  • Dominika

    Hej, wybieram się od października na kosmetologię, też szukam współlokatorki :) Mój email: domcia289@gmail.,com
    7/30/18
  • Patrycja

    Hej, ja też wybieram się w tym roku na kosmetologię i szukam współlokatorki ;) Mój email: ppiw23@wp.pl
    7/29/18
  • Kasia

    Hej, planuję wybrać się na kosmetologie od października i szukam jakiejś dziewczyny (mogą być też dwie), z którą mogłabym wynająć jakieś mieszkanko. Dodatkowo , dla której nie tylko nauka będzie ważna ale również jakieś imprezy, wyjścia na miasto itp. Odzywajcie się tutaj, podając swojego maila a ja się odezwę ;)
    7/25/18
  • Aga

    Co możecie powiedzieć o pedagogice II stopnia?
    7/23/18
  • Natalia

    ktoś w tym roku wybiera się na kosmetologię? chętnie się z kimś zgadam ;) ava.ewab2@gmail.com
    7/20/18
  • Rekrutacja

    Do kiedy trwa rekrutacja?
    7/16/18
  • Bezpieczeństwo

    Ktoś wybiera się w tym roku na bezpieczeństwo wewnętrzne?
    7/16/18
  • Karolina

    Hej. Czy mogę prosić o kontakt do osób,które studiowały zaocznie kosmetologię i dietetykę ? Chciałabym zapytać o kilka spraw :) Mój email to situsia21@gmail.com będę wdzięczna jeśli ktoś się odezwie ;)
    7/15/18
  • Szymon

    Czesc, czy na dietetyce sa wyłacznie same kobiety czy mozna liczyc na mieszany skład i w jakiej ilosci osob sa prowadzone zajecia. ?Zamierzam własnie studiowac dietetyke :)
    7/12/18
  • Klara26

    Ja jestem po dietetyce na Medyki i polecam wszystkim zainteresowanym tą branżą. Dużo przydatnej wiedzy, praktyczne zajęcia, możliwość zdobycia pierwszych doświadczeń zawodowych. Jestem bardzo zadowolona, że wybrałam właśnie tą szkołę ;)
    7/2/18
  • Andżelika

    Hej, Powiedzcie czy ktoś z Was studiuję dietetykę II stopnia niestacjonarnie online, ktoś coś może powiedzieć więcej na ten temat ?
    6/18/18
  • Agnieszka

    W październiku zaczynam niestacjonarne mgr z dietetyki, Również jestem ciekawa jak będzie 😊
    6/15/18
  • Ania

    Witam, czy ktoś może podzielić się opinią na temat podyplomówki z oligofrenopedagogiki? Z góry dziękuję :) PS. żastanawiam się nad rozpoczęciem studiów w Medyku ub na UŁ.
    6/12/18
  • Aga

    Widziałam że jest możliwość studiowania magisterki dietetyki online? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym? Albo czy ktoś może się podzielić wiedzą co studiuję się na magisterce z dietetyki, jakie przedmioty, jak wygląda obrona. Z góry dziękuję bardzo!
    6/8/18
  • Gosia

    Co do dietetyki, to ja jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim jest dużo praktycznych zajęć przygotowujących do zawodu. Poza ty uczelnia pracuje z różnymi instytucjami, więc można załapać się na pierwsze zawodowe doświadczenia. Jeśli ktoś myśli na poważnie o pracy dietetyka to bardzo polecam ;)
    6/4/18
  • On

    Jestem po technologi żywności i zastanawiam sie czy warto iść na dietetyke na magisterke, czy nauczą zawodu dietetyka?
    5/21/18
  • Martin25

    Cześć czy ktoś może się wypowiedzieć o studiach na bezpieczeństwie wewnętrznym jak jest czy warto?
    5/16/18
  • Karolina26

    Bardzo polecam studia w Medyku. Dzięki nim znalazła dobrze płatną prace w zawodzie, zdobyłam niezbędna wiedzę i duuużo praktyki. Kadra jest świetnie wykwalifikowana, a zajęcia prowadzone tak, by przygotowywały do przyszłej pracy.
    5/8/18
  • Kinga

    Skończyłam dietetykę na Medyku i bardzo sobie chwalę. Udało mi się znaleźć pracę w zawodzie, a do tego zdobyłam dużo potrzebnej wiedzy. Gdybym miała wybrać uczelnię jeszcze raz to z pewnością znów byłby medyk.
    4/4/18
  • Boguś

    Cześć wam, Słuchajcie możecie powiedzieć mi coś i kierunku dietetyka? Warto wybrać ten kierunek tutaj ?
    3/20/18
  • Iga25

    Moim zdaniem jedna z lepszych szkół w Łodzi. Świetna kadra, rzetelnie prowadzone zajęcia, dużo praktyki, ciekawe kierunki. Osobiście jestem po medyku, pracuję jako kosmetolog, więc to jet chyba najlepsza rekomendacja dla uczelni ;)
    3/2/18
  • bawolek_M

    Zapomniałam napisać, że chodzi mi o Medyk :-)
    2/8/18
  • bawolek_M

    Cześć wszystkim :-) chciałam Was zapytać czy na studiach magisterskich na kosmetologii jest jezyk angielski? Bardzo dziękuję za odpowiedzi :-)
    2/8/18
  • Karolina22

    Bardzo polecam studia w Medyku. sama skończyłam kosmetologię i udało mi się znaleźć pracę w zawodzie. Dzięki szkole dużo się nauczyłam, nie tylko w torii, ale przede wszystkim w praktyce. Wykwalifikowana i pomocna kadra to prawdziwy skarb tej uczelni. Polecam!
    2/5/18
  • Sowa

    Hej:) może ktoś się pochwalić swoimi odczuciami na kierunku kosmetologia..Czy poziom nauki jest zadowalający?Które przedmioty były dla Was najcięższe?Planuję rozpoczęcie studiów w obecnym roku akademickim, stąd moja dociekliwość:) Będę wdzięczna za wszelkie informacje..
    1/23/18
  • bezp. wew.

    od kiedy ta szkoła ma Bezpieczeństwo wewnętrzne??? wydawało mi się, że oni tylko robią kosmetologię i dietetykę, a tu zdziwienie... jak czytam niżej wpisy, to aż trudno mi uwierzyć, że wszyscy tacy zadowoleni??? jak to możliwe, czy to w ogóle realne? zwykle studenci narzekają, atakują a tutaj .... naprawdę jest tak dobrze????
    1/12/18
  • Weronika A.

    Medyk doskonale przygotowuje do pracy w zawodzie. Oferuje dużo praktycznych zajęć, dzięki czemu można tu zdobyć nie tylko potrzebną wiedzę, ale także praktyczne umiejętności.
    1/8/18
  • Michalina

    Świetna szkoła, polecam wszystkim, którzy pragną rzetelnie przygotować się do zawodu.
    12/8/17
  • Agata

    Ja studiuję w Medyku już 3 rok i jestem bardzo zadowolona. Obecnie robię licencjat z dietetyki i przyznaję, że jest to właśnie to czego oczekiwałam. Dużo przydatnej wiedzy, zajęcia praktyczne, no i zaangażowani wykładowcy. Polecam tą szkołę każdemu, kto chce zdobyć przyszłościowy zawód.
    11/15/17
  • AlinkaM

    Jak tam się macie po pierwszym miesiącu na studiach? :) Mi się w Medyku podoba coraz bardziej. Utwierdzam się w przekonaniu, że nauki społeczne to mój konik, a do tego jeszcze na uczelni jest taka fajna atmosfera... Plan zajęć spoko, nawet nie będę specjalnie się martwić, jak z czasem wzrośnie liczba zajęć. A jak bym chciała połączyć to z pracą, to już wiem od starszych roczników, że da się to zrobić całkiem gładko.
    10/27/17
  • Marii

    Uwaga, odzew na apele do studentów mgr dietetyki! Za chwilę zaczynam ostatni rok. Myślę, że w kwestiach elastycznego planu zajęć, łączenia studiów z pracą ze spokojem dacie radę. Ja sama zaczęłam pracować szybko na studiach, nawet zmieniałam raz pracę na taką bliższą przyszłemu zawodowi no i dotąd jakoś przetrwałam. Myślę, że taka nowoczesna szkoła doskonale wie, że dziś mało kto chce czekać z rozwojem zawodowym do końca studiów.
    9/25/17
  • Lilu

    Hej, Wybieram się na dietetykę. Ciekawi mnie jak wygląda plan zajęć na studiach niestacjonarnych i stacjonarnych, bo się waham.. Mam na myśli, czy na dziennych zajęcia są do późnych godzin wieczornych, czy wykłady są obowiązkowe i zazwyczaj są rano, a później odbywają się ćwiczenia, czy jest sporo okienek w tygodniu, od której zaczynają się pierwsze zajęcia? Zależy mi na pogodzeniu nauki z pracą i najlepszym wyborze decydując się na ten kierunek. Z góry bardzo dziękuję:)
    9/19/17
  • Katarzyna

    dramat
    9/15/17
  • kasia

    Czy jest ktoś kto skonczył magisterke z dietetyki?
    9/15/17
  • ola

    Proszę niech skomentują post osoby co bedą na magisterce na dieteyce!
    9/7/17
  • Gocha

    Hej Kochani przyszli studenci! Do osób, które wahają się między kosmetologią a dietetyką: wszystko zależy od zainteresowań i predyspozycji. Po obu kierunkach można dostać fajną pracę, zwłaszcza po studiach w Medyku ;) Ja powoli zbliżam się do końca dietetyki, ale mam też zadowolone koleżanki na kosmetologii. Na pewno polecam wybór tej szkoły, bo studiuje się fajnie. Jest czas na zabawę, ale dla tego, kto ma naukę na pierwszym miejscu, jest dużo możliwości rozwoju.
    9/5/17
  • magdalena

    Hej, jak wygląda plan zajęć na studiach niestacjonarnych? W każdy weekend? co drugi weekend? ile godzin? jest to dla mnie ważna informacja z uwagi na pracę
    9/1/17
  • Przyszły dietetyk 😊

    Hej, kto wybiera sie na dietetykę na magisterce?😊 Szukam przyszłych studentów 😊
    8/30/17
  • Paula

    Jeśli ktoś chętny zapoznać sie wczesniej z kosmetologii piszcie ;) paulinakwiatkowska96@gmail.com
    8/2/17
  • Paula

    Ja tez w październiku na kosmetologię ;)
    8/2/17
  • Olezi

    Jeśli tez się wybierasz na kosmetologie w tym roku, napisz, z chęcią się z kimś zgadam😃 oliwia187@gmail.com
    7/20/17
  • Olezi

    Hej! Wybieram się na kosmetologie w październiku :) jest ktoś jeszcze?
    7/20/17
  • Przyszła studentka

    Cześć ! Czy ktoś jest w stanie polecić który kurunek jest ciekawszy i daje więcej możliwości przyszłościowo na Medyku , wybieram sie od października ale mam dylemat pomiędzy DIETETYKA A KOSMETOLOGIA ???
    7/17/17
  • Przyszła studentka

    Cześć ! Czy ktoś jest w stanie polecić który kurunek jest ciekawszy i daje więcej możliwości przyszłościowo na Medyku , wybieram sie od października ale mam dylemat pomiędzy DIETETYKA A KOSMETOLOGIA ???
    7/17/17
  • Kasix

    Drogi Ktosiu! Jeśli pasjonujesz się dietetyką, to zdecydowanie polecam :) Uczelnia daje dużo możliwości, przez całe studia miałam poczucie, że kadra wręcz popycha nas do dodatkowej działalności, do odbywania staży, zdobywania doświadczenia. Do Maturzystki: znam kilka osób z kosmetologii ze starszych roczników, sympatyczne dziewczyny. Mam nadzieję, że będziesz mieć fajną grupę, życzę powodzenia :)
    7/12/17
  • Maturzystka

    Hej! Wybiera się ktoś na kosmetologię od października 2017? :)
    7/11/17
  • Ktoś

    Czy dietetyka to opłacalny kierunek w tej szkole? Jak oceniacie zajęcia? Chce się wybrać na tej kierunek jednak nie wiem czy mi się opłaca i czy potem nie będę żałować wyboru.. Jak z rekrutacją jest w tej szkole?
    7/3/17
  • MarlenaB

    5 lat temu zaczęła się moja przygoda z Medykiem. Skończyłam studia magisterskie z pedagogiki, w międzyczasie ukończyłam kurs z kosmetologii, bo to moja dodatkowa pasja. Okres studiów na tej uczelni wspominam bardzo dobrze. Zajęcia były rozwijające, chciało się do nich przygotowywać, chciało się zdobywać wiedzę. Wykładowcy to wartościowe osobowości, których się nie zapomina. Plan zajęć był na tyle elastyczny i "życiowy", że szybko mogłam połączyć studiowanie z pracą na część etatu na stanowisku częściowo związanym z zawodem pedagoga! Piękne czasy, super uczelnia:)
    6/20/17
  • Pedagogika

    Witam Wybieram się na pedagogike(zaocznie) i chciałabym się dowiedzieć jak wypada waszym zdaniem ten kierunek pod wzgledem poziomu nauczania,atmosfery itd Warto tam iść?
    4/29/17
  • dietetyka

    to nietypowe, że w tym roku było mniej chętnych bo dietetyka nadal cieszy się dużym powodzeniem szczególnie ze wzgledu na panującą modę na bycie fit itp :D
    2/27/17
  • dietetyka

    z tego co udało mi się dowiedzieć, to w tym roku było mniej chętnych niż w ubiegłym, ciekawe czy to stała tendencja czy jednorazowy skok..
    12/10/16
  • ;p

    wydaje mi się, że to nie jest najlepsze miejsce do szukania współlokatorek, ja swoją współlokatorkę poznałam pierwszego dnia zajęć, zgadałyśmy się, że nie mamy z kim mieszkać i tak nam mija 3 rok razem ;)
    11/29/16
  • Zuza188

    hej:P wybiera sie ktoś w tym roku na kosmetologie ? i szuka może mieszkania w łodzi bo ja szukam współlokatorki i nowych znajomych :D piszcie zozolek188@wp.pl
    8/10/16
  • Natka.patka

    wiecie jak dużo chętnych było w tym roku na dietetykę?
    7/21/16
  • Anitqa98

    Jest ktoś po kosmetologii? proszę o kontakt: anitqa9889@interia.pl
    5/3/16
  • kejti

    Niestety nie spotkałam się jeszcze z wykazem uczelni, które prowadzą rekrutacje zimowe. Z tego co się orientuję to większość uczelni prywatnych prowadzi nabory w trakcie roku akademickiego, co odróżnia je od szkół publicznych. Jeśli na stronie nie widnieje taka informacja to wydaje mi się, że powinnaś zadzwonić do dziekanatu lub wybrać się tam osobiście. Słyszałam o przypadkach kiedy uczelnia nie prowadziła rekrutacji zimowej a zgodziła sie na przyjęcie studenta w trakcie roku ;)
    2/29/16
  • katarzyna

    szukam na stronce tej szkoły info o zimowym naborze, ale wszystko wskazuje na to, że nie prowadzą ... czy ktoś zaczynał studia od lutego? od czego zależy czy dana szkoła robi zimowa rekrutacje czy nie? jest jakiś wykaz takich uczelni w Łodzi?
    1/3/16
  • dietetyka

    na stronie WSBiNoZ jest kierunek, który mnie interesuje czyli Dietetyka. Jest na w ramach studiów I stopnia, ale na studiach II stopnia go nie widzę. Czy dobrze rozumiem, że wobec tego tutj robię licencjat, a na magosterskie musze się przenieść do uczelni która pozwoli mi na kontynuację? Gdzie studentki tej uczelni najczęśćiej idą dalej na Dietetykę" Na jakaą uczelnię w Łodzi?
    11/27/15
  • lidka

    masz do wyboru 3 specjalności: podologia, Spa i odnowa biologiczna z elementami dietetyki oraz Wizaż i stylizacja, wystarczy wejść na stronę ;)
    11/24/15
  • sylwia.mm

    a jakich specjalności możemy się spodziewać na tym kierunku?? kosmetologia to dość rozległa dziedzina, będzie coś związanego ze SPA & wellness?
    10/26/15
  • diana

    Super informacja! Szukałam uczelni, która prowadzi studia 2 stopnia na tym kierunku!
    8/14/15
  • student

    Uwaga! Nowość! Medyk dostał właśnie uprawnienia do prowadzenia studiów II stopnia na kierunku kosmetologia!
    7/9/15
  • student

    Uwaga! Nowość! Medyk dostał właśnie uprawnienia do prowadzenia studiów II stopnia na kierunku kosmetologia!
    7/9/15
  • miśka

    Czy jest ktoś tutaj z pedagogiki, możecie coś powiedzieć? Ja będę chyba musiała zmienić uczelnię.. moją podobno zamykają. Sama nie wiem gdzie teraz iść.
    4/11/15
  • anita7777

    jestem pozytywnie zaskoczona tą uczelnią, kiedy mówiłam znajomym, że wybrałam właśnie tą szkołę to kręcili nosami a teraz mi zazdroszczą, gorąco polecam!
    3/23/15
  • do zośka

    Rany!!!! kto Ci nagadał takich bzdur ze na uniwersytecie maja po 9 terminów!!!! bujda wyssana z palca, mam styczność z 3 wydziałami na UŁ i wszędzie słyszę tłumaczenia wykładowców ze egzamin może mieć max 2 terminy bo taki jest statut uczelni!
    3/13/15
  • paulina

    również jestem usatysfakcjonowana wyborem tej uczelni i kierunku kosmetologia, polecam wszystkim zainteresowanym ;)
    1/26/15
  • kasika

    ja się wybrałam :P i nie żałuję, super klimat na uczelni, mili wykładowcy, fajna grupa, ciekawe zajęcia ;)
    12/31/14
  • klaudia

    witam, kto wybiera się na kosmetologie od października 2014? byłoby raźniej jak już się kogoś pozna ;d freetka95@interia.pl :)
    9/23/14
  • jolaaa

    a wybiera się ktoś na kosmetologie w tym roku do tej szkoły? Może ktoś kto ma rok za sobą powie coś o tej szkole, kadrze itp? nie ważne czy z zaocznych czy ze stacjonarnych. ogólnie czytałam dobre opinie o tej szkole na innych forach , ale zapytać nie zaszkodzi. bede wdzięczna za informacje
    9/4/14
  • delicja

    Ma mało kierunków, bo najwidoczniej stawiają na jakoś niż ilość. Wolą mieć komplet studentów na 3 kierunkach niż po 15 studentów na 10 kierunkach. To jest rozsądne działanie, dzięki temu mają sporo pieniędzy na zatrudnianie naprawdę wykwalifikowanej kadry.
    9/3/14
  • tomsa

    dlaczego ta uczelnia ma tak mało kierunków?? wyższa szkoła biznesu a jakoś kierunków biznesowych nie widzę, o co chodzi??
    9/2/14
  • krzysiek

    więc trzeba się uczyć, ale nie przesadzajmy, że te studia to taki problem... zawsze to coś nowego, ale jeśli wcześniej się uczyłaś to i teraz będziesz, a to największy sukces ;)
    8/25/14
  • sonia

    ja ;) i zastanawiam się właśnie czy dam sobie radę, szczególnie z chemią, maturę zdałam całkiem nieźle ale studia to nie liceum, nie ma żartów... a nie chciałabym brać warunku czy powtarzać rok przez jeden niezdany przedmiot
    8/7/14
  • Studentkaaaaa

    Jest ktoś kto zaczyna kosmetologie od pażdziernika 2014 ? ;)
    7/13/14
  • Samorząd Studentów

    Zapraszamy na Drzwi Otwarte - 16 i 24 kwietnia. Zbiórka o godz. 14. przy wejściu B1 (wjazd od ul. Milionowej). Zobaczycie nasze pracownie, poznacie wykładowców, dowiecie się o zasadach rekrutacji!
    4/11/14
  • gość

    Mają wielkie akwarium z rybkami z oceanu!! wiem o tej szkole od dziewczyny która tam studiuje kosmetologie. Jest bardzo zadowolona,choć musi dużo się uczyć. W końcu wybrała taki odpowiedzialny zawód. Ja wybieram się w przyszłym roku do tej szkoły na dietetykę. Zobaczmy jak będzie. Są zajęcia praktyczne na których się gotuje!! Dziewczyna mówi,że wtedy pachnie w całym budynku. już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam! :)
    2/11/14
  • zośka

    Zgadzam się z przedmówcą :) Mimo,że jest to szkoła prywatna, to wcale nie żyje nam się lepiej niż na uczelni państwowej. Mamy tylko 3 terminy i nie więcej,a na uniwersytecie ma się do 9 terminów poprawek!! A jeżeli chodzi o koszta nauki, to widać na co idą nasze pieniądze - na kosmetyki wysokiej jakości(studiuję kosmetologię), renowacje sal i ogólnie budynku. coś za coś :) No i mamy wspaniałe Panie w dziale marketingu, które gorąco pozdrawiam! ;)
    2/11/14
  • troll

    zabawny kolo, który klika, ze uczelnia wredna, bo dużo zajęć, praktyki i wogóle trzeba się uczyć i studiować , przyjeżdżać co drugi tydzień na zajęcia i czas poświęcać. Pier... takie. Idź gdzie indziej to zobaczysz że tu uczą. Jedne gorsze, drugie lepsze ale ogólnie jest ok, jeśli sie chce studiować. Chcesz za darmo dyplom to se kup na rynku. Skończyłem tu studia i bez problemy teraz robie magisterkę.
    2/11/14
  • Marry

    Jak na każdej uczelni są plusy i minusy, ja studiuję kosmetologię, baaardzo dużo zajęć praktycznych, wykładowcy otwarci, ale wymagający, także jak ktoś chce poudawać, że studiuje to nie tutaj;)
    2/11/14
  • Kaka cdn.

    Co więcej.. jeśli rezygnujecie z uczelni, nie ważne czy w październiku czy lutym, do końca semestru płacicie 50% ;) semestr się konczy w marcu, a następny chyba w lipcu. Zastanówcie się 100 razy jaką szkołe wyższą wybieracie.
    1/31/14
  • Kaka

    Odradzam w 100%.Jestem na I roku dietetyki niestacjonarnej minęło zaledwie kilka miesięcy,a ja mysle tylko o tym by zrezygnować(jak większość znajomych z roku). Zjazd co drugi tydzień (pt,sob,ndz)często godz 8-20. brak dłuższych przerw by zjeść choć jeden cieply posiłek, wykłady większość obowiazkowa(mimo iż na rozmowie wstępnej mowia ze nie sa obowiązkowe), dodatkowo obowiązkowe warsztaty w weekendy nie zjazdowe, dziekanat - tu nie o czym mowić, bo jakby go nie było-tragedia!, opiekunowie roku maja wszystkie prośby głęboko w du.pie., dietetyka niestacja a sesje mam od 10.02.2014 (poniedziałek), praktyki np. w szpitalu miesiąc (jaki szpital posiada w tych czasach kuchnie by czegos się nauczyć?!), informacje na strefie studenta o zmianie godzin zajec/odwołaniu zajec itp. dodawane sa kilka/kilkanascie godzin przed. a wykłady i cwiczenia?byle by wyswietlic i przeczytać slajdy tak wygladaja. Zdzierstwo i krętactwo.
    1/27/14
  • dietetyka w Łodzi

    cały problem z dietetyką w Łodzi jest taki, że można ją studiować albo na Uniwersytecie Medycznym (powodzenia!!!) albo tutaj, czyli w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o ZDrowiu, co to oznacza? ano tyle, że: plusy: mamy wykładowców w Uni Medycznego :-), poziom raczej powyżej średnieg w kierunku tendencji wysokiej minusy: w dziekanacie nikt nie będzie się nad Wami rozczulał, ani zajmował z troską jak w podstawówce, zapomnijcie, wnioski wyciągajcie sami, ot i co :-) ja sama myśle o tym kierunku (dietetyka) i będe próbować najpierw na 2 państwowych, a jak nie - to tutaj przyjde
    11/18/13
  • kajka

    witam tak ja jestem i zaczynam kosmetologie niestacjonarne ;]
    10/10/13
  • fifi

    na uczelni porządek, zajęcia bardzo rzadko są odwołane czy przeniesione, wykładowcy w porzo, z samą nauką jest tak, że róznie do tego studenci podchodzą, są tacy, co tylko przed zaliczeniami się przygotowują i to widać na co dzień (i zdają owszem),a są osoby, które uczą się systematycznie, co jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem, wtedy można porozmawiac z prowadzącym, jesli coś jest niezrozumiałe, a i oni dobrze na to patrzą, bo jest jakieś zainteresowanie na sali, generalnie spokój, ja jestem zadowolona
    9/15/13
  • alona

    czy jest ktos kto zaczyna rok akademicki 2013 niestacjonarnie?kosmetologie
    9/15/13
  • Absolwentka

    Witam, jestem absolwentką tej szkoły kierunku dietetyka stacjonarna i poniżej podzielę się z wami moją opinią na temat tej szkoły. Uczelnia jak uczelnia. Budynek przyjazny dla oka, sale w dobrym stanie, z dachu nie cieknie więc jest już dobrze. Choć nie tak dawno nie było przez 1-2miesiące ogrzewania a zajęcia i tak się odbywały.. Wykładowcy w większości są z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Są mili wykładowcy i bufony. Ogólnie rzecz ujmując jeden ocenia Twoją wiedzę, a drugi zaś swoje fantazje jak np. pożyczenie długopisu - masz na koniec 5, bycie starościną i noszenie listy studentów - masz na koniec 5, założysz czerwone rajtki etc - też masz 5, chyba, że ma zły humor. Brak sprawiedliwości w ocenianiu. Idąc na kierunek dietetyka w tej szkole spodziewałam się zupełnie czegoś innego, ta uczenia nastawiona jest najbardziej na kosmetologię, my jako studenci dietetyki musieliśmy o wszystko się prosić a i tak rzadko kiedy to respektowano. Ruletką jest także to jakich będziecie mieli kolegów/koleżanki na roku, mnie się trafili dwulicowi, wywyższający się etc. I na koniec najważniejsze - uważajcie kogo bierzecie sobie za promotora, gdyż osoba, która jest miła i sympatyczna na wykładach często okazuje się być wyrachowaną osobą później chcącą cię tylko uwalić i w niczym ci nie pomaga ( z niewiadomych przyczyn). W zasadzie tylko dzięki dobrej średniej przez 3lata na dyplom dostałam dobrą ocenę, tak to byłoby nie za fajnie. A i żeby wybrać promotora to niektórzy stoją pod dziekanatem od 5 rano (decyduje kolejność zgłoszeń a i miejsc jest mało do danych osób, np. 1- 2.) Gdybym drugi raz miała wybierać szkołę, to na 100% nie byłaby to ta. Pozdrawiam i życzę przemyślanych decyzji
    9/5/13
  • m

    dietetyka jest też na uniwerku medycznym, w co do prywatnych to nie mam pojęcia
    8/3/13
  • chocoolate

    odradzam, najgorsze jest to, że nasze ciężkie pieniądze idą na ich wypłaty :( dziekanat masakra DOS ? jeszcze gorzej! najgorsze jest to, że bardzo dużo na poprawkach lub egzaminach ustnych zależy od humoru wykładowcy - zwłaszcza mówię tu o Paniach:) i później znowu wydajemy kasę na warunek, bo jakaś PANI miała okres :( Ogólnie nie poleciłabym tej szkoły nikomu, chyba że ktoś jest bardzo odporny psychicznie:) przedmioty, które naprawdę stoją na wysokim poziomie to kosmetologia, anatomia :) aż dwa !
    6/28/13
  • dietetyka w Łodzi

    szybkie pytanko mam: czy kierunek Dietetyka jest dostępny w Łodzi tylko na tej uczelni, cz na innych prywatnych też? a jeśli tak, to w której szkole?
    6/26/13
  • Studentka!

    ODRADZAM!!! Z kazdym dniem na tej uczelni zaluje swojej decyzji... jest to najgorsza decyzja mojego zycia. To jest bank na studentach a nie miejsce przyjazne mlodym ludziom.... organizacja dziekanatu i wladz jest bardzo ale to bardzo kiepska... nic nie mozna sie dowiedziec... przed samymi obronami promotor sie zwalnia... studenci zostaja na lodzie, gdyz uczelnia nie moze nic ustalic w takiej sytuacji, poniewaz rektor sobie na wczasy wyjezdza....placimy im duze pieniadza a oni sie za nie bawie a my w zamian nie dostajemy nic i bede kazdemu odradzac ta uczelnie bez wyjatku ... zastanowicie sie dziewczyny nad swoimi wyborami...
    6/26/13
  • Aleks

    martuskass i jak ci się podoba? dajesz radę? najbardziej mnie interesuje jak dajesz radę z dojazdami? przecież z Płocka do Łodzi jest kawał drogi! dojazdy muszą być męczące... ja też jestem z Płocka , ale mam zamiar wynająć jakieś mieszkanie bo nie uśmiecha mi się codziennie jeździć autobusami ;d
    2/4/13
  • martuskass

    Ja tez od tego roku zaczynam kosmetologie i mam wiele obaw. Mam nadzieje że jakoš dam rade z właszcza źe bd dojeżdzać z płocka;-)
    9/26/12
  • Iza

    Aga a z jakiego miasta jesteś ? ;)
    9/18/12
  • Iza

    ja też zaczynam tam naukę za dwa tygodnie ;) mam nadzieję ze to był dobry wybór ;)
    9/18/12
  • aga

    moze ktos podpowie mi cos na temat kosmetologi w wsbinoz ? zaczynam za 2 tygodnie pierwszy rok troche sie stresuje . :)
    9/17/12
  • kasia

    Moja koleżanka studiuje tutaj kosmetologię i jest zadowolona, wiem że mają bardzo dużo zajęc praktycznych. Bodajże już 1 roku jeden dzien w tygodiu był ku temu poświęcony. Do tego praktyki wakacyjne. Jedyną wadą jaką od niej usłyszałam na temat tej uczelni to poziom nauki angielskiego, niestety jest tam na dość niskim poziomie.
    7/12/12
  • jurek

    ide na podyplomówkę na nauczanie matematyki w szkole. wiadomo że będzie ciężko uczyć w szkole, bo jest coraz gorzej z dzieciakami, są niegrzeczne i ciężko nawiązać z nimi porozumienie. ale myślę że po ukończeniu tego kierunku i tak postaram się znaleźć pracę w jakiejś placowce edukacyjnej, to swego rodzaju powołanie ;D
    5/24/12
  • agniecha

    Ja moge polecić własnie dietetykę a szczególnie specjaloność psychodietetyka. Zawsze interesowały mnie takie zagadnienia a tutaj moge to realizować. Jestem bardzo zadowolona.
    5/8/12
  • a administracja w Łodzi

    gdzie polecacie studiowac kierunek Administracja w Łodzi? chodzi mi o szkoly prywatne. zastanawoiam sie nad: AHE, Kupiecka, Spoleczna Akademia Nauk i WSBiznesu i Nauk o Zdrowiu, poprosze o opinie tych, ktorzy rok temu sami szukali, porownywali oferty i przeanalizowali wszystkie Za i Przeciw
    4/5/12
  • Lidka

    Za kosmetologie i dietetyke w tej uczelni moge reczyc. MOja siostra tam studiuje, a ja tez sie wybieram. I pewnie wlasnie pojde na dietetyke. Latwiej pozniej o prace, niz po kosmetologii, bo na gabinet trzeba miec przynajmniej 35 tys, na start. Inne kierunki nie wiem, nie znam opinii.
    5/29/11
  • agata

    co sądzicie o dietetyce w \"medyku\"?
    5/27/11