• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (109)
Tom
Szkola tego i owego / umowmy sie. Ilu jest potrzebnych psychologow. Na pewno nie 1000ce z przywatnych szkol imienia koziolka co roku. lepiej idzcie na jakich roczny kurs IT i prace bedziecie miec i zarabiac normalnie tez bedziecie.
27.03.2021
02.03.2021
gość 12
Mam pytanie do tych, którzy studiują kryminologię. Ciężko się dostać?
Pedro
Jest dobrze, mi się bardzo dobrze studiuje. Jestem na kryminologii i przez moment nie żałowałem. Wszyscy wykładowcy z branży, wiedzą o czym mówią, a wtedy zajęcia z teoretycznych robią się praktyczne. Zostaję na magisterkę po obronie.
15.02.2021
11.02.2021
mb
Ja studiowałam 15 lat temu socjologię na WSH i byłam bardzo zadowolona z organizacji, z podejścia do studenta nie tylko w centrum obsługi studenta, ale na każdym szczeblu, no i z fantastycznej biblioteki. Wiadomo, jak na każdej uczelni jest jakiś zgrzyt - np. odwołane zajęcia. Ale konia z rzędem temu, kto znajdzie taką uczelnię bez tego rodzaju problemów. Po 15 latach znowu tu powróciłam, studiując mój wymarzony kierunek Psychologia. I nadal moje zdanie o tej uczelni się nie zmienia. POLECAM. Tak bardzo polecam , że w tym roku moja córka po maturze przychodzi do WSH na Kryminologię
studentka
A ja się nie zgadzam z BLeble. Jestem na 3 roku i nie mogę złego słowa powiedzieć ani na kadrę ani na dziekanat. nigdy nie wyszłam z kwitkiem tylko zawsze z pomocną dłonią. Wejdz do dziekanatu na uniwerku. Zajęcia odwoływane? Taki czas, myślisz, że wykładowcy nie chorują i z gorączką mają prowadzić zajęcia? Jak piszesz prace zaliczeniowe robiąc kopiuj-wklej to świadczy tylko o Tobie, żenada! stypendia i były rozpatrywane 3 miesiące ale za to sumy są najwyższe ze wszystkich uczelni. Wiem bo zrzekłam się pobierania z innej uczlni na rzecz tego stypendium bo było 200 zł miesięcznie wyższe. Co Cię to interesuje kogo zatrudnia Rektor? Nawet niech zatrudni całą rodzinę i swojego psa jeżeli wszystcy robią swoją robotę jak trzeba. Tobie Bleble chyba nie do końca zależy na tej wiedzy jak studiujesz jak się domyślam na tej uczelni i piszesz zaliczenia z netu. Sam/sama sobie wystawiasz opinię. Słabe to!
14.12.2020
10.12.2020
Bleble
Uczelnia nie sprostała pandemii. Zajęcia online co chwilę odwoływanie, zaliczenia to jakieś prace pisemne kopiuj wklej z neta, promotorzy mają w nosie. Nikt nic nie wie, stypendia przyznawane 3 miesiące od rozpoczęcia nauki. Rektor zatrudnia połowę swojej rodziny. Panie w COS nieuprzejme zwłaszcza pani Julita. Nie polecam jeśli zależy wam na wiedzy, ale polecam tym co chcą zapłacić i mieć papier.
Anka
Jeśli komuś pasuje ten bałagan i brak porządnej kadry to polecam. Ochy i achy pana rektora mam za nic. Bardzo słabo. Zdecydowana beznadzieja!!!!
13.11.2020
13.11.2020
ppp
poziom zero
Zmieniajaca
Cześć, chce isc na WSH psychologie (zaocznie).. jest mozliwosc jakiegoś kontaktu ze studentami z trzeciego lub wyższego semestru? Prosze o massangera Kasia K-sakow.
30.09.2020
29.09.2020
KI
Do osób, które wybierają się na I stopień kryminologii zaocznie - może dobrze byłoby poznać się jeszcze przed rozpoczęciem roku? Jeśli macie ochotę, kns-s1@outlook.com :)
An
Hej ☺ czy ktoś się wybiera na pracę socjalną II stopnia niestacjonarnie?
27.09.2020
22.09.2020
krym
ja idę na zaoczne, plus moje dwie koleżanki. słyszałam że kryminologia jest super
KI
Kryminologia zaocznie - warto? Papiery złożone, ale nie wiem, co o tym myśleć. Z tego co widzę, zdania na temat uczelni są podzielone. Btw. Ktoś jeszcze zdecydował się na I stopień kryminologii zaocznie? :)
22.09.2020
09.09.2020
ona
a ja w tym roku będę już na 5 roku psychologii i jestem bardzo zadowolona. Wieczni malkontenci ciągle będą narzekać, nawet na bułkę w bufecie uczelni. Wykładowcy są wymagający, wiadomo-zdarza się taki który jest mniej wymagający, no ale nie oszukujmy się-w każdej uczelni tak jest. Wiem co piszę, bo to moja druga uczelnia i drugi kierunek. biblioteka bezbłędna, nawet jak nie mają książek w wersji papierowej to proponują dostęp do elektronicznych książek. Czasami plan nagle się zmieni, no ale sądzę że to nie wina uczelni, przecież każdy wykładowca może się rozchorować. Polecam i będę polecać
XXX
Czy ktoś wybiera się w tym roku na psychologię zaocznie? Czy jest problem przy przenoszeniu się na swps np po pierwszym roku?
27.04.2020
03.04.2020
drum
Zaocznie poza Szczecinem. Chyba, że ktoś chce studiować dla samego dyplomu, to WSH. Słabo bardzo.
Mmm
Opinia na temat psychologii zaocznej? Jest aż tak źle jak jest napisane poniżej? W szczecinie nie ma więcej uczelni oferujących ten kierunek zaocznie.. A szkoda.
03.03.2020
28.02.2020
dron
Wykładowcy z SWPS na WSH? chyba we śnie, biedni; pan mgr Szymon zero wiedzy, chyba nie mieli wyboru skoro znów pracuje-mówi po prostu głupoty i źle wypowiada się o tych, co mają wiedzę,
student
Ciężko powiedzieć czy polecam... wykładowcy są lepsi i gorsi - jak na każdej uczelni, jednak z przewagą tych lepszych, którzy widać, że angażują się w swoją pracę. Jednak... co moim zdaniem jest tragiczne na tej uczelni - zero różnorodności. Wszyscy dostają 4 i 5... Jeśli jesteś ambitny, starasz się o stypendium - zapomnij... Osoby, które otwarcie mówią, że nie uczyły się do egzaminu dostają 5. Finalnie Tobie tez spada motywacja do nauki - bo i tak zdasz - co więcej i tak dostaniesz przynajmniej 4... Co ciekawe w sytuacji kiedy wykładowcy zdecydują się na zaliczenie w formie testu to pojawiają się takie oceny jak 3 lub nawet niezaliczenie, jednak od pewnego czasu ponoć rektor naciska na egzaminy ustne - no i wtedy mamy same 5 xd w porównaniu z swps (wielu wykładowców jest z swps) poziom o wiele wiele wiele niższy. Niestety ale z roku na rok jest gorzej.
11.02.2020
27.09.2019
Elewator
Nie jestem zadowolona. Nie polecam. Zgadzam się, że jest bardzo słabo. Mniemanie o sobie mają wielkie i na tym sukcesy tej „uczelni” kończą się. Powodzenia dla zainteresowanych, ja odchodzę na SWPS w Poznaniu. Współczuję przyszłym pacjentom.
śmieszne
ostatni komentarz to chyba pani z dziekanatu napisała-lepszą kadrę? bzdura!!! bardzo słaba uczelnia po prostu, nie ma co się oszukiwać; kilka osób prowadzi wszystkie przedmioty, czyli znają się na wszystkim a więc na niczym :)
19.09.2019
13.09.2019
studentka-psychologia
Ja polecam, merytorycznie wszytko ok, wykładowcy z praktyką a fakt ze czasami nie posiadają doktoratu o niczym nie świadczy, najważniejsza jest praktyka a takich wykładowców jest sporo... zajęcia są czasami przenoszone albo odwoływane ale z przyczyn losowych, jak na każdej uczelni - wiem co mowę. Narzekacie a sami często przenosicie zajęcia i nie informujecie kolegów z grupy o zmianach, znalazłam się w takiej grupie... Jedno jest pewne WSH zatrudnia lepszą kadrę niż US...POLECAM
darra
mala czy maly— może czytasz poradniki bo niektórych książek przy 100 osobach jest jak na lekarstwo; a niektórych brak po prostu, a 200 stron w czytelni no sorry. wykłady z mgr Pan.... też Ci się podobały? Temperatura w salach latem przy 100 osobach też odpowiada? zero wentylacji; ja zaczynam teraz studia w Poznaniu na SWPS i dam znać
13.09.2019
13.09.2019
mala
darra - nie wiem skąd u Ciebie takie odczucia że biblioteka jest słabo wyposażona. też studiuje psychologię i jeszcze mi się nie zdarzyło że jakiejś książki nie było w bibliotece. Jeżeli nie mogłem jej wypożyczyć, to na pewno była w czytelni. zauważyłem też że jeżeli jakiejś książki faktycznie nie ma to starają się zaraz ją kupić. ja jestem zadowolony. pozdrawiam bibliofil
darra
Zajęcia z metodologii prowadzi pan rektor, a nie jest psychologiem i metodologia dla psychologów jest inna. Zero zajęć na programach statystycznych. Kserowanie testów u pewnego pana magistra już na 2 roku, choć nie mamy pojęcia o diagnozie. Inna-starsza pani spóźnia się po 20 minut, moralizuje i opowiada o swoim życiu i przeczytanych książkach /ciągle tych samych/ a o rozwoju człowieka zero. Dodatkowe zjazdy, późno podawany plan, ciągle zmieniany. Słabo wyposażona biblioteka, głównie elektroniczne książki. Niektórzy koledzy jakby inteligencję zostawili w podstawówce. Rzeczywiście młodzi prowadzący, zarozumiali ale wiedzy niewiele. Zgadzam się w poniższymi wpisami.
13.09.2019
12.09.2019
XYZ( psychologia)
Podnosza czesne z roku na rok chociaz mowili, ze max „pare zl” rocznie a w rzeczywistosci to roznica 500 zl, wykladowcy notorycznie nie przychodza na zajecia, nie potrafia przekazac wiedzy i ciagle zbaczaja z tematu i zaczynaja mowic od czapy, marnowanie czasu bo z 4h np filozofii moze 30 min jest na temat, odbija sie to potem na studentach w ten sposob, ze nagle w ciagu tygodnia musza opanowac 400 str materialu na kolokwium bo przeciez wykladowca „nie miesci sie w czasie a musimy to wiedziec”, tez organizjacja na uczelni jest dobijajaca, ciagle zmieniajacy sie plan zajęć w ciagu dnia, nie raz byla sytuacja, ze ktos przychodzil na 8 według planu a o 7:59 weszla zmiana, ze zajecia rozpoczynaja sie o 11, dla osob dojezdzajacych z poza miasta to jest tragedia, moze 1% wykladowcow jest przygotowana co prowadzenia zajec, reszta to magistrzy, ktorzy wygladaja jakby dopiero co zdobyli dyplom, oczywiscie ocena prac i egzaminow tez w wiekszosci wypadkow jest grubo po terminie i potem sa problemy z ustaleniem popraw bo nie ma juz na nie czasu,
Anna
Psychologia - Wiele zajęć odwoływanych, albo prowadzonych przez osoby nie mające pojęcia o tym, co mówią. Niektórzy z wykładowców powodują powszechną senność, inni mówią od rzeczy, albo puszczają na slajdach wklejone treści z Wikipedii, albo też osoby w podeszłym wieku mówią na ty, płaczą w czasie zajęć. Jest kilku sensowych wykładowców. Dyplomy psychologów dla.... dla kogo? dla kogoś, kto niczego się nie nauczy.
12.09.2019
09.08.2019
Ewa
Psychologia słaba. Kadra tzw. praktyków nieliczna i stale odchodzą. Słabe zaplecze. Zdecydowanie nie polecam. A jak już mieli dobrego specjalistę, to odszedł. Bałagan ogromny, zero profesjonalizmu.
Wsh
Czy sa osoby, ktore ubiegaly sie o stypendium rektora?
13.06.2019
06.06.2019
mała.m
hej. Czy polecacie kierunek Psychologia na tej uczelni!!!!! czy lepiej od niej uciekać i czy ma się po tym odpowiednia uprawnienia do pracy? dzięki za odpowiedź
XYZ
Czy jest tu moze ktos z 3 roku kryminologii niestacjonarnej i chcialby sie pochwalic jakie przedmioty mial?
13.05.2019
14.04.2019
Xxx
Warto iść na psychologię zaocznie? Uczelnia chwali się na swojej stronie certyfikatem jakości, natomiast w rankingach szkół wyższych nigdzie się nie pojawia.Ktoś może coś napisać o poziomie nauczania na WSH?
Magda
Zaocznie uczę się na specjalizacji I stopnia praca socjalna . Jestem młodym pracownikem socjalnym. Muszę powiedzieć ,że jakoś sobie radzę w tej paskudnej pracy. Od pazdziernika robię specjalizacje no i mussze powiedziec ze wykladowcy sa super. Przyjezdzam juz do Szczecina w piatek. Hotel za darmo. jedzenie tez w hotelu . Mamy katering na uczelni. Jednym slowem :COS OKROPNEGO! nie wiem kto to gotuje????nie chce narzekac ale inaczej sie nie da. Ziemniaki wodniste, sosy rzadkie jak z samej wody a ostatnio krokiety to jakas porazka. krokiety z kapusty kiszonej do tego surowka z kapusty kiszonej i jakies maziodło rzadkie,szare.OKROPNOSC!!!! MOZE KTOS ZAREAGUJE !!!!!!!!!!! Nie ejst wybredna ale jeść się tego nie da!!!!!!!!!!!!!!!
09.12.2018
10.10.2018
Xxx
Lingwistyka stosowana- Czy ktoś posiada więcej informacji na temat tego kierunki? Czy jest ciężko z nauka dwóch języków? Jaki poziom języków jest wymagany żeby dostać się na ten kierunek-lingwistyka stosowana?
Ja1
Czy ktoś wybiera się na pozyskiwanie i ochronę informacji?
14.09.2018
09.09.2018
do XX
do XX - fajnie piszesz :) a możesz podać parę faktów o psychologii zaocznej. Złożyłam dokumenty ale jeszcze mam zawahania- od razu dziękuję za info
xx
A co do płatności to jeden wielki cyrk. Na pierwszym roku prawie każdy miał inne metody płatności za rok. Np. 260 czy 350 zł. Niby miało nic nie podskoczyć, a porównując kolejny rok to cena skoczyła i to dużo. Ta sama ilość rat- czyli 10, a 70zł więcej za każdą ratę. A niby cały okres miało być to samo czesne. Plan zajęć dowiadujecie się 1 października, bo uczelnia ma głęboko gdzieś czy pracujecie czy chcecie wynająć mieszkanie w Szczecinie i nie wiecie czy Wam się będzie opłacać. Jak nie zapomną, że jakieś wykładowcy nie ma to Was nie poinformują, a jak przyjdziecie to będzie wielkie zdziwienie co tu robicie
08.09.2018
08.09.2018
XX
Angela- żadnego testu nie ma. A ile osób wybierze angielski czy niemiecki nie ważne. Jest tylko angielski i koniec. U nas z roku z kryminologii i psychologii wybrało ok 10 osób niemiecki i dla nich nie powstał. A angielski podstawowy. Taka typowa podstawa + słownictwo pod kierunek. A co do kryminologii to polecam. Bez problemu można godzić pracę i studia. W tamtym semestrze były tylko dwa dni w tygodniu. Wykładowcy zależy. Są tacy, którzy nudzą i można usnąć u nich na wykładać/ćwiczeniach i takich, których słucha się z wielkim zaangażowaniem. Polecam!
Angela
A jak wygląda wczesne nauczanie języka angielskiego? Jakie macie opinie? Wie może ktoś jak wygląda test z języka? jaki poziom?
20.08.2018
08.08.2018
Marta
Podbijam temat Ewy. Prawo -jednolite studia magisterskie. Ktoś? Coś? Za tydzień chyba złoże dokumenty
ewa
hej, a czy ktoś słyszał o Prawie na WSH TWP? 5 lat nauki więc to chyba pożądne studia. Jestem mocno zainteresowana. Mają fajne kierunki. Czy ktoś już tam złożył papiery? Ile jest osób na jedno miejsce?
20.07.2018
20.07.2018
Ines
Andi, na WSH TWP obowiązuje kolejność zgłoszeń i twoje świadectwo maturalne. Nie patrzą jak zdałeś maturę. Więc bez problemu możesz składać tam dokumenty. Powodzenia
Andi
Hej, mam pytanie jak wyglada rekrutacja jeśli chodzi o dostanie się na psychologię? Chodzi mi dokładniej o przedmioty rozszerzone. Polski (zarówno podstawa jak i rozszerzenie) wyszedł idealnie, jednak biologia nie za ciekawie. Interesują mnie studia zaoczne, orientuje sie ktoś? Nie rejestruje się jeszcze na stronę, wole zapytac tutaj
19.07.2018
18.07.2018
Wiktoria
Ola a właśnie jak wykładowcy? dużo wymagają? mili są czy lubią robić problemy? studiujesz dziennie czy zaocznie? :)
mm
U nas na Psychologii prawie wszyscy pracują, ja również. Wszyscy dają radę. Poza tym nie oszukujmy się. To jest Psychologia a nie jakieś pitu pitu, gdzie nie trzeba się uczyć
18.07.2018
18.07.2018
Ola
Kryminologia jest super wyborem. Nie żałuję że wybrała WSH TWP. Zajęcia ciekawe, praktyczne a nie tylko suche słowa i nudne wykłady. Tez się zastanawiałam nad WSB ale oni chyba nie mają studiów II stopnia a tutaj są i można uzupełnić licencjata studiami magisterskimi. Nie chciałabym zmieniać uczelni i uzupełniać wykształcenie w innej uczelni. Tutaj znam już wykładowców, poza tym maja super wyposażoną bibliotekę i to też przyciągnęło mnie do WSH. Polecam. Wiktoria nie wahaj się!
Wiktoria
Jakieś opinie o kryminologii? Polecacie WSH? Jakieś porównanie z WSB? Którą zkołę lepiej wybrać?
17.07.2018
15.07.2018
do mm :)
mm -lub innych osób po pierwszym roku psychologii - czy w ciągu roku dużo było egzaminów ? Złożyłam dokumenty na pierwszy rok, I ciągle się waham czy pogodzę studia z pracą.
mm
Jestem teraz na 2 roku psychologii w WSH TWP. Polecam. Dobrzy wykładowcy, wymagający. Można się dużo od nich nauczyć. Pracuje i wychowuję 2 dzieci, ale daje radę. Polecam
13.07.2018
14.06.2018
Borixon
Mógłby ktoś wyrazić opinie o kryminalistyce II stopnia? Jak wyglądają przykładowe przedmioty, czy jest to tylko pusta teoria i odbębnianie godzin na zajęciach?
Jan
Mam mieszane uczucia odnośnie uczelni. Niby wykładowcy bardzo dużo wymagają, trzeba być przygotowanym na wykłady, prezentować się, a z drugiej strony gdy przychodzą egzaminy albo większosć ściąga z telefonów, albo stawia się za nic pozytywne oceny. Dobrze i niedobrze, zależy po której stroni się stoi. Jeśli się uczysz jest to niesprawiedliwe, jeśli "leniuchujesz" jest to olbrzymi atut tej uczelni.
14.05.2018
09.04.2018
Psycholigia
Czy zagląda tu ktoś z zaocznej psychologii ? chciałam poprosić na priv :) o parę informacji
Marta13
Ciekawa jestem opinii o psychoonkologii, czy może ktoś się podzielić informacjami? Warto?
07.04.2018
02.04.2018
kasia
czy na psychologii zaocznej da radę ten kto pracuje? mam na myśli ilość materiału do przyswojenia i pogodzenie tego z innymi obowiązkami.
M.
Polecam psychologię zaoczną, dużo zajęć, dużo materiału do samodzielnego przerobienia, ale zajęcia ciekawe i wartościowe.
30.03.2018
24.02.2018
iza
jest ktoś na psychologii zaocznej ?
Bick
Kryminologia I rok II stopień. Grupa aktywna. Można byłoby dużo nauczyć się, ale jest jedna osoba, która ciągle przychodzi i notorycznie kogoś krytykuje. To p9olicjant, ale ma duże problemy ze sobą. Ciągle zadaje pytania, ma własne opowieści na dany temat i chętnie z nim dzieli na forum. Twierdzi, że wybrał tę uczelnię, żeby nie musieć się uczyć. Manipuluje cała grupą, wciągając pozostałych w swoją gierkę, aby rozbijali tok zajęć. Obraża prowadzących. A ci nie potrafią sobie z poradzić z sytuacją.
18.12.2017
10.10.2017
Kasia
Czy jest tutaj ktoś, kto zaczyna w tym roku podyplomówkę, przygotowanie pedagogiczne? ;)
Gość 101
Wybiera się ktoś na kryminologie I stopnia, zaocznie?
28.09.2017
22.09.2017
Gosc 5
Ja takze psychologia dzienne
Podyplomówka WWR
Czy ktoś może coś napisać o podyplomówce na Wczesnym Wspomaganiu Rozwoju?
14.09.2017
13.09.2017
Gość96
Hej, wybiera się ktoś w tym roku na kryminologie I stopnia? :) Fajnie byłoby się poznać: kksiaxx@o2.pl
Gosc3
Ja ide na psychologie na dzienne
07.09.2017
01.09.2017
gość 2
Kto wybiera się na psychologię/ 2017
gosc1
Monte Cassino 15 szczecin
02.08.2017
10.07.2017
gosc
Gdzie dokladnie sa zajecia z kryminologii (ulica)?
Danielnhgthy
naprawa iphone Reagujcie :) Biorę na imię Marcin, dysponuję 19 lat. Jestem w wojownik. Lubelskim W niniejszym roku podsumował liceum o portrecie mat-fiz. Na dzieła rozdzielam się na odtrutka przykute z matmą (nadobowiązkowo nie zarządził wprost który tok). Ciekawię się grą, wysiłkiem dodatkowo informatyką. Pykam u was na serwerze gungame. Przesyłam zaś do widzenia na serwerze
25.06.2017
19.06.2017
Gosc1
Gosc- w piątek zajęcia 16-21, sobota różnie,np. 9-18, niedziela 8-14. przedmioty typu: psychologia kryminalistyczna, prawo karne, wiktymologia. dobrze wyposażona biblioteka w tej uczelni, więc nie ma problemu z nauką
Gosc
Do Gosc 1, a jak wygladal mniej wiecej twoj plan zajec?
11.06.2017
02.06.2017
WSHTWP
Szanowna Pani, którą oszukano w WSPiA w Poznaniu, prosimy koniecznie o kontakt telefoniczny lub mail. tel. 91 422-04-22, mail: cos@wshtwp.pl. Pozdrawiamy
Bartosz
Robiłem na tej uczelni 4 podyplomówki - przygotowanie pedagogiczne, resocalizację i socjoterapię, zarządzanie oświatą, a teraz jestem na pozyskiwaniu i ochronie informacji i polecam wszystkim. Jakość na najwyższym poziomie !!!
01.06.2017
01.06.2017
oszukana przez WSPiA w Poznaniu
Pomocy!!! Jestem studentką psychologii I-go stopnia WSPiA w Poznaniu, za kilka tygodni się bronię i okazuje się, że WSPiA w Poznaniu nieuczciwie postępuje ze swoimi studentami. Po 3 latach studiowania nie będę miała żadnych uprawnień i nie będę mogła pracować jako psycholog, ponieważ aby je mieć trzeba skończyć studia jednolite magisterskie czyli dyplom będę mogła schować do szuflady :(. Na stronie uczelni WSHTWP w Szczecinie znalazłam II stopień kryminologii i specjalność Psychologia śledcza. Dla mnie byłoby to rozwiązanie super!!! bo zrobiłabym drugi stopień ze specjalnością w psychologii. Pytanie do wszystkich co studiują ten kierunek. Czy musieliście zaliczać jakieś różnice programowe? Ciężko się dostać? Bo pewnie kierunek rozchwytywany :(, a ja dopiero bronić się będę we wrześniu :(. Proszę o pomoc!
Elwira B.
Bardzo dobra uczelnia!!! Zrobiłam pierwszy stopień dawno temu i nie miałam najmniejszego problemu ze znalezieniem pracy, a teraz wróciłam i jestem w trakcie magisterki. Jestem nauczycielką i polecam wszystkim osobom, które myślą o pracy w szkolnictwie. Kwalifikacji zdobytych na tej uczelni nie podważa żaden pracodawca. Programy studiów są tak układane żeby nie było żadnych wątpliwości czy aby na pewno możemy wykonywać swój zawód i czy mamy odpowiednie kwalifikacje. Bardzo dziękuję wszystkim, którzy pracują na uczelni za pełen profesjonalizm. Elwira B.
01.06.2017
01.06.2017
Katarzyna
jestem byłą studentką WSH TWP na kierunku Pedagogika. Otrzymywałam stypendium socjalne, które pomagało mi w opłacaniu czesnego i zawsze proces składania dokumentacji, otrzymania decyzji i wypłat pieniędzy był sprawnie przeprowadzany. Dzisiaj pracuję w przedszkolu z dziećmi o specjalnych potrzebach i dzięki wiedzy zdobytej na tej uczelni, idzie mi to rewelacyjnie. Z czystym sumieniem polecam
mama
O widzę że robi się głośno o tej psychologii. Fajnie-będzie nas więcej. Ciekawe ile jest osób na jedno miejsce? Właśnie w rmfmaxx leci ich reklama
01.06.2017
01.06.2017
mama
Witam, wybieram się na jednolite magisterskie studia z psychologii, bo zauważyłam na stronie Internetowej WSH TWP że mają taki kierunek http://wshtwp.pl/psychologia/, czy ktoś się jeszcze wybiera?
dośka
Witajcie, a mnie interesuje Psychologia magisterskie. Widziałam, że WSH ma ją w swojej ofercie. Czy ktoś coś wie?
01.06.2017
31.05.2017
Gosc1
aha i decyduje kolejność zgłoszeń. Rekrutacja już chyba trwa
Gosc1
Ja właśnie kończę I stopień kryminologii i bardzo sobie chwalę. Ciekawe przedmioty, świetni wykładowcy, bardzo dobrze wyposażona biblioteka. wiem że od tego roku wchodzą nowe-jeszcze ciekawsze specjalności. A co do opinii zoolander to w ogóle się z nią nie zgadzam. Hamburgery pycha a pierożki.... pierwsza klasa. Na serio polecam WSH TWP
31.05.2017
16.05.2017
Gość
Witam, chcialabym studiowac w tym roku kryminologie, polecacie, ciezko sie dostac? Jak wyglada rekrutacja czy takowej w ogole nie ma?
R.W.
Jestem studentem I stopnia wię zaczynam przygodę z tą uczelnią. Na samym początku byłem bardzo zadowolony (zaznaczam,że regularnie uczęszczam na zajęcia i z racji swoich nie młodych lat zależy na jej ukończeniu). Niestety teraz czuję,że będzie to ciężki rok. Bardzo dużo trudnego materiału,niektórzy wykładowcy "wywaleni w kosmos". Być może wszystko się rozejdzie po kościach lecz na dzień dzisiejszy mam wątpliwości czy wybranie tej uczelni było dobrym pomysłem.
19.12.2016
25.11.2016
zoolander
WITAM serdecznie. Dam wam dobrą radę. OMIJAJCIE BUFET na tej uczelni z daleka. Dają stare jedzenie. Sam byłem świadkiem, gdy do "HAMBURGERA" trafiło stare mięso, prawie że zielone, a kobieta, która tam z wielkim wrzaskiem sprzedaje cieszyła sie że owe mieso udało jej sie sprzedać. NIE POLECAM!!
EBR
Ja WSH kończyłam dawno temu, był to czas, który wspominam z dużym sentymentem. Wykładowcy byli wymagający lecz z pasją do nauki i ową "pasją" inspirowali, zarażali, pobudzali człowieka do refleksji, poszukiwania rozwiązań nad daną problematyką. Za ten czas dziś dziękuję,EBR
07.11.2016
29.09.2016
nauka77
Witam serdecznie, Poszukuję osób, które ukończyły I rok kryminologii. Chciałabym zasięgnąć szerszej opinii o kierunku, wykładach i wykładowcach. Bardzo proszę o kontakt nauka1977@o2.pl
mala
Jestem po 1 roku kryminologii i jestem pod dużym wrażeniem. Zajęcia bardzo ciekawe a wykładowcy kompetentni. Na razie nie zauważyłam żeby kadra było mało wymagająca wręcz odwrotnie. Doskonale wyposażona biblioteka a pracownicy w całej uczelni na każdym piętrze pomocni. Są to studia licencjackie ale teraz już wiem że na magisterskie też wybiorę WSH. Polecam
06.07.2016
01.06.2016
mm
Konczyłam jakieś 4 lata temu socjologię miedia i komunikację 2 st i bardzo chwalę sobie zarówno dobry poziom jak też zaangażowanie wykładowców - polecam
była studentka
Studiowałam na WSH w latach 2009-2014 i nie jest wcale tak, jak niektórzy piszą, że papier otrzymujesz tylko dlatego, że płacisz. Wiele osób na pierwszym roku odpadło, ponieważ też tak sądzili. Prawda jest taka, że jak chcesz mieć te 3 i przejść dalej, wystarczy chodzić na zajęcia i się nie wysilać. Ale systematycznie się pokazywać. Nie znaczy to oczywiście, że możesz być kapuścianym głąbem, bo jakąś wiedzę musisz posiadać i reprezentować jakiś poziom. Natomiast, jeżeli jesteś bardziej ambitnym studentem, musisz naprawdę się wykazać i pouczyć. Czasami te lepsze oceny z ćwiczeń przepisują na egazmin, a czasami nie jest tak dobrze niestety i trzeba się na egazmin po prostu pouczyć. Zależy od wykładowcy. Ale myślę, że tak jest na każdej uczelni, niezależnie od tego, czy jest to prywatna, czy państwowa. Mimo, że na drugim roku magisterki naprawdę dali nam w kość, było chyba z 25 przedmiotów do zaliczenia i do tego wykucie na obronę ponad 70 zagadnień to i tak uczelnię wspominam bardzo miło. Gdybym miała jeszcze raz wybierać, mój wybór byłby taki sam. I jeszcze jedno, ale to jest chyba typowe dla prywatnych uczelni - kadra jest rzeczywiście nastawiona na szacunek do studenta, wymaga, ale z drugiej strony nie beszta go z błotem, jak to czasami bywa na uniwerku. Na to chyba nie mogliby sobie pozwolić. Dlatego to jest in plus dla tego typu organizacji.
27.05.2016
18.03.2016
pat
Ukończyłam Socjologię chyba z dziesięć lat temu. Bardzo dobrze wspominam WSH. Wykładowcy angażujący się, na prawdę dużo się dowiedziałam i nauczyłam. Wówczas nie było jeszcze na WSH drugiego stopnia Socjologii. Po licencjacie poszłam na Uniwerek. Niestety nie było już tak fajnie. Wykładowcy w większości zblazowani, niezainteresowani studentami... Wszystko opierało się tylko o zaliczenie egzaminów... żałuję trochę tego czasu... Weźcie jednak pod uwagę, że to opinia z nauki odległej czasowo. Ostatnio planuję podjąć podyplomówkę. Nie zdecydowałam jeszcze gdzie. Zastanawiam się.
pracownik
Witam. Kryminologia ruszyła od roku akademickiego 2015/2016 zarówno na I jak i II stopniu. Zauważa się duże zainteresowanie kierunkiem, głównie ze względu na tematykę oraz odbywanie praktyk w ciekawych instytucjach. Osoby zainteresowane zachęcam do kontaktu. www.wshtwp.pl
16.03.2016
23.02.2016
kryminologia?
czy kierunek Kryminologia już był realizowany w tym roku, czy ta NOWOŚĆ dotyczy najbliższej rekrutacji, od października 2016? Chętnie bym się więcej dowiedziała na ten temat, Aneta
hfhfhhfhfhhff
Dla tej uczelni ważne jest tylko to, że zapłacisz.... O niczym nie informują, nie potrafią odpowiedzieć na proste pytania , na niczym nie znają się.
08.12.2014
14.09.2014
kamila
Jeśli chcesz mieć tylko mgr przed nazwiskiem to Wsh jest idealną uczelnią *pisze o studiach zaocznych. Mało wymagają nie obrażając nikogo a papier masz. Jeśli natomiast chcesz naprawdę studiować to tylko jeśli mowa o zachodniopomorskim uniwersytet Szczeciński. Studiowałam na jednej i drugiej uczelni z z czystym sercem mogę powiedzieć ze tak jest. Słyszałam z opinie koleżanek że sprawa inaczej się ma ze studiami dziennymi na wsh ze też cisną wykładowcy i coś ze studiów się wynosi. na wsh na studiach 3 masz za chodzenie na zajęcia na uniwerku czasem musiałam zakuwać kilka dni po nocach żeby zdać i cieszyć się z 4 na wsh naprawdę niewiele musiałam robić zeby wypracować stypendium. Co prawda miło wspominam kadrę wsh np p. Henryka i p. Lipko to jednak jeśli mam płacić za studia to chce się czegoś nauczyć. Jak to się ma w przełożeniu na znalezienie pracy? Jak masz znajomości to nie ma to znaczenia ale jeśli nie to różnie z tym bywa...studia podyplowowe na US są tańsze więc chyba lepiej mieć papier renomowanej uczelni z tradycja. Takie moje zdanie mam 28 lat skończyłam dwa kierunki studiów jedne niestety na wsh, teraz szykuje się na podyplomowe na uniwerku. Pracę znalazłam po roku czasu od obrony i choć 60% rzeczy uczysz si epodczas pracy zawodowej to jednak z podstawy czerpie z uniw.a nie wsh
wszystko zalezy od ciebie
nawet po uniwerku warszawskim nikt ci nie zagwarantuje pracy, umiesz liczyć - licz na siebie, życie poazuje, ze sa zwierzęta dziennikarskie, osoby ktore nie potrzebuja studiow i moga sie śmialo odnależć w pacy w radiu, telewizji, a juz spokojnie w prasie, nie ma reguly
12.11.2013
08.10.2013
esta
Tylko nie wybierajcie dziennikarstwa... studiowałam tam ten kierunek i naprawdę nie polecam. Strata czasu, strata pieniędzy. Ten kierunek niczego was nie nauczy. Nie myślcie, że po dziennikarstwie nagle was przyjmą do radia czy telewizji. Jak lubicie pisać, nie boicie się kamer itp. - to i bez tego coś osiągnięcie. No, chyba że nie macie co ze sobą robić i ze swoimi pieniędzmi... Wystarczy poczytać liczne artykuły w internecie o tym jaka jest prawda o studiach dziennikarskich.
oki
uczelnie oceniam dosc dobrze, może szału nie ma, ale i większych problemów też nie, wykladowcy rózni, jak wszedzie, zawsze znajdzie sie ktos, kto zatruwa, cha,cha moi znajomi sa zadowoleni
05.09.2013
12.07.2013
Kama.
a czytałeś wypowiedź poniżej?
olej
hej , wybieram sie na studia dziennikarskie , ktos mi powie jaki jest tam poziom i czy polecacie mi ta uczelnie ? musial bym dojezdzac prawie 300 km wiec licze na szczere podpowiedzi . pozdr
08.07.2013
29.05.2013
malina
Nie polecam kierunku mężczyznom na komunikacji - będziecie mieć zaniżane oceny przez Dr. , kosztem podniesienia kobietom. Jak ten Dr. usłyszy, że nie lubicie komuny, to też będzie poprawka z przedmiotu. Beka z nich.
joko
mnie interesuje dziennikarstwo, moze byc z ta komunikacja spoleczna, jak oni maja, mam pytanie: czy macie powrownanie tej szkoly z innymi prywatnymi w Szczecienie??? sprobuje najpierw na USZ, ale jesli sie nie dostane, to co polecacie ze szkol szczecinskim ka kase, ktora jest ok, zeby wiochy nie bylo?
08.05.2013
29.03.2013
tomasz
przed Tobą trudny wybór bo moim zdaniem te szkoły są na bardzo wyrównanym poziomie, jaki kierunek chcesz studiować? bo od tego też wiele zależy
gdzie socjologia?
chce isc na socjologie, zalozmy ze sie nie dostane na Uniwerek Szczecinski, to co polecacie; Zachodniopomorska Szkole Biznesu czy Wyzsza Szkole Humanistyczna TWP? jakie macie porownanie?
30.01.2013
27.09.2012
M.
Jestem tegoroczną absolwentką pedagogiki pierwszego stopnia i jak najbardziej mogę polecić uczelnię! Wykładowcy w porządku, nauka raz na pół roku przed sesją ale każdy da radę, mimo że skończyłam dzienne gdzie pewnie materiału było więcej niż na zaocznych. Sama obrona również bułka z masłem. Zapisujcie się i studiujcie z przyjemnością ;)
takieżycie
Ja tam opuściłam parę zjazdów w wshtwp i jakoś żyję. Notatki bez problemu dostałam, egzaminy pozaliczałam. Miałam może problemy z odpowiedziami na pytania dotyczące zagadnień przy których omawianiu nie byłam obecna, ale dałam sobie radę. A informatorów znalazłam bez problemu ;D
22.08.2012
13.12.2011
Kubusiek
Jak poopuszczasz to ciezko skołowac notatki wiem z doświdczenia. Nie jest wcale takie proste sobie opuścić zjazd. Masz potem wiele zaległości i potem jak zaliczysz egzaminy? Chyba, że masz takich wspanaialych inforamtorów, ale ciezko takich znaleźć uwierz mi
Eriks
Myśle o niestacjonarnych tutaj, właśnie w tej szkole. Interesuje mnie dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Ktoś studiuje? jak jest ze zjazdami? Czesto są czy moża trochę poopuszczac?
10.12.2011
06.12.2011
Haniux
A ja ide na studia 2 stopnia na socjologie. Niby znajomi mi odradzają, ze socjologia to taka a taka, ze nie warto za ten kierunek się zabierać. Trudno ja już wybrałam i to moja decyzja. Szkoła fajna i godna polecenia, lecz nie mam porównania z inymi...
Fiolka
Ja zamierzam tam iść także nina nie jesteś sama :) Co do wyboru tej szkoły to jestem zdecydowana. Zrobiłam wywiad środowiskowy i jestem na tak. Znajomi polecali , chwalili , chociaż zdażają się opinie negatywne . Waidomo , że każdy z nas ma inne oczekiwania i trudno każdemu dogodzić.
24.05.2011
21.05.2011
Antonina
Hejka , ja polecam jak najbardziej :) Studiuje tam obecnie jestem na drugim roku studiów licencjackich ( 3 lata trwaja - tak jak mniej wiecej w każdej szkole) Ja wybrałam pedagogike . Co do zaliczania przedmiotów to nie jest źle. Wiadomo trzeba się uczyć. Jeśli ktoś się troche przyłoży to nie ma z tym większych problemów. Ja nie miałam żadnej poprawki , a nie uczyłam się po nocach :)
nina
Polecacie?! prosze o komentarze jakieś odnosnie tej szkoly. Musze podjac dobrą decyzje .Jak z zaliczaniem nie robią problemów? Ktoś idzie tam , ma to w planach? Pzdr
16.05.2011
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Gdański
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu