• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024

Collegium Humanum we Wrocławiu

uczelnia niepubliczna, woj. dolnośląskie, 50-529 Wrocław, ul. Oławska 11, (+) 608 468 629, rekrutacja.wroclaw@humanum.pl

Filia Collegium Humanum we Wrocławiu jest uczelnią niepubliczną.

Oferuje studia I i II stopnia oraz jednolite magisterskie na kierunkach takich jak prawo, psychologia, zarządzanie, finanse i rachunkowość, pedagogika czy administracja. Realizuje również studia podyplomowe - w tym MBA, DBA, DPH, DPA, LL.M czy LL.D. Daje możliwość studiowania w trybie stacjonarnym i niestacjonarnym. Filia Collegium Humanum we Wrocławiu wyróżnia się atrakcyjną ofertą edukacyjną, która gwarantuje studentom rozwój intelektualny i osobisty oraz daje realne szanse na aktualnym rynku pracy.

Poznaj wszystkie dostępne specjalności i dowiedz się więcej na temat przebiegu rekrutacji na studia.



Ocena uczelni

5.12 / 10
286 głosów

Opinie (39)
Collegium Humanum we Wrocławiu, Humanum Wrocław

Student
Rektor dostał ponad 30 zarzutów w ramach zorganizowanej grupy przestępczej. Po tym komunikacie wiele osób z mojego rocznika (pierwszy rocznik) biegiem wycofało swoje pieniądze i zrezygnowali z tej uczelni. Uczelnia najprawdopodobniej zostanie zamknięta przez PKA, takie chodzą głosy w uczelni. https://www.gov.pl/web/prokuratura-krajowa/informacja-o-przedstawieniu-zarzutow-rektorowi-warszawskiej-niepublicznej-szkoly-wyzszej-oraz-6-innym-osobom
25.02.2024
20.12.2023
Martyna
Czy ktoś może składał podanie/korzystał z indywidualnej organizacji studiów i mógłby się wypowiedzieć? Planuję zacząć drugi kierunek i zastanawiam się, czy jest duża szansa, że uzyskam zgodę na indywidualny tok studiów na ostatnim roku psychologii.
Dyro
Bardzo dobra uczelnia na doświadczoną kadre dydaktyczną
14.12.2023
16.03.2023
Ola
Czy jest tu ktoś, kto studiuje psychologię dla licencjatów i magistrów niestacjonarnie we Wrocławiu? Czy zajęcia są online?
Nowa
Czy faktycznie nie trzeba pisać pracy licencjackiej?
08.01.2023
14.09.2022
romi
studia podyplomowe?? Opinie?
Asia
Cześć, czy jest ktoś kto studiuje w formule online psychologię? Chodzi mi nie o zdalne w czasie epidemii, ale o stałą formę online. Chciałabym się dowiedzieć jak wykładowcy, czy wszystko działa i można z wykładowcami kontaktować się bez problemów. Jeśli możesz napisz kilka słów
11.06.2022
19.01.2022
Anna B
Cześć, czy jest ktoś kto studiuje w formule online psychologię? Chodzi mi nie o zdalne w czasie epidemii ale o stałą formę online. Chciałabym się dowiedzieć jak wykładowcy, czy są prace w grupach (oby nie:), czy wszystko działa i można z wykładowcami kontaktować się bez problemów. Jeśli możesz napisz kilka słów annabelem@op.pl (obiecuję dyskrecję). Pozdrawiam serdecznie A.B.
.
Czy ktoś wie gdzie spotykamy się we wtorek? Normalnie w budynku czy online?
18.10.2021
17.10.2021
.
Dzień dobry, dobrze zrozumiałam, że wykłady są prowadzone online przez aplikację Teams, a ćwiczenia stacjonarnie?
Biuro Obsługi Studiów
odpowiedź dla D. z dnia 14.10.2021
Szanowni Państwo, dziś została wysłana kolejna partia legitymacji, w przypadku nieotrzymania dokumentu do wtorku, prosimy o wiadomość na bos@humanum.pl
15.10.2021
14.10.2021
D.
Kiedy możemy spodziewać się legitymacji, po wysłaniu e-maila z adresem korespondencyjnym na podany przez państwa adres w aktualnościach, cisza. Legitymacja jest mi bardzo potrzebna do zniżek w komunikacji i myślę, że nie jestem jedyną osobą.
k.
Wie ktoś może kiedy będzie dostępny plan zajęć oraz kiedy otrzymamy hasło do Teamsów?
14.10.2021
08.10.2021
Hej
Czy ktoś orientuje się jak będzie wyglądać rozpoczęcie roku na studiach stacjonarnych? Spotykamy się w placówce czy na teamsie?
Biuro Obsługi Studiów
odpowiedź dla Alicja z dnia 07.10.2021
Szanowna Pani, uprzejmie informujemy, iż w Collegium Humanum nie występują skierowania do medycyny pracy. Dostęp do platformy zawarty jest w umowie. W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu na adres bos@humanum.pl
07.10.2021
07.10.2021
Alicja
Jestem zawiedziona komunikacja z działem rekrutacji. W odpowiedzi na moje maila dostaje pusta wiadomość. Numer kontaktowy jest głuchy. Za nami pierwsza połowa października, nie mam nadal numeru do platformy online, ani skierowań do medycyny pracy, nie wiem kiedy będą zajęcia i w jakiej formie. Jest mi niezmiernie przykro zaistniałą sytłacją.
oliw
chcialby ktos sie skontaktowac na priv z psychologii zaocznej?
29.09.2021
27.09.2021
Magdalena Żywopłot
Czy polecacie psychologię niestacjonarnie na tej uczelni ? Czy wykłady są rzeczywiście do tak późnych godzin ?
Bolesław RzonoBijca
dzwonisz na infolinie od samego rana , godzina 13 tam dalej zajęte a plan zdalny na studiach "stacjonarnych" jak był tak jest WSTYD
27.09.2021
26.09.2021
Władysław Pierdzikoza
Witam , Zarejestrowałem się na studia o kierunku psychologii na tryb stacjonarny , otrzymałem dzisiaj email z informacja o tym że studia odbywają się zdalnie . Jeśli to prawda to jestem bardzo zawiedziony i oczekuję odpowiedzi dlaczego miałem wybór który nie miał znaczenia
BB
Jakiś żart , rejestrujesz się na studia stacjonarne a plan dostajesz i okazuje się że jest zdalnie . jeden wielki scam
26.09.2021
25.09.2021
@B.
Tak, już kilka tygodni temu.
oliw
a jest jakas grupa?
24.09.2021
24.09.2021
B.
Pytanie do osób, które rozpoczynają studia w CH. Czy dostaliście już hasło do eHumanum?
@ask.
Dzwoniłam dzisiaj do sekretariatu. Zajęcia zaczną się dopiero 18 października://
22.09.2021
20.09.2021
?
Czy ktoś zapisał się może na psychologię stacjonarną na ten rok?
A
@xyz już od kilku lat psychologia pod względem zainteresowania góruje wśród kierunków, dlatego mam nadzieję, że ludzi będzie naprawdę sporo. Pocieszam się myślą, że wro posiada zdumiewająco zacieśniony krąg możliwości w kwestii psychologii- mamy UWr, na który bardzo ciężko się dostać przez to, że co roku biją rekordy chętnych na kierunek oraz SWPS, na którym miesięczne czesne wynosi ponad 1k. Jak zapatrujecie się na lokalizację placówki? Moim zdaniem budynek prezentuje się całkiem nieźle. Wnioskuję, że sale będą poprzerabiane z pomieszczeń biurowych do wynajęcia. Choć nie kryję, że wciąż zbieram szczękę z podłogi na myśl o tym, że w tym samym budynku znajduje się klub nocny xd
17.09.2021
13.09.2021
xyz
czy studia dzienne z psychologii cieszą się zainteresowaniem? ponieważ strasznie trudno jest znaleźć innych studentów do utworzenia chociażby grupy i jest to trochę martwiące zwarzywszy na to, że mamy już wrzesień i słabo by było gdyby kierunek w ogóle nie został otwarty ze względu na zbyt małą liczbę studentów
ask.
czy wiadomo już kiedy będzie rozpoczęcie roku, pytam bo podobno w Poznaniu ma ono miejsce dopiero 14 albo 15 października?
13.09.2021
07.09.2021
hejka
@mxy możliwe, że to w moim przypadku Pan się pomylił, dzwoniłam dość dawno temu a Pan do którego się dodzwoniłam nie był z Wrocławia.
mxy
To dziwne. Dzisiaj dzwoniłam i zostałam poinformowana że budynek znajduje się na ul.Ołwaskiej. Może się przesłyszałam, ale wątpię w to.
31.08.2021
31.08.2021
hejka
@mxy wystarczy zadzwonić, zapytać :D Budynek filii znajduje się na ul. Ofiar Oświęcimskich
mxy
Kiedy zostanie podany adres uczelni? Bardzo chciałabym się zapisać na studia z psychologii. Nie podoba mi się jednak fakt że już prawie wrzesień, a nie miałabym nawet tak podstawowej informacji jaką jest adres budynku uczelnii
29.08.2021
21.07.2021
Collegium Humanum - Wrocław
odpowiedź dla ? z dnia 21.07.2021
Filia we Wrocławiu jest w organizacji, wkrótce rubryka z adresem zostanie uzupełniona. Jest to filia w pełni praw Ministerstwa Edukacji i Nauki działająca zgodnie z obowiązującymi przepisami. Obecnie przepisy pozwalają jedynie na naukę zdalną, w przypadku zmiany przepisów kształcenie odbywać się będzie również stacjonarnie.
?
Podbijam pytanie. Dlaczego rubryka z adresem świeci pustkami? Czyżbym coś przeoczyła i jest to filia, która w swojej ofercie ma wyłącznie naukę zdalną- wbrew temu co podają na stronie uniwerku?
21.07.2021
14.07.2021
Xx
Gdzie znajduje się filia we Wrocławiu?
hogata
uczelnia ma fajne doświadczenie i kadrę z Warszawy i Poznania. Super, że będą we Wrocławiu:)
14.06.2021
14.06.2021
Biuro Obsługi Studiów
odpowiedź dla Mewka z dnia 14.06.2021
Szanowna Pani, kwota 4900 zł oznacza wpłatę jednorazową. Możliwe są płatności w systemie ratalnym, semestralnym oraz rocznym. Programy studiów są podane pod każdą specjalnością, a także w Biuletynie Informacji Publicznej Collegium Humanum. Jakość jest dla Nas szczególnie ważna, zwłaszcza, że jesteśmy Uczelnią o profilu praktycznym. Zapraszamy do wzięcia udziału w rekrutacji! A także do bezpośredniego kontaktu z Biurem Obsługi Studiów - bos@humanum.pl, tel. 608-800-591.
Mewka
czy kwota 4900 zł roczne czesne - oznacza wpłatę jednorazowo? czy podzieloną na 10 lub 12 rat? porównując z SWPS to taniej, ale pytanie o jakość studiów? podają specjalności, ale nie widze na stronie programu studiów i kadry. Ktoś coś ....jakieś opinie?
14.06.2021
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Zamojska
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Politechnika Śląska
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Politechnika Białostocka
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Politechnika Częstochowska
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Lubelska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Poznańska
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa