Ocena uczelni


Komentarze (189)


  • pat

    Budownictwo w szkole logistyki? To nie trochę na siłę?
    7/16/19
  • do Paweł

    studia dualne (praktyka ciągła) w frachcie, cały czas od 2 roku, potem dostałem tam robotę, jestem do dziś , jest ok
    7/11/19
  • Paweł

    Gdzie mieliście praktyki na logistyce? Ile czasu i na którym roku?
    7/10/19
  • robercik

    mwslit i wsl to obydwie dobre uczelnie......mwslit lepsza (patrz np. ranking perspektyw ale i zarobki absolwentów; ela.nauka.gov.pl) ale wsl też ok
    6/27/19
  • Piotr

    Polecacie logistykę w tej uczelni? Rozważam też WSL w Poznaniu.
    6/18/19
  • Mk

    Czy magisterka dzienna jest płatna ? jak tak to ile ?
    2/10/19
  • wojtu

    Piotrek, jestem na magisterskich i specjalność jest ważna. manager transportu to całkiem co innego niż logistyka produkcji czy procesów ratowniczych. Ja bym szedł na specjalność a nie na magisterkę. Zajęcia są praktycz\ne i można się dużo dowiedzieć ale to całkiem inne zajęcia praktyczne w zależności od specjalności!
    1/10/19
  • wojtu

    Karolina; skończyłem licencjat; a więc tak po 1 roku można przejść na dualne; de fakto tylko po 1 roku można przed nie można i po nie można... oni mają program że 2 i 3 rok to dualne i przechodzisz przez różna działy w firmie i jak kończysz to se wybierasz gdzie chcesz pracować; plus jak ci dobrze poszło to zostajesz po teamleaderem w robocie ale jak na 2 roku chcesz wejść na dualne to już nie możesz.
    1/10/19
  • Piotrek

    Hej , interesują mnie studia magisterskie na logistyce. Jeszcze nie wiem jaka specjalność , ale tak ogólnie pytanko czy polecacie uczelnie ? I jak wyglądają zajęcia tzn czy są praktyczne i można się na nich dużo dowiedzieć ?
    1/10/19
  • Karolina

    Hej, czy po 1 roku studiów zaocznych (logistyka) normalnie mogę przejść na dualne?
    11/9/18
  • studentos logistykos

    cześć Ola, transport ma trochę matmy; ja bym powiedział tak najwięcej matmy ma logistyka inżynierska, najmniej licencjacka (tak jest luzik), transport jest po środku.
    9/6/18
  • Ola

    Interesuje mnie kierunek Transport ale obawiam się ,że sobie mogę nie poradzić z matematyką . Jak to wygląda ?
    8/30/18
  • Janek

    czy trudno? Nie, np. ja się dostałem :):):):):):) musi cię zaakceptować uczelnia i firma i powinno być ok. Jak jesteś na targach pracy to tam są wszystkie firmy ze studiów dualnych i wtedy gadasz z firmą i wybierasz tą co ci się najbardziej podoba. Musisz mieć zaliczony rok bez warunków.
    6/21/18
  • Qwert

    Trudno jest się dostać na studia dualne? Jak to jest z opłatą za studia stacjonarne skoro praktyki są po pierwszym roku?
    3/20/18
  • Marko

    Basia: a co chcesz wiedzieć? ogólnie po pierwszym roku są zapisy (też na targach pracy; takie mniej formalne). Komisja z ludzmi z firmy oraz pełnomocnikiem ds. praktyk zbierają cv i oceniają. Wybrane osoby zaproszone są na rozmowę; jak przejdziesz podpisujesz umowę z firmę i masz minimum pokrycie czesnego. Jest to 2 dni w tygodniu czwartek i piątek, uczelnia tak robi ci plan że wtedy nie masz zajęć.
    2/6/18
  • Baśka

    Czy możecie z perspektywy studenta przybliżyć mi temat studiów dualnych? Wiem tyle ile wyczytałam na stronie, ale chciałabym od jakiegoś studenta poznać autentyczną opinię na ten temat. Z góry dziękuję!
    1/30/18
  • Pati

    Witam, czy ktoś studiuje na II stopniu specjalność menadżer transportu i może dać opinie?
    12/13/17
  • asdf

    hej problem, no wiesz jak cię nie ma to będziesz musiał zaliczać bhp i opuściłeś dzień otwarty; czy to problem? nie ale pogadaj z kolegami by wiedzieć co i jak
    10/17/17
  • probem

    czy jak nie bedzie mnie na pierwszym zjezdzie to jest jakis duzy problem, chodzi o nieobecnosc w sobote i w niedziele studia niestacjonarne logistyka licencjackie pierwszy rok
    10/13/17
  • Magda A

    a studia dualne są tylko na dziennych czy na zaocznych też?
    9/8/17
  • Kuba

    Cześć Anni, Sun Tzu powiedział kiedyś że chaos od porządku oddziela logistyka. Czy to ciekawe, dla mnie ciekawe, czy dla ciebie? Nie wiem samo musisz sobie odpowiedzieć. A co do hardkorów :) Najbardziej hardkorowe przedmioty są na inżynierze ścisłe oczywiście, na licencjacie jest łatwiej (na pewno typowe ścisłe są bardziej lajtowe i jest ich mniej; na moim roku kilka osób przeniosło się z inż na lic). Ale i tu i tu trzeba się uczyć. i tyle; nikt bez wiedy nie zostanie logistykiem. PS. niezależnie czy wybierzesz logistykę czy nie polecam ci Sun Tzu!
    8/27/17
  • przemek

    hmmmm....z ich strony; nawet dzwoniłem, potwierdzili---> tu masz więcej info: http://www.mwsl.eu/studia/projekty-eu/bsc-in-logistics dostali finansowanie dla uczestników z uni
    8/25/17
  • Anni

    Dzień dobry! Stoję przed ogromnym wyborem? Logistyka to ciekawe? Jakie są najbardziej skomplikowane przedmioty w WSL? Dziewczyny -logisty to jest realne?
    8/24/17
  • do przemek

    O to bardzo ciekawe, skąd wziąłeś tak fascynujące informacje? :)
    8/23/17
  • przemek

    czy to prawda że mają studia po angielsku całkowicie za darmo?
    8/17/17
  • Borek

    Cześć! Planuje wybrać się na kierunek transport i pytanko jak oceniacie uczelnie? Bo ogólnie mało opinii a tutaj różne można wyczytać. Stoję między poznaniem i wsl a właśnie wrockiem i ta uczelnia. Pozdrawiam ;)
    6/23/17
  • maciek

    Adam , z tego co wiem to nie zamknęli a zrobili mega limity, jeszcze jest na przyrodniczym, ale nie polecam tam.
    6/21/17
  • Ewa

    Kto idzie na transport od października?
    6/20/17
  • Adam

    Podobno zamknęli budownictwo niestacjonarne na polibudzie, więc mwslit teraz jedyne miejsce gdzie można studiować budownictwo niestacjonarnie?
    6/20/17
  • Długi

    Witam, Chcę zacząć inżynierkę na logistyce w przyszłym roku, jest sens wybierać się na tę uczelnię?
    6/18/17
  • Łukasz B

    Za darmo czyli ile kosztują :) piszesz Kasiu o studiach dualnych? Nie te studia nie są darmowe ale pozwalają ci studiować za darmo bo za 2 dni pracy w tygodniu płaci firma minimum tyle że pokrywa czesne.
    6/9/17
  • Kasia

    witam, czy te studia rzeczywiście są darmowe? Jeśli nie jakie są koszta?
    6/8/17
  • wojtek

    jak jesteś humanistą to nie idź na inżyniera....inżynier bez matmy ciężka sprawa , licencjat jest bardziej dla humanistów,
    5/23/17
  • Sandra

    Ja byłam w liceum na profilu humanistycznym, poszłam na logistykę i jestem z tego bardzo zadowolona. Wyniki miałam całkiem niezłe, na rozszerzeniu zdawałam tylko angielski, dostałam się bez problemu ;)
    5/21/17
  • ewelinka

    a logistyka to dla humanisty? jak mam słabo z matmy to jest sens iść na logistykę?
    5/19/17
  • Maciek

    Studiuję logistykę na studiach licencjackich i wszystkim zainteresowanym tym tematem polecam powyższą uczelnię i kierunek! Ciekawe specjalności do wyboru, wykłady prowadzone w bardzo interesujący sposób, no i sam kierunek przyszłościowy. Zastanawiam się nad studiami magisterskimi również na tej uczelni, stąd moje pytanie do studentów II stopnia: jak wasze wrażenia? Jesteście zadowoleni? POZDRAWIAM SERDECZNIE.
    4/28/17
  • Z.

    "Karl" czy mógłbyś napisać do mnie na maila? Mam kilka pytań :) plummmx@gmail.com
    4/10/17
  • karl

    ja studiuje stacjonarnie , studia niestacjonarne z tego co wiem są w weekendy więc można. Na dualne nie trzeba znać ang czy niemieckiego ale jak znasz masz większe szanse dostania się. One są dostępne po 1 roku więc średnia z ocen i rozmowa z komisja (komisja- ludzie od msl i z danej firmy).
    3/23/17
  • Monia

    Jak wygląda rekrutacja na studia dualne, chodzi mi o kierunek: transport? Czy jest wymagany język angielski? Uczę się niemieckiego i mam dylemat. Czy są jakieś wymagane przedmioty maturalne ?
    3/21/17
  • grzegorz

    mieszkam pod Wrocławiem, i planuje studia we Wrocławiu, raczej niestacjonarne, zeby podjąć pracę, zarobić na utrzymanie siebie. Myslę o kierunku Logistyka - Transport - coś w tym stylu. Jaką szkołę prywyatną we Wrocławiu polecacie? Kto studiuje zaocznie w MWSLIT i jak macie ułożony plan zajęć ? czy można pogodzić studia niestacjonarne i pracę?
    3/21/17
  • maja

    miła atmosfera, ciekawi ludzie, bardzo dużo praktyki, która pozwala płynnie wejść na rynek pracy. no i studia dualne, dostałam się i mam praktykę no i studia za darmo :) polecam
    3/4/17
  • zarządzanie

    czy MWSLiT prowadzi kierunek ZARZADZANIE czy nie? Bo czytam wasze posty i się gubię. Na stronie jedno, a wy drugie? Kto studiue tutaj Zarządzanie i może napisać, jak jest?
    2/9/17
  • zarządzanie

    kto jest na zarządzaniu w tej szkole? czy polecacie? ten kierunek jest też jakoć z logistyką powiązany?
    8/21/16
  • Darek

    Kamil to zależy od tego co chcesz robić ja idę w spedycję więc CKZ i adr (możesz se zrobić w ramach studiów na msl); no i jak pisze Janek analityczne myślenie po budowie i eksploatacji nabędziesz ;) hehe
    6/29/16
  • Janek

    Do Kamili: Bez względu na to co chcesz robić później postaw na języki obce głównie angielski i jak masz możliwość jakiś dodatkowy np, niemiecki, francuski lub języki wschodnie. Reszta zależy z jaką branżą wiążesz przyszłość ale na pewno przydadzą się przedmioty ścisłe (matematyka, fizyka, chemia) przydaje się też znajomość topografii i analityczne myślenie.
    6/26/16
  • Kamila

    Cześć, chciałam zapytać osoby studiujące logistykę jakie przedmioty rozszerzone wybrać, żeby dostać się na ten kierunek i żeby potem było łatwiej o ile można tak powiedzieć
    6/11/16
  • Janek_dzbanek

    Do Janka: czesne na II stopniu zaocznych: 1 rata - 4950 zł, 2 raty - 2612,50 zł, 10 rat - 550 zł. Czesnego za studia w trybie stacjonarnym nie znam.
    5/11/16
  • Janek

    Chciałbym rozpocząć studia magisterskie na kierunku Logistyka jednak nigdzie nie mogę znaleźć informacji o czesnym dla studiów dziennych i zaocznych. Czy ktoś może podać konkretną kwotę za miesiąc lub za semestr? byłbym wdzięczny.
    4/27/16
  • Janek

    Chciałbym rozpocząć studia magisterskie na kierunku Logistyka jednak nigdzie nie mogę znaleźć informacji o czesnym dla studiów dziennych i zaocznych. Czy ktoś może podać konkretną kwotę za miesiąc lub za semestr? byłbym wdzięczny.
    4/27/16
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    4/12/16
  • Janek_dzbanek

    Czy studiuje ktoś z Was specjalność "Menedżer logistyki produkcji" na II stopniu zaocznie w MWSLiT? Jeśli tak, to jak oceniasz poziom wiedzy i ogólnie uczelnię? Ile wynosi czesne co miesiąc? I co z j. francuskim - jest obowiązkowy, czy można go zamienić na angielski?
    4/2/16
  • Maciej

    Jak oceniacie studia podyplomowe na tej Uczelni. Proszę o opinię?
    3/1/16
  • student MWSLiT

    Wiem coś na ten temat, bo sam jestem w tym programie i sobie chwalę. A studia dualne są też w WSB? Nic o tym nie wiem
    2/12/16
  • ciekawe

    Zapisz się na studia dualne i będziesz miał stałą praktyke i do tego będą płacić Ci kasę. Ogólnie słyszałam, że na dłuższą metę cięzko to pogodzic, ale jest to mega fajne, bo nie dość, że kasa to jeszcze doświadczenie
    2/11/16
  • logistyk już z wsb

    Ta szkoła to jakaś ściema, staże praktyki pytam gdzie? chyba we własnym zakresie. to poniżej piszą chyba ludzie z biura karier w każdym razie nic takiego nie ma w tej szkole miejsca.
    2/2/16
  • inż

    Chyba jedna z nielicznych uczelni w Polsce kształcąca na przyzwoitym poziomie. Jedna z lepszych moim zdaniem we Wrocławiu ( zdecydowanie przewyższa UP oraz niektóre wydziały UW). Polecam logistykę inżynierską po tym jest praca tylko trzeba znać języki.
    1/20/16
  • studentos

    proponuję się udać do biura karier jak nie masz płatnego stażu- kasa i ilość dni w tygodniu zależy od stażu i firmy; studia dualne to program; na stronie masz info; jest też pełnomocnik do studiów dualnych; kasa zależy ale minimum pokrywa czesne, praca 2 dni w tygodniu (nie weekendy! co ważne :)
    1/11/16
  • mechanika

    czy na MWSLIT macie w programie studiów na ierunku LOgistyka taki przedmiot jak mechanika? albo wytrzymałość lub coś podobnego? jakie przedmioty są wg Was najtrudniejsze na logistyce??? na czym ludzie najczęśćiej odpadają? czy są jakieś strony internetowe z zadaniami, które mają rozwiązania i które ewentualnie mogą się pojawiać na egzaminie z mechaniki właśnie?
    1/11/16
  • staż???

    ktoś wcześniej pisał o stażu odpłatnym.... możecie coś wiecej w temacie podrzucić? jak to jest realizowane i do kogo zależy? czy to uczelnia wysyła sama na staż studentów? do jakich firm? odpłatny, czyli ile dostaje student? gdzie znajdę więcej informacji na ten tamet?
    1/3/16
  • Inka

    Wyjazdy spoko, ale w sumie to intryguje mnie temat tych studiów z pracą, bo to taki trochę zachodni styl, ale swoją drogą pewnie ciekawe. Cały czas ta reklama za mną chodzi. Ktoś coś wie więcej?
    12/3/15
  • Zaciekawiona

    Byliśmy dzisiaj na wycieczce w Amazonie i powiem wam, że było mega fajnie pod względem tego co zobaczyliśmy. Mnie osobiście zainteresowały ich rozwiązania logistyczne i automatyzacja procesów. Co ciekawe zobaczyliśmy te roboty na żywo o których wszędzie teraz piszą i nie wiem czy wiecie, ale poruszają się one z prędkością ok. 6km/h czyli przeciętnie tak jak chodzi człowiek. Mają tego tutaj aż 260 sztuk. Szkoda jedynie, że nie mogliśmy robić zdjęć, no ale nic na kolejne wyjazdy też się piszę.
    11/20/15
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    11/5/15
  • student123

    Może się wypowiedzieć ktoś kto studiuje na tej uczelni drugi bądź trzeci rok? Mam pytanie odnośnie języków obcych, a mianowicie liczby ich godzin w tygodniu. Jestem studentem pierwszego roku i mam tylko 1,5h języka angielskiego i 1,5h języka niemieckiego w tygodniu. Niech wypowie się ktoś ze starszych roczników ile miał godzin w tygodniu. Według mnie to jakaś kpina, że mamy tylko po 1,5h języków w tygodniu... A szkoła od początku roku do dnia dzisiejszego wywarła na mnie bardzo negatywne wrażenie. Brak jakiejkolwiek organizacji, przez pierwsze dni na wykładach nie było gdzie usiąść, bo było więcej ludzi niż miejsc. Według mnie ogarnięcie podziału na grupy nie jest czymś arcytrudnym. Mam nadzieję, że moja opinia o szkole w jakimś stopniu ulegnie poprawie...
    10/20/15
  • LOGISTYKA

    Właśnie zaczęłam drugi rok studiów na kierunku logistyka, dostałam się na studia dualne - 3 dni studiujesz, 2 dni pracujesz, a raczej uczysz się zawodu na odpłatnym stażu. Już po 3 dniach "w pracy" nauczyłam się naprawdę dużo, a to przecież dopiero początek. Zajęcia na uczelni na pierwszym roku wydają się być łatwe i jest tak dużo czasu wolnego, że weekend może trwać nawet 4 czy 5 dni. Ale mimo tego złudnego wrażenia uczelnia daje takie możliwości rozwoju, że jeśli tylko się chce to nic nie stoi na przeszkodzie i zawsze znajdzie się ktoś chętny do pomocy. Pozdrawiam i polecam ;)
    10/15/15
  • Zdecydowany

    Jak dla mnie logistyka, bo wiem gdzie chce pracować, ale ty jeśli się zastanawiasz to zawsze możesz spróbować na obu kierunkach i sprawdzić co jest dla ciebie lepsze. Dzisiaj masz tyle możliwości w tej branży, że nic tylko z tego korzystać, także próbuj. Pozdro
    9/22/15
  • co wybrać?

    co lepiej wybrać: Logistykę czy Transport? i dlaczego akurat ten kierunke?
    8/19/15
  • big trucker

    no język to podstawa; jak pracować w logistyce czy transporcie które z definicji wymagają współpracy z partnerami z wielu krajów jak nie zna się co najmniej angielskiego; chociaż niemiecki też się przyda bo Niemcy niechętnie uczą się angielskiego ;)
    6/19/15
  • Basia

    Z tego co wiem to mają dzienne i zaoczne studia na tym kierunku. Osobiście polecam Ci logistykę u nich, moja znajoma tam studiowała. Obecnie szukam pracy i widzę jak wiele jest ofert w tej branży, noo ja niestety mam taką przeszkodę, że językowo nie stoję zbyt dobrze i to mnie blokuje, ale kto wie może jakiś kursik a potem jeszcze fajne studia :)
    6/18/15
  • gospodarka przestrzenna we Wrocławiu

    sprawdzam uczelnie prywatne z gospodarka przestrzenną, widzę tutaj, jakie macie rozeznanie w temacie na rynku wrocławskim? jak to wygląda na Międzynarodowej?
    6/16/15
  • Administrator

    Komentarz usuniety - naruszenie zasad regulaminu.
    6/9/15
  • Agnieszka

    jak wyglądają wasze opinie jesli chodzi o budownictwo? bo czytam tu sporo pozytywnych opinii, ale odnoszą się głównie do logistyki, a czy budownictwo też może się pochwalić tak dobrą opinią?
    5/27/15
  • Wojtek

    nie wiem czy na budownictwie można; wiem że na logistyce i transporcie maja studia dualne
    5/25/15
  • olaaaaa

    I w każdym kierunku można zacząć studia dualne? Bo chciałabym studiować logistykę a oprócz Wyższej Szkoły Logistyki w Poznaniu pozostaje jeszcze ta.
    5/24/15
  • wojtek

    tak prywatna trzeba płacić ale jak wejdziesz w studia dualne to nie: 3 dni studiujesz; 2 dni pracujesz i praca minimum pokrywa czesne
    5/19/15
  • olaaaaa

    Czy ta szkoła jest prywatna i trzeba za nią płacić?
    5/17/15
  • bartek

    ja już absolwent niedługo; będę wspominał, fajnie było
    5/3/15
  • ruggby

    Szkoła ogólnie spoko, na początku był duży problem z tym ksero, ale już w końcu jest. W sumie to zadowolony jestem, no i nie mam problemów z robotą. Angielski na zajęciach też ok, także nie mam co narzekać, bo w logistyce bez języków to lipa nie ma co ukrywać. Pozdro
    4/24/15
  • anasiowa

    jest ok; kadra to specjaliści w swoich dziedzinach; dużo praktyków,; uczelnia sama prowadzi badania oraz projekty konsultingowe więc casów co nie miara; najbardziej mi się podoba zarządzanie ryzykiem w logistyce: na początku teoria a potem case pod tytułem "gdy teoria zawodzi" :)
    4/23/15
  • kammy

    Oooo ciekawe…za to na budownictwie nas nie oszczędzają  zajęcia odbywają się regularnie, no i są mega ciekawe, ale trzeba się dużo uczyć. Jest poziom, ale w sumie to dobrze
    3/30/15
  • gościana

    Podyplomówkę traktują strasznie opieszale. Kadra fajna, ale niczego nie wymagają. Odwołują zjazdy tuż przed weekendem, mają problemy z przesłaniem planu. Wykładowcy obiecują udostępnić materiały, ale na obietnicach się kończy.
    3/24/15
  • bob budowniczy

    polecam budownictwo na MWSLiT!
    3/10/15
  • maciek77

    Pani prodziekan nie żartuj! Ja już jestem po pierwszej sesji, myślałem, że będzie gorzej, ale poszło w miarę ok. Jeszcze odpoczywam, ale od przyszłego tygodnia dalej lecimy z koksem a Tobie kolego powodzenia życzę 
    2/23/15
  • aruska

    fakty sa takie: jak sie nie dostaniesz na Logistyke na studia dzienne w uczelni państwowej - to nie masz zbyt wielu mozliwości. No bo co? Czekać rok, poprawiać maturę i próbować??? średni pomysł - wielu się zniechęci, wypadnie z rytmu nauki, itd. Chyba tylko ci, co na medycyne i weterynarię zdają są w stanie się zmusić. Pozostaje opcja szkoły prywatnej .... tych jest kilka z kierunkiem logistyka, praktycznie w każdym wiekszym mieście. Ale takie, które z założenia kształcą na tym kierunku i mają w nazwie LOGISTYKE, to masz 2: MWSLiT Wrocław i WSL Poznań. No i to wszystko na ten temat. Albo bierzecie, studiujecie, płacicie, narzekacie - albo zmiana szkoły. Czasem dopiero porównanie z inną otwiera oczy (na lepsze lub gorsze).
    12/8/14
  • MICHAŁ

    problem z opiniami w internecie jest taki że każdy se może bezkarnie napisać co chce i jak chce; każdy ma swoje zdanie i ma do niego prawo. Moje wrżenie jest pozytywne, przede wszystkim to uczelnia która nie ściemnia jakie to ma opinie u pracodawców tylko dobrze uczy i pracodawcy cię po niej chcą; każdy kto się uczy ma praktykę zdecydowana większość już na studiach pracuje w zawodzie, zobacz sobie opinie pracodawców napisane przez największe firmy logistyczne o nich...cała reszta to tylko pojedyńcze opinie i każdy ma prawo do swojej
    11/18/14
  • olek

    Witam.Jak jest z pracą po tej uczelni tzn idzie bez problemu znaleść jakąś fajną robotę w branży TSL?:) Oraz czy łatwo załapać się na jakieś ciekawe staże,praktyki w trakcie studiów I stopnia?:)
    8/15/14
  • transport

    czyli jednym słowem opłaca się iść na ten kierunek, ale musisz być przygotowanym na różne sytuacje, często stresujące, zaufanie do pracownika to podstawa
    8/12/14
  • michał76

    praca w transporcie to głównie spedycja; dobrze płatna ale trudna, cholernie nerwowa- jak ci tir za kilka baniek z towarem się spóznia to stres; mwslit ok --> jak niewiele jest dobrych spedytorów to niewiele dobrych uczelni transportowych; a w spedycji licza się detale- specjalność spedycja i ubezpieczenia
    8/6/14
  • krzychu

    Czy ktoś studiuję transport na MWSLIT ?Jaką specjalność wybraliście?Jaki poziom jest na tej uczelni ?Pozdro:)
    7/30/14
  • magda

    po gospodarce przestrzennej możesz iść na praktyki do urzędu gminy lub miasta do jednostki zajmującej sie gruntami itp ;)
    7/26/14
  • norbert

    polecam kierunek transport w MWSLiT, bardzo dobrze prowadzony, można po nim zdobyć dobrze płatną pracę, ciekawe zajęcia ;)
    7/23/14
  • Gally

    Super uczelnia dla ambitnych, daje spore możliwości rozowoju
    7/10/14
  • gospodarka p.

    jakiś wywiad na temat gospodarki przestrzennej??? gdzie praktyki? jak z pracą po tym kierunku we Wrocławiu wygląda?
    6/30/14
  • góral

    Witam. Jest ktoś może na transporcie?Jak jest tam z nauką.? Od kiedy można zapisywać się na studia na rok 2014 :) ? Pozdrawiam
    4/12/14
  • marcin

    a co powiecie o transporcie? gdzie mogę znaleźć pracę po takim kierunku? warto się na niego wybrać?
    4/1/14
  • Kari00

    Fajny tekst ostatnio słyszałam w TV, że logistyka to mega przyszłościowy kierunek i swój ślad pozostawia w każdej dziedzinie życia;to kierunek dynamiczny i rozwojowy, bo wymaga od nas wyobraźni
    2/28/14
  • Tomu

    no z ciekawości zajrzałem na stronkę tejże uczelni, przyznam, że ofertę mają naprawdę spoko, bardzo mocno zachęca kierunek logistyka, mgr z tego kierunku to rzadko spotykane raczej w Polsce zjawisko:)
    2/18/14
  • sewerynn

    super studia, bo ta uczelnia, o której słyszałem MWSLIT jest naprawdę dobra, sporo studentów z Wrocławia i okolic właśnie logistykę tam wybrało
    2/11/14
  • Plotka

    warto szczególnie, jeśli w perspektywie masz praktyki, które zapewnia Ci uczelnia, to jest mega pomoc dla nas studentów, bo lepszy start w pracy później!
    2/3/14
  • Kolik

    pierwszy raz jestem tutaj na tym forum i ciekawe pytania padają a propos tego kierunku: czy warto, czy się opłaca ble ble - odpowiem jako student II roku logistyki we Wrocławiu. Studia naprawdę super!!!
    1/31/14
  • Jolkaaa21

    wiadomo, że pracodawca bardzo często patrzy na doświadczenie. Powiem szczerze, że mało jest uczelni, które w pełni przygotują cię do pracy po studiach, bo nie zależy im na praktykach. Ja trafiłam świetnie i teraz nie żałuję, że skończylam logistykę we Wrocławiu
    1/24/14
  • Gomeez

    no mądrze piszesz-mi pracodawca od razu wyśpiewał na rzomowie kwalifikacyjnej, że jakby nie moje praktyki loogistyczne, to nie przyjąłby mnie do pracy, bo byliby lepsi. Dodatkowe zajęcia, warsztaty, konferencje i wyjazdy podczas studiów uratowały mi karierę:)
    1/21/14
  • Zadowolony

    jasne, że bardzo istotna jest atmosfera, jaką może zapewnic nam uczelnia, na której studiojemy. Odpowiedni poziom kształcenia i dobra motywacja to spory klucz do sukcesu. Nie dajcie sobie wmówić, że studia są do bani, że nic się nie nauczymy, ze bardziej opłaca się szukać pracy bez doświadczenia i wykształcenia... Pracodawcy zaczynają coraz bardziej doceniać studentów uczelni prywatnych Wiele z tych szkół przede wszystkim kładzie nacisk na nabycie praktycznych umiejętności i umożliwia również wypasione wyjazdy zagraniczne, no i własnie dzięki takim programom zdobywa się doświadczenie
    1/13/14
  • Agawa

    z doświadczenia wiem, że wiedza sama nie przychodzi, troszkę trzeba się postarać, tak samo, jak i o fajne znajomości wśród studentów, bo to oni (w tym i ja) jesteśmy odpowiedzialni po części za pozytywną atmosferę podczas zajęć...Fajna grupa, mądrzy i wyrozumiali wykładowcy to skarb, a dodatkowo Biuro karier, które zawsze pomoże (to tak a propos czesnego) i również doradzi :)
    1/7/14
  • Kamil

    Ile wynosi czesne za miesiąc nauki na studiach niestacjonarnych na kierunki logistyka na studiach 2 stopnia magisterskich uzupełniających? Czy studia na tym kierunku na 2 letnich studiach mgr uzupełniających może robić osoba po licencjacie z zupełnie odmiennego kierunku i czy da sobie radę?
    1/6/14
  • zawiedziona

    Moze mialam pecha i trafilam do grupy, ktora nie miala szczescia zasmakowac wyjatkowego poziomu ksztalcenia i innych wspominanych nizej atrakcji.... Sama grupa swietna, ale dla swietnej grupy sie na uczelni nie zostaje. Szkoda, bo tez slyszalam duzo pozytywnych opinii i stad moj wybor, a tu taka czarna nedza :(( nie napisze wiecej, bo to zawsze trzeba samemu weryfikowac. Trzymam kciuki za tych, ktorym bardziej sie poszczescilo z programem oraz wykladowcami. Wiem, ze tacy istnieja, wbrew pozorom. Szkoda tylko, ze nie ja :] Pozdro!
    1/2/14
  • Nukko

    Ogólnie moje zdanie o logistyce jest takie, że możliwości jakie stwarza ten kierunek między studentami, a firmami są ogromne, bo studiując LOGISTYKĘ ma się dużą szansę na załapanie się na bardzo dobre praktyki - firmy spedycjne (nie tylko w dużycyh miastach) szukają młodych ludzi do pracy, nawet bez doświadczenia. Ważne jest, aby uczelnie kształciły przyszłych specjalistów w zakresie planowania i realizacji procesów transportowych i logistycznych.
    12/30/13
  • geord

    jak tu nie napisac, ze rzeczywiście tak jest-aż ciśnie się na usta pochwała dla BK na tej Uczelni za kawał dobrej roboty, bo naprawdę się starają i fakt-maja sporo roboty, czasem się u nich pojawiam jak maja dyżury w weekendy i zawsze mili, uśmiechnięci, ogarniają każdy temat
    12/12/13
  • Konrad_

    Hehe nieźle się uśmiałem, przecież to biuro karier nie otwiera kierunków o czym Wy tu w ogóle piszecie  jestem od października na transporcie i jest tam całkiem ok, dużo obcokrajowców, więc na pewno to biuro ma teraz dużo roboty, co prawda nie miałem osobiście z nimi styczności, ale pozytywnie się o nich mówi, ponoć bardzo pomocni szczególnie dla studentów
    12/10/13
  • Matylda

    aaaa i szanowne Biuro Karier w MWSLIT nie ma otwartego kierunku gospodarka przestrzenna. Proszę sprawdzić stronę i plany zajęć dla kierunku
    12/3/13
  • marek

    W pewnych uczelniach wiadomo za co się płaci, masz wszystkie niezbędne pomoce naukowe, ładna zadbana szkoła, wysoki poziom. Ja studiuję gospodarkę przestrzenną i po roku studiów jestem bardzo zadowolony ;)
    12/2/13
  • Donnnoi

    Ogólnie rzecz biorąc, to jak się widzi na stronie internetowej hasło: uczelnia niepubliczna, to ma się w głowie, że trzeba wybulić duuuuzo kasy na takie studia, a powiem szczerze, ze to nie tak do konca... Studiuję logistykę i fakt-szkoła niepubliczna, ale jaki poziom! Wykładowcy naprawdę super, studenci ok, Biuro Karier fachowe i pomocne, jest gdzie zaparkować, wszystko umieszczone na stronie internetowej, począwszy od planu zajęć do samych aktualności, dobrze przemyślane:)
    12/2/13
  • Dorota77

    Fakt, logistyka super, ale i z ogólnej wykłady bardzo interesujące. Ogólnie, jestem zadowolona z wyboru tych studiów. Przyjazna atmosfera, jestem w pełni usatysfakcjonowana tym, czego się uczę. Przede wszystkim: dobra kadra naukowa. Jak się rozmawia ze studentami z innych uczelni, to kręcą z niedowierzania głowami z kim my mamy zajęcia. A to jest po prostu na studiach najważniejsze, bo to dodatkowo mobilizuje do nauki, do uczestniczenia w wykładach, ćwieczeniach, warsztatach, dodatkowych zajęciach. mwslit ma rownież w swojej ofercie edukacyjnej ciekawe spotkania z pracodawcami, dla mnie mega potrzebna rzecz, bo daje możliwość wstępnego zaznajomienia się z rynkiem pracy
    11/20/13
  • Kamilll_a

    potwierdzam, że uczelnia spoko, mają wykłady otwarte, dużo obcokrajowców, co świadczy o wysokim i przede wszsytkiem MIĘDZYNARODOWYM poziomie uczelni
    11/8/13
  • suunny

    wiadomo, że sama dobra kadra nie wystarczy i atmosfera na uczelni nie nauczy się za Ciebie, ale ważne, że wybrałeś/ aś super studia, logistyka jest moim zdaniem przyszłością i dziedziną zawsze uzyteczną:)
    8/28/13
  • 8779

    jestem studentem studiów zaocznych z logistyki, jak na razie atmosfera bardzo przyjemna, dobrze mi idzie ze wzgledu na naprawdę dobrą kadrę i super wykładowców, biuro karier zawsze w pogotowiu sluzy pomocą
    8/20/13
  • Al\'a

    Szkoła w porządku, czesne 600zł za stacjonarne. Na zaocznych większa olewka, na stacjonarnych dbają o studentów bo jest ich mniej.
    8/18/13
  • KKKlaudia

    ja mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że nauczanie na MWSLIT jest spoko
    7/25/13
  • Student_1110

    ja nie mam bezpośrdeniego kontaktu z tą uczelnią, ale moi znojomi są na studiach zaocznych na logistyce - bardzo sobie chwalą zarówno poziom nauczania, jak i samą atmosferę, wykładowcy bardzo fajni, jak tylko pyta ich się o coś, są chętni do pomocy, na spokojnie tłumaczą, zadnych problemów
    7/8/13
  • Tomcio

    A ktos chodzi/chodził na tą uczelnie na studia zaoczne ?? jak to wygląda ? Duzo ciezej niz na dziennych ? jak to wyglada...
    7/2/13
  • agataaa

    ja tez uważam, że uczelnia spoko
    7/1/13
  • adrian_s

    w piątek byłem na dość ciekawej konferencji o transporcie publicznym, uczelnia organizuje naprawdę ciekawe zajęcia, jestem studentem już 3 rok, zadowolenie pełne:)
    6/17/13
  • anka.janik

    wszystkie informacje są w Biurze Karier, ja dzwoniłam w tamtym tygodniu, bardzo dokładnie wszsytko tłumaczą, każda informacja jest jasna i klarowna
    6/10/13
  • Odyniec Alfa

    Rozumiem, że jest to prywatna szkoła tak? I np jeśli wybieram się tam na budownictwo to ile mnie wyniosą czesne bo coś nie mogę znaleźć inf.
    6/4/13
  • Damian_112

    no to prawda, uczelnia się stara być w czołówce, otwieraja teraz nowy kierunek transport, moim zdaniem super pomysł, bo nowe mozliwości dla nas
    6/4/13
  • TymekZ_

    czytam od lat miesięcznik Perspektywy i MWSLIT znowu przoduje w rankingu najlepszych uczelni w Polsce, jeżeli chodzi o kierunki logistyczne, nieźle
    5/27/13
  • ada

    550zł/mc za studia magisterskie na kierunku logistyka
    5/23/13
  • Kamil_23

    trzeba przede wszystkim znać się na planowaniu przestrzennym miast, wsi, regionów czy nowoczesnych systemów komunikacyjnych i mieć pojęcie o procesach logistycznych myśle, ale kierunek ogólnie spoko
    5/22/13
  • Mikołaj/09

    Kierunek ogólnie fajny, typowo techniczny także się opłaca:) to moja subiektywna opinia co do tego kierunku
    5/16/13
  • Przyszły student GP

    Czy może mi ktoś udzielić informacji jak jest na Gospodarce Przestrzennej i czy opłaca się iść? :)
    5/10/13
  • Grzesiek

    ostatnio też nie bardzo wiedzałem, ale ktoś na forum napisal, ze wszystkich informacji udziela Biuro karier, na stronce z tego co pamiętam są wszystkie namiary - super przygotowani na każde Twoje zapytanie;) polecam
    5/9/13
  • gość

    Czy ktoś mógłby napisać jakie jest czesne na studia II stopnia niestacjonarne : kierunek logistyka , bo na stronie szkoły nic w tej kwestii nie piszą . Bardzo proszę o odpowiedź chociażby orientacyjną.
    5/4/13
  • FOGGY

    odiwedzam różne fora, ta uczelnia ma dośc dobre opinie, proszę o Wasze zdania:)
    4/30/13
  • sunny

    rzeczywiście nawet Ci, którzy dojeżdżają chwalą sobie uczelnię MWSLIT, można spokojnie znaleźć dobre lokum blisko Sołtysowickiej, dojazd do szkółki też ogarnia się w mig:)
    4/26/13
  • fella

    ja nie mam takiego szczęścia i dojeżdżam, ale jak kolega, potwierdzam:) uczelnia spox
    4/23/13
  • Marek

    A ja z wawy przyjechalem, no i MSL wybrałem mam we wrocku rodzinę; fajna ta uczelnia , dobry poziom
    4/22/13
  • Michał_log

    Witam wszystkich zainteresowanych studiowaniem we Wro, szczegolnie tych, których kręci logistyka:) jestem mile zaskoczony poziomem nauczania na wyzszych uczelniach, szczegolnie, ze ja ze szczecina, więc zeby załapać się na mgr z logistyki, mieszkam od 2 lat we wrocławiu i jestem mega zadowolony
    4/18/13
  • dirko

    fakt, szkoła oferuje mnóstwo dodatkowych atrakcji, jeżeli tak to moge nazwac:) szkolenia, kursy, basen, języki obce, a co najśmieszniejsze, moi rodzice nawet chodzili tu na ang.
    4/16/13
  • sunny

    uczelnia dużo zyskuje, ponieważ ma zagranicznych wykładowców, dobrze prowadzone zajęcia to duży plus dla tej uczelni
    4/11/13
  • Dawidex

    Ciężko tam się dostać na logistykę?
    4/1/13
  • komment

    dzisiaj było rewelacyjne spotkanie z pracodawcą na naszej uczelni, wykładzik bomba + prezentacja, super sprawa i pomysł, zeby zapraszac pracodawców, łatwo wtedy mozna znalezc praktyki i prace
    3/27/13
  • anka_g

    jestem studentką MWSLIT i przyznam, ze jestem bardzo zadowolona z uczelni, moja mama dodatkowo korzysta z kursów y komputerowych, które są darmowe;) :)
    3/20/13
  • Renata_09

    rzeczywiście, ludzi we Wro sa super, klimat tego miasta bardzo mi odpowiada, jestem z Wałbrzycha i studiuję właśnie na tej Uczelni na Sołtysowickiej, atmosfera na zajęciach bardzo przyjemna, wykłady i ćwiczenia odbieram pozytywnie;) :)
    3/14/13
  • m.k.k.

    Gorąco polecam tą uczelnię, moja siostra tu studiuje, jest bardzo zadowolona szczególnie z atmosfery na zajęciach oraz poza nimi, ludzie we Wrocławiu są fantastyczni!!
    3/7/13
  • maz

    Ci, którzy pisza bzdury o tej szkole, chyba nigdy tam nie byli, w szkole są wspaniali ludzie ( z małymi wyjątkami), dobra atmosfera, odpowiedni poziom studiów, natomiast organizacja ma wiele do życzenia
    3/1/13
  • malao

    no widze na ich www, że dodatkowo organizują teraz dla studentów i absolwentów bezpłatne szkolenia z zakresu prowadzenia działalności gospodarczej, taki kurs myślę może się przydać
    2/27/13
  • malao

    no widze na ich www, że dodatkowo organizują teraz dla studentów i absolwentów bezpłatne szkolenia z zakresu prowadzenia działalności gospodarczej, taki kurs myślę może się przydać
    2/27/13
  • herra

    Uczelnia zdecydownie do polecenia, dużo się tam dzieje i kształcenie na naprawdę wysokim poziomie, mają piewszą kategorię:)
    2/19/13
  • morti

    Hej, zdawalność zdecydowanie wyższa, nie dlatego że puszczają czy coś po prostu lepiej uczą, więcej przykładów, zależy im na tobie. Do tego mieli (chyba już nie mają) studia za darmo dofinansowane z UE z budownictwa więc jak na polibudzie za friko
    2/17/13
  • elo

    Witam wszystkich, mam pytanie do studentów tej uczelni a odnośnie interesuje mnie zdawalność czy poziom jest wysoki dużo osób odpada czy raczej prawie wszyscy dają sobie rade ? ja jestem studentem budownictwa politechniki wrocławskiej no i niestety chyba nie dam rady i rezygnuje, mega kolokwia gdzie w pierwszym terminie z analizy matematycznej zaliczyło tylko 4 osoby na 29 z mojej grupy. Niech ktoś się wypowie jak jest na tej uczelni ? jeszcze jedno mam pytania ile kosztuje semestr w trybie zaocznym ? nie wiem czemu ale na stronie uczelnie nie ma tego napisane ...
    2/11/13
  • as

    Ostatnio kumpel polecał mi tą uczelnię na pewno mają teraz super promocje na studia, ogólnie głośno jest o nich, ale tak w sensie pozytywnym. Pamiętam w wakacje trafiłem na nich w rynku sponsorowali imprezę wakacje za pół ceny – nawet zapamiętałem z wrażenia  fajna sprawa dobro studentów nie jest im obojętne – no i tak trzymać 
    2/11/13
  • mika

    będę drążyć:) "brak organizacji"" jakiej?? czego?? dalej nie rozumiem narzekań moich "kolegów" . Pełnym zdaniem z przykładami i bez wyświechtanych sloganów (np zła organizacja, źli wykładowcy, złe panie z dziekanatu).
    2/4/13
  • mika

    nie polecam bo:....
    2/2/13
  • student +-+

    Witam jestem studentem studiów zaocznych i nie polecam tej uczelni.
    2/2/13
  • tomeczek

    ja w tym roku kończę już studia w międzynarodowej wyższej szkole logistyki i transportu we Wrocławiu. jestem bardzo zadowolony ;) jeśli miałbym wybierać jeszcze raz uczelnię, wybrałbym tą :) dlatego też poleciłem mojej siostrze i poszła w moje ślady, co prawda wybrała inny kierunek ale też jest usatysfakcjonowana. w swoim i jej imieniu, polecam :P
    1/31/13
  • morgil

    ja tez uważam, że uczelnia w porządku, wszystko fajnie zorganizowane dla studentów, plany robione specjalnie "pod nich", zadowolony jestem:) :)
    1/28/13
  • qmat

    prawda, tam gdzie duże miasta, tam duże firmy z branzy TSL, ktore cały czas szukają specjalistów, warto inwestować w siebie i wysyłać CV, nie zrażać się,. że pracodawca nie odpowiada, bo jak nie jedna firma, to druga, rynek pracy poszukuje dobrych logistyków
    1/24/13
  • dobry kierunek logistyka

    uwazam, ze dobrych specjalostow od logistyki nigdy dosc, wazne, aby miec gruntowna wiedze, znac dobrze angielski plus byc operatywnym, wtedy mozna szukac pracy w naprawde duzych zachodnich koncernach, zreszta polskich tez, bo wszedzie gdzie sa duze firmy, tam sa potrzebni ludzie od logistyki, ja osobiscie wierze w to (rodzina zna branze) i w to wchodze
    1/21/13
  • dewros

    No Iga ma racje, jeśli chodzi o Uczelnię i ładne miasto Wrocław, to naprawdę duży atut! wiele dobrego słyszałem o tej szkole, choć mieszkam w Włabrzychu i przejazdem jestem we Wro, to mysle o studiowaniu wlasnie tam, mgr z logistyki dobrze się zapowiada
    1/18/13
  • mika

    oj koledze sesja nie poszła albo jeszcze kac. nie wiem skąd te niepochlebne opinie zwłaszcza o dziekanacie. Osoby komunikatywne i rzeczowe zawsze doradzą i właściwie skierują - 1000 razy lepiej niż wielka naukowa kadra dydaktyczna
    1/15/13
  • brudda_12

    No rzeczywiście trzeba przyznać kontakty mają dobre, niemalże same renomowane firmy, sam myślę czy się tam nie zapisać. Kurcze przecież dzisiaj o fajna robotę po studiach chodzi, doświadczenie też wchodzi w grę u pracodawcy - zawsze to lepiej, jak już się jest po jakiś konkretnych praktykach, a takie zapewnia ta szkoła:)
    1/4/13
  • do Kini

    to jest prywatna uczelnia, placisz i jestes studentem, nie ma wiekszego znaczenia, jak zdasz mature (przynajmniej pierwsze slysze, zeby w szkole prywatnej tak bylo), twoj wynik z matury to tylko twoja sprawa, noooo, chyba ze najpierw bedziesz startowac do uczelni panstwowej a jak sie nie dostaniesz do prywatnej dopiero
    11/19/12
  • kinia

    Ja mam pytanko, wybieram sie do tej uczelni na studia i nie wiem ile trzeba miec procent z matury zeby sie tam dostać. jak ktos wie to prosze o odpowiedz :)
    11/18/12
  • Renata

    no dokładnie tak, jak pisze kolega, wszystko do ogarnięcia, na poczatku wiadomo, że łatwo nie jest, ale przyjazna atmosfera i duzo fajnych zajęć sprawiają, że aż miło się chodzi na zajęcia!!!
    11/15/12
  • Michaś

    Super szkoła, super kierunki, każdy znajdzie coś dla siebie. Ale, żeby nie było tak cukierkowo, trzeba się nieźle napocić - w sensie dużo się uczyć, mega dużo ;) Pamiętam jak dziś jak na pierwszym roku nie wiedziałem co się dzieje od natłoku informacji i ten stres przed pierwszą sesją... ahh ;) ale wszystko jest do pokonania :))
    11/14/12
  • matrixx

    jezeli chodzi o budownictwo, kierunek mega ciekawy, bardzo dobrze prowadzone sa zajecia, kadra m.in. z Polibudy, Ekonomicznej, fajna atmosfera i zajecia na poziomie, ja polecam i zachecam
    11/7/12
  • faju#45

    ja jestem zadowolony z tej uczelni, najbardziej z atmosfery, nigdy się jeszcze nie zdazylo, zeby ktos odmowil mi pomocy, zajecia na wysokim poziomie, same plusy:) :)
    10/30/12
  • latto

    tak jak monkey uważam, że szkoła jest naprawdę dobra, opinii więc nie zmieniam, choc już dawno temu skończyłem tam edukację!!!!
    10/22/12
  • sabina453

    mam wielu znajomych, którzy ukonczyli tę uczelnię, wiele opinii pozytywnych
    10/11/12
  • marikka

    tak jak Adam, wybieram się na budownictwo do MWSLIT we Wrocławiu,kierunek dofinansowany z UE, więc mozna spokojnie studiować za darmo, świetna opcja
    9/11/12
  • monkey

    Nie zawracałbym siobie włowy międzynarodową wyższą szkolą logistyki i transportu we wrocławiu, gdyby nie kilka pochlebnych opinii przeczytanych na nk. Wiem, prawie nikt już nie używa tej strony, ale to było kiedyś, a dobry obraz uczelni utkwił mi do dziś. no i widze że są podstawy żeby nie zmieniać zdania o uczelni!
    8/26/12
  • lewin

    @belev, widzę że typowy polski optymista :D no ale jakie warunki, taki naród ! też idę na studia mwslit z nadzieją że po ukończeniu studiów na uczelni technicznej łatwiej będzie w naszym kraju o pracę, ale nie łudzę się nawet że otrzymam jakieś stanowisko z przyzwoitymi dochodami. nie mam znajomości!
    8/18/12
  • belev

    Międzynarodowa Wyższa Szkoła Logistyki i Transportu we Wrocławiu odpowiada swoja ofertą na zapotrzebowania dzisiejszego świata. Kierunki związane z transportem i budownictwem kształcą przyszłych fachowców którzy będą z radością odbudowali zniszczone drogi, wybudowane w pośpiechu na euro :D
    8/9/12
  • konrad

    ja studiuję budownictwo, niestety nie załapałem się na kierunek zamawiany jednak nie żałuję wyboru uczelni. Uważam że poziom jest wysoki i że studia dobrze przygotowują do wykonywania zawodu.
    7/23/12
  • adam

    Wybieram się tutaj na budownictwo, udało mi się w tym roku bo jest to kierunek zamawiany. Poza tym zawsze chciałem to studiować. Liczę na poziom który jest na politechnikach. Chcę się dużo nauczyć. Czy ktoś może ma porównanie budownictwa tutaj a na polibudzie? Czy program srudiów jest podobny?
    7/9/12
  • cezio

    bardzo fajnie brzmi że szkoła jest międzynarodowa, ale co tak naprawdę z tego wynika? w ogóle na serio ciężko jest się dostać i utrzymać? Oo no to nieźle, myślałem że ciężej jednak jest na uniwerkach, a tu proszę-taki wysoki poziom, może nawet się zastanowię nad tą szkołą :d
    6/3/12
  • rastli

    dobra szkoła, praca po niej jest pewna. Za jakość trzeba płacić
    4/4/12
  • gos przestrzenna

    Faktycznie, nie potrzebnie Cię straszą. Poziom jest wysoki, ale nie do przesady. Nie wiem dokładnie jak tu jest na budownictwie, ale dużo moich znajomych studiuje ten kierunek na politechnikach. Wiem, że tam mają baardzo dużo nauki, tutaj sądze że na tym kierunku też mało nie będzie. Ale w końcu kierunek kształci przyszłych inspektorów, budowniczych czyli ludzi którzy jednak muszą dużo wiedzieć. Na pewno mogę Ci zagwarantować, że problemów z pracą po studiach miał nie bedziesz!
    3/21/12
  • Romek

    straszycie troche ta uczelnia!!! nie przesadzacie zbytnio? Rozumiem, ze to o logistyce piszecie? Mnie inteeresuje budownictwo, stad pytanie: Kto studiuje w MWSLiT kierunke budownictwo i mogłby napisac cos wiecej: skad sa wykladowcy, jaki jest poziom, jak wygladaja zaliczenia, jakie sa warunki, sale zajeciowe, itd.
    2/14/12
  • kos

    rekrutacja na semestr letni juz rozpoczeta ?? ;o szok
    1/23/12
  • ognisko

    hehe dobre - poziom kosmiczny - no czasami się zdarz, że mamy doczynienia właśnie z takim poziomem. Trzeba nieźle zakuwać. A sesja teraz trwa nie wiem właściwie co ja tutaj robie ;p
    1/17/12
  • Baniek

    Nie zarzadzanie nie jest na poziomie uniwerka jest na poziomie kosmicznym czyli trudnym ;)
    1/13/12
  • Aza18

    Czy zarządzanie jest na poziomie uniwersyteckim?
    12/11/11
  • Iga

    Prestiżowa uczelnia, posiada rozwojowe kierunki studiów oraz system stypendialny. Dodatkowo w przepięknym mieście :)
    5/15/11