• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024

Powiślańska Szkoła Wyższa

uczelnia niepubliczna, woj. pomorskie, 82-500 Kwidzyn, ul. 11 Listopada 29, (+55) 615 13 73, dziekanat@psw.kwidzyn.edu.pl

Powiślańska Szkoła Wyższa jest uczelnią niepubliczną, która rozpoczęła swoją działalność w 1999 roku. Realizuje studia licencjackie na kierunkach takich jak: Pielęgniarstwo, Pielęgniarstwo Pomostowe, Ratownictwo Medyczne, Położnictwo, Ekonomia, Dietetyka i Kosmetologia, a także studia magisterskie na kierunku Pielęgniarstwo - również w języku angielskim.

Uczelnia oferuje szeroki wachlarz kierunków w ramach studiów podyplomowych oraz organizuje kursy specjalistyczne dla kadr medycznych. PSW posiada własny budynek z nowoczesnymi salami i Centrum Symulacji Medycznych, gdzie studenci kierunków medycznych mogą realizować zajęcia. Studenci Powiślańskiej Szkoły Wyższej rozwijają swoje pasje dzięki kołom naukowym na kierunku Pielęgniarstwo, Ratownictwo Medyczne, Ekonomia czy Wellnes & SPA.

Sprawdź kryteria rekrutacji oraz poznaj ofertę kształcenia w PSW.



Ocena uczelni

7.32 / 10
92 głosów

Opinie (166)
Powiślańska Szkoła Wyższa, PSW Kwidzyn

Nicola
jak wygląda kwestia wyjazdu na zagraniczną uczelnię, z którą PSW ma podpisaną umowę o współpracy? co brane jest pod uwagę: znajomośc języka? średnia z ocen? od którego roku można się starać o udział w takim programie? i jeszcze pytanie o koszty?
05.04.2024
03.04.2024
Karol Sz
Jeśli ktoś - jak ja - chce pracować w medycynie to PSW to świetny wybór na start! Z jednej strony poziom CSM-ów potrafi zaskoczyć (człowiek serio czuje się jak w szpitalu), a z drugiej zaliczenie w escape room'ie daje trochę oddechu i dobrej zabawy!
Werka
czym się różni kierunek Położnictwo od kierunku Położnictwo pomostowe?
25.03.2024
22.03.2024
Dawid
Dobra szkoła, cieszę się, że w okolicy można studiować pielęgniarstwo i to na takim poziomie. Pójdę na pewno na magisterkę, żeby jeszcze zwiększyć kwalifikacje. Polecam wszystkim.
kosMETologia
jak określicie poziom trudności studiów na kierunku Kosmetologia? czy dużo jest biologii i zagadnień medycznych bliskich studiom medycznym? ile osób średnio odpada po pierwszym roku?
15.03.2024
06.03.2024
Kasia
Choć czasami mogą występować opóźnienia w udostępnianiu planu zajęć, wartość edukacyjna oraz zaangażowanie wykładowców przeważają nad tymi niedogodnościami. Elastyczność programów studiów oraz możliwość wyboru specjalizacji pozwalają nam rozwijać się w kierunku, który nas interesuje
RafaŁ.
Studiowałem Rmed w Kwidzynie i - jak to zresztą bywa na studiach - był to piękny okres! Jednak poza wspomnieniami wokół studenckimi, naprawdę dobrze wspominam też samo PSW i większość zajęć. Zaliczenie przedmiotu u profesora Suchoparskiego zapamiętam do końca życia, a chyba o takie zapamiętywanie w nauce chodzi! ;) Wszystkie uczelnie powinny brać przykład, jak łączyć przyjemne z pożytecznym w czasie nauki, bo nie spotkałem się z podobnym rozwiązaniem nigdy wśród opowieści o studiach! Jedynie plany dla naszego roku czasem wpadały z opóźnieniem, ale mi osobiście to jakoś nigdy bardzo nie przeszkadzało.
05.03.2024
01.03.2024
Patryk
Studiowałem tu ekonomię i polecam. Dużo się nauczyłem, a pracodawcy dzwonią do mnie sami :) Mały minus za plany, czasem pojawiały się na tydzień przed zjazdem.
Hania
Polecam bardzo studia na kierunku pielęgniarstwo w Gdańsku, wysoki poziom, wykładowcy to praktycy, a uczelnia interesuje się losem studenta.
15.02.2024
08.12.2023
Iza
Jaki jest limit miejsc na położnictwo?
Czy planują Państwo może otworzyć kierunek Ratownictwa Medycznego w dodatkowym miejscu?
06.12.2023
06.12.2023
Oliwia
Czy byłby ktoś w stanie udostępnić mi jak wygląda plan zajęć z Ratownictwa Medycznego na 1 roku niestacjonarnie? Chciałabym się zorientować czy byłabym go w stanie pogodzić z pracą.
MW
Czy wynik matury jest brany pod uwagę, czy trzeba zdawać jakieś przedmioty rozszerzone aby dostać się na pielęgniarstwo lub ratownictwa medyczne?
21.11.2023
20.09.2023
Paula
Studiuję pielęgniarstwo w Gdańsku, na ten moment bardzo polecam. Organizacja b.dobra, załapałam się na stypendium, zaletą jest duża ilość miejsc, w których oferowane są praktyki we współpracy z uczelnią. Myślę, że magisterkę też zrobię w PSW :)
PSW
odpowiedź dla M.G. z dnia 16.05.2023
Tak, aby łatwiej było pogodzić pracę ze studiami :) Od roku akademickiego 2023/2024 przymierzamy się do otwarcia dwóch toków, jeden we wspomnianym formacie oraz drugi w standardowym- poniedziałek- piątek, bardzo prosimy kontaktować się z dziekanatem w celu uzyskania wszystkich informacji :) Pozdrawiamy serdecznie!
17.05.2023
16.05.2023
M.G.
Jak czytać harmonogram zjazdów dla kierunku pielęgniarstwo 1 stopnia ? Zajęcia odbywają się co tydzień od czwartku do niedzieli ?
PSW
odpowiedź dla Anna z dnia 06.05.2023
Wyniki z matury nie są brane pod uwagę, rekrutacja na rok 2023/2024 odbywać się jeszcze w formie kolejności zgłoszeń. Warunkiem przyjęcia na studia jest zdanie/ posiadanie matury. Wszystkiego dobrego i zapraszamy do kontaktu z działem Rekrutacji :)
08.05.2023
06.05.2023
Anna
Czy wyniki z matur są brane pod uwagę aby się dostać na położnictwo ?
PSW
odpowiedź dla kasia z dnia 21.04.2023
Dziękujemy i życzymy wszystkiego dobrego! :)
24.04.2023
21.04.2023
kasia
Bardzo lubię tę szkołę, studiuje na Pielęgniarstwie w Gdańsku. Jest inna niż większość uczelni, które odwiedziłam, wymagająca, ale przyjazna. Zajęcia bardzo mocno angażują studentów, a wykładowcom na prawdę zależy na naszej edukacji. Jest trudno- ciężki kierunek, ale daję radę. Ogółem polecam.
PSW
odpowiedź dla Ela z dnia 12.09.2022
Może my damy radę :) Staramy się tworzyć plany tak, aby właśnie była możliwość pogodzenia pracy ze studiami. Pielęgniarstwo jest trudnym i wymagającym kierunkiem, a normy programowe nie pozwalają na kształcenie w formie niestacjonarnej. Studia w formie stacjonarnej klasycznej w ogóle przeczą możliwości pracy, jednak zrobione w naszej formie- pozwalają i tak, są wymagające i wymagają poświęceń. Jeśli jest Pani zainteresowana lub ma jeszcze więcej pytań, serdecznie zapraszam do kontaktu z działem rekrutacji. Plany jak i rozkład zajęć na kierunku pielęgniarstwo nie jest niczym ukrytym i na spokojnie można się z nim po części zapoznać w dziekanacie i samej rekrutacji. :)
21.04.2023
21.04.2023
PSW
odpowiedź dla kaja z dnia 09.03.2023
Zależy co by Pani chciała wiedzieć :) Kształcimy na tym kierunku od ponad 20 lat. Na dzień dzisiejszy od roku kształcimy Pielęgniarki i Pielęgniarzy w Kościerzynie, Toruniu, a od 2 lat - w Gdańsku. Nasza kadra składa się w większości z praktyków, pracodawców i osób czynnie działających w zawodzie. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą lub o kontakt z działem rekrutacji- odpowiedzą na wszystkie pytania, również można się skontaktować i zadawać pytania przez naszego Facebooka czy Instagrama. Pozdrawiamy serdecznie :)
kaja
Powiedzcie coś o pielęgniarstwie.
09.03.2023
12.09.2022
Ela
Może mi ktoś powiedzieć jak wyglada drugi semestr w filii w Gdańsku na pielęgniarskim licencjat? Wszyscy z którymi rozmawiam mówią że tragedia jeśli chodzi i zajęcia - czwartek-niedziela + na drugim semestrze poniedziałek - środa 80h dodatkowych zajęć. Natomiast jak czytam komentarze, to wszyscy zachwalają, że na spokojnie pogodzić można prace i studia. Może ktoś się wypowiedzieć?
Rekrutacja PSW
odpowiedź dla Maria z dnia 01.05.2022
Dzień dobry, prosimy o kontakt: rekrutacja@psw.kwidzyn.edu.pl Przekażemy Pani wszystkie informacje i odpowiemy na nurtujące pytania. Pozdrawiamy
09.05.2022
06.05.2022
Dziekanat PSW
odpowiedź dla Maria z dnia 01.05.2022
Dzień dobry. Szanowna Pani Mario, rekrutacja na kierunek położnictwo na Wydziale Nauk o Zdrowiu jest prowadzona na tryb stacjonarny studiów I stopnia. Łączny czas studiów to 6 semestrów. Zajęcia będą odbywały się od czwartku do niedzieli, średnio dwa lub trzy razy w miesiącu. Zachęcam również do zapoznania się ze szczegółową ofertą kierunku na stronie Powiślańskiej Szkoły Wyższej. W ofercie przedstawiona została pełna sylwetka absolwenta studiów na kierunku położnictwo. W razie pytań, proszę o kontakt z dziekanatem. Bardzo chętnie pomożemy.
Maria
Dzień dobry, czy zajęcia na kierunku położnictwo 1 stopnia są codziennie czy to wygląda jak tryb studiów niestacjonarnych? Na stronie internetowej nie potrafię znaleźć ani siatki godzin ani planu zajęć żeby mieć orientację jak to wygląda
01.05.2022
31.01.2022
Ja
Facet coś chyba nie zaliczył 🥸 noooo cóż nie jest łatwo na studiach medycznych, ale skąd pomysł, że miałoby być? Za to jest miło i sympatycznie, wykładowcy i administracja są ludźmi i traktują tak samo studentów … ja tam się czuję dobrze, czuję się zaopiekowana i wiem, że jak będę miała problem to mi pomogą a nie podsuną stos formularzy. Bardzo polecam
dlakazdego
Uczelnia dla każdego i do tego pomaga studentom! Polecam
27.01.2022
27.01.2022
karolaa
Dawid, ja też jestem tam na wydziale nauk o zdrowiu, o jakim przedmiocie mówisz, bo nie mam podobnych doświadczeń...
pawel
Fajnie, że uczelnia się rozwija, czy planują Państwo inne kierunku niż pielęgniarstwo w Gdańsku?
27.01.2022
27.01.2022
Paulina
Kiedy będzie otwarta rekrutacja w nowej filii w Toruniu?
Powiślańska Szkoła Wyższa
odpowiedź dla olkaa1 z dnia 26.01.2022
Dzień dobry, Rekrutacja rozpoczyna się od 1 kwietnia 2022 r. w trzech lokalizacjach tj.: Kwidzyn, Gdańsk oraz Toruń. Rekrutacja do PSW odbywa się wyłącznie w formie elektronicznej w Wirtualnym Dziekanacie (nie przynosimy żadnej dokumentacji papierowej na uczelnie). Więcej informacji znajduje się na naszych stronach internetowych psw.kwidzyn.edu.pl lub powislanska.edu.pl.
27.01.2022
27.01.2022
Rekrutacja PSW
odpowiedź dla olkaa1 z dnia 26.01.2022
Dzień dobry, rekrutację na następny rok akademicki rozpoczynamy 1 kwietnia. Rekrutacja przeprowadzana jest w formie elektronicznej - dokumenty wymagające podpisu podpisujemy za pomocą profilu zaufanego za pomocą bankowości elektronicznej lub po potwierdzeniu swojej tożsamości w najbliższej instytucji publicznej. Wykaz dokumentów dostępny jest tutaj: https://psw.kwidzyn.edu.pl/psw-kandydat/rekrutacja/wymagane-dokumenty.html Serdecznie zapraszam do kontaktu: rekrutacja@psw.kwidzyn.edu.pl
olkaa1
Proszę o krótką informację na temat rekrutacji w nowym roku akademickim. Dziękuję.
26.01.2022
26.01.2022
wera
nie mam uwag, może jedną mogłoby być troche łatwiej
rafał
Przedmioty trudne do zaliczenia i zdania jak na każdej uczelni ale na szczęście bez złośliwości,mam doświadzcenie w innej....i podziękowałem.
26.01.2022
26.01.2022
doris
Jest ok, często trudno ale spotkało mnie ze strony wykładowców wiele zrozumienia. Na uwagę zasługuje elastyczność działania. Polecam, ja studiuję już drugi kierunek dorota
Aga
Polecam serdecznie, trzy lokalizacje do wyboru!
26.01.2022
26.01.2022
Marcin
zachęcam do studiowania, nie jest łatwo ale uczelnia przyjazna we wszystkich obszarach. Student RM
Weronika
Odpowiedź do nick Dawid. Co lekarze mówią o stanie twojego zdrowia psychicznego? Obrażasz nas studentów, idź sobie gdzie indziej popisać.
26.01.2022
26.01.2022
Powiślańska Szkoła Wyższa
odpowiedź dla Dawid z dnia 25.01.2022
Szanowny Panie, uprzejmie prosimy o nierozpowszechnianie fałszywych informacji, nie wiemy skąd powziął Pan takie informacje, natomiast ze swojej strony informujemy, iż poziom i jakość kształcenia na naszej Uczelni jest zdecydowanie na wysokim poziomie, co zresztą przekłada się na otrzymywane polskie i międzynarodowe nagrody i wyróżnienia właśnie w zakresie jakości kształcenia. Życzymy sukcesów w edukacji.
Dawid
Uczelnia która ma na Celu zarabiać, a nie kształcić . Poziom mizerny. Na egzamin się przychodzi i wszyscy w internet . A nauczyciel udaje że nie widzę . Jaka motywacja dla tych co się próbują uczyć . Strach się bać,kto będzie się zajmował zdrowiem .
25.01.2022
17.09.2021
N
Czy ktoś studiuje kosmetologie na psw lub wybiera się ?
Rekrutacja PSW
odpowiedź dla Monika z dnia 15.08.2021
Dzień dobry, zjazdy są dwa razy w miesiącu, od piątku w godzinach popołudniowych do niedzieli. Na naszej stronie internetowej https://psw.kwidzyn.edu.pl dostępny jest harmonogram zjazdów na rok akademicki 2021/2022 w zakładce Kandydat-Harmonogram zjazdów. Chciałabym poinformować, że otworzyliśmy filię w Gdańsku gdzie również trwa rekrutacja na studia II stopnia. Pozdrawiamy!
17.08.2021
15.08.2021
Monika
Dzień dobry, rozumiem ze na II stopniu na kierunku pielęgniarstwo zjazdy są w soboty i niedziele dwa razy w miesiącu ? Pozdrawiam serdecznie
M.k.
Jak często odbywają się zjazdy na kierunku pielęgniarstwo I stopnia? W jaki dni?
28.07.2021
16.07.2021
Dziekanat
odpowiedź dla Monika z dnia 15.07.2021
Dzień dobry, Zjazdy odbywają się dwa razy w miesiącu.
Monika
Dzień dobry, jak często odbywają się zjazdy na kierunku pielęgniarstwo II stopień?
15.07.2021
27.05.2021
gość
Witam! Chciałbym się przenieść do PSW na kierunek ratownictwo medyczne. Czy ktoś mi powie jaki tam jest poziom ? Jacy wykładowcy są jeżeli chodzi o medyczne czynności ratunkowe? Ja obecnie jestem na 2roku RM w Poznaniu i powiem Wam, że jest tu mega rzeź jezeli chodzi o ten przedmiot.
Dziekanat
odpowiedź dla Marcin z dnia 05.03.2021
Dzień dobry, Uprzejmie informujemy, iż zjazdy odbywają się od 2 do 3 razy w miesiącu. Z poważaniem, Dziekanat
08.03.2021
05.03.2021
Marcin
Co 2 tygodnie tak?
Dziekanat
odpowiedź dla Marcin z dnia 03.03.2021
Dzień dobry, na kierunku dietetyka zjazdy odbywają się od piątku do niedzieli. Z poważaniem Dziekanat
05.03.2021
03.03.2021
Marcin
Dzień dobry, co jaki czas odbywają się zjazdy na niestacjonarnej dietetyce?
Kaja
Jak oceniacie kierunki niemedyczne w tej szkole? Najbardziej interesuje mnie ekonomia. Jak się studiuje?
25.01.2021
03.12.2020
Joanna
Czy na studia pomostowe bywają chętni? Kierunek jest uruchamiany? Przewidziany jest dla bardzo zawężonej grupy kandydatów, więc obawiam się, czy będzie nabór.
Powiślańska Szkoła Wyższa
odpowiedź dla Gosia z dnia 20.10.2020
Dzień dobry, Raczej nie chyba, że na wniosek znacznej liczby kandydatów. Zwyczajowo nie rekrutujemy w trakcie trwania roku akademickiego, w rozumieniu tradycyjnym. Pozdrawiam
22.10.2020
20.10.2020
Gosia
Czy jest przewidziana rekrutacja śródroczna? Nabór w styczniu/lutym?
Powiślańska Szkoła Wyższa
Pani Basiu, Konserwatoria odbywają się w Powiślańskim Centrum Symulacji Medycznych na terenie Uczelni. Pomoce dydaktyczne typu zbiory naukowe mamy dostępne w bibliotece uczelnianej formie tradycyjnej oraz internetowej. Macie Państwo dostęp do zaprzyjaźnionych bibliotek na terenie województwa pomorskiego. Pozdrawiamy
17.09.2020
17.09.2020
Powiślańska Szkoła Wyższa
Panie Adamie do wyboru mamy język angielski. Ten przedmiot będzie w 1,2,3 i 4 semestrze nauki. Pozdrawiamy
Adam
To może zapytam tu-jakie języki są do wyboru na dietetyce i od którego semestru zostaje język włączony?
17.09.2020
16.09.2020
Basia
Jak wyglada sprawa z materiałami do nauki na pielegniarstwie? Uczelnia cos zapewnia ?
Powiślańska Szkoła Wyższa
Dzień dobry Panie Adamie, Przepraszamy za brak odpowiedzi. Prosimy o kontakt telefoniczny 55 615 13 75. Pozdrawiamy
16.09.2020
16.09.2020
Adam
Dlaczego uczelnia nie odpowiada na e-maile? Napisałem na 2 różne i cisza.
???
Jak wyglądają zajęcia praktyczne na kosmetologii? Pracownie, materiały itp.???
15.09.2020
11.09.2020
Powiślańska Szkoła Wyższa
Dzień dobry, Zjazdy na kierunku dietetyka w trybie niestacjonarnym będą odbywały się w piątki, soboty i niedziele.
Kandydat
W jakim systemie będą się odbywały zjazdy na niestacjonarnej dietetyce? W piątki, soboty i niedziele czy tylko w soboty i niedziele?
09.09.2020
17.08.2020
Powiślańska Szkoła Wyższa
Dzień dobry Pani Dario, Zapraszamy do rekrutacji internetowej na naszej stronie psw.kwidzyn.edu.pl w zakładce kandydat, ponieważ kierunek Ratownictwo Medyczne cieszy się zainteresowaniem i na pewno zostanie uruchomiony.
ja absolwent
Uczelnia jest naprawdę super; nawet przy pandemii daliśmy radę się obronić w terminie, zajęcia się normalnie odbywały, kurcze jak słucham co się dzieje w innych uczelniach to serio ... polecam wszystkim tą uczelnię - bez ściemy. Wszyscy są pomocni i tam serio nie jesteś jakimś "klientem" czy kurcze problemem, widać tą dbałość o nas - studentów, i zaangażowanie. Dla mnie to mega ważne było!!
12.08.2020
07.08.2020
Dario
Czy jest dużo chętnych na ratownictwo medyczne? Zastanawiam się, czy kierunek będzie uruchomiony.
Powiślańska Szkoła Wyższa
odpowiedź dla Mila z dnia 05.07.2020
Studia na kierunku Administracyjno - Ekonomicznym są realizowane w trybie niestacjonarnym.
06.07.2020
05.07.2020
Mila
Czy studia administracyjno-ekonomiczne realizowane są w trybie stacjonarnym?
Pracownik
odpowiedź dla Anita z dnia 01.06.2020
Szanowna Pani, Uczelnia prowadzi nabór na studia pomostowe dla dyplomowanych pielęgniarek. Tak, ich uruchomienie jest zależne od zarejestrowanych kandydatów.
02.06.2020
01.06.2020
Anita
Mam pytanie o studia pomostowe. czy ich uruchomienie jest zależne od liczby kandydatów? Jest gwarancja, że ruszą? Jak to dotychczas wyglądało?
Admin
Komentarz usunięty.
08.05.2020
03.04.2020
Pracownik
odpowiedź dla Ewa z dnia 02.04.2020
Powiślańska Szkoła Wyższa uruchomiła rekrutację na wszystkie oferowane kierunki, poziomy i formy kształcenia., również na studia pomostowe dla dyplomowanych pielęgniarek. Zasady rekrutacji zostały udostępnione na stronie psw.kwidzyn.edu.pl
Ewa
Czy będzie nabór na pielęgniarstwo pomostowe?
02.04.2020
03.03.2020
Monia
Myślę o ekonomii w tej szkole. Czy ktoś może napisać coś więcej o tych studiach, wykładowcach, praktykach itp.
Pracownik PSW
odpowiedź dla Maja z dnia 22.10.2019
Studia pomostowe w PSW cieszą się zainteresowaniem szczególnie osób, które ukończyły 5-letnie Liceum Medyczne . W tym roku uruchomiliśmy grupę studiów pomostowych. Od 1 kwietnia 2020 r. rozpoczynamy nabór na nowy rok akademicki.
23.10.2019
22.10.2019
Maja
Czy studia pomostowe są uruchamiane? Jest zainteresowanie nimi?
pytanie
Co myślicie o tym kierunku Administracyjno – Ekonomicznym gdzie są dwa dyplomy? Jeżeli tylko raz na semestr będą zajęcia w Toruniu, to jaki to ma sens? Na czym polega atrakcyjność tego drugiego dyplomu z Kolegium w Toruniu, jeśli wykładowcy są i tak z Kwidzyna? Czy soby, które są na tym kierunku, mogłyby napisać, jak go oceniacie i czy warto iść na takie studia?
11.09.2019
04.09.2019
Pracownik PSW
Dzień dobry, Pani Ado - nauczyciele akademiccy wykładający na kierunku to osoby z dużym doświadczeniem naukowym z uczelni cieszących się renomą. Nauczyciele odpowiedzialni za praktyczny profil kształcenia w znacznej części pochodzą z Trójmiasta i mają ogromnie doświadczenie zawodowe wynikające przede wszystkim z prowadzenia znanych gabinetów z zakresu tej dyscypliny. Sale i wyposażenie są zgodne ze standardami
Ada
Na jakim poziomie jest kosmetologia? Pracownie, materiały, wykładowcy itp?
29.08.2019
17.05.2019
Lolkis
Bo ekonomia to licencjat jest tylko, a administracyjno ekonomiczne to już więcej i tylko po licencjackie, na magistra masz
Ilona
rozważam studia administracyjno-ekonomiczne albo samą ekonomię.... no i właśnie mam w związku z tym pytanie: czym one sie różnią i który kierunek lepszy według Was?
16.05.2019
06.05.2019
Ktoscos
Ekonomia. Spoko, polecam, fajnie i sympatycznie
Sylwia
Czy ktos chce studiowac pielegniarstwo pomostowo?
05.04.2019
04.04.2019
M.
Zastanawiam się nad ekonomią od października. Jak wyglądają weekendowe zjazdy? Czy kadra nauczycielska jest ok, czy robią wszystko żeby kogoś uwalić?
studia ekonomiczne
czy tutaj sami pielęgniarze i ratownicy są??? a kto studiuje na Ekonomii albo na Adminictracyjno-Ekonomicznym i mógłby napisać, jak wyglądaja studia? Jaki jest poziom? Jaka kadra nauczycielska? Czy wybralibyście jeszcze raz?
01.04.2019
26.03.2019
Angelika
Hej, chcę zacząć pielęgniarstwo na PSW od października 2019r, jest tu ktoś kto również ma takie zamiary? I pytanie do absolwentów, studentów jak wygląda tryb studiów, praktyki czy daje się to jakoś pogodzić z pracą? Za informacje dziękuję z góry ☺️
Okolice Ketrzyna, sa osoby na ???
Szukam osób które wybierają się na zaoczne pielegniarstwo,jestem z okolic Ketrzyna,zawsze łatwiej dojeżdżać w kilka osób...
19.03.2019
26.01.2019
Adi
Hej. Mam zamiar pójść na pielęgniarstwo. Skończyłem licencjat rm, ktoś może mi powiedzieć jak wygląda przepisywanie przedmiotów, które miałem już ma ratownictwie? I czy zjazdy są co weekend, pracuje i nie wiem czy uda się pogodzić. Pozdrawiam
anka
czytam wasze komentarze i sama chciałbym zadać pytania, tylko widzę , że nikomu z uczelni nie za bardzo chce się na nie odpisywać. A i sami studenci raczej leniwi, głownie my maturzyści jestesmy aktywni. Ja akurat myslę o ekonomii i mój dylemat polega na tym, że odnosze wrażenie że PSW nastawiła się na kierunki medyczne. Że największy nacisk jest położony na pielęgniarswo i ratownictwo, a nie na studia ekonomiczne czy admnistracyjne. Czy jestem w błędzie? Czy lepszy jest kierunek Administracyjno-Ekonomiczny czy sam Ekonomiczny?
06.01.2019
06.01.2019
Straszne
Cześć osób wymusza skargami na wykładowcach zaliczenia np. praktyk, mimo że może ze dwie godziny byli. Ma się wrażenie, że studenta trzeba puścić dalej, na kolejny rok, bo idą za nim pieniądze. Przez to poziom sie obniża a ambitni studenci tracą, albo sami starają się trzymać poprzeczkę.
mgr
hej, jest magisterka na Pielęgniarstwie w końcu na PSW - super po prostu; piszę bo idę, skończyłam licencjat, super zadowolona jestem, moje koleżanki też; warto - kadra ok, przede wszystkim normalna; wiadomo zdarzają się świrusy, ale niezbyt często, nastawienie dobre, przede wszystkim starają się być pomocni - wiadomo w granicach rozsądku; uczyć się trzeba, no ale jak by to miało być jakbyśmy się uczyć nie musieli?? mamy takich z jednej takiej uczelni w szpitalu... dramat.. to ja już wolę się nauczyć, a tu przynajmniej można, praktyki/szpitale w porządku, dużo do wyboru; słyszałam też o planach otworzenia filii w Gdańsku i w Toruniu; ogólnie warto; ja na pewno polecam
27.11.2018
10.11.2018
Ratownictwo medyczne
Hej, rozważam podjęcie w przyszłym roku studiów - m.in. na kierunku ratownictwa medycznego. Czy jacyś studenci/absolwenci tej uczelni mogą się wypowiedzieć...? Jak poziom, nastawienie kadry, praktyki, szpitale, etc? Ogólnie, warto?
ja
podzielę się opinią bo jestem mega zadowolona, czytałam tu trochę wpisów - wiadomo, człowiek się trochę boi, że wyda kasę na darmo ale nie wierzcie w ogóle. Porządek i organizacja to dla mnie bardzo ważne, bo pracuję i nie mogę sobie pozwolić na chaos organizacyjny, bo mam mało czasu. Wszystko wyjaśnione, pracownicy pomocni i rzeczywiście chcący wszystko sprawnie przeprowadzić to duży plus. Zajęcia jak zajęcia - normalnie, uważam. Słyszałam, że "wariatów" się pozbyli, więc pozytywnie. Dodatkowo, porównując z innymi uczelniami, faktycznie uczelnia się stara robić dużo dla studentów takich dodatkowych rzeczy, co się nie zdarza, lub niezbyt często. Ja na pewno polecam.
09.10.2018
03.10.2018
Psw studenci
Słuchajcie zaczęliśmy grupa pielęgniarstwo a nasi znajomi ratownictwo, jest fajnie, uczelnia serio przyjazna , ludzie mili, nie zapisujcie się tylko na zajęcia do Grudziądza, to ściema, w końcu uczelnia podjęła tez dobra decyzje i zrezygnowała z tego badziewia w sztumie. Znajomy który tam był ciagle narzekał, szpital masakra. Szpitale na zajęcia praktyczne super, podoba się nam mega.
Pawel
Dzień Dobry jest ktoś z Torunia, na RM na 1 rok 2018/2019
02.09.2018
13.08.2018
hrab
ktoś chętny na wspólne dojazdy z grudziadza do kwidzyna? pielegniarstwo 2018/2019 hrabina-dracula@wp.pl
Marcin
Z Trójmiasta, wiem od kolegów i koleżanek, że chcą iść, to jedyna teraz uczelnia, gdzie jeszcze tacy spóźnialscy mogą studia pomostowe zrobić, z tego co słyszałem będziemy mogli nawet w Trójmieście, to znaczy i na Zaspie, Copernicusie i w Marynarki Wojennej robić zajęcia. Tak, że tych wyjazdów aż tak dużo może nie będzie a to w moim przypadku duży plus.
30.07.2018
27.07.2018
Arabella
Czy ktoś z Trójmiasta wybiera się na studia pomostowe 2018/2019 ?
Wera_0
Hej, Niedlugo zaczynam studia w Psw i z tego co słyszałam od znajomych to studiuje się dobrze, nie łatwo, ale do zdania :D a także Profesorowie dużo pomagają, wiec mam nadzieje, że tak będzie też w moim przypadku. Dam znać jeszcze jak zacznę ale szykuję się że bedzię naprawde fajnie.
26.07.2018
26.07.2018
ja
z tego co wiem, z Grudziądza, okolic nawet z Bydgoszczy cała masa ludzi się wybiera; nie pójdą przecież na tą bydgoską bo to strata czasu
hrab
Czy ktoś wybiera sie na pielęgniarstwo 2018/2019 z Grudziądza?
20.07.2018
17.07.2018
i koniec
skończyłem studia z sukcesem :) normalnie szok cały czas zdawało mi się że gdzieś mi się noga powinie a tu w końcu hurrra!!!! dziękuję wykładowcom, że we mnie wierzyli.. serio; dziękuję; robotę w szpitalu już mam, normalnie od razu prawie się o mnie pobili ;-) Ludzie po tych studiach wszyscy mają robotę, nie muszą wyjeżdżać za pracą na zmywaku czy inną taką lipą; a kasa całkiem, całkiem moi znajomi po jakiś tam biologiach czy geografiach w biedrze a ja GOŚĆ. Uczelnię polecam serio.
studia na kierunku Administracyjno – Ekonomicznym
Mam pytania o studia na kierunku Administracyjno – Ekonomicznym. To są studia uzupełniające mgr... Czy tylko dla licencjatów z PSW? Jeżeli również dla innych, a zakładam, że tak, to jakie kierunki licencjata pozwalają zrobić kontynuację w Kwidzynie na tym właśnie kierunku Administracyjno – Ekonomicznym? Czy tylko administracja lub ekonomia? Czy logistyka wchodzi w grę?
22.05.2018
14.03.2018
Ola
Tak coś przez chwilę nie działało bo wdrażali certyfikat bezpieczeństwa na www
problem ze stroną
Czy Wy też macie problem ze stroną www szkoły z Kwidzyna? Bo mi się nie ładuje, jest biała, z dziwnym komunikatem
12.03.2018
04.01.2018
RT
Jaki procent absolwentów pracuje jako ratownicy medyczni. Jak się dostać do karetki - helikoptera? Kto selekcjonuje takich ratowników? Czy trzeba mieć jakiś dodatkowy certyfikat?
Natalia
Uczelnia ma dość dobry poziom w porównaniu z innymi szkołami polskimi. Przenosiłam się już z dwóch innych szkół i tak naprawdę tutaj dopiero zaczęłam swoje studia. Atmosfera w szkole jest przyjazna studentom, mało to, uznali to, że mam ciężką sytuację i bardzo mi pomogli.
07.12.2017
04.12.2017
Pytanko
Interesuje mnie pielęgniarstwo, Jak wyglądają wykłady są to tylko weekendy, jak często są zjazdy ponieważ musiałbym pogodzić je z praca i oczywiście co zrobić by się dostać :')
studentka
patrząc na wpis "Słabo" i "Poziom nauki" żenada.... chyba komuś nie poszło z egzaminami. Nie czytajcie, a przynajmniej nie bierzcie do serca i głowy. Jest trudno, zajęcia w szpitalu ciężkie ale wszyscy wychodzimy z wiedzą i to prawdziwą nie na papierze. Niezadowolone cymbały i tak jak im się w końcu uda skończyć będą dumni a teraz krew psują. Bez sensu. Ja polecam, serio uważam że dokonałam dobrego wyboru.
01.12.2017
01.12.2017
Bardzo dobra Uczelnia
Bardzo dobra Uczelnia Jako jedna z nielicznych uczelni dalej jest uczelnią branżową i nie rozdrabnia się na drobne. Uczy fachu, jest dobra w tym co robi. A jak jeszcze bedziecie korzystac z mozliwosci wyjazdow na praktyki zagraniczne, przylozycie sie do jezykow obcych - to macie szanse na fajna prace. Ja wlasnie robie praktyki w Danii i jest super!
absolwentka
Ukończyłam tą uczelnię. Jest to bardzo dobra uczelnia. Poziom nauczania jest wysoki. Proszę nie sugerować się negatywnymi opiniami, które są często tworzone przez osoby nie będące studentami czy pracownikami tej uczelni. Do egzaminów trzeba się uczyć tak samo jak na innych uczelniach (mam porównanie). Jest to uczelnia o profilu, który wciąż się rozwija. Kadra uczy także na UG czy GUMed, więc opinie o łatwych egzaminach i zaliczeniach są nieprawdą. Polecam PSW! Pozdrawiam i życzę powodzenia w nauce i wyborze :)
01.12.2017
07.11.2017
Slabo
Widząc co się dzieje na uczelni nie ma się ochoty tam chodzić wykładowcy na pielegnirstwie jeden od wszystkiego. Inni się ciągle zmieniają. Chaos po roku nauki niepotrafilam powiedzieć co to jest diagnoza piel. Problem miałam z podstawowymi czynnościami pielęgniarskimi np mierzenie ciśnienia. Praktyki w kwidzynskim szpitalu no cóż byliśmy pozostawienie sami sobie bo wykładowca miał inne rzeczy na głowie
Poziom nauki
Poziom wiedzy studentow na kierunku pielęgniarstwo i ratownictwo bardzo słaby. Bylem opiekunem praktyk na tych kierunkach. Jednym słowem wstyd. Koleżanka która była wykładowca mówiła ze rektor bardzo naciska żeby promować pseudo studentów nawet jeśli nie rokuje. Wymagajacy wykladowcy sa zastepowani tymi ktorzy daja sie nagiac. Wiadomo jak kazdy semestr kosztuje wiec to kasa Każdy tam bez problemu zalicza kolejne semestry dlatego ludzie tam dojeżdżają nawet po 200 km szkoła dla mało wymagających z niską wiedzą bez możliwości dostania się na lepsze uczelnie
01.11.2017
14.09.2017
Nope
Panowie i Panie. Gdzie nocujecie jadąc na studia zaoczne? Możecie coś polecić, gdzie szukać? Ja się wybieram ale na RM zaocznie na następny nabór, ale póki co kompletuje logistykę :)
Olsztyn
Witam, jadę do Kwidzyna na zjazd 22.09 i wracam 24.09 ktoś chętny ?
14.09.2017
09.09.2017
Ja
Pulka jaki kierunek zaczynasz?
Pulka
Czekam z lekką obawą jak to będzie na początku nowi znajomi, obowiązki , wykładowcy, juz z kimś się na korytarzu spotkałam, chyba wykładowca, albo ktoś z szefostwo , wrażenie pierwsze z takiego kontaktu bardzo sympatyczne. Czy są inni też tacy , dajcie znać bo się troszkę denerwuje jak to będzie...
01.09.2017
27.08.2017
Boar9102
Ratownictwo medyczne - zbieram wszystkie opinie na temat kierunku, za wszystkie serdeczne dzięki :)
Leon
Zadowolony. Uczelnia fajna i fajni wykładowcy. Dużo śmiechu na wykładach. Uczyć się trzeba.
11.08.2017
05.08.2017
Kira
Pierwszoroczniacy z pielęgniarstwa może stworzymy grupę na fb lub wątek na jakimś forum żeby się poznać? Do tej pory niczego takiego nie znalazłam, a chętnie nawiąze kontakt.
Kira
Witam czy może ktoś z Trojmiasta wybiera sie w tym roku na licencjat pielegniarstwa na ta uczelnie?
05.08.2017
03.08.2017
Balbina
SUPER UCZELNIA! STUDIOWAŁAM EKONOMIĘ!CUDOWNE WSPOMNIENIA I WSPANIALI WYKŁADOWCY! ZACHĘCAM DO STUDIOWANIA W PSW!
Olsztyn
Czy miałby ktoś materiały do nauki do udostępnienia. Kierunek pielęgniarstwo I stopień. :)
18.07.2017
18.07.2017
Ala
Osobiście jestem zadowolona. Trochę dużo zajęć (koleżanka na innej uczelni miała dużo mniej egzaminów na pielęgniarstwie) ale dobra atmosfera i ogólne pozytywne spojrzenie na studenta sprawiło, że obroniłam w terminie licencjat.
Ja
Uczelnia dba o jakość nauczania, uważam że jest fajnie - studiowałem Ratownictwo, teraz Pielęgniarstwo, wszyscy życzliwi, dziewczyny z Rekrutacji spoko, pomagają super :) Trzeba się uczyć, ale wiedza się przydaje serio. Po studiach wyjeżdżam za granicę, praca na mnie czeka na bank.
18.07.2017
06.07.2017
Olsztyn
Wybiera się ktoś z Olsztyna na pielęgniarstwo 2017/2018 na PSW?
Ala
Masz rację NIKA .Najgorsza szkoła, szkoda czasu i pieniędzy.W szkole panuje samowolka bo jak się pojawiają jakieś problemy to Dziekanat nic Ci nie pomoże więc zostajesz sam z problemem nie do rozwiązania .Może okazać się że pieniądze z chęcią od Ciebie przyjęli a studiów nie ukończysz bo nie ma zarządzających , decydentów itp. a Twoja wiedza, ciężka praca nie mają tu żadnego znaczenia.
25.06.2017
24.06.2017
nika
Szkoła Beznadziejna. Pieniądze z chęcią przyjmują i poza tym nic! Wykładowcy często nie przyjeżdżają na zajęcia i nawet o tym nie informują więc często jedziesz na zajęcia i okazuje się że wykładowcy nie ma albo zajęcia zostały przełożone ale nikt nie raczył poinformować uczniów. Z Dziekanatem trudny kontakt a wręcz niemożliwy do nawiązania kontakt słowno- logiczny, nikt nie jest zainteresowany pomocą w rozwiązaniu problemów studentów. W takich sytuacjach pozostaje kontakt chyba przez kancelarię prawną albo Ministerstwo Nauki i ...
Ka
Ja również wybieram się na pielęgniarstwo
19.05.2017
25.04.2017
Lopi
A kto idzie na ekonomiczne? Bo ja jestem zdecydowana
Nowa
Tak, wybieram sie na pielegniarstwo Maju.
15.04.2017
08.04.2017
Maja
Hej czy ktoś wybiera sie na pielęgniarstwo na PSW w tym roku akademickim ,tj. 2017/2018???
sop-123
fajnie jest i żeby tylko tak dalej ale zaraz sesja i się wszystko obcyka :) POZYTYW
15.11.2016
09.08.2016
taki ktoś
Muszę się pochwalić, że skończyłam tę szkołę i z żalem się rozstaję, bo było fajnie - na zajęciach i po nich - czasem najfajniejszy punkt dnia :) Teraz jestem przyjęta na studia magisterskie już w innej uczelni ale z sentymentem wspominać będę właśnie PSW !!!
mela21
jestem tutaj pierwszy semestr i ogólnie doskonałe wrażenia, trochę długo się siedzi na zajęciach w weekend - sobota w planie czasem masakra jakaś od 8 do 20 ale idzie się do fajnej knajpki w przerwie obiadowej i jest moc na resztę dnia. Są też fajni ludzie w grupie a wykładowcy normalni w relacjach i chętnie uczą a nie przychodzą tylko zrobić swoje godziny i to widać i słychać
09.03.2016
17.11.2015
rex123
jest super, fajne atmosfera, trochę długo trwają zajęcia zwłaszcza w piatki po pracy masakra, ale wykładowcy to rozumieją i jest ok.
ewka
Taka SZKOŁA to rozumiem. Porządek i spokojne studiowanie. Wcale nie musi to być wielka aglomeracja, bo tu jest spoko. Teraz się otwiera możliwość magisterki, więc super sprawa.
25.09.2015
22.01.2014
Marysia
Jestem właśnie przed obroną. Studia na tej uczelni to super sprawa.
kix
studia tutaj to taka fajna sprawa, bliso wszędzie i taniej niż w Trójmieście, ludzie super, kadra wykładowców bardzo wymagająca zwłaszcza ... ale też umie nauczyć. Dziekanat spoko, da się wiele spraw załatwić. To chyba za sprawą władz Szkoły wiele nowości wprowadzają dla jakości kształcenia BRAWO !!!
03.12.2013
21.09.2013
Morales
Witam. Mam zamiar rozpocząć ratownictwo medyczne na powiślańskiej szkole wyższej, może ktoś kto kończył zaocznie ten kierunek odpisze czy jest ciężko z nauką? Dodam że pracuje i czy można się dogadać z wykładowcami podczas nieobecności? Z góry dzięki za informację.
ratownictwo medyczne
czy na ratownictwie medycznycm trzeba miec mature z biologii i chemii na rozszezrzeniu? co sadzicie o tym kierunku studiów?
17.09.2013
02.06.2013
goska
szkoła jest super, nie rozumiem czemu komuś lektoraty nie pasują - jest native speaker suuuuper gość. Wykładowcy bardzo chętnie uczą, a nie tylko przychodzą na zajęcia. Dostęp do programów międzynarodowych idealny - każdy może wyjechać na semestr czy dwa na zagraniczna uczelnię, no i oczywiście system finansowania jest spoko - można studiować za małą kasę.
ilona
często się zdarza, że język nie jest na poziomie takim, jakbyśmy sobie tego życzyli. i przecież, żeby dobrze się przygotować do matury też część z was chodziła na korki bo lekcje w szkole to za mało. tak też jest na studiach. ale nie wiem czemu aż tak źle oceniacie powiślańską szkołę wyższa w kwidzynie, dla mnie było okej, tak jak na każdej innej uczelni.
04.02.2013
11.11.2012
Karolin.
Dokładnie. Mi też bardzo zależy na nauce angielskiego bo prawdą jest , że bez znajomości tego języka nie ma co szukać pracy... Dlatego mój kuzyn odradza mi tę szkołę, bo sam tam studiował i angielski miał na niskim poziomie. Gdyby nie różnego rodzaju kursy i "korepetycje", nic by mu nie zostało w głowie...
franco
zależy jeszcze na jaki, bo angielski od jakiegoś czasu jest uważany raczej za "obowiązkowy" język, który ułatwia przyszłość, ale inne języki są rzeczywiście lekceważone i rzadko się zdarza, żeby wymagania były podobne jak na angielskim
08.11.2012
19.09.2012
mARel
nie tylko na filologii jest dobrze prowadzony angielski ale niestety w większości szkół wykładowcy kładą bardzo mały nacisk na ten język co uważam ze wielki błąd...
kwidzynka
o tych lektoratach to się przyłączam. gdybym nie miała styczności z angielskim dzięki serialom, muzyce, to zapomniałabym ten język po wyjściu z liceum, bo na studiach niewiele sobie go utrwaliłam. Myślałam że to wina Powiślańskiej Szkoły Wyższej, ale koleżanki na innych uczelniach mają to samo, chyba że studiują filologię!
30.08.2012
23.08.2012
kurt
Nawet jak ci takie lektoraty otworzą to i tak figę się podczas studiów języka nauczysz. Lektoratu na studiach są zazwyczaj traktowane po macoszemu, nie ma mowy o nauczeniu się języka od podstaw podczas zajęć, trzeba samemu pracować na to, najlepiej na kursie indywidualnym, bo powiślańska szkoła wyższa niewiele tu pomoże.
ragazza
Elo. Jakie lektoraty tutaj można podjąć prócz angielskiego? najchętniej uczyłabym się włoskiego albo hiszpańskiego. No ale od podstaw. Czy jest taka możliwość w Powiślańskiej Szkole w Kwidzynie, czy może lepiej od razu zacząć szukać jakiegoś dobrego kursu językowego na własną rękę?
14.08.2012
12.08.2012
diament
Czy jest w tej szkole wyższej możliwość częściowego lub całkowitego pokrycia kosztów nauki przez uczelnie w ramach jakiegoś programu wspomagającego uzdolnionych studentów będących w kiepskiej sytuacji materialnej?
lezy
Śmieszne że mieszkam niedaleko Kwidzyna, a nawet nie wiedziałam że mają tutaj jakąś Powiślańską Szkołę Wyższą. No cóż, człowiek całe życie się uczy :d. Tydzień temu nie wiedziałam o tej uczelni, teraz wychodzi na to że tu będę studiować, bo potrzebna jestem blisko domu. Tylko wasze dobre opinie poprawiają mi humor, bo wcale nie chciałam tu studiować...
08.08.2012
05.08.2012
master
Kiedy zdecydowałam się na studia płatne rodzice nie byli specjalnie zadowoleni. Nigdy nie należałam do czołówki szkolnej i jeśli mieli płacić za moją edukację, to nie chcieli żeby kasa poszła na marne, rozumiem. Przekonałam ich, ale znalazłam też pracę. Ciężko jest harować i się uczyć, ale daję radę. Naprawdę, w dzisiejszym świecie bez wykształcenia nie ma lekko.
upstairs
@dream: Ja żadnego problemu z paniami w dziekanacie nie miiałem, a musiałem załatwiać właśnie stypendium socjalne. W czasach szczególnego ruchu na uczelni, spowodowanego np sesją, panie w dziekanacie mogą być 'nieprzyjemne', ale ogólnie to są b. miłe, przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia!
31.07.2012
29.07.2012
dream
czy panie w dziekanacie naprawdę są tu takie straszne jak w dowcipach? Zapewne dużo z nimi będę musiała załatwiać, bo z powodów rodzinnych będą mi potrzebne przedłużenia sesji, stypendium socjalne, może nawet urlop dziekanski, ale jesli mam się użerać z kimś niemiłym to mogę nawet wwybrać inną uczelnię...
globis
nie smiej sie, tylko wejdz na ich wizytowke z informacjami pod logotypem, maja zajebisty budynek, i w realu wyglada to duzo lepoiej, niz na stronie, nie czepiajcie sie tego, co marketingowo nie jest ladnie zapakowane, dla studenta nie to jest najwazniejsze
26.07.2012
26.07.2012
ratmed ma racje
jezu, rzeczywiscie strone maja, jak za Krola Cwieczka, czy tam pracuja dinozaury??? bo jesli ekonomie maja wykladac przedpotopowi profesorkowie, to ja dziekuje, kto sie tam uczy i prawde powie?????
flower
BIZNES ELEKTRONICZNY - o co chodzi w studiowaniu takiego kierunku? Niestety nie znalazłem na ten temat informacji, a wnioskuję że wiąże się ten kierunek z prowadzeniem działalności gospodarczej w internecie. Czy ktoś studiował na tym kierunku i może wypowiedzieć się nt. programu nauczania i kadry?
11.07.2012
25.06.2012
marcin
podbijam pytanie poprzednika, mnie tez interesuje ekonomia, bo wydaje sie najsensowniejsza z oferowanych kierunkow, licze na to, ze dzieki studiom na ekonomii naucze sie podstaw funkcjonowania malej firmy, podstaw ksiegowosci, i wiedza ta pozwoli mi otworzyc niewielki ale wlasny bisnes, bez tego pewnie i tak bym to zrobil, ale z papierem bede chyba czul sie pewniej, dlatego chetnie dowiem sie czegos wiecej, bo ich stronka rzeczywiscie za duzo nie mowi
edi
a co możecie powiedzieć o EKONOMICE MENEDŻERSKIEJ I RACHUNKOWOŚĆI?
05.04.2012
23.01.2012
Guzik
a co nie tak ze strona? adres sie zgadza przeciez, nooooo, chyba ze chodzi ci o to, ze nie za ladna jest?
ratmed
ratownik medyczny jest ok. ale stronka do poprawki
18.01.2012
16.01.2012
TomS
Chciałabym startować na ratownictwo medyczne. Czy jest ciężko?
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Politechnika Łódzka
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Politechnika Poznańska
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • AMA Film Academy w Krakowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Tarnowska
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska