Ocena uczelni


Komentarze (82)


  • Kasia

    Reply for the comment of Maj from date 6/4/19
    Jeżeli zdajesz język obcy w rozszerzeniu, to masz szanse na wszystkie kierunki, bo przelicznik jest razy 3. A jeśli chodzi o inne przedmioty, to trudno przewidzieć, ile punktów wystarczy, żeby się dostać.
    6/5/19
  • Maj

    Hej, chciałabym sie mniej wiecej dowiedzieć gdzie przyjeliby mnie z jednym rozszerzeniem na wydziale zarządzania?
    6/4/19
  • Ihor

    Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania Idąc na stronę http://studentway.org.ua, mówią, że jest 26 wolnych miejsc. Czy to prawda?
    3/21/19
  • Rachunkowość na wz

    Jak wygląda język obcy na tym wydziale? W szczególności chodzi mi o kierunek rachunkowość i finanse. Czy trzeba nadrabiać? Bo dla mnie to dziwnie aby mieć jezyk obcy dopiero na 3 czy 4 semestrze
    12/21/18
  • Kropka

    Co sądzicie o kierunku rachunkowość studia niestacjonarne. Jak jest, czy wymagają dużo, czy trzeba dużo nadrabiać mimo mniejszej ilości godzin niż na studiach stacjonarnych?
    12/21/18
  • analityka biznesu

    Czego się spodziewać na I roku zwłaszcza na kierunku - analityka biznesu? na co wyczulacie? przed kim ostrzegacie? jaieś wskazówki dla młodszej koleżanki?
    8/29/18
  • Sekcja ds. rekrutacji WZ

    Studia w języku angielskim to zawsze dobry pomysł. Jeśli ma Pan dodatkowe pytania dotyczące tego kierunku postaram się na nie odpowiedzieć.
    10/12/17
  • maturzysta

    wprawdzie matura dopiero w następnym roku, ale szukam pomysłu na siebie i mam taki plan, żeby studia licencjackie zrobić tutaj na kierunku Management and Finance, a potem na II stopnia wyjechać do ciotki w Berlinie. Czy ktoś ma takie doświadczenia i podpowie, czy to dobry pomysł?
    10/5/17
  • PauLinho

    Słyszałem opinie, że jeden z najlepszych wydziałów UŁ także najlepsze zarządzanie w Łodzi. Ktoś skonfrontuje tę opinię z własnymi doświadczeniami?
    8/27/17
  • mt

    Hej, mam pytanie, czy ciężko jest się dostać na studia mgr? I czy jeśli ktoś robił licencjat z innego kierunku z innego wydziału, to czy musi chodzić na jakieś dodatkowe zajęcia, by uzupełnić braki? I jak to jest z mgr? Dużo zajęć? Zajęcia są teoretyczne, czy bardziej praktyczne? Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
    6/11/17
  • Jjj

    Trudno się dostać na fir na II st. na wydziale zarządzania lub na wydziale ekon-soc? Biorą wszystkich czy odrzucają? Zawsze co roku otwierają te kierunki?
    6/9/17
  • oskar

    Z dostaniem się na studia to nie jest wielki problem, choć oczywiście bazę wiedzy mieć trzeba. Schody zaczynaja się nieco później, gdy są zajęcia, zaliczenia i szra rzeczywistość. Najgorszy jest pierwszy rok, z mojego punktu widzenia to były najnudniejsze zajęcia i raczej mało przydatne przedmioty. Ale plan musi być zapchany a kadra musi swoje godziny arealizować i wziąć pensje, więc wszyscy wiedzą że trzeba się przemęczyć. Nalezy więc zachować dystans, bo potem jest juz z gorki.
    6/8/17
  • Rachunkowość

    Moim zdaniem nie jest ciężko się dostać, u mnie na pierwszym roku mieliśmy chyba ponad 300 studentów. Po pierwszej sesji zostało już ok 200, z każdym rokiem liczba studentów malała. Do końca licencjatu dotarło chyba ok 100 osób. Oczywiście nie mam tu na myśli, że wszyscy, którzy odpadli nie dali sobie rady. Część osób rezygnowała przez nadmiar obowiązków, część po prostu źle wybrała kierunek studiów.
    5/21/17
  • zarzadzanie

    Czy ciezko sie dostac na rachunkowosc na uł?
    4/26/17
  • Rusycystka

    Ja się chciałam dowiedzieć czy trudno jest się dostać na WZ z naprawdę na farcie zdaną matmą i bardzo dobrze zdanym językiem obcym ? I chciałam znać waszą opinię o logistyce, marketingu i zarządzaniu zasobami ludzkimi.
    3/29/17
  • WZ

    Z tego co słyszałem to wydział zarządzania rządzi się swoimi prawami, jest oczywiście wydziałem UŁ ale ma osobną promocję co widać np po osobnej zakładce na tym portalu, inne wydziały UŁ nie mają swoich prezentacji. Nie wiem dlaczego to tak wygląda, może po prostu mają więcej pieniędzy na takie akcje...
    3/18/17
  • logistyka

    trochę trudno wybrać między tymi wydziałami jeśli się ich kompletnie nie zna, nachylenie przedmiotów niewiele mi mówi, póki co lepsze opinie czytałam o wydziale zarządzania i chyba przy tym zostanę
    2/22/17
  • odpowiedź

    Też się kiedyś nad tym zastanawiałam, koleżanka z ek-soc wytłumaczyła mi, że różnica jest nachylenie kierunku do konkretnych przedmiotów, tzn na wydziale zarządzania logistyka ma więcej przedmiotów marketingowo - zarządczych, na ek-soc podchodzą do tego bardziej od strony finansowej i jak sama nazwa wydziału mówi socjologicznej.
    11/29/16
  • Nata

    Witam. Kto moze pomoc i wytlumaczyc mnie roznice miedzy logistyka na wydziale zarzadzania oraz na ekonomiczno-socjologicznemu. Interesuje studia drugiegi stopnia. Gdzie bedzie lepiej?
    7/28/16
  • fsd

    a czy orientuje się ktoś czy na analityce biznesu jest ciezka matma do zdania? czy ten keirunek jest ciężki?
    7/22/16
  • alone

    ja skłoniłabym się do wyboru analityki biznesu, marketing wydaje mi się chyba zbyt oklepany, może być przesyt na rynku pracy
    7/21/16
  • fsd

    Czy ktoś jest na studiach marketing lub analityka biznesu? Czy ciężko tam zaliczyć matematykę? Który z kierunków lepszy?
    7/15/16
  • gosia

    cześć, zastanawiam się co wybrać, czy rachunkowość, czy przedsiębiorczość i zarządzanie innowacjami? jakieś opinie :-) będę wdzięczna :)
    7/7/16
  • qwerty

    Witam ;) jestem absolwentem technikum logistycznego. W moim przypadku w grę wchodzą jedynie studia niestacjonarne. Jestem zainteresowany dalszym pogłębianiem wiedzy na temat logistyki i stąd moje pytanie , który wydział waszym zdaniem jest warty uwagi , Wydzial zarządzania czy też ekonomiczno- socjologicznym
    7/4/16
  • Panda3129

    Witam wszystkich ;) Jestem zainteresowana kierunkiem Przedsiębiorczość i zarządzanie innowacjami, jednak przez to, że to nowo otwarty kierunek, ciężko mi znaleźć opinie na jego temat. Ktoś cosik wie i podzieli się ze mną nowinkami? ;) Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)
    7/1/16
  • kapustka

    dużo chętnych ale ja polecam, jeśli nie oblejesz pierwszej sesji, duże szanse, że wytrwasz do końca, to chyba najlepszy wydział UŁ, zajęcia na poziomie, z prowadzącymi też nigdy problemu nie miałem
    6/21/16
  • do Maturzystki

    Bardzo dużo, logistyka jest jednym z najpopularniejszych kierunków ostatnio więc i chętnych nie brakuje.
    5/3/16
  • Maturzystka

    Dużo osób jest chętnych na logistykę I st. Stacjonarne?
    4/11/16
  • Maturzystka

    Dużo osób jest chętnych na logistykę I st. Stacjonarne?
    4/11/16
  • Maturzystka

    Dużo osób jest chętnych na logistykę I st. Stacjonarne?
    4/11/16
  • Malina

    Jestem absolwentką studiów II st. zaocznych filologii germańskiej. Powiem krótko - totalna abstrakcja. Zero powiązania z rzeczywistością. Nie wiem, kto układał tak beznadziejny program. Do tego łacina przez cały rok, na którą straciłam mnóstwo czasu. Wykładowcy w połowie Ok, w połowie do bani.
    4/8/16
  • PaniPaulina

    Wydział zarządzania znany także jako wydział "Gier i zabaw". Skąd taki tytuł? Tu codziennie coś się dzieje! Targi pracy, szkolenia, wydarzenia branżowe, prezentacje firm, którym towarzyszą liczne gry i ciekawe warsztaty. Prostudenckie ciało pedagogiczne, które zna się na rzeczy i zaraża swoimi pasjami studentów. Świetnie wyposażone, multimedialne sale i dobra przestrzeń do nauki. Jak dla mnie, kierunek zarządzanie i spec. marketing na WZ to najlepsze, co mogłam wybrać. Spełnił moje oczekiwania w 100%. Większość zajęć prowadzona jest w sposób kreatywny, rozwiązujemy dużo case study, pracujemy w grupach, tworzymy prezentacje. Jasne, zdarzają się przedmioty z serii "mniej ciekawych"oraz nauczyciele ze staroświeckim podejściem. Jedak to wyjątki i jak dla mnie plusów jest o wiele więcej niż minusów, dlatego szczerze polecam wydział zarządzania!
    3/16/16
  • Studentka

    Witam. Ja chciałam BARDZO wszystkim polecieć wydział zarządzania. Studiowałam wcześniej na wydziale filologicznym,wiec mam tez porównanie. Wydział zarządzania...tak naprawdę same plusy, wykładowcy są świetni,bardzo koleżeński i zawsze chętni do pomocy i nigdy nie powiedzą mam cie dość już więcej tu nie przychodź. Zawsze znajda rozwiązanie każdego problem z korzyścią dla studenta. Na wydziale cały czas się coś zieje,jakieś konferencje,darmowe szkolenia. Co chodzi o matematykę,jak ja się dowiedziałam ze będę miała matematykę to byłam przerażona,pierwsze zajęcia czaaaarna magia,myślałam ze wykładowczyni mówi po chińsku, poszukiwałam korepetytora z matematyki,pani mg. sama mi zaproponowała żeby przychodziłam do niej kiedy chce na konsultacje nawet co tydzień i będzie mi wszystko od początku pomału wszystko tłumaczyć. oczywiście tak zrobiłam i zaliczyłam za pierwszym razem, wiec matematyki nie trzeba się bać, jak to się mówi dla chcącego nic trudnego :) Wydział zarządzania- WYDZIAŁ gier i zabaw. CZYLI ŁĄCZENIA POŻYTECZNEGO Z PRZYJEMNYM I NAUKA :)
    3/16/16
  • tara rara

    Plany zajęć są bardzo różne, raz lepsze, raz gorsze, na 1 roku miałam beznadziejny układ zajęć, który nie pozwalał na podjecie pracy ale na 2 roku zajęcia były ułożone rewelacyjnie
    2/29/16
  • do Olgi

    Rozszerzona matura z matematyki zdana na 54% to dość dobry wynik, ja zdałam podobnie i nie miałam problemu, więc i Ty powinnaś poradzić sobie z tym przedmiotem. Ja będąc na pierwszym roku miałam jeden dzień w tygodniu wolny, ale to było już jakiś czas temu i nie wiem jak jest aktualnie.
    2/29/16
  • Olga

    Hej. Czy ktoś mógłby powiedzieć coś o poziomie matematyki na zarządzaniu zasobami ludzkimi? Czy osoba przeciętna z matmy (rozszerzenie zdane na 54%) da sobie rade? Słyszałam też, że na pierwszym roku plan zajęć jest układany tak, że zawsze jest jeden dzień wolnego - czy to prawda?
    1/31/16
  • Kacha.kacha5

    Co sądzicie o lingwistyce dla biznesu? czego mogę się spodziewać po takim kierunku?
    1/2/16
  • hanka

    ja słyszałam, że są na bardzo wysokim poziomie, ale to raczej ogólna informacja o podyplomówkach na tym wydziale...
    10/26/15
  • podyplomówki

    czy ktoś robił podyplomówki na tym wydziale z audytu lub rachunkowości? opinie które słyszałam są dobre, ale te osoby nie studiowały akurat podyplomowo :-) będę wdzięczna za info, sama obiecuję napiać o wrażeniach, jeśli z nimi zacznę
    10/8/15
  • no to super

    adi - trzymam Cię za słowo :-) a wkrótce sama sprawdzę, czy jest tak super, mam nadzieję, że nie będzie płaczu :-)
    8/27/15
  • adi

    Polecam ten wydział każdemu, to jeden z najlepszych wydziałów Uniwersytetu Łódzkiego. super wyposażenie, wykwalifikowana kadra, nowe budynki, polecam
    8/4/15
  • jolix

    Zgadzam się z Tomkiem...
    5/13/15
  • tomek

    FiR szczerze polecam. Zarzadzanie-polecam dla tych ktorzy chca sie uczyc od ludzi ktozy nigdy nie mieli wlasnego biznesu, ba! ktorzy NIGDY nigdzie naprawde nie pracowali...(polecam przejzec CV) . Piata woda po kisielu, te same nazwiska. A gdyby pracowali to juz dawno by ich... Wiec jak kupujesz dobre rady-porady madrych w teorii ludzi od czytania ksiazek i artykulow to polecam. Oni cie napewno naucza robic biznes i znaja sie na rynku. Ale to zmora wszystkich uczelni. Wiec zostaja tylko uczelnie poza PL.
    5/10/15
  • damn

    Polecam serdecznie Wydział Nauk Geograficznych w konkretnie gospodarkę przestrzenną, jestem na 2 roku i muszę powiedzieć, że nie taki straszny diabeł jak go malują...bałam się, że nie dam sobie rady z ekonomią czy geografią ale jest okej, większość wykładowców to mili i kompetentni ludzie z pasją, którzy wiedzą jaka jest ich rola na uczelni
    1/26/15
  • weronka

    ja polecałabym Uniwersytet Łódzki, ale to przez to za sama go skończyłam ;)
    12/31/14
  • podyplomowe Zarzadzanie Oświatą

    interesują mnie studia podyplomowe w Lodzi dla nauczycieli z zakresu Zarządzania Oświatą, znalazłam parę różnych ofert, np. taki Instytut Edukacji Ustawicznej, widze że na Uniwerku Łódzkim też mają, czy macie jakieś porównanie, gdzie najlepiej to prowadzą???
    10/7/14
  • monika

    ja polecam bardziej wydział zarządzania, jakoś ekonomiczno-socjologiczny nie przypadł mi do gustu juz podczas składania dokumentów...
    9/2/14
  • Asia

    MI na Ekonomiczno socjologicznym naprawdę się podoba :) i chyba nie zmieniłabym swojej decyzji... a o zarządzaniu słyszałam różne opinie, wszystko kwestia gusty :)
    8/27/14
  • student

    do maturzystka... wiem, że może trochę późno, ale ... wybieraj finanse i rachunkowość, bo wydział eko-soc pod tym względem jest lepszy, chociaż ponoć atmosfera gorsza. Na zarządzaniu niby studia mają charakter praktyczny, ale w zasadzie to sucha teoria i nic więcej.
    7/9/14
  • maturzystka

    Od października zaczynam naukę na UŁ. Zastanawiam się co wybrać: Finanse i Rachunkowośc na Ek- Socu czy może Finanse i Inwestycje na Wydziale Zarządzania. Możecie coś doradzić? Na którym wydziale więcej się nauczę, gdzie są większe możliwości itd? Z góry dziękuję za pomoc :)
    6/28/14
  • ewa1

    a co z jezykiem angielskim na zarzadzaniu zasobami ludzkimi? na jakim jest poziomie i czy cieżko zaliczyc? 'i czy wykładowcy są bardzo wymagający? jestem dosc słaba z anglika. myślicie że da rade jakos to ogarnąc?
    6/17/14
  • do ewa

    jak się pouczysz to dasz radę, lekko nie jest, to jest uniwersytet... ja zaliczyłam za pierwszym podejściem ;)
    5/29/14
  • ewa

    Czy moze mi ktoś powiedzieć czy cieżko zaliczyc matematyke i statystyke w zarzadzaniu na kierunku zarządzanie zasobami ludzkimi studia niestacjonarne?
    5/28/14
  • alka

    A co możecie powiedzieć na temat studiowania logistyki II st. na tym wydziale???
    4/27/14
  • alka

    A co możecie powiedzieć na temat studiowania logistyki II st. na tym wydziale???
    4/27/14
  • alka

    A co możecie powiedzieć na temat studiowania logistyki II st. na tym wydziale???
    4/26/14
  • alka

    A co możecie powiedzieć na temat studiowania logistyki II st. na tym wydziale???
    4/25/14
  • KS

    Wydział jest świetnie zaprojektowany, nie da się zgubić lub nie trafić do sali, no i jest dużo ładnych dziewczyn co w lecie widać bardzo dobrze :)
    3/3/14
  • stefan

    Częściej są godziny dziekańskie niż na innych wydziałach, no i przynajmniej raz w tygodniu jakiś fajny event.
    3/1/14
  • Krzysiu

    Pozdrawiam prof. Remigiusza Kozłowskiego wraz z całym SKN Logistyki Uni-Logistics !
    3/1/14
  • logistyk

    Logistyka na WZ jest znacznie lepsza niż na Ek-Socu.
    3/1/14
  • Robert K.

    Wydział jest ok, dobra atmosfera i MEGA dziekan. Potwierdzam, akurat miałem z nim zajęcia w tamtym semestrze.
    2/27/14
  • mati

    Studiuje od października na I rok studiów magisterskich i jestem pod wrażeniem. Na wydziale ciągle się coś dzieje: spotkania ze sławnymi postaciami, imprezy, konkursy, ale i tak najlepszy jest dziekan do spraw studenckich.
    2/27/14
  • Albert

    Świetny Wydział, najlepszy na UŁ !!!
    2/26/14
  • takitam

    Ja rzuciłem studia na tym wydziale, bo nie trafiłem z kierunkiem. Przez te kilka miesięcy doszedłem do kilku wniosków odnośnie tego miejsca. Wygląd piękny, kadra przynajmniej na przedmiotach, które miałem - gorzej niż kiepska, z kilkoma wyjątkami. Szczytem była młoda pani magister, która prowadząc ćwiczenia z finansów ubolewała nad naszą nieumiejętnością matematyki, podczas gdy wzory skróconego mnożenia musiała spisywać z kartki i do tego przepisywała je z karygodnymi błędami. Wykładowcy różni - niektórzy zupełnie się do tego nie nadają. Dziekanat - bardzo fachowo, tu nie można narzekać. Dużo się dzieje - targi pracy, prelekcje i wizyty. Jednak całościowo - nie polecam.
    1/16/14
  • mm

    ja wybrałam zarządzanie zasobami ludzkimi na magisterkę i nie żałuję, skończyłam licencjat z gospodarki też na Uł ale muszę przyznać, że wydział zarządzania jest lepiej zorganizowany
    12/2/13
  • justyna

    Duża wiedza młodych wykładowców fajne zajęcia, ciekawe, dużo przykładów. Ja studiowałam zaocznie ale było ok. Wykładowcy mają dyżury w weekendy z wpisami nie ma tragedii. Obsługa dziekanatu też na wysokim poziomie- kompetencyjnym. Duża biblioteka obok, duża ilość pozycji - z literaturą przy pisaniu pracy mgr. nie ma problemu.Egzaminy też w porządku notatki z zająć spokojnie wysączają do zaliczenia . Polecam
    11/11/13
  • anka

    ja wybrałabym zdecydowanie zarządzanie na tym wydziale, jakoś nie jestem przekonana do gospodarki, wydaje mi się, że zarządzanie daje więcej możliwości rozwoju i kariery
    10/2/13
  • justin

    Co sądzicie o kierunku zarządzanie właśnie na tym wydziale jako studia II stopnia? Zastanawiam się właśnie nad tym a Gospodarką przestrzenną na wydziale NG lub ES :) i nie wiem co mam wybrać ;)
    9/27/13
  • plus ode mnie

    Wydział Zarządzania na UŁ może byc dobrym wyborem dla tych wszystkich, ktorzy chca choc troche sie pouczyc, jesli komus sie wydaje, ze przesmignie sie imprezowo przez studia, to od razu powiem, ze nie, jest sesja - jest nauka, zaliczenia ne dostaniesz na piękne oczy ... no może ładna buzia czasem pomaga, a tak na poważnie to polecam,bo jest napraewde OK
    9/23/13
  • zaja

    polecam wam stronę poświęconą studiowaniu w Łodzi www.lodzakademicka.info znajdziecie tam wszystkie łódzkie uczelnie, kierunki z podziałem na specjalnosci. Dodatkowo autorzy opisali każdy kierunek tak abyście wiedzieli co robić po ich ukończeniu. Poza tym wiele info nt miasta oraz poradniki palnowania kariery w Łodzi itp. lubię to www.facebook.com/lodzakadem
    9/12/13
  • kamcia

    Czy Ktoś może mi napisać czy egzaminy końcowe na Wydziale Zarządzania UŁ studiów podyplomowych są trudne ?
    9/4/13
  • studentka

    Gorąco polecam Uniwersytet Łódzki a przede wszystkim ten wydział, wysoki poziom nauczania pozwala zdobyć odpowiednie doświadczenie i wiedzę, podejście wykładowców godne pochwały, oczywiście z małymi wyjątkami...
    8/3/13
  • kocurra

    Na WZ panuje wspaniała atmosfera. Mili, chętni do pomocy ludzie, ładny budynek, dobrze wyposażone sale, mnóstwo różnych eventów (nie tylko związanych z nauką) oraz pyszna kawa na 1. piętrze ;). Wiem, że jak za rok będę opuszczać to miejsce, na pewno będzie mi brakować niektórych osób.
    5/21/13
  • Dominikap

    Studiuje zarządzanie II rok, może to nie był mój wymarzony kierunek i początkowo chciałam zmienić kierunek studiów ale jednak Wydział Zarządzania przekonał mnie do siebie :) Wspaniała kadra, wyrozumiali profesorowie, ciekawe przedmioty, różne organizacje i najważniejsze - ludzie których tam poznałam. Naprawdę możliwości jest pełno, przykładowo ja zapisałam się do koła naukowego, co pozwoliło mi się bardziej rozwinąć i zobaczyć ze koło naukowe to nie ciągłe siedzenie nad książka. Na wydziale często są róznego rodzaju eventy, czy to targi pracy czy jungle day - naprawde nie da się nudzić. Sporo osób zza granicy, są też studia w języku ang gorąco polecam!
    4/2/13
  • kojo

    bo ten wydział czyli zarzadzanie i ekonomiczny to sa jedne z lepszych na lodzkim uniwerku, rzeczywscie to widac, chyba maja kase z unii, bo to sie czuje
    3/29/13
  • karol

    jestem już absolwentem tej uczelni i mogę spokojnie polecić. Miła atmosfera, wysoki poziom nauczania. Każdy znajdzie też jakieś dodatkowe zajęcie dla siebie.
    3/29/13
  • anka

    Skończyłam studia I stopnia na Wydziale Zarządzania, a teraz od października wybieram się na II stopień. Sama atmosfera jaka tam panuje, wspaniali ludzie - przyciąga do siebie. Co i rusz coś się tam dzieje: prelekcje, konferencje, konkursy dla studentów, warsztaty, dzięki którym można rozwijać swoje umiejętności. Szczerze polecam :)
    3/27/13
  • magda

    ja jestem na Wydziale Nauk Geograficznych (nie nie ma ich tutaj w wykazie), pierwszy roczek, zalatwiam wlaśnie praktyki, jestem ogólnie zadowolona, duzo sie dzieje, sporo nauki, troche nas cisna (sprawdzianiki, zlaiczonka), poznalam juz troche miasto, ludzie sa mili, mamy swoja paczke i czasem sie spotykamy wieczorkiem, coz jeszcze dodac? jak zalicze wszystko w terminie - to bede super turbo zadowolona
    3/20/13
  • pytanko

    kto studiuje na Wydziale Zarządzania UŁ i zechce podzielić się swoją opinią?
    3/20/13