Opinie o Uczelni Uniwersytet SWPS Wrocław (SWPS Wrocław)

Komentarze (96)

  • Uniwersytet SWPS

    Grafika, BR, studia - Opinia - wysokośc czesnego nie jest wymysłem czy działaniem na szkodę studenta, a czas spędzony na Uczelni jest porównywalny pod względem liczby godzin jeśli chodzi o studia dzienne i zaoczne. Oczywiście są pewne różnice wynikające z ograniczeń czasowych, ale pamiętajmy, że w cenie studiów uwzględnione są koszty prowadzenia zajęć, czasu wykładowców, materiałów dydaktycznych, sprzętów niezbędnych do przeprowadzenia zajęć i wiele innych aspektów, których nikt na pierwszy rzut oka nie bierze pod uwagę. Nasz Uniwersytet to prywatna uczelnia z czym wiąże się również brak dofinansowań, na które liczyć mogą publiczne uczelnie. Dbając o jak najwyższy standard nauczania i prowadzonych zajęć musimy liczyć się z odpowiednio wysokimi kosztami, które z resztą nie są żadną tajemnicą - tabelę z kosztami znaleźć można na stronie każdego z naszych kierunków :)
    12.03.2019
  • wuzel

    kandydatka/ a w czym przeszkadza ci wschodni akcent? Jakiś kłopot?
    02.03.2019
  • Grafika

    Gdyby nie to że już tyle pieniędzy włożyłem w tą edukację i zostało mi niewiele do ukończenia to bym zrezygnował. Nie mówię że poziom nauczania jest zły, ba! Jest naprawdę dobry, ale kwota czesnego które wymaga uczelnia jest absurdalna i nie pokrywa się z wartością, zwłaszcza dla studentów zaocznych którzy na uczelni pojawiają się dwa weekendy w miesiącu, czasem w ogóle (luty/lipiec). Zdaję sobie jednak sprawę że uczelnia już nie zaniży cen chociażby przez studentów takich jak ja - którzy narzekają, ale i tak zapłacą, więc po co zaniżać? Mam wrażenie że władze uczelni kompletnie oderwały się od rzeczywistości ponieważ nawet niektórzy wykładowcy przyznają że koszty są zdecydowanie zbyt wysokie dla nas - studentów. Żeby nie było że tylko narzekam - bardzo podoba mi się klimat panujący na uczelni, sprawia wrażenie otwartej i wspierającej kreatywne inicjatywy. Mimo nazwy "grafika" mamy bardzo dużo zajęć związanych z innymi kategoriami z designu co bardzo mi odpowiada. Dzięki zajęciom odkryłem zamiłowanie m.in. do fotografii.
    20.02.2019
  • Maryska

    chcę iść na studia psychologiczne i szukam opinii na temat kierunku Psychologia we Wrocławiu, jaką szkołę prywatną polecicie jeśli chodzi właśnie o psychologię??? co myślicie o DSW i SWPS? może ktoś ma też porównanie z Uniwerkiem Wrocławskim, przenosił się czy ma znajomych? bardzo mi zależy na Waszych odpowiedziach
    31.01.2019
  • BR, studia - Opinia

    Hej, jestem na 4 semestrze Grafiki, tak czytam co tutaj się dzieje i faktycznie w Biurze Rekrutacji jest Pani ze wschodnim akcentem, nie chcę jej urazić, jest bardzo miła, taka papużka :D Przy składaniu papierów sądziłem, że chodzi o jakąś dużą ilość studentów z Ukrainy, jak do tej pory nie spotkałem ani jednego, może dlatego, że studiuje na zaocznych. W każdym razie to u niej składałem papiery i faktycznie w kontekście trudniejszych pytań jest już ciężej się dogadać albo w zamian otrzymujemy wymijające odpowiedzi tak jakby za wszelką cenę chodziło o podpisanie umowy. Ok, wszyscy wiemy, że SWPS jest potwornie drogi jeszcze zanim pójdziemy podpisać papiery, więc nie ma powodu odpowiadać wymijająco ;)))) W każdym razie ja jestem zadowolony ze studiów, ale czesne boli.
    23.01.2019
  • Zainteresowana

    Czy wiadomo coś o dniach otwartych na SWPS? Planuje od października rekrutować na kreowanie mediów II stopnia I chciałabym się dowiedzieć jak to wszystko wygląda :)
    13.01.2019
  • Adam

    Czy jest tu ktoś kto studiuje prawo na swps we Wrocławiu? Chciałbym zapytać o to jak wyglądają zajęcia ?
    11.11.2018
  • Uniwersytet SWPS

    Pomocy - przykładowy plan zajęć uzyskasz w Biurze Rekrutacji. Zapraszamy na kampus lub do kontaktu na rekrutacja.wroclaw@swps.edu.pl kandydatka - przykro nam to słyszeć! Pracownica o której wspominasz, pomimo lekkich naleciałości w akcencie, włada doskonałym językiem polskim zarówno w mowie, jak i w piśmie, jesteśmy więc pewni, że było to zwykłe nieporozumienie. Niemniej, jeżeli nadal masz jakieś nieodpowiedziane pytania i niewyczerpane kwestie zapytaj tutaj - postaramy się odpowiedzieć najlepiej jak będziemy potrafili :) Kreowanie mediów - o ile pamięć nas nie myli, niecałe 5 komentarzy pod Twoim znajduje się wypowiedź absolwentki dot. tegoż kierunku. Gdybyś miała dodatkowe pytania, zapraszamy na kampus lub do kontaktu pod rekrutacja.wroclaw@swps.edu.pl :)
    28.08.2018
  • Kreowanie mediów

    Cześć! Czy mógłby ktoś z obecnych studentów bądź absolwentów wypowiedzieć się na temat kierunku Kreowanie mediów IIst? Jak wyglądają zajęcia, jaka kadra i ogólnie czy waszym zdaniem warto? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie opinie i wskazówki :)
    25.08.2018
  • kandydatka

    Zadzwoniłam do Biura Rekrutacji. które tak tu polecacie żeby zadać kilka pytań związanych z rekrutacją na studia. Odebrała jakaś pani ze wschodnim akcentem i na każde z moich pytań odpowiadała w ten sam sposób, jakby nie do końca rozumiała o co pytam . No sorry ale to jakieś nieporozumienie, gdzie mam się czegoś dowiedzieć jak nie tam, z reszta nie jesteście jedyną uczelnią w tym mieście...
    24.08.2018
  • Pomocy

    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak mniej więcej wygląda plan lekcji na Grafice? Chodzi mi o to jak dużo lekcji jest w tygodniu. Mam sporo zajęć poza studiami i boję się, że będę musiała z czegoś zrezygnować.
    21.08.2018
  • Uniwersytet SWPS

    Zapraszamy do kontaktu z naszym Biurem Rekrutacji - na kampusie lub pod rekrutacja.wroclaw@swps.edu.pl :) Nasi pracownicy z chęcią odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania :)
    06.08.2018
  • Pytanie

    Czy mógłby ktoś napisać coś o poziomie zajęć na kierunku Prawo ?
    05.08.2018
  • ideolo

    Niezdecydowany, jeżeli mówimy o brandingu we Wro, to polecam bardzo - kadra jest sztosem, zajęcia są sztosem, a sama uczelnia - wiadomo, super :) 

ja kończyłam lic. dziennikarstwo i PR, potem mgr Kreowanie mediów - po 5 latach nadal z zamkniętymi oczami wybrałabym te same studia.
    17.07.2018
  • Uniwersytet SWPS

    Niezdecydowany - Zajrzyj do nas na kampus, może akurat złapiesz kogoś z interesujących Cię kierunków na korytarzu :) jeżeli nie, to nasi pracownicy w Biurze Rekrutacji z chęcią odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania. Co do drugiej specjalizacji - będziemy za niedługo organizować także webinar, podczas którego będziesz mógł bezpośrednio zapytać kierownika studiów i prowadzących o wszystkie interesujące Cię kwestie - zapraszamy na naszego Facebooka, informacja pojawi się w naszych wydarzeniach :) 

Mayah - jeżeli nie udało Ci się znaleźć nikogo, to zapraszamy do Biura Rekrutacji - jeżeli tylko nasi pracownicy będą znali odpowiedź to na pewno Ci pomogą :) Tinka - pierwszy rok to są przedmioty ogólne, jeżeli więc zrealizowałaś część z nich na innych studiach, być może będziesz miała możliwość przepisania ocen, co nieco Cię odciąży w pierwszym semestrze/dwóch. O szczegóły musisz pytać w Biurze Rekrutacji, albo już bezpośrednio w Dziekanacie, po uzyskaniu statusu studentki :)
    17.07.2018
  • Tinka

    Cześć, zamierzam w tym roku od października zacząć studiować psychologię zaocznie. Chciałabym zapytać jak to się odnosi do innych kierunków, ponieważ aktualnie studiuję już jeden i nauki było sporo do tej pory, jednak wiem, że będzie mniej od przyszłego semestru. Czy jest jakakolwiek możliwość oszacowania ile mniej więcej nauki jest na 1 i 2 roku? Zgaduję, że na 2 już będzie więcej niż na 1.
    18.06.2018
  • Grafffika

    Przy studiach niestacjonarnych na grafice, sporo będzie zależało od Ciebie. Pierwszy rok skupia się głównie na aspektach komunikacyjnych, mało jest przedmiotów stricte związanych z siedzeniem w programach Adobe. Jest to poruszone na tyle, aby móc realizować pierwsze projekty potrzebne do realizacji programu. Na drugim roku mamy mieć to poruszone znacznie bardziej. Godzin jest faktycznie mniej niż mają to stacjonarni, ale to nieuniknione, jednak wykładowcy naprawdę "dają radę" i pomagają nam na tyle na ile mogą. Potrzebna jest jednak dobra frekwencja inaczej można szybko się pogubić i wypaść za burtę, z mojej grupy w tej chwili po dwóch semestrach wyleciało już sporo osób, co jest dla mnie dużym zaskoczeniem, ponieważ odnoszę wrażenie, że da się ze wszystkimi porozumieć i każdy projekt zrealizować. Kwestia chęci ;)
    13.06.2018
  • Mayah

    Prosze o kontakt dobra dusze, ktora studiuje we Wroclawiu Psychologie dla magistrow. Chcialabym zadac kilka pytan, za wszelka pomocy z gory dziekuje.
    13.06.2018
  • Niezdecydowany

    Cześć, Zdecydowałem się na swps od października, ale mam problem z wybraniem kierunku (biznes- pyschologia czy branding reklama public relations). Jestem zdecydowany studiować zaocznie. Jak jesteście akurat na którymś z tych kierunków możecie mi o nim opowiedzieć ?
    26.05.2018
  • Uniwersytet SWPS

    Mala_Mi - czy możesz napisać coś więcej? Skąd rozczarowanie? Co robimy źle, co wymaga poprawy? Jak żyć? - zapraszamy na wydarzenie organizowane przez wrocławską grafikę (Main event, znajdziesz to na naszym facebooku w sekcji "Wydarzenia"). Będziesz miała okazję na żywo porozmawiać ze studentami i wykładowcami, zobaczysz też prace studentów ;)
    25.05.2018
  • Jak żyć?

    Cześć, zastanawiam się nad studiami na SWPS na kierunku grafika, jednak nie jestem do końca przekonana czy warto. Czy mógłby ktoś trochę więcej opowiedzieć o tym kierunku? Czy bardziej opłaca się podjąć studia stacjonarne czy niestacjonarne, jak wyglądają zajęcia, jak są mniej więcej rozłożone w czasie, jakie jest podejście wykładowców do studentów, czy po tym kierunku faktycznie można znaleźć pracę w zawodzie, czy faktycznie te studia są warte swojej ceny czy lepiej zapisać się na jakiś kurs? Wszystkie informacje są na wagę złota :D
    10.05.2018
  • Mala_Mi

    Jeśli ktoś wybiera się na Stosowaną Psychologię Sportu na owej uczelni to...zdecydowanie nie polecam...Można lepiej wydać pieniądze, serio.
    15.04.2018
  • Uniwersytet SWPS

    Zainteresowany - najlepiej będzie jeżeli porozmawiasz bezpośrednio z naszym Biurem Rekrutacji; oni będą w stanie najdokładniej wytłumaczyć Ci zależności cenowe oraz programowe :) Zapraszamy więc na nasz kampus albo do kontaktu mailowego: rekrutacja@swps.edu.pl aka, Marta - jak wyżej - zapraszamy do naszej Rekrutacji, będzie okazja do zapytania na żywo o wszystkie trapiące Was pytania i wątpliwości :)
    13.04.2018
  • Marta

    Dzień dobry, jestem zainteresowana studiami na kierunku psychoonkologia. Bardzo proszę o podzielenie się opiniami 😉
    10.04.2018
  • Aka

    Witam, proszę o opinię kierunku studiów podyplomowych Psychologia pozytywna.
    24.03.2018
  • Zainteresowany

    Sam byłem zainteresowany studiami zaocznymi na kierunku grafiki, ale cena muszę przyznać jest zaporowa. Tym bardziej, że studia stajonarne są w tej samej cenie, a w zamian otrzymujemy ponad 1000 godzin nauki mniej. @Uniwersytet SWPS jak to jest u was z tymi cenami? Dlaczego musiałbym zapłacić wam za 3-4 semestry, których nie uświadczę?
    19.03.2018
  • Uniwersytet SWPS

    @Mappet - bardzo się cieszymy, że nasza uczelniania rzeczywistość spełniła Twoje oczekiwania - do tej pory :) Mamy nadzieję, że ten stan się nie zmieni; pamiętaj jednak, że gdybyś miał jakieś problemy lub sugestie zmian - jesteśmy dla Was na Facebooku :)
    14.03.2018
  • Mappet | Grafika | Niestacjonarna

    Witam, wcześniej zadałem tu pytanie, które zadecydowało o moich studiach na SWPSIE na kierunku grafika. Jestem w tej chwili po pierwszym semestrze, więc podzielę się już swoim zdaniem. Kampus jest rewelacyjny, kompletnie inny świat niż na mojej poprzedniej uczelni. Najwyraźniej cena studiów wpływa na ludzkie zachowania, bo przestrzeń budynku jest otwarta, ludzi jest całkiem sporo, a pomimo to jest bardzo cicho i elegancko ;) O poziomie nauczania nie chcę się jeszcze wypowiadać, ponieważ widać, że jest to okres rozruchowy i wykładowcy na razie chcą nas podgrzać i rozpędzić, widzę paru leserów, ale nie sądzę, żeby długo przetrwali. Pomimo to pracy jest sporo, dużo prezentacji, dużo projektów - dla mnie to cierpienie i wybawienie, bo z jednej strony nie lubię tego, z drugiej wiem jakie to ważne i w sumie ciesze się, że mam aż taki trening, a podobno będzie tego znacznie, znacznie więcej. Słowo "dużo pracy" pada tutaj w kontekście studiów stacjonarnych. Ja pracuję na 1,5 etatu, więc nawet to co robimy jest dla mnie czasochłonne, ale jest to również informacja dla tych, którzy się martwią o pogodzenie studiów z pracą - da się! Najtrudniejszy okazał się język angielski, w mojej grupie prowadząca podchodzi do tego zagadnienia bardzo poważnie, więc tutaj okazało się to być dla mnie problemem. Jako problem traktuję również cenę studiów, uważam, że jest za wysoka. Mam nadzieję, że nadal będę zarabiać na tym poziomie, na którym w tej chwili bo podoba mi się na tej uczelni, jestem szczerze zadowolony, ale życzę sobie, aby czesne nieco się obniżyło ;) Bardzo dobry bufet, budynek jest nowoczesny, zadbany, w środku jest czysto. Prowadzący przyjaźni, dostępni, dosyć łatwi w obejściu. Jestem ciekaw co będzie dalej.
    01.02.2018
  • Uniwersytet SWPS

    Absolwentka - bardzo nas martwi sytuacja, którą opisałaś. Czy możemy prosić Cię o kontakt na: social@swps.edu.pl lub w wiadomościach na Facebooku na naszym fanpage? Czy mogłabyś opisać nam kogo dokładnie dotyczy opisywana przez Ciebie sytuacja, kiedy to się działo, co dokładnie zaszło, kiedy i w jaki sposób próbowałaś zgłosić to wyżej? Chcielibyśmy się temu przyjrzeć od wewnątrz, żeby uniknąć podobnych sytuacji na przyszłość. Co do samych prac magisterskich - procent osób oddających prace w terminie jest - według naszej wiedzy - wynikiem opóźnień samych studentów :) Mimo to, jak pisaliśmy wyżej - chcielibyśmy przyjrzeć się Twojej sytuacji. Pozdrawiamy serdecznie!
    17.12.2017
  • Absolwentka

    Jestem absolwentką. Chciałabym napisać szczerą opinię. Budynek ładny, sale nowoczesne. Większość zajęść dobrze zorganizowanych I prowadzonych. Powiedziałabym, że 80% kadry na 5+. Jednak mam wrażenie, że jak jest dobrze to jest dobrze, a jak pojawia się problem to dziekanat nie daje rady pomóc. Poszłam na semianrium magisterskie do sławnego Pana Profesora, który się zwyczajnie na mnie wyżywał I mnie upokarzał. Poszłam na skargę do dziekanatu I do prodziekana I uzyskałam informację, że widocznie nie dogaduję się z Panem Profesorem. Potem z opinii studentów dowiedziałam się, że większość studentów się z Panem "nie dogaduje". Poszłam dokończyć pracę do młodej Pani doktor, która kazała mi zrobić dodatkowe badania oczywiście wraz z jej badaniami... Po roku orki nad moją magisterką Pani doktor się ulotniła z SWPS, a mój trzeci promotor kazał mi pracę pisać niemalże od nowa, bo to co "stworzyłam" pod wodzą znikającej Pani doktor okazało się wielką lipą. Na moich poprzednich studiach na Uniwesrytecie była większa kontrola dziekanatu nad kadrą dydaktyczną. Przed zapisaniem się na studia warto zapytać w dziekanacie jak wiele osób oddaje pracę magisterską w terminie...to o czymś świadczy.
    22.11.2017
  • Uniwersytet SWPS

    Witajcie! Doszły nas słuchy, że pojawiają się tu pytania i uwagi dot. naszego Uniwersytetu. Pozwolimy sobie więc pomóc i na nie odpowiedzieć :) Na wstępie jednak chcielibyśmy napisać, że ogromnie nas cieszy ocena, jaką tu otrzymaliśmy od naszych studentów i absolwentów. 9 punktów na 10 możliwych uważamy za świetny wynik, za który bardzo Wam dziękujemy! :) Co do natomiast waszych pytań i uwag: @Adam: zachęcamy popytać w grupach na FB, które wokół tego kierunku zakładają nasi studenci - dowiesz się wszystkiego z pierwszej ręki :) @grafika: zgadza się, nie obiecujemy, że będzie lekko ;) @kilkukrotna absolwentka: przyznamy, że mocno nas zdziwiłaś, bo mamy bardzo dobre opinie na temat tego kierunku i jest on jednym z najbardziej obleganych kierunków podyplomowych… Niemniej jednak każda uwaga jest dla nas cenna i dziękujemy Ci za tę opinię. Czy znasz może osoby (np. z Twojej grupy), które podzielają Twój pogląd. Możemy Was prosić o kontakt w tej sprawie na ssm@swps.edu.pl? Jeśli prawda jest co piszesz, jesteśmy żywo zainteresowani wszelkimi szczegółami, bo, jak pisaliśmy, mamy o tym kierunku same pozytywne opinie… PS a propos UX, polecamy też obejrzenie rozmowy z inicjatorem tych studiów - bardzo ciekawa :) https://www.youtube.com/watch?v=p6b5RTrD6Ps @akadem: dzięki! My również! :) @mappet: wszystko można! Skontaktuj się prosimy z naszym Biurem Rekrutacji - wyjaśnimy wszelkie szczegóły :) @grafika opinie: pewnie! ;) @Studentka: co do odwoływanych zajęć - zgadza się, było tak na jednym z kierunków. Dzięki jednak temu, że nam takie incydenty studenci zgłosili zajęliśmy się tą sprawą i wprowadziliśmy procedury, które powinny rozwiązać ten problem. Paradoksalnie jest to naszym zdaniem bardzo fajny przykład na to, jaki Wy, studenci, macie wpływ na współtworzenie Waszych studiów :) Zdajemy sobie sprawę, że w organizacji tak dużej jak nasza zawsze będą się pojawiać jakieś problemy. Jeśli jednak będziemy o nich rozmawiać, będziemy je też mogli rozwiązywać, dlatego zachęcamy Was serdecznie - jeśli coś Wam nie odpowiada, coś jest wg Was nie tak jak powinno - dajcie nam po prostu znać, czy poprzez Dziekanat czy poprzez Wirtualną Uczelnię czy chociażby poprzez FB - jakkolwiek, ale zasygnalizujcie nam to, a będziemy mogli się tym zająć :) 

@Anka: odezwij się prosimy do naszego Biura Rekrutacji - otrzymasz zeń odpowiedzi na wszelkie swoje pytania :) @wiki: same bardzo dobre ;) @szajbus: warte :) Ale najlepiej jak wypowiedzą się sami studenci i absolwenci :) @swps: dzięki! :) @laura, @Paula: dziewczyny, zachęcamy do popytania na FB grupach zakładanych przez naszych studentów wokół tych kierunków - znajdziecie tam info z pierwszej ręki :) @Absolwent: coż możemy rzec. Dzięki za opinię! @natalia00, @Aga: my polecamy :) ale radzimy popytać też samych studentów i absolwentów - możecie po prostu odwiedzić nasz kampus, do czego zachęcamy, ewentualnie popytajcie w fejsbukowych grupach, które nasi studenci zakładają wokół poszczególnych kierunków - dostaniecie tam info z pierwszej ręki :) Drodzy, odpowiedzieliśmy na komentarze z ostatniego roku. Pozostałe już odpuścimy z uwagi na to, że często są już nieaktualne. Jeśli jednak macie jakiekolwiek pytania czy wątpliwości - zapraszamy do kontaktu tu, poprzez mail lub na FB. Postaramy się na bieżąco odpowiadać i pomagać :) Pozdrawiamy!
 Uniwersytet SWPS
    21.09.2017
  • Adam

    Witam, zamierzam podjąć nauke na kierunku Dziennikarstwo i komunikacja Społeczna, ktoś studiował, coś więcej może mi o tym powiedzieć? Dużo nauki, jaka kadra? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
    20.09.2017
  • grafika

    mappet - mozna, ale czeka cie duzo pracy wlasnej :)
    12.09.2017
  • kilkukrotna obsolwentka

    Sama uczelnia może jeszcze jakoś dałaby radę, ma potencjał, fajną ofertę, ale wszystko zależy od kierunku i kadry. Kończyłam studia podyplomowe UX DESIGN które od początku owiane są wielką sławą i miał za nimi stać prestiż i gwarancja zatrudnienia. Po roku nauki nie jestem w stanie podjąć pracy jako specjalista UX. Studia zostawiają wiele do życzenia. Kadra mam wrażenie przypadkowa, niespójna, nie każdy był merytorycznie przygotowany do zajęć, co drugi wykładowca mówił, ze pierwszy raz wykłada... rozumiem nacisk na praktyków, ale bez przesady, nie za takie pieniądze. Dodatkowo towarzystwo bardzo sfochowane i zadzierające nosa. Mowa o wykładowcach, którzy powinni czasem po prostu zjeść snickersa... I niestety bardzo subiektywnie podchodzą do studentów i projektów,co jest wielkim nieporozumieniem. Opiekunka kierunku, również wykładowca, tak bardzo broniła swoich racji, że popadała w konflikty z grupą, nie potrafiła łagodzić napięć a jeszcze na koniec się okazało że ściemnia. Szkoda bo oczekiwania były naprawdę duże, a jest duże rozczarowanie. Lepiej poczytać sobie książki w domu, tyle samo można się dowiedzieć.
    08.08.2017
  • akadem

    Było pytanie o prawo we Wrocławiu - powiem tyle: polecam! :)
    10.07.2017
  • mappet

    Cześć kochani. Jak wygląda sprawa z grafiką niestacjonarną? Można to ogarnąć pracując na full etat od poniedziałku do piątku? Poziom jest zaporowy?
    03.07.2017
  • grafika opinie

    szukam opinii o kierunku grafika na SWPS. Polecacie?
    21.06.2017
  • Studentka

    Nie wiem jak jest na studiach dziennych, ale studiów zaocznych zdecydowanie nie polecam. Zajęć mało, prowadzący odwołują zajęcia, skracają (a pieniędze nie są zwracane), zmieniają terminy, co dla kogoś zamiejscowego, pracującego jest sporym utrudnieniem. Poziom na studiach magisterskich słabszy niż na licencjackich. Organizacja całej uczelni jest kiepska. Pracownik tej uczelni powiedział mi "SWPS to maszynka do robienia pieniędzy" i takie również odniosłam wrażenie. Przerost formy nad treścią. Nie polecam. NIE POLECAM!
    11.06.2017
  • Anka

    Witam, jestem zainteresowana kierunkiem Psychologia w biznesie. Czy ktoś się orientuje jak często są zjazdy na studiach niestacjonarnych? Jak oceniacie ten kierunek? Pozdrawiam :)
    09.06.2017
  • wiki

    Hej. Macie jakieś opinie na temat PRAWA na SWPS?
    30.05.2017
  • szajbus

    SWPS Wrocław 9000 za rok - to jest warte swojej ceny? Ktoś coś, chciałbym iść na psychologie biznesu.
    27.05.2017
  • swps

    SWPS mówi sam za siebie, mają placówki w największych miastach Polski, trzymają w każdej taki sam poziom, moim zdaniem warto wybrać właśnie tę uczelnię ;)
    21.05.2017
  • laura

    Hej. Polecacie tą uczelnię? Wysokie czesne przekłada się na standard? Warto tyle płacić czy lepiej poszukać czegoś innego? :)
    11.03.2017
  • laura

    Hej. Polecacie tą uczelnię? Wysokie czesne przekłada się na standard? Warto tyle płacić czy lepiej poszukać czegoś innego? :)
    11.03.2017
  • Paula

    Cześć. Czy ktoś z was studiował/studiuje kierunek PSYCHOLOGIA BIZNESU (II stopień)? Chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej na temat tego kierunku - przede wszystkim czy warto :) Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
    06.03.2017
  • do absolwenta

    a czy praktyka, o której wspominałeś, przekłada się na jakieś staże/praktyki organizowane przez uczelnię?
    22.01.2017
  • Absolwent

    Skończyłem Grafikę - KW licencjat z dyplomem. Nieobecności do dogadania. Raczej luźno, wystarczy że będziesz realizował zadania. Na zajęciach czy w domu nie ma znaczenia. Co do grafiki - programy to tylko wstęp można powiedzieć że głównie praca własna ale są przygotowane instrukcje które trzaska się w domu i to pomaga opanować podstawy. Studnia nakierowane głównie na projektowanie, komunikacje etc. Pojęcia typu myślenie projektowe, identyfikacja firmowa, firmowe projektowanie(moje nieudolne tł. z j. ang.) nie będą wam obce. Również web i druk, typografia jest poruszona w stopniu zadowalającym. Głównie praktyka. Polecam
    24.11.2016
  • natalia00

    opinia o psychologi klinicznej :) ?
    03.09.2016
  • Aga

    Witam! Studiuje ktoś może zaocznie "Psychologia w zarządzaniu i reklamie"? Mógłby mi ktoś opowiedzieć o kierunku, czy jest godny polecenia i czy można z niego wynieść ciekawe rzeczy? Co sądzicie, warto? Czy lepiej iść na zarządzanie na Uniwersytet Ekonomiczny? Będę wdzięczna za każdą opowiedzieć :)
    07.07.2016
  • Aga

    Witam! Studiuje ktoś może zaocznie "Psychologia w zarządzaniu i reklamie"? Mógłby mi ktoś opowiedzieć o kierunku, czy jest godny polecenia i czy można z niego wynieść ciekawe rzeczy? Co sądzicie, warto? Czy lepiej iść na zarządzanie na Uniwersytet Ekonomiczny? Będę wdzięczna za każdą opowiedzieć :)
    07.07.2016
  • Aga

    Witam! Studiuje ktoś może zaocznie "Psychologia w zarządzaniu i reklamie"? Mógłby mi ktoś opowiedzieć o kierunku, czy jest godny polecenia i czy można z niego wynieść ciekawe rzeczy? Co sądzicie, warto? Czy lepiej iść na zarządzanie na Uniwersytet Ekonomiczny? Będę wdzięczna za każdą opowiedzieć :)
    07.07.2016
  • Jakub

    grafikę zdecydowanie polecam, zajęcia są podzielone na swego rodzaju moduły, mnie osobiście najbardziej do gusty przypadły te z zakresu fotografii oraz webdesignu, dzięki nim można nabyć bardzo praktycznych umiejętności niezbędnych w pracy grafika
    21.06.2016
  • rox

    Witam! mógłby ktoś napisać jak wygląda studiowanie dziennikarstwa i komunikacji społecznej? Interesuje mnie bardziej strona PR'owa lub branding. Z góry dziękuję ;)
    09.05.2016
  • Artschi

    Ktoś może się wypowiedzieć o studiowaniu grafiki tutaj? W sensie ogólnym :)
    25.03.2016
  • briti

    jak dla mnie: "miód malina", poziom zadowolenia 99%, ogólnie polecam
    11.03.2016
  • nrh666

    Też słyszałam o 2 nieobecnościach ale nic mi nie wiadomo na temat dodatkowych opłat, choć mogę nie mieć pełnych informacji. Wydaje mi się, ze to zależy też o tego jak dogadasz się z konkretnymi prowadzącymi zajęcia ;)
    29.02.2016
  • jazz

    Ktoś wie jak jest z nieobecnościami na studiach zaocznych? Nie mogę być zawsze co 2 tygodnie czy co tydzień na zjazdach. Ktoś mi mówił, że odpłatnie odrabia się zajęcia, a można mieć tylko 2 nieobecności, to prawda?
    20.01.2016
  • bart

    a co powiecie o grafice na tym wydziale?? chciałbym skończyć na prawdę dobrą uczelnie, żeby móc sie normalnie starać o prace bez wykorzystania znajomości i układow..
    26.10.2015
  • mania

    moim zdaniem nie, wszystkie oddziały SWPS są prowadzone na podstawie takich samych zasad i prezentują taki sam poziom, możesz śmiało rekrutować do Wrocka ;)
    17.08.2015
  • Gaweł

    czy wydział we Wrocławiu nie odstaje niczym od oddziału w Warszawie?
    26.01.2015
  • marika

    ja również polecam i potwierdzam opinie koleżanki poniżej, studiuję psychologię i jestem zadowolona z wyboru tej uczelni ;)
    03.09.2014
  • Alina

    Świetni, kompetentni i życzliwi (choć wyma gający) wykładowcy. Często są to ludzie znani na świecie ze swoich publikacji. Czego chcieć więcej od uczelni. A, że kosztuje kasę? W Polsce edukacja i tak nie jest droga. Byłam w Stanach i tam ludzie oszczędzają przez lata na edukację swoich dzieci.
    11.01.2014
  • Marta

    Szkoła jest naprawdę warta pieniędzy. Denerwują mnie komentarze typu "za tyle pieniędzy to możemy wymagać". Studiowałam na niejednej uczelni i na SWPS jest najlepiej, bo z każdym kłopotem można się dogadać, nie spotkałam się z problemem, który nie zostałby rozwiązany pozytywnie dla obu stron. Wykładowcy wymagają przygotowania na zajęcia, ale również w zamian są dla nas. Z każdym prowadzącym można porozmawiać, zawsze jest na to czas. Nawet największe autorytety po wykładach czekają na pytania od każdego studenta i każdego traktują z szacunkiem. Nie spotkałam się z tym na innych uczelniach. Kłopoty organizacyjne zdarzyły się raz czy dwa, ale zawsze zostały rozwiązane. Nie wiem jak jest na innych wydziałach, ale SWPS we Wrocławiu to naprawdę świetna uczelnia. Dodatkowo każdy kto orientuje się w temacie z zewnątrz (np. pracodawcy) mówią, że ta szkoła ma większy prestiż niż np. psychologia na UWr.
    08.09.2013
  • diks

    a czy ktoś kto studiuje dziennikarstwo mógłby mi napisać jak wygląda sytuacja z zapleczem technicznym? Są kamery, aparaty, sprzęt radiowy? Czy swps ma podpisane jakieś umowy z dużymi wydawnictwami czy telewizjami, do których potem jest łatwiej się dostać na praktykę?
    19.08.2013
  • Artur

    W którym miejscu rozmijasz się z prawdą? Proszę bardzo: fragment Twojego postu z 3 VI: (...) I rok zaskakuje ale również II gdzie w ogóle nie chodzi się na uczelnie wszytko jest przez tzw.e-learning z czym w tym roku walczą studenci (...). Poza tym: najpierw piszesz tak, jakby coś było normą. A teraz piszesz o aferze z jednym (!) z przedmiotów. Co do tego, że "nagle znika wykładowca zostawiając uczniów (sic!) bez żadnego terminu zaliczenia i nagle się odnajduje" nie odniosę się, bo nie znam sprawy. Ale chciałbym jednak zapytać: to dobrze, że nagle się odnajduje, czy lepiej, gdyby się nie odnalazł?
    14.06.2013
  • Miki

    Oszem popełniłam błędy, ale co one mają wspólnego z sytuacją aktualnie panującą na SWPSie? Pod jakim względem rozmijam się z prawdą? Nie prawda jest to, że nie było afery z poprawą jednego z przedmiotu, ponieważ poprawa cytując „jest dobrą wolą prowadzącego”? Nieprawdą jest to, że nagle znika wykładowca zostawiając uczniów bez żadnego terminu zaliczenia i nagle się odnajduje? Każdy pisze o plusach ja napisałam o negatywnych stronach SWPSu o braku organizacji i traktowania studenta jak studenta.
    14.06.2013
  • Artur

    Miki, zacznijmy od tego, że nie odniosłaś się do moich uwag, że rozmijasz się z prawdą. Poza tym, piszesz tak koszmarnie niegramatycznie, że wystawiasz sobie jak najgorsze świadectwo. Myślę, że jesteś doskonałym dowodem na prawdziwość słów Kasi o roszczeniowości.
    13.06.2013
  • Miki

    Droga Kasiu wypraszam sobie określenie " roszczeniowymi dziećmi” super gratuluję, że dużo czytasz, ale Cie teraz zaskoczę ja również i poszerzałam wiedzę zanim poszłam do SWPSu nie siedzę na 4 literach i liczę na cud i mannę z nieba. Chodzi mi o traktowanie studenta jak studenta o to żebyśmy mieli jakieś informacje a w tracie sesji dowiadujemy się o niesłychanych absurdach gdzie nawet Panie z ksera są w szoku, co się wyprawia na tym I roku. Widzę, że nie masz pojęcia o tym, co się dzieje i proszę mi nie insynuować o braku dojrzałości ja przedstawiam fakty tak jak się mają, które mnie i moich znajomych z uczelni dotknęły. Poza tym podstawowa zasada, że jeśli się o kimś lub o czym nie wie to przeważnie się nie dyskutuje. A nie uważam za normalna sytuacje gdzie znika wykładowca bez odzewu i studenci zostają bez niczego i bez terminu zaliczenia a każdy rozkładał ręce(sprawa została na szczęście wyjaśniona i wykładowca się nagle odnalazł). Mam znajomych, których to nie są pierwsze studia i są w sporym szoku. Płacić tyle pieniędzy i cały czas wszystko utrudniać ? To nie jest normalne. Każdemu może noga się potknąć na jakimś teście i nie ma możliwości poprawy bo „nie”?. Skoro uważasz się za tak dojrzałą osobę i nie widzisz w tym nic dziwnego to rozkładam ręce.
    13.06.2013
  • Kasia

    A ja czytając komentarze studentów dziennych odnoszę wrażenie, że mam do czynienia z jakimiś roszczeniowymi dziećmi, które poszły na studia po liceum i liczą, że uczelnia zrobi za nie wszystko.... Ja studiuję niestacjonarnie. Uczę się dużo sama. Sama szukam informacji i dużo czytam. Do tego pracuję i mam dziecko. Zamiast narzekać, doceniam, że spotykam tu wykładowców, których nie spotkałabym na UW. Doceniam poziom kształcenia i zmuszanie do pracy w domu, samodzielnie. To nie liceum, gdzie wszystko podaje się na tacy. Zauważam jednak dużą rozbieżność w podejściu osób starszych i tych dopiero po liceum. Może do studiowania i bycia psychologiem trzeba dojrzeć i nabrać doświadczenia życiowego - nie wiem. A jeśli na studiach dziennych macie za dużo czasu, to wykorzystajcie go na zdobywanie doświadczeń zawodowych, np. pracę w McDonald'sie, bo jest elastyczna. Chyba, że jesteście za bardzo wykształceni, by się tak poniżać...
    09.06.2013
  • Artur

    Bo rzeczywiście pojawiła się plotka o jakiejś masakrycznej liczbie zajęć w e-learningu, ale okazała się tylko plotką. Ale problem jest tez w tym, że Ty nie piszesz o ewentualnej przyszłości (a tego dotyczy plotka), Ty piszesz, że mają (czas teraźniejszy) tylko zajęcia w e-learningu
    09.06.2013
  • Miki

    Więc wyjaśnij mi drogi kolego dlaczego studenci II bądź III roku zbierali podpisy pod petycją w sprawie owych braku zajęć ?
    08.06.2013
  • Artur

    Miki, co Ty pieprzysz, że na drugim roku nie chodzi się na uczelnie, a wszystko jest w e-learningu. Przecież to totalna bzdura. Ale, z kolei, co do modułów, masz (częściowo) rację: kiepskie napisanie egzaminu może spowodować, że powtarzasz cały moduł. Choć z drugiej strony: jeśli dobrze wypadłaś na seminariach i ćwiczeniach, to możesz zaliczyć cały moduł nawet jeśli trochę gorzej napiszesz test egzaminacyjny. Tak więc: moduł ma plusy i minusy. Moim zdaniem jednak więcej minusów, więc tu się z Tobą zgadzam.
    08.06.2013
  • Miki

    Szkoda tylko iż osoby komentujące że jest "super,ekstra.pięknie"nie powiedzą jak wygląda sprawa codzienna nie wspominając o tym ile osób zrezygnowało dowiadując się o absurdach SWPSowskich. Pewnie niektórzy teraz myślą skoro jestem taka oburzona czemu nie zrezygnuje otóż włożyłam w te studia ciężko zarobione pieniądze i 7 000 zł poszło by w las a nie należę do osób gdzie pieniądze spadają z nieba. Ah pragnę też dodać iż nie tylko I rok zaskakuje ale również II gdzie w ogóle nie chodzi się na uczelnie wszytko jest przez tzw.e-learning z czym w tym roku walczą studenci.
    03.06.2013
  • Miki

    Jestem studentką I roku i przyznam się iż SWPS mimo hucznych reklam, pięknych obietnic dla studenta nie daje nic poza zmniejszonym kontem w banku i rozstrojem nerwowym… Aż głowa boli co się dzieje na tej uczelni. Wprowadzają nowe zasady których sami nie rozumieją, płacimy im 750 zl miesięcznie a tak naprawdę my studenci uczelni prywatnej schodzimy na najniższy poziom. Tak jak wcześniej napisałam uczelnia jest źle zorganizowana, studenci codzienne dowiadują się o nowych absurdach np. po sesji zimowej okazało się iż nie mamy prawa do poprawki bo cytując” to jest jedynie dobra wola prowadzącego” wprowadzili tzw. MODUŁ czyli komuś powinęła się noga na teście z wykładów nie może poprawić płaci za rok 500 zł i musi poprawić wszystko co jest wliczone w moduł mimo iż miał zaliczone np.seminarium i ćwiczenia z(moduł=wyklad+ćwiczenia+seminarium) jaki ma to sens ? bardzo prosty dojenie pieniędzy. Poza znanymi w dziedzinie psychologii nazwiskami nie ma się nic. Nie wspominając iż uczęszczam na zajęcia DZIENNE a na uczelni jestem 3 razy w tygodniu w tym 2 tygodnie wolnego tyle kasy za siedzenie w domu ? dzienne niczym nie różnią się od zaocznych. Radze się głęboko zastanowić nad wyborem tych studiów zanim umieści się tam dużo pieniędzy .
    03.06.2013
  • Inka

    Jestem zachwycona, to są prawdziwe studia, dające szanse na intelektualny rozwój! A psychologia społeczna, jak ktoś słusznie tu napisał, to naprawdę fascynująca dziedzina wiedzy, fantastycznie na wydziale nauczana.
    26.05.2013
  • PR

    A co powiecie o kierunku Dziennikarstwo i komunikacja społeczna?? Chciałbym się wybrać, ale nie wiem czy warto. Może ktoś wie coś więcej?
    11.05.2013
  • Buba

    Fakt, psychologia społeczna super, ale i z ogólnej wykłady bardzo interesujące. Ogólnie, jestem megazadowolona z wyboru tych studiów na wrocławskim swpsie
    07.05.2013
  • Andrzej

    Witajcie. Zastanawiam się nad Grafiką. Czy może ktoś wypowiedziec się na temat owego kierunku? Czy jest ciężko, czy duzo jest pracy, zaznaczę,że byłem w technikum przeciętnym uczniem a ze ścisłymi miałem problem.
    05.04.2013
  • Oki

    Jestem pod wrażeniem tych studiów,a w psychologii społecznej się zakochałem!
    01.04.2013
  • gość

    Zastanawiam się nad psychologią kliniczną zaocznie, polecacie? Jak jest ze stypendiami, szczególnie chodzi mi o socjalne.
    24.03.2013
  • Beba

    Super atmosfera, jestem w pełni usatysfakcjonowana tym, czego się uczę. Pokochałam psychologię społęczną, o której nie miałam pojęcia idąc na studia.
    02.03.2013
  • prawda

    swps-y silnie stoja, ich mocna strona sa wykladowcy, podpisuje sie pod tym
    09.10.2012
  • Artur

    Przede wszystkim: znakomita kadra naukowo-dydaktyczna. Jak się rozmawia ze studentami z innych uczelni (czy nawet innych wydziałów swps), to kręcą z niedowierzania głowami z kim my mamy zajęcia. A to jest po prostu na studiach najważniejsze. No chyba, że dla kogoś liczy się tylko to, czy spotka na studiach ludzi, którzy potrafią wypić litra na głowę.
    09.10.2012
  • emilia

    Ja mogę się wypowiedzieć z perspektywy konca 2 roku, że poziom że dobrze utrzymuje. Jak dla mnie na 2 roku było nawet ciężej. Popziom jest jak dla mnie akurat. Studia bardzi interesujące. Jeśli chodzi o ilość osob która odpadła to moim zdaniem nie duzo.
    06.08.2012
  • ja

    Planuję się tutaj wybrać na psychologię, mam nadzięję ze bedzie to dobry wybór. Widzę zę komentarze dosć pozytywne, stronka uczelni również zachęca oraz to że to najlepszy wydział nauk społecznych w Polsce. Ciekawe ile w tym prawdy. Jaki jest tu poziom? Duzo osob odpada po 1 roku? Oraz czy poziom studiów utrzymywany jest cały czas czy tylko na 1roku najbardziej cisną?
    21.07.2012
  • Beba

    Kadra taka, że głowa mała. Niby wszyscy studenci psychologii uczą się w większości z tych samych podręczników i monografii. Tyle, że nas we wrocławskim swpsie uczą właśnie autorzy tych podręczników i monografii. Nic dziwnego, że wydział został uznany przez Ministerstwo za najlepszy w Polsce w naukach społecznych.
    14.06.2012
  • ami

    slyszałam że gorzej, wręcz po macoszemu traktuje się wydziały zamiejscowe w uczelniach, ale jeśli są one w tak dużych miastach jak wrocław, to raczej nie ma tego problemu. ja przynajmniej studiuję tutaj i tego problemu nie zauważam. strona internetowa faktycznie świetna, a a to często można narzekać w przypadku uczelni :D
    03.06.2012
  • pali

    jejku, jak to miło kiedy strona internetowa jest taka piękna, aż miło czytać ofertę edukacyjną ;) słyszałam że to jedna z najlepszych szkół w polsce! no i mają ciekawe oferty erasmusa, na serio zachęcające. jest naprawdę drogo, ale w tym wypadku płaci się za jakość nauki. rodzice zgadzają sie na takie obciążenie, więc ja wybiorę się na swps do wrocławia.
    22.05.2012
  • kondzio

    Jestem na dziennikarstwie sportowym, zawsze interesowałem się sportem, jednak to wszystko co mogę robić w tym kierunku gdyż mój stan zdrowia nie pozwala mi na uprawianie sportów. Chciałbym pracować jako komentator meczy w tv badz w radio. Mam nadzieję, że uda mi się to osiągnąć po skończeniu studiów.
    21.03.2012
  • noel

    Wrocek fajne miasto polecam wam :) ja razem z moim kuzynem tutaj wynajmuje mieszkanko i dobrze na się wiedzie :-)
    19.01.2012
  • prawik

    na prawo to bym sie przeszedl. Tylko pewnie nie dałbym rady. Jak nieraz widze jak moj kuzyn zakuwa to mu wspolczuje. Serio jest tyle nauki może sie wypowiecie?
    16.01.2012
  • Osesek

    Do 15 lutego trwa rekrutacja na wydziale prawa:) zapraszam :D
    13.01.2012
  • maks

    w formie wykładów i ćwiczeń. dużo materiału to przyswojenia ale jeśli interesuje cię ta dziedzina to nie bedziesz miał problemów
    15.12.2011
  • Zibi

    Chciałbym studiować politologie. Poproszę o opinie. W jaki sposób są prowadzone zajęcia?
    11.12.2011
  • Anita

    Psychologia to bardzo wymagająca nauka. Pozwala na zgłębienie ludzkiego umysłu. Szkoła ta niewątpliwie w tym pomaga. Wysokiej klasy kadra, zaplecze. Studia pasjonujące, dające narzędzia niezbędne w przyszłej pracy.
    23.05.2011
  • Anka

    Studiuję grafikę we Wrocławiu. Uczelnia zapewnia dobrze wyposażone zaplecze: pracownie plastyczną, neuropsychologiczną, studio fotograficzne, laboratoria komputerowe. Wrocławski wydział osiągnął najwyższą ocenę ze wszystkich wydziałów. Polecam :)))
    21.05.2011